Dodaj do ulubionych

Program rządu na lata 2005-2009

29.10.05, 01:28
Prawo i Sprawiedliwość udowodniło, że
- chce dobra Polski,
- gotowe jest wziąść odpowiedzialność,
- robi wszystko aby powstała koalicja z PO

Platforma kOmpromitacji udowodniła, że
- dla Tuska stołek marszałka do za mało,
- nie chce koalicji z PiSem ale chce przywilejów
- gotowa jest poświęcić dobro Polski tylko dlatego, bo
Jan Maria Rokita nie zostanie szefem specsłużb

PO ostatecznie pokazało, że jest obrońcą starego układu.
A media wasalne wobec PO pokazały, że tak jak przed wyborami
realizowały interesy PO, tak teraz robią to samo... Przez manipulacje
i straszenie...

Żal d... ściska, że Pełna nieOdpowiedzialność nabrała
tylu wyborców...

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
islam blog
kicz blog
Obserwuj wątek
    • idiotyzmy-kacze Prawo i Sprawiedliwość wybrało Leppera 29.10.05, 01:34
      na wicemarszałka - wielokrotnego wyrokowca, który siedział zresztą w pierdlu.
      • alkud najlepsze są bandziory w białych rękawiczkach 29.10.05, 01:38
        powoli wykrusza się gwardia Kwaśniewskiego (vide ostatnie zatrzymania)...
        na Platformesów prędzej czy później też przyjdzie czas....

islam blog
        kicz blog

• tosza13 Re: Prawo i Sprawiedliwość wybrało Leppera 29.10.05, 22:05
        Kto wygrał wybory? Według wszelkich danych to PiS. Dla mnie jest to jasne i
        oczywiste. Równie jasne jest to, że zwycięzca bierze główną pulę, w tym
        przypadku władzę. Majaczenie, że PO przegrało tylko o 3% i należy im się
        większość ministerstw, a na dodatek mogą sobie te ministerstwa wybierać jest
        jakąś farsą. Zwycięstwo jest zwycięstwem, więc przegrany powinien pochylić
        głowę i oddać honory zwycięzcy, a nie stawiać warunki. Rozumiem również powód,
        dla którego marszałkiem sejmu został przedstawiciel PiSu. Niema koalicji, PO
        nie chce stworzyć rządu, więc dlaczego mają mieć marszałka, po to żeby blokować
        ustawy, utrudniać prace rządowi. Zresztą sama Platforma to spowodowała. Dla
        mnie zarówno Komorowski jak i Niesiołowski byli dla PiSu nie do przyjęcia, PO o
        tym wiedziała, poszła na konfrontacje i znowu przegrała. Bardzo dobrze, skoro
        zachowuje się nie jak narzeczona tylko jak prostytutka walcząca o lepsze
        miejsce i lepszą kasę. Moim zdaniem boją się scenariusza, że Ziobro i Waserman
        zostaną ministrami i niektórzy ich przyjaciele, których nazwisk tu nie
        wymienię, mogą wiele stracić.
        Od początku PO, mając poplecznika w osobie prezydenta Kwaśniewskiego, robiła
        wszystko żeby rząd z PiSem nie powstał, liczą, że to oni stworzą rząd przy
        poparciu SLD i Samoobrony, (Lepper już taki pomysł przedstawił), a premierem
        zostanie Tusk.
        Idiotyczny jest również pomysł o sposobie głosowania. Kto miałby decydować
        czyja jest racja, zwycięzca czy przegrany, a jak się zachować, gdy SLD głosuje
        za, a Samoobrona przeciw? Mówię tu o jednym z 21 postulatów PO.
        • maruda.r Re: Prawo i Sprawiedliwość wybrało Leppera 30.10.05, 13:48
          tosza13 napisał:

> Kto wygrał wybory? Według wszelkich danych to PiS. Dla mnie jest to jasne i
          > oczywiste. Równie jasne jest to, że zwycięzca bierze główną pulę, w tym
          > przypadku władzę.

Bez utworzenia koalicji mającej większość w sejmie owa główna pula skończy się
          po odrzuceniu planu budżetowego.

• andrzejzb Re: Prawo i Sprawiedliwość wybrało Leppera 29.10.05, 23:14
        Niom. A na Antarktydzie pingwiny roznosza ptasią grypę.
    • elfhelm Kaziu PFRON likwidujesz??? 29.10.05, 02:16
      A Lechu obiecał zostawić...
      • elfhelm A na poważniej... 29.10.05, 02:18
        co z podatkiem od spadków?
        • debilator Jak to co? Kto posiada majątek,tego rozkułaczyć!!! 29.10.05, 23:04
          Nie mógł być uczciwy.
          A rodzinę - do reedukacji!
          • andrzejzb Re: Jak to co? Kto posiada majątek,tego rozkułacz 29.10.05, 23:15
            O jaki masz fajny nick :)
      • lichttrager Negocjacje były potrzebne PIS 29.10.05, 02:29
        żeby buchnąć pomysły od PO, bo w PIS to sami mierni bierni ale wierni wodzom.
        • anitka221 Re: Negocjacje były potrzebne PIS 30.10.05, 08:25
          Jakby PO miało dobre pomysły to wygraliby wybory. A wygrać wybory z pozycji
          przegranego i miec przeciwko sobie media to jest majsterstwo. PO miało
          teoretycznie samograja, a spieprzyli wszystko co było do spieprzenia.I teraz
          tez pieprzą wszystko. To ja podejrzewam,że oni pieprzyliby dalej i spieprzyli
          Polskę. To na jakiej zasadzie ja mam wierzyć takim partaczom to wszystko
          spieprzają. To amatorzy są w porównaniu do PiS.Tylko gó..arz obraża się na
          wszystko i wszystkich.No jestem wkurzona, ale już dawno nikt tak mnie nie
          zdenerwował. Pozdrowienia.
    • tychik1 Re: Program rządu na lata 2005-2009 29.10.05, 09:57
      Trzeba by sie dobrze w to wczytac ,ale tak na goraco mozna powiedziec ,
      ze PiS sie solidnie i dokladnie szykowal do przejecia wladzy.
      Ta Partia jest jednak zdolna rzadzic sama jesli tylko w sejmie nie beda
      przeszkadzac.
      A jeszcze jedno: nie mysle ze Tusk zadzwoni.
    • stmartin Sędzia stażysta w Kancelarii- ryzyk Fizyk w sądzie 29.10.05, 13:02
      Takich bzdur jeszcze nie słyszałem - sędzia gospodarczy tylko po praktyce w
      Kancelarii prawniczej? Może od razu jednoczesne powoływanie na takich sędziów
      adwokatów? Interesy tych dwóch są tak sprzeczne, iż nie ma możliwości ich
      połączrenia. Panie Premierze: informuję Pana, iż MS powołało już szkołę dla
      sędziów w Krakowie i wystarczy że rząd zapewni śroki na kształcenie kadr. Pomysł
      z przepływem prawników z biznesu do sądów jest nonsensowny i szkodliwy! Trzeba
      zapewnić wyższe wynagrodzenie sędziom by ci najlepsi nie uciekali do innych
      zawodów (sędzia SR zarabia dzis 3.000 zł. co w warszawie na prawnika specjalistę
      jest wynagrodzeniem całkowicie nieatrakcyjnym).
      • 2berber Re: Sędzia stażysta w Kancelarii- ryzyk Fizyk w s 29.10.05, 13:07
        stmartin napisał:
        > Takich bzdur jeszcze nie słyszałem - sędzia gospodarczy tylko po praktyce w
        > Kancelarii prawniczej?

Pytanie - Jak to jest że w Europie mamy najwięcej sędziów w stos. do liczby
        mieszkańców (po Hiszpanii) a zdecydowanie najmniej adwokatów?
        • sternsternhard Re: Sędzia stażysta w Kancelarii- ryzyk Fizyk w s 29.10.05, 18:54
          2berber napisał:

> Pytanie - Jak to jest że w Europie mamy najwięcej sędziów w stos. do liczby
          > mieszkańców (po Hiszpanii) a zdecydowanie najmniej adwokatów?

to bardzo proste, więcej osób dostało nominacje sędziowskie a mniej zostało dopuszczonych do zawodu adwokata :D
        • akszi Ludzie dlaczego jesteście tacy naiwni ? 30.10.05, 12:08
          Nie widzicie jak Kaczyńscy za wszelką cenę idą do władzy. Biorą wszystkie
          możliwe stołki: premiera, prezydenta, marszałka Senatu, marszałka Sejmu i Bóg
          wie co jeszcze. Łamią przy tym wszystkie zobowiązania. Od dawna przed wyborami
          mówili, że jeśli wygrają wybory to dadzą PO stanowisko marszałka Sejmu i teraz
          wzięli je dla siebie. Mówili, że nigdy nie będą głosowali wspólnie z innymi
          partiami wbrew Platformie a teraz weszły w koalicję z Samoobroną, LPR i PSL.
      • sternsternhard Re: Sędzia stażysta w Kancelarii- ryzyk Fizyk w s 29.10.05, 18:46
        stmartin napisał:

> Takich bzdur jeszcze nie słyszałem - sędzia gospodarczy tylko po praktyce w
        > Kancelarii prawniczej? Może od razu jednoczesne powoływanie na takich sędziów
        > adwokatów?

to wcale nie jest głupie, i moim zdaniem o wiele lepsze niż obecny system, gdy studencik napakowany teorią idzie na aplikację i po kolejnych 3 latach teorii orzeka "na podstawie doświadczenia życiowego".

> Interesy tych dwóch są tak sprzeczne, iż nie ma możliwości ich
        > połączrenia.

a w takiej holandii są.
        No co za dziwy.

> Panie Premierze: informuję Pana, iż MS powołało już szkołę dla
        > sędziów w Krakowie i wystarczy że rząd zapewni śroki na kształcenie kadr.

zmiana systemu nie byłaby zła. sędzia powinien być ukoronowaniem zawodu prawniczego, a nie jednym z.

> Pomysł z przepływem prawników z biznesu do sądów jest nonsensowny i szkodliwy!

dlaczego?

Żeby było jasne, nie jestem zwolennikiem PiS. ALe ten pomysł podoba mi się.
    • stmartin 2 zmiany w sądzie + farelka i PC 486 29.10.05, 13:10
      Panie Premierze informuje, iż w nowym (sic!) warszawskim sądzie przy ul. Kocjana
      już pracujemy na 2 zmiany. Koleżanki w sekrertariacie od 8 do 12, potem my od 12
      - do 16. Dłużej nić 4 godziny nie idzie w kurtce wytrzymać, bo ogrzewania nie ma
      i drętwieją paluszki i nie można utrzymać długopisu (komputer jest tylko jeden
      na 4 sędziów i 9 pracowników sekretariatu i ciągle się wiesza. Ponadto koleżanki
      w sekretariacie ciągle się zmieniają bo za te 649 zł. na rękę jakoś niebardzo
      chcą pracowac w 6 osób w pokoju, a te nowe ciągle trzeba uczyć. Prosimy o
      pochylenie się nad wymarem sprawiedliwości.
      aplikant
    • intasie Re: Program rządu na lata 2005-2009 29.10.05, 15:17
      No i pięknie.
      Jeżeli wierzysz w szczerość i realność tego programu, to jesteś przynajmniej
      teraz szczęśliwym człowiekiem.
      I jeśli jego realizacja się powiedzie, to nie bedzie w przyszłości potrzebna
      żadna PO czy inna opozycja.
      Przecież opozycja dla baaaardzo dobrego i w pełni zrealizowanego programu nie ma
      sensu.
      Ale póki co, to jeszcze poczekajmy z rozwiązaniem PO. Mam jakieś niejasne
      przeczucie, że ten program może nie wypalić.
      Ale ja nie jestem miarodajny. Mam niewielkie pojęcie o ekonomii.
      W czasie studiów nie potrafiłem zrozumieć podstaw Ekonomii Socjalistycznej.
      Jedynie Ekonomia kapitalizmu wchodziła mi bez problemu do głowy. Ale wtedy bałem
      się do tego przyznać.
      Chyba z tego powodu wolę PO.
      Konkluzja: PO partią dla ciemniaków nierozumiejących "wyższych" form gospodarki.
      Pozdrawiam serdecznie wszystkich dyskutantów, a PiS życzę szczerze 100% sukcesu.
    • tymon99 [...] 29.10.05, 23:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • inkoguto Re: Program rządu na lata 2005-2009 29.10.05, 23:39
      alkud napisał:

> Prawo i Sprawiedliwość udowodniło, że
      > - chce dobra Polski,
      > - gotowe jest wziąść odpowiedzialność,
      > - robi wszystko aby powstała koalicja z PO
      >
      > Platforma kOmpromitacji udowodniła, że
      > - dla Tuska stołek marszałka do za mało,
      > - nie chce koalicji z PiSem ale chce przywilejów
      > - gotowa jest poświęcić dobro Polski tylko dlatego, bo
      > Jan Maria Rokita nie zostanie szefem specsłużb

alkud ty chyba jesteś głuchy i ślepy, a na dodatek sam sobie przeczysz
      skoro PiS gotowe jest wziąść odpowiedzialność to po co ciągle bredzi o koalicji

otóż PiS robi wszystko aby nie powstała koalicja z PO
      i zaproponuje taki rząd mniejszościowy by nie zgodziło się na niego nie tylko
      PO ale i sprawdzeni koalicjanci z "wyborów marszałkowskich"
      A w trzecim podejściu misji tworzenia rządu podejmie się Jarosław i wygra
      zwykłą większością ( powinieneś zacierać ręce ), bo o to w tym całym cyrku
      chodzi.
      A,że dla Tuska stołek marszałka to za mało to nie jest odkrycie Ameryki - w
      końcu chciał być prezydentem.
      Z przykrością gratuluję Ci Kaczorów
    • nstanczyk Re: Program rządu na lata 2005-2009 29.10.05, 23:48
      Kto??? w PO zgodził się z kandyadaturą Tuska na MMMMarszałKa? czy sam Tusek
      wyraził chę bycia mmmmarszałkiem?
      Orle! chroń Polskę!
    • hujemuje1 Re: Program rządu na lata 2005-2009 30.10.05, 08:13
      alkud uprawia natchnioną ideologicznie ocenę kto dobry, a kto zły i daliście się
      w to niestety wciągnąć, zamiast przeczytać komentowany program rządu PIS, ktory
      oceniam jako mocno demagogiczny, nierealny, pełen populizmów i kosztownych
      obietnic nie do zrealizowania. Proponuję przenieść dyskusję na bardziej
      merytoryczne tory w związku z tym.
    • jolly_bb Re: Program rządu na lata 2005-2009 30.10.05, 08:25
      1. PiS pokazal, ze ich program to czysty populizm i jesli spadnie bezrobocie to
      tylko dlatego ze budzet za to zaplaci
      2. PiS pokazal, ze chce wzmocnienia roli panstwa w gospodarce i od urzednikow
      bedzie zalezec jeszcze wiecej niz do tej pory. To oznacza gospodarcze staczanie
      sie Polski.
      3. PiS pokazuje do spoly z nowym prezydentem, ze ich osobiste poglady (glupie)
      sa wazniejsze od miedzynarodowego interesu Polski. Ciekawe jestem, czy jak
      wybory we Francji wygra Sarkozy, w Niemczech kanclerzem jest Merkel i powstanie
      w koncu "grupa szesciu", ktora ma rzadzic Unia, to czy ktos bedzie chcial do
      niej dolaczyc Polske, czy tez zmieni sie w "grupe pieciu"... Szum
      miedzynarodowy wokol kontrowersyjnych pogladow kaczek (i nie ma to zadnego
      znaczenia, ze Polacy ze wsi i malych miasteczek mysla tak samo) spowoduje tylko
      spadek atrakcyjnosci inwestycyjnej i to, ze Polska nie bedzie traktowana za
      granica powaznie.
      4. PiS pokazuje, ze nie ma odwagi albo rozumu, aby zapewnic swoimi dzialaniami
      dobrobyt w Polsce za 20 lat. Pokazuje za to, ze siegajac do kieszeni tych,
      ktorzy jeszcze cos w kraju (w ktorym sie prawie nic nie oplaca) chce kupic
      sobie glosy tych, ktorzy nie zasluguja na to, by zyc w kapitalizmie.
      5. PiS pokazuje, ze mistrzowsko opracowalo sobie plan zatopienia Platformy,
      dociskajac ja z dwoch stron - od strony populistow Leppera i od swojej. PiS
      chce stworzyc wielki blok narodowosocjalistyczny, ktoremu mozna bedzie
      przeciwstawic tylko skompromitowana lewice. Utraca Platforme i wezma wszystko.
      Juz wzieli.
      6. PiS pokazuje, ze najwazniejsza jest dla nich pelnia wladzy, niewazne jakim
      kosztem zdobyta.
      7. PiS to partia ludzi z malych miasteczek i wsi, niemajacych pojecia o
      swiecie, gospodarce, polityce miedzynarodowe. Tacy ludzie nie powinni decydowac
      o przyszlosci Polski. Nie znaja sie na tym. Nie pozostaje mi nic innego niz
      poczekac az wymra, bo do rozumu juz nie dojda.
      8. To co PiS zaoferowal Platformie to firmowanie ich programu znaczkiem PO, aby
      mozna bylo zwalac koszty niezbednych reform na PO i aby nie uciekli z Polski Ci
      inwestorzy, ktorze jeszcze jakims cudem tu sa. W sprawach waznych PO stawiane
      jest pod sciana przez PiS, ktory zawsze moze zebrac wiekszosc z bandyta
      Lepperem (PiS goraca prostestowal w poprzedniej kadencji, gdy Miller zrobil
      Leppera marszalkiem - teraz mysli co innego, wiecie czemu?) i oszolomem
      Giertychem, oraz PSLem, ktoremu zalezy tylko na tym, by dac troche wiecej kasy
      rolnikom (bo nic innego nie potrafi).

Kto jeszcze nie rozumie, co tu sie dzieje, ten glupi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka