lidkawozniak 26.10.05, 11:03 Kurde, wymyślają... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kachachachacha Nowa propozycja PiS dla PO: podzielić MSWiA 26.10.05, 11:03 Czy tak ma wygladac ograniczanie administracji panstwowej??? Odpowiedz Link Zgłoś
swansea Re: Nowa propozycja PiS dla PO: podzielić MSWiA 26.10.05, 11:08 z ograniczeniem administracji to się idzie do wyborów.. później to trzeba stołeczki podzielić.. a ludzie głupi i wierzą.. wiecej biurw - więcej łapówek - więcej pokazowych spraw dla sądów - ludzie wierzą, że państwo walczy z korupcją - szkoda gadać..:( atb Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo A mieli administrację zmniejszać, oszczędzać 26.10.05, 11:52 a tymczasem zaczęło się... Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Jeszcze nowsza propozycja... 26.10.05, 14:00 zamiast dzielenia ministerstwa na dwa, podzielmy Polske! PiS rzadzi w swojej polowie a PO i Tusk w swojej. A jako liberalnie nastawieni, otwieramy granice, by mieszkancy Kaczystanu mogli swobodnie przemycac do Tuskolandii papierosy i pracowac przy zbiorze burakow. Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa DLACZEGO KACZKA TOLERUJE brak PIT i ZUS LEPPERA? 26.10.05, 15:21 ani ZUS? dlaczego Kalinowski, Hojarska, Lyzwinscy i inni milionerzy ze wsi nie placa podatku PIT ani ZUS niezaleznie od dochodu, a sprzataczka, szewc, hydraulik, nauczyciel, pielegniarka i moj ojciec na zasilku przed emerytalnym musza? Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Milionerzy hehehe 26.10.05, 16:24 Jak mieszkałem w Polsce i byłem takim MILIONEREM, to na plasteline dla dzieci nie miałem żeby do szkoły poszli..... Nie rozśmieszaj mnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 podzielić MSWiA na cztery osobne ministerstwa: 26.10.05, 11:13 Ministerstwo Spraw - dla PiSu Ministerstwo Wewnetrznych - dla PiSu Ministerstwo i - dla wicepremiera z PO Ministerstwo Administracji - dla PiSu Jakies pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
sadusx Re: podzielić MSWiA na cztery osobne ministerstwa 26.10.05, 11:19 wysmienite buhahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Kpią? I tak MSW, MŚ i słuzby w ich rekach 26.10.05, 11:22 Co zmieni oddanie Rokicie Administracji? WLadze nad urzednikami i stołkami. A "siła" pozostanie w całosci w łapach oszołomow i sierot po Olszewskim... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Jedynym sposobem na wyjście z patowej sytuacji 26.10.05, 11:31 jest utworzenie kilku nowych służb specjalnych i sprawiedliwy, po połowie podział zwierzchnictwa nad nimi pomiędzy koalicjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Innym sposobem umacniającym stabilność polityczną 26.10.05, 11:33 byłoby wzięcie w leasing rządu Pan Buzka na ca rok, aby zostawić przyszłym koalicjantom niezbędny margines czasu na dokończenie negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Jedynym sposobem na wyjście z patowej sytuacj 26.10.05, 11:39 jest kopnąć w d rozkapryszonych chłopców z PO (a niech sobie przechodzą do opozycji, krzyżyk na drogę) powołać Zycha na marszałka Sejmu i stworzyć koalicję mniejszościową. Moim zdaniem w obecnej sytuacji szansa na powodzenie takiego rządu z popraciem prezydenta, jest taka sama jak w przypadku gdyby do koalicji weszła PO w charakterze Piątej Kolumny (bo póki co tak to właśnie wygląda, że PO ma chytry plan - pomarudzi, ale wejdzie, potem będzie torpedować zmiany, następnie w spektakularny sposób wyjdzie z koalicji - coś na kształt "wychodzimy albo śmierć" - a na tym zbije kapitał poilityczny przed następnymi wyborami). Odpowiedz Link Zgłoś
oraw WCZEŚNIEJSZE WYBORY-HAHAHAHAHAHA!!!!!!! 26.10.05, 11:46 Jak się nie dogadają to ARCYMISTRZ DESTRUKCJI JAN M.R. rozwali Sejm za rok i będą nowe wybory!!! Ewntualna koalicja-ludowo socjalistyczno-narodowa- PiS-Samoobrana-ZSL(PSL)-SLD(PZPR) Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 PO - Pogniewane Oseski 26.10.05, 13:39 Platforma, nawet jakby PiS jej dawał wszystkie ministerstwa i fotel prezydenta Bratysławy, to by się oburzyli, że to skandal, że jak PiS może im dawać tak mało, kiedy oni przegrali tylko z nimi różnicą 2 proc. PO po prostu, po dwóch nokautach, zachowuje się jak rozchwiana emocjonalnie panienka. Nie, i już (tup, tup stópkami w parkiet). Aferę robią, że PiS chce MSWiA i MS dla siebie - to przedtem tego nie wiedzieli?! Tusk - teraz dopiero pokazuje klasę - oferują mu fotel Marszałka Sejmu, ale on nie przyjmie, no jak to - tylko tyle mu dają?! Nie chce bo to leń i tyle - harować mu się nie chce, tylko ślizgać. Ponadto, nie wiem, czy sobie przypominacie, jak Rkita kiedy PO prowadziło w sondażach, podkreślał - "to zwyciężcy rozdają karty". Moim zdaniem, PO teraz ma większe problemy sama z sobą i to determinuje ich postawę wobec koalicji z Kaczyńskimi. Po prostu zaczęła się tam wewnętrzna napieprzanka i chłopcy oraz dziewczęta się zagalopowali... Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 PiS Pazernośc i Szaleństwo 26.10.05, 13:58 Pisuarom PO potrzebne jest do roli listka figowego tylko i wyłącznie. Listek ten będzie odrzucony w pierwszym możliwym kryzysie i będzie przez kurskiego i maryję oczerniony i obwinione za wszelkie zło tego świata. Problem pisu polega na tym że przed wyborami mieli nadzieję że nie bedą pierwsi i nie będą odpowiadać za swoje działania. A tu niespodzianka!!! No to chłopaki do roboty i spełniać obietnice Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Jedynym sposobem na wyjście z patowej sytuacj 26.10.05, 13:05 A po co mniejszościową? Przecież nawet z Samoobroną i PSL wystarczy na większościową, a jakby dołożyć LPR to już ho ho... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Jedynym sposobem na wyjście z patowej sytuacj 26.10.05, 12:01 uchachany napisał: > jest utworzenie kilku nowych służb specjalnych i sprawiedliwy, po połowie > podział zwierzchnictwa nad nimi pomiędzy koalicjantów. Jedynym rozsadnym rozwiazaniem dla PO jest nietworzenie z tymi oszolomami rzadu RP i liczenie na szczescie w przyszlych wyborach. Przysiegam publicznie - jesli PO stworzy koalicje z PiS nigdy wiecej nie pojde na zadnych wybory. To bedzie koniec mojego wkladu w spoleczenstwo obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Jedynym sposobem na wyjście z patowej sytuacj 26.10.05, 12:48 Chcesz skazać Jana Maryję na następne kilka lat antyszmbrowania w przedpokojach WAADZY?! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Jedynym sposobem na wyjście z patowej sytuacj 26.10.05, 13:57 uchachany napisał: > Chcesz skazać Jana Maryję na następne kilka lat antyszmbrowania w > przedpokojach WAADZY?! Ja moge Janowi Mariowil;) zrobic nawet hmmm dobrze, zyczac mu tej koalicji. Pod jednym jednakze warunkiem - niech powiedza wprost - kreci nas byc chlopcami do bicia i lubimy pieniadze i wladze. Wybaczcie wyborcy..zrozumcie...jakbyscie byli na naszym miejscu nie chcielibyscie miec nieuregulowanego dostepu do publicznych mediow? Limuzyn? Hoteli za darmo? Awionetek? Jestesmy tylko ludzmi...mam nadzieje to od nich uslyszec. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Kpią? I tak MSW, MŚ i słuzby w ich rekach 26.10.05, 11:32 pogromca_mrowek napisał: > Co zmieni oddanie Rokicie Administracji? WLadze nad urzednikami i stołkami. > A "siła" pozostanie w całosci w łapach oszołomow i sierot po Olszewskim... Coś ci umknęło, albo masz wybiórczą pamięć. Przed wyborami, kiedy PO chodziła w glorii sondażowych zwycięzców, nie robili problemów gdy PiS stawiał warunek - MSWiA dla siebie. Co sie teraz zmieniło? Pomoge ci - ktoś zabrał PO obiecane zabawki więc wierzga. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Kpią? I tak MSW, MŚ i słuzby w ich rekach 26.10.05, 13:07 > Coś ci umknęło, albo masz wybiórczą pamięć. > Przed wyborami, kiedy PO chodziła w glorii sondażowych zwycięzców, nie robili > problemów gdy PiS stawiał warunek - MSWiA dla siebie. Teraz ja pomoge twojej pamieci, jeszcze bardziej wybiorczej. Nie robili problemow, bo w odroznieniu od PiS nie byli (i nie sa) nastawieni na dzielenie stolkow, tylko OD-PO-WIE-DZIAL-NO-SCI. A PiS chce wyszarpac wladze bez odpowiedzialnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A może trzeba pójść za radą <Jasia PUKWATERKA>? 26.10.05, 13:11 wiadomosci.onet.pl/1,15,11,15236586,42861426,1852374,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Dla PO: najwazniejsze ministerstwo i 26.10.05, 11:36 Ministerstwo "i" dla wicepremiera z PO najwazniejsze ze wszystkich resortow. nadzorujace gornictwo "i" energetyke, oswiate "i" szkolnictwo wyzsze prace "i" sprawy socjalne sprawy wewnetrzne - i - administracje sprawy zagraniczne "i" europejskie rolnictwa "i" lesnictwa finansow "i" skarbu Zajmujace sie stawianiem kropki nad "i" Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Kpią? I tak MSW, MŚ i słuzby w ich rekach 26.10.05, 11:54 I co w tym zlego? Oni obiecali rozliczyc przeszlosc, spoleczenstwo ich rowniez po to wybrali a teraz chca to zrobic. PO chciala sie zajac gospodarka i tez moze to zrobic. Jeszcze wczoraj wszytscy przeciwnicy PiSu plakali, zeby PiS nie miaszal sie do gospodarki, to teraz ma odpuscic tez "prawo" i "sprawiedliwosc". Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Kpią? I tak MSW, MŚ i słuzby w ich rekach 26.10.05, 14:00 Tak? Czyli sugerujesz ze PiS chce zajac sie sprawiedliwoscia, a PO bedzie robilo podatek liniowy i swoj program ;)? Chyba cos Ci sie pomieszalo jesli tak myslisz. Powiem Ci o co chodzi PiS. Wygrali wybory klamiac i obiecujac o wiele wiecej niz sa w stanie zrobic i oni o tym wiedza. Wiec chca wziasc resorty silowe zeby moc kontrolowac sytuacje i zalatwiac politycznych przeciwnikow. Dodatkowo to jest latwiejsza dzialka. Mozna kilka osob aresztowac, kilka spraw pokazowo rozwiazac i zaplusowac. A PO oddaja trudniejsza czesc i to najsmieszniejsze ze wlasnie ta na ktora jak mowili przed wyborami nie zgodza sie ("Nigdy nie zgodzimy sie na liberalne panstwo/gospodarke"). Cos sie nagle zmienilo? To tlyko swiadczy o tym jakimi klamstwami PiS wygralo. A teraz jak Po obejmie te resorty, to za jakis czas PiS zrzuci wine za SWOJ DEBILSKI program gospodarczy i spoleczny na PO, ze to oni zawalili. A przeciez PO i tak nie bedzie moglo robic swojego programu, bo oprocz tego ze nie przejdzie to przez opor PiS+Samoobrona+LPR+PSL to prezydent Kaczka zawetuje. W tym momencie PO powinno zrezygnowac z koalicji (ja jestem za tym) albo w innym wypadku obie partie powinny dostac po rowno resortow silowych i gospodarczych. Szczegolnie ze wladza Prezydent+Premier+resorty silowe w jednych rekach (osob do tego ktorzyudowodnili ze dla wladzy zrobia wszystko) jest zagrozeniem dla Polski i demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
imaciaga Re: Nowa propozycja PiS dla PO: podzielić MSWiA 26.10.05, 11:25 PiS obiecywal, obiecywal, i tyle z tego mamy... Wiecej urzednikow, wiecej wydatkow na administracje. Wygodniej jest obciazyc obywateli dodatkowymi wydatkami, czyli kosztami, niz samemu poniesc jakies koszty, np. w postaci ustepstwa co do marszalka lub tek ministerialnych. "Polecam" PIS w nastepnych wyborach. A moze wreszcie dojdziemy do wniosku, ze przejechalismy sie na wyborze tej partii? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Nowa propozycja PiS dla PO: podzielić MSWiA 26.10.05, 11:04 Sprytne...ale nie bardzo...To mnozenie bytow i stanowisk. Nie ma o czym rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Nowa propozycja PiS dla PO: podzielić MSWiA 26.10.05, 11:38 marianna.rokita napisała: > Sprytne...ale nie bardzo...To mnozenie bytow i stanowisk. > Nie ma o czym rozmawiac. Dobrze by było wysłuchać propozycji PiSu uwaznie i do końca zanim się zacznie bredzić. Było: wydzielenie z opcją przyłączenia do innego resortu, gdzie tu mnożenie. Jeśli w PO są wyłącznie tacy skretyniali kontestatorzy jak na tym forum to faktycznie nici z koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
parob Aj nie ładnie,to trochę bez sensu jeśli mają plan 26.10.05, 11:04 likwidacji wojewodów z nadania bo niby czym rokita będzie wtedy zarzadzał?Chyba ,że połączy MSZ z administracją:) Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Siedzcie pod stolem i szczekajcie... 26.10.05, 11:05 To jest oczywiscie smieszna propozycja,bo kaczory chca dla siebie urzedow decyzyjnych.Kierowanie administracja nie ma z tym nic wspolnego.Ze PO jeszcze nie rozumie,iz juz jest na oucie.Juz po koalicji,bo tak wlasnie bedzie wygladala koalicja,wy swoje,a my i tak przeprowadzimy,to co chca kaczory... Odpowiedz Link Zgłoś
mrnoone Nowa propozycja PiS dla PO: podzielić MSWiA 26.10.05, 11:05 Mimo zapowiedzi ciepło dziś jest... Miało też padać, a tu słoneczko! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina7171 Hm. To tak a propos redukcji administracji, co? 26.10.05, 11:05 Tak wygląda "realizacja obietnic wyborczych" w wykonaniu popisowej koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
dzemsbond Nie dzielić MSWiA, odsunąć Platformistów !! 26.10.05, 11:06 Nie ustępować Rokicie i cwanym gościom z PO. Jeśli bierze się odpowiedzialność za państwo, to trzeba mieć służby. Zresztą sam Rokita jest zdania: "zwycięzca bierze wszystko". I o czym tu dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
invasive Re: Nie dzielić MSWiA, odsunąć Platformistów !! 26.10.05, 11:09 I wlasnie dlatego uwazam, ze PO nie powinno wchodzic w ta koalicje. Zwyciezca bierze wszystko i jest w pelni odpowiedzialny za rzadzenie krajem i swoje obietnice wyborcze. Wejscie PO do tej koalicji skonczy sie dla niej dokladnie tak jak koalicja z AWS dla UW. A wtedy.... lepiej nie myslec co wtedy.... Odpowiedz Link Zgłoś
dzemsbond Re: Nie dzielić MSWiA, odsunąć Platformistów !! 26.10.05, 12:36 O co chodzi temu krętaczowi Rokicie, sam sobie życzył, aby "zwycięzca brał wszystko". Czy po raz kolejny zmienił zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Nie dzielić MSWiA, odsunąć Platformistów !! 26.10.05, 14:15 Chcialem przypomniec, ze Kaczka sam ta propozycje odrzucil. Bylo ja przyjac, teraz po fakcie to latwo sie polowywac.. Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Nie dzielić MSWiA, odsunąć Platformistów !! 26.10.05, 13:50 Invasive kolesie z PO przeniosą się do UW to potrafią najlepiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Jesteś PiSowskim faszystą. 26.10.05, 11:27 Przypominam, że Pis otrzymal tylko 2,5% wiecej niz PO. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Jesteś PiSowskim faszystą. 26.10.05, 11:40 A kaczynski tylko 8% wiecej od Tuska, i jest prezydentem, a Tusk nie Jakies pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Jesteś PiSowskim faszystą. 26.10.05, 12:12 travel_wawa napisał: > Przypominam, że Pis otrzymal tylko 2,5% wiecej niz PO. Czym oni sie roznia od okladajacymi sie lopatkami chlopcow w piaskownicy? Niewazne o ile uderzen lopatka wygral. Wazne ze wygral. Pozdrawiam. Dlatego tak bardzo chcialam miec corke a nie syna. Mam corke, i mam swiadomosc, ze ucze ja zycia...ze do niej docieraja wszystkie niuansy...Nazywajcie mnie feminazistka...panowie. Jak nazwie mnie nia jakas kobieta, to moze podyskutuje. Ale jak patrze na to jak u[prawiacie polityke...? coz...dla was to jak pojscie na wojenke z mieczami wyciosanymi z drewna. Dorosle dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
rydygier4 Re: Jesteś PiSowskim faszystą. 26.10.05, 12:48 Jeśli dobrze czytam między wierszami, to współczuję córce. Kobiety w polityce lepsze? Jest ich mniej, więc się tak w oczy nie rzucają. Weźmy jednak na ten przykład pomysły pani Środy, czy innej Beger... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Jesteś PiSowskim faszystą. 26.10.05, 13:44 rydygier4 napisał: > Jeśli dobrze czytam między wierszami, to współczuję córce. Kobiety w polityce > lepsze? Jest ich mniej, więc się tak w oczy nie rzucają. Weźmy jednak na ten > przykład pomysły pani Środy, czy innej Beger... A twoja matka jest bardziej podobna to Srody czy do Begier? Wiem..powiesz...moja matka jest wyjatkowa;) Wlasnie twoja! Ale masz fajnie. A mojej corce nie musisz wspolczuc, naprawde. Jest szczesliwym malym czlowiekiem, otoczonym miloscia wielu kobiet i wielku mezczyzn 9 chociaz w wiekszosci to geje). Faceci hetero w jej zyciu tylko obiecywac potrafia;)) I jest promilem takich zaniedbanych przez faketow kobiet w tym spoleczensywie. Ja ja ucze ze nie ma co liczyc na facetow, ze to najwiekszy blad. Ucze ja jak ma sie edukowac i czym interesowac zeby wysc na swoje bez wasze "bezinteresownej pomocy".Skad to moje wrazenie, ze sie idealnie wpisujesz w ten schemat? Nie mam pojecia. Zreszta z tego twojego posta (Sroda czy Begier) wynika jedno - jestes zwyklym szowinista. I pisz sobie dalej co ci rozumek pod palce przyniesie. Moge byc dla ciebie wraz se swoja corka przykladem do naigrywania sie. Splywa to po mnie. Bez odbioru jesli laska. Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Jesteś PiSowskim faszystą. 26.10.05, 13:52 travel_wawa napisał: > Przypominam, że Pis otrzymal tylko 2,5% wiecej niz PO > Nie ważne czy się wygra 10-0 czy 1-0 ale się wygrywa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lisle HEHE 4 minuty obradowali HAHAHAHAHAHAHAHAHA 26.10.05, 11:06 co za banda klownow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wszystko za nasze pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Kaziu, pocałuj się w d...,alba pocałuj Wodza i jeg 26.10.05, 11:06 o marionetkę, czyli p.prezydenta...:) Odpowiedz Link Zgłoś
oraw SPLENDIT ISOLATION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 11:09 Pastuszek nad rzeczką koło gasek chodzi! Ja idę do domu,co mnie to obchodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Znowu przerwa! 26.10.05, 12:16 maciej_aszek napisał: > Kpina! A to dopiero poczatek 4-letniego cyrku, jaki zafunduja nam chorzy na hydromasaze prokuratorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 MSWiA dla PiSu !!!!!! 26.10.05, 11:08 Nie dawajcie PO ministerstwa administracji !!! Choc jak juz tak ma byc to rozumiem ze PiS 9 ministerstw,PO 8 ! Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Nowa propozycja PiS dla PO: podzielić MSWiA 26.10.05, 11:08 Super! A z Ministerstwa Zdrowia wydzielić pion Zdrowia Psychicznego - bardzo się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
swansea Re: Nowa propozycja PiS dla PO: podzielić MSWiA 26.10.05, 11:10 ono by odpowiadało za nadzor nad całym rządem - moim zdaniem było by to bardzo potrzebne ministerstwo, jak widać na załączonym obrazku.. AWS - bis .. kużwa a tak się łudziłem - znowu naród ogłupili .. atb Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Nowa propozycja PiS dla PO: podzielić MSWiA 26.10.05, 12:20 chateau napisał: > Super! A z Ministerstwa Zdrowia wydzielić pion Zdrowia Psychicznego - bardzo > się przyda. Iw pierwszej kolejnosci, niech powolani przez to ministerstwo lekarze przebadaja wszystkich parlamentarzystow, a potem wyniki ekspertyz podadza do publicznej wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Nowa propozycja PiS dla PO: podzielić MSWiA 26.10.05, 13:30 Dzień dobry :) > w pierwszej kolejnosci, niech powolani przez to ministerstwo lekarze > przebadaja wszystkich parlamentarzystow, a potem wyniki ekspertyz podadza do > publicznej wiadomosci. To może potrwać ;) Na razie musi nam wystarczyć test Wassermana i łaskawszym okiem będziemy patrzeć na tych, o których wyrazi się negatywnie. W sumie zła wiadomość dla kabaretów - macie poważną konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Kazio, Kaczor I i II: spieprzać dziady do Leppera, 26.10.05, 11:08 starczy tych bzdur...:) Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: to dosc oczywiste. pisalem o tym wczesniej 26.10.05, 11:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30986298 Odpowiedz Link Zgłoś
nwrcn No to sie zaczelo!!!!!!!! 26.10.05, 11:12 a ja myslalem, ze beda zmniejszac liczbe biurokratow, Coz :) bylem w bledzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiki69 Re: No to sie zaczelo!!!!!!!! 26.10.05, 11:15 bylo myslec przed wyborami, to Tusk postulowal zmniejszenie liczby urzedników, na co /chociazby w ostaniej "debacie"w tvp/ prezydnet elekt mu zarzucil "ale coz pan jest taki antypanstwowy":-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzfabrykikredek Czyżby Tusk bał sie odpowiedzialnosci ??? 26.10.05, 11:35 Może to dobrze że nie został prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Czyżby Tusk bał sie odpowiedzialnosci ??? 26.10.05, 11:57 Raczej nie chce brać odpowiedzialności za cudze grzechy! Grzechy PiS-u! Odpowiedz Link Zgłoś
l-ewa A przecież jednym i drugim zależy tylko na MSW 26.10.05, 11:12 1) kto rządzi służbami, ten rządzi krajem 2) ma wgląd do teczek i może to wykorzystywać... Odpowiedz Link Zgłoś
jot To juz po raz ostatni poparlem PO w wyborach 26.10.05, 11:13 Glosowalem na koalicje PO-PiS. Na naprawe panstwa i deklarowane przez Rokite "szarpniecie cugli". Juz kilka miesiecy temu bylo wiadomym ze sa cztery raptem mozliwosci rzadów: 1. sejm dla PiSu, prezydent dla PiSu; 2. sejm dla PiSu, prezydent dla PO; 3. sejm dla PO, prezydent dla PiSu; 4. sejm dla PO, prezydent dla PO. i nalezalo przygotowac sie na te cztrey warianty żuchwa ich drać! Ale jezeli chodzi tu tylko o stolki a nie o Rzplitą to nie zdziwie sie ze w przyszlych, przyspieszonych wyborach do sejmu frekwencja osiągnie max. 30 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
dortmunderjohn Festiwal Komisji Śledczych czas zacząć :)) 26.10.05, 11:13 PiS chętnie odda resorty gospdarcze, bo na gospodarce się nie zna, ale wie,że spełnienie wyborczych obietnic jest niemożliwe. Innymi słowy niech PO bierze odpowiedzialność za wyborcze długi PiS. PiS natomiast zamknie się w pokojach z teczkami i przygotuje nam festiwal Komisji Śledczych. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Festiwal Komisji Śledczych czas zacząć :)) 26.10.05, 11:35 I dobrze - Po zajmie się gospodarką, a PiS niech tropi komuchów. I tak nie lubię komuchów więc mi wszystko jedno - niech ich tropią... Odpowiedz Link Zgłoś
zi69 podzielic Min Pracy i Spraw Socjalnych 26.10.05, 11:16 Rozdawanie zasiłków dla PiS a walka z bezrobociem dla PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Nowa propozycja PiS dla PO: podzielić MSWiA 26.10.05, 11:18 jak PO chce administracji, bo ma "wszecheksperta", to niech ma, to jest jakieś wyjście, choć on już na tym stołku siedział za Suchockiej i efektu tyle, ile więcej biurokracji w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
agni5 Re: Nowa propozycja PiS dla PO: podzielić MSWiA 26.10.05, 11:21 To może od razu podzielmy wszystkie ministerstwa - i zawsze jedna część dla PiS a druga dla PO. Nareszcie będzie (prawie) sprawiedliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa A policja, SG i ubecja dla PiS.To jest faszyzm. 26.10.05, 11:24 PiS jest partią faszystowską w czystej postaci. PiS z jednej strony chce wziac narod za morde, z drugiej BOI sie Platformy, jak opozycji proeuropejskiej, po stronie ktorej stalyby niemal wszystkie media. Udzial PO w koalicji ma sluzyc jedynie zamknieciu ust. Platforma NIE MOZE SIE ZGODZIC NA PROPOZYCJE, ktore uwiarygadnialyby ten REZIM FASZYSTOWSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Czy ty nie przesadzasz z tym faszyzmem 26.10.05, 11:37 Typowa demagogia rodem z Gazety Wyborczej... Wyśledzą paru komuchów i łapówkarzy, a także przekupnych prokuratorów i sędziów i myślę że będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
prof.filutek Re: Nowa propozycja PiS dla PO: podzielić MSWiA 26.10.05, 11:24 Nowa propozycja PiS dla PO Podzielić bliźniaków w następujący sposób: Jarek Kaczyński zostaje premierem Lech Kaczyński przechodzi do PO Odpowiedz Link Zgłoś
asdwsx Czemu sie smiejecie? 26.10.05, 11:27 Taki byl oryginalny plan Rokity, przygotowany jeszcze dawno przed wyborami, kiedy Platworma prowadzila, i zawarty w jednym z jego listow do Marcinkiewicza. Widac musi byc cos sensownego w rozdzieleniu policji, sluzb, itd. od administracji panstwowej, kontaku ze samorzadami itd. Smieszny jest pomysl zrobienia 16 ministerstw, zeby 8 przypadlo PO, ale to swoja droga. Odpowiedz Link Zgłoś