Dodaj do ulubionych

Oto rząd Marcinkiewicza

• tppiotr Minister sportu ? 31.10.05, 08:49
      ... i minister d/s niepotrzebnych.
    • jurek1943 Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 08:50
      "trzech sprawiedliwych muszkieterów"-jad płynący z ich ust nie do wytrzymania
      ale cóz jedyni sprawiedliwi z poparciem 40% polaków
      • jerry21 Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 10:06
        a skad tys wytrzasnal te poparcie 40% polakow-z glowy?
    • izabelka28 Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 08:54
      taaaaa.... towarzystwo wzajemnej adoracji:P Wykołowali równo wszystkich.Ściema o
      koalicji dobra jako spot wyborczy ale jak się już wybory wygralo to mżna robić
      to co się podoba. Brawo!!!! Ale na takiej demokracji to my daleko nie
      zajedziemy. Podziwiem entuzjastów, rozumiem sceptyków.A co do
      rozliczania...generalnie uważam ,że należy się zająć przyszłością ,a nie
      przeszłością.Domagajmy się sprawiedliwości za wszystkie świństwa , ale nie
      opoerajmy na tym całego programu przyszłego rządu...1/3 gloduje, 3 mln ludzi na
      bezrobociu, ale co tam, ważne ,że przeszłość rozliczona !!!
      • szamoni myślisz że jak złodziejowi darujesz 31.10.05, 10:38
        to już więcej nie ukradnie?
    • zirby Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 09:01
      ROTFL!!!
      Dorn, Ziobro i Wasserman - potęga "jentelektualna" i "elyta" pisaków!!. Rząd
      przewału... to znaczy chciałem powiedzieć przełomu!:) Do wydatkow socjalnych
      PiS bedzie musial doliczyc zasilki dla wszystkich satyryków i kabaretów w tym
      kraju, bo przy takiej konkurencji nikt nie bedzie chcial ich ogladac, skoro w
      rzadzie ma smieszniejszych!
    • gordon26 ziobro, wasserman buhahhahahahhahahahah 31.10.05, 09:02
      nie moge czemu!!!!!! za co!!!!!!!! do szkoły po nauke a nie do ministerstwa po
      władzę. ziobro nie potrafił wygrac zwykłaej potyczki słownej z rzecznikiem
      prokuratury Pania wilkosz sliwą w czasach komisji rywina. buhahhahahahah jezeli
      tak maja wygladac zmiany to ja postoję. buhahhahahha leszczu nawet nie ma
      aplikacji prokuratorskiej ma byc ministrem, zero doswiaczenia, a te brednie
      ktore opowiadął milerowi po ktorych usłyszł '' jest pan zerm Panie
      posle''buhahahah. miler mail racje dowalil prwada prosto w oczy. przynajmniej on
      sie nie bał.

waserman buhcahahhahaah teraz wszyskie brygady remontowe w sejmie trzesa porami
      bo posprawdza wszyskie pisuary.

nadchodzi czwarta RP ja wysiadam.
      • workpipeline Nie do smiechu tym co naprzekręcali,Pan jest zerem 31.10.05, 09:24
        • rt7 Re: Prokurator bez aplikacji 31.10.05, 09:30
          Nie wiem komu jest do śmiechu, jeśli prawnik-nieudacznik, który nie potrafi
          zrobić aplikacji prokuratorskiej zostaje prokuratorem generalnym?

Chyba komuś, kto mieszka w stanach i całe zamieszanie traktuje jako rozrywkę.
          • workpipeline Za to z jajami,widac uklad nie dopuscil go wczesni 31.10.05, 09:36
            • rt7 Re: To teraz wystarczy mieć jaja, żeby zostać p.? 31.10.05, 09:38
              No proszę. W normalnym państwie potrzebna wiedza, pasja, bezstronność,
              doświadczenie. A u nas wystarczą jaja.

Cóż, prawie jak sprawiedliwość.
              • gordon26 moze zrzucimy sie na podreczniki dla Ministar Zero 31.10.05, 09:51
                kurcze skoro juz musimy zyc z takim ,,wykształconym'' prawnikiem to zadbajmy o
                jego edukację. trzeba dzialc prewncyjnie. jeszcze niczego nie zepsul, wiec cczas
                dzialc. moze ktos ma pytania na aplikację???????? to mu podrzuci????
                jamu pomoge jak bedzie chciał. i wy tez w imie obywatelkiego obowazku.

no i wasermanowi trzeba wkoncu wykonczyc lazienke by odciazyc go od tych spraw
                by mial czas zając sie WAZNIEJSZYMI sprawami. np od sprawdzenia bezpieczenistawa
                pisuarow w sejmie.
        • gordon26 Re: Nie do smiechu tym co naprzekręcali,Pan jest 31.10.05, 09:44
          musze cie zmartwic. niestey ty tez masz tylko slogany w głowie wziete z toalety
          a raczej pisuaru. wystrczyło posledzic troszke polityke, komisje by zauwazyc iz
          ta cała checa i okrzyki o porzadkach to wielka fikcja.

1. jezeli ministrem zostanie niedouczony młokos czego dowodow jest naprawde
          sporo (nie pisze z nienawisci ale ziobro jest zenujaco kiepskim prawnikiem) to
          jest ukłon w strone przestepcow ktorzy maja za soba najlepsze kancelarie w
          kraju. ministerm powinien zostac prawdziwy wyjadacz, ktory wie jak grac a nie
          jakis karierowicz ktory nie potrafi wygrac potyczki slownej i bredzi o tym iz
          miler jest zamieszany w zabujstwo papaly . nie no zenada!

2. jak widzisz Prawo i Wybiurczosc zaczela stosowac prawo wobec najwyzszych
          standardow. zaczeli z grubej rury wybrali do władz sejmu osobe ktora ma wyroki
          sądowe. przypominam iz sejm jest instytucja ktora tworzy prawo. hmmmm
          kryminalista na jego czele???? masz racje mi juz naprawde jest nie do smiechu.
          prawo, ale nie dla wszyskich w imie parytetow. naprawde przestałem sie smiac.

3. fakt. hydraulik wasermana jest naprawde nie do smiechu ci juz sie boja bo ten
          bedzie mogl jescze ich inwigilowac, narazie przesladuje ich tylko za pomocą
          prokuratury. TYLKO DOLICHA CZEMU ZA NASZE PIENIĄDZE!!!

wybacz ale prokurator za czasow czerwonych rzadow i ktos swierzo po szkole moga
          nadmuchac prwdziwym przestepca. ich zadaniem ma byc realizowanie dalekosieznych
          planow kwaczynskich ktore powoli, stopniowo zaniemy poznawac. ten wyborczy był
          naprawde super, rydz leper giertych i kaczor SUPER. JREST SUPER WIEC O CO CI
          CHODZI-JEST SUPER!!!

nadchodzi 4 RP
          manna z nieba
          • workpipeline Popraw ortografię,uważnie posłuchaj Ziobry,potem 31.10.05, 10:26
            możemy pogadać.Ale polecam najpierw poczytać JKM na ten temat.Najpierw won z
            agentami.
            • rt7 Re: Nie będzie rozliczenia agentów. 31.10.05, 10:29
              Przecież już widać, że nie będzie żadnego "won z agentami". Będzie tylko "won z
              agentami, którzy nas nie lubią i nie chcą dla nas pracować". Tak jak z
              marszałkiem Lepperem - "teraz to nasz sk..syn".
            • gordon26 Re: Popraw ortografię,uważnie posłuchaj Ziobry,po 31.10.05, 12:05
              własnie iz w przeciwienstwie do ciebie ja nie słucham bo nie jestem baranem
              ktory wali pokłony przed niedouczonym prokuratorem w przeciwienstwie do ciebie.
              i co usłyszę????? prawde oswieconą? wystarczy mi juz tego belkotu?
              ja słucham go juz od 2 lat w przeciwienstwie do ciebie, nie podniecam sie
              sloganami.
              a co do merytorycznej dyskusji na temat tego mlodzieniaszka jestem gotowy.
              zobaczymy co takiego masz mi do powiedzenia. poza ty nie słucham ludzi ktorzy
              zmieniaja poglady co 2 tyg szkoda mi na to mojego czasu. no i za te bledy ci
              gratuluje ze je odnalazłes popisałes sie prawdziwą odpowiedzialnoscia za polskę.
              poonanizuj sie jeszcze tym faktem. naprawde jestes godnym pana przyszłego ministra.
              mi nie imponuja ludzie bez pełnego wykształcenia i doswiadczenia prawniczego
              -jakim jest ziobro, nie imponuja ludzie ktorzy nie potrafia prowadzic
              merytorycznej dyskusji i przegrywają kazda potyczke słowną z prawdziwymi
              prawnikami odsyłam do scenogramow komisji rywinowej jezeli wiesz gdzie ich
              szukac), nie imponuja ludzie ktorzy wybieraja do władz sejmu osoby z wyrokami
              (sejm ma tworzyc prawo a nie byc przechowalnia ludzi z wyrokami) .
              tak takimi zdecydowanie gardze, jak i takimi ktorzy sila się na posty w tonie
              pogadamy jak nauczysz sie ortografi .

• szamoni Re: Nie do smiechu tym co naprzekręcali,Pan jest 31.10.05, 10:46
            weź sprawdź w słowniku użycie liter "ó" i "u"
            • gordon26 Re: Nie do smiechu tym co naprzekręcali,Pan jest 31.10.05, 11:52
              ale masz mi sporo do powiedzenia. tylko tyle potrafisz . hahhahahahha
              nie onanizuj sie tak swoim sukcesem znalezienia palcowki w czyjejs wypowiedzi.
              ale co tam podziwaiam Cie iz masz tak jasno sprecyzowane poglady.
              • szamoni Re: Nie do smiechu tym co naprzekręcali,Pan jest 31.10.05, 11:58
                a ty skąd żeś się urwał?
                • gordon26 Re: Nie do smiechu tym co naprzekręcali,Pan jest 31.10.05, 12:19
                  a skąd. nie wiem czy kpisz koles czy pytasz powaznie. podejrzewam ze walisz
                  sobie kpinki wiec odpowiem ci w takim samym tonie. to nie ja sie urwałem to wy
                  masie jaka manie dowalania kazdemu. nie lubicie prawdy, ??? boli was ze ktos ma
                  własne zdanie?
                  wasza prawda jest prawda objawioną, moja koleś wynika z obserwacji, i ty sie
                  roznimy. Kiedys kibicowałem zioberkowi śledząc komisje sledczą, jednak szybko
                  się okazało iż to zwykły nieudacznik. Co zresztą potwierdzaja liczne felietony.
                  Polecam poczytac te z prawa jak i z lewa.

a urwałem się jak pewnie się domyslasz ze sztabu pisu ojca rydzyka.

i mam do ciebie prosbe zanim cos odpiszesz, uwazaj na drób bo ostanio jest
                  szkodliwy, szczegolnie ten kaczy.

czyt to moja wina ze ziobro jest niedouczony, a kaczki chcą calej władzy mając
                  niecałe 30 %. chyba nie??? wiec wyluzuj i czekaj na manne z nieba. bo ja nie mam
                  zamiaru.
    • a.barbarus dwie wątpliwości 31.10.05, 09:04
      PiS biesiadował wczoraj u biskupa zamieszanego w aferę gospodarczą (Stella
      Maris) i niepłacącego pensji swoim pracownikom (pracownicy drukarni). Jakie to
      prawo i jaką sprawiedliwość propagują więc Kaczory? Ale jest i druga
      wątpliwość - wiele się pisze o koalicji PiS - "Samoobrona", bo "S" poparła ich
      w głosowaniu. To może należałoby też pisać o koalicji PO - SLD, SLD też bowiem
      poparł PO w głosowaniu?
      • cubasz Pis da nam popalic ... 31.10.05, 09:14
        rozwieje twoje watpliwosci.
        1. goclowski nie jest w nic zamieszany. Machlojki robili jego podwladni - w
        kazdym stadzie znajdzie sie czarna owca a ataki na tak swiatlego i postepowego
        biskupa przypominaja metode rydzyka. widac, ze trzeba bp. Goclowskiego zatopic
        razem z platfolma.
        2. SLD nie popierala PO w zadnym glosowaniu w sejmie V kadencji. Nie bylo do tej
        pory zadnego glosowania w ktorym PO chcialo przeglosowac swoj wniosek i
        potrzebowaloby poparcia. to, ze obie partie glosowaly przeciw samoobronie stawia
        nagle i niezasluzenie SLD w szeregu ludzi myslacych bo w poprzednim sejmie to
        oni trzymali sztame z Szamboobrona. teraz w role SLD wcielil sie PiS. Pis da nam
        jeszcze wiecej niespodzianek...
        • a.barbarus Re: Pis da nam popalic ... 31.10.05, 09:50
          "Goclowski nie jest w nic zamieszany. Machlojki robili jego podwladni."
          ..............
          Pozwolisz że wyrażę zdziwienie Twoją logiką ;) i litościwie powstrzymam się od
          komentarza.
      • szoszan Re: dwie wątpliwości 31.10.05, 09:15
        Nie-SLD się wstrzymuje od głosu-to klasyczni esteci-oportuniści:obserwują,
        podpatrują, a gdy nadarzy się okazja zrobią skok na kasę, ale może ci nowi,
        młodzi są bardziej ideowi.
        PO w większości głosowań w poprzedniej kadencji była osamotniona.
      • rt7 Re: "Koalicja" z Samoobroną 31.10.05, 09:20
        Wiesz, biorąc pod uwagę, co PIS wyczyniał i mówił kiedy to SLD mianowało Leppera
        na marszałka i to co robią teraz - trudno nie odnieść wrażenia, że jest to
        ordynarny handel polityczny - albo za poparcie rządu albo na pomoc w wyborach
        albo za jedno i drugie.

Jakoś wtedy nie przekonywało ich to, że jak samoobrona na znaczące poparcie to
        bandyta może być marszałkiem?

No ale wtedy to był bandyta SLD, które było be, teraz jest to bandyta PIS, wiec
        bez problemu da się go przełknąć (w odróżnieniu uczciwego człowieka, który PIS
        nie lubi).

Jak już parę razy powtarzałem, to świetnie ilustruje, na czym będzie polegało
        oczyszczanie urzędów, sądów i służb w wersji WaSSerman-Ziobro.
        • szamoni Re: "Koalicja" z Samoobroną 31.10.05, 10:50
          z tym, że wtedy media nie wpadły z tego powodu w histeryczną panikę
          • rt7 Re: prawda. 31.10.05, 11:03
            Ale po SLD nikt się prawa i sprawiedliwości nie spodziewał. Zresztą awantura
            chyba była, bo Leppera wtedy zaraz odwołano? Teraz się na to nie zanosi...
    • czarny.humor Eee tam. 31.10.05, 09:21
      Mój gabinet lepszy:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=31124468
    • himerodon Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 09:25
      prokuratorzy, sędziowie, adwokaci. naliczyłem z sześciu tego typu. fajnie.
      zaczyna mi orwell'em trącić :(
    • kwiecien45 To są sami politycy - a miał być rząd "epsertów" 31.10.05, 09:27
      Premier mauczyciel fizyki z podstawówki i grupa ludzi bez przygotowania z
      zerowym doświadczeniem w kierowaniu administracją państwową.
      Stają na szczycie władzy aby rządzić ponad 37 milionowym europejskim państwem w
      XXI wieku.
      Matuchno Nazareńska!
      Nie ma kogoś kto ten bezsens i niepodpowiedzialność powstrzyma?
      W porządnej firmie nikt z nich, włącznie z premierem, kierownikiem działu nie
      zdołał by zostać.
      • 77qwerty Religa juz POpiera PiS 31.10.05, 09:36
        Ch cha cha
        człowiek chory na władze...
      • 77qwerty Re: To są sami politycy - a miał być rząd "epsert 31.10.05, 09:40
        juz wole tych bez przygotowania od tych za madrych
        Przygotowany to był przezydent Piskorski
        ten co tak na giełdzie wygrywał
        W mlodym wieku a jaki talent
        • rt7 Re: PISKORSKI nakradł, bez wątpienia 31.10.05, 09:58
          Ale przy okazji udało mu się coś w Warszawie zrobić. W odróżnieniu od Lecha,
          który podobno nic nie ukradł a efekty miał znacznie bardziej mizerne.

Protestowałem, jak PO wysyłało Piskorskiego do Brukseli zamiast go z partii
          wywalić. Ale w porównaniu z Lechem wychodzi na plus.
          • neofita_bm Re: PISKORSKI nakradł, bez wątpienia 31.10.05, 10:40
            współczuję tak utylitarnej inteligencji
            • rt7 Re: A co to jest "utylitarna ynteligencja"? :) 31.10.05, 10:50
              Jak to jest, że nawet "złodzieje z PO" potrafili most zbudować, a "uczciwa"
              kaczka nawet przetargu nie zdołała porządnie zorganizować?

Jak myślisz, ile kasy przez to straciliśmy, więcej, czy mniej?
              • neofita_bm Re: A co to jest "utylitarna ynteligencja"? :) 31.10.05, 11:09
                to jest określenie używania swojej inteligencji do uzasadnienia jakichś potrzeb
                i przeżyć emocjonalnych.

Albo prościej - złodziej jest lepszy od uczciwego, o ile coś mi z jego machlojek
                skapnie, a w domyśle -przecież nie możemy dawać władzy nie naszym.
                • rt7 Re: A co to jest "utylitarna ynteligencja"? :) 31.10.05, 11:16
                  Domysły ci nie wychodzą.
                  A kto mi zaręczy, że Lechu nie złodziej?

> Albo prościej - złodziej jest lepszy od uczciwego, o ile coś mi z jego
                  > skapnie,

No piękne rozumowanie. Wytłumacz to mieszkańcom Tarchomina, którzy przez kolejne
                  kilka lat będą stać w gigantycznych korkach, bo Kaczka nie potrafiła przygotować
                  przetargu.

A jaka kaczka jest uczciwa to już pokazała układając się z bandytą w sejmie.

> a w domyśle -przecież nie możemy dawać władzy nie naszym.

Tak, masz rację, to hasło PIS zrealizował szablonowo. Boki zrywać.
      • gordon26 Re: To są sami politycy - a miał być rząd "epsert 31.10.05, 10:00
        a nie jest???

rydzyk od strawy duchowej

ministrowie od realizacji programu ekspertow cztytaj drobiowych braci.

koalicja LPR Samogwałt od zbijania własne go kapitału, handlu ustawa za gifcik.
        tu tez trzeba byc eksperte
        m by wszysko było na tip top.

czego wiec jeszcze pragniesz????
        • aners To prawie sami prawnicy 31.10.05, 10:31
          to są w większości PRAWNICY nawet minister edukacji i kultury... sportem zajmie
          się sportowiec (ale czy ekspert??? hm... ten doping..), zdrowiem lekarz (może
          to i dobrze) a rolnictwem geolog--
      • szamoni Re: To są sami politycy - a miał być rząd "epsert 31.10.05, 10:53
        a Miller to był porzygotowany że hohoho, uniwersytet marksizmu i leninizmu to
        nie przelewki, to samo niepełny magister do którego przecież profesor prawa
        pięt niedorasta
        • swoboda_t Kaczyński nie jest profesorem... 31.10.05, 12:52
          ... jeno doktorem habilitowanym. To tak dla ścisłości.
          • meritum3 Re: Kaczyński nie jest profesorem... 31.10.05, 13:02
            swoboda_t napisał:

> ... jeno doktorem habilitowanym. To tak dla ścisłości.
            zaś inni mówią,że jest dr nobilitowanym - jaka jest prawda ?
            Kwaśniewski nie jest mgr Kwak prof. co za paranoja z tymi tytułami

• bagarmosen Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 09:34
      gdzie jest?__________________minister zdrowia????????
      • himerodon Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 09:47
        bagarmosen napisał:

> gdzie jest?__________________minister zdrowia????????
        na zwolnieniu. ma L4 do czwartku :)
      • marianna_777 A gdzie Min Zdrowia i Min.Spr.Zagr.- opisy, foto? 31.10.05, 11:48
    • frodobilbo Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 09:36
      przyszły minister sprawiedliwości nie pracował nawet jako asesor prokuratorski,
      więc nie zaczął też pracy jako prokurator. Trochę rzetelności dziennikarskiej
      proszę.
    • mbagrowski Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 09:43
      a gdzie jest ministerstwo nauki? Nie pasuje doobrazka IV Polski czy co?
      • dziun Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 11:59
        ... nie zapominamy, ze o zwyciestwie PiS-u zadecydowal elektorat o niskim
        poziomie edukacji (sciana wschodnia z gmina Godziszow na czele). W zwiazku z tym
        w IV RP nauka nie bedzie odgrywac zbyt duzej roli.
    • lukasbo Ujazdowski ma niezłe zdjęcie... 31.10.05, 09:48
      ...wygląda jak psychopatyczny bohater "opowieści z krypty" LOL
      • veglie Re: Ujazdowski ma niezłe zdjęcie... 31.10.05, 10:00
        Najśliczniej wygląda ziobrowaty.
    • andrzejno2 Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 09:50
      przyszedł czas na rozliczanie poskomunistów za ich zbrodnie i przestępstwa
    • ma.pa Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 10:07
      Prawi i Sprawiedliwi - nieprawych [czytaj "lewych"] i niesprawiedliwych[czytaj
      złodziei w "białych rękawiczkach"] - I STĄD TEN STRACH !!. Sądzę, że maluczcy
      mogą spać "snem sprawiedliwego".
      • himerodon ?????? 31.10.05, 10:16
        czyżby frustracja i chęć odwetu? to ma być RZĄD a nie komitet rewolucyjny.
        takie modele już w historii były. przypomnieć? chociaż może to i dobrze. nie
        raz rewolucja zjadała własne dzieci :))
        • marianna_777 Re: ! ! ! ! ! ! ! 31.10.05, 11:41
          Rzad skomponowany - dajcie im kredyt zaufania,

a nie tak od razu z grubej rury.
    • kaczory11 Rzecznik rzadu, Bielan. 31.10.05, 10:20
      Gdy juz Kwasniewski "przyklepie" te "cyrkowa trupe" Marcinkiewicza, powinien on
      na stanowisko jej rzecznika prasowego powolac niejakiego Bielana. Facet jest
      tak chamski, arogancki, takim jest specjalista w przekrecaniu faktow i
      mieszaniu z blotem swych rozmowcow, ze ZADEN dziennikarz nie odwazy sie na
      przybycie na konferencje prasowa Marcinkiewicza i czlonkow jego "trupy
      cyrkowej". Jest Bielan rowniez takim "macherem" od propagandy, ze ludziska
      ponownie uwierza, ze "Polska rosnie w sile, a ludziom zyje sie dostatniej".
      Bedzie wiec mogl "Wodz Jaroslaw" spokojnie delektowac sie swymi sukcesami (w
      propagandzie).
      • chachar1 Re: Rzecznik rzadu............. 31.10.05, 11:03
        Cieniutko śpiewasz....ubawiłeś mnie setnie...na pewno wszyscy ci wierzą zaklinaczu
        rzeczywistości...ha ha ha ha ha
    • wojten Obserwując karierę Religi trzeba dojść do wniosku, 31.10.05, 10:34
      że ten gość chce do władzy byle jak i z byle kim. Trudno go określić inaczej
      niż... polityczna prostytutka.
    • hapej Trochę jak kabaret? 31.10.05, 10:43
      Pamiętacie Smolenia?
      Ciekawe Kto w tym rządzie będzie "znieczulał" a Kto "operował"?
      Pewnie odpowiednio - Wassermann i Marcinkiewicz?
    • markor2 Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 10:46
      A co z ministrem zdrowia? Już nie jest potrzebny, czy nie ma chętnych?
    • jok007 17 ministrów - oszczędności? 31.10.05, 10:50
      17 ministrów to więcej niż w poprzednich rządach... gdzie tu oszczędności w administracji? Po co nam osobne ministerstwo rozwoju, kultury, czy koordynator służb specjalnych?
    • martucha1982 Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 10:51
      Ten rząd to fikcja, nawet jeśli powstanie kiedykolwiek to jego era szybciej sie
      skonczy niz zaczęła...smutna polska rzeczywistosc a miało byc tak pieknie ,
      miała byc koalicja, trwały rzad i nic...jak zwykle dla nas nic...
    • pcat Ten rząd to nokaut dla PO, dla GW i TVN. 31.10.05, 10:52
      To cios między oczy dla czerwonych, różowych oraz ruskich agentów. Umiarkowany,
      ekspercki, jak najbardziej daleki od Rydzyka, Leppera i Giertycha. Media będą
      musiały się ostro głowić jak opluć ten gabinet. Brak im punktu zaczepienia i
      szczekają na próżno. Jezu, jak się cieszę!
      • gordon26 Re: Ten rząd to nokaut dla PO, dla GW i TVN. buhah 31.10.05, 12:50
        No i kolejny ekspert się objawił. Z poglądami co do GW PO TVN nie dyskutuje bo
        nie ma to sensu. Masz prawo uważać to co chcesz tylko niestety musisz wiedzie ze
        jest tak własnie dzieki GW ( wolność słowa) zanim odszczekasz jakąś głupotę
        poczytaj sobie cos na ten temat. Ty byś do więźnia za to nie poszedł bo byś się
        posrał ze strachu a oni się nie bali po to by takie burki dziś ich opluwali. No
        coz nie musisz ich kochać twoje prawo, poza tym każdy ma u siebie czarne owce.
        Ale tobie polecam Fakt, no i TW trwam i radio Maryja.

A co do 2 czesci wypowiedzi to jest powiem szczerze żenująca bo pokazuje iż nie
        masz bladego pojęcia co piszesz

Umiarkowany,
        ekspercki- jest kilku eksperow nie powiem np. pani Teresa Lubinska. Poniekąd
        znam ta osobę niestety nie z Pisu co do kilku osob mam powazne wątpliwości co
        do ich kompetencji. Ale opina jest jak dupa każdy ma swoją.

jak najbardziej daleki od Rydzyka, Leppera i Giertycha : hmmm niewiedza czy
        arogancja? To ryzyk go wykreował, nikt tego nie ukrywa , dzieki kampania w
        radiu Maryja buraki poszły posłusznie do urn ale to już przeszłosc.

Daleki od lepera i giertycha buchahhahaaaa. No i tu się popisałes. Jestem
        ciekaw jak ci się wydaje jak ten rząd będzie rządzić?? Nie wiesz ze zmiany do
        Konstytucji uchwala Sejm większością co najmniej 2/3 głosów w obecności co
        najmniej połowy ustawowej liczby posłów oraz Senat bezwzględną większością
        głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby senatorów. A to jest
        nadrzednym celem Pisu, ciekawe jak oni to zrobią bez poparcia samogwałtu lpr i
        innej zbieraniny sejmowej.

No najważniejsze by rządzić potrzebują tzw wotum zaufania
        • Prezes Rady Ministrów, w ciągu 14 dni od dnia powołania przez Prezydenta
        Rzeczypospolitej, przedstawia Sejmowi program działania Rady Ministrów z
        wnioskiem o udzielenie jej wotum zaufania. Wotum zaufania Sejm uchwala
        bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby
        posłów.
        • W razie niepowołania Rady Ministrów w trybie ust. lub nieudzielenia jej wotum
        zaufania w trybie ust. Sejm w ciągu 14 dni od upływu terminów określonych w
        ust. wybiera Prezesa Rady Ministrów oraz proponowanych przez niego członków
        Rady Ministrów bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy
        ustawowej liczby posłów. Prezydent Rzeczypospolitej powołuje tak wybraną Radę
        Ministrów i odbiera przysięgę od jej członków.

Ciekawe jak oni to osiągną z niecałym 30 % w sejmie. Pewnie SLD im pomoze

No i co dalej za tym idzie nawet teraz jak wygraja głosowanie wotum zaufania a
        wygraja bo wszysko na to wskazuje rzad zostanie powołany . TYLKO niestety mój
        drogi by rządzic trzeba mieć większość w sejmie przez cały okres rządzenia a
        pis niestety nie ma kolejne głosowania będą już pod wpływem targów , wy nam cos
        a my wam zagłosujemy. Jeżeli tu nie ma wpływu andriu i Romka no nie wiem brak
        mi poprostu słow.

• rafikman Od dzisiaj zaczynam trenować chód sportowy... 31.10.05, 10:57
      Widać że po tym można zrobic niezłą karierę. Korzeniowski szefem sportu w TVP a Lipiec ministrem sportu, nie ma to jak dobre chody..
    • japolak OTO RZĄD OSOBLIWOŚCI... 31.10.05, 11:03
      proponuję od razu powołać dla każdego resortu komisję śledczą, w pierwszej
      kolejności do Ziobra Wassermana
    • ryckus Re: Oto rząd Marcinkiewicza 31.10.05, 11:04
      Makabra !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka