Dodaj do ulubionych

Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności

17.11.05, 22:06
Zenujaco biedni jak na ludzi sprawujacych najwyzsze role w panstwie. Mimo
tego mam nadzieje ze beda nieprzekupni.
Obserwuj wątek
    • inkayon Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 17.11.05, 22:06
      Jaki premier...taka Polska.

Oby nie;)

Pozdrawiam.
      • navaira Faaascynujące wieści 17.11.05, 22:53
        A co posiada Jarosław Kaczyński? (oprócz mamy i kota) Bo obawiam się, że to
        akurat może być bardziej miarodajne, jeśli chodzi o to, w jakim stanie będzie
        Polska po zakończonej kadencji Piss (tzn. za dwa lata).
    • wipigaki Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 17.11.05, 22:10
      to dpiero start przeciez
      • eexmd2 Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 17.11.05, 22:21
        no jak na bylego posla i wiceministra to kiepsko u niego z oszczednoscia
        moze wydal na in vitro?
    • eexmd2 strasznie niegospodarni sa 17.11.05, 22:14
      ledwie po kilkaadziesiat tysiecy oszczednosci a poslami lub ministrami sa od
      zawsze (niektorzy nawet bez przerwy jak dorn)
      ciekawe na co im tak idzie?
      zawsze mnie smiesza te oficjalnie podawane kwoty
      wydaje sei ze nasi parlamentarzysci doplacaja do tego interesu i potem musza se
      radzic jak hojarska...
    • jurekpy Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 17.11.05, 22:15
      Przynajmniej Mikosz,Religa i Sikorski czegoś się w zyciu
      dorobili.Pozostały "pożal się Boże" kwiat polskiej racji stanu to
      nieudacznicy życiowi.Jeżeli sami sobie do tej pory w skali mikro nie mogli
      pomóc to nie łudżmy się : oni nic nie wniosą twórczego do naszej obolałej
      gospodarki.Bedziemy mieć za to tematy zastępcze :aborcja,zapłodnienie in-
      vitro,super speckomisje polujące na przeciwników politycznych (zaczną od
      Kwaśniewskiego aby zgnoić go zanim zdąży utworzyć wokół siebie silną
      centrolewicę),itd,itp.
      • eexmd2 Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 17.11.05, 22:20
        nieudacznicy ta sa, ale widziales ile dorn zadeklarowal?
        bo kilku kadencjach poslowania?
        smiech na sali..
        • jurekpy Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 17.11.05, 22:49
          Premier Dorn znany jest na warszawskich salonach jako wybitny znawca i
          wielbiciel młodych kobiet.No cóż przyjemności kosztują
          • veglie Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 17.11.05, 23:22
            jurekpy napisał:

> Premier Dorn znany jest na warszawskich salonach jako wybitny znawca i
            > wielbiciel młodych kobiet.No cóż przyjemności kosztują
            No i alimenty.Ale jak taki goły to pytanie czy płaci?
    • premier_pacynka Straszne fujary prawie nic nie osiagneli 17.11.05, 22:38
      jesli maja tak nadzne majatki bo oczywiscie malzonki moga miec "nieco wiecej".
      OCzywiscie nie wszyscy jak np. p. MS. Natomiast jesli takie osoby maja rzadzic
      panstwem to dobrze nie wrozy, o siebie zadbac nie potrafia.Ciekawe czy kase
      przehulali (tylko nie wiem na co chyba na datki dla padre Alfonso Rydzyka albo
      swiatynie opatrznosci) czy po prsotu cale zycie byli nieudacznikami
      • doktorhabilitowany.1 Nie jest tak zle;) 17.11.05, 23:50
        Np. Marcinkiewicz - ma dzieci, ktorym na pewno pomaga finansowo (np. samochod
        corki), ma koszty zycia, duze mieszkanie... Naprawde nienajgorzej. Religa i
        Mikosz sa dobrze ustawieni, ale wykonuja wolne zawody, gdzie jak juz masz
        pozycje, to kasa sama wali drzwiami i oknami. Martwi mnie Dorn, ale widocznie
        gania za spodniczkami, a wiadomo, ze to kosztuje:)))
    • tow1sekr Marcinkiewicz czas start! Masz 4 lata! 17.11.05, 22:45
      Marcinkiewicz TKM! Szybko, szybko trzeba będzie pracować na konto z sześcioma
      zerami w Szwajcarii. Marcinkiewicz patrz i się ucz, rumiany nierób z pałacu
      pracował na takie konto dziesięć lat, pan, panie premnierze ma na to tylko 4
      lata. Należy zintensyfikować działania, no żesz qrfa mać, jak z 30 tyś zapewnić
      byt rodzinie i kolejnym pokoleniom?
      • eexmd2 Re: Marcinkiewicz czas start! Masz 4 lata! 17.11.05, 23:31
        nie obrazaj prezydenta kolego
        masz jakies dowody ze kwasniewski ma takie konto czy tylko plujesz jadem bo
        wiesz ze bezkarnie? czy to madrosc ludowa ktora w rm powtarzaja?
        jak masz to zglos je prokuraturze bo zatajajac je popelniasz przestepstwo
        albo ziobrze chociaz

btw uwazasz ze 30tys to duzo jak na czlwoiekaktory pracowal na calkiem niezlych
        stanowiskach? osobiscie bym wolal zeby polska rzadzili ludzie ktorzy potrafia
        (uczciwie) sobie w zyciu radzic
        chyba ze marcinkiewicz diety i pensje ministerialne przeznaczal na domy dziecka
        wtedy szacunek dla niego

co do twojej sygnaturki: pamietasz jeszcze aws czy beret ci oczy zaslonil?
        wiesz dlaczego potem sld dostalo 40%?
        wiesz jak marcinkiewiecz zalatwial bratu robote w ministerstwie?
        albo corka grzeskowiakowej do rady nadzorczej orlenu trafila?
        teraz tez tak bedzie, karuzela stanowisk juz sie rozkreca
    • svenek1 BIEDNI - ZLE, BOGACI - JESZCZE GORZEJ! 17.11.05, 22:51
      ludzie, nijak wam dogodzic. zawsze krytyka.
      poza tym ja nie wiem czy oni wszyscy(wg oswiadczen)az tak biedni...
      • doktorhabilitowany.1 Re: BIEDNI - ZLE, BOGACI - JESZCZE GORZEJ! 17.11.05, 23:58
        Kiedys mielismy w Poznaniu prezydenta, ktory slynal z niebrania lapowek, co
        chyba strasznie nie podobalo sie 'Dziennikowi Poznanskiemu', ktory nalezal do
        niejakiego Mariusza Switalskiego (ktory byl zwiazany finansowo z Urbanem). I
        pismaki smarowaly, ze prezydent buduje dom - straszna posesje ze zlotymi
        klamkami na olbrzymiej dzialce w okropnie atrakcyjnej okolicy, no i, ze na
        pewno kradnie skoro go stac na taka budowe. Pewnego dnia gruchnela wiesc, ze
        prezydent zakonczyl budowe. Pismaki pojechaly, obfotografowaly, a tam -
        normalny dom, taka kostka, na przedmiesciu, a wszystkie domy w sasiedztwie
        prawie takie same. Zadnych oznak zbytku, zadnych zlotych klamek. Komentarz:
        jak taki czlowiek, ktory nie umie zbudowac luksusowego domu moze dobrze rzadzic
        miastem:))) Wyszli na durniow, ale do konca smarowali teksty, ktore co prawda
        przeczyly ich poprzednim sensacjom, ale czy czytelnik musi pamietac?
    • grooken Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 17.11.05, 23:10
      Mikosz trzyma się dobrze. Jeśli będzie prowadził politykę skarbową państwa, jak
      własnej kiesy to czekają nas tłuste lata. :)
    • jaslon Udacznicy i Krezusi 17.11.05, 23:16
      Dzisiaj sami udacznicy i krezusi na forum :))))

Niestety jako społeczeństwo sprawdzamy się bardzo słabo. Każda grupa, już
      choćby trzy osobowa, daje się u nas zmanipulować jakiemuś pazernemu jełopowi.
      Znacząca część Polaków dostaje gał jak pięciozłotówki ( te z rybakiem ;)) na
      myśl o jakiejkolwiek władzy. Choćby to była władza nad miotłą, albo szuflą :)))

A jedyny cel w życiu to się dorobiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić!!!!!!!!!!!!!!

Czego wam pazerne jełopy życzę, tylko odwalcie się normalnych ludzi. A
      najlepiej to się wyeksportujcie do tego waszego wymarzonego U$A. Najlepiej
      wczoraj :)))
    • eddie83 biedny jest ten kto ma duzo i szkodzi POLSCE .... 17.11.05, 23:16
      do szczescia nie potrzba duzo pieniedzy ... pozdrawiam 3ymam kciuki za PiS
      • eexmd2 Re: biedny jest ten kto ma duzo i szkodzi POLSCE 17.11.05, 23:34
        ja trzymam kciuki za polske
        ciekawe czy pis zrobi taka dziure budzetow i wzrost bezrobocia jak aws sie udalo
        ludzie w sumie ci sami to czemu ma im sie nie powiesc...

ale igrzyska beda, oj beda
        ordery dla tatki rydzyka, komisje, nowe urzedy, nowe specsluzby, czujne oko i
        reka panstwa katolickiego w kazdym kacie i pod kazda spodnica..
    • mistermister Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 17.11.05, 23:35
      " VI Zobowiązania pieniężne:
      (...)ok 60.000 zł-zobowiązanie umowne na budowę domu przez wykonawcę [...] nie wymagalne wobec rażących wad w wykonaniu budynku i stworzenia zagrożenia dla życia uzytkowników będących przedmiotem zarzutów w postępowaniu prokuratorskim"

Kto powie, z czyjego oświadczzenie to cytat, że zachwycę się tą piękną stylistyczna polszczyzną? :)
      • eexmd2 Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 17.11.05, 23:39
        wanna-drzwi wasserman?
      • eexmd2 Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 17.11.05, 23:40
        >>zagrożenia dla życia uzytkowników będących przedmiotem zarzutów w
        postępowaniu prokuratorskim

jesli tak jest w oryginale to wasserman nawet po prawniczemu mowic nie umie
        jacy uzytkownicy sa przedmiotem zarzutow?
        • mistermister Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 17.11.05, 23:55
          eexmd2 napisał:

> jesli tak jest w oryginale to wasserman nawet po prawniczemu mowic nie umie
          > jacy uzytkownicy sa przedmiotem zarzutow?

No tak jest w oryginale, choć przyznam, że z trudem to wszystko odczytałem bo pan W. ma wyjątkowo paskudny charakter ( PiSma - oczywiście).
          Ale dochód za 2004 w wysokości ponad 145 tys złotych mi zaimponował. Czyli miał z czego za dom zapłacić, ale kutwa, woli mieć za darmo.
    • doktorhabilitowany.1 I co? Normalni, no nie? 17.11.05, 23:42
      Mikosz jest najmlodszy, ale zdaje sie, ze najlepiej jest przygotowany do swoich
      zadan. Jak bedzie dbal tak dobrze o gospodarke, jak o wlasny majatek, to dobrze
      wroze nam na przyszlosc:)) A jeszcze ten fortepian - fortepiany to droga
      zabawa, wiec ten to pewnie jakis przyzwoity sredniak, ale za to pan Andrzej ma
      zone, ktora swietnie potrafi grac na roznych instrumentach. Inna sprawa, ze
      troche szkoda takiego Mikosza do polityki:))
      Najbardziej bawi mnie oswiadczenie Dorna - taki mily facet, a nie ma
      oszczednosci... Wiadomo, zycie kosztuje;) Nieruchomosci tez - ale przynajmniej,
      jak bedzie mial w koncu dzieci, to beda co mialy dziedziczyc. Troche sie
      obawiam, ze ta jego niechec do oszczedzania bierze sie z jakichs wiadomosci o
      nadchodzacej inflacji albo kryzysie, a wiadomo, ze w takiej sytuacji najlepiej
      ulokowac kapital np. w nieruchomosci...
      • maciejslu Re: I co? Normalni, no nie? 18.11.05, 00:02
        doktorhabilitowany.1 napisał:

> Mikosz jest najmlodszy, ale zdaje sie, ze najlepiej jest przygotowany do
        swoich
        > zadan.

Jest przygotowany, bo z Poznania i "trójkę" kończył :-)))
        • doktorhabilitowany.1 Re: I co? Normalni, no nie? 18.11.05, 00:05
          Slusznie prawisz;)
          Tez jestes z Poznania?
          • maciejslu Re: I co? Normalni, no nie? 18.11.05, 00:23

> Slusznie prawisz;)
            > Tez jestes z Poznania?

I też chodziłem do "trójki"; stąd znam Pana Ministra Skarbu :-)))

Zdarzyło nam się razem sporo nabroić swego czasu (ulotki i takie tam różne
            rzeczy...) - ja nawet z tego powodu wyleciałem z budy, bo jako przewodniczący
            samorządu szkolnego "wyraziłem zgodę" i zainicjowałem powieszenie krzyża od
            Papieża w szkole. Ech, wspaniały rok '81 :-)))
            • doktorhabilitowany.1 Re: I co? Normalni, no nie? 18.11.05, 00:35
              Ja reprezentuje pokolenie Waszych 'mlodszych braci' - moj brat chodzil do
              10tki. Wtedy bylo naprawde fajnie, bo wszyscy sie nabijali z komuny prawie tak
              otwarcie jak my dzisiaj z PiSu... Duch w Narodzie nie zginal, tylko, ze teraz
              musimy przypominac tym, ktorzy jak sie wtedy zdawalo mysleli tak jak my, ze nie
              wolno ludziom zabraniac posiadania wlasnych przekonan i wartosci oraz
              demonstrowania ich...
    • ewswr Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 18.11.05, 00:01
      są śmieszni. od lat siedzą w parlamencie etc. zarobki mają jak na Polskę spore,
      a oszczędności mają mniejsze niż ja, jestem zawodowo aktywny dopiero od paru
      lat. co robią z kasą? mam wrażenie że ściemniają.
      • doktorhabilitowany.1 Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 18.11.05, 00:08
        Poczekaj az bedziesz mial dorastajace, albo dorosle dzieci:)))
    • arturs15 Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 18.11.05, 00:07
      Hmmmm.... Zobaczcie oswiadczenie majatkowe Lubinskiej.
      Tam gdzie miala gwiazdki (niewlasciwe skreslic i uzupelnic w odpowiednich
      punktach) oczywiscie nieczego nie skresla tylko wyjasnia. Juz mielismy ministra
      ktory nie rozumial tresci prostych deklaracji, potem chcial byc prezydentem a
      teraz pasie bizony.
    • widziane_inaczej Jajogłowi miłośnicy Gazety Wybiórczej drżyjcie 18.11.05, 00:08
      • doktorhabilitowany.1 :)))drzą czytajac takie kretynizmy jak twoj post 18.11.05, 00:10
        A o co ci wlasciwie chodzi?
        • eexmd2 Re: :)))drzą czytajac takie kretynizmy jak twoj p 18.11.05, 00:16
          whatever
          pora drzec

-----
          spieszmy sie kochac imieslowy przyslowkowe
          umieraja na naszych oczach!
          • doktorhabilitowany.1 Re: :)))drzą czytajac takie kretynizmy jak twoj p 18.11.05, 00:19
            Staram sie, ale nie moge:)) Za to trzese sie ze smiechu:))))
            • maciejslu Re: :)))drzą czytajac takie kretynizmy jak twoj p 18.11.05, 00:25

> Staram sie, ale nie moge:)) Za to trzese sie ze smiechu:))))

A ja na wszelki wypadek lekko zadrżałem...

Chyba muszę zamknąć balkon ;-)
              • doktorhabilitowany.1 Re: :)))drzą czytajac takie kretynizmy jak twoj p 18.11.05, 00:36
                Sprawdz czy nie masz uchylonego okna:))) Zimno na dworze, wicher duje...
    • australopitecus Re: Marcinkiewicz ma 30 tys. oszczędności 18.11.05, 03:26
      ......a nadzieja to matka.........., mnie interesuje inna sprawa, gdy ktos nie
      potrafil samemu sobie zabezpieczyc finansowego komfortu, jakim cudem uda mu sie
      to zrobic dla calego narodu. Wiem co powiedzie, pomoga niebiosa i Ksiadz
      Dyrektor, ale dlaczego te Niebiosa tak dlugo zwlekaja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka