Dodaj do ulubionych

Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory

28.01.06, 00:58
Tusk pogrąża się w paranoi. Wziął szmal za niewykonane dzieło i ma problem.
Jest to jednak problem Tuska, Rokity, Komorowskiego, Gronkowiec i
Niesiołowskiego. Nie jest to sprawa PO a tym bardziej Polski. Donaldzina z
jedną szarą komórką proponuje pucz, kryterium uliczne, rewolucję - byle tylko
zadowolić osoby, które opłaciły dwie przegrane kampanie.
Trzeciej nie sfinansują. Dlatego ryzy, sepleniacy Kaszub goni w pietkę :)
Obserwuj wątek
    • cimoszenka Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 01:00
      Gratuluję Panie Tusk. Ma Pan wiele racji i trzeźwej oceny. Obawiam się, że
      hołota z Prawa i Syfilisu niewiele zrozumie z tego ma Pan do przekazania więc
      zaraz zaczną się klonować i poniżać Pana. Taka już rola holoty.
      • silesius.monachijski Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 01:06
        miodowicza i subrawczych metod mu gratulujesz? zapomniales juz jarucka? wstyd

cimoszenka napisał:

> Gratuluję Panie Tusk. Ma Pan wiele racji i trzeźwej oceny. Obawiam się, że
        > hołota z Prawa i Syfilisu niewiele zrozumie z tego ma Pan do przekazania więc
        > zaraz zaczną się klonować i poniżać Pana. Taka już rola holoty.
        >
        • lwaw Pytam się, czy Tusk jest chory, czy tylko... 28.01.06, 19:38
          nietrzeźwy?!
          • donkowalski Re: Pytam się, czy Tusk jest chory, czy tylko... 28.01.06, 23:57
            jest tu jeszcze pare innych kwiatkow, ktore fanom POtluczonych powinny dac do
            myslenia (ale gdzie tam!):

KWIATEK 1
            REDAKTOR:Macie pomysł, jak robić kampanię?

TUSK:Mamy i aż strach mówić.

REDAKTOR:Taki wyrafinowany?

TUSK:Tak bym tego nie ujął.

REDAKTOR:Brutalny?
            (...)

REDAKTOR:Czyli będziecie atakować?

TUSK:Jak ktoś się wychował na podwórku, to dobrze wie, że kluczowe znaczenie ma
            to, kto pierwszy uderzy. (...)

DONALD-INTELEKTUALISTA, DONALD-GENTLEMAN, DONALD-CZLOWIEK Z KLASA! ...CZYZBY?

KWIATEK 2
            REDAKTOR:No właśnie, gdzie te różnice? Np. jak PiS jesteście za zakazem parad
            równości.

TUSK:Nie mówiłem, że jestem za zakazem takiej demonstracji. Choć nie wydaje mi
            się, żeby preferencje seksualne należało pokazywać na ulicy. Taki mam pogląd,
            dlaczego mam udawać, że jest inaczej?
            (...)TU SIE TUSIEK ZREFLEKTOWAL, ZE MU ZARAZ CALKIEM ELEKTORATU ZABRAKNIE I
            POPROSIL O DODATKOWE PYTANIE:

REDAKTOR:Czyli nie powinny być zakazywane?

(...)

TUSK:Nie.

REDAKTOR:Nie zaprotestował Pan, gdy parady zakazano.

TUSK:Tak, zabrakło mi refleksu.

REDAKTOR:Czy odwagi?

TUSK:Zostańmy przy refleksie.

NO CO PANI IDOLA POGRAZA???

SPRAWA, JAK PAMIETAM TRWALA DOBRE KILKA TYGODNI...

KWIATEK 3

REDAKTOR:A Kaczyński mówi, że tylko on jest gwarancją rozbicia czworokąta:
            służby-biznes-politycy-zorganizowana przestępczość.

TUSK:Jeśli walka z tym magicznym czworokątem ma zastąpić wszystkie inne
            działania rządu, to ten rząd skazany jest na klęskę.

Nie może być tak, że w Polsce w roku 2006 rząd, wszyscy ministrowie, większość
            parlamentarna zamienia się w jedną wielką komisję śledczą. To absurd. To musi
            doprowadzić do wywrotki i do powtórki ze słynnego upadku rządu Jana
            Olszewskiego.

ABSURDEM JEST RZECZYWISTOSC W JAKIEJ ZYJEMY OD WIELU LAT. ABSURDALNA JEST SKALA
            I ZAKRES KORUPCJI W PANSTWIE POLSKIM. TU WIELU LUDZI OCZEKUJE ZMIANY
            JAKOSCIOWEJ PRAWIE W KAZDYM ASPEKCIE. CHEC DOGLEBNYCH ZMIAN NAZYWAC
            ABSURDEM???. DLA WIELU Z NAS JEST JEDNAK JASNE, ZE GRUNTOWNYCH ZMIAN SOBIE
            DONALD NIE ZYCZY. DO TAKICH ZMIAN DONALD NIE TESKNI. CZYZBY Z OBAWY PRZED
            UPADKIEM RZADU I PARLAMENTU JAK ZA OLSZEWSKIEGO? O NIE! WOLNE ZARTY! TOC GDYBY
            DONALD POPIERAL WALKE Z KORUPCJA TO BY JA CHYBA... POPIERAL! NP W GLOSOWANIACH
            PARLAMENTARNYCH (PRZYNAJMNIEJ TYCH BEZPOSREDNIO ZWIAZANYCH). NP Z TROSKA O ICH
            POWODZENIE PRZYSTALBY JESLI JUZ NIE DO KOALICJI TO CHOCIAZ DO "PAKTU". ALE
            GDZIE TAM, ON SIE WOLI JEDYNIE "MARTWIC", ZE RZAD UPADNIE I REFORMY ZOSTANA
            ZAPRZEPASZCZONE A GLOSOWAC BEDZIE I TAK "PRZECIWKO" BO "TAKA JEST ROLA
            OPOZYCJI". "TWARDEJ OPOZYCJI".
            P.S. KTO WIE JAK DONALD GLOSOWAL ZA CZASOW OLSZEWSKIEGO?
            (...)
            KWIATEK 4
            TUSK:Gdybyście mnie panie pytały o szczegółowe recenzję z działalności każdego
            ministra, miałbym poważny kłopot, powiem szczerze, nawet z nazwiskami
            niektórych ministrów.

... I CZEMU MNIE TO NIE DZIWI??? NO TO TEN GABINET CIENI CZY RZAD CIENI, CO GO
            DONALD WLASNIE UTWORZYL MUSI MIEC STRASZNIE "PROFESJONALNA" FORME I TRESC! TAK
            SAMO JAK PROGRAM RZADOWY POmazancow: "PREMIER RAKIETA" ODPOWIEDZIA NA
            WSZYSTKO!!! PREMIER RAKIETA I JUZ!!!

JAK DLA MNIE TO TO ZDANIE DLUGIM I SZEROKIM CIENIEM KLADZIE SIE NA AUTORYTET
            DONALDA ORAZ JEGO PLAN PODBOJU KOSMOSU.

• luzakis POLITYKA JEBIE MOZG 29.01.06, 02:18
            • liberau Re: Pytam się, czy Tusk jest chory, czy tylko... 29.01.06, 03:37
              > I ZAKRES KORUPCJI W PANSTWIE POLSKIM. TU WIELU LUDZI OCZEKUJE ZMIANY
              > JAKOSCIOWEJ PRAWIE W KAZDYM ASPEKCIE. CHEC DOGLEBNYCH ZMIAN NAZYWAC
              > ABSURDEM???

Uczynienie z kryminalisty Leppera Marszałka Sejmu IV RP, powołanie do KRRiTV
              komuszego pachołka i powierzenie mu pieczy nad dziennikarską moralnością, to
              zapewne pierwsze jaskółki tych "dogłębnych zmian"? Piłeś, czy robisz sobie jaja
              z Użytkowników portalu gazeta.pl?
            • fritz.fritz Re: Pytam się, czy Tusk jest chory, czy tylko... 29.01.06, 14:06
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=35774447&a=35775843
          • jan.naj Tusk człowiek układu? 29.01.06, 00:40
            "Nie może być tak, że w Polsce w roku 2006 rząd, wszyscy ministrowie, większość
            parlamentarna zamienia się w jedną wielką komisję śledczą. To absurd. To musi
            doprowadzić do wywrotki i do powtórki ze słynnego upadku rządu Jana Olszewskiego".

Tusk przyznał pośrednio, że jest w Polsce rozległy układ interesów, jak się
            nalezy domyślać niejasnych, na tyle jednak silny i wpływowy, że próba jego
            demontażu "musi doprowadzic do wywrotki, jak rządu Olszewskiego". No i wszystko
            jasne. Tusk oraz PO nie mają zamiaru tego układu naruszać i to jest istota sporu
            z PiS. Reszta to teatr i strojenie min. Fragmenty tego układu odłonięte były
            podczas obu sejmowych komisji śledczych. I pomyslec, że Tusk, taki tchórz i
            oportunista, o mało co nie został prezydentem Polski. Chyba że jest gorzej niz
            myślę i Tusk jest po prostu częścią tego układu, podobnie jak podczas obalania
            rządu Olszewskiego. Co w tym towarzystwie robi Rokita Bóg raczy wiedzieć.
            Przypomina mi się dziwne włamanie do mieszkania Rokity na początku kampanii
            wyborczej, a później coraz bardziej dziwne jego zachowania. Stanowczo powinny
            sie odbyć nowe wybory, albo staniemy się krajem marionetkowej demokracji.
            • fritz.fritz Re: Tusk człowiek układu? 29.01.06, 14:09
              jan.naj napisał:

> "Nie może być tak, że w Polsce w roku 2006 rząd, wszyscy ministrowie,
              większość
              > parlamentarna zamienia się w jedną wielką komisję śledczą. To absurd. To musi
              > doprowadzić do wywrotki i do powtórki ze słynnego upadku rządu Jana
              Olszewskiego".
              >
              > Tusk przyznał pośrednio, że jest w Polsce rozległy układ interesów, jak się
              > nalezy domyślać niejasnych, na tyle jednak silny i wpływowy, że próba jego
              > demontażu "musi doprowadzic do wywrotki, jak rządu Olszewskiego". No i
              wszystko jasne. Tusk oraz PO nie mają zamiaru tego układu naruszać i to jest
              istota sporu.

Masz calkowicie racje.Dokladnie o to chodzi. O obrone starych ukladow
              wprowadzonych przez SLD i KL-D przez rzad Bieleckiego. Szefem KL-D byl wlasnie
              Tusk.

• bumier1 Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 10:26
        Hołota z Prawa i Syfilisu... lecz się człowieku z nienawiści i płyń na dno z
        Tuskiem i Rokitą.
        • ecot Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 17:49
          >i płyń na dno z
          > Tuskiem i Rokitą.

a to pewnie z miłością pisowską?!
          • ewa.kulczynska SZALENIEC W AMOKU CZY SABOTAŻ NA ZLECENIE ?????? 28.01.06, 21:21
            oto własciwe pytanie !
            czy to maniakalny napad u psychola
            czy skoordynowanie działanie z zagranicy ?
            • zatrwozona Re: Ten PIS i jego zwolennicy 28.01.06, 21:28
              CIERPIA EWIDENTNIE NA MANIE PRZESLADOWCZA !!!

ewa.kulczynska napisała:

> oto własciwe pytanie !
              > czy to maniakalny napad u psychola
              > czy skoordynowanie działanie z zagranicy ?
              • romek.gruba123 Re: SZALENIEC W AMOKU CZY SABOTAŻ NA ZLECENIE ? 28.01.06, 21:44
                ewa.kulczynska napisała:

> oto własciwe pytanie !

z zagranicy
                majaca na celu
                osłabienie Panstwa Polskiego

W KAŻDYM RAZIE POWINNA SIE
                ZEBRAC RADA BEZPIECZENSTWA NARODOWEGO
                I ZLECIC PRZESLUCHANIE SZALEŃCA
                • meylec BEREZO KARTUSKA - GDZIE JESTEŚ? 28.01.06, 22:46
                  Piłsudski - gdzie jesteś? Brakuje Was i to bardzo.
                  • halibuter Re: BEREZO KARTUSKA - GDZIE JESTEŚ? 29.01.06, 10:40
                    Po "dniach skupienia" napisałem do Rokity, który powoływał się na Marszałka, że
                    ma szczęście.Bo pan jasio właśnie znalazłby się tam , gdzie jego miejsce ...w
                    Berezie Kartuskiej.
                • grek77 Tusk pod sad wojskowy! 29.01.06, 04:10
              • idiot_hunter Zatrworzona, ja to odnoszę do konkretnej 28.01.06, 22:15
                wypowiedzi. "Jeśli Kaczyński zdecyduje się na wybory, będzie to walka między
                dwoma ugrupowaniami: PO i PiS. I niewykluczone, że tylko te dwie partie będą w
                parlamencie" Jeśli ktoś tak uważa, to ja uwazam go za idiotę! A z resztą Twojej
                wypowiedzi się zgadzam. Pozdrowienia!
                • fritz.fritz Re: Zatrworzona, ja to odnoszę do konkretnej 28.01.06, 22:26
                  idiot_hunter napisał:

> wypowiedzi. "Jeśli Kaczyński zdecyduje się na wybory, będzie to walka między
                  > dwoma ugrupowaniami: PO i PiS. I niewykluczone, że tylko te dwie partie będą
                  w
                  > parlamencie" Jeśli ktoś tak uważa, to ja uwazam go za idiotę! A z resztą
                  Twojej
                  >
                  > wypowiedzi się zgadzam. Pozdrowienia!

zgadza sie.
                • zatrwozona Ty, Hunter, uwazaj, myslisz ze w polityce mowi 28.01.06, 22:30
                  sie co sie mysli??? szczegolnie w prasie???? To co do Twojego nicka to sie
                  chyba pomylilam....;-))))

idiot_hunter napisał:

> Jeśli ktoś tak uważa, to ja uwazam go za idiotę!

Pozdrowienia! i buziaczki:-)))
                • ironlord Re: Zatrworzona, ja to odnoszę do konkretnej 28.01.06, 22:55
                  co w tym idiotycznego ze przyjmuje iż jest możliwe że bedą tylko te dwie partie
                  w parlamencie ?? Sorry ale takie pisanie jest śmieszne i żałosne.
                  • meylec ZA CO MY K...... PŁACIMY 8000zł NA MIESIĄC? 28.01.06, 23:25
                    Na osobę. Za robienie bajzlu? To zatrudnijcie mnie. Ja to zrobię kilka razy
                    taniej.
                    • r0b0l za 2 tys miesięcznie mogę wieszać czerwonych 29.01.06, 22:52
                      oczekuję propozycji
                      mam referencje i robotę wykonam uczciwie, jeszcze na nogach wisielca się
                      pohuśtam.
                      Warunek: sprawiedliwy proces i bezstronny wyrok
                      Zresztą mi nie różnica kogo powieszę jak mam tyrać dla Polski. kaczka też byle
                      spełniła warunki
                • mariantonia Re: Zatrworzona, ja to odnoszę do konkretnej 29.01.06, 00:06
                  A ja uważam za idiotę kogoś, kto nie widzi możliwosci wejScia do Sejmu dwóch
                  ugrupowań, ze szczątkowym udziałem innych. Z innymi tezami sie zgadzam.
            • asikm22 Re: SZALENIEC W AMOKU CZY SABOTAŻ NA ZLECENIE ? 29.01.06, 18:50
              ewa.kulczynska napisała:

> oto własciwe pytanie !

Tusk to tylko mierny, ale sprzedajny polityk.
              Z pewnością ani euro z Bramą Brandenburską, ani ruble mu nie śmierdzą.
              • anka_majewska Re: SZALENIEC W AMOKU CZY SABOTAŻ NA ZLECENIE ? 30.01.06, 16:44
                asikm22 napisała:

> ewa.kulczynska napisała:
                >
                > > oto własciwe pytanie !
                > > czy to maniakalny napad u psychola
                > > czy skoordynowanie działanie z zagranicy ?
                >
                > Tusk to tylko mierny, ale sprzedajny polityk.
                > Z pewnością ani euro z Bramą Brandenburską, ani ruble mu nie śmierdzą.

TO JEDNAK CHYBA PSYCHOL TEN TUSEK !
        • lwaw Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 19:40
          bumier1 napisał:

> Hołota z Prawa i Syfilisu... lecz się człowieku z nienawiści i płyń na dno z
          > Tuskiem i Rokitą.

Dobra rada. Zarówno dla PO, jak i ich zacietrzewionych zwolenników.
        • margy Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 23:04
          a kazać komuś płynąć na dno to nie jest nienawiść? a co to jest? dość już
          PiSowskiej mantry i robienia nam wody z mózgu!
          • abwprl1 Re: Gratuluję Panie Tusk 29.01.06, 04:24
            margy napisała:

> a kazać komuś płynąć na dno to nie jest nienawiść? a co to jest? dość już
            > PiSowskiej mantry i robienia nam wody z mózgu!
            szable do rąk.
            dość już
            > PiSowskiej mantry i robienia nam wody z mózgu! + toć to nic innego to też
            nienawiść.
      • piotrgiedrowicz Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 14:56
        wśród członków Platformy, z którą sympatyzuję - niezwykle popularna jest moja
        powieść pt. "Bessa~Lala". dziwi mnie jednak, że pan Palikot finansuje
        [finansował?] pismo "Ozon", któremu było i jest zdecydowanie bliżej do PiS-u.
        nie ma w tym logiki. w kampanię Platformy chętnie się włączę w odpowiednim
        czasie, skoro już można rozmawiać o babciach - nie tylko o dziadkach :o)
        to prawidłowy sposób rozumowania. niestety - wet za wet, takie są prawa
        wyborczych kampanii. muszę stwierdzić przy okazji z pewnym ubolewaniem, że
        szwarc-charakter mojej prozy Dolny [a właściwie jego pierwowzór], pod tym
        względem może się czuć bezpieczny - ma rodowód w stu procentach chłopski,
        ludowy. dlaczego tacy jak on nie działają w PSL? odpowiedzi mogą być różne -
        nie jesteśmy póki co społeczeństwem klasowym, a poza tym PSL jest małorolne. do
        zobaczenia przy urnach!!
      • xyzx1 Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 17:52
        do moderatorów - cenzorów gw...szkoda, ze nie zapisałem mojego postu, który
        został przez was wykasowany - jest to dla mnie niezrozumiałe, ale nie kasując
        postu "cimoszenka" po raz kolejny pokazujecie, jak potraficie być "obiektywni"
        oraz dzielić Polaków (co jest zrozumiałe wiedząc o was tak duzo)
      • jama314 Na barykady "inteligencjo" 28.01.06, 19:04
        Cieszę się, że PO ma wielu takich właśnie "inteligentnych" wyborców. Takimi ich
        sobie zawsze wyobrażałem po lekturze postów, takimi ich PO uformował i raduję
        się, że mi z nimi nie po drodze. Dalej na barykady!
      • aradian Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 19:22
        Czeego tu gratulować, raczej należałoby poradzić panu Tuskowi, że jeżeli mu się
        w Polsce nie podoba, to droga wolna, nikt tu pana ani tych, którzy panu
        gratulują tutaj nie trzyma.
        • lwaw Pewnie. Droga wolna. Niech jedzie mieszać gdzie... 28.01.06, 19:46
          indziej. Oszołom!
        • margy Re: Gratuluję Panie Tusk 28.01.06, 23:08
          nie daj Boże!!! Chyba że przynajmniej jednego z braci za sobą Donald
          pociągnie!!! bo ich dwóch to już o dwóch za dużo
      • idiot_hunter Ten Tusk jest głupszy, niż myślałem! 28.01.06, 21:59
        Tylko 2 partie bedą w Parlamencie? Po i PiS? Czy on jest tak tępy, że nie
        zauważył, iż lewica się jednoczy? A wyborcy zniesmaczeni zaborczymi chwytami
        Kaczorów i nieudolnymi manewrami Tuskorokitów, mogą oddać głos na starych,
        sprawdzonych komuchów? Tym bardziej, że jak znam zycie(a znam go już trochę),
        to napewno Kaczory, korzystając z dostępu do różnych tajności, zgromadzili już
        odpowiednią porcję kwitów przeciwko PO...
        • zatrwozona Re: No walsnie nie głupszy, niż myślałes! 28.01.06, 22:05
          bo zauwazyl i nie chce wyborow....;-))))
          Nawiasem nick Ci pasuje....
          idiot_hunter napisał:

> Czy on jest tak tępy, że nie
          > zauważył, iż lewica się jednoczy?
        • handzia55 Re: Ten Tusk jest głupszy, niż myślałem! 28.01.06, 22:27
          Kłania się polskie piekło!
        • palnick Re: Ten Tusk jest głupszy, niż myślałem! 30.01.06, 12:07
          idiot_hunter napisał:

> Tym bardziej, że jak znam zycie(a znam go już trochę), to napewno Kaczory,
          korzystając z dostępu do różnych tajności, zgromadzili już odpowiednią porcję
          kwitów przeciwko PO...
          --------
          Mam taka nadzieję.
      • mefistoo Re: Gratuluję Panie Tusk 29.01.06, 01:00
        popieram w polsce ludzie nei za bardzo rozumieja co sie im pisze badz mowi
        dlatego wciaz sie kluca gdyz najprosciej sie nei rozumieja. Wystarczy poczytac
        ponizej wypowiedzi jak jeden na drugiego najezdza ale w sumie pisza o tym samym.
        To jak z naszym ex prezydentem "jestem za a nawet przeciw"

www.chomiks.com
        www.chomiks.com
        www.chomiks.com
      • abwprl1 Re: Gratuluję Panie Tusk 29.01.06, 04:19
        "LIBERUM VETO" mości Pana Donalda. W czyim imieniu wypowiada się ten mości pan.
        Przecież był i jest w mniejszości. Dlaczego większość wyborców głosująca na PiS
        ma się podporządkować mniejszości. Postawić w stan oskarżenia tego p.Tuska,
        który nawołuje do kontrrewolucji w śród rodaków. A nie ładnie tak panowie z PO.
    • alterpars Niech ze sie PAn wreszcie zdecyduje 28.01.06, 01:00
      stworzyc silna opozycje przeciw PIS Samooborze i LPR. SLD czeka.
      Przeciagniecie kadencje az sie KAczki spala i wtedy w triumfie sie podzielicie
      wladza.
      • lwaw Re: Niech ze sie PAn wreszcie zdecyduje 28.01.06, 19:47
        alterpars napisał:

> stworzyc silna opozycje przeciw PIS Samooborze i LPR. SLD czeka.
        > Przeciagniecie kadencje az sie KAczki spala i wtedy w triumfie sie podzielicie
        > wladza.

Masz rację. PO z LSD to byłaby zgrana szajka :-)
    • palnick Tusk w okowach choroby psychicznej :) 28.01.06, 01:00
      Tusk pogrąża się w paranoi. Wziął szmal za niewykonane dzieło i ma problem.
      Jest to jednak problem Tuska, Rokity, Komorowskiego, Gronkowiec i
      Niesiołowskiego. Nie jest to sprawa PO a tym bardziej Polski. Donaldzina z
      jedną szarą komórką proponuje pucz, kryterium uliczne, rewolucję - byle tylko
      zadowolić osoby, które opłaciły dwie przegrane kampanie.
      Trzeciej nie sfinansują. Dlatego ryzy, sepleniacy Kaszub goni w pietkę :)
      • solaric Re: Tusk w okowach choroby psychicznej :) 28.01.06, 01:15
        Popieram to co pisze "palnick" i dołożę jeszcze to,
        że prości ludzie widzą co się dzieje.
        Jak histerycznie skręcają sie w paranoicznych konwulsjach
        liderzy PO.
        • jjr44 palnick w okowach choroby psychicznej :) 28.01.06, 02:10
          ja upraszałbym o nie przywoływanie autorytetu prostych ludzi. prości nie znaczy
          najmądrzejsi. w moim przekonaniu tzw. prosci wcale nie wiedzą co sie dzieje bo
          nie są za bystrzy a tacy smutni goście jak palnick usiłują im to wyjaśniac
          własnie ten brak bystrości wykorzystując.
          Nie negując błędów PO chciałbym żeby zwolennicy pis zauważyli na jakie głębokie
          kompromisy moralne kaczyńscy poszli walcząc o wprowadzenei 4rp która nb miała
          (bo już nie jest) byc rewolucją moralną. Chciałbym żeby zwolennicy pis także
          spojrzeli obiektywnie na pana wassermana i pana dorna (tu powstrzymam sie od
          długich dywagacji; koń jaki jest każdy widzi).
          Generalnie przekonanie "cel uświęca środki" którym kierują sie kaczyńscy
          kieruje pis w stronę prlowskiego socjalizmu. Kaczyńscy nie zdaja sobie sprawy
          jak wiele w nich homo sovieticus. Polecałbym lekturę folwarku zwierzęcego.
          • silesius.monachijski Re: palnick w okowach choroby psychicznej :) 28.01.06, 02:24
            a co takiego zrobili panowie dorn i wasserman? pokaz konkretne przewinienia, a
            nie powoluj sie na medialne dywagacje; czy oni tez nawolywali do rewolucji?
            zachecali ludzi do wyjscia na ulice (jak Tusk)? "Folwark zwierzecy" Orwella?
            alez tak: "wszyscy sa rowni, ale swinie sa rowniejsze"; na to liczy Tusk,
            uwazajac, ze jego nawolywanie do puczu pozostanie bezkarne

jjr44 napisał:

> ja upraszałbym o nie przywoływanie autorytetu prostych ludzi. prości nie
            znaczy
            >
            > najmądrzejsi. w moim przekonaniu tzw. prosci wcale nie wiedzą co sie dzieje
            bo
            > nie są za bystrzy a tacy smutni goście jak palnick usiłują im to wyjaśniac
            > własnie ten brak bystrości wykorzystując.
            > Nie negując błędów PO chciałbym żeby zwolennicy pis zauważyli na jakie
            głębokie
            >
            > kompromisy moralne kaczyńscy poszli walcząc o wprowadzenei 4rp która nb miała
            > (bo już nie jest) byc rewolucją moralną. Chciałbym żeby zwolennicy pis także
            > spojrzeli obiektywnie na pana wassermana i pana dorna (tu powstrzymam sie od
            > długich dywagacji; koń jaki jest każdy widzi).
            > Generalnie przekonanie "cel uświęca środki" którym kierują sie kaczyńscy
            > kieruje pis w stronę prlowskiego socjalizmu. Kaczyńscy nie zdaja sobie sprawy
            > jak wiele w nich homo sovieticus. Polecałbym lekturę folwarku zwierzęcego.
            • liberau Re: palnick w okowach choroby psychicznej :) 28.01.06, 05:04
              > a co takiego zrobili panowie dorn i wasserman? pokaz konkretne przewinienia, a
              > nie powoluj sie na medialne dywagacje;

O ile pamiętam koordynator Wasserman oświadczył w związku z "Wanna Gate", że
              broniąc Wanny stał się niemal księdziem Popiełuszko (może z tymi przebiciami
              elektrycznymi w czasie hydromasażu to jednak była prawda?). Pytania o ocenę
              merytoryczną wydają się w tej sytuacji nie na miejscu. Bardziej trafiony byłby
              wniosek o jakąś diagnozę lekarską.
              • holyboy_666 Re: dodałbym, 28.01.06, 11:44
                ze jeszcze zanim został ministrem bezpieki, zaslynal wezwaniem policji do
                kradziezy drzwi od garazu. drzwi byly, ale uchylone, bo zapomnial zamknac:-)
                • leszekzi Re: dodałbym, 28.01.06, 22:30
                  Zapomniałeś dodać, że to wyssane z palca brednie.
            • swam Naprawdę? 28.01.06, 15:12
              Kto mówi o wyjściu na ulice?
          • mamablues Kurczę,jjr44,Ty o kwiatkach,płatkach i różyczkach, 28.01.06, 04:14
            a Tusk o wojnie domowej.
          • jankbh kaczy socjalizm 28.01.06, 08:11
            jjr44 napisal:
            "Generalnie przekonanie "cel uświęca środki" którym kierują sie kaczyńscy
            kieruje pis w stronę prlowskiego socjalizmu. Kaczyńscy nie zdaja sobie sprawy
            jak wiele w nich homo sovieticus. Polecałbym lekturę folwarku zwierzęcego."

To nie tylko prlowski socjalizm. PiS bedzie bronil kaczego socjalizmu jak
            niepodleglosci. I nie ma tu mowy o zadnych kompromisach czy koalicjach. PiS
            wykorzysta prostytuujacych sie polityków z prawa i lewa, ale zadna wladza
            dzielic sie nie bedzie. Rzadzic u nich moga tylko marionetki, którymi blizniaki
            ciagac beda za sznurki.

"Folwark zwierzecy" jest swietna lektura, uniwersalnym politycznie przeslaniem.
            Warto go przeczytac, ale w Polsce tez mamy refleksyjne i ponadczasowo prorocze
            teksty. Np "Mury", które staly sie hymnem Solidarnosci, nawet chyba ku
            zaskoczeniu samego Kaczmarskiego. Ku zaskoczeniu, bo nikt zapewne nie zwracal
            uwagi na tekst, którego ostatnia zwrotka i zmieniony do niej refren brzmia:

Az zobaczyli ilu ich, poczuli sile i czas,
            I z piesnia, ze juz blisko swit szli ulicami miast;
            Zwalali pomniki i rwali bruk - ten z nami! Ten przeciw nam!
            Kto sam - ten najgorszy wróg!
            A spiewak takze byl sam.

Patrzyl na równy tlumu marsz,
            Milczal wsluchany w kroków huk,
            A mury rosly, rosly, rosly
            Lancuch kolysal sie u nóg...
          • julko Re: palnick w okowach choroby psychicznej :) 24.02.06, 18:22

do jjr44
            Jesteś naprawdę prościuchem,a po jakiej stronie to Twoja inteligentna sprawa.

• idiotyzmy-kacze [...] 28.01.06, 02:57
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • silesius.monachijski [...] 28.01.06, 03:04
          • xyzx1 [...] 28.01.06, 07:53
            • patman "Chlubujesz się"? Gdzie się uczyłeś polskiego? 28.01.06, 11:38
              W zawodówce?
              > chlubujesz się opowiadaniem....

I jeszcze śmieszą cię rzeczy, które dla innych nie są śmieszne. Jeśli popierasz polityków, którzy dążą do ogranieczenia wolności, to jest to smutne. Jeszcze nie było takiego przypadku na świecie, żeby wprowadzenie zamordyzmu przyniosło pozytywne skutki. Wraz z tym, prowadzona przez rząd socjalistyczna polityka gospodarcza wyprowadza nas z III RP do II PRL-u, dla niepoznaki zwanego IV RP.
        • lwaw Re: Tusk w okowach choroby psychicznej :) 28.01.06, 19:51
          Myślę, że tylko zaślepieni tzw. inteligenci nie widzą tego. Nie piszę o
          rzetelnej inteligencji.
          • mariantonia Re: Tusk w okowach choroby psychicznej :) 29.01.06, 00:31
            Wiesz co LWAWie, sądzę, że zaczynasz mieć obsesję. Może to ;początek psychozy,
            manii przesladowczej. Na wszelki wypadek radzę pójść do psychiatry.
            • zatrwozona Hej, Marioantonino, 29.01.06, 00:39
              Gadam sobie tutaj juz dluzej i doszlam tez do tego wniosku ze co najmniej
              niektorzy wspoldyskutanci sa obarczeni jak nie mania przesladowcza, to jakas
              paranoja. Kapia agresja i wrzeszcza na odmiencow... Smutne, wsrod takichludzi
              przychodzi nam zyc.

• lwaw Re: Hej, Marioantonino i zatrwozona 29.01.06, 02:35
                GDZIE w mojej wypowiedzi widzisz (widzicie) wrzask??? Stwierdzam tylko, że nawet
                dziecko widzi, że Tusk jest niezrównoważony emocjonalnie. Już czas się pogodzić
                z przegranymi wyborami. A jeśli tego nie potrafi, to trzeba nazwać rzecz po
                imieniu - obsesja.
        • meylec Bereza Kar - Tuska - tego nam trzeba!!! 28.01.06, 22:50
      • lesio.kaczorek Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 02:00
        pan prezydent i prezes prezydenta.
        Kaczynski z PiS-em proponuje rzady bolszewikow i NEP.
        To juz bylo i niestety zakonczylo sie dopiero po 80 latach.
        • jjr44 Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 02:12
          no ja mam dokładnie takie zdanie. oczywiscie zwolenników bliźników nie
          przekonam, szkoda tylko tych zmarnowanych lat ... Lem bardzo rosądnie o tym
          mówił ostatnio w jednym z wywiadów.
          • silesius.monachijski Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 02:15
            Lem tez zachecal do porzucania metod demokratycznych? do zaniechania nowych
            wyborow, gdy rzadzenie staje sie niemozliwe? czy Lem - podobnie jak Tusk -
            chcial ludzi na ulice wyprowadzac?

jjr44 napisał:

> no ja mam dokładnie takie zdanie. oczywiscie zwolenników bliźników nie
            > przekonam, szkoda tylko tych zmarnowanych lat ... Lem bardzo rosądnie o tym
            > mówił ostatnio w jednym z wywiadów.
            • r0b0l Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 02:39
              >>gdy rzadzenie staje sie niemozliwe...
              przecież to PIS jest u steru i nie potrafi NIC oprócz siania nienawiści
              • silesius.monachijski Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 02:45
                pomyslales zanim napisales? czy to Kaczynscy chca ludzi na ulice wyprowadzac?
                naprawde tak trudno zrozumiec, kto jest zagrozeniem dla panstwa? to raz jeszcze
                poczytaj wywiad z Tuskiem

r0b0l napisał:

> >>gdy rzadzenie staje sie niemozliwe...
                > przecież to PIS jest u steru i nie potrafi NIC oprócz siania nienawiści
                • r0b0l Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 03:01
                  nikt nikogo nie wyprowadzi
                  w tym cała sztuka rewolucyjna że do wodzenia na ulice nadaje się tylko część
                  społeczeństwa, ta nieco mniej wykształcona.
                  Jeżeli by do tego doszło to kaczki załatwią sprawę rękami i obcasami swoich
                  zwolenników.
                  Kaczki zmierzają właśnie do stanu kompletnej destabilizacji, chcą zniszczyć
                  wszystko a na ruinach zbudować nowy wspaniały świat.
                  wielu już to wcześniej robiło marząc o szczęściu i sprawiedliwości, czasem z
                  hasłami równości i demokracji na ustach.
                  zawsze wychodziła kupa.
                  Lepszy tusk głupawy niż kaczor szubrawy
                  czy oglądałeś linię specjalną z jarusiem???
                  spodobało mi się jego określenie: MOJ RZĄD....
                  • silesius.monachijski Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 03:07
                    linii specjalnej nie ogladalem, zas wywiad tuska dwa razy przeczytalem ("od
                    deski do deski"); to byl jego labedzi spiew; juz tego szubrawca nikt nie bedzie
                    w stanie obronic; nie dosc, ze ma klopoty z finansami (za duzo wydal na
                    wybory), to jeszcze nawoluje do wyjscia na ulice; podobnie jak hitler "wygonil"
                    SA na niemieckie ulice; historia z dziadkiem dogonila tuska; kurski mial racje

r0b0l napisał:

> nikt nikogo nie wyprowadzi
                    > w tym cała sztuka rewolucyjna że do wodzenia na ulice nadaje się tylko część
                    > społeczeństwa, ta nieco mniej wykształcona.
                    > Jeżeli by do tego doszło to kaczki załatwią sprawę rękami i obcasami swoich
                    > zwolenników.
                    > Kaczki zmierzają właśnie do stanu kompletnej destabilizacji, chcą zniszczyć
                    > wszystko a na ruinach zbudować nowy wspaniały świat.
                    > wielu już to wcześniej robiło marząc o szczęściu i sprawiedliwości, czasem z
                    > hasłami równości i demokracji na ustach.
                    > zawsze wychodziła kupa.
                    > Lepszy tusk głupawy niż kaczor szubrawy
                    > czy oglądałeś linię specjalną z jarusiem???
                    > spodobało mi się jego określenie: MOJ RZĄD....
                    • zbigniewski [...] 28.01.06, 03:56
                      • silesius.monachijski Masz klopoty ze zrozumieniem tekstu? 28.01.06, 04:06
                        to wez sobie slownik, i raz jeszcze poczytaj (ale uwaznie):

"Jeżeli prezydent rozwiąże parlament 1 lutego, to co wtedy?

- Rozmawialiśmy z konstytucjonalistami, z rzecznikiem praw obywatelskich.
                        Wydaje się bezsporne, że niektóre działania PiS-u, na przykład blokowanie
                        wyborów nowego prezydenta Warszawy, ustawa medialna, a przede wszystkim
                        kuglowanie z terminami budżetowymi, to są wykroczenia bardzo poważne. Gdyby na
                        podstawie fałszywej interpretacji konstytucji, interpretacji ze złą wolą
                        przeprowadzonej przez Prawo i Sprawiedliwość, miało dojść do wyborów, to taka
                        decyzja oznacza kryzys polityczny, jakiego ostatnie 15-lecie nie znało. Nie
                        mogę dzisiaj wykluczyć, że w sytuacji, w której prezydent złamałby konstytucję
                        i rozpisał wybory, to my nie zaakceptujemy tej decyzji.

Pójdziecie z tym do Trybunału Stanu?

- Nie, to już są dużo poważniejsze sprawy.

Czyli co?

- Czyli może dojść do bardzo poważnego kryzysu nie tylko konstytucyjnego. W tym
                        parlamencie nie ma możliwości przeprowadzenia procedury impeachmentu, czyli
                        usunięcia prezydenta z urzędu. Natomiast prezydent, który pozwoliłby sobie na
                        złamanie konstytucji po to, żeby jego partia wygrała wybory, stawiałby
                        Platformę w sytuacji, w której trzeba by wypowiedzieć obywatelskie
                        posłuszeństwo takim decyzjom.

Czyli?

- Trzy kropki postawcie.

Co to znaczy: wypowiedzieć obywatelskie posłuszeństwo? Ludzi wyprowadzicie na
                        ulicę?

- ... "

zbigniewski napisał:

> Czy wy jesteście chorzy na głowę, czy tylko głupi jak szalet miejski ? Czy
                        wam
                        > się wydaje, że durne oszczerstwo powtórzone 100 razy stanie się nagle
                        prawdą ?
                        > Gdzie w tym wywiadzie jest napisane, że ktoś będzie wyprowadzał ludzi na
                        > ulice ? Po jakiego grzyba rzucacie epitetami w rodzaju "Kaszub" i dosalacie
                        > Wehrmachtem ? Ludzie, propaganda zrobiła wam z mózgu salceson, gardzę wami
                        jako
                        >
                        > skończonymi bałwanami - zakładając oczywiście, że robicie to z głupoty i
                        > zacietrzewienia, a nie z wyrachowania. Nie przychodzi wam, kaczy
                        wazeliniarze,
                        > że określenie "obywatelskie nieposłuszeństwo" nie sprowadza się do tępych
                        > bojówkarzy na ulicach (tak zapewne wy byście zrobili)? Gratulując zaniku
                        > szarych komórek żegnam. Z.
                        >
                        • dziadek544 Re: Masz klopoty ze zrozumieniem tekstu? 28.01.06, 09:18
                          silesius.monachijski napisał:

> to wez sobie slownik, i raz jeszcze poczytaj (ale uwaznie):
                          > Czyli?
                          >
                          > - Trzy kropki postawcie.
                          >
                          > Co to znaczy: wypowiedzieć obywatelskie posłuszeństwo? Ludzi wyprowadzicie na
                          > ulicę?
                          >

To w słowniku napisane jest, że Olejnik to Tusk?
                        • xpander Re: Masz klopoty ze zrozumieniem tekstu? 28.01.06, 14:18
                          > Czyli?
                          >
                          > - Trzy kropki postawcie.
                          >
                          > Co to znaczy: wypowiedzieć obywatelskie posłuszeństwo? Ludzi wyprowadzicie na
                          > ulicę?
                          >
                          > - ... "

Widac drogi silesiusie, dla Ciebie przeczytanie 2razy tego wywiadu od deski do deski to jeszcze za malo. Jeszcze ze dwa razy bys musial sie wysilic. Bo Tusk nie powiedzial, ze wyprowadzi kogokolwiek na ulice. A przypisywanie komus slow, ktorych ten ktos nie wypowiedzial, to nie jest obiektywizm. A podobno taki jestes i patrzysz na wszystko obiektywnie;)
                          >
                          • lwaw Re: Masz klopoty ze zrozumieniem tekstu? 28.01.06, 19:59
                            Powinien temu "wyprowadzeniu ludzi na ulicę" zaprzeczyć i to zdecydowanie, a
                            jeśli tego nie zrobił, to znaczy, że jest nieodpowiedzialnym, antypaństwowym
                            desperatem.
                            Oj, jak to dobrze, że taki typek nie wygrał wyborów prezydenckich! Oj, jak dobrze!!!
                            • czat-man Re: Masz klopoty ze zrozumieniem tekstu? 28.01.06, 20:08
                              lwaw napisał:
                              > Powinien temu "wyprowadzeniu ludzi na ulicę" zaprzeczyć i to zdecydowanie, a
                              > jeśli tego nie zrobił, to znaczy, że jest nieodpowiedzialnym, antypaństwowym
                              > desperatem.

Milczenie tez jest odpowiedzia. Bardzo wymowna odpowiedzia.
                              A w tym przypadku jest grozba!

--
                              Pani Malinowska: "Matko Boska, ten Tusk to chyba zwariowal!"
                            • mariantonia Re: Masz klopoty ze zrozumieniem tekstu? 29.01.06, 00:48
                              Jak kto chce psa uderzyć to kija znajdzie. A moja niechęć do PiS-u w związku z
                              Twoim wystąopieniem dyskusyjnym, znowu urosła. Uważam ich za
                              najniebezpieczniejszych fanatyków dla spokoju i przyszłości Polski.
                              Przypominaja mi lata 30 w pewnym kraju na zachód od nas. Każdy następny post,
                              ujawnia mi więcej podobieństw.
                              • zatrwozona MarioAntonino swiete slowa, swiete slowa... 29.01.06, 00:51
                                mariantonia napisała:

> > Przypominaja mi lata 30 w pewnym kraju na zachód od nas. Każdy następny
                                post,
                                > ujawnia mi więcej podobieństw.
                                • lwaw Opanuj się. 29.01.06, 02:45
                                  Że też Wam nie wstyd posługiwać się takimi oszczerczymi analogiami. Apeluję
                                  kolejny raz o przyzwoitość. Można nie lubieć Kaczyńskich, Wasza sprawa, ale
                                  Trochę umiaru w ferowaniu takich bzdurnych ocen by się przydało.
                                  Czy ślepe popieranie Tuska musi Was prowadzić do absurdu?!
                        • mariantonia Re: Masz klopoty ze zrozumieniem tekstu? 29.01.06, 00:36
                          Brawo. Nareszcie ktoś sensownie skonstruował i napisał o PiSowych maniakach.
                          Naprawdę mi zaimponowałeś!
                          • lwaw Odnoś się do tematu. 29.01.06, 02:47

• fajkat Re: To fritz & silesius 28.01.06, 08:10
                        Zgadzam sie. Pozdrowienia Zbigniewski.
                        Cala wladza w rece....PiS - podobne haslo juz bylo w 1917 roku.
                    • r0b0l [...] 28.01.06, 04:21
                      • silesius.monachijski Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 04:29
                        sam wiesz, ze glupoty gadasz; Kaczynscy i Radom? naturalnie: Jaroslaw aktywnie
                        dzialal w KOR-ze; o proefesorze Ehrlichu slyszales? za zydowskie (dla komuchow -
                        w tym byli podobni do nazistow) pochodzenie wyrzucony z uczelni, uczyl
                        Kaczynskich o prawach czlowieka, o demokracji, o panstwie prawa; o tym tez nie
                        slyszales, nieprawdaz? i nie slyszales o roli Kaczynskich w 1 Solidarnosci?
                        malo wiesz, stad glupoty gadasz; zas Tuskowi nalezy sie komisja etyki
                        poselskiej (conajmniej); grozenie puczem nie powinnmo pozostac bez odpowiedzi

r0b0l napisał:

> to żałuj że nie oglądałeś. Tak żałosnej gnidy dawno niesłuchałem.
                        > Kłopoty Tuska są niewielkie w porównaniu z przegięciami niejakiego Telegrafu
                        (
                        > dowód na to że i PC z kaczkami też maczało się w bagienku kolesiostwa i
                        > niczyich pieniędzy )
                        > O SA i Gestapo przyjdzie nam rozmawiać niedługo po wyborach wygranych przez
                        > narodowy i katolicki motłoch lub po aresztowaniu całej wrażej opozycji na
                        mocy
                        > dekretu prezydenta towarzyszącemu ogłoszeniu jakiegoś stanu wyjątkowego albo
                        > podobnego.
                        > Kaczki do tego dążą z całych sił bo bardzo chcą zrobić wszystkim dobrze. A
                        > jak robią i jakie są nastroje? przyjedź, popytaj, pooglądaj.
                        > Nie było takiej nienawiści w narodzie nigdy i nigdy nie było tu wojny
                        domowej.
                        > A motłoch podjudzony czeka na igrzyska. Kaczki coś muszą zafundować bo
                        becikowe
                        >
                        > to stanowczo za mało..
                        > Tusk sobie pogadał i dobrze, nie znaczy że zrobi rewolucję, co najwyżej
                        będzie
                        >
                        > bunt społeczny ( sporo zwolenników PISu ostatnio mi mówilo że jak kaczki się
                        > nie poprawią to będą taczki )
                        > Taka forma działania też jest niezgodna z kaczym prawem.
                        > Znam też takich którzy nie gadają tylko wyjopują pamiątki po dziadkach z
                        > wermachtu.
                        > Zwróć uwagę że ten kraj rzadko jest identyfikowany z Ojczyzną ( tę słabość
                        > przejawia głównie polonia słaba na umyśle z powodu tęsknoty ) a za to pojawił
                        > się lęk przed złodziejami demokracji. Tego ostatniego, choćby było niedobre
                        > ludzie bez walki nie oddadzą. Nie po to był 1980 i następstwa.
                        >
                        > Aha, coś kaczka jaruś jeszcze ciekawego powiedział wczoraj: wszystkiemu winna
                        > opozycja: destabilizacja, bałagan w państwie etc.
                        > Przypomnij sobie kto tak i kiedy mówił. podpowiem : Radom 1976, Gdańsk 1980.
                        > Polecam www.tvp.pl, można zaciągnąć ten wywiad i posłuchać
                        • irek872 Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 10:55

> r0b0l napisał:
                          >
                          > > to żałuj że nie oglądałeś. Tak żałosnej gnidy dawno niesłuchałem.
                          > > Kłopoty Tuska są niewielkie w porównaniu z przegięciami niejakiego Telegr
                          > afu (dowód na to że i PC z kaczkami też maczało się w bagienku kolesiostwa i
                          > > niczyich pieniędzy )

> > Tusk sobie pogadał i dobrze, nie znaczy że zrobi rewolucję, co najwyżej
                          > będzie bunt społeczny ( sporo zwolenników PISu ostatnio mi mówilo że jak
                          kaczki się nie poprawią to będą taczki )
                          > > Taka forma działania też jest niezgodna z kaczym prawem.
                          > > Znam też takich którzy nie gadają tylko wyjopują pamiątki po dziadkach z
                          > > wermachtu.
                          > > Zwróć uwagę że ten kraj rzadko jest identyfikowany z Ojczyzną ( tę słabo
                          > ść rzejawia głównie polonia słaba na umyśle z powodu tęsknoty ) a za to poj
                          > awił się lęk przed złodziejami demokracji. Tego ostatniego, choćby było niedob
                          > re > > Polecam www.tvp.pl, można zaciągnąć ten wywiad i posłuchać
                          --------------
                          tomaszlis.wp.pl/wid,8167666,archiwum.html?T%5Bpage%5D=1&ticaid=1fb3
                        • mukroko czlowieku jaki ty jestes glupi... 28.01.06, 16:57
                          co to ma byc ? dlaczego nie odpowiadasz na zarzuty?? za trudno ?? wiec wylacz
                          lepjej monitor i wlacz sobie radyjo ma-ryja
                        • r0b0l litości, ja tylko podsunąłem analogie 28.01.06, 17:14
                          wygląda że ani nie znasz historii najnowszej Polski ani skojarzyć nie potrafisz.
                          Chodzi mi o wypowiedzi kaczek, identyczne w treści z tymi które padały z ust
                          czerwonych świń tępiących aktywną opozycję antykomunistyczną.
                          Dwója Silesiusie z wiedzy, do kąta MARSZ !!!
                        • mariantonia Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 29.01.06, 00:56
                          Wydaje mi się, że Ty w ogóle nie czytasz skierowanych do Ciebie postów tylko na
                          nie odpowiadasz. Potwierdza to moja diagnozę, że możesz cierpieć na dyslekcję i
                          dysgrafię. Ale jeżeli interesują cie sprawy społecno-polityczne, to możesz
                          próbować nad tym zapanować Próbuj zmuszać sie do czytania. Przeptraszam za
                          takie mądrzenie.
                      • bumier1 Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 10:44
                        Kaczki coś muszą zafundować bo becikowe
                        to stanowczo za mało..
                        ...ale becikowe nam zafundowało głupie PO z LPR
                      • stilller Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 12:56
                        Obraza Prezydenta RP! Skasujecie to?
                    • handzia55 Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 22:19
                      Skumbrie, w tomacie, skumbrie w tomacie, chcieliście kaczki no to je macie!!!Te
                      kaczki są wyjątkowo żarłoczne na władzę.No ale może kiedyś się tą władzą
                      udławią!
                • edan1 Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 12:44
                  zagrożeniem dla państwa są ludzie, zdolni tak zantagonizować naród, jak zrobił
                  to PiS!!!
                • mariantonia Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 29.01.06, 00:39
                  Posłuchaj kolego, to chyba Ty nie czytasz uważnie . Może masz trudności z
                  czytaniem w ogóle? Aż trudno uwierzyć, że nie potrafisz doczytac się słów,
                  które wyraźnie przeczą Twojej tezie. Chyba, że faktycznie chcesz robić ludzim
                  wodę z mózgu.
              • stilller Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 12:58
                r0b0l napisał:

Słuchajcie, słuchajcie oto slowa Matki Teresy :-D
              • verushka1 Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 16:48
                zachecanie do puczu przez tuska wydajeci sie bardziej konstrutktywne? mimo
                sporego upodobania dla pogladow umiarkowanie prawicowych pojde chyba glosowac
                na sld

r0b0l napisał:

• zatrwozona Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 18:58
              Silezjus, zostan, prosze w tym Monachium, Polska bedzie Ci sie bardzie
              podobac....A Niemcy sobie z Toba poradza...
        • mamablues Re: Ta choroba sa bracia blizniacy.... 28.01.06, 04:15
          lesio.kaczorek napisał:

> pan prezydent i prezes prezydenta.
          > Kaczynski z PiS-em proponuje rzady bolszewikow i NEP.

Przeczytaj najpierw artykuł, a potem komentuj.
      • mariantonia Re: Tusk w okowach choroby psychicznej :) 29.01.06, 00:23
        Nie lubie stylu w jakim się usiłujesz porozumiewać, styl obfity w inwektywy i
        tanie dowcipasy słowne. Lekceważenie w ten sposób ludzi budzi agresję.
        Rozumiesz? Mam niepłonną nadzieję, że się wypalisz palnicku. Bo moja złość na
        PiS rośnie w miarę pojawiania sie takich postów.
      • greri Heil Hitler Donald! 29.01.06, 04:26
    • solaric Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 01:02
      Tusk wraz Rokitą uprawiają dziecinadę i dlatego przegrali.
      Jeśli dojdzie do wyborów przegrają jeszcze raz. Z kretesem!!!
      • palnick Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 01:33
        A miał bronić demokracji :)) Wybory Donaldzino, to jej esencja :))
        • swam [...] 28.01.06, 07:28
      • mamablues Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 04:21
        solaric napisał:

> Tusk wraz Rokitą uprawiają dziecinadę i dlatego przegrali.
        > Jeśli dojdzie do wyborów przegrają jeszcze raz. Z kretesem!!!

Dlatego nie chcą dopuścić do wyborów.
        Obyś miał rację, że zapowiedzi Tuska to dziecinada.
        Nie można jednak zapominać, że gra toczy się o władzę, czyli wpływy polityczne,
        czyli gospodarcze, czyli wielką kasę, na której do tej pory łapę trzyma w dużym
        stopniu byla nomenklatura i służby związane układami z Moskwą.
    • silesius.monachijski Jakie "teczki" ma Tusk? Co znowu "kombinuja" 28.01.06, 01:04
      Miodowicz z Brochwiczem? Zarzuca sie Kaczynskiemu jakies "teczki"; a Tusk:
      grozi w tym wywiadzie; co ma w rekuß o co chodzi? kogo i dlaczego chce
      wykonczyc? wpolrzadzic nie chce? nowych wyborow nie chce? wiec: czego chce?
      calkowitej "rozwalki" panstwa? pytania, pytania; teraz Donald Tusk sie
      calkowicie obnazyl; chyba cos z mentalnosci dziadka - wehrmachtowca u niego
      zostalo (moze nawet bardzo duzo); ale jestem wkurzony;
      • fritz.fritz Re: Jakie "teczki" ma Tusk? Co znowu "kombinuja" 28.01.06, 02:11
        • greri Heil Hitler Donald! 29.01.06, 04:27
          • minia1000 Re: raczej Heil Hitler Jaroslaw..! 29.01.06, 07:33
      • pdzierza Re: Jakie "teczki" ma Tusk? Co znowu "kombinuja" 28.01.06, 18:56
        Koncentrujac sie na pierwszej czesci wywiadu, nie przeczytales czego Tusk chce. Powiedzial i to tez: koalicji i rzadu, w ktorym J.Kaczynski pelni formalnie funkcje przywodcza. Rozwiazanie jest bardzo proste, a wszyscy koncentrujecie sie na tym co kto mowi: PIS ze to wina PO, Tuska ze postawi veto prezydentowi, etc. Rozwiazanie jest bardzo proste, wymaga jednak podzialu wladzy. PIS nie dopuszcza tego rozwiazania. Niestety, tez od dluzszego czasu mam skojarzenia z komunizmem... Mowia o demokracji, a system jaki chca wprowadzic kazdy widzi.
    • me-e Donald Tusk: ...NIENAWISC KRYSTALICZNA... 28.01.06, 01:07
      ...najwiekszy ...CHOCHOL...III RP...tusk...jestes skonczony...
      • swam TUSK rulez!!!! 28.01.06, 07:50
        > ...najwiekszy ...CHOCHOL...III RP...tusk...jestes skonczony...

Tusk nie jest skończony dopóki ludzie tacy jak ja go popierają. A co we mnie
        szczególnego? Płacę sporą kasę w ramach podatków, też na takiego głąba jak Ty
        żebyś w szkole miał ciepło i nauczyciela na lekcji. I na takich Kaczyńskich,
        żeby z ludzi robili idiotów.

Ale coraz bardziej skłaniam się do decyzji żeby przestał płacić, i wynieść się z
        tego groteskowego grajdoła. Pieprzę patriotyzm, zresztą co to jest - picie
        polskiej wódy? Nie piję. Poparcie dla kraju? Jakiego kraju? Takiego którym
        rządzi zza kurtyny schizofrenik Jarosław?

Więc będzie mniej na Twoją wódę, szkołę czy zasiłek dla mamy. Coraz mniej.
        Inwestorzy zaczną się wycofywać z tego chorego kraju. Znasz słowo "bankructwo"?

• bumier1 Wyjeżdżaj z kraju...nie lubisz go, ani tych ludzi. 28.01.06, 10:51
          Całe rzesze emigrantów nie mogących się dogadać po polsku i ziejący nienawiścią
          wobec rodaków. To już było przez dziesiątki lat, a teraz wielbiciel Tuska
          obraża się na kraj i ludzi w imię "mądrości" Tuska i PO. Śmieszne to i jedz
          sobie.
        • agni1 Re: TUSK rulez!!!! 28.01.06, 12:50
          Tak się składa, że w Polsce osoby bogate nie mają wpływu na wybory bo takich
          osób jest może z 10%. A co do inwestycji to na razie przychodzi coraz więcej
          zagranicznych inwestorów.
      • grek77 a moze by kaftanik bezpieczenstwa? 29.01.06, 04:12
    • silesius.monachijski Dlaczego Donald nie chce nowych wyborow? 28.01.06, 01:08
      przeciez sondaz gw pokazywal, ze ma przewage; czyzby gw klamala? az mnie strach
      oblecial
      • me-e Re: Dlaczego Donald nie chce nowych wyborow? 28.01.06, 01:12
        ...herr tusk nie jest taki glupi zeby wierzyc w sondarze OBOP-u...sondaze sa
        dla frajerow...tego kapusia trzeba sprowadzic do poziomu...czy prawo w polsce
        nie moze sobie poradzic z zadymiarzem...zucajacym sie na urzad
        prezydenta...moze planuje zamach...

> przeciez sondaz gw pokazywal, ze ma przewage; czyzby gw klamala? az mnie
        strach
        >
        > oblecial

• silesius.monachijski Re: Dlaczego Donald nie chce nowych wyborow? 28.01.06, 01:21
          lepiej, zeby dogadal sie z jakims zakladem pogrzebowym i zaczal organizowac
          swoj "pogrzeb polityczny"; to, co w tym wywiadzie powiedzial, dyskwalifikuje go
          calkowicie jako odpowiedzialnego polityka; teraz otwarcie bede na forum prosil,
          zeby jak najwiecej poslow PO przeszlo do PiS-u. PO to "zgrana" karta; tracicie
          czas, przesiadujac na lawach poselskich PO, drodzy panstwo; juz dawno czegos
          podobnego nie czytalem; wlos sie jezy; Tusk zglupial kompletnie; "wyprowadzi
          pan ludzi na ulice"? "..."; straszne! ohydne!!
          me-e napisał:

> ...herr tusk nie jest taki glupi zeby wierzyc w sondarze OBOP-u...sondaze sa
          > dla frajerow...tego kapusia trzeba sprowadzic do poziomu...czy prawo w polsce
          > nie moze sobie poradzic z zadymiarzem...zucajacym sie na urzad
          > prezydenta...moze planuje zamach...
          >
          >
          > silesius.monachijski napisał:
          >
          > > przeciez sondaz gw pokazywal, ze ma przewage; czyzby gw klamala? az mnie
          > strach
          > >
          > > oblecial
          >
          >
          >
          • ppppppp8 Re: Dlaczego Donald nie chce nowych wyborow? 28.01.06, 08:10
            powiem jedno, robisz za parobka u niemca zbierajac truskawki i wieczorami
            sluchajac RM i masz czelnosc wypowiadac sie na temat tuska. Daj chociaz jeden
            przyklad kiedy Kaczynski cos zbudowal lub stworzyl z korzyscia dla Panstwa?

Ja wiem jedno po tych ostatnich spektaklach braci K na pewno bede glosowal na PO
            PO RULES!

• bloody_rabbit Re: Dlaczego Donald nie chce nowych wyborow? 28.01.06, 02:23
          > ...herr tusk nie jest taki glupi zeby wierzyc w sondarze OBOP-u...sondaze sa
          > dla frajerow...tego kapusia trzeba sprowadzic do poziomu...czy prawo w polsce
          > nie moze sobie poradzic z zadymiarzem...zucajacym sie na urzad
          > prezydenta...moze planuje zamach...

To go prewencyjnie zlikwidujecie i nie będzie problemu, he?
          • silesius.monachijski Re: Dlaczego Donald nie chce nowych wyborow? 28.01.06, 02:25
            on sam sie "zlikwidowal"; przeczytaj caly wywiad uwaznie;

bloody_rabbit napisał:

> > ...herr tusk nie jest taki glupi zeby wierzyc w sondarze OBOP-u...sondaze
            > sa
            > > dla frajerow...tego kapusia trzeba sprowadzic do poziomu...czy prawo w po
            > lsce
            > > nie moze sobie poradzic z zadymiarzem...zucajacym sie na urzad
            > > prezydenta...moze planuje zamach...
            >
            > To go prewencyjnie zlikwidujecie i nie będzie problemu, he?
      • bloody_rabbit Re: Dlaczego Donald nie chce nowych wyborow? 28.01.06, 02:23
        Bo w Polsce wybory do Sejmu są co 4 lata, nie co 4 miesiące...
        • silesius.monachijski Re: Dlaczego Donald nie chce nowych wyborow? 28.01.06, 02:26
          to zachecaj swojego Tuska do powolania rzadu, ktory bedzie mial wiekszosc w
          parlamencie; jesli nie, to jedyným wyjsciem sa nowe wybory

bloody_rabbit napisał:

> Bo w Polsce wybory do Sejmu są co 4 lata, nie co 4 miesiące...
        • greri Tusk; po prostu wehrmahtowskie scierwo! 29.01.06, 12:36
      • mariantonia Re: Dlaczego Donald nie chce nowych wyborow? 29.01.06, 01:12
        Wiesz co silezjusie, ja mam emeryturę w wysokosci 600 zł. jestem osobą mocno
        starszą i inwalidką na dodatek. Wygląda mi na to,że albo nieźle sobie radzisz
        finansowo, albo masz sposorów np w postaci Rodziców. Z moich pieniędzy
        wpłacanych państwu w postaci podatków współfinansuję kompletnie niepotrzebne
        wybory. Zawdzięczam to PiSowi, któremu wcale nie zależało, ani nie zależy na
        tym aby w tym układzie parlamentarnym zawrzeć jakąkolwiek koalicje z
        kimkolwiek. Takich jak ja jest parę milionów ludzi. To nami bawi się PiS i na
        nasz koszt. Twoje wydumki postowe w pewnym sensie też są w jakimś stopniu na
        wspólny koszt. Coraz bardziej nie lubie PiSu a teraz także Ciebie.
    • silesius.monachijski Czym on straszy? 28.01.06, 01:10
      Macie pomysł, jak robić kampanię?

- Mamy i aż strach mówić.

Taki wyrafinowany?

- Tak bym tego nie ujął.

Brutalny?

- My musimy być dobrze przygotowani do tych wyborów, bo zwycięstwo PiS-u to
      zwycięstwo ludzi, którzy wierzą przede wszystkim we władzę, jej funkcje
      kontrolne i funkcje przymusu, czyli w państwo ponad obywatelem, a nie
      odwrotnie. Dzisiaj, w tej wrzawie, bałaganie i wzajemnej agresji ta
      fundamentalna prawda znika
      • alterpars Re: Czym on straszy? 28.01.06, 01:17
        no i co madrego zes powiedzial?
        • silesius.monachijski Re: Czym on straszy? 28.01.06, 01:29
          "Czyli?

- Trzy kropki postawcie.

ulicę?

- ... "
          .
          czy Ty nie widzisz, ze on oszalal? ze kompletnie stracil kontakt z
          rzeczywistoscia? ja tylko cytuje wywiad; podoba Ci sie to, co on mowi? bo mnie
          przeraza; i to mial byc "prezydent wszystkich Polakow", ktory nie zawaha sie
          ludzi wyprowadzic na ulice? to co? wezmy lomy, kilofy, kije bejsbolowe, i co
          tam komu w lape wpadnie, i huzia na sejm i palac prezydencki? i to ma byc
          powazny polityk?

alterpars napisał:

> no i co madrego zes powiedzial?
          • alterpars Nie jest wszystko jedno byleby wywalic Pis od zlob 28.01.06, 01:57
            totez najbardziej brudne chwyty popieram w tym szczytnym celu. Na tych drani
            trzeba 2razy takich drabow jak Kurski.Amen.
            • silesius.monachijski Re: Nie jest wszystko jedno byleby wywalic Pis od 28.01.06, 02:02
              uwazaj, zeby i Ciebie nie obili (czego Ci nie zycze); ale Tusk jest szefem
              partii; Kurski sobie na takie czy inne glupstwo pozwolic, ale nie Donald Tusk,
              szef drugiej co do wielkosci partiiw parlamencie

alterpars napisał:

> totez najbardziej brudne chwyty popieram w tym szczytnym celu. Na tych drani
              > trzeba 2razy takich drabow jak Kurski.Amen.
              • amba_zzarla Re: Nie jest wszystko jedno byleby wywalic Pis od 28.01.06, 04:02
                A silesiusie, tu akurat się z Tobą nie zgodzę. Tusk jest szefem partii i szacunek dla niego za głoszenie swoich poglądów osobiście, jakie by tam one nie były.

J. Kaczyński swoje mniej popularne poglądy wypowiada ustami p. Kurskiego - "lud ciemny to kupi". Bo nie sądzisz chyba, że Kurski, ot tak sobie sam z siebye z tym Wermachtem wyjechał?
                • silesius.monachijski Re: Nie jest wszystko jedno byleby wywalic Pis od 28.01.06, 04:19
                  no wybacz: szacunek dla szefa najwiekszej partii opozycyjnej za to, ze grozi
                  wyprowadzeniem ludzi na ulice? chyba sobie jednak zartujesz;

amba_zzarla napisał:

> A silesiusie, tu akurat się z Tobą nie zgodzę. Tusk jest szefem partii i
                  szacun
                  > ek dla niego za głoszenie swoich poglądów osobiście, jakie by tam one nie
                  były.
                  >
                  > J. Kaczyński swoje mniej popularne poglądy wypowiada ustami p. Kurskiego -
                  "lud
                  > ciemny to kupi". Bo nie sądzisz chyba, że Kurski, ot tak sobie sam z siebye
                  z
                  > tym Wermachtem wyjechał?
                  • xpander Re: Nie jest wszystko jedno byleby wywalic Pis od 28.01.06, 14:25
                    po raz kolejny klamiesz. NIC takiego nie powiedzial. A jesli tak, to prosze o cytat.
                • mk159156 Re: Nie jest wszystko jedno byleby wywalic Pis od 28.01.06, 21:44
                  A jeśli Tusk jutro powie:

"Obywatele, weźmy sprawy w swoje ręce! Nie możemy się godzić na wybory bez naszej, obywatelskiej zgody. Zbieramy się wszyscy pod Sejmem, i niech obywatelska powinność nas prowadzi!"

też będziesz miał(a) dla niego szacunek?
                • handzia55 Re: Nie jest wszystko jedno byleby wywalic Pis od 28.01.06, 22:32
                  A co będzie jak ten lud ciemny w następnych wyborach powie:"Panom już
                  dziękujemy"? Bo i głupi zmądrzeje i ciemny przejaśnieje.
      • pdzierza Re: Czym on straszy? 28.01.06, 19:04
        nie straszy, matołku, tyko opisuje stosunek PISu do rządzenia Państwem. Władza przede wszystkim. Panstwo ponad obywatelem. Czy nie do tego dazy PIS? Blyskawiczne sady... Za komuny tez takie byly. Bardzo szybko skazany zostal np. Grzegorz Przemyk. A ze potem okazalo sie ze byl niewinny, to juz trudno...

> Macie pomysł, jak robić kampanię?
        >
        > - Mamy i aż strach mówić.
        >
        > Taki wyrafinowany?
        >
        > - Tak bym tego nie ujął.
        >
        > Brutalny?
        >
        > - My musimy być dobrze przygotowani do tych wyborów, bo zwycięstwo PiS-u to
        > zwycięstwo ludzi, którzy wierzą przede wszystkim we władzę, jej funkcje
        > kontrolne i funkcje przymusu, czyli w państwo ponad obywatelem, a nie
        > odwrotnie. Dzisiaj, w tej wrzawie, bałaganie i wzajemnej agresji ta
        > fundamentalna prawda znika
        • apsok Re: Czym on straszy? 28.01.06, 21:56
          gazeto.. proszę zlikwiduj to forum ,jak czytam wypowiedzi zwłaszcza tych
          sprawiedliwych i prawych(jest to pewnie jakaś sformalizowana grupa), to
          dochodzę do wniosku że to forum jest tubą siania nienawiści i obrażania
          wszystkich którzy mają swoje poglądy.
        • wojsob21 Re: Czym on straszy? 28.01.06, 22:04
          Przemyka nie osądzono,ale zamordowano.Co do p.Tuska-w tym wieku czas
          wiedzieć,że "kto nie zna przeszłości ten nie ma przyszłości".Ja znam historię
          całej swojej rodziny i sprawa dziadka z Wermahtu nie jest mi obojętna tym
          bardziej,że mój stryj zginął w Stuthofie,gdzie podobno był też "dziadek"który
          potem pojechał walczyć do Francji.Wuj był w Oświęcimiu,ojciec w Oflagu-a p.Tusk
          nic nie wie o swojej rodzinie.Tak było od wojny do 2005 r,rządzili Narodem
          dzieci z probówki-bez rodziców,bez dziadków,bez rodzeństwa,może to wreszcie czs
          zmienić.Nie kochamPiS,ale coś zaczeli robić,coś co bardzo boli p.Tuska-Stary
    • willi333 ANTYDZIENNIKARSTWO 28.01.06, 01:13
      I znowu nieudany wywiad duetu Kublik-Olejnik. Znowu panie nie umieją (nie
      chcą ?) zadawać kłopotliwych pytań.
      A może,po prostu,trzeba przyjąć do wiadomości,że "GW" to pismo nieobiektywne
      oraz intryganckie? Gazeta Michnika już taka jest - na tym polega jej "urok".
      • silesius.monachijski Re: ANTYDZIENNIKARSTWO 28.01.06, 01:31
        "Czyli?

- Trzy kropki postawcie.

ulicę?

- ... "
        .
        czemu nieobiektywny wywiad? Tusk powiedzial, co wiedzial

willi333 napisał:

> I znowu nieudany wywiad duetu Kublik-Olejnik. Znowu panie nie umieją (nie
        > chcą ?) zadawać kłopotliwych pytań.
        > A może,po prostu,trzeba przyjąć do wiadomości,że "GW" to pismo nieobiektywne
        > oraz intryganckie? Gazeta Michnika już taka jest - na tym polega jej "urok".
        • me-e [...] 28.01.06, 01:34
          • silesius.monachijski Re: NOCNA ZMIANA -bis 28.01.06, 01:41
            troche mi me-e dokuczasz, ale rozumiem emocje; ja jestem jednak
            slaski "szkopem", ale o calkiem przyzwoitym solidarnosciowym backgroundzie;
            Tusk to nie zaden "szkop"; to taka choragiewka na wietrze: to takie wielkie NIC
            w polskiej polityce; a ze mialem to nieszczescie pare razy go prywatnie
            spotykac, to po tym wywiadzie moge tylko jedno powiedziec:spadaj Donaldzie! na
            wieki wiekow; amen

me-e napisał:

> ...szkopa trzeba sie POzbyc raz na zawsze ...w nadchodzacych wyborach...
            >
            >
            >
            >
            • me-e Re: NOCNA ZMIANA -bis 28.01.06, 01:46
              ...silesius...jeden czy dwoch pijanych polakow na aleji w nyc...nie swiadzczy
              jeszcze ,ze cala polska to pijacy...

> troche mi me-e dokuczasz, ale rozumiem emocje; ja jestem jednak
              > slaski "szkopem", ale o calkiem przyzwoitym solidarnosciowym backgroundzie;
              > Tusk to nie zaden "szkop"; to taka choragiewka na wietrze: to takie wielkie
              NIC
              >
              > w polskiej polityce; a ze mialem to nieszczescie pare razy go prywatnie
              > spotykac, to po tym wywiadzie moge tylko jedno powiedziec:spadaj Donaldzie!
              na
              > wieki wiekow; amen
              >
              > me-e napisał:
              >
              • silesius.monachijski Re: NOCNA ZMIANA -bis 28.01.06, 01:49
                z tym chamskim obrazem Polaka i tu musze walczyc; ze niby "Polak pija"; Niemcy
                i Anglica duzo wiecej pija, ale nikt o tym nie mowi; ja tylko wspomnialem, ze
                spotykalem Tuska, i ze dziwne rzeczy o Polsce mowil (podobnie, jak kiedys,
                dziwne rzeczy przy wodce opowiadal Milosz w obecnosci Hernerta w uSA)

me-e napisał:

> ...silesius...jeden czy dwoch pijanych polakow na aleji w nyc...nie swiadzczy
                > jeszcze ,ze cala polska to pijacy...
                >
                >
          • 1410_tenrok [...] 28.01.06, 01:42
          • canuck2 [...] 28.01.06, 02:00
      • homo.homini.lupus.est Re: ANTYDZIENNIKARSTWO 28.01.06, 02:05
        willi333 napisał:

> I znowu nieudany wywiad duetu Kublik-Olejnik. Znowu panie nie umieją (nie
        > chcą ?) zadawać kłopotliwych pytań.
        > A może,po prostu,trzeba przyjąć do wiadomości,że "GW" to pismo nieobiektywne
        > oraz intryganckie? Gazeta Michnika już taka jest - na tym polega jej "urok".

Nie rozumiem,dlaczego p. Olejnik ma status gwiazdy dziennikarstwa.
        • minimal czemu Wy sie wlasciwie dziwicie? 28.01.06, 10:33
          1. Tusk za czasow kiedy UD przerobila sie na UW dzielil GW wywiadu w ktorym twierdzil ze jesli Walesa wykorzysta swoje uprawnienia w sposob ktory mu sie nie spodoba to on Tusk bedzie mial pelne prawo do zlamania konstutycji w "imie ratowania kraju", wspominal tez wtedy o "obywatelskim nieposluszenstwie". teraz powtarza tylko tamte brednie.

z tego co pamietam wywiad ten nosil tytul "nie udawajmy oborncow ludu" i lezy spokojnie w archiwum GW. jest w nim jeszcze kilka niezlych smaczkow np rozwiniecie samego tytulu :)

2. ciekawa sprawa z tym ich nowym wynalazkiem czyli "korupcja polityczna". z tego co mowi Tusk polega ona na tym ze stanowiska panstwowe obsadza sie ludzmi z nie swojej partii :) czyli jesli partia X popiera pana z partii Y bo jest lepszym specjalista niz ewentualny kandydat z X to jest to objaw godny potepienia :) jesli zas partia X popiera swojego, ktory sie nie nadaje, kosztem przedstawiciela Y ktory zna sie na rzeczy to jest to "demokracja" "uczciwosc" itp.

Bardzo dziwna logika przyswieca panom z PO :)
          • czat-man Re: czemu Wy sie wlasciwie dziwicie? 28.01.06, 10:37
            minimal napisał:
            > ciekawa sprawa z tym ich nowym wynalazkiem czyli "korupcja polityczna". z te
            > go co mowi Tusk polega ona na tym ze stanowiska panstwowe obsadza sie ludzmi z
            > nie swojej partii :

Pani Malinowska (sasiadka) skomentowala to krotko :-)

--
            Pani Malinowska: "Matko Boska, ten Tusk to chyba zwariowal!"
          • 1410_tenrok Re: czemu Wy sie wlasciwie dziwicie? 28.01.06, 12:43
            Ad 2. Niezły socjotechniczny zabieg! Dotychczas myslałem, ze tylko kobiety stac
            na odwracanie kota ogonem. A tu prosze!
            Ciekawa logika tej eluberacji! Ale kazdy orze jak moze, co?
        • c_22 Re: ANTYDZIENNIKARSTWO 28.01.06, 13:06
          To nie pierwsza rzecz,której nie rozumiesz!
      • the.bill1 Re: ANTYDZIENNIKARSTWO 28.01.06, 11:00
        Politologowie Wyborczą nazywaja "Trubuna Ludu III RP" - to nie jest przypadek...
        i jak Rydzyki Ojciec Redaktor ma swoja Rodzinę Gazety Wyborczej.
    • me-e : Donald Tusk: PLANUJE ZAMACH NA PREZYDENTA...? 28.01.06, 01:13
      ...bo on jest prezydentem...
    • scept me-e ile ci płacą za te ociekające nienawiścią 28.01.06, 01:33
      paszkwile, przecież nic sensownego nie przekazujesz, zero analizy czy
      interpretacji artykułu, tylko ziejesz. Człowieku, do Palestyny- do hamasu, załóż
      pas z dynamitem i się rozwal na pustyni. Wasz idol kurski przynajmniej ma
      "jakąś" wiedzę. Przecież takie nienawistne słowa nie mogły wyjść spod ręki
      chrześcijanina, który chce dobrze dla wszystkich Polaków i PRZEKONUJE ich aby
      zagłosowali na PiS.
      • me-e Re: me-e ile ci płacą za te ociekające nienawiści 28.01.06, 01:39
        ...mee...sie nie chce chwalic...ale przweidzialem wynik
        wyborow...parlamentarnych i prezydenckich...gdy PO prowadzilo w sondarzu OBOP
        63 do 19...podalem newsa...ze budzet przeszedl gdy ...gazeta...ciagle
        spekulowala...a wyprowadzanie ludzi na ulice...to jawny zamach...terroryzm
        rewolucyjny...zdrajcow polski...POzatym , widze ze ty wolisz tytuly typu...pis
        w koalicji z lepperem ...?...czy prezydent kaczynski zlamal konstytucje...?

scept napisał:

> paszkwile, przecież nic sensownego nie przekazujesz, zero analizy czy
        > interpretacji artykułu, tylko ziejesz. Człowieku, do Palestyny- do hamasu,
        załó
        > ż
        > pas z dynamitem i się rozwal na pustyni. Wasz idol kurski przynajmniej ma
        > "jakąś" wiedzę. Przecież takie nienawistne słowa nie mogły wyjść spod ręki
        > chrześcijanina, który chce dobrze dla wszystkich Polaków i PRZEKONUJE ich aby
        > zagłosowali na PiS.

• scept Re: me-e ile ci płacą za te ociekające nienawiści 28.01.06, 02:00
          Widzę że już tak jesteś zakręcony w jedną stronę że nie zauważyłeś iż, nie
          podoba mi się żadna z poniższych opcji, myślę że większość wybiera na zasadzie
          mniejszego zła, ale to nie znaczy popadać w extrema.

me-e napisał:

>...a wyprowadzanie ludzi na ulice...to jawny zamach...terroryzm
          > rewolucyjny...zdrajcow polski...POzatym , widze ze ty wolisz tytuly typu...pis
          > w koalicji z lepperem ...?...czy prezydent kaczynski zlamal konstytucje...?
          • me-e Re: me-e ile ci płacą za te ociekające nienawiści 28.01.06, 02:15
            ...zauwaz, ze ty caly czas belkoczesz...co znacy zakrecony...czy uwazasz ,ze
            powinno sie byc otwartym na wszystko...troche tu ...a troche tam...LETNIAK Z
            CIEBIE...mee...nie jest nic obce...ale czy zaraz mam wszystko akceptowac...a w
            szczegolnosci ...rewolucje w wydaniu tuska...i to;ile mee...ci placa...A ZA
            CO...a ci ile placili ,ze ci zostalo...

scept napisał:

> Widzę że już tak jesteś zakręcony w jedną stronę że nie zauważyłeś iż, nie
            > podoba mi się żadna z poniższych opcji, myślę że większość wybiera na zasadzie
            > mniejszego zła, ale to nie znaczy popadać w extrema.
            >
            > me-e napisał:
            >
            > >...a wyprowadzanie ludzi na ulice...to jawny zamach...terroryzm
            > > rewolucyjny...zdrajcow polski...POzatym , widze ze ty wolisz tytuly typu.
            > ..pis
            > > w koalicji z lepperem ...?...czy prezydent kaczynski zlamal konstytucje..
            > .?
    • palnick Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 01:37
      A kim wy jesteście, żeby nie pozwalać na demokrację w Polsce?
      • scept palnick 28.01.06, 01:39
        zerknij do słownika co znaczy demokracja i z czym się trzeba liczyć gdy się ją
        wprowadza, to nie anarchia lub system monopartyjny
        • palnick Re: scept 28.01.06, 01:41
          scept napisał:

> zerknij do słownika co znaczy demokracja i z czym się trzeba liczyć gdy się ją
          > wprowadza, to nie anarchia lub system monopartyjny
          ---------
          Trzeba się liczyć z przedterminowymi wyborami. Tego Tusk nie zakładał. Nikt już
          nie da grosza na loosera :)
          • scept Re: palnick 28.01.06, 01:47
            mam nadzieję że nikt nie da, ani na loosera, ani na bojowca, niestety za wybory
            i Ty i ja będziemy musieli zapłacić, oby były szybko i bez tej wrednej kampanii,
            może wtedy ludzie mieliby chwilę na namysł, na kogo głosować i dlaczego.
            • palnick Re: palnick 28.01.06, 01:55
              scept napisał:

> mam nadzieję że nikt nie da, ani na loosera, ani na bojowca, niestety za
              wybory i Ty i ja będziemy musieli zapłacić, oby były szybko i bez tej wrednej
              kampanii,może wtedy ludzie mieliby chwilę na namysł, na kogo głosować i
              dlaczego.
              -------
              Ok.
    • 1410_tenrok Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 01:37
      palnik - jestes dziki, czy masz kłopoty z czytaniem. Tusk mowi o łamaniu
      konstytucji i o oszukanstwie braci K., ktore jest zagrożeniem dla tego kraju.
      73 lata temu też nie chciano widziec pewnych oczywistych spraw, a czym to sie
      skonczyło?
      A swoją drogą, to co masz do Kaszubów?
      • palnick Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 01:43
        1410_tenrok napisał:

> palnik - jestes dziki, czy masz kłopoty z czytaniem. Tusk mowi o łamaniu
        > konstytucji i o oszukanstwie braci K., ktore jest zagrożeniem dla tego kraju.
        > 73 lata temu też nie chciano widziec pewnych oczywistych spraw, a czym to sie
        > skonczyło?
        > A swoją drogą, to co masz do Kaszubów?
        ----------
        Tusk mówi. To prawda. Nic z tego nie wynika. Mam coś do jednego "kaszuba"
        (przegrał na Kaszubach).
        • 1410_tenrok Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 12:38
          Palnick, wiedz, ze konstytucja na razie tego zabrania, a twoje IP mozna łatwo
          stwierdzo. Wiec daj sobie chlopie z Kaszubami na wstrzymanie, OK!
          A jak pis troche dłużej porządzi, to wtedy sam dojdziesz do pewnych prawdy.

Jeden naród, jeden kościół, jeden z dwóch bliźniaków!
          (to taka nowa wersja, co?)
          • palnick Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 12:50
            1410_tenrok napisał:

> Palnick, wiedz, ze konstytucja na razie tego zabrania, a twoje IP mozna łatwo
            > stwierdzo. Wiec daj sobie chlopie z Kaszubami na wstrzymanie, OK!
            > A jak pis troche dłużej porządzi, to wtedy sam dojdziesz do pewnych prawdy.
            >
            > Jeden naród, jeden kościół, jeden z dwóch bliźniaków!
            > (to taka nowa wersja, co?)
            --------
            Nich będzie pochwalona kaczka i jego brat zawsze dziwaczka :)
    • palnick Re: Donald Tusk: Chcemy dalej naruszać prawo! 28.01.06, 01:38
      Ktoś tu grał nieczysto.
      "Komitet wyborczy Donalda Tuska naruszył prawo podczas kampanii prezydenckiej -
      ustaliła 'Rzeczpospolita'. Kandydat PO wydał na wybory więcej, niż pozwalają
      przepisy. Dotarliśmy do sprawozdań finansowych kandydatów na prezydenta, w tym
      najważniejszych - Lecha Kaczyńskiego, Donalda Tuska, Andrzeja Leppera, Marka
      Borowskiego i Włodzimierza Cimoszewicza. Tuskowi za złamanie przepisów nic nie
      grozi. Ukarany może zostać Piotr Wawrzynowicz, pełnomocnik finansowy
      sztabu Tuska. Zgodnie z ordynacją prezydencką kary finansowe mogą zostać także
      nałożone na komitet wyborczy Tuska. Więcej - w piątkowej 'Rzeczpospolitej'."
    • zenek68 pane Tusk to se ne vrati ! jesteś kimś innym niż.. 28.01.06, 01:41
      byłeś przed wyborami...upodlenie postępuje..ale to normalne u frustratów...
    • tajemniczy_don_pedro Tusk naprawdę traci rozum... :( 28.01.06, 01:42
      ...oraz kontakt z rzeczywistością.
      • palnick Re: Tusk naprawdę nie może stracić rozumu :) 28.01.06, 01:44
        Musiałby go mieć :)
    • d3b3 Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 01:42
      Jestem skłonna zaakceptować PO pod następującymi warunkami:

1. Tusk odetnie się zdecydowanie od Miodowicza,
      2. Tusk odstawi Śpiewaka i zacznie myśleć SAM.
      • palnick Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 01:46
        d3b3 napisała:

> Jestem skłonna zaakceptować PO pod następującymi warunkami:
        >
        > 1. Tusk odetnie się zdecydowanie od Miodowicza,
        > 2. Tusk odstawi Śpiewaka i zacznie myśleć SAM.
        ----------
        Oba warunki księzycowe. A i tak w PO rządzi Schetyna i Palikot :)))))
      • silesius.monachijski Re: Donald Tusk: Nie pozwolimy na wybory 28.01.06, 02:01
        po tym, co powiedzial w tym wywiadzie ("bedzie strasznie"), to raczej plonne
        nadzieje; wydaje mi sie, ze wlasnie w tej chwili Miodowicz "ciezko pracuja" nad
        nowa prowokacja; mozesz mi nie wierzyc, ale ten wywiad wywrocil w mojej glowie
        wszystko do gory nogami; jest obrzydliwy; znalem Tuska z lepszej strony - choc
        nigdy nie wierzylem, ze moze "wyzej od swojego tylka" podskoczyc; ale takie
        slowa; i prowokowanie ludzi do wyjscia na ulice? zenada;

d3b3 napisała:

> Jestem skłonna zaakceptować PO pod następującymi warunkami:
        >
        > 1. Tusk odetnie się zdecydowanie od Miodowicza,
        > 2. Tusk odstawi Śpiewaka i zacznie myśleć SAM.
    • lampka.nocna Filozofia Kalego w wykonaniu PiSakow 28.01.06, 01:49
      Prezydent IV RP skladal przysiege zobowiazujaca go do przestrzegania obecnej
      konstytucji, a nie tej ktora stworzy za jakis czas Wielki Brat. Do chwili
      przejecia wladzy przez PIS budzet byl uchwalany do konca marca i nigdy nie
      padla ze strony zadnego prawnika w tym braci Kaczynskich (profesorow prawa)
      opinia, iz konstytucja jest lamana. Jest wiec oczywiste nawet dla pacjenta w
      Tworkach, ze Prawi i Sprawiedliwi zrobili z konstytucji galazka wiklinowa do
      naginania wedle wlasnych kaprysow i potrzeb.
      • silesius.monachijski Re: Filozofia Kalego w wykonaniu PiSakow 28.01.06, 01:51
        czy jakis "pisak" cos podobnego wyrazil? i gdzie?
        .
        "Czyli?

- Trzy kropki postawcie.

ulicę?

- ... "
        .
        Kaczynscy chca ludzi na ulice wyprowadzac czy pan Tusk?

lampka.nocna napisała:

> Prezydent IV RP skladal przysiege zobowiazujaca go do przestrzegania obecnej
        > konstytucji, a nie tej ktora stworzy za jakis czas Wielki Brat. Do chwili
        > przejecia wladzy przez PIS budzet byl uchwalany do konca marca i nigdy nie
        > padla ze strony zadnego prawnika w tym braci Kaczynskich (profesorow prawa)
        > opinia, iz konstytucja jest lamana. Jest wiec oczywiste nawet dla pacjenta w
        > Tworkach, ze Prawi i Sprawiedliwi zrobili z konstytucji galazka wiklinowa do
        > naginania wedle wlasnych kaprysow i potrzeb.
        • lampka.nocna Re: Filozofia Kalego w wykonaniu PiSakow 28.01.06, 02:07
          > Kaczynscy chca ludzi na ulice wyprowadzac czy pan Tusk?

Silesiusie ani Kaczynski ani Tusk nie zdolaja wyprowadzic ludzi na ulice,
          bowiem tylko psy nalezy a nawet i trzeba wyprowadzac na trotuary. Kazdy ma swoj
          rozumek i przynajmniej w okolicach wyborow powinien go uzyc. Natomiast mdlosci
          poranno-nocnych dostaje jak slysze o kupczeniu prawem w imie zaspokojenia
          chorych ambicji Wielkiego Brata. Korupcje mozna rozbijac juz dzis nie trzeba
          wydawac 230 mln na nowy cyrk wyborczy.
          • silesius.monachijski Re: Filozofia Kalego w wykonaniu PiSakow 28.01.06, 02:11
            rozgrywki partyjne i niemoc tzw. (post)solidarnosciowych partii, nie mogacych
            sie dogadac w sprawie koalicji, to jedna sprawa (naprawde mnie to boli); Inna
            sprawa jest to, ze szef najwiekszej partii opozycyjnej nawoluje do
            obywatelskiego nieposluszenstwa, i do wychodzenia na ulice; za to - w kazdym
            cywilizowanym kraju - jest "ban"; i to ban ostateczny;

lampka.nocna napisała:

> > Kaczynscy chca ludzi na ulice wyprowadzac czy pan Tusk?
            >
            > Silesiusie ani Kaczynski ani Tusk nie zdolaja wyprowadzic ludzi na ulice,
            > bowiem tylko psy nalezy a nawet i trzeba wyprowadzac na trotuary. Kazdy ma
            swoj
            >
            > rozumek i przynajmniej w okolicach wyborow powinien go uzyc. Natomiast
            mdlosci
            > poranno-nocnych dostaje jak slysze o kupczeniu prawem w imie zaspokojenia
            > chorych ambicji Wielkiego Brata. Korupcje mozna rozbijac juz dzis nie trzeba
            > wydawac 230 mln na nowy cyrk wyborczy.
        • swam Nie trzeba będzie wyprowadzać - sami wyjdą 28.01.06, 08:00
          Ja już nabieram ochoty.
        • xpander Re: Filozofia Kalego w wykonaniu PiSakow 28.01.06, 14:33
          juz nudne jest wklejanie tego samego klamstwa ktorys tam raz.
    • gumienny "Nieczytelny i konstytucyjnie nieodpowiedzialny 28.01.06, 01:51

element" to wlasnie Donald.
    • silesius.monachijski Tusk pozostaje wierny swoim "zasadom" 28.01.06, 01:54
      Najpierw przy pomocy Miodowicza i Brochwicza "zalatwil" Jarucka Cimoszewicza, a
      teraz bedzie przeciwko Kaczynskim wyprowadzac ludzi na ulice;
      naprawde "prezydent wszytskich Polakow"
      .
      "Czyli?

- Trzy kropki postawcie.

ulicę?

- ... "
      • alterpars Kazdy sposob jest dobry byleby wywalic PiS 28.01.06, 01:57
        ..i przywrocic rzady SLD!
        • silesius.monachijski Re: Kazdy sposob jest dobry byleby wywalic PiS 28.01.06, 02:20
          wiesz co? to nawet dobry pomysl: skomunizowany Tusk, chcacy wprowadzenia
          bolszewickich metod, kuma sie z post-bolszewicka sld; to uklada sie w sensowna
          calosc; tylko: co to ma wspolnego z demokracja w Polsce? i z panstwem prawa?

alterpars napisał:

> ..i przywrocic rzady SLD!
          • alterpars Re: Kazdy sposob jest dobry byleby wywalic PiS 28.01.06, 06:53
            a kto chce panstwa prawa. Ja nie chce pod rzadami PiS. Pod rzadami SLD owszem chce.
          • xpander Re: Kazdy sposob jest dobry byleby wywalic PiS 28.01.06, 14:35
            PIS sie kuma z dzialaczami PZPR w czasie stanu wojennego. To jest ta odnowa moralna, o ktorej mowil Wielki Brat?
      • ricki_47 Re: Tusk pozostaje wierny swoim "zasadom" 29.01.06, 03:27
        Nic dodać, nic ująć.Pan Tusk prezentuje postawę znaną z historii Polski " po
        mnie choćby potop ".Klasę polityka poznaje się po tym ,jak zachowuje się w
        obliczu porażki, ten egzamin Panie Donaldzie oblał Pan
    • silesius.monachijski Re: NOCNA ZMIANA -bis 28.01.06, 01:55
      no, chociaz szarik byl owczarkiem niemieckim, a gustlik to prawie "krajan"

me-e napisał:

> ...a co nie katowales ...czterech pancernych...kapusiu...
      >
      >
      > 1410_tenrok napisał:
      >
      > > facet poszukaj jakiegos dobrego psychiatry!
      > > A do tego pytanie do moderatora - o co tu chodzi z okresleniem "szkop"?
      • me-e Re: NOCNA ZMIANA -bis 28.01.06, 02:03
        ...deszcze niespokojne...potargaly swiat...a my na tej wojnie ladnych pare
        lat...do domu wrocimy w piecu napalimy nakarmimy psa...TYYYGRYSS!!! na
        choryzoncie...gustlik laduj i wal w ...SZKOPA...a jakby tam w
        tym ...tygrysie...siedzial sobie dziadek zaciagniety do armii nimieckiej na
        sile...czy gustlik pomyslal ...kogo wyzywa i do kogo wali odlamkowym z
        dziala...

> no, chociaz szarik byl owczarkiem niemieckim, a gustlik to prawie "krajan"
        >
        > me-e napisał:
        >
        > > ...a co nie katowales ...czterech pancernych...kapusiu...
        > >
        > >
        > > 1410_tenrok napisał:
        > >
        > > > facet poszukaj jakiegos dobrego psychiatry!
        > > > A do tego pytanie do moderatora - o co tu chodzi z okresleniem "szk
        > op"?
        • 1410_tenrok Re: NOCNA ZMIANA -bis 28.01.06, 12:35
          jak zwykle - wredne numery! Tyle tylko, ze niejaki Kurski nawet to odwołał.....
          Oto a to Polska właśnie!
          A czterej pancerni, jak wiesz, dowodzeni byli przez Olgierda - a ruski,
          zruszczony Poljak!
    • palnick Jak Donald Tusk okrada dzieci z trudnych rodzin. 28.01.06, 01:56
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30304806&s=0
    • yahu34 Nie jestem jakis wielkim zwolennikiem Tuska ale 28.01.06, 01:56
      w wielu sparwach sie z nim zgadzam. Minie 100 dni i ten rzad niczego
      konkretnego nie zrobil. Nie mowiac juz o poslach. Za co oni biora kase. Moze mi
      ktos powie. Kilka ustaw napisanych na szybko i przyjetych metoda targow i
      przekupstwa. 3 miesiace prac nad budzetem ktory na koncu okazuje sie nie tym co
      trzeba i tylko strata czasu i kasy podatnikow. Pozatym Tusk ma racje,
      kwalifikacje niektorych ministrow i na marszalku sejmu konczac sa dalece
      kontrowersyjne. I niestety wina w tym jest bardzo duza obu Kaczorow. Nie ma w
      tej chwili osoby bezstronnej (a taka powinien byc "prezydent" wszystkich
      Polakow) ktory pogodzi pIs i PO. Lech poprostu chowa glowe w piasek i slucha co
      mu Jaroslaw rozkaze. Wszyscy pamietaja slowa "Plan zostal wykonany panie
      PREZESIE" Nic dodac nic ujac. Pozdr
      • palnick Re: Nie jestem jakis wielkim zwolennikiem Tuska a 28.01.06, 02:01
        yahu34 napisał:

Poza tym Tusk ma racje, kwalifikacje niektorych ministrow i na marszalku sejmu
        konczac sa dalece kontrowersyjne. I niestety wina w tym jest bardzo duza obu
        Kaczorow.
        ---------
        I sam desygnuje do "gabinetu cieni" na ministra sprawiedliwości panią Piterę,
        która ukończyła polonistykę :)))))))))))
        • yahu34 Re: Nie jestem jakis wielkim zwolennikiem Tuska a 28.01.06, 02:14
          na pewno lepsze od Leppera ktory jest wicemarszalekiem tylko dzieki PISowi,
          Jurek dal juz kilka plam w tej krotkiej historii sejmu dzialajac pod dyktando
          JK. Jesli twoim zdaniem nie zwolywanie posiedzenia sejmu zeby uniknac
          glosowania nad niewygodnymi sprawami jest wg ciebie ok to powinienes placic
          wyzsze podatki, ja nie chce placic na darmozjadow. Pozdr
        • krystin3 Re: Nie jestem jakis wielkim zwolennikiem Tuska a 28.01.06, 02:29
          Panie palnick, to sprawdź pan kwalifikacje tuskowego "GABINETU CIENI" - a
          zdziwisz się nieco ich "kompetencjami" (są na liście posłów na Sejm)
      • kratzer Re: Nie jestem jakis wielkim zwolennikiem Tuska a 28.01.06, 02:41
        A co przez 16 lat uczynili poprzednicy PIS-u?
        Na co skierowane były ich działania? Moim zdaniem, na utrzymanie władzy nie
        zmieniającej się "karuzeli figurek", kontrolowanie gospodarki poprzez
        sprzyjający korupcji gąszcz przepisów fiskalnych i administracyjnych, w którym
        sami się już gubią, i twórzonych w oparciu o nie "instytucji", rozbudowę
        aparatu biurokratycznego (magnaci mieli soją klientelę, ci mają urzędników).
        Jest to ciągle PRL, tylko ze zmienionymi szyldami. To wszystko - odbierając
        wielu motywację do wzięcia losu we własne ręce - skutecznie dusi ludzkę
        inicjatywę = gospodarkę i jest powodem bezrobocia. Wszyscy robią to "dla dobra
        Polaków" wzorem "demokracji zachodniej", tzn. państw opiekuńczych, choć państwa
        te są coraz bliżej ściany (Francja - 2 biliony euro długu, RFN - 1,5 biliona
        euro długu), i choć nikt tego głośno nie odważy się tego głośno powiedzieć,
        zaczynają powoli ciąć socjal, bo żadne programy państwowe nie dają nowych
        miejsc pracy. Ale polscy politycy udają, że tego nie dostrzegają i nadal
        obiecują raj i sztuczny miód, choć de facto stanowią jedną drużynę wobec ogółu
        Polaków i wszystkie ich obietnice są sprzeczne z zasadami arytmetyki.
        To co zdążyłem napisać, jest bardzo ogólne i nie obejmuje wielu innych
        aspektów, lecz tylko te moim zdaniem najważniejsze.
        A teraz bardziej konkretne pytanie, skoro PO dysponuje świetnym programem i
        wolą poprawy kondycji Polaków, to z jakiego powodu przyjęli bez słowa sprzeciwu
        1,5-roczne rządy Belki i nie podjęli żadnej próby skrócenia kadencji sejmu w
        rękach SLD po upadku rządu Millera?
        Na razie wystarczy pytań.
    • me-e TO JEST ...TERRORYZM... 28.01.06, 01:57
      ...czy wypowiedzia herr tuska nie powinnien sie zajac urzad do walki z
      terroryzmem...lacznie z rewolucjonistka ...OLEJNIK...bolszewikom i kolesiom
      POprzewracalo sie w glowie...ONI WLADZA SIE NIE BEDA DZIELIC...
      • xpander Re: TO JEST ...TERRORYZM... 28.01.06, 14:41
        Toba sie powinien zajac psychiatra...pilnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka