chris12 Premier z Gorzowa przeprosił, z Danii nie! 04.02.06, 15:14 I to jest ta różnica między nami a Europą! Odpowiedz Link Zgłoś
polskicham Re: Premier z Gorzowa przeprosił, z Danii nie! 04.02.06, 15:17 Zgadza sie. Wstyd dla polskiego rzadu. Niech ch**e wypowiadaja sie w swoim imieniu a nie za narod. Odpowiedz Link Zgłoś
polskicham Dymisja!!!! 04.02.06, 15:19 Domagam sie dymisji polskiego rzadu. Ojciec Rydzyk!!! Zrob sie wreszcie porzyteczny dla kraju. Powiedz cos i rusz narod!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Dymisja!!!! 04.02.06, 15:29 Akurat w tej sprawie argument jest odwrotny. Zobacz sobie wynik sobdy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Polski rząd przeprasza za karykatury Mahometa w... 04.02.06, 15:19 W tym śmiesznym kraiku "Klechistanie", dla niepoznaki zwanym Polską, gdzie za jedno słowo p-ko panującej religii katolickiej sądy skazują ludzi, w tym śmiesznym kraiku taka gazetka śmie mówić o demokracji i wolności słowa... A gdzie byliście panowie redaktorzyny, jak skazywano tutaj ludzi za obrazę papieża,Boga, Jezusa i tzw."obrazę uczuć religijnych". Dlaczego nie broniliście tych ludzi odmawiając im prawa do wolności słowa, no gdzie byliście? Dlaczego w geście protestu p-ko procesowi np.Nieznalskiej czy Urbana nie opublikowaliście wtedy np. karykatury papieża? No dlaczego? Odpowiem wam. Dlatego, że macie tyle pojęcia o demokracji i wolności słowa, co świnia o perłach! I tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Działanie Rzeczpospolitej jest proste-Trzeba temu 04.02.06, 15:20 rządowi po raz kolejny podstawić noge!!A jest okazja!! Wszelkie bajania naczelnego tej gazetki tłumaczace sprawe - to tylko mydlenie oczu (komu?). Odpowiedz Link Zgłoś
ola_75 Nie wyrazam zgody 04.02.06, 15:22 by ktokolwiek za mnie - jako Polke - przepraszal w tej sprawie. Szanuje dziennik, ktory odwazyl sie poinformowac rzetelnie o temacie sporu: drukujac sam przedmiot sporu. Szanuje i jestem za wolnoscia slowa. A co do obrazania uczuc innych? Czy katolicy chwycili za bron kiedy wyszedl film "Pasja"? Owszem Kosciol MOZE - i jak najbardziej MA PRAWO potepic zniewage obrazu Chrystusa itd. ale to co INNEGO niz deptanie flagi, grozenie zyciu obywateli i terroryzm. Uwazam, ze kraje muzulmanskie powinny ograniczyc sie do zakazu tych obrazkow u nich. Tak jak bylo z zakazem wystawienia rzezb przedstawiajacych papieza przywalonego kamieniem czy ukrzyzowanego Chrystusa zanurzonego w moczu. Gdzieindziej uszlo to jako sztuka wspolczesna. U nas obraziloby nasze przekonania. I zgoda. Ale NIKT za bron nie chwytal. Nie przepraszam gdy ktos mnie TERRORYZUJE, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Marcinek przeprasza ich za toże wysadzają kościoły 04.02.06, 15:28 Ich obrażają rysunki, mamy przeprosić. Nas nie obraża wysadzony w powietrze kościół, a tym bardziej zabici wyznawcy w tym kościele. Marcinek, ty chyba przestaniesz przepraszać jak ci jakiś Mahmud wysadzi radio co, Maryja. www.szlomo.alleluja.pl/tekst.php?numer=26998Amen. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
polskicham Od dzisiaj jestem Zydem!!!! 04.02.06, 15:29 Od dzisiaj jestem Zydem. Oddaje prywatny chold temu narodowi. Poniewaz ten narod powstrzymuje Moslemow i Palestynczykow przed expansja. Tak jak Jan III Sobieski powstrzymal Moslemow pod Wiedniem tak oni robia to w Israel. Gdyby nie oni, kto wie, w europejskich szkolach na scianach wisial by portret Mohameta. Chcecie tego? Chwala wiec Zydom!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Od dzisiaj jestem Zydem!!!! 04.02.06, 15:33 A Kalwini to mają po 6 palców u nóg - tak twierdził Zagłoba. I tak byo za Jana Sobieskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: PREMIER NAPRAWIA GŁUPOTĘ POLSKICH DZIENNIKARZ 04.02.06, 15:30 A ty buroku , dlaczego obrażasz innych. Odpowiedz Link Zgłoś
olias POLSKA gazeta tak nie postąpi 04.02.06, 15:31 Rzeczpospolita osiągnęła poziom bruku godny NIE. Oczywiście że nie jest to gazeta polska. Przy wielu pretensjach do polskicj dzienników ... tak niskiej kultury można się spodziewać jedynie po prasie zachodnioeuropejskiej. Oni są na "wyższym" niż my rozwoju - ograniczonej kulturki. Odpowiedz Link Zgłoś
polskicham Re: POLSKA gazeta tak nie postąpi 04.02.06, 15:33 Rz to jedyna gazeta w Polsce z ktorej mozna byc dumnym. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_75 Re: POLSKA gazeta tak nie postąpi 04.02.06, 16:08 Zgadzam sie. I oby wiecej takich "brukowcow" (sic)! Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Dlaczego zacytowano tylko głosy "przeciw"? 04.02.06, 15:35 Czy cenzura już działa? Odpowiedz Link Zgłoś
k.kontek Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahometa 04.02.06, 15:39 Nie ma za co przepraszac, ci ludzie wysadzaja sie w imie Allaha i jego jedynego proroka wiec o co sie oburzac. Jesli ludzie robili by to samo w imie Chrystusa trzeba by bylo to pokazac. Nick Berg i inni zginelil z rak ludzi, ktorzy krzyczeli "allah akbar". Wiec ja sie pod tymi przeprosinami nie podpisuje. Niech rzad polski sam sie bawi w poprawnosc polityczna. W koncu jestesmy Iranem katolicyzmu-wpelni rozumiemy innych monoteistow. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk211 Mamy wiec media rowne i rowniejsze! 04.02.06, 15:44 Dlaczego nie wolno innym co wolno rydzykowi?Dlaczego premier nie skrytykuje muchomorowych mediow?Tam dopiero jest sianie nienawisci!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: DZIEKUJEMY PANIE PREMIERZE MARCINKIEWICZ 04.02.06, 15:59 DZIEKUJEMY Panie Premierze Marcinkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: DZIEKUJEMY PANIE PREMIERZE MARCINKIEWICZ 04.02.06, 18:41 wami41 napisała: > DZIEKUJEMY Panie Premierze Marcinkiewicz. Uważaj, uważaj, bo twoi sojusznicy uznają cię za żyda, albowiem łączysz wołacz "panie" z nazwiskiem, i wyrzucą z partii szczynowej za niepolskie pochodzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo obłuda, obłuda, obłuda!!!! 04.02.06, 15:59 Jak Rydzyk w Radio Maryja i telewizji TRWAM ma swoje antysemickie wstawki to cacy, ale jak Rzeczpospolita tyka muzułmanów to be i już ten combermaum za coś przeprasza. Curwa do wszystkich curew mać!!! Może Radio Maryja to może też Rzeczpospolita. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: odebrać "Rz" tytuł tej gazety , bo sprzedana.. 04.02.06, 16:07 To jest skandal obrażać inne religie, co one są winne Polakom i Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Ciekawe, my MUSIMY przestrzegać ich zabobonów 04.02.06, 16:03 a oni mogą łamać nasze ponadreligijne zasady moralne, polegające m.in. na tym,że nie wolno zabijać ludzi,bić kobiety, obcinać im głowy (obojętne czy żywej czy też nie) bezcześcić zwłoki. My MUSIMY, a oni NIE. Nawet nie mają zamiaru. Jak my nie będziemy przestrzegać ich zasad, to podłożą nam bombę. Jak będziemy chcieli prosić ich o przestrzeganie naszych zasad-podłożą nam bombę.Ich MUSI być na wierzchu. Nie mam życzenia ulegać presji jakimkolwiek fanatykom, czy tym z Torunia, czy tym z Palestyny. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Ciekawe-my MUSIMY przestrzegać ich zabobonów 04.02.06, 16:04 a oni mogą łamać nasze ponadreligijne zasady moralne, polegające m.in. na tym,że nie wolno zabijać ludzi,bić kobiety, obcinać im głowy (obojętne czy żywej czy też nie) bezcześcić zwłoki. My MUSIMY, a oni NIE. Nawet nie mają zamiaru. Jak my nie będziemy przestrzegać ich zasad, to podłożą nam bombę. Jak będziemy chcieli prosić ich o przestrzeganie naszych zasad-podłożą nam bombę.Ich MUSI być na wierzchu. Nie mam życzenia ulegać presji jakimkolwiek fanatykom, czy tym z Torunia, czy tym z Palestyny, Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus NIEMCY BRONIA DANII, FRANCJA TEZ..... 04.02.06, 16:04 A potem u nas sie beda dziwic czemu zachodnia europa nie bedzie sie solidaryzowala z Polska np w kwestii rurociagu :)))) BRAWA ZA GLUPOTE :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re:Nie obrażać religii przez sprzedane media... 04.02.06, 16:12 To jest skandal tak oczywisty ,że aż trudno zrozumieć intencję takiej prowokacji. Komu to jest potrzebne ? Szanuj innych, których religii nie rozumiesz. Pielęgnuj własne tradycje i obyczaje i nie obrażaj innych. Odpowiedz Link Zgłoś
bandeirante Jakos nie bronili Jugoslawii dziesiec lat temu,... 04.02.06, 16:15 ... walczacej z muzulmanstwem. Podwojna miara, a moze zwykly, usankcjonowany przez UE rasizm - Dunczyk jest OK, a Serb juz nie... Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Ludzie bez poczucia humoru sa grozni! 04.02.06, 23:31 "Ja tam jestem czlowiek tolerancyjny"... Ale jak mawial agent NKWD "Wolski" (ktorego karykatury GW nigdy nie zamiesci!) "SA GRANICE, KTORYCH PRZEKROCZYC NIE WOLNO!" [bo wkroczy ZOMO i prokurator] Jak widze tych zydlakow, mahmutow, pepikow, krautow, zabojadow, makaroniarzy, masonow, balonow, malarzy, kolarzy, moherow, przecherow, katolikow, bolszewikow, bushevikow, polaczkow, knajaczkow, saddamitow, sodomitow, jezuitow, jankesow, szabesow, pedalow, guzdralow, cyganow, narkomanow, miernych i wiernych, homoseksualistow, cyklistow, zurnalistow, karykaturzystow, to sie robie wybuchowy i sama zawleczka mi sie z bomby wyciaga! A poniewaz to JA mam bombe, a nie WY!.... -------------------------------------------------------------------------------- "Okulista: A Dziadek: Aaaaaaa Okulista: C Dziadek: Aaaaaaaa Wnuk: No, daj pan spokoj! Nie widzisz pan, ze dziadek nie umie czytac?! Okulista: Aaa, to szanowny dziadek pana jest analfabeta! Wnuk (groznie): No, no! Tylko bez takich! Pan jestes alfabeta i co z tego?! To Pan sie nas boi, a nie my pana!" [Slawomir Mrozek -"KAROL"] Odpowiedz Link Zgłoś
bandeirante Odpowiedz dla dhimmi Daneckiego: 04.02.06, 16:09 "To tak, jakby robic karykature z papieza..." - o zamachu na papieza w maju 1981 wasc slyszal? "... czy naigrywac sie z krzyza" - oni to robia od czternastu stuleci ) nisczenie i desekracja kosciolow, palenie biblii etc. Zastanawiam sie, kto oplaca ta proislamska tube - moze ten sam saudyjski ksiaze Walid, budujacy osrodek "dialogu" z islamem w Janikowie? Odpowiedz Link Zgłoś
alowiec ja zaś 04.02.06, 16:15 ubolewam z powodu ubolewań jakiegoś tam premiera. i niech szanowny rząd przeprasza jedynie w swoim imieniu, nie zaś narodu polskiego...! Odpowiedz Link Zgłoś
adam20062 Petycja 04.02.06, 16:18 podpisz petycje www.petitiononline.com/rzeczp/petition.html Odpowiedz Link Zgłoś
punter Rzepa - kolejny szmatławiec 04.02.06, 16:21 jak są tacy mądrzy i dbają o wolność mediów to proponuję przy okazji nastepnego artykułu o JPII zamieścić jakąś gustowną karykaturkę papy i podpisać cytatem "prostacki wikary" Odpowiedz Link Zgłoś
bandeirante Dla tych, ktorzy pragna "pogratulowac" premierowi: 04.02.06, 16:28 www.kprm.gov.pl/email.php Nie wstyd nam przed bratankami Wegrami? Ich minister spraw zagranicznych zaledwie pare dni temu poparl publikacje karykatur... Odpowiedz Link Zgłoś
eze2 Re: Dla tych, ktorzy pragna "pogratulowac" premie 04.02.06, 16:41 Gowno mnie interesuje premier Wegier Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Dla tych, ktorzy pragna "pogratulowac" premie 04.02.06, 17:06 bandeirante napisał: > www.kprm.gov.pl/email.php > Nie wstyd nam przed bratankami Wegrami? Ich minister spraw zagranicznych > zaledwie pare dni temu poparl publikacje karykatur... Jarek polecił Marcinkiewiczowi pogonić RZ aby była bardziej uległa a sprawa karykatur to jest tylko pretekst./ Kaczyzm w raprownym rozkwicie co rokuje też raptowny upadek. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Następny "wszechwiedzący" 04.02.06, 17:37 Co powiedzieli premierzy innych państw....... Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 stracilam "szacunek" do RZ 04.02.06, 16:30 ciekawe co by pisala RZ,gdyby ktos sobie kpil z Jana Pawla.Sądze.wyrazaliby największy sprzeciw.Swoja drogą,trzeba byc 'mądrym inaczej'zeby w powaznej gazecie bawic sie w takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś