langston dont have anything against Asia 22.11.05, 17:20 I dont have anything against Asia and Czech Rep. and a lot agains Sweden and Finland Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski But you seem not to bee a human being" W 22.11.05, 17:28 giertychfuck napisał: > Human rights first!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Get your dirty ass out of here, bonehead 22.11.05, 17:30 giertychfuck napisał: > My ass is cleaner than your mothers hands. Your ass is as clean as your bonehaed and language stuff you use. And leave my mother alone. She is dead. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: SODOMITA VATICAN CALLS devils on earth 22.11.05, 17:31 Miarkuj się z lekka, bo ciężko uszkodzę jak bedziesz pleść bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski To juz chyba szczyt "homosiowego" szczytowania!! 22.11.05, 17:37 giertychfuck napisał: > Stop catholic intolerance !!! Stop mental epilepsia of mr. Wojtyla and his sons > > and daughters...Yes, one his half-jewish daughter lives in Kaliningrad with > nederaland transsexual. Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: To juz chyba szczyt "homosiowego" szczytowani 22.11.05, 17:42 Witam. On juz tak sie zapamietal, ze nie wie co mowi. "Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens". To jest poeta Schiller zdaje sie? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_menda [...] 22.11.05, 17:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: To juz chyba szczyt "homosiowego" szczytowani 22.11.05, 17:50 tak, to Friedrich Schiller; a co najwazniejsze: miaol racje; ja zas na pol godzinki uciekam do wanny:zimno jest, wiec trzeba sie wygrzac; a za pol godziny wroce odswiezony i z nowymi ideami dolenicz napisał: > Witam. On juz tak sie zapamietal, ze nie wie co mowi. > "Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens". > To jest poeta Schiller zdaje sie? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania kilka detali o tej drace, by pokazać pewien wymiar 22.11.05, 17:40 sprawy. Atmosfera została podgrzana. serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2988211.html PiS protestuje serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2999375.html Prezydent Poznania zgadza się, gdyż ale "nie ma podstaw prawnych" do zakazania "Marszu Równości". Ale Biskup daje reprymendę... serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3011749.html i prezydent zmienia zdanie... miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,3015594.html twierdząc, iż jego osobiste poglądy, ani naciski nie miały wpływu na decyzję. Nie tłumaczy jednak powodu zmiany poglądu. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3018328.html Policja brutalnie nadużywa prawa. miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,3023679.html Kościół chwali. www.radiomerkury.pl/index.php?art=12444 Niestety jesteśmy świadkami totalizacji życia publicznego w Polsce. Ale nie jest to tylko coś co dzieje się w gazetach, to nie Matrix, to dzieje się naprawdę. Aż 60% wypowiadających się na zdawałoby się liberalnej stronie Gazeta.pl poparło brutalną akcję policji. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3022843.html i nie można nie zgodzić się z tym komentarzem. www.glos.com/2005/index.php?id=48675 Policja nie wpuściła dochodzących demonstrantów. Policja wzywała do rozejścia się tak by ta otoczona grupa koło setki demonstrantów nie mogła tego usłyszeć i do tego się odnieść. Policja przed akcją oczyściła pole - wszystkich nie skinów/pseudokibiców zaczęła legitymując usuwać z okolicy - nawet z klatek schodowych (pozbywanie się świadków). Policja zaczęła akcję w momencie, gdy demonstrujący z własnej woli zaczęli się zbierać. Policja celowo interweniowała pokazując siłę i brutalność. POLICJA wykonywała rozkazy, ale stanęła przeciw pokojowo nastawionemu społeczeństwu, a po stronie ludzi wykrzykujących hasła zakazen prawem. POLICJA POWINNA PRZEPROSIĆ, A NIE PRÓBOWAĆ WMAWIAĆ, ŻE WSZYSTKO BYŁO TAK JAK POWINNO. Demostracja była nielegalna, ale nie uzasadnia to agresji. A Grobelnego zmusimy do ustąpienia. Jednomyślności jednomyślnie mówimy NIE!!! Dzisiaj jacyś oni, ale jutro my, pojutrze Wy! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: kilka detali o tej drace, by pokazać pewien w 22.11.05, 17:48 wlodekzpoznania napisał: > sprawy. > Atmosfera została podgrzana.[cut] Dziekuję za ten post. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski WIDZISZ PAN, PANIE DOLENICZ! HUCPA PELNA 22.11.05, 17:46 geba, chocholy tancza na forum, a chamy szukaja zlotego rogu, ale znalezc nie moga, bo w glowach im jeno policyjna palka sie jawi; i tak tanacza ten swoj chamsko-chocholi taniec "zumaszedlszych", i tak ekscytuja sie kazda sylaba, cmokajac z przejecia i kosztujac smak hucpairskiego orgazmu. A - mimo, ze to dopiero wtorek, oni juz czuja sie w "Srodzie"; wot i hucpa gejowska, Panie Dolenicz; i coz my na to poradzim? "Takie beda rzeczypospolite, jakie i mlodziezy chowanie"; nic, tylko wlos ostatni - z rozpoaczy - z glowy rwac przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: WIDZISZ PAN, PANIE DOLENICZ! HUCPA PELNA 22.11.05, 18:40 silesius.monachijski napisał: > geba, chocholy tancza na forum, a chamy szukaja zlotego rogu, ale znalezc nie > moga, bo w glowach im jeno policyjna palka sie jawi; i tak tanacza ten swoj > chamsko-chocholi taniec "zumaszedlszych", i tak ekscytuja sie kazda sylaba, > cmokajac z przejecia i kosztujac smak hucpairskiego orgazmu. A - mimo, ze to > dopiero wtorek, oni juz czuja sie w "Srodzie"; wot i hucpa gejowska, Panie > Dolenicz; i coz my na to poradzim? "Takie beda rzeczypospolite, jakie i > mlodziezy chowanie"; nic, tylko wlos ostatni - z rozpoaczy - z glowy rwac > przyjdzie. To sa objawy goraczki delirycznej z nadmiaru emocji. Ja tam zachowuje spokoj. Jesli zas bluzne sobie od czasu do czasu, to juz nie moja wina. Zwlaszcza jesli ktos sie doprasza, zeby go skarcic werbalnie (i.e. wirtualnie). Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Zaskarżono decyzje zakazujące Marszu Równości 22.11.05, 17:48 Jest coś na rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Zaskarżono decyzje zakazujące Marszu Równości 22.11.05, 18:29 werter-6 napisał: > Jest coś na rzeczy! Rzeczywiscie jest, werterze-6, w rzeczy samej. Sprawdz sobie te rzecz stroniczce poprzedniej. Zanim pociagniesz za spluczke daj jeszcze znac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
szlutek Re: Zaskarżono decyzje zakazujące Marszu Równości 22.11.05, 17:53 ciekawe jak długo przyjdzie nam czekać na miejsca odosobnienia dla nieprawomyślnych , aspirację braci bliźniaków są odwrotnie proporcjonalne do ich wzrostu a kanony demokracji o , które walczyli można stosować wybiorczo .t.k.m. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Szarpanie cugli 22.11.05, 18:33 Cywilizacyjnie zagalopowalismy sie za daleko w przyszlosci. W naszym obszarze kulturowym, rzeczywistosc ma sie lepiej gdy ksztaltowana jest metodami totalitarnymi. Lewica zabrala nas w nieznane obszary tradycyjnie europejskie. Teraz czas na powrot do domu. Zabiora nas tam w kajdanach bolszewicy z PiS, ku uciesze wygolonej, pomstujacej, rynsztokowej gawedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Szarpanie cugli/ dobre! Zapisalem sobie to! 22.11.05, 18:49 pewnie palcem na dupie pisales! Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Szarpanie cugli/ dobre! Zapisalem sobie to! 22.11.05, 19:03 Silesiusie, ten werter-6 nabral dzis wigoru i cos sie nam rozbrykal. Moze by mu troche tych cugli przykrocic, co Ty na to? On sobie najwyrazniej myli mnie z Toba (co mi, nie powiem, pochlebia)- przyslal mi poezje w jezyku, ktory jest blizszy Tobie. Pisze mi, ze mu szumi w glowie, jak ta woda w klozecie. Zreszta zobacz sam na stroniczce poprzedniej. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Szarpanie cugli/ dobre! Zapisalem sobie to! 22.11.05, 19:10 ja to jestem - zupelnie niezasluzenie - jego "oblubiencem" (a fuj, fuj), i to jest taka silna odmiana: "Hass-Liebe", ze raz to on by mnie pokochal (bron Panie Boze), a raz to znow nienawidzil; widac, ze dziecko jakies, emocjalnie niezrownowazone; czytalem tez opinie carlitosa (to taki troche bardziej dorosly werter) na Twoj temat, i te jego "hermeneutyke", ktora Twoje opinie i poglady przypisuje jakims funkcjom seksualnym; ale - juz raz to pisalem - to cale towarzystwo nic innego wymyslec nie moze: oni - ze tego calego swego gejowania - stali sie podobnie jednowymiarowi i zuzyci, jak nie przymierzajac, gejowski tylek po latach uzywania dolenicz napisał: > Silesiusie, ten werter-6 nabral dzis wigoru i cos sie nam rozbrykal. Moze by mu > > troche tych cugli przykrocic, co Ty na to? On sobie najwyrazniej myli mnie z > Toba (co mi, nie powiem, pochlebia)- przyslal mi poezje w jezyku, ktory jest > blizszy Tobie. Pisze mi, ze mu szumi w glowie, jak ta woda w klozecie. > Zreszta zobacz sam na stroniczce poprzedniej. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: RADIOMARYJNA MNIEJSZOŚĆ MUSI SIĘ PODPORZĄDKO 22.11.05, 17:59 orellafellaci napisała: > DYKTATURZE KATOLICKIEJ WIĘKSZOŚCI !!! wikal - to do tego maniaka "katolika", > sorry :D Daj sobie spokój dziewczyno, szkoda nerwów. Według mnie to prowokator. Nie odpowiada na argumenty ani pytania, jedynie wyzywa ludzi. Jest to jakiś sposób wyżycia. Ci dawni chłopcy z PZPR i aktualni od tatki rydza mają problemy ze swoją fizycznością i psychiką. Ja sie przenoszę na inną stronę i tobie radzę to samo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: RADIOMARYJNA MNIEJSZOŚĆ MUSI SIĘ PODPORZĄDKO 22.11.05, 18:02 to stary "dobry znajomy" z innego forum, mam na niego sposób i dam sobie z nim radę :D, wszystko będzie OK< pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci I PRZESTAŃ SIĘ PODSZYWAĆ POD POLSKICH KATOLIKÓW. 22.11.05, 18:00 Bo nie masz nic wspólnego z żadnym z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
langston DLACZEGO TEN POST NIE JEST USUNIETY? 22.11.05, 18:03 Nie narusza regulaminu? Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci I NIE PODSZYWAJ SIĘ POD POLSKICH KATOLIKÓW. 22.11.05, 18:11 Bo sobie tego nie życzą, masz z nimi tyle wspólnego co Rydzyk z naukami Jana Pawła II. "katolik"_polski, katolik_radiomaryjny to bardziej odpowiednie dla ciebie określenia. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 SILESIO MOZESZ OBYDWOJE PRZYTULIC ??? 22.11.05, 18:24 Masz silniejsze nerwy ode mnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski a ty do twoich "Dienstleistungow" na dworcu Zoo !! 22.11.05, 18:46 Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci On tobie nie zabrania procesji w Boże Ciało 22.11.05, 18:49 nie możesz zrewanżować się tym samym ? Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Silesius monachijski 22.11.05, 18:59 Sluchaj facet, zachwujesz się jak typowy troll, jesli w tej chwili się nie uspokoisz to zostaniesz zabanowany !Nie życzę sobie więcej "wycieczek" pod moim adresem( niestety parokrotnie dalem się sprowokować twoimi prymitywnymi postami), a teraz do nauki. Bez pozdrowień Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski JAK TO POWIADAJA: "PRAWDA W OCZY KOLE" 22.11.05, 19:04 ..choc u wertera moze kluc i gdzie indziej; idz "poklikac" w redakcji werter-6 napisał: > Sluchaj facet, zachwujesz się jak typowy troll, jesli w tej chwili się nie > uspokoisz to zostaniesz zabanowany !Nie życzę sobie więcej "wycieczek" pod moim > adresem( niestety parokrotnie dalem się sprowokować twoimi prymitywnymi > postami), a teraz do nauki. Bez pozdrowień Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci werter, musisz zrozumieć że weterani walk 22.11.05, 19:15 narodowowyzwoleńczych z ugrupowań patriotycznych siłą rzeczy mają raczej zabytkowe podejście do kwestii seksu, bądź wyrozumiały dla kombatantów trzeciego wieku :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Dojrzaly owoc lepiej smakuje!! 22.11.05, 19:22 orellafellaci napisała: > narodowowyzwoleńczych z ugrupowań patriotycznych siłą rzeczy mają raczej > zabytkowe podejście do kwestii seksu, bądź wyrozumiały dla kombatantów > trzeciego wieku :) Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Dojrzaly owoc lepiej smakuje!! 22.11.05, 19:27 wspolczuje twojej babci Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski I to mialo byc dowcipne? ech ciezki ten dowcip 22.11.05, 19:31 indianskiego; tak ciezki jak ten gruby kalisz, obronca "ucisnionych" indianski napisał: > wspolczuje twojej babci Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: I to mialo byc dowcipne? ech ciezki ten dowci 22.11.05, 19:52 Schodze do twojego poziomy. powinienes sie cieszyc . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Nie masz takiej drabiny indianski, zebys mogl 22.11.05, 19:57 mojego poziomu siegnac indianski napisał: > Schodze do twojego poziomy. powinienes sie cieszyc . Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Dojrzaly owoc lepiej smakuje!! 22.11.05, 19:35 Widze, silesiusie, ze masz sprawe z niejaka orella f. Ta pani ma fiksacje na punkcie, ze tak powiem, wiadomym. Posiada tez w wysokim stopniu umiejetnosc sprowadzania dyskusji do poziomu ad absurdum. To ja sobie moze troszeczke poczekam? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Oj nie doleniczu! Zapraszam! Panna orella f. nie 22.11.05, 19:47 w moim guscie (przy calym szacunku dla (staro)panienstwa panny f.) dolenicz napisał: > Widze, silesiusie, ze masz sprawe z niejaka orella f. Ta pani ma fiksacje na > punkcie, ze tak powiem, wiadomym. Posiada tez w wysokim stopniu umiejetnosc > sprowadzania dyskusji do poziomu ad absurdum. > To ja sobie moze troszeczke poczekam? Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Typ silesiusa to Nowina-Konopczyna i Grzesiuk :D 22.11.05, 20:01 Matka Polka, Bogini Płodności. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: I Cesaria Evora :D piekna i madra kobieta! 22.11.05, 20:10 i dobra matka swoim dzieciom; daleko ci do niej, wiorsty cale, droga orello; ale: na myslenie nigdy nie jest za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Nie dyskutuje z gustami starszych panów :) 22.11.05, 20:15 Za to mam niezły ubaw z postów erotycznych gawędziarzy w stanie spoczynku :P Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Stan spoczynku?hmm: sprawdzalas? nie moge sobie 22.11.05, 20:20 Ciebie przypomniec; wybacz orellafellaci napisała: > Za to mam niezły ubaw z postów erotycznych gawędziarzy w stanie spoczynku :P Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Co, oddech lusterkiem ?! 22.11.05, 20:25 Tak, to było zanim zostałam starą panną ... no - nie pamiętasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Drapie sie po glowie, i...nic 22.11.05, 23:12 jak to pieknie mawial wielki Charles Aznavour: "wszystkie kobiety sa piekne, tylko czasem wina brak"; Orello, prosze, przypomnij mi te upojne chwile orellafellaci napisała: > Tak, to było zanim zostałam starą panną ... no - nie pamiętasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: jak nie możesz to weź geriavit :D 22.11.05, 23:13 oj nie kochana; ja to jednak wole dobre winko (choc z czerwonym musze uwazac, bo mam za duzo zelaza we krwi); a widzisz: jestes "czlowiekiem z zelaza", wiec jak moglbym nie moc Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A zebys wiedziala! Trzeba sie rozmnazac, bo 22.11.05, 20:08 inaczej bezpotomnie pomzemy, a forum opanuja gejowskie "kruki i wrony" orellafellaci napisała: > Matka Polka, Bogini Płodności. Odpowiedz Link Zgłoś
inkoguto Re: A zebys wiedziala! Trzeba sie rozmnazac, bo 22.11.05, 20:16 silesius.monachijski napisał: > inaczej bezpotomnie pomzemy, a forum opanuja gejowskie "kruki i wrony" jesli taki ma byc efekt jak wyżej to może lepiej sie nie rozmnazac Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Jak tylko Wałęsa zawiesił swój warsztat na kołku 22.11.05, 20:17 zaraz zmalał nam narodowy przyrost naturalny :D Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Bo Danuska ta modnisia sie zrobila, i sie na kurs 22.11.05, 20:21 antykoncepcji zapisala orellafellaci napisała: > zaraz zmalał nam narodowy przyrost naturalny :D Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Oj nie doleniczu! Zapraszam! Panna orella f. 22.11.05, 20:02 silesius.monachijski napisał: > nie w moim guscie (przy calym szacunku dla (staro)panienstwa panny f.) > Jest ich tu zdaje sie wiecej, ale nie jestem pewny bo nie jestem biegly w temacie pan starszych panien, bo koncentruje sie raczej na tych mlodszych. Oczywiscie mialem na mysli 'sprawe' w sensie ozywionej dyskusji na forum, a nie te sprawy inne. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Oj nie doleniczu! Zapraszam! Panna orella f. 22.11.05, 20:11 a co bys nie powiedzial, i jak bys nie myslal, to i tak carlitos jutro Cie w sobie wlasciwy sposob podsumuje dolenicz napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > nie w moim guscie (przy calym szacunku dla (staro)panienstwa panny f.) > > > > Jest ich tu zdaje sie wiecej, ale nie jestem pewny bo nie jestem biegly w > temacie pan starszych panien, bo koncentruje sie raczej na tych mlodszych. > Oczywiscie mialem na mysli 'sprawe' w sensie ozywionej dyskusji na forum, a nie > > te sprawy inne. Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Oj nie doleniczu! Zapraszam! Panna orella f. 22.11.05, 21:13 silesius.monachijski napisał: > a co bys nie powiedzial, i jak bys nie myslal, to i tak carlitos jutro Cie w > sobie wlasciwy sposob podsumuje > Przepraszam ale ja dzisiaj tylko z doskoku, stad nie wdaje sie w zadne utarczki slowne, choc jezyk swierzbi. Carlitos mnie owszem podsumowal (gdzies to jest na pierwszej bodaj stronie) ale z pewnym respektem, choc jak pisze "nie mialem jego zgody". Dobrze, ze mi nie kazal pisac podania z zyciorysem o te zgode :))) Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci "katoliku" poproszę ... 22.11.05, 18:47 też jestem katoliczką, ale nie mam nic wspólnego z tym rydzykowym odszczepieńczym kołtuństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: SILESIO MOZESZ OBYDWOJE PRZYTULIC ??? 22.11.05, 18:44 Glos swoje poglady najlepiej, jak potrafisz; moze czasamifaktycznei lepiej troche "wwyluzowac", i wpuscic adwersarza w maliny (oni nie sa az tak bardzo inteligentni, jak im sie wydaje); pani fellaci powinna pozegnac sie z poboznymi zyczeniami pogrobowcow dawnego "Tygodnika Powszechnego" (bo ekipe Bonieckiego trudno inaczej, jak pogrobowcow okreslic; zreszta, jedza Michnikowi z miski), ze to ow "katolicyzm otwarty", pewnych krakowsko-warszawskich koterii (pod nazwa: Wiez i TP) bedzie mial duzo do powiedzenia w polskim katolicyzmie. Faktem jest, ze wielu ksiezy - mlodych, inteligentnych i swietnie wyksztalconych, powraca do odprawiania Mszy Sw. w straym rycie lacinskim, ze dosc juz maja tych wszelkich nowinek i ciaglego dopasowywania sie; oni - i ja - zdajemy sobie sprawe: albo katolicyzm bedzie tradycyjny, bedzie broinil tradycyjnych wartosci, bedzie "konserwatywny" w zyciu politycznym i obyczajowosci, albo go wcale nie bedzie; bo byle jaki katolicyzm nie ma szans w konfrontacji z bylejakoscia, proponowana m.in. przez wojujace gejostwo; Wiec: glowa do gory: 2 000 lat nie udalo sie Kosciola zniszczyc, to i teraz nikt go nie zniszczy (chyba, ze zrobimy to my sami); psy niech sobie szczekaja (to nawet nie sa bulteriery, to raczej jamniki), a karawana, czyli Kosciol, i tak pojedzie dalej; alleluja i do przodu; Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: SILESIO MOZESZ OBYDWOJE PRZYTULIC ??? 22.11.05, 18:52 jak Ty watrzymujesz w takim perwersyjnym kraju jakim sa Niemcy . parady na kazdym kroku , nikt nie rzuca sie na pedalow - co gorsza pedaly sa w rzadzie , w chrzescijanskiej partii... Tylko chleb tam cie trzyma , czy bracia silezjanie nie mogli zniesc xolksdeutscha i musiales zwiac ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: SILESIO MOZESZ OBYDWOJE PRZYTULIC ??? 22.11.05, 19:12 piewrszy raz slysze, ze SPD czy FDP to partie chrzescijanskie; albo jacys inni zieloni; ech, indianski: trzeba bylo sie trzymac w szole teczki, a nie nosic woreczki (z haszem) indianski napisał: > jak Ty watrzymujesz w takim perwersyjnym kraju jakim sa Niemcy . parady na > kazdym kroku , nikt nie rzuca sie na pedalow - co gorsza pedaly sa w rzadzie , > w chrzescijanskiej partii... > Tylko chleb tam cie trzyma , czy bracia silezjanie nie mogli zniesc > xolksdeutscha i musiales zwiac ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: SILESIO MOZESZ OBYDWOJE PRZYTULIC ??? 22.11.05, 19:17 Ole xon Beust - moj kochany Burgermaister (Hamburg) nalezy do CDU i nie kryje sie z tym ze jest homo . Zreszta tu nikogo to nie interesuje - bo niby czemu . Zagladanie do lozka to specjalnosc slazakow z monachium . Moze wpadniesz do HH z kilku moherami i zrobisz zadyme ? Pewnie prezio z MW by Cie pochwalil . tak tego lakniesz . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: SILESIO MOZESZ OBYDWOJE PRZYTULIC ??? 22.11.05, 19:28 a co mnie tam obchodza te "Fischkoepfe"; jesli chca sobie dogadzac, to niech sobie dogadzaja; w kazdym razie Ole von Beust jest protestantem, wiec niech sie ewangelicy za niego wstydza indianski napisał: > Ole xon Beust - moj kochany Burgermaister (Hamburg) nalezy do CDU i nie kryje > sie z tym ze jest homo . Zreszta tu nikogo to nie interesuje - bo niby czemu . > Zagladanie do lozka to specjalnosc slazakow z monachium . > Moze wpadniesz do HH z kilku moherami i zrobisz zadyme ? Pewnie prezio z MW by > Cie pochwalil . tak tego lakniesz . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: SILESIO MOZESZ OBYDWOJE PRZYTULIC ??? 22.11.05, 19:38 Nie musza sie wstydzic - tu nikt sie tym nie przejmuje . Co najwyzej paru faszstow wyzwie go od pedziow - ale faszysci na calym swiecie juz tak maja . Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: SILESIO MOZESZ OBYDWOJE PRZYTULIC ??? 22.11.05, 18:52 Tak, tak - geje największymi wrogami Kościoła !!! Nie skandale homoseksualne i pedofilskie księży, nie sztywne stanowisko w sprawie antykoncepcji itd.itp. Daj spokój, człowieku i nie wypisuj głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: SILESIO MOZESZ OBYDWOJE PRZYTULIC ??? 22.11.05, 19:13 a coz to za papiezyca sie odezwala? i co to za kosciol? jestes katoliczka? chyba masz jakies przywidzenia? orellafellaci napisała: > Tak, tak - geje największymi wrogami Kościoła !!! Nie skandale homoseksualne i > pedofilskie księży, nie sztywne stanowisko w sprawie antykoncepcji itd.itp. > Daj spokój, człowieku i nie wypisuj głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Tak, papieżyca ! 22.11.05, 19:17 A co - potrzebuję homologacji z "Naszego Dziennika" ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tak, papieżyca ! A Bonic 22.11.05, 19:20 orellafellaci napisała: > A co - potrzebuję homologacji z "Naszego Dziennika" ? Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Tak, papieżyca ! A to Miłosz mi to, Miłosz ... 22.11.05, 19:26 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Czyzby tak mial na imie Twoj luby? Piekne imie 22.11.05, 19:34 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tak, papieżyca ! a co Boniecka na to powie?? 22.11.05, 19:21 orellafellaci napisała: > A co - potrzebuję homologacji z "Naszego Dziennika" ? Odpowiedz Link Zgłoś
inkoguto Re: SILESIO MOZESZ OBYDWOJE PRZYTULIC ??? 22.11.05, 19:02 Oprócz ks.Bonieckiego i paru innych światłych księży zapomniałeś o JP2. Czy ty nie występowałeś w skeczu Monty Phytona o hiszpańskiej inkwizycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: SILESIO MOZESZ OBYDWOJE PRZYTULIC ??? 22.11.05, 19:15 przeczytaj sobie list JPII na 60-lecie TP w 1995 roku. Wetdy zrozumiesz, jakim nietaktem jest laczenie osoby JPII z obecnym srodowiskiem TP, i ze "swiatlym" Bonieckim; inkoguto napisał: > Oprócz ks.Bonieckiego i paru innych światłych księży zapomniałeś o JP2. Czy ty > nie występowałeś w skeczu Monty Phytona o hiszpańskiej inkwizycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: SILESIO MOZESZ OBYDWOJE PRZYTULIC ??? 23.11.05, 06:13 Niech sie ksiadz katolik_polski1 nie denerwuje. Ja wiem ze ci homoseksualisci to konkurencja dla homoseksualistow ksiezy ale mysle ze tych meskich dziewczynek jeszcze dla was cos zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
me-e POZNAN... 22.11.05, 18:59 ...Poznań - nasz sukces! W trakcie protestu w Poznaniu Młodzież Wszechpolska nie była widoczna na I planie. Mimo to, a może właśnie dlatego to co się wydarzyło to właśnie nasz sukces! Na forach internetowych zawrzało. Dyżurni krzykacze zaśmiecili przestrzeń wirtualną jazgotem o "faszyzmie IV RP", "Katolandzie" itp. Pojawiały się też głosy pytające czemu policja dała manifestantom prawie godzinę, czy nie miała armatek wodnych i innych środków. Z szumu informacyjnego wyłania się obraz polskiego społeczeństwa, które wbrew oczekiwaniom liberalnych mediów nie jest pozbawione zdrowych instynktów moralnych. Homofobia koordynowana? Młodzież Wszechpolska dotychczas konsekwentnie przeciwstawiała się próbom zawłaszczania ulic przez organizacje promujące homoseksualizm. Za tą naszą postawę płaciliśmy wysoką cenę - media przypisywały nam wszystkie towarzyszące występom homoseksualistów awantury, nie starały się odróżnić kiedy my wyrażamy swoje stanowisko, a kiedy ludzie nie związani z naszą organizacją dają upust swoim emocjom. Po "Paradzie Równości" w tym roku w Warszawie doszło do takiego absurdu, że dziennikarze pytali mnie, czemu w trosce o nasze dobre imię nie powstrzymamy osób agresywnie traktujących homoseksualnych manifestantów. A więc w ich oczach albo staliśmy się skuteczniejsi od wszystkich służb porządkowych razem wziętych albo uznają nas za koordynatorów wszystkich wystąpień przeciw homoseksualnym aktywistom. Czy naprawdę uważają, że potrzebna jest jakaś koordynacja? Paragrafem w homolobby W tym roku w Poznaniu zgodnie z naszymi przewidywaniami "Parada Równości" miała nie przejść. Postanowiliśmy więc wykorzystać wszystkie środki prawne, mogące posłużyć do egzekwowania prawa, w przypadku próby nielegalnego stacjonarnego zgromadzenia. W piątek na konferencji prasowej w Sejmie wezwaliśmy służby porządkowe do egzekwowania prawa i niedopuszczenia do nielegalnego zgromadzenia. W Poznaniu rozdaliśmy przechodniom i kontrmanifestantom kilkaset gotowych do wypełnienia druków zawiadomienia o podejrzeniu przestępstwa nielegalnego zgromadzenia, poza tym 20 naszych obserwatorów zbierało dokumentację fotograficzną, którą wykorzystamy zmierzając do pociągnięcia do odpowiedzialności organizatorów tego nielegalnego zgromadzenia. Powrót do normalności Widzimy wyraźnie, że wystarczyło by lewicowy rząd ustąpił by policja zaczęła w normalnym trybie wypełniać swoje obowiązki i bronić prawa, a nie działać pod dyktando tej czy innej feministki, która została wicepremierem. To optymistyczny sygnał, naszym sukcesem jest jednak wypracowanie presji i klimatu społecznego dającego mandat policji do tak niepoprawnego politycznie, a jednocześnie tak oczywistego działania jak załadowanie nielegalnie manifestującej zgrai do aut i zawiezienie na komisariat. I pociągnięcie do odpowiedzialności za wykroczenie. Taki krok to oznaka kresu bezkarności środowisk uderzających w podlegającą konstytucyjnej ochronie instytucję rodziny, organizujących uliczne prowokacje i demoralizujących młodzież bełkotem o odmiennych orientacjach, tożsamościach płciowych itp. itd. Normalni Poznaniacy na pierwszym planie Kolejny sukces, to fakt że na pierwszy plan w Poznaniu wysunęła się normalna poznańska młodzież i mieszkańcy tego miasta. Pierwszy raz od jakiegoś czasu odstąpiliśmy od klasycznej formy organizacyjnej kontrpikiety i to zmusiło liberalną i obracającą się we własnym gronie elitę dziennikarsko-komentatorską do zmierzenia się z trudną dla nich rzeczywistością: to nie wyłącznie jacyś zmitologizowani Wszechpolacy, ale przeciętni Polacy w swej masie nie akceptują ani postulatów homoseksualistów, ani też ich głoszenia na ulicach. Wcale też nie uważają, że grupy te mogą odebrać im prawo do ulic wolnych od propagandy zaburzeń seksualnych i postulatów demontażu instytucji rodziny. A wielu z nich uważa, że warto swą dezaprobatę wyrazić czynnie. Niekoniecznie czymś rzucając - jak by kazał stereotyp, ale po prostu przychodząc. I Poznaniacy przyszli, było ich kilkukrotnie więcej niż homomanifestantów, a tych ostatnich kilkukrotnie mniej niż zapowiadali. Próba przedstawienia wszystkich przeciwników zgromadzeń homoseksualistów, jako chuliganów wykrzykujących prymitywne hasła nie zmieni prawdy - większość Polaków takich zgromadzeń sobie nie życzy. Perspektywy po przełomie Przełom? Chyba można o nim mówić, bo to co stało się w Poznaniu dowiodło definitywnie, że Polacy - w przeciwieństwie do innych narodów Europy zachodniej - nie czują się związani cenzurą politycznej poprawności. Mamy w tym swój niemały udział. Przeciwko zgromadzeniom promującym homoseksualizm wypowiedzieli się politycy wielu różnych, bynajmniej nie skrajnych (cokolwiek by to miało znaczyć) partii, decyzje o odmowie miały podstawy prawne, egzekwować prawa nie zawahała się policja, a normalni ludzie nie wahają się otwarcie wyrazić swojego negatywnego stosunku do działań i postulatów homolobby. Polska Agencja Prasowa pisząc o sprawie użyła sformułowania: "Przeciwko organizacji Marszu protestowali lokalni politycy PiS, LPR i MW". Nasze stowarzyszenie zostało więc postawione na równi z poważnymi partiami polskiej sceny politycznej, z których jedna ma obecnie pełnię władzy w kraju. Niektórzy spekulują, że taka sytuacja odbije się echem za granicą. Niecierpliwie na to czekamy, wierzymy, że i tam się uaktywnią środowiska stojące na gruncie tradycyjnej nauki o człowieku i jego naturze. Oby nasze sukcesy dodały im odwagi do działania! Krzysztof Bosak Prezes Młodzieży Wszechpolskiej Warszawa 20.11.05 Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: POZNAN... 22.11.05, 19:05 Wklejasz ten post żeby móc sie pośmiać ? Widziałam warszawską paradę i mogłam ją skonfrontować z tym co pisał "Nasz Dziennik" - stek konfabulacji których by się nie powstydziła i Trybuna Ludu, jakby skrojony żywcem z opinii silesiusa i katolika_polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski "fellaciowna" kontratakuje; zaczyna bluzgac 22.11.05, 19:19 orellafellaci napisała: > Wklejasz ten post żeby móc sie pośmiać ? Widziałam warszawską paradę i mogłam > ją skonfrontować z tym co pisał "Nasz Dziennik" - stek konfabulacji których by > > się nie powstydziła i Trybuna Ludu, jakby skrojony żywcem z opinii silesiusa i > > katolika_polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "fellaciowna" kontratakuje; zaczyna bluzgac 22.11.05, 19:23 jakiz masz ubogi jezyk synu volksdeutscha Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Indianski "szczytuje" swoja yntelygencja 22.11.05, 19:29 indianski napisał: > jakiz masz ubogi jezyk synu volksdeutscha Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Indianski "szczytuje" swoja yntelygencja 22.11.05, 19:39 Nie pochlebiaj sobie , Az tak podniecajacy synu volksdeutscha nie jestes . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Indianski zdaje sie, ze juz ma pierwszy "wytrysk" 22.11.05, 19:45 bluzg i wulgaryzmow za soba; zobaczymy, jaki jest dobry, i na ile mu tego "nasienia" wystarczy; pozwalam sobie na uzywanie tych metafor, bo przeciez i tak wszyscy posadzacie mnie (i przy okazji dolenicza) o inspiracje praktykami seksualnymi; wobec tego postanowilem wyjsc naprzeciw waszym oczekiwaniom indianski napisał: > Nie pochlebiaj sobie , Az tak podniecajacy synu volksdeutscha nie jestes . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Indianski zdaje sie, ze juz ma pierwszy "wytr 22.11.05, 20:18 i tak zawsze spelniasz oczekiwania ?. podobno brzydzisz sie pedziami ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Indianski zdaje sie, ze juz ma pierwszy "wytr 22.11.05, 20:28 alez gdzeiz ja sie wstydze! podziwiam te wybryki natury; indianski napisał: > i tak zawsze spelniasz oczekiwania ?. podobno brzydzisz sie pedziami ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Indianski zdaje sie, ze juz ma pierwszy "wytr 22.11.05, 20:35 Milej zabawy . Przypomnij partnerom aby uzywali kondomow . Odpowiedz Link Zgłoś
qc Nie psuj mu przyjemnosci 22.11.05, 19:32 To takie jego male zyciowe sukcesy. Zrobi sie ciemno. Wpelznie pod kamien z poczuciem wypelnionej misji. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Do konfabulanta : 22.11.05, 19:23 a w którym miejscu tu widzisz bluzgi ? Właśnie potwierdziłeś że jest prawdą to co napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Do kulturalnej pani Orelli Fellaci 22.11.05, 19:42 Rzeczywiscie: Twoje posty to wyraz najwyzszego lotu kultury; zapomnialem ci zlozyc hold; a tak po prawdzie: to caraz bardziej tu zabawnie; kiedy w 2002 roku bylem 2 tygodnie na Wyspach Zielonego Przyladka, to pewnego popoludnia - dzieki poznanemu wspanialemu kumplowi, Danielowi Cohenowi z Mindelo na Wyspioe Sao Vincente mialem okazje posiedziec z 5 godzin w kafejce Daniela z Cesaria Evora; popijajac jedna szklaneczke whiskey za druga i popalajac papieroska, a potem fajeczke (tam apnie pala fajki, nie panowie), i gdajac sobie z nami, Cesaria w pewnym momencie spowazniala i powiedziala (dosc dokladne tlumaczenie): "nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu"; i to sobie zapamietalem (i wiele jeszcze innych wspanialych przezyc z Wysp); i patrzac teraz na reakcje srodowisk gejowskich i ich obroncow, trudno nie przyznac Cesarii racji; orellafellaci napisała: > a w którym miejscu tu widzisz bluzgi ? Właśnie potwierdziłeś że jest prawdą to > co napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Na pewno nie miałeś praktyk w "Trybunie Ludu" ? 22.11.05, 19:53 Takie uciekanie od wątku logicznego i zamulanie dyskusji jest typowe dla komuszych politruków z tamtego okresu. Ale cytat jednak bezbłędnie oddaje klimat politycznej nagonki konserwy na środowisko gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Nie, tenm wlasnie cytat pokazuje swiadomosc 22.11.05, 20:02 srodowisk gejowskich i ich poplecznikow; Trybuna Ludu? ales mnie rozmieszyla! przeciez cale komusze towarzystwo solidaryzuje sie - wybaczcie soczystosc jezyka - z krajowym pedalstwem; ale mnie rozbawilas; a tak na marginesie: Cesaria powiedziala te opinie po tym, jak bedac w Europie, po koncertach wielu nawidzonych dziennilkarzy nagabywalo ja na temat jej stosunku do wolnej milosci i do homoseksualizmu; pewnego razu sie wpienila tymi zaczepkami (a chodzilo o to, ze miala poprzec to talatajstwo), i powiedziala wlasnie, ze "nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu"; i to sie do was, kochani, odnosi orellafellaci napisała: > Takie uciekanie od wątku logicznego i zamulanie dyskusji jest typowe dla > komuszych politruków z tamtego okresu. Ale cytat jednak bezbłędnie oddaje > klimat politycznej nagonki konserwy na środowisko gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Nie, tenm wlasnie cytat pokazuje swiadomosc 22.11.05, 20:22 a ty odrazu poczles sie lepiej - i myslac : w koncu nie jestem az taki zly - sa gorsze rzeczy od faszyzmu i wywiesiles zdjesie tatusia salutujacego Adolfowi . Nalezysz do NPD czy jestes tylko sympatykiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie, tenm wlasnie cytat pokazuje swiadomosc 22.11.05, 20:29 mu tatus nie mogl adolfowi salutowac, bo nie byl pedalem; to ty powinienes - wspolnie np. z werterem - oddawac mu czesc, waszemu patronowi, oberpedalowi indianski napisał: > a ty odrazu poczles sie lepiej - i myslac : w koncu nie jestem az taki zly - sa > > gorsze rzeczy od faszyzmu i wywiesiles zdjesie tatusia salutujacego Adolfowi . > Nalezysz do NPD czy jestes tylko sympatykiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Nie, tenm wlasnie cytat pokazuje swiadomosc 22.11.05, 20:32 to volksdeutche nie mogli salutowac ? Niemcy tez mieli ich za gowno ? Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Cesaria miała na myśli natarczywość i nadgorliwość 22.11.05, 20:27 dziennikarzy, a nie gejów. Nadajesz jak Radio Erewań, silesiuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Cesaria miała na myśli natarczywość i nadgorl 22.11.05, 20:32 iowosc dziennikarzy gejow (dosc "smakowicie" opisywala facjaty i to ach, och, kobiece uniesienie tych biednych dziennikarzyn - sami faceci) orellafellaci napisała: > dziennikarzy, a nie gejów. Nadajesz jak Radio Erewań, silesiuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Owszem, TYCH dziennikarzy gejów a nie całego tego 22.11.05, 20:47 środowiska, przy czym dotyczyło to tego ich jednego konkretnego natarczywego zachowania i nie dotykało kwestii homoseksualizmu. Sowiecka "Prawda" to przy was pikuś, sekciarze z RM. Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 [...] 22.11.05, 20:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski No orella, no jak tak mozna? najpierw mam sobie 22.11.05, 23:17 to "cos" przypomniec (miedzy nami), a teraz mi tak brutalnie z ta sowiecka "Prawda" wyjezdzasZ; ty to chyba jestes taki Stirlitz w spodnicy, i prowadzisz jakas taka podwojna gre orellafellaci napisała: > środowiska, przy czym dotyczyło to tego ich jednego konkretnego natarczywego > zachowania i nie dotykało kwestii homoseksualizmu. Sowiecka "Prawda" to przy > was pikuś, sekciarze z RM. Odpowiedz Link Zgłoś
inkoguto Re: POZNAN... 22.11.05, 19:06 Przytłaczające ! Z tego co wiem robiliście zdjęcia protestującym , by pomóc później zidentyfikować demonstrantów. Tak gdzieś wyczytałem. Toż to genialne - nawet niejaki Związek Młodzieży Socjalistycznej nie wpadł by w taki sposób wysługiwać się Esbecji. Proponuję dodać do nazwy MW "im. Pawki Morozowa". Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: POZNAN... 22.11.05, 19:20 Specjaliści od piaru z rydzykowej szkółki mediówi reklamy odrabiają czesne dla swojego szefa - 1300 zł / mc. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Wow! taka kasa? ciekawe ile bierze werter za 22.11.05, 19:24 "klikanie" w redakcji gw? jak myslisz Fallaciowna? orellafellaci napisała: > Specjaliści od piaru z rydzykowej szkółki mediówi reklamy odrabiają czesne dla > swojego szefa - 1300 zł / mc. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Wow! taka kasa? ciekawe ile bierze werter za 22.11.05, 19:26 A Ty w MW robisz to za darmo ? I tak cie nie uznaja za Polaka . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: POZNAN... 22.11.05, 19:11 prezio kazal ci to nadac , czy tylko tak z sympatii do moherow ? Odpowiedz Link Zgłoś
inkoguto Re: POZNAN... 22.11.05, 19:15 I jeszcze coś. Takie tradycyjne środowiska z podobnym stylem działania uaktywniły się już w Europie coś 70 lat temu. Jesteście więc mocno spóźnieni. Odpowiedz Link Zgłoś
darek_pn Re: Zaskarżono decyzje zakazujące Marszu Równości 22.11.05, 19:27 Bravo!!!! Tak trzymać. Wyjdzie, że jeszcze mamy demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Ciekawe co na to "niezawisły" Sąd? 22.11.05, 19:29 Prawo można mierzyć obiektywnie i subiektywnie! Osobiście nie mam wątpliwości jaki powinien zapaść werdykt. To będzie miara "współczesnej" demokracji! Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 HOMOSEKSUALIZM TO CIEZKA CHOROBA PSYCHICZNA 22.11.05, 19:35 Homseksualizm to ciezka choroba psychiczna i na to istnieje logiczny dowod: Wyobrazmy sobie spoleczenstwo zlozone w 100% z osob chorych na czerniaka (najgorszy rak skory). To spoleczenstwo wyginie lub zostanie znacznie przetrzebione w ciagu jednego pokolenia. Przezyja tylko te jednostki, ktorym rak zostanie chirurgicznie wyciety. Dlatego mowimy, ze czerniak jest ciezka choroba. Wyobrazmy sobie spoleczenstwo zlozone w 100% z osob chorych na AIDS. To spoleczenstwo prawie calkowicie wyginie w ciagu 1 pokolenia. Dlatego mowimy, ze AIDS to ciezka, smiertelna choroba. Wyobrazmy sobie spoleczenstwo zlozone w 100% z osob chorych na grype. To spoleczenstwo nie wyginie, ale czesc z jego czlonkow wyginie, czesc bedzie miala powazne komplikacje. Poniewaz spoleczenstwo przezyje, mowimy, ze grypa jest lekka/srednia choroba. Wyobrazmy sobie spoleczenstwo zlozone w 100% z homoseksualistow. To spoleczenstwo wyginie w ciagu jednego pokolenia. DLATEGO WLASNIE HOMOSEKSUALIZM JEST CIEZKA CHOROBA. Homoseksualizm jest ciezka choroba, gdyz nie pozwala zostawiac po sobie potomkow - jest to nieplodnosc (a nieplodnosc jest choroba) spowodowana niewlasciwym sposobem zaspokajania popedu plciowego. Homoseksualizm jest zatem ciezka choroba psychiczna. Skoro juz wiemy, ze homoseksualizm jest ciezka choroba psychiczna, nalezy zadac sobie pytanie, dlaczego WHO (swiatowa organizacja zdrowia) uznala, ze nie jest to choroba. Otoz odpowiedz jest prosta: WHO uznala tak w demokratycznym glosowaniu, ktore nie bylo poprzedzone zadnym naukowym badaniem. Ot, zwyczajnie zebralo sie paru facetow i tak sobie uchwalili, pod wplywem lobby homoseksualistow, ze od dzisiaj homoseksualizm nie jest choroba. Rownie dobrze mogli uchwalic, ze np. od dzisiaj nie obowiazuje prawo grawitacji, albo ze zasady dynamiki Newtona nie obowiazuja. Nie bylo zadnej publikacji naukowej, zadnego badania, ot zwyczajnie sobie uchwalili, ze od dzisiaj homosekualizm jest w porzadku. Warto dodac, ze ta sama organizacja uznala, ze AIDS nie jest juz choroba smiertelna. Zeby byc rzeczowym, musimy sie rowniez przyjrzec temu, co tez homoseksualisci twierdza. Przypatrzmy sie ich glownym tezom: 1. Homoseksualizm jest naturalny i nie jest choroba, poniewaz wystepuje u innych gatunkow zwierzat. Zgadza sie, tyle ze np. zapalenie pluc tez wystepuje u innych gatunkow zwierzat i jakos nikomu nie przychodzi do glowy twierdzic, ze zapalenie pluc nie jest choroba tylko dlatego, ze malpy rowniez miewaja zapalenie pluc... Dlaczego zatem homoseksualisci uzywaja tak idiotycznych 'argumentow'? Moze zwyczajnie nie maja nic innego do powiedzenia? 2. Homoseksualizm nie jest choroba, bo nikomu nie szkodzi. Nieprawda. Wszystkie badania statystyczne wykazuja, ze wsrod homoseksualistow jest znacznie wiecej pedofilow niz wsrod heteroseksualistow. Rowniez choroby weneryczne wystepuja u homoseksualistow znacznie czesciej, a srednia dlugosc zycia jest zdecydowanie krotsza. Homoseksualisci przemilczaja ten temat. Oni boja sie badan naukowych, wola demokratyczne glosowania... 3. Homoseksualizm jest wrodzony i dlatego nie jest choroba. Kolejny kretynski argument. Mukowiscydoza tez jest wrodzona i jakos nikomu nie przychodzi do glowy nazywanie pacjentow z mukowiscydoza zdrowymi tylko dlatego, ze maja te chorobe od urodzenia. Sam fakt, ze ma sie chorobe od urodzenia, wcale nie oznacza, ze jest sie zdrowym... 4. Homoseksualistow nie mozna przemienic w heteroseksualistow. Raka piersi z przerzutami tez nie umiemy wyleczyc. Czy to oznacza, ze powinnismy uznac takich ludzi za zdrowych i zaprzestac ich leczenia? Idiotyzm kompletny. 5. Homoseksualizm jest wrodzony i nie mozna sie nim zarazic. Bzdura - sa dwa rodzaje homoseksualistow: tych, ktorzy sa homoseksualistami od urodzenia i od zawsze mieli pociag do tej samej plci i ci, ktorzy gustuja w tej samej plci dlatego, ze im sie tak podoba i taka jest akurat moda. Zwiekszanie tolerancji dla homoseksualistow nie spowoduje, ze wzrosnie ilosc ludzi z wrodzonym homoseksualizmem, ale spowoduje, ze wzrosnie ilosc heteroseksualistow, ktorzy beda zainteresowani innym sposobem zaspokajania popedu seksualnego. Tym samym homoseksualizm jest 'zarazliwy'. Nie dla wszystkich, ale niestety jest. 6. Homoseksualizm nie ma nic wspolnego z pedofilia. Bzdura - wszystkie przeprowadzone dotychczas badania statystyczne wykazaly, ze wsrod homoseksualistow jest zdecydowanie wiecej pedofilow niz wsrod heteroseksualistow. Dlatego tez mozna bez watpienia stwierdzic, ze zaburzenia seksualne pod jakakolwiek postacia maja wiele wspolnego. Tak wiec im wiecej homoseksualistow w Twojej okolicy tym baczniej powinienes dbac o swoje dzieci; im wiecej homoseksualistow tym wiecej pedofilow. 7. Homoseksualizm to zwyczajnie inna 'opcja seksualna'. Bzdura. Rownie dobrze mozna stwierdzic, ze pedofilia jest w porzadku, bo to tylko inna 'opcja seksualna'. 8. Homoseksualizm jest w porzadku, bo UE to pochwala. Bzdura. Gdy jeszcze bylem maly tez tlumaczylem swoje przewinienia mowiac, ze 'inni tez tak robili'. Wowczas nauczyciel odpowiadal: 'czy gdyby inni skakali z mostu na ulice na glowke, to tez bys skoczyl?'. Zwyczajnie: glupota popelniana przez innych wcale nie usprawiedliwia glupoty popelnianej przez Ciebie. Wyobrazmy sobie, ze jestes Niemcem w hitlerowskiej Rzeszy: czy fakt, ze inni Niemcy morduja Zydow usprawiedlilby fakt, ze Ty rowniez ich mordujesz? 9. Homoseksualisci sa dyskryminowani, bo nie moga dziedziczyc niczego po partnerach. Bzdura. Wystarczy pojsc do dowolnego notariusza i w 15 minut spisac testament. Zaden sad nie ma prawa takiego dokumentu podwazyc. 10. Homseksualisci sa dyskryminowani, bo nie moga zawierac malzenstw. Bzdura! Sam zawieralem malzenstwo i nikt nie zadal ode mnie zaswiadczenia, ze nie jestem homoseksualista. Kazdy w Polsce moze zawrzec malzenstwo, niezaleznie od tego, czy jest homoseksualista, czy nie. A ze nie mozna zawrzec malzenstwa z osoba tej samej plci? To wynika z faktu, ze malzenstwo, z definicji, jest zwiazkiem pomiedzy mezczyzna a kobieta... Niech homoseksualisci stworza wlasny termin na zwiazek tej samej plci, to wtedy bedzie mozna mowic o jego legalizacji... Jak widac homoseksualisci nie maja nic sensownego do powiedzenia. Dlaczego zatem tak mocno gardula o swoich 'prawach'? Odpowiedz jest oczywista: na tzw. marszach rownosci pojawia sie kilkanascie - kilkadziesiat osob, z ktorych czesc to aktywisci lewackich partii politycznych. Wiekszosc homoseksualistow nie popiera tego typu marszow. Organizuja je lewackie partyjki w nadziei na zebranie troche glosow w wyborach... I dlatego wlasnie tak mocno gardula o 'prawach homoseksualistow'... Pytanie do Was: CZY DLA TEJ GARSTKI LEWACKICH AKTYWISTOW, CHCACYCH DOSTAC PARE STOLKOW, JESTESCIE GOTOWI WYWRACAC NASZA CYWILIZACJE DO GORY NOGAMI??? Niech kazdy sobie sam odpowie na to pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 CELIBAT TO TEZ CIEZKA CHOROBA PSYCHICZNA 22.11.05, 19:37 ta sama logika hehe Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 A OJCIEC RYDZYQUE TEZ? 22.11.05, 19:45 zalozmy ze wszyscy sa O Rydzykiem.. i tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Cos ty! przeciez Rydzyk ma zakonnice! 22.11.05, 19:46 philips8 napisał: > zalozmy ze wszyscy sa O Rydzykiem.. i tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Sobecka to kobiecy ideał silesiusa, 22.11.05, 20:30 i Gertruda Szumska :D Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Nie zlosc sie juz tak bardzo; OK. dobra, bedziesz 22.11.05, 23:19 trzecia w kolejce, po sobeckiej i szumskiej (ale jednak przed olejnik) orellafellaci napisała: > i Gertruda Szumska :D Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci CZY WOLNO ZAKAZAĆ PARAD PSYCHICZNIE CHORYM ? 22.11.05, 19:44 To pytanko wynikłe z toku twojego / dośc ciekawego / myślenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
wirus20 Re: CZY WOLNO ZAKAZAĆ PARAD PSYCHICZNIE CHORYM 22.11.05, 19:48 wolno jeśli spełnione są ustawowe przesłanki kompetencji do takiej decyzji... Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: CZY WOLNO ZAKAZAĆ PARAD PSYCHICZNIE CHORYM 22.11.05, 20:10 Ze względów porządkowych ? Jako obywatelka mam to w nosie - płacę ciężką kasę za to żeby państwo zapewniło mi bezpieczne korzystanie z przysługujacych mi praw obywatelskich, nikt tu nikomu łaski nie robi. A jeśli administrator nie potrafi to znaczy że jest nieudolny - fora ze dwora i znaleźć bardziej kompetentnych na miejsce urzędasa - prózniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
wirus20 Re: CZY WOLNO ZAKAZAĆ PARAD PSYCHICZNIE CHORYM 22.11.05, 22:11 abstrachując od moich poglądów na marsze itp, bo to akurat wkontekscie mojej wypowiedzi jest nieistotne, chciałby odnieść się do zarzutównielegalności decyzji PrezydentaPoznania i Wojewody Wielkopoloskiego. Wypowiedz opre najpierw na prawie konstytucyjnym,a później odniosę ją do prawa administracyjnego. Otóż chyba wszystkim krytyką umyka fakt istnienia w konstytucji artykułu (bodajrze art.31, który mówi że wolności iprawa obywatelskie mogą być ograniczane w ustawie(czyli dla mniej kumatych w innej ustawie niż konstytucja też)i wymienione są tam warunki takiego ograniczenia (m.in ochrona bezp. publicznego). Na podstawie tego artykuło jest kilka ustaw, które dają ogranom adm. publicznej uprawnienie do ograniaczania w określonych sytuacjach naszych (czyli obywateli) praw. Do tych ustawa na pewno sątony rozporządzeń. Skoro organ adm. publicznej wydał na ich podstawie decyzję to jest ona ważna i legalna. Dopiero gdy sąd administracyjne podczas kontroli stwierdzą żę jednak te ustawy (a nie konstytucja) takich uprawnień w tej sytuacji nie przyznają to uchylą tę decyzje, natomiast sądy adm nie mają prawa orzekać o zgodności decyzji z konstytucją. W polkscetym zajmuje się Trybunał Kostytucyjny(który sprawdza zgodność aktów normatywnych powszechnie obowiązujących zkonstytucją, a decyzja takim aktem nie jest) Sąd administracyjny ew. może zadać TKonstytucyjnemu pytanie prawne odnośnie legalności ustawy na podstawie,której wydana została decyzja(tak więc jeśliby sieokazało że jest ona niezgodna z konst to konstytucje w tej sytuacji złamał ustawodawca a nie organ adm publicznej-prezydent miasta czy wojewoda. Dodam tymlo że organy adm publicznej nie mają kompetecji do powiedzenia "ta ustawa jest niezgodna z konst, my jej nie będziemy stosować", tylko nawet jak tak uważają to muyszą ją zastować (bardzo często radzą ludizom by skarżyli ich decyzje do sądów adm, bo bo ustawa jest bez sensu i napewno sądy uchylą ich decyzje). Jesli chodzi o prawo administracyjne w dalszej kolejności należy zaznaczyć że nie da się stosować konstytucji bezpośrednio (mimo iż jest taki zapis w tejże) w tej dziedzinie prawa, tzn. próbuje się wymyslić teorię, które pozwolą zastosować ją w taki sposób, ale jeszcze nikomu nie udało się zaproponować czegoś sensownego. Tak więc może ci,którzy wypowiadają się na tym forum są tacy genialni (i niech zgłoszą swoje pomysły np. do katedr prawa administracyjnego na uniwersytetach) a prawnicy tacy głupi. Po prostu konstytucja jest zbyt ogólna by być podtawa decyzji adm i dlatego włąśnie ustanawia szereg kompetecji dla ustawodacy do sprecyzowania jej. Ponadto jak już pisałem wczesniej organy adm nie mogąsobie powiedzieć że nie stosują ustawy która ich wiąze tylko konstytucje. I jeszcze anegdotka - jeden z ćwiczeniowców na moim uniwerku co zajęcia nasmiewa się z buraków którzy swe skargi na dcyzje adm opierają na zarzutach niezgodnośći z konstytucjynymi prawami, apowinni na niezgodności z ustawa wydaną na podstawie konstytucji, a najbardziej wesołe(? bo dla mnie tragiczne) że się ludziom tego nie da wytłumaczyć (typu Lepper, który zawsze jak ma jakiś świetny pomysł to powołuje się na konstytucje)... Posumowując decyzja jest wazna i zgodna z ustawą wydaną na podstawie konstytucji, mozę być unieważniona przez sąd administracyjny, ale nie mozę być orzeczone jej(decyzji) niezgodność z konstytucją. Niezgodna z konstytucją mozę być ustawa na podstawie której decyzja została wydana. dziękuje i pozdrawiam, mam nadzieję ze trochę wyjaśniłe a nie pogmatwałem... Odpowiedz Link Zgłoś
roalb Jak widać to towarzycho ćwierćinteligentów, 23.11.05, 07:34 gęgające na forum dziwnie jakoś zamilkło. Ale mniejsza z nimi-ich rozum dawno już odbieżał, potrafią się kierować jedynie emocjami, co oczywiście wyklucza jakąkolwiek rzeczową dyskusję(do takiej nie są po prostu zdolni), stąd też "cisza nad tą trumną". Masz rację pisząc, że "homseksualizm to ciężka choroba psychiczna" - konkretnie musi to być zespół psycho-fizycznego uzależnienia(coś na kształt alkoholizmu, narkomanii, uzależnienia od sexu,żarcia,od komputera itp,itd). Uzależnienia są nieuleczalne, natomiast można je skutecznie zaleczyć(vide kluby anonimowych alkoholików,narkomanów) przywracając osobę uzależnioną do normalnego życia.Pod jednym warunkiem-osoba uzależniona musi sama tego chcieć, sama zgłosić się na terapię, a gotowa to tego kroku będzie dopiero wtedy, gdy prowadzony tryb życia stanie się dla niej nie do zniesienia. Zatem wszyscy ci piewcy praw mniejszości seksualnych(którym wydaje się, że pomagają homoseksualistom)de facto wyrządzają im krzywdę(potwierdzając słuszność powiedzenia, iż "piekło jest wybrukowane dobrymi chęciami"). Takie-mniej więcej-miałem zdanie w sprawie homoseksualizmu gdy znalazłem w necie takie oto cudo", autorstwa CMA-Catholic Medical Association(przydługie, ale warto) : "...1. NIE RODZĄ SIĘ TAKIMI Szereg badaczy próbowało znaleźć biologiczną przyczynę pociągu płciowego do osób tej samej płci. Media promowały sugestię, że "homoseksualny gen" został już odkryty (Burr 19963), ale mimo szeregu prób żaden z szeroko reklamowanych wyników (Hamer i in. 1993 4 LeVay 1991 5 ) nie został naukowo potwierdzony (Gadd 1998). Szereg autorów poddało te badania szczegółowej recenzji i stwierdziło, że nie tylko nie dostarczają dowodu istnienia genetycznej podstawy pociągu płciowego do osób tej samej płci, ale nawet autorzy tych doniesień tego nie twierdzą (Byne i Parsons 1963 6 Crewdson 1995 7 Goldberg 1992; Horgan 1995 8 McGuire 1995 9 Porter 1996; Rice i in. 1999 10 ). Gdyby pociąg płciowy do osób tej samej płci był determinowany genetycznie, należałoby się spodziewać, że identyczne bliźnięta będą miały podobne preferencje seksualne. Jest jednak długi szereg raportów o identycznych bliźniakach, które nie posiadają identycznych preferencji seksualnych (Bailey i Pillard 1991 11 Eckert. i in. 1986; Friedman i in.1976; Green 1974; Heston i Shield 1968; McConaghy 1980; Rainer i in. 1960; Zuger1976). Historie określonych przypadków często ukazują rolę czynników środowiskowych, które wpłynęły na rozwinięcie się różnych układów zainteresowań seksualnych u identycznych bliźniaków, co wspiera opinię, że pociąg płciowy do osób tej samej płci jest rezultatem współdziałania szeregu różnych czynników środowiskowych (Parker 1964 12 ). Istnieją jednak ciągłe próby przekonania opinii publicznej, że pociąg płciowy do osób tej samej płci ma podłoże genetyczne, (Marmor 1975 13 ). Takie próby mogą być motywowane politycznie ponieważ ludzie, którzy uwierzą w to, że preferencje seksualne są determinowane genetycznie i niemożliwe do zmienienia będą bardziej skłonni do reagowania pozytywnego na żądania zmian w prawodawstwie i w nauczaniu religijnym, (Emulf i in. 1989 14 Piskur i Degelman1992 15 ). Inni próbowali udowodnić genetyczne podłoże zainteresowań homseksualnych po to, by móc wnosić do sądów o prawa oparte na tej `niezmienności' (Green 1988 16). Katolicy uważają, że płciowość była zaplanowana przez Boga jako znak miłości Chrystusa, Oblubieńca, do Jego Oblubienicy, Kościoła, i dlatego też aktywność płciowa jest właściwą tylko w małżeństwie. Zdrowy rozwój psycho-seksualny wiedzie w sposób naturalny do zainteresowania osobami płci odmiennej. Przeżyte urazy, błędy wychowawcze i grzech mogą powodować odchylenia od tego wzorca. Nie należy osób identyfikować z ich emocjonalnymi, czy rozwojowymi, zaburzeniami, tak jakby stanowiły one istotę ich tożsamości. W sporze między esencjonalizmem i społecznym konstrukcjonizmem, ten, kto wierzy w prawo naturalne, będzie stał na stanowisku, że ludzie posiadają istotowo tożsamą naturę - albo męską albo żeńską - oraz, że grzeszne skłonności - takie jak pragnienie zaangażowania się w czyny homoseksualne - zostały wtórnie ukształtowane, a więc mogą ulec przekształceniu. Roztropnym więc chyba będzie unikać gdzie się tylko da określeń rzeczownikowych `homoseksualista' i `heteroseksualista', ponieważ ich używanie zakłada determinizm oraz równorzędność stanu mężczyzn czy kobiet takimi jakich ich stworzył Bóg, z osobami doświadczającymi pociągu płciowego do osób tej samej płci lub praktykującymi homoseksualizm. 2. POCIĄG PŁCIOWY DO OSÓB TEJ SAMEJ PŁCI JAKO OBJAW KLINICZNY Różni ludzie doświadczają pociągu płciowego do osób tej samej płci z różnych powodów. Choć zachodzą pewne podobieństwa w układzie rozwojowym, każda osoba ma swoją własną historię. W historiach indywidualnych osób doświadczających pociągu płciowego do osób tej samej płci, często występuje jeden, lub kilka z poniżej wyszczególnionych faktów: -Alienacja w stosunku do ojca we wczesnym dzieciństwie, ponieważ ojciec był odbierany jako ktoś wrogi lub daleki, gwałtowny lub alkoholik (Apperson i McAdoo 1968 17 Bene 1965 18 Bieber i in. 1962 19 Fisher i Greenberg 1996 20 Pillard 1988 21 Sipova i Brzek1983 22 . -Matka nadopiekuńcza (wobec chłopców) (Bieber T. 1971 23 Bieber i in. 1962 24 Snortum et al. 1969 25). -Matka potrzebująca i oczekująca wiele (od chłopców), (Fitzgibbons 1999 26 ). -Matka emocjonalnie niedostępna (dla dziewczyn) (Bradley i Zucker 1997 27 Eisenbud 1982 28 ). -Rodzice, którzy nie zdołali ukierunkować identyfikacji z własną płcią, (Zucker i Bradley1995 29 ). -Brak zabaw "z bijatyką" (u chłopców) (Friedman i Stern 1980 30 Hadden 1967a 31 ). -Brak identyfikacji z rówieśnikami tej samej płci (Hockenberry i Billingham 1987 32 Whitam 1977 33 ). -Niechęć do sportów zespołowych (chłopcy) (Thompson i in.1973 34 Bailey i in.1993 35 ). -Brak koordynacji ręki i oka i w konsekwencji dokuczanie przez kolegów (u chłopców) (Fitzgibbons 1999 36 Newman 1976 37) . -Wykorzystanie seksualne lub gwałt (Beitchman i in.1991 38 Bradley i Zucker 1997 39 Engel 1982 40 Finkelhor 1984; Gundlach i Riess 1967 41 ). -Fobia społeczna lub ekstremalna nieśmiałość (Golwyn i Sevlie1993 42 ). -Utrata rodzica z powodu śmierci lub rozwodu (Zucker i Bradley 1995). -Oddzielenie od rodzica w krytycznym okresie rozwojowym (Zucker i Bradley 1995). -W niektórych przypadkach, pociąg płciowy do osób tej samej płci lub homoseksualna aktywność towarzyszą pacjentom z innymi zidentyfikowanymi schorzeniami psychologicznymi, takimi jak: -silna depresja (Fergusson i in.1999 43 ), - myśli samobójcze (Herrell i in. 1999), - ogólny niepokój, - nadużywanie środków chemicznych, - zakłócenia zachowań u młodzieży, -"graniczne" (borderline) zakłócenia osobowościowe (Parris i in.1995 44 Zubenko i in. 1987 45 ), - schizofrenia (Gonsiorek 1982 46 ), - patologiczny narcyzm (Bychowski 1954 47 Kaplan 1967 48 ). - W niektórych wypadkach zachowanie homoseksualne pojawia się później w życiu jako reakcja na przeżycie traumatyczne takie jak aborcja (Berger 1994 49 de Beauvoir 1953) czy głęboka samotność (Fitzgibbons 1999). 3. MOŻLIWOŚĆ PREWENCJI POCIĄGU PŁCIOWEGO DO OSÓB TEJ SAMEJ PŁCI Jeżeli emocjonalne i rozwojowe potrzeby każdego dziecka są prawidłowo zaspakajane, zarówno przez rodzinę jak i przez rówieśników, rozwój pociągu do osób tej samej płci jest bardzo mało prawdopodobny. Dzieci potrzebują czułości, pochwał i akceptacji ze strony obojga rodziców, rodzeństwa i rówieśników. Takie społeczne i rodzinne sytuacje nie zawsze jednak mają miejsce, a potrzeby dzieci nie zawsze są łatwe do zidentyfikowania. Niektórzy rodzice mogą się zmagać z własnymi problemami i nie są w stanie dostarczyć właściwej troski i wsparcia potrzebnego ich dzieciom. Czasami rodzice pracują bardzo ciężko, a szcze Odpowiedz Link Zgłoś
roalb Jak widać to towarzycho ćwierćinteligentów cz.2 23.11.05, 07:39 .. Czasami rodzice pracują bardzo ciężko, a szczególna osobowość danego dziecka czyni właściwe wsparcie i opiekę trudniejszymi. Niektórzy rodzice widzieli wstępne oznaki, szukali pomocy specjalistycznej i rad, ale otrzymali niewystarczające, a w niektórych przypadkach wręcz błędne zalecenia. Poradnik Diagnostyczny i Statystyczny IV (APA 1994 50 ) amerykańskiego stowarzyszenia psychiatrycznego definiuje zaburzenie identyfikacji płciowej (GID - Gender Identity Disorder) u dzieci jako silną, trwałą identyfikację z odmienną płcią, brak satysfakcji z własnej płci i preferencje dla roli odmiennej płci w zabawach i fantazjach. Niektórzy badacze (Friedman 1988; Phillips i Over 1992 51 ) zidentyfikowali jeszcze inny mniej wyraźny syndrom u chłopców - chroniczne poczucie braku męskości. Chłopcy ci, choć nie angażowali się w zabawy w odmiennej roli płciowej, ani w takie fantazje, ale czują się głęboko nieadekwatni w swojej męskości i mają prawie lękowe reakcje na zabawy z bijatyką we wczesnym dzieciństwie oraz silną niechęć do sportów zespołowych. Szereg badań wykazało, że dzieci z zakłóceniem tożsamości płciowej i chłopcy z chronicznym młodocianym brakiem męskości są zagrożeni skłonnościami homoseksualnymi w wieku młodzieńczym (Newman 1976; Zucker i Bradley 1995; Harry 1989 52 ).Wczesne zidentyfikowanie problemu (Hadden 1967a 53 ) i właściwa profesjonalna interwencja, jeżeli jest wsparta przez rodziców, często prowadzi do przełamania zakłóceń tożsamości płciowej (Rekers i in. 1974 54 Newman 1976). Niestety wielu rodziców, którzy zgłaszają te niepokoje pediatrom, słyszy radę by się tym nie przejmować. W niektórych wypadkach może się wydawać, że symptomy i rodzicielskie niepokoje ustępują, gdy dziecko zaczyna chodzić do szkoły lub przechodzi do trzeciej klasy, ale jeżeli nie podejmie się właściwych działań symptomy te mogą się pojawić ponownie w czasie dojrzewania jako intensywny pociąg płciowy do osób tej samej płci. Ten pociąg wydaje się być rezultatem niezdolności do pozytywnego identyfikowania się ze swoją własną płcią. Ważną jest rzeczą aby ci, którzy zajmują się opieką i edukacją dzieci zwrócili uwagę na sygnały zakłócenia tożsamości płciowej i chronicznego dziecięcego braku męskości oraz aby ocenili dostępne możliwości znalezienia właściwej pomocy dla tych dzieci, (Bradley i Zucker 1998; Brown 1963 55 Acosta 1975 56 ). Gdy się uzyska przekonanie, że pociąg płciowy do osób tej samej płci nie jest schorzeniem genetycznie determinowanym, można żywić nadzieję na skuteczność działań prewencyjnych i że odpowiednie działania terapeutyczne mogą w dużym stopniu osłabić, jeżeli nie wręcz wyeliminować, pociąg płciowy do osób tej samej płci. 4. ZAGROŻENI, NIE PREDESTYNOWANI Choć szereg badań wykazało, że dzieci które były seksualnie wykorzystane, dzieci wykazujące symptomy GID i chłopcy z chronicznym młodocianym brakiem męskości są zagrożeni możliwością ukształtowania się w nich pociągu do osób tej samej płci w wieku młodzieńczym i dojrzałym, jednakże ważną jest rzeczą odnotowanie faktu, że liczący się procent tych dzieci nie staje się homoseksualnie aktywnymi dorosłymi (Green 1985 57 Bradley i Zucker 1998). U niektórych, negatywne doświadczenia z okresu dzieciństwa ustępują miejsca późniejszym pozytywnym przeżyciom w kontaktach z innymi. Niektórzy czynią świadomy wysiłek na rzecz uniknia pokus. Obecność i moc Bożej łaski, choć nie zawsze daje się zmierzyć, nie może być wykluczona jako czynnik, który pomaga osobnikowi z grupy ryzyka w odwróceniu się od pociągu do osób tej samej płci. Zaklasyfikowanie młodzieńca, a jeszcze gorzej dziecka, jako nieodwracalnie `homoseksualnego', czyni mu ogromną krzywdę. Tacy młodzieńcy lub dzieci, przy właściwej, pozytywnej pomocy, mogą otrzymać właściwe prowadzenie, pomagające w uporaniu się z wczesnymi zakłóceniami emocjonalnymi. 5. TERAPIA Autorzy, którzy promują tezę o nieodwracalności orientacji seksualnej, często powołują się na opublikowaną dyskusję między dr. C.C. Tripp i dr. Lawrence Hatterer, w której dr. Tripp oświadczył: `... nie ma ani jednego odnotowanego przypadku zmiany orientacji homoseksualnej, który byłby potwierdzony przez zewnętrzną ocenę i testowanie. Kinsey nie był w stanie znaleźć żadnego takiego wypadku. I również, ani dr Pomeroy, ani ja, nie byliśmy w stanie znaleźć takiego pacjenta. Bylibyśmy radzi, by dr. Hatterer wskazał nam takiego pacjenta' (Tripp i Hatterer 1971). Autorzy ci, zwykle nie odnotowują odpowiedzi dr. Hatterer: `Ja uleczyłem' wielu homoseksualistów doktorze Tripp. Dr Pomeroy lub każdy inny badacz może przeanalizować moją pracę bo jest ona cała udokumentowana na zapisach magnetofonowych za okres 10 lat. Wielu z tych uleczonych' (wolę używać słowa zmienionych') pacjentów ożeniło się, mają rodziny i żyją szczęśliwym życiem. Twierdzenie, że `homoseksualista, zawsze będzie homoseksualistą' to destruktywny mit. Uczynił on i uczyni w przyszłości miliony zaangażowanych homoseksualistów. Co więcej, nie tylko ja ale i szereg innych szanowanych psychiatrów (dr Samuel B. Hadden, dr Lionel Ovesey, dr. Charles Socarides, dr Harold Lief, dr Irving Bieber i inni) odnotowali sukcesy w leczeniu uleczalnych homoseksualistów' (Tripp i Hatterer 1971). Szereg terapeutów pisało szeroko o pozytywnych rezultatach terapii w wypadku pociągu do osób tej samej płci. Tripp wolał zignorować bogatą literaturę na temat leczenia i prace przeglądowe terapeutów. Przegląd opublikowanych skutków leczenia niechcianego pociągu do osób tej samej płci wykazuje, że w tym wypadku skuteczność jest taka sama jak w podobnych problemach psychologicznych: około 30% doświadcza uwolnienia od symptomów, a dalsze 30% poprawy (Bieber i in. 1962 58 Clippinger 1974 59 Fine 1987 60 Kaye i in. 1967 61 MacIntosh 1994 62 Marmor 1965 63 Nicolosi i in. 1998 64 Rogers i in.1976 65 Satinover 1996 66 Throckmorton 1996 67 West 1977 68 ). Doniesienia poszczególnych terapeutów też są pozytywne (Barnhouse 1977 69 Bergler 1962 70 Bieber i Bieber 1979 71 Cappon 1965 72 Caprio 1954 73 Ellis 1956 74 Hadden 1958 75 Hadden 1967b 76 Hadfield 1958 77 Hatterer 1970 78 Kronemeyer 1980 79 ). Jest to tylko reprezentatywna próbka terapeutów, którzy donoszą o sukcesach w leczeniu pacjentów doświadczających pociągu płciowego do osób tej samej płci. Jest też wiele autobiograficznych doniesień mężczyzn i kobiet, którzy kiedyś uważali siebie za niereformowalnie związanych z homoseksualnymi odczuciami i zachowaniami. Wiele z tych mężczyzn i kobiet (Exodus 1990-2000 80 ) obecnie określa samych siebie jako wolnych od pociągu płciowego do osób tej samej płci, od fantazji i zachowań homoseksualnych. Większość z nich uzyskała wolność poprzez uczestnictwo w wyznaniowych grupach wsparcia, chociaż część także szukała pomocy u terapeutów. Niestety szereg wpływowych osób i grup zawodowych ignoruje te dane (APA 1997 81 Herek 1991 82 ) i wygląda na to, że istnieje skoncentrowany wysiłek ze strony `apologetów homoseksualizmu' by zaprzeczyć efektywności leczenia pociągu płciowego do osób tej samej płci lub twierdzą oni, że takie leczenie jest szkodliwe. Barnhouse wyraził zdziwienie z powodu tych wysiłków: `Wypaczanie rzeczywistości zawarte w zaprzeczeniach apologetów homoseksualizmu, jakoby stan ten był uleczalny jest tak silne, że człowiek zastanawia się, czym jest ono motywowane' (Barnhouse 1977). Dr Robert Spitzer, znany badacz psychiatra z Uniwersytetu Columbia, który był bezpośrednio zaangażowany w decyzję z 1973 r. podjętą przez Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne by usunąć homoseksualizm z listy chorób umysłowych, ostatnio włączył się w badania nad możliwością uzyskania zmiany. Dr Spitzer powiedział w wywiadzie: `Jestem przekonany, że wiele ludzi dokonało poważnych zmian w kierunku stania się heteroseksualistami ... uważam to za ważną wiadomość ... podchodziłem do tych badań Odpowiedz Link Zgłoś
roalb Jak widać to towarzycho ćwierćinteligentów cz.3 23.11.05, 07:43 .. Dr Spitzer powiedział w wywiadzie: `Jestem przekonany, że wiele ludzi dokonało poważnych zmian w kierunku stania się heteroseksualistami ... uważam to za ważną wiadomość ... podchodziłem do tych badań sceptycznie. Teraz twierdzę, że te zmiany mogą być trwałe' (NARTH 2000). 6. CELE TERAPII Ci, którzy twierdzą, że zmiana orientacji seksualnej jest niemożliwa, zwykle definiują zmianę jako totalne i trwałe uwolnienie od homoseksualnych zachowań, fantazji i pragnień u osób, które uprzednio były homoseksualne w zachowaniach i pragnieniach (Tripp i Haterer 1971 83 ). Nawet jeżeli zmianę zdefiniujemy w ten ekstremalny sposób twierdzenie to jest nieprawdziwe. Liczne badania donoszą o przypadkach totalnej przemiany (Goetz 1997 84 ). Ci, którzy przeczą możliwości pełnej przemiany przyznają, że zmiana zachowań jest możliwa (Coleman 1978 85 Herron i in.1982 86 ) oraz, że osoby, które były seksualnie aktywne z osobami obu płci, są bardziej zdolne do przemiany (Acosta 1975 87 ). Dokładne czytanie artykułów krytycznych wobec terapii ukierunkowanej na zmianę orientacji ukazuje, że autorzy, traktujący tą terapię jako nieetyczną (Davison 1982 88 Gittings 1973 89 ), uważają ją za gwałt wobec tych, którzy zmiany nie chcą (Begelman 1975 90 1977 91 Murphy 1992 92 Sleek 1997 93 Smith 1988 94 ), a osoby homoseksualne pragnące zmiany oceniają jako ofiary społecznej czy religijnej presji (Begelman 1977 95 Silverstein 1972 96 ). Należy zauważyć, że prawie bez wyjątku, ci którzy uważają terapię za coś nieetycznego, również odrzucają abstynencję od pozamałżeńskiej aktywności seksualnej jako minimalny cel (Barrett i Barzan 1996 97 ), a wśród terapeutów, którzy akceptują czyny homoseksualne jako coś normalnego, wielu nie widzi nic złego w niewierności towarzyszącej trwałym związkom (Nelson 1982 98 ), w anonimowych kontaktach płciowych, w ogólnej rozwiązłości, w auto-erotyzmie (Saghir i Robins1973), w sadomasochizmie i w innych pseudo-miłościach. Niektórzy nawet proponują zredukować restrykcje odnośnie kontaktów seksualnych między dorosłymi i nieletnimi (Mirkin 1999 99 ) lub zaprzeczają jakoby wykorzystywanie seksualne dzieci prowadziło do negatywnych konsekwencji psychologicznych (Rind i in. 1998; Smith 1988 100 ). Niektórzy uważający terapię za coś nieetycznego kwestionują również udokumentowane teorie dotyczące rozwoju dziecka (Davison 1982 101 Menvielle 1998 102 ). Mają oni tendencję winić społeczną opresję za niewątpliwe problemy dokuczające homoseksualnie aktywnym chłopcom i dorosłym. Wszelkie wnioski z badań muszą być oceniane w świetle uprzedzeń, które badacze do nich wnoszą. Gdy studium jest obciążone wyznawanym programem politycznym, jego wartość znacząco maleje. Należy podkreślić, że katolicy nie mogą popierać terapii, które zachęcają pacjentów by zastępowali jeden rodzaj grzechu przeciwko czystości innym (Schwartz i Masters1984). Niektórzy terapeuci np. nie uważają pacjenta za "uleczonego" póki nie zaangażuje się w aktywność seksualną z osobą odmiennej płci, nawet jeżeli ten pacjent nie jest żonaty (Masters i Johnson1979). Inni zalecają pacjentom samogwałt z wykorzystaniem innych wyobrażeń seksualnych (Blitch i Haynes 1972; Conrad i Wincze1976). Dla katolika, doświadczającego pociągu płciowego do osób tej samej płci, celem terapii musi być osiągnięcie wolności do życia czystego w zgodzie z własnym stanem. Niektórzy, borykający się z pociągiem płciowym do osób tej samej płci wierzą, iż byli powołani do życia w celibacie. Nie wolno dawać im do zrozumienia, że nie uzyskali tej wolności skoro nie doświadczają żądz ukierunkowanych na osoby odmiennej płci. Inni pragną założyć rodziny i mieć dzieci. Są wszelkie powody by mieć nadzieję, iż z czasem uda im się osiągnąć ten cel. Nie należy jednak ich przynaglać do małżeństwa, ponieważ jest wystarczająco dużo dowodów na to, że małżeństwo nie stanowi kuracji na pociąg płciowy do osób tej samej płci. Z pomocą łaski, sakramentów, wsparcia od otoczenia i doświadczonych terapeutów, osoba zdecydowana uwolnić się od tego problemu będzie w stanie uzyskać wolność obiecaną przez Chrystusa. Doświadczeni terapeuci mogą pomóc w odszukaniu i zrozumieniu skąd się wzięły trudności emocjonalne, które doprowadziły do ukształtowania się pociągu płciowego do osób tej samej płci i potem poprowadzić leczenie ku rozwiązaniu ich. Mężczyźni doświadczający pociągu płciowego do osób tej samej płci często odnajdują jak ich tożsamość męska negatywnie zareagowała na poczucie odrzucenia przez ojca czy rówieśników, czy też na niedoskonały wygląd swego ciała, co spowodowało smutek, złość i niepewność. Podczas gdy te trudności emocjonalne są leczone w ramach terapii, męska tożsamość się wzmacnia i pociąg płciowy do osób tej samej płci maleje. Kobiety o skłonnościach lesbijskich mogą uświadomić sobie jak to konflikty z ojcem, lub innymi ważnymi mężczyznami w ich życiu, doprowadziły do tego, że nie ufają męskiej miłości, względnie, że brak matczynej czułości doprowadził je do głębokiego pragnienia żeńskiej miłości. Trzeba mieć nadzieję, ze wgląd w przyczyny złości i smutku doprowadzi do przebaczenia i wolności. To wszystko wymaga czasu. W tym sensie mężczyźni i kobiety cierpiący z powodu pociągu płciowego do osób tej samej płci niczym nie różnią się od innych osób doświadczających problemów emocjonalnych i muszą się nauczyć jak przebaczać. Katoliccy terapeuci, pracujący z katolickimi pacjentami, powinni czuć się uprawnionymi do czerpania z bogactwa katolickiej duchowości w tym procesie leczenia. Skrzywdzeni przez ojca mogą być zachęcani by rozwijali swój stosunek do Boga jako do miłującego Ojca. Odrzucanych lub wyśmiewanych przez rówieśników w dzieciństwie można zachęcać do medytacji nad rolą Jezusa jako Brata, Przyjaciela i Protektora. Odczuwający niedosyt matczynej opieki mogą zwrócić się do Maryi o pocieszenie. Są wszelkie powody by mieć nadzieję, że z czasem ci, którzy szukają wolności odnajdą ją, mówiąc o nadziei, musimy jednak zdawać sobie sprawę z tego, że pozostaną tacy, którzy tego celu nie osiągną. Możemy się znaleźć w tej samej sytuacji co onkolog pediatra, który gdy zaczynał swoją praktykę, a nie było jeszcze żadnej nadziei dla dzieci porażonych rakiem, uważał to za swój lekarski obowiązek pomóc rodzicom zaakceptować to co jest nieodwracalne i zaprzestać marnowania swoich środków materialnych w pogoni za `kuracją'. Dzisiaj prawie 70% dzieci zdrowieje, ale nadal każda śmierć pozostawia zespół lekarski z okropnym poczuciem przegranej. Wraz ze wzrostem skuteczności prewencji i leczenia pociągu płciowego do osób tej samej płci ci, którzy nadal nie mogą się z nią uporać będą potrzebować, bardziej niż kiedykolwiek, współczującego i delikatnego wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Noch mal ich 22.11.05, 19:47 . Wenn ich davon lese und sehe was passiert ist, dann beginne ich mich dafuer zu schaemen, dass ich in so einem Land wie Polen ueberhaupt lebe. Es ist grausem, dass so was in Europa passiert, ich fange an, den Eindruck zu haben, dass wir wirklich Kraehwinkel von Europa sind. Kathloizismus gleicht hier in Polen, galube ich, der Intoleranz. Das einzige, was Hoffung bringen kann ist die Tatsache, dass ausser diesen Extremisten, denn nur so kann man sie nennen, es auch andere Polen gibt, die tolerant und fortschrittlich sind. Leider hat diese verdammte kathloische Kirche bei uns zu viel Einfluss und die jetzt regierende Partei ist einfach, wie aus dem Mittelalter rausgeschnitten. Ich hoffe, dass sich etwas aendert, sonst bleibt nur auszuwandern. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wrter, wytłumacz się, po polsku! :-) 22.11.05, 19:51 Przestań pisać tylko dla Silesiusza. Nie wszyscy są pół Niemcami. :-) werter-6 napisał: Re: Noch mal ich > Wenn ich davon lese und sehe was passiert ist, dann beginne ich mich dafuer zu > schaemen, dass ich in so einem Land wie Polen ueberhaupt lebe. Es ist grausem, > dass so was in Europa passiert, ich fange an, den Eindruck zu haben, dass wir > wirklich Kraehwinkel von Europa sind. Kathloizismus gleicht hier in Polen, > galube ich, der Intoleranz. Das einzige, was Hoffung bringen kann ist die > Tatsache, dass ausser diesen Extremisten, denn nur so kann man sie nennen, es > auch andere Polen gibt, die tolerant und fortschrittlich sind. Leider hat diese > verdammte kathloische Kirche bei uns zu viel Einfluss und die jetzt regierende > Partei ist einfach, wie aus dem Mittelalter rausgeschnitten. Ich hoffe, dass > sich etwas aendert, sonst bleibt nur auszuwandern. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Wrter, wytłumacz się, po polsku! :-) 22.11.05, 19:54 Jest kilka osob tu, które jak mi się zdaje, znają dobrze niemiecki, domyśl się, dyskutujesz z Nim teraz często, On Tobie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Taziuta nie obrazaj mnie! to nie dla mnie on tak 22.11.05, 19:54 "poetycko szczytuje" taziuta napisał: > Przestań pisać tylko dla Silesiusza. Nie wszyscy są pół Niemcami. :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Bez urazy - nie znam niemieckiego! :-) 22.11.05, 20:04 Nie wiem dlaczego moja prośba ma Cię obrażać. Ja tylko chciałbym zrozumieć, co werter ma na myśli. Chyba, że to było coś bardzo sprośnego? Ale z drugiej strony, nie jesteś chyba aż takim cenzorem, którego obraża chęć maluczkich poznania twórczości Tobie nie miłej? :-) silesius.monachijski napisał: Taziuta nie obrazaj mnie! to nie dla mnie on tak > "poetycko szczytuje" > > taziuta napisał: > > > Przestań pisać tylko dla Silesiusza. Nie wszyscy są pół Niemcami. :-) > > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Nie zrozumiales? Pewnie zartujesz? 22.11.05, 20:06 A co ci bede grafomanie tlumaczyl taziuta napisał: > Nie wiem dlaczego moja prośba ma Cię obrażać. Ja tylko chciałbym zrozumieć, co > werter ma na myśli. Chyba, że to było coś bardzo sprośnego? Ale z drugiej > strony, nie jesteś chyba aż takim cenzorem, którego obraża chęć maluczkich > poznania twórczości Tobie nie miłej? :-) > > silesius.monachijski napisał: > Taziuta nie obrazaj mnie! to nie dla mnie on tak > > "poetycko szczytuje" > > > > taziuta napisał: > > > > > Przestań pisać tylko dla Silesiusza. Nie wszyscy są pół Niemcami. : > -) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Coś dużo czasu poświęcasz temu "grafomanowi"! 22.11.05, 20:17 silesius.monachijski napisał: Re: Nie zrozumiales? Pewnie zartujesz? > A co ci bede grafomanie tlumaczyl > > taziuta napisał: > Re: Bez urazy - nie znam niemieckiego! :-) > > Nie wiem dlaczego moja prośba ma Cię obrażać. Ja tylko chciałbym zrozumieć, > > co werter ma na myśli. Chyba, że to było coś bardzo sprośnego? Ale z drugiej > > strony, nie jesteś chyba aż takim cenzorem, którego obraża chęć maluczkich > > poznania twórczości Tobie nie miłej? :-) > > > > silesius.monachijski napisał: > > Taziuta nie obrazaj mnie! to nie dla mnie on tak > > > "poetycko szczytuje" Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Musi pisać coś co Cię boli! :-) 22.11.05, 20:18 taziuta napisał: Re: Coś dużo czasu poświęcasz temu "grafomanowi"! > silesius.monachijski napisał: > Re: Nie zrozumiales? Pewnie zartujesz? > > A co ci bede grafomanie tlumaczyl > > > > taziuta napisał: > > Re: Bez urazy - nie znam niemieckiego! :-) > > > Nie wiem dlaczego moja prośba ma Cię obrażać. Ja tylko chciałbym zr > ozumieć, > > > co werter ma na myśli. Chyba, że to było coś bardzo sprośnego? Ale > z drugiej > > > strony, nie jesteś chyba aż takim cenzorem, którego obraża chęć mal > uczkich > > > poznania twórczości Tobie nie miłej? :-) > > > > > > silesius.monachijski napisał: > > > Taziuta nie obrazaj mnie! to nie dla mnie on tak > > > > "poetycko szczytuje" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Oj taziuta; gdyby napisal cos, co mnie naprawde bo 22.11.05, 20:25 li, to bym z nim walczyl, jak z godnym przeciwnikiem; a on mnie tylko smieszy, i lubie mu podokuczac; naprawde nie ma sensu tego tlumaczyc (zreszta pare hasel ci juz "rzucil"); dajmy spokoj tej grafomanii taziuta napisał: > taziuta napisał: > Re: Coś dużo czasu poświęcasz temu "grafomanowi"! > > Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Silesiusz, często pucujesz swojego Pulitzera ? 22.11.05, 20:40 Że tak po grafomańsku zapytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Nie, mam sprzataczke do tego; mila dziewczyna, 22.11.05, 20:43 taka stara panna po studiach, o troche "lewicowych" pogladach,, ale jeszcze nic straconego; . teraz juz naprawde znikam orella; pozdrawiam orellafellaci napisała: > Że tak po grafomańsku zapytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Nie, mam sprzataczke do tego; mila dziewczyna 22.11.05, 20:55 A widzisz .. bądź grzeczny i nie gryż na przyszłość, nawet jeśli pierwsza udziabam, bo dostaniesz prztyczka w nos :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie, mam sprzataczke do tego; mila dziewczyna 22.11.05, 23:21 a gdzie ja bym tak orelle chcial gryzc; jeszcze reszte zebow bym stracil; a protezy strasznie drogie orellafellaci napisała: > A widzisz .. bądź grzeczny i nie gryż na przyszłość, nawet jeśli pierwsza > udziabam, bo dostaniesz prztyczka w nos :) Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Bez urazy - nie znam niemieckiego! :-) 22.11.05, 20:10 Ale zna Silesius monachijski, poproś go, nie bylo tam nic sprośnego, kilka zdań na temat sytuacji ogólnej, zdziwienie Polską, wyrazilem też negatywny stosunek do KK, napisalem też, że w Polsce są też ludzie postępowi i na pewno zmieni się na lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Bez urazy - nie znam niemieckiego! :-) 22.11.05, 20:12 werter, a ile placisz za linijke tlumaczenia? dla ciebie zrobie promocje: 5 Euro od linijki werter-6 napisał: > Ale zna Silesius monachijski, poproś go, nie bylo tam nic sprośnego, kilka zdań > na temat sytuacji ogólnej, zdziwienie Polską, wyrazilem też negatywny stosunek > do KK, napisalem też, że w Polsce są też ludzie postępowi i na pewno zmieni si > ę > na lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Bez urazy - nie znam niemieckiego! :-) 22.11.05, 20:16 Zlote zeby zydow sie koncza ? podobno nie musisz zarabiac . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Nie musze; ale wertera i indianskiego zawsze 22.11.05, 20:26 skasuje indianski napisał: > Zlote zeby zydow sie koncza ? podobno nie musisz zarabiac . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Nie musze; ale wertera i indianskiego zawsze 22.11.05, 20:30 jednak nauki tatusia nie ida w las . Jak tatus kasowal : Cyklonem B ? Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Nie musze; ale wertera i indianskiego zawsze 22.11.05, 20:48 Ty rzeczywiście jesteś Mt.Everestem intelektu...chayniku Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A to co werter? Erotyki zaczales pisac? 22.11.05, 19:53 werter-6 napisał: > . > Wenn ich davon lese und sehe was passiert ist, dann beginne ich mich dafuer zu > schaemen, dass ich in so einem Land wie Polen ueberhaupt lebe. Es ist grausem, > dass so was in Europa passiert, ich fange an, den Eindruck zu haben, dass wir > wirklich Kraehwinkel von Europa sind. Kathloizismus gleicht hier in Polen, > galube ich, der Intoleranz. Das einzige, was Hoffung bringen kann ist die > Tatsache, dass ausser diesen Extremisten, denn nur so kann man sie nennen, es > auch andere Polen gibt, die tolerant und fortschrittlich sind. Leider hat diese > verdammte kathloische Kirche bei uns zu viel Einfluss und die jetzt regierende > Partei ist einfach, wie aus dem Mittelalter rausgeschnitten. Ich hoffe, dass > sich etwas aendert, sonst bleibt nur auszuwandern. Odpowiedz Link Zgłoś
dzemsbond Słabość Polski rozzuchwala ! 22.11.05, 20:37 Gdy Polska słaba, każdy idiota będzie sobie nią gębę wycierał. A kto Polskę do takiego stanu doprowadził? Ano 60 lat rządów żydokomuny. Teraz na forum rej wodzą żydokomunistyczni obśmiewacze, a Gazeta Wyborcza jest im miłym i wdzięcznym środowiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Słabość Polski rozzuchwala ! 22.11.05, 20:42 O matko, następny z kółeczka wzajemnej radiomaryjnej adoracji ... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Następny polak-katolik! :-) 22.11.05, 21:07 orellafellaci napisała: Re: Słabość Polski rozzuchwala ! > O matko, następny z kółeczka wzajemnej radiomaryjnej adoracji ... Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Następny polak-katolik! :-) 22.11.05, 21:11 katolik _polski .. ? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: k_p.2, a zresztą, jest ich miliony :-) 22.11.05, 21:29 orellafellaci napisała: Re: Następny polak-katolik! :-) > katolik _polski .. ? Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: k_p.2, a zresztą, jest ich miliony :-) 23.11.05, 06:19 taziuta napisał: > orellafellaci napisała: > Re: Następny polak-katolik! :-) > > katolik _polski .. ? Nie to sa ksieza obciagacze dla rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Silesiuszu! Kto mieczem wojuje, od miecza ginie! 22.11.05, 19:49 Brzydkie, ale adekwatne do często utrzymanych w podobnej poetyce postów Silesiusza, jeśli pozwolicie, że zabawię się w arbitra :-) indianski napisał: > Stac cie . Dostales spadek po ojcu volksdeutshu ? . Az tyle nakradl w czasie > wojny ? Pewnie zlote zeby z oswiecimia ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Taziuta! Witam" Nie zginalem! Poki my zyjemy 22.11.05, 19:51 taziuta napisał: > Brzydkie, ale adekwatne do często utrzymanych w podobnej poetyce postów > Silesiusza, jeśli pozwolicie, że zabawię się w arbitra :-) > > indianski napisał: > > > Stac cie . Dostales spadek po ojcu volksdeutshu ? . Az tyle nakradl w cza > sie > > wojny ? Pewnie zlote zeby z oswiecimia ? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Witam, ale nie udawaj aż tak gruboskórnego :-) 22.11.05, 19:57 Mnie by tam zabolało :-( silesius.monachijski napisał: Re: Taziuta! Witam" Nie zginalem! Poki my zyjemy > taziuta napisał: > > > Brzydkie, ale adekwatne do często utrzymanych w podobnej poetyce postów > > Silesiusza, jeśli pozwolicie, że zabawię się w arbitra :-) > > > > indianski napisał: > > > > > Stac cie . Dostales spadek po ojcu volksdeutshu ? . Az tyle nakradl > > > w czasie > > > wojny ? Pewnie zlote zeby z oswiecimia ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A co to ja Tusk jestem, zeby cos pod pierzyna 22.11.05, 20:03 (albo i w innym miejscu) ukrywac? taziuta napisał: > Mnie by tam zabolało :-( > > silesius.monachijski napisał: > Re: Taziuta! Witam" Nie zginalem! Poki my zyjemy > > taziuta napisał: > > > > > Brzydkie, ale adekwatne do często utrzymanych w podobnej poetyce po > stów > > > Silesiusza, jeśli pozwolicie, że zabawię się w arbitra :-) > > > > > > indianski napisał: > > > > > > > Stac cie . Dostales spadek po ojcu volksdeutshu ? . Az tyle n > akradl > > > > w czasie > > > > wojny ? Pewnie zlote zeby z oswiecimia ? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Gubię się Silesiuszu, pewnie to nie Twoja wina :-) 22.11.05, 20:13 Nie masz niczego do ukrycia? I potwierdzasz, że to co napisał indiański to prawda? Czyli trafił w dziesiątkę?! W zasadzie to masz rację, że się tego nie wypierasz (jeśli to prawda). Byłby to żaden wstyd (dla Ciebie), bo przecież nie możesz odpowiadać za grzechy ojca! :-) silesius.monachijski napisał: Re: A co to ja Tusk jestem, zeby cos pod pierzyna > (albo i w innym miejscu) ukrywac? > > taziuta napisał: > > Mnie by tam zabolało :-( > > > > silesius.monachijski napisał: > > Re: Taziuta! Witam" Nie zginalem! Poki my zyjemy > > > taziuta napisał: > > > > Brzydkie, ale adekwatne do często utrzymanych w podobnej poetyce postów > > > > Silesiusza, jeśli pozwolicie, że zabawię się w arbitra :-) > > > > > > > > indianski napisał: > > > > > Stac cie . Dostales spadek po ojcu volksdeutshu ? . Az tyle nakradl > > > > > w czasie wojny ? Pewnie zlote zeby z oswiecimia ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Oczywiscie, ze z indianskiego sobie kpie; 22.11.05, 20:18 jak sie kiedys uda spotkac, to ci historie ojca opowiem; czy sie wstydze? wrecz przeciwnie: jestem z niego dumny, bo zawsze zachowal godnosc, i zawsze mogl byc i byl dla mnie wzorem; paru ludziom uratowal zycie, zadnej zbrodni nie popelnil (a po powrocie z niewoli amerykanskiej w Coburgu) byl parokrotnie przez owczesna "ubecje" sprawdzany i bity: Tak wiec nie ma sie czego wstydzic; a moze np. ojciec albo i dziadek indianskiego byl szmalcownikiem; albo komunista, ktory - przynajmniej na poczatku wojny (zgodnie z linia Moskwy) popieral napasc hitlera na Polske? i jak z takim tumokiem dyskutowac? i i tak ma te swoje klapki na slepiach taziuta napisał: > Nie masz niczego do ukrycia? I potwierdzasz, że to co napisał indiański to > prawda? Czyli trafił w dziesiątkę?! > W zasadzie to masz rację, że się tego nie wypierasz (jeśli to prawda). Byłby to > > żaden wstyd (dla Ciebie), bo przecież nie możesz odpowiadać za grzechy ojca! :- > ) > > silesius.monachijski napisał: > Re: A co to ja Tusk jestem, zeby cos pod pierzyna > > (albo i w innym miejscu) ukrywac? > > > > taziuta napisał: > > > Mnie by tam zabolało :-( > > > > > > silesius.monachijski napisał: > > > Re: Taziuta! Witam" Nie zginalem! Poki my zyjemy > > > > > taziuta napisał: > > > > > Brzydkie, ale adekwatne do często utrzymanych w podobne > j poetyce postów > > > > > Silesiusza, jeśli pozwolicie, że zabawię się w arbitra > :-) > > > > > > > > > > indianski napisał: > > > > > > Stac cie . Dostales spadek po ojcu volksdeutshu ? > . Az tyle nakradl > > > > > > w czasie wojny ? Pewnie zlote zeby z oswiecimia ? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Oczywiscie, ze z indianskiego sobie kpie; 22.11.05, 20:30 Hm..., spójrz - najpierw zadajesz pytanie/insynuację (jak niżej) i od razu sobie odpowiadasz twierdząco :-( Następnie piszesz, że gość ma klapki na oczach (inwektywę, którą go przy okazji obdarzasz, pomijam potępiającym milczeniem :-). A czy my ich nie mamy, tych klapek na oczach? Ty obstajesz przy swoim (czyli masz klapki na oczach, jesteś wręcz impregnowany na wszelkie racjonalne argumenty, jak ja to widzę) i ja się tak specjalnie od Ciebie nie różnię - też obstaję przy swoich poglądach (chociaż pochlebiam sobie, że w przeciwnieństwie do Ciebie, do mnie trafiają racjonalne argumenty!) :-) silesius.monachijski napisał: Re: Oczywiscie, ze z indianskiego sobie kpie; > ... > a moze np. ojciec albo i dziadek indianskiego byl szmalcownikiem; albo > komunista, ktory - przynajmniej na poczatku wojny (zgodnie z linia Moskwy) > popieral napasc hitlera na Polske? i jak z takim tumokiem dyskutowac? i i tak > ma te swoje klapki na slepiach Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Oczywiscie, ze z indianskiego sobie kpie; 22.11.05, 20:36 do mnie tez trafiaja racjonalne argumenty, i lubie sobie (widze, ze pare innych osob tutaj tez) poironizowac, pozaczepiac, i zbierac "ironiczne ciegi"; to, co wypisuje indianski, to same glupoty, nieprawda do kwadratu, proba obrazenia mnie i pamieci mojego Ojca; ale mnie to rusza; mam rzeczywiscie mocny pancerz, i byle g.... sie do niego nie przyczepi; uciekam taziuta, bo za chwile Liga Mistrzow (czasami mam takie przyziemne potrzeby; i to dobrze: widac, ze jestem facet, a nie baba) pozdrawiam taziuta napisał: > Hm..., spójrz - najpierw zadajesz pytanie/insynuację (jak niżej) i od razu > sobie odpowiadasz twierdząco :-( > Następnie piszesz, że gość ma klapki na oczach (inwektywę, którą go przy okazji > > obdarzasz, pomijam potępiającym milczeniem :-). > A czy my ich nie mamy, tych klapek na oczach? Ty obstajesz przy swoim (czyli > masz klapki na oczach, jesteś wręcz impregnowany na wszelkie racjonalne > argumenty, jak ja to widzę) i ja się tak specjalnie od Ciebie nie różnię - też > obstaję przy swoich poglądach (chociaż pochlebiam sobie, że w przeciwnieństwie > do Ciebie, do mnie trafiają racjonalne argumenty!) :-) > > silesius.monachijski napisał: > Re: Oczywiscie, ze z indianskiego sobie kpie; > > ... > > a moze np. ojciec albo i dziadek indianskiego byl szmalcownikiem; albo > > komunista, ktory - przynajmniej na poczatku wojny (zgodnie z linia Moskwy > ) > > popieral napasc hitlera na Polske? i jak z takim tumokiem dyskutowac? i i > tak > > ma te swoje klapki na slepiach Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: A kto i do ilu gra? :-) 22.11.05, 20:50 Mój brat (anty-fanatyk piłki), jak ktoś się pasjonował futbolowym meczem, a chciał go wqrwić, to pytał: "a do ilu grają?". Miłego oglądania! :-) silesius.monachijski napisał: Re: Oczywiscie, ze z indianskiego sobie kpie; > do mnie tez trafiaja racjonalne argumenty, i lubie sobie (widze, ze pare > innych osob tutaj tez) poironizowac, pozaczepiac, i zbierac "ironiczne > ciegi"; to, co wypisuje indianski, to same glupoty, nieprawda do kwadratu, > proba obrazenia mnie i pamieci mojego Ojca; ale mnie to rusza; mam > rzeczywiscie mocny pancerz, i byle g.... sie do niego nie przyczepi; uciekam > taziuta, bo za chwile Liga Mistrzow (czasami mam takie przyziemne potrzeby; i > to dobrze: widac, ze jestem facet, a nie baba) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: A kto i do ilu gra? :-) 22.11.05, 20:58 Głupiś/ia/Tak grały dzieciaki... Do dwunastu ...i zmiana boisk... I pani HGW i najlepszemu piłkarzowi w Sejmie to zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A kto i do ilu gra? :-) 22.11.05, 23:08 Bayern "przylozyl" Rapidowi Wieden 4:0. A tak wogole to mamy ladny stadion w Monachium; Moze Marcinkiewiczowi tez uda sie te stadiony wybudowac? oby; na ME mozna niezle zarobic Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wow! taka kasa? ciekawe ile bierze werter za 22.11.05, 19:50 nie, ukradl peruke twojej babci, a potem sprzedal jako pioropusz w muzeum karola maya indianski napisał: > Stac cie . Dostales spadek po ojcu volksdeutshu ? . Az tyle nakradl w czasie > wojny ? Pewnie zlote zeby z oswiecimia ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Wow! taka kasa? ciekawe ile bierze werter za 22.11.05, 19:55 Tak czy inaczej zlodziej . To w Twojej rodzinie normalne ,czy tatus nie przekazal nastepnym pokoleniom tego czego sie nauczyl w gestapo ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski W gestapo nie byl; tam byl chyba taki czerwony 22.11.05, 20:04 (albo i czerwonoskory), i indianski go wolali indianski napisał: > Tak czy inaczej zlodziej . To w Twojej rodzinie normalne ,czy tatus nie > przekazal nastepnym pokoleniom tego czego sie nauczyl w gestapo ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: W gestapo nie byl; tam byl chyba taki czerwon 22.11.05, 20:15 Wermacht czy gestapo - ten sam syf . Plules na tatusia czy tez powiesilem portet adolfa nad lozkiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Czyzbys zaczynal bredzic? goraczka? nic juz z tego 22.11.05, 20:22 belkotu nie pojmuje indianski napisał: > Wermacht czy gestapo - ten sam syf . Plules na tatusia czy tez powiesilem > portet adolfa nad lozkiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Czyzbys zaczynal bredzic? goraczka? nic juz z 22.11.05, 20:25 Chyba nie wstydzisz sie ojca ? Zreszta to nie byla Twoja wina . Pozatym moglo byc gorzej : mogl byc pedalem a nie gestapowcem . Tego bys nie zniosl . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Czyzbys zaczynal bredzic? goraczka? nic juz z 22.11.05, 20:33 gestapowcem byc nie mogl, bo nie byl gejem; hitler sam byl pedziem, i do mokrej roboty bral tylko "swoich"; indianski napisał: > Chyba nie wstydzisz sie ojca ? Zreszta to nie byla Twoja wina . Pozatym moglo > byc gorzej : mogl byc pedalem a nie gestapowcem . Tego bys nie zniosl . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Czyzbys zaczynal bredzic? goraczka? nic juz z 22.11.05, 20:40 A Hitler przypadkiem nie malezal do Mosadu ? Krematorium bylo nieszczelne i tatus w pracy nalykal sie cyklonu ? To podobno powodowalo niedorozwoj u kolejnych pokolen volksdeutschow . Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Chyba cię Bóg opuścił !!! Żeby takie głupoty pisać 22.11.05, 20:40 Chyba cię Bóg opuścił !!! Żeby takie głupoty wypisywać !!! orellafellaci napisała: > I koniec kropka !!! Mniejszościowe kołtuństwo pojęło wreszcie ?! Zwijać swój > majdan i grzać do domu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Sonda wśród słuchaczy radia TOK FM z wczoraj. 22.11.05, 21:05 Uczestnicy odpowiadali na pytanie "czy w demokratycznej Polsce wolno zakazywać pokojowych demonstracji". Tyle. Masz jeszcze jakieś pytanko ? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Tego radia pierdziele słuchają - nie wiesz ??? 22.11.05, 21:16 Tego radia pierdziele słuchają - nie wiesz ??? orellafellaci napisała: > Uczestnicy odpowiadali na pytanie "czy w demokratycznej Polsce wolno zakazywać > pokojowych demonstracji". Tyle. Masz jeszcze jakieś pytanko ? Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Tego radia pierdziele słuchają - nie wiesz ?? 22.11.05, 21:26 anna-dark, zlitujmy się nad tymi biednym forumowiczami :D dwie takie kobitki z piekła rodem na jeden wieczór to za dużo jak na cierpliwość przeciętnego uzytkownika forum GW :D :D :D Przekazuję Ci pełnię władzy - do jutra ! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Anna Dark jest z nieba !!! 22.11.05, 21:28 Anna Dark jest z nieba !!! orellafellaci napisała: > anna-dark, zlitujmy się nad tymi biednym forumowiczami :D dwie takie kobitki > z piekła rodem na jeden wieczór to za dużo jak na cierpliwość przeciętnego > uzytkownika forum GW :D :D :D Przekazuję Ci pełnię władzy - do jutra ! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A jak wyglada to niebianskie stworzenie (Anna Dark 23.11.05, 07:44 Zywie nadzieje, ze lepiej niz - nie przymierzajac - Waniek, Jolka preziowa albo insza Sobecka? Odpowiedz Link Zgłoś
mrotom Re: Sonda wśród słuchaczy radia TOK FM z wczoraj. 23.11.05, 01:18 orellafellaci napisała: > Uczestnicy odpowiadali na pytanie "czy w demokratycznej Polsce wolno zakazywać > pokojowych demonstracji". Tyle. Masz jeszcze jakieś pytanko ? Demonstracja jest o tyle pokojowa o ile nie jest kontrowersyjna. Kontrowersyjność wiąże się ze zdecydowanym ryzykiem wystąpienia szkód materialnych spowodowanych przez grupy niezgadzające się z hasłami promowanymi przez organizatorów parady. W przypadku Parady Równości, ze względu na jej kontrowersyjność istniało zbyt duże ryzyko przekształcenia się jej w zwykłą burdę. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie spokojnego funkcjonowania społeczeństwa. Jeżeli więc w związku z paradą istniało zbyt duże ryzyko wystąpienia zamieszek i z nimi związanych szkód materialnych, obowiązkiem organów państwa było zakazać jej organizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Sonda wśród słuchaczy radia TOK FM z wczoraj. 23.11.05, 05:53 mrotom napisał: > > W przypadku Parady Równości, ze względu na jej kontrowersyjność istniało zbyt > duże ryzyko przekształcenia się jej w zwykłą burdę. > > Obowiązkiem państwa jest zapewnienie spokojnego funkcjonowania społeczeństwa. > Jeżeli więc w związku z paradą istniało zbyt duże ryzyko wystąpienia zamieszek > i > z nimi związanych szkód materialnych, obowiązkiem organów państwa było zakazać > jej organizowania. Aha, w takim razie organa Państwa powinny również zakazać odbywania się meczów piłkarskich oraz żużlowych. Stważają one zbyt duże ryzyko przekształcenia się w zwykłą burdę. Obowiązkiem Państwa jest zapewnienie spokojnego funkcjonowania społeczeństwa. Jeżeli więc w związku z imprezami sportowymi istnieje (a przykłady dowodzą, że istnieje) zbyt duże ryzyko wystąpienia zamieszek i z nimi związanych szkód materialnych oraz ofiar, obowiązkiem organów Państwa jest wprowadzenie zakazu ich organizowania. Dobrym pretekstem władz przeciwko zarzutom zbyt zaciekłych propagatotów sportu, że imprezy sportowe jak również czas i okolica po imprezie powinny z nakazu Konstytucji być chronione przez odpowiednią ilość funkcjonariuszy (pozwalając na bezpieczny powrót kibiców do domów) powinno być: Konstytucja Konstytucją, a Państwa nie stać na zapewnienie takiej ochrony. W związku z powyższym odbywanie się wszelkich masowch imprez sportowych zawiesza się na czas nieokreślony. Ustawa wchodzi ze skutkiem natychmiastowym w trybie dekretu. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
mrotom Re: Sonda wśród słuchaczy radia TOK FM z wczoraj. 23.11.05, 12:36 d_arek_d napisał: > mrotom napisał: > > > > W przypadku Parady Równości, ze względu na jej kontrowersyjność istniało > zbyt > > duże ryzyko przekształcenia się jej w zwykłą burdę. > > > > Obowiązkiem państwa jest zapewnienie spokojnego funkcjonowania społeczeńs > twa. > > Jeżeli więc w związku z paradą istniało zbyt duże ryzyko wystąpienia > zamieszek > > i > > z nimi związanych szkód materialnych, obowiązkiem organów państwa było za > kazać > > jej organizowania. > > Aha, w takim razie organa Państwa powinny również zakazać odbywania się meczów > piłkarskich oraz żużlowych. Stważają one zbyt duże ryzyko przekształcenia się w > > zwykłą burdę. Obowiązkiem Państwa jest zapewnienie spokojnego funkcjonowania > społeczeństwa. Jeżeli więc w związku z imprezami sportowymi istnieje (a > przykłady dowodzą, że istnieje) zbyt duże ryzyko wystąpienia zamieszek i z nimi > > związanych szkód materialnych oraz ofiar, obowiązkiem organów Państwa jest > wprowadzenie zakazu ich organizowania. > > Dobrym pretekstem władz przeciwko zarzutom zbyt zaciekłych propagatotów sportu, > > że imprezy sportowe jak również czas i okolica po imprezie powinny z nakazu > Konstytucji być chronione przez odpowiednią ilość funkcjonariuszy (pozwalając > na bezpieczny powrót kibiców do domów) powinno być: Konstytucja Konstytucją, a > Państwa nie stać na zapewnienie takiej ochrony. W związku z powyższym odbywanie > > się wszelkich masowch imprez sportowych zawiesza się na czas nieokreślony. > Ustawa wchodzi ze skutkiem natychmiastowym w trybie dekretu. Amen. Dla Twojej wiadomości podaję, że imprezy masowe w tym i sportowe odbywają się na ściśle do tego celu przeznaczonych obiektach a nie w centrum miasta jak Parada Równości. Gdy istnieje zbyt duże ryzyko, że taka impreza przekształci się w burdę narażającą na straty materialne mieszkańców miasta, wówczas organizowania takiej imprezy się zakazuje lub przynajmniej zakazuje się na nią wstępu dla kibiców (np. „szalikowców”zwanych również „pseudo kibicami” na mecz piłkarski). Ponadto organizatorzy imprez masowych w tym i sportowych obowiązani są uiścić na rzecz władz miejskich odpowiednią kwotę pieniężną celem pokrycia kosztów zabezpieczenia imprezy przez policję jak również służby porządkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 czy zboczencow sluchajacych radia TOK FM spytano 23.11.05, 03:10 ..o zamkniecie w PE przez Eurogestapo wystawy w obronie zycia poczetych dzieci ? orellafellaci napisała: > Uczestnicy odpowiadali na pytanie "czy w demokratycznej Polsce wolno zakazywać pokojowych demonstracji". Tyle. Masz jeszcze jakieś pytanko ? Mirmat: pytanie jest zasadnicze: czy kamanie podstawowych praw obywatelskich przez rezymy Eurokolchozowe jak Francja czy Szwecja odpowiadaja norma demokracji. Chodzi mi o skazanie pastora Ake Greena, procesy polityczne przeciw Michela Houellebecq, Orianie Fallaci, Brigitte Bardott, wyrzucanie z pracy redaktora francuskiego pisma La Croix, Alain Hergothe czy najpopularniejszego z Brytyjskich dziennikarzy Roberta Kilroy-Silka. Odpowiedz Link Zgłoś
bengal nie na temat ;-) 23.11.05, 17:21 oj mirmat, a poczytales sobie Michela Houellebecqa? jestem pewien, ze by ci sie nie spodobal ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: Chyba cię Bóg opuścił !!! Żeby takie głupoty 23.11.05, 06:35 anna-dark napisała: > Chyba cię Bóg opuścił !!! Żeby takie głupoty wypisywać !!! > > orellafellaci napisała: > > > I koniec kropka !!! Mniejszościowe kołtuństwo pojęło wreszcie ?! Zwijać s > wój > > majdan i grzać do domu !!! anna_dark == baba_ciemna A jak go Bog opuscil to juz nie ma prawa nawet do pisania Odpowiedz Link Zgłoś
adrian.derkiewicz Re: Zaskarżono decyzje zakazujące Marszu Równości 22.11.05, 20:59 Przekrzykujecie się tylko, a jeszcze nikt nie spojrzał na tym forum w przepisy, które dotyczą zaistniałej sytuacji. Proszę nie zarzucać mi wyciągania i rzucania przepisów wyrwanych z kontekstu. Treść ustawy stanowi integralną całość, a ponieważ w Polsce dostęp do poniższych przepisów jest ogólny, to zanim ktoś zarzuci mi, że nie zapoznałem się wcześniej z całością - poproszę o lekturę treści zawartych w poniższych ustawach. USTAWA PRAWO O ZGROMADZENIACH Rozdział 1 Przepisy ogólne Art. 2. Wolność zgromadzania się podlega ograniczeniom przewidzianym jedynie przez ustawy, niezbędnym do ochrony bezpieczeństwa państwowego lub porządku publicznego oraz ochrony zdrowia lub moralności publicznej albo praw i wolności innych osób, a także ochrony Pomników Zagłady w rozumieniu ustawy z dnia 7 maja 1999 r. o ochronie terenów byłych hitlerowskich obozów zagłady (Dz. U. Nr 41, poz. 412). Rozdział 2 Postępowanie w sprawach zgromadzeń Art. 5. 1. Postępowanie w sprawach dotyczących zgromadzeń należy do zadań zleconych organów gminy. 2. Organem odwoławczym od decyzji wydanych w sprawach, o których mowa w ust. 1, jest wojewoda. Art. 8. Organ gminy zakazuje zgromadzenia publicznego, jeżeli: 1) jego cel lub odbycie sprzeciwiają się niniejszej ustawie lub naruszają przepisy ustaw karnych, USTAWA KODEKS WYKROCZEŃ Rozdział VIII Wykroczenia przeciwko porządkowi i spokojowi publicznemu. Art. 50. Kto nie opuszcza zbiegowiska publicznego pomimo wezwania właściwego organu, podlega karze aresztu albo grzywny. Art. 51. § 1.Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. § 3. Podżeganie i pomocnictwo są karalne. Art. 52. § 1. Kto: ust. 2) zwołuje zgromadzenie bez wymaganego zawiadomienia albo przewodniczy takiemu zgromadzeniu lub zgromadzeniu zakazanemu, - podlega karze aresztu do 14 dni, karze ograniczenia wolności albo karze grzywny. § 2. Podżeganie i pomocnictwo są karalne. OK spróbuję teraz wrzucić swój głos do dyskusji: Prezydent Miasta Poznania miał prawo (nie taki był oficjalny powód zakazu)zakazać zgromadzenia, jeżeli uznał, że złamane zostałoby prawo ochrony moralności publicznej - wnioskuję, że demonstracja homoseksualistów mogłaby to prawo złamać. Wojewoda miał prawo podtrzymać zakaz z tych samych samych powodów co wyżej Policja miała prawo i obowiązek interweniować po wezwaniach do rozejścia się, a także ze względu na uczestnictwo w zakazanym zbiegowisku. Zakazane zgromadzenie łamie zapisy z art 51.ustawy kodeksu wykroczeń. To konkretne zgromadzenie mogło wywołać i rzeczywiście wywołało zgorszenie w miejscu publicznym. Moim zdaniem to wszystko w tym temacie. Mogę jeszcze ewentualnie dodać, że jeśli Państwo organizatorzy chcecie się gromadzić w miejscach publicznych, to musicie wywołać przewrót, który doprowadziłby do zmiany obowiązująch przepisów prawnych, i ewentualną rewolucję seksualną, która z kolei doprowadziła by do tego, żeby Wasze marsze nie wywoływały zgorszenia wśród ogółu. W nawiązaniu do wczorajszej dyskusji i wpisów na forum powiem, że póki co - możecie sobie maszerować we własnych ogródkach, względnie wynajmować stadiony i paradować wzdłuż bieżni. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Zaskarżono decyzje zakazujące Marszu Równości 22.11.05, 21:15 No i fajnie...Kwasibór/to taki jabcok za komuny/nie wiedział jaką konstyyucję podpisuje...pociągnąć do odpowiedzialności Jarugę i Nałęcza za złamanie prawa w Warszawie.....oraz tych nagranych na video "demokratów"wyzywających policję od "gestapo"itp...no i coś tej MW zabrakło ...oraz tych niepełnosprawnych i kolorowych..wśród brutalnie skrzywdzonych...spałowanych "obrońców demokracji" Jak im sądy przysądzą przyzwoite grzywny to może zaczną szanować nieKaliszowe" prawo... Beczenie "skrzywdzonych"wprawia mnie w doskonały humor... Odpowiedz Link Zgłoś
tytusdj1 Jakoś dewianci homo ucichli po Twoim poscie :-) 22.11.05, 21:43 Merytorycznie to oni są tragicznie słabi, tylko potrafią bluzgać inewktywami. No ale taki już ich "urok" i poziom prezentowany w dyskusjach. Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Jakoś dewianci homo ucichli po Twoim poscie : 22.11.05, 21:51 No tak...nie są w stanie zrozunieć że w w rodzinie najważniejszym celem jest wychowanie dzieci i ich los...a seksualność to jakiś tam daleki plan....... Zajmujący czwartorzędne miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Jakoś dewianci homo ucichli po Twoim poscie : 22.11.05, 21:57 Moje dzieci maja po ok.25 lat.. Masz coś do powiedzenia w tej sprawie? Bo póki co mnie kopiujesz bez sensu.... Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Moralność Publiczna? A co to? 22.11.05, 22:13 Wytłumacz proszę swoje rozumienie tej właśnie klauzuli generalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Jak na zamówienie. Co Ty na to? 23.11.05, 06:14 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3028174.html Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: oraz Naczelny Faryzeusz Padre Pieczarka 22.11.05, 21:13 wieczorem niektórym stan się zaostrza :) Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: na szczescie jest Dorn + Wasserman+ zakon Jez 22.11.05, 22:26 Rozśmieszasz mnie misiu.....idż poruszaj ręką ......pewnie wygrasz wybory....... Odpowiedz Link Zgłoś