luckyeah "michnikowszczyzna" przegrywa, stad to ujadanie :) 06.11.05, 15:46 Wszyscy opluwajacy tutaj Radio Maryja... w interesie Polski i Polakow lezy, aby poplecznicy "michnikowszczyzny" odeszli w polityczny niebyt. Histeria mediow... to jest zalosne i doprawdy smieszne :) A na tym forum oszolomstwo zwolennikow obecnego ukladu siega szczytow... obluda i jeszcze raz obluda... a fe Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: "michnikowszczyzna" przegrywa, stad to ujadan 06.11.05, 15:50 lubię gosci, którzy obnizają rolę Michnika. Fajnie posłuchać. Ja nawet nie wiedziałem co to jest demokracja, a Michnik za to już siedział, dzięki niemu mamy swobodę wyboru -także religię w szkołach ale widocznie nie owoce są ważne. Dziwne bo Napisane jest inaczej. luckyeah napisał: > Wszyscy opluwajacy tutaj Radio Maryja... w interesie Polski i Polakow lezy, aby > > poplecznicy "michnikowszczyzny" odeszli w polityczny niebyt. > Histeria mediow... to jest zalosne i doprawdy smieszne :) > A na tym forum oszolomstwo zwolennikow obecnego ukladu siega szczytow... obluda > > i jeszcze raz obluda... a fe Odpowiedz Link Zgłoś
philips9 zgadza sie, friedmar 06.11.05, 15:58 to chyba taka zdrowoktolicka potreba aby kogos nienawidzic. Czesto pada na Michnika. Przypuszczam ze zazwyczaj ze strony manipulowanego koltunu ktory nawet nie wie kto to jest i co w przlosci robil. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: zgadza sie, friedmar 06.11.05, 16:08 philips9 napisał: > to chyba taka zdrowoktolicka potreba aby kogos nienawidzic. Czesto pada na >Michnika. Przypuszczam ze zazwyczaj ze strony manipulowanego koltunu ktory nawe t > nie wie kto to jest i co w przlosci robil. a zrobił dla Polski niestety sporo złego ale taki kołtun jak ty nie zrozumie tego Odpowiedz Link Zgłoś
philips9 abba15, jestes wspanialy... 06.11.05, 16:14 Sympatyczny sposob przyznawania sobie racji, pewnie bardzo satysfakcjonujacy. Delektuj sie, dobry czlowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
luckyeah Demokracja a la Michnik 06.11.05, 16:03 Tak... chwala Michnikowi, ze wywalczyl demokracje... spiknal sie z komunistami i zniewala narod swoimi chorymi koncepcjami politycznymi. I na tym ma polegac demokracja? Narod w ostatnich wyborach powiedzial jednak... NIE dla Michnika :) Twoj ideal siegnal bruku... i tak sie w historii zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
luckyeah monopol GW na prawde....pryska 06.11.05, 16:23 gdyby nawet rosl naklad GW, to i tak to nie ma znaczenia....wazne ze RM rozbija coraz skuteczniej monopol GW na prawde :) Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: monopol GW na prawde....pryska 06.11.05, 16:47 Radio Maryja i prawda? Ani prawda nie przystaje do radia ani radio do prawdy. Jak i do miłości bliżniego, tolerancji i kilku innych prostych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 TAK BYM CHCIAŁ SOBIE POGADAĆ NA FORUM NASZEGO DZIE 06.11.05, 17:04 NNIKA I RADIA RYDZYKA. Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 TAK BYM CHCIAŁ SOBIE POGADAĆ NA FORUM NASZEGO DZIE 06.11.05, 17:01 NNIKA I RADIA RYDZYKA. Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Wolni ludzie, o liberlalnym swiatopogladzie... 06.11.05, 15:53 Nie dyskutujmy i idiotami, sprowadza nas do swego poziomu i moga wrecz wygrac bo maja duze doswiadczenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Wolni ludzie, o liberlalnym swiatopogladzie.. 06.11.05, 16:05 gasior1st napisał: > Nie dyskutujmy i idiotami, sprowadza nas do swego poziomu i moga wrecz wygrac > bo maja duze doswiadczenie ... Tych uwiera samodzielne myślenie co są tacy jak ty idioci i lenie Odpowiedz Link Zgłoś
philips9 Nie, oni nie moga wygrac... 06.11.05, 16:12 Oni tylko umieja zakrzyczec albo cwaniacko wygrac wybory. To jest cos innego niz wygrana. Nie nalezy milczec. Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Nie, oni nie moga wygrac... 06.11.05, 16:19 Ale przyznaj, ze dyskusja z takim abba15 nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
philips9 Re: Nie, oni nie moga wygrac... 06.11.05, 16:24 patrz powyzej na moja do niego odpowiedz. Zgadzam sie ze to wiele sensu nie ma bo ludzie tego typu lubia kogos nienawidziec. Chodzi o to zeby siac w ich glowch niepewnosc. Najwiekszym sukcesem (BARDZO POTRZEBNYM) byloby to zeby nastepnym razem wogole nie glosowali. Ja nie mam zadnej pretensji do elektoratu PiS w tej jego czesci ktora dokonala racjonalnego wyboru PiS. Gorszy jest te nienawistny element ktory tez na PiS zaglosowal i teraz PiS terroryzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Nie, oni nie moga wygrac... 06.11.05, 16:43 Dokladnie dlatego wlasnie strategia PiS jest nieobliczalna w skutkach. Usankcjonowany prawnie zamach stanu, ku uciesze tlumu. Odpowiedz Link Zgłoś
philips9 Nie, oni nie moga wygrac... 06.11.05, 16:47 Nie ma obaw, to sie rozsypie... Wyjacy tlum ich rozszarpie na strzepy w radosnym rytuale milosierdzia RM. Gwarantuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Nie, oni nie moga wygrac... 06.11.05, 16:57 Tylko, ze w miedzyczasie bedziemy tkwili w ogonie wszystkich notowan. Zal jak cholera . Pozdrawiam, musze leciec Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 06.11.05, 16:24 I o co ten krzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
czarek47 Ale żenad, pańszczyzna u ojca-derektora part 1 !! 06.11.05, 15:56 to chyba teraz nawet najwięksi obrońcy maliniaków nie mają złudzeń...buahahaha...żenad do potegi kaczej, tylko wcześniejsza grypa może nas uratować.... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Ale żenad, pańszczyzna u ojca-derektora part 06.11.05, 16:06 czarek47 napisał: > to chyba teraz nawet najwięksi obrońcy maliniaków nie mają > złudzeń...buahahaha...żenad do potegi kaczej, tylko wcześniejsza grypa może na > uratować.... nie do śmiechu złodziejom i kacykom UBekistanu to dobra wiadomość dla PiS-u i ich mężów stanu Odpowiedz Link Zgłoś
pavowolf Re: Ale żenad, pańszczyzna u ojca-derektora part 06.11.05, 17:47 powtarzasz sie ! a moze ten tekst ktos za ciebie napisal, a moze dokonales kradziezy tego tekstu ? Zal mi ciebie i tobie podobnych abba_15. Zycze duzo zdrowia bo bedzie ci przy twoim jadzie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Ale żenad, pańszczyzna u ojca-derektora part 06.11.05, 18:05 pavowolf napisał: > powtarzasz sie ! a moze ten tekst ktos za ciebie napisal, a moze dokonales > kradziezy tego tekstu ? Zal mi ciebie i tobie podobnych abba_15. Zycze duzo > zdrowia bo bedzie ci przy twoim jadzie potrzebne. a może gdzieś indziej piękniejsza jest ziemia, ale ja wolę polską UBekistan niech nie ściemia Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Katolicy PIS obiecali wszystkim katolikom: 06.11.05, 16:17 1) powrót do finansowania z budżetu państwa tak jak przed 1999 r. Narodowy Fundusz Zdrowia miał być zlikwidowany, a kontrakty ze szpitalami i przychodniami podpisywałby wojewoda. Słynne oskarżenie Tuska, że chce leczyć tylko bogatych. 2)"Należy wybudować w ciągu najbliższych ośmiu lat od 3 do 4 mln mieszkań. PiS nie obiecuje gruszek na wierzbie" 3)"kotwica budżetowa", czyli stały deficyt budżetu państwa na poziomie 30 mld zł. 4) Ulgi na dzieci. 5) likwidacja tzw. podatku Belki od lokat i zysków z giełdy. Dziś mówi już tylko o "zniesieniu podatku od lokat długoterminowych". 6) państwo zachowa kontrolę nad setką spółek. 7) wydłużyć urlopy macierzyńskie, 8) podnieść zasiłki rodzinne, 9) dać emerytom i rencistom większe podwyżki, 10) wprowadzić ubezpieczenia od bezrobocia. Czy tych obietnic premier dotrzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: Katolicy PIS obiecali wszystkim katolikom: 06.11.05, 16:34 Nie tylko, nie dotrzyma obietnic , wiecej : - doprowadzi kraj do bankructwa - porozni Polske z calym cywilizowanym swiatem Dlaczego ? Bo mimo iz przylapany na goracym uczynku ,jak dziecko ,ktore wyjadlo konfiture i ma upaprany pyszczek, tlumaczy z uporem maniaka, ze to nie on Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ale nasze media nie wiedzą jak się zachować :-( 06.11.05, 23:30 Słuszne spostrzeżenie! Postępowanie PiS (czyli iście w zaparte) to arcyciekawa mieszanka olbrzymiego tupetu polityków, z kosmicznym wręcz tupetem o. Rydzyka. Dziennikarze jak na razie nie potrafią znaleźć antidotum na tę hucpę (pyszczki upaprane marmoladą, idące w zaparte). Blokuje ich "autorytet kościoła"? :-) gasior1st napisał: > Nie tylko, nie dotrzyma obietnic , wiecej : > - doprowadzi kraj do bankructwa > - porozni Polske z calym cywilizowanym swiatem > > Dlaczego ? Bo mimo iz przylapany na goracym uczynku ,jak dziecko ,ktore > wyjadlo konfiture i ma upaprany pyszczek, tlumaczy z uporem maniaka, ze to > nie on Odpowiedz Link Zgłoś
krzystor Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 16:15 Wielki pan Premier od Kaczorów wygadywał w TVTRWAM tortalne bzdury, wszystko co mówił do spędzonych do studia słuchaczy Uniwersytetu Rydzyka to totalne bajki!!! A ta flaga w jego tle na drewnianym kiju to był szczyt niechlujstwa w scenografii, jaka telewizja taki rząd i vice-versa:) Odpowiedz Link Zgłoś
marwa_kuc Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 16:26 A konkretnie łosiu..o czym mówił zacytuj a nie wdziękach Maryni.. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar polski katolik Morwa_kac: konkretnie łosiu 06.11.05, 16:33 Oto, nie słyszałem od Twojego idola,, może Ty coś o tym powiesz: 1) powrót do finansowania z budżetu państwa tak jak przed 1999 r. Narodowy Fundusz Zdrowia miał być zlikwidowany, a kontrakty ze szpitalami i przychodniami podpisywałby wojewoda. Słynne oskarżenie Tuska, że chce leczyć tylko bogatych. 2)"Należy wybudować w ciągu najbliższych ośmiu lat od 3 do 4 mln mieszkań. PiS nie obiecuje gruszek na wierzbie" 3)"kotwica budżetowa", czyli stały deficyt budżetu państwa na poziomie 30 mld zł. 4) Ulgi na dzieci. 5) likwidacja tzw. podatku Belki od lokat i zysków z giełdy. Dziś mówi już tylko o "zniesieniu podatku od lokat długoterminowych". 6) państwo zachowa kontrolę nad setką spółek. 7) wydłużyć urlopy macierzyńskie, 8) podnieść zasiłki rodzinne, 9) dać emerytom i rencistom większe podwyżki, 10) wprowadzić ubezpieczenia od bezrobocia. Tylko na temat prosze, wiadro żygowin przy innej okazji poprosze. marwa_kuc napisał: > A konkretnie łosiu..o czym mówił zacytuj a nie wdziękach Maryni.. Odpowiedz Link Zgłoś
marwa_kuc Re: polski katolik Morwa_kac: konkretnie łosiu 06.11.05, 20:13 Konkretnie to super biznesmen dr Jan w puszce ..a póki co to rząd nie rządził jesczcze ani dnia a ty już wszystko wiesz mędrcze a twoje posty to rzeczywiście "Żygowiny".. Już za parę dni....za dni parę... Warto było czekać te 16 lat.......... Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: polski katolik Morwa_kac: konkretnie łosiu 06.11.05, 20:25 ułatwię ci - ppostaw przy mojej liscie oobietnic Pisu - cyfrę 100zł, którą mogłbyś wplacić np. PCK jezeli jej w tym roku rzad nie wprowadzi. Sam jestem ciekaw czy uzbiera się choć pięć stów zaufania. Jak chcesz możemy zrobić taki zakład w druga stronę - ja zrobię to samo. Bo w programie Marcinkiewicza nie padło ani jedno potwierdzenie programu PISu. Jest moi oobojetne kto będzie siedział - wczoraj tłukąc szybę buchnęli mi radio i kołpaki w nowiuteńkiej bryce i to mnie bardziej przejmuje niż Kulczyk. Ale czy nienawiść jest jedynym kryterium wyboru? Czy o tym że moja córka będzie studiować w polsce czy może w niemczech ma decydować ktoś wybrany z klucza nienawisci - selekcji negatywnej. Płacę cholerne podatki, pracuję dużo - wiem że mógłbym wiecej, ale dlaczego głupsi i mniej sprawni politycy maja czerpać z tego że właśnie ty kogoś nienawidzisz? Dla mnie jest istotna najbliższa ćwiatrka wieku bo to czas dorastania mojego dziecka, więc jako człowiek patrzący perspektywicznie wpelni aktywny zawodowo nie rozumiem jak mozna byt ekonomiczny kreaju uzalezniać od przesłanek mentalnych a nie merytorycznych. Przeczytaj program pisu- kytóry wyopunktowałem za GW - wpłac na PCK 100zł za każdy punkt który jest realny, który potwierdził marcinkiewicz. marwa_kuc napisał: > Konkretnie to super biznesmen dr Jan w puszce ..a póki co to rząd nie rządził j > esczcze ani dnia a ty już wszystko wiesz mędrcze a twoje posty to rzeczywiście > "Żygowiny".. > Już za parę dni....za dni parę... > Warto było czekać te 16 lat.......... Odpowiedz Link Zgłoś
marwa_kuc Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 16:30 A tak konkretnie to o czym mówił? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 16:34 marwa_kuc napisał: > A tak konkretnie to o czym mówił? A tak konkretnie, to o tym co mowil? Czy o tym, gdzie mowil? Bada-bada-bum? Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Dlaczego nie mogę atakować Rydzyka w jego radyju 06.11.05, 16:25 lub w Naszym Dzienniku? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud ZIEMKIEWICZA ZDJELI Z TOK-FM WŁAŚNIE ZA MICHNIKA 06.11.05, 16:33 toż to prawdziwa wolność słowa! TAKA SAMA JAK U RYDZYKA! ------ Francja foto-story III religiapokoju.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?608260 Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Dziwne że w ogóle pozwolili mu tam pracować, on 06.11.05, 16:43 atakuje obsesyjnie A. Michnika od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Od plucia na RM jest WYBORCZA i pozostałe media 06.11.05, 16:32 więc po co się dublować? :))) Ziemkiewicza zdjeli z TOK FM (Agora) za to, że powiedział o procesie z Michnikiem - moralność Kalego się kłania... -------- religiapokoju.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?608260 Odpowiedz Link Zgłoś
philips9 I nie odpowie tylko cie zbluzga. 06.11.05, 16:45 A dlaczego? Dlatego ze GW jest liberalna. Nie ukrywa wlasnych sympatii ale dopuszcza na forum do glosu wszelkie opinie, nawet te bardzo przykra dla ichnika itp. Do admina nie mozna sie tu przyczepic, rzeczywiscie usuwa rzeczy zdecydowanie nieprzyzwoite lub orazliwe. NO A JAK WYGLADA OTWARTOSC DYSKUSJI W RADIU M.? Tam nawet nie ma czegos takiego jak forum. Dlaczego: owieczki nie powinny odczuwac takiej potrzeby... Odpowiedz Link Zgłoś
grunio Re: Rydzykowcy! Czy można popluć u Rydzyka na RM? 06.11.05, 16:39 Podobnie jak ty w swoim domu możesz popluć na swego ojca (o ile mamusia zna jego adres) Odpowiedz Link Zgłoś
siuna Re: fritz,to ja ciebie tak postrzegam 06.11.05, 16:20 ale gadaj sobie,to coś wygadasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
luckyeah liberał S. Michałkiewicz o obecnej sytuacji Polski 06.11.05, 16:38 świetny publicysta, liberal z UPR, Stanislaw Michalkiewicz publikuje swoje felietony na temat biezacych wydarzen politycznych na portalu Interia oraz (dziekowe) na stronie Radia Maryja. Mam nadzieje, ze umilowanie prawdy u zacieklych zwolennikow "michnikowszczyzny" spowoduje, ze posluchaja glosu kogos, kto nie ma zadnego interesu, aby mydlic ludziom oczy i kazda rzecz nazywa "po imieniu"... szkoda tylko, ze po glos prawdy mozna siegnac tylko na stronie WWW Radia maryja :D Polecam szczegolnie jego felieton z dnia 26.10.2005 www.radiomaryja.pl/dzwieki/2005/10/2005.10.26.f.m3u oraz wszystkie felietony na Interii np. biznes.interia.pl/news?inf=682525 Zaraz pewnie uslysze wsciekle ujadania, ze .... :D Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Mariusz Walter to TW WSI - czy w TVN można to 06.11.05, 16:55 powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 OJEJ NIE STRASZCIE O. DYREKTORA 06.11.05, 17:23 PRZECIEŻ ON WYŁUDZIŁ TYCH ŚWIADECTW CAŁĄ MASĘ. SAM BYŁEM ŚWIADKIEM JAK LUDZIE PRZYNOSILI NA RATOWANIE STOCZNI GDAŃSKIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Oj biedna Gazeta Wybiórcza, żal mi Was chłoptasie 06.11.05, 16:42 Pewnie się powtarzam, ale co mi tam warto, A więc Wy wszyscy pod spod szyldu Gazeta Wybiórcza: jak niewygodnie dla Was to morda w kubeł, jak nazbyt krytycznie to morda w piasek, a jak juz można sobie użyć to morda świeci jak Czerwona Latarnia, a jak Naczalstwo w osobie Michnika każe, to trzeba sie podporządkować jemu, bo to kochane pieniązki, a z czegoś trzeba żyć, Oj!!!, Biedni jesteście upośledzeni chłoptasie Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Najlepsze życzenia dla PiS-u... 06.11.05, 16:42 To jest ostatnia nadzieja na poprawę i odstawienie tych "przebierańców" i kamerdynerów z byłej PZPR, od żłobu. Oni tylko myśleli o grabieży mienia narodowego dla siebie i wspólników. Tylko program związany z losem normalnych ludzi ma szansę na społeczną akceptację. Przed Platformą uratował nas cud. Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Oj biedna Gazeta Wybiórcza, żal mi Was chłoptasie, 06.11.05, 16:46 Pewnie się powtarzam, ale co mi tam warto, A więc Wy wszyscy pod spod szyldu Gazeta Wybiórcza: jak niewygodnie dla Was to morda w kubeł, jak nazbyt krytycznie to morda w piasek, a jak juz można sobie użyć to morda świeci jak Czerwona Latarnia, a jak Naczalstwo w osobie Michnika każe, to trzeba sie podporządkować jemu, bo to kochane pieniązki, a z czegoś trzeba żyć, Oj!!!, Biedni jesteście upośledzeni chłoptasie Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar albo "radyjo-katolik" albo emigrant to pisał... 06.11.05, 16:57 chciałbym by kazdy z nas przy swoim loginie pisał podatek jaki zaplacił z ostatniego PIT, jestem ciekaw kto jest beneficjentem, sponsorem a kto jedynie klakierem w tym forumowym gronie... widziane_inaczej napisał: > Pewnie się powtarzam, ale co mi tam warto, > A więc Wy wszyscy pod spod szyldu Gazeta Wybiórcza: > jak niewygodnie dla Was to morda w kubeł, jak nazbyt krytycznie to morda w > piasek, a jak juz można sobie użyć to morda świeci jak Czerwona Latarnia, a jak > > Naczalstwo w osobie Michnika każe, to trzeba sie podporządkować jemu, > bo to kochane pieniązki, a z czegoś trzeba żyć, > Oj!!!, Biedni jesteście upośledzeni chłoptasie Odpowiedz Link Zgłoś
siuna Re: Ja opuszczam nicki sztabowców PiS-u 06.11.05, 17:17 Cos mnie się zdaje,że niedługo trzeba będzie przejść do podziemia.Dla Polaków to nie pierwszyzna.Dobrze,że teraz jest ogólnie dostępny sprzęt ksero.Brak nam tylko sprawdzonych materiałów. Odpowiedz Link Zgłoś
nocna_zmiana_blusa RM tubą propagandową rządu 06.11.05, 16:46 RM stało się oficjalnym organem rządu. CHWDPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
nocna_zmiana_blusa RM tubą propagandową rządu! 06.11.05, 16:48 RM oficjalny organ rządowy. Rydyk, jak urban robi ludziom wodę z mózgu. CHWSPiS Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Dobre, przeczytajcie 06.11.05, 16:49 Już powiało grozą No to sprawdziły się najgorsze przewidywania najmądrzejszych i najbardziej przenikliwych. Idą straszne czasy prześladowań i odwetu. Będą łomotać o piątej rano w drzwi, jak w wierszu Broniewskiego i proroctwie Rokity. Idzie dyktatura, bo wiceministrem sprawiedliwości u boku Zbigniewa Ziobry został krwawy sędzia Andrzej Kryże. Człowiek, który po piętnastu latach kulturalnego śledztwa i uprzejmego procesu wmieszał się i nie zawahał, łamiąc prawa boskie i ludzkie, skazać chorych, steranych w służbie dla Polski ludzi na kary więzienia za głupie kilkaset milionów. I to w ostatniej chwili przed upływem przedawnienia. Do czego to jeszcze może dojść w sytuacji, gdy aparatem sprawiedliwości będzie kierował ktoś tak bezwzględny. Mogą przecież skazać generała Kiszczaka za strzały w Wujku, choć przecież zostało ustalone z całą pewnością, że ZOMO strzelało w powietrze. Żaden człowiek honoru nie jest teraz bezpieczny, nawet generał Jaruzelski, który nie tylko uratował dwa razy Polskę, w 1970 i 1981, ale miał także swój udział w ratowaniu Czechosłowacji w roku 1968. Skoro tacy ludzie nie mogą się czuć bezpiecznie, to co mówić o nas, zwykłych obywatelach. Kto tam będzie zwracał uwagę, że jesteśmy niewinni jak Kiszczak i uczciwi jak funkcjonariusze FOZZ.Wieje grozą. Jeszcze rząd, o którym "Trybuna" już dwa lata temu pisała, że będzie faszystowski, nie uformował się, a już nadgorliwcy, ustawiając się przodem do nowej władzy, wtrącili do lochów Mokotowa Lwa Rywina, schorowanego tak, że nie mógł nawet poddać się badaniom lekarskim. Jeszcze nikt nie mówił o sędzim Kryże, a już węszący możliwość awansu prokuratorzy z różnych krańców Polski powszczynali śledztwa przeciwko samemu Zbigniewowi Siemiątkowskiemu. Kogo jeszcze będzie się próbowało rozliczyć w koalicji z wicemarszałkiem Lepperem? Nie wiem, czy w tej sytuacji wystarczy pozostawanie PO w twardej opozycji u boku SLD. Przydałby się jakiś ruch oporu, jakaś partyzantka i wysadzenie torów, bo to najlepszy sposób na okrucieństwa dyktatorów. Maciej Rybiński Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Oj biedne chłoptasie z Wybiórczej, żal mi Was..... 06.11.05, 17:01 Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 TAK BYM CHCIAŁ SOBIE POGADAĆ NA FORUM NASZEGO DZIE 06.11.05, 17:06 DZIENNIKA I RADIA RYDZYKA. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar widzial inaczej ale gdzie patrzył? 06.11.05, 17:12 Re: Oj biedne chłoptasie z Wybiórczej, żal mi Was fajni sa ci elokwentni spece od topicow.. Dla mnie rewelacja, tylko o czym mam dyskkutowac z kimś kto nie zademonstrował swojej poinii urzywając zdań podrzędnie złożonych? A może za tymi frazesami stoi jakiś stały klient na pieluchomajtki senii - chłoptasie o pokoleniu JPII może pisać tylko ktoś kto ma lat 70, czyż nie? A może takie puste komunały gloszą dzisiejsi 40 lakowie pracyjacy na podrzędnych stanowiskkach na emigracji? Ale po co zabierają głos, skoro nie płacą podatków w naszej ojczyśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Oj biedne chłoptasie z Wybiórczej, żal mi Was... 06.11.05, 17:20 friedmar napisał: > Re: Oj biedne chłoptasie z Wybiórczej, żal mi Was > fajni sa ci elokwentni spece od topicow.. Dla mnie rewelacja, tylko o czym mam > dyskkutowac z kimś kto nie zademonstrował swojej poinii urzywając zdań > podrzędnie złożonych? A może za tymi frazesami stoi jakiś stały klient na > pieluchomajtki senii - chłoptasie o pokoleniu JPII może pisać tylko ktoś kto ma > > lat 70, czyż nie? A może takie puste komunały gloszą dzisiejsi 40 lakowie > pracyjacy na podrzędnych stanowiskkach na emigracji? Ale po co zabierają głos, > skoro nie płacą podatków w naszej ojczyśnie? Sądząc po Twojej ortografii to pewnie z pieluch jeszcze nie wyszedłeś, a w takim razie dyskusja z Toba wydaje mi się całkowicie zbędna, Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej [...] 06.11.05, 17:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar widział inaczej bo okulary filcowe zaslepiają 06.11.05, 17:30 jeżeli piszesz o kimś kogo nie widziałeś że jest chłoptasiem to raczej do powiedzenia wiele nie masz, bo czyż można powiedzieć o kimś że ma ciekawe poglądy skoro puszcza jedynie głośne bąki? sorry za ortografię - mam papier że akurat to u mnie jest normalne tak jak 80% katoolickich maturzystów zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar widziane_inaczej: biedne chłoptasie, wyborcy PIS : 06.11.05, 17:47 Oto, konkrety jakie zapowiadał PIS przed wyborami: 1) powrót do finansowania z budżetu państwa tak jak przed 1999 r. Narodowy Fundusz Zdrowia miał być zlikwidowany, a kontrakty ze szpitalami i przychodniami podpisywałby wojewoda. Słynne oskarżenie Tuska, że chce leczyć tylko bogatych. 2)"Należy wybudować w ciągu najbliższych ośmiu lat od 3 do 4 mln mieszkań. PiS nie obiecuje gruszek na wierzbie" 3)"kotwica budżetowa", czyli stały deficyt budżetu państwa na poziomie 30 mld zł. 4) Ulgi na dzieci. 5) likwidacja tzw. podatku Belki od lokat i zysków z giełdy. 6) państwo zachowa kontrolę nad setką spółek. 7) wydłużyć urlopy macierzyńskie, 8) podnieść zasiłki rodzinne, 9) dać emerytom i rencistom większe podwyżki, 10) wprowadzić ubezpieczenia od bezrobocia. Czy obecnie Marcinkiewicz w waszej ocenie kuntynuuje realizację obietnic, czy was wyborcy Pisu, potraktowano jako głupi motłoch- armatnie mięso wyborcze? Tylko na temat prosze, wiadro żygowin przy innej okazji poprosze. widziane_inaczej napisał: > friedmar napisał: > > > Re: Oj biedne chłoptasie z Wybiórczej, żal mi Was > > fajni sa ci elokwentni spece od topicow.. Dla mnie rewelacja, tylko o czy > m > mam > > dyskkutowac z kimś kto nie zademonstrował swojej poinii urzywając zdań > > podrzędnie złożonych? A może za tymi frazesami stoi jakiś stały klient na > > > pieluchomajtki senii - chłoptasie o pokoleniu JPII może pisać tylko ktoś > kto > ma > > > > lat 70, czyż nie? A może takie puste komunały gloszą dzisiejsi 40 lakowie > > > pracyjacy na podrzędnych stanowiskkach na emigracji? Ale po co zabierają > głos, > > skoro nie płacą podatków w naszej ojczyśnie? > > Sądząc po Twojej ortografii to pewnie z pieluch jeszcze nie wyszedłeś, > a w takim razie dyskusja z Toba wydaje mi się całkowicie zbędna, Odpowiedz Link Zgłoś
qc Nieziemska koalicja 06.11.05, 18:01 Pan premier juz nad tym usilnie pracuje. Padl nawet na kolana w Czestochowie, Warszawie. Teraz tylko zapewnia sobie ostateczne wstawiennictwo w Toruniu. Milosierny to nie to co PO, na pewno na te pobozne zyczenia odpowie, uchylajac mu nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Re: Nieziemska koalicja 06.11.05, 18:12 qc napisał: > Pan premier juz nad tym usilnie pracuje. > Padl nawet na kolana w Czestochowie, Warszawie. > Teraz tylko zapewnia sobie ostateczne wstawiennictwo w Toruniu. > Milosierny to nie to co PO, na pewno na te pobozne zyczenia odpowie, uchylajac > mu nieba. Bądź pewny, że kpina z Boga nie pozostanie bez odpowiedzi, Bóg nie jest rychliwy ale sprawiedliwy, wspomnisz kiedyś te swoje słowa co wypowiedziałeś przeciw Bogu Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Redaktorzy Gazety Wyborczej pilnie słuchają RM 06.11.05, 18:35 Dobry przykład dla czytelników GW. Odpowiedz Link Zgłoś
anty.rydzyk Re: Nieziemska koalicja 06.11.05, 21:48 widziane_inaczej napisał: > Bądź pewny, że kpina z Boga nie pozostanie bez odpowiedzi, To raczej kpina z "jak trwoga to do Boga", kpina z Marcinkiewicza, ktory po nieziemskie moce siega gdy nie radzi sobie z ziemskimi, to kpina z mentalnosci ktora bardzo przyziemne problemy rozwiazac chce niebianskim zaangazowaniem, kpina z myslenia magicznego, kpina z chowania glowy w chmurach, gdy powinno sie twardo po ziemi stapac... To Marcinkiewicz obraza Boga swoja pycha, myslac o sobie ze jest tak wazny, ze Bog jemu wlasnie pomoze... jakby Bog nie mial powazniejszych problemow niz "problem polski". Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: GadaniePiS co innego , a modlitwa co innego. 06.11.05, 17:09 Gadanie PiS co innego , a modlitwa co innego. Pod twą Samoobronę oddajemy się Panie! Tańsze państwo, większe łapówki o dolę dla Samoobrony. Do rządzenia dobierana jest Samoobrona za urzędy i spółki Skarbu państwa ! Dlatego zachodzą zmiany w agencjach obrotu ziemią i mieniem. Aniele stróżu mój Ty zawsze przy mnie stój, daj rozwój i przed państwem oszołomów ratuj! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: GadaniePiS co innego , a modlitwa co innego. 06.11.05, 17:32 almagus napisał: > Gadanie PiS co innego , a modlitwa co innego. > Pod twą Samoobronę oddajemy się Panie! > Tańsze państwo, większe łapówki o dolę dla Samoobrony. > Do rządzenia dobierana jest Samoobrona za urzędy i spółki Skarbu państwa ! > Dlatego zachodzą zmiany w agencjach obrotu ziemią i mieniem. > Aniele stróżu mój Ty zawsze przy mnie stój, daj rozwój i przed państwem > oszołomów ratuj! dobrze się w Polsce dzieje skoro UBekistan truchleje i z patriotów szydzą zera jest dobrze, jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar niech żyją rymy częstochowskie 06.11.05, 17:36 Michał wiśniewski z żoną mandarynom też w sztuce robiom, nie? abba15 napisał: > Re: DLACZEGO NIENAWIDZISZ OJCA DYREKTORA? > > czy ty jesteś Maleszka > czy może inny koleszla > nadredaktora Michnika > co wszędzie nos wtyka abba15 napisał: > > dobrze się w Polsce dzieje > skoro UBekistan truchleje > i z patriotów szydzą zera > jest dobrze, jak cholera. > Odpowiedz Link Zgłoś
kamann Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 17:09 Tylko mam nadzieję, że nie będzie uchwalony budżet, bo dziura po AWS'ie przekroczy granice ekonomicznej przyzwoitości, a prawdopodobnie będzie tak gwałtownie rosnąć, że to co zostawiła w/w ekipa będzie pestką w porównaniu, co nam w niedalekiej przyszłości grozi. Te cholerne eksperymentowanie na ekonomii nie wróży nic dobrego, no a już opieranie się na regułach tej nauki z XIX wieku, budzi moje coraz wiekszy przerażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Kto bedzie teraz rzadzil Polska? 06.11.05, 17:22 Premier Marcinkiewicz obiecywal jeszcze kilka dni temu, ze nie da sie manipulowac i nie bedzie kukielka w niczyich rekach... Czy z panstwa komunistycznego staniemy sie teraz panstwem wyznaniowym? Nawet jesli Kosciól miesza sie do wladzy "w imie wyzszych wartosci"... to laczenie religii i polityki konczy sie zawsze tak samo... i co ciekawsze nigdy nie pomaga ani w zbawieniu ani w rzadzeniu... Myslac o polityce nalezy oddzielic wiare od wladzy i koncentrowac sie na wzroscie gospodarczym i rozwoju ekonomicznym panstwa. Myslac o religii nalezy uszanowac wolna wole czlowieka, ktora lezy u podstaw wiary (przynajmniej chrzescijanskiej i judaizmu) i pozwolic czlowiekowi na wolny wybór tego, co uwaza za najwazniesze w zyciu... przeciez to sam czlowiek ma byc rozliczany z wlasnych wyborów (mowiac jezykiem wiary), a nie kosciol... Z drugiej strony czy chcemy katolików z przymusu? Chyba juz komunizm pokazal, ze nic dobrego z przymusu nie wyszlo i konczy sie to zawsze tak samo - obaleniem tyranii... Odpowiedz Link Zgłoś
luckyeah Re: Kto bedzie teraz rzadzil Polska? 06.11.05, 17:36 Nie ma zadnej obawy, beda rzadzili Polska politycy. A politycy maja prawo do tego, aby pojawiac sie rowniez w RM, rozglosni katolickiej. Zreszta rozmawiano tam nie o tym, zeby sila kogos zmuszac do wiary, a o gospodarce i naprawie panstwa polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
luckyeah pocalunek Michnika z Kiszczakiem hahahaa 06.11.05, 18:16 to dopiero jest obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar niech żyją rymy częstochowskie 06.11.05, 18:21 szaro i smutno dzień gaśnie szaro i smutno.. szarość i chłód oraz szum cichy biurowej klimy głowa pęka w skroniach oczy gasną czoło płonie ten świat komputerów i ich ultrafioletowej zimy sprawia że ty to tylko bezduszny umysł i dłonie świat tu nie zna marzeń emocji i miłości piękne kobiety są takie obce niedostępne ty też w biurowych rolach biznesowych gości one sztywno siedzą beznamiętne i posępne gdzież te czasy gdy wszyscy byliśmy prości gdzie ten świat gdzie miłości znaczenie w każdego z nas słowniku jednakowe pięknym wszelkich zbytków kipienie teraz ważniejsze niż miłosne cierpienie trudne to życie a może już czyściec twoja dusza ambiwalentnie rozdarta najbardziej chciałbyś życiu już uciec lecz wciąż czekasz życiowego farta wiesz abba, myslę, ze moje wiersze są trochę inne i mniej dosłowne. więcej na forum mojego miasta w gw znajdziesz- też możesz coś nam tam porymować - zapraszam. abba15 napisał: nie do śmiechu złodziejom i kacykom UBekistanu > to dobra wiadomość dla PiS-u i ich mężów stanu > friedmar napisał: > > Michał wiśniewski z żoną mandarynom też w sztuce robiom, nie? > > Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Drogi "friedmarze" tu nie konkurs poetycki 06.11.05, 18:33 Tutaj chodzi o zupełnie inne sprawy, przy których jakość poezji jest bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 18:44 - sorry ale ja jestem jak młody ksiądz - jak spowiadac to spowiadac jak p.ier.d.ol.lić to p.ie.ro.oli.ć a dyskusja już w tym wątku sie skończyła. Philips i paru innych twierdzimy, że PIS w osobie marcinkiewicza swoim programem uciekł od obietnic wyborczych, chowajac sie między innymi za sutannę rydzyka; natomiast piewcy Pisu twierdzą że bedziemy sie smażyć w piekle i ze jesteśmy komuchami (sorry jak wszedłem w dorosłość już ten problemm mnie nie dotyczył). Chetnie podyskutuje o polityce ekonomicznej panstwa o wplywie deficytu budżerowego na pożądany kształt polityki monetarnej ale to strata czasu i tyle. więc jak mi taki abba wyskakuje z rymowankami na poziomie sześciolatka too popłynąłem za co przepraszam:} davidmors napisał: > Tutaj chodzi o zupełnie inne sprawy, przy których jakość poezji jest bez znacze > nia Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 18:57 friedmar napisał: > - sorry ale ja jestem jak młody ksiądz - jak spowiadac to spowiadac jak > p.ier.d.ol.lić to p.ie.ro.oli.ć > a dyskusja już w tym wątku sie skończyła. Philips i paru innych twierdzimy, że > PIS w osobie marcinkiewicza swoim programem uciekł od obietnic wyborczych, > chowajac sie między innymi za sutannę rydzyka; natomiast piewcy Pisu twierdzą > że bedziemy sie smażyć w piekle i ze jesteśmy komuchami (sorry jak wszedłem w > dorosłość już ten problemm mnie nie dotyczył). Chetnie podyskutuje o polityce > ekonomicznej panstwa o wplywie deficytu budżerowego na pożądany kształt >polityki monetarnej ale to strata czasu i tyle. więc jak mi taki abba wyskakuje nie wszystko jest tak czarno-białe i nie wszyscy są jak ty skołtuniałe Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 19:11 mistrzu udowodnij że nie jesteś głupawym żłobem i napisz z pieć zwrotek po cztery wersy bez rymów czestochowskich. Obserwując Twoją twórczość obawiam sie że wystepując w "Gwiezdnych Wojnach", Lorda Vadera zagrałbyś w papierowej torbie na głowie. abba15 > nie wszystko jest tak czarno-białe > i nie wszyscy są jak ty skołtuniałe Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 19:22 friedmar napisał: > mistrzu udowodnij że nie jesteś głupawym żłobem i napisz z pieć zwrotek po > cztery wersy bez rymów czestochowskich. Obserwując Twoją twórczość obawiam sie > że wystepując w "Gwiezdnych Wojnach", Lorda Vadera zagrałbyś w papierowej > torbie na głowie. najpierw przelew na konto 5x4=20.000 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 19:27 2X4=20 i wpłace na racunek radyja. ok? Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 19:29 oczywiście 5x4. friedmar napisał: > 2X4=20 i wpłace na racunek radyja. ok? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: jak ktoś częstochowę wali to pojechałem - 06.11.05, 19:37 friedmar napisał: > 2X4=20 i wpłace na racunek radyja. ok? To jest oburzające, co ja słyszę za 20 PLN niech ci Urban napisze Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 abba15 wielki kloaczny wieszczu, prosimy o strofy! 06.11.05, 19:42 Caly narod uwielbia twoj talent!!! Na wszystkich forach, rowniez na tym o MSWiA Twoj WIELKI TALENT DOCENILI. O boski, o Namaszczony (ale czym...?) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: abba15 wielki kloaczny wieszczu, prosimy o st 06.11.05, 19:51 philips8 napisał: > Caly narod uwielbia twoj talent!!! Na wszystkich forach, rowniez na tym o MSWiA > Twoj WIELKI TALENT DOCENILI. O boski, o Namaszczony (ale czym...?) ależ to nie prawda, że Naród nasz cały jest jak tak ty i "salon" skołtuniały Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 geniuszu abba15! GW ma wspanialego Wieszcza 06.11.05, 19:56 w Twojej Wielkiej Osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar abba prywatnie kopiwrajter w plusie 06.11.05, 20:08 więc się nie nabijaj bo następny spot o Tobie będzie, albo traafisz na okładkę w "Naszym Światowcu" philips8 napisał: > w Twojej Wielkiej Osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
philips9 friedmar przejdz na forum o MSWiA, 06.11.05, 18:35 tam jest dopiero niezly obaw z tego niemoty bo go DEBILA admin przyblokowal... zapraszam cie, dopisz sie tam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
traviata1 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 18:47 Obiecanki dla ludzi wielkiej wiary...a Ben Akiba mowil: Wszystko juz bylo...lepiej bedzie, bogato nadzianym, to pewne... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e POLACY...SZNUJMY SIE... 06.11.05, 19:11 ...a mee, sie mazy pojednanie o rydzyka z redaktorem michnikiem...czyzby tego poczatek nastal...stanmy sie w koncu roztropni...dyskutujmy ...spierajmy sie ...ale bez nienawisci...prosze...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: POLACY...SZNUJMY SIE... 06.11.05, 19:29 me-e napisał: > ...a mee, sie mazy pojednanie o rydzyka z redaktorem michnikiem...czyzby tego > poczatek nastal...stanmy sie w koncu roztropni...dyskutujmy ...spierajmy > sie ...ale bez nienawisci...prosze...-))) pojednanie księdza z szatanem, czemu nie przecież cuda sie zdarzają na tej ziemi ale jak z Adama wypędzić najpierw szatana przecież to diabeł wcielony choć bez ogona Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: POLACY...SZNUJMY SIE... 06.11.05, 19:37 prośba-odpocznij mialas(es) ciężki dzień,jeśli odpowiesz to bez poezji(jakoś nie lubię)proszę Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: POLACY...SZNUJMY SIE... 06.11.05, 19:48 ...michnik to rewolucjonista...a rewolucjonisci zawsze sluza wrogowi...jednak mysle ,ze michnik dalby sie przekonac co do oczyszczenia polski chociazby sybolicznie czytaj; w sposob moralny...bo wynika to z etyki- zle czyny nagradzamy...zle czyny ganimy... nie sadze zeby michnikowi etyki brakowalo przeciez ja posiada ale w ta druga strone....a moze mychnik wystapi osobiscie w rm...))) Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Mam nadzieję,że dzisiejszej nocy Premier 06.11.05, 19:27 nie przesiedzi w maryjnym radiu, tylko położy się wcześniej spać. Jutro poniedziałek, ciężki dzień, wiele rzeczy trzeba ludziom obiecać... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Mam nadzieję,że dzisiejszej nocy Premier 06.11.05, 19:31 buntownik_z_powodami napisał: > nie przesiedzi w maryjnym radiu, tylko położy się wcześniej spać. Jutro > poniedziałek, ciężki dzień, wiele rzeczy trzeba ludziom obiecać... :)) ...gdzie sie rodzi takie zmijowe plemie ...przeciez nie na kamieniu...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Mam nadzieję,że dzisiejszej nocy Premier 06.11.05, 19:38 me-e napisał: > buntownik_z_powodami napisał: > > nie przesiedzi w maryjnym radiu, tylko położy się wcześniej spać. Jutro > > poniedziałek, ciężki dzień, wiele rzeczy trzeba ludziom obiecać... :)) > ...gdzie sie rodzi takie zmijowe plemie ...przeciez nie na kamieniu...-))) pod kamieniem Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 abba15, moj poetycki idolu...PISZ, PISZ, PISZ!!!! 06.11.05, 19:51 Kazdy Twoj rym nas przepelnia zachwytem. Kochamy cie!!! Napiszemy petycje zebys mial staly kacik poetycki w RM!!! Wyblagamy u O. Dyrektora... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: abba15, moj poetycki idolu...PISZ, PISZ, PISZ 06.11.05, 20:48 philips8 napisał: > Kazdy Twoj rym nas przepelnia zachwytem. Kochamy cie!!! Napiszemy petycje zebys > mial staly kacik poetycki w RM!!! Wyblagamy u O. Dyrektora... nie jestem tu po to, aby zabawiać dzieci ale dawać odpór na posty UBeckich kmieci Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Re: Mam nadzieję,że dzisiejszej nocy Premier 06.11.05, 19:46 Troszczę się tylko o kondycję Pana Premiera, te nie przespane noce przy mikrofonie, i nocne rajdy do Torunia i z powrotem (zapewne w dwa merole z pełną obstawą, za nasze - podatników pieniądze) mogą nadszarpnąć jego zdrowie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 19:50 abba 15 reaktywował się!!!!!MSWiA ma wieszcza o rety!!!! Odpowiedz Link Zgłoś