aggs Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 10:49 zaraz padnę! i niby PO działa dla dobra Polski???? dzieciaki z urażoną dumą.. faktem jest, że kto wygrywa ten rządzi - i fajnie jak rządzi PO, ale jak PiS - to my dziękujemy.. tak, niech PO wejdzie do opozycji i da pole do popisu Lepperowi - za rok ani PO ani PiS nie będą rządzić.. głupole ! czas się pakować i emigrować! Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: PO odpowiada przed swoimi wyborcami. 25.10.05, 11:31 PO odpowiada przed swoimi wyborcami. A większość z nich nie chciała programu PIS. Jakby chcieli, to by głosowali na PIS, czyż nie? Więc albo PIS zgodzi się podzielić władzą pół na pół, albo niech szukają poparcia gdzie indziej. Nie chcę, żeby mój głos firmował teraz Mecha z Ziobrem. Odpowiedz Link Zgłoś
walter_m PiS = AWS 25.10.05, 10:50 Słusznie, PO nie powinno wchodzić w koalicję z PiS, konstruktywna opozycja to jedyna alternatywa dla PO. Z drugiej strony za 4 lata PiS czeka dokładnie taki sam los jak niegdyś AWS, jednak co zniszczą przez ten czas bardzo trudno będzie naprawić :o( Odpowiedz Link Zgłoś
ja9930 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 10:52 O czym pisała prasa przed rokiem.... Szykują rozliczenia Do skarpetek - Żeby Polska mogła się stać normalnym krajem, trzeba rozliczyć ludzi, którzy dokonali tego, co widać wokoło nas. Rozliczyć trzeba absolutnie wszystko. Jak głęboko? Do skarpetek - ogłasza w rozmowie z nami Kazimierz Marcinkiewicz, poseł Prawa i Sprawiedliwości. Gdyby partie prawicy miały możliwość zrealizowania po wyborach wszystkich planów rozliczeniowych, o których dziś mówią, państwu groziłby chaos. Gdyby próbowały rozliczyć wszystko to, co dziś zapowiadają, nie starczyłoby im czasu na nic innego. Platforma Obywatelska oraz Prawo i Sprawiedliwość prześcigają się w zapowiedziach rozliczeń, do których chciałyby doprowadzić po wygraniu najbliższych wyborów parlamentarnych. PO sięgnęła po hasło używane kiedyś jedynie przez Samoobronę - lustracji majątkowej. Zapowiada cięcia w aparacie państwa - co ułatwi pozbycie się kadr odziedziczonych po poprzednikach i obsadzenie urzędów swoimi ludźmi. Symbolem rozliczeń w wymiarze sprawiedliwości ma być rozliczenie afery Rywina. Prawica specjalnie czeka na kolejne rozdanie sejmowe, by przed Trybunałem Stanu postawić m.in. Aleksandra Kwaśniewskiego i Leszka Millera. PiS - potencjalny koalicjant PO w prawicowym rządzie - idzie jeszcze dalej. - Rozliczyć trzeba absolutnie wszystko, do skarpetek - mówi poseł tego ugrupowania Kazimierz Marcinkiewicz. Partia braci Kaczyńskich chciałaby rozliczeń całego 15-lecia III Rzeczpospolitej, a także okresu PRL, jeśli byłoby to możliwe. PiS proponuje dodatkowo reformy przeprowadzonych w ostatnich latach reform - szokową terapię w służbach specjalnych, wymiarze sprawiedliwości, policji, służbie zdrowia. Rozliczać chce także Liga Polskich Rodzin. Jednak jej lider Roman Giertych przestrzega przed nadmiernym zapałem. - Trzeba pamiętać o jednej rzeczy - rozliczać w granicach prawa. Jestem legalistą. Państwo to nie jest zabawka. To potężny okręt, którego kurs można zmieniać, ale nie o 90 stopni, bo się może wywrócić. Jestem za głębokimi zmianami, ale skutecznymi. Buzek też miał wprowadzić zmiany i co? Dokładnie te same hasła słyszałem w 1997 r. Pan Marcinkiewicz był wtedy ministrem - zmienił coś, rozliczył kogoś? Tego typu deklaracje budzą mój, delikatnie mówiąc, drwiący uśmieszek. Hasło rozliczeń będzie prawdopodobnie głównym hasłem partii prawicowych w kampanii wyborczej przed najbliższymi wyborami parlamentarnymi. Zarówno PO, jak i PiS będą obiecywać swoim wyborcom postawienie przed wymiarem sprawiedliwości i ukaranie sprawców afery Rywina - tych, którzy zostali wskazani w raporcie Zbigniewa Ziobry, uznanym przez większość sejmową za ostateczne sprawozdanie z prac komisji śledczej. Według tego raportu, przed Trybunałem Stanu powinni odpowiedzieć prezydent Aleksander Kwaśniewski, były premier Leszek Miller oraz jego bliscy współpracownicy: Aleksandra Jakubowska i Lech Nikolski. Piotr Najsztub pytał w telewizji TVN Aleksandrę Jakubowską, czy już się przygotowała do pójścia za kratki po zwycięskich dla prawicy wyborach. Prawica, która dzięki głosom PSL, Samoobrony i SdPl, doprowadziła do uznania wersji Ziobry za ostateczną, ma dziś wystarczającą siłę w parlamencie do uruchomienia procedury pociągnięcia do odpowiedzialności prezydenta i byłych członków rządu. W pierwszym przypadku wystarczy zebrać 140 podpisów członków Zgromadzenia Narodowego, w drugim - 115 podpisów posłów. Politycy PO i PiS nie ukrywają, że chcą zostawić rozliczenie afery Rywina Odpowiedz Link Zgłoś
bamist Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 10:53 no i jest fajnie.PO jest chora na władzę ale nie dostała jej od Polaków.Teraz forykują.Przemądrzałego pajaca robi z siebie Rokita.Szybko zapomniał,że u nas w Krakowie dostał tylko 70tys. głosów a Ziobro 125tys.Wniosek:Panie Rokita nie mieszaj ale bierz co ci dają i jeszcze twoim obowiązkiem jest ładnie podziękować.I bierz się do roboty a nie głupiego gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
hadrians Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 10:55 Wybieraliśmy Platformę aby była w koalicji z PiS-em. A tu okazuje się,że jedno oko PO zezuje w lewą stronę.Trzeba było przyznać się przed wyborami,że jesteście zezowaci. Odpowiedz Link Zgłoś
ja9930 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 10:55 c.d. oczym pisała prasa przed rokiem... na powyborczy deser. Zapowiadają, iż wnioski w sprawie odpowiedzialności osób wskazanych w raporcie Ziobry pojawią się prawdopodobnie dopiero w nowym Sejmie. Jan Maria Rokita, szef Klubu Parlamentarnego PO, wymieniany jako kandydat tego ugrupowania na premiera, zaproponował wczoraj w wywiadzie dla "Życia Warszawy" użycie środków nadzwyczajnych dla rozliczenia afery Rywina - powołanie specjalnego prokuratora, który miałby pracować tylko nad tą sprawą. Partie prawicy, które spodziewają się objąć władzę za kilka miesięcy, ujawniły też inne swoje plany. Wśród ponad 30 przedsięwzięć, które PO chciałaby zrealizować w ciągu pierwszych stu dni rządzenia, Rokita wymienił w poniedziałkowej "Rzeczpospolitej" m.in. lustrację majątków osób publicznych. PO zapowiada gruntowną reorganizację struktur rządowych i administracyjnych. Nie będzie w nich miejsca dla "nieswoich". Rokita nie ukrywa, że opowiadanie PO o odpartyjnieniu państwa to przedwyborcza retoryka. Pytany przez "ŻW", czy chciałby kierować apolitycznym rządem fachowców, odpowiedział: - Bzdura. To prof. Marek Belka twierdzi, że możliwe jest stworzenie rządu, który nie składa się z polityków. Posłanka PO Elżbieta Radziszewska potwierdza, że postulaty Rokity z lustracją majątkową i powołaniem superprokuratora ds. afery Rywina włącznie, są postulatami całej partii. Pytana przez nas, co po wyborach powinno być w Polsce rozliczone, mówi: - To jest powód do rozmowy na co najmniej godzinę, nawet tylko w samych sprawach służby zdrowia. Ciągle słyszymy o kolejnych nieprawidłowościach w różnych instytucjach zdrowia publicznego. Jeszcze dalej w postulacie rozliczeń idą politycy PiS. Partia braci Kaczyńskich chciałaby przede wszystkim przeprowadzić liczne reformy. Prezes ugrupowania Jarosław Kaczyński mówił "Rzeczpospolitej" o potrzebie powołania "centralnego ośrodka dyspozycji politycznej", czyli superośrodka w strukturze władzy zdolnego do podejmowania radykalnych decyzji. PiS planuje też terapię szokową w służbach specjalnych, wymiarze sprawiedliwości, policji. Służba zdrowia - poprzez likwidację Narodowego Funduszu Zdrowia - miałaby wrócić na garnuszek budżetu państwa. Powstałby nowy urząd z nowymi etatami dla urzędników - antykorupcyjny. Członek Zarządu Krajowego PiS Kazimierz Marcinkiewicz zarzeka się, że jego partii nie chodzi o kolejne upartyjnianie państwa. - Czynienie nam zarzutu, że przy okazji reform chcemy wprowadzić swoje kolesiostwo zamiast kolesiostwa Millera, Kaczmarka i Belki, jest nieporozumieniem. Oczywiście, że zmiany będą wymagały ludzi, ministrowie przychodzą i odchodzą, nie będziemy czerpać z bagażu kadrowego, który pozostawia obecna koalicja - twierdzi. - Żeby Polska mogła się stać normalnym krajem, trzeba rozliczyć ludzi, którzy dokonali tego, co widać wokoło nas. Rozliczyć trzeba absolutnie wszystko. Jak głęboko? Do skarpetek. Stąd pomysł lustracji gospodarczej. Trzeba rozliczyć różne afery prywatyzacyjne. Trzeba zajrzeć do majątków osób z życia publicznego, aby każdy musiał wykazać, skąd ma majątek - podkreśla poseł PiS. Jego klubowy kolega, Paweł Poncyliusz wyjaśnia, że rozliczenia powinny objąć cały okres III RP. - Jest w społeczeństwie poczucie, że 15 lat transformacji nie było okresem sprawiedliwym dla wszystkich - jedni bardzo wiele zyskali, inni bardzo wiele stracili, w postaci miejsca pracy czy pozycji, którą mieli w czasach PRL. Wiele prywatyzacji, uwłaszczanie się na majątku państwowym boli obywateli. Poncyliusz przyznaje: - Chętnie byśmy rozliczali też PRL, ale jest to trudne. Nie chcielibyśmy ciągle żyć daleką przeszłością. Bardziej powściągliwa w ujawnianiu swoich planów jest LPR. Jej lider Roman Giertych wyjaśnia, że trudno o nich mówić w szczegółach przez telefon. Pytany o pomysł Platformy przeprowadzenia lustracji majątkowej, stwierdza: - Mam nadzieję, że zaczną od Piskorskiego (Pawła Piskorskiego - byłego prezydenta Warszawy, który dorobił się znacznego majątku - przyp. red.). Giertychowi nie pasuje też pomysł PiS utworzenia urzędu antykorupcyjnego. - Pomysły nowych urzędów raczej mnie denerwują. Trzeba polikwidować agencje, fundusze, ograniczyć administrację. To będziemy chcieli zrobić. Giertych jest za tym, by rozliczyć wszystko, również nieprawidłowości z czasów rządów AWS. - Jeśli PiS mówi, że chce rozliczyć całe 15-lecie, to mi się podoba. Ale trzeba pamiętać o jednej rzeczy - rozliczać w granicach prawa. Jestem legalistą. Państwo to nie jest zabawka. To potężny okręt, którego kurs można zmieniać, ale nie o 90 stopni, bo się może wywrócić. Jestem za głębokimi zmianami, ale skutecznymi. Buzek też miał wprowadzić zmiany, i co? Dokładnie te same hasła słyszałem w 1997 r. Pan Marcinkiewicz był wtedy ministrem - zmienił coś, rozliczył kogoś? Tego typu deklaracje budzą mój, delikatnie mówiąc, drwiący uśmieszek. Lider Ligi, komentując zapowiedzi Platformy, nie wierzy też w to, by PO miała okazję zrealizować swoje plany. - To wyborcy ocenią, kto będzie rządził, to nie sondaże o tym decydują. W ostatnich wyborach uzupełniających do Senatu wygraliśmy z PO, jeśli chodzi o procentowe poparcie. W czterech okręgach dostaliśmy w sumie poparcie 20,5 proc., a Platforma - 16 proc. Nie wiem, dlaczego oni się w ogóle szykują do rządzenia. Na ich miejscu bym się szykował do głębokiej opozycji. Jakub Rzekanowski ............. Miał rację Giertych? Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon zadania Lepera sa realizowane 25.10.05, 10:55 koeljne zadani ekoalicja ojca rydzyka zrealizowala... Trzeba kupowac Euro Odpowiedz Link Zgłoś
ja9930 Re: zadania Lepera sa realizowane 25.10.05, 11:01 superkulfon napisał: > koeljne zadani ekoalicja ojca rydzyka zrealizowala... > Trzeba kupowac Euro Nie wiem czy to Ci pomoże, INTERPOL działa wszędzie i nie wywiniesz się ucieczką. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody_2 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 10:57 No wlasnie. Najlepiej to ta Polske rozjebac, bo oni sie sami rzadzic nie potrafia. Wstyd i zal...... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A teraz sie PO rozpadnie 25.10.05, 10:57 Wazne jest, zeby Pis NIGDY nie zgodzil sie na podobny uklad, jak AWS-UW, gdzie to UW dyktowala warunki w koalicji. PO przegralo 2 razy w przeciagu miesiaca: wiec albo akceptuja role "mlodszego brata", albo niech od razu przechodza do opozycji. Co wiecej: widzac, co stalo sie z Plazynskim i Gilowska, nie wroze PO "dlugiej swietlanej przyszlosci". Zaloze sie o kazda sume, ze za rok albo PO juz nie bedzie, albo beda 2-3 totalnie ze soba sklocone frakcje. Ktro sie ze mna chce zalozyc? "Wrzucam" do koszyka 100 € Odpowiedz Link Zgłoś
walter_m Re: A teraz sie PO rozpadnie 25.10.05, 11:00 100 Euro, to przy programie PiS likwidacji Rady Polityki Pieniężnej za rok może się okazać średnim rocznym wynagrodzeniem krajowym, czy stać cię na taką rozrzutność ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Stac mnie: Tusk to moj "czrany kon" 25.10.05, 11:10 nierob, Pinokio, i popierajacy "uczciwych inaczej" (viede: Schetyna i Lewandowski -> prokurator scigajacy go w Krakowei). Wiec podwajam stawke: 200 €. Gdyby - dzieki Panie Boze za wybawienie - wygral Tusk i PO, tobym juz dziasiaj - jak wiekszosc uczciwych ludzi w Polsce - musial "pojsc z torbami". Kaczynski uratowal mi dochody: zaden Merkel, Bielecki, Lewandowski czy inny Protasiewicz mi moich uczciwie zarobionych pieniedzy nie ukradna. W sumie wolalbym teraz, zeby PO byla w opozycji: zobaczycie, jak szybko sie miedzy soba pogryza walter_m napisał: > 100 Euro, to przy programie PiS likwidacji Rady Polityki Pieniężnej za rok może > się okazać średnim rocznym wynagrodzeniem krajowym, czy stać cię na taką > rozrzutność ? Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Stac mnie: Tusk to moj "czrany kon" 25.10.05, 11:15 > zaden Merkel, Bielecki, Lewandowski czy inny Protasiewicz > mi moich uczciwie zarobionych pieniedzy nie ukradna. Oni już nie. Teraz to będzie kto inny. Może Lepper? A zaraz! Zapomniałem! Oni Twoich pieniędzy nie ukradną, tylko solidarnie rozdzielą je między innych. Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: Etam. Rządy Kaczki to nie miód z mlekiem... 25.10.05, 11:20 A skąd ty bidoku weźmiesz te sto euro? Z zasiłku od Kaczki? Naprawdę wierzysz, że on coś dla ciebie zrobi? Myślisz, że Polską jest łatwiej rządzić niż Warszawą? W Warszawie Kaczorek tylko rozbudował biurokrację, utrudnił inwestycje (jak ktoś potrzebował pozwolenie na budowę, to wie), poustawiał swoich ludzików na intratnych stanowiskach (vide architekt Borowski i jego willa), zablokował komunikację w kluczowych węzłach... Piskorski i ska to byli złodzieje ale przynajmniej udało im się zbudować most w rozsądnym terminie i za sensowną cenę. I ukończyć parę innych inwestycji. Kaczka miała większe fundusze ale nie tylko mostu na Tarchomin nawet w planach nie widać ale byle wiaduktu nie potrafią postawić. To chyba dość upokarzające - mieć gorsze efekty pracy niż złodzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
walter_m Ciepła posadka 25.10.05, 11:21 Ciepła posadka, finansowana z budżetu (moich dochodów), faktycznie poszedłbyś z torbami, bo PO miała w programie likwidację, a przynajmniej przetrzebienie takich pasożytów ! Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Założyłbym się 25.10.05, 11:05 ale musisz najpierw doprecyzować. Co znaczy: 1. "PO nie będzie" - tzn. będzie wyrejestrowana? 2. "2-3 frakcje" - to dwie czy trzy? jak mam się zakładać, to chcę wiedzieć dokładnie 3. "totalnie ze sobą skłócone" - to jest chyba najtrudniejsze... kto osądzi, czy są skłócone ze sobą totalnie, czy jeszcze nie totalnie? Jeśli postawisz jakąś konkretną tezę, to o 100 euro jestem gotów się założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Założyłbym się 25.10.05, 11:31 Z PO bedzie podbnie jak z KLD i UW (partie w ktorych poprzednio "wodzowal" Tusk); sami sie wyrejestruja, albo utworza PD-bis . Napewno 2 frakcje: Tuska i Rokity; Rokita troche poczeka, ale potem "dowali" Tuskowi za skreslenie jego ludzi z list PO przed wyborami parlamentarnymi, i zakaz odzywania sie w mediach (Tez przed wyborami). Trzecia frakcja? slyszalem, ze slasko-malopolska PO "zgaduje sie", bo maja dosc tych gdansko-warszaws´ko- wroclawskich gierek (sam uslyszalem prywatnie od jednej z "stych" - oczywiscie nie powiem skad -, ze jak widzi ten nagly i nieuzasadniony "wzlot" tej przefarbowanej lisicy, "dosztukowanej" do PO, czyli HGW, to szlag og trafia) . Wiec powtarzam: najpozniej za rok albo PO calkiem zniknie, albo bedzie zlepkiem zwalczajacych sie 2-3 frakcji. Jestes inteligentny, wiec wiesz: zalezalo im na wladzy i stolkach (w tym i apanazach). Teraz nie maja co dzielic, wiec frustracja nieziemska; najpewniej sami sie podziela boba222 napisał: > ale musisz najpierw doprecyzować. Co znaczy: > 1. "PO nie będzie" - tzn. będzie wyrejestrowana? > 2. "2-3 frakcje" - to dwie czy trzy? jak mam się zakładać, to chcę wiedzieć > dokładnie > 3. "totalnie ze sobą skłócone" - to jest chyba najtrudniejsze... kto osądzi, cz > y > są skłócone ze sobą totalnie, czy jeszcze nie totalnie? > > Jeśli postawisz jakąś konkretną tezę, to o 100 euro jestem gotów się założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Na drzewo z twoimi pobożnymi życzeniami 25.10.05, 11:40 I smacznej koalicji z Samoobroną. Wybijcie sobie z głowy marzenia o rządzie mniejszościowym. Bez Samoobrony nie dostaniecie wotum zaufania dla rządu, a ceną jakiej Lepper zażąda będzie jawna koalicja. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski No to PO: zrobcie sobie koalicje z SLD!! 25.10.05, 11:51 W koncu PO to taka sama skorumpowana i "kryminogenna" partia jak SLD. No, to robcie sobie - do jasnej cholery - opozycje z komuchami w Sejmie. Wiesz, co jest najbardziej chamskie: PO nie potrafi przegrywac. Zachowuja sie jak obrazone przedszkolaki. Dzieki Bogu, nie maja ani premiera, ani prezydenta: sa obrzydliwie infantylni ukos napisał: > I smacznej koalicji z Samoobroną. Wybijcie sobie z głowy marzenia o rządzie > mniejszościowym. Bez Samoobrony nie dostaniecie wotum zaufania dla rządu, a > ceną jakiej Lepper zażąda będzie jawna koalicja. Odpowiedz Link Zgłoś
czapskii Re: No to PO: zrobcie sobie koalicje z SLD!! 25.10.05, 22:45 ale jak taka czysta partia jak PiS moze chciec koalicji z partia tak skorumpowana? CZyzby KAczynscy to klamcy czy idioci? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Tuskl wciaz paraduje w mundurze dziadka 25.10.05, 11:02 ... z Wehramchtu, i mysli, ze jest "Uebermenschem", a to znaczy, ze to on PiS- owi warunki bedzie dyktowac. Donus, nie zapominaj, ze Norymberga juz byla: obudz sie ze zlego snu, idioto!! indianski napisał: > > > Panstwo to ja Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Wszyscy jesteście kur(ew)skie kanalie 25.10.05, 11:47 A to "przepraszam" to wodzuś po prostu nałgał. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Masz na mysli fuehrera Donalda? 25.10.05, 11:58 ukos napisał: > A to "przepraszam" to wodzuś po prostu nałgał. Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Te fugajstek aus München 25.10.05, 14:58 Nie zapominaj pajacu, ze papa Ratzi sluzyl w Hitlerjugend. Jakos przeczulonym i rozmodlonym polaczkom to nie przeszkadza! Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 10:58 To znakomity pomysł!!!!!!! Czas najwyższy skończyć już z tym koszmarnym dyktatem niedobitków UD/UW/SKL, które reprezentuje JM Rokita i inni. Nieszczęściem Polski (oprócz oczywiście Lecha Wałęsy) jest właśnie ta zarozumiała zgraja bufonów, która usadowiła się niestety w PO. Mam nadzieję, że ta koszmarna partia neoliberałów będzie systematycznie traciła poparcie społeczne i zejdzie na kompletny margines życia politycznego. To co demonstruje Jasiu z Marysią Rokita w trakcie negocjacji koalicyjnych, to jakiś koszmarny cyrk. Facetowi dokładnie pomyliły się role. Uważa PiS za głupków a siebie i tą całą zgraję z PO za geniuszy namaszczonych przez Boga do rządzenia. Wielki wstyd i skandal oraz kompletne wyalienowanie!!! Najgorsze jest to afiszowanie się z tym damskim koszmarem Hanną Gronkiewicz- Waltz, która jedyne co powinna zrobić, to zejść ludziom z oczu a nie wtykać wszędzie swoją zapyziałą, fałszywą, dewocyjną, żądną władzy gębę!!! Czas najwyższy zacząć robić poważną koalicję z poważnymi partnerami. PO z całą pewnością takim poważnym partnerem koalicyjnym nie jest!!!!! Zachęcam PiS do odważnych, zaskakujących i nowatorskich propozycji koalicyjnych!!!!! Od początku wiedziałem, że przegrana, zarozumiała arogancka partia jaką jest PO nie może być partnerem koalicyjnym!!!!! To tak, jak gdyby powierzać utworzenie rządu partii, która przegrała weybory!!!!! No i sama postać Jana Marii Rokity - absolutny koszmar (te kapelusze na głowie w pomieszczeniach zamkniętych?! - głupota i brak wychowania połączone z leczeniem męskich kompleksów!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 PO iliberałowie jak w każdym rozwiniętym kraju 25.10.05, 11:07 powinni zajmować jakieś 8% poparcia społecznego a jego wzrost w kraju oznacza z niedoinformowania społeczeństwa zresztą PO nie było w stanie przedstawić programu ani w czasie wyboru do sejm ani na prezydenta czyli ci niby oświeceni głosują na wygląd i ilość plakatów i to jest przerażąjące Odpowiedz Link Zgłoś
junkier a oszusci siedza w wiezieniach 25.10.05, 12:32 > powinni zajmować jakieś 8% poparcia społecznego W rozwiniętych krajach pajace obiecujący 3 miliony mieszkań przy dochodach ludności na średnim poziomie 540 EUR miesięcznie brutto zostaliby zdyskwalifikowani jako zwykli oszuści, a w Polsce chcą rządzić krajem jako "sprawiedliwi" i spece od "odnowy moralnej". Błazenada. Jak taki ekspert od rozwiniętych demokracji się zrobiłeś to porównaj sobie lewacki program Pis-u z programem np. brytyjskiej Partii Konserwatywnej, która jest prawdziwą prawicą w odróżnieniu od przebierańców i populistów z PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 11:09 jm19 dość enigmatycznie zachęca PIS do poszukiwania nowych koalicjantów: "Czas najwyższy zacząć robić poważną koalicję z poważnymi partnerami. PO z całą pewnością takim poważnym partnerem koalicyjnym nie jest!!!!! Zachęcam PiS do odważnych, zaskakujących i nowatorskich propozycji koalicyjnych!!!!!" O jakie to "nowatorskie" propozycje chodzi? Czyżby o sojusz PIS-SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 12:26 Bardzo proszę: koalicja PiS+Samoobrona+PSL. Daje spokojną wiekszość do głosowania ustaw! Pozwala na zgodne rządzenie w oparciu o rząd autorski PiS z kilkoma ministrami z Samoobrony oraz PSL (takie rządy bywały i bywaja na swiecie!!!). Uczepiliście się tego PO, a to przecież banda nieudzaczników!!! Wiekszość z nich przewinęła się przez KLD, UD, SKL, UW - czyli partie, które zupełnie nie popisały się będąc u władzy. W Polsce pokutuje ciągle durne przekonanie, że unici, to pojedli wszystkie rozumy i tylko oni potrafią rządzić a towarzysz Balcerowicz to niezastąpiony mąż opatrznościowy! Skończmy wreszcie z tym mitem!!! Pokażmy wreszcie, że tak nie jest!!! Trudno przecież czegokolwiek spodziewać się po tych miernotach w osobach: Waltz, Komorowski, Chlebowski i ... paru jescze innnych miernotach, których Jasiu z Marysią wyciągnął ze swojego kapelusza podczas wczorajszej "prezentacji wybotnych specjalistów" - pusty śmiech i cyrk!!! PiS bardzo łatwo udowodni, że można mądrze rządzić bez PO. Każdy, kto brał się za projekty polityczne i rzadowe z PO i z jej poprzedniczkami - PRZEGRYWAŁ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 11:11 PO zniknie ze sceny politycznej, ale pod jednym warunkiem: Mianowicie, że nikt w Polsce nie będzie pracował, nawet dla ambicji i przyjemności, a wszyscy będą mieli zasiłki, renty i pensje urzędnicze. Obowiązkowo, w wysokości dwukrotnej średniej krajowej, z gwarantowaną rewaloryzacją co miesiąc. Po co wtedy ci liberałowie, ci przedsiębiorcy, ci kapitaliści??? Tylko drobny problem: kto to sfinansuje? Papież wymodli aby pieniążki z nieba spadły? Poprzedni nie wymodlił to i ten nie wymodli. Lepper wyblokuje pieniążki dla wszystkich? Jak dotąd też nie wyblokował. Za to obiecał, ze każdy będzie miał minimum socjalne i ani grosza więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Tak jest, do boju! 25.10.05, 11:51 jm19 napisał: > To znakomity pomysł!!!!!!! > > Czas najwyższy skończyć już z tym koszmarnym dyktatem niedobitków UD/UW/SKL, > które reprezentuje JM Rokita i inni. > Nieszczęściem Polski (oprócz oczywiście Lecha Wałęsy) jest właśnie ta > zarozumiała zgraja bufonów, która usadowiła się niestety w PO. > (...) Dlatego lepszy będzie były malwersant z odsiadką. W sam raz towarzystwo dla PiSuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1001 PO: odmrozi sobie uszy na zlosc mamie? 25.10.05, 11:04 Nie demonizuje PiS-u, pod wieloma wzgledami sa mi bliscy, za wyjatkiem planow gospodarczych. Ale jesli PO dopusci do koalicji PiS-PSL-Samoobrona, uznam moj glos za zmarnowany a Platforme za dzieci wyrzucajace ze zlosci zabawki z piaskownicy. Nie zawiedz mnie, Platformo! Odpowiedz Link Zgłoś
centrala A ja sie poczuje zawiedzony jesli moj glos wesprze 25.10.05, 11:08 socjalistyczno-populistyczna polityke. Nie zawiedz mnie Platformo! Za dwa lata przy altenatywnych konstelacjach odbeda sie nowe wybory. Dobrze by bylo, abym mogl zaglosowac na kogos oprocz Leppera, Giertycha czy Olejniczaka Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1001 Re: A ja sie poczuje zawiedzony jesli moj glos we 25.10.05, 12:00 Socjalistyczno-polpulistyczna w 100% polityje bedziemy mieli z PiS-PSL-Samoobrona! Wyjscie z koalicji i zmarnowanie czasu do nowych wyborow jest nieodpowiedzialne. Poza tym, nie ma gwarancji, ze PO po wyborach bedzie miala wiecej glosow. Jesli nie z PiS to z kim i kiedy? Jesli PO jest odpowiedzialne, MUSI zrobic wszystko aby lagodzic wariactwo gospodarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
violin Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 11:07 Tak tak, niech sobie PiS zrobi koalicje z Lepperami, Giertychami, Rydzykami i innymi im podobnymi. Chcialabym zobaczyc, do jakiego stanu doprowadza nasz kraj. To dopiero beda niezle jajka. Ale moze dzieki temu czesc spoleczenstwa sie otrzasnie i jak dojdzie do nowych wyborow to podejma sluszna decyzje, bo jak na razie to nasze spoleczenstwo, pozal sie Boze, to w polowie ciemnogrod, ktory daje sie omamic populistycznym haslom. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 ciemnogrod to wyborcy PO 25.10.05, 11:09 razczej powiedz mi na co głosowałaś znałeś chociaż program partii bo jak do tej pory go nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Ciemnogrod to wyborcy PiS i Kaczora ! 25.10.05, 11:13 Ciemnogrod to wyborcy PiS i Kaczora ! Nie odwracaj kota ogonem i nie zaprzeczaj oczywisty faktom! Wyborcy z najnizszym wyksztalceniem z najbardziej zacofanych regionow tego kraju to baza wyborcza PiS-u i Kaczora, koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 jeżeli uważasz że te kilkanaćie milionów 25.10.05, 11:15 wyborców PIS i KAczyńskiego to ludzie tylko i wyłacznie żle wykształeceni to sam jesteś niezbyt rozgarnięty policz sobie Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 zresztą ty jakiś znów podniecony jesteś 25.10.05, 11:16 bierz coś na uspokojenie Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: jeżeli uważasz że te kilkanaćie milionów 25.10.05, 11:24 azael11 napisał: > wyborców PIS i KAczyńskiego to ludzie tylko i wyłacznie żle wykształeceni > to sam jesteś niezbyt rozgarnięty > policz sobie > Rozmawialem osobiscie z wieloma wyborcami Kaczora. Wiekszosc z nich jest nastawiona roszczeniowo i oczekuje obietnic. Kaczor im te, w większości puste obietnice składał, więc są happy. Obiecanki cacanki… a naiwni, gdy zaczną się o realizację tych obiecanek upominać, usłyszą zapewne "Spieprzaj dziadu". Mnie osobiście naiwniaków nie szkoda. Uważam, że osoby które od 15 już lat powtarzają narzekania "no i patrzcie, przed wyborami obiecywali, a teraz się na nas wypinają", są zwykłymi głupcami, co 4 lata nabierają się na księżycowe obietnice kolejnych cwaniaków i hochsztaplerów, a później do wszystkich mają pretensje, tylko nie do siebie. Wśród wyborców Kaczora były też rzecz jasna osoby z wyższym wykształceniem ale proporcje mówią same za siebie. Zresztą, wykształcenie a otwartość na świat nie zawsze idą w parze. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 wykształecenie nie idzie 25.10.05, 11:33 ale też znam wielu ludzi którzy poparli Kaczora i wierz są to ludzie ciekawi świata świetnie wykształceni i przedsiębiorczy choścby mój szef zatrudniający 50 ludzi paparł tak jak i Kluska Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
walter_m Re: wykształecenie nie idzie 25.10.05, 11:40 Wykształcenie faktycznie nie idzie w parze z rozumem, Renata Begger zdała przecież maturę, ale szarych komórek jej jakoś nie przybyło, no może ma wiekszy "blask" w oczach :o) Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 jeśli dla ciebi matura to wykształecenie 25.10.05, 11:44 szczególnie zdobyta w szkole praywatnej to super nic dodać nic ując Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: wykształecenie nie idzie 25.10.05, 11:52 azael11 napisał: > choścby mój szef zatrudniający 50 ludzi paparł tak jak i Kluska Kaczyńskiego Wyjatek potwierdzajacy regule, 80% przedsiebiorcow woli Tuska. Co do Kluski - gdyby realizowany byl program gospodarczy i podatkowy PO, nigdy nie mialby klopotow i nie spotkalyby go nieprzyjemnosci, na jakich stara sie dzis zbijac kapital polityczny. Usuwa sie PRZYCZYNY problemow, tj. mechanizmy prawne, bo co z tego ze urzedasow skarbowych z SLD zastapią urzędasy z PiS-u, skoro będą mogli zastosować, korzystają z represyjnych wobec podatnika w ogóle a przedsiębiorcy w szczególności przepisow podatkowych, podobne szykany jak te ktore spotkaly Kluske? Przykro ze Kluska tego nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 myśłe że kluska ma wieksze doświadczenie niż 25.10.05, 11:54 ty czy ja i lepiej właśnie to rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
grunio Re: Ciemnogrod to wyborcy PiS i Kaczora ! 25.10.05, 12:53 junkier napisał: > Ciemnogrod to wyborcy PiS i Kaczora ! Nie odwracaj kota ogonem i nie zaprzeczaj > > oczywisty faktom! Wyborcy z najnizszym wyksztalceniem z najbardziej zacofanych > regionow tego kraju to baza wyborcza PiS-u i Kaczora, koniec kropka. Junkier!!!! Znowu Ci odbija. Weź kropelki na uspokojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
golcon PO odetnijcie się od tych żałosnych populistów 25.10.05, 11:07 Wyniki jednoznacznie pokazują, kto jest zapleczem PO: ludzie wykształceni, ludzie młodzi, ludzie którzy już udowodnili swoją odwagę , swoją energię zyciową. Tylko z takimi można budować realną politykę naprawy Rzeczpospolitej. Tylko tacy ludzie gwarantują ożywienie gospodarcze, wzrost zatrudnienia, otwarcie na świat. Zaplecze Kaczyńskich jak wskazują statystyki wyborcze to ludzie bierni, mało wykształceni, ludzie oczekujący tylko na jałmużnę. Kaczyńskiego poparło Podkarpackie, Małopolska, dlaczego?. Przecież tam całe wsie żyją z paczek z Hameryki, nielegalnych rent, z robót na czarno. To z takimi ludźmi Pan Kaczyński ma budować IV Rzeczpospolitą. Oczywiście tacy nieudacznicy bardzo chętnie będą odbierać emerytury, odbierać majatki ludzim sukcesu, tym co całe swe życie harowali, podnosili kwalifikacje , którzy swą pracą regularnie zasilali budżet Państwa. Teraz takie hieny powiedzą ,że mamy jednakowe żołądki, przecież Pan Prezydent im to obiecał. Czy godzi się partii nowoczesnej brać odpowiedzialność za idiotyczne programy PiS oraz księzycowe obietnice Lecha w kampanii prezydenckiej?. Panowie z PO pamiętajcie, że na 30 mln uprawnionych, tylko 8 mln poparło Lecha. Te pozostałe 22 mln to są potencjali wasi sojusznicy. Wiem, że władza korci, nęci. Jednak trzeba na chłodno przeanalizować za i przeciw. Musicie pamiętać kto na Was głosował i dlaczego. Jeśli się sprzeniewierzycie głoszonym programom, wasi wyborcy odwrócą się od Was, tak było z Unią Wolności, która za długo brała na siebie odpowiedzialność za błędną politykę AWS. Powtarzam, dla dobra partii, dla dobra kraju nie wchodzcie w sojusze z judaszowską partią braci Kaczyńskich, niech sami wypiją piwo jakie sobie nawarzyli. Podejrzewam, że szybko rozliczy ich społeczeństwo. Kłamstwa i oszustwa krótkie mają nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
centrala WLASNIE! NIE ZMARNUJCIE MOJEGO GLOSU! 25.10.05, 11:09 Nie chcemy socjalistycznej gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
violin Re: PO odetnijcie się od tych żałosnych populistó 25.10.05, 11:09 BRAWO! Popieram w calej rozciaglosci! PO, nie dajcie sie zwariowac - zadne koalicje z oszolomami! Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 z tego co pamiętam to również bezrobotni 25.10.05, 11:19 i kryminaliści a tych e pokazują swoją energie życiową i siłe Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom2 Re: z tego co pamiętam to również bezrobotni 25.10.05, 12:04 azael11 napisał: > i kryminaliści a tych e pokazują swoją energie życiową i siłe > O! To juz sie nasmiewamy z bezrobotnych, a przeceiz "liczyl sie kazdy glos", zwlaszcza tych ubogich. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: PO odetnijcie się od tych żałosnych populistó 25.10.05, 11:21 Nie rozumiem, jak niewchodzenie przez PO do rządu miałoby być dobre dla kraju, który z tego powodu będzie przez 4 lata rządzony przez populistów. Czy po czterech latach mamy zacząć naprawiać to, co populiści zepsują? Ile lat życia jeszcze Ci zostało, Golcon? Zresztą założenie, że za cztery lata nie umoczone w sprawowanie włądzy PO wygra wybory jest na razie tylko pobożnym życzeniem. Po pierwsze, nawet przy najlepszym układzie nie osiągną za cztery lata wyniku pozwalającego na samodzielne powołanie rządu większościowego; jeśli wejdą z kimś w koalicję, to szanse na posprzątanie po populistach zmaleja. Po drugie, nie istnieje żadna zasada mówiaca, że partia unikająca odpowiedzialności za kraj wygrywa nastęne wybory. Na pozostawaniu poza rządem korzystały w Polsce partie zdecydowanie wobec niego opozycyjne, ale np zachowujące się w ten sposób UP i ROP poszły w zapomnienie. ps Też nie cierpię PISu Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: To nie będzie uczciwa koalicja. 25.10.05, 11:28 Gdyby to była uczciwa koalicja, to proszę bardzo. Ale od dawna widać, że PIS nie pozwoli PO zrealizować żadnej z jej przedwyborczych obietnic. A wchodzić w koalicję tylko dla tego, żeby podeprzeć rząd PISu to sprzeniewierzenie się wyborcom. Połowa z nich głosowała na PO, bo nie chciała tego, co proponowali bracia Kaczyńscy. Pamiętajmy, że PO ma tylko 20 mandatów mniej. Albo koalicja będzie uczciwa z realną częścią władzy dla platformy, albo niech będą w opozycji i pilnują, żeby Kaczki popsuły jak najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ja9930 Re: PO odetnijcie się od tych żałosnych populistó 25.10.05, 11:45 Złe wnioski wyciągasz ze statystyk. W okręgach, gdzie wygrała PO - a więc jest tam niby zaplecze PO - jest bardzo duże bezrobocie i bieda oprócz tego jakoś dziwnie się składa, że przed II wojną tereny te były w granicach Niemiec. I jak widać tam zaplecze Wasze nie potrafiło do tej pory zaradzić biedzie. W czym więc jest ta Wasza wyższość? W pleceniu głupoty, w egoizmie? Możesz uczyć się, a mądry nigdy nie będziesz, gdy nie masz inteligencji wrodzonej. Zresztą, dobre wychowanie i wykształcenie człowieka też wymaga od niego minimum kultury. Człowiek wykształcony i jednocześnie kulturalny nie wywyższa się. Zresztą, jak widać, dziś chyba coraz częściej trzeba mówić o jakimś dyplomie, a nie o wykształceniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Mojego głosu też nie zmarnujcie!!! 25.10.05, 12:00 Walczcie dalej o to,co jest ważne dla ludzi młodych,wykształconych,walczących o sukces.Nie chcemy,żebyście sprzedali Pisowi nasze marzenie o normalnej Polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1001 Re: PO odetnijcie się od tych żałosnych populistó 25.10.05, 12:12 > Powtarzam, dla dobra partii, dla dobra kraju nie wchodzcie w sojusze z > judaszowską partią braci Kaczyńskich, Dla dobra kraju dajcie rzadzic PiS, LPR i Samoobronie. Oto niezwykle madra i dalegowzroczna rada. Wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
44_m Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 11:07 Przestańcie wszyscy wypisywać te brednie. Tu nie chodzi o to "czyje jest na wierzchu" lecz o przyszłość Polski, w której przyjdzie nam żyć przez najbliższe cztery lata. Porozumienie PiS i PO jest warunkiem si ne qua non naszego dalszego rozwoju. Jeżeli ktoś się cieszy, że PiS zawrze koalicję z LPR, PSL i Samoobroną jest głupcem bo dzieje się to w myśl zasady "na złość mamie nasiusiam sobie w majtki". I jeszcze jedna uwaga. Ogromnie dużo pieniactwa na tym forum, jak nie przymierzając w Polsce szlacheckiej której końcem były rozbiory. Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 11:37 > Przestańcie wszyscy wypisywać te brednie. Tu nie chodzi o to "czyje jest na > wierzchu" lecz o przyszłość Polski, w której przyjdzie nam żyć najbliższe > cztery lata. Porozumienie PiS i PO jest warunkiem si ne qua non naszego > dalszego rozwoju. Nie, nie jest. Porozumienie które proponuje PIS dla PO byłoby zdradą tych, którzy na PO głosowali. PIS wygrało wybory ledwo-ledwo a chciałoby całą realną władzę dla siebie, dla koalicjanta zostawiając jakieś ochłapy bez realnego wpływu na ekonomię i sprawy wewnętrzne oraz pozycję chłopca do bicia. Niech Kaczki robią koalicję z tymi, do których im najbliżej programowo - Samoobroną i LPR. Bo z PO nie mają właściwie żadnych pubktów wspólnych. Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw Do rt7 25.10.05, 12:36 Piszesz o zdradzie, dla mnie zdradą jest podjudzanie do bojkotu zapowiadanej zawczasu (przede wszystkim przez PO) koalicji POPIS. Nie zdradza ten, kto w ramach wszystkich swoich możliwości ponosi klęskę, lecz ten który napotykając niewielką przeszkodę, siada pod drzewkiem i pluje dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: Koalicja, ale jaka? 25.10.05, 13:12 Miała być koalicja partii prawicowych. Ale w międzyczasie PIS skręcił ostro w lewo i naobiecywał gruszek na wierzbie. Jeśli PO ma wziąć jakąkolwiek odpowiedzialność za ten bajzel to tylko razem z realną władzą i wpływem na rządy. A teraz popatrz, co proponuje im PIS: - premier my (PIS), - budżet my, - gospodarka my, - prawo my, - MSWIA my. To co to za koalicja? PO ma tylko podpisywać coś, co wymyśli dla nich PIS? Jeszcze raz - ludzie głosowali na PO, bo nie chcieli programu PISu. Jak PIS nie chce ustąpić, to niech raczej PO przejdzie do opozycji i blokuje to, czego wyborcy platformy nie chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw Ludzki głos na forum. 25.10.05, 12:19 Zgoda pełna z twoją wypowiedzią. Dodam tylko, że PO ma pełne prawo i obowiązek domagania się partnerskich warunków współpracy i wpływu na rząd. Jeśli PO zrzeknie się odpowiedzialności za państwo to będzie to zwyczajne lenistwo. Polska na zbijaniu bąków i tylko krytykowaniu PIS przez PO na pewno straci. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Bzdura!! PiS porządzi rok i będą wybory samorządow 25.10.05, 13:03 e. Tusk wygra w Warszawie 75%, wiekszość rady dla Platformy. Większość dużych miast dla PO. W PiSie zacznie sie panika. Chyba, że wpierw dojdzie do jakiejs glupiej wpadki jak np. wykorzystanie sluzb do zatrzymania kogos na 2 godziny(sprawa Orlenu), wtedy bedzie komisja(przesluchania, przeszukania, billingi) na której jeśli uda się odstrzelić Jarosława to będzie po Lechu. Po wyborach nastąpi odwołanie prezydenta większościa 2/3(wymyśli się za co) wtedy napewno wygra Tusk!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koper-x Re: Bzdura!! PiS porządzi rok i będą wybory samor 25.10.05, 13:09 a to wynika również z prostej zasady: przez 16 lat wszędzie gdzie pojawiali się Kaczyńscy wybuchała awantura i kłótnie - nie widze powodu dla którego teraz miałoby być inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 [...] 25.10.05, 11:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 [...] 25.10.05, 11:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 11:22 Jestem człowiekiem wykształconym, prawym i "przegranym". Po co więc zabieram sie za wklickiwanie, zapytacie? Otóż szanowni forumowicze, Polki i Polacy po latach III R.P, o którą wespół z Kaczyńskimi ( od 1990 r) walczylismy, a wcześniej w Sierpniu 1980 r Z "S" opowiedziałem się za demokracją, mam obowiązek jako człowiek rozumny, wrażliwy i doświadczony przez życie( proszę poczytajcie moje posty w ONECIE)przypomnieć Wam genezę " gnoju moralnego stajni augiaszowej" -III R.P. jaką sobie " zbudowali na "naszych plecach" ci którzy z tej " stajni" korzystali ponad miarę, w iście " wettinów-nihilistów" stylu(...). Kto do tej koterii należał? Myślę, że każdy rozumny włącznie z Józefem Oleksym ( ...)zrozumiał w ostatnich latach. To co się zaczęło " przelewać ze stajni" po 2001 r, obudziło nawet nasze "śpiące społeczeństwo", wszak pamiętacie,że sztab M. Krzaklewskiego próbował je( społeczeństwo) obudzić w 2000r słynną; -pijacko-łajdacko-nihilistyczną sceną dworu" prezia" na lotnisku w Kaliszu (SIC!). Ostatnie tygodnie, dni przynoszą nam -Polakom odpowiedź, któ chce faktycznego " OCZYSZCENIA STAJNII AUGIASZOWEJ" , a kto tylko dla celów wyborczych, obiecał jej generalne sprzątanie(...). Od lat znam b. dobrze srodowisko protoplastów dzisiejszej P.O. w okręgu bydgosko-włocławskim( od 1990r) wcześniejszych twórców KLD. Kilku z nich ma prawomocne WYROKI. Tych kilku, a może sa ich "większe koterie" w kraju zainwestowało w całą tą kosztowna kampanię P.O., oni zrezygnowali z dotacji państwa, jak myślicie skąd posiadali tak ogromne pieniądze(...)? Rozumiecie teraz dlaczego im -P.O. nie po drodze z PIS-em i dlatego oczekuja od PIS-u stanowisk w Min. Sprawiedliwości, koordynatora służb specjalnych? Obudź się narodzie, przetrzyj oczy i nie udawaj zdziwionego zrzędy( manipulatora P.O.), że to PIS jest, jak to z ust " wykształconej szefowej manipulatorskich pracowni opinii publicznych" pani Prof. Leny Bobińskiej poszło na cały ŚWIAT- POLSKA KACZYŃSKICH BĘDZIE ZAŚCIANKOWA(SIC!). Odpowiadam z całej swojej wiedzy, doświadczeń jakich doznałem w III R.P., Polska pod Kaczyńskimi na pewno będzie: 1/ sprawiedliwa i przyjazna rzetelnym obywatelom. 2/ bezpieczna i prawa w obejściu, na osiedlu i w każdym urzędzie. 3/ z racji sprawiedliwego traktowania wszystkich obywateli, nie będzie " krową dojną " dla radnych, burmistrzów, urzędników, ministrów, oraz lobbystów ww " bonzów dotychczasowej stajnii". Tacy i im spolegliwi na " pęczaki" będą odsyłani do miejsc " spokojnej refleksji", nad przeszłością!!! Kończą się " raje podatkowo-lobbystyczno-pozarządowo-pasożytnicze", dla swoich kolesiów i protegowanych- np. WŁAŚCICIEL FABRYKI OSOCZA( nota bene z 20 milionami$ przebywa w Anglii)-CZYIM ZNAJOMYM( o ile nie krewnym był?) - obecnego Prezydenta Kwaśniewskiego. A NAJWIĘKSZY-SPIRYTUS MOVENS PRZEKRĘTÓW III R.P. Piotr Bykowski-Vel Jaksa z Poznania, który " wydoił z budżetu państwa" > 1,1 MILIARDA ZŁ, czyim pracodawcą, dobrym kolesiem ze studiów, przez cały okres " prosperity"- 1987-96 I DO POCZATKU 2000R był(...)? Ruszył proces w Poznaniu, poznacie jego " kompaniją", znam kilku! Pan W. Cimoszewicz dokładnie ich zna( pisałem o tych związkach ponad miesiąc temu) i co z tego wyniknęło poza zwolnieniem ww. JAKSY w 1996 ? Gdzie jest tak olbrzymi majątek:- > 1,1 MILIARDA ZŁ WYPŁYNĘŁO DO(...) Ile szpitali powiatowych;-średnej skali zadłużenia( ok. 15 milionów) funkcjonowałoby bez zakłóceń i bez stresów personelu i włodarzy powiatowych? AŻ 66 SZPITALI!!!! mogłoby byc natychmiast oddłużonych gdyby JEDNEMU JAKSIE ZABRANO KWOTĘ, kórą wepół z b. Ministrem ( czy na nim sie kończy protekcja?)Jackiem Buchaczem " wydoł z budżetu państwa". Polacy, to " połaczenia, ścięzki wzajemnych powiązań ww aferałow ( są ich setki)ze światem władzy II R.P. w kórej politycy P.O brali czynny udział są przeszkodą do zbudowania koalicji na FUNDAMENTACH PROGRAMU WYBORCZEGO OBU PARTII! Niestety tylko jedna z nich PIS- chce ten program wdrozyć w życie i przywrócić narodowi podstawowe poczucie sprawiedliwości, druga P.O. z takim bagażem (w kieszeniach i na kontach) " swojego zaplecza" nie może jednocześnie w praktyce-SPRAWUJĄC rządY-" Na takie dictum, PIS ma tylko jedna odpowiedź: MARSZAŁKIEM PAN JÓZEF ZYCH I KOALICJA MNIEJSZOŚCIOWA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 i w końcu konkretna wypowiedź 25.10.05, 11:38 a nie tylko że ciemnogód że to bee tamto bee w pełni popieram I znam spośród moich znajomych KAczyńskiego Pioierali właśnie ci z wyższym wykształceniem Odpowiedz Link Zgłoś
terazpolska2 Re: i w końcu konkretna wypowiedź 25.10.05, 12:23 azael11 napisał: > a nie tylko że ciemnogód że to bee tamto bee > w pełni popieram > I znam spośród moich znajomych > KAczyńskiego Pioierali właśnie ci z wyższym wykształceniem > Oczywiście a statystyki kłamią. PO nie powinna zadawać się z narodowo socjalistycznym PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
sebxx Brak taktu i smaku. 25.10.05, 11:28 Jak czytam te wypowiedzi na forum to jestem zniesmaczony!Czy to nie PiS się sprzedał Lepperowi i Giertychowi??? Przed wyborami do parlamentu te partie miały prawie taki sam program wyborczy min. likwidacje KRUS i usparwnienie pracy ZUS poprzez wybór innych ubezpieczeń. W trakcie kampani prezydenckiej dowiedziałem że Tusk chce zabrać biednym jedzenie z lodówki, a wszystko dostaniemy za darmo bo państwo da i nic nie zlikwiduje. Pragram pisu radykalnie się zmienił z gospodarczego na socjalny i tu są różnice dlaczego są kłopoty z utworzeniem rządu. Prawda jest taka jak PO wejdzie to pójdzie na dno z PISem, jak nie wejdzie zrobia z niej partie nieodpowiedzialną. Zreszta dowiedziałem sie z kampani prezydeckiej że programy PIS, Samoobrony, PSL, LPR sa bardzo podobne wręcz takie same. Wyjście jest: rząd mniejszościowy a za 2 lata mamy nowe wybory. mimo że jestem antykomunistą wiekszą rolę odegra PO w opozycji z odmłodzonym SLD niz polityczna bufonada PiSu w rządzie.pozdrawiam wszystkich pozytywnie myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
t.duszynski TUSK kandydatem na wicepremiera 25.10.05, 11:28 Najlepszym kandydatem na wicepremiera bylby Tusk.Rokita rozwali kazdy uklad w ktorym nie bedzie mial uprawnien prezydenta,marszalka sejmu i premira w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
linski4 No i znowu wleżliśmy do burdelu 25.10.05, 11:30 Chamickiej tragikomedii z obsadą pajaców w roli głównej, ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mg221 HURRA!!!!!!!!!!!! 25.10.05, 11:31 nareszcie wracamy do budowy chlopsko-robotniczego socjalizmu, z obowiazkowym wyrownianiem dochodow... A za morde bedzie nasz trzymal żelazny Kanclerz. NARESZCIE W DOMU !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski TUSK KANDYDATEM NA GASTARBEITERA W NIEMCZECH 25.10.05, 11:33 Odpowiedz Link Zgłoś