eklesia My siostry Klitoryski prosimy pGilowską o pomoc 10.02.06, 15:38 Jesteśmy bardo biednym zakonem, każdy datek to wsparcie myśli Bożych i Jana Pawła II głosiciela tychże. Podajemy konto: 43 1090 2200 0000 0005 7000 3066 Szczęść Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
ks.kulbat Nasza Redakcja... 10.02.06, 15:47 nada apel na antenie i wydrukuje go w Ogloszeniach Parafialnych IV RP. Nie mozna wykluczyc, ze sam poswiece temu apelowi felieton. Pochwalony! Odpowiedz Link Zgłoś
macbar001 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 15:39 wyślijmy kurskiemu sanki i niech wywala na syberię albo inną białoruś tam jego miejsce i innych podobnych "inteligentnych inaczej" Odpowiedz Link Zgłoś
mathyy Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 15:43 ciekawe czy nowy dziennik omowi ktoregoś dnia problemy związane z rzetelnym sprawowaniem władzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Kwasniewski tez sie procesowal z dziennikiem Zycie 10.02.06, 15:47 a chodzilo o slynny artykul "Wakacje z agentem"; i co ciekawe: choc sad przyznal racje dziennikarzom, ze w miare swoich mozliwosci starali sie rzetelnie i zgodnie z regulami sztuki dziennikarskiej gromadzic material do artykulu, to jednak ukaral ich za wyciagniecie niekorzystnych dla Kwasniewskiego wnioskow (choc zebrany material dowodowy nie pozwalal na jednoznaczne stwierdzenie, ze jedna badz druga strona miala racje); dlaczego wiec o.Ryzdyk nie mialby zaskarzyc Faktu, tym bardziej, ze posluzono sie jego osoba (naruszono dobro osoby prywatnej) dla przeprowadzenia tej marnej prowokacji; jezeli Durczok tak bardzo chwalil dziennikarzy Faktu za te szopke, to nalezaloby sie zapytac, gdzie byla ta "gwiazda TVP", kiedy sad skazywal dziennikarzy Zycia za cos, co nie bylo jedynie prowokacja, ale uprawnionym wyciagnieciem takich a nie innych wnioskow z zebranego materialu? wtedy to jakos nikomu nie przeszkadzalo, ze Zyciu nalozono "kaganiec"; tak to juz bywa w Polsce z ta "solidarnoscia dziennikarska" Odpowiedz Link Zgłoś
ks.kulbat Kwasniewskiego.... 10.02.06, 15:49 do Naszej Redakcji nie zapraszamy. Pochwalony! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kwasniewskiego.... 10.02.06, 15:54 czyzby Urban sie na Kwacha pogniewal? ks.kulbat napisał: > do Naszej Redakcji nie zapraszamy. Pochwalony! Odpowiedz Link Zgłoś
ks.kulbat Brata Urbana... 10.02.06, 15:57 rowniez nie zapraszamy do Naszej Redakcji. Powody sa oczywiste, ale nie mozemy o tym mowic, bo wie Pan, jaka histerie potrafi rozpetac polskojezyczna prasa ultraliberalna... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Brata Urbana... 10.02.06, 16:09 a moze "Pan Redaktor" przedstawi sie imieniem i nazwiskiem, zebysmy wiedzieli, jaka redakcje reprezentuje? odwaga to przeciez od dawna znana i ceniona cnota chrzescijanska ks.kulbat napisał: > rowniez nie zapraszamy do Naszej Redakcji. Powody sa oczywiste, ale nie mozemy > o tym > mowic, bo wie Pan, jaka histerie potrafi rozpetac polskojezyczna prasa ultralib > eralna... Odpowiedz Link Zgłoś
ks.kulbat Odpowiedz Redakcji 10.02.06, 16:24 Ja reprezentuje polska prase dla prawdziwych Polakow. Hiena liberalizmu, majaca swych mocodawcow w Niemczech,podjela wlasnie wsciekly atak na moja osobe! Ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Odpowiedz Redakcji 10.02.06, 16:26 jasne; jestes juz po czy dopiero przed psychoterapia? ks.kulbat napisał: > Ja reprezentuje polska prase dla prawdziwych Polakow. Hiena liberalizmu, majaca > swych > mocodawcow w Niemczech,podjela wlasnie wsciekly atak na moja osobe! Ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś
ks.kulbat W Naszej Redakcji... 10.02.06, 16:31 nie poddajemy sie psychoterapii, gdyz to wynalazek watpliwego pochodzenia rasowego. Zatem odpowiedz brzmi: nie lecze sie i nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: W Naszej Redakcji... 10.02.06, 16:34 guslami glupoty uleczyc sie nie da ks.kulbat napisał: > nie poddajemy sie psychoterapii, gdyz to wynalazek watpliwego pochodzenia rasow > ego. Zatem > odpowiedz brzmi: nie lecze sie i nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
ks.kulbat Racja po stronie Naszej Redakcji. 10.02.06, 16:40 Takze, jako prawdziwy Polak, jestem zdecydowanym przeciwnikiem psychoterapii. W Naszej Redakcji preferujemy egzorcyzmy. Dobrze spotkac w internecie przyjazna dusze! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: W Naszej Redakcji... 10.02.06, 16:48 Sprawy leczenia gusłów mnie nie interesują. Lecz opady śniegu w Monachium i Bawarii tak. Czyli ilość, wielkość lub grubość sniegu na godzinę. Czy "pękające" dachy są francuskie lub hiszpańskie? Czy redakcja jest w stanie mi odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
ks.kulbat Nasza Redakcja nie odpowiada na pytania, ktore 10.02.06, 16:50 sa niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Odpowiedz Redakcji 10.02.06, 16:31 ks.kulbat napisał: > Ja reprezentuje polska prase dla prawdziwych Polakow...... > Ratunku! O 16:16 rozszyfrowałem księdza kulbata który jest tajnym prowokatorem na tych łamach i nie tylko. Proszę nie prowokować Polaków zamieszkałych w Monachium i brać ich pod siuś!. Tym bardzie że nie są klonami. W tym wszystkim widać wyrażny wpływ Mosadu lub KGB. A MSW siedzi i milczy. Milczy i siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ks.kulbat Odpowiedz Redakcji na List do Redakcji 10.02.06, 16:35 jasiek.pl napisał: > A MSW siedzi i milczy. Milczy i siedzi. Zgadzam sie. Ludwik Dorn siedzi wlasnie w Naszej Redakcji. Milczy i nic nie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Kwasniewski się procesował... 10.02.06, 16:10 ...o ZNIESŁAWIENIE, czyli podanie informacji NIEZGODNTCH Z PRAWDĄ. W takim przypadku, to pozwany nusi udowodnić, że podał informacje prawdziwe. Pozwani dziennikarze tego nie udowodnili (i to w 2 instancjach), więc pismo zostało zobowiązane do przeprosin. Staranność pracy nie może zmieniać oceny prawdziwości podanych faktów. Może natomiast wpłynąć na wysokość orzeczonego odszkodowania i rzeczywiście wpłynęła, bo sąd żądanego odszkodowania nie zasądził. Ale jeżeli ktoś po najstarannie3jszej nawet pracy napiswze nieprawdę, to powinien ją odwołać a sąd ma prawo do tego go zobowiązać. ŻADNEJ analogii tu nie ma do sprawy dziennikarskiej prowokacji "FAKTU". Ta prowokacja pokazała pewną PRAWDĘ. Tę mianowicie, że pewien minister w rządzie RP jest gotów traktować w sposób SPECJALNY, z użyciem służbowego sprzętu pewnego wpływowego duchownego. Tylko tyle i aż tyle. Premier był na tyle przytomny, że zareagował prawie natychmiast. Oczywiście min. Jurgiel ma pełne prawo wnieść pozew cywilny, ale jako osoba prywatna, tak jak to zrobił Kwas wobec "Życia". Cała Polska miałaby wtedy niezły ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Sam sobie odpowiedziałeś: 10.02.06, 16:42 silesius.monachijski napisał: > choc sad > przyznal racje dziennikarzom, ze w miare swoich mozliwosci starali sie > rzetelnie i zgodnie z regulami sztuki dziennikarskiej gromadzic material do > artykulu, to jednak _ukaral_ich_za_wyciagniecie_niekorzystnych_dla_ > Kwasniewskiego_wnioskow_ (choc zebrany material dowodowy nie pozwalal na > jednoznaczne stwierdzenie, ze jedna badz druga strona miala racje); W nawiasie zamiast "choć" powinno być "ponieważ". *podkreślenie moje I nie myl tych dwóch rzeczy - to, że Jurgiel dał się złapać na "marną" prowokację, to jego osobista tragedia, a nie dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 15:55 Czy takie prowokacje też? www.glos-pomorza.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 15:57 a_s_i_m_o napisał: > Nie wierze ze Kurski naprawde nie wie na czym polega problem i sedno tej > prowokacji... czy takie prowokacje też? www.glos-pomorza.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 15:58 >Szef prokuratury kusił nas wycieczką< Wpływowy prokurator Mirosław Kido powrócił do Prokuratury Okręgowej w Słupsku w lipcu 2002 roku, wcześniej pracował w Prokuraturze Apelacyjnej w Gdańsku. Wielokrotnie oskarżany przez prawicę o związki z lokalnymi władzami SLD. Były członek słupskiego Rotary Club, do którego należeli też m.in. Jerzy Mazurek (SLD), były prezydent miasta, Maciej Kobyliński (SLD), obecny prezydent miasta, Jan Ryszard Kurylczyk (SLD), były wiceminister ds. dróg i autostrad. W 2003 roku członkowie Ligii Polskich Rodzin pikietowali prokuraturę żądając usunięcia Kido ze stanowiska. Fot. Sławomir Żabicki Dwutygodniowy rejs luksusowym jachtem po Morzu Śródziemnym po okazyjnie niskiej cenie zaproponował naszemu dziennikarzowi Mirosław Kido, szef Prokuratury Okręgowej w Słupsku. Zrobił to, kiedy zapytaliśmy na piśmie o jego niejasne związki z lokalnym światem biznesu. Od kilku miesięcy zbieramy informacje o znanej w regionie słupskim sprawie prywatyzacji przedsiębiorstwa "Drogi i Mosty” i podejrzenia wyprowadzenia z tej spółki przez właścicieli kilku milionów złotych. Śledztwo ciągnie się od kwietnia 2003 roku. Ustaliśmy m.in., że gdy zajmowała się nim Prokuratura Okręgowa w Słupsku nie powołała biegłych i nie sprawdziła wątku prywatyzacji. Samo śledztwo zostało przekazane policji kilkanaście dni po tym, jak pracownicy alarmowali, że właściciele "DiM” niszczą dokumenty. Policja zabezpieczyła je miesiąc (!) po złożeniu zawiadomienia o podejrzeniu przestępstwa. Drugim wątkiem naszego śledztwa są związki wysokich funkcjonariuszy słupskiej prokuratury ze znanym właścicielem słupskiej firmy developerskiej. Szczegółowe pytania o te sprawy wysłaliśmy do prokuratora Kido faksem 31 stycznia. Wczoraj zadzwoniliśmy, oczekując odpowiedzi. Zamiast nich... prokurator zaproponował nam dwutygodniowy rejs luksusowym jachtem po Morzu Śródziemnym po bardzo atrakcyjnej cenie. - Wie pan - rozpoczął rozmowę Kido - przyszło mi coś do głowy, bo właśnie organizuję rejs z Barcelony na Baleary. 21 maja w niedzielę wylatujemy z Krakowa do Barcelony i 4 czerwca po dwóch tygodniach wracamy z Barcelony do Krakowa. To jest stary jacht, który został w zeszłym roku zwodowany na nowo, wyposażony w klimatyzację. Załoga 17-osobowa, częściowo już skompletowana, no i potrzebuję młodego sprawnego człowieka, który niekoniecznie musi być żeglarzem doświadczonym. - Ale pan mi coś proponuje? - Tak chciałbym, żeby pan zobaczył, jak wyglądają te wyprawy żeglarskie - brzmiała odpowiedź. (...) - Ja nie mam panie prokuratorze pieniędzy, żeby tak podróżować. - No tak tylko, że tygodniowa koja na "Gedanii”. To jest luksusowy jacht, kosztuje tysiąc złotych. Załatwiłem tanie linie lotnicze. Bilet w obie strony kosztuje 600 zł. Także mówię, jeżeli Pan by zechciał, to proszę bardzo. Płyną różni ludzie, z różnych bajek. Płynie kilku prokuratorów z Gdańska, z Bielska-Białej, płynie jakiś kapitan jest z Gdyni Władysław Bajer, płynie naczelnik Aresztu Śledczego w Słupsku Marek Wójtowicz. Gdyby pan zechciał to ja mówię zupełnie poważnie. (...) - Ale jakbym sam chciał jechać w taką podróż to bym zapłacił więcej, prawda? - Nie, no pewnie, że tak. Gdyby Pan chciał jechać z biurem podróży na Ibizę, Majorkę, Minorkę i Formentierę, to są te cztery wyspy, które zamierzamy odwiedzić, to by pan zapłacił trzy i pół, cztery tysiące złotych i byłby Pan no, że tak powiem, niewolnikiem programu, a tutaj program układamy sobie sami - nęcił prokurator. Na koniec zapytaliśmy: - Panie prokuratorze, ale czy w pańskiej etyce zawodowej mieści się składanie dziennikarzowi takich propozycji? - A dlaczego? Każdemu. Płyną z nami prokuratorzy, więziennicy, dziennikarz może płynąć. W mojej etyce zawodowej naprawdę się mieści proponowanie zobaczenia jak to jest naprawdę - stwierdził Kido. Z kuszącej oferty nie skorzystaliśmy. Odpowiedzi na nasze pytania dotąd nie znamy, poza jedną - prokurator przyznał, że na podobnej wycieczce był już ze słupskim biznesmenem, którym interesuje się nasza gazeta. Prokurator Kido zapewnił nas, że odpowiedzi na pozostałe pytania dostaniemy na piśmie. Rozmowa z Mirosławem Kido, prokuratorem okręgowym w Słupsku - Właśnie piszę odpowiedzi na pańskie pytania. Panu zależy na czasie.... - No, jeżeli mógłbym... - No tak mówiła mi prokurator Szafrańska, że nie mógł pan się do mnie dodzwonić. - No, nie mogłem właśnie. Dlatego wysłałem faks. - I wie pan, przyszło mi coś do głowy, bo właśnie organizuję rejs z Barcelony na Baleary. 21 maja w niedzielę wylatujemy z Krakowa do Barcelony i 4 czerwca po dwóch tygodniach wracamy z Barcelony do Krakowa. Wypływa "Gedania", to jest nowy jacht nasz. To jest stary jacht, który został w zeszłym roku zwodowany na nowo, wyposażony w klimatyzację. Należy do STAP-u (Sail Training Association Poland). Załoga 17-osobowa, częściowo już skompletowana, no i potrzebuję młodego sprawnego człowieka, który niekoniecznie musi być żeglarzem doświadczonym. - Ale pan mi coś proponuje? - Tak, chciałbym, żeby pan zobaczył, jak wyglądają te wyprawy żeglarskie. - Ale jak ja mam traktować tę propozycję, panie prokuratorze? - Pan płaci za ten rejs tak jak wszyscy. Normalnie, zupełnie naturalnie. Chciałbym, żeby pan zobaczył, jak się odbywa kompletowanie załóg. - Ja nie mam panie prokuratorze pieniędzy, żeby tak prawda podróżować. Muszę ciężko pracować, więc... - No tak, tak, tylko że tygodniowa koja na "Gedanii", to jest luksusowy jacht, kosztuje tysiąc złotych. Załatwiłem tanie linie lotnicze. Do Barcelony jest kawał drogi, można byłoby tam jechać samochodem, ale to jest dwie i pół doby, trzeba się gdzieś zatrzymywać. W sumie na jedno by wyszło. Bilet w obie strony kosztuje 600 zł. Tak że mówię - jeżeli pan by zechciał, to proszę bardzo. Płyną różni ludzie, z różnych bajek. Płynie kilku prokuratorów z Gdańska, z Bielska - Białej, płynie jakiś kapitan, jest z Gdyni Władysław Bajer, płynie naczelnik Aresztu Śledczego w Słupsku Marek Wójtowicz. Gdyby pan zechciał, to ja mówię zupełnie poważnie. - Panie prokurtorze, naprawdę nie mam funduszy, żeby płynąć gdzieś na jakiś rejs. - Rozumiem. Wie pan, to jest taka forma wycieczki zagranicznej, która jest... - Rozumiem, że gdybym miał jechać sam, to na pewno bym drożej zapłacił. - Nie. Wszyscy płacą tyle samo. To jest cena STAP-u. STAP wynajmuje tę "Gedanię". - Ale jakbym sam chciał jechać w taką podróż, prawda? - Nie, no pewnie że tak. Gdyby pan chciał jechać z biurem podróży na Ibizę, Majorkę, Minorkę i Formentierę, to są te cztery wyspy, które zamierzamy odwiedzić, to by pan zapłacił 3 i pół, cztery tysiące złotych i byłby pan no, że tak powiem, niewolnikiem programu, a tutaj program układamy sobie sami, jak płyniemy, to płyniemy, jak płyniemy takie są wiatry - płyniemy tam, inne są wiatry - płyniemy gdzie indziej. Szukamy, co nas interesuje. Jest 17 ludzi. W tym piętnastu już mam. Szukam jeszcze dwójki. Ludzi młodych i sprawnych. - Ale panie prokuratorze, naprawdę trudno jest mi zrozumieć pana propozycję na tle tych materiałów, które ja zbieram. - Niech pan zbiera materiały. Przyślę panu moją odpowiedź, to zobaczy pan, że to nie jest tak, jak pan uważa. Chodzi o "Drogi i Mosty", robiliśmy wszystko, co mieliśmy zrobić, B. został przesłuchany i dokumenty zostały zabepieczone i prokuratura... - B. nie został przesłuchany, panie prokuratorze. - Został we wrześniu 2003 roku przesłuchany. - Mam dokumenty z Prokuratury Okręgowej, gdzie jest napisane, że pan B. nie został przesłuchany. - Mam dokumenty z których wynika, że B. został przesłuchany. - No to jest zawsze kwestia wyjaśnienia. - Panie prokuratorze, ale powiem panu szczerze, że ja tej propozycji nie rozumiem i zapewne rozmowę z panem opublikuję. - No proszę bardzo, proszę, ja chciałem tylko, żeby pan zobaczył, jak to wygląda naprawdę. Jak wygląda taki rejs naprawdę, bo pan tutaj sugeruje mi, że być może ktoś funduje moje wyprawy żeglarskie. Ja takich Odpowiedz Link Zgłoś
ks.kulbat Nasza Redakcja... 10.02.06, 16:00 Akceptuje ten rodzaj prowokacji. Ale kpienia z checi swiadczenie dobra blizniemu nie zaakceptujemy nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Może to ma drugie dno? 10.02.06, 16:05 Do tej pory policja nie ma uprawnień do prowokacji w sprawie pedofilów polujących na dzieci w internecie. I nie słyszałam od srebrnoustego Ziobro czy Dorna, żeby miało się w tej sprawie coś zmienić. Całą 'prowokacyjną' pracę odwalają bardzo często dziennikarze, a policja jest wzywana "na gotowe". Może o to chodzi? Antypedofilskie prowokacje dziennikarskie też przecież można podciągnąć pod art. 24 kk: "Odpowiada jak za podżeganie, kto w celu skierowania przeciw innej osobie postępowania karnego, nakłania ją do czynu zabronionego". Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Może to ma drugie dno? 10.02.06, 16:13 bezpopdstawne i wulgarne posadzenie ks. Jankowskiego przez redakcje GW o pedofilie tez pewnie uwazasz za "udana prowokacje dziennikarska"? A propos: czy GW kiedykolwiek przeprosila ks. Jankowskiego za to obrzydliwe pomowienie? nie slyszalem; moze Ty mi pomozesz? wiewiorzasta napisała: > Do tej pory policja nie ma uprawnień do prowokacji w sprawie pedofilów > polujących na dzieci w internecie. I nie słyszałam od srebrnoustego Ziobro czy > Dorna, żeby miało się w tej sprawie coś zmienić. Całą 'prowokacyjną' pracę > odwalają bardzo często dziennikarze, a policja jest wzywana "na gotowe". > > Może o to chodzi? > Antypedofilskie prowokacje dziennikarskie też przecież można podciągnąć pod art > . > 24 kk: "Odpowiada jak za podżeganie, kto w celu skierowania przeciw innej osobi > e > postępowania karnego, nakłania ją do czynu zabronionego". > Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Może to ma drugie dno? 10.02.06, 16:32 silesius.monachijski napisał: > bezpopdstawne i wulgarne posadzenie ks. Jankowskiego przez redakcje GW o > pedofilie tez pewnie uwazasz za "udana prowokacje dziennikarska"? Odróżniasz prowokację dziennikarską od artykułu, w tym przypadku nierzetelnego? > A propos: czy > GW kiedykolwiek przeprosila ks. Jankowskiego za to obrzydliwe pomowienie? nie > slyszalem; moze Ty mi pomozesz? Nie wiem. Zapytaj dziennikarzy GW albo przejrzyj archiwum. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Może to ma drugie dno? 10.02.06, 16:22 wiewiorzasta napisała: > Do tej pory policja nie ma uprawnień do prowokacji w sprawie pedofilów > polujących na dzieci w internecie. I nie słyszałam od srebrnoustego Ziobro czy > Dorna, żeby miało się w tej sprawie coś zmienić. Całą 'prowokacyjną' pracę > odwalają bardzo często dziennikarze, a policja jest wzywana "na gotowe". > > Może o to chodzi? > Antypedofilskie prowokacje dziennikarskie też przecież można podciągnąć pod art > . > 24 kk: "Odpowiada jak za podżeganie, kto w celu skierowania przeciw innej osobi > e > postępowania karnego, nakłania ją do czynu zabronionego". > TYle, że w calutkim świecie - demokratycznym, oczywiście - prowokacje dziennikarskie są normą.... Nie byłoby to zbyt łatwe, gdyby dziennikarze pisali wyłącznie pod dyktando... PiSiorów i PiSiorowatych??? Od tego zresztą, jest Radio Ma Ryja i Trwam(póki mogę)... Te ostatnie pracują nawet z wyprzedzeniem... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Może to ma drugie dno? 10.02.06, 16:29 I doskonale wiesz o tym sclavusie, ze w "calym demokratycznym" swiecie redakcja i redaktor "prowokujacy" sa czesto pociagani do odpowiedzialnosci karnej, jezeli kogos bezpodstawnie zaatakuja? moze w koncu i w Polsce bedzie pod wzgledem normalnie? sclavus napisał: > TYle, że w calutkim świecie - demokratycznym, oczywiście - prowokacje > dziennikarskie są normą.... > Nie byłoby to zbyt łatwe, gdyby dziennikarze pisali wyłącznie pod dyktando... > PiSiorów i PiSiorowatych??? Od tego zresztą, jest Radio Ma Ryja i Trwam(póki > mogę)... Te ostatnie pracują nawet z wyprzedzeniem... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 16:05 a_s_i_m_o napisał: > Nie wierze ze Kurski naprawde nie wie na czym polega problem i sedno tej > prowokacji... On wie, ale wie też, że "ciemny lud to kupi". Odpowiedz Link Zgłoś
ks.kulbat Nasza Redakcja o sytuacji mieszkaniowej 10.02.06, 17:01 zgadza sie, ze sprzedaz Naszego Pisma rosnie. Przypuszczamy, ze ma to zwiazek z zapowiadana budowa milionow mieszkan i faktem, ze coraz wiecej Polakow bedzie swoje mieszkania malowac. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Nasza Redakcja o sytuacji mieszkaniowej 10.02.06, 18:06 ks.kulbat napisał: > zgadza sie, ze sprzedaz Naszego Pisma rosnie.......... To jest prowokacja!. Widziałem Szanownego Redaktora a tym samym redakcję i nic Wam nie rosło! Ciągły spadek. Wzrostu malowania także nie będzie ponieważ są pędzle a nie ma odpowiedniej ilości "tszonków". Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 16:16 przygotowany brzmieniem tytułu na najgorsze (bo wszak "Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarskie?) zasiadłem ze struchlałym sercem do lektury a tu okazuje sie ze... coś gdzieś jakaś gazeta napisała... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Władza zdelegalizuje GW (mam taką nadzieję) 10.02.06, 16:41 wasza krytyka totalitarna jest tak samo jak wy marna nie jest warta ani grosza nadaje się tylko do kosza Odpowiedz Link Zgłoś
ks.kulbat Nasza Redakcja odpowiada 10.02.06, 16:44 Mysmy pisarze polityczni Wy za to -polskojezyczni Pojdziecie wszyscy do paczki Chyba ze wychwalacie kaczki Odpowiedz Link Zgłoś
emel2x Polska - Iran 1:0 10.02.06, 16:44 Jako czytelnik nie szanuje ani "Faktu" ani "ND" - poprostu ich nie czytam, gdyż z założenia wychodzę, że tego typu gazety/magazyny koncentrując się głównie na plotkach, zwyczajnie nimi żyją. Niemniej jednak dziennikarz "Faktu" pomysł miał rewelacyjny i podejrzewam, że zrobiłby to samo pracując dla każdej innej gazety. Pokazał ogromne wpływy Ojca-Dyrektora, który, jak tak dalej pójdzie, stanie się jedną z osób nowej GTW, a wówczas będziemy mentalnie bliżej Iranu niż jakiekolwiek inne państwo (nawet islamskie). O tyle, o ile "Fakt" zyskał nieco w moich notowaniach (i nie chodzi o ośmieszanie (sensu stricte) min. Jurgiela czy Ojca-Dyrektora), tak "ND" zdyskredytował się kompletnie. Podejrzewam, że zarówno osoby pracujące przy edycji numeru, jak i sam pan Kurski jakieś tam szkoły kończyli więc powinni zrozumieć sens i ideę tego artykułu. Inna sprawa, jeżeli w redakcji "ND" pracują absolwenci Wyższej Szkoły Ojca-Dyrektora w Toruniu wówczas mają prawo bronić swojego dobrodzieja i atakować wolność wypowiedzi "Faktu". Obecny układ polityczny, z którego wywodzi sie między innymi min. Jurgiel, jest efektem pochodną wyboru, jakiego dokonał naród, a przypomnijmy, że wyborcy obecnie panujących to w większości ludzie niewykształceni, których horyzont i postrzeganie świata gospodarczego zamyka się na rozmowach o UE pod budką z piwem. Skoro ta grupa stanowi 'target' "ND" - to życzę powodzenia i szczęścia w dalszej obecności na rynku prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Polska - Iran 1:0 10.02.06, 17:18 jesli jest tylko zapotrzebowanie, tam pojawia się produkt, w tym wypadku "ND", który zagospodarował czytelników sympatyzujących z RM (zwróć uwagę, że RM nie ma reklam, więc chyba jasne, że tak do końca nie chodzi o reklamodawców); a prowokazja "Faktu" aż nadto boleśnie obnażyła to, co do tej pory pozostawało w sferze spekulacji - pamiętając o mściwości Kaczyńskiego, może być naprawdę ciekawie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: Polska - Iran 1:0 10.02.06, 18:30 z tej prowokacji tak na prawdę to nic nie wynika. To oczym piszesz isa to sprawa wiadoma bez tego typu prowokacji. Czy ta prowokacja zatem skończyła sie jakimiś konsekwencjami ??? Nie Padły przeprosiny ze strony Marcinkiewicza tylko ja słuchając ich miałem wrażenie że premier przeprasza że jurgiel dał się nabrac hehehehe --------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Polska - Iran 1:0 10.02.06, 18:43 wynika i to sporo, przede wszystkim sporo wyborców PiS czyta brukowce - F lub SE - pisane prostym, przystępnym językiem tak, aby czytelnik odrazu wiedział, co powinien o tym myśleć; ;))) no widzisz, Ty wysłuchałeś przeprosin i nie trzeba było Ci tlumaczyć, jaką tak naprawdę były farsa, więc drugi plus ;))) jest także nadzieja, że rydzyk ponownie wygłosi słowa: "przyszedł Judasz do RM", ale tym razem o PiS ;D Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: Polska - Iran 1:0 10.02.06, 20:28 dla mnie te przeprosiny nic tak naprawdę nie znaczyły nie wiem czy ten minister jest aż tak dobry w swojej dziedzine ze szkoda było jego głowy ??? wątpię ... natomiast jesli chodzi o sam sens prowokacji to pokazała ona tak naprawdę to wszystko o czym juz wszyscy wiem od dawna. każda minuta w mediach dla PiS i Rydzyka kompani to punkty wyborcze jak widzisz w sondazach pomimo kompromitacji wassermanna z gazociągiem, skradziona bramą, kamaszami dorna, podważaniem niezawisłości sadów przez ziobro PiS ma się bardzo dobrze w sondażach cały czas jest na czele. dlaczego tak jest ??? polacy oczekują kogoś kto będzie rządził silna reką i tyle. --------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Polska - Iran 1:0 10.02.06, 22:43 co do min. Jurgiela, to ostatnio okazało się, że nie umie czytać, dukał tak, że aż mi go było szkoda...;) a co do reszty, to mam nadzieję, ze to zaślepienie Polaków wynika z kredytu zaufania dla nowej władzy i dania czasu na wdrożenie zapowiadanych przed wyborami zmian; przypomnę Ci tylko, że większość społeczeństwa nic nie czyta, a nawet, jak czyta, to nie rozumie, co czyta, gdyż seriale całkowicie zaspakajają ich potrzeby intelektualne i światopoglądowe...;) zastanawiać zaczniemy się za rok, jeśli obecne zauroczenie nie minie...;D Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Polska - Iran 1:0 10.02.06, 22:50 Droga Izo, duzo zlosliwosci w Twojej wypowiedzi; ja podobnie myslalem w 2002 roku, kiedy tutaj Schroeder - "bohater medialny" wygral ze Soiberem;a potem zaczalem sluchac tzw. "zwyczajnych ludzi", przy tzw. Stammtischach (kumple spotykaja sie - przewaznie raz w miesiacu - przy wspolnym stole w knajpie); dosiadywalem sie tu i tam, mowilem skad jestem (na poczatku zawsze byla jakas tam nieufnosc), i sluchalem, co maja do powiedzenia; nawet jezeli nie sa "udawanymi magistrami", to jednak potrafia racjonalnie okreslic swoje interesy, i o nie walczyc; i bardzo patrza politykom na rece oraz z duza rezerwa odnosza sie do "pieknej gadki" zlotoustych politycznych demagogow; nie sadze, zeby w Polsce bylo inaczej; ci tzw. "prosci ludzie" czesto lepiej potrafia ocenic otaczajaca nas rzeczywistosc, nie "medrcy", kierujacy sie taka badz inna ideologia isa.stern napisała: > co do min. Jurgiela, to ostatnio okazało się, że nie umie czytać, dukał tak, że > > aż mi go było szkoda...;) > a co do reszty, to mam nadzieję, ze to zaślepienie Polaków wynika z kredytu > zaufania dla nowej władzy i dania czasu na wdrożenie zapowiadanych przed > wyborami zmian; przypomnę Ci tylko, że większość społeczeństwa nic nie czyta, a > > nawet, jak czyta, to nie rozumie, co czyta, gdyż seriale całkowicie zaspakajają > > ich potrzeby intelektualne i światopoglądowe...;) > zastanawiać zaczniemy się za rok, jeśli obecne zauroczenie nie minie...;D Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Polska - Iran 1:0 10.02.06, 23:00 Silesiusie, ankiety są obiektywne, a że ukazuja, co ukazują, to inna kwestia, więc nie rozumiem zarzutu w postaci... "złośliwość"?! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorek44 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 16:54 Przeciez sa taksowki, i gdyby minister tak zalatwil sprawe to nie byloby tej sprawy. Czyli dowiedzielibysm sie ze minister wie co i gdzie. A od niesienia pomocy gdy sie zepsuje auto jest pomoc drogowa... Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 20:29 ten post to całkowite niezrozumienie prowokacji --------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność... 10.02.06, 17:04 rechot historii jest aż nadto oczywisty, kiedyś Kaczyńscy walczyli z komuną i wszystkimi jej przejawami, a teraz fundują nam lekcję poglądową, jak to kiedyś było: brak szacunku dla zasad państwa demokratycznego, to IV RP braci Kaczyńskich, chociaż lepiej pasowało by PRL bis Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 17:14 Nieprawda Izo; prawo musi byc rowne dla wszystkich (takze i dla dziennikarzy); obawiam sie, ze chodzi tutaj o przyzwolenie dziennikarzom na bezkarne publikowanie nawet zwyczajnych klamstw: "pedofil Jankowski", "rura Wassermanna", czy tez "Maybach Rydzyka"; nie moze byc tak, ze szeregowy obywatel bywa pociagany do odpowiedzialnosci za poswiadczenie nieprawdy, a dziennikarz ma byc spod obowiazujacego prawa wyjety, jest takim samym obywatelem, jak ja i Ty, i musi ponosic takie same konsekwencje, w przypadku, gdy prawo zlamie; isa.stern napisała: > rechot historii jest aż nadto oczywisty, kiedyś Kaczyńscy walczyli z komuną i > wszystkimi jej przejawami, a teraz fundują nam lekcję poglądową, jak to kiedyś > było: brak szacunku dla zasad państwa demokratycznego, to IV RP braci > Kaczyńskich, chociaż lepiej pasowało by PRL bis Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 18:08 Silesiusie, bo podajesz przykłady, które mają być dowodem na to, że dziennikarze posługują się kłamstwem (chociaż lepiej byłoby niesprawdzoną informacją): np. maybach, którym miał jeździć Rydzyk, zatem pytam, co jest nieprawdą w tekście "F" o min. Jurgielu i za co przepraszał premier?! tylko proszę tym razem na temat..;) a gdy prawo zostaje złamane, należy oddać sprawę w ręce prokuratury i sądu, nie bój sie Sil obecnie rządzi PiS, więc chyba powinno być ok?! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 19:29 wielokrotnie pisalem na tym forum, ze Jurgiel zachowal sie glupio i naiwnie, i slusznie zostal przez Marcinkiewicza zrugany. Jezeli jednak jest pawda, ze dziennikarz Faktu byl w sutannie, probujac w ten sposob uskutecznic swoja "prowokacje, to jest powod, zeby zaskarzyc go do sadu (znasz przypadki spraw sadowych, w ktorych skazywano osoby zachowujace sie w podobny sposb, w celu osiagniecia - glownie - korzysci majatkowych, bo ksiadz jest w Polsce - jeszcze - osoba zaufania spolecznego); i tylko o to mi chodzi: nie o karanie dziennikarzy en masse (na to sobie i PiS nie pozwoli, bo bedzie miec medialna wojne); na miejscu Rydzyka probowalbym cos z tym zrobic; napisalem tez, ze to nic nieznanego w demokratycznych panstwach prawa w Europie (podawalem przyklad Schroedera, ktory procesowal sie i wygral z Bildem, "matka" Faktu; a chodzilo oak blaha sprawe, jak kolor wlosow); isa.stern napisała: > Silesiusie, bo podajesz przykłady, które mają być dowodem na to, że > dziennikarze posługują się kłamstwem (chociaż lepiej byłoby niesprawdzoną > informacją): np. maybach, którym miał jeździć Rydzyk, zatem pytam, co jest > nieprawdą w tekście "F" o min. Jurgielu i za co przepraszał premier?! > tylko proszę tym razem na temat..;) > a gdy prawo zostaje złamane, należy oddać sprawę w ręce prokuratury i sądu, nie > > bój sie Sil obecnie rządzi PiS, więc chyba powinno być ok?! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 22:57 nie Sil, każdy, kto nie ma większych problemów ze wzrokiem mógł się szybko zorientować, ze to nie sutanna; oczywiście nie chodziło o wyłudzenie korzyści majątkowych od min. Jurgiela - to chyba az nadto oczywiste; co do Schredera, to niezbyt dobry przykład, bo niby co minister miałby udowodnić, ze nie wysłał rządowej limuzyny?! :D Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 18:34 w przypadku Rydzyka sa niezbite dowody że prowadzi swoje imperium delkikatnie mówiąc naruszając prawo. Mam nadzieję że dozyjemy takich czasów kiedy to radio zostanie zdelegalizowane. W cywilizowanym swiecie tego typu jazdy były by po prostu wyśmiane. Prawda jest taka że Kaczyński musi teraz spłacić dług Rydzykowi za kampanię. --------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 19:32 sa pewnie "przypuszczenia", ale nie dowody; naprawde sadzisz, ze SLD - badac tak dlugo u wladzy, odpusciloby Rydzykowi, gdyby byly dowody? Tym bardziej, ze wcale spora duchownych: Glemp, Zycinski, Goclowski czy Pieronek i wielu innych, z radoscia powitalaby taki atak na RM clowley napisał: > > w przypadku Rydzyka sa niezbite dowody że prowadzi swoje imperium delkikatnie m > ówiąc naruszając prawo. > Mam nadzieję że dozyjemy takich czasów kiedy to radio zostanie zdelegalizowane. > W cywilizowanym swiecie tego typu jazdy były by po prostu wyśmiane. > Prawda jest taka że Kaczyński musi teraz spłacić dług Rydzykowi za kampanię. > --------------------------------------------- > "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" > Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 19:41 SLD tak walczył ze wszelkimi patologicznymi zachowaniami kleru, jak dziad z "dychą". Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 19:48 wytlumacz mi tylko, dlaczego ci hierarchowie, ktorzy zdecydowanie zwalczaja RM (pare nazwisk podalem), nie przedstawili tych "zelaznych dowodow" podczas wizyty w Watykanie u Benedykta XVI; sam przeciez wiesz, ze ten papiez, zaden "polski nacjonalista", nie czekalby ani minuty, zeby zakazac RM dzialalnosci, gdyby byly takie "dowody"; to dla mnie wystarczajaca przeslanka, zeby sadzic, ze nic takiego nie ma (a przeciez abp. Goclowski osobiscie prosil papieza o interwencje) uu1 napisała: > SLD tak walczył ze wszelkimi patologicznymi zachowaniami kleru, jak dziad z "dy > chą". Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 19:58 Bo prawdopodobnie uznali, że straty "kościoła" w Polsce byłyby zbyt duże. Nie ma bardziej pogmatwanych i ciemnych interesów niż prowadzone przez (większość) hierarchów. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 20:01 sama wiesz, ze to przesada; wydaje mi sie - sledzac media -, ze malo ktora grupa spoleczna jest w Polsce pod taka "medialna lupa", jak hierarchowie (i nie tylko) KK uu1 napisała: > Bo prawdopodobnie uznali, że straty "kościoła" w Polsce byłyby zbyt duże. Nie m > a > bardziej pogmatwanych i ciemnych interesów niż prowadzone przez (większość) > hierarchów. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 20:34 Nie kpij, proszę. Np. pożyczka zakonników na kaucję dla oskarżonego w aferze paliwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 20:19 powiem tak, ruszenie rydzyka przez jakąkolwiek opcję polityczną jest bardzo niebezpieczne. Może doprowadzić do podziału Kościoła a rozsadny polityk nie będzie ryzykował w kwestiach związanych z religia. To nie sa przypuszczenia to sa fakty Rydzyk obraca tak ogromnymi sumami pod stałem ze ty nawet nie masz pojecia kolego, formujac takie posty smiem twierdzić że nie znasz zupełnie zasad rządzacych polityką. --------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 20:28 w panstwie prawa - a takim Polska ponoc jest (czy chce byc9 trzeba zarzuty udowodnic; czego najbardziej nie cierpie, to "gdybania", i odsadzania kogos od czci i wiary bez podania dowodow; mowisz o "wielkich sumach pod stolem"; czasami slucham RM: tam zawsze prosby do sluchaczy o "wspieranie dziela"; napewno maja srodki na prowadzenie dzialalnosci (i dobrze: a ktos pytal sie GW, TVN czy Polsat - i wiele innych publikatorow - skad oni maja kase?); ale to co innego, niz zarzucanie im nielegalnego finansowania, czy przekretoiw; to trzeba udowodnic; clowley napisał: > > powiem tak, ruszenie rydzyka przez jakąkolwiek opcję polityczną jest bardzo n > iebezpieczne. Może doprowadzić do podziału Kościoła a rozsadny polityk nie będz > ie ryzykował w kwestiach związanych z religia. > To nie sa przypuszczenia to sa fakty Rydzyk obraca tak ogromnymi sumami pod sta > łem ze ty nawet nie masz pojecia kolego, formujac takie posty smiem twierdzić ż > e nie znasz zupełnie zasad rządzacych polityką. > --------------------------------------------- > "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" > Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 20:31 nie wiem czy pamietasz stwiedzenie przewielebnego ojca dyrektora że jego prawo ziemskie nie obowiązuje więc nie przytaczaj mi argumentów związanych z państwem prawa bo nawet sam kaczyński w romowie z olejnik potwierdził że polska nie jest państwem prawa --------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 20:34 aha: czyli nawet Watykan ma "pietra" przed o. Rydzykiem, i nie ingeruje (choc nie ma w Polsce zadnych inteesow politycznych: a juz napewno po smierci JP II)? mocno przesadzasz, i sam o tym wiesz; clowley napisał: > > nie wiem czy pamietasz stwiedzenie przewielebnego ojca dyrektora że jego prawo > ziemskie nie obowiązuje więc nie przytaczaj mi argumentów związanych z państwem > > prawa bo nawet sam kaczyński w romowie z olejnik potwierdził że polska nie jest > > państwem prawa > --------------------------------------------- > "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" > Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 20:37 Watykan nie ma "pietra" ale ma interesy. A polskie państwo prawa to tak jak dobrobyt w sojaliżmie. Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 20:47 czyżbyś był tajnym wysłannikiem Watykanu ??? hahahaha --------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 21:47 Ciepło ale nie gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 22:09 jak zwykle improwizujesz i piszesz rzeczy smieszne; oczywiscie, ze czytalem encyklike Benedykta XVI; nie ma tam nic takiego, co przyznawaloby racje Zycinskiemu, a odbieralo Rydzykowi; poza tym: Watykan jest dobrze zorientowany w polskiej sytuacji; skoro nie reaguja, to znaczy, ze nie widza potrzeby; clowley napisał: > > czyżbyś był tajnym wysłannikiem Watykanu ??? hahahaha > --------------------------------------------- > "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" > Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 20:37 to jest sprawa dla polskich władz kościelnych, rola watykanu jest tylko ich wymiana jesli sobie nie radzą. gdybys przeczytał katoliku przez małe k ostatnia encyklike Benedykta VI to dowiedziałbyś się jaka jest opinia koscioła w tego typu sprawach --------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PiS wszystko pojmuje na opak: prawo, wolność. 10.02.06, 22:51 jeden, ostatnio b. często podawany przykład - pieniądze zbierane na Stocznię Gdańską Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do isy.stern 10.02.06, 17:39 isa.stern napisała: > rechot historii jest aż nadto oczywisty, kiedyś Kaczyńscy walczyli z komuną i > wszystkimi jej przejawami, a teraz fundują nam lekcję poglądową, jak to kiedyś > było: brak szacunku dla zasad państwa demokratycznego, to IV RP braci > Kaczyńskich, chociaż lepiej pasowało by PRL bis Nonsens!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Proba prowokacji dziennikarskiej :-))) 10.02.06, 17:45 Wiem, ze publikowanie karykatur prorokow Wielkiej Religii jest w GW zakazane, ale moze redaktor naczelny zezwolilby na opublikowanie przynajmniej ZDJECIA agenta NKWD/KGB "Wolskiego", by polozyc kres ohydnym pomowieniom i insynuacjom jakimi prowokatorzy faszyzujacej prawicy nekaja jego przyjaciela, gen. W.J.? Rozumiem, ze istnieje ochrona dobr prywatnych, ale przeciez "SA GRANICE, KTORYCH PRZEKROCZYC NIE WOLNO!" ;-)))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: do isy.stern 10.02.06, 18:12 wet3, rościsz sobie prawo do jedynie słusznej prawdy?! zatem musiałeś być b. zaskoczony choćby wystąpieniem przewodniczącego TK, który skrtytykował działąnia PiS w zakresie - oczywiście - prawa, w tym łamania prawa konstytucyjnego, czy może jednak postanowiłeś udawać, że nic takiego nie miało miejsca?! Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna Re: do isy.stern 10.02.06, 18:48 Isa.stern ma racje, to jest PRL bis a moze nawet gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
pilsko1 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 17:33 Jeden wart osiemnaście (o.G.), a drugi (J.K.) dwazieścia bez dwóch! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Niech zdelegalizuje jak najszybciej ! 10.02.06, 17:38 Dopóki Trybunał Konstytucyjny działa w dotychczasowym składzie. Wtedy delegalizacja zostanie oczywiście w TK obalona i naród trochę się pośmieje. Ale jak Kaczory wstawią tam swoich ludzi, to ICH TK będzie zdolny zatwierdzić nawet ustawę o płaskiej Ziemi. A wtedy już nie będzie wesoło... Odpowiedz Link Zgłoś
jacksparrow1 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 17:44 Jakos jestem przekonana ,ze jakby minister rolnictwa wyslal swoj wlasny prywatny samochod to nie byloby zadnej afery.tutaj zrobila sie aferka ze zostalo wyslane auto sluzbowe za eksploatacje ktorego placa podatnicy.I jakos nie wierze ze pan minister zaplaci z wlasnej kieszeni za ten kurs.Powiedziec kazdy moze, ale z wykonaniem to juz moze byc gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 18:17 masz rację, ale za tę prowokację (vide: usłużny stosunek piS wobec RM) mają zapłacić dziennikarze, bo niewolno wg PiS pokazywać, że w partii braci K. są ludzie pokroju Jurgiela, pomyśl, jakie oni mają kadry, skoro Jurgiel jest ministrem!!!!! ;DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
komentador Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 17:59 Kurski wie! Ale ciemny naród to kupi! i on to też wie. Tak jak z dziadkiem Tuska. Za parę tygodni wmówią ludziom że o. Rydzyk konał na ulicy, dobry minister wysłał słuzbowe auto, a durne gazety się czepiają :> Swoją drogą jestem pełen podziwu jak oni z wpadki robią kolejne propagandowe zwycięstwo. Czyżby naród rzeczywiście był taki ciemny i wierzył w te ich bzdurne tłumaczenia ?? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 18:21 jeszcze pytasz?! spójrz na ankiety, na PiS głosowali, a teraz sympatyzują (to samo z obecnym prezydentem) głównie osoby z najniższym wykształceniem, to czego się spodziewasz - myślenia?! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
gregsmile1 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 17:59 dziennikarz ma pisać o prawdzie i ujawniać prawdę, czyli fakty! a jak do nich dotrze to jego sprawa zawodowo i nic nie powinno mu w tym przeszkadzać. point! Odpowiedz Link Zgłoś
marszalek.bilsuczki inspiracją dla jacka jest chyba edgar goebbels - 10.02.06, 18:00 mistrz rzetelności, serdecznej gościnności, piewca miłości bliźniego, wspaniały gospodarz i miły kompanion. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 Za twarz tą całą hałastrę psującą zdrową tkankę 10.02.06, 18:07 narodu. za niemieckie pieniądze chcą zniszczyć jeden z najwyższych autorytetów w naszej ojczyźnie. ale to się nie uda, nasza partia wraz z bratnimi stronnictwami politycznymi pod przywództwem naszego kochanego prezesa zrobi z tym porządek. a kładący mikrofony na podłodze w sejmie zostaną wywiezieni kibitkami do jakucji Odpowiedz Link Zgłoś
marszalek.bilsuczki ty zły łobuzku, twe słowa są nikczemne 10.02.06, 18:12 kłamliwe, zwyrodniałe, ohydne, złowieszcze, niemoralne, obsceniczne, kryminogenne i bestialskie. ohydna prowokacja! bądź przeklęty! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: ty zły łobuzku, twe słowa są nikczemne 10.02.06, 18:25 marszałku, bo Cię Rydzyk ekskomuniką obłoży za kolejną prowokację, czytaj: podszywanie się pod jego styl....:P Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.ciechomski Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 18:09 Niech władza zdelegalizuje dziennikarstwo. Polsce wystarczy Radio Maryja, TV Trwam i Nasz Dziennik. Co do IV RP jako państwa prawa to ciekawe czy będą godziny policyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Kurski się miota,bo widocznie głupota uwiera 10.02.06, 18:12 Wiedziałem ,że Kurski mądrością nie grzeszy,ale że aż tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Kurski wcale nie jest taki głupi 10.02.06, 18:24 Jemu nie chodzi o Twoje zdanie czy moje. Jemu chodzi o zdanie o. Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Kurski wcale nie jest taki głupi 10.02.06, 18:29 Kurski jest inteligentny, no i ma wiedzę, jak manipulować ludzmi oraz niesamowitą bezczelność, gdyż przyłapany na kradzieży za rękę potrafi wmówić słabym umysłom, że to nie jego ręka, ale ręka, która przyłapała go na kradzieży; Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: Kurski wcale nie jest taki głupi 10.02.06, 20:36 hahahaha porównanie może dobre, on się posługuje językiem mas, językiem ulicy i to jest jego sekret. pod jaką parią by nie był i tak by ją wywindował to po prostu typowy cwaniak --------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Kurski wcale nie jest taki głupi 10.02.06, 23:06 nie wiem, czy czytałeś, ale tuż po wyborach był świetny tekst o Kurskim, a najlepsze w nim było to, że Kurski opowiadał o swoich największych swiństwach nazywając je po imieniu, że to świństwa i tyle... szeroki usmiech z jego strony... coś w stylu jestem świnią, lacz moje jest na wierzchu i co mi zrobicie... Odpowiedz Link Zgłoś
1947pic Re: Kurski wcale nie jest taki głupi 19.02.06, 08:37 Idzie PRL bis ,KUBA,Białorus nie do śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Jurgieltnik versus Maybach wg Gaziety! 10.02.06, 18:32 I gornicy i hutnicy I hucpiarze-pajeczarze Z WSI i FSB Oni wciaz nie boja sie Bo miast lekow z ZUS-apteczki na rzadzacych maja teczki! Wciaz wplywowy jest Alganow bezkarny "WOLSKI"-galganow Dalej w mediach wam pier..li Urban oraz Jozek "OLIN" Nie tknie nikt Kiszczaka-hooyka: Nadal placza wdowy z "Wujka"! Nowe sie gromadza chmurki Bo nie macie drugiej rurki Czemu? Miller oraz Kwach Rzadzili miast pojsc pod piach [Dzis sie jeden z drugim chowa pod spodnice Alganowa!] Lepiej byloby, lecz, hej! W Klewkach siedzi CIA! Zas George Bush, ibis ponury niczym Reagan "dusi kury" polskie mieso wam zatruwa temu z Rosja jest obsuwa temu Polska upasc musi glosza media Bialorusi Po co prosto? Mozna krzywo radza Michnik i Luczywo: miast przesuwac sie na prawo do Lewicy laczmy zwawo Nic! Przetrwacie! "kapewu"? kraj uzdrowi ABW a jak znow sie coz zaKWASi poslecie doktor "Potasik" Polska juz nie bedzie chora przyklad daje jej "Agora" kazdy komuch znajdzie etat jesli poprze go "Gazeta" a jak sily jej nie stanie wymysli cos o Iranie co to Polska go napadanie razem z Bushem rope skradnie Wam by wlac lewaki rope w wasza tlusta, zdradna ZOPE! Odpowiedz Link Zgłoś
kriswas Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 18:13 J.Kurski: "...dobra , mówimy wszystko co chcemy , ciemnota i tak we wszystko uwierzy..." - no niestety p.Kurski , ale ja panu nie wierzę! Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 18:23 Jak dla mnie to kurski jest po prostu niewiarygodny --------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 18:36 To jest po prostu łobuz. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 18:46 uu1, masz zbyt dobre serce...;) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 18:54 To mnie odróżnia od rządzących. :-) Odpowiedz Link Zgłoś