Dodaj do ulubionych

Polska prasa o pakcie stabilizacyjnym

03.02.06, 08:11
będzie dobrze
Obserwuj wątek
    • 1monk Re: Polska prasa o pakcie stabilizacyjnym 03.02.06, 08:17
      Niech mi jeszcze tylko autor odpowie, ktore z wymienionych przez niego mediow sa
      polskie...Bo jakos nie widze
      • faaazi Re: Polska prasa o pakcie stabilizacyjnym 03.02.06, 08:42
        I bardzo odbrze. W koncu ktos utarl nosa tym hienom. Dzeinnikarze sami sobei
        winni. Zle rozumiana wolnosc slowa doprowadzila do tego ze dziennikarze za
        bardzo sie rozpasali i wolno im bylo obrazac. W koncu moze wroci jakas etyka.

• fnx1 Re: Polska prasa o pakcie stabilizacyjnym 03.02.06, 08:49
          > I bardzo odbrze. W koncu ktos utarl nosa tym hienom. Dzeinnikarze sami sobei
          > winni. Zle rozumiana wolnosc slowa doprowadzila do tego ze dziennikarze za
          > bardzo sie rozpasali i wolno im bylo obrazac. W koncu moze wroci jakas etyka.
          Misiu... Fazi... Ty wierzysz? W to co piszesz? Tylko krytyczne podejście mediów
          może wpływać na polityków i ich wyborców. Ty jako wyborca masz raczej gó..any
          wpływ na osobę którą wybrałeś - inaczej mówiąc - nie masz wpływu wcale. A
          niedługo nawet nie będziesz wiedział jaką kolejną głupotę Twoi wybrańcy
          popełniają. Dodam, że wcale nie jestem zwolennikiem dziennikarzy - też mnie
          denerwują...prawie tak jak oszukańczy politycy!
          • niestaly_czytelnik Mój komentarz 03.02.06, 11:28
            > Misiu... Fazi... Ty wierzysz? W to co piszesz? Tylko krytyczne podejście
            mediów
            > może wpływać na polityków i ich wyborców.

To prawda - krytyczne podejście mediów jest niezbędne - to rodzaj ujemnego
            sprzężenia zwrotnego, powszechnie stosowanego nie tylko w automatyce
            sterowania. Jednak pod płaszczykiem krytyki nie można ukrywać łamania prawa -
            czyli niekończących się zniewag pod adresem prawicowych polityków. To jest
            gonienie w pietkę i to właśnie ci nienawistni dziennikarze (vide: Lis w
            dzisiejszym poranku w radiu tokfm) będą winni tego, że niedługo nie będziemy
            mieli tego sprzężenia, chyba, że jego rolę przejmie (w co wierzę) Radio Maryja.
            • mobisek Re: Mój komentarz 03.02.06, 11:57
              niestaly_czytelnik napisał:

> > Misiu... Fazi... Ty wierzysz? W to co piszesz? Tylko krytyczne podejście
              > mediów
              > > może wpływać na polityków i ich wyborców.
              >
              > To prawda - krytyczne podejście mediów jest niezbędne - to rodzaj ujemnego
              > sprzężenia zwrotnego, powszechnie stosowanego nie tylko w automatyce
              > sterowania. Jednak pod płaszczykiem krytyki nie można ukrywać łamania prawa -
              > czyli niekończących się zniewag pod adresem prawicowych polityków. To jest
              > gonienie w pietkę i to właśnie ci nienawistni dziennikarze (vide: Lis w
              > dzisiejszym poranku w radiu tokfm) będą winni tego, że niedługo nie będziemy
              > mieli tego sprzężenia, chyba, że jego rolę przejmie (w co wierzę) Radio
              Maryja.

Szkoda, że Twojego poglądu nie popiera nikt inny poza zadeklarowanymi
              zwolennikami tego radia. Co ciekawe, to właśnie pod jego adresem kierowane są z
              najróżniejszych stron zarzuty dotyczące nienawistnego traktowania oponentów.

Tak więc wierzyć Ci oczywiście wolno we wszystko, co nie zmienia faktu, że to
              coś jest prawdą lub się nią stanie.
              • niestaly_czytelnik Re: Mój komentarz 03.02.06, 12:22
                > Szkoda, że Twojego poglądu nie popiera nikt inny poza zadeklarowanymi
                > zwolennikami tego radia.

Ostatnio czytałem Galbę - o nie słucha Radia, a wnioski ma dziwnie zbieżne do
                moich. Napisałeś "nikt" - a ja podałem jeden kontrprzykład, więc obaliłem twoje
                twierdzenie.

> Co ciekawe, to właśnie pod jego adresem kierowane są z
                >
                > najróżniejszych stron zarzuty dotyczące nienawistnego traktowania oponentów.

No jeżeli "najróżniejsze strony" to dla ciebie media agorowe i szantażowany
                przez nie sprawą "Stella Maris" abepe Gocłowski, to gratuluję horyzontów.
                • henryk131 "SPIEPRZAJ DZIADU" ZNAMY, NIC NOWEGO 03.02.06, 22:00
            • margoked Re: Mój komentarz 03.02.06, 13:22
              Może należy powiedzieć, że nieraz media zachowują się jak hieny- ale ich
              cenzurę już przerabialiśmy, i lepiej żeby nie było powtórki z tej "rozrywki".
              To nie jest tak, że komuś "utarto nosa" jak właśnie ktoś napisał- to jest
              symbol PAŃSTWA WYZNANIOWEGO - doberanie sobie mediów- i dziennikarze mają
              słuszność bijąc na alarm- bo nos może być utarty nie tylko im- nie chaciałbym
              obudzić się po raz drugi jak 13 grudnia 1981- i dowiedzieć się , że tylko
              ojciec Rydzyk będzie w TVP- a stan wojenny jest konieczny- bo społeczeństwo,
              media i inne partie nie są subordynowane!!! I że jest to wyższa konieczność.
              Ja może sama wybiorę sobie media- które chcę oglądać- a dziennikarzy o opinii
              hien po prostu nie czytam. ALE MOŻE WŁADZA POZOSTAWI TĘ DECYZJĘ MNIE SAMEJ!!!
        • centrolew Homo soviticus <=> PiS 03.02.06, 09:33
          > I bardzo odbrze. W koncu ktos utarl nosa tym hienom. Dzeinnikarze sami sobei
          > winni. Zle rozumiana wolnosc slowa doprowadzila do tego ze dziennikarze za
          > bardzo sie rozpasali i wolno im bylo obrazac. W koncu moze wroci jakas etyka.

Rozumiem, że tęsknisz za czasami PRLu - tam była etyka mediów, dziennikarze nie
          byli tak rozpasani, wolność słowa była dobrze rozumiana... Homo sovieticus żyje,
          ma się dobrze i wreszczcie po 17 latach znowu jest u władzy!
          • mobisek Re: Homo soviticus <=> PiS 03.02.06, 11:32
            > Homo sovieticus żyje,
            > ma się dobrze i wreszczcie po 17 latach znowu jest u władzy!

Oczywiście, że tak. Naszym nieszczęściem jest to, że większość społeczeństwa
            jest jeszcze uformowana przez komunistyczną propagandę i postrzeganie państwa
            nie jako własności nas wszystkich - obywateli - tylko jakichś tajemniczych i
            bliżej nieokreślonych "ich". Instytucje państwowe i gospodarka są przez nich
            postrzegane jako coś całkowicie niezależnego od wyborców i ich woli. Przy
            takich przekonaniach głosuje się na każdego, kto da "nam" (czyli "mnie") więcej
            zasiłków, wyższe zapomogi, bardziej dowali "bogatym" itd. itp. Dzięki temu rząd
            wciąż skupia się znacznie bardziej na socjalnych upominkach i medialnych
            akcjach niż na tworzeniu liberalnej gospodarki oferującej możliwość
            zatrudnienia i szybkiego wzbogacenia się młodej, wykształconej części
            społeczeństwa.

A potem Radio Maryja załamuje ręce, jak to strasznie źle wszyscy rządzą, skoro
            tysiące młodych, wykształconych ludzi znika za granicą.

Tymczasem w Polsce pozostają w zawyżonej proporcji ludzie, którym się z tych
            czy innych powodów nie powiodło, są ekonomicznie lub społecznie nieefektywni -
            i do nich z dziką radością zwracają się takie hieny jak np. Andrzej Lepper,
            były PZPR-owiec a obecnie jeden z protegowanych ojca dyrektora.
            • henryk131 PAKT Z SEKRETARZEM PZPR Z PGR I SYNEM OD FIRRMYJAR 03.02.06, 22:12
              sYNEM WSPOLPRACOWNIKA jARUZELSKIEGO
            • henryk131 KACZORKI Z OKRAGLEGO STOLU! DOBRA KOMPANIA 03.02.06, 22:13
          • niestaly_czytelnik nienawiść(Lis) > nienawiść(Urban) 03.02.06, 11:33
            Bardzo przykro powiedzieć, ale jak się słyszy Lisa, Żakowskiego, Paradowską,
            Olejnik, etc. to naprawdę chciałoby się powrotu czasów PRL-u. Mam nadzieję, że
            ta sytuacja bedzie szybko uporządkowana działaniami prawnymi, bo tak dalej być
            nie może i nie może być tak, że nie ma rzetelnej krytyki dziennikarskiej, która
            jest integralnym elementem demokracji.
            • mobisek Re: nienawiść(Lis) > nienawiść(Urban) 03.02.06, 11:45

> Bardzo przykro powiedzieć, ale jak się słyszy Lisa, Żakowskiego, Paradowską,
              > Olejnik, etc. to naprawdę chciałoby się powrotu czasów PRL-u. Mam nadzieję,
              że
              > ta sytuacja bedzie szybko uporządkowana działaniami prawnymi, bo tak dalej
              być
              > nie może i nie może być tak, że nie ma rzetelnej krytyki dziennikarskiej,
              która
              >
              > jest integralnym elementem demokracji.

Nie wiem, co się z Tobą dzieje, ale "jak się słyszy" Ciebie, to normalnie
              ciarki przechodzą po krzyżu. Chcesz prowrotu do PRL-u? Jedź na Białoruś, zobacz
              jak tam żyją. Naprawdę chcesz takiego gnoju w naszej Rzeczpospolitej, za którą
              nasi dziadkowie lub rówieśnicy(z pokolenia Pyjasa i ks. Popiełuszki) nieraz
              oddawali życie? Dlaczego? Czy głosujący na partię zawierającą sojusz z byłym
              PZPR-owcem Lepperem mogliby spokojnie spoglądać w oczy górnikom z "Wujka"?
              • niestaly_czytelnik Re: nienawiść(Lis) > nienawiść(Urban) 03.02.06, 12:31
                > Nie wiem, co się z Tobą dzieje, ale "jak się słyszy" Ciebie, to normalnie
                > ciarki przechodzą po krzyżu. Chcesz prowrotu do PRL-u? Jedź na Białoruś,
                zobacz

Nie chcę powrotu PRL-u, bo mam go na codzień w waszych mediach (tylko że jest
                to jeszczy gorszy PRL, niż oryginalny, dlatego pisałem o powrocie oryginalnego,
                który byłby w obecnej sytuacji mniej szkodliwy). A na Białoruś chętnie bym
                pojechał turystycznie - podobno mają tam wspaniałe sanatorium w Druskiennikach
                (to dokładnie na Litwie, ale sanatorium białoruskie) - jest tanio, wspaniały
                klimat i obsługa :-)

> nasi dziadkowie lub rówieśnicy(z pokolenia Pyjasa i ks. Popiełuszki) nieraz
                > oddawali życie? Dlaczego?

Jak już wykorzystujesz zmarłych do swoich celów, to przypomnij sobie w której
                RP, za co i za jakich rządów zamordowano Michała Faltzmanna i Waleriana Pańko.
                • henryk131 WOLNOSC SLOWA, DEMOKRACJA!, czy kaczy teror 03.02.06, 22:03
            • qc Adwokat Diabla? Nic z tego. 03.02.06, 12:14
              Czyta czlowiek takie brednie z przekonaniem ze ktos specjalnie wchodzi w role
              adwokata diabla dla potrzeb ozywienia dyskusji.
              Potem przychodzi smutna refleksja ze tak naprawde mysli czesc spoleczenstwa.
              Niezbyt ciekawa perspektywa dla dobrobytu kraju i jego mieszkancow.
              Bedzie wiec wiecej okazji do obolewania nad swoim losem palenia zniczy i
              celebrowania mszy meczenskich.
              W tym samym czasie gdy reszta swiata bedzie czerpac garciami z mozliwosci
              pelnego i satysfakcjonujacego zycia.
              Ale. Kazdy jest kowalem swego losu.
            • henryk131 WOLNOSC SLOWA W PRLu?!? NUR FUR RADIO MARYJA 03.02.06, 22:08
      • rtg Re: Polska prasa o pakcie stabilizacyjnym 03.02.06, 09:12
        1monk napisał:

> Niech mi jeszcze tylko autor odpowie, ktore z wymienionych przez niego mediow
        s
        > a
        > polskie...Bo jakos nie widze
        głupolu, te które sa zarejestrowane w Polsce i te, w których pracuja polscy
        dziennikarze bez względu na pochodzenie kolor skóry i przynależność spoleczną i
        orietacje seksualną, "kochaj ludzi bo szybko odchodzą " a Twój światek zacznie
        byc troche bardziej ludzki pomimo ze katolicki.
    • remis1 Polska prasa o pakcie stabilizacyjnym 03.02.06, 08:57
      Dzieki Bogu moje dzieci sa za granica i nie muszą na to bagno patrzeć
    • rtg Re: Polska prasa o pakcie stabilizacyjnym 03.02.06, 09:08
      makbrajd napisał:

> będzie dobrze
      >
      Trzeba byc wyjątkowym półgłówkiem aby nie wiedziewć, że zadzieranie z mediami
      zawsze źle się kończy dla zadzieraczy. Zawsze niezależne środki masowego
      przekazu były są i będą recenzentami wydarzeń bo takie jest ich powołanie.
      Kaczyzm identycznie jak faszyzm w wydaniu hitlera, oparł kontakt ze
      społeczeństwem na wizji Goebbelsa, pokazał w sejmie, ze opiera swoją wizję
      rozmowy ze społeczeństwem na Radiu Maryja i T. Rydzyku. z tym że J.K. jest
      ślepy i głuchy skoro uważa że taka miernota jak Rydzyk moze dorównać
      Goebbelsowi. Nie faworyzuję Goebbelsa ale oceniam jego sposób ogłupiania
      społeczeństw za perfekcyjny. Wydaje mi się, że PiS brnie w niedobrym kierunku.
      • niestaly_czytelnik Merdia = UBecja 03.02.06, 11:39
        > Trzeba byc wyjątkowym półgłówkiem aby nie wiedziewć, że zadzieranie z mediami
        > zawsze źle się kończy dla zadzieraczy.

To znaczy, twierdzisz iż media przejęły rolę dawnej UBecji: nie wolno
        zadzierać, nie wolno krytykować, bo się źle skończy? Zgadzam się -
        zwerbalizowałeś to co widziałem już od dawna.
        • mobisek Re: Merdia = UBecja 03.02.06, 11:54

> > Trzeba byc wyjątkowym półgłówkiem aby nie wiedziewć, że zadzieranie z med
          > iami
          > > zawsze źle się kończy dla zadzieraczy.
          >
          > To znaczy, twierdzisz iż media przejęły rolę dawnej UBecji: nie wolno
          > zadzierać, nie wolno krytykować, bo się źle skończy? Zgadzam się -
          > zwerbalizowałeś to co widziałem już od dawna.

Owszem. Popatrz na wynik wyborczy LPR-u z czasów, gdy partia ta popierana była
          przez media Rydzyka, a zobacz, jaki wynik uzyskała w ostatnich wyborach.
          • niestaly_czytelnik Re: Merdia = UBecja 03.02.06, 12:18
            > Owszem. Popatrz na wynik wyborczy LPR-u z czasów, gdy partia ta popierana
            była
            > przez media Rydzyka, a zobacz, jaki wynik uzyskała w ostatnich wyborach.

Patrzę - i widzę, że wynik w 2001 i w 2005 był prawie identyczny (+-0,3%).

www.pkw.gov.pl - polecam.
    • mario.osh pis off. jareczek sam się wziął za kołnierz 03.02.06, 09:09
      i wyrzuca za drzwi normalnego świata. tak trzymać.

wybory na jesień.
    • mario.osh Re: Polska prasa o pakcie stabilizacyjnym 03.02.06, 09:11
      makbrajd napisał:

> będzie dobrze
      >
      zgadza się.
      już jesienią posprzątamy ta kloakę i wywalimy cieknące pisuary.
    • koloratura1 Też mi wielkie halo! 03.02.06, 09:34
      Zupełnie nie pojmuję całej tej afery wokół podpisywania paktu.
      Partia rządząca i "koalicjanci" mają psi obowizek dbać o wszystkich obywateli we
      właściwy sposób. A ponieważ obywatele i obywatelki spod znaku ojca Rydzyka to
      osoby co najmniej - ociężałe, jeśli nie - opóźnione umysłowo, zatem - aby
      cokolwiek pojęli - należy im to zaprezentować podwójnie. I tak się właśnie
      stało: najpierw obejrzeli sobie w TV Trwam, a następnie - w jakiejkolwiek innej
      telewizji. Takie przynajmniej było założenie.
      PiS naprawdę chciał dobrze...;)
      • niestaly_czytelnik Wypraszam sobie 03.02.06, 11:45
        właściwy sposób. A ponieważ obywatele i obywatelki spod znaku ojca Rydzyka to
        > osoby co najmniej - ociężałe, jeśli nie - opóźnione umysłowo, zatem - aby
        > cokolwiek pojęli - należy im to zaprezentować podwójnie.

Wypraszam sobie. Słucham Radia Maryja, a skończyłem studia (dzienne) na
        politechnice, niedawno również podyplomowe. W pracy też sobie nieźle radzę (i
        nie jest to przerzucanie papierków). Patrząc co tutaj wypisujecie, wy,
        zwolennicy obalonego układu, mam prawo odbić te epitety w waszą stronę.
        • mobisek Re: Wypraszam sobie 03.02.06, 11:52

> właściwy sposób. A ponieważ obywatele i obywatelki spod znaku ojca Rydzyka to
          > > osoby co najmniej - ociężałe, jeśli nie - opóźnione umysłowo, zatem - aby
          > > cokolwiek pojęli - należy im to zaprezentować podwójnie.
          >
          > Wypraszam sobie. Słucham Radia Maryja, a skończyłem studia (dzienne) na
          > politechnice, niedawno również podyplomowe. W pracy też sobie nieźle radzę (i
          > nie jest to przerzucanie papierków). Patrząc co tutaj wypisujecie, wy,
          > zwolennicy obalonego układu, mam prawo odbić te epitety w waszą stronę.

O jakim układzie mówisz?
          • niestaly_czytelnik Re: Wypraszam sobie 03.02.06, 13:12
            Mówię o szeroko pojętym układzie okrągłego stołu (politycy, dziennikarze,
            mafie).
    • remik.bz Rety !!! będę odcięty od informacji 03.02.06, 10:11
      Jestem przerażony. Władcy Polski dzielą Polaków na lepszych i gorszych , na
      tych którzy maja prawo do informacji i tych , którym tego prawa się odmawia.
      Jestem katolikiem , praktykujacym, mam poglądy prawicowe i odruch wymiotny na
      hasło "komuna". Ale dla władców jestem tym gorszym.
      Gorszym ,bo nie po drodze mi z Rydzykiem i Jankowskim. Ba , uważam ,że obydwaj
      wymienieni Panowie szkodzą zarówno Polsce jak i Kościołowi. Nie mam "Trwam",
      nie słucham "Radia Maryja" . Wole słuchać Życińskiego, czy czytać Tischnera. A
      wzorem kapłana jest dla mnie ŚP Ksiądz Popiełuszko a nie np Jankowski czy
      Rydzyk.
      No to się okazało ,że jestem tym gorszym obywatelem , tym z którym się rozmawia
      w drugiej kolejności.
      A swoją drogą ciekawe jak PiS będzie chciał poprawiać Polske bez poparcia elit
      intelektualnych. Przecież wsparcie wyłącznie tych biednych , zagubionych i
      nieaktywnych ludzi, straszonych ciągle przez Rydzyka , oraz prostackich
      cwaniaczków i drobnych oszustów od Leppera, to zdecydowanie za mało.
      • albacor Re: Rety !!! będę odcięty od informacji 03.02.06, 10:24
        Nie tylko ty masz takie poglądy i odruch wymiotny na wspomnienie. Ja taki
        odruch mam tez teraz. A jesli chodzi o zaplecze intelektualne? PIS dowiódł juz
        dobitnie, że ma to głęboko w d... Liczy się psia zależność i przywiązanie do
        Jasnie Panujących Bliźniaków. Reszta się nie liczy: ani pisarze - wartościowi
        ale niewystarczajaco katoliccy albo narodowi (ocenzurować!!!), media zbyt
        liberalne (na tym slowie jechała cała kampania wyborcza PIS), dziennikarze zbyt
        dociekliwi, zdanie profesorow prawa (Minister Zero i tak ma racje i prawo
        naprawi), etc. etc.
        Emanuje z nich pogarda dla tolerancji i normalności, bez kłótni, wojowania.
        Trzeba miec wroga i go zwalczać, a jak nie ma to znaleźć natychmiast na
        polecenie Dornowatych i Zerowatych dupowłazów z różnych urzędów i instytucji
        starajacych przypodobać się władzy, której dupy bardziej przyrastają do stołkow
        niż starej komunie. Tfu.
        • remik.bz Rura gazowa po interwencji Wassermana 03.02.06, 11:00
          Właśnie się dowiedziałem ,ze w moim miescie, w Krakowie ,po interwencji
          Wassermana "pociągneto" dodatkową rurę gazowa ( kilkaset metrów) na osiedle ,
          na którym znajduje sie jego dom ( ten sławny). W okresie mrozów ciśnienie gazu
          tam spadało i osiedle było niedogrzane.
          Tyle tylko ,że rurę poprowadzono nad ziemią a nie w ziemi.Oczywiście bez
          żadnych pozwoleń , uzgodnień , projektów itd. Poprowadzono ją prowizorycznie po
          jakićhś płotach, słupach , wiatach przystankowych.
          Jestem inzynierem budowlanym. Właściwie to nie wiem jak to skomentować .Wiem
          tylko ,ze mieliśmy niedawno jedną tragedię "budowlaną" wynikającą m.in z
          totalnej bezmyślności i arogancji "technicznej".

• niestaly_czytelnik W radiu tokfm. 03.02.06, 11:47
            Też słyszałem to przed chwilą w znanym z "rzetelności" radiu tokfm.
            • mobisek Re: W radiu tokfm. 03.02.06, 11:51

> Też słyszałem to przed chwilą w znanym z "rzetelności" radiu tokfm.
              >

Dlaczego stawiasz w cudzysłów słowo "rzetelność" przy radio, które zaprasza do
              siebie i przedstawia poglądy polityków od lewej do prawej sceny politycznej? W
              którym można wysłuchać poglądów liberalnych (Żakowski), lewicowych (Trybuna
              Ludu), narodowych (nawet Młodzieży Wszechpolskiej), katolickich (bp Pieronek,
              abp Dziwisz)? Pokaż radio, które ma szerszy krąg rozmówców.
              • niestaly_czytelnik Re: W radiu tokfm. 03.02.06, 13:21
                Wymieniłeś kolejno:
                Żakowski, Trybuna Ludu, MW, Peronek - czyli tak naprawdę trzy do jednego, czyli
                MW kontra reszta. I mówisz, że poglądy są równo reprezentowane?

Oczywiście radiem, ktore ma szerszy krąg rozmówców jest Radio Maryja. Obecnie
                są tam reprezentowane 4 z 6 partii obecnych w Parlamencie (SO, PiS, LPR i PSL) -
                czy to mało? A potencjalnie są reprezentowane wszystkie (Platforma unika
                wizyt, bo boi sie słuchaczy - demokraci, nie?), natomiat SLD było zaproszone
                kiedyś, przed referendum unijnym w osobie pani minister Huebner - pani ta
                rówież jak to się mówi popularnie "wymiękła" i nie przyszła.

Wracając do tokfm - to słuchałem dzisiaj rano rozmowy z Lisem - radzę ściągnąć
                zapis mp3 jak będzie dostępny na ich www - to był po prostu seans nienawiści
                (nie pierwszy zresztą na tejże antenie). Mówienie w tym kontekście o
                rzetelności jest nieporozumieniem.
            • remik.bz Re: W radiu tokfm. 03.02.06, 12:00

> Też słyszałem to przed chwilą w znanym z "rzetelności" radiu tokfm.
              >

Cudzysłów oznacza ,iż nie wierzysz w te rewelacje. Obyś miał rację. Ja też nie
              mogę uwierzyc. Przecież taka rura to mniej więcej to samo ,co pijana małpa w
              tłumie ludzi z odbezpieczonym kałasznikowem. Niestety potwierdza to również GW
              i to z fotografią.
              Ja na szczęście mam możliwość zweryfikowania tej informnacji ( mieszkam ok 10
              km od krakowskich Bielan)i zrobie to.
      • mobisek Remik, nie jesteś sam! 03.02.06, 11:40
        No właśnie: to chyba najważniejsze przesłanie, jakie powinni sobie przekazywać
        ludzie identyfikujący się z Twoimi przekonaniami. Wszystko to, co napisałeś, to
        również i moja dezyderata. Myślę, że nadchodzą czasy, kiedy szczególnie ważną
        będzie ożywiona wymiana normalnych prawicowo-liberalnych poglądów - tak, abyśmy
        nie pozwolili sobie wmówić, że buraki typu Lepper to mężowie stanu, a Begerowa
        to intelektualistka. Myślę, że z czasem dotrze do większości społeczeństwa, jak
        moralnie i intelektualnie spłukane jest to całe towarzystwo spod znaku PiS,
        Leppera, Giertycha i Radia Maryja.
        Ponadto co roku osiemnasty rok życia osiągają nowe zastępy młodych i
        wykształconych Polaków, więc jest nadzieja na rychłą zmianę pokoleniową.
    • gogol66 Re: Polska prasa o pakcie stabilizacyjnym 03.02.06, 12:26
      chodzi o prasę polskojęzyczną ....chyba?
    • xs550 Re: Polska prasa o pakcie stabilizacyjnym 03.02.06, 12:26
      No to oboz "rzadzacy" pokazal co mysli o obywatelach... Skandal!
    • gogol66 Re: Polska prasa 03.02.06, 12:28
      chodzi o prasę polskojęzyczną ....chyba?
    • czaromir kiedys napewno... 03.02.06, 13:48
      A na razie to tylko wstyd i poruta.
      Ale niech wszyscy zobacza do czego zdolna jest ta "swieta trojca".
      • jjjnjankowski Re: kiedys napewno... 03.02.06, 14:09
        Co wybory to samo; notowania rzadu rosna mimo ze czyni co czyni; nie wiedziec czemu co kadencje politycy wyciagaja z tego wniosek ze wszystko wolno - wyborca przelknie; i tak przez jakie 18mcy; mniej a. wiecej; i co kadencje panika: dlaczego spada?; przeciez bylo tak dobrze!; gdzie program?; oczyscmy szeregi! a co spadalo spada spada i spada ... do 1,5% ... do 0,0...%. Poki wiec czas, bo kogo to potem bedzie obchodzilo, mowie panom politykom dobranoc panom! Czasami kiedy otwieram kontener i wyrzucam smieci - glosy jakies dawne slysze...schiza?...ufff!... nie to ktos radio wtrzucil...
    • paruzja70razy7 Kaczynski smieje sie glupim dziennikarzom w twarz 03.02.06, 14:05
      Caly pic polega na tym ze ten wczorajszy skanadl okazal ineteresujaca pozywka
      dla dziennikarzykow, aby przestali w koncu komentowac samych autorow paktu;
      nagle jak nozem odcial zniknely pytania i komentarze, wiecznie ponizajace lpr i
      samoobrone; a "skandal" potrwa kilka dni, wszystko wroci do normy, pakt nie
      zostanie obrzucony miesem; nie jestem zwolenniczka kaczynskiego ale musze
      przyznac ze strategiem jest genialnym
      • jjjnjankowski Re: Kaczynski smieje sie glupim dziennikarzom w t 03.02.06, 14:14
        jak wspomnialem powyzej: Stategia!, strategia to min 18 mcy a nie 18 min. Do zob. w czasach paniki w poszukiwaniu zagubionego programu! Bedzie smiesznie. Jak kto lubi takie widowiska.
        • arakell Re: Kaczynski smieje sie glupim dziennikarzom w t 06.02.06, 21:12
          jjjnjankowski napisał:
          > Bedzie smiesznie. Jak kto lubi takie widowiska.
          takie widowiska są najbezpieczniejsze (i najśmieszniejsze) oglądane z dużej
          odległości. a propozycja dużej odległości kusi coraz bardziej...
      • y.y Re: Kaczynski smieje sie glupim dziennikarzom w t 07.02.06, 00:49
        wiecznie ponizajace lpr i
        samoobrone...

Jeżeli już to oni sami się poniżają, media co najwyżej to pokazują

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka