abcdefgh1992 31.08.25, 17:51 Kancelaria prezydenta odmówiła wpuszczenia na przemówienie K. Nawrockiego wszystkich mediów, oprócz Republiki. Prezydent dla wyborców PiS już się nie kryje z tym, że ma w dup.ie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babcia47 Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 17:56 Może i lepiej bo współczesna solidarność nie ma nic wspólnego z tą sprzed 45 lat szczególnie że na jej czele stoi człowiek który w tym czasie był w szeregach ZOMO . Niezła lekcja dla tych którzy pamiętają tamte czasy jak można zmienić historię, przekręcić ją dla własnych celów Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 17:59 Ale jego wyborcy i tak nie uznajà innych mediów niż Republika, więc ich w d.upie nie ma. Drugie pół narodu za to mu się swobodnie zmieści. Odpowiedz Link Zgłoś
johana741924 Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 18:09 Ten człowiek nie rozumie swojej funkcji, nie rozumie też że demokracja opiera się na pluraliźmie i wolności słowa i prasy. To że tylu ludzi popiera taki sposób prowadzenia polityki pokazuje jak bardzo Polska jest daleko w tyle za Szwecją , Norwegią czy innymi krajami europejskimi.Tam takie podejście do roli mediów zdyskwalifikowałaby go szybko Odpowiedz Link Zgłoś
szafkanocna Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 20:51 Co ty bredzisz. W Polsce jest tak od zawsze. Tu nie ma miejsca na pluralizm i nigdy nie było. W socjalizmie była jedynie słuszna partia i tak jest do dzisiaj- w zaleznosci od tego, która wygra, zawsze jest jedyna słuszna! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 21:41 Johana pisze o pluralizmie prasy 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 18:16 Ale przecież nie ma zakazu oglądania Republiki. iKażdy kto chce oglądać obchody może włączyć tę stację i oglądać, nie musi w innej. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 18:19 Żanetko, zakazu nie ma i nawet szczerze chciałam kilka razy obejrzeć. Jednak nigdy nie dało się nawet 10 minut wytrwać i musiałam przełączyć. Nie lubię gdy traktuje się mnie jak głupka i nie jestem w tym odosobniona Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 19:11 A gaki jest problem z patriotycznym przekazem Republiki? Odpowiedz Link Zgłoś
briar_rose Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 19:18 zanetka.x napisała: > A gaki jest problem z patriotycznym przekazem Republiki? Za bardzo przypomina propagandową reżimówkę z najczarniejszych czasów PRLu pod względem formy przekazu i treści. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 21:42 zanetka.x napisała: > A gaki jest problem z patriotycznym przekazem Republiki? Problematyczny jest patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 23:09 zanetka.x napisała: > A gaki jest problem z patriotycznym przekazem Republiki? Z patriotycznym nie ma żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 23:10 Że to szczujnia, a nie patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 06:59 zanetka.x napisała: > A gaki jest problem z patriotycznym przekazem Republiki? Patrzysz z punktu widzenia Rosji, dlatego dla ciebie to patriotyzm. My jesteśmy Polkami. Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 12:52 nie lubisz jak się cię traktuje jak głupka? to po co oglądasz telewizje w których mówią że po pół miliona na jachty dla prorządowych cwaniaków jest OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 13:42 To że nie jest to niczym złym wiem bo uczyłam się ekonomii i uprawiałam ją przez pół życia w pracy i prowadząc DG. Nie musi mi tego nikt mówić czy wmawiać że czarne jest białe . Te zagłówki choć jeszcze nie zwrócono pieniędzy za zakup już przynoszą dochody do budżetu w postaci podatków więc spłacają się zanim jeszcze stały się kosztem . Takimi " jachtami" pół życia pływałam po jeziorach wynajmując je na czas wakacji więc się nie podniecam tak bardzo ta nazwą Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 13:47 Ps. Ten cwaniak który na bazie jachto- zagłówek rozpoczął dodatkowa działalność musiał zatrudnić conajmniej jednego człowieka by nimi administrował, opiekował się więc w terenie trudnym o zatrudnienie przybył etat i z tego też będzie dochód do budżetu. Pozatym będzie musiał ponosić koszty ich konserwacji, zimowania, wodowania więc coś tam się też będzie kręcić gdy chodzi o wynajem, zakupy naterialoe itd Tak funkcjonuje gospodarka a wszystkio to generuje dochody do wspólnego budżetu z którego potem np buduje się drogi, szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 14:08 babcia47 napisała: > Pozatym będzie musiał ponosić koszty ich konserwacji, zimowania > , wodowania więc coś tam się też będzie kręcić gdy chodzi o wynajem, zakupy nat > erialoe itd Te łodzie musiałyby być administrowane, konserwowane i przechowywane niezależnie od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 00:36 >Te łodzie musiałyby być administrowane, konserwowane i przechowywane niezależnie od tego. Możesz mi to rozpisać, jak łodzie, [bo]zrobione[/b] na zamówienie tego konkretnego przedsiębiorcy po uzyskaniu przez niego decyzji z kpo, musiałyby być administrowane, konserwowane i przechowywane, gdyby nie zostały wytworzone? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 14:19 Ciekawa teoria. Może akurat nie produkuje się ich na zamówienie bo to zwykle zagłówki kabinowe ale jak mają być obsługiwane jachty stojące w stoczni hutniczej w jakim hangarze w porównanie do tej którą przez cały sezon porwała po jeziorach, trzeba ją wyciągnąć, dowieźć do miejsca zimowania, zabezpieczyć po wysuszeniu żagle i takielunek,bdokonac napraw kadłuba i go zakonserwować, pomalować, zabezpieczyć i zakonserwować okucia i części mechaniczne tj silnik, kuchenkę gdy jest na żaglowce w aneksie kuchennym, elementy hydrauliczne gdy ma zlrwik spłukiwany woda jeziorna, wyczyścić zęzy i odpływy itd. Mój mąż i dzieci byli żeglarzami w klubie i zimą mieli też co robić na przystani przy konserwacji sprzętu Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 14:28 babula spała na tych lekcjach o ekonomii i nie pamięta że na dotację forsę trzeba wydrenować z gospodarki i gdzieś tam w Polsce nie powstało przez to lekko licząc na pół miliona - dobrze płatne 6 miejsc pracy, ale babula z racji wieku lekcje ekonomii brała za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 14:31 przeliczyłeś ile miejsc pracy poszło się jeb...ać przez programy willa plus Glińskiego i Czarnka? No dawaj, dawaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 15:03 Co ty za bzdury opowiadasz? Pieniądze Polska otrzymała z UE w ramach dotacji, ponad połowa, czyli za darmo i bezzwrotnie a drugą połowę w ramach nisko oprocentowanego kredytu gwarantowanego przez wszystkie państwa i z długim okresem spłaty. Ponadto w przypadku tych dotacji beneficjent musi włożyć tzw wkład własny a co ważniejsze najpierw dokonać zakupu lub wykonać pracę np finansując je z kredytu lub środków własnych a dopiero po zakończeniu projektu i skontrolowaniu prawidłowości wykonania dostaje zwrot części kosztów. Koszty kredytu musi pokryć z własnych środków . Czasem dotacja jest wypłacana w transzach już w czasie realizacji projektu ale gdy wystąpią nieprawidłowości muszą być te pieniądze zwrozlcone. Tak oddać musiał dotacje wspaniały działacz PiS Mejza który próbował zrobić przekręt na kursach dla przedsiębiorców. W ten sposób akurat żadne potencjalne miejsce pracy nie ucierpi gdy ktoś otrzymuje dotacje, wręcz przeciwnie bo działalność która wspiera lub powoduje jej uruchomienie pobudza też inne dziedziny gospodarki. E tym przypadku szkutnictwo które produkuje zagłówki, przemysl który zapewnia materiały do konserwacji itd. Może zaraz nie będzie w tym przypadku dodatkowy etat ale zapobiegnie likwidacji jakiegoś lub pozwoli na podniesienie pensji skoro będzie więcej roboty Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 15:52 no właśnie sama potwierdzasz - ekonomia z komuny. Weź ty już idź lepiej na emeryture i głowy bzdurami nie zawracaj. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 15:59 Oj, nie porównuj mnie z prezesem choć on w pracy doktorskiej opiewał akurat sprawiedliwość socjalistyczna. Czegoś takiego jak ekonomia socjalistyczna nie ma i nigdy nie było a pozatym jest to poważna nauka z której przyznawane są nawet nagrody Nobla. A wracając do twojej wypowiedzi . Jakie widzisz błędy w tym co ja napisałam? Jakieś uwagi merytoryczne? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 16:03 A pozatym wytłumacz mi jak z "ekonomia komunistyczna" skleiły ci się dotacje pozyskiwane z UE? Fikołki stylistyczno- demagogiczne które tu uprawiasz zaczynają zahaczać o konieczność skorzystania z porady w poradni psychicznej , bo to już nawet nie jest traktowanie innych jak głupków Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 16:10 ja wiem że tobie klei się - wyciągnięcie z gospodarki pół miliona i skasowanie lub niepowstanie 6 - 8 miejsc pracy żeby dać fosę kolesiowi z PO - tobie się klei jako korzystne dla gospodarki, tak, tak, lekarz kazał przytakiwać, tak, tak Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 16:31 Nie rżnij głupa! Nie ma żadnego wyciągania i żadnego blokowania etatów,wbrew przeciwnie. Aga, nie zapomnij wziąć leki bo coraz bardziej plączesz się w tym co piszesz i zaczynasz bełkotać na piśmie Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Batyr i Solidarność. 03.09.25, 08:50 tak, tak, lekarz kazał przytakiwać, tak, tak... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Batyr i Solidarność. 03.09.25, 12:01 To dobrze, że chodzisz do lekarza i stosujesz się do jego zaleceń 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
johana741924 Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 18:21 zanetka.x napisała: > Ale przecież nie ma zakazu oglądania Republiki. iKażdy kto chce oglądać obchody > może włączyć tę stację i oglądać, nie musi w innej. W takim razie musi w Republice.W PRL też musieliśmy w TVP bo niczego innego nie było. Po to ginęli stoczniowcy, studenci, po to był ten cały wysiłek aby polski prezydent dawał poklask dla takich praktyk że nie ma wyboru i możliwości oceny tego co się dzieje z różnych punktów widzenia ? Pewnie i tak konstruktywnie nie odpowiesz bo nie za to ci płacą ale tak pytam w próżnię Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 21:45 zanetka.x napisała: > Ale przecież nie ma zakazu oglądania Republiki. iKażdy kto chce oglądać obchody > może włączyć tę stację i oglądać, nie musi w innej. Ani razu nie oglądałam tego ścieku :p Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 23:17 Nie no, ja zawsze uważam że skoro coś się odrzuca to trzeba wiedzieć dlaczego bo wtedy robi się to z własnego przekonania a nie cudzych opinii więc próbowałam. Jednak nie dałam rady tego oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 07:33 Ja próbowałam. Serio trzeba mieć nerwy. I nie mówię tylko o treści ale i jakości...paździerz. Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 16:16 jak się ogląd tefauen to jest dopiero paździerz - dziennikarka mówi do gościa - "gościnia" a to facet w spódnicy - hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 16:33 Nie wie, nie oglądam bo to się zrobiła stacja sportowa a nie informacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 19:19 no ale po co uczciwemu człowiekowi oglądanie przemówienia jakiegoś typa o którym krążą przedziwne plotki? to już lepiej obejrzeć nowy odcinek koreańskiej dramy "bon apepetit wasza wysokosc", a streszczenie pajacowania przeczytac w necie Odpowiedz Link Zgłoś
matogroso Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 19:44 Dlaczego ten Batyr tak wrzeszczy ? - krytykapolityczna.pl/kraj/fajnokatolicyzm-kosciol-zniecheca-rodzicow-do-edukacji-zdrowotnej/ Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 07:37 Ależ ta pani jest zero jedynkowa. Czarne albo białe. Do kosciła nie chodzę, do komunii dzieci nie poszły...ale to ja. Masa ludzi jest wierząca, sporej częsci do tego potrzebna instytutacja. Mnie zdanie biskupów nie interesuje ale wiele osób interesuje....i dobrze ze Terlikowski się wypowiedział. Pani zyje w jakiejś swojej banieczce, zupełnie jak ci biskupi. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 19:48 Może i dobrze 😉 Nie mogę tego gościa słuchać. Czemu on tak krzyczy? Przez ten wrzask niestety treść się nie przebija. Odpowiedz Link Zgłoś
abcdefgh1992 Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 19:49 Bo stadion z człowieka nigdy nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 07:38 Bo wie ze masa ludzi go nie słucha. Taka maniera, krzyknę to moze posłuchają Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 19:52 Można tylko mieć nadzieję, że będzie tego 5 lat, a nie 10. I "dziękować" w twarz znajomym wyborcom pisu! Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 19:54 abcdefgh1992 napisała: > Kancelaria prezydenta odmówiła wpuszczenia na przemówienie K. Nawrockiego wszys > tkich mediów, oprócz Republiki. > Prezydent dla wyborców PiS już się nie kryje z tym, że ma w dup.ie ludzi. Znowu nowy nikuś. Ile ty tego produkujesz. Republiki też nie wpuszczają na posiedzenia rzadu. Robotnicy walczyli o postulaty ekonomiczne. I na tym by się skończyło, gdyby nie nie robotnicy. A TVN protestuje przeciwko ograniczeniu wolności Republiki? Ale komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 20:08 Najpierw pracownicy republiki muszą nauczyć się dziennikarstwa. Zapominają że nie są na tych spotkaniach gwiazda programu i człowiek nie po to je oglądać by wysłuchiwać co im się uległo pod czaszką tylko mają zadawać sensowne pytania Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 11:46 >Republiki też nie wpuszczają na posiedzenia rzadu. to akurat nieprawda. Raz chyba nie wpuścili jak tzw. dziennikarz respubliki, o kulturze spod budki z piwem, napluł (tak, napluł) na operatora kamery innej stacji. Ten operator nic mu nie zrobił albowiem trzymał (oburącz) kamerę, umieszczona na ramieniu (jak to kamerzysta) i nawet nie miał fizycznej możliwości Dopóki troglodyci o pokroju kłaczka, nie nauczą zachowywać się wg podstawowych zasad kultury, powinni być wykluczani z takich spotkań. Tak jak nie wpuszcza się ludzi z bejsbolem czy pistoletem. Mnie to akurat mało martwi, że nie było wrzaskuna w tvn bo słuchać go się nie da. I tak przełączam kanał, kiedy tylko zaczyna wrzeszczeć, przesuwając jednocześnie skuna na drugą stronę dziąsła. A piotruś duda pacyfikował TVP. Akurat wtedy zaczynałam prace i doskonale pamiętam wojsko na korytarzach, z ostrą bronią w kaburach. To "zabawne" ze dziś to indywiduum stoi na czele solidarnosci, która tyle ma wspólnego z tamtą Solidarnościa, co ja z baletem. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 14:29 Był też jakiś incydent związany z popychaniem i rekoczynem tłumaczonym że to przypadek ale akurat przedstawicielom tej stacji się to przydarza w ostatnim czasie. Mnie zebrało na mdłości gdy podczas jakiejś akcji związanej z zabezpieczeniem terenu przez policję, mimo że głośno i wyraźnie było powiedziane że informacji na ten temat będzie udzielał rzecznik tej formacji " dziennikarz" R czepił się jakiegoś Bogu ducha winnego szeregowego funkcjonariusza i zarzucał go nie tylko pytaniami na które ten nie mógł odpowiedzieć ale dosłownie wypluwał mu w twarz to co on myśli na temat tej sytuacji. Wtedy dopiero R się rozkręcała i sama z zaciekawieniem się temu przyglądałam ale to pokazało czego można spodziewać się po niej i co widywałam później w podobnych przypadkach gdy trafiło do innych stacji Odpowiedz Link Zgłoś
matogroso Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 20:12 otusz sutenerzytrojmiasta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 07:02 Ciekawe, czy będzie proces, czy też nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
matogroso Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 08:12 "Mamy prawo mówić jak było" sutenerzytrojmiasta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 20:17 Nie mam potrzeby słuchania strumienia świadomości alfonsa. Odpowiedz Link Zgłoś
szafkanocna Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 20:56 Przy okazji wakacji w Polsce miałam dzisiaj bezpośrednią styczność z wyborcami Trzaskowskiego- z tzw. polską elitą intelektualną, a w tym wypadku trzema otyłymi kobietami w tlustych włosach, gdybającymi przy kuflu Tyskiego nad tym, jaki to nowy prezydent jest beznadziejny, rechocząc aż echo niosło przez jezioro, podczas przekazywania sobie żenujących żartów na jego temat. To jedne z was? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 21:39 No widzisz, nawet otyłe kobiety z tłustymi włosami wiedzą, że Batyr to alfons. Prawda się zawsze obroni 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
matogroso Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 22:06 Na dodatek pijące z kufla Tyskie. -- sutenerzytrojmiasta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 00:05 matogroso napisał: > Na dodatek pijące z kufla Tyskie. O fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 00:57 A co jest fuj w Tyskim? To jest polskie "y", a nie rosyjskie "u" 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 01:06 iwles napisała: > > A co jest fuj w Tyskim? > To jest polskie "y", a nie rosyjskie "u" 🤣 Swietnie znasz rosyjski. ja nie znam w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 05:59 No cóż, chodziłam do szkoły, kiedy rosyjski był obowiązkowy. Ty do szkoły w Polsce w ogóle nie chodziłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 03:07 Ja się wpisuję w tą narracje - alfons jest beznadziejny. Tak, że tak pisiorze Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 13:46 szafkanocna napisała: > Przy okazji wakacji w Polsce miałam dzisiaj bezpośrednią styczność z wyborcami > Trzaskowskiego- z tzw. polską elitą intelektualną, a w tym wypadku trzema otyły > mi kobietami w tlustych włosach, gdybającymi przy kuflu Tyskiego nad tym, jaki > to nowy prezydent jest beznadziejny, rechocząc aż echo niosło przez jezioro, po > dczas przekazywania sobie żenujących żartów na jego temat. > To jedne z was? Wypisz wymaluj, typowa kulturalna i chrześcijańska elita prawacka. Kim trzeba być, żeby wypisywać takie żenujące teksty. Mnie byłoby wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 07:25 >Przy okazji wakacji w Polsce acha... tyle wiesz o Polsce co ci napisze 'tłusta kobieta z brudnymi strąkami" pt. twoja mamusia albo teściowa. Nie mieszkasz w Polsce więc zajmij się swoją ojczyzną, zamiast pyszczyć na polskim forum. To nie twoje sprawy, odkąd wybrałaś sobie inna ojczyznę. Bądź uprzejma nie organizować nam życia, tu, w Polsce. Raczej zajmij się organizowaniem swojego zycia w nowej ojczyźne - którego najwyraźniej nie masz, skoro ciągle tu przesiadujesz. Mąż na budowie? a ty juz posprzątałaś cudze kąty? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 07:40 Niezależnie czy mam włosy umyte czy nie....nie uznaję, ze sutener i wyłudzacz mieszkania oraz bandzior z ustawek to człowiek na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 21:44 abcdefgh1992 napisała: > Kancelaria prezydenta odmówiła wpuszczenia na przemówienie K. Nawrockiego wszys > tkich mediów, oprócz Republiki. > Prezydent dla wyborców PiS już się nie kryje z tym, że ma w dup.ie ludzi. Ja mam metodę, kiedy ten pan przemawia, albo pokazują go w TV przełączam na inny kanał albo w ogóle wyłączam telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
areyoubetter Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 22:01 I oby tak zostało. Niech nie zaśmieca swoją gębą normalnych programów. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 23:01 Jest mi to całkowicie obojętne, bo i tak nie mam zamiaru oglądać przemówień tego patola. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 23:56 arthwen napisał(a): > Jest mi to całkowicie obojętne, bo i tak nie mam zamiaru oglądać przemówień teg > o patola. Trzeba sie oszczedzac. Ja tez nie ogladam tego patola Tuska albo patola Kosiniaka - Kamysza. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 13:54 malgosiagosia napisała: > Trzeba sie oszczedzac. Ja tez nie ogladam tego patola Tuska albo patola Kosiniaka - Kamysza. Tylko nie jęcz potem, że ktoś ci niesłusznie zarzuca, że obrażasz i rzucasz inwektywami bez powodu. Wątek jest o konkretnym polityku. I czy ci się to podoba czy nie, fakty wskazują, że nie jest to na pewno osoba uczciwa i wiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 07:40 A puszczają to wam w Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Batyr i Solidarność. 31.08.25, 23:16 abcdefgh1992 napisała: > Kancelaria prezydenta odmówiła wpuszczenia na przemówienie K. Nawrockiego wszys > tkich mediów, Witamy nowego trolla z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 14:04 malgosiagosia napisała: > abcdefgh1992 napisała: > > > Kancelaria prezydenta odmówiła wpuszczenia na przemówienie K. Nawrockiegowszystkich mediów, > > Witamy nowego trolla z PO. A co świadczy o tym, że to troll, że nowy i że z PO? Bo zamieścił znane wszystkim bulwersujące fakty o twoim ukochanym prezydencie "wszystkich Polaków". W jaki sposób może się w ogóle obronić informacja, że prezydent nie traktuje równo wszystkich mediów. To akurat twoje komentarze dobitnie pokazują, że jesteś trollem prawackim. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 07:16 Przed chwilą w wiadomościach na polsacie obejrzałam migawkę z wczorajszego przemówienia pana rezydenta, który mówił o reparacjach wojennych. Zaznaczył, że jeżeli ktoś ukradł albo zabił, to powinien przyznać się do tego i przeprosić oraz zadośćuczynić. Hahahahaha ... ciekawie to zabrzmiało w kontekście mieszkania p. Jerzego. Nie przyznał się publicznie, nie przeprosił, jedynie pod presją opinii publicznej niby przekazał na cele charytatywne. A co byłoby gdyby się nie wydało? Nadal byłby szczęśliwym posiadaczem kawalerki w Gdańsku??? Boże co za hipokryzja!!! Jak można nie mieć takiego poczucia obciachu, bo honor jest zarezerwowany dla porządnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
matogroso Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 09:10 Jeszcze będziemy wspominali Anżeja jako honorowego dżentelmena. sutenerzytrojmiasta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 12:01 sarah_black38 napisała: Zaznaczył, że j > eżeli ktoś ukradł albo zabił, to powinien przyznać się do tego i przeprosić ora > z zadośćuczynić. Hahahahaha ... A czy Batyr zwrócił pieniądze za pobyt w apartamencie deluxe? koszty pokryto z budżetu MIIWŚ Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 00:38 Że powinien, a nie że on sam tak robi. Ruskich też to nie dotyczy. I gra gitara. Na pewno różne kwiatki jeszcze się nie wydały, ale skoro osobistej ślubnej nie rusza statek miłości to czym mają się przejmować wyborcy kibola. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 00:42 niemcyy napisał(a): to czym mają się przejmować wyborcy kibola. Daj Panie Boze wiecej takich "kiboli", co to dziecko usynowil, magistra, zrobil, potem doktorat. a ty co co? Wychowalas jakies dziecko, doktorat zrobilas? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 05:00 Jeżeli to już wszystkie zalety alfonsa, to powiem, że mało, oj, bardzo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 05:42 Właśnie, jakoś otrzymał te tytuły. Porządna wiedza historyczna łączy się z wiedzą o procesach gospodarczych, a ten "pan", w podejrzany sposób pełniący funkcję prezydenta wywrzaskuje kompletną ignorancję. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 07:42 I to są te wartosci? Magostra ma w PL masa ludzi....rozumiem, ze w Rosji słabe warunki na studia ale bez przesady, dasz radę Odpowiedz Link Zgłoś
matogroso Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 14:06 malgosiagosia napisała: > niemcyy napisał(a): > > to czym mają się przejmować wyborcy kibola. > > Daj Panie Boze wiecej takich "kiboli", co to dziecko usynowil, magistra, zrobil > , potem doktorat. a ty co co? Wychowalas jakies dziecko, doktorat zrobilas? > > > No właśnie Małgosiu. sutenerzytrojmiasta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Batyr i Solidarność. 03.09.25, 18:33 malgosiagosia napisała: > niemcyy napisał(a): > > to czym mają się przejmować wyborcy kibola. > > Daj Panie Boze wiecej takich "kiboli", co to dziecko usynowil, magistra, zrobil > , potem doktorat. a ty co co? Wychowalas jakies dziecko, doktorat zrobilas? > > Wystarczy, że jest uczciwym człowiekiem, nikogo nie okradła ani oszukała. Nie pomogą doktoraty kiedy człowiek chamowaty ... stara prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 12:08 abcdefgh1992 napisała: > Kancelaria prezydenta odmówiła wpuszczenia na przemówienie K. Nawrockiego wszys > tkich mediów, oprócz Republiki. To taka prewencja. Gdyby naszła go ochota zagrać solo na harmonijce - jak w czasie debaty - to rospublika wytnie A te inne media od razu będą imputować uzależnienie, że daje w dziąsło i takie tam Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 13:34 Ponieważ bardzo dobrze pamiętam czasy PRLu, a potem Solidarności, jest mi teraz bardzo smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Batyr i Solidarność. 01.09.25, 22:54 abcdefgh1992 napisała: > Kancelaria prezydenta odmówiła wpuszczenia na przemówienie K. Nawrockiego wszys > tkich mediów, oprócz Republiki. > Prezydent dla wyborców PiS już się nie kryje z tym, że ma w dup.ie ludzi. Jak zwykle klamiesz. „Zgodnie z decyzją organizatorów, czyli NSZZ ‘Solidarność’, na niedzielne uroczystości w Gdańsku nie wpuszczono naszych kamer. Nie otrzymaliśmy akredytacji…” „W zamyśle organizatorów moglibyśmy pokazać tylko to, co pokażą kamery jednej prawicowej stacji. Na to nie ma i nie będzie naszej zgody.” „Decyzja organizatorów… łamie szereg przepisów prawa… narusza konstytucyjną zasadę wolności prasy…” Nie przezydent, a organizarorzy tej uroczystosci. Jestem przeciwna takiemu postepowaniu, ale niech sobie Tusk i inni przypomna, o Trzaskowski jeszcze, ze nie wpuszczali Republiki na wydarzenia polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 00:26 To mówisz, że sztab alfonsa nie znał scenariusza imprezy i wszystkich ustaleń? Chociażby w celach bezpieczeństwa? To jeszcze gorzej! 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 00:29 iwles napisała: > > To mówisz, że sztab alfonsa nie znał scenariusza imprezy i wszystkich ustaleń? > Chociażby w celach bezpieczeństwa? > To jeszcze gorzej! 🤦♀️ A co ty, ku.wa jestes, ze wiesz, kto alfonsem? Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 07:29 >A co ty, ku.wa jestes, ze wiesz, kto alfonsem? ooo, cisnienie skacze? uważaj bo żyłka pęknie. o tym, co robił batyr w hotelu, stojąc na bramce, wiedzą wszyscy, dzieki pracy dziennikarzy. Oczywiscie nie tych z respubliki, tylko tych znienawidzonych np. z tfałenu (ale nie tylko, zmartwię cie). I właśnie dlatego są znienawidzeni i niewpuszczani. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 07:33 Każdy, kto dostarcza kobiety w celach nierządu jest alfonsem. No przykro mi, że ty tego nie wiesz 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
matogroso Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 14:02 Tak że ten panie tego : sutenerzytrojmiasta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 07:44 Nie wiesz kicia kto to alfons? Służe pomocą: сутенер...teraz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 07:43 Mówisz ze taki burdel tam mają?? Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 10:31 >niech sobie Tusk i inni przypomna, o Trzaskowski jeszcze, ze nie wpuszczali Republiki na wydarzenia polityczne to ja ci też przypomnę - republika nie została wpuszczona, i to chyba tylko raz bo teraz ciągle pyszczy na każdych konferencjach, wtedy kiedy "dziennikarz" tej stacji opluł (tak, wydali ślinę ze swojej paszczy) operatora kamery z innej (wrogiej, oczywiście) stacji. Nie zostali wpuszczeni bo to chamy zwykłe, bez podstawowych zasad kultury. Jak nauczą sie zachowywać kulturalnie to nie będą mieli problemów. Bądź uprzejma nie szerzyć tu propagandy pisiowej bo ja zawsze znajde odpowiedź więc marne twoje wysiłki. Odpowiedz Link Zgłoś
matogroso Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 14:09 Niech on tak nie wrzeszczy. Może jakiś apel /list otwarty w sprawie tych jego wrzeszczących decybeli ? sutenerzytrojmiasta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 14:39 Mały, żałosny, wrzaskliwy ujek. Odpowiedz Link Zgłoś
matogroso Re: Batyr i Solidarność. 02.09.25, 15:09 Usuwa flagi unijne z kancelarii prezydenckiej , uwierają. Szachermachera też uwierają. wyborcza.pl/7,75398,32217393,flagi-ue-znikaja-z-palacu-prezydenckiego-jak-karol-nawrocki.html#s=S.TD-K.C-B.4-L.1.duzy Odpowiedz Link Zgłoś