ksero-jacek Re: Hymn moherowych beretów 05.12.05, 09:14 Wole moherowe berety jak pedalow lesby i prostytutki na ulicach Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Hymn moherowych beretów 05.12.05, 11:08 Czyżby ANILANOWY beret dobrze wchłaniał pewne wydzieliny organizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo Re: Hymn moherowych beretów 05.12.05, 11:06 Oj! Z tymi prostytutkami to przesadziłeś. Nawróciłyby Cię szybciej niż myślisz. Zycie to nie je bajka. Ale na jebajce się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
kattarinna Re:Co za dziadostwo:[[ 05.12.05, 09:21 I to przez "ch", od samego rana takich glupot wysluchiwac ahhhh:[[[ Odpowiedz Link Zgłoś
devil1488 biała mewa? 05.12.05, 09:33 Mi tytuł kojaży się bardziej za kawałkiem Kur: "Czarna plama goni białą plamę, z czym ci się to kojarzy? Szatan szatan, szatan, szatan, ... Oł jeeeee, oł jeeeeee" Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d a tu inny.. 05.12.05, 09:39 Gdy moherowy wkładam berecik, Zaraz mi jaśniej słoneczko świeci. Od razu troska i kłopot znika I wszędzie widzę Ojca Rydzyka. II. Wczoraj kupiłem kolejny beret Taki konkretny - już bez usterek. Choć te poprzednie miały swe wdzięki To brakowało im wciąż "antenki". III. Teraz odbieram fale radiowe, Naszpikowaną mam ciągle głowę Wiadomościami z Radia Maryja I tak mi życie spokojnie mija. IV. I choć brakuje mi kasy do 1-go, Choć w domu głodno i brak wszystkiego; Dzieci buszują już po śmietnikach - Włączam "radyjko" i troska znika ! V. Ojciec dyrektor wyprał mą "dynię", Ale mu wierzę, że z nim nie zginę. Czekam na pensję jak na zbawienie Żeby zapełnić jego kieszenie. VI. O Ty Narodzie, Ty polski Ludzie Weź się otrząśnij - nie daj się złudzie, Że Ojciec Rydzyk coś nam pomoże, Wyleczy Polskę, rozświetli zorzę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: a tu inny.. 05.12.05, 09:52 Jeśli chodzi o wartości literackie - twoja wersja zdecydowanie bardziej mi się podoba. Zresztą merytorycznie również, ale to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Skandal! Od razu widac, ze to elyta pisala;) 05.12.05, 10:13 I do rymu, i do rytmu i nawet ze sredniowka...Jak tak mozna Boga i prostego czlowieka obrazac? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ojcze, któryś jest w Radyju - 05.12.05, 12:47 niech się święci Imię Twoje! Boś namaszczon przez Maryję by do władzy dojść przebojem, i ohydy klik komuszych, jako i masonów spiski - wyrwać z narodowej duszy, którą podłe michnikisty jadem swym od dekad wielu trują na Szatana żołdzie, zgubę naszą mając w celu, rzężąc żądzą krwi i morderstw na Ojczyźnie, Matce naszej, co Ją dręczą męką srogą, w antypolskiej wielbiąc prasie zdradę okrągłostołową, by omamion popadł Polak w kir niewoli już na wieki, co unijna ją potwora ze stron bliskich i dalekich rada zyskom i wyzyskom w swej perfidii knuje skrycie; Ave nam, redemptorysto! Tyś jest Prawy Nasz Zbawiciel! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ojcze, któryś jest w Radyju - 05.12.05, 13:55 Uchachany, czy Ty, aby, nie bluźnisz? Bo pierwsze przykazanie łamiesz na pewno. O ile mi wiadomo, to Zbawiciel jest jeden: Jezus z Nazaretu, zwany Chrystusem. No, ale może ja nie jestem na bieżąco i przeoczyłam jakieś zmiany w doktrynie... uchachany napisał: > > Ave nam, redemptorysto! > Tyś jest Prawy Nasz Zbawiciel! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford On tylko CYTUJE WYZNAWCZYNIE RYDZYKA, co 05.12.05, 14:49 z podobnym takstem zadzwonila do Radyja:))) Patrz: posty wyzej (diablicy i moj). Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Kiedy wchodzi na listy?? wykonawca OZZY OSBOURNE 05.12.05, 09:40 podobno ulubiny wykonawca ojca z miasta pierników Odpowiedz Link Zgłoś
kita1979 strażnicy wolności i demokracji?????? 05.12.05, 09:41 słuchacze i sympatycy Radia Maryja "strażnikami wolności, demokracji, wolności słowa, wolności wyznania, religii"??????? chyba w głowach im sie poprzewracało i to nie komunista zieje najgorszym jadem, najgorszym jadem zieją zwykle przesycone kompleksami i natchnione wiarą (różną - katolicką, islam itd) niedouczone masy. Gdy spełnione są te warunki-katastrofa murowana. pozdrawiam,Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
luzak33 Re: strażnicy wolności i demokracji?????? 05.12.05, 15:32 Moherowe berety przyszłością polskiego kościoła! Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Pierw maybacha mi kup a później moher włóż. nowy t 05.12.05, 09:52 tytuł:Pierw maybacha mi kup a później moher włóż. Pieniadze na ratowanie stoczni Gdańskiej się skończyły Należy ponowić zbiórkę, moje moherowe dziewczyny Kasa pusta, a potrzeby wielkie’ Wspomóżcie biednego dajcie mi więcej. ref Maybach to fajna rzecz I każdy redaktor powinien go mieć, Ponieważ wy jestescie bezdennie głupie Ja maybacha sobie kupię. Mam cały naród w dupie Bo maybacha sobie kupie Będę pływał w dobrobycie To jest plan na całe życie. Hej Mogą być dolary, jeny Pierwszy milion już jest, wiemy!! Ojciec nasz się dziś bogaci, a my durnie won-do pracy!!! Ref. Maybach to fajna rzecz I każdy redaktor powinien go mieć, Ponieważ wy jestescie bezdennie głupie Ja maybacha sobie kupię. Mam cały naród w dupie Bo maybacha sobie kupie Będę pływał w dobrobycie To jest plan na całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej554 Re: Pierw maybacha mi kup a później moher włóż. n 05.12.05, 10:30 Święte słowa! A jakie prawdziwe. Na śmigłowiec dewoty nie nastarczyły, może na maybacha wystarczy. Dalej po butach będą go całować. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur [...] 05.12.05, 10:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
waletv Re: Hymn moherowych beretów - alternatywa 05.12.05, 12:24 My nosimy berety, > nie lubimy minety > i słuchamy codziennie radyja > Strofujemy też córki > by nie brały globulki > Bo tak mówi nam radio MAR... Nowa wiara nam błyska W górę serca –ludziska ! Każdy moher cieplutki ubiera ! Nowy Ojciec –Zbawiciel Nowej wiary krzewiciel A Bog z Biblli wolniutko umiera. Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Re: Hymn moherowych beretów - alternatywa 05.12.05, 12:45 Rząd wybraliśmy choć gó.. wiedzieliśmy, I cieszymy się z tego bo nic nie zyskaliśmy, Pluliśmy dla zasad ,bo ojciec nam łaskawy, Kazał pluć na PO tylko dla r sławy. ref. Ojciec teraz ma władzę, On teraz wam pokaże. Plugawi liberałowie w atłasach moher i tak jest Best off w naszych czasach. jeszczcze jedna z postu powyzej: tytuł:Pierw maybacha mi kup a później moher włóż. Pieniadze na ratowanie stoczni Gdańskiej się skończyły Należy ponowić zbiórkę, moje moherowe dziewczyny Kasa pusta, a potrzeby wielkie’ Wspomóżcie biednego dajcie mi więcej. ref Maybach to fajna rzecz I każdy redaktor powinien go mieć, Ponieważ wy jestescie bezdennie głupie Ja maybacha sobie kupię. Mam cały naród w dupie Bo maybacha sobie kupie Będę pływał w dobrobycie To jest plan na całe życie. Hej Mogą być dolary, jeny Pierwszy milion już jest, wiemy!! Ojciec nasz się dziś bogaci, a my durnie won-do pracy!!! Ref. Maybach to fajna rzecz I każdy redaktor powinien go mieć, Ponieważ wy jestescie bezdennie głupie Ja maybacha sobie kupię. Mam cały naród w dupie Bo maybacha sobie kupie Będę pływał w dobrobycie To jest plan na całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
util Heh, pomieszanie z poplątaniem. 05.12.05, 10:56 > Duchowny wskazał, że słuchacze stacji są "strażnikami wolności, demokracji, > wolności słowa, wolności wyznania, religii". Ciekawe, jak zareagowaliby ci "strażnicy" gdyby do ich demostracji przyłączył się gej islamista z wizerunkiem Che na koszulce. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Heh, pomieszanie z poplątaniem. 05.12.05, 10:58 Chyba pękłbym ze śmiechu, gdybym zobaczył pod sutanną koszulkę z Che właśnie a pozostałe cechy też wyszłyby na jaw. Nie mam jednak kontaktów z tym środowiskiem i nie żałuję tego. Odpowiedz Link Zgłoś
gaiaa :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D 05.12.05, 10:59 Toż to hit, Mam nadzieję, że załoga RM nie pożałuje uciechy i umieści na stronie mp3. Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman "..kocha cię lud, ojcze Tadeuszu..." 05.12.05, 11:16 Taką babe co to napisała natychmiast do Tworek !!! Sekta to gorsze niż narkotyki, ludzie pokroju tego babsztyla sa już straceni ale co z resztą ?! To chyba pytanie retoryczne.... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie martw sie: jeszcze roczek, jeszcze dwa, a same 05.12.05, 11:18 te babsztyle wymra:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gniewek.113 Brygadę moherowych beretów wysłać do Iraku... 05.12.05, 11:22 Co ja mówię "brygadę".. Wysłać cały polski moher do Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
kattarinna Re: Brygadę moherowych beretów wysłać do Iraku... 05.12.05, 11:59 Biedny Irak.... biedni fanatyczni wyznawcy "innej" religi... nadszedl wasz kres, od dzis zamiast modlitwy w kierunku meczetu modlicie sie do najbliszszego radioodbiornika a turbany nosic z moheru (niewazne ze goraco liczy sie efekt) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Przypominam pieśń na cześć Ojca Dyrektora;-))) 05.12.05, 11:30 Pędzi pociąg historii, błyska stulecie – semafor Odnowy w Duchu Świętym - nie trzeba szumnych metafor. Potrzebny jest Maszynista, którym jest właśnie On: Wielki Dyrektor i Ojciec, a Słowo Jego jak Grom! Jemu nie trzeba ni Glorii, ni sławy, ni złota i władzy. On, taki dobry i skromny, do raju nas poprowadzi. Oddajmy Mu serca swoje, oddajmy Mu oszczędności, bo złoto nam niepotrzebne w kraju świetlanej radości. Magnificencja Dyrektor Ojciec Profesor Tadeusz wskazuje nam jasne drogi, kroczymy w szczęściu do celu. Pędzi pociąg historii, błyska stulecie – semafor, niech żyje Ojciec Tadeusz, Wódz nasz i świata kreator! www.ojciec-dyrektor.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Przypominam pieśń na cześć Ojca Dyrektora;-)) 05.12.05, 19:41 .."niech żyje Ojciec Tadeusz," Niech żyjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!! Odpowiedz Link Zgłoś
daisy2005 Re: Hymn moherowych beretów 05.12.05, 11:40 Dewotki laurkę spiewną ojcu Rydzykowi zadedykowały. Ten zimny i wyrachowany człowiek niedługo chyba swietym zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Brakuje mi jednej zwrotki... 05.12.05, 11:57 A w tej zwrotce powinna znaleźć się deklaracja, że ojczulo Rydzyk odda na razie tylko przechowywane, ale niebawem powiem, że ukradzione pieniądze (winien jest małe conieco np stoczniowcom) Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Brakuje mi jednej zwrotki... 05.12.05, 16:40 sumienie.lk napisał: > A w tej zwrotce powinna znaleźć się deklaracja, że ojczulo Rydzyk odda na razie > tylko przechowywane, ale niebawem powiem, że ukradzione pieniądze (winien jest > małe conieco np stoczniowcom) ********* Bardzo spadają ofiary na Radio Maryja. Aż się boję, co to będzie. Co to będzie?A wystarczy przecież włożyć w kopertę pieniądze. Wystarczy włożyć i...wyslac. o.T.Rydzyk www.ojciec-dyrektor.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
moon_nick Jakie horyzonty umysłowe, taka i poezja. 05.12.05, 12:02 Czy kicz jest grzechem ciężkim czy lekkim? :) Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback A to z ONETU :) 05.12.05, 12:08 Wierszyk z natchnienia przy porannej kawie: I. Gdy moherowy wkładam berecik, Zaraz mi jaśniej słoneczko świeci. Od razu troska i kłopot znika I wszędzie widzę Ojca Rydzyka. II. Wczoraj kupiłem kolejny beret Taki konkretny - już bez usterek. Choć te poprzednie miały swe wdzięki To brakowało im wciąż "antenki". III. Teraz odbieram fale radiowe, Naszpikowaną mam ciągle głowę Wiadomościami z Radia Maryja I tak mi życie spokojnie mija. IV. I choć brakuje mi kasy do 1-go, Choć w domu głodno i brak wszystkiego; Dzieci buszują już po śmietnikach - Włączam "radyjko" i troska znika ! V. Ojciec dyrektor wyprał mą "dynię", Ale mu wierzę, że z nim nie zginę. Czekam na pensję jak na zbawienie Żeby zapełnić jego kieszenie. VI. O Ty Narodzie, Ty polski Ludzie Weź się otrząśnij - nie daj się złudzie, Że Ojciec Rydzyk coś nam pomoże, Wyleczy Polskę, rozświetli zorzę !!! ~stary marynarz, 2005-12-05 09:10 Odpowiedz Link Zgłoś
acentymaz5 Re: Hymn moherowych beretów 05.12.05, 12:11 ciekaw jestem jaki procent MOHEROWEGO elektoratu płaci abonament za posiadanie radioodbiorników? -oglądając zdięcia elektoratu myślę że niewielki. i gdzie tu jest sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Hymn moherowych beretów 05.12.05, 12:15 Płacą datki na Radio MaRyja, to wystarczy!!!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Byla akcja, jest reakcja:))) Hehe! 05.12.05, 12:21 Wesolo jest!, a co? Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Hymn moherowych beretów 05.12.05, 12:52 No, mogą się tłumaczyć, że słuchają programu Polskiego Radia. Podobnie jak ja prawie zawsze w TV tylko TVN24... No, więc trochę kulą w płot... Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowy Szukam poważnego inwestora 05.12.05, 12:14 Szukam inwestora do produkcji markowych moherowych beretów. Marka wspierana będzie komunikacją marketingową opartą o wartości chrześcijańskie. Dystrybucja przez parafie i kółka przyjaciół Radia Maryja. Mam już wstępne potwierdzenie od Ojca Dyrektora, że zgodzi się na testymonial w reklamach prasowych. Kampania na launch w RM, ND i TVTrwam, na pierwszy flight planuje jakieś 800 GRPsów, w tym połowa w barterze za zyski ze sprzedaży. Znajoma agencja reklamowa z Torunia "Krzychu Design" już pracuje nad logo i projektem metki do beretu. Potrzebny inwestor z mocami produkcyjnymi, może być z Łodzi albo okolic, ale bez korzeni przedwojennych w tym regionie (wiadomo o co chodzi...) Pobłogosław! Bisnesmen. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: ale siem:) zapluli! 05.12.05, 12:18 GieWno, co i raz siem zapluwa! Aby tak dalej! Jeszcze chwilę, to im nie pomoże nawet (ND Nowy Dzień)! Kończycie gazeto kiepsko! Styl starego Millera, szkoda:((! Aaaaa, właściwie nie szkoda, jeno dobrze, ludzie widzą co jest grane! hej! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford GW sie nie zapluwa.GW sie wraz z nami z TUMANSTWA 05.12.05, 12:22 Rydzykowego do rozpuku smieje. Jesus!!! Byc tak potwornie niewyksztalconym. Przy darmowym szkolnictwie. W XXI wieku! Buhahahaha!!!! Buhahahaha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
petromyzoniformes Re: Szukam poważnego inwestora 05.12.05, 12:22 A czy beda produkowane rowniez moherowe krawaty dla panów? Przeciez moherowa koalicja nie tylko z płci pieknej (hmmm) sie sklada. Zamawiam 8 w nastepujacych kolorach: różowy, czerwony, pomarańczowy, żółty, zielony, niebieski, indygo i fioletowy. Jak w San Francisco w 1978 roku;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Szukam poważnego inwestora 05.12.05, 12:25 petromyzoniformes napisała: >A czy beda produkowane rowniez moherowe krawaty dla panów? Nieee, beda za to moherowe szaliki /szalkowcy moherowi/ i rekawice z jednym palcem na sznurku zawieszone. Zeby nie zgubic. Hu hu ha! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Hymn moherowych beretów 05.12.05, 12:18 Ja współczuję tym, oszukanym przez komunę, nieszczęsnikom. Teraz wpadli w łapy szarlatana. Nikczemnością, a moze nawet zdradą interesów narodowych, ze strony polityków prawicy jest to, że Radio Maryja popierają. Cóż, naród ciemny, łatwo staje się ofiarą wszelkiego autoramentu łobuzów, którzy jak Giertych, Jankowski, Maciarewicz, Rydzyk i inna swołocz mamią Go nośnym hasłam "Bóg, Honor, Ojczyzna". Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Macierewicz przynajmniej na tym duzych pieniedzy 05.12.05, 12:23 nie zrobil, i nie robi. To jedno ma tu Antek na swe usprawiedliwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Hymn moherowych beretów 05.12.05, 12:32 Raydzyk byłzawsze świętszy od papieża dla tych ludzi. Cóż, istnieje ciemnota w narodzie. I to spora. Odpowiedz Link Zgłoś
gigiart wiersz 05.12.05, 12:36 Kto Ty jestes? Polak mały,polak znaczy człowiek śmiały, śmiały myślą,słowem,czynem, Polak śmiałym Słowianinem. A Słowianin to Poganin Tako uczą mnie rodzice I w to wierze,tym się szczyce. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: wiersz 05.12.05, 12:44 Manipulowanie wiarą, czy niewiarą i czynienie z niej elementu podziału, czy oceny jest po prostu głupie. Tu chodzi raczej cały czas o poziom i formę wiary, a nie sam fakt. Wiersz jest i częstochowski i głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
gigiart Re: wiersz 05.12.05, 12:50 sam jesteś głupi to napisła chyba Antoni Wacyk(dokładnie nie pamietam który jeszcze kilka ma dobrych wierszy i kilku ciekawych prac Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: wiersz 05.12.05, 12:56 Czy ja poeidziałem, że jesteś głup[i? Powiedziałem, że wiersz jest prymitywny i głupi. A co mnie obchodzi, kto to napisał. Szymborska waliła "pienia do Stalina" i co dlatego, że ona to były mądre? Słowo pisane jest tak samo mądre, czy głupie jak mówione. Masz problem autorytetu wydaje mi się. Odpowiedz Link Zgłoś