usiruf Alkud - pytanie techniczne! 10.01.06, 19:18 > PO przez kilka miesięcy robiło przysłowiową trzodę Jakie sa przyslowia z "trzoda", bo mnie to bardzo zaciekawilo? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Alkud - pytanie techniczne! 10.01.06, 19:35 Jest sporo. Na złodzieju trzody czapka karakułowa. Kto pod trzodą dołki kopie sam w nie wpada. Mądra trzoda po szkodzie. Po trzodzie ich poznacie. Odpowiedz Link Zgłoś
vicious_me Re: Alkud - pytanie techniczne! 10.01.06, 19:40 hmmmm.... "gdzie trzody rąbią tam świnie lecą" :] Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas KOALICJA PIS -PO ? TAK.ALE BEZ TUSKA ! 10.01.06, 19:41 Tusk podobno wzywa do rozmów. Posłuchajcie sobie co Tusk Rokita Komorowski plotą w mediach. Jeden wielki atak na PIS. Z jednej strony wołają o rozmowy. A z drugiej plują jadem pomówień ,manipulacji i dezinforamnacji. Czy ktoś kto chce rozmawiać tak się zachowuje??? Mówiłem i będę powtarzał do znudzenia: Partia Tuska i Rokity Platforam Obłudników ciągle jeszcze gra. Dla nich jeszcze trwa kampania wyborcza. Po raz kolejny zarzucają PiSowi wszystkie złe cechy które .....oni sami posiadają. PO pod kierownictwem Tuska ,Rokity i Komorowskiego myśli ,że Polacy do zgraja tępych idiotów. Widzimy waszą obłudę , wasz fałsz . wasze zakłamnie i wasze medialne manipulacje ,których celem jest nie koalicja z PISem ale niszczenie PiSu. Bo śmieli wyrać wybory z jedynie "słuszną " Platformą Obłudników... Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
merkava505 Re: KOALICJA PIS -PO ? TAK.ALE BEZ TUSKA ! 10.01.06, 19:45 Nieważne "z kim" czy "bez kogo" :-) Ważne jest jedno - NA JAKICH WARUNKACH. I czyich - teraz już nie ma żadnych wątpliwości, że na warunkach Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars koalicja PIS to hanba.... 10.01.06, 20:45 niech sie sami udlawia wladza.... Odpowiedz Link Zgłoś
merkava505 Re: koalicja PIS to hanba.... 10.01.06, 21:00 Dla kogo ? Wejście do rządu PiS to dla PO wyłącznie korzyść - powrót do czynnej polityki oznacza dla nich co najmniej zachowanie osiągniętej pozycji. Pozostawanie w opozycji to gwarantowany spadek ich popularności i wewnętrzny rozkład. Nie mają wyboru :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: koalicja PIS to hanba.... 10.01.06, 22:09 oczywiscie z maja wybor. SLD PO siln aopozycja....i torpedowanie reform PiS Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: KOALICJA PIS -PO ? TAK.ALE BEZ TUSKA ! 10.01.06, 21:13 Nieważne "z kim" czy "bez kogo" :-) > Ważne jest jedno - NA JAKICH WARUNKACH. > I czyich - teraz już nie ma żadnych wątpliwości, że na warunkach Kaczyńskiego. No tak. To Kaczyński wygrał wybory, więc chyba logicznym jest ,że to on stawia warunki. Gdyby wygrał Tusk z Rokitą byłoby odwrotnie. Proste jak cep. Odpowiedz Link Zgłoś
merkava505 Re: KOALICJA PIS -PO ? TAK.ALE BEZ TUSKA ! 10.01.06, 21:40 Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Nie dyktuje się warunków silnej partii która weszła do parlamentu zaledwie kilkoma punktami mniej. Z taką partią zawiera się kompromis, Kaczyński tego nie zrobił - FAKT. Pytanie - DLACZEGO ? Odpowiedź brzmi - bo chcieli więcej władzy. Czy można czynić im z tego zarzut ... ? Polityka to przecież walka o władzę, rozumiem rozgorycznie PO ale czy można mieć o to do Kaczyńskich pretensje ? Tym bardziej że nominowaniem Gilowskiej udowodnili, iż potrafią realizować swoje polityczne plany z maestrią i pewnie :-) "Polityka to nie zabawa dla sentymentalnych panienek" L.Miller Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak PO jest gwarantem bezpiecznej polityki 10.01.06, 19:50 Rzadzenie jednej partii nigdy Polsce nie wyszlo na dobre. Styl rzadzenia PiS przypomina styl rzadzenia PZPR, ktore takze nie tolerowalo innych i krytyki. PO powinno wejsc do rzadu i byc tam gwarantem liberalnej polityki (liberalnej w sensie nie-fanatycznej). Sa to partie, ktore sie uzupelniaja i pilnuja wzajemnie. PO aby PiS nie stala sie partia wyznaniowa zas PiS, aby PO nie stala sie li¨tylko partia liberalna w sensie politycznego liberalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonymsmierc Re: PO jest gwarantem bezpiecznej polityki 10.01.06, 20:15 ja-polak napisał: > Rzadzenie jednej partii nigdy Polsce nie wyszlo na dobre. Styl rzadzenia PiS > przypomina styl rzadzenia PZPR, ktore takze nie tolerowalo innych i krytyki. > oprócz tego , ze sie mylisz to należy wspomnieć , ze PZPR rządziła z nadania Moskwy a dokładniej przyniosły nam ją(PPR) sowieckie bagnety Odpowiedz Link Zgłoś
starymason Re: PO jest gwarantem bezpiecznej polityki 10.01.06, 20:18 wlasciwie to ten tez rzadzi z nadania moskwy jak wyjasniaja nam kilak postow wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
platfus-lewus PO jest gwarantem dla SLD i esbecji !!!!!!!!!!!!!! 10.01.06, 21:26 po i sld to prawie to samo ! po to farbowane lisy bardziej niebezpieczne dla Polski niż postkomuna !! patrz zyciorysy olechowskiego, rokity i tuska ! rządy z po to powrót do postkomunizmu ! Odpowiedz Link Zgłoś
grali1 Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 10.01.06, 20:04 Alkud jak jesteś świniopasem, to wszędzie widzisz nierogaciznę! Uspokój się, spokojnie, nie denerwuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars ..i dlatego powinny sie trzymac razem 10.01.06, 20:53 aby juz za 4 lata przejac wladze.... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk PO bez koryta jak ryba bez wody . 10.01.06, 20:27 Tak obserwujac tych dwóch PO-wych blizniaczków tj. "Tłóska i Rokitke " dochodzę do wniosku , ze sie chłopaki zagubili i chyba są chorzy . Zagubieni - bo nie mają władzy , chorzy bo bla-bla-ją " od rzeczy". Oświecenie po Dniach Skupienia jeszcze nie nadeszło ... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Brynk, co ci na nich zalezy 10.01.06, 22:37 ojca Dyrektora do rzadu i juz. Przeciez go uwuielbiasz Odpowiedz Link Zgłoś
jaza01 Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 10.01.06, 21:39 Nie chcialabym zeby PO wchodzilo w taka koalicje.Juz teraz widac slabosc PiS bo siegaja po ludzi z PO.Zobaczymy jak to sie rozwinie,ale PiS zycze wszystkiego najgorszego.Daj Boze. Odpowiedz Link Zgłoś
merkava505 Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 10.01.06, 21:48 Mam rozumieć, że zawsze byłaś przeciwna obiecywanej przez dwa lata wyborcom koalicji POPiS'u ? Czy dopiero po wyborach zapałałaś taką niechęcią do PiS :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 10.01.06, 21:59 Ja byłem i jestem przeciwny takiej koalicji ale muszę przyznać, że PiS imponuje skutecznością. Odpowiedz Link Zgłoś
merkava505 Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 10.01.06, 22:06 Widocznie Kaczory im starsze tym lepsze :-) Ja ich będę podziwiał jeśli nie popełnią błędu, a za sukcesami politycznymi przyjdą ekonomiczne. Za pół roku - rok nikogo nie będzie obchodził skład rządu, a jedynie realne efekty jego działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 10.01.06, 22:19 Jest pewna zasada kulinarna. Jeżeli podaje się kaczkę w maladze, to kaczka powinna być młoda a malaga stara. Nigdy na odwrót. PS. W sukcesy PiS wierzę jak w biustonosze z firmy Hawaje. Tyle tylko, że na Hawajach biustonoszy się nie nosi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 10.01.06, 22:40 merkava505 napisał: > Widocznie Kaczory im starsze tym lepsze :-) > Ja ich będę podziwiał jeśli nie popełnią błędu, a za sukcesami politycznymi > przyjdą ekonomiczne. > Za pół roku - rok nikogo nie będzie obchodził skład rządu, a jedynie realne > efekty jego działalności. Gadaniem sie gospodarki nie uratuje. Jak na razie Marcinkiewicz ma duzo pomyslow, ale nie ma na nie funduszow. Pani Zyta bedzie dobrze dzilac, jesli bedzie parlamentarne poparcie. A na poparcie LPR i SO nie liczylbym zanadto Odpowiedz Link Zgłoś
merkava505 Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 10.01.06, 22:56 LPR i SO poprą budżet. Po wchłonięciu ich elektoratu przez PiS ich praktycznie już nie ma. Wcześniejsze wybory to dla nich wyrok śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 10.01.06, 22:12 I całe szczęście. Mam gorącą prośbę do Donlada Tuska - nie bądź waść w gorącej wodzie kąpany. Spokojnie, spokojnie, oni się sami wykończą. Odpowiedz Link Zgłoś
merkava505 Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 10.01.06, 22:20 Szybciej Tusk wykończy PO, czas pracuje na niekorzyść Platformy. Im słabsza będzie ich pozycja, tym gorsze warunki zaproponuje im rosnący w siłę PiS. Na ich miejscu brałbym co dają i jeszcze podziękował :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 10.01.06, 22:22 > Na ich miejscu brałbym co dają i jeszcze podziękował :-) Kłaniając się czapką do ziemi. Tak to się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
merkava505 Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 10.01.06, 22:35 Finalny efekt długotrwałych osobistych frustracji Tuska był łatwo przewidywalny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
turystax Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 11.01.06, 00:31 Nie zgadzam się, że chodzi tylko o Tuska. W PO i wśród zwolenników jest dość duszo poszołomów, którzy święcie wierzą w swoją misje jako elity (nawet jeśli niektórzy nie mogą dostać się do salonu narzekając na układy i układziki). Dla przeciętnego poszołomiaka, chociaż mało wie o życiu, jest oczywiste że ludzie wykształceni, porządni i z sukcesami, są tylko w salonie. Wszystko co rząd zaczyna wprowadzać lub planuje, już teraz jest złe i wywołuje katastrofę. Typowy poszołom nie zauważa, że jego reprezentanci, dla doraźnych celów walki politycznej i bez namysłu, sklecili największy bubel prawny i ekonomiczny. Solidarnie podnieśli łapki z Giertychem i Lepperem za ustawami z powodu których wszyscy będziemy musieli zapłacić około 1,5 miliarda złotych. Świetna prognoza ewentualnych samodzielnych rządów Platformy Obywatelskiej. Chyba wyborcy PO powinni zwrócić wreszcie uwagę, że postawili na ludzi nieprzygotowanych do rządzenia, bez strategi, nieodpowiedzialnych amatorów kierujących się emocjami. Sugestia by w następnych wyborach aby nie wybierać poszołomów jest jak najbardziej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 10.01.06, 22:21 Czy zwrot "waść" nie był używany pomiędzy szlachtą? Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Zyta chwali rząd Marcinkiewicza 10.01.06, 23:00 Gilowska w rozmowie z Olejnik stwierdziła że zapoznała się z programem rządu i "ocenia go (program) jako dobry a miejscami bardzo dobry, na pewno nie socjalistyczny". Coż, tego przestraszyli sie prominenci z PO, wychodzi na to że nie są zbawcami Polski. A jak coś zaczyna dobrze iść to trochę głupio sypać piasek pod koła, lepiej sie podłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Tusk przegrywa, i szuka ostatniej deski ratunku 10.01.06, 23:24 Marcinkiewicz nie idz na to; PO mysli, ze za pomoca Gilowskiej w rzadzie przejmie rzad (gdyby doszlo do koalicji); poczekajcie; PO i tak sie rozpadnie, a nieudacznik Tusk, oby jak najszybciej poszedl na polityczna zielone trawke Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 polityka kadrowa 11.01.06, 00:03 Rozmawia dwóch posłów rządzącej partii: -wiesz byłem wczoraj u szefa w sprawie mojej nominacji na ministra. -i co? -zaprosił mnie na kolację,pojechałem a on mi mówi że mogę zostac doradcą do spraw rodziny. -i co zrobiłeś??? -roześmiałem mu się w jajca. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: polityka kadrowa 11.01.06, 00:40 to calkiem mozliwe, gdyby PO byla u wladzy vinc0 napisał: > Rozmawia dwóch posłów rządzącej partii: > -wiesz byłem wczoraj u szefa w sprawie mojej nominacji na ministra. > -i co? > -zaprosił mnie na kolację,pojechałem a on mi mówi że mogę zostac doradcą do > spraw rodziny. > -i co zrobiłeś??? > -roześmiałem mu się w jajca. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Tusk przegrywa, i szuka ostatniej deski ratun 11.01.06, 00:15 Miejmy nadzieję, że premier czyta to forum. Inaczej nie będzie mógł skorzystać ze światłych rad i wskazówek. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk przegrywa, i szuka ostatniej deski ratun 11.01.06, 00:41 bylby skonczonym glupcem, gdyby przejmowal sie gw, i naszymi postami na forum oktawianc napisał: > Miejmy nadzieję, że premier czyta to forum. Inaczej nie będzie mógł skorzystać > ze światłych rad i wskazówek. > Odpowiedz Link Zgłoś
waclawr Re: Marcinkiewicz: szanse na koalicję z PO są nie 11.01.06, 00:20 człowieku to ,ze wypisujesz kilka bzdur to nie znaczy ,ze masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 nierealne szanse? po jakiemu to? 11.01.06, 14:20 Czy Marcinkiewicz faktycznie tak powiedzial, czy w cytowaniu cos przekrecili? "Szanse na powstanie obecnie koalicji PiS-PO ocenia jednak jako "nierealne"" Koalicja moze byc nierealna, szanse moga byc male, ale nie szanse nierealne. Proponuje, by PiS wychowanie patriotyczne zaczal od nauki polskiego (i logiki) wlasnego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś