Dodaj do ulubionych

Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja

• luckyeah "michnikowszczyzna" przegrywa, stad to ujadanie :) 06.11.05, 15:46
      Wszyscy opluwajacy tutaj Radio Maryja... w interesie Polski i Polakow lezy, aby
      poplecznicy "michnikowszczyzny" odeszli w polityczny niebyt.
      Histeria mediow... to jest zalosne i doprawdy smieszne :)
      A na tym forum oszolomstwo zwolennikow obecnego ukladu siega szczytow... obluda
      i jeszcze raz obluda... a fe
      • friedmar Re: "michnikowszczyzna" przegrywa, stad to ujadan 06.11.05, 15:50
        lubię gosci, którzy obnizają rolę Michnika. Fajnie posłuchać. Ja nawet nie
        wiedziałem co to jest demokracja, a Michnik za to już siedział, dzięki niemu
        mamy swobodę wyboru -także religię w szkołach ale widocznie nie owoce są ważne.
        Dziwne bo Napisane jest inaczej.

luckyeah napisał:

> Wszyscy opluwajacy tutaj Radio Maryja... w interesie Polski i Polakow lezy,
        aby
        >
        > poplecznicy "michnikowszczyzny" odeszli w polityczny niebyt.
        > Histeria mediow... to jest zalosne i doprawdy smieszne :)
        > A na tym forum oszolomstwo zwolennikow obecnego ukladu siega szczytow...
        obluda
        >
        > i jeszcze raz obluda... a fe
        • philips9 zgadza sie, friedmar 06.11.05, 15:58
          to chyba taka zdrowoktolicka potreba aby kogos nienawidzic. Czesto pada na
          Michnika. Przypuszczam ze zazwyczaj ze strony manipulowanego koltunu ktory nawet
          nie wie kto to jest i co w przlosci robil.
          • abba15 Re: zgadza sie, friedmar 06.11.05, 16:08
            philips9 napisał:
            > to chyba taka zdrowoktolicka potreba aby kogos nienawidzic. Czesto pada na
            >Michnika. Przypuszczam ze zazwyczaj ze strony manipulowanego koltunu ktory nawe t
            > nie wie kto to jest i co w przlosci robil.

a zrobił dla Polski niestety sporo złego
            ale taki kołtun jak ty nie zrozumie tego
            • philips9 abba15, jestes wspanialy... 06.11.05, 16:14
              Sympatyczny sposob przyznawania sobie racji, pewnie bardzo satysfakcjonujacy.
              Delektuj sie, dobry czlowieku...
        • luckyeah Demokracja a la Michnik 06.11.05, 16:03
          Tak... chwala Michnikowi, ze wywalczyl demokracje... spiknal sie z komunistami
          i zniewala narod swoimi chorymi koncepcjami politycznymi. I na tym ma polegac
          demokracja? Narod w ostatnich wyborach powiedzial jednak... NIE dla Michnika :)
          Twoj ideal siegnal bruku... i tak sie w historii zdarza.
          • philips9 a tymczasem naklad GW rosnie... 06.11.05, 16:13
            • luckyeah monopol GW na prawde....pryska 06.11.05, 16:23
              gdyby nawet rosl naklad GW, to i tak to nie ma znaczenia....wazne ze RM rozbija
              coraz skuteczniej monopol GW na prawde :)
              • lks17 Re: monopol GW na prawde....pryska 06.11.05, 16:47
                Radio Maryja i prawda? Ani prawda nie przystaje do radia ani radio do prawdy.
                Jak i do miłości bliżniego, tolerancji i kilku innych prostych zasad.
          • halfliner Plujesz na Gazetę. Spróbuj popluć na RM u Rydzyka? 06.11.05, 16:19
            • halfliner Nie da się prawda? Oto czym rydzykowcy jesteście. 06.11.05, 16:22
          • jastrzab27 TAK BYM CHCIAŁ SOBIE POGADAĆ NA FORUM NASZEGO DZIE 06.11.05, 17:04
            NNIKA I RADIA RYDZYKA.
      • jastrzab27 TAK BYM CHCIAŁ SOBIE POGADAĆ NA FORUM NASZEGO DZIE 06.11.05, 17:01
        NNIKA I RADIA RYDZYKA.
    • gasior1st Wolni ludzie, o liberlalnym swiatopogladzie 06.11.05, 15:48
    • gasior1st Wolni ludzie, o liberlalnym swiatopogladzie... 06.11.05, 15:53
      Nie dyskutujmy i idiotami, sprowadza nas do swego poziomu i moga wrecz wygrac
      bo maja duze doswiadczenie ...
      • abba15 Re: Wolni ludzie, o liberlalnym swiatopogladzie.. 06.11.05, 16:05
        gasior1st napisał:
        > Nie dyskutujmy i idiotami, sprowadza nas do swego poziomu i moga wrecz wygrac
        > bo maja duze doswiadczenie ...

Tych uwiera samodzielne myślenie
        co są tacy jak ty idioci i lenie
      • philips9 Nie, oni nie moga wygrac... 06.11.05, 16:12
        Oni tylko umieja zakrzyczec albo cwaniacko wygrac wybory. To jest cos innego niz
        wygrana. Nie nalezy milczec.
        • gasior1st Re: Nie, oni nie moga wygrac... 06.11.05, 16:19
          Ale przyznaj, ze dyskusja z takim abba15 nie ma sensu.
          • philips9 Re: Nie, oni nie moga wygrac... 06.11.05, 16:24
            patrz powyzej na moja do niego odpowiedz. Zgadzam sie ze to wiele sensu nie ma
            bo ludzie tego typu lubia kogos nienawidziec. Chodzi o to zeby siac w ich glowch
            niepewnosc. Najwiekszym sukcesem (BARDZO POTRZEBNYM) byloby to zeby nastepnym
            razem wogole nie glosowali. Ja nie mam zadnej pretensji do elektoratu PiS w tej
            jego czesci ktora dokonala racjonalnego wyboru PiS. Gorszy jest te nienawistny
            element ktory tez na PiS zaglosowal i teraz PiS terroryzuje.
            • gasior1st Re: Nie, oni nie moga wygrac... 06.11.05, 16:43
              Dokladnie dlatego wlasnie strategia PiS jest nieobliczalna w skutkach.
              Usankcjonowany prawnie zamach stanu, ku uciesze tlumu.
              • philips9 Nie, oni nie moga wygrac... 06.11.05, 16:47
                Nie ma obaw, to sie rozsypie... Wyjacy tlum ich rozszarpie na strzepy w radosnym
                rytuale milosierdzia RM. Gwarantuje!!!
                • gasior1st Re: Nie, oni nie moga wygrac... 06.11.05, 16:57
                  Tylko, ze w miedzyczasie bedziemy tkwili w ogonie wszystkich notowan.
                  Zal jak cholera .
                  Pozdrawiam, musze leciec
          • mysz_polna5 Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 06.11.05, 16:24
            I o co ten krzyk?
    • czarek47 Ale żenad, pańszczyzna u ojca-derektora part 1 !! 06.11.05, 15:56
      to chyba teraz nawet najwięksi obrońcy maliniaków nie mają
      złudzeń...buahahaha...żenad do potegi kaczej, tylko wcześniejsza grypa może nas
      uratować....
      • halfliner Żaden przyzwoity człowiek nie powinien 06.11.05, 16:06
      • abba15 Re: Ale żenad, pańszczyzna u ojca-derektora part 06.11.05, 16:06
        czarek47 napisał:
        > to chyba teraz nawet najwięksi obrońcy maliniaków nie mają
        > złudzeń...buahahaha...żenad do potegi kaczej, tylko wcześniejsza grypa może na
        > uratować....

nie do śmiechu złodziejom i kacykom UBekistanu
        to dobra wiadomość dla PiS-u i ich mężów stanu

• pavowolf Re: Ale żenad, pańszczyzna u ojca-derektora part 06.11.05, 17:47
          powtarzasz sie ! a moze ten tekst ktos za ciebie napisal, a moze dokonales
          kradziezy tego tekstu ? Zal mi ciebie i tobie podobnych abba_15. Zycze duzo
          zdrowia bo bedzie ci przy twoim jadzie potrzebne.
          • abba15 Re: Ale żenad, pańszczyzna u ojca-derektora part 06.11.05, 18:05
            pavowolf napisał:
            > powtarzasz sie ! a moze ten tekst ktos za ciebie napisal, a moze dokonales
            > kradziezy tego tekstu ? Zal mi ciebie i tobie podobnych abba_15. Zycze duzo
            > zdrowia bo bedzie ci przy twoim jadzie potrzebne.

a może gdzieś indziej piękniejsza jest ziemia,
            ale ja wolę polską UBekistan niech nie ściemia
      • halfliner Żaden przyzwoity człowiek nie powinien 06.11.05, 16:07
    • halfliner Przyzwoity człowiek nie powinien pisać dla Urbana 06.11.05, 16:04
      • halfliner i występować w Radiu Rydzyka 06.11.05, 16:09
      • friedmar Katolicy PIS obiecali wszystkim katolikom: 06.11.05, 16:17
        1) powrót do finansowania z budżetu państwa tak jak przed 1999 r. Narodowy
        Fundusz Zdrowia miał być zlikwidowany, a kontrakty ze szpitalami i
        przychodniami podpisywałby wojewoda. Słynne oskarżenie Tuska, że chce leczyć
        tylko bogatych.
        2)"Należy wybudować w ciągu najbliższych ośmiu lat od 3 do 4 mln mieszkań. PiS
        nie obiecuje gruszek na wierzbie"
        3)"kotwica budżetowa", czyli stały deficyt budżetu państwa na poziomie 30 mld
        zł.
        4) Ulgi na dzieci.
        5) likwidacja tzw. podatku Belki od lokat i zysków z giełdy. Dziś mówi już
        tylko o "zniesieniu podatku od lokat długoterminowych".
        6) państwo zachowa kontrolę nad setką spółek.
        7) wydłużyć urlopy macierzyńskie,
        8) podnieść zasiłki rodzinne,
        9) dać emerytom i rencistom większe podwyżki,
        10) wprowadzić ubezpieczenia od bezrobocia.

Czy tych obietnic premier dotrzyma?
        • gasior1st Re: Katolicy PIS obiecali wszystkim katolikom: 06.11.05, 16:34
          Nie tylko, nie dotrzyma obietnic , wiecej :
          - doprowadzi kraj do bankructwa
          - porozni Polske z calym cywilizowanym swiatem

Dlaczego ? Bo mimo iz przylapany na goracym uczynku ,jak dziecko ,ktore wyjadlo
          konfiture i ma upaprany pyszczek, tlumaczy z uporem maniaka, ze to nie on
          • taziuta Ale nasze media nie wiedzą jak się zachować :-( 06.11.05, 23:30
            Słuszne spostrzeżenie! Postępowanie PiS (czyli iście w zaparte) to arcyciekawa
            mieszanka olbrzymiego tupetu polityków, z kosmicznym wręcz tupetem o. Rydzyka.
            Dziennikarze jak na razie nie potrafią znaleźć antidotum na tę hucpę (pyszczki
            upaprane marmoladą, idące w zaparte). Blokuje ich "autorytet kościoła"? :-)

gasior1st napisał:
            > Nie tylko, nie dotrzyma obietnic , wiecej :
            > - doprowadzi kraj do bankructwa
            > - porozni Polske z calym cywilizowanym swiatem
            >
            > Dlaczego ? Bo mimo iz przylapany na goracym uczynku ,jak dziecko ,ktore
            > wyjadlo konfiture i ma upaprany pyszczek, tlumaczy z uporem maniaka, ze to
            > nie on
    • krzystor Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 16:15
      Wielki pan Premier od Kaczorów wygadywał w TVTRWAM tortalne bzdury, wszystko co
      mówił do spędzonych do studia słuchaczy Uniwersytetu Rydzyka to totalne bajki!!!
      A ta flaga w jego tle na drewnianym kiju to był szczyt niechlujstwa w
      scenografii, jaka telewizja taki rząd i vice-versa:)
      • marwa_kuc Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 16:26
        A konkretnie łosiu..o czym mówił zacytuj a nie wdziękach Maryni..
        • friedmar polski katolik Morwa_kac: konkretnie łosiu 06.11.05, 16:33
          Oto, nie słyszałem od Twojego idola,, może Ty coś o tym powiesz:
          tylko bogatych.
          zł.
          4) Ulgi na dzieci.
          5) likwidacja tzw. podatku Belki od lokat i zysków z giełdy. Dziś mówi już
          tylko o "zniesieniu podatku od lokat długoterminowych".

Tylko na temat prosze, wiadro żygowin przy innej okazji poprosze.

marwa_kuc napisał:

> A konkretnie łosiu..o czym mówił zacytuj a nie wdziękach Maryni..
          • marwa_kuc Re: polski katolik Morwa_kac: konkretnie łosiu 06.11.05, 20:13
            Konkretnie to super biznesmen dr Jan w puszce ..a póki co to rząd nie rządził jesczcze ani dnia a ty już wszystko wiesz mędrcze a twoje posty to rzeczywiście
            "Żygowiny"..
            Już za parę dni....za dni parę...
            Warto było czekać te 16 lat..........
            • friedmar Re: polski katolik Morwa_kac: konkretnie łosiu 06.11.05, 20:25
              ułatwię ci - ppostaw przy mojej liscie oobietnic Pisu - cyfrę 100zł, którą
              mogłbyś wplacić np. PCK jezeli jej w tym roku rzad nie wprowadzi. Sam jestem
              ciekaw czy uzbiera się choć pięć stów zaufania. Jak chcesz możemy zrobić taki
              zakład w druga stronę - ja zrobię to samo. Bo w programie Marcinkiewicza nie
              padło ani jedno potwierdzenie programu PISu. Jest moi oobojetne kto będzie
              siedział - wczoraj tłukąc szybę buchnęli mi radio i kołpaki w nowiuteńkiej
              bryce i to mnie bardziej przejmuje niż Kulczyk.
              Ale czy nienawiść jest jedynym kryterium wyboru? Czy o tym że moja córka będzie
              studiować w polsce czy może w niemczech ma decydować ktoś wybrany z klucza
              nienawisci - selekcji negatywnej. Płacę cholerne podatki, pracuję dużo - wiem
              że mógłbym wiecej, ale dlaczego głupsi i mniej sprawni politycy maja czerpać z
              tego że właśnie ty kogoś nienawidzisz? Dla mnie jest istotna najbliższa
              ćwiatrka wieku bo to czas dorastania mojego dziecka, więc jako człowiek
              patrzący perspektywicznie wpelni aktywny zawodowo nie rozumiem jak mozna byt
              ekonomiczny kreaju uzalezniać od przesłanek mentalnych a nie merytorycznych.
              Przeczytaj program pisu- kytóry wyopunktowałem za GW - wpłac na PCK 100zł za
              każdy punkt który jest realny, który potwierdził marcinkiewicz.
              marwa_kuc napisał:

> Konkretnie to super biznesmen dr Jan w puszce ..a póki co to rząd nie rządził
              j
              > esczcze ani dnia a ty już wszystko wiesz mędrcze a twoje posty to rzeczywiście
              > "Żygowiny"..
              > Już za parę dni....za dni parę...
              > Warto było czekać te 16 lat..........
      • marwa_kuc Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 16:30
        A tak konkretnie to o czym mówił?
        • mysz_polna5 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 16:34
          marwa_kuc napisał:

> A tak konkretnie to o czym mówił?

A tak konkretnie, to o tym co mowil?
          Czy o tym, gdzie mowil? Bada-bada-bum?
        • jastrzab27 CZY BZDURY MOGĄ BYĆ KONKRETNE? 06.11.05, 17:17
    • halfliner Rydzykowcy! Czy można popluć u Rydzyka na RM? 06.11.05, 16:17
      • halfliner Dlaczego nie mogę atakować Rydzyka w jego radyju 06.11.05, 16:25
        lub w Naszym Dzienniku?
      • luckyeah a mozna w GW popluc na Michnika?? 06.11.05, 16:26
        • halfliner Popatrz wyżej ilu tu przylazło i plują. Ty też? 06.11.05, 16:30
          • alkud ZIEMKIEWICZA ZDJELI Z TOK-FM WŁAŚNIE ZA MICHNIKA 06.11.05, 16:33
            toż to prawdziwa wolność słowa!

TAKA SAMA JAK U RYDZYKA!

------
            Francja foto-story III
            religiapokoju.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?608260
            • halfliner Dziwne że w ogóle pozwolili mu tam pracować, on 06.11.05, 16:43
              atakuje obsesyjnie A. Michnika od lat.
        • halfliner Przylazłeś do cudzego domu i plujesz. 06.11.05, 16:32
      • alkud Od plucia na RM jest WYBORCZA i pozostałe media 06.11.05, 16:32
        więc po co się dublować? :)))

Ziemkiewicza zdjeli z TOK FM (Agora) za to, że powiedział o procesie z
        Michnikiem - moralność Kalego się kłania...

--------
        religiapokoju.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?608260
        • halfliner Widzę że twoja obłuda godna jest ojca dyrektora. 06.11.05, 16:37
        • halfliner Nie odpowiadasz na pytanie, synku. 06.11.05, 16:38
          • philips9 I nie odpowie tylko cie zbluzga. 06.11.05, 16:45
            A dlaczego? Dlatego ze GW jest liberalna. Nie ukrywa wlasnych sympatii ale
            dopuszcza na forum do glosu wszelkie opinie, nawet te bardzo przykra dla ichnika
            itp. Do admina nie mozna sie tu przyczepic, rzeczywiscie usuwa rzeczy
            zdecydowanie nieprzyzwoite lub orazliwe. NO A JAK WYGLADA OTWARTOSC DYSKUSJI W
            RADIU M.? Tam nawet nie ma czegos takiego jak forum. Dlaczego: owieczki nie
            powinny odczuwac takiej potrzeby...
        • halfliner Powtarzam. Czy mogę krytykować Rydz wjego mediach? 06.11.05, 16:40
      • grunio Re: Rydzykowcy! Czy można popluć u Rydzyka na RM? 06.11.05, 16:39
        Podobnie jak ty w swoim domu możesz popluć na swego ojca (o ile mamusia zna
        jego adres)
    • siuna Re: fritz,to ja ciebie tak postrzegam 06.11.05, 16:20
      ale gadaj sobie,to coś wygadasz..
    • luckyeah liberał S. Michałkiewicz o obecnej sytuacji Polski 06.11.05, 16:38
      świetny publicysta, liberal z UPR, Stanislaw Michalkiewicz publikuje swoje
      felietony na temat biezacych wydarzen politycznych na portalu Interia oraz
      (dziekowe) na stronie Radia Maryja. Mam nadzieje, ze umilowanie prawdy u
      zacieklych zwolennikow "michnikowszczyzny" spowoduje, ze posluchaja glosu
      kogos, kto nie ma zadnego interesu, aby mydlic ludziom oczy i kazda rzecz
      nazywa "po imieniu"... szkoda tylko, ze po glos prawdy mozna siegnac tylko na
      stronie WWW Radia maryja :D

Polecam szczegolnie jego felieton z dnia 26.10.2005
      www.radiomaryja.pl/dzwieki/2005/10/2005.10.26.f.m3u
      oraz wszystkie felietony na Interii np. biznes.interia.pl/news?inf=682525

Zaraz pewnie uslysze wsciekle ujadania, ze ....

:D
      • halfliner Czy można krytykować Rydzyka w jego mediach? 06.11.05, 16:44
        • broetje Mariusz Walter to TW WSI - czy w TVN można to 06.11.05, 16:55
          powiedzieć?
      • broetje Marcinkiewicz rozliczy NFI !!!!!! To jest to!!!!!! 06.11.05, 17:10
        • jastrzab27 OJEJ NIE STRASZCIE O. DYREKTORA 06.11.05, 17:23
          PRZECIEŻ ON WYŁUDZIŁ TYCH ŚWIADECTW CAŁĄ MASĘ. SAM BYŁEM ŚWIADKIEM JAK LUDZIE
          PRZYNOSILI NA RATOWANIE STOCZNI GDAŃSKIEJ
    • widziane_inaczej Oj biedna Gazeta Wybiórcza, żal mi Was chłoptasie 06.11.05, 16:42
      Pewnie się powtarzam, ale co mi tam warto,
      A więc Wy wszyscy pod spod szyldu Gazeta Wybiórcza:
      jak niewygodnie dla Was to morda w kubeł, jak nazbyt krytycznie to morda w
      piasek, a jak juz można sobie użyć to morda świeci jak Czerwona Latarnia, a jak
      Naczalstwo w osobie Michnika każe, to trzeba sie podporządkować jemu,
      bo to kochane pieniązki, a z czegoś trzeba żyć,
      Oj!!!, Biedni jesteście upośledzeni chłoptasie
      • halfliner Czy mogę tak pożalować Rydzyka w nasszym Dzienniku 06.11.05, 16:46
    • wojtek2784 Re: Najlepsze życzenia dla PiS-u... 06.11.05, 16:42
      To jest ostatnia nadzieja na poprawę i odstawienie tych "przebierańców" i
      kamerdynerów z byłej PZPR, od żłobu. Oni tylko myśleli o grabieży mienia
      narodowego dla siebie i wspólników. Tylko program związany z losem normalnych
      ludzi ma szansę na społeczną akceptację. Przed Platformą uratował nas cud.
    • widziane_inaczej Oj biedna Gazeta Wybiórcza, żal mi Was chłoptasie, 06.11.05, 16:46
      Pewnie się powtarzam, ale co mi tam warto,
      A więc Wy wszyscy pod spod szyldu Gazeta Wybiórcza:
      jak niewygodnie dla Was to morda w kubeł, jak nazbyt krytycznie to morda w
      piasek, a jak juz można sobie użyć to morda świeci jak Czerwona Latarnia, a jak
      Naczalstwo w osobie Michnika każe, to trzeba sie podporządkować jemu,
      bo to kochane pieniązki, a z czegoś trzeba żyć,
      Oj!!!, Biedni jesteście upośledzeni chłoptasie
      • friedmar albo "radyjo-katolik" albo emigrant to pisał... 06.11.05, 16:57
        chciałbym by kazdy z nas przy swoim loginie pisał podatek jaki zaplacił z
        ostatniego PIT, jestem ciekaw kto jest beneficjentem, sponsorem a kto jedynie
        klakierem w tym forumowym gronie...

widziane_inaczej napisał:

> Pewnie się powtarzam, ale co mi tam warto,
        > A więc Wy wszyscy pod spod szyldu Gazeta Wybiórcza:
        > jak niewygodnie dla Was to morda w kubeł, jak nazbyt krytycznie to morda w
        > piasek, a jak juz można sobie użyć to morda świeci jak Czerwona Latarnia, a
        jak
        >
        > Naczalstwo w osobie Michnika każe, to trzeba sie podporządkować jemu,
        > bo to kochane pieniązki, a z czegoś trzeba żyć,
        > Oj!!!, Biedni jesteście upośledzeni chłoptasie
        • siuna Re: Ja opuszczam nicki sztabowców PiS-u 06.11.05, 17:17
          Cos mnie się zdaje,że niedługo trzeba będzie przejść do podziemia.Dla Polaków
          to nie pierwszyzna.Dobrze,że teraz jest ogólnie dostępny sprzęt ksero.Brak nam
          tylko sprawdzonych materiałów.
    • nocna_zmiana_blusa RM tubą propagandową rządu 06.11.05, 16:46
      RM stało się oficjalnym organem rządu.

CHWDPiS.
    • nocna_zmiana_blusa RM tubą propagandową rządu! 06.11.05, 16:48
      RM oficjalny organ rządowy. Rydyk, jak urban robi ludziom wodę z mózgu.

CHWSPiS
    • niemiec.niemiec Dobre, przeczytajcie 06.11.05, 16:49
      Już powiało grozą

No to sprawdziły się najgorsze przewidywania najmądrzejszych i najbardziej
      przenikliwych. Idą straszne czasy prześladowań i odwetu.
      Będą łomotać o piątej rano w drzwi, jak w wierszu Broniewskiego i proroctwie
      Rokity. Idzie dyktatura, bo wiceministrem sprawiedliwości u boku Zbigniewa
      Ziobry został krwawy sędzia Andrzej Kryże.
      Człowiek, który po piętnastu latach kulturalnego śledztwa i uprzejmego procesu
      wmieszał się i nie zawahał, łamiąc prawa boskie i ludzkie, skazać chorych,
      steranych w służbie dla Polski ludzi na kary więzienia za głupie kilkaset
      milionów. I to w ostatniej chwili przed upływem przedawnienia.
      Do czego to jeszcze może dojść w sytuacji, gdy aparatem sprawiedliwości będzie
      kierował ktoś tak bezwzględny. Mogą przecież skazać generała Kiszczaka za
      strzały w Wujku, choć przecież zostało ustalone z całą pewnością, że ZOMO
      strzelało w powietrze.
      Żaden człowiek honoru nie jest teraz bezpieczny, nawet generał Jaruzelski, który
      nie tylko uratował dwa razy Polskę, w 1970 i 1981, ale miał także swój udział w
      ratowaniu Czechosłowacji w roku 1968. Skoro tacy ludzie nie mogą się czuć
      bezpiecznie, to co mówić o nas, zwykłych obywatelach. Kto tam będzie zwracał
      uwagę, że jesteśmy niewinni jak Kiszczak i uczciwi jak funkcjonariusze
      FOZZ.Wieje grozą. Jeszcze rząd, o którym "Trybuna" już dwa lata temu pisała, że
      będzie faszystowski, nie uformował się, a już nadgorliwcy, ustawiając się
      przodem do nowej władzy, wtrącili do lochów Mokotowa Lwa Rywina, schorowanego
      tak, że nie mógł nawet poddać się badaniom lekarskim. Jeszcze nikt nie mówił o
      sędzim Kryże, a już węszący możliwość awansu prokuratorzy z różnych krańców
      Polski powszczynali śledztwa przeciwko samemu Zbigniewowi Siemiątkowskiemu. Kogo
      jeszcze będzie się próbowało rozliczyć w koalicji z wicemarszałkiem Lepperem?
      Nie wiem, czy w tej sytuacji wystarczy pozostawanie PO w twardej opozycji u boku
      SLD. Przydałby się jakiś ruch oporu, jakaś partyzantka i wysadzenie torów, bo to
      najlepszy sposób na okrucieństwa dyktatorów.
      Maciej Rybiński
    • widziane_inaczej Oj biedne chłoptasie z Wybiórczej, żal mi Was..... 06.11.05, 17:01
      • jastrzab27 TAK BYM CHCIAŁ SOBIE POGADAĆ NA FORUM NASZEGO DZIE 06.11.05, 17:06
        DZIENNIKA I RADIA RYDZYKA.
      • friedmar widzial inaczej ale gdzie patrzył? 06.11.05, 17:12
        Re: Oj biedne chłoptasie z Wybiórczej, żal mi Was
        fajni sa ci elokwentni spece od topicow.. Dla mnie rewelacja, tylko o czym mam
        dyskkutowac z kimś kto nie zademonstrował swojej poinii urzywając zdań
        podrzędnie złożonych? A może za tymi frazesami stoi jakiś stały klient na
        pieluchomajtki senii - chłoptasie o pokoleniu JPII może pisać tylko ktoś kto ma
        lat 70, czyż nie? A może takie puste komunały gloszą dzisiejsi 40 lakowie
        pracyjacy na podrzędnych stanowiskkach na emigracji? Ale po co zabierają głos,
        skoro nie płacą podatków w naszej ojczyśnie?
        • widziane_inaczej Oj biedne chłoptasie z Wybiórczej, żal mi Was... 06.11.05, 17:20
          friedmar napisał:

> Re: Oj biedne chłoptasie z Wybiórczej, żal mi Was
          > fajni sa ci elokwentni spece od topicow.. Dla mnie rewelacja, tylko o czym
          mam
          > dyskkutowac z kimś kto nie zademonstrował swojej poinii urzywając zdań
          > podrzędnie złożonych? A może za tymi frazesami stoi jakiś stały klient na
          > pieluchomajtki senii - chłoptasie o pokoleniu JPII może pisać tylko ktoś kto
          ma
          >
          > lat 70, czyż nie? A może takie puste komunały gloszą dzisiejsi 40 lakowie
          > pracyjacy na podrzędnych stanowiskkach na emigracji? Ale po co zabierają
          głos,
          > skoro nie płacą podatków w naszej ojczyśnie?

Sądząc po Twojej ortografii to pewnie z pieluch jeszcze nie wyszedłeś,
          a w takim razie dyskusja z Toba wydaje mi się całkowicie zbędna,
          • philips9 BELZEBUBIE! RM NIENAWIDZISZ!!! 06.11.05, 17:23
            a kysz do trumny!
            • widziane_inaczej [...] 06.11.05, 17:32
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • friedmar widział inaczej bo okulary filcowe zaslepiają 06.11.05, 17:30
            jeżeli piszesz o kimś kogo nie widziałeś że jest chłoptasiem to raczej do
            powiedzenia wiele nie masz, bo czyż można powiedzieć o kimś że ma ciekawe
            poglądy skoro puszcza jedynie głośne bąki? sorry za ortografię - mam papier że
            akurat to u mnie jest normalne tak jak 80% katoolickich maturzystów zresztą.
          • friedmar widziane_inaczej: biedne chłoptasie, wyborcy PIS : 06.11.05, 17:47
            Oto, konkrety jakie zapowiadał PIS przed wyborami:
            tylko bogatych.
            zł.
            4) Ulgi na dzieci.
            5) likwidacja tzw. podatku Belki od lokat i zysków z giełdy.

Czy obecnie Marcinkiewicz w waszej ocenie kuntynuuje realizację obietnic, czy
            was wyborcy Pisu, potraktowano jako głupi motłoch- armatnie mięso wyborcze?
            Tylko na temat prosze, wiadro żygowin przy innej okazji poprosze.

> friedmar napisał:
            >
            > > Re: Oj biedne chłoptasie z Wybiórczej, żal mi Was
            > > fajni sa ci elokwentni spece od topicow.. Dla mnie rewelacja, tylko o czy
            > m
            > mam
            > > dyskkutowac z kimś kto nie zademonstrował swojej poinii urzywając zdań
            > > podrzędnie złożonych? A może za tymi frazesami stoi jakiś stały klient na
            >
            > > pieluchomajtki senii - chłoptasie o pokoleniu JPII może pisać tylko ktoś
            > kto
            > ma
            > >
            > > lat 70, czyż nie? A może takie puste komunały gloszą dzisiejsi 40 lakowie
            >
            > > pracyjacy na podrzędnych stanowiskkach na emigracji? Ale po co zabierają
            > głos,
            > > skoro nie płacą podatków w naszej ojczyśnie?
            >
            > Sądząc po Twojej ortografii to pewnie z pieluch jeszcze nie wyszedłeś,
            > a w takim razie dyskusja z Toba wydaje mi się całkowicie zbędna,
            • qc Nieziemska koalicja 06.11.05, 18:01
              Pan premier juz nad tym usilnie pracuje.
              Padl nawet na kolana w Czestochowie, Warszawie.
              Teraz tylko zapewnia sobie ostateczne wstawiennictwo w Toruniu.
              Milosierny to nie to co PO, na pewno na te pobozne zyczenia odpowie, uchylajac
              mu nieba.
              • widziane_inaczej Re: Nieziemska koalicja 06.11.05, 18:12
                qc napisał:

> Pan premier juz nad tym usilnie pracuje.
                > Padl nawet na kolana w Czestochowie, Warszawie.
                > Teraz tylko zapewnia sobie ostateczne wstawiennictwo w Toruniu.
                > Milosierny to nie to co PO, na pewno na te pobozne zyczenia odpowie,
                uchylajac
                > mu nieba.

Bądź pewny, że kpina z Boga nie pozostanie bez odpowiedzi,
                Bóg nie jest rychliwy ale sprawiedliwy,
                wspomnisz kiedyś te swoje słowa co wypowiedziałeś przeciw Bogu
                • davidmors Redaktorzy Gazety Wyborczej pilnie słuchają RM 06.11.05, 18:35
                  Dobry przykład dla czytelników GW.
                • anty.rydzyk Re: Nieziemska koalicja 06.11.05, 21:48

> Bądź pewny, że kpina z Boga nie pozostanie bez odpowiedzi,

To raczej kpina z "jak trwoga to do Boga", kpina z Marcinkiewicza, ktory po
                  nieziemskie moce siega gdy nie radzi sobie z ziemskimi, to kpina z mentalnosci
                  ktora bardzo przyziemne problemy rozwiazac chce niebianskim zaangazowaniem,
                  kpina z myslenia magicznego, kpina z chowania glowy w chmurach, gdy powinno sie
                  twardo po ziemi stapac...
                  To Marcinkiewicz obraza Boga swoja pycha, myslac o sobie ze jest tak wazny, ze
                  Bog jemu wlasnie pomoze... jakby Bog nie mial powazniejszych problemow niz
                  "problem polski".
    • almagus Re: GadaniePiS co innego , a modlitwa co innego. 06.11.05, 17:09
      Gadanie PiS co innego , a modlitwa co innego.
      Pod twą Samoobronę oddajemy się Panie!
      Tańsze państwo, większe łapówki o dolę dla Samoobrony.
      Do rządzenia dobierana jest Samoobrona za urzędy i spółki Skarbu państwa !
      Dlatego zachodzą zmiany w agencjach obrotu ziemią i mieniem.

Aniele stróżu mój Ty zawsze przy mnie stój, daj rozwój i przed państwem
      oszołomów ratuj!
      • abba15 Re: GadaniePiS co innego , a modlitwa co innego. 06.11.05, 17:32
        almagus napisał:
        > Gadanie PiS co innego , a modlitwa co innego.
        > Pod twą Samoobronę oddajemy się Panie!
        > Tańsze państwo, większe łapówki o dolę dla Samoobrony.
        > Do rządzenia dobierana jest Samoobrona za urzędy i spółki Skarbu państwa !
        > Dlatego zachodzą zmiany w agencjach obrotu ziemią i mieniem.
        > Aniele stróżu mój Ty zawsze przy mnie stój, daj rozwój i przed państwem
        > oszołomów ratuj!

dobrze się w Polsce dzieje
        skoro UBekistan truchleje
        i z patriotów szydzą zera
        jest dobrze, jak cholera.

• friedmar niech żyją rymy częstochowskie 06.11.05, 17:36
          Michał wiśniewski z żoną mandarynom też w sztuce robiom, nie?
          abba15 napisał:

> Re: DLACZEGO NIENAWIDZISZ OJCA DYREKTORA?
          >
          > czy ty jesteś Maleszka
          > czy może inny koleszla
          > nadredaktora Michnika
          > co wszędzie nos wtyka
          abba15 napisał:
          >
          > dobrze się w Polsce dzieje
          > skoro UBekistan truchleje
          > i z patriotów szydzą zera
          > jest dobrze, jak cholera.
          >
    • kamann Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 17:09
      Tylko mam nadzieję, że nie będzie uchwalony budżet, bo dziura po AWS'ie
      przekroczy granice ekonomicznej przyzwoitości, a prawdopodobnie będzie tak
      gwałtownie rosnąć, że to co zostawiła w/w ekipa będzie pestką w porównaniu, co
      nam w niedalekiej przyszłości grozi.
      Te cholerne eksperymentowanie na ekonomii nie wróży nic dobrego, no a już
      opieranie się na regułach tej nauki z XIX wieku, budzi moje coraz wiekszy
      przerażenie.
    • ja-polak Kto bedzie teraz rzadzil Polska? 06.11.05, 17:22
      Premier Marcinkiewicz obiecywal jeszcze kilka dni temu, ze nie da sie
      manipulowac i nie bedzie kukielka w niczyich rekach...

Czy z panstwa komunistycznego staniemy sie teraz panstwem wyznaniowym?

Nawet jesli Kosciól miesza sie do wladzy "w imie wyzszych wartosci"... to
      laczenie religii i polityki konczy sie zawsze tak samo... i co ciekawsze nigdy
      nie pomaga ani w zbawieniu ani w rzadzeniu...

Myslac o polityce nalezy oddzielic wiare od wladzy i koncentrowac sie na
      wzroscie gospodarczym i rozwoju ekonomicznym panstwa.
      Myslac o religii nalezy uszanowac wolna wole czlowieka, ktora lezy u podstaw
      wiary (przynajmniej chrzescijanskiej i judaizmu) i pozwolic czlowiekowi na
      wolny wybór tego, co uwaza za najwazniesze w zyciu... przeciez to sam czlowiek
      ma byc rozliczany z wlasnych wyborów (mowiac jezykiem wiary), a nie kosciol...

Z drugiej strony czy chcemy katolików z przymusu? Chyba juz komunizm pokazal,
      ze nic dobrego z przymusu nie wyszlo i konczy sie to zawsze tak samo -
      obaleniem tyranii...
      • luckyeah Re: Kto bedzie teraz rzadzil Polska? 06.11.05, 17:36
        Nie ma zadnej obawy, beda rzadzili Polska politycy. A politycy maja prawo do
        tego, aby pojawiac sie rowniez w RM, rozglosni katolickiej. Zreszta rozmawiano
        tam nie o tym, zeby sila kogos zmuszac do wiary, a o gospodarce i naprawie
        panstwa polskiego.
    • luckyeah pocalunek Michnika z Kiszczakiem hahahaa 06.11.05, 18:16
      to dopiero jest obrzydliwe
    • friedmar niech żyją rymy częstochowskie 06.11.05, 18:21
      szaro i smutno
      dzień gaśnie szaro i smutno..

szarość i chłód oraz szum cichy biurowej klimy
      głowa pęka w skroniach oczy gasną czoło płonie
      ten świat komputerów i ich ultrafioletowej zimy
      sprawia że ty to tylko bezduszny umysł i dłonie

świat tu nie zna marzeń emocji i miłości
      piękne kobiety są takie obce niedostępne
      ty też w biurowych rolach biznesowych gości
      one sztywno siedzą beznamiętne i posępne
      gdzież te czasy gdy wszyscy byliśmy prości

gdzie ten świat gdzie miłości znaczenie
      w każdego z nas słowniku jednakowe
      pięknym wszelkich zbytków kipienie
      teraz ważniejsze niż miłosne cierpienie

trudne to życie a może już czyściec
      twoja dusza ambiwalentnie rozdarta
      najbardziej chciałbyś życiu już uciec
      lecz wciąż czekasz życiowego farta

wiesz abba, myslę, ze moje wiersze są trochę inne i mniej dosłowne. więcej na
      forum mojego miasta w gw znajdziesz- też możesz coś nam tam porymować -
      zapraszam.

abba15 napisał:
      nie do śmiechu złodziejom i kacykom UBekistanu
      > to dobra wiadomość dla PiS-u i ich mężów stanu

> friedmar napisał:
      > > Michał wiśniewski z żoną mandarynom też w sztuce robiom, nie?
      >
      >

• davidmors Re: Drogi "friedmarze" tu nie konkurs poetycki 06.11.05, 18:33
        Tutaj chodzi o zupełnie inne sprawy, przy których jakość poezji jest bez znaczenia
        • friedmar jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 18:44
          - sorry ale ja jestem jak młody ksiądz - jak spowiadac to spowiadac jak
          p.ier.d.ol.lić to p.ie.ro.oli.ć

a dyskusja już w tym wątku sie skończyła. Philips i paru innych twierdzimy, że
          PIS w osobie marcinkiewicza swoim programem uciekł od obietnic wyborczych,
          chowajac sie między innymi za sutannę rydzyka; natomiast piewcy Pisu twierdzą
          że bedziemy sie smażyć w piekle i ze jesteśmy komuchami (sorry jak wszedłem w
          dorosłość już ten problemm mnie nie dotyczył). Chetnie podyskutuje o polityce
          ekonomicznej panstwa o wplywie deficytu budżerowego na pożądany kształt
          polityki monetarnej ale to strata czasu i tyle. więc jak mi taki abba wyskakuje
          z rymowankami na poziomie sześciolatka too popłynąłem za co przepraszam:}
          davidmors napisał:

> Tutaj chodzi o zupełnie inne sprawy, przy których jakość poezji jest bez
          znacze
          > nia
          • abba15 Re: jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 18:57
            friedmar napisał:
            > - sorry ale ja jestem jak młody ksiądz - jak spowiadac to spowiadac jak
            > p.ier.d.ol.lić to p.ie.ro.oli.ć
            > a dyskusja już w tym wątku sie skończyła. Philips i paru innych twierdzimy, że
            > PIS w osobie marcinkiewicza swoim programem uciekł od obietnic wyborczych,
            > chowajac sie między innymi za sutannę rydzyka; natomiast piewcy Pisu twierdzą
            > że bedziemy sie smażyć w piekle i ze jesteśmy komuchami (sorry jak wszedłem w
            > dorosłość już ten problemm mnie nie dotyczył). Chetnie podyskutuje o polityce
            > ekonomicznej panstwa o wplywie deficytu budżerowego na pożądany kształt
            >polityki monetarnej ale to strata czasu i tyle. więc jak mi taki abba wyskakuje

nie wszystko jest tak czarno-białe
            i nie wszyscy są jak ty skołtuniałe
            • friedmar Re: jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 19:11
              mistrzu udowodnij że nie jesteś głupawym żłobem i napisz z pieć zwrotek po
              cztery wersy bez rymów czestochowskich. Obserwując Twoją twórczość obawiam sie
              że wystepując w "Gwiezdnych Wojnach", Lorda Vadera zagrałbyś w papierowej
              torbie na głowie.

abba15 > nie wszystko jest tak czarno-białe
              > i nie wszyscy są jak ty skołtuniałe
              • abba15 Re: jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 19:22
                friedmar napisał:
                > mistrzu udowodnij że nie jesteś głupawym żłobem i napisz z pieć zwrotek po
                > cztery wersy bez rymów czestochowskich. Obserwując Twoją twórczość obawiam sie
                > że wystepując w "Gwiezdnych Wojnach", Lorda Vadera zagrałbyś w papierowej
                > torbie na głowie.

najpierw przelew na konto 5x4=20.000 PLN
                • friedmar Re: jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 19:27
                  2X4=20 i wpłace na racunek radyja. ok?
                  • friedmar Re: jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 19:29
                    oczywiście 5x4.
                    friedmar napisał:

> 2X4=20 i wpłace na racunek radyja. ok?
                  • abba15 Re: jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 19:37
                    friedmar napisał:
                    > 2X4=20 i wpłace na racunek radyja. ok?

To jest oburzające, co ja słyszę
                    za 20 PLN niech ci Urban napisze
                    • philips8 abba15 wielki kloaczny wieszczu, prosimy o strofy! 06.11.05, 19:42
                      Caly narod uwielbia twoj talent!!! Na wszystkich forach, rowniez na tym o MSWiA Twoj WIELKI TALENT
                      DOCENILI. O boski, o Namaszczony (ale czym...?)
                      • abba15 Re: abba15 wielki kloaczny wieszczu, prosimy o st 06.11.05, 19:51
                        philips8 napisał:
                        > Caly narod uwielbia twoj talent!!! Na wszystkich forach, rowniez na tym o MSWiA
                        > Twoj WIELKI TALENT DOCENILI. O boski, o Namaszczony (ale czym...?)

ależ to nie prawda, że Naród nasz cały
                        jest jak tak ty i "salon" skołtuniały
                        • philips8 geniuszu abba15! GW ma wspanialego Wieszcza 06.11.05, 19:56
                          w Twojej Wielkiej Osobie.
                          • friedmar abba prywatnie kopiwrajter w plusie 06.11.05, 20:08
                            więc się nie nabijaj bo następny spot o Tobie będzie, albo traafisz na okładkę
                            w "Naszym Światowcu"
                            philips8 napisał:

> w Twojej Wielkiej Osobie.
      • philips9 friedmar przejdz na forum o MSWiA, 06.11.05, 18:35
        tam jest dopiero niezly obaw z tego niemoty bo go DEBILA admin przyblokowal...
        zapraszam cie, dopisz sie tam!!!
    • traviata1 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 18:47
      Obiecanki dla ludzi wielkiej wiary...a Ben Akiba mowil: Wszystko juz
      bylo...lepiej bedzie, bogato nadzianym, to pewne...
    • me-e POLACY...SZNUJMY SIE... 06.11.05, 19:11
      ...a mee, sie mazy pojednanie o rydzyka z redaktorem michnikiem...czyzby tego
      poczatek nastal...stanmy sie w koncu roztropni...dyskutujmy ...spierajmy
      sie ...ale bez nienawisci...prosze...-)))
      • abba15 Re: POLACY...SZNUJMY SIE... 06.11.05, 19:29
        me-e napisał:
        > ...a mee, sie mazy pojednanie o rydzyka z redaktorem michnikiem...czyzby tego
        > poczatek nastal...stanmy sie w koncu roztropni...dyskutujmy ...spierajmy
        > sie ...ale bez nienawisci...prosze...-)))

pojednanie księdza z szatanem, czemu nie
        przecież cuda sie zdarzają na tej ziemi
        ale jak z Adama wypędzić najpierw szatana
        przecież to diabeł wcielony choć bez ogona
        • bikej5 Re: POLACY...SZNUJMY SIE... 06.11.05, 19:37
          prośba-odpocznij mialas(es) ciężki dzień,jeśli odpowiesz to bez poezji(jakoś nie lubię)proszę
        • me-e Re: POLACY...SZNUJMY SIE... 06.11.05, 19:48
          ...michnik to rewolucjonista...a rewolucjonisci zawsze sluza wrogowi...jednak
          mysle ,ze michnik dalby sie przekonac co do oczyszczenia polski chociazby
          sybolicznie czytaj; w sposob moralny...bo wynika to z etyki- zle czyny
          nagradzamy...zle czyny ganimy... nie sadze zeby michnikowi etyki brakowalo
          przeciez ja posiada ale w ta druga strone....a moze mychnik wystapi osobiscie w
          rm...)))
    • buntownik_z_powodami Mam nadzieję,że dzisiejszej nocy Premier 06.11.05, 19:27
      nie przesiedzi w maryjnym radiu, tylko położy się wcześniej spać. Jutro
      poniedziałek, ciężki dzień, wiele rzeczy trzeba ludziom obiecać... :))
      • me-e Re: Mam nadzieję,że dzisiejszej nocy Premier 06.11.05, 19:31
        buntownik_z_powodami napisał:

> nie przesiedzi w maryjnym radiu, tylko położy się wcześniej spać. Jutro
        > poniedziałek, ciężki dzień, wiele rzeczy trzeba ludziom obiecać... :))

...gdzie sie rodzi takie zmijowe plemie ...przeciez nie na kamieniu...-)))
        • abba15 Re: Mam nadzieję,że dzisiejszej nocy Premier 06.11.05, 19:38
          me-e napisał:
          > buntownik_z_powodami napisał:
          > > nie przesiedzi w maryjnym radiu, tylko położy się wcześniej spać. Jutro
          > > poniedziałek, ciężki dzień, wiele rzeczy trzeba ludziom obiecać... :))

> ...gdzie sie rodzi takie zmijowe plemie ...przeciez nie na kamieniu...-)))

pod kamieniem
          • philips8 abba15, moj poetycki idolu...PISZ, PISZ, PISZ!!!! 06.11.05, 19:51
            Kazdy Twoj rym nas przepelnia zachwytem. Kochamy cie!!! Napiszemy petycje zebys
            mial staly kacik poetycki w RM!!! Wyblagamy u O. Dyrektora...
            • abba15 Re: abba15, moj poetycki idolu...PISZ, PISZ, PISZ 06.11.05, 20:48
              philips8 napisał:
              > Kazdy Twoj rym nas przepelnia zachwytem. Kochamy cie!!! Napiszemy petycje zebys
              > mial staly kacik poetycki w RM!!! Wyblagamy u O. Dyrektora...

nie jestem tu po to, aby zabawiać dzieci
              ale dawać odpór na posty UBeckich kmieci
        • buntownik_z_powodami Re: Mam nadzieję,że dzisiejszej nocy Premier 06.11.05, 19:46
          Troszczę się tylko o kondycję Pana Premiera, te nie przespane noce przy
          mikrofonie, i nocne rajdy do Torunia i z powrotem (zapewne w dwa merole z pełną
          obstawą, za nasze - podatników pieniądze) mogą nadszarpnąć jego zdrowie:)))
    • bikej5 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 19:50
      abba 15 reaktywował się!!!!!MSWiA ma wieszcza o rety!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka