rezydent.klamczynski Byli już prezydenci tacy 12.12.05, 21:15 i owacy, teraz nadszedł czas na kłamcę. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Byli już prezydenci tacy 12.12.05, 21:25 rezydent.klamczynski napisał: > i owacy, teraz nadszedł czas na kłamcę. nie no ten magister to właśnie kończy Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski Re: Byli już prezydenci tacy 12.12.05, 21:45 gogol66 napisał: > rezydent.klamczynski napisał: > > i owacy, teraz nadszedł czas na kłamcę. > > nie no ten magister to właśnie kończy A "najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza" zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
yorryk Wcale nie bo wcześniej będzie stan wojenny 12.12.05, 21:29 Generał J-23 służy dobrą radą. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Juz sie ciesze na Pana prezydenture, Panie 12.12.05, 21:31 Profesorze Lechu Kaczynski; zycze powodzenia i sukcesow Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Juz sie ciesze na Pana prezydenture, Panie 12.12.05, 21:37 czy ty uwazasz, że jak do niego się zwracają per "panie profesorze", to on jest profesorem??? Nom takim samym ci on profesorem jak Lepper doktorem.... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Juz sie ciesze na Pana prezydenture, Panie 12.12.05, 21:42 Ups, nie było Twojego posta, jak zacząłem pisać mojego. Przepraszam za plagiat :-) sclavus napisał: > czy ty uwazasz, że jak do niego się zwracają per "panie profesorze", to on jest > > profesorem??? > Nom takim samym ci on profesorem jak Lepper doktorem.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Juz sie ciesze na Pana prezydenture, Panie 12.12.05, 21:53 jest profesorem; taziuta napisał: > Ups, nie było Twojego posta, jak zacząłem pisać mojego. Przepraszam za > plagiat :-) > > sclavus napisał: > > > czy ty uwazasz, że jak do niego się zwracają per "panie profesorze", to o > n > jest > > > > profesorem??? > > Nom takim samym ci on profesorem jak Lepper doktorem.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Juz sie ciesze na Pana prezydenture, Panie 12.12.05, 21:52 jest profesorem; naprawde; profesorem prawa sclavus napisał: > czy ty uwazasz, że jak do niego się zwracają per "panie profesorze", to on jest > > profesorem??? > Nom takim samym ci on profesorem jak Lepper doktorem.... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Powtórz to 100 razy, a stanie się prawdą :-) 12.12.05, 21:53 silesius.monachijski napisał: > jest profesorem; naprawde; profesorem prawa > > sclavus napisał: > > > czy ty uwazasz, że jak do niego się zwracają per "panie profesorze", to o > n > jest > > > > profesorem??? > > Nom takim samym ci on profesorem jak Lepper doktorem.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski 100 lat: Prof. Kaczynski 12.12.05, 21:55 taziuta napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > jest profesorem; naprawde; profesorem prawa > > > > sclavus napisał: > > > > > czy ty uwazasz, że jak do niego się zwracają per "panie profesorze" > , to o > > n > > jest > > > > > > profesorem??? > > > Nom takim samym ci on profesorem jak Lepper doktorem.... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: 100 lat ciężkich robót! Prof. Kaczynski 12.12.05, 22:00 silesius.monachijski napisał: Re: 100 lat: Prof. Kaczynski > taziuta napisał: > > > silesius.monachijski napisał: > > > > > jest profesorem; naprawde; profesorem prawa > > > > > > sclavus napisał: > > > > > > > czy ty uwazasz, że jak do niego się zwracają per "panie profe > sorze" > > , to o > > > n > > > jest > > > > > > > > profesorem??? > > > > Nom takim samym ci on profesorem jak Lepper doktorem.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: 100 lat ciężkich robót! Prof. Kaczynski 12.12.05, 22:10 taziuta; wiem, ze Kaczynskich nie lubisz; na to nic nie poradze; ale jednak jest profesorem prawa pracy; za to gwarantuje; a poza tym ma nie tylko doktorat, ale i skonczona habilitacje; specjalnie zadzwonilem do kumpla, zeby to sprawdzic; pozdrawiam taziuta napisał: > silesius.monachijski napisał: > Re: 100 lat: Prof. Kaczynski > > > taziuta napisał: > > > > > silesius.monachijski napisał: > > > > > > > jest profesorem; naprawde; profesorem prawa > > > > > > > > sclavus napisał: > > > > > > > > > czy ty uwazasz, że jak do niego się zwracają per "panie > profe > > sorze" > > > , to o > > > > n > > > > jest > > > > > > > > > > profesorem??? > > > > > Nom takim samym ci on profesorem jak Lepper doktorem... > . Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Kumpel też może się mylić, ale nie Sclavus! :-) 12.12.05, 22:23 silesius.monachijski napisał: > taziuta; wiem, ze Kaczynskich nie lubisz; na to nic nie poradze; ale jednak > jest profesorem prawa pracy; za to gwarantuje; a poza tym ma nie tylko > doktorat, ale i skonczona habilitacje; specjalnie zadzwonilem do kumpla, zeby > to sprawdzic; pozdrawiam > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kumpel też może się mylić, ale nie Sclavus! : 12.12.05, 22:27 taziuta, wiec - "apiat ad nawa" . Profesor Lech Kaczyñski, prezydent elekt Urodzi³ siê w 1949 r. w Warszawie w rodzinie o tradycjach patriotycznych. Rodzice walczyli o wolnoœæ Ojczyzny, matka - w Szarych Szeregach, ojciec - w Armii Krajowej, m.in. w Powstaniu Warszawskim. Po skoñczeniu prawa na Uniwersytecie Warszawskim w 1971 roku podj¹³ pracê naukow¹ na Uniwersytecie Gdañskim, w 1980 r. obroni³ doktorat z prawa pracy, a 10 lat póŸniej - habilitacjê. Nastêpnie pracowa³ jako profesor nadzwyczajny na innych uczelniach . czy IBN tez sie myli? taziuta napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > taziuta; wiem, ze Kaczynskich nie lubisz; na to nic nie poradze; ale jedn > ak > > jest profesorem prawa pracy; za to gwarantuje; a poza tym ma nie tylko > > doktorat, ale i skonczona habilitacje; specjalnie zadzwonilem do kumpla, > zeby > > to sprawdzic; pozdrawiam > > Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kumpel też może się mylić, ale nie Sclavus! : 12.12.05, 22:34 A jednak... pierwsza myśl najlepsza... miałem cię totalnie olać za Rydzyka, jakoś przełamałem się... Z profesorem L. Kaczyńskim, miarka się przebrała... Zegnam ozięble... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kumpel też może się mylić, ale nie Sclavus! : 12.12.05, 22:36 rozumiem: wolisz monologi niz dyskusje sclavus napisał: > A jednak... pierwsza myśl najlepsza... miałem cię totalnie olać za Rydzyka, > jakoś przełamałem się... Z profesorem L. Kaczyńskim, miarka się przebrała... > Zegnam ozięble... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Trudna dyskusja z katarynką :-) 12.12.05, 22:41 Trzeba mieć anielską cierpliwość aby dyskutować z nagraniem na automatycznej sekretarce. Ile byś do niej nie przemawiał, jakich argumentów nie użył, ona i tak swoje będzie powtarzać :-) silesius.monachijski napisał: > rozumiem: wolisz monologi niz dyskusje > > sclavus napisał: > > > A jednak... pierwsza myśl najlepsza... miałem cię totalnie olać za Rydzyk > a, > > jakoś przełamałem się... Z profesorem L. Kaczyńskim, miarka się przebrała > ... > > Zegnam ozięble... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Trudna dyskusja z katarynką :-) 12.12.05, 22:48 masz na mysli mnie czy sclavusa? taziuta napisał: > Trzeba mieć anielską cierpliwość aby dyskutować z nagraniem na automatycznej > sekretarce. Ile byś do niej nie przemawiał, jakich argumentów nie użył, ona i > tak swoje będzie powtarzać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Trudna dyskusja z katarynką :-) 12.12.05, 23:04 Sorry, moja wina. Nie byłem dość precyzyjny. Miałem oczywiście Ciebie na myśli! silesius.monachijski napisał: > masz na mysli mnie czy sclavusa? > > taziuta napisał: > > > Trzeba mieć anielską cierpliwość aby dyskutować z nagraniem na automatycz > nej > > sekretarce. Ile byś do niej nie przemawiał, jakich argumentów nie użył, o > na i > > tak swoje będzie powtarzać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Trudna dyskusja z katarynką :-) 12.12.05, 23:06 tak myslalem; ale lubie precyzje (w koncu te niemiecko-slaskie korzenie) taziuta napisał: > Sorry, moja wina. Nie byłem dość precyzyjny. Miałem oczywiście Ciebie na myśli! > > silesius.monachijski napisał: > > > masz na mysli mnie czy sclavusa? > > > > taziuta napisał: > > > > > Trzeba mieć anielską cierpliwość aby dyskutować z nagraniem na auto > matycz > > nej > > > sekretarce. Ile byś do niej nie przemawiał, jakich argumentów nie u > żył, o > > na i > > > tak swoje będzie powtarzać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: 100 lat ciężkich robót! Prof. Kaczynski 12.12.05, 22:39 silesius.monachijski napisał: > taziuta; wiem, ze Kaczynskich nie lubisz; na to nic nie poradze; ale jednak > jest profesorem prawa pracy; za to gwarantuje; a poza tym ma nie tylko > doktorat, ale i skonczona habilitacje; specjalnie zadzwonilem do kumpla, zeby > to sprawdzic; pozdrawiam A kumpel potwierdzil, wiec ma A moj kumpel nie potwierdzil - a tez dzwonilam Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: 100 lat ciężkich robót! Prof. Kaczynski 12.12.05, 22:49 to poczytaj na stronach IBN tarura napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > taziuta; wiem, ze Kaczynskich nie lubisz; na to nic nie poradze; ale jedn > ak > > jest profesorem prawa pracy; za to gwarantuje; a poza tym ma nie tylko > > doktorat, ale i skonczona habilitacje; specjalnie zadzwonilem do kumpla, > zeby > > to sprawdzic; pozdrawiam > > A kumpel potwierdzil, wiec ma > A moj kumpel nie potwierdzil - a tez dzwonilam Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: 100 lat ciężkich robót! Prof. Kaczynski 12.12.05, 23:00 silesius.monachijski napisał: > to poczytaj na stronach IBN > Strony IPN nawet nie podaja TW-ow a co dopiero profesorow niezwyczajnych Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: 100 lat ciężkich robót! Prof. Kaczynski 12.12.05, 23:03 nie przekrecaj; wiesz o czym mowie: IBN nie IPN tarura napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > to poczytaj na stronach IBN > > > Strony IPN nawet nie podaja TW-ow > a co dopiero profesorow niezwyczajnych Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Znowu nie odrobiłeś lekcji! :-( 12.12.05, 21:41 Poczytałbyś trochę, to byś się zorientował, że on taki profesor jak Kwach magister :-) silesius.monachijski napisał: Re: Juz sie ciesze na Pana prezydenture, Panie > Profesorze Lechu Kaczynski; zycze powodzenia i sukcesow Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Znowu nie odrobiłeś lekcji! :-( 12.12.05, 21:54 dr.hab Lech Kaczynski; profesor prawa taziuta napisał: > Poczytałbyś trochę, to byś się zorientował, że on taki profesor jak Kwach > magister :-) > > silesius.monachijski napisał: > Re: Juz sie ciesze na Pana prezydenture, Panie > > Profesorze Lechu Kaczynski; zycze powodzenia i sukcesow Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 22:02 W moim ogólniaku do wszystkich nauczycieli mówiliśmy, panie profesorze. Jeśli taką profesurę masz na myśli, to zgadzam się na tytuł profesora dla Lesia :-) silesius.monachijski napisał: > dr.hab Lech Kaczynski; profesor prawa > > taziuta napisał: > > > Poczytałbyś trochę, to byś się zorientował, że on taki profesor jak Kwach > > > magister :-) > > > > silesius.monachijski napisał: > > Re: Juz sie ciesze na Pana prezydenture, Panie > > > Profesorze Lechu Kaczynski; zycze powodzenia i sukcesow Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 22:14 Profesor Lech Kaczyñski, prezydent elekt Urodzi³ siê w 1949 r. w Warszawie w rodzinie o tradycjach patriotycznych. Rodzice walczyli o wolnoœæ Ojczyzny, matka - w Szarych Szeregach, ojciec - w Armii Krajowej, m.in. w Powstaniu Warszawskim. Po skoñczeniu prawa na Uniwersytecie Warszawskim w 1971 roku podj¹³ pracê naukow¹ na Uniwersytecie Gdañskim, w 1980 r. obroni³ doktorat z prawa pracy, a 10 lat póŸniej - habilitacjê. Nastêpnie pracowa³ jako profesor nadzwyczajny na innych uczelniach taziuta napisał: > W moim ogólniaku do wszystkich nauczycieli mówiliśmy, panie profesorze. Jeśli > taką profesurę masz na myśli, to zgadzam się na tytuł profesora dla Lesia :-) > > silesius.monachijski napisał: > > > dr.hab Lech Kaczynski; profesor prawa > > > > taziuta napisał: > > > > > Poczytałbyś trochę, to byś się zorientował, że on taki profesor jak > Kwach > > > > > magister :-) > > > > > > silesius.monachijski napisał: > > > Re: Juz sie ciesze na Pana prezydenture, Panie > > > > Profesorze Lechu Kaczynski; zycze powodzenia i sukcesow Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 22:21 Nie wiem czego godzien jest twój wściekły upór?? Sam przyznajesz, habilitował się czyli: doktor habilitowany.... ... pracował jako profesor, bo studenci do niego zwracali się per panie profesorze???... No i dobrze wiesz, że "nadzwyczajny" nie jest tytułem naukowym... jesli jednak nie wiedziałes, to teraz już wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 22:32 wiem sclavusie, wiem; ale sam wiesz, jak w Polsce - drzewiej Rada Panstwa - przyznawalo sie i przyznaje tytul profesora; na "moim" UJ-cie byl wybitny historyk i hungarysta, prof. Felczak; nigdy nie dostal - do samej smierci - tytulu profesorskiego za udzial w podziemiu po II wojnie swiatowej: a taki Kulczykowski - nic ciekawego nie napisal, i zle wykladal - dostal, bo byl czlonkiem pzpr; dla mnie czlowiek po habilitacji - po roku, czy dwoch oczekiwania - dostaje profesure na uczelni, bo zdobyl odpowiednia widze; tak jest w Niemczech;a w Polsce ciagle te pokomunistyczne anachronizmy; sclavus napisał: > Nie wiem czego godzien jest twój wściekły upór?? > Sam przyznajesz, habilitował się czyli: doktor habilitowany.... > ... pracował jako profesor, bo studenci do niego zwracali się per panie > profesorze???... No i dobrze wiesz, że "nadzwyczajny" nie jest tytułem > naukowym... jesli jednak nie wiedziałes, to teraz już wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 22:45 Czyli nie otrzymał tutułu profesora, natomiast jak najbardziej na taki tytuł zasługuje? OK, możesz go więc prywatnie tak nazywać, ale nie dziw się jak Cię ludzie prostują, bo tak naprawdę profesorem nie jest. Wg mnie Kwaśniewski jak najbardziej zasługuje na tytuł magistra, mimo iż takiego tytułu nie ma, ale jak tylko go nazywam magistrem, cała sfora się na mnie rzuca ze sprostowaniem :-) silesius.monachijski napisał: > wiem sclavusie, wiem; ale sam wiesz, jak w Polsce - drzewiej Rada Panstwa - > przyznawalo sie i przyznaje tytul profesora; na "moim" UJ-cie byl wybitny > historyk i hungarysta, prof. Felczak; nigdy nie dostal - do samej smierci - > tytulu profesorskiego za udzial w podziemiu po II wojnie swiatowej: a taki > Kulczykowski - nic ciekawego nie napisal, i zle wykladal - dostal, bo byl > czlonkiem pzpr; dla mnie czlowiek po habilitacji - po roku, czy dwoch > oczekiwania - dostaje profesure na uczelni, bo zdobyl odpowiednia widze; tak > jest w Niemczech;a w Polsce ciagle te pokomunistyczne anachronizmy; > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 22:54 ja tez sie nie rzucam, bo mam taki maly - ale jednak - lek przestrzeni bikej5 napisała: > ja bym sie nie rzuciła:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 23:03 jak ci sie tak dowcip wyostrzył to walnij jakiś limeryk na czesc "wielkiego"-ups, zapomniałam,ze to konus, ale akurat to możesz wykorzystać ..nie ,nie musisz dziękować,lubie pomagac domorosłym poetom... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 23:05 przeciez nie jestem grafomanem; a tylu tu ostatnio czytalem (choc akurat na temat innych postaci) bikej5 napisała: > jak ci sie tak dowcip wyostrzył to walnij jakiś limeryk na czesc "wielkiego"- up > s, zapomniałam,ze to konus, ale akurat to możesz wykorzystać ..nie ,nie musisz > dziękować,lubie pomagac domorosłym poetom... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 22:52 no bo ja np. jestem magistrem, i ze studentami tez kiedys pracowalem; a Kwasniewski poszedl w "dzialacze"; a moze szkoda, ze studiow nie skonczyl z dyplomem MA? taziuta napisał: > Czyli nie otrzymał tutułu profesora, natomiast jak najbardziej na taki tytuł > zasługuje? OK, możesz go więc prywatnie tak nazywać, ale nie dziw się jak Cię > ludzie prostują, bo tak naprawdę profesorem nie jest. Wg mnie Kwaśniewski jak > najbardziej zasługuje na tytuł magistra, mimo iż takiego tytułu nie ma, ale jak > > tylko go nazywam magistrem, cała sfora się na mnie rzuca ze sprostowaniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 23:17 silesius.monachijski napisał: > no bo ja np. jestem magistrem, i ze studentami tez kiedys pracowalem; a > Kwasniewski poszedl w "dzialacze"; a moze szkoda, ze studiow nie skonczyl z > dyplomem MA? > Ja tez mam magistra, nawet nie jednego, ale sie nie przechwalam Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 23:19 ja tez sie nie przechwalam, tylko sobie glosno mysle tarura napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > no bo ja np. jestem magistrem, i ze studentami tez kiedys pracowalem; a > > Kwasniewski poszedl w "dzialacze"; a moze szkoda, ze studiow nie skonczyl > z > > dyplomem MA? > > > Ja tez mam magistra, nawet nie jednego, ale sie nie przechwalam Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 22:27 No widzisz, właśnie przyznałeś mi rację. Nie ma tytułu profesora, pracował jako wykładowca (może na profesorskim etacie), czyli tak jak moi nauczyciele w liceum :-) silesius.monachijski napisał: > Profesor Lech Kaczyñski, prezydent elekt > > > > Urodzi³ siê w 1949 r. w Warszawie w rodzinie o tradycjach patriotycz > nych. > Rodzice walczyli o wolnoœæ Ojczyzny, matka - w Szarych Szeregach, oj > ciec - w > Armii Krajowej, m.in. w Powstaniu Warszawskim. Po skoñczeniu prawa na > Uniwersytecie Warszawskim w 1971 roku podj¹³ pracê naukow¹ > na Uniwersytecie > Gdañskim, w 1980 r. obroni³ doktorat z prawa pracy, a 10 lat pó% > 6;niej - > habilitacjê. Nastêpnie pracowa³ jako profesor nadzwyczajny na > innych uczelniach Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 22:33 Oj taziuta, ale jestes dzisiaj zgryzliwy; ale i tak sam wiesz, ze ten czlowiek habilitacje ma; a to nie to samo co "profesor" w liceum taziuta napisał: > No widzisz, właśnie przyznałeś mi rację. Nie ma tytułu profesora, pracował jako > > wykładowca (może na profesorskim etacie), czyli tak jak moi nauczyciele w > liceum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Strzyżone - golone :-) 12.12.05, 22:47 Kolejny raz przyznajesz, że nie profesor a tylko dr hab. (lub aż, ok., ale nie profesor) :-) silesius.monachijski napisał: > Oj taziuta, ale jestes dzisiaj zgryzliwy; ale i tak sam wiesz, ze ten czlowiek > habilitacje ma; a to nie to samo co "profesor" w liceum > > taziuta napisał: > > > No widzisz, właśnie przyznałeś mi rację. Nie ma tytułu profesora, pracowa > ł > jako > > > > wykładowca (może na profesorskim etacie), czyli tak jak moi nauczyciele w > > > liceum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Strzyżone - golone :-) 12.12.05, 22:55 widze, ze mu nie darujesz; OK; Twoje zdanie; ja sie wogole ciesze, ze tu jestem, bo do 17H45 bylem zabanowany (tyxm razem chyba za caloksztalt: bo od 07H00 nic nie napisalem) taziuta napisał: > Kolejny raz przyznajesz, że nie profesor a tylko dr hab. (lub aż, ok., ale nie > profesor) :-) > > silesius.monachijski napisał: > > > Oj taziuta, ale jestes dzisiaj zgryzliwy; ale i tak sam wiesz, ze ten > czlowiek > > habilitacje ma; a to nie to samo co "profesor" w liceum > > > > taziuta napisał: > > > > > No widzisz, właśnie przyznałeś mi rację. Nie ma tytułu profesora, p > racowa > > ł > > jako > > > > > > wykładowca (może na profesorskim etacie), czyli tak jak moi nauczyc > iele w > > > > > liceum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Strzyżone - golone :-) 12.12.05, 23:07 Banują cię dla zabawy. Lubią czytać Twoje skargi na zabanowanie :-) silesius.monachijski napisał: > widze, ze mu nie darujesz; OK; Twoje zdanie; ja sie wogole ciesze, ze tu > jestem, bo do 17H45 bylem zabanowany (tyxm razem chyba za caloksztalt: bo od > 07H00 nic nie napisalem) > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Strzyżone - golone :-) 12.12.05, 23:14 ja tez sie nimi bawie; a ponoc - tak mowili - cenzury "zdies bolsze niet" taziuta napisał: > Banują cię dla zabawy. Lubią czytać Twoje skargi na zabanowanie :-) > > silesius.monachijski napisał: > > > widze, ze mu nie darujesz; OK; Twoje zdanie; ja sie wogole ciesze, ze tu > > jestem, bo do 17H45 bylem zabanowany (tyxm razem chyba za caloksztalt: bo > od > > 07H00 nic nie napisalem) > > Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Strzyżone - golone :-) 12.12.05, 23:23 Czyzbyś miał jakieś ograniczenia...hmmm ...intelektualne??? Nie uważasz, ze zbyt często twoje posty zaczynają się od: "ja też"??? Ja też się nimi bawię.... ja też mam magistra... ja też na głos myślę.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Strzyżone - golone :-) 12.12.05, 23:30 nie, ale znasz moja sytuacje: jak Ty, taziuta i bikej na mnie "wskoczycie", to ja musze ciagle podkreslac: "i ja tez"; bo to jednak inny oboz, a pogadac naprawde warto; narcyzem nie jestem - wlasnie spojrzalem w lustro bo sie przestraszylem, ze jestem -, tylko musze jakos sie okreslic; a to "ja tez" weszlo w nawyk sclavus napisał: > Czyzbyś miał jakieś ograniczenia...hmmm ...intelektualne??? > Nie uważasz, ze zbyt często twoje posty zaczynają się od: "ja też"??? > Ja też się nimi bawię.... ja też mam magistra... ja też na głos myślę.... Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Profesor z gimnazjum :-) 12.12.05, 22:41 silesius.monachijski napisał: > Profesor Lech Kaczyñski, prezydent elekt >> Urodzi³ siê w 1949 r. w Warszawie w rodzinie o tradycjach patriotycz > nych. > Rodzice walczyli o wolnoœæ Ojczyzny, matka - w Szarych Szeregach, oj > ciec - w > Armii Krajowej, m.in. w Powstaniu Warszawskim. Po skoñczeniu prawa na > Uniwersytecie Warszawskim w 1971 roku podj¹³ pracê naukow¹ > na Uniwersytecie > Gdañskim, w 1980 r. obroni³ doktorat z prawa pracy, a 10 lat pó% > 6;niej - > habilitacjê. Nastêpnie pracowa³ jako profesor nadzwyczajny na > innych uczelniach Ciekawe zestawienie: 1. ojciec w AK, matka w Szarych Szeregach a synowi wolno było studiować, inni dostali kulę w skroń 2. studia prawa komunistycznego 3. praca na najbardziej komunistycznym uniwersytecie w kraju, założony przez utrwalaczy PRL bez żadnych tradycji jak chociażby Jagiellonka, przekazywanie studentom wiedzy z zakresu prawa komunistycznego, piękną mieliśmy wtedy konstytucję 4. doktorat z prawa pracy, a dokładniej związkach zawodowych sterowanych przez komunę Czyli wniosek jest jeden: profesor przyczynił się do utrwalania komunizmu w Polsce - Czy może to wszystko działo się w podziemiu? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Silesiusz tego nie przeczytał :-( 12.12.05, 23:10 finezja8 napisała: > Ciekawe zestawienie: > 1. ojciec w AK, matka w Szarych Szeregach a synowi wolno było studiować, inni > dostali kulę w skroń > 2. studia prawa komunistycznego > 3. praca na najbardziej komunistycznym uniwersytecie w kraju, założony przez > utrwalaczy PRL bez żadnych tradycji jak chociażby Jagiellonka, przekazywanie > studentom wiedzy z zakresu prawa komunistycznego, piękną mieliśmy wtedy > konstytucję > 4. doktorat z prawa pracy, a dokładniej związkach zawodowych sterowanych > przez komunę > Czyli wniosek jest jeden: profesor przyczynił się do utrwalania komunizmu w > Polsce - Czy może to wszystko działo się w podziemiu? > silesius.monachijski napisał: > > Profesor Lech Kaczyñski, prezydent elekt ... > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesiusz tego nie przeczytał :-( 12.12.05, 23:17 czytalem, ale glupot nie komentuje; Ty i ja tez musielismy w tym ustroju zyc, uczyc sie i pracowac; tez jestesmy do smierci skazeni? a moze kazdy z nas jest - na swoj sposob - zatwardzialym komuchem? cha, cha, cha taziuta napisał: > finezja8 napisała: > > Ciekawe zestawienie: > > 1. ojciec w AK, matka w Szarych Szeregach a synowi wolno było studiować, > inni > > dostali kulę w skroń > > 2. studia prawa komunistycznego > > 3. praca na najbardziej komunistycznym uniwersytecie w kraju, założony pr > zez > > utrwalaczy PRL bez żadnych tradycji jak chociażby Jagiellonka, przekazywa > nie > > studentom wiedzy z zakresu prawa komunistycznego, piękną mieliśmy wtedy > > konstytucję > > 4. doktorat z prawa pracy, a dokładniej związkach zawodowych sterowanych > > przez komunę > > Czyli wniosek jest jeden: profesor przyczynił się do utrwalania komunizmu > w > > Polsce - Czy może to wszystko działo się w podziemiu? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Silesiusz tego nie przeczytał :-( 12.12.05, 23:20 Jedni są bardziej ... inni mniej... a jeszcze inni tylko kolor zmienili... Podziwiam Stendhala: jak on to przewidział?? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesiusz tego nie przeczytał :-( 12.12.05, 23:21 Kaczynski nigdy nie byl czerwonym; zawsze byl czarnym; ja zreszta tez (co widac) sclavus napisał: > Jedni są bardziej ... inni mniej... a jeszcze inni tylko kolor zmienili... > Podziwiam Stendhala: jak on to przewidział?? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Silesiusz tego nie przeczytał :-( 12.12.05, 23:25 jak się habilitował, musiał się conajmniej zaróżowić... nie było innego wyjścia... a jak na przyszłego bojownika i ojca narodu, to to było zwykłe sku..enie sie... sam się przyznałes, że znasz real PRLa... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesiusz tego nie przeczytał :-( 12.12.05, 23:31 mylisz sie sclavusie; gdyby nie ci moi kochani profesorowie na UJ-cie, to nie bylbym, kim jestem; a oni tez ani czerwoni, ani rozowi nie byli sclavus napisał: > jak się habilitował, musiał się conajmniej zaróżowić... nie było innego > wyjścia... a jak na przyszłego bojownika i ojca narodu, to to było zwykłe > sku..enie sie... sam się przyznałes, że znasz real PRLa... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Silesiusz tego nie przeczytał :-( 12.12.05, 23:34 tylko co to ma wspólnego z konusem... on nigdy na UJocie nie był.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesiusz tego nie przeczytał :-( 12.12.05, 23:37 ale, co mysli i mowi i pisze to wiem; i tak Cie nie przekonam: ale nie jest tak zle z nim, jak myslisz; jest czarny sclavus napisał: > tylko co to ma wspólnego z konusem... on nigdy na UJocie nie był.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Znowu nie odrobiłeś lekcji! :-( 12.12.05, 22:13 No i wypsnęło ci się: doktor habilitowany L. Kaczyński.... a pofesorze mówili, zeby się podlizać... trudno, aby zwracać się do niego: "kurduplu prawa".... może to by i było bardziej właściwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Znowu nie odrobiłeś lekcji! :-( 12.12.05, 22:35 kiedy Ci sclavusie, ten Kaczynski nadepnal na odcisk; bo widze, ze to raczej emocje, niz argumenty sclavus napisał: > No i wypsnęło ci się: doktor habilitowany L. Kaczyński.... a pofesorze mówili, > zeby się podlizać... trudno, aby zwracać się do niego: "kurduplu prawa".... > może to by i było bardziej właściwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Uwielbiamy zakłamanych polityków :-) 12.12.05, 22:50 W niczym nam na odcisk kaczory nie nadepnęły, jeszcze. Nie głosowaliśmy na nich, bo to kłamczuchy, o czym wiemy bo znamy ich nie od dziś. Ale na miejscu ich wyborców byłbym bardzo rozczarowany różnicą między tym co obiecywali w czasie kampanii wyborczej, a tym co obiecują nam teraz :-) silesius.monachijski napisał: > kiedy Ci sclavusie, ten Kaczynski nadepnal na odcisk; bo widze, ze to raczej > emocje, niz argumenty > > sclavus napisał: > > > No i wypsnęło ci się: doktor habilitowany L. Kaczyński.... a pofesorze > mówili, > > zeby się podlizać... trudno, aby zwracać się do niego: "kurduplu prawa".. > .. > > może to by i było bardziej właściwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Uwielbiamy zakłamanych polityków :-) 12.12.05, 22:57 Ktos kiedys obiecywal, ze bedzie "prezydentem wszytskich Polakow"; i co z tej obietnicy zostalo? hmmm taziuta napisał: > W niczym nam na odcisk kaczory nie nadepnęły, jeszcze. Nie głosowaliśmy na > nich, bo to kłamczuchy, o czym wiemy bo znamy ich nie od dziś. Ale na miejscu > ich wyborców byłbym bardzo rozczarowany różnicą między tym co obiecywali w > czasie kampanii wyborczej, a tym co obiecują nam teraz :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: Uwielbiamy zakłamanych polityków :-) 12.12.05, 23:03 taziuta napisał: > W niczym nam na odcisk kaczory nie nadepnęły, jeszcze. Nie głosowaliśmy na > nich, bo to kłamczuchy, o czym wiemy bo znamy ich nie od dziś. Ale na miejscu > ich wyborców byłbym bardzo rozczarowany różnicą między tym co obiecywali w > czasie kampanii wyborczej, a tym co obiecują nam teraz :-) Ach, to mamy tez liczbe mnoga... a ile was? Raz? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: My, to takie królewskie MY :-) 12.12.05, 23:11 tarura napisała: > taziuta napisał: > > > W niczym nam na odcisk kaczory nie nadepnęły, jeszcze. Nie głosowaliśmy n > a > > nich, bo to kłamczuchy, o czym wiemy bo znamy ich nie od dziś. Ale na mie > jscu > > ich wyborców byłbym bardzo rozczarowany różnicą między tym co obiecywali > w > > czasie kampanii wyborczej, a tym co obiecują nam teraz :-) > > Ach, to mamy tez liczbe mnoga... a ile was? Raz? Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: My, to takie królewskie MY :-) 12.12.05, 23:14 .. z krolewskiej łaski na pocieche gawiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: My, to takie królewskie MY :-) 12.12.05, 23:18 chyba krole karciane jestesmy taziuta napisał: > tarura napisała: > > > taziuta napisał: > > > > > W niczym nam na odcisk kaczory nie nadepnęły, jeszcze. Nie głosowal > iśmy n > > a > > > nich, bo to kłamczuchy, o czym wiemy bo znamy ich nie od dziś. Ale > na mie > > jscu > > > ich wyborców byłbym bardzo rozczarowany różnicą między tym co obiec > ywali > > w > > > czasie kampanii wyborczej, a tym co obiecują nam teraz :-) > > > > Ach, to mamy tez liczbe mnoga... a ile was? Raz? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: My, to takie królewskie MY :-) 12.12.05, 23:21 a jednak nie walety.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: My, to takie królewskie MY :-) 12.12.05, 23:22 a damy albo uciekly, albo sie wogole nie pojawiaja; no chyba, ze jako joker sclavus napisał: > a jednak nie walety.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: My, to takie królewskie MY :-) 12.12.05, 23:26 mamy za to sporo blotek.... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Czy ja wiem, Ty to jesteś tylko bytem internetowym 12.12.05, 23:21 :-) silesius.monachijski napisał: > chyba krole karciane jestesmy > Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: To tak jakby ciebie nie bylo ...nikogo tu nie 12.12.05, 23:28 Aczkolwiek przyznać trzeba, że marianna777 się pojawiła... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: To tak jakby ciebie nie bylo ...nikogo tu nie 12.12.05, 23:33 uklony damom: aksamitnym kapeluszem (sclavus i taziuta) i moherowym beretem (silesius) sclavus napisał: > Aczkolwiek przyznać trzeba, że marianna777 się pojawiła... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: To tak jakby ciebie nie bylo ...nikogo tu nie 12.12.05, 23:35 ja tam z goła głową...wolę.. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: To tak jakby ciebie nie bylo ...nikogo tu nie 12.12.05, 23:37 uszanowalem sclavus napisał: > ja tam z goła głową...wolę.. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l powtarzam: profesor z ustępu. poszukaj co to znacz 12.12.05, 23:09 i nie powtarzaj jak papuga tekstów z RM. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek7 Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 21:31 po beznadziejnym prezydencie kolejny beznadziejny prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
ergiel CHOLERA - NAWET ŚWIĘTA MUSZĄ CZŁOWIEKOWI POPSUĆ 12.12.05, 21:35 Na 2 dzień - kaczka z jabłkami. Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni :P Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: CHOLERA - NAWET ŚWIĘTA MUSZĄ CZŁOWIEKOWI POPS 12.12.05, 21:38 a nie wolałbyś w buraczkach??? Odpowiedz Link Zgłoś
ergiel Re: CHOLERA - NAWET ŚWIĘTA MUSZĄ CZŁOWIEKOWI POPS 12.12.05, 21:44 Fakt, dobry pomysł. Metafora PiSu. Kaczka w burakach. Thx Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Kulinarne skojarzenia pozbawione dobrego smaku 12.12.05, 23:25 zwyczajnie - zalosne wypociny Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 21:42 w kancelarii prezydenta Kaczyńskiego nie powinno zabraknąć ludzi związanych z radiem Maryja oraz innych tradycjonalistycznie nastawionych katolików Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: O oczywiste! Jest nas ponad 90% :-) 12.12.05, 21:46 ksiaze.ciemnogrodu napisał: > w kancelarii prezydenta Kaczyńskiego nie powinno zabraknąć ludzi związanych z > radiem Maryja oraz innych tradycjonalistycznie nastawionych katolików Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus koszt 23 grudnia 12.12.05, 21:44 Ciekawe również, ile będzie kosztowała ta pseudokoronacja w tanim państwie państwa Kaczyńskich?? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nieważne! Ważna budowa autorytetu :-) 12.12.05, 21:47 Za wszelką cenę :-) sclavus napisał: Re: koszt 23 grudnia > Ciekawe również, ile będzie kosztowała ta pseudokoronacja w tanim państwie > państwa Kaczyńskich?? > Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy2 Re: koszt 23 grudnia 12.12.05, 22:48 Tanie Państwo w wykonaniu speców z PISu.to bankowo bedzie tanie bankowo... Odpowiedz Link Zgłoś
van-ivan To smutny dzień dla Polski 12.12.05, 21:45 on nam da popalić, np cóz, mamy to na własną prośbę, będzie piekło, wyjdzie nam to bokiem Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A może smutny początek świetlanej przysżłości? :-) 12.12.05, 21:52 Kurdupel, ale ma wielkiego (duchem i intelektem, choć tu zdania są podzielone) Brata. A może im się uda nie wyjść na głupków? Wcale im tego nie życzę, ale kieby się okazało, że to para mężów opatrznościowych, też bym nie narzekał :-) van-ivan napisał: Re: To smutny dzień dla Polski > on nam da popalić, np cóz, mamy to na własną prośbę, będzie piekło, wyjdzie > nam to bokiem Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: A może smutny początek świetlanej przysżłości 12.12.05, 21:59 ja też będę gotów odszczekać dobrowolnie swoje słowa jeśli będzie jak piszesz a przynajmniej masz nadzieję. Jednak obawiam się że i tak odszczekam przypiekany gorącym żelazem . I Panie Taziucie błąd w rozumowaniu śmiem zarzucić: jeden może i jest mężem ale drugi na pewno żoną ( swojego kota o imieniu T ) ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Z tym kotem to zdania są podzielone :-) 12.12.05, 22:06 Oni to robią w domowym zaciszu, a więc to ich sprawa. A poza tym, nie byliśmy świadkami więc nie wiemy kto kogo tam pieści :-) r0b0l napisał: Re: A może smutny początek świetlanej przysżłości > ja też będę gotów odszczekać dobrowolnie swoje słowa jeśli będzie jak > piszesz a przynajmniej masz nadzieję. Jednak obawiam się że i tak odszczekam > przypiekany gorącym żelazem . > I Panie Taziucie błąd w rozumowaniu śmiem zarzucić: jeden może i jest mężem al > e drugi na pewno żoną ( swojego kota o imieniu T ) ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l prawda: niech będzie że miłośnik kotów 12.12.05, 22:28 za to tylko 5 lat. Za inne , bardziej dosadne i podglądackie określenia nowy KK powie krótko: stos Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Miłośnik kotów to Jarek, pomylka w adresie 12.12.05, 23:28 skoro jednojajowe, to maja wspólne upodobania... tak mówią uczeni w piśmie... Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: Miłośnik kotów to Jarek, pomylka w adresie 12.12.05, 23:30 sclavus napisał: > skoro jednojajowe, to maja wspólne upodobania... tak mówią uczeni w piśmie... uczeni w pismie robia - muwia szczekacze! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Miłośnik kotów to Jarek, pomylka w adresie 12.12.05, 23:33 Nie wiem co uczeni w piśmie robią ale wiem, że MÓWIĄ nie zawsze zrozumiale ... natomiast ci co MUWIĄ, to chyba rzeczywiście szczekacze... Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: Miłośnik kotów to Jarek, pomylka w adresie 12.12.05, 23:36 sclavus napisał: > Nie wiem co uczeni w piśmie robią ale wiem, że MÓWIĄ nie zawsze zrozumiale ... > natomiast ci co MUWIĄ, to chyba rzeczywiście szczekacze... Ha, dal sie zalapac na literowke - widzisz, nie mam polskich znakuf! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Miłośnik kotów to Jarek, pomylka w adresie 12.12.05, 23:40 to sobie zrób.. to łatwe... wejdź na opcje języka i zrób polski programisty... a później pomaga sobie alt growem.... to daje doskonałe rezultaty.. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 21:59 Z gmachu Sejmu nowo zaprzysiężony prezydent przejedzie do Archikatedry Św. Jana Chrzciciela na warszawskiej Starówce, gdzie odbędzie się msza święta odprawiona przez prymasa. Dlaczego prymasa??? Powinien odprawic Rydzyk!A swoja droga , podobno mamy wiek XXI a tu impreza jak z koronacji jakiegos cesarza ludu afrykanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tom481 Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 22:05 spie..j dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 DOBRE 12.12.05, 23:28 SOBIE (a muzom) tom481 napisała: > spie..j dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l pytanie o detale: 12.12.05, 22:09 gdzie salwy armatnie? gdzie tryumfalny przejazd przez miasto połączony z hojnym rozrzucaniem drobnych pomiędzy tłumy wyjące ze szczęścia gdzie chóry anielskie spiewające hosanna? w którym momencie kawaleria niebieska z bogiem ojcem rydzykiem na czele przecwałuje salutując przed naszym wodzem Jak szaleć to na całego w stylu Nerona, oszczędne państwo po calotygodniowych imprezach i orgiach.. Aha, ja chcę lwów i gladiatorów i darmowego poczęstunku. Jak się uchlam i nażrę na koszt 4 RP to zaśpiewam hymn pochwalny i rozplacze się ze szczęścia Wodzu nasz ukochany, prowdź nas ku świetlanej przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: pytanie o detale: 12.12.05, 22:13 > Jak szaleć to na całego w stylu Nerona A na koniec przewidywane jest podpalenie Warszawy... → → → → → → → → → → → → Nadchodzi Era Mohera! ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: pytanie o detale: 12.12.05, 22:30 za karę bo Warszawiacy wyrzucili swojego Prezia i załatwili Polskę. Juz widze Wodza z lu.. nie, z mandoliną na balkonie ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: pytanie o detale: 12.12.05, 22:15 i dla dziadów przydroznych znajdzie sie naparstek okowity i połeć sloniny... Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 22:21 obstalują mu stosowny taburet??? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ich jest dwóch, będą się nawzajem podsadzać :-) 12.12.05, 22:29 bikej5 napisała: Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju > obstalują mu stosowny taburet??? Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu??? 12.12.05, 23:07 Nie musi - inni beda wisiec u panskiej klamki A inni moza zwyczajnie beda wisiec Zas jeszcze innym to wszysko wisi (.. i powiewa) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu??? 12.12.05, 23:32 tarura napisała: > Nie musi - inni beda wisiec u panskiej klamki > > A inni moza zwyczajnie beda wisiec > > Zas jeszcze innym to wszysko wisi (.. i powiewa) nie powisza, nie powisza - kary smierci jeszcze nie ma i niepredko bedzie, bo Jewropa sie nie zgodzi Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu??? 12.12.05, 23:39 UE i tak bedzie zwiazkiem - bardziej lub mniej luznym - panstw; nie ma - i nie bedzie nigdy - jednej Europy; za bardzo wszyscy sie roznia, i rozne maja interesy marianna_777 napisała: > tarura napisała: > > > Nie musi - inni beda wisiec u panskiej klamki > > > > A inni moza zwyczajnie beda wisiec > > > > Zas jeszcze innym to wszysko wisi (.. i powiewa) > > nie powisza, nie powisza - kary smierci jeszcze nie ma > i niepredko bedzie, bo Jewropa sie nie zgodzi Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:34 jakby co, to jestem do dyspozycji (prawie 2 m wzrostu) bikej5 napisała: > obstalują mu stosowny taburet??? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:37 to jeszcze gorzej... przez ciebie musiałby się schylać do klamek.... co za afront dla konusa... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:46 nie powinienes wysmiewac milosci blizniego; jemu zawsze pomoge; bo wiem, ze warto (tez moja opinia) sclavus napisał: > to jeszcze gorzej... przez ciebie musiałby się schylać do klamek.... co za > afront dla konusa... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 22:59 podskoczy, jak bedzie trzeba; a poza tym zatrudni chyba buttlera Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:02 A miało być tańsze państwo... "klamkowy" nam się szykuje... z premią za perfekcyjne naciskanie klamek... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:04 nie klamkowy, tylko buttler; Kwach tez zreszta mial (zrodla doniosly) sclavus napisał: > A miało być tańsze państwo... "klamkowy" nam się szykuje... z premią za > perfekcyjne naciskanie klamek... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:13 nawet buttlerowi kość się należy... jak to psu... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:20 a moze i cos wiecej? buttler to jednak - zazwyczaj - kulturalny i wyksztalcony gosc sclavus napisał: > nawet buttlerowi kość się należy... jak to psu... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:31 podpuszczasz... jak z profesorem.... Dzwoniłes do kumpla?? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:34 sclavus napisał: > podpuszczasz... jak z profesorem.... > Dzwoniłes do kumpla?? i jezcze ta glupia signaturka: Właśnie dowiedziałem się, że prezydent IV RP będzie miał 156 cm wzrostu.... ... a prawo teraz "Prawo" znaczy a sprawiedliwość - "Sprawiedliwość" ... a między nimi jest "i"... ale nawet centymetra mu nie dołoży... A ty skad wiesz - tez dzwoniles? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:44 ech... maryjanna, maryjanna.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:35 nie, moj przyjaciel Amerykanin jest buttlerem; duzo opowiadal; dzwonic nie musialem sclavus napisał: > podpuszczasz... jak z profesorem.... > Dzwoniłes do kumpla?? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:43 spoważniejemy na chwilę: ty chyba myślisz o BUTLER...(tylko jedno "t")... a ja nie wiem dlaczego on ma być kulturalny i wykształcony... ma być uniżony.. jak to lokaj... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:51 nie musi byc unizony; musi byc na tyle inteligentny, zeby mogl odczytac to, co powinien dla "pana" w danym momencie zrobic; bogaci Niemcy takich zatrudniaja - z wyzszym wyksztalceniem - ale nie jako pomiatacza, tylko inteligentnego doradce w sprawach codziennych; taka prace ma tez Marc: sietnie placa, dobrze sie u nich czuje, i jest caly "happy"; troche jak taki przedwojenny polski zarzadcy majatku na dobrach; zas brat mojej balej przyjaciolki Francuzki pilnuje caly rok jachtu w St. Tropez - tez dla niemieckiego milionera - opiekuje sie nim, wyplywa w rejsy po Morzu Srodziemnym (kiedy trzeba), i powiada, ze nigdy pracy nie zmieni; czasy, zawody, i to - co nalezy do obowiazkow - dawno sie zmienily; sclavus napisał: > spoważniejemy na chwilę: ty chyba myślisz o BUTLER...(tylko jedno "t")... a ja > nie wiem dlaczego on ma być kulturalny i wykształcony... ma być uniżony.. jak > to lokaj... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 12.12.05, 23:57 przykro mi silesiusu.... to mówi samo za siebie... Aha!!! I ja miałem być na UJocie - trzy razy mnie nie chcieli.... dojrzałego bądź co bądź mężczyzny.... czy znam powody?? Znam, a jakże.... A wtedy, kiedy Kaczor na zagraniczne kolokwia jeździł, ja na zwykłe pływania morskie nie miałem zgody "odpowiednich czynników"... przez 7 długich lat... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 13.12.05, 00:01 rozumiem Cie dobrze; ja zaczalem studiowac po roku pracy na kopalni Sosnica w Gliwicach; tez mnie nie lubili; ale na UJ zdalem egzaminy - jeden z najlepszych (a bylo 6 kandydatow na miejsce) na filozofie; pro forma zapytali, czy chce punkty za pochodzenie (ze niby ta kopalnia); powiedzialem, ze nie; albo mam wystarczajaca ilosc punktow, albo "po ptokach"; i okazalo sie, ze "pochodzenie" wogole nie bylo potrzebne; stare dzieje, ale czasami "bola"; pozdrawiam serdecznie sclavus napisał: > przykro mi silesiusu.... to mówi samo za siebie... > Aha!!! I ja miałem być na UJocie - trzy razy mnie nie chcieli.... dojrzałego > bądź co bądź mężczyzny.... czy znam powody?? Znam, a jakże.... > A wtedy, kiedy Kaczor na zagraniczne kolokwia jeździł, ja na zwykłe pływania > morskie nie miałem zgody "odpowiednich czynników"... przez 7 długich lat... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 13.12.05, 00:04 Może to ięubodzie, ale ja w twoją filozofię nie wierze.. taki jestem... no, może w tę życiową.. to i jeszcze, ale.... ech! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A jak on siegnie do tych klamek w palacu???Ju 13.12.05, 00:12 wiesz, ze napisalem i obronilem prace magisterska na UJ - pod kierunkiem Lagowskiego - na temat "Problem wolnosci w filozofii Raymonda Arona"? Weisz jakie mialem klopoty? z materialami, recenzentami, itd., itp? ale Lagowski - wtedy jeszce naukowiec, nie publicysta, to "przepchnal"; a co ja tam napisalem (byl maj 1988 roku)? i Hayek i Tocqeville, i Popper i Sartre, i Kolakowski? mieli niezle problemy z moja praca; ale: koniec koncow: dostalem piatke i wyroznienie, i pouczenie, zebym na siebie uwazal; no: to uwazam; sclavus napisał: > Może to ięubodzie, ale ja w twoją filozofię nie wierze.. taki jestem... no, > może w tę życiową.. to i jeszcze, ale.... ech! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: pytanie o detale: 12.12.05, 22:23 skad u Ciebie tyle zlosci? i tyle niecheci? i do Kaczynskich i do Rydzyka? rozumiem, ze ich poglady nie sa Twoimi; i dobrze; ale po co od razu tak "walic w nich z grubej rury"? tym bardziej, ze Lech Kaczynski to czlowiek wyksztalcony i kulturalny; moze jakies konkretne zarzuty? nic juz nie rozumiem; wybory minely prawie 2 miesiace temu; a to jest demokratycznie wybrany, przyszly prezydent bikej5 napisała: > i dla dziadów przydroznych znajdzie sie naparstek okowity i połeć sloniny... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: pytanie o detale: 12.12.05, 22:25 zdaje się, ze nic nie słyszałes o paranoi politycznej kurduplów.... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Że o naszej paranoi nie wspomnę! :-) 12.12.05, 22:35 Nie wiem dlaczego prezydenta reprezentującego wszystko co nam najbardziej obmierzłe, mamy traktować lepiej niż jego poplecznicy traktowali prezydenta, który nam się podobał? :-) Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie! Ale może to nie po chrześcijańsku? Hm, będę musiał to ponownie rozważyć. Ale z drugiej strony, żaden ze mnie chrześcijanin - a więc na pohybel Lechowi! :-) sclavus napisał: > zdaje się, ze nic nie słyszałes o paranoi politycznej kurduplów.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Że o naszej paranoi nie wspomnę! :-) 12.12.05, 22:43 to przynajmniej daje asumpt i zachete do rozmowy; rozumiem Cie doskonale; Ty na to patrzysz z perspektywy Kwasniewskiego; ta prezydentura tez bedzie oceniona - tak, jak i Walesy wczesniej; niech Kaczynski skonczy kadencje, to bedzie mozna go ocenic; narazie brak mi danych; a prezydentem bedzie, bo tak zadecydowala demokratyczna wiekszosc; tak na marginesie: Kwasniewski twierdzil, ze bedzie prezydentem "wszytskich Polakow"; chyba nie do konca sie udalo; dlaczego? masz jakas odpowiedz? taziuta napisał: > Nie wiem dlaczego prezydenta reprezentującego wszystko co nam najbardziej > obmierzłe, mamy traktować lepiej niż jego poplecznicy traktowali prezydenta, > który nam się podobał? :-) > Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie! Ale może to nie po chrześcijańsku? > Hm, będę musiał to ponownie rozważyć. Ale z drugiej strony, żaden ze mnie > chrześcijanin - a więc na pohybel Lechowi! :-) > > sclavus napisał: > > > zdaje się, ze nic nie słyszałes o paranoi politycznej kurduplów.... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Lech prezydentem wszystkich Polaków, a takiego :-) 12.12.05, 23:28 Lech prezydentem wszystkich Polaków? A takiego wała! Mam (jakąś) odpowiedź - bo duża część (prawicowcy) nigdy go nie zaakceptowała, tak jak my (post-komuchy :-) nigdy nie zaakceptujemy Lecha! :-) silesius.monachijski napisał: > ... ; tak na marginesie: Kwasniewski twierdzil, ze bedzie > prezydentem "wszytskich Polakow"; chyba nie do konca sie udalo; dlaczego? > masz jakas odpowiedz? > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Lech prezydentem wszystkich Polaków, a takieg 12.12.05, 23:40 pozyjemy, zobaczymy taziuta napisał: > Lech prezydentem wszystkich Polaków? A takiego wała! > Mam (jakąś) odpowiedź - bo duża część (prawicowcy) nigdy go nie zaakceptowała, > tak jak my (post-komuchy :-) nigdy nie zaakceptujemy Lecha! :-) > > silesius.monachijski napisał: > > > ... ; tak na marginesie: Kwasniewski twierdzil, ze bedzie > > prezydentem "wszytskich Polakow"; chyba nie do konca sie udalo; dlaczego? > > > masz jakas odpowiedz? > > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Stałeś się bardzo popularny, gratuluję! :-) 12.12.05, 23:44 Szkoda, że nie możesz się rozdwoić (lub roztroić). Dobranoc, zostawiam Cię na pastwę moim koleżankom i kolegom :-) silesius.monachijski napisał: Re: Lech prezydentem wszystkich Polaków, a takieg wała! > pozyjemy, zobaczymy > > taziuta napisał: > > > Lech prezydentem wszystkich Polaków? A takiego wała! > > Mam (jakąś) odpowiedź - bo duża część (prawicowcy) nigdy go nie > > zaakceptowała, tak jak my (post-komuchy :-) nigdy nie zaakceptujemy > > Lecha! :-) > > > > silesius.monachijski napisał: > > > > > ... ; tak na marginesie: Kwasniewski twierdzil, ze bedzie > > > prezydentem "wszytskich Polakow"; chyba nie do konca sie udalo; dla > > > czego? > > > masz jakas odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Stałeś się bardzo popularny, gratuluję! :-) 12.12.05, 23:57 Dobranoc; ciesze sie, ze mnie lubia; ja Ciebie /Was tez lubie; zawsze czegos sie mozna dowiedziec; pozdrawiam taziuta napisał: > Szkoda, że nie możesz się rozdwoić (lub roztroić). > Dobranoc, zostawiam Cię na pastwę moim koleżankom i kolegom :-) > > silesius.monachijski napisał: > Re: Lech prezydentem wszystkich Polaków, a takieg wała! > > pozyjemy, zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: pytanie o detale: 12.12.05, 22:40 a w czym ona sie konkretnie objawia? tylko pisz od siebie; nie cytuj innych; ja tez to potrafie sclavus napisał: > zdaje się, ze nic nie słyszałes o paranoi politycznej kurduplów.... Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: pytanie o detale: 12.12.05, 22:31 jak chcesz to ich podziwiaj czy uwielbiaj-przyjedż na koronację,a nóż ci bedzie dane uścisnąc jego paluch ,a w najgorszym wypadku kupisz sobie watę cukrową Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: pytanie o detale: 12.12.05, 22:46 "noza" usciskac nie bede, bo sie pokalecze; w czasie "koronacji" bede w Polsce, ale w Gliwicach; wiec nici z uscisniecia palca; raczej bede mielic mak na makowki (bo 24 juz Wigilia); bikej5 napisała: > jak chcesz to ich podziwiaj czy uwielbiaj-przyjedż na koronację,a nóż ci bedzie > dane uścisnąc jego paluch ,a w najgorszym wypadku kupisz sobie watę cukrową Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: pytanie o detale: 12.12.05, 22:35 bikej5 pisał zdecydowanie o dobroci > i dla dziadów przydroznych znajdzie sie naparstek okowity i połeć sloniny a Ty od razu o złości iniechęci > Lech Kaczynski to czlowiek wyksztalcony > > i kulturalny; moze jakies konkretne zarzuty? pap[ier nie robi z nikogo inteligenta ani czlowieka kulturalnego: spieprzaj dziadu powiedzenie zdaje się kacze. > a to jest demokratycznie wybrany, niestety masz rację. Wybrało 15 %. To główna wada demokracji która właśnie się kończy Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: pytanie o detale: 12.12.05, 22:47 nie klocmy sie o detale: Gody ida, wiec trza swietowac r0b0l napisał: > bikej5 pisał zdecydowanie o dobroci > > i dla dziadów przydroznych znajdzie sie naparstek okowity i połeć slonin > y > a Ty od razu o złości iniechęci > > Lech Kaczynski to czlowiek wyksztalcony > > > > i kulturalny; moze jakies konkretne zarzuty? > pap[ier nie robi z nikogo inteligenta ani czlowieka kulturalnego: > spieprzaj dziadu powiedzenie zdaje się kacze. > > a to jest demokratycznie wybrany, > niestety masz rację. Wybrało 15 %. To główna wada demokracji która właśnie się > kończy > Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: pytanie o detale: 12.12.05, 22:23 w ramach taniejącego państwa, ktoś wystrzeli z korkowca... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: pytanie o detale: 12.12.05, 22:50 i dobrze: przynajmniej przed Swietami "trup nie bedzie sie scielil gesto"; a tak wogole to mysle teraz o calvadosie sclavus napisał: > w ramach taniejącego państwa, ktoś wystrzeli z korkowca... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: pytanie o detale: 12.12.05, 22:58 A ja popijam sobie w tym momencie Jasia Wędrowniczka... żeby ci zrobić przykrość, to powiem (i to prawda), że do obiadu miałem Chablis 1998.... Na świeta już jest przygotowana butelczyna Père Magloire (myślę, że wiesz o czym piszę) ale nie tylko... jest jeszcze butelusia dobrego armagnacu i druga (ze starych zapasów) whiskey.... A ty mnie prowokujesz i prowokujesz a ja... nadal żegnam ozięble... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: pytanie o detale: 12.12.05, 23:02 to Ci polecam - gdybys Chablisa nie mial pod reka - mojego ulubionego Muscadeta (kiedys co roku jezdzilem tam z moim poczciwym przyjacielem Josephem od cave do cave: a cosmy sie nakosztowali; do samochodu trudno bylo wejsc); ale trunek przedni; co do innych win: gust no no; nie ozieble pozdrawiam sclavus napisał: > A ja popijam sobie w tym momencie Jasia Wędrowniczka... żeby ci zrobić > przykrość, to powiem (i to prawda), że do obiadu miałem Chablis 1998.... Na > świeta już jest przygotowana butelczyna Père Magloire (myślę, że wiesz o > czym > piszę) ale nie tylko... jest jeszcze butelusia dobrego armagnacu i druga (ze > starych zapasów) whiskey.... A ty mnie prowokujesz i prowokujesz a ja... nadal > żegnam ozięble... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: pytanie o detale: 12.12.05, 23:07 Nie przebijesz... muskadet dobry prawie wyłącznie do "frutti di mare" a ja przestałem huitres lubić... polecam ci za to Saumur Champigny, to niedaleko muskadeta aczkolwiek ja przedkładam Medoc i Saint Emilion Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: pytanie o detale: 12.12.05, 23:12 sclavus napisał: > Nie przebijesz... muskadet dobry prawie wyłącznie do "frutti di mare" a ja > przestałem huitres lubić... polecam ci za to Saumur Champigny, to niedaleko > muskadeta aczkolwiek ja przedkładam Medoc i Saint Emilion Mieliśmy zbyć jegomościa milczeniem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: pytanie o detale: 12.12.05, 23:15 kiedy on mnie całkiem nieźle prowokuje a i zabawny jest... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: pytanie o detale: 12.12.05, 23:23 co za nagdorliwosc! a wina i tak i nadgorliwosc zwycieza bikej5 napisała: > sclavus napisał: > > > Nie przebijesz... muskadet dobry prawie wyłącznie do "frutti di mare" a j > a > > przestałem huitres lubić... polecam ci za to Saumur Champigny, to niedale > ko > > muskadeta aczkolwiek ja przedkładam Medoc i Saint Emilion > Mieliśmy zbyć jegomościa milczeniem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: pytanie o detale: 12.12.05, 23:13 Muscadet nie tylko do juitres dobry; ale szanuje preferencje; Saumur tez niezly (zreszta wszytskie wina znad Loary maja swoj specyficzny smak; z czerwonych znad Loary uwielbiam Ancenis: ma niepowtarzalny smak - no i trunek moich przyjaciol tamtejszych); Medoci sa ciezkie, ale pozostaja jeszcze - lzejsze; Cotes du Rhone i Burgundy i wina alzackie: bialy Kaisenberg to prawdziwy miodzik: wtedy rybka naprawde plywa) sclavus napisał: > Nie przebijesz... muskadet dobry prawie wyłącznie do "frutti di mare" a ja > przestałem huitres lubić... polecam ci za to Saumur Champigny, to niedaleko > muskadeta aczkolwiek ja przedkładam Medoc i Saint Emilion Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: pytanie o detale: 12.12.05, 23:16 Nooooo, jak burgundy są lekkie, to ja mogę za Kaczora robić na tej koronacji... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: pytanie o detale: 12.12.05, 23:25 napewno lzejsze od Medocow; tamte sa takie az geste od tej czerwieni; Burgundy sa dobre do befsztyka z bialych wolow; kiedys w Dijon sie objadalem, i calkiem niezle - popijalem sclavus napisał: > Nooooo, jak burgundy są lekkie, to ja mogę za Kaczora robić na tej koronacji... Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: pytanie o detale: 12.12.05, 23:07 SCLAVUS bez serca. No, okazało się ! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e po JARUZELSKIM...WA^ESIE...KWASNIEWS KIM... 12.12.05, 22:15 ...NARESCIE...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
darnok13 Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 22:24 ja protestuje 23.12 zadnego zaprzysiezenia nie bedzie ja mam wtedy urodziny i nie ma mowy zeby ten dzien mi sie z kaczorami kojarzyl Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Ale, ale, ale !!! 12.12.05, 22:26 Co z First Lady i jej porażającą urodą i bezbłędną dykcją ? I czy w ogóle dopuści "profesora" do głosu ?- Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ale, ale, ale !!! 12.12.05, 22:58 wolalbys anglo-kaszubski? carlitos35 napisał: > Co z First Lady i jej porażającą urodą i bezbłędną dykcją ? > > I czy w ogóle dopuści "profesora" do głosu ?- Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Ale, ale, ale !!! 12.12.05, 23:05 Nie, nie. Kaszubski nie. Dziadka też juz nie. -------------------------------------- silesius.monachijski napisał: > wolalbys anglo-kaszubski? > > carlitos35 napisał: > > > Co z First Lady i jej porażającą urodą i bezbłędną dykcją ? > > > > I czy w ogóle dopuści "profesora" do głosu ?- Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ale, ale, ale !!! 12.12.05, 23:09 no widzisz jakzesmy sie dogadali; "Slonzoki trzimajom sie razym" carlitos35 napisał: > Nie, nie. Kaszubski nie. > > Dziadka też juz nie. > -------------------------------------- > > silesius.monachijski napisał: > > > wolalbys anglo-kaszubski? > > > > carlitos35 napisał: > > > > > Co z First Lady i jej porażającą urodą i bezbłędną dykcją ? > > > > > > I czy w ogóle dopuści "profesora" do głosu ?- Odpowiedz Link Zgłoś
gayboy DZIEŃ KLĘSKI NARODOWEJ 12.12.05, 22:36 Po raz kolejny Polacy grzebią swój kraj. Po raz kolejny dobrowolnie. A potem zdziwienie, że są zaściankiem Europy. Chyba taka rola nasza - jak widać. Ktoś wybrał TAKI rząd i TAKIEGO prezydenta. Polacy. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: DZIEŃ KLĘSKI NARODOWEJ 12.12.05, 22:41 Przepraszam: jestem Polakiem i NIE wybierałem. Ale rozumiem zawołanie. Można TAK zawołać.- gayboy napisał: > Po raz kolejny Polacy grzebią swój kraj. Po raz kolejny dobrowolnie. A potem > zdziwienie, że są zaściankiem Europy. Chyba taka rola nasza - jak widać. Ktoś > wybrał TAKI rząd i TAKIEGO prezydenta. Polacy. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: DZIEŃ KLĘSKI NARODOWEJ 12.12.05, 22:53 nie, nie mozna!!!!!!!!!!!!!!!!! jak jest doopokracja to jest, i trudno a jakby bylo inaczej, to kto inny by biadolil, wiec to glupie glupoty wlasnie sa :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: DZIEŃ KLĘSKI NARODOWEJ 12.12.05, 22:56 No teeeeeeeraz w koooooońcu rozumiem.:))) gekon1979 napisał: > nie, nie mozna!!!!!!!!!!!!!!!!! > jak jest doopokracja to jest, i trudno > a jakby bylo inaczej, to kto inny by biadolil, wiec to glupie glupoty wlasnie s > a :)))))) > Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: DZIEŃ KLĘSKI NARODOWEJ 12.12.05, 22:58 no bo to jest tak, ze punkt widzenia, zalezy od punktu siedzenia ja ogolnie uwazam, ze arysjki mlot powinien spasc na ten caly pie..ik i powinna zapanowac monarchia i arysjcy bogowie ale znowoz nie jest to wizja/zachcianka obiektywna bo w tej materii nie ma obiektywnych wizji, a juz napewno nie ma takowych chciejstw :) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Mądrze prawisz ! 12.12.05, 23:06 dlatego trwa walka o to czyje bedzie bardziej mojsze niz twojsze np, ty chialbys praw dla golodupcow, a ja nie, i jak w takiej zmodyfikowanej grze w lapki sie zaczyna, czyje na gorze! kto kogo przekrzyczy ten lepszy, i taka jest smutna prawda i daltego chce monarchii, a nie doopokracji, bo w monarchii kazdy z nas mialby gowno do gadania, a jakby cos zalatwial to u krola, i nie musialby sie przejmowac swieta krowa - opinia publiczna Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: DZIEŃ KLĘSKI NARODOWEJ 12.12.05, 23:47 o qrna... to mnie przerosło... a może tylko spiący jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: DZIEŃ KLĘSKI NARODOWEJ powiada gayboy 12.12.05, 23:38 gayboy napisał: > Po raz kolejny Polacy grzebią swój kraj. Po raz kolejny dobrowolnie. A potem > zdziwienie, że są zaściankiem Europy. Chyba taka rola nasza - jak widać. Ktoś > wybrał TAKI rząd i TAKIEGO prezydenta. Polacy. Fuj. No to spie... dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
elfz Re: 23 urocz. zaprzysiężenie L.a Jaroslawa ? 12.12.05, 22:43 nie zabardzo odrozniam po 16 latach braci ale moze i to dobrze jak jeden bedzie chory drugi poleci w delegacje rzadowym samolotem za moja kase .Moze nie bedzie latal czesto to pozwoli dzieciakom kupic czekolade gdyz za preyzdenta Kwasnieskiego Najpierw podatnik ZMUSZONY zostal : nakarmic Urzednika Panstwoego i jego rodzine a pozniej jak zostalo mozna bylo wlasnemu dziecku kupic cos do jedzenia i jezeli /zostalo/ wykupic leki na grype .Zamiast w Europie znalezlismy sie w afryce nie tylko pod wzgledem zarobkow ale dostepnosci do kultury ksiazek sluzby zdrowia a takze do protez okularow itp. niedowidzacy przymuszny jest aby nie widzial dalej i wpadal pod samochod a bezzebny zamiast porzadnej protezy zmuszony jest nosic tluczek do rozdrabniania pokarmu - taki to los zgotowal podgatunek A gatunkowi ludzi kat.B Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l poprawka: WAWEL i Droga Królewska 12.12.05, 22:44 z takim rozmachem żeby Rokicie kapelusz się na lewo odwrócił !!! A Tusko do Bundeswery spieprzył A smok żeby wyszedł z jamy i walnął bąka z podziwu i wykręcił hołubca. Nieh rzyje kacior piersi cisiaś pan prohaska I koniecznie na białym koniu w złotym rzędzie. I z Batorówką w szlachetnej dłoni Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: poprawka: WAWEL i Droga Królewska 12.12.05, 22:52 Pytam się co z Pierwszą Damą dworu ? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: poprawka: WAWEL i Droga Królewska 12.12.05, 23:03 będzie Cesarzową rzecz jasna. Smokowi nie damy, Smok to folklor, zabytek i natura o którą trzeba dbać. Znajdziemy mu inną dziewicę. Słyszałem że Grinpis szykuje akcję pt. nie niszczyć Polski, precz ze zmutowanym drobiem Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: poprawka: WAWEL i Droga Królewska 12.12.05, 23:08 ale ze co jaroslaw cesarzowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: poprawka: WAWEL i Droga Królewska 12.12.05, 23:18 Jarosława damy Smokowi. Smok Wawelski znany jest z talentów to i sobie zrobią co trzeba. Może nawet dojdzie do koalicji z podłymi liberałami krakowskimi, wszak Smok przesiąkł przez stulecia klimatem drobnomieszczańsko-liberalnym typowym dla Grodu Kraka i Wandy ( co jej Niemiec nie chciał i sie utopiła ). A jak Jarosław / a zmieni zdanie to i Cysorz Nasz miłościwy zmieni poglądy niczym Lepper Balcerowicza i będziemy żyć w szczęściu Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: poprawka: WAWEL i Droga Królewska 12.12.05, 23:21 fajnie mnie tam to wisi, ja sie i tak bede dobrze bawil ;P mysle ze akademiki nie beda zagrozowne, a zamierzam albo wyjechac, albo brac drugi fakultet byle tylko wodka nie podrozala, ojoj wtedy bunt i pale samochody!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: poprawka: WAWEL i Droga Królewska 12.12.05, 23:27 studentów to się rozpędzi jak w 1968. Każdy inteligent będzie podejrzany o konszachty z diabłem, izraelem i pedalstwem. Jak to było w stanie wojennym; czyste łapki: lać mądralę, brudne łapki: rzucałeś we władzę ludową: poparzone od petardy... niektórzy do dziś kuśtykają Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: poprawka: WAWEL i Droga Królewska 12.12.05, 23:29 zabarykadujemy sie w akademikach z zapasem wodki, i nie damy sie !!!!! zmotoryzowanym zdziczalym zastepom moherowych beretow!!!(ZZZMB) Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: (ZZZMB) - no nie zasnę ! 12.12.05, 23:34 gekon1979 napisał: > zabarykadujemy sie w akademikach z zapasem wodki, i nie damy sie !!!!! zmotoryz > owanym zdziczalym zastepom moherowych beretow!!!(ZZZMB) > Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: (ZZZMB) - no nie zasnę ! 12.12.05, 23:34 gekon1979 napisał: > zabarykadujemy sie w akademikach z zapasem wodki, i nie damy sie !!!!! zmotoryz > owanym zdziczalym zastepom moherowych beretow!!!(ZZZMB) > Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: (ZZZMB) - no nie zasnę ! 12.12.05, 23:37 ktore przemieszczaja sie autokarami pielgrzymkowymi i maja torebki z cegla w srodku Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: (ZZZMB) - no nie zasnę ! 12.12.05, 23:40 DOBRANOC. Brawo za torebkę z cegłą. Nieźle się dziś obśmiałem. gekon1979 napisał: > ktore przemieszczaja sie autokarami pielgrzymkowymi i maja torebki z cegla w sr > odku > Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: poprawka: WAWEL i Droga Królewska 12.12.05, 23:45 ZOMO: zmechanizowane oddziały miłośników odnowy zabij ojca matkę okazja pozostałych nie pamiętam ale pewnie coś wymyślicie aktualniejszego Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Nie Jarosław ! 12.12.05, 23:19 Tobie się już z jednym (!) wszystko kojarzy ! O kobicie mówiliśmy. O naszej przyszlej pięknej pani.- Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Nie Jarosław ! 12.12.05, 23:22 ale jaroslaw podobno ma cos w sobie z kobiety geye tak mowily na forum Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Ja bym geyom nie wierzył. 12.12.05, 23:24 To pokrętne nasienie. Chociaż... patrząc na naszą przyszla piękna Panią nie wiem co woleć.- Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Ja bym geyom nie wierzył. 12.12.05, 23:25 tak taki jestes madry to teraz se wyobraz ze to...........SOBECKA Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Sobecka !!! 12.12.05, 23:28 Wiesz - zażyłeś mnie ! Cholera. Miałem iść spać. Ale jak ja zasnę ? Gekonie, pomódl się za mnie. Błagam - nie Sobecka. I dobranoc ! gekon1979 napisał: > tak > taki jestes madry > to teraz se wyobraz ze to...........SOBECKA > Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Sobecka !!! 12.12.05, 23:31 hahahaha evul gekon hhahahaha tak wlasnie tak sobecka!!!!!!!! modlic sie!! ale do ktorego boga?? tu tylko Loki mialby wystarczajac duzo sprytu :P Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Sobecka !!! 12.12.05, 23:33 Co za Loki ? Nie nadążam ! A chcę iść spać.- Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Loki !!! 12.12.05, 23:38 Ile ja się tu dowiaduję. A ile uczę !!! Gudnajt. Tobie i ... Loki'emu.- Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Loki !!! 12.12.05, 23:40 nera!! a tak naprawde to pij duzo wodki, bo ona pomaga w przemieszczaniu sie w czasoprzestrzeni, dzieki czemu nie widzi sie tych calych koszmarkow(jak Sobecka) Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Wódka... 12.12.05, 23:41 Ja to koleżko mam za sobą. A Tobie odradzam... radzić. Pa ! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wódka... 12.12.05, 23:51 A ładnie to tak rżnąć z gekona?? biedactwo... Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Ja bym geyom nie wierzył. 12.12.05, 23:27 na jego miejscu znalazlabym kochankę -wielkości Calineczki Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: poprawka: WAWEL i Droga Królewska 12.12.05, 22:56 a jeszcze zeby wisla wylala! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: poprawka: WAWEL i Droga Królewska 12.12.05, 23:06 to juz zależy od motywacji politycznej pracowników kilku zapór powyżej Krakowa. myślę że prędzej Nowa Huta się zestarzeje Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: poprawka: WAWEL i Droga Królewska 12.12.05, 23:07 ;((( no to chociaz male pie..ecie w Poznaniu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 22:49 Heh, no to fajne święta będą :/ "...Lech... będzie się działo" :D Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.musial Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 22:59 Ale Wy wszyscy jestescie sfrustrowani. No normalnie nie moge. A wezcie sie utopcie w tym swoim pesymizmie. Macie w koncu pozywke dla ulubionej czynnosci Polakow - narzekac ile sie da. Szczerze to mi troche mi to zwisa jak bedzie wygladala uroczystosc. A tak w ogole to chyba nie macie zbyt duzo do roboty skoro tak nieustannie marudzicie. A idzcie ludzie w cholere z takim podejsciem. Ja tam sie ciesze ze swojego zycia, a to jak bedzie dzialal prezydent to troche tak srednio bedzie mnie dotykalo. Moze dlatego, ze nie musze wychodzic na ulice i krzyczec wszystkim do okien jak zyje, tylko po prostu prowadze sobie swoj zywot tak jak chce:) 3mcie sie i napedzajcie w swojej nienawisci. A niby tacy tolerancyjni, hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Jacy frustraci?! Jacy pesymiści?! Odwrotnie! :-) 12.12.05, 23:17 Mylisz pojęcia. Toż to znowu nastały czasu kabaretu (tak jak w 1992r.). Co włączysz Wiadomości, to nowy witz. Cieszy nas, że znowu doczekaliśmy ciekawych czasów :-) andrzej.musial napisał: > Ale Wy wszyscy jestescie sfrustrowani. No normalnie nie moge. A wezcie sie > utopcie w tym swoim pesymizmie. Macie w koncu pozywke dla ulubionej czynnosci > Polakow - narzekac ile sie da. Szczerze to mi troche mi to zwisa jak bedzie > wygladala uroczystosc. A tak w ogole to chyba nie macie zbyt duzo do roboty > skoro tak nieustannie marudzicie. A idzcie ludzie w cholere z takim > podejsciem. Ja tam sie ciesze ze swojego zycia, a to jak bedzie dzialal > prezydent to troche tak srednio bedzie mnie dotykalo. Moze dlatego, ze nie > musze wychodzic na ulice i krzyczec wszystkim do okien jak zyje, tylko po > prostu prowadze sobie swoj zywot tak jak chce:) 3mcie sie i napedzajcie w > swojej nienawisci. A niby tacy tolerancyjni, hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 23:23 masz sporo racji. Ale jak Ci wpadnie do domciu milicja ds moralności to przestanie zwisać. Ja nie jestem pesymistą ani nie sieję w sobie nienawiści. Też mi zwisa, tyle że wolę być zastrzelony niż zatłuczony . A poglądów nie zmienię bo jestem uparty i głupi jak Polak. I lubię się śmiać Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.musial Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 23:29 Racja, ze troche tych witzow sie nazbieralo ostatnimi dniami (sorry, ale z tym gwaltem na prostytutce to tez mi sie chcialo smiac:) Co do Po(M)licji do spraw moralnosci. Przywitam ich z usmiechem i nawet jak mnie bede mieli zatluc to tez sie do nich usmiechne. "Nie bójcie się więc tych, którzy zabijają ciało, ale duszy zabić nie mogą! Bójcie się raczej Tego, który może wtrącić do piekła i duszę, i ciało." (Mt 10:28) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Jeszcze jeden nawiedzony? :-( 12.12.05, 23:40 A weź sobie choć na chwilę wyobraź, że Boga nie ma - na jakiego idiotę byś wyszedł, olewając ciało! :-) andrzej.musial napisał: > Racja, ze troche tych witzow sie nazbieralo ostatnimi dniami (sorry, ale z tym > gwaltem na prostytutce to tez mi sie chcialo smiac:) > Co do Po(M)licji do spraw moralnosci. Przywitam ich z usmiechem i nawet jak > mnie bede mieli zatluc to tez sie do nich usmiechne. > "Nie bójcie się więc tych, którzy zabijają ciało, ale duszy zabić nie mogą! > Bójcie się raczej Tego, który może wtrącić do piekła i duszę, i ciało." (Mt > 10:28) Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Jeszcze jeden nawiedzony? :-( 12.12.05, 23:44 Oj, to skomplikowana propozycja... Wolę łatwiejsze. :-). Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Jeszcze jeden nawiedzony? :-( 12.12.05, 23:44 Palce lizać -odpowiedzieć .Ide spać .pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Jeszcze jeden nawiedzony? :-( 13.12.05, 00:13 legnij sie a spij carlitos35 napisał: > Gudnajt. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Jeszcze jeden nawiedzony? :-( 13.12.05, 00:03 Dobranoc bikej5 napisała: > Palce lizać -odpowiedzieć .Ide spać .pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 grzmie!!!z oburzenia!!!!!! 12.12.05, 23:47 i znowu tylko o tym seksie!!!!!!! i to jeszcze jakim nihilistycznym!!! olewac cialo, ladnie bardzo ladnie!!! faktycznie powinna byc policja od moralnosci a wiesz ze ... www.nacjonalista.org/newsy.php?id=756&dzial=1 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.musial Re: Jeszcze jeden nawiedzony? :-( 12.12.05, 23:51 spoko, skad tyle irytacji, niby tacy tolerancyjni, hehe. Przeciez tylko powiedzialem w co wierze i jakie jest moje stanowisko. Nikogo nie obrazilem i nie obrzucilem inwektywami, a tu zaraz idiota. Wiec Ci z usmiechem odpowiem, ze najwyzej wyjde na idiote:) Tego akurat sie nie boje, bo to strasznie relatywna ocena, a bedac konsekwentym w logice mojego rozumowanie, troche mnie srednio obchodzi co inni o mnie mysla:) troche mniej zolci prosze, bo przeciez podobno sie szanujemy, no nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: Jeszcze jeden nawiedzony? :-( 12.12.05, 23:55 Andrzejku, jak ty piyknie godas, prawiech jak ociec derechtor andrzej.musial napisał: > spoko, skad tyle irytacji, niby tacy tolerancyjni, hehe. Przeciez tylko > powiedzialem w co wierze i jakie jest moje stanowisko. Nikogo nie obrazilem i > nie obrzucilem inwektywami, a tu zaraz idiota. Wiec Ci z usmiechem odpowiem, ze > najwyzej wyjde na idiote:) Tego akurat sie nie boje, bo to strasznie relatywna > ocena, a bedac konsekwentym w logice mojego rozumowanie, troche mnie srednio > obchodzi co inni o mnie mysla:) troche mniej zolci prosze, bo przeciez podobno > sie szanujemy, no nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.musial Re: Jeszcze jeden nawiedzony? :-( 13.12.05, 00:03 qrde ludzie, kompleks macie tego ojca dyrektora, czy jak?? Jak juz ktos cos powie nie po Waszej mysli to zaraz ojciec dyrektor. Toz to juz chyba jakas histeria na pukcie ojca Tadeusza panuje. No to pobawmy sie w w gre: jak bardzo przypominam ojca Rydzyka? 1. Qrcze obydwaj jestesmy katolikami 2. ups, do tego jeszcze polakami 3. a do tego moje finanse tez nie zawsze sa jasne (zdarzalo mi sie dawac korepetycje i nie rozliczylem sie z fiskusem) 4. kiedys nosilem okulary 5. podobno gadam jak on no wiec??? normalnie stuprocentowy ze mnie ojciec dyrektor:) sorka, 99% bo jeszcze nie mam swojej rozglosni i szkoly, ale co sie odwlecze...:) pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 A maybacha to masz? 13.12.05, 00:07 bo jak nie masz, to szkoda, ale nie jestes o.derechtor andrzej.musial napisał: > qrde ludzie, kompleks macie tego ojca dyrektora, czy jak?? Jak juz ktos cos > powie nie po Waszej mysli to zaraz ojciec dyrektor. Toz to juz chyba jakas > histeria na pukcie ojca Tadeusza panuje. No to pobawmy sie w w gre: jak bardzo > przypominam ojca Rydzyka? > 1. Qrcze obydwaj jestesmy katolikami > 2. ups, do tego jeszcze polakami > 3. a do tego moje finanse tez nie zawsze sa jasne (zdarzalo mi sie dawac > korepetycje i nie rozliczylem sie z fiskusem) > 4. kiedys nosilem okulary > 5. podobno gadam jak on > no wiec??? > normalnie stuprocentowy ze mnie ojciec dyrektor:) sorka, 99% bo jeszcze nie mam > swojej rozglosni i szkoly, ale co sie odwlecze...:) > pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.musial Re: A maybacha to masz? 13.12.05, 00:08 qrde zapomnialem, ale on podobno golfem jezdzi (tak napisali w gw), wiec chyba nie bedzie tak trudno dorownac, co? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: A maybacha to masz? 13.12.05, 00:59 andrzej.musial napisał: > qrde zapomnialem, ale on podobno golfem jezdzi (tak napisali w gw), wiec chyba > nie bedzie tak trudno dorownac, co? sorki, golf mnie nie rajcuje. maybach to szyk! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 23:41 pozostaje nam się tylko śmiać. Ale szkoda Polski bo kończy marnie. Przecież nie po to byl 1980, 81, 89 i ileś lat bajzlu o nazwie demokracja żeby zamieniać to na najpaskudniejszą formę systemu A z tym gwałtem to bede mieć kłopoty; oprócz tłumaczenia że nie wszyscy Polacy są hydraulikami przyjdzie mi wyjasniać że gwałty to nie jest nasz sport narodowy. Już widze niezdrowe zainteresowanie i błysk w oczach podstarzałych Niemek. W dodatku żona powiedziała że mnie w delegację nie puści bo się boi... A ja tak lubię tych kilka euro Też mi smutno z tego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.musial Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 23:48 no z tym wizerunkiem naszym na obczyznie masz troche racje. No mi tez troche szkoda, ze tak sie troche Polske na dorbne rozmenia. Chociaz z drugiej strony nigdy nie wiadomo. Szczerze powiedziawszy srednio mi wychodzi interpretacja dziejow historycznych, bo tak troche trudno znalezc w tym wszystkim prawde absolutna (ja osobiscie odnajduje ja w Bogu, ale niektorych - patrz jeden z postow - strasznie to irytuje, a niby tacy tolerancyjni, hehe), wiec nie chce przyjmowac jednoznacznego stanowiska co do przyszlosci naszego narodu. Ja tam staram sie reprezentowac kraj na obczyznie najlepiej jak potrafie i po prostu jestem soba. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 13.12.05, 00:17 tolerancja i Bóg w Polsce; jesteśmy przesączeni, wręcz rzygamy. W imię boże, z bożą pomocą, alleluja i do przodu, opatrzność etc etc. Celowo z małych liter. Prezio elekt modlący się do ducha świętego, w bogu nadzieja, chrystianizacja europy i cały stek podobnych określeń które przypominają o kłótniach egzorcystów w dawnych czasach. Tematy żywe niemal na okragło od lat, przed pół rokiem mniej więcej był wspanialy temat o egzorcystach na jasnej górze. oj, działo sie i na szczęście zapisałem wszystko ( mogę podesłać albo wkleić jeśli chcesz na przemian zagłębić się w filozofię i śmiać do bólu ). Nie dziw się więc że zaczynamy być nietolerancyjni. Zresztą czynnik nienawiści nr 1: Radiomaryja i rydzyk jątrzą nienawiść od dawna i w dodatku skutecznie. Naród podzielił sie jak nigdy wcześniej pod względem wiary, pojmowania, zainteresowań, potrzeb... No i synonimem ciemnoty stał się właśnie katolicyzm. Nie wiara w Boga ( sam jestem wierzącym ) ale własnie sposób okazywania : poparcie danej siły politycznej, orientacja na zakłamanie, manifestacja poprzez choćby afiszowanie się z chodzeniem do kościoła itp. Nie ma to nic wspólnego z jakąkolwiek wiarą, Ewangelią, Bogiem ani nawet ze zdrowym rozsądkiem. Złapali - tak uważają - Boga w klatkę, obwożą, straszą, każą płacić datki i zaprzęgli do polityki. Do tego dolicz jeszcze obowiązkową religie w szkołach ( największe szkody ), wiele afer z udziałem kleru i katechetów, , animistyczne uwielbienie JP2 i jego niedawne przykre odejście. Sam szanowałem Wielkiego Polaka i Wielkiego Polityka w jego osobie ale to co się działo przechodziło pojęcie ludzi światłych. Porównać można jedynie z 3 światem. Tak więc spróbuj zrozumieć i nie gań nawet ateistów. Mamy po dziurki w nosie bogów, bożych, bożego, maryjnego itd. To zwyczajny odruch wymiotny zdrowych ludzi którym się przejadło Zazdroszczę Ci że już jesteś poza, ja jeszcze siedzę na miejscu, nie żałuję i robię to co potrafię: wyjaśniam ludziom poza granicami co się tu dzieje. Niedługo bycie sobą będzie niebezpieczne ale choć przestałem szanować ten kraj, nadal jestem i będe Polakiem. A polaka byle złamas i pokurcz nie wystraszy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.musial Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 13.12.05, 00:25 masz racje. Instrumentalizacja wiary nie powinna miec miejsca i nie znajduje dla niej usprawiedliwienia. Boli mnie to tym bardziej, ze sam jestem katolikiem, a z jakims oszolomem czy z ciemnogrodem wcale sie nie identyfikuje. Po prostu wierze w to co przekazuje Kosciol Katolicki i tyle, bo mam do tego prawo. Co do postepu, przeciez to tez jest cholernie realtywna sprawa, bez perspektywy dziejowej i odpowiedniego szeregu czasowego dla analizy przyczynowo-skutkowej mozemy jedynie podejrzewac, ktory kierunek jest blizszy rozwojowi. Miejsce, w ktorym obecnie mieszkam (wole nie precyzowac, bo zaraz odezwa sie glosy gdzie to zmywam gary itp.) na szczescie pozwala mi wyznawac moja wiare bez zadnego obnoszenia sie, noszenia koszulek, krzyczenia na paradach, itp. itd. A co do odruchu wymiotnego, tez takiego nabieram, kiedy czytam jednostronne komentarze gw:( ale kazdy ma prawo rowniez do nienawisci. ja wole zyc w radosci, nawet jesli nazwa mnie idiota:) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 13.12.05, 00:42 to jest jedyne chyba miejsce gdzie dyskutują ateiści o mentalności stalinowców, księża, politrucy z samoobrony i geje. Plus wielu etatowych krzykaczy. Z analizy kulturowo-dziejowej tylko tyle: polska była najbardziej tolerancyjnym państwem w dalekiej przeszłości, ominęły ją wszelkie wojny religijne, tu chronili się wszyscy innowiercy i było dobrze. Rozbiory napsuły, po rozbiorach pojawił się obraz państwa katolicjkiego, ciemnego i niechętnego obcym ( oprócz zaboru germańskiego ). Katolicyzm ocalił polską mowę ale ocalił też wszystkie polskie wady. I te wady: ksenofobię, nietolerancyjność, ciemnotę, niechęć do nowości obecni wodzowie interpretują jako zalety a głosicieli wychwalają i nagradzają jako krzewicieli największych wartości narodowych. Dla myślących inaczej zaczyna się robić ciasno i nieprzyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 23:52 r0b0l napisał: > pozostaje nam się tylko śmiać. mnie tez ten chocholi taniec smuci, ale chyba tylko w zarcie nadzieja, coz najlepsze kabarety i dowcip byl w trudnych czasach :P Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 13.12.05, 00:19 po czym siępoznamy pod celą czy za drutami: kwakwa buhaha za co siedzisz ; za kaczkę Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 13.12.05, 00:04 r0b0l napisał: > wolę być zastrzelony niż zatłuczony . A poglądów nie zmienię dosyc pesymistyczne pragnienia glowa do gory - az tak zle to nie bedzie Tyle, ze sobie nie poparadujesz zbyt wiele Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 13.12.05, 00:22 parady to nie ja. Przypomniał mi się cytat niemieckiego księdza z 1945 roku: jak przyszli po cyganów nic nie zrobiłem bo nie byłem cyganem, jak przyszli po pedałów nic nie zrobiłem bo nie byłem, jak przyszli po żydów nic nie zrobiłem bo nie byłem żydem. Jak mnie zabierali to nikt mi nie pomógł bo nikt nie był księdzem... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 13.12.05, 00:01 a co musiał?? ano musiał się włączyć, żeby wypróbować kompa... to i wypieki musiał (nomen- omen) mieć.... optymista?? prostaczek raczej, co to pusty żywocik przepędza.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.musial Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 13.12.05, 00:06 niby tolerancyjni, hehe. Nie chce mi sie z Toba gadac:) pzdr:) ps. 1. chyba Ci zostalo z przedszkola nabijanie sie z czyjegos nazwiska:) 2. jakis kompleksik mamy, ze sie nie umiemy przedstawic:) 3. a moze i jestem prostaczek, moze i moj zywocik jest pusty, ale przynajmniej jestem z niego zadowolony:) Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 23:24 Ha ha ha...warto się uśmiać z tego sfrustrowanego antykaczyńskiego chóru wujów.. Czy też wora... Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: Bedzie transmisja na zywo w Radyju? 12.12.05, 23:53 W Radyju może być..a w TVP musi...ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Bedzie transmisja na zywo w Radyju? 13.12.05, 00:02 mam nadzieje, ze tak; Pawel Kowal napewno sie postara; to twardy czlowiek z Galicji, wiec nie odpusci marianna_777 napisała: > Ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: No to pysznie ! ;) 13.12.05, 00:14 Musze tylko pare osob "podkrecic", zeby Pawel sie postaral; a moze i TVP pusci? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l znowu zastrzelę telewizor jeżeli będzie ;-) 13.12.05, 01:24 lepiej podkręć żeby były salwy armatnie i kawaleria. Prezydent na siwym koniu i nie chwąsy zacznie zapuszczać. Loczka Maciejówką przykryje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: 23 grudnia uroczyste zaprzysiężenie L. Kaczyń 12.12.05, 23:53 ups! tylko ciebie tutaj brakowało.... jak nic szeptaną pocztą się dowiedziałes jakie tutaj jaja odchodzą... tak, tak, o koronacji mówię... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, 13.12.05, 00:21 sowiecki agent i zbrodniarz, wprowadzil stan wojenny, i - probowal idiota zamknac nam "gebe" - zdlawil wolnosciowe pragnienia Narodu; cieszmy sie tym co mamy; ale: nie zapominajmy, na Boga, nie zapominajmy o tych, ktorzy tego nie dozyli; ja zawsze 13 grudnia placze; bo to jedyna sensowna reakcja; pozdrawiam Myslacych (reszta niech pozdrowi sie sama); Silesius Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, 13.12.05, 00:28 nie płacz bo przeżyłeś, ja też żyję choć mnie uszkodzili. Zapłacz lepiej nad tymi którzy uważają że wrona i tanki na ulicach to było dobrze dla kraju. Tak ponoć uważa większość ludzi grudnia 23 roku pamiętnego wykluła sie kaczka z jaja rydzykowego ... będzie powtórka z rozrywki i wówczas może zmienisz swoje hurra nastawienie do nowej władzy i nowej polski pewnie będziesz się cieszyć że marnie skończę Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, 13.12.05, 00:33 a weiszcie mi sa ludzie ktorzy nic zlego w 13 grudnia nie widza ja takie osoby spotykam, w pijalni piwa starzy dziadkowie, komunisci ale juz np stary zomowiec mowi, ze sa poje..i heh Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, 13.12.05, 00:43 czytalem wyniki sondaży : oprócz betonów jest dużo młodych Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, 13.12.05, 00:50 sluchaj jak osoba ktora ma 17 lat, ma cos wiedziec, jezeli w glowie ma tylko zabawe?? ;/ a jeszcze jakis bardz bardzo bardzo ale to bardzo madry gadajacy leb, w tv zacznie rozwazac, ze w sumie to swietnie ze byl stan wojenny - i przytoczy argumenty, ktore trafia do takiej glowki 17 letniej, to ta glowka pomysli sobie tak - ale ci ruscy to by wjechali, kumasz;/ ja tam mailem 2 lata jak byl stan wojenny, i guzik pamietam :P ale wiem, ze jaruzel przegial, tak sobie poczytalem to i tamto, posluchalem ludzi i wywnioskowalem ale jak mielismy 6 lat, i bnawilismy sie w wojne, to koledzy ktorzy byli niemcami zawsze wygrywali :P no bo Polacy przegrali, i zaczelismy sie licytowac, i moj kolega wykrzyknal na cale podworko: a ja jestem adolfem hitlerem, konsternacja, no to ja wywalil ze ja jestem Jaruzelski, zamknal sie i tego dnia wygralismy my, glupie prawda, ale powiedz mi jak 6 latek musial wiedziec kto to jaruzel ze nie protestowal, ze adolfa przebil :D Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, 13.12.05, 01:08 co do inwazji to do ostatniej niemal chwilimieliśmy instrukcje jak sie zachowywać. nie było mowy o koktajlachmołotowa bo t54 i nowszych byle g nie ruszysz ale chodzilo o masową akcję dezinformacyjną: niszczenie map, tablic, drogowskazów itp. Że conajmniej 5 dywizji stało na granicy polskiej to wiem na pewno, że w garnizonachw kraju szykowali się na najgorsze też wiem. mieszkałem we Wrocławiu koło dużej jednostki i znalem wielu Rosjan prywatnie A władza nam zrobiła dowcip... To że wyniki sondaży są takie a nie inne świadczyć może tylko o tym że było i jeszcze jest lepiej; dzieci mogły się bawić w piaskownicy, ludzie żyli w miarę spokojnie przez kilkanaście lat, możemy sobie pisać tutaj niemal co chcemy - jeszcze. I to zaleta wolności i demokracji. Nie mam pretensji że ludzie nie wiedzą, ot, nastał pokój i niech trwa jak najdłużej. A jak kaczka zechce to zburzyć w imię swojej paranoi to ją upieczemy w rydzykach. A w ostateczności jak się nie da to wyjedziemy. Za długo byliśmy wolni żeby teraz jeden z drugim kurdupel nam próbował zakładać kaganiec Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, 13.12.05, 00:40 nie smiej sie, bo nie z czego; dobrze wiesz, ze ani Kaczynski, ani Rydzyk, to nie Jaruzelski i jego nowy przyjaciel Michnik; jak mysle o "wolcie" Michnika, to szlag mnie trafia (takze za tego kisczaka, "czlowieka honoru"); slucham teraz - na przekor Wam wszytskim - RM: tam slucham glosow ponizonych i wypedzonych przez Jaruzela Emigrantow; i tu - dzisiaj wyjatkowo - spiewa Jacek Kaczmarski (wiem, ze Rydzyka nie lubil); a GW co? r0b0l napisał: > nie płacz bo przeżyłeś, ja też żyję choć mnie uszkodzili. > Zapłacz lepiej nad tymi którzy uważają że wrona i tanki na ulicach to było dob > rze dla kraju. Tak ponoć uważa większość ludzi > grudnia 23 roku pamiętnego > wykluła sie kaczka z jaja rydzykowego > ... > będzie powtórka z rozrywki i wówczas może zmienisz swoje hurra nastawienie do n > owej władzy i nowej polski > pewnie będziesz się cieszyć że marnie skończę Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, 13.12.05, 00:52 a czy ja pisze że lubie Michnika? Albo Kiszczaka? Zdecydowanie wolę Urbana bo jest przynajmniej uczciwą świnią i ma swoją godność. To nie moja wina że z jednej strony Michnik a z drugiej kaczki i rydzyk. mierzi mnie że nie ma tu ludzi którzy y mogli zostać poważnymi i porządnymi politykami. Zależy mi na Polsce i jestem wrogiem zarówno świni nr 1 jak i faszysty nr 1 jak i złodziejaszków jednojajowych. Kilkanaście lat bałaganu, coraz gorzej i w efekcie od prawie roku siedzę na walizkach. wokolo nienawiść jakiej nigdy nie było w narodzie. to chyba jednak nie jest mój kraj bo że ktoś mówi po polsku nie oznacza że jest Polakiem. Albo ja juz nie jestem. A z polski już za długo jest pośmiewisko. Znudziło mi się to permanentne czekanie na cud, sam mogę zadbać tylko o swój tyłek i wreszcie to zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, 13.12.05, 00:57 ale z pokladami nienawisci to tez troche przeginasz ;/ to jest roznie nie mozesz tak tego ogolnikowo mowic, ze Polska jest pelna nienawisci, moim zdaniem nie jest, chociaz cos tam sie dzieje ;) co do politykow mam podobne zdaniem, dlatgo zaczne popierac JKM tak jak mialem 18 lat :P, bo to wariat, a ja widze nadzieje tylko w szalenstwie, z tym ze ja widze gdzie indziej zagrozenie(moze to nie nienawisc, ale budzenie potworkow) dlatego uwazam ze zeby postawic nowy dom, na miejscu starego trzeba ten pierwszy zniszczyc - a tu tego nie bylo...moze i lepiej, bo bys sobie nie poczytal Urbana :] Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, 13.12.05, 01:00 oczywiscie stary dom trzeba burzyc, a nie ten co sie chce wybudowac - choc przez przypadek cos trafnego powiedzialem do sytuacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, 13.12.05, 01:13 w tych kręgach w których bywam spotykam się z nienawiścią bgardzo często. i może radioryja za często słucham... JKM fajny gość, szkoda że bez szans nowy dom: doskonale rozumujesz, od dawna mysle podobnie. Do tego potrzeba Lepera , tylko on jest w stanie rozwalić szybko, skutecznie i do piwnic. Kaczki to zrobią ale proces będzie długi i bolesny dla obywateli. to jak z obcinaniem psu ogona: po kawalku żeby mniej bolało ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, urban 13.12.05, 01:07 r0b0l napisał: > a czy ja pisze że lubie Michnika? Albo Kiszczaka? > Zdecydowanie wolę Urbana bo jest przynajmniej uczciwą świnią i ma swoją > godność. Tu juz przeginasz, bracie - wolec Urbana, tego Goebelsa WRONy zadziwia mnie zawsze ze nikt mu sie do skory nie dobral Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, urban 13.12.05, 01:19 urban - moim zdaniem - jest poczciwiną przy obecnych politykach. Świnia i karierowicz ale ma odrobinę klasy w tym co robi. Z przykrością muszę mu to przyznać. Do Michnika: idola pokolenia swego czasu straciłem cały szacunek jak obściskiwał sie z milerem, nie licze drobniejszych incydentów A Urban jak mówił że nieprawdą jest to było od razu wiadomo o co chodzi. Według mnie robił to ostentacyjnie i wyłącznie za pieniądze. No i w późniejszych czasach nie wlazł w tyłek nikomu choć wielu zabiegało. Szanuję to nie znaczy że lubię Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 13 GRUDNIA 1981. NIEJAKI JARUZELSKI, 13.12.05, 00:56 wielu spośród tych emigrantów znałem, nie było czego żałować. Śmieję się bo to co się dzieje obecnie doskonale mi przypomina ostatnie tygodnie przed 13 grudnia: taki sam bajzel, dezinformacja ludzi, wszystko sterowane przez władzę trzymającą się na uboczu. I jestem bardzo podejrzliwy w stosunku do kaczek i doceniam ich niebezpieczeństwo z ich strony lepiej niż ogól Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 żal mi ciebie robolu,media ci nie służą kolego... 13.12.05, 04:12 internauto. żadnego bajzlu w państwie nie ma. jest on tylko w głowach dziennikarzyn na posyłki ich obcojązycznych szefów. ja pierwszy raz w ciągu swojego już długiego życia czuję że Polską rządzą moi przedstawiciele. mam pełne zaufanie do PiSu i braci Kaczyńskich i premiera Marcinkiewicza. jeszcze nikt na forum gazety tak o tym nie pisał, więc ja jestem pierwszy pełen optymizmu..nie dajmy sią zwarjować przez frustratów co przgrali w wyborach..oni będą biadolić i narzekać do upadłego, bo taka rola opozycji..a to nie jest bajzel..wszelkiej pomyślności w nowym roku dla wszystkich internautów na forum GW... Odpowiedz Link Zgłoś
79er a moze wreszcie zaczniemy mowic o polskim rzadzie 13.12.05, 05:37 a moze wreszcie zaczniemy mowic o polskim rzadzie, znaczy rzadzie RP, polityce RP, politykach RP, anie rzadach pana X czy pana Y, moze wreszcie nasze polskie zakute glowy zrozumieja ze sami wybieramy i od momentu wyboru mamy rzad RP i Prezydenta RP, a jak nam sie nie podoba to musimy to zmienic anie obrazac sie i zaczynac stroic fochy ze to nie moj rzad tylko Belki, Millera, Marcinkiewicza, w koncu wszyscy wybieralismy Jaruzela, Walese i kwasniewskiego a ostatnio Kaczynskiego, wiec jak sie mowi a to potem trzeba powiedziec Bi zabrac sie do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.musial Re: a moze wreszcie zaczniemy mowic o polskim rza 13.12.05, 06:01 popieram. Najlatwiej jest wylewac smutki, zale i odgrazac sie czego to sie nie zrobi. A tu potrzeba pracy organicznej i tyle. Jakby kazdy robil co do niego nalezy to moze i tego wszedobylskiego narzekania byloby mniej:) Wszyscy krzycza gdzie ta demokracja, gdzie ta wolnosc slowa, itp itd. Ale wlasnie tutaj - w wolnych wyborach - przeciez tak dziala demokracja, wiec o co ten caly krzyk. Po co te nagonki na ojca dyrektora i jemu podobnych. Przeciez to jest demokracja i wolnosc slowa. Chce miec rozglosnie to ma. Jak ja finansuje? Nie wiem (Moze nieswiadomie wyznaje ojciec Tadeusz Smitha teorie i chce jak najmniej panstwa w gospodarce, wiec po co ma sie rozliczac:). Jak sie taka forma demokracji niepodoba to wprowadzic cezus, co by glupi narod nie mogl wybrac glupiego przedstawicielstwa i tyle. No a mimo wszystko to najpierw wiecej optymizmu w zyciu, bo normalnie smiac mi sie chce jak czytam, ze komus przeszkadza wzrost prezydenta-elekta (niby tolerancyjni jestescie, hehe). I ciagle tylko ten kaczyzm albo Torun. Ludzie czy Wy na tym forum juz staliscie sie tak przesiaknieci hipokryzja gw, ze sami zaczeliscie ja wyznawac. Jesli tak, to tylko mi pozostaly wyrazy glebokiego wspolczucia. Tak czy inaczej pozdrawiam Wszystkich serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: żal mi ciebie robolu,media ci nie służą koleg 13.12.05, 13:37 skoro tak uważasz to ufaj im dalej. pesymista to ktoś kto jest dobrze zorientowany, optymizm to nadzieja i pobożne życzenia. Mnie nie musisz żałować, ja sobie poradzę, pomyśl lepiej o kraju i szczęśliwych - na razie wyborcach. Wybory odbyły się demokratycznie, naród więc będzie miał to na co głosował. My, pesymiści za parę miesięcy nie będziemy wylewać swoich frustracji, zajmiemy się zwyczajnie sobą. A do głosu dojdzie wielu rozczarowanych optymistów: powtórzy się schemat z czasów AWS i LSD razy dwa. i będzie płacz i zgrzytanie zębów, już teraz wielu zwolenników PISu zastanawia się poważnie nad swoim wyborem: trochę za dużo niekompetencji i szkolnych błędów tego nowego rządu, leży wszystko tylko nie problemy prezerwatywy i poczęcia in vitro. Czyli powtórka z rozrywki. Jednym slowem jest dobrze, będzie lepiej z Bożą pomocą. Rząd i Prezydent nie mogą reprezentować w demokratycznym państwie tylko interesów swoich wyborców ( najwyżej 30% obywateli ) i albo dostosują się do wszystkich pozostałych albo skończy się demokracja. Za kilka miesięcy Twój optymizm znacznie osłabnie , za pół roku zaczniesz się poważnie zastanawiać czy opozycja nie miała sporo racji. Prawda, żadnej opozycji już wtedy nie będzie. Jeżeli się mylę to wszystko odszczekam dobrowolnie, jeżeli się nie mylę to też odszczekam bo mnie zmuszą. Chodzi mi o Polskę, nie udowadnianie po której stronie jest racja pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
esbek.z.gw 13 GRUDNIA 2006 JARUZEL STANIE PRZED SĄDEM ??!!!! 14.12.05, 00:51 MIEJMY NADZIEJE, ZE JARUZEL WKROTCE STANIE PRZED SADEM Odpowiedz Link Zgłoś