Dodaj do ulubionych

Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek

08.12.05, 12:32
BZDURA i POMOWIENIE!! Polscy lekarze i pielegniarki sa najlepsi na swiecie!
Co personel lodzkiego pogotowia, tudzież opisywanego Centrum udowadnil chyba
poza wszelka wątpliwosc. Chwala polskiej sluzbie zdrowia. CHWALA! CHWALA!
CHWALA!!
Obserwuj wątek
    • worldpl Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 12:33
      Brawo Brawo, panie pielęgniarki. Więc teraz już wszystko (prawie) jasne. Bo do
      końca jasne będzie gdy sąd ostatecznie prawomocnym wyrokiem zatwierdzi fakty ;-)

Ileż się ja je nagnoiłem na blogu ;-)
      • absurdello Nie ma to jak bezkarne gnojenie, co ? 08.12.05, 12:58
        Tak bez wyroku sądu, jak zwykła uliczna tłuszcza ?
        • lub_czasopismo Znacie jakąś głupszą grupę zawodową? 08.12.05, 13:14
          Dla mnie od lat pielęgniarka to synonim pustej czaszki.
          Nie miałem szczęścia poznać jednej takiej, która by miała choć jedną szarą
          komórkę, nawe na spółkę z inną.
          • posik Re: Znacie jakąś głupszą grupę zawodową? 08.12.05, 13:22
            Znam - może nie grupę zawodową ale za to ogromną grupę bezmózgich tłumoków
            którzy wypisują bzdury na forum GW.

Zgadzam się że połowę personelu medycznego od ciecia szpitalnego do dyrektora
            szpitala powinno się wywalić na zbitą mordę ale pozostałym powinno się płacić
            kilka razy więcej i przyjmować do zawodu tylko z powołania.
            • wypasior jakiś lincz, palenie na stosie, wbijanie na pal 08.12.05, 13:40
              przydałoby się jako rozrywka dla motłochu; każdemu należy rozdać egzemplarz
              Faktu żeby podczas seansu mógł wymachiwać niczym chorągwią
              • orellafellaci Re: jakiś lincz, palenie na stosie, wbijanie na p 08.12.05, 14:23
                .. a ty w tym czasie będziesz obserwował to ciekawe widowisko sącząc browarka i
                słuchając muzyczki ? Autyzm to podobno chory "supermęski" mózg :)))
            • wal.do Re: Znacie jakąś głupszą grupę zawodową? 08.12.05, 14:24
              posik napisał:

> Znam - może nie grupę zawodową ale za to ogromną grupę bezmózgich tłumoków
              > którzy wypisują bzdury na forum GW.

Fakt :)

> Zgadzam się że połowę personelu medycznego od ciecia szpitalnego do dyrektora
              > szpitala powinno się wywalić na zbitą mordę ale pozostałym powinno się płacić
              > kilka razy więcej i przyjmować do zawodu tylko z powołania.

Tylko jak zmierzyć stopień powołania? To niestety najczęściej wychodzi "w
              praniu" a przez okres próbny ci pretendujący do grupy mających powołanie mogą
              nieźle zaszkodzić i pacjentom i wizerunkowi tej części służby zdrowia "z
              powołaniem"
              • orellafellaci Re: Znacie jakąś głupszą grupę zawodową? 08.12.05, 14:29
                badania i testy psychologiczne
                • zkyc Re:Oj, Orellka! 08.12.05, 15:26
                  orellafellaci napisała:

> badania i testy psychologiczne

Takie testy i badania nie mają większej wartości. Nie są wagą, która pokaże
                  konkretną wartość liczbową. Są niejednoznaczne i można je inerpretować na różne
                  sposoby: zarówno na TAK jak i na NIE.

Dopiero w praniu wychodzi szydło z worka, ale wtedy to wszystko jest za późno i
                  wtedy wkracza wymiar sprawiedliwości!!!!!!!!!!!!!
                  • orellafellaci Re:Oj, Orellka! 08.12.05, 15:45
                    Jasne, ale zawsze to jakieś sito - większość firm robi testy psychologiczne
                    kandydatom do pracy / kierowcy, policjanci, służby więzienne itp. / dlaczego
                    pielęgniarki mają stanowić wyjątek ? Poza tym można i trzeba robić testy
                    kontrolne w czasie pracy - to wszystko nie wyeliminuje ale na pewno istotnie
                    zmniejszy ilość przypadków charakteropatii w opiece medycznej.
                • alterpars Znam glupsza-ksieza 08.12.05, 15:59
                  • naphta Grupa alterparsów 08.12.05, 22:22
                    Ci dopiero debile...
              • robertw18 BARDZIEJ NIEODPOWIEDZIALNI SĄ DZIENNIKARZE. 08.12.05, 19:22
                Pozdr.
            • friedmar Re: Znacie jakąś głupszą grupę zawodową? 08.12.05, 16:49
              głupie jest społeczeństwo, czyli my.
              Sam się łapię że od 30 lat nie byłem u lekarza inaczej niż prywatnie mimo że
              płacę chore stawki zus i nigdy nie zapłaciłem mandatu oprócz 50 zł
              kieszonkowego dla policjantów, choć ukradli mi radio w aucie zaparkowanym pod
              komendą...

Póki nie nauczymy się płacić za siebie póty będziemy mieli łapówkarstwo i
              bezmózgowośc nie tylko w służbie zdrowia i na policji ale też w szkolnictwie.

posik napisał:

> Znam - może nie grupę zawodową ale za to ogromną grupę bezmózgich tłumoków
              > którzy wypisują bzdury na forum GW.
              >
              > Zgadzam się że połowę personelu medycznego od ciecia szpitalnego do dyrektora
              > szpitala powinno się wywalić na zbitą mordę ale pozostałym powinno się płacić
              > kilka razy więcej i przyjmować do zawodu tylko z powołania.

• jas_wedrowniczek2 Tak: niektórzy komentatatorzy na tym forum 08.12.05, 14:46
            Do "lub_czasopismo:

1. Wielu się zastanawia co podkusiło te głupie dziewczyny.
            Powinny dostac zasłużoną karę i kropka. Niestety po tym incydencie
            bardzo ucierpi prestiż zawodu.

2. To czy ktos ma pustą czaszkę nie zależy absolutnie od zawodu.
            Ciekawe jaki ty masz zawód bo "Pustoczaszkowośc" to dla mnie np. bezmyślne
            uogólnianie.
            Zaręczam Ci, że przeciętna pieleniarka moze mieć więcej
            w głowie niz nie jednen komentator na tym forum.

A jesli nie spotkałes do tej pory żadnej "mądrej" pielęgniarki to:
            - albo jestes okazem zdrowia
            - albo wręcz przeciwnie np.
            Domyślam się, że w takich Tworkach to pielęgniarki nie są lubiane przez
            pacjentów :-)

Proponuję na przyszłość mniej bezmyślnych uogólnień a na teraz łyk zimnej
            wody...
            • orellafellaci Re: Tak: niektórzy komentatatorzy na tym forum 08.12.05, 14:49
              johnny walker ? coś ściemniasz, kolego - przecież JWM Rokita myli
              pralkowirówkę z komputerem ...
              • jas_wedrowniczek2 Re: Tak: niektórzy komentatatorzy na tym forum 08.12.05, 15:04
                Możesz wyjasnic tój proces myślowy?
              • orellafellaci Re: Tak: niektórzy komentatatorzy na tym forum 08.12.05, 15:17
                Ofkors : johnny walker ang. jaś wędrowniczek - obiegowe pseudo JMWR :)))
            • rrob ech ... jasiu 08.12.05, 17:08
              (..)
              > Domyślam się, że w takich Tworkach to pielęgniarki nie są lubiane przez
              > pacjentów :-)
              (..)
              Jasiu- silisz się na wywód o paskudnych uogólnieniach, a potem sam sobie
              strzelasz w stopę tym prymitywnym uogólnieniem na temat tworek. Jak tak można ?
              • jas_wedrowniczek2 ech ... rrob 08.12.05, 23:42
                A to ciekawe RROB ...
                Porównaj :
                a) Co innego mówić, ze pielęgniarki nie mają rozumu
                b) Co innego twierdzic, ze w Tworkach przebywają osoby o ograniczonej władzy
                umysłowej.

A tak w ogóle to tylko sugerowałem możliwość
                wypaczenia obrazu oceny gdy oceniający jest w pewnej zależności osobistej
                od pielęgniarki.

Co ciekawe "lub_czasopisma" parę postów niżej stwierdza iż jest w takiej
                właśnie zależności.
            • lub_czasopismo Nie uogólniałem niestety :( 08.12.05, 18:55
              Moja Teściowa - pielęgniarka, chyba od "powojny" - głupia jak but, stanowi
              jedyny wyjatek dla którego poparłbym eutanazję

Moja żona - pielęgniarka - głupia jak jej mamusia, strach pomysleć co będzie dalej

Żona mojego chrzestnego - higienistka - okaz tępości i totalnej niekumacji

Ich koleżanki z pracy - pielęgniarki - spotykane na rozmaitych imieninach
              potwierdzają mnie w przekonaniu, że nawet ochotnicy z OSP to prawdziwa
              intelektualna awangarda w porównaniu z tym co znoszę od lat...

PS
              Przepraszam wszystkie pielęgniarki z rozumem. Pewnie jest Was tak niewiele, że
              mógłbym Was wszystkie przeprosić telefonicznie.
          • ewelinakow Re: Znacie jakąś głupszą grupę zawodową? 08.12.05, 17:48
            To co piszesz jest bardzo niesprawiedliwe. Pielegniarstwo to bardzo ciezki i
            ............. niedoceniony zawod. Tak jak wszedzie znjadzie sie kilka wyjatkow,
            ale wiekszosc pielegnairek wykonuje naprawde swietna i praktycznie darmowa
            (przynajmniej w Polsce)robote. A skoro takis madry to podczas najblizszego
            pobytu w szpitalu (ktorego Ci oczywiscie nie zycze) sprobuje sie obyc bez pomozy
            pielegniarek. No bo przeciez sa glupie.
            • lub_czasopismo W życiu nie byłem w szpitalu!!! I nie bedę! 08.12.05, 19:01
              Rok w rok spotykam się w "zabiegowym"ze znajomym już chirurgiem. Kilka szwów i
              do domu. Jestem okazem zdrowia. Nie wiem co mogłoby się stać, żeby mnie zmusić
              do położenia się w tej jaskini korupcji, imbecylizmu i pozamałżeńskiego seksu za
              parawanem. :)
              Nawet zapalenie płuc leczyłem w domu bańkami, a zatrzyki z penicyliny dawała mi
              zakonnica z sąsiedztwa! Jak widzę te fartuchy z pieczątką, to mnie mdli!!!
              Mam ich w domu po dziurki w nosie!!!
          • erg_samowzbudnik Re: Znacie jakąś głupszą grupę zawodową? 09.12.05, 06:08
            lub_czasopismo napisał:

> Dla mnie od lat pielęgniarka to synonim pustej czaszki.
            > Nie miałem szczęścia poznać jednej takiej, która by miała choć jedną szarą
            > komórkę, nawe na spółkę z inną.

Ty masz za to półtotra komórki żebu na podwórku nie robić.
        • zetp Re: Nie ma to jak bezkarne gnojenie, co ? 08.12.05, 17:43
          Cos ci sie synku w glowce pomieszalo! O stopnu winy rozsadzi sad. O tym czym byl
          czyn tych dwoch idiotek pracujacych jako pielegniarki na oddziale wymagajacym
          szczegolnych umiejetnosci i predyspozycji psychicznych sadzic moze kazdy. Nie
          istnieje taka sytuacja w szpitalnictwie, kiedy wczesniaka wklada sie do kieszeni
          fartucha i tu nie potrzebne sa zadne sady. Czy beda siedziec, jesli tak to jak
          dlugo, czy to co zrobily mialo zwiazek ze smiercia dziecka pozostaje w decyzji
          sadu. Natomiast wladze przyznajace uprawnienia do wykonywania zawodu winny
          natychmiast odsunac te "panie" od pracy w szpitalu. I to by bylo na tyle!
      • fijore Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 13:21
        Twoje blogi maja jedna wade, sa nudne:)
    • presentation1 A ONE JUZ CHCIALY.............. 08.12.05, 12:35
      odszkodowania.Skandal
      • orellafellaci Re: A ONE JUZ CHCIALY.............. 08.12.05, 14:37
        One są za głupie na to - to linia obrony ich prawników, atak prewencyjny.
    • di_8 Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 12:37
      Związek jest, nie ma znaczenia czy bezpośredni czy pośredni. Czasem drobne
      sprawy są ważne dla całości. Tak i tu było! Dziecko nie żyje. I niech tym
      kobietom to nie da nigdy spać spokojnie, miały chronić maluszka a nie bawić
      się! Kara dla nich! Tylko dziecka nie ma już....
    • szoszan Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 12:37
      Czemu ma służyć ten ciągły medialny hałas i wrzawa wokół tej sprawy?
      Podtrzymaniu negatywnych emocji i agresji wobec pielęgniarek żądnego surowych
      wyroków tłumu czy kolejnej medialnej kreacji kompanów pana Ziobry i innych
      strażników publicznej moralności?
      Niech prokuratura zajmie się spokojnie spokojnym i rzetelnym zbieraniem
      dowodów, a nie bieganiem z oświadczeniami przed mikrofon coby się wykazać.
      • presentation1 Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 12:58
        O ile sie nie myle to sprawa nie zaczela sie za Pana Ziobro.Przewietrz umysl
        • szoszan Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 13:42
          Z Ziobrem to skrót myślowy, bo znając jego nadgorliwość i wrażliwość(bardziej
          polityczą niż społeczną) wydaje mi się, że zechce poraz kolejny wykorzystać
          media do jakieś kreacji na opiekuna ludu czy innego obrońcę moralnych cnót(np.
          zwołać w szpitalu konferencję prasową i zasugerować zatrzymanie pielęgniarek w
          obawie o mataczenie lub chęć linczu ze strony sąsiadów.Może mi się tylko
          wydaje, ale jakoś przypomniał mi się lincz we Włodowie i "wypuszczenie"
          podejrzanych o zakatowanie człowieka po interwencji Prok.Generalnego.
          • orellafellaci Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 15:14
            Ziobro jako Min. Sp. w swoich decyzjach słusznie uwzględnia tzw. opinię
            publiczną - możesz mi wytłumaczyć jak to się dzieje że Kwaśniewski pod
            naciskiem tejże opinii podpisał ułaskawienie dla Sikory i jednocześnie chce
            ułaskawić Sobotkę pomimo tego że obywatele którzy wynieśli go na prezydencki
            urząd domagają się czegoś wręcz przeciwnego ?
      • sylwia-s6 Re: ...ciągły medialny hałas... 08.12.05, 14:26
        ..dlatego że bezmuzgie pipy do czasu wyroku (za 5 lat!) lub jeszcze lepiej do
        uprawomocnienia wyroku (za 15 lat!! jak kumaty=dobry adwokat) będą uważane za
        niewine I TYLKO GDY NIE UMILKNIE MEDIALNY HAŁAS 90% ludzi będzie pamiętała o co
        chodzi przez te lata. A chociażby ze zwykłej przyzwoitości i szacunku dlA tego
        zmarłego dziecka jesteśmy to winni - JEŚLI ROZUMIESZ CO PISZĘ A WĄTPIĘ.
      • antykagan Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 14:55
        szoszan napisała:

> Czemu ma służyć ten ciągły medialny hałas i wrzawa wokół tej sprawy?
        > Podtrzymaniu negatywnych emocji i agresji wobec pielęgniarek żądnego surowych
        > wyroków tłumu czy kolejnej medialnej kreacji kompanów pana Ziobry i innych
        > strażników publicznej moralności?
        >(..)

Czy takim bydlakiem, kanalą i swołoczą jak ty trzeba się urodzić, czy to jest
        nabyte?
    • daavid Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 12:37
      powinny zostać oskarzone o nieumyślne morderstwo. Idiotki

dziadostwo.blox.pl
      • absurdello A może niech najpierw udowodnią związek, co ? 08.12.05, 13:02
        Przecież to dziecko nie zmarło bezpośrednio po tych zdjęciach tylko dużo
        później co by raczej wskazywało na lekarzy badających/prowadzących, że nie
        wykryli groźnych zmian u dziecka. Pielęgniarki były durne ale robienie z nich
        morderczyń jest nadużyciem (szczególnie przed ostatecznym wyrokiem sądu).
        • qqulka Re: A może niech najpierw udowodnią związek, co ? 08.12.05, 13:52
          W prawie jest tak, ze jak ktos umiera szybciej niz rok po doznaniu obrazen, to
          to jest zabojstwo!
          • erg_samowzbudnik Re: A może niech najpierw udowodnią związek, co ? 09.12.05, 06:15
            qqulka napisał:

> W prawie jest tak, ze jak ktos umiera szybciej niz rok po doznaniu obrazen,
            to
            > to jest zabojstwo!

Czy nawet jak meteor w kogoś walnie?
        • dziadek72 Re: A może niech najpierw udowodnią związek, co ? 09.12.05, 08:45
          A czy zdajesz sobie sprawę z tego jak kruchą istotą jest wcześniak z niską wagą urodzeniową??? Każde wyjęcie go z inkubatora niesie za sobą duże ryzyko!!! A zabawy takie jak tych "pielęgniarek" to oprócz oczywistej niekompetencji igranie ze śmiercią!!!
          • absurdello A czy ty zdajesz sobie sprawę, że ... 09.12.05, 17:17
            wyjmowanie tych dzieci jest na porządku dziennym w celu: badania, ważenia,
            przewinięcia, zmiany wenflonów, umycia, itp ?

Dziwię się, że tu zupełnie nie są poruszane sprawy lekarzy i ich nadzoru nad
            personelem i tego, że niezauważyli, że dzieci mają krwawienia wewnętrzne (to
            powinno wyjść w okresowym badaniu krwi)
            • felinecaline Re: A czy ty zdajesz sobie sprawę, że ... 09.12.05, 17:45
              Drodzy "adwokaci diabla", przestancie upierac sie przy niedorzecznych
              argumentach o "wazeniu i myciu". Inkubator to nie jest tylko "dekoracyjna
              szklana trumienka" ale skomplikowany aparat, w ktorym mozliwe jest dokonanie
              roznych nawet dosc skomplikowanych czynnosci pielegnacyjnych i terapeutycznych,
              w tym i zwazenie dziecka . Sadze, ze Katowicki oddzial neonatologii jako
              wiodacy w regionie takie wlasnie inkubatory posiada. I nie pisze tu z pozycji
              fantastki czy osoby, "znajacej" prace personelu medycznego z opowiesci
              podpartej fotkami, ale lekarza po wielu szkoleniach specjalistycznych, w tym i
              na neonat.
        • daavid Re: A może niech najpierw udowodnią związek, co ? 09.12.05, 11:56
          po prostu takie zachowanie niesie za sobą duze ryzyko. Porównam to do jazdy
          samochodem. Jeżeli ktoś gna samochodem 200 km/h po naszych dziurawych drogach to
          należy go karać za morderstwo, a nie spowodowanie wypadku, gdyż powinien sobie
          zdawać sprawę, ze takie zachowanie niesie śmierć. Jeżeli pielęgniarka opiekuje
          się tak małymi dziećmi, które jeszcze parenaście lat temu nie miałyby żadnych
          szans to musi sobie zdawać sprawę, że musi zachowywać sie szczególnie
          odpowiedzialnie.
      • qqulka Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 13:51
        Raczej umyslne. A jak nie wiedzialy co robia, to znaczy, ze ci co je przyjeli
        do pracy i dali im dyplomy powinni tez stanac pod sadem!
    • martin_j Re: Polscy lekarze... 08.12.05, 12:38
      wczoraj sluchalem wypowiedzi kilku lekarzy i oni tak biadolili strasznie,ze tak
      malo zarabiaja...
      Do kurfy nędzy!!
      Widzial ktos biednego lekarza?
      wszyscy moi znajomi maja wielkie domy i dobre samochody to sie pytam skad na to
      pieniadze??
      Maja bogatych rodziców??!! bo kredytu takiego z pensja 1300 chyba nikt im nie dał!!!
      • augenblick Re: Polscy lekarze... 08.12.05, 12:58
        Moi kumple ze studiów mieli bogatych rodziców...a ci co nie mieli, to nie mają
        domów...a poza tym to jeśli coś mają to dlatego ,że ciągle robią dyżury i wcale
        ich w domu nie ma...
        • sylwia-s6 Re: Polscy lekarze... 08.12.05, 14:32
          augenblick napisał:

> Moi kumple ze studiów mieli bogatych rodziców...a ci co nie mieli, to nie mają
          > domów...a poza tym to jeśli coś mają to dlatego ,że ciągle robią dyżury i wcale
          > ich w domu nie ma...
          MASZ KUMPLI LEKARZY I TAKIŚ GŁUPI - TO BARDZO ŻLE ŚWIADCZY O LEKARZACH Z KIM SIĘ
          ZADJĄ.
    • kunaizagiel Jest takie stare powiedzenie... 08.12.05, 12:47
      ...bledy lekarza przykrywa ziemia. Teraz to samo mozna powiedziec o
      pielegniarkach. Bledy pielegniarek przykrywa ziemia. Kara 5 lat to w ogole jest
      pikus, powinny dostac dozywocie. Ale z drugiej strony wiadomo co sie dzieje w
      wiezieniu z dzieciobojcami wiec 5 lat powinno wystarczyc
      • szoszan Na Śląsku szykujecie już szubiennicę?Choćby symbo 08.12.05, 12:54
        liczną dla pielęgniarek czy prokuratora/sąd, który wyda "rażąco niski wyrok"?
      • bloody_rabbit Re: Jest takie stare powiedzenie... 08.12.05, 13:01
        > Ale z drugiej strony wiadomo co sie dzieje w
        > wiezieniu z dzieciobojcami wiec 5 lat powinno wystarczyc

Wkur...ją mnie takie opinie. Od karania jest sąd, a nie współwięźniowie.
      • pafnucy33 Nic sie nie dzieje! 08.12.05, 13:01
        Masz przestarzale wiadomosci - pewnie myslisz, ze w wiezieniu istneją jakies
        kodeksy honorowe, etc. To juz przeszlosc. Teraz to wielkie bagno i ani
        dzieciobojcy, ani pedofile nie mają sie czego obawiac. Tak sądze na podstawie
        roznych danych.
        • orellafellaci Re: Nic sie nie dzieje! 08.12.05, 14:33
          Mają, mają ... Ormianka, której do celi wpakowano matkę utopionego Michałka
          mało jej nie urwała na dzień dobry łba - trzeba ją było izolować od
          współosadzonych i do innej celi przenieść.
          • grzegorz.gajowniczek Re: Nic sie nie dzieje! 08.12.05, 18:04
            a ty to pewnie znasz z autopsji?
            • orellafellaci Re: Nic sie nie dzieje! 08.12.05, 20:27
              Nie, z auto-casco. A co ?
    • warszawianka_jedna zgroza 08.12.05, 13:04
      Komu można ufać w dzisiejszej służbie zdrowia, skoro pogotowie zabija z
      pramedytacją a pielęgniarki wkładają do kieszeni dzieci, które powinny być
      jeszcze w łonie matki.
    • menysek Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 13:06
      Przeczytane na onecie:
      "Pół roku temu zadzwoniłam na Policję ponieważ ciągły przeraźliwy płacz 2.5
      rocznego malca sąsiadów mnie zaniepokoił. Matka 26 latka z 33 letnim
      konkubentem nie sprawiali wrażenia patologicznej mieszanki. Dyspozytorka
      zapytała mnie czy mam jakieś dowody na to że dziecko jest bite i czy jestem
      świadkiem pobicie, odrzekłam że nie widziałam ale słyszę ciągły histeryczny
      płacz, sama mam dziecko i wiem że nie jest to normalne. Na co pani odrzekła że
      z powodu moich urojeń nie będzie wysyłac patrolu. Tydzien później zadzwoniłam
      ponownie i tym razem łaskawie Policja odwiedziła rodzinkę, niestety jak się
      okazało oni nie mają prawa do bezpodstawnej obdukcji dziecka , więc po
      zapewnieniach matki że mały jest marudny odjechali.Ja dostałam upomnienie, że
      bezpodtawnie wzywam policje i że następnym razem zapłacę jakiś mandat!!!!!

Miesiąc temu - dziecko wylądowało w szpitalu bo rzekomo wypadło z łóżeczka!!!
      połamało ręce , nogi i ma wstrząs mózgu!!!! Matkę przesłuchuje Policja a faceta
      nie wiedziec dlaczego zamknęli !!! I kto mi powie.... KTO zawinił ???

Skandlaliczna bezmyślność organów ścigania, za to również im podziękujmy! "

~Magdalena, 2005-12-08 09:46
      • szamoni Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 13:36
        Niestety tak to wszystko działa, że najpierw musi ktoś zginąć albo stracić
        zdrowie żeby policja zadziałała, prewencja to fikcja
        • orellafellaci Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 14:46
          w takim Pułtusku działania prewencyjne i resocjalizacyjne spowodowały spadek
          astronomicznej liczby narkomanów do poziomu średniej krajowej ; to stara prawda
          że lepiej zapobiegać niż leczyć ale powiedz to twardogłowym liberałom ..
    • symbian Zmarły Mateuszek & Agora 08.12.05, 13:21
      No ale na szczescie smierc Mateuszka nie idzie na marne - jest o czym pisac,
      jest na czym zarabiac. Pozdrowienia dla Wydawcy i Autora.

c.
      • orellafellaci Re: Zmarły Mateuszek & Agora 08.12.05, 14:28
        .. jest też okazja żeby dać upust swojej antyWyborczej obsesji, nawet przy
        tego typu tematach.
      • e-d-p-o-2 Re: Zmarły Mateuszek & Agora 09.12.05, 00:55
        Wlasnie tak, powinno sie pisac,wykrzyczec, publikowac gdzie to jest
        mozliwe,napietnowac. Te pielegniarki (znam rowniez wiele innych wspanialych)
        maja dwie wady :organiczna - przegnily mozg, duchowa-przegnila
        moralnosc.Zamiast pracy w sluzbie zdrowia trzeba je zatrudnic przy oczyszczaniu
        szamba golymi rekami, bo jak gowno wsadza do kieszeni , nie skonczy sie to
        smiercia bezbronnego malenstwa.A dziennikarze tez musza za chleb placic, bez
        nich bysmy tyle wiedzieli co kura w kurniku.
    • qqulka Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 13:26
      Czemu te baby sa wciaz na wolnosci? Aresztowac je i oskarzyc o UMYSLNE
      zabojstwo!
      • brrr3 Re: Kto udowodni ! ? 08.12.05, 13:33
        Związek logiczny miedzy włożeniem wcześniaka do kieszeni a zgonem z powodu
        perforacji i krwawienia z przewodu pokarmowego ??? Zachęcam do fachowych,
        biegłych opinii forumowiczów.
        • qqulka Re: Kto udowodni ! ? 08.12.05, 13:56
          Nie trzeba miec studiow medycznych aby zrozumiec, ze wczesniak, szczegolnie
          chory, nie moze byc traktowany jako zabawka, i ze dla tak watlego organizmu
          kazdy stres, nawet maly, moze okazac sie zabojczy! Czlowiek to calosc, a nie
          zbior niezaleznych organow! Stress psychiczny ma duzy wplyw na system
          pokarmowy! Nie wiesz o tym?
          • orellafellaci Re: Kto udowodni ! ? 08.12.05, 14:03
            daj mu spokój, to że brrr3 kwestionuje związek zabaw pielegniarek ze śmiercią
            oznacza prawie 100 % pewność że taki związek zostanie udowodniony :)))
            • brrr3 Re:O... Witam Krajowego Konsultanta do 08.12.05, 19:17
              spraw Neonatologii w osobie wszechwiedzącej Orellafellaci :-) Choć fellatio w
              nazwisku z czym innym sie kojarzy.... ale co tam :-)
              • orellafellaci Re:O... Witam Krajowego Konsultanta do 08.12.05, 20:29
                Upppps :))) już miałam cię mianować światowym autorytetem w dziedzinie
                neonatologii ale mnie ubiegłeś :) Podzielimy się ?
        • sylwia-s6 Re: Kto udowodni ! ? 08.12.05, 14:36
          brrr3 napisał:

> Związek logiczny miedzy włożeniem wcześniaka do kieszeni a zgonem z powodu
          > perforacji i krwawienia z przewodu pokarmowego ??? Zachęcam do fachowych,
          > biegłych opinii forumowiczów.
          SŁYSZŁEŚ KIEDYKOLWIEK O OPINI JEDNEGO LEKARZA PRZECIWKO DRUGIEMU!!!
          • mubarak Re: Kto udowodni ! ? 08.12.05, 16:43
            Czytam twoje nienawistne i co tu kryc , chamskie komentarze, i się zastanawiam:
            nie dostalaś się już 3 raz na medycynę , czy może wywalili cię po 1 roku?
            uprzedzając twa zagrywkę , nie jestem związany ze slużbą zdrowia.
            • sylwia-s6 Re: Kto udowodni ! ? 08.12.05, 18:04
              .niestety ktoś mi bliski musiał prosić tam o pomoc..może gdy sam się z nimi
              spotkasz to zachowasz kulturę i takt, obyś miał okazję....kulturasiu
              • mubarak Re: Kto udowodni ! ? 08.12.05, 18:38
                Aha ,czyli paniusia dostala to , co sama zaofiarowala- prosta zasada akcji i
                reakcji.Chcesz kultury i taktu, sama najpierw to okaz.
    • thebitch dotyk matki 08.12.05, 13:58
      Jak nie znam wszystkich faktow staram sie nie oceniac zbyt surowo. Media zrobily
      z tego cyrk. Jednak kiedy zobaczylam w tv wypowiedz zaplakanej matki ze jej nie
      bylo wolno nawet DOTKNAC swojego dziecka poniewaz wg lekarzy bylo to zagrozeniem
      dla zycia dziecka to mnie telepnelo. Straszne. Osoba o wyksztalceniu i
      doswiadczeniu medycznym nie moze zaslaniac sie glupota i nie wiedza w
      obchodzeniu sie z dzieckiem w takim stanie. To tak jak uderzanie glowa dziecka o
      kaloryfer i twierdzenie ze nie chcialo sie zabic.

Na medycynie sie nie znam ale zastanawiam sie co one jeszcze wyprawialy czego
      nie ma na zdjeciach. Bo przeciez wlasnie podobno swoja "prace" chcialy pokazac
      rodzinie.

Jestem za zakazem wykonywania zawodu. Natomiast przeciwko zemscie i nagonce. Co
      do wiezenia zostawiam to sadowi.

A co wzywania policji niestety tez zauwazylam ze takie zgloszenia sa traktowane
      z "przymruzeniem oka".
      • orellafellaci Re: dotyk matki 08.12.05, 14:11
        Każdy człowiek o ile nie jest psychopatą z zaburzeniami na poziomie uczuć
        reaguje dość emocjonalnie na doniesienia tego typu - gdzie tu widzisz zemstę i
        nagonkę ?
        • thebitch Re: dotyk matki 08.12.05, 22:54
          nagonka w mediach - czytaj posty przed komentowaniem
          a co do zemsty kazdy czlowiek o ile nie jest psychopata z zaburzeniami na poziomie i tak dalej nie
          pisze postow chocby najbardziej emocjonalnych o zajeciu sie nimi w wiezieniu. Moj poziom
          emocjonalny tego nie trawi.
          • orellafellaci Re: dotyk matki 08.12.05, 23:06
            rozumiem, ale takie są niewesołe realia i to nie tylko w Polsce.
      • erg_samowzbudnik Re: dotyk matki 09.12.05, 06:31
        Na medycynie sie nie znam ale zastanawiam sie co one jeszcze wyprawialy czego
        nie ma na zdjeciach. Bo przeciez wlasnie podobno swoja "prace" chcialy pokazac
        rodzinie.

jak sie nie znasz to nie komentuj w ten sposób.
        • thebitch Re: dotyk matki 09.12.05, 19:51
          bo co?

i co to ze zastanawiam sie czy to tylko pojedynczy akt ma znajomosc medycyny?

to ze jestem przeciwko nagonce w mediach i stawianiu pod jedna kreska calej
          sluzby zdrowia nie znaczy ze jesli pielegniarka twierdzi ze jest niewinna mimo
          ze jest na zdjeciach a druga twierdzi ze to chwilowe zamroczenie to ja jej
          uwierze i pochyle czolo nad jej losem.
    • malpa-z-paryza SOS dla dzieci 08.12.05, 14:21
      czy w PL jest organizacja, ktora walczy o prawa dzieci? oraganizacja ktora jest prawna?

prosze mi tutaj nie pisac o ks; rydzyku
      • orellafellaci Re: SOS dla dzieci 08.12.05, 14:40
        .. a co to jest PL :)))
    • lothian2 Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 14:54
      Moja mama przez 30 lat była pielęgniarką na OIOMie wcześniaków. Każdorazowe
      wyjęcie wcześniaka z inkubatora na jej oddziale mogło się odbywać WYŁĄCZNIE w
      obecności lekarza (nawet do takich czynności jak ważenie czy zmiana wenflonu).
      Nie raz zdarzało się, że wyjęte dziecko zatrzymywało się, a wtedy tylko
      natychmiastowa reanimacja przywracała go do życia. Wszystkie czynności jeśli
      tylko się dało je wykonać w inkubatorze właśnie tam były robione. Gdy mama
      oglądała w TV zdjęcia płakała. Takie dziecko jest np. bardzo wrażliwe na zmianę
      temperatury, nie potrafi samo utrzymywać stałej temperatury ciała i to też już
      jest zagrożenie dla jego życia. Brak mi po prostu słów ma głupotę tamtych bab.
      • grzegorz.gajowniczek Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 18:07
        no i co z tego że twoja mama płakała? gdyby naprawdę poczuwałą sie do krzywd to
        powinna się powiesić... płakanie przed odbiornikiem tv nikomu życia nie wróci!
        je.. pielęgniarki!!!
        • marakuja1 Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 19:45
          grzegorz.gajowniczek napisał:
          > gdyby naprawdę poczuwałą sie do krzywd to> powinna się powiesić

totalnie cię powaliło? co ty pier...lisz?
          pisanie takich tekstów stawia cię na poziomie tych pielęgniarek!
    • hadrians Mamo,skąd się biorą dzieci ? 08.12.05, 15:50
      Teraz już wiemy co odpowiedzieć-wychodzą z kieszeni fartucha pielęgniarek.
    • alkud W C Z E Ś N I A C T W O 08.12.05, 15:58
      czy to prawda, że 1/ wcześniaki bez pomocy ludzi by umierały
      i, że 2/ śmiertelność wśród wcześniaków jest wyższa niż u dzieci
      urodzonych w odpowiednim okresie?

religiapokoju.blox.pl
      • alterpars No to teraz katonarod dokona linczu 08.12.05, 16:13
        po co sady po co dochodzenie...wiemy swoje na stos z nimi. Sledizlem posty
        zwiazane z powrotem Otylli do plywania....Zal mi Was Polacy ale na taki rzad i
        na taki kraj zasluzyliscie.
    • sadlaw Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 16:15
      TYLKO 5 LAT DLA TYCH BEZMYSLNYCH BAB !!!!!! TO MA BYC SŁUZBA ZDROWIA TO JEST
      SŁUZBA ZAGROZENIA ZYCIA !!! ZAMKNĄC JE W WIEZIENIU I NIGDY NIE WYPUSZCZAC !!!!
      TY CHYBA TEZ JESTES Z TEJ SŁUZBY !!!
      • alterpars Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 16:19
        Owszem ale nie pracuje w Polsce. W waszym kraju sluzba zdrowia tak leczy jak jej
        placa. Niech nikogo nie dziwia patologie ktore ujawniaja sie w momencie
        zachwiania proporcji miedzy odpowiedzialnoscia a placa. Nie pochwalam czynu tych
        Pan- byl glupi ale to do sadu nalezy orzekanie o wienie i karze.
        • kat_maj Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 16:29
          i sad je osadzi i ukarze; tu ludzie przekazują swoje opinie; czasem drastyczne,
          czasem mniej; po to chyba jest forum???
          a co do jakości pracy służby zdrowia -przepraszam, ale niska płaca nie
          usprawiedliwia; te panie wiedzialy ile beda zarabiały jak szly do szkoły
          pielegniarskiej;
          co nie znaczy ze uwazam ze płace w słuzbie zdrowia są odpowiednie.
          • kat_maj Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 16:31
            podobnie jest ze sprawa Otylii,można ją lubić jako osobę publiczną, nie zmienia
            to jednak faktu, ze spowodowała wypadek, straszny wypadek i to ze swojej winy..
            to są fakty i niezależnie czy to Otylia czy Zdzisiek z Otwocka ocena takiego
            czynu powinna byc taka sama;
            • alterpars Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 16:36
              Kolego ale Ci ludzie sie domagali szafotu dla Otylii....
          • alterpars Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 16:35
            Czy ja uzylem slowa usprawiedliwia. Ni ene uzylem ja tylko mowie ze nalezy sie
            liczyc z wieksza iloscia takich przypadkow. Nie macie systemu ubezpieczen, nie
            ma za co leczyc, nie macie kultury zdrowia, nie placicie (w ramzach zwartego
            systemu) lekarzom-tak wiec nie dziwcie sie. Lekarz za laposke tez sprzetu do
            szpitala nie kupi. Coz z wlasnego podworka. Mam w szpitalu 2 polskie
            pielegniarki i bardzo chwala sobie ich prace i pacjenci i ja..na ale zarabiaja
            20 razy tyle co w Waszym kraju i kiedy z nimi rozmawiam obawiaja sie tylko
            jednego "niech nam pan doktora nie karze wracac do Polski-tam sie tylko plakac chce"
            • kat_maj Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 16:49
              kolzanko ;_ to po pierwsze
              problem polega moim zdaniem na tym, iż zawsze jest tez grono osob, które sprawy
              bagatelizują lub/i usprawiedliwiają osoby podejrzane o coś. tak jest w
              praypadku Otylii, która zdaniem coponiektórych z racji swoich osiągnienć nie
              powinna być "zle" traktowana; tak jest i w przypadku pielegniarek. wtedy
              niestety poglądy drugiej strony sie radykaliują; zgadzam sie ze czasem
              niektórzy idą za daleko...
              a apropos słuzby zdrowia; zgadzam sie ze system szwankuje, ze bardzo
              prawdopodobne jest ze dwie pracujęce u Ciebie polki są chwalone, bardzo
              prawdopodobne tez ze gdyby jednak przyszło im pracować tu, to tez by pracowały
              dobrze, bo tak po prostu pracuję.
              co do kultury zdrowia cóż to kwestia wielu lat, ale cieszę się widzać ze to się
              zmienia, choć przyznaję że z całą pewnością moje obserwacje spaczone są
              warszawa, młodymi, wykształconymi osobami. a ja - cóż ciesze sie ze moj
              pracodawca zapewnia mi prywatną opieke medyczną... bo choć sama nigdy nie
              spotkałam sie z jakąs dramatyczną niekompetencją, to tego typu sprawy mnie
              przerazają
              pozdrawiam
            • krystin3 Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 18:15
              Drogi p. Alterpasie - chyba Pan trochę upraszcza problem - u nas w kraju
              większość ludzi bardzo mało zarabia, mimo że ciężko pracuje (bez względu na
              wykształcenie) Ale czy to oznacza,że wszyscy mają nie mieć zasad moralnych i
              zwykłej ludzkiej przyzwoitości? Wszystko tłumaczy się niskimi zarobkami- brud,
              złodziejstwo , brakoróbstwo , korupcję, pijaństwo, itp...Na zachodzie ludzie
              twierdzą, że ciężko pracowali na wysoki poziom ekonomiczny swojego kraju.
              Oczywiście dzisij wszyscy możemy to wykorzystać,przenosząc się do nich (Typowo
              polskie) ale - ile Pan zapłacił za studia medyczne ? i czy
              byłoby Pana stać na studiowanie medycyny na Zachodzie ? A ponadto głowę daję ,
              że z zarobionymi pieniędzmi wróci Pan do kraju - typowy polski konformizm.
              • alterpars Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 19:08
                odpowiedz hurtowa ponizej. Tak na marginesie moje dzieci wlasnie studiuja
                medycyne na Zachodzie. Nei wybraly mimo wszystko dobrodziejstwa studiowania
                bezplatnego w Polsce (chociaz mogly) :-)
                Prosze tez nei szafowac tak latwo swoja glowa bo nie mam najmniejszego zamiaru
                wracac do kraju (zwlaszcza slyszac opinie (byc moze subiektywne) w Europie o
                Polsce po ostatnich wyborach). Chociaz czas bylby myslec ku temu bo wiek
                "emerytalny" juz mi za jakis czas stuknie.
                Poki co coraz wiecej aplikacji Polskich lekarzy lezy na biurkach zachodnich
                szpitali. Nie slysze natomiast zeby tutejsi specjalisci wybierali sie w drugim
                kierunku :-) Coz niech wiec rynek przesadza o tym kto ma racje
        • zhk Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 17:52
          Co Ty bredzisz tu płacach. To kuż nie ma nic do rzeczy. I nie pouczaj. System
          ochrony zdrowia poprawić to nie jest hop siup płace podwyższyć. Puknij Ty się w
          ten łeb. Widaćnic nie kapujesz co sięty dzieje, bo siedzisz gdzieś na zadupiu z
          mojej perspektywy.
          • alterpars Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 19:03
            Oj oj chyba sam siebie wpuscilem w czcza dyskusje. Odpowiadajac hurtem ani nie
            siedze na zadupiu ani nie mam zamiaru wracac (nawet na starosc z zarobionymi
            pienidzmi :-)). To zreszta kolejny przypadek kiedy ktos pracujacy za granica
            chce moze cos podpowiedziec i zostaje obrzucony stekiem wyzwysk lubo tez
            oskarzany o haniebne czyny a nawet zdrade :-) No coz czas pokaze czy Europa i
            Swiat Polske oleje zupelnie (moim zdaniem slusznie). Na razie sie tylko smieje...
            Ale wracajac do rzeczy. Pani mnie oskarza ze ja nic nie placilem za studia w
            Polsce. Ja sie pytam a kto Wam kaze utrzymywac bezplatny system edukacyjny?
            Jakosc edukacji na tym cierpi. Sam moge o tym powiedziec bo wiekszosc sprzetu
            bedacego na swiecie w normalnym uzyciu przedstawiana mi zostawala jako "luksus"
            na zasadzie demonstracji.
            To samo dotyczy sluzby zdrowia. Ludzie placa skladki ale kiedy choruja i tak
            wola placic "prywatnie". Przeciez to jest bezsensowne.
            Na koniec wroce do pielegniarek z ktorymi mam przyjemnosc pracowac. Nie prosze
            Pania one jakims dziwnym niekonformistycznym sposobem nawet nei chca slyszec o
            powrocie do kraju. Malo tego zostaly w ramach redukcji zwolnione i staddecyzja o
            wyjezdzie. (Jak same mowia bylo to dla nich blogoslawienstwo)
            To chyba tyle. Pozdrawiam wszystkich tych ktorzy mysla inaczej ale pozwole sobie
            nie odpowiadac juz na Wasze posty.

• brrr3 Re Do Alterpars 08.12.05, 19:29
              Daj człowieku spokuj tej dyskusji i forumowiczom. Nie ma sensu żadnego, bo
              kazdy kto tu wchodzi WIE WSZYSTKO NAJLEPIEJ . Zaś w ochronie zdrowia w
              szczególności. Tematy zaś płacowe w medycynie, są jak płachta na byka i tak
              masz szczęscie,że Cię od takiego co okradł Ojczyznę nie wyzwali lub nie
              sprawdzili co "masz w garazu" :-) pozdrawiam.
    • keram1 Gazeta Wywroyowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 08.12.05, 16:27
      Pluje na wszystkich i na wszystko co nie jest z "po"
    • alesia 5 lat wiezienia?to tyle warte jest zycie?!? 08.12.05, 17:24
      nie ma po prostu slow,jak tacy ludzie moga pracowac w szpitalu gdzie ratuje sie
      zycie ludzi.Powinny byc co dwa lata specjalistyczne testy psychologiczne
      weryfikujace kwalifikacje i poczytalnosc tych ludzi.Na pewno nie sa
      normalni.Brak mi slow.To skandal.
    • ariadna100 Powinny odpowiedzieć 08.12.05, 17:35
      Pielęgniarki powinny odpowiedzieć za swoje postępowanie, nie tylko
      dyscyplinarnie, ale również karnie, a jeśli potwierdzi się związek między ich
      zachowaniem, a śmiercią Mateusza, to 5 lat jest karą zdecydowanie zbyt mała.
    • zhk Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 17:45
      No to te kretynki mają przerąbane! Ij należy się im, należy dobrze po dupach.
      Bezmyślne suki. Won z zawodu.
    • logar Re: Wcześniak ze zdjęć to zmarły Mateuszek 08.12.05, 19:35
      Gdyby to ja byl jedna z tych pielegniarek juz bylbym bogaty z samych pieniedzy
      zaplaconych przez komentujacych w internecie .
    • marent48 medialnie rozdymany idiotyzm wsadza je do pierdla 08.12.05, 21:22
      bo tak najlatwiej.A przestapca Lepper skazany w prawomocnych wyrokach jest
      PISu(aru).Buzek ,jako jedyny premier wyslal ZOMO aby pobic pielegniarki,ktore
      troche protestowaly.Ale jak przyjezdza tysiace pijanych wandali ze Slaska Sejm
      zamyka sie i uchwala to co sobie ci troglodyci zycza.No ale moga sie
      przynajmiej zrozumiec jak troglodyta z wandalem(i na odwrot)
    • marent48 alllee bzdura,radzyk sie czaji 08.12.05, 21:25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka