Dodaj do ulubionych

"Solidarność" bojkotuje Frito Lay

09.01.06, 07:48
Ciekawe dlaczego nie protestują pracownicy fabryki w Grodzisku, prawda? Jeśli
pamiętam, to związkowiec, którego zwolnili ogłosił, że ma tam 150 członków. I
co pod ziemię się zapadli, że górnicy ich muszą zastępować? Mam znajomą z
Grodziska, która twierdzi, że to był kombinator i nikt w zakładzie by za niego
złamanego grosza nie dał. Fajna nam się "Solidarność" zrobiła...
Obserwuj wątek
    • amelka33 Gazeta nie pisze całej prawdy 09.01.06, 08:03
      gazeta Wyborcza od początku historii nie pisze całęj prawdy. W Grodzisku jest za
      to dobrze znana. Facet, którego wywalili z roboty był zwykłym oszustem i sprawa
      trafiła do prokuratury. Superekspres opisał szczegóły. Zwiazkowiec, którego
      bronią teraz górnicze związki to były policjant wyrzucony dyscyplinarnie z
      roboty, który miał tez proces o fałszowanie dokumentów i przyznał się do winy.
      Teraz znów to samo. Każda firma wywaliłaby związkowca, który przez lata kłamie,
      że ma dużą organizację związkową, dostaje kasę na "działalność" od zakładu, a w
      rzeczywistości ma klku kumpli i zwiazek w Frito Laj nie istnieje. Przecież to
      zwykłe złodziejstwo. Dziennikarze tego nie wiedzą? Może boją się jechać do
      Grodziska i popytać ludzi?
      • entropia Re: Gazeta nie pisze całej prawdy 09.01.06, 20:50
        > gazeta Wyborcza od początku historii nie pisze całęj prawdy. W Grodzisku jest z> a> to dobrze znana. Facet, którego wywalili z roboty był zwykłym oszustem i sprawa> trafiła do prokuratury.
        ja się w tym artykule doczytałem o molestowanych pracownicach a nie o oszuscie...
    • garykuper Lepsi piją Pepsi 09.01.06, 09:44
      Bardzo dobrze, że ktoś troche wziął pod buta towarzyszy z "Solidarności". W
      większości zostali tam niestety cwaniacy i kombinatorzy. Gratuluje odwagi panu
      Szyszce, że pogonił oszusta. Pepsi na zdrowie!
    • ayran Re: "Solidarność" bojkotuje Frito Lay 09.01.06, 10:08
      Czy bojkot obejmie producentów ziemniaków na chipsy, czy przeciwnie - dostaną
      od związkowców stosowną rekompensatę?
      • qfc Inni zastapia Pepsi. Ludzie dalej beda zrec chipsy 09.01.06, 11:17
        I tyle.
        • aron2004 Re: Inni zastapia Pepsi. Ludzie dalej beda zrec c 10.01.06, 08:16
          e tam. U nas na Lubelszczyźnie SOlidarność czepia się prywatnych przewoźników
          busowych, dzięki którym kierowca z PKSu nie jest już panem na swoim Autosanie.
    • qfc Nie szantazowac tylko bojkotowac! 09.01.06, 11:15
    • paliwoda Niewolnicy w pracy 09.01.06, 11:48
      Piłem „Kroplę Beskidu”. Ale jak zorientowałem się, że nie jest beskidzka, tylko
      amerykańska, wróciłem do Nałęczowianki.

„- Nie rozumiem, dlaczego związkowcy szantażują nas groźbą bojkotu. Przecież
      takie działanie uderzyłoby w pierwszym rządzie w naszych pracowników.”
      Nie szanuję ludzi o mentalności niewolników, bo lubią swój status i włażą bez
      mydła w d... każdemu pracodawcy. A Pepsi robi na tym pieniądze. I nie mam nic
      przeciwko temu, żeby stracili pracę, jeśli nie chcą walczyć o swoje.
      A swoją drogą polski menagement średniego szczebla z taką ochotą i gorliwością
      eksploatuje pracowników, że często zagraniczny właściciel dowiaduje się ze
      zdumieniem, co się dzieje w jego fabryce dopiero po aferze – np. śmierć
      pracownika w łódzkim Indesicie, gdzie polscy menadżerowie średniego nadzoru
      kazali wyłączyć zabezpieczenia BHP aby narzucić obłąkane tempo pracy. Ale tam
      dostali wycisk od załogi i już podobno jest spokój.

Czy ktoś z forumowiczów ma listę polskich zakładów wykupionych przez Pepsi i
      produkowanych przez nie wyrobów ?
      • martasss W Grodzisku biją się o pracę we Frito Lay 09.01.06, 12:45
        Oj paliwoda, paliwoda, co ty wiesz o zyciu... Znajoma pracująca w Grodzisku
        opowiada jak fabryka nie może się opędzić od chętnych do pracy. Zarobki bardzo
        przyzwoite jak na warunki małego miasteczka, warunki pracy dobre, stosunki
        między ludźmi zupełnie normalne. To też wytłumaczenie, dlaczego ludzie z zakładu
        nie protestują, bo sami dobrze wiedzą, że tu wcale nie chodzi o żadną
        "niewolniczą" pracę tylko o rozgrywki między kierownictwem a jednym palantem z
        "solidarności"
    • cynik9 Jeszcze jedna pepsi prosze 09.01.06, 16:10
      "Z tego co wiem, górnicy często gaszą pragnienie pepsi ... - dodaje Kazimierz
      Grajcarek"

Z tego co wiem, pragnienie gornikow na wygorowane emerytury nie jest po prostu
      do zagaszenia - dodaje ja. Nie poddawac sie szantazowi ZZ!
      • arahat1 gasza pragnienie wodka ...... 09.01.06, 19:14
        byczac sie na wczesnych emeryturach
    • arahat1 od dizisiaj jem Frito Lay i popijam pepsi i cola 09.01.06, 19:12
      niecg gornicy naskocza mi na dzyndzel... do roboty!!!!!!!!!! a nie na wczesne
      emeryturki!!!!!
    • ak813 TEN SZYSZKO TO PRZYKLAD POLSKIEJ SLUZALCZOSCI 09.01.06, 19:49
      • mbishop A Ty jesteś przykładem polskiego buractwa 09.01.06, 22:33
        które pisze na Forum z włączonym Caps Lockiem...
    • 2560a Re: "Solidarność" bojkotuje Frito Lay 09.01.06, 21:48
      Dawno powinniscie bojkotowac. Wyjdzie to wszystkim na zdrowie. Zarcie
      chipsow /dawno wyjechalem z kraju , to nie wiem jak to sie czyta i dlaczego
      sie tak pisze???/i popijanie roztworem chemikaliow zrobi z was grubasow jak w
      ukochanej Ameryce. Naczynka do mozgu tez sie zapychaja i myslec logicznie
      czlowiek przestaje.Tyle jest wspanialych polskich wod i sokow!A precelka albo
      jabluszko se zjedzcie zamiast zagranicznej paszy objetosciowej.
      • absurdello Amerykański Prezydent już zjadł kiedyś precelka .. 11.01.06, 01:35
        a Królewna Śnieżka jabłuszko ! Do czego ty nas namawiasz ?!
    • piotrdx Re: "Solidarność" bojkotuje Frito Lay 10.01.06, 10:53
      A ja bojkotuje Solidarność i zacznę kupowac chipsy z Frito Lay
    • konrado84 Re: "Solidarność" bojkotuje Frito Lay 11.01.06, 01:14
      Jestem pracownikiem tego zakładu i to w jaki sposób ZZ próbują "odkuć" sie za
      wyrzucenie jednego ze "swoich" wzbudza we mnie jeszcze większą do nich niechęć a
      wręcz odraze! Jestem zwykłym pracownikiem fizycznym żeby nie było,że pionkiem
      (czyt. wyżej postawionym kierownikiem lub kimś z zarządu) ciężko pracuje na
      swoją pensje a zachowanie ZZ
    • konrado84 Re: "Solidarność" bojkotuje Frito Lay 11.01.06, 01:26
      Jestem pracownikiem tego zakładu i to w jaki sposób ZZ próbują "odkuć" sie za
      wyrzucenie jednego ze "swoich" wzbudza we mnie jeszcze większą do nich niechęć a
      wręcz odraze! Jestem zwykłym pracownikiem fizycznym żeby nie było,że pionkiem
      (czyt. wyżej postawionym kierownikiem lub kimś z zarządu) ciężko pracuje na
      swoją pensje. Zachowanie ZZ jest dla mnie śmieszne!!! nie ma ich w zakładzie
      ponieważ według mnie nie są one tam potrzebne, pracownicy tam zatrudnieni są
      świadomi swoich praw i obowiązków nie potrzebują "pośrednictwa" aby cokolwiek w
      nim zmienić, sami świetnie dają sobie z tym rade i to chyba z tym zarząd ZZ nie
      może się pogodzić. Stają się one po prostu coraz mniej potrzeby - część
      przedstawicieli straci swoje ciepłe posadki- jak wezmą się wreszcie za uczciwą
      prace to lepiej przysłużą się Polsce i polakom!!! :-)
      • jerry63 Re: "Solidarność" bojkotuje Frito Lay 11.01.06, 20:40
        Też jestem pracownikiem Frito Lay...
        ...bojkotuje Gazete Wyborczą.
        ...Panie Michnik kiedyś bronił Pan robotników - a dziś zatrudnia Pan byłe
        pismaka który siedzi i wymyśla Panu bajeczki a Pan mu płaci niezłą kase "lepsza
        bajeczka - lepsza kasa" - !!!!!!! zgroza
        ... jesli Pan chce Pracownicy Frito Lay kupią temu pismakowi bilet na pociąg do
        Grodziska Mazowieckiego niech przyjedzie i dowie sie całej prawdy o związkach
        zawodowych...
        Jestem rozczarowany postawą Gazety Wyborczej - ja dokonałem wyboru NIE gazecie
        wyborczej,

Jesli chodzi o Solidarność to juz tylko slogan, nazwa nic więcej teraz kojarzy
        mi się z cwaniactwem, --
    • gieroy_asfalta bandyci z Soli-durności mają tupet... 11.01.06, 21:37
      wymuszajacy haracze na społeczeństwe, demolujący miasto i atakujący policję
      zawodowi gangsterzy mają czelność moralizować.
      • counterfeiter Re: bandyci z Soli-durności mają tupet... 18.02.06, 11:30
        Faktycznie, chyba większość dużych firm stała się niewolnikiem związków
        zawodowych. Niestety, pracodawca w obecnym systemie prawnym może pieniaczowi ze
        związków, obibokowi, którys traszy mediami za przeproszeniem skoczyć. Dlaczego?
        Media, nierzetelne, niedoinwestowane, zatrudniające przypadkowe osoby
        posługujące się z trudem po polsku szukają tematów ludzkich. Najlepiej
        sprzedaje się krzywda ludzka. A że pismaki nie sprawdzają informacji w dwóch
        źródłach, tylko bazują na łzach, często generowanych- wychodzą z tego babole.
        To wszystko tak naprawdę nikomu nie służy, nie służy również Polsce, jako
        krajowi coraz częściej postrzeganemu jako państewko hałasujących obiboków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka