Dodaj do ulubionych

Czy prezydent Poznania zakaże kolejnego wiecu?

• qc Kacza armia prze na zachod. 23.11.05, 17:05
      Wschod zdradzil od razu.
      Poznan padl bez wystrzalu.
      Jak padnie Szczecin bedzie po ptokach.
      Czy we Wroclawiu juz slychac kwakanie?
      • doktorhabilitowany.1 Re: Kacza armia zachodzi od tyłu:))). 23.11.05, 17:12
        Oni lubia takie zabawy:)) Ale zeby bylo weselej twierdza inaczej:))
        • qc Grzeja jak w kaczy kuper ? 23.11.05, 17:15
          (wyszlo z obiegu)
          • doktorhabilitowany.1 :)) 23.11.05, 17:24
            :))
        • silesius.monachijski Wiec szybko podciagajcie gacie; za chwile moze byc 23.11.05, 17:20
          ...za pozno

doktorhabilitowany.1 napisał:

> Oni lubia takie zabawy:)) Ale zeby bylo weselej twierdza inaczej:))
          • doktorhabilitowany.1 Tego sie obawialem:)) 23.11.05, 17:24
            Masowe gwalty PiSowcow na myslacych inaczej. Ale przynajmniej kobiety beda
            bezpieczne:))
            • silesius.monachijski PiS-owcy zawsze szarmanccy 23.11.05, 17:26

> Masowe gwalty PiSowcow na myslacych inaczej. Ale przynajmniej kobiety beda
              > bezpieczne:))
              • qc Pozno obsadzasz posterunek 23.11.05, 17:33
                Nadzieja jest, idziesz spac z kurami (kaczkami)?
                • silesius.monachijski WYBIJ TO SOBIE Z GLOWY!!! 23.11.05, 17:45
                  z Toba napewno spac nie pojde

qc napisał:

> Nadzieja jest, idziesz spac z kurami (kaczkami)?
              • veglie Re: PiS-owcy zawsze szarmanccy 23.11.05, 17:47
                silesius.monachijski napisał:

> doktorhabilitowany.1 napisał:
                >
                > > Masowe gwalty PiSowcow na myslacych inaczej. Ale przynajmniej kobiety bed
                > a
                > > bezpieczne:))
                Szarmanccy pewnie po gwałcie,gdy jeszcze ślina kapie z zadowolonej buzi:))
                • doktorhabilitowany.1 Re: PiS-owcy zawsze szarmanccy 23.11.05, 17:56
                  Nie gwalca kobiet:)) Kazdy byl ministrantem:))
                • silesius.monachijski Komu gdzie i kiedy kapie, to nie Twoja sprawa 23.11.05, 18:21
                  veglie napisał:

> silesius.monachijski napisał:
                  >
                  > > doktorhabilitowany.1 napisał:
                  > >
                  > > > Masowe gwalty PiSowcow na myslacych inaczej. Ale przynajmniej kobie
                  > ty bed
                  > > a
                  > > > bezpieczne:))
                  > Szarmanccy pewnie po gwałcie,gdy jeszcze ślina kapie z zadowolonej buzi:))
    • silesius.monachijski [...] 23.11.05, 17:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • doktorhabilitowany.1 Kaczki na Laczki:)) 23.11.05, 17:15
        Co mialo byc parafraza 'Strachy na Lachy' ale widzisz jak wyszlo:))
        • silesius.monachijski Tuski, nie "walesac" mi sie tutaj na forum 23.11.05, 17:21

> Co mialo byc parafraza 'Strachy na Lachy' ale widzisz jak wyszlo:))
          • doktorhabilitowany.1 Lepsze nic niz Rydz:)) 23.11.05, 17:26

• silesius.monachijski Lepiej sluchac Bacha, niz miec prezydenta Kwacha 23.11.05, 17:29

>
              • mangold Prawie robi wielka różnicę .... 23.11.05, 17:32
                Polakom gratulujemy nowego prezia....
              • doktorhabilitowany.1 Kontynuacja KWAsniewski-Kaczynski:)) 23.11.05, 17:33
                Lech Aleksander Kwasniewski, tylko zeby nastepny prezio nie poszedl jeszcze
                dalej Wojciech Aleksander Lech, a niedaj Boze Boleslaw na poczatku!
                • silesius.monachijski Przekarza sobie wladze: niedoszly magister i prof. 23.11.05, 17:35

> Lech Aleksander Kwasniewski, tylko zeby nastepny prezio nie poszedl jeszcze
                  > dalej Wojciech Aleksander Lech, a niedaj Boze Boleslaw na poczatku!
                  • doktorhabilitowany.1 prawie jak magister i prawie jak profesor:)) 23.11.05, 17:37

• silesius.monachijski Profesor nie "prawie" tylko "na prawie" 23.11.05, 17:46

>
                      • doktorhabilitowany.1 prawie zna sie na prawie:)) 23.11.05, 17:54

• silesius.monachijski Zna sie na prawie pracy, kochani rodacy! 23.11.05, 18:02

>
                          • doktorhabilitowany.1 prawie znal sie na pracy, Wawa lezy na tacy:)) 23.11.05, 18:04

• silesius.monachijski Tace niech znow wezmie Piskorski! A potem... 23.11.05, 18:14
                              to juz tylko sad boski

>
                              • doktorhabilitowany.1 byl PiSkorski! teraz jest PiS:)) 23.11.05, 18:23

• silesius.monachijski Byla "Vogelgrippe", bedzie "Vögelngrippe" - na 23.11.05, 19:15
                                  gejowsko-lesbijskim wiecu w Poznaniu

>
      • silesius.monachijski O, widze, ze Stefan Michnik wszedl na forum i mnie 23.11.05, 19:17
        skasowal (podobnie jak "kasowal" w latach 50-tych AK-owcow i polskich
        bohaterow); dziekuje Stefanie Michniku: zawsze razniej w takim towarzystwie;
        • bikej5 Re: O, widze, ze Stefan Michnik wszedl na forum i 23.11.05, 19:20
          nie podoba ci sie ??to ojciec Rydzyk przygarnie cię z twoim winem mszalnym z pocalowaniem ręki.. oh pardon !!!Co za nietakt!!!!
          • silesius.monachijski Raczke wiernej mi - na forum - Orelli z taktem 23.11.05, 19:34
            pocaluje; i za zdrowie panny (a chocby - prosze wybaczyc umyslowa swawole -
            starje) wegrzyna (a niechze to i bedzie moj ulubiony "francuz" Chateauneuf du
            Pape) wypije, i w zapomnieniu wielkim a Stefanie (tu koniecznie podkerslic:
            malym) Michniku zapomne; rychtuje juz szable, szapde i floret; na co sie
            wacpanna - oczywiscie z uklonem w strone niewiescich cnot i umiejetnosci
            wszelakich - zmierzymy?

bikej5 napisała:

> nie podoba ci sie ??to ojciec Rydzyk przygarnie cię z twoim winem mszalnym z
            po
            > calowaniem ręki.. oh pardon !!!Co za nietakt!!!!
    • zhk Uparte ludzie 23.11.05, 17:14
      Gó.. to da, bo i niby co ma dać? Z tymi zgromadzeniami i demokracją to zawsze
      kłopot. Jak sięzejdzie z 5 osób to zawsze może być zadyma. Wystarczy, by ktoś
      wyzwał drugiego. I cała knajpa się napier.ala po chwili. A homopieprzacze
      mogąłatwo kogośwkurzyć. O na co to im.
    • discourseur to SLD i PO a nie PiS 23.11.05, 17:22
      prezydent poznania jest z PO
      wojewoda jest z SLD
      rachunek jest prosty
      to nie PiS pałował gejów i femki
      nasi ulubieńcy padli ofiarą politycznych gierek komuchów i kryptokomuchów
      • gg1968 Ale PiS i kościół ostro na nich naciskali 23.11.05, 19:59
        to wystarczy, dpowiedzialność jest więc wspólna. Cała klasa polityczna dała
        d.py (nie pedziom tylko moherowym burakom)
    • homosexualista2 I bardzo dobrze a cenzure to zwalczajmy w Polsce 23.11.05, 17:28
      bo niedlugo staniemy sie ciemnogrodem o ideologi Faszystowskiej. Albo
      mocherowych beretów
      • werter-6 Sledząc posty niektórych zasiedzialych tu 23.11.05, 18:06
        forumowiczow, nie gejow, w każdym razie tych, którzy się za takich nie
        uważają, dochodzę do wniosku, że pożywką dla rzeczonych "talentów pióra" tego
        forum ", są tylko i wylącznie dykteryjki z naszego gejowskiego życia.Dualizm
        życia tych nieszczęśników, żona dzieci, środowisko heteryckie i kościol,sprawil,
        że ci osobnicy żyją na pograniczu paranoi.Chcieli by, a nie mogą,a wiec co mogą?
        Dokuczają nam, gejom tu piszącym .A przecież wystarczy się uwówić z kimś z nas,
        to będzie znacznie zdrowsze.
        • silesius.monachijski WITAMY SLEDCZEGO!! 23.11.05, 18:19
          werter-6 napisał:

> forumowiczow, nie gejow, w każdym razie tych, którzy się za takich nie
          > uważają, dochodzę do wniosku, że pożywką dla rzeczonych "talentów pióra" tego
          > forum ", są tylko i wylącznie dykteryjki z naszego gejowskiego życia.Dualizm
          > życia tych nieszczęśników, żona dzieci, środowisko heteryckie i
          kościol,sprawil
          > ,
          > że ci osobnicy żyją na pograniczu paranoi.Chcieli by, a nie mogą,a wiec co
          mogą
          > ?
          > Dokuczają nam, gejom tu piszącym .A przecież wystarczy się uwówić z kimś z
          nas,
          > to będzie znacznie zdrowsze.
          • werter-6 Re: WITAMY SLEDCZEGO!! 23.11.05, 18:25
            Pisząc o "niektórych" forumowiczach, mialem na myśli tego tu osobnika
            (silesius.monachijski) który jak można bylo się spodziewać,
            zareaguje.Pawidlowo!!! Moja diagnoza jest sluszna!
            • silesius.monachijski NAJWIEKSZY LEKARZ LUDZKOSCI!! WERTER6 23.11.05, 19:13
              werter-6 napisał:

> Pisząc o "niektórych" forumowiczach, mialem na myśli tego tu osobnika
              > (silesius.monachijski) który jak można bylo się spodziewać,
              > zareaguje.Pawidlowo!!! Moja diagnoza jest sluszna!
          • postgre Re: WITAMY SLEDCZEGO!! 23.11.05, 20:11
            Pakistańskie zasoby gazu ziemnego szacuje się na 800 miliardów metrów
            sześciennych, co daje temu państwu szóste miejsce w regionie (po Indonezji,
            Australii, Malezji, Chinach i Indiach). Gaz w Pakistanie wydobywa się w
            regionach: Sui, Sawan i Multan. Pakistan należy do grona największych
            eksporterów gazu ziemnego.
    • przypadek FILM - pokojowa demokracja w IV RP 23.11.05, 17:30
      tinyurl.com/cm9ga
    • silesius.monachijski Propozycja dla Kaczynskich 23.11.05, 17:34
      Dzisiaj w USA ulaskawiono 2 indyki przed "thanksgivingday"; moze by i Kaczynscy
      ulaskawiliby Tuska z Rokita (jesli tamci oczywiscie odnajda zdrowy rozsadek), i
      jakies szanse na koalicje by powstaly? tak tylko glosno (i zupelnie
      przypadkowo) mysle
      • doktorhabilitowany.1 Re: Propozycja dla Kaczynskich 23.11.05, 17:59
        A reszte spoleczenstwa upiec i skonsumowac:))
    • moher.gryzie Kaczynska Republika Ludowa 23.11.05, 17:40
      nie ma takich problemow w Korei Polnocnej: jest prawo i sprawiedliwosc. zgodnie
      z prawem kazdy sam zamiata przydzielony metr kwadratowy chodnika, a
      sprawiedliwie nikt sie nie objada. a jak chce cos manifestowac to zawsze moze
      kupic kolejny portret wodza. nie zbudowalismy drugiej japonii mozemy druga KRL:
      Kaczynska Republike Ludowa.

----------
      jak dorosne zostane masonem
      • qc Brakuje "D" !!! 23.11.05, 17:46
        Cos z tym trzeba zrobic.
        Kos ma pomysl na D?
        Ja mam tylko A, "aczkolwiek".
        • moher.gryzie Re: Brakuje "D" !!! 23.11.05, 17:47
          istotnie zabraklo d.
          Kaczynska Republika Lutka Dorna. czy to cie zadowala:)?

----------
      • wirus20 do moher_gryzie 23.11.05, 18:50
        nie za bardzo rozumiem dlaczego twoja propozycj a adresowana jest do
        Kaczyńskich, przecież Prezydent Poznania i Wojewoda Wlkp. są z PO i SLD a o ile
        mi wiadomo to żaden z braci do tych ugrupowań nie należy... Jedyny wniosek jaki
        mogę wysnuć z twojej wypowiedzi jest nastepujący:-jesteś jednym z tychludzi
        którzy nie za bardzo wiedzą o co właściwie chodzi, ale są strasznie
        zbulwersowani i pieprzą jak poparzeni to co usłyszą od innych poparzonych i tak
        gadają coraz większe rzesze ludzi gadają takie głupoty...
        Pozdrawiam
        • moher.gryzie Re: do moher_gryzie 23.11.05, 19:07
          > mogę wysnuć z twojej wypowiedzi jest nastepujący:-jesteś jednym z tychludzi
          > którzy nie za bardzo wiedzą o co właściwie chodzi, ale są strasznie
          > zbulwersowani i pieprzą jak poparzeni to co usłyszą od innych poparzonych i
          tak
          > gadają coraz większe rzesze ludzi gadają takie głupoty...

niewazne skad przyszedles, wazne kogo sie boisz, szczegolnie jak jestes
          komendantem policji i chcialbys nim jeszcze troche byc.

ale poza tym twoje wnioski sa prawidlowe, jestem z tych ludzi. niepokoi cie
          to:)?

----------
          KRLD: Kaczynska Republika Lutka Dorna
          • wirus20 Re: do moher_gryzie 23.11.05, 19:16
            o ile mi wiadomo to policja nie może nie zastosowac się do decyzji organu
            administracyjnego nawet jak by jej się ona nie podobała i uważali by ją za
            niesłuszną-tak wiec tu zachowali się jak najbardziej zgodnie z prawem... mogą
            (chyba) nie zastosowac się do rozkazu, który nakazuje zachowanie niezgodne z
            prawem...
    • fichtel1 Homoseksualisci górą w Poznaniu 23.11.05, 17:42
      Pederasci mnie nie obchodzą, nie mam tez w stosunku do nich wrogich zamiarów.
      Nalezy jednak zdecydowanie przeciwstawiac sie ich próbom uznania za zwiazek równoprawny z małżenstwami hetero. Zwłaszcza jesli chodzi o adopcje dzieci.
      Do tego bowiem zmierzaja takie parady jak te.

Grobelny słusznie obawiał sie rozróby bo ja tym razem sie tam pojawie!!!!!!!
      • moher.gryzie Re: Homoseksualisci górą w Poznaniu 23.11.05, 17:45
        > Grobelny słusznie obawiał sie rozróby bo ja tym razem sie tam pojawie!!!!!!!

i myslisz ze dlatego byla ta cala akcja policji?
        moze rzeczywiscie bali sie ze przyjdziesz i odpalisz bombe przemycona w odbycie

----------
        • shygay Re: Homoseksualisci górą w Poznaniu | LOL 23.11.05, 18:00
          moher.gryzie napisała:

> moze rzeczywiscie bali sie ze przyjdziesz i odpalisz bombe przemycona w odbycie

LOL
      • veglie Re: Homoseksualisci górą w Poznaniu 23.11.05, 17:52
        fichtel1 napisał:

> Pederasci mnie nie obchodzą, nie mam tez w stosunku do nich wrogich zamiarów.
        > Nalezy jednak zdecydowanie przeciwstawiac sie ich próbom uznania za zwiazek rów
        > noprawny z małżenstwami hetero. Zwłaszcza jesli chodzi o adopcje dzieci.
        > Do tego bowiem zmierzaja takie parady jak te.
        >
        > Grobelny słusznie obawiał sie rozróby bo ja tym razem sie tam pojawie!!!!!!!
        Komitet powitalny będzie czekał na turystę z Podkarpacia!!!
        • doktorhabilitowany.1 Re: Homoseksualisci górą w Poznaniu 23.11.05, 18:02
          Powitamy tez turystow z Podkuprza - nowy wojewoda, nowy szef prokuratury, nowy
          komendant policji i inni naslani na synekury (a wlasciwie synekaczki) w
          teczkach...
          • veglie Re: Homoseksualisci górą w Poznaniu 23.11.05, 18:15

> Powitamy tez turystow z Podkuprza - nowy wojewoda, nowy szef prokuratury, nowy
            > komendant policji i inni naslani na synekury (a wlasciwie synekaczki) w
            > teczkach...
            Słuchaj no tej!To w Poznaniu na wiosnę ruszy wielkie polowanie na kaczki.W
            Anglii "gonią" lisy a pogonimy w Wielkopolsce dla nowej tradycji wszystko co ma
            kaczo podobny dziób!Wesz polska nam nie przeszkodzi i "turyści" z za lini Warty
            też!!!
            • gniewko_syn_ryba Re: Homoseksualisci górą w Poznaniu 23.11.05, 19:39
              Nic z tego - kaczki i wszy zostaną wpisane na listę gatunków chronionych i
              będziecie mogli sobie postrzelać co najwyżej do siebie... ;)))

Poza tym ci geje jacyś tacy strachliwi... Wszy się boją... A wyjęliby swoje pały
              i pogonili... ;))))))
    • altspringe Na mojej glowie siedzi pedal... Wróc!!! gay 23.11.05, 18:12
      No wlezli nam na glowe.
      • moher.gryzie Re: Na mojej glowie siedzi pedal... Wróc!!! gay 23.11.05, 18:16
        altspringe napisał:

> No wlezli nam na glowe.

prosze zabawiasz sie jak lubisz, mowisz o tym publicznie i nikt nie krzyczy
        zes 'dewiant'. widzisz jake fajne sa liberaly

----------
    • silesius.monachijski Na dluzsza chwile was opuszczam 23.11.05, 18:23
      ... tylko nie obgadujcie za plecami. Werter - jak sam napisal - "sledzi", i
      napewno mi doniesie
      • qc Ktos cos powiedzial ? 23.11.05, 18:28
        Po co sie zaraz obrazac.
      • veglie Re: Na dluzsza chwile was opuszczam 23.11.05, 18:30

> ... tylko nie obgadujcie za plecami. Werter - jak sam napisal - "sledzi", i
        > napewno mi doniesie
        Nie będziemy,ale obiecuję sam za siebie:))
        • silesius.monachijski Dziekuje Veglie: jestes honorowy czlowiek! 23.11.05, 19:18
          veglie napisał:

>
          > > ... tylko nie obgadujcie za plecami. Werter - jak sam napisal - "sledzi",
          > i
          > > napewno mi doniesie
          > Nie będziemy,ale obiecuję sam za siebie:))
    • awprawo Wypowiedz galby 23.11.05, 18:39
      Hm nie widzialem nic niestosownego w wypowiedzia galby nie wiem dlaczego
      wyborcza go usunęła
    • me-e "Nie oddamy demokracji, nie oddamy demonstracji" 23.11.05, 18:44
      ...to by znaczylo ,ze to pederasci...tworzyli cywilizacje i demokracje na
      konwie swych wartosci...?

• trishika Re: "Nie oddamy demokracji, nie oddamy demonstrac 23.11.05, 18:50
        A ja i tak będę demonstrować.
        To nie chodzi o równe prawa dla gejów i lesbijek, tylko dla wszystkich ludzi. O
        ile dobrze pamiętam to marsz odbywał się pod hasłem równości nie tylko
        hemoseksualistów, ale także równości płci, niepełnosprawnych, ludzi o innym
        kolorze skóry.
        • wirus20 Re: "Nie oddamy demokracji, nie oddamy demonstrac 23.11.05, 18:55
          no to jeżeli nie będzie zgody na demonstracje będziesz łamać prawo i tyle....a
          decyzja administracyjna będzie legalna i ważna aż do momentu gdy sąd
          administracyjny ją zdelegalizuje i tyle....
          • me-e Re: "Nie oddamy demokracji, nie oddamy demonstrac 23.11.05, 18:59
            wirus20 napisał:

> no to jeżeli nie będzie zgody na demonstracje będziesz łamać prawo i tyle....a
            > decyzja administracyjna będzie legalna i ważna aż do momentu gdy sąd
            > administracyjny ją zdelegalizuje i tyle....

...tylko to wam zostalo...oszolomy...-)))
          • zbyszczek Obie strony złamały prawo. 23.11.05, 19:02
            Demonstranci - bo w myśl prawa nie dostali zgody i powinni zostać ukarania
            grzywnami. Taka jest konsekwencja działania wbrew decyzjom urzędników i należało
            się z tym liczyć idąc na demonstrację, choć nie powinien (i nie był) to powód,
            żeby na nią nie iść. Oraz urzędnicy - łamiąc konstytucyjne prawo wolności
            zgromadzeń. Czekam na procesy i srogie kary dla urzędasów.
            To ciekawe - górnicy z kilofami, rolnicy z widłami etc. nie stanowią zagrożenia
            publicznego a pokojowo nastawieni obrońcy praw różnych mniejszości - tak. Czyli
            jak nie chcę kolejnych demonstracji i sparaliżowanej nimi Warszawy to muszę
            tylko przekonać prezydenta i wojewodę, że zorganizuję agresywną
            kontrdemonstrację i nie będzie w stanie zapewnić jej odp. poziomu
            bezpieczeństwa? Ale prosty przepis na spokój w mieście!
            • wirus20 Re: Obie strony złamały prawo. 23.11.05, 19:05

abstrachując od moich poglądów na marsze itp, bo to akurat wkontekscie mojej
              wypowiedzi jest nieistotne, chciałby odnieść się do zarzutównielegalności
              decyzji PrezydentaPoznania i Wojewody Wielkopoloskiego. Wypowiedz opre najpierw
              na prawie konstytucyjnym,a później odniosę ją do prawa administracyjnego. Otóż
              chyba wszystkim krytyką umyka fakt istnienia w konstytucji artykułu (bodajrze
              art.31, który mówi że wolności iprawa obywatelskie mogą być ograniczane w
              ustawie(czyli dla mniej kumatych w innej ustawie niż konstytucja też)i
              wymienione są tam warunki takiego ograniczenia (m.in ochrona bezp. publicznego).
              Na podstawie tego artykuło jest kilka ustaw, które dają ogranom adm. publicznej
              uprawnienie do ograniaczania w określonych sytuacjach naszych (czyli obywateli)
              praw. Do tych ustawa na pewno sątony rozporządzeń. Skoro organ adm. publicznej
              wydał na ich podstawie decyzję to jest ona ważna i legalna. Dopiero gdy sąd
              administracyjne podczas kontroli stwierdzą żę jednak te ustawy (a nie
              konstytucja) takich uprawnień w tej sytuacji nie przyznają to uchylą tę decyzje,
              natomiast sądy adm nie mają prawa orzekać o zgodności decyzji z konstytucją. W
              polkscetym zajmuje się Trybunał Kostytucyjny(który sprawdza zgodność aktów
              normatywnych powszechnie obowiązujących zkonstytucją, a decyzja takim aktem nie
              jest) Sąd administracyjny ew. może zadać TKonstytucyjnemu pytanie prawne
              odnośnie legalności ustawy na podstawie,której wydana została decyzja(tak więc
              jeśliby sieokazało że jest ona niezgodna z konst to konstytucje w tej sytuacji
              złamał ustawodawca a nie organ adm publicznej-prezydent miasta czy wojewoda.
              Dodam tymlo że organy adm publicznej nie mają kompetecji do powiedzenia "ta
              ustawa jest niezgodna z konst, my jej nie będziemy stosować", tylko nawet jak
              tak uważają to muyszą ją zastować (bardzo często radzą ludizom by skarżyli ich
              decyzje do sądów adm, bo bo ustawa jest bez sensu i napewno sądy uchylą ich
              decyzje). Jesli chodzi o prawo administracyjne w dalszej kolejności należy
              zaznaczyć że nie da się stosować konstytucji bezpośrednio (mimo iż jest taki
              zapis w tejże) w tej dziedzinie prawa, tzn. próbuje się wymyslić teorię, które
              pozwolą zastosować ją w taki sposób, ale jeszcze nikomu nie udało się
              zaproponować czegoś sensownego. Tak więc może ci,którzy wypowiadają się na tym
              forum są tacy genialni (i niech zgłoszą swoje pomysły np. do katedr prawa
              administracyjnego na uniwersytetach) a prawnicy tacy głupi. Po prostu
              konstytucja jest zbyt ogólna by być podtawa decyzji adm i dlatego włąśnie
              ustanawia szereg kompetecji dla ustawodacy do sprecyzowania jej. Ponadto jak już
              pisałem wczesniej organy adm nie mogąsobie powiedzieć że nie stosują ustawy
              która ich wiąze tylko konstytucje. I jeszcze anegdotka - jeden z ćwiczeniowców
              na moim uniwerku co zajęcia nasmiewa się z buraków którzy swe skargi na dcyzje
              adm opierają na zarzutach niezgodnośći z konstytucjynymi prawami, apowinni na
              niezgodności z ustawa wydaną na podstawie konstytucji, a najbardziej wesołe(? bo
              dla mnie tragiczne) że się ludziom tego nie da wytłumaczyć (typu Lepper, który
              zawsze jak ma jakiś świetny pomysł to powołuje się na konstytucje)...
              Posumowując decyzja jest wazna i zgodna z ustawą wydaną na podstawie
              konstytucji, mozę być unieważniona przez sąd administracyjny, ale nie mozę być
              orzeczone jej(decyzji) niezgodność z konstytucją. Niezgodna z konstytucją mozę
              być ustawa na podstawie której decyzja została wydana.
              dziękuje i pozdrawiam, mam nadzieję ze trochę wyjaśniłe a nie pogmatwałem...
              • moher.gryzie Re: Obie strony złamały prawo. 23.11.05, 19:10
                wirus20 napisał:

>
                > abstrachując od moich poglądów [...]

zawsze podziwiam tych na forum co pisza 100 linii tekstu i mysla to to jest
                takie wazne sto linii ze 'ciemny lud to kupi'.

zapamietalem tylko ze warto abstrahowac od twoich pogladow

----------
                • wirus20 Re: Obie strony złamały prawo. 23.11.05, 19:13
                  widzisz ta wypowiedz nie jest adresowana do ciemnego ludu bo mu się może wydać
                  dziwna, tylko do ludzi mających jakąkolwiek wiedzę i chęci do dowiedzenia się
                  czegoś więcej.. bo nawet jak im to nie pasuje to sobie moga sprawdzić-a wtedy
                  się okaże że jednak racją jest to co ten koleś pisał na tym forum...
                  • moher.gryzie Re: Obie strony złamały prawo. 23.11.05, 19:26
                    > widzisz ta wypowiedz nie jest adresowana do ciemnego ludu bo mu się może wydać
                    > dziwna, tylko do ludzi mających jakąkolwiek wiedzę

nie pogardzaj ciemnym ludem i nie pozuj na wiedzacego, bo ci twoi koledzy z
                    samoobrony moga z aksamitnego kapelusza przypier... a to ciemny lud moze tez
                    kupic.

----------
                    • wirus20 Re: Obie strony złamały prawo. 23.11.05, 19:34
                      drogi adwersarzu, który jeszcze nie podałeś ani jednego argumentu, tylko
                      zajmujesz się bezsensownym dogadywaniem mi(nie czytałem całego forum - nie wiem
                      czy komuś jeszcze) dla twoje wiadomosći nie mam żadnych kolegów z samoobrony a
                      także z nią nie sympatyzuje...mam kilku kolegów z młodziezówkach PO, PD, PIS
                      oraz PJKM...
                      a ty masz jakichś kolegów w samoobronie??
                      • moher.gryzie Re: Obie strony złamały prawo. 23.11.05, 19:51
                        > a ty masz jakichś kolegów w samoobronie??

ja sam jestem w samoobronie. antymoherowej.

----------
                        • wirus20 Re: Obie strony złamały prawo. 23.11.05, 19:54
                          daj sobie spokój, co starsze kobiety w mało gustownych czapkach mogą ci
                          zrobić... no chyba ze masz jakieś niemiłe wspomnienia z dzieciństwa, ale to już
                          nadaje się do prokuratury a nie na forum (oczywisćie z tobą w roli pokrzywdzonego)
                          pozdrawiam:D
                          • postgre Re: Obie strony złamały prawo. 23.11.05, 20:01
                            Mastodonty - to nazwa którą do niedawna określano niemal wszystkie wymarłe
                            trąbowce nie będące właściwymi słoniami. Zaliczano tu przedstawicieli rodzin:
                            Mammutidae, Amabelodontidae oraz Gomphotheridae. Obecnie jedynie
                            przedstawicieli rodziny Mammutidae nazywa się mastodontami.
                          • moher.gryzie Re: Obie strony złamały prawo. 23.11.05, 21:16
                            mam same mile wspomnienia z dziecinstwa. przykro mi bylo tylko ze lutka dorna
                            lali pala po pietach, bo manifestowal nielegalnie. ale z wiekiem staje sie
                            mniej wspolczujacy

----------
                            • wirus20 Re: Obie strony złamały prawo. 23.11.05, 21:27
                              tym teraźniejsze nielegalne manifestacje różnią się od tamtych, ze teraz mamy
                              sądy administracyjne, które są na prawdę niezawisłe i które podejmą odpowiednią
                              decyzje(być może uznającą zakaz za nieuprawniony) ale póki co zakaz jest ważny i
                              każdy musi się do niego stosowac a policja musi go egzekwować. bo kontrola nad
                              administracją polega na sądownictwie a nie na samowolnym nie dostosowywaniu się
                              do prawa - na tym polega anarchia... lutek miał pecha że żył w czasach bez
                              normalnych sądów...
                              ps. anarchia nie równa się demokracja
              • zbyszczek Re: Obie strony złamały prawo. 23.11.05, 19:14
                Nie zagmatwałeś, wyjaśniłeś. Rzeczywiście nie będzie rozprawy przed TK. Ale może
                być przed sądem adm.za niezgodne z prawem użycie ustawy, tj. uzasadnienie nie
                odpowiadające rzeczywistej sytuacji. Jeśli np. wojewodzie (dowolnemu
                urzędnikowi) wydaje się, że np. pomalowanie Twojego domu na różowo grozi bezp.
                publicznemu, bo będzie wzbudzać powszechną agresję, to trudno z nim dyskutować.
                Ma prawo wydać decyzję zabraniającą malowania i już. Tylko taka decyzja może
                zostać uchylona właśnie przez SA. Może mi jeszcze wyjaśnisz czy w związku z
                uchyleniem takiej decyzji przez sąd może urzędnikowi grozić jakaś
                odpowiedzialność? Czy podejmując decyzje jest całkowicie bezkarny?
                • wirus20 Re: Obie strony złamały prawo. 23.11.05, 19:23
                  "Rzeczywiście nie będzie rozprawy przed TK. Ale może
                  być przed sądem adm.za niezgodne z prawem użycie ustawy, tj. uzasadnienie nie
                  odpowiadające rzeczywistej sytuacji"
                  dzięki za zrozumienie, dokładnie o to chodzi...(no i decdyzja jest póki co ważna
                  i wiązę policję jak i obywateli)

co do pyatania to nie jestem pewien, ale wydaję mi się ze nie będą ponosić
                  odpowiedzialności finansowej(nawet urzędnicy podatkowi rujnujący firmy
                  niesłusznymi - jak się później okazuje - karami jej nie ponoszą, znienawidzone
                  przez wielu PiS i trochę lepiej znoszona PO chcą to zmienić i wprowadzić odp
                  finansową), tym bardziej nie będzie odpowiadał karnie. Wydaję mi się że cywilnie
                  też nie (no chyba żę zadośćuczynienie za doznaną krzywdę, ale to są długie
                  procesy i trudne). Może odpowiadać dyscyplinarnie no i oczywiście politycznie
                  (bardziej prezydent, bo wiadomoże wojewodę mianuje premier...) Ale najpierw musi
                  być wyrok sądu administracyjnego, atego nie jestem pewien, bo nie znam
                  wszystkich szczegółów sprawy...
        • me-e Re: "Nie oddamy demokracji, nie oddamy demonstrac 23.11.05, 18:58
          trishika napisała:

> A ja i tak będę demonstrować.
          > To nie chodzi o równe prawa dla gejów i lesbijek, tylko dla wszystkich ludzi.
          O
          > ile dobrze pamiętam to marsz odbywał się pod hasłem równości nie tylko
          > hemoseksualistów, ale także równości płci, niepełnosprawnych, ludzi o innym
          > kolorze skóry.

...a kto cie dyskryminuje...a czarni sami sobie poradza bez twej pomocy...-)))
      • veglie Re: "Nie oddamy demokracji, nie oddamy demonstrac 23.11.05, 19:49
        me-e napisał:

> ...to by znaczylo ,ze to pederasci...tworzyli cywilizacje i demokracje na
        > konwie swych wartosci...?
        Cześć me-e!W pewnym sensie tak.Patrz starożytna Grecja!Ale mam pytanie?Co nam
        inni niż my myślący i zachowujący slę przeszkadzają????.
        • bio.mum Re: "Nie oddamy demokracji, nie oddamy demonstrac 23.11.05, 20:04
          veglie napisał:

> Cześć me-e!W pewnym sensie tak.Patrz starożytna Grecja!Ale mam pytanie?Co nam
          > inni niż my myślący i zachowujący slę przeszkadzają????.

Daj mu trochę czasu:) On jest dopiero na etapie poprawnego budowania zdań.
          Starozytnej Grecji jeszcze nie przerabiał;)
    • pwalendzik Adres strony www 23.11.05, 18:47
      Gdzie moge znalezc strone, na ktorej moglbym sie rowniez ja podpisac pod tym
      protestem?
      • trishika Re: Adres strony www 23.11.05, 18:52
        www.racjonalista.pl/kk.php/s,4471
        na przykład tutaj można się podpisać
        • pwalendzik Re: Adres strony www 23.11.05, 19:01
          dziekuje :)
    • gg1968 Jak chcą zabraniać niech zabraniają wszystkim: 23.11.05, 19:01
      górnikom, kolejarzom, rolnikom i innym pielęgniarkom
      a nie tylko pedziom. Jak narazie to koszty manifestacji górniczej w Warszawie
      to 90 mld zł z naszych podatków, więc taniej będzie zakazać manifestacji
      wszystkim i tyle.
      • zbyszczek Nie przypominaj mi o tych miliardach... 23.11.05, 19:06
        Nie wiem jak Marcinkiewicz pogodzi obietnice socjalne i 30 mld deficytu, ale
        trzymam kciuki, żeby mu się udało. Do tego jest potrzebna gospodarka rozwijająca
        się w tempie Chin sprzed 10-15 lat. Może myśli, że jak wprowadzi podobny ustrój
        to wystarczy? Ale to chyba na inne forum...
        • moher.gryzie Re: Nie przypominaj mi o tych miliardach... 23.11.05, 19:13
          > Nie wiem jak Marcinkiewicz pogodzi obietnice socjalne i 30 mld deficytu

ojciec rydzyk mu cud wymodli
          ----------
      • bio.mum Re: Jak chcą zabraniać niech zabraniają wszystkim 23.11.05, 19:09
        Jak narazie to koszty manifestacji górniczej w Warszawie
        > to 90 mld zł z naszych podatków, więc taniej będzie zakazać manifestacji
        > wszystkim i tyle.

A kto za to zapłaci? My zapłacimy. A gdzie był (wtedy jeszcze nasz lokalny,
        warszawski) szefuńcio? Ano zaszył się w Ratuszu jak szczur, a potem wszystko
        zwalił na Cimoszewicza. Lokalny Rudolf Gulliani bez jaj, qrva jego mać. Wrrr.
    • silesius.monachijski "PAPIESKIM" WINEM ZA ZDROWIE ADWERSARZY!! 23.11.05, 19:07
      Un verre de "Chateauneuf du Pape" pour vous, mesedames et monsieurs
    • lanypl [...] 23.11.05, 19:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • silesius.monachijski I po co to chamstwo?? 23.11.05, 19:26
        Wiesz lanypl? ja tej gejowskiej hucpy naprawde bardzo nie lubie; mam 4
        znajomych gejow: dwoch normalnych i zyjacych swoim zyciem (podobnie jak ja
        swoim), i chodzacych czasamim ze mna do knajpy, albo do teatru; i dwoch
        takich "nawiedzonych", plujacych na kosciol, na hetero, uwazajacych sie - po
        wypiciu flaszki wina (oczywiscie drogiego) za najbiedniejszych i najbardziej
        przesladowanych ludzi swiata (a w rzeczywistosci przesladuje ich mania
        przesladowcza); I taki juz ten swiat jest, ze rozni ludzie na tym swiecie zyja:
        mardzy hetero i homo, i debile po obydwu stronach; a ja tylko nie rozumiem, po
        co tak chamsko tutaj bluzgasz? jako, ze sam jestem hetero, to drazni mnie
        oczywiscie wulgaryzm moich homo-adwersarzy, ale po co od razu tak im dowalac?
        mam nadzieje, ze ioch za to przeprosisz; mowie serio: rozumiem, ze denerwuje
        Cie to czy owo, ale - prosze - nie z takimi slowami; wszyscy jestesmy ulomni i
        naladowani emocjami na tym forum: pokazmy chociaz my - hetero-filomaci -, ze
        pewnych granic nie przekroczymy; zastanow sie; moze warto inaczej; pozdrawiam
        lanypl napisał:

> lac pedalow i popaprancow - polska dla polakow polska dla normalnych -
        homo
        >
        > do piachu !!
        • orellafellaci marianno_777, nie ściemniaj OK ? 23.11.05, 19:29
          silesiuszowi się wydaje że jest bardzo sprytny :D
          • czarek1 Re: marianno_777, nie ściemniaj OK ? 23.11.05, 19:37
            W tej calej dyskusji strona pochwalajaca zakaz tej demonstracji ciagle
            posluguje sie zaklamanym slownictwem. W ich enuncjacjach uzywa sie slow takich,
            jak "promowanie" homoseksualizmu, "pederasci" i "parada'. Po pierwsze, Marsz
            Rownosci nie mial na celu propagowania homoseksualizmu. O ile mi wiadomo, nikt
            tam nie nawolywal, by ludzie zaczeli uprawiac praktyki homoseksualne, ani,
            zeby bylo wiecej homoseksualistow na swiecie, ani wreszcie,nie chwalilo
            homoseksualizmu, jako cos "lepszego" od hetero. Cel byl wyrazny: domaganie sie
            nie dyskryminowania. Nastepnie, pederasta jest rownoznaczny z pedofilem, czyli
            przestepca. Nie kazdy homoseksualista jest pederasta, tak, jak nie kazdy
            heteroseksualista jest gwalcicielem kobiet i dziewczat. Wreszcie, to nie byla
            parada w stylu "Gay pride parade", ktora mnie tetz o mdlosci przyprawia.
            Zaznaczam, z ejestem jak najbardziej heteroseksualny, ma zoen i jestem ojcem.
            To byla spokojna manifestacja, dopominajaca sie o rowne prawa dla osob
            dyskryminowanych z powodu ich innosci. Nie tylko pod wzgledem orientacji
            seksualnej, bo rowniez i pod wzgeldem rasy, koloru skory, niepelnosprawnosci,
            itp. Jej uczestnicy nei byli ubrani wyzywajaco, ani tez nie gorszyli nikogo
            swoim widokiem. Konstytucja RP gwarantuje wszystkim prawo do pokojowej
            manifestacji wszelkich pogladow, nawet najbardzeij bulwesujacych. na tym
            demokracja sie opeira: ze sa to rzady wiekszosci, ale z zagwarantowana ochrona
            praw mniejszosci. Niedawno ulicami Czestochowy przeszedl marsz demonstarycjny
            skrajnych nacjonalistow, wykrzykujacych hasla antysemickie. Szli pod ochrona
            policji i jakos TEGOo im nie zabroniono. A moze Konstytucja gwarantuje prawo do
            manifestacji wszystkim, ale pod warunkiem, ze wladza sie z nimi zgadza?
            • orellafellaci wolisz być "czarkiem1" ? OK, Silesiuszu ... :) 23.11.05, 19:48
              • silesius.monachijski Nie znam Czarka!; a musze? wole juz Klosa! 23.11.05, 20:00
                • orellafellaci katolik_polski to silesius.monachijski :D 23.11.05, 20:04
                  Oj, boli, boli ... i dobrze, ma boleć !
                  • orellafellaci A także marianna_777 i czarek1 23.11.05, 20:12
                    To stan na godz. 20.10 a jeszcze nie powiedział ostatniego słowa jak sądzę :D
                    Cóż za niebywałe zdolności reprodukcyjne, silesiuszu :)
                    • uu1 Re: A także marianna_777 i czarek1 23.11.05, 20:18
                      Załamałaś mnie. Po co on to robi? jest kryptohomo i homofobem? to mozna tylko
                      leczyć.
                      • orellafellaci Re: A także marianna_777 i czarek1 23.11.05, 20:25
                        nie, to po prostu typowy katonarodowy LPR - owski emerycki działacz w typie
                        Macierewicza - wiesz, większość bigotów ma kłopoty z osobowością i seksem "
                        modli się pod figurą a diabła ma za skórą" - silesius tutaj bardzo pięknie nam
                        to ujawnił :)
                        • silesius.monachijski Rozsmieszylas mnie Orello 23.11.05, 20:31
                          Od lat kilku zyje w szczesliwym zwiazku z moja cudowna Pania: Anne, Francuzka,
                          doktorem psychologii i weirzaca chrzescijanka; planujemy ten zwiazek jak
                          najszybciej sformalizowac; jezeli wszystko sie uda, to bede albo Silesiusem z
                          Dijon albo z Aix en Provence; a moze i Anne tutaj na dluzej zagosci; naprawde
                          sie pomylilas; rozumiem intencje, ale: pudlo Orello

orellafellaci napisała:

> nie, to po prostu typowy katonarodowy LPR - owski emerycki działacz w typie
                          > Macierewicza - wiesz, większość bigotów ma kłopoty z osobowością i seksem "
                          > modli się pod figurą a diabła ma za skórą" - silesius tutaj bardzo pięknie
                          nam
                          >
                          > to ujawnił :)
                          • bio.mum Re: Rozsmieszylas mnie Orello 23.11.05, 20:33

> Od lat kilku zyje w szczesliwym zwiazku z moja cudowna Pania: Anne,
                            Francuzka,
                            > doktorem psychologii i weirzaca chrzescijanka

Nie chce byc złośliwa, ale ostatnio twierdziłes, że to Cesaria Evora jest Twoja
                            wybranką:))))
                            • silesius.monachijski Re: Rozsmieszylas mnie Orello 23.11.05, 20:46
                              Nie jestes zlosliwa: Cesarie Evore odwiedzilismy razem z Anne w Mindelo 3 lata
                              temu; Cesaria Evora to bardzo piekna (choc pewnie dla niektorych "puszysta")
                              kobieta, o niezwyklej, bo prostej madrosci; ale to nie moja kochanka; kocham
                              spiew Cesarii; kocham jej sposob zycia, ale to nie "kobieta mojego zycia"

bio.mum napisała:

>
                              > > Od lat kilku zyje w szczesliwym zwiazku z moja cudowna Pania: Anne,
                              > Francuzka,
                              > > doktorem psychologii i weirzaca chrzescijanka
                              >
                              >
                              > Nie chce byc złośliwa, ale ostatnio twierdziłes, że to Cesaria Evora jest
                              Twoja
                              >
                              > wybranką:))))
                    • silesius.monachijski A czoraj odmawialas mi zdolnosci do reprodukcji 23.11.05, 20:20
                      orello! badz bardziej konsekwentna w opiniach; oczywiscie, ze jako gentelman
                      nie bede staral sie Cim udowodnic, ze jednak jestem zdolny do reprodukcji

orellafellaci napisała:

> To stan na godz. 20.10 a jeszcze nie powiedział ostatniego słowa jak
                      sądzę :D
                      > Cóż za niebywałe zdolności reprodukcyjne, silesiuszu :)
                    • silesius.monachijski A wczoraj odmawialas mi zdolnosci do reprodukcji 23.11.05, 20:20
                      orello! badz bardziej konsekwentna w opiniach; oczywiscie, ze jako gentelman
                      nie bede staral sie Cim udowodnic, ze jednak jestem zdolny do reprodukcji

orellafellaci napisała:

> To stan na godz. 20.10 a jeszcze nie powiedział ostatniego słowa jak
                      sądzę :D
                      > Cóż za niebywałe zdolności reprodukcyjne, silesiuszu :)
                  • silesius.monachijski Orello, naprawde az tak sie wyluzowalas? wow!! 23.11.05, 20:18
                    orellafellaci napisała:

> Oj, boli, boli ... i dobrze, ma boleć !
            • silesius.monachijski Cytowanie niepoprawne 23.11.05, 19:49
              homo sum et nihil quod homini ab me alienum esse puto; zdanie, ktore
              przytoczyles jest poprawne, ale odnosi sie do innego kontekstu; tym niemniej
              gratuluje znajomosci laciny; i.. pozdrawiam

czarek1 napisał:

> W tej calej dyskusji strona pochwalajaca zakaz tej demonstracji ciagle
              > posluguje sie zaklamanym slownictwem. W ich enuncjacjach uzywa sie slow
              takich,
              >
              > jak "promowanie" homoseksualizmu, "pederasci" i "parada'. Po pierwsze, Marsz
              > Rownosci nie mial na celu propagowania homoseksualizmu. O ile mi wiadomo,
              nikt
              > tam nie nawolywal, by ludzie zaczeli uprawiac praktyki homoseksualne, ani,
              > zeby bylo wiecej homoseksualistow na swiecie, ani wreszcie,nie chwalilo
              > homoseksualizmu, jako cos "lepszego" od hetero. Cel byl wyrazny: domaganie
              sie
              > nie dyskryminowania. Nastepnie, pederasta jest rownoznaczny z pedofilem,
              czyli
              > przestepca. Nie kazdy homoseksualista jest pederasta, tak, jak nie kazdy
              > heteroseksualista jest gwalcicielem kobiet i dziewczat. Wreszcie, to nie
              byla
              > parada w stylu "Gay pride parade", ktora mnie tetz o mdlosci przyprawia.
              > Zaznaczam, z ejestem jak najbardziej heteroseksualny, ma zoen i jestem ojcem.
              > To byla spokojna manifestacja, dopominajaca sie o rowne prawa dla osob
              > dyskryminowanych z powodu ich innosci. Nie tylko pod wzgledem orientacji
              > seksualnej, bo rowniez i pod wzgeldem rasy, koloru skory, niepelnosprawnosci,
              > itp. Jej uczestnicy nei byli ubrani wyzywajaco, ani tez nie gorszyli nikogo
              > swoim widokiem. Konstytucja RP gwarantuje wszystkim prawo do pokojowej
              > manifestacji wszelkich pogladow, nawet najbardzeij bulwesujacych. na tym
              > demokracja sie opeira: ze sa to rzady wiekszosci, ale z zagwarantowana
              ochrona
              > praw mniejszosci. Niedawno ulicami Czestochowy przeszedl marsz demonstarycjny
              > skrajnych nacjonalistow, wykrzykujacych hasla antysemickie. Szli pod ochrona
              > policji i jakos TEGOo im nie zabroniono. A moze Konstytucja gwarantuje prawo
              do
              >
              > manifestacji wszystkim, ale pod warunkiem, ze wladza sie z nimi zgadza?
              >
            • wirus20 do czarnka, inni nie czytajcie to już było 23.11.05, 19:51
              przykro mi że tych co czytali już moją wypowiedz ponownie będę ją katował ale
              teraz to jest ze specjana dedykacją dla czarka1:
              abstrachując od moich poglądów na marsze itp, bo to akurat wkontekscie mojej
              wypowiedzi jest nieistotne, chciałby odnieść się do zarzutównielegalności
              decyzji PrezydentaPoznania i Wojewody Wielkopoloskiego. Wypowiedz opre najpierw
              na prawie konstytucyjnym,a później odniosę ją do prawa administracyjnego. Otóż
              chyba wszystkim krytyką umyka fakt istnienia w konstytucji artykułu (bodajrze
              art.31, który mówi że wolności iprawa obywatelskie mogą być ograniczane w
              ustawie(czyli dla mniej kumatych w innej ustawie niż konstytucja też)i
              wymienione są tam warunki takiego ograniczenia (m.in ochrona bezp. publicznego).
              Na podstawie tego artykuło jest kilka ustaw, które dają ogranom adm. publicznej
              uprawnienie do ograniaczania w określonych sytuacjach naszych (czyli obywateli)
              praw. Do tych ustawa na pewno sątony rozporządzeń. Skoro organ adm. publicznej
              wydał na ich podstawie decyzję to jest ona ważna i legalna. Dopiero gdy sąd
              administracyjne podczas kontroli stwierdzą żę jednak te ustawy (a nie
              konstytucja) takich uprawnień w tej sytuacji nie przyznają to uchylą tę decyzje,
              natomiast sądy adm nie mają prawa orzekać o zgodności decyzji z konstytucją. W
              polkscetym zajmuje się Trybunał Kostytucyjny(który sprawdza zgodność aktów
              normatywnych powszechnie obowiązujących zkonstytucją, a decyzja takim aktem nie
              jest) Sąd administracyjny ew. może zadać TKonstytucyjnemu pytanie prawne
              odnośnie legalności ustawy na podstawie,której wydana została decyzja(tak więc
              jeśliby sieokazało że jest ona niezgodna z konst to konstytucje w tej sytuacji
              złamał ustawodawca a nie organ adm publicznej-prezydent miasta czy wojewoda.
              Dodam tymlo że organy adm publicznej nie mają kompetecji do powiedzenia "ta
              ustawa jest niezgodna z konst, my jej nie będziemy stosować", tylko nawet jak
              tak uważają to muyszą ją zastować (bardzo często radzą ludizom by skarżyli ich
              decyzje do sądów adm, bo bo ustawa jest bez sensu i napewno sądy uchylą ich
              decyzje). Jesli chodzi o prawo administracyjne w dalszej kolejności należy
              zaznaczyć że nie da się stosować konstytucji bezpośrednio (mimo iż jest taki
              zapis w tejże) w tej dziedzinie prawa, tzn. próbuje się wymyslić teorię, które
              pozwolą zastosować ją w taki sposób, ale jeszcze nikomu nie udało się
              zaproponować czegoś sensownego. Tak więc może ci,którzy wypowiadają się na tym
              forum są tacy genialni (i niech zgłoszą swoje pomysły np. do katedr prawa
              administracyjnego na uniwersytetach) a prawnicy tacy głupi. Po prostu
              konstytucja jest zbyt ogólna by być podtawa decyzji adm i dlatego włąśnie
              ustanawia szereg kompetecji dla ustawodacy do sprecyzowania jej. Ponadto jak już
              pisałem wczesniej organy adm nie mogąsobie powiedzieć że nie stosują ustawy
              która ich wiąze tylko konstytucje. I jeszcze anegdotka - jeden z ćwiczeniowców
              na moim uniwerku co zajęcia nasmiewa się z buraków którzy swe skargi na dcyzje
              adm opierają na zarzutach niezgodnośći z konstytucjynymi prawami, apowinni na
              niezgodności z ustawa wydaną na podstawie konstytucji, a najbardziej wesołe(? bo
              dla mnie tragiczne) że się ludziom tego nie da wytłumaczyć (typu Lepper, który
              zawsze jak ma jakiś świetny pomysł to powołuje się na konstytucje)...
              Posumowując decyzja jest wazna i zgodna z ustawą wydaną na podstawie
              konstytucji, mozę być unieważniona przez sąd administracyjny, ale nie mozę być
              orzeczone jej(decyzji) niezgodność z konstytucją. Niezgodna z konstytucją mozę
              być ustawa na podstawie której decyzja została wydana.
              dziękuje i pozdrawiam, mam nadzieję ze trochę wyjaśniłe a nie pogmatwałem...
              • czarek1 Re: do czarnka, inni nie czytajcie to już było 23.11.05, 20:08
                Nie jestem czlowiekiem, ktory gniewa sie na arguemnty podawane w sposob
                kulturalny. Zgoda, decyzja zapadla, wiec marsz byl tego punktu wizdenia
                neilegalny. Ale decyzja byla umotywowana obawa o zagrozenie porzadku. Nkt mnei
                nei pzrekona,z ewladze miasta zreczywiscie baly sie zagrozenia porzadku pzrez
                tych, ktorzy manifestowali. Raczej, jesli juz w ogole, mogli sie tylo bac
                kontrdemonstrantow, znanych ze swojej agresji. Jesli ogladales wywiad Moniki
                Olejnik z ks. Boneickim i poslem z PiS'u, ten ostatni wyraznei poweoidzial,ze
                nate demonstarcje nie mozna bylo dac zgody, poniewaz "demoralizowalaby
                spoleczenstwo poprzez promowanie homoseksualizmu".Czyli powod absolutnie
                niepodyktowany wzgledami bezpieczenstwa, czy porzadku, a czysto politycznymi.
                Wladze Czestochowy nie przestarszyly sie tego, ze skrajnie prawicowa
                organizacja wykrzykujaca hasla nienawisci zakloci porzadek, ale nagel
                pzrerazila sie,ze ci manifestanci w Poznaniu, razcej znani z pacyfistycznych
                sklonnosci, zburza porzadek i wprowadza niebezpeiczenstwo. Troche smieszne, nie
                uwazasz? Ja moge sie z Toba skrajnie nie zgadzac,ale uznaje Twpje prawo do
                zamanifestowania Twoich pogladow.Za czasow komuny tez rozne ograniczenia
                swobod formalnie motywowalo sie pieknei brzmiacymi haslami "dobra spolecznego".
                Kto decydowal o tym, co jest dobre, a co zle nie musze dodawac. Tak wiec
                wszelkie strajki, lacznie ze strajkiem w Stoczni Gdanskiej (do czasu powstania
                Solidarnosci ) byly tez nielegalne. Pozdrawiam rowniez.
                • orellafellaci Ty i tolerancja ?!! Oj silesius, silesius .... 23.11.05, 20:14
                  A ile błędów narobiłeś z pośpiechu :D
                  • silesius.monachijski orella; czarek to nie silesius! naprawde! 23.11.05, 20:24
                    orellafellaci napisała:

> A ile błędów narobiłeś z pośpiechu :D
                • wirus20 Re: do czarnka, inni nie czytajcie to już było 23.11.05, 20:21
                  ok, ale ja nie twierdzę że władze w poznaniu się nie pomyliły, tylko mówię że
                  jest taka możliwość by ograniczać prawa i wolności obywatelskie ze względu na
                  ochrone porządku publicznego-natomiast sprawą otwartą jest czy w tej sytuacji
                  prawidłowo dokonano subsumpcji stanu faktycznego pod przepisy udtawy... nawet
                  jesli nie to organy nie złamały konstytucji (a przynajmniej jej części o
                  wolności zgromadzeń) tylko nieprawidłowo zastosowały ustawę (a to deczko inna
                  para kaloszy) ana koniec rzeczą interpretacji jest to z jakiej strony ma być to
                  niebezpieczeńswo porządku publ. (oczywiście wykładnia rozszerzająca może
                  prowadzić do dramatycznych sytuacji), ale myslę żę przed sądem do obronienia
                  jest argumentacja że tutaj chodziło o bezpieczenstwo publiczne w apekcie
                  oddziaływania na nieletnich takiej demonstracji - nie mówię że jest słuszna,
                  tylko że do obrony, co znaczy że wyroki sądów administracyjnych nie sa tak
                  oczywiste jak się copo niektórym wydaje
                  pozdrawia:D
                  PS. władze częstochowy wydały decyzje niesłuszną, czy ktoś zaskarżył ją do WSA??
                  • czarek1 Re: do czarnka, inni nie czytajcie to już było 23.11.05, 20:43
                    Nie znam odpowiedzi na to, po prostu nie wiem. Nie mieszkam w Polsce, glosne
                    sprawy dochodza do mnie poprzez internet i TVPolonia, natomiast akurat finalu
                    tej czestochowskeij demonstracji nie znam. Wiewm tylko,ze odbyla sie. Wydaje mi
                    sie,z eto, cos ei stalo kilka dni temu w Poznaniu bardziej sluzy "promowaniu"
                    homoseksualizmu, niz sam marsz, gdyby sie odbyl bez przeszkod. Mam dziwne
                    wrazenie, ze gdyby w najblizszych dniach upojona "zwyciestwem" Mlodziez
                    Wszechpolska chciala zorganizowac "Marsz Normalnosci" na ulicach Poznania,
                    dostalaby na to zgode bez zmruzenia okiem.
                    • wirus20 Re: do czarnka, inni nie czytajcie to już było 23.11.05, 20:54
                      mnie wydaje się że jednak nie dostaliby zezwolenia z analogicznych powodów -
                      rozumiem że pomysł z kontrmanifestacją przyszedł ci do głowy w związku z kazusem
                      warszawskim, ale należy przypomnieć że tam zakazano parady z zupełnie innych
                      powodó(braków formalnych a nie zagrożenia dla bezp. publ), natomiast druga
                      manifestacja (ta MWowska) spełniała wymogi formalne (nie brano pod uwagę zagroż
                      niebezpieczeństwa - ex post żadnych rozrób nie było - ale uważam ze niesłusznie...
                      • czarek1 Re: do czarnka, inni nie czytajcie to już było 23.11.05, 21:55
                        Czy uwazasz ex post za niesluszne,ze zadnych rozrob nie bylo? (Bo tak mogloby
                        wynikac z ukladu slow w zdaniu:-))
                        • wirus20 Re: do czarnka, inni nie czytajcie to już było 23.11.05, 22:21
                          szyk zdania rzeczywoście jest niefortunny, ale ufam że wiesz o co chodziło:D
          • silesius.monachijski Orella cos mnie sobie upatrzyla; zaczynam sie bac 23.11.05, 19:44
            ponoc najbardziej niebezpieczne sa (stare) panny - cokolwiek by to mialo
            znaczyc; ostanio troche sie zaniedbalem i leciutko przytylem (choc przy prawie
            2 metrach 100 kilo jeszcze nie przekroczylem), i wtedy stane sie dla Orelli
            latwym lupem; oszczedz wacpanna: pozwol doczekac sezonu narciarskiego: troche
            püoszusuje, i wtedy szanse sie wyrownaja

orellafellaci napisała:

> silesiuszowi się wydaje że jest bardzo sprytny :D
            • postgre Re: Orella cos mnie sobie upatrzyla; zaczynam sie 23.11.05, 20:00
              kartofle latoż nie obrodziły , za to karpie biorą jak głupie .
            • orellafellaci jako "katolik_polski" też jesteś niezły silesiuszu 23.11.05, 20:01
              :D Nio i co teraz .. ?
              • silesius.monachijski Zarumienilem sie Orello (choc wczesniej - po kapie 23.11.05, 20:22
                li twarz napudrowalem); jakby co, to uciekne pod opieke bio.mum - jest napewno
                swietna lekarka i cisnienie zredukuje

orellafellaci napisała:

> :D Nio i co teraz .. ?
                • bio.mum Re: Zarumienilem sie Orello (choc wczesniej - po 23.11.05, 20:43

> li twarz napudrowalem); jakby co, to uciekne pod opieke bio.mum - jest
                  napewno swietna lekarka i cisnienie zredukuje

Lekarka??? Pierwsze słyszę. Ale amatorsko interesuje sie psychiatrią. Zresztą
                  masz tam na miejscu swoją białogłowę o tysiącu i jednym przymiocie. Chyba od
                  tego też jest, żeby ci ciśnienie redukować.
                  >
                  • uu1 Re: Zarumienilem sie Orello (choc wczesniej - po 23.11.05, 20:56
                    Chyba od
                    > tego też jest, żeby ci ciśnienie redukować.
                    Pewien gość upił się i zasnął z nogami na poduszce. Po obudzeniu stwierdził -
                    myślałem, że mnie głowa boli a to mnie buty cisną.
                    Zbyt dopasowany moher też może dawać uczucie ciśnienia. :-)
                    • bio.mum Re: Zarumienilem sie Orello (choc wczesniej - po 23.11.05, 21:03
                      uu1 napisała:

> Pewien gość upił się i zasnął z nogami na poduszce. Po obudzeniu stwierdził -
                      > myślałem, że mnie głowa boli a to mnie buty cisną.

Hahahaha:)) Współczesna wersja tej opowiastki:

> Pewien gość upił się i zasnął z nogami na poduszce. Po obudzeniu stwierdził -
                      myslałem, że to mnie beret ciśnie, a okazuje się, że buty;))

Poza tym, ja też kiedys miałam wymyslonego przyjaciela. Ale to było 25 lat
                      temu;)) I wcale nie był taki idealny. Idealnego bym sobie nie stworzyła,
                      brakowałoby mi ognia;)

• silesius.monachijski No i macie klopot: nie upilem sie (i nie mam zamia 23.11.05, 21:21
                        ru; cos Wam powiem; kiedy w 1981 roku pierwszy raz bylem w Monachium, to
                        chylkiem przemknalem do Ogrodu Angielskiego - tam byla siedziba Radia Wolna
                        Europa, i.. bedac sprawdzanym przez amerykanskich GI, dostalem sie do srodka i
                        przekazalem wazne informacje; potem bylem tam w roku 1985: z Jackiem
                        Kaczmarskim umowiony, poszlismy do znanego ogrodu piwnego "Hirschgarten" (ogrod
                        jelenia), i przekazalem,. co udalo sie wywiezc; a potem i Londyn, i Paryz i
                        Madryd (jako "Niemiec" z Polski mialem polski paszport i osbna wize jako
                        Niemiec - obywatel RFN - i jezsdzilem po calej Europie i - jak tylko najlepiej
                        umialöem - "obrabialem pupe Jaruzelowi"; o co w tej calej - wcale nie pijackiej
                        ("pobozne zyczenie adwersarzy") historii chodzi: o to, ze kazdy/kazda z nas w
                        kazdej sytuacji stoi przed wyborem: wychylac sie poza potrzeby wlasnego "nosa",
                        czy tez folgowac wlasnemu egoizmowi i wypiac sie na innych; Drogie: bio.mum i
                        orello: tylko dlatego z Wami polemizuje, ze - choc sie z Wami gleboko nie
                        zgadzam - staracie sie walczyc takze o prawa innych (a nie tylko o swoje -
                        egoistycznie pojmowane - przywileje);

bio.mum napisała:

> uu1 napisała:
                        >
                        > > Pewien gość upił się i zasnął z nogami na poduszce. Po obudzeniu stwierdz
                        > ił -
                        > > myślałem, że mnie głowa boli a to mnie buty cisną.
                        >
                        > Hahahaha:)) Współczesna wersja tej opowiastki:
                        >
                        > > Pewien gość upił się i zasnął z nogami na poduszce. Po obudzeniu stwierdz
                        > ił -
                        > myslałem, że to mnie beret ciśnie, a okazuje się, że buty;))
                        >
                        >
                        > Poza tym, ja też kiedys miałam wymyslonego przyjaciela. Ale to było 25 lat
                        > temu;)) I wcale nie był taki idealny. Idealnego bym sobie nie stworzyła,
                        > brakowałoby mi ognia;)
                        >
                        >
    • orellafellaci Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 19:27
      nadmiar sterydów czasami właśnie tak sie objawia, poza tym niemożność ubrania
      myśli w słowa rodzi u takich typów ogromną frustrację i zamienia ja w agresję -
      wentyl bezpieczeństwa. Zeby do takiego troglodyty cokolwiek / choćby w formie
      szczątkowej / dotarło trzeba walić za przeproszeniem z grubej rury, innego
      wyjścia nie ma.
      • bio.mum Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 19:34
        orellafellaci napisała:

> nadmiar sterydów czasami właśnie tak sie objawia,

Chyba usunęli nam cały wątek, a tak sie pięknie rozwijał:)) Pozdrawiam

www.psychologia.aplus.pl/html/homo_znaczy_cz3owiek.html"
        • uu1 Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 19:39
          Witaj. Stęskniłem się za Tobą. :-)
          W jakimś starym czasopiśmie znalazłem dwuwiersz:
          My chuliganów przemożem
          w mordę ich, i nożem.
          Gdyby poszli tą drogą, nastąpiłoby poważne samooczyszczenie kilku organizacji.
          • bio.mum Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 19:49
            uu1 napisała:

> Witaj. Stęskniłem się za Tobą. :-)

Ja za Tobą również:))

Wywalili wątek w momencie kiedy pierwsza chciałam się przywitac:) Ale sobie
            niefortunne miejsce wybrałeś;)

Ja jak najbardziej jestem za takimi ustawkami kiboli. Serio. Skoro lubią taki
            sport...Jestem jak najbardziej za tym, żeby w ten sposób wyładowywali swoją
            agresję.

A teraz wierszyk dla Ciebie:

Co to za kraj, skoro brak w nim rzeczy napotrzebniejszej, wazniejszej niż
            wszystko?
            Musze mieć taki pojemnik na smieci, w którym sie zmieści cała rzeczywistość"

Troche dekadencki może, ale jako pierwszy przyszedł mi do głowy:)) A to
            wiesz...podswiadomość mi do wyrzuciła, czyli powinien pasować;)
            • uu1 Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 20:07
              Pamiętam, że ktoś pisał - coraz bardziej otaczająca nas rzeczywistość.
        • silesius.monachijski Usuwaja, usuwaja; "Rudy" po forum jezdzi, 23.11.05, 19:40
          Gustlik strzela z pepeszy i puszcza oko do Honoratki, zas Sazrik poszczekuje;
          juz kiedys mi sie wymsknelo, ze GW i jej forum to powtroka: "Czterych
          pancernych i psa"; ni emoghe sie niestety wdawac w szczegoly, bo po ostatnihc
          moich enuncjacjach zabanowali mnie na 2 dni; a ja tak bardzo pragne sobie z
          Wami "popyszczec"

bio.mum napisała:

> orellafellaci napisała:
          >
          > > nadmiar sterydów czasami właśnie tak sie objawia,
          >
          > Chyba usunęli nam cały wątek, a tak sie pięknie rozwijał:)) Pozdrawiam
          >
          >
          > www.psychologia.aplus.pl/html/homo_znaczy_cz3owiek.html"
        • orellafellaci Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 19:49
          Pozdrawiam bio.mummy - upór i konsekwencja jest silniejsza niż bejsbol, kropla
          drąży skałę :)
          • bio.mum Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 19:54
            orellafellaci napisała:

> Pozdrawiam bio.mummy - upór i konsekwencja jest silniejsza niż bejsbol,
            kropla
            > drąży skałę :)

Oby, oby Droga Orello;)) A nuż się pod któryms z moherów zielone światło dla
            tolerancji zapali;)
            • orellafellaci Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 20:15
              Właśnie zapalam pod beretem silesiusza :) To radiomaryjny LPR - owski klon
              ponad klony, ale walczy dzielnie !
              • silesius.monachijski Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 20:27
                Droga Orello! Ku Uczczeniu Twojej ze mna polemiki zalozylem wspanialy czarny
                aksamitny kapelusz (ktorego nawet JMR nie posiada), po czym wlozylem na glowe
                cylinder slubny mojego ojca; i tak sobie westchnalem: jak wspüaniali sa ci
                michniko-tuskowcy, niemco-bieroniowcy; i wybraz sobie, ze po tym westchnieniu
                sprezyna w cylindrze "puscila" i cylinder "klapnal"; dobry to, czy zly znak?
                orellafellaci napisała:

> Właśnie zapalam pod beretem silesiusza :) To radiomaryjny LPR - owski klon
                > ponad klony, ale walczy dzielnie !
          • uu1 Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 20:04
            > Pozdrawiam bio.mummy - upór i konsekwencja jest silniejsza niż bejsbol, kropla
            > drąży skałę :)
            nie siłą lecz częstym spadaniem (lekko wolne tłumaczenie). :-)
      • bikej5 Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 19:35
        jestem przekonana ,że po tym "akcie strzelistym",po prostu wyskoczył przez balkon...w drodze żałując,ze nie postawil jeszcze jednego wykrzyknika!!!!
        • silesius.monachijski Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 19:38
          masza racje; choc szkoda czlowieka; juz widze przy nim tych "lowcow skor" (to
          oczywiscie nie prztyczek pod adresem zaprzyjaznionych lekarzy na forum)

bikej5 napisała:

> jestem przekonana ,że po tym "akcie strzelistym",po prostu wyskoczył przez
          balk
          > on...w drodze żałując,ze nie postawil jeszcze jednego wykrzyknika!!!!
        • bio.mum Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 19:40
          bikej5 napisała:

> jestem przekonana ,że po tym "akcie strzelistym",po prostu wyskoczył przez
          balkon...w drodze żałując,ze nie postawil jeszcze jednego wykrzyknika!!!!

Poszedł szukać geja na osiedlu. Co będzie gardłował jak moze po prostu
          przy***ierdolić. Pojdzie pod sklep, skroi komuś komórkę, ochłonie i wróci do
          domu na kolację. Żeby matka sie nie martwiła, że sie po nocy włóczy i ktoś może
          go napaść.
          • postgre Re: Je**c pedalow !! 23.11.05, 19:58
            iwrej poganial , poganial . a koń dalej żarl groszek z marchewką .
          • silesius.monachijski Przypominam sobie cos innego!!! 23.11.05, 20:14
            Droga bio.mum

Otoz - a bylo to ze 20 lat temu - paru innych (niekatolickich i pewnie
            leko "gejowsko-skrzywionych") Zomowcow dopadli mnie pod kosciolem arki Pana w
            Nowej Hucie i odbili mi dwie nerki ("lizalem sie" poltorej roku), i wybili 3
            zeby; caly we krwi trafilem do szpitala; OK,bylo jak bylo; nikt mi nie kazal
            tam lazic i o wolnosc i o te "prawa czlowieka" walczyc; chyba z rok temu
            zobaczylem w TVP reportaz o gejach w III RP i zobaczylem gebe faceta, ktory
            stal nade mna i lala pala - ile popadnie i gdzie popadnie (bylo to 20 lat
            temu); te "morde" rozpoznam zawsze i wszedzie; wiem, gdzie teraz mieszka, wiem,
            jak sie nazywa, i wiem, ze 20 lat temu - ten teraz NAJBARDZIEJ POSTEPOWY GEJ
            SWIATA to byl ON, on, ktory lal mnie pala, a kiedy odwrocielem sie - lezac i
            kwiczac z bolu, zeby spojrzec w jego twarz - kopnal mnie z calej sily w moja
            twarz i wybil 3 zeby; OK, ja go pieprze; Ty - wychwalaj dzielnego geja i
            obronce "praw czlowieka" pod niebiosa Twojej "postepowej ideologii"; ja juz mu
            wybaczylem; nie powiem, kto zacz (choc gdybym powiedzial, to mocno by
            w "polskojezycznych" mediach zasmierdzialo); ja przezylem, i powodzi mi sie
            niezle; nie mam potrzeby "gnojenia" faceta, ktory kiedys byl gotowy mnie zabic;
            ale: to, ze teraz robi za gejowskiego aktywiste, i to, ze policja w Poznaniu
            rozgonila hucpe, ale ludzi traktowala jak ludzi, a nie tak jak ten chlystek
            mnie przed 20 laty, i ze on (choc w subtelny i ukryty sposob) sugeruje, ze to
            sa metody gestapowskie (choc on sam byl chyba najwierniejszym uczniem gestapo),
            to mnie "wpiekla"; ciezka ze mna rozmowa, bo i zycie moje bylo takie, jakie
            bylo; stad i moj sceptycyzm wobec tzw. "praw czlowieka" - o czym byla juz
            wczesniej mowa

bio.mum napisała:

> bikej5 napisała:
            >
            > > jestem przekonana ,że po tym "akcie strzelistym",po prostu wyskoczył prze
            > z
            > balkon...w drodze żałując,ze nie postawil jeszcze jednego wykrzyknika!!!!
            >
            > Poszedł szukać geja na osiedlu. Co będzie gardłował jak moze po prostu
            > przy***ierdolić. Pojdzie pod sklep, skroi komuś komórkę, ochłonie i wróci do
            > domu na kolację. Żeby matka sie nie martwiła, że sie po nocy włóczy i ktoś
            może
            >
            > go napaść.
            • bio.mum Re: Przypominam sobie cos innego!!! 23.11.05, 20:31

> Droga bio.mum
              >
              > Otoz - a bylo to ze 20 lat temu - paru innych (niekatolickich i pewnie
              > leko "gejowsko-skrzywionych")

Ech..Silesiusie, Silesiusie.... Po czym poznałes, że to gej?? Przecież bił Cię
              a nie molestował!! Ja mam uraz do księzy katolickich bo na 20 spotkałam 1
              porządnego. Trzymaj proporcje mocium panie.

Po drugie - nawet jesli to był gej, to nie znaczy, że inni geje są tacy sami.
              Takie podstawowe rzeczy mam ci tłumaczyć??? Co by o tobie nie mówic, to
              inteligentny człowiek z ciebie. Geje - szuflada, stare panny- szuflada...itd.
              Naprawdę w tym wieku to trochę wstyd sie przyznawać, że ma się taki czarno -
              biały ogląd rzeczywistości.

Po trzecie - ja nie zakazuję księżom gromadzić się na Jasnej Górze. Niech sobie
              tam żyją w pokoju. Ja ich nie lubię, więc po prostu do domu nie wpuszczam, ani
              na innych zgromadzeniach sie z nimi nie spotykam. Tak cięzko to zrozumieć??
              Wiem, że masz tendencję do odwracania kota ogonem, ale to, co dzisiaj
              wyprawiasz...to już mnie przerosło, jeśli amm być szczera.
              • silesius.monachijski Widzisz bio.mum; to takie moje "postrzelenie" 23.11.05, 20:59
                nie do konca masz racje; zauwaz, jak dlugo na tym forum powstrzymywalem sie od
                moich subiektywnych ocen i przypominania swoich - wczesniejszych - doswiadczen;
                tego pana - zuby nie byc wulgarnym, nazwe go "obergejem" - nie bron; szkoda
                Ciebie, i Twojej potrzebhy obrony mniejszosci i pokrzywdzonych; on tak samo
                zasluguje na "obrone", jak Maleszka (chetnie bym mu z wsciekloscia w oczy
                spojrzal: szpiclowi, przez ktorego siedzialem); bio.mum (nie wymieniam na forum
                imienia, bo prywatnosc to dla mnie rzecz swieta): jestes naprawde bardzo
                inteligentna kobieta (powiedzialbym czlowiekiem, ale to maskulinum); i dobrze,
                ze walczysz o to, zeby Twoje idealy sie urzeczywistnily; wiem - nie lubisz KK -
                ale ostatnio, bedac w Kanadzie u mojego serdecznego Pallotyna, ksiedza,
                doszlismy do wspolnego wniosku (ewangelicznego), ze trzeba byc goracym (albo i
                zimnym), ale nigdy nie wolno byc letnim; nawet, jezeli w swoich opiniach
                wyrazasz chlod w odniesieniu do mnie; Kosciola, czy tez ludzi wierzacych
                wogole, to jest mi to bardziej sympatyczne i prawdziwe, niz postawa
                ludzi "letnich": jak choragiewka zawieje, tak i oni; i to odnosi sie do "geja",
                ktory mnie bil, a ktory teraz wystepuje w mediach; on jest naprawde
                bardzo "letni"

bio.mum napisała:

>
                > > Droga bio.mum
                > >
                > > Otoz - a bylo to ze 20 lat temu - paru innych (niekatolickich i pewnie
                > > leko "gejowsko-skrzywionych")
                >
                > Ech..Silesiusie, Silesiusie.... Po czym poznałes, że to gej?? Przecież bił
                Cię
                > a nie molestował!! Ja mam uraz do księzy katolickich bo na 20 spotkałam 1
                > porządnego. Trzymaj proporcje mocium panie.
                >
                > Po drugie - nawet jesli to był gej, to nie znaczy, że inni geje są tacy sami.
                > Takie podstawowe rzeczy mam ci tłumaczyć??? Co by o tobie nie mówic, to
                > inteligentny człowiek z ciebie. Geje - szuflada, stare panny- szuflada...itd.
                > Naprawdę w tym wieku to trochę wstyd sie przyznawać, że ma się taki czarno -
                > biały ogląd rzeczywistości.
                >
                > Po trzecie - ja nie zakazuję księżom gromadzić się na Jasnej Górze. Niech
                sobie
                >
                > tam żyją w pokoju. Ja ich nie lubię, więc po prostu do domu nie wpuszczam,
                ani
                > na innych zgromadzeniach sie z nimi nie spotykam. Tak cięzko to zrozumieć??
                > Wiem, że masz tendencję do odwracania kota ogonem, ale to, co dzisiaj
                > wyprawiasz...to już mnie przerosło, jeśli amm być szczera.
                • bio.mum Re: Widzisz bio.mum; to takie moje "postrzelenie" 23.11.05, 21:07

> nie do konca masz racje; zauwaz, jak dlugo na tym forum powstrzymywalem sie
                  od
                  > moich subiektywnych ocen [cut]

No i tak sie własnie z toba rozmawia. Ja o zupie, a ty o dupie.
                  • silesius.monachijski Udalo Ci sie bio.mum; przy tym watku moge jedynie 23.11.05, 21:26
                    powiedziec: "Haende hoch; silesius kaputt"; nie wiem,co moglbym Ci jeszcze
                    napisac? na dzisiaj przychodzi mi sie poddac; widze, ze nie chcesz/nie mozesz
                    normalnie porozmawiac

bio.mum napisała:

>
                    > > nie do konca masz racje; zauwaz, jak dlugo na tym forum powstrzymywalem s
                    > ie
                    > od
                    > > moich subiektywnych ocen [cut]
                    >
                    > No i tak sie własnie z toba rozmawia. Ja o zupie, a ty o dupie.
                  • orellafellaci Re: Widzisz bio.mum; to takie moje "postrzelenie" 23.11.05, 21:35
                    bio.mummy, silesius ma techniczne kłopoty i nie nadąża - jak mozna prowadzić
                    sensowną dyskusję gdy w tym samym czasie się tworzy kilka różnych osobowości i
                    na kilku nikach jedzie ? Olać go, niech sobie idzie swoje chore psychotyczne
                    ego pompować gdzie indziej.
                    • silesius.monachijski Oj, Orello; odsun to lustro od siebie!!! 23.11.05, 21:45
                      Im blizej lustra sie znajdujesz, i odkrywasz - dla siebie raczej niewygodna -
                      prawde, tym mocniej "bluzgasz"; i po co? przeciez nie jestem potworem;
                      podyskutujmy o sprawach interesujacych, ktore bola/prowokuja; po co mamy sie
                      obrazac wzajemnie? Tego pragniesz? to znajdz sobie inna ofiare; ja sie wylaczam

orellafellaci napisała:

> bio.mummy, silesius ma techniczne kłopoty i nie nadąża - jak mozna prowadzić
                      > sensowną dyskusję gdy w tym samym czasie się tworzy kilka różnych osobowości
                      i
                      > na kilku nikach jedzie ? Olać go, niech sobie idzie swoje chore psychotyczne
                      > ego pompować gdzie indziej.
                      • orellafellaci Nudzisz, radiomaryjny "katoliku_polski." 23.11.05, 21:52
                        Idź poprowadzić te "twórcze dyskusje" z którymś ze swoich licznych klonów.
                    • bio.mum Re: Widzisz bio.mum; to takie moje "postrzelenie" 23.11.05, 21:52
                      orellafellaci napisała:

> bio.mummy, silesius ma techniczne kłopoty i nie nadąża - jak mozna prowadzić
                      > sensowną dyskusję gdy w tym samym czasie się tworzy kilka różnych osobowości
                      i
                      > na kilku nikach jedzie ? Olać go, niech sobie idzie swoje chore psychotyczne
                      > ego pompować gdzie indziej.

Ja tak mam, że nawet nad nim jestem sie gotowa ulitować. Chociaż wystarczy, że
                      sięgnę sobie do jego wczesniejszych postów (tych w których obraża mniejszości
                      seksualne) i mi natychmiast przechodzi....Nastepnie on mi wyjeżdzą z jakąś
                      łzawą historia, a ja znowu sobie myślę - moze on nie do końca taki zły jest.
                      Silesius zresztą wie, że ja mam z nim kłopot. Nie od dzisiaj. Tylko, że
                      niestety, jak ktoś nie szanuje innego człowieka, tylko dlatego, że jest od
                      niego inny, to tak jakby mnie nie szanował. Odbieram to personalnie. Nie znam
                      żadnego perfidnego geja. A heteryków - na kupy. I masz rację - ta nieznośna
                      hipokryzja. Ohyda.
                      • silesius.monachijski Re: Widzisz bio.mum; to takie moje "postrzelenie" 23.11.05, 22:13
                        Co prawda to prawda: to,l w jaki sposob postrzegamy otaczajaca nas
                        rzeczywistosc, zalezy od tego, w jaki sposob sami ta rzeczywistosc wplywa na
                        ansze myslenie; nie chce sie niepotrzebnie chwalic; ale ze mna bedziecie mialy
                        duze klopoty; zaczalem jezdzic na "Zachod" w 1981 roku, wozilem "nielegalne
                        materialy", moi przyjaciele: Francuz Cyrill i Szwajcarka Giovanna, przemycali w
                        latach 80-tych zdjecia i inne materialy z walki przeciwko komunie (m.in. 5
                        kwitow na moje zatrzymanie prze sb-ecje); moze sobie pomyslicie: "szurnelo mu",
                        albo "lewy podrywacz", itd., itp.; nie tak nie jest: nie mam zadnych
                        oczekiwan/zobowiazan wzgledem Was (jestem juz zwiazany, i - bedac
                        konserwatysta - pozostaje wierny), i nie chce nikogo prowokowac; mysle jednak -
                        moze naprawde jestem naiwny - ze warto ze soba porozmawiac; jesli Was to tak
                        bardzo drazni, to jest mi przykro, i z gory przeprazsam; moze za rok, dwa albo
                        i wiecej, uda nam sie sensowniej porozmawiac;
                        .
                        Pomimo Waszej niecheci - serdecznie pozdrawiam

bio.mum napisała:

> orellafellaci napisała:
                        >
                        > > bio.mummy, silesius ma techniczne kłopoty i nie nadąża - jak mozna prowad
                        > zić
                        > > sensowną dyskusję gdy w tym samym czasie się tworzy kilka różnych osobowo
                        > ści
                        > i
                        > > na kilku nikach jedzie ? Olać go, niech sobie idzie swoje chore psychotyc
                        > zne
                        > > ego pompować gdzie indziej.
                        >
                        > Ja tak mam, że nawet nad nim jestem sie gotowa ulitować. Chociaż wystarczy,
                        że
                        > sięgnę sobie do jego wczesniejszych postów (tych w których obraża mniejszości
                        > seksualne) i mi natychmiast przechodzi....Nastepnie on mi wyjeżdzą z jakąś
                        > łzawą historia, a ja znowu sobie myślę - moze on nie do końca taki zły jest.
                        > Silesius zresztą wie, że ja mam z nim kłopot. Nie od dzisiaj. Tylko, że
                        > niestety, jak ktoś nie szanuje innego człowieka, tylko dlatego, że jest od
                        > niego inny, to tak jakby mnie nie szanował. Odbieram to personalnie. Nie znam
                        > żadnego perfidnego geja. A heteryków - na kupy. I masz rację - ta nieznośna
                        > hipokryzja. Ohyda.
            • werter-6 Fantasmagorie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 23.11.05, 20:57
              Pijanego faceta!
              • silesius.monachijski Oj werter! A Kysz! Ucz sie ucz, nauka to potegi kl 23.11.05, 21:05
                ..klucz; werter ma powazny problem; moze lekarze cos mu zasugeruja? biedny
                chory czlowiek
    • gothic_bitch Jaka tam tolerancja... 23.11.05, 19:41
      Jakie tam prawo do wolności i tolerancja?
      Przecież nikt w tym kraju do pederastów nie strzela ani nie wsadza do więzień za ich zboczenie, chociaż wg Biblii powinniśmy ich kamienować.
      Problem polega na tym, że jedna grupa, mniejszość, chce mieć prawa większe niż inni zboczeńcy oraz cała reszta społeczeństwa.
      • uu1 Re: Jaka tam tolerancja... 23.11.05, 19:47
        Bez obrazy. Czy Ty nadajesz z realu?
        • postgre Re: Jaka tam tolerancja... 23.11.05, 19:57
          myrysia pociekoluk wyniosla wanne przez próg , i krzyknęła : deskorolkę diabli
          wzięli .
    • silesius.monachijski WZNOSZE TOAST ZA ZDROWIE PIEKNEJ 23.11.05, 19:58
      WARSZAWIANKI, mojej serdecznej - od lat - przyjaciolki, ktora dzisiaj obchodzi
      swoje urodziny; ciesze sie, ze juz za niedlugo sie spotkamy w Warszawie, i..-
      mam nadzieje -, ze sobie troszke w "Qchni Artystycznej" pobiesiadujemy;
      wprawdzie nie jest to tani lokal, ale lubie go (podobnie jak pstraga
      w "Kawiarni Literackiej", pyszne francuskie wina w "U Freta", czy tez
      wegetarianska strawe w "Novym Miescie"; a najbardziej kocham moj Krakowek, z
      pieknym zydowskim Kazimierzem, i mojego starego druha, przekochanego
      pana "Moska", jednego z tych ostatnich przemadrych i przeukochanych Zydow
      galicyjskich (mam tutaj wprawdzie w Monachium pana Wiliama - "Skrzypka
      sosnowieckich dachow", ktory przezyl - dzieki Ci Boze - Holokaust, i tryska
      humorem tak, ze ja na forum GW jedynie okruchami jego madrego humoru
      moge "rzucic"; rozrzewnilem sie troche: to typowa emigrancka przypadlosc;
      wybaczcie; czasami juz tak jest, ze "wyplakac" (cokolwoek mialoby to znaczyc)
      sie trzeba
      • bikej5 Re: WZNOSZE TOAST ZA ZDROWIE PIEKNEJ 23.11.05, 20:02
        a nie mówilam,że jesteś "smakoszem win" i po co ta pruderia???:))
        • bio.mum Re: WZNOSZE TOAST ZA ZDROWIE PIEKNEJ 23.11.05, 20:17
          bikej5 napisała:

> a nie mówilam,że jesteś "smakoszem win" i po co ta pruderia???:))

I kobiet;) Pomyśli o którejś od razu inny człowiek...łagodny jak baranek.
          Dr. Jeckyll and Mr. Hyde;))

www.psychologia.aplus.pl/html/homo_znaczy_cz3owiek.html"
          • silesius.monachijski DZIEKUJE WAM BIO.MUM I ORELLO 23.11.05, 20:41
            bio.mum napisała:

To naprawde wileka frajda, moc sie z Wymi tutaj "uzerac"; a ze i Wy jestescie
            otwarte na konwersacje wybiegajaca poza zwyczajne "utarczki na temat", to
            frajdy tym wieksza; zdradze Wam (alkowiane pogaduszki), ze najbardziej ciesze
            sie z faktu, iz moglem "uhonorowac" moja Wspaniala Dame bukietem pieknych roz
            (chwala wirtualnosci: przeslanych internetem), i trzymam kciuki (i modle sie -
            wiem, dla Was to staroswieckie), zeby dalej tak pieknie zyla i tworzyla swoja
            przyszlosc (choc wiele klod rzucano jej pod nogi), jak to dotychczas czynila; i
            niech mnie czesciej odwiedza: bardzo püotrzebuje jej kobiecje inteligencji i
            madrosci; kochana i przemila J...... sto i dwiescie lat zycze; i - jesli laska -
            nie zapominaj o mnie (wiem, wiem,... akurat na Ciebie moge zawsze liczyc; Ty
            nigdy nie zapominasz)

> bikej5 napisała:
            >
            > > a nie mówilam,że jesteś "smakoszem win" i po co ta pruderia???:))
            >
            > I kobiet;) Pomyśli o którejś od razu inny człowiek...łagodny jak baranek.
            > Dr. Jeckyll and Mr. Hyde;))
            >
            > www.psychologia.aplus.pl/html/homo_znaczy_cz3owiek.html"
      • orellafellaci katoliku_polski z LPR, czy twoje chamstwo 23.11.05, 20:21
        i wulgaryzmy którymi nas uraczasz na forum są tej zacnej pani znane ? Czy
        pokazałeś jej też tą swoją drugą twarz, silesiuszu ?
        • katolik_polski1 Re: katoliku_polski z LPR, czy twoje chamstwo 23.11.05, 20:27
          orellafellaci napisała:

> i wulgaryzmy którymi nas uraczasz na forum są tej zacnej pani znane ? Czy
          > pokazałeś jej też tą swoją drugą twarz, silesiuszu
          ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          To juz niestety objawy zaawansowanej schizofrenii .
          • orellafellaci Do silesiusza vel katolik_polski i marianna_777 23.11.05, 20:34
            a także czarek1 - daj spokój, mleko się rozlało.
            • katolik_polski1 ORGAZM JUZ PRZEZYWASZ ZE MNIE ZDEMASKOWALAS ? 23.11.05, 20:40
              Dobrze ci sie robi ???
              • uu1 Re: ORGAZM JUZ PRZEZYWASZ ZE MNIE ZDEMASKOWALAS ? 23.11.05, 20:47
                Skiepściłeś się totalnie.
              • veglie Re: ORGAZM JUZ PRZEZYWASZ ZE MNIE ZDEMASKOWALAS ? 23.11.05, 20:52
                katolik_polski1 napisał:

> Dobrze ci sie robi ???
                Nie!Po Tobie są młdłości i odruch wymiotny!To tak jak zatruć się muchomorem
                sromotnikowym!!!
              • orellafellaci Nie - OBRZYDZENIE. 23.11.05, 21:28
                Nie cierpię hipokryzji, szczególnie tak cynicznej. Poza tym śledząc Twoje posty
                uważam że jesteś klasycznym psychotykiem i powinieneś sie oddać pod opiekę
                dobrego psychiatry - jest już opisana taka jednostka chorobowa jak cyberfrenia.
            • silesius.monachijski Re: Do silesiusza vel katolik_polski i marianna_7 23.11.05, 21:09
              Dobrze, ze nic innego - cicho sza - sie nie rozlalo; bo mielibysmy
              forumowe "potomstwo"

orellafellaci napisała:

> a także czarek1 - daj spokój, mleko się rozlało.
              • uu1 Re: Też gonisz w piętkę? To epidemia? 23.11.05, 21:33
                • silesius.monachijski cela vie; on fait ce, qu`on pourrait faire 23.11.05, 22:14
          • tomxp + + + + ++++++++++++++++ + + + 23.11.05, 20:35
            i tak sie dyskusja rozwija,
            ave maryja...
        • silesius.monachijski Orello, nie przesadzaj! rozejrzyj sie wokol; tylu 23.11.05, 21:07
          pieknych mezczyzn, a Ty ciagle sie w kolku krecisz; naprawde chcesz do konca
          zycia pozostac stara panna? szczerze wspolczuje!

orellafellaci napisała:

> i wulgaryzmy którymi nas uraczasz na forum są tej zacnej pani znane ? Czy
          > pokazałeś jej też tą swoją drugą twarz, silesiuszu ?
          • werter-6 ja znam jego drugą twarz 23.11.05, 21:40
    • katolik_polski1 MY BEDZIEMY PODPISY W KOSCIOLACH ZBIERAC 23.11.05, 20:01
      Przeciwko sodomii i ekshibicjonistom paradujacym
      po polskich ulicach !
      To nie jest estetyczny widok ,kiedy dwoch fagasow
      oblapuje sie wzajemnie .
      Wiekszosc Polakow to brzydzi i odraza !
      • postgre Re: MY BEDZIEMY PODPISY W KOSCIOLACH ZBIERAC 23.11.05, 20:03
        Stary , rzekła gertruda do osła , albo zmywasz gary , albo idziemy do kina .
        • katolik_polski1 Re: MY BEDZIEMY PODPISY W KOSCIOLACH ZBIERAC 23.11.05, 20:05
          Masz przyslowia jak Banaczek !
          • postgre Re: MY BEDZIEMY PODPISY W KOSCIOLACH ZBIERAC 23.11.05, 20:08
            przeznaczeniem ludzi jest wieczne życie z Bogiem i zmartwychwstanie po powrocie
            Chrystusa na ziemię , grzeszników zaś czeka kara
            • qc Czy aby pomiescimy sie wszyscy w niebie? 23.11.05, 20:24
              Zaslyszane w Perth.
              Geolog po smierci puka do Nieba.
              Sw. Piotr: przkro mi wszystkie miejsca dla geologow zajete.
              Geolog stosuje podstep i wola do bylych kolegow:
              Goraca plotka: w piekle odkryto zloto !!
              Wszyscy rzucaja sie w goraczce zlota do wyjscia.
              Po chwili wachania podaza za nimi i nasz geolog.
              Sw Piotr pyta: a ty dokad?
              Geolog: nie mozna przegapic takiej okazji, w kazdej plotce jest zawsze ziarno
              prawdy !
      • orellafellaci silesius.monachijski to : katolik_polski, czarek1 23.11.05, 20:08
        marianna_777 - na razie tyle :D, to stan na 20.06, bo zaraz pewnie się znów
        zduplikuje.
        • czarek1 Re: silesius.monachijski to : katolik_polski, cz 23.11.05, 20:26
          Nie mam nic wspolnego z katolikiem polskim, ktorego enuncjacje sa mi duchowo
          obce. Nie znam tez silesiusa, ktory pisze z sensem. ja jestem tylko jeden i
          nigdy innych nickow nie uzywam.
          • orellafellaci silesiusz, przestań się wygłupiać :) 23.11.05, 20:37
            • silesius.monachijski orello! wpadnij na lampke "papieza"; pogadamy 23.11.05, 21:03
              • werter-6 gdzie do Ogrodu Angielskiego? 23.11.05, 21:10
                • silesius.monachijski O BOZE!!! WERTER TO ORELLA?? NIE!!!! 23.11.05, 21:28
                  • werter-6 Re: O BOZE!!! WERTER TO ORELLA?? NIE!!!! 23.11.05, 21:35
                    Czy znasz chińską wieżę tam? czasami się tam spotykam, nie pamiętasz?
                    • silesius.monachijski Kurcze! Teraz sobie przypomnialem!! 23.11.05, 21:48
                      Ostatnio Ciebie, i Twojego "ciecia" gonila policja na koniach; no tak werterze,
                      teraz juz wiem: "who is who"

werter-6 napisał:

> Czy znasz chińską wieżę tam? czasami się tam spotykam, nie pamiętasz?
                      • werter-6 Re: Kurcze! Teraz sobie przypomnialem!! 23.11.05, 22:00
                        Ja wracalem z pracy (Bayrischer Rundfunk) to szedlem tamtędy, bo wracal mi tam
                        spokój. A Ciebie widywalem często,jawileś mi się jako czlowiek z "glową w chmurach"
                        • silesius.monachijski Chyba za duzo wypiles! Ostatnio chmur tutaj nie by 23.11.05, 22:15
                          werter-6 napisał:

> Ja wracalem z pracy (Bayrischer Rundfunk) to szedlem tamtędy, bo wracal mi tam
                          > spokój. A Ciebie widywalem często,jawileś mi się jako czlowiek z "glową w
                          chmur
                          > ach"
                  • orellafellaci Długo jeszcze zamierzasz rżnąć głupa ? 23.11.05, 21:39
                    • katolik_polski1 Re: Długo jeszcze zamierzasz rżnąć głupa ? 23.11.05, 21:42
                      Tak dlugo, az nie nie bedziesz wiedziala o co biega !
                      • orellafellaci SILESIUS VEL MARIANNA_777- ZMIEŃ TEN NICK. 23.11.05, 21:57
                        Czy oporne przyswajanie informacji jest cechą wspólną wszystkich członków
                        imperium Rydzyka ?
                        • silesius.monachijski NIECH STRACE1 CHOC ORELLO: PRZSWOJE SOBIE CIEBIE 23.11.05, 22:18
                          orellafellaci napisała:

> Czy oporne przyswajanie informacji jest cechą wspólną wszystkich członków
                          > imperium Rydzyka ?
                          • bio.mum Re: NIECH STRACE1 CHOC ORELLO: PRZSWOJE SOBIE CIE 23.11.05, 22:33

No właśnie. A jeszcze 5 minut temu pisałeś, że jestes wiernym swojej Anne,
                            (bogini seksu i intelektu), która na dodatek jest kobietą twojego zycia. To jak
                            to z tobą w końcu jest, co? Może ty masz naprawdę osobowość wielokrotną??? Czy
                            mam uwierzyć, że to jednak zwykła hipokryzja??
                            • katolik_polski1 Re: NIECH STRACE1 CHOC ORELLO: PRZSWOJE SOBIE CIE 23.11.05, 22:39
                              Pisalem Anna ? Sorry chodzilo o Gosie !
                              Gosia to ma wymiary !
                            • silesius.monachijski Przeciez bio.mum, na zarty tylko zartami mozna 23.11.05, 23:01
                              odpowiadac; i trzeba byc ostroznym; w zadnym wypadku nie chcialbym sobie
                              pozwolic na deprecjacje ocen/uczuc Waszych czy moich; Troche mi przykro - choc
                              staram sie trzymac glowe wysoko podniesiona - Anne nie ma juz od roku (zmarla
                              na raka krtani - podobnie, jak x. Tischner); widzisz, czasami probuje siebie i
                              Was oklamywac, choc to wszytsko cholernie boli; to taka forma powiedzenia
                              sobie, ze i tak sie wkrotce (albo i pozniej) spotkamy; moje dotychczasowwe
                              zycie nie bylo pasmem szczesliwych wydarzen, ale - po prawdzie - nie krytykuje
                              gejow, ze wzgledu na wlasne (po ludzku rozumiane) nieszcescie, tylko, ze sadze,
                              iz dzieci - obysmy mieli ich jak najwiecej w naszej Europie - to nasze
                              najwieksze szczescie i radosc; diwe moje narzeczone "odeszly w wiecznosc" -
                              jedna zabral samochodowy wypadekl, druga rak, i jestem podwojnym ojcem
                              chrzestnym: chrzesniaczka w Berlinie i chrzesniak w Monachium, i nawet nie
                              wyobrazasz sobie, jak ja za tymi dzieciakami "tesknie"; dla nich jestem
                              wszytsko úczynic (skoro juz do tej pory swojego "szczescia" nie zazanalem);
                              kpie sobie na forum, robie podjazdy, ale naprawde to szlag mnie trafia; i -
                              jezeli Ciebie urazilem - to wybacz; wiem, ze czasami przesadzam (lepiej
                              powiedziawszy: "przeginam"), i ze innym (pewnie Tobie tez) dokuczam; wiem tez -
                              wspominalas o tym - ze masz dziecko: ciesz sie; rozumiem, ze miewasz klopoty,
                              ale - moze o tym nie wiesz - oddalbym wszystko co mam, za usmiech dziecka, za
                              jego radosc, choc wiem, ze tego (pewnie juz nigdy) miec nie bede; i to nie jest
                              wyznanie katolickie, czy inne, to wyznanie ludzkie

bio.mum napisała:

>
                              > No właśnie. A jeszcze 5 minut temu pisałeś, że jestes wiernym swojej Anne,
                              > (bogini seksu i intelektu), która na dodatek jest kobietą twojego zycia. To
                              jak
                              >
                              > to z tobą w końcu jest, co? Może ty masz naprawdę osobowość wielokrotną???
                              Czy
                              > mam uwierzyć, że to jednak zwykła hipokryzja??
                              • bio.mum Re: Przeciez bio.mum, na zarty tylko zartami mozn 23.11.05, 23:18

> odpowiadac; i trzeba byc ostroznym; [cut]

No i znowu to samo:( Zobaczymy jutro, jak się bedziesz zachowywał. Poczekam do
                                jutra. Jeżeli to rzeczywiście skrucha, to jutro wieczorem to skomentuję, jeśli
                                pozwolisz. Ale wiesz jak jest...juz nieraz obiecywałes poprawę.
                                • silesius.monachijski Wiem bio.mum; koniec koncow i tak Ty bedziesz 23.11.05, 23:35
                                  miala racje; nie mam zludzen; widzisz, sa tacy smieszni ludzie, jak ja, ktorzy,
                                  pomimo posiadania calkiem niezlej inteligencji, i bycia zakorzenionym w
                                  rzeczywistosc poza - terazniejsza, sa na tyle "poharatani" zyciem, i tyle
                                  porazek musieli przelknac, zeby pozostaje im tylko "ironiczny cynizm",
                                  wsluchiwanie sie - laskawie - w problemy innych - i "obsmiewanie" tych
                                  problemow; w moim przypadku jest o tyle lepiej, ze mam dwoch chrzesniakow:
                                  kochanego Jonaszka w Monachium, i przeurocza Elize W Berlinie; sam
                                  zastanawialem sie nad tym, czy jeszce jestem normalny; ale milosc moich
                                  chrzesniakow do mnie (a oni tez wiedza o moim prywatnym nieszczesciu) tak mnie
                                  wzruszyla, ze poczulem, iz warto dla kogos zyc (nawet, jesli to nie sa moje
                                  wlasne dzieci); zas dzisiejsze Urodziny mojej wielkiej "Duszy" Justyny, ktora
                                  ze mna i w Monachium, i pod Monachium, i w Portugalii bywala, dodaly mi otuchy;
                                  sa ludzie, ktorzy mnie szanuja, i nie przyloza "pala" i nie "skopia"; dlatego,
                                  ze jestes dla mnie bardzo intelige´ntna osoba, ciesze sie na Twoje komentarze i
                                  opinie bio.mum; nie oczekuje poparcia, ani "gladkich" komentarzy: chce i
                                  pragne, zebysmy sie mogli "pieknie roznic"; mam nadzieje, ze nie dokuczylem Ci
                                  az tak bardzo, izbysmy nie mogli dalej wymieniac pogladow; jesli zas uznasz, ze
                                  nie ma z kim i o czym rozmawiac, to chcialbym Cie za wszelkie niegodnosci
                                  przeprosic, i zyczyc Tobie, i Twoejmu dziecku naprawde switelanej przyszlosci;
                                  bio.mum napisała:

>
                                  > > odpowiadac; i trzeba byc ostroznym; [cut]
                                  >
                                  > No i znowu to samo:( Zobaczymy jutro, jak się bedziesz zachowywał. Poczekam
                                  do
                                  > jutra. Jeżeli to rzeczywiście skrucha, to jutro wieczorem to skomentuję,
                                  jeśli
                                  > pozwolisz. Ale wiesz jak jest...juz nieraz obiecywałes poprawę.
                                  >
                                  >
                    • silesius.monachijski Orello!! Nie rzne, bo i pily brak! O co Ci chodzi? 23.11.05, 22:17
      • veglie Re: MY BEDZIEMY PODPISY W KOSCIOLACH ZBIERAC 23.11.05, 20:09
        katolik_polski1 napisał:

> Przeciwko sodomii i ekshibicjonistom paradujacym
        > po polskich ulicach !
        > To nie jest estetyczny widok ,kiedy dwoch fagasow
        > oblapuje sie wzajemnie .
        > Wiekszosc Polakow to brzydzi i odraza !
        Zbieraj sobie te podpisy gdzie zechcesz!A o estetyce się nie wypowiadaj bo Twa
        estetyka sięga nie dalej niż 50 cm od Ciebie!Też mi się znalazł esteta w nie
        estetycznym bereciku:))))
    • laladab Ja chcę się podpisać !!! Gdzie można się podpisać? 23.11.05, 20:06
      • katolik_polski1 Re: Ja chcę się podpisać !!! Gdzie można się podp 23.11.05, 20:07
        W zakrystii !
        • bikej5 Re: Ja chcę się podpisać !!! Gdzie można się podp 23.11.05, 20:08
          za co laska????
          • katolik_polski1 Re: Ja chcę się podpisać !!! Gdzie można się podp 23.11.05, 20:13
            bikej5 napisała:

> za co laska????
            ++++++++++++++++++++++++++++++++++
            Oczywiscie !
            Najczesciej daja po stowie !
            • postgre Re: Ja chcę się podpisać !!! Gdzie można się podp 23.11.05, 20:14
              No i w związku z tym, chwilami bardzo trudno jest mi uniknąć choćby małej
              wzmanki o kimś. Jednocześnie nie chcę nikogo urazić, a wiem, że praktycznie
              zawsze taka możliwość istnieje, chociażby przez to, że naruszam w ten sposób
              prywatność osoby.
            • bikej5 Re: Ja chcę się podpisać !!! Gdzie można się podp 23.11.05, 20:17
              pompek czy przysiadów????
            • uu1 Re: Plus VAT. 23.11.05, 20:19
              • veglie Re: Plus VAT. 23.11.05, 20:30
                Oczywiście ten 22% I podatek po becikowy tj.200% od becika!:)))))))))))))
    • nononsens Klown czy Prezydent 23.11.05, 20:15
      Wybor nalezy do prezydenta.
    • werter-6 Persona non grata w Londynie! 23.11.05, 20:48

EURODEPUTOWANA OSTRZEGA POLSKIEGO PREMIERA, HOMFOBA, ŻE NIE JEST MILE WIDZIANY W
      WIELKIEJ BRYTANII

Z okazji jutrzejszej (24 listopada) pierwszej oficjalnej wizyty w Wielkiej
      Brytanii nowego premiera polskiego rządu, Kazimierza Marcinkiewicz, londyńska
      eurodeptuowana Jean Lambert z Zielonych, wyraziła swój stanowczy sprzeciw wobec
      homofonicznych praktyk Marcinkiewicza i złego traktowania lesbijek, gejów, osób
      bi- i transseksualnych w Polsce (LGBT).
      Tuż po nominacji na stanowisko premiera, Marcinkiewicz stwierdził, że
      homoseksualizm jest "nienaturalny", a zaraz potem zniósł urząd Pełnomocnika
      Rządu ds. Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn - kluczowej instytucji działającej
      na rzecz zwalczania dyskryminacji kobiet i osób o innej orientacji seksualnej.
      Jean Lambert, członkini Grupy ds. Praw Gejów i Lesbijek w Parlamencie
      Europejskim, ostrzegła Marcinkiewicza, że jego dyskryminacyjna polityka jest źle
      widziana w Wielkiej Brytanii. - Działania pana Marcinkiewicza po wybraniu go na
      premiera są wielkim krokiem w tył w rozwoju polskiej demokracji. Jestem
      wzburzona, że ktokolwiek, a tym bardziej wybrany premier rządu, toleruje i tym
      samym promuje homofobię. Należy potępiać homofoniczne działania, w przeciwnym
      razie Polska może dostać się w krąg przemocy. Przemoc użyta przez policję wobec
      pokojowego marszu środowisk LGBT w ostatnim tygodniu jest kolejnym powodem do
      niepokoju, i dowodzi że środowiska LGBT oraz organizacje i ludzie je popierające
      powoli tracą wolność wypowiedzi - powiedziała Lambert.
      Podczas wizyty w Wielkiej Brytanii premier Marcinkiewicz wygłosi wykład w
      Chatham House. W samym czasie przed budynkiem Peter Tatchell, światowej sławy
      aktywista na rzecz praw gejów i lesbijek, założyciel OUTRAGE poprowadzi protest
      przeciwko wydarzeniom w Polsce i reakcji polskiego rządu.

- Wszyscy jesteśmy równi, niezależnie od naszych preferencji seksualnych, płci,
      czy rasy. Jeśli naprawdę zależy nam na sprawiedliwości, musimy zagwarantować, że
      poczynania pana Marcinkiewicza zostaną potępione, a ludzie w Polsce będą mieli
      gwarancję korzystania z praw, które im przysługują - dodała Jean Lambert,
      ogłoszona w październiku Eurodeputowaną Sprawiedliwości i Praw Człowieka 2005 roku.

• katolik_polski1 Ty jestes persona non grata w Polsce ! 23.11.05, 20:52
        Ab nach Berlin !
        Tam bedziesz mial swobody i demokracje ,
        dopuki skini cie nie dopadna !
        • orellafellaci Do silesius.monachijski vel katolik_polski : 23.11.05, 21:15
          Zmień ten nick. Jako katoliczka nie życzę sobie żeby taka radiomaryjna LPR -
          owska kreatura kompromitowała mnie na forum i bezprawnie używała terminu z
          którym ma tyle wspólnego co Rydzyk z naukami jana Pawła II.
          • czarek1 DO ORELLI! 23.11.05, 22:10
            Ciesze sie, Orello,z e dostrzegasz, iz Rydzyk ma sie do katolicyzmu, jak wol do
            karety, natomiast oswiadzcam jeszcze raz,ze ja z nikim innym na tym forum nie
            mam nic wspolnego, pisze z Kanady i ani Silesiusa, ani tym bardziej katolika
            poskiego nie znam. Mozesz zerknac na moja sygnaturke i zobaczysz Toronto.
          • silesius.monachijski Droga Orello! Jestes w bledzie tragicznym!!! 23.11.05, 23:13
            Dwa razy - calkiem prywatnie - spotykalem JPII i jadlem z nim (raz obiad raz
            kolacje); poza tym wielokrotnie bywalem w Taize, i conajmniej 3
            razy "gaworzylem sobie" przez kilka godzin z naszym wspanialym bratem Rogerem
            Schuetzem ( nawet nie wiesz o tym, ze kilkanasci lat temu obstawal przy tym,
            zebym w Taioze zostal; "stchorzylem", i moze dlatego tak cierpie; oj, mylisz
            sie orello: poza znajomoscia (tymczasowa: mam nadzieje, ze umysl pozwoli na
            dalsze doskonalenie) 6 jezykow obcych, szukam sensu zycia, gdzie sie da (moja
            najwieksza i ukochana Milosc przed rokiem mdeszla), i trudze sie dzien po dniu;
            jesli mozesz, nie dokuczaj mi, prosze; 24.11 to dzien urodzin Anne; zawsze
            placze pare dni naprzod i dalej; i nie pije zadnego wina: ja po prostu i
            zwyczajnie placze, ja "loup de lèst", czyli wilk ze wschodu, jak zwykla byla
            mowic moja przyjaciolka/kochanka; pogadajmy o sloncu, moze i o homosiach, ale
            zostawmy sprawy osobiste; mnie to bardzo boli; przepraszam i pozdrawiam
            orellafellaci napisała:

> Zmień ten nick. Jako katoliczka nie życzę sobie żeby taka radiomaryjna LPR -
            > owska kreatura kompromitowała mnie na forum i bezprawnie używała terminu z
            > którym ma tyle wspólnego co Rydzyk z naukami jana Pawła II.
      • silesius.monachijski WERTER OSOBISCIE PODEJMIE P: LAMBERT W SOHO 23.11.05, 21:01
        werter-6 napisał:

>
        >
        > EURODEPUTOWANA OSTRZEGA POLSKIEGO PREMIERA, HOMFOBA, ŻE NIE JEST MILE
        WIDZIANY
        > W
        > WIELKIEJ BRYTANII
        >
        • postgre Re: WERTER OSOBISCIE PODEJMIE P: LAMBERT W SOHO 23.11.05, 21:44
          Kiedy ranne wstają zorze - Hanna Kostrubiec i Malowane Geśle : 15.95 zl .
      • antykaczyzm Do werter-6 23.11.05, 21:05
        Witam
        "Według niej, w najbliższą niedzielę w kilku miastach Polski: Warszawie,
        Gdańsku, Krakowie, Łodzi, Toruniu i Elblągu mają być zorganizowane wiece
        poparcia dla zakazanego w Poznaniu Marszu."
        Mam pytanie.Czy wie Pan coś o takim wiecu we Wrocławiu?Byłbym wdzięczny za
        informację.
        Serdeczne pozdrowienia.
        PS:Pisałem już do Pana kilka dni temu,stąd ten bezpośredni zwrot.
        • werter-6 Re: Do werter-6/ będe!!! 23.11.05, 21:11
          • antykaczyzm Re: Do werter-6/ będe!!! 23.11.05, 21:15
            Ale pytam,czy będzie jakiś wiec!Bo ja nic nie wiem,a też chcialbym się wybrać.
        • werter-6 Re: Do werter-6/ we Wroclawiu nie planuje się 23.11.05, 21:13
          manify ,nie wiem dlaczego?
          • antykaczyzm Re: Do werter-6/ we Wroclawiu nie planuje się 23.11.05, 21:25
            W takim razie muszę po raz kolejny ograniczyć się do niewiele znaczących słów
            poparcia.Mam jednak nadzieję,że prędzej czy później taka manifestacja we
            Wrocławiu się odbędzie bez sprzeciwu naszej młodej dyktatury.
            Pozdrawiam.
            • werter-6 Re: Do werter-6/ we Wroclawiu nie planuje się 23.11.05, 21:32
              wyslalem Tobie maila zobacz teraz!
        • katolik_polski1 WARSZAWSKA MANIFA PRZENIESIONA DO TWOREK 23.11.05, 21:27
          Serdecznie zapraszamy !
          Bedzie kawa ,ciasto i kaftany bezpieczenstwa !
          • orellafellaci SILESIUS VEL MARIANNA_777- ZMIEŃ TEN NICK. 23.11.05, 21:30
            • czarek1 Do Orellifellaci! 23.11.05, 22:05
              Ciesze sie, Orello,z e dostrzegasz, iz Rydzyk ma sie do katolicyzmu, jak wol do
              karety, natomiast oswiadzcam jeszcze raz,ze ja z nikim innym na tym forum nie
              mam nic wspolnego, pisze z Kanady i ani Silesiusa, ani tym bardziej katolika
              poskiego nie znam. Mozesz zerknac na moja sygnaturke i zobaczysz Tornto.
              • katolik_polski1 Re: Do Orellifellaci! 23.11.05, 22:11
                Teraz to cie rzeczywiscie doprowadze do rozdwojenia jazni !
                Lesbe !
            • silesius.monachijski Orello, poczytaj sobie moje postý; Naprawde 23.11.05, 23:56
          • mniklas5 Re: straszne kabotynstwo 23.11.05, 21:40
            w Polsce, a moze zwiazki heteroseksualne sa nienormalne, przeciez jest to tylko
            umowa ktora zapoczatkowal Chrystus, bedac sam w zwizku formalnym z prostytutka
            Maria Magdalena, gdyby byl ze sw.Jozefem swiat chrzescijanski zaakceptowal byl
            zwiazki homoseksualne i dodatkowo kazirodcze i bylo by wszystko w
            porzadku.Ludzie opamietajcie sie.
      • gniewko_syn_ryba Re: Persona non grata w Londynie! 23.11.05, 22:59
        werter-6 napisał:

> Z okazji jutrzejszej (24 listopada) pierwszej oficjalnej wizyty w Wielkiej
        > Brytanii nowego premiera polskiego rządu, Kazimierza Marcinkiewicz, londyńska
        > eurodeptuowana Jean Lambert z Zielonych, wyraziła swój stanowczy sprzeciw wobec
        > HOMOFONICZNYCH praktyk Marcinkiewicza

W odróżnieniu od POLIFONICZNYCH śpiewów poznańskiego chóru "Słowików"...
        ROTFL do n-tej potęgi !!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Oj, werter, werter, do szkoły było pod górkę ???... ;))))))))))))))))))))))))))
    • mozart IV-tej RP gwalt na spoleczenstwie otwartym 23.11.05, 21:31
      Ostatnie wydarzenia z Poznania potwierdzają, iż nasz kraj znajduje się na równi
      pochyłej w zakresie standardów praw człowieka, w szczególności w sferze
      respektowania praw ogólnie pojętych mniejszości i zachodnioeuropejskiej normy
      społeczeństwa otwartego demokracji liberalnej. Wzywamy zatem naszych sympatyków
      do wyrażenia sprzeciwu wobec tych tendencji. Kolejna awantura z marszem na rzecz
      poszanowania praw mniejszości poprzedzona była narastającą nagonką i oznakami
      eskalacji nietolerancji i pogardy dla mniejszości wyrażanymi przez
      triumfalistycznie nastrojonych przedstawicieli środowisk ortodoksyjnych i
      ksenofobicznych. Wszystko to zostało ukoronowane sankcją moralną i "naukową"
      ucieleśnioną w wydanym na kilka dni przed planowanym Marszem oświadczeniu grupy
      poznańskich naukowców użyczających swych autorytetów naukowych do usług
      Arcybiskupa Poznańskiego, który grupę tę ukonstytuował jako "Radę Społeczną przy
      Arcybiskupie Poznańskim" przydając jej z mianowania sekretarza kościelnego
      (reszta z wyboru). W skład owej Rady wchodzi m.in. prof. Andrzej Legocki -
      Prezes PAN, na co dzień zajmujący się tak "heterodoksyjną" dziedziną jak
      organizmy transgeniczne, a od święta organizator wycieczek kierownictwa PAN do
      papieża i sygnatariusz "świeckich ekskomunik" przeciw homoseksualistom, czym
      właśnie było owo oświadczenie Rady, gdzie profesorowie polscy wypowiadają się co
      do "grzeszności" praktyk homoseksualnych (sic!)."Istnieją... słuszne racje, by
      stwierdzić, że takie związki są szkodliwe dla prawidłowego rozwoju społeczności
      ludzkiej, szczególnie jeśli dopuściłoby się do wzrostu ich wpływu na tkankę
      społeczną" - grzmieli naukowcy, i dalej: "skłonność taka, (...) sama w sobie nie
      jest grzechem", zaś czyny homoseksualne "stanowiąc zło moralne, są postępowaniem
      grzesznym". "Słuszna reakcja na niesprawiedliwości popełniane wobec osób
      homoseksualnych nie może jednak w żaden sposób prowadzić do twierdzenia, że
      skłonność homoseksualna jest moralnie uporządkowana. Tym bardziej nie można
      uznać za dobro czynów homoseksualnych". Cały ten kuriozalny ze wszech miar
      dokument, który ośmiesza polską naukę w oczach zachodnich kolegów, kończy się
      wezwaniem zaadresowanym politycznie: "jeśli wszyscy wierni mają obowiązek
      przeciwstawiania się zalegalizowaniu prawnemu związków homoseksualnych, to
      politycy katoliccy zobowiązani są do tego w sposób szczególny".

Sygnatariusze, członkowie Rady: Dr med. Szczepan Cofta, prof. dr hab. med.
      Janusz Gadzinowski, Prof. dr hab. Bohdan Gruchman, Prof. dr hab. med. Aleksander
      Kabsch, Prof. dr hab. Andrzej Kwilecki, Prof. dr hab. Andrzej Legocki, Prof. dr
      hab. Wojciech Łączkowski, Mec. Andrzej Marcinkowski, Prof. dr hab. Augustyn
      Ponikiewski, Prof. dr hab. Jan Węglarz, Mgr Grażyna Ziółkowska, Prof. dr hab.
      Marek Ziółkowski.

Wyrażamy swój sprzeciw wobec szargania tytułów naukowych do sygnowania skrajnie
      ortodoksyjnych poglądów społecznych będących wiernym odbiciem panującej
      ideologii. Z drugiej zaś strony wyrażamy swój protest przeciwko łamaniu
      standardów społeczeństwa pluralistycznego i świeckiego publikując co
      następuje... [Agnosiewicz]PROTEST OBYWATELSKI w sprawie wydarzeń w Poznaniu
      "Przebieg wydarzeń związanych z (udaremnionym) Marszem Równości, który miał
      odbyć się 19 listopada 2005 roku w Poznaniu z okazji Międzynarodowego Dnia
      Tolerancji UNESCO, pokazuje, że w Polsce łamie się zarówno prawa człowieka, jak
      i zasady demokracji" - piszą sygnatariuszki/sze listu protestacyjnego, m.in.
      prof. Maria Janion, Adam Bodnar, Julia Hartwig, Grzegorz Klaman, Magdalena
      Łazarkiewicz, Grzegorz Miecugow, Piotr Najsztub, Kinga Dunin, Kazimiera Szczuka,
      Marek Raczkowski, Olga Tokarczuk i wiele innych. Pod listem można się nadal
      podpisywać.Przebieg wydarzeń związanych z (udaremnionym) Marszem Równości, który
      miał odbyć się 19 listopada 2005 roku w Poznaniu z okazji Międzynarodowego Dnia
      Tolerancji UNESCO, pokazuje, że w Polsce łamie się zarówno prawa człowieka, jak
      i zasady demokracji.Jedną z głównych zasad demokracji jest to, że nie wolno
      zakazywać pokojowych demonstracji, w trakcie których manifestuje się swoje
      poglądy oraz postawy – o ile nie grożą one demokracji. Marsz Równości na pewno
      nie był groźbą dla demokracji, odwrotnie, byłby jej potwierdzeniem i wsparciem.
      Tymczasem ze względów ideologicznych, sprzecznych z zasadami demokracji, władze
      miasta wydały zakaz Marszu. Oficjalne powołanie się na względy bezpieczeństwa i
      porządku, dotyczące uczestników marszu oraz mieszkańców miasta, jest tylko
      wykrętem/pretekstem, ponieważ siły porządkowe zostały zgromadzone w takiej
      ilości, że demonstracja mogła się odbyć bez przeszkód. Zmobilizowano m.in.
      policję konną oraz oddziały szturmowe w ilości przewyższającej liczbę
      demonstrujących.To właśnie uczestnicy marszu byli narażeni na atak nie tylko ze
      strony homofobicznych i agresywnych kontrdemonstrantów, ale, jak mówią
      świadkowie, także ze strony policji, która w radiowozach biła zatrzymanych.
      Zwracamy uwagę na to, że 11 listopada w Częstochowie skrajnie prawicowa
      organizacja ONR, wykrzykująca antysemickie i rasistowskie hasła, spokojnie
      przeszła przez miasto w asyście policji, choć nie była to pokojowa demonstracja.
      Decyzja o zakazie przemarszu w Poznaniu miała charakter polityczny. Jest to
      kolejny krok przeciwko obowiązującemu w Unii Europejskiej oraz zagwarantowanemu
      w Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej prawu, które zakazuje dyskryminacji oraz
      gwarantuje wszystkim obywatelom wolność zgromadzeń i wyrażania poglądów.
      Wyrażamy głęboki sprzeciw wobec postępującego procesu ograniczania i łamania
      praw człowieka w Polsce. Chcemy żyć w państwie, które gwarantuje równe
      traktowanie obywateli bez względu na ich wiek, płeć, orientację seksualną, kolor
      skóry, wyznanie czy poglądy polityczne. Polska nie jest według nas obecnie takim
      państwem. Polska jest krajem dyskryminacji. Na to nie wyrażamy zgody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka