Dodaj do ulubionych

Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do s...

• inkoguto Zdrajcy wśród kiboli 22.11.05, 10:34
      Uprzejmie donoszę władzy, że wśród zdrowej części naszego społeczeństwa jaką są
      niewątpliwie kibice piłkarscy (żywo reagujący na wszelkie próby organizowania
      jakichkolwiek zadym. które oderwą media i policję od ich pomeczowych ulicznych
      potyczek)zdarzają się niestety czarne owce. Po wygranym meczu ci zdrajcy
      intonują pieśń o dwuznacznym tytule "We are the Champions" napisaną przez
      znanego i powszechnie potępianego zboczeńca i pedała. Część młodych i
      niedoświadczonych chłopców przyłącza się do zdeprawowanych inicjatorów tego
      śpiewu nie zdając sobie sprawy, że wpisują się tym samym w "filozofię
      homoseksualną" i propagowanie wartości, które zagrażają katolickiemu modelowi
      polskiej rodziny. Już sam fakt, iż śpiewają to w obcym języku świadczy, że ta
      zaraza przyszła do nas z zachodu i moralnie zgniłej UE.
      Dodam tylko, że męski bohater tej pieśni zwraca się do adresata "my friend" -
      "mój przyjacielu" co jednoznacznie ukazuje gejowski charakter powyższego
      songu. Biorąc pod uwagę, że na mecze przychodzi wiele rodzin z małymi dziećmi,
      ta próba deprawacji najmłodszego pokolenia jest w tym przypadku wyjątkowo
      perfidna i zbrodnicza. Na szczęście uświadomiona i odpowiedzialna część kibiców
      reaguje wówczas błyskawicznie skandując wesoło "pedały do gazu".
      • carlitos35 Re: Zdrajcy wśród kiboli 22.11.05, 11:22
        I rządam (!) jakiejś pożądnej pieśni stadionowej ! Rzeby była i z duchem i
        wiarą i piłką norznom zapanbrat. Panie Marku Marszałku: w Panu nadzieja na
        lebsze.-
    • piotrprzekota Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 10:35
      Oglądałem wczoraj chyba na TVP3 relację z Marszu(? znak zapytania, bo to chyba
      nie był marsz). Wypowiadał się (chyba) jeden z przywódców ruchu hmoseksualistów.
      Straszył, że Berlin, gdzie ostatnio Poznań szeroko się promował, dowie się o
      rozgonieniu demonstracji, a on sprawi, że Berlińczycy nie będa chcieli
      inwestować w Poznaniu, a pieniądze wydane na promocje to pieniądze stracone.
      Troszkę to mnie dziwi. Dlaczego? Miasto ma PRAWO do odmowy wydania pozwolenia na
      zgromadzenia. To prawo wykorzystał symaptyzujący z PO (tak tak sympatyzujący -
      sprawdzie w necie, że tak jest), decyzję podtrzymał wojewoda z SLD, któego
      trudno podejrzewać o jakieś anty-xxxx skłonności.
      I teraz ten przywódca otwarcie mówi, że będzie szkodził interesom miasta, tylko
      dlatego, że skorzystała ze swoich praw. Ba! Człowiek będzie szkodził interesom
      Polski, ponieważ nie otrzymał pozwolenia na marsz. A jak to się ma do
      partiotyzmu? Co jest ważniejsze: propagowanie haseł pro-homoseksualnych (bo o to
      głównie chodziło) czy dobre imię ojczyzny? Czy taka osoba to patriota?

• carlitos35 "taka osoba to nie patriota". Nawet nie dewota. 22.11.05, 11:24
        piotrprzekota napisał:

> Oglądałem wczoraj chyba na TVP3 relację z Marszu(? znak zapytania, bo to chyba
        > nie był marsz). Wypowiadał się (chyba) jeden z przywódców ruchu
        hmoseksualistów
        > .
        > Straszył, że Berlin, gdzie ostatnio Poznań szeroko się promował, dowie się o
        > rozgonieniu demonstracji, a on sprawi, że Berlińczycy nie będa chcieli
        > inwestować w Poznaniu, a pieniądze wydane na promocje to pieniądze stracone.
        > Troszkę to mnie dziwi. Dlaczego? Miasto ma PRAWO do odmowy wydania pozwolenia
        n
        > a
        > zgromadzenia. To prawo wykorzystał symaptyzujący z PO (tak tak sympatyzujący -
        > sprawdzie w necie, że tak jest), decyzję podtrzymał wojewoda z SLD, któego
        > trudno podejrzewać o jakieś anty-xxxx skłonności.
        > I teraz ten przywódca otwarcie mówi, że będzie szkodził interesom miasta,
        tylko
        > dlatego, że skorzystała ze swoich praw. Ba! Człowiek będzie szkodził interesom
        > Polski, ponieważ nie otrzymał pozwolenia na marsz. A jak to się ma do
        > partiotyzmu? Co jest ważniejsze: propagowanie haseł pro-homoseksualnych (bo o
        t
        > o
        > głównie chodziło) czy dobre imię ojczyzny? Czy taka osoba to patriota?
        >
    • lion84 Wolność, gwarantowana prawami człowieka. 22.11.05, 10:39
      Ludzie jesteście okropni... Według sondarzy tylko 4% polaków uważahomoseksualizm
      za rzecz normalną. Zacznijmy od tego, że homoseksualizm w naszym gatunku
      występuje od tysięcy lat, mniej wiecej na poziomie 5-7-10%. Na takim samym
      poziomie występuje u innych gatunków zwierząt! Naukowcy to potwierdzili, teorii
      skąd sie to bierze jest pełno.

Ci ludzie chcą być zauważeni. Chcieli tylko pokazać że są. Jesteśmy krajem
      homofobów. Bardzo łatwo zostać tu pobitym za bycie gejem. Ci ludzie, zaznaczam
      ludzie- są ludzmi czy sie to nam podoba czy nie, mieli prawo zoorganizować to
      manifestacje. Prawo konstytucyjne, czy nam sie to podoba czy nie. A władze miały
      obowiązek zrobić wszystko aby sie to odbyło grzecznie i bez krwi.

Europa znów zakrzyczy że brak u nas tolerancji, a Polska pęknie na dwie części
      tych co to są za i tych co są przeciw.

Czy ja jestem za? Tak. Za homoseksualistami? Nie. Dla mnie mogliby być
      kimkolwiek. Jestem za wolnością. Żałosne, że w kraju przez tyle lat uciskanym i
      pozbawionym wolności w tylu obecnie żyjących pokoleniach nie ma ochoty okazania
      choć troche wolności dla względnie niedużego procentu społeczeństwa.
    • hanyska2 IV Rzeczpospolita zdradzila demokracje! 22.11.05, 10:41
    • hirsh1 Czy wojewoda Nowakowski został już wyrzucony zSLD? 22.11.05, 10:46
      Sznowni Panie Wojciechu Olejniczak, SZP Ryszardzie Kalisz
      Czy wojewoda wielkopolski Andrzej Nowakowski został już usunięty z SLD?
      Jeśli nie to kiedy zostanie dyscyplinarnie usunięty z partii?
      Za co?
      No coments...
    • matador10 Dość pedalskiej hucpy 22.11.05, 10:52
      Ci pseudodemokraci - pedały i lesbijki chcieliby narzucić większej części społeczeństwa swoje prawa i światopogląd. Oczywiście postEMpowe media zgrupowane wików kartelu Agory robią rejwach. Zasada jest prosta - im gorzej w państwie, tym więcej kombinacji typu Michnik-Rywin może ujść na sucho. Co to za demokracja jak jakaś lesba lub kałolub z TVN prawi morały np. o wychowaniu dzieci.
      • inkoguto Re: Dość pedalskiej hucpy 22.11.05, 11:03
        Ale bełkot. Miałeś może jakieś czołowe zderzenie z bykiem?
        • matador10 Re: Dość pedalskiej hucpy 22.11.05, 11:59
          inkoguto napisał:
          > Ale bełkot. Miałeś może jakieś czołowe zderzenie z bykiem?

No proszę, jeszcze zoofil się dołączył. Tak krok po kroczku - wszystko oczywiście w imię wolności tolerancji - teraz pedały i lesby, następnie zoofile, nekrofile, pedofile. Wszak wg was, jeśli tacy osobnicy istnieją (tacy się urodzili), to należy im pozwolić na propagowanie swojej orientacji. A gdzie miejsce dla seryjnych morderców - oni też są nieodłączną częścią społeczeństwa!!! Jak demokracja, to demokracja!!!
      • 9111951u Re: Dość pedalskiej hucpy 22.11.05, 11:03
        Szanowny Pan minister spraw wewnetrznych i administracji, przypominam ,ze
        obowiązują Pana przepisy ustawy o "finansach publicznych" , z przepisów tych
        wynika, że budżet nie może odstąpić od egzekucji naleznych mu pieniędzy z
        tytułu kosztów przywracania obowiązujacego prawa. .Zatem Panie ministrze
        czyńcie swą powinność : Organizatorzy nielegalnego zgromadzenia są znani z
        imienia i nazwiska i nie powinno być trudności z egzekucją od nich nalezności
        za akcję policji . Natomiast z powództwa cywilnego organizatrów nielegalnego
        marszu winni ścigać kupcy poznańscy, którzy na skutek nielegalnej demonstracji
        spowodowali stary w obrotach poznańskich kupców.
        • carlitos35 Dobry, dłuuuuugi numer ! 22.11.05, 11:28
    • tersta A to byli policjanci w moherowych kaskach i obroni 22.11.05, 10:59
      ...li napastników.
      • m15 Re: A to byli policjanci w moherowych kaskach i o 22.11.05, 11:08
        tersta napisała:

> ...li napastników.
        brawo moherowi-jesteście ostoją prawa,moralności i normalności,pederaści do
        lekarzy ,leczcie swe zboczenia
    • r.m.wisniewski Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 11:07
      Niech składają skargi gdzie chcą.... Była manifestacja nielegalna? Była więc
      niech spadają na drzewo. Nic nie mam przeciwko temu, że jeden facet drugiemu
      wciska członek w odbyt lub jedna kobieta drugiej kobiecie wciska język między
      nogi....(mają taki pociąg, lubią to ..... to niech robią). Ale niech na siłę
      nie próbują mnie przekonywać a tym, że ja ich dyskryminuję albo cokolwiek mam
      do nich. Nic nie mam do nich ale parady równości prędzej czy później
      przeradzają się w kult miłości homosexualnej i lesbijskiej z ewidentnym
      zachęcaniem do tego typu zachowań. Dla mnie organizatorzy parad równości są jak
      wampirki, którym brakuje świeżej krwi i temu służą te manifestacje tj.
      pozyskiwaniem nowych. Jako ojciec nie zgadzam się na to aby moje dziecko
      wracając ze szkoły lub kina napotykało parady homoseksualistów i lesbijek....
      Dla mnie te środowiska są równoprawnymi członkami społeczności ale przecież
      chcą byc równiejsi od innych i na to zgody nie ma. Nie ma i nie będzie. Tak dla
      tego co legalne, nei dla tego co nielegalne. A ta manifestacja była nielegalna.
      • carlitos35 Uprzedzenia panie Wiśniewski ! Uprzedzenia, 22.11.05, 11:34
        lęki, frustracje. W końcu - potrzeba dominacji. Tyle tylko powiem, bo widzę
        jak głęboko Pan w nich tkwi. Miłego dnia, na Pana miarę. Niech Pan żadnego
        złego ducha nie napotka ! Szczerze.
      • anvill Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 12:25
        Jest takie powiedzenie "uderz w stół a nożyce sie odezwą" - cóż człowiek który
        nie ma dyskryminuje homoseksualistów stwierdzi - te hasła nie do mnie. Na moje
        oko musisz mieć coś na sumieniu.
        Uwielbiam naszą polska tolerancję na zasadzie " ja nic do nich nie mam niech
        robią co chcą ale jakbym takiego na ulicy spotkał to do gazu bym wysłał" :)))))
    • marych Zróbmy marsz w Strasburgu!!!!!! 22.11.05, 11:09
      tam jest prawdziwa wolność.
      niech świat się dowie, że bliżej nam do Białorusi nie do Unii
      • m15 Re: Zróbmy marsz w Strasburgu!!!!!! 22.11.05, 11:20
        marych napisał:

> tam jest prawdziwa wolność.
        > niech świat się dowie, że bliżej nam do Białorusi nie do Unii
        tak,tak ,jeszcze raz tak-róbcie marsze w strasburgu ,nowym jorku i wszystkich
        innych miastach ,których mieszkańcy lubią takie zboczone pochody-świetny
        pomysł,jestem z wami
        • carlitos35 Re: Zróbmy marsz w Strasburgu!!!!!! 22.11.05, 11:35
          Nie poplułeś sobie dresu ?

m15 napisał:

> marych napisał:
          >
          > > tam jest prawdziwa wolność.
          > > niech świat się dowie, że bliżej nam do Białorusi nie do Unii
          > tak,tak ,jeszcze raz tak-róbcie marsze w strasburgu ,nowym jorku i wszystkich
          > innych miastach ,których mieszkańcy lubią takie zboczone pochody-świetny
          > pomysł,jestem z wami
    • mieszko27 Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 11:17
      Do Młodzieży Wszechpolskiej.

Zamiast burd ulicznych urządzanych na ulicach Krakowa, Warszawy i Poznania
      (wcześniej Gdańska) pod parasolem i przy pasywnej postawie policji oraz
      organów ścigania, lepiej siąść do ławek szkolnych, które są jedynym miejscem
      zdobywania wiedzy i wychowania. Zamiast karygodnych spektakli, wznoszenia i
      wykrzykiwania nacjonalistycznych, antysemickich haseł przy siedzibie AGORY –
      lepiej przyjrzeć się dokładnie jak ONI to robią, jak potrafią zbudować
      wspaniały gmach, wydawać najlepiej w Polsce redagowaną Gazetę Wyborczą i jak
      potrafią zarobić nie tylko dla siebie, ale i ŁOŻYĆ NA UTRZYMANIE Młodzieży
      Wszechpolskiej. Zamiast wyładowywać na nich wściekłość własnej niemocy i
      nieudolności - brać z nich przykład wiedzy, kompetencji, zaradności,
      gospodarności, rzetelności, dobrej roboty. NAUCZYĆ SIĘ WSZYTSKIEGO, CO ONI
      ROBIĄ BY POTEM NIE DOSZŁO DO POWTÓRKI Z HISTORII, WYEKSMITOWANIA ICH, ZAJĘCIA
      TEGO, CO ONI ZROBILI I NIEPORADZENIA SOBIE ZE SPUŚCIZNĄ. Młodzieży
      Wszechpolska, uczcie się tworzyć, a nie burzyć dom, którego sami nie
      stworzyliście.
    • bree_van_de_kamp :(((((((((((((((((((((((((((((((( ((((((((((((((((( 22.11.05, 11:22
      wstyd mi za tek kraj, za tych ludzi. wstyd mi, ze mieszkam w kraju pelnym
      nienawisci do wszystkiego co inne. wstyd mi za obecna wladze, ktora propaguje
      neofaszyzm. totalna zalamka
      • carlitos35 Re: :(((((((((((((((((((((((((((((((( ((((((((((( 22.11.05, 11:37
        :::---((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((999

bree_van_de_kamp napisała:

> wstyd mi za tek kraj, za tych ludzi. wstyd mi, ze mieszkam w kraju pelnym
        > nienawisci do wszystkiego co inne. wstyd mi za obecna wladze, ktora propaguje
        > neofaszyzm. totalna zalamka
      • m15 Re: :(((((((((((((((((((((((((((((((( ((((((((((( 22.11.05, 11:38
        bree_van_de_kamp napisała:

> wstyd mi za tek kraj, za tych ludzi. wstyd mi, ze mieszkam w kraju pelnym
        > nienawisci do wszystkiego co inne. wstyd mi za obecna wladze, ktora propaguje
        > neofaszyzm. totalna zalamka
        a ja się wstydzę za ludzi ,którzy własne (zboczone)preferencje seksualne
        wyciągają na ulicę,ich może to nawet i kręci,lecz większość społeczeństwa nie
        chce oglądać ich zboczonych pomysłów na stosunki seksuslne,kogo obchodzi jak
        pan x robi to ze swoją żoną ,a pan y jak posuwa sąsiadkę ,to nie jest temat
        publiczny ,lecz prywatna (intymna )sprawa człowieka i ulica nie może być
        miejscem tego typu dysput,wstyd mi za wszystkich ,którzy sprawy alkowy
        roztrząsają na forum publicznym
        • bree_van_de_kamp Re: :(((((((((((((((((((((((((((((((( (((((((((( 22.11.05, 11:47
          m15 napisał:

> bree_van_de_kamp napisała:
          >
          > > wstyd mi za tek kraj, za tych ludzi. wstyd mi, ze mieszkam w kraju pelnym
          > > nienawisci do wszystkiego co inne. wstyd mi za obecna wladze, ktora propa
          > guje
          > > neofaszyzm. totalna zalamka
          > a ja się wstydzę za ludzi ,którzy własne (zboczone)preferencje seksualne
          > wyciągają na ulicę,ich może to nawet i kręci,lecz większość społeczeństwa nie
          > chce oglądać ich zboczonych pomysłów na stosunki seksuslne,kogo obchodzi jak
          > pan x robi to ze swoją żoną ,a pan y jak posuwa sąsiadkę ,to nie jest temat
          > publiczny ,lecz prywatna (intymna )sprawa człowieka i ulica nie może być
          > miejscem tego typu dysput,wstyd mi za wszystkich ,którzy sprawy alkowy
          > roztrząsają na forum publicznym

nie przypominam sobie, by ta demonstracja byla zbiorowa orgia w centrum
          poznania. chociaz wtedy z pewnoscia wzorowi katolicy z dornem na czele chetnie
          by sie do les grup dolaczyli, taka to polsko-katolicka hipokryzja. masz racje
          nie powinno byc wiecej marszow rownosci, bo i tak w polsce na rownosc nie ma
          zadnych szans. ciekawe, czy jak juz katoprawica rozprawi sie z wszystkimi
          homoseksualistami zamykajac ich w odpowiednich szpitalach, to czy wezma sie np
          za ludzi niewidomych? tez mniejszosc, i tak samo zdaniem katoprawicy chora. i to
          nieuleczalnie.
          • liberalka Re: :(((((((((((((((((((((((((((((((( ((((((((( 22.11.05, 12:16
            drogi bree, wezmą się za wiele więcej osób. Wczorał w "Prosto w oczy" pan posel
            Pilka odpowiadajac na dociekliwosc Olejnik oskarżał ją o szerzenie filozofii
            homoseksualnej i nawoływanie do łamania prawa, a w końcu odmówił prawa do
            demonstracji osób, które mają jakiekolwiek inne przekonania
            • carlitos35 Re: :(((((((((((((((((((((((((((((((( (((((((( 22.11.05, 12:27
              Tak było wczoraj, faktycznie TVP1. A ksiądz Boniecki lawirował jak piskorz. W
              końcu zgodził się że jest po stronie bitych i poniżonych. -
              Przedstawiciel Pisu przedstawił nam wizję porządku moralnego wg. ZSRR Anno
              1936.-
              • igel1 Re: :(((((((((((((((((((((((((((((((( ((((((( 22.11.05, 12:58
                Znam chyba z 20 ksiezy geji..na ambonie krzycza o rownouprawnieniu ,
                demokracji wolnosci milosci blizniego itp....Tek siadz ktory lawirowal w TVP
                to moze jeden takich..niestety jak za faszystofskiej ale i komunistycznej
                rowniez obawial sie konsekwencji wypowiedzenia paru slow prawdy.W koncu
                nastaly czasy dykury kaczyskich.Metoday juz poznajemy.

Zegnaj polsko demokratyczna ...a tak pieknie sie zaczelo...
                • liberalka Re: :(((((((((((((((((((((((((((((((( (((((( 22.11.05, 13:08
                  Tu nie masz racji. Ks. Boniecki to światły i mądry gość i dosyć jednoznacznie
                  wypowiadał się przeciw zakazom głoszenia własnych poglądów. Ciekawie również
                  diagnozował polskie społeczeństwo - ciemnawe i ksenofobiczne bo słabe i lękliwe.
        • bree_van_de_kamp Re: :(((((((((((((((((((((((((((((((( (((((((((( 22.11.05, 11:51
          m15 napisał:

> bree_van_de_kamp napisała:
          >
          > > wstyd mi za tek kraj, za tych ludzi. wstyd mi, ze mieszkam w kraju pelnym
          > > nienawisci do wszystkiego co inne. wstyd mi za obecna wladze, ktora propa
          > guje
          > > neofaszyzm. totalna zalamka
          > a ja się wstydzę za ludzi ,którzy własne (zboczone)preferencje seksualne
          > wyciągają na ulicę,ich może to nawet i kręci,lecz większość społeczeństwa nie
          > chce oglądać ich zboczonych pomysłów na stosunki seksuslne,kogo obchodzi jak
          > pan x robi to ze swoją żoną ,a pan y jak posuwa sąsiadkę ,to nie jest temat
          > publiczny ,lecz prywatna (intymna )sprawa człowieka i ulica nie może być
          > miejscem tego typu dysput,wstyd mi za wszystkich ,którzy sprawy alkowy
          > roztrząsają na forum publicznym

w kwestii zboczen, to dla mnie zboczeniami, ktore powinny awansowac na zboczenie
          roku:
          - celibat ksiezy i wszystkie konsekwencje ktore z jego braku wynikaja
          - brak seksu w grupach bojowek ponurego romana, co przejawia sie agresja
          porownywalna z najwiekszymi zbrodniarzami tego swiata

wiec moze gdyby ww grupy korzystaly z zycia, a nie spedzaly calego czasu na
          mocowanie nowego pasa cnoty, to moze poziom agresji wsrod polakow by sie
          zmniejszyl, a tolerancja wzrosla.

co dla ciebie jest zboczeniem, w krajach cywilizowanych jest czyms normalnym. i
          odwrotnie.
        • carlitos35 I masz prawo do wstydu, niechęci i nie oglądania. 22.11.05, 11:51
          Tylko że Twoje prawo nie może niszczyć prawa innych. Radzę to na spokojnie
          przemyśleć.-
      • wirus20 Re: :(((((((((((((((((((((((((((((((( ((((((((((( 22.11.05, 11:49
        abstrachując od moich poglądów na marsze itp, bo to akurat wkontekscie mojej
        wypowiedzi jest nieistotne, chciałby odnieść się do zarzutównielegalności
        decyzji PrezydentaPoznania i Wojewody Wielkopoloskiego. Wypowiedz opre najpierw
        na prawie konstytucyjnym,a później odniosę ją do prawa administracyjnego. Otóż
        chyba wszystkim krytyką umyka fakt istnienia w konstytucji artykułu (bodajrze
        art.31, który mówi że wolności iprawa obywatelskie mogą być ograniczane w
        ustawie(czyli dla mniej kumatych w innej ustawie niż konstytucja też)i
        wymienione są tam warunki takiego ograniczenia (m.in ochrona bezp. publicznego).
        Na podstawie tego artykuło jest kilka ustaw, które dają ogranom adm. publicznej
        uprawnienie do ograniaczania w określonych sytuacjach naszych (czyli obywateli)
        praw. Do tych ustawa na pewno sątony rozporządzeń. Skoro organ adm. publicznej
        wydał na ich podstawie decyzję to jest ona ważna i legalna. Dopiero gdy sąd
        administracyjne podczas kontroli stwierdzą żę jednak te ustawy (a nie
        konstytucja) takich uprawnień w tej sytuacji nie przyznają to uchylą tę decyzje,
        natomiast sądy adm nie mają prawa orzekać o zgodności decyzji z konstytucją. W
        polkscetym zajmuje się Trybunał Kostytucyjny(który sprawdza zgodność aktów
        normatywnych powszechnie obowiązujących zkonstytucją, a decyzja takim aktem nie
        jest) Sąd administracyjny ew. może zadać TKonstytucyjnemu pytanie prawne
        odnośnie legalności ustawy na podstawie,której wydana została decyzja(tak więc
        jeśliby sieokazało że jest ona niezgodna z konst to konstytucje w tej sytuacji
        złamał ustawodawca a nie organ adm publicznej-prezydent miasta czy wojewoda.
        Dodam tymlo że organy adm publicznej nie mają kompetecji do powiedzenia "ta
        ustawa jest niezgodna z konst, my jej nie będziemy stosować", tylko nawet jak
        tak uważają to muyszą ją zastować (bardzo często radzą ludizom by skarżyli ich
        decyzje do sądów adm, bo bo ustawa jest bez sensu i napewno sądy uchylą ich
        decyzje). Jesli chodzi o prawo administracyjne w dalszej kolejności należy
        zaznaczyć że nie da się stosować konstytucji bezpośrednio (mimo iż jest taki
        zapis w tejże) w tej dziedzinie prawa, tzn. próbuje się wymyslić teorię, które
        pozwolą zastosować ją w taki sposób, ale jeszcze nikomu nie udało się
        zaproponować czegoś sensownego. Tak więc może ci,którzy wypowiadają się na tym
        forum są tacy genialni (i niech zgłoszą swoje pomysły np. do katedr prawa
        administracyjnego na uniwersytetach) a prawnicy tacy głupi. Po prostu
        konstytucja jest zbyt ogólna by być podtawa decyzji adm i dlatego włąśnie
        ustanawia szereg kompetecji dla ustawodacy do sprecyzowania jej. Ponadto jak już
        pisałem wczesniej organy adm nie mogąsobie powiedzieć że nie stosują ustawy
        która ich wiąze tylko konstytucje. I jeszcze anegdotka - jeden z ćwiczeniowców
        na moim uniwerku co zajęcia nasmiewa się z buraków którzy swe skargi na dcyzje
        adm opierają na zarzutach niezgodnośći z konstytucjynymi prawami, apowinni na
        niezgodności z ustawa wydaną na podstawie konstytucji, a najbardziej wesołe(? bo
        dla mnie tragiczne) że się ludziom tego nie da wytłumaczyć (typu Lepper, który
        zawsze jak ma jakiś świetny pomysł to powołuje się na konstytucje)...
        Posumowując decyzja jest wazna i zgodna z ustawą wydaną na podstawie
        konstytucji, mozę być unieważniona przez sąd administracyjny, ale nie mozę być
        orzeczone jej(decyzji) niezgodność z konstytucją. Niezgodna z konstytucją mozę
        być ustawa na podstawie której decyzja została wydana.
        dziękuje i pozdrawiam, mam nadzieję ze trochę wyjaśniłe a nie pogmatwałem...
      • gniewko_syn_ryba Re: :(((((((((((((((((((((((((((((((( ((((((((((( 22.11.05, 21:02
        Po twoim nicku domyślam się, że chodzi o Holandię... (?) ;)))
    • r.m.wisniewski Demokracja??? HMM --- 22.11.05, 11:29
      Do czego prowadzi demokracja??? do nikąd.... i to jest fakt podparty
      wydarzeniami francuskimi etc.
      • anvill Re: Demokracja??? HMM --- 22.11.05, 12:49
        Droga na Białoruś stoi otworem. Możesz tam wyjachać i cieszyć się dyktaturą
        jeśli nie smakuje ci demokracja. Jeszcze cię w telewizji pokażą jako tego który
        uciekł na wschód ze zgniłego zachodu i tej strasznej Polszy. Kto wie może I
        sekretarzem zostaniesz
    • sykstus6 Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 11:30
      ja nie rozumiem tylko jednego: dlaczego jesli konstytucjonalisci mowia ze
      zakazy sa niekonstytucyjne, organizatorzy zarowno warszawskiego jak i
      poznanskiego marszu nie skladaja WNIOSKU WPROST DO TRYBUNALU KONSTYTUCYJNEGO???
      • vandoren Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 11:37
        ....hmmmm.....no, to rzeczywiscie nie wiele z tego wszystkiego rozumiesz;-)
    • amar1037 Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 11:31
      Jako heteroseksualny mężczyzna doznaję niewypowiedzianego obrzydzenia i wstrętu
      na granicy wynmiotów na myśl o praktykach seksualnych homoseksualistów. Kiedy
      widzę dwóch "mężczyzn" trzymających się za ręce, a nie daj Boże obejmujących
      się i całujących publicznie, to chce mi się....
      Tak długo, jak ich zycie pozostaje w sferze ich prywatnego życia, w domu - nie
      mam nic do tego. Niestety - tak nie jest!! Nie starcza im to, że mogą robić, co
      chcą w zaciszu domowym. Oni chcą, żebym ja to wiedział i akceptował, a nawet
      szanował ich za to!!!! Z jakiego powodu, pytam się?! NIe chcę, żeby moje dzieci
      miały wyprane mózgi i były przyzwyczajane do tego, że kiedy jeden pan robi
      drugiemu l****kę, to jest, to OK. NIE NIE JEST !!! Dlaczego tak pchacie się na
      widok publiczny ? Dlaczego nie wystarcza wam to, że możecie robić sobie, co
      chcecie ale bez zmuszania innych do akceptowania tego, co robicie?
      • fervex.adult Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 11:38
        Zycze Ci aby Twoje dzieci nie okazaly sie homoseksualne. Bo tego sie nie
        wybiera, a zycie mialbys wtedy nielekkie.
        • m15 Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 11:48
          fervex.adult napisał:

> Zycze Ci aby Twoje dzieci nie okazaly sie homoseksualne. Bo tego sie nie
          > wybiera, a zycie mialbys wtedy nielekkie.
          tego się nie wybiera -prawda ,lecz ten fakt nie stanowi wytłumaczenia dla
          nachalnych działań organizacji pederastów propagujących
          zboczenia ,społeczeństwo nie chce oglądać waszych obscenicznych zachowań,skoro
          wy nie szanujecie większości to czemu żądacie szacunku dla siebie ,musicie
          pamiętać ,iż -mamy prawo do obrony(koniecznej)
          • carlitos35 "nachalnych działań", "obscenicznych zachowań" 22.11.05, 11:59
            Dziecko drogie (nawet jesli jesteś dorosłym): umysł powinien wyprzedzać
            instynkt. Skorzystaj przynajmniej z tej uwagi. Innymi słowy, staraj sie mieć
            argumenty, które nie są wynikiem emocji i pustosłowiem; które przynajmniej
            bazuja na faktach.-
      • kosama Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 11:48
        Jako heteroseksualna kobieta nie odczuwam obrzydzenia do innych i nie mam
        potrzeby opisywania ich praktyk. Wierzę, że osobom homoseksualnym nie chodzi o
        afisz a o tolerancję, która objawiać ma sie w sferze społecznej. A nasi
        decydenci, zwłaszcza od pewnego czasu, pod przykrywką bezpieczeństwa
        społecznego, uniemożliwiają tej grupie przedstawianie ich stanowisk. To skandal
        i początek konca demokracji. Chciałabym, by decydenci zaczęli odpowiadać za
        błędne decyzje. Życzę Panu Grobelnemu, prezydentowi Poznania, by to co zrobił
        nie zostalo mu zapomniane przez mieszkańców. Ja już na pewno na niego nie
        zagłosuję. Mój Poznań chcę widzieć inaczej!
      • carlitos35 Panie Amar ! Ma Pan takie ładne imię i 22.11.05, 11:48
        i niech Pan się z tego cieszy. I ze świata, który jest różnorodny. W tej
        różnorodnośći, jego i wartość i uroda. Niech Pan sie NIE BOI !!! Nie jest tak
        jak Pan sobie wyobraża. Bo Pan sobie - wyobraża. Ta wyobraźnia rodzi u Pana
        niechęć, lęk, frustrację i skłonność do "wymiotów". Następnym etapem jest juz
        agresja. Radziłbym spokój, trochę refleksji i a nóż pojawi się w Panu troche
        empatii. Miłego dnia dla Pana i dzieci. I żeby żadne "złe duchy" nie wesły
        Wam w drogę.-
        • wirus20 Re: Panie Amar ! Ma Pan takie ładne imię i 22.11.05, 11:51
          wymienione są tam warunki takiego ograniczenia (m.in ochrona bezp. publicznego).
          konstytucja) takich uprawnień w tej sytuacji nie przyznają to uchylą tę decyzje,
          ustanawia szereg kompetecji dla ustawodacy do sprecyzowania jej. Ponadto jak już
          niezgodności z ustawa wydaną na podstawie konstytucji, a najbardziej wesołe(? bo
          • carlitos35 Re: Panie Amar ! Ma Pan takie ładne imię i 22.11.05, 12:06
            Już znam, znam. Prawdę mówiąc innej i od kogos innego spodziewałem sie
            odppowiedzi.-
      • igel1 Niesz zyje ciemnogrod... 22.11.05, 12:52
        Nikt tu nikogo do niczego nie zmusza....zastanow sie przed planowaniem
        nastepnego dziecka..moze bedzie gejem lub lesbijka...bobranoc..przemyj oczy i
        troche rusz mozgiem..
      • anvill Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 12:55
        Może nie zdajesz sobie z tego sprawy ale to akurat Twoim dzieciom może wyjśc na
        zdrowie bo jeśli nie daj boże okażą sie homoseksualne to nie strzelą sobie w
        łep w wieku 18 lat. Biorąc pod uwagę co im powiesz o homoseksualizmie i nie
        widząc dla siebie dalszego sensu życia...
    • pavlikmedvid Wnioski z sypiacej sie polskiej demokracji. 22.11.05, 11:58
      Co dzieje sie w Polsce:
      a. wzrastaja tendencje faszystowskie,
      b. obywatele maja rzad, o ktorym skrycie marzyli - wladze przejeli katoliccy
      oszolomowie z agranymi kryminalistami i faszyzujacymi nacjonalitami ( wiadomo,
      o ktore partie chodzi ),
      c. obywatele poglupieli i przeszli na stone chuliganow i skinow zaklocajacych
      pokojowy marsz,
      d. w dyskusjach o tolerancji Polacy masowa probuja ustalic definicj
      homoseksualizmu ( sic!), co mniej wiecej odpowiada XIX tendencji prowadzenia
      dyskusji o wyborczych prawach kobiet, w ktorych roztrzasano kwestie m.in. "
      czym jest kobieta", albo jaka jest jej istota ( analogie same sie nasuwaja ;
      e. polska demokracja jest bardzo zagrozona, co widza obserwatorzy na Zachodzie,
      a czego sami Polacy sobie nie uswiadamiaja ( co jest hisotryczna ich
      przypadloscia ).
      Pozdrawienia z Frrancji!
      itd.
      • carlitos35 Bardzo dobre nawiązanie do sufrażystek ! 22.11.05, 12:14
        Przypomnę: zaczęły w 1848 roku, poczuły się "spełnione" w 1920. Ale to był XIX
        wiek !!! -
        P.S.
        Zagrożenie demokracji jest widoczne i stąd. TANT PIS POUR NOUS.-

• matador10 Mieszkańcu faszystowskiej Francji, lepiej zamilcz 22.11.05, 12:26
        Ostatnie wydarzenia we Francji wyraźnie pokazały faszystowski charakter tego kraju. Obywatele trzeciej kategorii dobitnie to wyrazili, protestując przeciw dyskryminacji rasowej i gospodarczej. Ale Ty, jako obywatel drugiej kategorii (jesteś zapewnie białym imigrantem, trochę lepiej traktowanym przez rodowitych francuzów, ale nigdy nie będziesz obywatelem I kategorii) uważasz, że masz prawo pouczać innych, zacznij od tego kraju, gdzie mieszkasz. A wobec innych skorzystaj z okazji... i siedź cicho w kącie, jak to mawia wasz prezio - Czyrak.
        • anvill Re: Mieszkańcu faszystowskiej Francji, lepiej zam 22.11.05, 12:59
          Czy uważasz że jeśli mieszka w faszystowskiej Francji to nie może się
          wypowiadać na temat podobnych zjawisk w Polsce?
    • baba44 Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 12:18
      Policja do koszar!..nie narażać policji na pomówienia.
      Służba Zdrowia, na urlopy! A oni, niech idą.
      Na czele pochodu, winni iść działacze SLD z panem Olejniczakiem.
      Następnie, działacze PO z panem Szechterem vel Michnik.
      Następnie, pedały i lejby.
      Pochód winni zamykać;
      Zoofile- z kozami
      Nekromani- z marami.
      NIECH IDĄ! Jest Wolność!
      Stado Lemurów ruszyło! Niech idą....
      POLICJA DO KOSZAR!!!
    • igel1 TO SAMO JAK ZA KOMUNY ;ALBO JESZCZE GOZEJ 22.11.05, 12:28
      Polska nietolerancja a raczej rzadzaca polska partia kaczynskich wraz
      neofaszystowska organizacja "Mlodzierz wszechpolska" dala ponowne dowody iz
      Polsa nie jest krajem demokratycznym.Ostrzegano przed tym przed pozwolenien
      polsce wejscia do grona kraji cywilizowanych w UE.
      Nie pozostanie polskim gejom i lesbijkom nic innego jak zlozenie skargi w
      komitecie helsinskim jak i tez wyjad do europy zachodniej aby o swe prawa
      walczyc i demonstrowac w krajach cywilizowanych.
      Przykre iz polacy wybrali ponownie do wladz polska dyktatowrow i
      populistow.Musza jeszcze dlugo sie uczyc tze swach bledow.A juz myslalem ,ze
      polacy cierpieki wystarczajaco.Niestety na glopote najlepszym lekarstwem jet
      bat...
    • igel1 KOmunisci,Faszysci i teraz Kaczory straszna sprawa 22.11.05, 12:39
      Czekaja Polske straszne czasy.Partia Kaczynskich dyktatorow gwalci podstawowe
      prawa czlowieka.Przy paktywnym poparciu neofaszystowskiej " MW" i
      parunakifowanych niedorostkow utrwalaja obraz polski komunistycznej.Szkoda
      mowic co czeka jeszcze polske w nastepnych miesiacach.Niestety polacy ucza
      sie z ze swych bledow bardzo powoli...dobranoc >Polsko.
    • pantau007 Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 13:15
      Za postawę obywatelskiego nieposłuszeństwa ponosi się karę od przedstawicieli
      społeczeństwa, którzy mają pilnować przestrzegania prawa.
      • wirus20 Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 13:58
        • tomxp znowu?!!!! 23.11.05, 10:49

wydrukuj na ulotkach i rozdawaj przy dworcu...mecenasie
    • koucz1 Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 24.11.05, 08:56
      Przyłącz się do internetowego marszu równości i wpisz w swoim topiku na gadu-
      gadu - "tolerancja".
      • katkij Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 24.11.05, 17:35
        Czytam te wątki i się zastanawiam, bo przecież piszą różni ludzie o różnych
        poglądach, ale Ci ludzie, którzy piszą o pedałach, że dobrze, że tak się stało
        z marszem równosci powinni pojąć, że takie forum czyli wolność wwyrażaniu opini
        pozwala im to wszystko pisać. Dlaczego wchodzą na strony gazety - bo widocznie
        nie są tacy tępi i umieją korzystać z tej wolności. I każdy w takim samym
        stopniu powinien z tej wolności korzystać - po to są marsze, pochody,
        demonstracje. Nie wiem, co komu przeszkadzą geje, myuślę że w tym pochodzie nie
        było ich wielu, byli młodzi spokojni ludzie i głupia napalona policja ( 2 fala).
        Patrząc na to co się dzieje, jest mi przykro, że coraz większy ciemnogród
        zabiera się do władzy, że tracimy szansę, że większość w tym kraju to poparła.
        Najbardziej mi przykro, że Ci ludzie najpierw walczyli wolność a teraz sami
        wprowadzają metody autokratyczne (nawiązując do jakiegoś wątku hitlerowcy i
        komuniści mieli wiele metod wspólnych, dlatego takie metody są z tymi reżimami
        kojarzone). Chętnie teraz wybiorę się w sobotę na marsz w Poznaniu, by nie
        wstydzić się przed sobą, że nie sprzeciwiłam sie czemuś, co jest złe, co mnie
        denerwuje i by pokazać, że nie jest mi to obojętne, jak większości ludzi na
        naszych ulicach.
        Pozdrawiam i zachęcam do wsparcia tych, którym się jeszcze coś chce...
    • dox1 Re: ORG. Marszu Równości złożą skargę do B.DOBRZE! 24.11.05, 22:31
      amdrzej11 napisała:

> Bezczelne lobuzy!

Czy polaczki wiedza ze zyja w kraju ktury uwaza sie za demokratyczny ?
      Wiem polaczki nierozumjeja co to znaczy demokracja i prawo.
      Niedlugo was naucza! Poniewaz was, trzeba troszke przedszkolic.
      Rozumie w Pl jest nielatwo, udalo sie z komunizmem ale nie z kk, a wiec dzisaj
      macie wielkie problemy z wasza polska kolektywna mentalnoscia.
      Niemartwcie sie ludzie z nowoczesnego swiata was naucza. Jesli im to sie nie uda
      to zatopimy sie wszyscy w RELIGIJNEJ UTOPJI.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka