Dodaj do ulubionych

"Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza przyj...

• gasior1st dwa chinskie przyslowia ( wersja krotka ) 09.11.05, 20:16
      1) gruby chudnie - chudy umiera z glodu
      2) bogaty umiera - umiera 100 biednych

"Prawicowy" rzad Marcinkiewicza uzyska juto wotum zaufania
      - wspolczuje wszystkim szczesliwym posiadaczom kredytow w walutach obcych
      - radze pozbyc sie szybcutko obligacli skarbu panstwa

W ministerstwie pracy i spraw spolecznych w Nowej Zelandii pracuje 4 urzednikow
      • taziuta Re: A czy w Nowej Zelandii jest bezrobocie? 09.11.05, 20:45
        Pewnie w Nowej Zelandii nie ma bezrobocia?! A u nas jest, więc nie narzekaj na
        przerost zatrudnienia wśród urzędników. Jeszcze nam tylko bezrobotnych
        urzędników brakuje!
        Poza tym, ilu szefów może przypadać na 4 pracowników? Maksimum 4!
        Jaki sens miałaby walka o przejęcie władzy w państwie, jeśli wygranym
        przypadałyby do obsadzenia tylko 4 stanowiska na 1 ministerstwo?! :-)

gasior1st napisał:

> 1) gruby chudnie - chudy umiera z glodu
        > 2) bogaty umiera - umiera 100 biednych
        >
        > "Prawicowy" rzad Marcinkiewicza uzyska juto wotum zaufania
        > - wspolczuje wszystkim szczesliwym posiadaczom kredytow w walutach obcych
        > - radze pozbyc sie szybcutko obligacli skarbu panstwa
        >
        > W ministerstwie pracy i spraw spolecznych w Nowej Zelandii pracuje 4
        urzednikow
        >
        • rom48 wlasnie dlatego nie ma bo ci ludzie zamiast 09.11.05, 20:51
          siedziec za biurkiem otwieraja firmy i zatrudniaja tych bezrobotnych:)
          • uu1 Re: wlasnie dlatego nie ma bo ci ludzie zamiast 09.11.05, 21:02
            To takie perpetum mobile?
            • rom48 Cos w tym rodzaju:-) 09.11.05, 21:16
              W urzedach pracuja ludzie madrzy i umiejacu dbac o siebie, a skoro tacy nie maja miejsca w urzedach szukaja innch sposobow na zycie. Ci co pracuja u nich zatrudniaja nastepnych bo nie moga wszystkiego robic sami i tak to sie toczy w normalnych karjach. Uslugi jedan z wazniejszych galezi. Coz skoro socjalisci tego nie rozumieja.
              • uu1 Re: Cos w tym rodzaju:-) 09.11.05, 21:21
                Uslugi jedan z wazniejszych galezi. Coz skoro socjalisci tego
                > nie rozumieja.
                Jak to nie rozumieją. Przecież media to usługi i popatrz jak są coraz bardziej
                usłużne wobec nowej siły przewodniej i KK. Nie doceniasz znaku czasów. :-)
        • adam_l27 Niczego się nie pozbywajcie. Nie ma powodu. 09.11.05, 21:46
          To właśnie jest głupota doradców. Kredyt i obligacje są inwestycją długoletnią a
          tu widzę mądry doradca doradza ich pozbycie się bo mu się 2 miesiące ostatnie
          nie podobają. No tacy doradcy to szybko wywołają kryzys. Nic się nie dzieje tak
          naprawdę niepokojącego - wręcz przeciwnie w marcu/kwietniu wyniki finansowe
          państwa i przedsiębiorst okażą się lepsze od zakładanych. Krzykacze zmęczą się
          krzyczeniem. Dziennikarze dadzą spokój rządowi bo poszukają innych sensacji. Ot
          przyjdzie czas normalnego rządzenia. Dużo socjału nie będzie. Zobaczycie.
          Marcinkiewicz nie jest głupcem i liczy się z ekonomią.
          • gasior1st Re: Niczego się nie pozbywajcie. Nie ma powodu. 09.11.05, 22:01
            Gratuluje optymizmu! Nie podzielam i pozbede sie obligacji.
          • rom48 Moj dziadek mial obligacje z IIRP i nie zdazyl sie 09.11.05, 22:03
            ich pozbyc. A te z IIIRP w IV beda tylko swistkami bez wartosci bo nie bedzie z czego ich zrealizowac
    • bikej5 From Andrew with love... 09.11.05, 20:16
      ja ci zrobię listę wystawię rachunek a ty sobie buduj tę Polskę..Będzie solidarnie i równo nie???
    • talking_head 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 20:30
      znamienne, że w sondażu jako pierwszą opcję życzeń wobec
      rządu PIS-u "koszerna" umieściła "porażkę"
      • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 20:34
        Jeżeli kowal startuje w konkursie na naprawę unikalnego zegarka, życzysz mu
        wygranej?
        • veglie Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 20:37
          uu1 napisała:

> Jeżeli kowal startuje w konkursie na naprawę unikalnego zegarka, życzysz mu
          > wygranej?
          On pewnie życzy,bo tanio!Choć skutki będą opłakane:)
          • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 20:42
            Witaj. Można jeszcze wydać dekret, że nastała Nowa Era i mierzymy czas klepsydrą.
            • veglie Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 20:45
              uu1 napisała:

> Witaj. Można jeszcze wydać dekret, że nastała Nowa Era i mierzymy czas klepsydr
              > ą.
              Jaką?Piaseczek leci wolno?Czy bardzo szybko?Też witaj:)A ha!!!Era koniozaurów!!!
              • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 20:59
                Szczęśliwi stołków, tzn. czasu nie liczą - powiedział A. Lepper.
        • bio.mum Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 20:46
          uu1 napisała:

> Jeżeli kowal startuje w konkursie na naprawę unikalnego zegarka, życzysz mu
          > wygranej?

Pozwole sobie się wtrącić. Jeżeli kowal startuje na naprawę unikalnego zegarka
          i nikt nie wierzy w jego wygraną to ja mu będę kibicować. Mam taka zasadę, że
          staram się kibicowac słabszym. Czy to w życiu czy w wielkiej polityce (taka
          lewaczka ze mnie, nic nie poradzę). Ale ja tu nie widzę żadnej analogii. Dla
          mnie ten rząd to nie jest żaden kowal, który startuje w konkursie tylko
          najeźdźca, który wtargnął na konkurs zabrał wszyskie unikalne zegarki i
          powiedział, że rozda je według zasług. Bo własnie dla tego rządu sprawiedliwość
          liczy się według zasług (inna sprawa, że wątpliwych). A teraz postaram się je
          wymienić.

1. Nie byłeś w PZPR-rze

2. Lubisz rozmnażać się jak króliczki

3. Wyznajesz zasadę, że jak trwoga to do Boga

4. Siedzisz cicho jak mysz pod miotłą, czytaj nie wychylasz się.

5. Wyznajesz zasadę że tylko pod znakiem krzyża Polska jest Polską a Polak
          Polakiem.

6. Indywidualizm i libertynizm zagrażają wartościom chrześcujańskim.

Jak na te wszystkie pytania odpowiesz pozytywnie dostaniesz unikalny zegarek,
          wcześniej złupiony tym, którzy na te pytania odpowiedzieli -Nie.

Jeszcze jakieś propozycje?
          • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 20:55
            Tak. Nie używać prezerwatyw jak powiedział Kazimierz Opus Dei Marcinkiewicz.
            Liberałowie używają i jest ich coraz mniej.
            PS. Gdyby ten zegarek był Twój, dopuściłabyś kowala do konkursu?
            • bio.mum Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 20:59
              uu1 napisała:

> Tak. Nie używać prezerwatyw jak powiedział Kazimierz Opus Dei Marcinkiewicz.
              > Liberałowie używają i jest ich coraz mniej.

I tak dobrze, że becikowe będa wypłacali bez dowodu chrztu dziecka. Chwali im
              sie to. Czy to po prostu legislacyjne zaniedbanie?

> PS. Gdyby ten zegarek był Twój, dopuściłabyś kowala do konkursu?

Nie wiem. Jakby mnie ładnie prosił i by mu dobrze z oczu patrzyło to bym
              dopuściła. W realu to ja mało asertywna jestem.
              • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:14
                No to lepiej używaj "swatcha". :-)
                • bio.mum Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:21
                  uu1 napisała:

> No to lepiej używaj "swatcha". :-)

Mam swatcha:) Prześliczny jest. Pstrokaty. Nie wiem czy jest unikalny, ale wara
                  od niego zegarmistrzowi z rękami jak bochny. Zresztą swatche maja tą zaletę, że
                  rzadko sie psują. A jak juz się zepsują (np wejdzie sie z nim do kąpieli) to
                  już żadna operacja nie pomoże. Pudełko i pogrzeb w ogródku.
                  • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:25
                    Nie jest tak źle z asertywnością. :-)
                    • bio.mum Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:26
                      uu1 napisała:

> Nie jest tak źle z asertywnością. :-)

Jak nie muszę patrzeć w oczy to jest ok;)
                      • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:29
                        Zupełnie jak Gwen z "Układu" - Elii Kazana.
                        • bio.mum Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:33
                          uu1 napisała:

> Zupełnie jak Gwen z "Układu" - Elii Kazana.

No wiesz? Na polskim forum powoływać sie na tego żyda i zdrajcę amerykańskich
                          wartości? Tfu, tfu przez lewe ramię.
                          • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:36
                            Przecież to był Grek. A może tylko udawał Greka?
                            • bio.mum Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:39
                              uu1 napisała:

> Przecież to był Grek. A może tylko udawał Greka?

Ale produkował filmy za żydowskie pieniądze. To to samo przecież.
                              • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:44
                                > Ale produkował filmy za żydowskie pieniądze. To to samo przecież.
                                A są inne? Zwłaszcza w Hollywood.
                                • bio.mum Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:50
                                  uu1 napisała:

> > Ale produkował filmy za żydowskie pieniądze. To to samo przecież.
                                  > A są inne? Zwłaszcza w Hollywood.

No własnie. Mógł byc zwykłym pucybutem. Wtedy nikt by sie go nie pytał komu
                                  czyścił buty...I czy to przypadkiem nie był komunista.
                            • taziuta Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:42
                              Nie żyd, nie Grek, tylko Turek. Ale pewnie żydowskiego pochodzenia :-)

uu1 napisała:
                              > Przecież to był Grek. A może tylko udawał Greka?
                              • uu1 Re: Fakt. 09.11.05, 21:47
                                • taziuta Re: Fakt. 09.11.05, 21:51
                                  Co byśmy bez tego google'a zrobili? :-)
                                  • uu1 Re: Fakt. 09.11.05, 21:55
                                    Naciągnąłbym głęboko na uszy czapkę wstydu. :-)
                                    Chociaż "Układ" czytałem i postać Gwen dobrze pamiętam.
                                    • taziuta Re: Fakt. 09.11.05, 22:02
                                      Co do Układu, to też to kiedyś czytałem, ale nie tylko Gwen, ale niczego zeń
                                      poza tytułem i nazwiskiem autora, nie pamiętam.
                                      A Google pomaga mi wyszukiwać pożyteczne drobiazgi :-)

uu1 napisała:
                                      > Naciągnąłbym głęboko na uszy czapkę wstydu. :-)
                                      > Chociaż "Układ" czytałem i postać Gwen dobrze pamiętam.
                                      • bio.mum Re: Fakt. 09.11.05, 22:04
                                        taziuta napisał:

> Co do Układu, to też to kiedyś czytałem, ale nie tylko Gwen, ale niczego zeń
                                        > poza tytułem i nazwiskiem autora, nie pamiętam.
                                        > A Google pomaga mi wyszukiwać pożyteczne drobiazgi :-)

Kiedyś były takie książeczki sprzedawane w sklepach muzycznych: "Jak blefować
                                        o..." I było do wyboru - jazzie, rock and rollu, bluesie itd. Teraz mamy
                                        google;)
                              • bio.mum Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:52
                                taziuta napisał:

> Nie żyd, nie Grek, tylko Turek. Ale pewnie żydowskiego pochodzenia :-)

Powinnam Ci dac fanta. Ale nie wiem jakiego i jak:)
                                • taziuta Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 22:03
                                  Daj go wyszukiwarce Google :-)

bio.mum napisała:
                                  > Powinnam Ci dac fanta. Ale nie wiem jakiego i jak:)

> taziuta napisał:
                                  > > Nie żyd, nie Grek, tylko Turek. Ale pewnie żydowskiego pochodzenia :-)
                                  >
                                  >
                                • taziuta Re: Nikt nas nie atakuje, przysypiają chyba? :-) 09.11.05, 22:07
                                  Chyba się wypalamy? Czy już tylko kochanka Dorna nam została?
                                  Mógłby ktoś na nas napaść, zacząć bronić jakichś wartości, albo cuś? :-)
                                  • bio.mum Re: Nikt nas nie atakuje, przysypiają chyba? :-) 09.11.05, 22:10
                                    Może trzeba sie przyczaić?:) Cięzko się atakuje kogoś kto ma dystans do siebie
                                    i do świata. Zdecydowanie musisz być bardziej radykalny i ponury. Nawet mój
                                    jawny ateizm pozostał bez echa...niedobrze.
                                    • uu1 Re: Nikt nas nie atakuje, przysypiają chyba? :-) 09.11.05, 22:13
                                      Przeżywszy życie bezbożnie, jak trzeba
                                      poszedł ateista do nieba.
                                      Spotkała go święta Kunegunda
                                      no jak pan teraz.. wyglunda.
                                      A on jej na to, o Santa
                                      czy ładnie się śmiać z repatrianta?
                                      • bio.mum Re: Nikt nas nie atakuje, przysypiają chyba? :-) 09.11.05, 22:16
                                        uu1 napisała:

> Przeżywszy życie bezbożnie, jak trzeba
                                        > poszedł ateista do nieba.
                                        > Spotkała go święta Kunegunda
                                        > no jak pan teraz.. wyglunda.
                                        > A on jej na to, o Santa
                                        > czy ładnie się śmiać z repatrianta?

Grzeczni ateiści idą do nieba. Niegrzeczni idą tam gdzie chcą.
                                        • uu1 Re: Nikt nas nie atakuje, przysypiają chyba? :-) 09.11.05, 22:20
                                          To zupełnie jak z grzecznymi dziewczynkami, które kładą się do łóżka najpóźniej
                                          o 20:00.
                                    • taziuta Re: Nikt nas nie atakuje, przysypiają chyba? :-) 09.11.05, 22:16
                                      Albo może trzeba się przestać lenić miłym gronie i pora wyruszyć na łowy na
                                      grubego/wrogiego zwierza? :-)

bio.mum napisała:
                                      > Może trzeba sie przyczaić?:) Cięzko się atakuje kogoś kto ma dystans do
                                      > siebie i do świata. Zdecydowanie musisz być bardziej radykalny i ponury.
                                      > Nawet mój jawny ateizm pozostał bez echa...niedobrze.
                                      • bio.mum Re: Nikt nas nie atakuje, przysypiają chyba? :-) 09.11.05, 22:20
                                        uta napisał:

> Albo może trzeba się przestać lenić miłym gronie i pora wyruszyć na łowy na
                                        > grubego/wrogiego zwierza? :-)

Jak bedziesz przebijał ich serca osinowym kołkiem nie zapomnij wezwać przy tym
                                        mocy piekielnych:)
                                        • uu1 Re: Albo Leszka Millera. 09.11.05, 22:23
                                          • bio.mum Re: Albo Leszka Millera. 09.11.05, 22:27
                                            Niech on tu lepiej nie wraca. Nie wróżę mu dobrze (nigdy go nie lubiłam, ale to
                                            nie ma znaczenia). Już niedlugo święta inkwizycja pod wodza Giertycha, Ziobry i
                                            Braci K. dobierze mu się d.py. Jak nie chce skończyć jak Chodorkowski niech
                                            lepiej siedzi w tej Ameryce.
                                            • uu1 Re: Albo Leszka Millera. 09.11.05, 22:34
                                              Już wrócił. Bonus za Kuklińskiego się skończył.
                                  • uu1 Re: Nikt nas nie atakuje, przysypiają chyba? :-) 09.11.05, 22:30
                                    Wykrakałeś. Popatrz na końcowe posty. Jest silna grupa pod wezwaniem.
                                    • taziuta Re: Nikt nas nie atakuje, przysypiają chyba? :-) 09.11.05, 22:36
                                      Wyzwałem alkuda od towarzyszy i zero reakcji :-(

uu1 napisała:
                                      > Wykrakałeś. Popatrz na końcowe posty. Jest silna grupa pod wezwaniem.
                                      • bio.mum Re: Nikt nas nie atakuje, przysypiają chyba? :-) 09.11.05, 22:39
                                        taziuta napisał:

> Wyzwałem alkuda od towarzyszy i zero reakcji :-(

Nie przejmuj się. on nie ma w zwyczaju odpowiadac. Jego najbarziej kręci
                                        zrobienie pierwszego wpisu pod wiadomością> Pewnie mordzinas chetnie z tobą
                                        podyskutuje;)
                                        • taziuta Re: Cii, pojawił się Silesiusz :-) 09.11.05, 22:40
                                          bio.mum napisała:

> taziuta napisał:
                                          >
                                          > > Wyzwałem alkuda od towarzyszy i zero reakcji :-(
                                          >
                                          > Nie przejmuj się. on nie ma w zwyczaju odpowiadac. Jego najbarziej kręci
                                          > zrobienie pierwszego wpisu pod wiadomością> Pewnie mordzinas chetnie z tobą
                                          >
                                          > podyskutuje;)
                                  • silesius.monachijski Z uwaga sie waszej dyskusji przygladam 09.11.05, 22:35
                                    i sporzadzam notatki dla Wassermanna, wiec nie ma czasu na wspoluczestnictwo w
                                    tej dyskusji
                                    • taziuta Uderz w stół, nożyce się odezwą! :-) 09.11.05, 22:39
                                      Witaj!
                                      Dzisiaj jesteś w spolegliwym nastroju? Nie będziesz nas wyzywał? :-)

silesius.monachijski napisał:
                                      Z uwaga sie waszej dyskusji przygladam
                                      > i sporzadzam notatki dla Wassermanna, wiec nie ma czasu na wspoluczestnictwo
                                      > w tej dyskusji
                                      • silesius.monachijski Re: Uderz w stół, nożyce się odezwą! :-) 09.11.05, 22:41
                                        przeciez ja Was wszystkich tak bardzo kocham; a szczegolnie w uroczysta wigilie
                                        zaprzysiezenia tak wspanialego rzadu;

taziuta napisał:

> Witaj!
                                        > Dzisiaj jesteś w spolegliwym nastroju? Nie będziesz nas wyzywał? :-)
                                        >
                                        > silesius.monachijski napisał:
                                        > Z uwaga sie waszej dyskusji przygladam
                                        > > i sporzadzam notatki dla Wassermanna, wiec nie ma czasu na wspoluczestnic
                                        > two
                                        > > w tej dyskusji
                                        • taziuta Re: Uderz w stół, nożyce się odezwą! :-) 09.11.05, 22:46
                                          Nie boisz się zaperzyć? Jak się okaże wspaniałym to go takim nazwiemy, na razie
                                          jest co najwyżej obiecującym (tu każdy podkłada swoje nadzieje lub strachy) :-)

> przeciez ja Was wszystkich tak bardzo kocham; a szczegolnie w uroczysta
                                          > wigilie zaprzysiezenia tak wspanialego rzadu;
                                          >
                                          > taziuta napisał:
                                          > > Witaj!
                                          > > Dzisiaj jesteś w spolegliwym nastroju? Nie będziesz nas wyzywał? :-)
                                          • silesius.monachijski Re: Uderz w stół, nożyce się odezwą! :-) 09.11.05, 22:50
                                            nie bierz moich slow tak strasznie doslownie; ja raczej preferuje malutkie
                                            prowokacje, ironie, "wpuszczanie" interlokutora w "kanal", etc; tak naprawde,
                                            to zycze Marcinkiewiczowi duzo powodzenia; zalsuzyl sobie na to swoja postawa i
                                            upartoscia w prowadzeniu negocjacji.

Narazie (na pol godziny) stad uciekam; serdecznie wspoldyskutantow pozdrawiam

taziuta napisał:

> Nie boisz się zaperzyć? Jak się okaże wspaniałym to go takim nazwiemy, na
                                            razie
                                            >
                                            > jest co najwyżej obiecującym (tu każdy podkłada swoje nadzieje lub strachy) :-
                                            )
                                            >
                                            > > przeciez ja Was wszystkich tak bardzo kocham; a szczegolnie w uroczysta
                                            > > wigilie zaprzysiezenia tak wspanialego rzadu;
                                            > >
                                            > > taziuta napisał:
                                            > > > Witaj!
                                            > > > Dzisiaj jesteś w spolegliwym nastroju? Nie będziesz nas wyzywał? :-
                                            > )
                              • veglie Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 22:11
                                taziuta napisał:

> Nie żyd, nie Grek, tylko Turek. Ale pewnie żydowskiego pochodzenia :-)
                                >
                                > uu1 napisała:
                                > > Przecież to był Grek. A może tylko udawał Greka?
                                Urodzony w Istanbule.Rodzice grecy.Turek,Grek,Amerykanin:)
                                • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 22:16
                                  No to sprawa zagmatwana bardziej niż u Wassermanna i Dorna.
                                  • veglie Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 22:22
                                    uu1 napisała:

> No to sprawa zagmatwana bardziej niż u Wassermanna i Dorna.
                                    To z cytowanej wyszukiwarki!Wyszukiwanie to też jakaś tam umiejętność:)
                                    • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 22:25
                                      Żeby tak jeszcze uruchomiono taką, która wyszukiwałaby przyzwoitych polityków.
                                      • sclavus Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 22:27
                                        uu1 napisała:

> Żeby tak jeszcze uruchomiono taką, która wyszukiwałaby przyzwoitych polityków.

Pierwszy i najlepszy pomysł od momentu ogłoszenia wyników wyborów....
                                      • veglie Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 22:34
                                        uu1 napisała:

> Żeby tak jeszcze uruchomiono taką, która wyszukiwałaby przyzwoitych polityków.
                                        My jesteśmy przyzwoici(bio-mum też)choć nie politycy i się sami wyszukamy:)
                                        • uu1 Re: Bingo. :-)))) 09.11.05, 22:39
                                          • veglie Re: Bingo. :-)))) 09.11.05, 22:43
                                            Zaraz mi lepiej!!!A teraz do "boju" z naszym rodzimym oszołomstwem:-)))
                                        • bio.mum Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 22:41
                                          veglie napisał:

My jesteśmy przyzwoici

Jak na lewaków...przystało;))
                                          • veglie Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 22:46
                                            bio.mum napisała:

> veglie napisał:
                                            >
                                            > My jesteśmy przyzwoici
                                            >
                                            > Jak na lewaków...przystało;))
                                            A jak!!!!:-))))))
                                          • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 22:49
                                            Dwaj faceci w górach słyszą wołanie o pomoc. Widzą, że gostek wisi nad
                                            przepaścią na czubkach palców. Jeden mówi do drugiego - nieźle się trzyma...jak
                                            na swój wiek.
                                            • veglie Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 23:02
                                              uu1 napisała:

> Dwaj faceci w górach słyszą wołanie o pomoc. Widzą, że gostek wisi nad
                                              > przepaścią na czubkach palców. Jeden mówi do drugiego - nieźle się trzyma...jak
                                              > na swój wiek.
                                              Podoba mi się Twoje poczucie humoru którego brakuje "bojówkarzom" jedynej
                                              słusznej sprawy:)))))
                                          • taziuta Re: Nie jestem lewakiem! Przynajmniej wg GW :-) 09.11.05, 23:20
                                            Przed wyborami na portalu GW był podpięty test - wyszukaj partię, która Cię
                                            najlepiej reprezentuje (czy jakoś tak). No i mi wyszło, że w 86% mam poglądy
                                            zgodne z demokraci.pl, potem długo, długo nic, a potem 15%PO i 7%SLD. Tak że
                                            jeśli, to jestem lewakiem (jeśli uznać SLD za lewaków) tak trochę jakby w
                                            trzeciej kolejności.
                                            Przy okazji pytanie do innych gości GW, którzy wypełnili ten sam test - czy Wam
                                            też wyszło, że macie poglądy zgodne z demokraci.pl?
                                            Bo tak wyszło mi, mojej żonie, córce i nawet "zielonemu" synowi. Zacząłem wręcz
                                            podejrzewać, że test ten daje wyniki zgodne z preferencjami GW a nie naszymi :-)

bio.mum napisała:

> veglie napisał:
                                            >
                                            > My jesteśmy przyzwoici
                                            >
                                            > Jak na lewaków...przystało;))
                                            • bio.mum Re: Nie jestem lewakiem! Przynajmniej wg GW :-) 09.11.05, 23:26
                                              taziuta napisał:

> Przed wyborami na portalu GW był podpięty test [cut]

Mi oczywiscie wyszli demokraci, ale tak odpowiadalam, zeby wyszli;) Chyba 60%,
                                              potem sdpl 30%, potem to juz reszta na minusie;) wiem że UPR -89% zgodnosci
                                              poglądów:)
                                              • taziuta Re: Ja wierzę GW, więc głosowałem na demokratów! 09.11.05, 23:37
                                                A Ty, niedowiarku! Wychodzi Ci Korwin-Mikke a głosujesz na Mazowieckiego? :-)

bio.mum napisała:
                                                > Mi oczywiscie wyszli demokraci, ale tak odpowiadalam, zeby wyszli;) Chyba
                                                > 60%, potem sdpl 30%, potem to juz reszta na minusie;) wiem że UPR -89%
                                                > zgodnosci poglądów:)
                                                • taziuta Re: Ja wierzę GW, więc głosowałem na demokratów! 09.11.05, 23:40
                                                  Ups, nie zauważyłem minusa przy UPR :-)

> bio.mum napisała:
                                                  > > Mi oczywiscie wyszli demokraci, ale tak odpowiadalam, zeby wyszli;) Chyba
                                                  >
                                                  > > 60%, potem sdpl 30%, potem to juz reszta na minusie;) wiem że UPR -89%
                                                  > > zgodnosci poglądów:)
                                                • bio.mum Re: Ja wierzę GW, więc głosowałem na demokratów! 09.11.05, 23:45
                                                  taziuta napisał:

> A Ty, niedowiarku! Wychodzi Ci Korwin-Mikke a głosujesz na Mazowieckiego? :-)

Minus drogi Taziuto, minus 89%:)
                                                  • taziuta Re: Ja wierzę GW, więc głosowałem na demokratów! 09.11.05, 23:50
                                                    Wiem, ale zauważyłem zbyt późno :-)

bio.mum napisała:

> taziuta napisał:
                                                    > > A Ty, niedowiarku! Wychodzi Ci Korwin-Mikke a głosujesz na Mazowieckiego?
                                                    > :-)
                                                    >
                                                    >
                                                    > Minus drogi Taziuto, minus 89%:)
                                                  • taziuta Re: Ja wierzę GW, więc głosowałem na demokratów! 09.11.05, 23:56
                                                    Dobranoc, miłych snów :-)

bio.mum napisała:

> taziuta napisał:
                                                    >
                                                    > > A Ty, niedowiarku! Wychodzi Ci Korwin-Mikke a głosujesz na Mazowieckiego?
                                                    > :-)
                                                    >
                                                    >
                                                    > Minus drogi Taziuto, minus 89%:)
                                      • taziuta Re: Na to i wyszukiwarka nie poradzi :-( 09.11.05, 22:42
                                        Przestaję wierzyć w przyzwoitość w polityce w Polsce. Tak że nawet najlepsza
                                        wyszukiwarka nie znajdzie czegoś czego nie ma :-)

uu1 napisała:
                                        • uu1 Re: Na to i wyszukiwarka nie poradzi :-( 09.11.05, 22:53
                                          Wiesz, znaleźć coś co jest, to nie taka wielka sztuka. Ale znaleźć w SO alianta..
                                          • taziuta Re: Na to i wyszukiwarka nie poradzi :-( 09.11.05, 23:10
                                            Brakuje nam wiary. W tym cały problem.
                                            Bo widzisz, źle jest jak zasadę "cel uświęca środki" stosują źli obcy. Zupełnie
                                            co innego, kiedy zasadę tę stosujemy MY (ci od TKM) :-)

uu1 napisała:
                                            > Wiesz, znaleźć coś co jest, to nie taka wielka sztuka. Ale znaleźć w SO
                                            alianta
                                            > ..
                                            • silesius.monachijski TKM - moze warto podyskutowac, kto bardziej tutaj 09.11.05, 23:25
                                              zasluzony?Nie wiem, czy uznacie Kwacha, Olina, Millera, cla Ordynacka,
                                              Jagielle, Sobotke, Peczaka, itd., itp. za "lewice"; ale im wszytskim - i to bez
                                              wyjatku - przyznalbym tytul: "Zasluzony dla utralania postawy TKM"; Tusk
                                              wprawdzie do lewicy nie nalezy, ale z calym srodowiskiem KLD tez moglby do tego
                                              tytulu kandydowac (ze nie wspomne tylkou umieszconej juz na forum enuncjacji
                                              z "nie", o jego fundacji pomocy dzieciom)

taziuta napisał:

> Brakuje nam wiary. W tym cały problem.
                                              > Bo widzisz, źle jest jak zasadę "cel uświęca środki" stosują źli obcy.
                                              Zupełnie
                                              >
                                              > co innego, kiedy zasadę tę stosujemy MY (ci od TKM) :-)
                                              >
                                              > uu1 napisała:
                                              > > Wiesz, znaleźć coś co jest, to nie taka wielka sztuka. Ale znaleźć w SO
                                              > alianta
                                              > > ..
                                              • taziuta Re: CEL UŚWIĘCA ŚRODKI !!! ? :-( 09.11.05, 23:48
                                                Mój post dotyczył zasady "cel uświęca środki", czyli aliansu z Samoobroną, byle
                                                tylko rząd przeszedł.
                                                A ty chyba o czymś innym? :-)

TKM - moze warto podyskutowac, kto bardziej tutaj
                                                > zasluzony?Nie wiem, czy uznacie Kwacha, Olina, Millera, cla Ordynacka,
                                                > Jagielle, Sobotke, Peczaka, itd., itp. za "lewice"; ale im wszytskim - i to
                                                > bez wyjatku - przyznalbym tytul: "Zasluzony dla utralania postawy TKM"; Tusk
                                                > wprawdzie do lewicy nie nalezy, ale z calym srodowiskiem KLD tez moglby do
                                                > tego tytulu kandydowac (ze nie wspomne tylkou umieszconej juz na forum
                                                > enuncjacji z "nie", o jego fundacji pomocy dzieciom)
                                                >
                                                > taziuta napisał:
                                                >
                                                > > Brakuje nam wiary. W tym cały problem.
                                                > > Bo widzisz, źle jest jak zasadę "cel uświęca środki" stosują źli obcy.
                                                > > Zupełnie co innego, kiedy zasadę tę stosujemy MY (ci od TKM) :-)
                                                > >
                                                > > uu1 napisała:
                                                > > > Wiesz, znaleźć coś co jest, to nie taka wielka sztuka. Ale znaleźć
                                                > > > w SO alianta ...
                                                • silesius.monachijski Re: CEL UŚWIĘCA ŚRODKI !!! ? :-( 09.11.05, 23:55
                                                  a czy zakladanie fundacji, zeby tylko samemu napelniac kiese, a nie realizowac
                                                  celow statutowych, to nie kierowanie sie zasada: "cel uswieca srodki"? tak
                                                  samo, jak i dzialalnosc przeze mnie opisanej "lewicy"? wiadomo, ze roznimy sie
                                                  w pogladach, ale problem jest szerszy; to, ze PiS nie walczy teraz z SO, to
                                                  przeciez zrozumiale: inaczej staliby sie zakladnikiem PO, i musieliby sie
                                                  zgodzic na wszytskie warunki PO, zeby wogole rzad mogl powstac; narazie jeszcze
                                                  nic nie ukradli, i nie zastosowali w praktyce zasady TKM, wiec nie widze
                                                  powodu, zeby ich ad hoc "gnoic"; to ci przeze mnie wyzej wymienieni (a
                                                  szczegolnie PO, tak nardzo "jezdzaca2 po Lepperze) powinni sobie przypomniec,
                                                  co oznacza w j. polskim "dulszcyzna" (ze juz nie odwolam sie do Moliera i
                                                  jego "Swietoszka");

taziuta napisał:

> Mój post dotyczył zasady "cel uświęca środki", czyli aliansu z Samoobroną,
                                                  byle
                                                  >
                                                  > tylko rząd przeszedł.
                                                  > A ty chyba o czymś innym? :-)
                                                  >
                                                  > TKM - moze warto podyskutowac, kto bardziej tutaj
                                                  > > zasluzony?Nie wiem, czy uznacie Kwacha, Olina, Millera, cla Ordynacka,
                                                  > > Jagielle, Sobotke, Peczaka, itd., itp. za "lewice"; ale im wszytskim - i
                                                  > to
                                                  > > bez wyjatku - przyznalbym tytul: "Zasluzony dla utralania postawy TKM"; T
                                                  > usk
                                                  > > wprawdzie do lewicy nie nalezy, ale z calym srodowiskiem KLD tez moglby d
                                                  > o
                                                  > > tego tytulu kandydowac (ze nie wspomne tylkou umieszconej juz na forum
                                                  > > enuncjacji z "nie", o jego fundacji pomocy dzieciom)
                                                  > >
                                                  > > taziuta napisał:
                                                  > >
                                                  > > > Brakuje nam wiary. W tym cały problem.
                                                  > > > Bo widzisz, źle jest jak zasadę "cel uświęca środki" stosują źli ob
                                                  > cy.
                                                  > > > Zupełnie co innego, kiedy zasadę tę stosujemy MY (ci od TKM) :-)
                                                  > > >
                                                  > > > uu1 napisała:
                                                  > > > > Wiesz, znaleźć coś co jest, to nie taka wielka sztuka. Ale zn
                                                  > aleźć
                                                  > > > > w SO alianta ...
                                                  • taziuta Re: Jak inni kradną to ja też mam kraść?! 10.11.05, 00:07
                                                    1. Czy jak inni stosowali zasadę "cel uświęca środki", to my automatycznie
                                                    jesteśmy usprawiedliwieni, jak ją też stosujemy? Oj, nie ładnie! :-)
                                                    2. Nie wiem czy lepiej być zakładnikiem (ja bym raczej powiedział -
                                                    równoprawnym partnerem w koalicji) PO, czy Samoobrony?
                                                    3. Z tą dulszczyzną to tak trochę palnąłeś, sorry to say, jak łysym o beton, bo
                                                    mi się ona kojarzy raczej z kołtunerstwem, z którego znani są bracia K. &
                                                    consortes :-)

> a czy zakladanie fundacji, zeby tylko samemu napelniac kiese, a nie
                                                    > realizowac celow statutowych, to nie kierowanie sie zasada: "cel uswieca
                                                    > srodki"? tak samo, jak i dzialalnosc przeze mnie opisanej "lewicy"? wiadomo,
                                                    > ze roznimy sie w pogladach, ale problem jest szerszy; to, ze PiS nie walczy
                                                    > teraz z SO, to przeciez zrozumiale: inaczej staliby sie zakladnikiem PO, i
                                                    > musieliby sie zgodzic na wszytskie warunki PO, zeby wogole rzad mogl powstac;
                                                    > narazie jeszcze nic nie ukradli, i nie zastosowali w praktyce zasady TKM,
                                                    > wiec nie widze powodu, zeby ich ad hoc "gnoic"; to ci przeze mnie wyzej
                                                    > wymienieni (a szczegolnie PO, tak nardzo "jezdzaca2 po Lepperze) powinni
                                                    > sobie przypomniec, co oznacza w j. polskim "dulszcyzna" (ze juz nie odwolam
                                                    > sie do Moliera i jego "Swietoszka");
                                                    >
                                                    > taziuta napisał:
                                                    > > Mój post dotyczył zasady "cel uświęca środki", czyli aliansu z Samoobroną,
                                                    > > byle tylko rząd przeszedł.
                                                    > > A ty chyba o czymś innym? :-)
                                                  • silesius.monachijski Re: Jak inni kradną to ja też mam kraść?! 10.11.05, 00:15
                                                    nieprawde piszesz, i sam o tym wiesz; w przeciwienstwie do innych Kaczynskim
                                                    zadnych zarzutow postawic nie mozna; moze to Cie draznic, bo ich nie lubisz,
                                                    ale: licza sie tylko fakty; narazie - i to golym okiem widac po skladzie rzadu -
                                                    Kaczynscy (a glownie premier Marcinkiewicz) zasady TKM nie zastosowali; co do
                                                    SO: maja duze poparcie w spoleczenstwie, i poza sporadycznymi przypadkami
                                                    problemow z prawem leppera czy hojarskiej, malo co mozna im zarzucic; pytanie:
                                                    skoro tylu Polakow wybralo SO na czele z Lepperem to be, prawda? a skoro duzo
                                                    wiecej wybralo - moim skromnym zdaniem - bardziej na bakier z prawem stajace PO
                                                    (juz niw mam sily tych wszytskich Lewandowkich, Merklow czy Piskorskich
                                                    przypominac) to ok? czyzbys nie wpadal w pulapke moralnosci Kalego?

taziuta napisał:

> 1. Czy jak inni stosowali zasadę "cel uświęca środki", to my automatycznie
                                                    > jesteśmy usprawiedliwieni, jak ją też stosujemy? Oj, nie ładnie! :-)
                                                    > 2. Nie wiem czy lepiej być zakładnikiem (ja bym raczej powiedział -
                                                    > równoprawnym partnerem w koalicji) PO, czy Samoobrony?
                                                    > 3. Z tą dulszczyzną to tak trochę palnąłeś, sorry to say, jak łysym o beton,
                                                    bo
                                                    >
                                                    > mi się ona kojarzy raczej z kołtunerstwem, z którego znani są bracia K. &
                                                    > consortes :-)
                                                    >
                                                    > > a czy zakladanie fundacji, zeby tylko samemu napelniac kiese, a nie
                                                    > > realizowac celow statutowych, to nie kierowanie sie zasada: "cel uswieca
                                                    > > srodki"? tak samo, jak i dzialalnosc przeze mnie opisanej "lewicy"? wiado
                                                    > mo,
                                                    > > ze roznimy sie w pogladach, ale problem jest szerszy; to, ze PiS nie walc
                                                    > zy
                                                    > > teraz z SO, to przeciez zrozumiale: inaczej staliby sie zakladnikiem PO,
                                                    > i
                                                    > > musieliby sie zgodzic na wszytskie warunki PO, zeby wogole rzad mogl pows
                                                    > tac;
                                                    > > narazie jeszcze nic nie ukradli, i nie zastosowali w praktyce zasady TKM,
                                                    >
                                                    > > wiec nie widze powodu, zeby ich ad hoc "gnoic"; to ci przeze mnie wyzej
                                                    > > wymienieni (a szczegolnie PO, tak nardzo "jezdzaca2 po Lepperze) powinni
                                                    > > sobie przypomniec, co oznacza w j. polskim "dulszcyzna" (ze juz nie odwol
                                                    > am
                                                    > > sie do Moliera i jego "Swietoszka");
                                                    > >
                                                    > > taziuta napisał:
                                                    > > > Mój post dotyczył zasady "cel uświęca środki", czyli aliansu z Samo
                                                    > obroną,
                                                    > > > byle tylko rząd przeszedł.
                                                    > > > A ty chyba o czymś innym? :-)
                                                  • taziuta Re: Jak inni kradną to ja też mam kraść?! 10.11.05, 00:24
                                                    Nie wpadam w żadną pułapkę, bo dla mnie to jedna banda. Ja jestem komuch,
                                                    przynajmniej w 7%! :-)
                                                    Kołtun wcale nie znaczy złodziej, niczego takiego Kaczyńskim nie zarzucałem!
                                                    A co do Kalego, to znowu palnąłeś, tym razem jak kulą w płot. Przypomnij sobie,
                                                    jak pisiaki odnosiły się do zalotów SLD do Samoobrony. Wówcza SO była be, a
                                                    teraz jest cacy - to jest właśnie moralność Kalego, kolego! :-)

> nieprawde piszesz, i sam o tym wiesz; w przeciwienstwie do innych Kaczynskim
                                                    > zadnych zarzutow postawic nie mozna; moze to Cie draznic, bo ich nie lubisz,
                                                    > ale: licza sie tylko fakty; narazie - i to golym okiem widac po skladzie
                                                    > rzadu - Kaczynscy (a glownie premier Marcinkiewicz) zasady TKM nie
                                                    > zastosowali; co do SO: maja duze poparcie w spoleczenstwie, i poza
                                                    > sporadycznymi przypadkami problemow z prawem leppera czy hojarskiej, malo co
                                                    > mozna im zarzucic; pytanie: skoro tylu Polakow wybralo SO na czele z Lepperem
                                                    > to be, prawda? a skoro duzo wiecej wybralo - moim skromnym zdaniem - bardziej
                                                    > na bakier z prawem stajace PO (juz niw mam sily tych wszytskich Lewandowkich,
                                                    > Merklow czy Piskorskich przypominac) to ok? czyzbys nie wpadal w pulapke
                                                    > moralnosci Kalego?
                                                    >
                                                    > taziuta napisał:
                                                    >
                                                    > > 1. Czy jak inni stosowali zasadę "cel uświęca środki", to my automatycznie
                                                    > > jesteśmy usprawiedliwieni, jak ją też stosujemy? Oj, nie ładnie! :-)
                                                    > > 2. Nie wiem czy lepiej być zakładnikiem (ja bym raczej powiedział -
                                                    > > równoprawnym partnerem w koalicji) PO, czy Samoobrony?
                                                    > > 3. Z tą dulszczyzną to tak trochę palnąłeś, sorry to say, jak łysym o
                                                    > > beton, bo mi się ona kojarzy raczej z kołtunerstwem, z którego znani są
                                                    > > bracia K. & consortes :-)
                                                    > >
                                                  • silesius.monachijski Re: Jak inni kradną to ja też mam kraść?! 10.11.05, 00:40
                                                    kula w plot ty chyba jednak Ty palnales; nie da sie porownac - prawie - do cna
                                                    skorumpowanego SLD z PiS-em; ja jednak widze roznice w zasadach tej wspolpracy;
                                                    Millerowi chodzilo o "carte blanche" dla robienia "lewych" interesow; PiS chce,
                                                    zeby Marcinkiewicz mogl wogole skutecznie rzadzic (bo PO go blokuje); dla mnie
                                                    to zasadnicza roznica; dla Ciebie nie?

taziuta napisał:

> Nie wpadam w żadną pułapkę, bo dla mnie to jedna banda. Ja jestem komuch,
                                                    > przynajmniej w 7%! :-)
                                                    > Kołtun wcale nie znaczy złodziej, niczego takiego Kaczyńskim nie zarzucałem!
                                                    > A co do Kalego, to znowu palnąłeś, tym razem jak kulą w płot. Przypomnij
                                                    sobie,
                                                    >
                                                    > jak pisiaki odnosiły się do zalotów SLD do Samoobrony. Wówcza SO była be, a
                                                    > teraz jest cacy - to jest właśnie moralność Kalego, kolego! :-)
                                                  • mysz_polna5 Re: Jak inni kradną to ja też mam kraść?! 10.11.05, 00:50

> taziuta napisał:
                                                    >
                                                    > > Nie wpadam w żadną pułapkę, bo dla mnie to jedna banda. Ja jestem komuch,
                                                    >
                                                    > > przynajmniej w 7%! :-)

Ziutka, Ziutka ! jestes roztrzepana. Zapomianals postawic po 7 ~
                                                    0 /zero/;))))).Hop hop!
                                                  • silesius.monachijski Re: Jak inni kradną to ja też mam kraść?! 10.11.05, 00:52
                                                    Witam Cie Myszo!

widze, ze humor i zmysl polemiczny dopisuje; tak trzymac!
                                                    .
                                                    serdecznie pozdrawiam

mysz_polna5 napisała:

>
                                                    > > taziuta napisał:
                                                    > >
                                                    > > > Nie wpadam w żadną pułapkę, bo dla mnie to jedna banda. Ja jestem k
                                                    > omuch,
                                                    > >
                                                    > > > przynajmniej w 7%! :-)
                                                    >
                                                    >
                                                    > Ziutka, Ziutka ! jestes roztrzepana. Zapomianals postawic po 7 ~
                                                    > 0 /zero/;))))).Hop hop!
                                                  • mysz_polna5 Re: Jak inni kradną to ja też mam kraść?! 10.11.05, 00:59

> Witam Cie Myszo!
                                                    >
                                                    > widze, ze humor i zmysl polemiczny dopisuje; tak trzymac!
                                                    > .
                                                    > serdecznie pozdrawiam
                                                    >
                                                    > mysz_polna5 napisała:
                                                    >
                                                    > >
                                                    > > > taziuta napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > > Nie wpadam w żadną pułapkę, bo dla mnie to jedna banda. Ja je
                                                    > stem k
                                                    > > omuch,
                                                    > > >
                                                    > > > > przynajmniej w 7%! :-)
                                                    > >

Dzieki, teraz sie spiesze, bo dopiero weszlam na Forum.
                                                    Czytem cie, i milo mi, ze w wielu sprawach sie zgadzamy. Pieknie pozdrawiam, a
                                                    napewno porozmawiamy sobie. Z usmiechaem :))))))))))))) ~ polna!
                                                    > >
                                                    > > Ziutka, Ziutka ! jestes roztrzepana. Zapomianals postawic po 7 ~
                                                    > > 0 /zero/;))))).Hop hop!
                                                  • ziuta51 Re: Jak inni kradną to ja też mam kraść?! 10.11.05, 00:55
                                                    Stosujesz dialektykę, tfu, tfu, na psa urok!
                                                    Ty nie masz wątpliwości co do uczciwości intencji PiS. Niektórzy jednak mają
                                                    takie wątpliwości. I wg nich PiS przykłada różne miarki do siebie i do innych,
                                                    czyli wyznaje moralność Kalego, i tyle! :-)
                                                    A poza tym, dobranoc, pora spać.

> kula w plot ty chyba jednak Ty palnales; nie da sie porownac - prawie - do
                                                    cna
                                                    > skorumpowanego SLD z PiS-em; ja jednak widze roznice w zasadach tej
                                                    wspolpracy;
                                                    >
                                                    > Millerowi chodzilo o "carte blanche" dla robienia "lewych" interesow; PiS
                                                    chce,
                                                    >
                                                    > zeby Marcinkiewicz mogl wogole skutecznie rzadzic (bo PO go blokuje); dla
                                                    mnie
                                                    > to zasadnicza roznica; dla Ciebie nie?
                                                    >
                                                    > taziuta napisał:
                                                    >
                                                    > > Nie wpadam w żadną pułapkę, bo dla mnie to jedna banda. Ja jestem komuch,
                                                    >
                                                    > > przynajmniej w 7%! :-)
                                                    > > Kołtun wcale nie znaczy złodziej, niczego takiego Kaczyńskim nie zarzucał
                                                    > em!
                                                    > > A co do Kalego, to znowu palnąłeś, tym razem jak kulą w płot. Przypomnij
                                                    > sobie,
                                                    > >
                                                    > > jak pisiaki odnosiły się do zalotów SLD do Samoobrony. Wówcza SO była be,
                                                    > a
                                                    > > teraz jest cacy - to jest właśnie moralność Kalego, kolego! :-)
                                                  • silesius.monachijski Re: Jak inni kradną to ja też mam kraść?! 10.11.05, 00:59
                                                    tez dobranoc; na nawrocenie i zmiane pogladow nie licze, ale czasami warto
                                                    otworzyc sie na argumenty "drugiej strony";

ziuta51 napisał:

> Stosujesz dialektykę, tfu, tfu, na psa urok!
                                                    > Ty nie masz wątpliwości co do uczciwości intencji PiS. Niektórzy jednak mają
                                                    > takie wątpliwości. I wg nich PiS przykłada różne miarki do siebie i do
                                                    innych,
                                                    > czyli wyznaje moralność Kalego, i tyle! :-)
                                                    > A poza tym, dobranoc, pora spać.
          • taziuta Indywidualizm i libertynizm zagrażają wartościom! 09.11.05, 20:55
            Cześć, co do 6 punktu, to chyba wszyscy się zgadzamy?! :-)

bio.mum napisała: >
            > ... Bo własnie dla tego rządu sprawiedliwość liczy się według zasług (inna
            > sprawa, że wątpliwych). A teraz postaram się je wymienić.
            >
            > 1. Nie byłeś w PZPR-rze
            > 2. Lubisz rozmnażać się jak króliczki
            > 3. Wyznajesz zasadę, że jak trwoga to do Boga
            > 4. Siedzisz cicho jak mysz pod miotłą, czytaj nie wychylasz się.
            > 5. Wyznajesz zasadę że tylko pod znakiem krzyża Polska jest Polską a Polak
            > Polakiem.
            > 6. Indywidualizm i libertynizm zagrażają wartościom chrześcujańskim.
            >
            > Jak na te wszystkie pytania odpowiesz pozytywnie dostaniesz unikalny zegarek,
            > wcześniej złupiony tym, którzy na te pytania odpowiedzieli -Nie.
            >
            > Jeszcze jakieś propozycje?
            • bio.mum Re: Indywidualizm i libertynizm zagrażają wartośc 09.11.05, 21:01
              taziuta napisał:

> Cześć, co do 6 punktu, to chyba wszyscy się zgadzamy?! :-)

Nie do końca. Przecież możemy się pięknie różnić;)
            • nawrocony1 Re: Indywidualizm i libertynizm zagrażają wartośc 09.11.05, 21:05
              Czlowiek zostal powolany przez Boga by byc wolnym kolego...

"Tyle państwa, ile koniecznie potrzeba, tyle wolności, ile można"

to uogulnienia artykulu:
              www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IK/czym_jest_kns8.html
              • taziuta Re: To człowiek wymyślił Boga, a nie na odwrót :-) 09.11.05, 21:18
                Człowiek potrzebuje prostych odpowiedzi, a czyż może być prostsza niż Bóg!?
                I nic w tym złego, tak długo, jak się swojej wiary w nadprzyrodzony byt nie
                próbuje narzucać innym. Ani reguł/obrządku/zaklęć z tą wiarą związanych!

Ale my tu kolego mówimy o wartościach chrześcijańskich (do tego sformułowania z
                oryginału bio.mum odnosił się mój komentarz), których każą nam jedni tacy
                przestrzegać. No i właśnie tym "wartościom chrześcijańskim" w wydaniu o.
                Rydzyka, jak najbardziej zagrażają indywidualizm i libertynizm. Przepraszam za
                mój wcześniejszy (nieudolny?) skrót myślowy :-)

nawrocony1 napisał:

> Czlowiek zostal powolany przez Boga by byc wolnym kolego...
                >
                > "Tyle państwa, ile koniecznie potrzeba, tyle wolności, ile można"
                >
                > to uogulnienia artykulu:
                > www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IK/czym_jest_kns8.html
              • sclavus Re: Indywidualizm i libertynizm zagrażają wartośc 09.11.05, 21:32
                bóg ci to powiedział??
                • nawrocony1 nie, kaczor swietojarski 09.11.05, 21:36
          • sclavus Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:09
            Koniecznie również trzeba być wiernym a można i miernym i biernym...
            -
            • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:11
              Minęła era BMW, nastała era MSD. Młody, silny i debilny. Vide - weszpolska.
              • sclavus Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:15
                uu1 napisała:

> Minęła era BMW, nastała era MSD. Młody, silny i debilny. Vide - weszpolska.

Podobno oni wizerunek zmieniają....
                Chyba do Chrystusika chcieliby się upodobnić ale... ten ci miał (podobno)
                długie włosy...
            • bio.mum Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:14
              sclavus napisał:

> Koniecznie również trzeba być wiernym a można i miernym i biernym...

Wiernym jak Ludi Dorn? Nie wiem, czy bym udźwignęła. Jemu Bóg pomaga zwalczyć
              pokusy, a mi jako ateistce kto pomoże?
              • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:17
                Jeżeli pokusy o których myślę to Józef Oleksy.
              • taziuta Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:27
                Zawsze się jeszcze możesz nawrócić!
                Ale z drugiej strony Bóg Dorna nie był aż tak skuteczny, jakby chciał, bo
                Dornowi chyba nie wszystkie pokusy udało się zwalczyć? :-)

bio.mum napisała:
                > Wiernym jak Ludi Dorn? Nie wiem, czy bym udźwignęła. Jemu Bóg pomaga zwalczyć
                > pokusy, a mi jako ateistce kto pomoże?

> sclavus napisał:
                > > Koniecznie również trzeba być wiernym a można i miernym i biernym...
                >
                >
                • bio.mum Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:31
                  taziuta napisał:

> Zawsze się jeszcze możesz nawrócić!
                  > Ale z drugiej strony Bóg Dorna nie był aż tak skuteczny, jakby chciał, bo
                  > Dornowi chyba nie wszystkie pokusy udało się zwalczyć? :-)

Jak juz kiedyś pisałam, wierzę w to, że to była jego spowiedniczka a nie
                  kochanka;) Pokusa natychmiastowego wyspowiadania się to nie żarty. A że akurat,
                  przypadkiem w tym czasie nie było pod ręka żadnego księdza...
                  • taziuta Re: Myślisz, że konfesjonał zbliża ludzi? :-) 09.11.05, 21:34
                    bio.mum napisała:
                    > Jak juz kiedyś pisałam, wierzę w to, że to była jego spowiedniczka a nie
                    > kochanka;) Pokusa natychmiastowego wyspowiadania się to nie żarty. A że
                    > akurat, przypadkiem w tym czasie nie było pod ręka żadnego księdza...

> taziuta napisał:
                    > > Zawsze się jeszcze możesz nawrócić!
                    > > Ale z drugiej strony Bóg Dorna nie był aż tak skuteczny, jakby chciał, bo
                    > > Dornowi chyba nie wszystkie pokusy udało się zwalczyć? :-)
                    >
                    • uu1 Re: Oczywiście. :-) 09.11.05, 21:37
                    • sclavus Re: Myślisz, że konfesjonał zbliża ludzi? :-) 09.11.05, 21:38
                      No przecież w konfesjonale też można, czasem wręcz nawet wypada...
                      • bio.mum Re: Myślisz, że konfesjonał zbliża ludzi? :-) 09.11.05, 21:48
                        sclavus napisał:

> No przecież w konfesjonale też można, czasem wręcz nawet wypada...

Hehe. Dajmy spokój, my tu gadu gadu i żartujemy a elektorat Pis (czytaj:byłego
                        ZChN) w wiekszosci charakteryzuje się brakiem poczucia humoru i może nas uznać,
                        wszystkich jak tu w tym watku klikamy, za antychrystów. W państwie wyznaniowym
                        to moze mieć swoje przykre konsekwencje;)

"Świat zmierza w zlym kierunku" - Andrzej Lepper
                • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:33
                  bo
                  > Dornowi chyba nie wszystkie pokusy udało się zwalczyć? :-)
                  Lepiej grzeszyć i żałować niż żałować, że się nie grzeszyło.
                  • bio.mum Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:37
                    uu1 napisała:

> bo
                    > Lepiej grzeszyć i żałować niż żałować, że się nie grzeszyło.

Tylko co na to Prezydent-Elekt? Myślisz, że on też kieruje sie ta zasadą? Bo że
                    Ludi tak, to juz wiemy;) Marcinkiewicz powiedział Najsztubowi, że wierzy w to,
                    że Ludi sie ocknie i wróci na łono rodziny. Jesli Premier wierzy cóz innego
                    nam ....tłuszczy...pozostaje?
                    • uu1 Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:40
                      Skoro wszyscy jesteśmy Braćmi i Siostrami to taki powrót na łono nie powinien
                      być przesadnie trudny. :-)
                      • sclavus Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 09.11.05, 21:51
                        uu1 napisała:

> Skoro wszyscy jesteśmy Braćmi i Siostrami to taki powrót na łono nie powinien
                        > być przesadnie trudny. :-)

Och... na łono... powrót....
                  • taziuta Dorn jest swój człowiek, nie ma się co go czepiać! 09.11.05, 21:37
                    W tym punkcie Dorn jak najbardziej wyznaje te same wartości! :-)

uu1 napisała:
                    > bo
                    > Lepiej grzeszyć i żałować niż żałować, że się nie grzeszyło.
                    • sclavus Re: Dorn jest swój człowiek, nie ma się co go cze 09.11.05, 21:40
                      ciekawe, którą z tych opcji wybierze pisuar...
                      Z zapowiedzi wynika, ze drugą...
        • aradian Re: 'koszerna" życzy kaczorom porażki 10.11.05, 04:12
          Zyczyć należy wygranej każdemu przyzwoitemu człowiekowi.
      • rom48 Ja tez zycze takiemu ukladowi PiS LPR SO 09.11.05, 21:21
        To hanba dla kraju
    • sumienie.lk Dzielenie biedy albo jak z pustego napełnić próżne 09.11.05, 20:31
      A może ktoś w tym rządzie wierzy, że cuda są możliwe... Niemniej jedno jest z
      pewnością wiadome: już na starcie rząd ten sprzedał się Lepperowi i Giertychowi.
      • nawrocony1 Re: Dzielenie biedy albo jak z pustego napełnić p 09.11.05, 20:42
        sprzedal sie albo zamierza ich przejac - w zasadzie LPR juz prawie sie wykancza
      • sclavus Re: Dzielenie biedy albo jak z pustego napełnić p 09.11.05, 21:41
        sumienie.lk napisał:

> A może ktoś w tym rządzie wierzy, że cuda są możliwe... Niemniej jedno jest z
        > pewnością wiadome: już na starcie rząd ten sprzedał się Lepperowi i
        Giertychowi
        > .

No to ma na dobry początek.... będzie mógł dawć... nowe obietnice...
    • chomiks.com PiS - nowy dekalog TKM 09.11.05, 20:35
      Solidarni czyli swoim. Solidarnie czyli na nie dla innych. Dekalg TKM
      w innym wydaniu. Mielismy niesmalie proby rokradania majatku panstwa przez AWS,
      mielismy smiale wyprowadzanie kasy przez SLD a teraz mamy zaszycie sie i
      obwarowanie prawem aby nikt nie powiedzial - niezgodnia z prawem.

--
      www.chomiks.com - codzienny komiks polityczny
    • gasior1st informacja dla talking head 09.11.05, 20:38
      prowadzisz w 2 kategoriach w ksiedze rekordow
      1 )gleboki debil
      2 )szczyt braku tolerancji

nie pozdrawiam
      • uu1 Re: informacja dla talking head 09.11.05, 20:43
        Czyżbyś za nim nie przepadał? :-)
        • gasior1st Re: informacja dla talking head 09.11.05, 20:54
          nie znosze stylu rodem z Radio Maryja
    • ksiadz.robak Prawdziwe obawy "uczciwych inaczej" 09.11.05, 20:43
      www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=9801.
      w dziedzinie walki z korupcja i zorganizowana przestepczoscia rzad (przy
      poparciu nowego prezydenta Kaczynskiego) ma saznse cos zmienic; oby mu sie
      udalo;
      • nawrocony1 Re: Prawdziwe obawy "uczciwych inaczej" 09.11.05, 20:53
        lekarzu ulecz sam siebie ...
        - marcibnkiewicz bierze sie do leczenia objawow choroby ktorej na imie
        "korupcja, bezrobocie i ubostwo" a nie leczy przyczyn (jeszcze zadnej choroby
        tak sie nie udalo wyleczyc)
        • winetou74 Re: Prawdziwe obawy "uczciwych inaczej" 09.11.05, 21:01
          Tylko co zrobić w sytuacji gdy większa częśc społeczeństwa tego nie rozumie i
          wierzy znachorom polskiej gospodarki!!
          • nawrocony1 Re: Prawdziwe obawy "uczciwych inaczej" 09.11.05, 21:15
            w mysl nauki Chrystusa - na gorze blogoslawienstw
            trzeba czekac albowiem....
      • rom48 Beda same sukcesy, plany beda relizowane w 700% 09.11.05, 21:05
        Polska bedzie rosla w sile a ludzie beda zyli dostatniej. Pan prezydent ojciec narodu bedzie mial poparcie 100 a gdzie tam 200% narodu i bedzie raj na ziemi. Wszystko bedzie wspolne i nikt nie bedzie musial pracowac
      • sclavus Re: Prawdziwe obawy "uczciwych inaczej" 09.11.05, 22:04
        ksiadz.robak napisała:

> www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=9801.
        > w dziedzinie walki z korupcja i zorganizowana przestepczoscia rzad (przy
        > poparciu nowego prezydenta Kaczynskiego) ma saznse cos zmienic; oby mu sie
        > udalo;

marzyciel z ciebie... Dyzio a nie ksiądz Robak... Nie widzisz, że następuje
        TKZM??
    • me-e RACZKUJACA POLSKA DEMOKRACJA-bis... 09.11.05, 20:44
      ...gdy wygralo lsd poczulem sie slabo...ale pomyslalem media zbajerowali
      polskiego wyborce...trudno niech zyje polski rzad...gdy wygralo pis pomyslalem
      media chcialy zbajerowac polskiego wyborce ale wyborca sie nie dal
      zbajerowac...brawo niech zyje polski rzad...ale tu sie okazuje ,ze w mediach
      jednak wygralo po z tuskiem...niech zyja jedynie sluszne media...-)))
      • taziuta Re: Media są wredne i głupie, to nic nowego! :-) 09.11.05, 21:05
        Jakie to szczęście, że jest Radio co ma twarz i twale słuszna TV o. Rydzyka!
        Jedyne patriotyczne media, a reszta to polskojęzyczna sieczka :-)

me-e napisał:
        > ...gdy wygralo lsd poczulem sie slabo...ale pomyslalem media zbajerowali
        > polskiego wyborce...trudno niech zyje polski rzad...gdy wygralo pis
        pomyslalem
        > media chcialy zbajerowac polskiego wyborce ale wyborca sie nie dal
        > zbajerowac...brawo niech zyje polski rzad...ale tu sie okazuje ,ze w mediach
        > jednak wygralo po z tuskiem...niech zyja jedynie sluszne media...-)))
        • davidmors Pytanie, czy bardziej obżydliwe jest TVN czy Polsa 09.11.05, 21:16
          Sprawa trudna do rostrzygniecia, czy bardziej obżydliwe są wiadomości TVN,
          czy bardziej obżydliwe są wiadomości w POLSAT ?
          Wydaje mi się, że POLSAT w tym konkursie prowadzi. Moim zdaniem POLSAT jest
          najbardziej obżydliwą telewizją w Polsce.
          • ks.krzysztof Re: Pytanie, czy bardziej obżydliwe jest TVN czy 09.11.05, 21:51
            DLA MNIE JAKO KSIĘDZA NAJOBRZEDLIWSZE SĄ WIADOMOŚCI TV TRWAM!!!
            Przy nich TVN i Polsat to jak mleczna czekolada!
            • sclavus Re: Pytanie, czy bardziej obżydliwe jest TVN czy 09.11.05, 22:28
              ks.krzysztof napisał:

> DLA MNIE JAKO KSIĘDZA NAJOBRZEDLIWSZE SĄ WIADOMOŚCI TV TRWAM!!!
              > Przy nich TVN i Polsat to jak mleczna czekolada!

Proszę księdza, nie wypada... takie rzeczy po wygranej pisiorków??
          • sclavus Re: Pytanie, czy bardziej obżydliwe jest TVN czy 09.11.05, 22:24
            davidmors napisał:

> Sprawa trudna do rostrzygniecia, czy bardziej obżydliwe są wiadomości TVN,
            > czy bardziej obżydliwe są wiadomości w POLSAT ?
            > Wydaje mi się, że POLSAT w tym konkursie prowadzi. Moim zdaniem POLSAT jest
            > najbardziej obżydliwą telewizją w Polsce.

No to ma duże szczęście... bo gdyby była obRZydliwą, to by znaczyło dla niej
            źle... dla mnie najbardziej obRZydliwa jest telewizja TRWAM... i to RADIO CO MA
            RYJA.... reszta łatwo da się przeżyć...
      • tuturlistan Re: RACZKUJACA POLSKA DEMOKRACJA-bis... 09.11.05, 23:03
        nie chce Dworzak, Solorz i inni pisu... grob im kopia, i wiadomo, ze przez cala
        kadencje beda jechac po preziu i innych. nagonka zaczela sie pierwszego dnia...

a ja nie glosowalem na polTuska i teraz utwierdzam sie jeszcze w swoim wyborze
        • sclavus Re: RACZKUJACA POLSKA DEMOKRACJA-bis... 09.11.05, 23:59
          tuturlistan napisał:

> nie chce Dworzak, Solorz i inni pisu... grob im kopia, i wiadomo, ze przez
          cala
          > kadencje beda jechac po preziu i innych. nagonka zaczela sie pierwszego
          dnia...
          >
          > a ja nie glosowalem na polTuska i teraz utwierdzam sie jeszcze w swoim wyborze

Byłoby dla ciebie o wiele lepiej gdybyś się "utwardzał", będzie to bardzo
          przydatne po paru miesiącach "rządu kaczeńców"....mniejszosciowego... hehe
          Mniejszosciowy rzad, mniejszych Kaczynskich...
    • sz.marchewka GLUPIA SONDA GW !!! 09.11.05, 21:00
      "Nowemu rządowi życzę:
      - sukcesu,
      - porażki,
      - rząd mnie nie interesuje"

Sonda powinna byc taka:
      "Nowemu rzadowi zycze:
      - sukcesu,
      - porazki,
      - nie dbam o swoja przyszlosc"
      Moze wtedy w tepych lbach przyglupow (i starych i mlodych) zajarzy jakas iskra,
      ze to nie zabawa.
      • gasior1st Re: GLUPIA SONDA GW !!! 09.11.05, 21:24
        Podzielam troske o wspolne dobro i rowniez sadze , ze to nie zabawa.
        Dochodze jednak do zupelnie innej konkluzji. NIE zycze im powodzenia
        To jest troche tak jak w brydzu, PiS wygral licytacje, licytujac nieuczciwie.
        Jest w kontrakcie niemozliwym do zrealizowania.
        Nalezy trzezwo ocenic sytuacje, wlozyc karty do pudelka zapominajac o tym
        rozdaniu. DLA DOBRA NAS WSZYSTKICH
        • sclavus Re: GLUPIA SONDA GW !!! 09.11.05, 22:30
          gasior1st napisał:

> Podzielam troske o wspolne dobro i rowniez sadze , ze to nie zabawa.
          > Dochodze jednak do zupelnie innej konkluzji. NIE zycze im powodzenia
          > To jest troche tak jak w brydzu, PiS wygral licytacje, licytujac nieuczciwie.
          > Jest w kontrakcie niemozliwym do zrealizowania.
          > Nalezy trzezwo ocenic sytuacje, wlozyc karty do pudelka zapominajac o tym
          > rozdaniu. DLA DOBRA NAS WSZYSTKICH

A kart w rękawie nie ma żadnych... to jest tak jak z trzema blotkami próbuje
          się grać "bez atu"....
    • bladatwarz Brawo!!!!!!!! Marcinkiewiczowi nalezy dac szanse. 09.11.05, 21:19

• rom48 Leperowi tez?? Ja sie niezgadzam!!!!! 09.11.05, 21:23
        • adas313 A może ja też dostanę szansę? 09.11.05, 21:31
          Też mi się należy!
          Bądźmy solidarni!
      • stary_szczur Re: Kiedy zydzi przeproszą Polaków 09.11.05, 21:31
        zapytaj się Dorna, on powinien wiedzieć...
        • indianski Re: Kiedy zydzi przeproszą Polaków 09.11.05, 21:37
          za oswiecim , czy jedwabne ?
          • adas313 Re: Kiedy zydzi przeproszą Polaków 09.11.05, 22:39
            Hej, hej.
            Z tym Oświęcimiem przegiąłeś.

Już prędzej za rok 1968.
      • sclavus Re: Brawo!!!!!!!! Marcinkiewiczowi nalezy dac sza 09.11.05, 22:32
        bladatwarz napisała:

Kibel jest wolny, niech próbuje... jedyne miejsce gdzie może coś wystękać...
    • indianski haslo "wroc komuno" ... 09.11.05, 21:39
      stalo sie nieaktualne . Komuna wrocila . Znowu wszyscy maja rowne zoladki (no
      moze poza pisuarem( . Orwell sie ucieszy .
      • gasior1st Re: haslo "wroc komuno" ... 09.11.05, 21:51
        Ponoc zacy oglosili pogotowie strajkowe na 16 uczelniach, postulaty sa
        polityczne, typu " precz z lepperem "

• adas313 Re: haslo "wroc komuno" ... 09.11.05, 22:38
          hehehe...

Teraz PiS zacznie pacyfikować uczelnie.
          Jak komuna w 68 roku.

A Lepper zacznie bełkotać o reakcyjnej inteligencji.
    • arturs2 POST NR. 1 BRZMIAL: JA CHCE KOMPUTER! 09.11.05, 21:43
      JAKAS SWINIA MI TO SKASOWALA. PYTAM: CO W TYM OBRAZLIWEGO?
      • taziuta Re: POST NR. 1 BRZMIAL: JA CHCE KOMPUTER! 09.11.05, 21:49
        Też nie rozumiem, przecież to całkiem skromne życzenie na dobry początek :-)

arturs2 napisał:
        > JAKAS SWINIA MI TO SKASOWALA. PYTAM: CO W TYM OBRAZLIWEGO?
      • nawrocony1 Re: POST NR. 1 BRZMIAL: JA CHCE KOMPUTER! 09.11.05, 21:57
        kolego - bo zachowujecie sie nie solidarnie - jeszcze do partii sie nie
        zapisaliscie a juz jakies roszczenia, a gdyby tak zaraz z wami ziomkostwa fe
        niemieckie zaczely swoje....
      • alkud BO TOWARZYSZE Z GW WZIELI TO NA SERIO 09.11.05, 22:07
        he he he

religiapokoju.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?615686
        • taziuta Re: TOWARZYSZ ALKUD ? :-) 09.11.05, 22:13
          Ty mi alkud brzmisz jak nawrócony towarzysz.
          Tacy neofici jak ty to są gorsi od faszystów! :-)

alkud napisał:
          Re: BO TOWARZYSZE Z GW WZIELI TO NA SERIO
          > he he he
          >
          > religiapokoju.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?615686
          • sclavus Re: TOWARZYSZ ALKUD ? :-) 09.11.05, 22:36
            taziuta napisał:

> Ty mi alkud brzmisz jak nawrócony towarzysz.
            > Tacy neofici jak ty to są gorsi od faszystów! :-)
            >
            > alkud napisał:
            > Re: BO TOWARZYSZE Z GW WZIELI TO NA SERIO
            > > he he he
            > >
            > > religiapokoju.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?615686

Ja go mam w szarym na ekranie... dobrze mu tak.... od dawna niczego nie rozumie
            i wychodzi na to, że jeszcze długo nie będzie niczego rozumiał...
      • rom48 Re: POST NR. 1 BRZMIAL: JA CHCE KOMPUTER! 09.11.05, 22:11
        A cos ty myslal, zes zlota rybke zlowil, nie widzisz, ze to kaczka dziwaczka:-))))))
    • po_ptokach Jak długo jeszcze będziemy czekać 09.11.05, 21:48
      na delegalizację gazety?

----------------------------------------------
      a sepleniące dzieci to tak mówią:
      1- KRASNOJUDEK
      2- WIELKOJUD
      • sclavus Re: Jak długo jeszcze będziemy czekać 09.11.05, 22:37
        po_ptokach napisał:

> na delegalizację gazety?

No i po ptokach... niczego więcej nie pragniesz?? A może jeszcze jedna
        wódeczkę??
        > ----------------------------------------------
        > a sepleniące dzieci to tak mówią:
        > 1- KRASNOJUDEK
        > 2- WIELKOJUD
    • po_ptokach Co Wy na to?!! macie praktykę?!?? 09.11.05, 21:57
      Yasmin - najnowsza pigułka antykoncepcyjna już w Polsce.
      piątek, lipiec 01 2005 @ 12:01 CEST
      Zamieścił: ScheringAG

Złożone doustne środki hormonalne należą do najskuteczniejszych form odwracalnej
      antykoncepcji. Swoje wysoką skuteczność zawdzięczają połączonemu działaniu dwóch
      składników: estrogenu i progestagenu. Estrogenem jest najczęściej
      etynyloestradiol (wszystkie zawierają etynyloestradiol), a progestagenem
      19-nortestosteron lub pochodna 17α-hydroksyprogesteronu.

Wszystkie dostępne na rynku polskim hormonalne preparaty antykoncepcyjne w
      porównywalnym stopniu zapobiegają ciąży. Nowoczesna pigułka musi oferować
      pacjentkom jednak coś więcej niż tylko wysoką skuteczność.

To zwykle progestagenem różni się skład poszczególnych pigułek, a co za tym
      idzie im zawdzięczają swoje właściwości. Zgodnie z logiką, progestagen stosowany
      w pigułkach powinien swoim działaniem być jak najbardziej zbliżony do
      progesteronu. Pozwoliłoby to na zredukowanie większości działań ubocznych,
      zwiększając tym samym tolerancję na preparat.

W maju tego roku firma Schering AG wprowadziła na nasz rynek długo oczekiwaną
      tabletkę antykoncepcyjną Yasmin.

Yasmin – skład
      W Yasmin, jak i w większości nowoczesnych preparatów zastosowano powszechnie
      znany estrogen – etynyloestradiol, gdzie 1 tabletka powlekana zawiera 0,03 mg
      etynyloestradiol i 3 mg drospirenon. Zastosowano tu klasyczną, stosowaną również
      w innych pigułkach dawkę tego estrogenu. Pozwala ona na zachowanie równowagi
      pomiędzy wysoką skutecznością i kontrolą cyklu miesięcznego (ilość plamień) a
      objawami ubocznym.
      Składnikiem wyróżniającym Yasmin wśród innych pigułek antykoncepcyjnych jest
      unikalny i nie stosowany w żadnym innym preparacie progestagen – drospirenon.

Charakteryzuje się on działaniem bardzo zbliżonym do endogennego (występującego
      naturalnie w organizmie kobiety) progesteronu. Przeciwdziała negatywnym objawom
      podczas przyjmowania estrogenów takim jak zatrzymanie wody i sodu w organizmie,
      a co za tym idzie wzrostowi masy ciała, bolesnemu napięciu piersi oraz wzdęciom
      i obrzmieniom. Jednocześnie działając antyandrogennie, skutecznie redukując
      nasilenie trądziku, łojotoku, pozytywnie wpływa na cerę.

Działanie antykoncepcyjne
      Wskaźnik Pearla 0,41-0,7 (skorygowany 0,0-0,07) stawia Yasmin w grupie
      najskuteczniejszych preparatów. Połączenie etynyloestradiol i drospirenon
      skutecznie hamuje owulację. Poprzez zagęszczenie śluzu szyjkowego tworzy barierę
      utrudniającą przenikanie plemników do macicy.

Bezpieczeństwo Yasmin
      Zatrzymanie sodu i wody w organizmie powodowane przez estrogeny stosowane w
      dostępnych na naszym rynku pigułkach antykoncepcyjnych może powodować wzrost
      ciśnienia tętniczego. Jest to skutkiem wpływu tych hormonów na produkcję
      aldosteronu – hormonu odpowiedzialnego za równowagę wodno-elektrolitową.
      Drospirenon zawarty w Yasmin, w sposób bardzo zbliżony do występującego w
      organizmie kobiety progesteronu zapobiega tym dolegliwościom. W części
      przypadków może nawet powodować niewielkie obniżenie ciśnienia tętniczego.

Objawy przedmiesiączkowe, a dobre samopoczucie.
      Zespół napięcia przedmiesiączkowego to nie tylko powszechnie znane objawy
      podwyższonej nerwowości, rozdrażnienia czy obniżonego nastroju. To także
      przyrost masy ciała, problemy z cerą lub włosami czy wzmożone łaknienie. Z
      powodu comiesięcznej niedyspozycji kobiety znacznie ograniczają swoją aktywność
      zawodową, obniża się jakość ich życia. Cierpią na tym także na tym ich relacje z
      otoczeniem, rodziną czy przyjaciółmi. Większość doustnych środków
      antykoncepcyjnych redukuje te objawy. Ze względu na wyjątkowe właściwości
      swojego składnika – drospirenon, Yasmin może mieć większych wpływ łagodzący na
      symptomy Zespołu Napięcia Przedmiesiączkowego niż inne pigułki.

Masa ciała.
      Zwiększenie masy ciała podczas stosowania doustnych środków antykoncepcyjnych
      jest uważane przez wiele kobiet za główną wadę preparatów hormonalnych i często
      stanowi przyczynę przerwania stosowania pigułek. W przypadku Yasmin, działanie
      drospirenon pozwala kobietom na znacznie lepszą kontrolę masy ciała.
      Przeciwdziałanie zatrzymaniu wody w organizmie dodatkowo podnosi komfort życia.
      Redukuje uczucie tkliwego napięcia piersi oraz uczucia opuchnięcia ciała oraz
      ociężałości.

Wpływ na skórę.
      Wzrost aktywności hormonów męskich (tzw. androgenów) w organizmie kobiety
      powoduje nasilenie zmian skórnych pojawiających się najczęściej pod postacią
      zaawansowanego trądziku oraz owłosienia w miejscach typowo męskich (nad górną
      wargą, policzki, sutki i klatka piersiowa). Część progestagenów, szczególnie
      tych starszej generacji w pewnym stopniu ma działanie androgenie. Często
      powoduje to nasilenie dolegliwości u kobiet. Zawarty w Yasmin drospirenon jest
      progestagenem o działaniu anty-androgennym, tj. hamującym wydzielanie hormonów
      męskich. Skutkiem tego jest zdecydowane zmniejszenie nasilenia objawów
      trądzikowych. Badania wykazały również zmniejszenie produkcji łoju objawiające
      się pozytywnym wpływem na przetłuszczające się włosy.

Podsumowanie.
      Yasmin jest nowoczesnym, bardzo skutecznym preparatem antykoncepcyjnym. Unikalny
      składnik – drospirenon o działaniu bardzo zbliżonym do endogennego progesteronu,
      powoduje, że ma ona szereg działań, których nie łączy w jedno żadna inna
      pigułka. Antyandrogenna komponenta korzystnie wpływa na cerę i redukuje masę
      ciała. Łagodzi objawy Zespołu Napięcia Przedmiesiączkowego. Potencjalnie obniża
      ciśnienie tętnicze krwi. Oferuje doskonała kontrolę cyklu, plamienia między
      miesiączkowe lub brak krwawienia pomiędzy cyklami występują sporadycznie. Dzięki
      temu jest bardzo dobrze tolerowana przez organizm kobiety.
      Badania nad Yasmin wykazały, że kobiety bardzo wysoko oceniają zalety nowej
      pigułki, wskazują na niski poziom objawów ubocznych a znaczne poniesienie
      komfortu życia.

Jeśli chcesz podyskutować na ten temat z innymi użytkownikami, wymienić
      doświadczenia zapraszamy na forum dyskusyjne

0 komentarzy

www.antykoncepcja.pl/article.php?story=20050702143854913
      • sclavus Re: Co Wy na to?!! macie praktykę?!?? 09.11.05, 22:39
        No i co ty, stary, chciałes przez to powiedzieć???
    • keram1 Wstyd dla GW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.05, 22:00
      A gdzie jest WOLSKI agent ZSSR czyżby tow. Adam zabronił pisać??

• mordzinas JUTRO WYBORCZA I TVN DOSTANĄ SRACZKI... 09.11.05, 22:13
        Gdy postanie rząd Marcinkiewicza - liberalno -komunistyczne barachło
        dostanie wściczu dupy.

Już teraz histeria przeciw Kaczyńskim i PiSowi sięga zenitu.

Każda inforamacja o Kaczyńskich o Pisie opatrzona jest
        socjotechnicznymi sztuczkami ,których celem jest ich obrzydzanie .

Wydawało się ,że to skończy się wraz zakończeniem kampanii.

Draństwo liberalne ma pełne grby frazesów o demokracji ale nie chce
        i nie potrafi uszanować demokratycznej decyzji Polaków.

Obrzydzanie PiSu i Kaczyńskich trwa.
        Na szczęscie skutek tej kampani jest odwrotny od zamierzonego , bo
        poparcie Polaków dla Pisu i Kaczyńskich rośnie!!!!

Już niedługo Platforma zatonie.....he he he he he he.

No i dobrze. Jednego złodzieja mniej.
        • indianski [...] 09.11.05, 22:15
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • adas313 Re: JUTRO WYBORCZA I TVN DOSTANĄ SRACZKI... 09.11.05, 22:23
          > Każda inforamacja o Kaczyńskich o Pisie opatrzona jest
          > socjotechnicznymi sztuczkami ,których celem jest ich obrzydzanie .

Socjotechnika nie jest potrzebna. PiS obrzydza się sam.

> Już niedługo Platforma zatonie.....he he he he he he.
          > No i dobrze. Jednego złodzieja mniej.

Nie zatonie tylko przepłynie.
          Do zachodnich krajów o liberalnej gospodarce, gdzie każdy preacowity i ambitny
          będzie przyjęty z otwartymi ramionami.

Kto utrzyma zlepperowaną Polskę solidarną?
          • mordzinas Re: JUTRO WYBORCZA I TVN DOSTANĄ SRACZKI... 09.11.05, 22:26
            adas313 napisał:

>
            > Nie zatonie tylko przepłynie.
            > Do zachodnich krajów o liberalnej gospodarce, gdzie każdy preacowity i
            ambitny
            > będzie przyjęty z otwartymi ramionami.
            >
            > Kto utrzyma zlepperowaną Polskę solidarną?

Niech płynie. Szerokiej drogi Platfusy!!!!
            • adas313 Re: JUTRO WYBORCZA I TVN DOSTANĄ SRACZKI... 09.11.05, 22:28
              A tow. Putin tylko na to CzeKa...
              Gazprom chętnie dofinansuje polskę solidarną.
              Ale będzie można zapomnieć o suwerenności, wolność i znaczeniu politycznym.

• sclavus Re: JUTRO WYBORCZA I TVN DOSTANĄ SRACZKI... 09.11.05, 22:50
              mordzinas napisał:

> adas313 napisał:
              >
              > >
              > > Nie zatonie tylko przepłynie.
              > > Do zachodnich krajów o liberalnej gospodarce, gdzie każdy preacowity i
              > ambitny
              > > będzie przyjęty z otwartymi ramionami.
              > >
              > > Kto utrzyma zlepperowaną Polskę solidarną?
              >
              > Niech płynie. Szerokiej drogi Platfusy!!!!

po drodze trzeba będzie popisiac.. w pisuarze..
          • silesius.monachijski Re: JUTRO WYBORCZA I TVN DOSTANĄ SRACZKI... 09.11.05, 23:32
            zycze platformie odplyniecia do "wolnej i liberalnej" Francji; tam teraz maja
            duza szanse, zeby sie rozwinac

adas313 napisał:

> > Każda inforamacja o Kaczyńskich o Pisie opatrzona jest
            > > socjotechnicznymi sztuczkami ,których celem jest ich obrzydzanie .
            >
            > Socjotechnika nie jest potrzebna. PiS obrzydza się sam.
            >
            > > Już niedługo Platforma zatonie.....he he he he he he.
            > > No i dobrze. Jednego złodzieja mniej.
            >
            > Nie zatonie tylko przepłynie.
            > Do zachodnich krajów o liberalnej gospodarce, gdzie każdy preacowity i
            ambitny
            > będzie przyjęty z otwartymi ramionami.
            >
            > Kto utrzyma zlepperowaną Polskę solidarną?
        • sclavus Re: JUTRO WYBORCZA I TVN DOSTANĄ SRACZKI... 09.11.05, 22:43
          Widzę, że jesteś głęboko wierzącym aczkolwiek do szczętu zidiociałym fanem tego
          ojca co ma radio, które ma ryja....
          Nie przejmuj się, ten ojciec nie wiedział co mówi, kiedy mówił o zatopieniu
          platformy... właśnie jad nienawiści i strachu toczył się z tego ryja co ma
          radio i tylkoto... i nic więcej...
      • indianski Re: Wstyd dla GW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.05, 22:14
        zawsze moze pisac broszurki dla wielbicieli pisuaru . kaczynskim zaslugi dla
        PZPR nie przeszkadzaja .
        • mordzinas JUTRO PLATFORMA POŁĄCZY SIĘ Z PZPR-SLD 09.11.05, 22:21
          Jutro dzień prawdy dla PO . Jeśli cały klub zagłosuje razem z
          bydłem PZPR-SLD to już są skończeni. I bardzo dobrze.

Jutro Donaldzik dostanie szczękościsku.....he he he co wybory to
          wpierd ol. ha ha ha

IV RZECZPOSPOLITA BLISKO CORAZ BLIŻEJ.
          • adas313 Jakie PZPR??? 09.11.05, 22:25
            Najbardziej nasyconym PZPRem klubem w Sejmie jest SAMOOBRONA!

Super sobie kumpli znaleźli lustratorzy i dekomunizatorzy z LPR i PiSu...
          • veglie Re: JUTRO PLATFORMA POŁĄCZY SIĘ Z PZPR-SLD 09.11.05, 22:55
            mordzinas napisał:

> Jutro dzień prawdy dla PO . Jeśli cały klub zagłosuje razem z
            > bydłem PZPR-SLD to już są skończeni. I bardzo dobrze.
            >
            > Jutro Donaldzik dostanie szczękościsku.....he he he co wybory to
            > wpierd ol. ha ha ha
            >
            > IV RZECZPOSPOLITA BLISKO CORAZ BLIŻEJ.
            Ryczysz jak byk z SamoPiSu(czytaj z obory)!!!!
          • mariuszet Re: JUTRO PLATFORMA POŁĄCZY SIĘ Z PZPR-SLD 09.11.05, 22:56
            mordzinas napisał:

>
            > wpierd ol. ha ha ha
            >
            Lepiej głosować z SLD niż z leperem byłym członkiem PZPR zresztą. To wam PISAKI
            nie przeszkadza, ani Giertychy miłosnicy ZSRR. A zresztą co za durny argument.
          • sclavus Re: JUTRO PLATFORMA POŁĄCZY SIĘ Z PZPR-SLD 09.11.05, 23:00
            mordzinas napisał:

>
            > wpierd ol. ha ha ha
            >

Chyba masz raka wątroby... wyraźnie widać, że nie boisz się tej IV...
          • mariuszet Re: JUTRO PLATFORMA POŁĄCZY SIĘ Z PZPR-SLD 09.11.05, 23:04
            mordzinas napisał:

>
            > wpierd ol. ha ha ha
            >
            Zapomniałem dodać, że Donaldzikiem się nie martw, albo ciesz się. A IV RP to
            będzie wspaniały kraj taki moralny i praworządny. Leppera, Begier i resztę
            Dyzmów nikt nie będzie ścigał po sądach, bo jak mozna koalicjanta i strażnika
            IV RP sądzić. Przeciwników politycznych będzie można oficjalnie pomawiać o nie
            popełnione czyny i ścigać za zyciorysy dziadków. Wszystkie chwyty dozwolone aby
            dojść do wzniosłego celu. Życzę powodzenia
    • the.bill1 KOMPROMITACJA WYBORCZEJ - TO JUZ NORMA? 09.11.05, 22:20
      jĘSLI KTOS W GAZECIEWyborczej robi sonde w której na pytanie czego zyczysz
      rządowi jest odpowiedź porażki, to jest to jakies kompletne oszołomstwo i
      nieodpowiedzialnośc.
      Wstyd!
      Kompletna demoralizacja w biały dzień. Odchodzicie panowie do pniechlubnej
      przeszłości...
    • 123rbr I tak krok po kroku do zwyczajnego faszyzmu 09.11.05, 22:21
      I tak krok po kroku do zwyczajnego faszyzmu. Inkwizytor
      Wassermann, "sprawiedliwy" minister sprawiedliwości i propagandy Ziobro, no i
      wódz Jarosław K. bazujący na ultrapopulistach i "uczonych" takich jak
      bełkocząca Lubińska czy pijaczek Religa.
      • mordzinas Re: I tak krok po kroku do zwyczajnego faszyzmu 09.11.05, 22:25
        123rbr napisał:

> I tak krok po kroku do zwyczajnego faszyzmu. Inkwizytor
        > Wassermann, "sprawiedliwy" minister sprawiedliwości i propagandy Ziobro, no i
        > wódz Jarosław K. bazujący na ultrapopulistach i "uczonych" takich jak
        > bełkocząca Lubińska czy pijaczek Religa.

Co ty k...wiesz o faszyźmie durniu???
        Pleciesz bzdety które wtłacza ci do pustego łba Wyborcza .
        Szczel sobie "baranka" tzn walnij tym zakutym łbem w ścianę.
        Może rozum ci wróci z dupy do głowy....faszysto ...
        • mordzinas JUTRO W WYBORCZEJ: LEPPER ,RYDZYK ,RADIO MARYJA 09.11.05, 22:30
          LEPPER RYDZYK RADIO MARYJA BLIŹNIACY LEPPER RYDZYK RADIO MARYJA
          BLIŹNIACY LEEPER RYDZYK RADIO MARYJA BLIŹNIACY

HA ha ha ha ha . JUTRO WYBORCZA W GACIE SRA!!!!

JUTRO SZCZĘKOŚCISKU DOZNA DONALDINIO TUSK...

HA ha ha .
          Ale będziecie ujadać.

Hau hau ha hau.

Zaczynajcie pieseczki ujadanie.
          • adas313 Re: JUTRO W WYBORCZEJ: LEPPER ,RYDZYK ,RADIO M 09.11.05, 22:32
            > Zaczynajcie pieseczki ujadanie.

Ciesz się ciesz.
            Za parę lat będziesz wył.
            Z głodu i braku perspektyw na lepsze jutro.

Nie będzie pustych lodówek - nie będzie lodówek w ogóle.
            3mln nowych mieszkań? Będą - tyle ludzi wyjedzie.

A na wschodzie tow. Putin wyciągnie rękę do braci Słowian.
            Ale pomoc zacznie od usunięcia tych którzy byli w Polsce u steru.
          • mariuszet Re: JUTRO W WYBORCZEJ: LEPPER ,RYDZYK ,RADIO M 09.11.05, 23:08
            mordzinas napisał:

> LEPPER RYDZYK RADIO MARYJA BLIŹNIACY LEPPER RYDZYK RADIO MARYJA
            > BLIŹNIACY LEEPER RYDZYK RADIO MARYJA BLIŹNIACY
            >
            > HA ha ha ha ha . JUTRO WYBORCZA W GACIE SRA!!!!
            >
            > JUTRO SZCZĘKOŚCISKU DOZNA DONALDINIO TUSK...
            >
            > HA ha ha .
            > Ale będziecie ujadać.
            >
            > Hau hau ha hau.
            >
            > Zaczynajcie pieseczki ujadanie.
            Myślę facet, że w swej kulturze pasujesz do tej koalicji PiS -Samoobrona LPR.
            TY się zacznij martwić bo miłe złego poczatki.
        • rom48 Niestety to pachnie faszyzmem no moze raczej 09.11.05, 22:35
          co gorsze komunizmem. Juz powstaje CzeKa i przewodnia jedynie sluszna sila narodu. Znam metody takich ludzi jak czolowka PiS. W latach 50 i 60 zeszlego wieku tez byly takie hasla i takie urzedy. Nasz ukochany ojciec narodu zrobi (narobi) wszysstkim na reke
          • bobbiqm 61LAT WĄCHAŁEŚ KOMUNĘ,I BUDZĄCA SIĘ POLSKA 09.11.05, 23:23
            CI ŚMIERDZI TYM CZYM NASIĄKŁEŚ, JAK WIELU INNYM NA TYM FORUM,NIE BÓJ SIĘ JAK
            NIE MASZ NIC NA SUMIENIU NIC CI SIĘ NIE STANIE,TO NIE TAK JAK ZA KOMUNY!!
            • rom48 Toz to komuna wraca i tego sie boje. Jeszcze 09.11.05, 23:54
              bardziej czerwona. Taka jak w latach 50 XXw
        • adas313 Re: I tak krok po kroku do zwyczajnego faszyzmu 09.11.05, 22:36
          A, fakt.
          Polska zmierza do putinizmu.

Nic dziwnego - dwa silne rodzime fankluby tow. Zgredka otwarcie poparły nowy
          rząd...
        • rom48 twoja "wypowiedz" jest tego dowodem 09.11.05, 22:37
    • mariuszet "Solidarne państwo" 09.11.05, 22:44
      Solidarne Państwo w rozumieniu koalicji PiS-SAMOOBRONA-LPR to podział na tych
      co zap..ją i płaca podatki, oraz na tych co rozdają nie swoje piniadze dobrze
      na tym wychodzac. Program rzadu Pis to rzeczywiście jak ktoś napisał "podwodna
      łódź żaglowa". Solidarność jest wyłacznie z tymi, którzy nauczyli sie wyłudzać
      publiczne budzetowe pieniądze. NIe chodzi mi o to by pomocy najuboższym i nie
      radzącym sobie nie było. Musi być, ale skierowana celowo, a nie do całego
      elektoratu socjalnego, który jest po prostu kupowany przez cynicznych polityków
      ze wspaniałej koalicji. Oni kupują sobie mandaty poselskie za nasze piniądze.
    • nikos.kazantzakis "Solidarne państwo" - rząd Marcinkiewicza przyj... 09.11.05, 22:47
      Hallelujah! Panie Marcinkiewicz, głeboko Panu współczuję. Byłeś Pan uczciwy do
      tej pory, miałeś Pan widoki na najlepszego ministra od szkolnictwa kiedykolwiek,
      a teraz - dupa blada!
    • me-e ...ALE JAZDA W RADIU... 09.11.05, 23:24
      ...rozmowy niedokonczone z premierem olszewskim...

...www.radiomaryja.pl/
      • silesius.monachijski Re: ...ALE JAZDA W RADIU... 09.11.05, 23:38
        slucham, i jest to bardzo interesujace

me-e napisał:

> ...rozmowy niedokonczone z premierem olszewskim...
        >
        >
        > ...www.radiomaryja.pl/
    • pomanorder KIM Są CI KTóRZY żYCZą RZADOWI PORAżKI?? 09.11.05, 23:37
      rozumiem że można nie lubić PiS ale jeżeli ktoś życzy jakiemukolwiek polskiemu
      rządowi porażki niezależnie czyj to rząd to w takim razie życzy porażki Polski a
      w takim razie niech te 34% sabotażystów i zawistników które rządowi życzy
      porażki zrobi pozostałym 66% przysługę i wyniesie się z kraju.
      • silesius.monachijski Re: KIM Są CI KTóRZY żYCZą RZADOWI PORAżKI?? 09.11.05, 23:44
        mam nadzieje, ze oni tez zmadrzeja; moze sie myle, ale jestem optymista

pomanorder napisała:

> rozumiem że można nie lubić PiS ale jeżeli ktoś życzy jakiemukolwiek polskiemu
        > rządowi porażki niezależnie czyj to rząd to w takim razie życzy porażki
        Polski
        > a
        > w takim razie niech te 34% sabotażystów i zawistników które rządowi życzy
        > porażki zrobi pozostałym 66% przysługę i wyniesie się z kraju.
        • me-e Re: KIM Są CI KTóRZY żYCZą RZADOWI PORAżKI?? 10.11.05, 00:02
          ...ale po co maja wynosic sie z kraju...maja jeszcze kwasniewskiego...wyborow
          nie bedzie to raczej pewne ale kwasniewski moze jeszcze zamieszac...-)))
          • millero-tusk KIM Są ??? BOLSZEWICY, FALKSDOJCZE I ICH AGENCI !! 10.11.05, 14:16
            NO I KOSMOPOLITYCZNE UKŁADY MAFIJNE
            JAK NP. BIURO OBECNEGO PREZYDENTA ...
            CZY RADIOKOMITET CZY RPP ...
      • rom48 Ja juz takie slowa slyszalem w 1968. Toz to 10.11.05, 00:02
        zywcem wziete z wiecow organizowanych przezPZPR Syjonisci do Izraela. Ale po za zydami ucierpialo wtedy wielu z nas studentow wywalonych z uczelni. Idzia zamiast inzynierem jestem robotnikiem. To wlasnie metody komuny niezadowolony niepokrny. Precz!!!!
        • silesius.monachijski Re: Ja juz takie slowa slyszalem w 1968. Toz to 10.11.05, 00:10
          no ladnie; a czy wiesze, ze duza czesc tych, ktorzy w 1968 roku wyjechali, w
          latach 40-tych i 50-tych pracowalo "wydaknie" w stalinowskim aparcie przemocy,
          ktory mordowal AK-owcow, ksiezy, i innych ludzi, dla ktorych "nowy swiatly
          ustroj" to bylo kolejne - po hitlerowskiej okupacji - zniewolenie; stefan
          michnik, p. wolinska, i wielu, wielu inych; jestem wrogiem wszelkiego rasizmu,
          ale twierdzenie, ze w spolecznosci pochodzenia zydowskiego byly
          same "niewiniatka", jest zwyczajnym klamstwem; w 1968 roku "narodowi komunisci"
          pod wodza chama Moczara starali sie rozprawic z tzw. "internacjonalami", ktorzy
          tez - a nawet bardzo - mieli rece krwia zbrukane; i jak to wszytsko mozna
          odnosic do Kaczynskich? chyba ci sie w glowie przewrocilo

rom48 napisał:

> zywcem wziete z wiecow organizowanych przezPZPR Syjonisci do Izraela. Ale po
          za
          > zydami ucierpialo wtedy wielu z nas studentow wywalonych z uczelni. Idzia
          zami
          > ast inzynierem jestem robotnikiem. To wlasnie metody komuny niezadowolony
          niepo
          > krny. Precz!!!!
          • rom48 Re: Ja juz takie slowa slyszalem w 1968. Toz to 10.11.05, 00:27
            Tak bylo wielu takich ale wiekszosc to ludzie uczciwi tylko dlatego, ze byli zydami a wazniejsze, ze byli madrzejsi lepiej wyksztalceni i sytuowani zostali wygnani. A ilu mlodych ludzi takich jak ja ma zlamane byc mize niezle kariery naukowe. A nie widzisz analogii bo nie znasz tamtych czasow, ja widze. Nowe UB zalezne tylko od Kaczynskich, pelna geba frazesow o solidarnym panstwie a w oczach falsz obluda i zaklamanie. Niewidzisz czy niechcesz widziec??
            • silesius.monachijski Re: Ja juz takie slowa slyszalem w 1968. Toz to 10.11.05, 00:50
              Patrze i rozgladam sie, i nie widze zagrozenia, o ktorym piszesz; ja widze inne
              zagrozenie. ze uklad polityczno-medialno-mafijny, ktory sie strasznie rozrosl w
              ostatnich czasach, dalej walczy o zablokowanie wszelkich zmian, zmierzajacych
              do jego likwidacji (po czesci to zrozumiale: "punkt widzenia zalezy od punktu
              siedzenia); przykro mi z powodu Twojego losu (szczerze); ale spojrzyj szerzej:
              pani Rapaczynska, Michnik, Gebert, Milewicz, Luczywo, Blumsztajn - oni tez
              nalezeli do pokolenia (owczesnych) mlodych, ktorych (wraz z rodzicami)
              potraktowano zle; a jakie robia kariery? Luczywo przyznala kiedys, ze posiada
              akcje Agory w wysokosci ok 80 mln. PLN; innym tez niezle sie wiedzie;
              Rapacxynska, ktora wrocila ze Stanow z kapitalem, rzadzi Agora prawie, jak
              dyktator, i robi swietna kase (beda wydawac nowa gazete ogolnopolska); a Henryk
              Szlajfer? nie chce wracac do sprawy jego "kapowania" kolegow w 1968 roku; ale:
              byl prawie pewnym ambasadorem RP w USA (tylko, ze wspolpracowal ze sluzbami
              i "sprawa sie rypla"); a Passent: swietna "fucha" w Polityce, i ambasadorowanie
              w Chile (jest tez wielu innych ambasadorow z tego srodowiska); wiesz, wydaje mi
              sie, ze miecz "antysemityzmu" - szczegolnie w tym tak bolesnie zranionym kraju -
              moze byc bardzo obosieczny; to naprawde nie jest problem; Polska to nie
              Francja, czy Niemcy, gdzie synagogi, czy zydowskie osrodki kultury musza byc 24
              h na dobe chronione przez policje; wiec: nie przesadzajmy;

rom48 napisał:

> Tak bylo wielu takich ale wiekszosc to ludzie uczciwi tylko dlatego, ze byli
              zy
              > dami a wazniejsze, ze byli madrzejsi lepiej wyksztalceni i sytuowani zostali
              wy
              > gnani. A ilu mlodych ludzi takich jak ja ma zlamane byc mize niezle kariery
              nau
              > kowe. A nie widzisz analogii bo nie znasz tamtych czasow, ja widze. Nowe UB
              zal
              > ezne tylko od Kaczynskich, pelna geba frazesow o solidarnym panstwie a w
              oczach
              > falsz obluda i zaklamanie. Niewidzisz czy niechcesz widziec??
    • mr_richie NIestety bagno ma to do sebie ze wciaga 09.11.05, 23:54
      Polecam dobra stronke www.kaczor.uk.pl obrazuje wszystko co sie dzieje w tym kraju
      • silesius.monachijski Re: NIestety bagno ma to do sebie ze wciaga 09.11.05, 23:58
        "de gustibus non disputandum esse puto"; ja tez moge zaczac znow z mundurem
        dziadka Tuska, z jego - zaiste zabojczym - "umsiechem" w parze z Bolkiem, podac
        pare linkow (np. do "nie" - a ciekawe, oj bardzociekawe); i tez bedzie git? tez
        bedzie "dobra zabawa", jak na tej Twojej "dobrej stronce"; co, mam zaczac?

mr_richie napisał:

> Polecam dobra stronke www.kaczor.uk.pl obrazuje wszystko co sie dzieje w tym
        kr
        > aju
    • estr A ja pie.. to ich solidarne państwo 09.11.05, 23:54
      • silesius.monachijski Re: A ja pie.. to ich solidarne państwo 10.11.05, 00:02
        wyjatkowo inteligentne, jak na zwolennika PO
        • rom48 Re: A ja pie.. to ich solidarne państwo 10.11.05, 00:05
          Poczytaj odzywki twoich stronnikow. Hasla jak z wiecow PZPR w 1968
          • silesius.monachijski Re: A ja pie.. to ich solidarne państwo 10.11.05, 00:56
            w Polsce jest wielu ludzi obolalych, skrzywdzonych i mocno "wnerwionych" tym,
            co sie w tej chwili dzieje; wiesz, czasami zagladam na strony "Jerusalem Post"
            i "Commentary"; w porownaniu z tym, co tam sie na temat Polski wypisuje, to to,
            co pisza na forum GW niektorzy "przewrazlwieni" to "maly pikus"; a o "polskich
            obozach koncentracyjnych" w prasie i ksiazkach nie slyszales? moze pomoglbys
            jakos, zeby tam to sie nie pojawialo, to moze i tu bedzie lepiej? co Ty na to?

rom48 napisał:

> Poczytaj odzywki twoich stronnikow. Hasla jak z wiecow PZPR w 1968

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka