Dodaj do ulubionych

Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie JPII?

07.03.06, 17:11
Na pytanie postawione w tytule odpowiadam: oczywiście że zapłaci. Bo inaczej
to Ziobro się takiemu sędziemu dobierze do d...
Obserwuj wątek
    • galba Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 17:13
      ... karać go za to, że bez szacunku wypowiada się o kimkolwiek (nawet o JP
      II) to przesada.
      • krasnov Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 17:28
        …ale dlaczego obrzydliwą? Bo ośmiela się mówić prawdę?* Bo wali szczerze, a nie jest obłudnym i zakładamnym hipokrytą?* Bo ośmiela się mówić to, co inni ledwie ośmielają się myśleć?*

*Pytania retoryczne, wiem, że odpowiedź na nie brzmi: TAK.
        • ylemai Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 17:32
          Urban jest stary i brzydki. Wredny i podły. Jan Paweł 2 był też stary i brzydki.
          Czy był wredny i podły nie wiadomo, ale na pewno był fatalnym filozofem. Poziom
          bełkotu jaki generował w swoich pismach, przekraczał nawet typowe normy
          kontynentalnej filozofii.

Podobno był dobrym papieżem mimo to. Czy jednak bycie dobrym papieżem czyni
          kogoś świętą krową?

• marcus_crassus karykatur mahometa urban nie wydrukowal 07.03.06, 17:37
            mimo ze podbijal on ziemie, jego ludzie mordowali bezbronnych i jencow a on
            sam "skonsumowal zwiazek" z 9 latka...

ale urban sie nie odwazyl...

uderzyc starego czlowieka ktory wiadomo ze nie odda to natomiast czysta frajda.
            nie ma jak dokopac "katolom"...wiadomo. moherowa babcia noza w brzuch nie
            wsadzi.
            • alkud bo tak zachowują się hieny i szczury 07.03.06, 17:46
              no ale p. Urban (tak samo jak p. Michnik - także pełen frazesów o wolności etc)
              ma wyżej dobro swojej d*py niż wolność jako taką
              religiapokoju.blox.pl/
              • marcus_crassus "pis" alkudzinski? :P 07.03.06, 18:37
                • witold-pienkowski Hurra! Gebels Bez Napletka w Krimin. Rejestrze !!! 07.03.06, 19:59
                  ....to oznacza zarazem, że Urban -
                  jeśli wyrok się uprawomocni - znajdzie się w
                  rejestrze skazanych.
                  ........

Brawo !!! Nareszcie !!!!!
                  • witold-pienkowski Re: Hurra! Gebels Bez Napletka w Krimin. Rejestrze 07.03.06, 20:03
                    witold-pienkowski napisał:

> ....to oznacza zarazem, że Urban -
                    > jeśli wyrok się uprawomocni - znajdzie się w
                    > rejestrze skazanych.
                    > ........
                    >
                    > Brawo !!! Nareszcie !!!!!

Pan Bóg nierychliwy
                    ale sprawiedliwy !!!
                    • dominik.olsztyn Re: Hurra! Gebels Bez Napletka w Krimin. Rejestrz 07.03.06, 23:52

> witold-pienkowski napisał:
                      >
                      > > ....to oznacza zarazem, że Urban -
                      > > jeśli wyrok się uprawomocni - znajdzie się w
                      > > rejestrze skazanych.
                      > > ........
                      > >
                      > > Brawo !!! Nareszcie !!!!!
                      >
                      > Pan Bóg nierychliwy
                      > ale sprawiedliwy !!!

Gratulacje Panie Witku. Osiągnął Pan samowystarczalność. Sam Pan sobie coś
                      pisze i zaraz sam odpowiada. Teraz już widze na czym polega katolicki dialog.
                      • andrzej-komorski Re: Hurra! Gebels Bez Napletka w Krimin. Rejestrz 08.03.06, 00:47

>
                        > > rejestrze skazanych.
                        > > ........
                        > >
                        >
                        > Pan Bóg nierychliwy
                        > ale sprawiedliwy !!!

no wreszcie !!
                        ale jak długo mógło to
                        paszkwilanckie zwierzę
                        dzięki bolszewickiemu sądownictwu
                        oczerniać i opluwać ..
                        • wroxi Hurra! Niech zyje redaktor Jerzy Urban,.... 08.03.06, 01:34
                          Hurra! Niech zyje redaktor Jerzy Urban, niestrudzony,
                          odwazny przesmiewca polskiego katolickiego ciemnogrodu,
                          panoszenia sie kleru, hierarchii koscielnej, wtracania
                          sie kosciola do polityki, powstajacego na naszych oczach
                          zacofanego panstwa wyznaniowego w centrum Europy, oglupialej
                          wladzy, ktorej przywodcy zachowuja sie jak stare, niedopieszczone
                          przez mezow dewotki, spedzajac cale godziny na modlach i wysluchiwaniu
                          pouczen zarozumialych, bufoniastych klechow. Nie moge pamietac
                          czasow przedwojennych, ale mysle, ze nawet w II Rzeczypospolitej
                          panstwo polskie nie bylo tak zdewociale i zidiociale religijnie.
                          Dlatego potrzebny jest Urban, ktory to wszystko opisze, osmieszy,
                          aby za jakies sto lat ludzie mogli sie przekonac, ze byl przynajmniej
                          jeden Polak (chodzi mi o obywatelstwo), kory nie dal sie otumanic
                          i oglupic klechom. Urban przejdzie do historii polskiego dziennikartswa
                          tak samo jak Wojtyla przejdzie do historii kosciola. Ludzie beda ich pamietac.
                          Obydwaj sa wielcy, kazdy w swej dziedzinie.

• jarecki40 Re: Hurra! Gebels Bez Napletka w Krimin. Rejestrz 08.03.06, 19:19
                      Ty mocherze to dopiero jesteś popierdo.... tylko w tej kaczej republice za pisanie prawdy wyroki są według obstalunku.Znając mądrość redaktora Urbana podejżewam skończy się ta sprawa w Strasburgu, i znowu wyjdziemy jako naród w oczach świata jako stado debili ale te wyroki wydają do ciebie podobni.
                    • jarecki40 Re: Hurra! Gebels Bez Napletka w Krimin. Rejestrz 08.03.06, 19:19

>
                      > > rejestrze skazanych.
                      > > ........
                      > >
                      >
                      > Pan Bóg nierychliwy
                      > ale sprawiedliwy !!!
                  • bio.mum Re: Hurra! Gebels Bez Napletka w Krimin. Rejestrz 07.03.06, 20:08

> ....to oznacza zarazem, że Urban -
                    > jeśli wyrok się uprawomocni - znajdzie się w
                    > rejestrze skazanych.
                    > ........
                    >
                    > Brawo !!! Nareszcie !!!!!

Nie zapomnij wyspowiadać sie z tej nienawiści. W koncu Urban to twój bliźni.
                    • andrzej-komorski Re: Hurra! Gebels Bez Napletka w Krimin. Rejestrze 08.03.06, 00:43
                      bio.mum napisała:

>
                      > > rejestrze skazanych.
                      > > ........
                      > >
                      >
                      > Nie zapomnij wyspowiadać sie z tej nienawiści. W koncu Urban to twój bliźni.

Tfuu!!! gebels mój bliźni ???
                      ten obrzezany, impotentny,
                      sklerotyczny zwierzak ??? Tfuu!!!
                      • zzamiedzy Re: Hurra! Gebels Bez Napletka w Krimin. Rejestrz 08.03.06, 04:31

>
                        > Tfuu!!! gebels mój bliźni ???
                        > ten obrzezany, impotentny,
                        > sklerotyczny zwierzak ??? Tfuu!!!
                        To znaczy, ze nie znasz Pisma Swietego. Tam Chrystus zapytany wyjasnia kto
                        jest twoim bliznim. A swoja droga to chcialbys tyle doop zaliczyc co Urban a
                        zarzucasz mu impotencje. Jesli juz, to przypisz sobie impotencje, tyle, ze
                        myslowa....
                  • henryad [...] 08.03.06, 07:34
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • violadiparma obrzydliwy tchórzu,wydrukuj karykaturę 07.03.06, 17:55
              nie Mahometa-po co obrazac religię ale przywodcow Hamasu, Iranu etc
              • mirmat1 Obrzydliwe tchórze majaprawo do swej obrzydliwosci 07.03.06, 18:06
                violadiparma napisała:
                > nie Mahometa-po co obrazac religię ale przywodcow Hamasu, Iranu etc
                Nie kupuje NIE. Czasmi przegladam w sklepie, zeby sie utwierdzic co do
                wlasciwosci mojej decyzji. Pozostawienie Urbanow, Zundli, Irvingow, Hobsbawmow
                w spokoju jest najlepsza odpowiedzia na ich glupote. Jakiekolwiek restrykcje
                uderzaja wiecej w takich jak ja ograniczajac mi moralne prawo do pogardzania
                kanaliami. Jezeli uprawomocni sie wyrok na Urbana TO URTUDNI MI TO MOZLIWOSC
                WYRAZANIA POGARDY DO TEJ GNIDY
                • sclavus Re: Obrzydliwe tchórze majaprawo do swej obrzydli 07.03.06, 18:23
                  mirmat1 napisał:

> violadiparma napisała:
                  > > nie Mahometa-po co obrazac religię ale przywodcow Hamasu, Iranu etc
                  > Nie kupuje NIE. Czasmi przegladam w sklepie, zeby sie utwierdzic co do
                  > wlasciwosci mojej decyzji. Pozostawienie Urbanow, Zundli, Irvingow,
                  Hobsbawmow
                  > w spokoju jest najlepsza odpowiedzia na ich glupote. Jakiekolwiek restrykcje
                  > uderzaja wiecej w takich jak ja ograniczajac mi moralne prawo do pogardzania
                  > kanaliami. Jezeli uprawomocni sie wyrok na Urbana TO URTUDNI MI TO MOZLIWOSC
                  > WYRAZANIA POGARDY DO TEJ GNIDY

Wow!!!! Aleś się nakrzyczał!?!
                  ... a poza tym, to w sklepie tylko "trochę" przeglądasz NIE... Hipokryzja -
                  wiesz na czym to polega????
                  A juk już tak pogardzasz "tą gnidą", to w zaciszu domowym... albo anonimowo,
                  schowany za nicka, na forum....
                  Jerzy Urban - wspaniały człowiek... i odważny!
                  Gdyby było inaczej, już dawno dobrano by się do jego i dupy i tygodnika... A
                  szczególnie teraz... Za PiSiorowego rządzenia....
                • kamann Re: Obrzydliwe tchórze majaprawo do swej obrzydli 07.03.06, 21:41
                  treść tej opinii, to jakby modlitwa katolika, ale nie należy się dziwić, toż to
                  takie katolickie gdzie wulgaryzm, nienawiść i nietoleracja stanowią jedyny
                  argument. Głupota ludzka nie zna granic, chyba że są to granice naszego
                  katolandu. Życzę zdrowia ...
                  • violadiparma jestem grzeszną katoliczką ,bo 08.03.06, 00:12
                    moja religia zabrania mi obrażać nawet J Urbana ale co zrobić: mam taki
                    charakter ,że mnie tchórze brzydzą, Jak J U opublikuje cos, co obrazi
                    fundamentalistów islamskich, wycofam oskarżenie o obrzydliwe tchórzostwo.
                    • krzych.korab Urban przeciwstawia się klerowi pod własnym nazwis 08.03.06, 07:49
                      kiem. Podpisuj się jak On a nie pseudonimem.
              • krzych.korab Narysuj podpisz i prześlij. Odważniaku."NIE" 08.03.06, 07:45
                może opublikuje jak będzie to coś warte.
            • krzych.korab To co wyrabiano z Papieżem to skandal. Urban miał 07.03.06, 19:12
              częściowo rację.
              • bio.mum Re: To co wyrabiano z Papieżem to skandal. Urban 07.03.06, 19:15
                krzych.korab napisał:

> częściowo rację.

Żeby częściowo.
                • jarecki40 Re: To co wyrabiano z Papieżem to skandal. Urban 08.03.06, 19:50
                  On ma całkowitą racje oni jak by im pozwolono to po śmierci jeżdziliby ze zwłokami żeby natluc kase przecież obwozili tego bardzo chorego i zbolałego człowieka bo za tym wszystkim kryła się bardzo duża kasa,a te katabasy wszystko robią tylko dla kasy.
                • jarecki40 Re: To co wyrabiano z Papieżem to skandal. Urban 08.03.06, 19:50
                  bio.mum napisała:

> krzych.korab napisał:
                  >
                  > > częściowo rację.
                  >
                  >
                  > Żeby częściowo.
            • dominik.olsztyn Re: karykatur mahometa urban nie wydrukowal 07.03.06, 22:01
              > mimo ze podbijal on ziemie, jego ludzie mordowali bezbronnych i jencow a on
              > sam "skonsumowal zwiazek" z 9 latka...
              >
              > ale urban sie nie odwazyl...
              >
              > uderzyc starego czlowieka ktory wiadomo ze nie odda to natomiast czysta
              frajda.
              >
              > nie ma jak dokopac "katolom"...wiadomo. moherowa babcia noza w brzuch nie
              > wsadzi.

Artykuł Urbana nie miał na celu lżenie JP2 (to był efekt uboczny), a jedynie
              wykazanie hipokryzji tych, którzy mają gębę pełną frazesów o współczuciu i
              miłosierdziu, jednocześnie robiąć medialne widowisko z osoby schorowanej. Jeśli
              ktoś artykuł czytał to o tym wie. Druk karykatur Mahometa byłby rzeczą podobną
              do druku karykatur Chrystusa, czyli znieważaniem uczuć religijnych. Przy okazji
              całej tej sprawy wyszło właśnie na jaw iż "katole" za święte dla siebie symbole
              uważają zwykłeych śmiertelników. Apogeum tej głupoty osiągnął poseł Kotlinowski
              protestujący przeciwko reklamie sklepów House, w którym znieważano drugą po
              Janie Pawle II świętość Polaków, jaką jest moherowy beret.
            • speranzaa Re: karykatur mahometa urban nie wydrukowal 08.03.06, 00:25
              szkoda , ze Urbana tsunami nie zabralo w swe otchlanie. lazil tam ten
              obrzydliwiec z walizeczka, moze za lekka inaczej by wiecej nie zwyzywal nikogo.
          • salmanassar1 Czy gdyby tak ktos mowil o twojej MATCE... 07.03.06, 18:12
            tez bys go bronil i zastosowal swoj zloty argument o "swietej krowie"?
            • sclavus A czy twoją matkę... 07.03.06, 18:24
              salmanassar1 napisał:

> tez bys go bronil i zastosowal swoj zloty argument o "swietej krowie"?
              >
              >

... ktoś by obwoził gdyby była stara i chora... i robił z niej cyrk????
            • bloody_rabbit Re: Czy gdyby tak ktos mowil o twojej MATCE... 08.03.06, 07:36
              Głupawy argument.
          • bio.mum Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 18:34
            ylemai napisał:

>
            > Podobno był dobrym papieżem mimo to. Czy jednak bycie dobrym papieżem czyni
            > kogoś świętą krową?

żartujesz, prawda?:) Jest teraz w Polsce bardziej intratny interes niż zostać
            autoryzowanym biografem JPII?

SLD dawało dupy Kościołowi (niewybaczalny błąd), ale w dobie rządów ZChN niech
            Urban się cieszy, że nie poszedł za kratki.
            >
            >
            • bio.mam Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 19:02
              Robisz wszystko by zohydzic, jak najbardziej ponizyc ludzi myslacych inaczej, i
              ciagle jatrzysz, by wywolac nienawisc pomiedzy roznymi grupami spolecznymi...
              • sclavus Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 19:17
                bio.mam napisała:

> Robisz wszystko by zohydzic, jak najbardziej ponizyc ludzi myslacych inaczej,
                i
                > ciagle jatrzysz, by wywolac nienawisc pomiedzy roznymi grupami spolecznymi...

Popier.... ci się kierunki, czyco?
                • bio.mam Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 19:20
                  czy ci sie to podoba czy nie pisac prawde bede
                  • bio.mum Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 19:23
                    bio.mam napisała:

> czy ci sie to podoba czy nie pisac prawde bede

jeteś tak żałosny, że aż cię lubię:)
                    • bio.mam Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 19:25
                      zapisz to zlotymi zgloskami w swojej partyjnej ksiazeczce
                      • bio.mum Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 19:26
                        bio.mam napisała:

> zapisz to zlotymi zgloskami w swojej partyjnej ksiazeczce

spadaj jurek
                        • bio.mam Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 19:27
                          jestes beznadziejna
                  • sclavus Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 19:33
                    bio.mam napisała:

> czy ci sie to podoba czy nie pisac prawde bede

Kużden chce żyć....
          • gazociag.wassermana Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 21:39
            pluję na ciebie śmieciu. za brak szacunku. wiesz, nie jestem katolikkiem, dlatego mogę powiedzieć te słowa. bo nie ma we mnie miłosierdzia dla ludzkiej gangreny, jaką jesteś.
            prosto w pysk, między oczy
          • lucand1 Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 21:58
            Nie jestem praktykującym katolikiem ,niemniej uważam ,że jesteś smieciem
            intelektualnym.
          • speranzaa Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 08.03.06, 00:23
            a moze Ty jetses glupi i nie rozumiesz tego co pisal? A Urban to obrzydliwy
            staruch i hiena. Za kogo on sie uwaza , by w tym plugawym szmatlawcu zniewac
            innych ludzi, kimkolwiek oni sa.
          • borrus Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 08.03.06, 07:44

Odpowiadasz na :

ylemai napisał:

> Urban jest stary i brzydki. Wredny i podły. Jan Paweł 2 był też stary i brzydki
            > .
            > Czy był wredny i podły nie wiadomo, ale na pewno był fatalnym filozofem. Poziom
            > bełkotu jaki generował w swoich pismach, przekraczał nawet typowe normy
            > kontynentalnej filozofii.
            >
            > Podobno był dobrym papieżem mimo to. Czy jednak bycie dobrym papieżem czyni
            > kogoś świętą krową?
            >
            A Ty jesteś tak bardzo wybitnym intelektualistą że potrafisz bezstronnie ocenić
            poziom twórczości JP2?
            Świat pełen jest pseudoinelektualnych, zarozumiałych kretynów którzy
            oszczekując nogawki wielkich liczą że część odartej sławy ich opromieni. A
            tymczasem są zwykłymi , małymi kundelkami ( czasami z wielkimi uszami- jak Urban )
            Lata przeminą i co pozostanie po takim Urbanie i po Tobie? Zapewniam Cie że nasz
            papież znalazł już na zawsze miejsce w panteonie dziejów, bez względu co takie
            ludziki (jak Ty) będą pisać.
        • phun Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 17:36
          za antyhipkryzje zostal skazany.
          • bio.mum Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 18:36
            phun napisała:

> za antyhipkryzje zostal skazany.

antyhipokryzja inaczej zwana prawdą;)
            • bio.mam Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 19:03
              W mediach pracuja najlepsi spece od socjotechniki od manipulowania masami,
              podobnie zreszta jak na zachodzie europy, i gdy wezmie sie pod uwage ze lewacke
              media opanowaly swiat zachodni, latwo zauwazyc, ze to one decyduja jak czlowiek
              powinien myslec i co robic...
              • send_me Bio_mam! 07.03.06, 19:33
                Masz problemy z wymyśleniem nicka, trollu?
                • bio.mam Re: Bio_mam! 07.03.06, 19:35
                  milcz
                  • send_me Re: Bio_mam! 07.03.06, 19:45
                    Kici kici robaszku :-))
                    • bio.mam Re: Bio_mam! 07.03.06, 19:47
                      pomarzyć mozesz
                      • bio.mum Re: Bio_mam! 07.03.06, 19:58
                        bio.mam napisała:

> pomarzyć mozesz

Też szukałabym akceptacji gdyby wychowywali mnie niekochający rodzice. Szczerze
                        współczuję.
        • anni4 Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 19:09
          czy ty czlowieku jestes w pelni umyslu? urban jako prawy i odwazny obywatel? bo
          mi kur..a brzuch ze smiechu peknie...poczytaj sobie troche o tym skur..., to
          zmieniz zdanie.no chyba ze jestes taki sam wiesniak i cham...gratuluje
          • sclavus Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 19:25
            anni4 napisała:

> czy ty czlowieku jestes w pelni umyslu? urban jako prawy i odwazny obywatel?
            bo
            >
            > mi kur..a brzuch ze smiechu peknie...poczytaj sobie troche o tym skur..., to
            > zmieniz zdanie.no chyba ze jestes taki sam wiesniak i cham...gratuluje

No właśnie brawo!!!
            I tylko dlatego J. Urban pisze o was i dla was... to co pisze - a ja uważam, że
            i tak zbyt łagodnie....
            No, niech ci już ten brzuch,qrwa, ze śmiechu pęknie... Rzeczypospolita zyska...
        • luzakis Debile w togach-"Wolnosc slowa nie ma charakteru 07.03.06, 19:54
          absolutnego"? co to k.urwa jest? czyli nie ma wolnosci slowa!!! zabij
          sedziego!!! idioci do pieca!!! pajace na sznurki!!! wypie..c manekiny!!!
      • kres_ludzkosci Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 07.03.06, 19:52
        a nie masz wrazenia, ze w kraju rzadzonym przez 'ja z bratem' taki rzeczy beda
        na pozadku dziennym?

slowskowyt.blox.pl/
        galba napisał:

> ... karać go za to, że bez szacunku wypowiada się o kimkolwiek (nawet o JP
        > II) to przesada.
      • aktawia Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 08.03.06, 01:22
        niech ta mendoza płaci, ale do tego co ma płacić trzeba dodać kilka zer-bo zero
        jest zawsze zerem...
      • bloody_rabbit Re: Urban jest obrzydliwą postacią ale... 08.03.06, 07:35
        Racja. Wolność słowa to wolność wypowiadania poglądów które drażnią.
    • lukasz.slawatyniec ciekawy skrót to "tyś." gratulacje dla korektorów 07.03.06, 17:13
    • kain_brat_abla Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie JPII? 07.03.06, 17:16
      A kto to jest JP II ?
      • wet3 do "kain_brat_abla" 07.03.06, 17:18
        kain_brat_abla napisała:

> A kto to jest JP II ?

Idz do Goebbelsa stanu wojennego. On ci wszystko wyjasni!
        • kain_brat_abla Re: do "kain_brat_abla" 07.03.06, 17:45
          wet3 napisała - idź do Goebbelsa stanu wojennego - jedyny Goebbels o którym
          słyszałem dawno już nie żyje. :))
          • wet3 Re: do "kain_brat_abla" 07.03.06, 17:56
            kain_brat_abla napisała:

> wet3 napisała - idź do Goebbelsa stanu wojennego - jedyny Goebbels o którym
            > słyszałem dawno już nie żyje. :))

Kpisz, o droge sie pytasz, czy tez jestes "zawodowym" nieukiem???!!!
            • kain_brat_abla Re: do "kain_brat_abla" 07.03.06, 18:48
              wet3 napisała - kpisz... ? - oczywiście. :))
          • kres_ludzkosci Re: do "kain_brat_abla" 07.03.06, 20:22
            ale gdyby sie zastanowic. jp2 zostanie niedlugo swietym (jesli kwasniewskiego
            nie obsmaruja 'ja z bratem' i nie podwaza jego zeznan), czy pisanie 'sw. jp2'
            bedzie podchodzilo pod obraze uczuc religijnych. wyobrazcie sobie. sw. TzA
            (oczywiscie Tomasz z Akwinu) :)

slowskowyt.blox.pl/
      • phun Odpierd ... sie od Urbana 07.03.06, 17:18
        normalnie myslacych polakow ten rzad znieważa każdego dnia czy wobec tego ten
        rzad zamierza zaplacić obywatelom za czynione temu spłeczenstu zniewagi
        • wet3 do phun 07.03.06, 17:22
          phun napisała:

> normalnie myslacych polakow ten rzad znieważa każdego dnia czy wobec tego ten
          > rzad zamierza zaplacić obywatelom za czynione temu spłeczenstu zniewagi

Masz racje, kochanie! - Odp.....le sie na dodatek od generala, bo to przeciez
          tez twoj przyjaciel oraz idol!
          • phun Re: do phun 07.03.06, 17:34
            Urban w przeciwienstwie do koniunkturalnych kukieł politycznych ma racje w
            wyrażanych tezach i pogladach, sady ktore starja sie czegos dowiesc przeciw
            panowi Urbanowi to sady kapurowo inkwizycyjne.

Powiem ci cos jeszcze akurat wychowywalem sie na jego spotkaniach z
            dziennikarzami ktore byly relacjonowane przez tvp w poznym prlu, wtedy urbana
            nie lubilem, ale z wiekiem czasu dzoszlo do mnie jak wiele ten czlowiek mial
            racji, dla mnie pozostanie i bedzie jedynym czlowiekiem jasno myslacym i
            rozsadnie myslacym w tym priwislanskim karju.
            • wet3 Re: do phun 07.03.06, 18:04
              phun napisała:

> Urban w przeciwienstwie do koniunkturalnych kukieł politycznych ma racje w
              > wyrażanych tezach i pogladach, sady ktore starja sie czegos dowiesc przeciw
              > panowi Urbanowi to sady kapurowo inkwizycyjne.
              >
              > Powiem ci cos jeszcze akurat wychowywalem sie na jego spotkaniach z
              > dziennikarzami ktore byly relacjonowane przez tvp w poznym prlu, wtedy urbana
              > nie lubilem, ale z wiekiem czasu dzoszlo do mnie jak wiele ten czlowiek mial
              > racji, dla mnie pozostanie i bedzie jedynym czlowiekiem jasno myslacym i
              > rozsadnie myslacym w tym priwislanskim karju.

Doskonale pamietam "wystepy" Urbana z czasu stanu wojennego. Ten czlowiek jest
              niewatpliwie inteligentnym indywiduum, ale jest WYZUTY z jakichkolwiek ZASAD
              MORALNYCH. Takich osobnikow jak on, piszacych swinstwa na temat smiertelnie
              chorego papieza (jestem bardzo mizernym katolikiem!) powinno wieszac sie za
              jajka! Ten czlowiek WYZUTY jest z czlowieczenstwa! On jest DNEM bez DNA!
              • phun Re: do phun 07.03.06, 18:16
                > powinno wieszac sie za
                > jajka! Ten czlowiek WYZUTY jest z czlowieczenstwa! On jest DNEM bez DNA!

ales milosierny

> ale jest WYZUTY z jakichkolwiek ZASAD

tu akurat sie mylisz.
              • komorka25 Re: do phun 07.03.06, 22:47
                wet3 napisał:

> Doskonale pamietam "wystepy" Urbana z czasu stanu wojennego. Ten czlowiek
                jest niewatpliwie inteligentnym indywiduum, ale jest WYZUTY z jakichkolwiek
                ZASAD MORALNYCH. Takich osobnikow jak on, piszacych swinstwa na temat
                smiertelnie chorego papieza (jestem bardzo mizernym katolikiem!) powinno
                wieszac sie za jajka! Ten czlowiek WYZUTY jest z czlowieczenstwa! On jest DNEM
                bez DNA!

Ja natomiast pamiętam jego konferencje prasowe. Odbiegajace poziomem
                intelektualnym w górę w porównaniu do bełkotu prezentowanego przez (dzisiaj
                będących "na topie") pseudoopozycjonistów.
                "Nie" czytam dość regularnie ale żadnych świństw o "śmiertelnie chorym papieżu"
                nie zauważyłam. Natomiast zauważyłam rozsądne pytanie o celowość narażania
                poważnie corego człowieka na wielogodzinne podróże, męczący udział w rozmaitych
                uroczystościach, często w bardzo trudnych warunkach (upał, kurz, itp),
                koniecznośc wygłaszania jakichs przemówień do tłumów gapiów traktujących go
                niemal jak okaz w zoo. Uważam, że wykazał się bardzo chrześcijańską postawą -
                troska o los bliźniego.
            • sclavus Re: do phun 07.03.06, 18:28
              phun napisała:

> Urban w przeciwienstwie do koniunkturalnych kukieł politycznych ma racje w
              > wyrażanych tezach i pogladach, sady ktore starja sie czegos dowiesc przeciw
              > panowi Urbanowi to sady kapurowo inkwizycyjne.
              >
              > Powiem ci cos jeszcze akurat wychowywalem sie na jego spotkaniach z
              > dziennikarzami ktore byly relacjonowane przez tvp w poznym prlu, wtedy urbana
              > nie lubilem, ale z wiekiem czasu dzoszlo do mnie jak wiele ten czlowiek mial
              > racji, dla mnie pozostanie i bedzie jedynym czlowiekiem jasno myslacym i
              > rozsadnie myslacym w tym priwislanskim karju.

Brazo phun :-))
              A wetem się nie przejmuj.. .szkoda nerwów dla dupków, PiSiorów i PiSiorowatych..
              Na wychowanych w cieniu ambony i tuż obok kazielnicy - nie ma rady... to jest
              na (ich) wieczność
        • zhk Re: Odpierd ... sie od Urbana 07.03.06, 17:35
          Znieawżasz sam, bo piszesz niechlujnie o polsku. Nie mów teżw niczyum imieniu
          tylko we własnym, żałosnym z resztą. A co tu rząd ma do rzeczy? Nie jestem w
          nim zakochany, ale nie lubi palantów co plują na swoje fobie wszędzie i bez
          sensu.
          • phun Re: Odpierd ... sie od Urbana 07.03.06, 17:38
            no prosze prosze, ale esteta :-)

• czlonekukladu Re: Odpierd ... sie od Urbana 07.03.06, 17:47
            Weź słownik i sprawdź w nim każde słowo swego postu. Warto. I nie wytykaj
            niczyjej polszczyźnie niechlujstwa. Nie masz prawa. Jeszcze jedno: co to
            znaczy "pluć na swoje fobie"?
            • phun Re: Odpierd ... sie od Urbana 07.03.06, 18:19
              nie mam czasu na ojczyzne polszczyzne jak to starasz sie sugerowac pisze szybko
              nawet bradzo czasem troche niedbale, po to by czasem odpowiedziec na durne posty
              na tym formum spacyfikowanym przez czlonkow MW PIS i fanow RM.
              • sclavus Re: Odpierd ... sie od Urbana 07.03.06, 18:34
                phun napisała:

> nie mam czasu na ojczyzne polszczyzne jak to starasz sie sugerowac pisze
                szybko
                > nawet bradzo czasem troche niedbale, po to by czasem odpowiedziec na durne
                > na tym formum spacyfikowanym przez czlonkow MW PIS i fanow RM.
                >

Nie bojaj... Nie jesteś sam...
                Robię to samo - z przyjemnośćią!
                • wet3 Re: Odpierd ... sie od Urbana 07.03.06, 20:07
                  sclavus napisał:

> phun napisała:
                  >
                  > > nie mam czasu na ojczyzne polszczyzne jak to starasz sie sugerowac pisze
                  > szybko
                  > > nawet bradzo czasem troche niedbale, po to by czasem odpowiedziec na durn
                  > e
                  > post
                  > > y
                  > > na tym formum spacyfikowanym przez czlonkow MW PIS i fanow RM.
                  > >
                  >
                  > Nie bojaj... Nie jesteś sam...
                  > Robię to samo - z przyjemnośćią!

To jest tak kiedy ktos wypije sobie pol litra! Proch zamienia sie w pisk, bo w
                  zapijaczonej lepetynie szumi i piszczy!
        • klef Re: Odpierd ... sie od Urbana 07.03.06, 21:24
          nareszcie ktos rozsadny w tej dyskusji
      • piwenko Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 18:41
        kain_brat_abla napisała:

> A kto to jest JP II ?
        Jaśnie Pan Indoktrynujący Introwertyk
      • alex-alexander Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 18:42
        kain_brat_abla napisała:

> A kto to jest JP II ?

BYLY URZEDNIK KOSCIELNY, Z ZAWODU KSIADZ KATOLICKI ZATRUDNIONY NA ETACIE PAPIEZA
        W FIRMIE WATYKAN. JASNE?
        • sclavus Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:20
          alex-alexander napisał:

> kain_brat_abla napisała:
          >
          > > A kto to jest JP II ?
          >
          > BYLY URZEDNIK KOSCIELNY, Z ZAWODU KSIADZ KATOLICKI ZATRUDNIONY NA ETACIE
          PAPIEZ
          > A
          > W FIRMIE WATYKAN. JASNE?

... a Masztalski był bardziej znany od papieża: kiedyś, na placu św. Piotra
          Masztalski przechadza się z JP2 a ludzie pytają - co to za dupek w białej
          szlafmycy przyczepił sie do Masztalskiego...?
      • resu Belmondo Junior ;-) 07.03.06, 19:24
    • piotr7777 Re: paradoksalnie Urban może się łatwo wybronić 07.03.06, 17:17
      Skoro Bender mógł nazwać go Gobellsem stanu wojennego (bo obaj z Goebelsem
      odpowiadali za propagandę) to Urban mógł nazwać JPII Breżeniewem Watykanu,
      albowiem między JPII a Breżniewem można znaleźć sporo podobieństw.
    • maureen2 Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 17:23
      z JP II to przesadził
      • dariuszrysz Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 17:41
        Przesadził?,to zastanówcie się i odpowiedzcie ile powinni zapłacić "Narodowcy"
        za spalenie kukły Putina w Warszawie stolicy Państwa Sprawiedliwych???
        • phun Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 17:45
          albo za rondo im terrorysty kaukaskiego.
      • topimek Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 18:09
        Napisał dosadnie o czym wielu Polaków myślało. Tylko dzięki bardzo bliskim
        zaufanym współpracownikom jak Dziwisz nie podpisywał dokumentów których by
        zdrowy na pewno nie podpisał. JPII nie był w stanie sprawować urzędu podczas
        ostatnich miesięcy swojego życia. Nie wmówi mi nikt że osoba ciężko chora jest w
        stanie dopilnować wszystkiego.

Sprawa druga to hipokryzja naszego Polskiego narodu, którą doskonale widać na
        przykładzie pseudokibiców Cracovi i Wisły. Po co mówili że już nigdy nie będa
        robili bójek skoro wiedzieli że kłamią w żywe oczy. Po co były te piękne słowa
        skoro wiedzieli że kłamią. Bo łątwiej powiedzieć piękne słowa kilka słów prawdy,
        bo łątwiej pięknie mówić niż zmienić siebie. Zadaj sobie pytanie co zmieniła w
        Twoim osobistym zyciu śmierć papieża? Czy stałeś(aś) się bardziej religijny?
        Większość osób odpowie NIE. I to jest ta hipokryzja, przedstawienie trwało kilka
        tygodni a potem wracamy do poprzedniego życia.
      • sclavus Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 18:41
        maureen2 napisała:

> z JP II to przesadził

...przesadzili raczej, i to zdrowo, rządząccy w tym kraju: od Koziej Wólki
        Dolnej - po Warszawę.... ileś tam tysięcy (któż to zliczy) pomników - a ile
        jeszcze dziesiątek tysięcy w planie... To jest przesada!!
        A Urban tylko prawdę, publicznie, podał - czyściutką....
    • tommeck Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 17:28
      Rownie dobrze mozna stwierdzic, ze Urban obrazil Brezniewa (w koncu tez glowe
      panstwa). Dlaczego to sie nie znalazlo w akcie oskarzenia? A na temat
      Lukaszenki (tez glowa panstwa) pisano takie teksty, ze w porownaniu z nimi
      tekst Urbana jest bajeczka dla grzecznych dzieci. I co - ktos prowadzi
      sledztwo? Mam nadzieje, ze Urban przegra w polskim sadzie, po czym odwola sie
      do odpowiedniego trybunalu miedzynarodowego, a ten przyzna mu racje. W koncu
      Urban napisal prawde, a w panstwie prawa (i sprawiedliwosci) niewyobrazalne
      jest karanie za pisanie prawdy.
    • zhk Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 17:31
      Urban to niespełniony pisarz, któy swą frustarcję wyładowuje tu i tam. Jest
      cholernie inteligentny, tyle że zaczął głupsywa robić z tej swojej grustracji
      już dawno. Zacvzął od tego rzecznika prasowego i potem jużza ciosem pławi się w
      masochiźmie bluźnierstw i skandali. Tylko to mu pozostało by zaistnieć. ŻŹal mi
      go, bo się zmarnował. Pamiętam go z przed 30 lat i zapowiadał się b. dobrze.
      Na łeb mu padło i tak zostało. A co do tematu to wyraził swoje zdanie, tyle, że
      jednak przegiął zdecydowanie. Nie dostał łaski (albo udaje, kto go tam wie)
      wiaru to i nic z tego nie kapuje. Ja tam bym mu darował. Bo JPII z pewnością by
      tak zrobil.... Chociaż na biednego nie trafiło, a za te głupoty w rejestrze
      skazanych mógłby sobie i być. Tyle, że on to olewa i wychowawczy aspekt kary t
      u bez sensu - i finansowy i moralny.
      • sclavus Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 18:46
        zhk napisał:

> Urban to niespełniony pisarz, któy swą frustarcję wyładowuje tu i tam. Jest
        > cholernie inteligentny, tyle że zaczął głupsywa robić z tej swojej grustracji
        > już dawno. Zacvzął od tego rzecznika prasowego i potem jużza ciosem pławi się
        w
        >
        > masochiźmie bluźnierstw i skandali. Tylko to mu pozostało by zaistnieć. ŻŹal
        mi
        >
        > go, bo się zmarnował. Pamiętam go z przed 30 lat i zapowiadał się b. dobrze.
        > Na łeb mu padło i tak zostało. A co do tematu to wyraził swoje zdanie, tyle,
        że
        >
        > jednak przegiął zdecydowanie. Nie dostał łaski (albo udaje, kto go tam wie)
        > wiaru to i nic z tego nie kapuje. Ja tam bym mu darował. Bo JPII z pewnością
        by
        >
        > tak zrobil.... Chociaż na biednego nie trafiło, a za te głupoty w rejestrze
        > skazanych mógłby sobie i być. Tyle, że on to olewa i wychowawczy aspekt kary
        t
        > u bez sensu - i finansowy i moralny.

Ależ ci się ręce musiały trząść przy pisaniu... tego...
        Prawdopodobnie wiesz doskonale, że nie masz racji - w żadnym aspekcie tej
        sprawy...
        Po co szukać za granicą, osobistości jakowychś... kiedy "polska prawica" suchej
        nitki nie pozostawiła na osobistościach rodzimych, żyjących i nie, w trakcie
        pełnienia funkcji i po ich zakończeniu...
        Aż ci tu nagle "taka" świętość i ... "takie, święte oburzenie"....
    • antonioni1 Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 17:38
      Urban jak Urban. Prześmiewca, satyryk, szpilkowiec. Polski Wolter. Następca
      Boja Zelenskiego. Niesamowicie inteligentny. On i Kisiel stanowiliby doskonały
      tandem nie do pokonania. Pan Bóg i tak go przygarnie do siebie. Osłodzi mu
      gorycz, którą nosi w sercu. Tylko kto go tak skrzywdził?
    • alkud Urban a Karykatury Herr Muhammada 07.03.06, 17:39
      tutaj
      www.eurojihad.org/name-News-article-sid-2435.html
      • phun Re: Urban a Karykatury Herr Muhammada 07.03.06, 17:40
        alkud i jego fobie
        • alkud twoj idol to tchorz, cykor i hiena 07.03.06, 17:48
          jaka odwaga jest atakowanie starego, schorowanego czlowieka? ktory nie wysadzi
          sie w powietrze a jego zwolennicy nie obetna glowy?
          religiapokoju.blox.pl/
          • sclavus twoj idol to tchorz, kłamca i hipokryta... 07.03.06, 19:23
            alkud napisał:

> jaka odwaga jest atakowanie starego, schorowanego czlowieka? ktory nie wysadzi
            > sie w powietrze a jego zwolennicy nie obetna glowy?
            > religiapokoju.blox.pl/

spytaj tych, co atakują gen. Jaruzelskiego.... Znasz ich dobrze - przecież
          • komorka25 Re: twoj idol to tchorz, cykor i hiena 07.03.06, 22:54
            alkud napisał:

> jaka odwaga jest atakowanie starego, schorowanego czlowieka? ktory nie wysadzi
            > sie w powietrze a jego zwolennicy nie obetna glowy?

A kogóż starego zaatakował? Przecie te katodebilne kurduple, które sie teraz
            dorwały do koryta to jeszcze wtedy stare nie były. Schorowane (psychicznie) -
            może, ale to się w oczy wówczas nie rzucało.
    • kolka14 Re: Urban to ofiara 07.03.06, 17:52
      Urban to człowiek, który nie obawiał się powiedzieć prawdę. Ktoś nie ma corobić
      i ma czas na takie sprawy sądowe. Niestety Polska to kraj dewotów.
    • goralenfolk Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 17:53
      Losem Goebbelsa stanu wojennego powinien byc los Wacława Krzeptowskiego
      (przywódca Goralenvolku) a nie płacenie grzywn.
      • ddaa Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 18:07
        Urban za wierne służenie totalitarnemu reżimowi i antypolską działalność
        powinien pójśc na długo za kratki. 20 000 dla niego to niestety żadna kara.
        • goralenfolk Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 18:09
          ...to jest istota sprawy...
        • bio.mam Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:05
          Spadkobiercow tych ktorzy kiedys widzieli nieomylnego boga na wschodzie, a
          teraz nagle zrozumieli ze ich prawdziwy bog jest na zachodzie i znow jak ich
          ojcowie glosza nowe prawdy objawione i w podobny sposob wciskaja ludziom te
          kaszanke, obiecujac raj na ziemi..
          • bio.mum Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:08
            bio.mam napisała:

> Spadkobiercow tych ktorzy kiedys widzieli nieomylnego boga na wschodzie, a
            > teraz nagle zrozumieli ze ich prawdziwy bog jest na zachodzie i znow jak ich
            > ojcowie glosza nowe prawdy objawione i w podobny sposob wciskaja ludziom te
            > kaszanke, obiecujac raj na ziemi..

Chcesz byc moim klonem? Ok...tylko nie bełkocz tak:( Stosuj przecinki i
            kropki.
            • bio.mam Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:22
              nie masz co sie dowartosciowywac komunistko wszyscy i tak tu wiedza ze jestes
              bylym pacholkiem moskiewskim
              • bio.mum Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:24
                bio.mam napisała:

> nie masz co sie dowartosciowywac komunistko wszyscy i tak tu wiedza ze jestes
                > bylym pacholkiem moskiewskim

nawet mi sie nie chce zgłaszać do adminów, że mam klona...jesteś wyjątkowo
                załosną odmianą:)

• bio.mam Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:26
                  zglos to dyduchowi
                  • bio.mum Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:27
                    bio.mam napisała:

> zglos to dyduchowi

EOT przygłupie
                    • bio.mam Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:28
                      tepic lewactwo trzeba
    • malpa-z-paryza hipokryzja po polsku 07.03.06, 17:54
      katolicy laczy sie, to jest karykatura papieza!
      • wet3 [...] 07.03.06, 18:10
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • phun Re: do malpy-z-paryza 07.03.06, 18:22
          oto powyzej probka inteligencji przeciwnikow Urbana
          • wet3 Re: do malpy-z-paryza 07.03.06, 19:50
            phun napisała:

> oto powyzej probka inteligencji przeciwnikow Urbana

Nie, to jest taka odpowiedz do malpy po malpiemu. One inaczej nie rozumia!
            • phun Re: do malpy-z-paryza 07.03.06, 20:20
              czyzbys stawal sie malpa ??
    • nicrux Na szczescie UE anuluje wyrok :-) 07.03.06, 17:58
      Polska jest cywilizacyjnym zasciankiem Europy, gdzie wiekszosc ludzi tworzy
      socjalistyczno-katolicki ciemnogrod. Nie tylko chca oni, aby panstwo decydowalo
      co robic z wiekdzoscia zarobionych przez nich pieniedzy (wbrew woli tych
      madrzejszych, ktorzy sami wola o tym decydowac i popietraja mniejsze podatki i
      eliminacje przymusu ubezpieczen), ale tez aby decydowalo kogo mozna krytykowac
      a kogo nie. Zatem mlodzi faszysci z LPR, Mlodziezy Wszechpolskiej, i czasami z
      PiS, atakujacy i zniewazajacy gejow i lesbijki, sa bezkarni, natomiast J. Urban
      osmieszajacy masowe spektakle teatralne z udzialem bylej glowy panstewka
      Watykan jest scigany przez prokurature (w normalym kraju bylby scigany jesli
      zwrocilaby sie o to zniewazona osoba ale tylko wtedy jesli zniewazenie
      zawieraloby klamstwa, ale w zacofanej Polsce wystarczy obraza tzw. "uczuc
      religijnych"). Nic dziwnego, ze Polska jest w ogonie Europy, z najwiekszym
      bezrobociem, najwiekszym procentem ludzi zyjacych z opieki spolecznej i
      najmniejszym procentem naukowcow (bo najlepsi uciekli do USA lub UK, podczas
      gdy spoleczenstwo bardziej wierzy ksiedzu niz logice i rozumowi).
      Na szczescie Unia Europejska (ktora tez nie jest swieta, ale lepsza niz Polska)
      anuluje wyrok przeciw wolnosci slowa.
      Nikodem P., fizyk, Indiana
      • piotr7777 Re: Na szczescie UE anuluje wyrok :-) 07.03.06, 18:15
        > osmieszajacy masowe spektakle teatralne z udzialem bylej glowy panstewka
        > Watykan
        O kogo Ci chodzi?
        Pojęcie "była głowa państewka Watykan" nie oznacza żywego człowieka.
        Zastanów się lepiej co piszesz.
        • bogalfa Re: To było potworne chamstwo 07.03.06, 18:18
          Urbana. Ten człowiek jest w dużej mierze odpowiedzialny za obniżenie się
          poziomu mediów i publicznej debaty w Polsce. I za to przede wszystkim powinien
          zapłacić
          • derduch Re: To było potworne chamstwo 07.03.06, 18:22
            Tlko że czytelników nie brakuje, a teraz gdy PISuarowe pieski rydzyka są u
            władzy, z pewnością przybędzie.
          • parabellum82 ludzie o co wam chodzi 07.03.06, 18:25
            z tym Urbanem? Przecież nazwanie kogoś starcem nie jest ani obraźliwe, ani
            poniżające. Gasnący czyli inaczej umierający.Czy to takie obraźłiwe? A może
            obrażało to ludzi którzy modlili się do JP II zamiast do boga? Albo mówili żę
            jest wielkim autorytetem nie znając żdnej encykliki, a z kazańżdnych nauka nie
            wyciągali ewentualnie poza komentarzem "ładne kazanie". Jakby mnie ktoś nazwał
            gasnacym starce to bym sie raczej nie obraził tylko pogodził z rzeczywistością,
            bo przeciez kazdy kiedys "zgasnie". Nawet kaczory (na wszystkich szczescie).
          • 2kotunia1 Re: To było potworne chamstwo 07.03.06, 18:27
            Chamstwem jest zarzucanie Urbanowi przestępstwa. On tylko napisał
            prawdę.Prawdę, która zawsze gryzie w oczy, najbardziej zaś ten chory z
            nienawiści naród, pozbawiony tolerancji, któremu wmówiono, ze tylko jedna
            religia jest słuszna- ta ptasia. Nawiasem zas mówiąc to Polska zawsze była
            jakimś przedmurzem: a to chrzescijaństwa, a to komunizmu, a to głupoty i
            zaprzaństwa.
            Ps. Wiecie dlaczego Jaś Sobieski poszedł pod Wiedeń ratować chrześcijaństwo?
            Nie? To wam powiem. Bo Marysienka puszczała mu się z papieskim nuncjuszem!
            Prawda historyczna!!!
            • send_me A propos Jasia Sobieskiego 07.03.06, 19:44
              W Wiedniu twierdzą, że Jaś się poważnie spóźnił i wręcz przyjechał na gotowe.
              W miejskim muzeum historycznym Jaś jest postacią marginalną. Niezauważalną.
              Więc jaka jest prawda?
            • noscript Re: 2kotunia1-caluje Ciebie!!! 07.03.06, 20:52
              Szanownego,Pana Urbana--wysoko cenie.
              Bo jego OKRET plynie,w dobrym kierunku!!!
          • sclavus Re: To było potworne chamstwo 07.03.06, 19:33
            bogalfa napisał:

> Urbana. Ten człowiek jest w dużej mierze odpowiedzialny za obniżenie się
            > poziomu mediów i publicznej debaty w Polsce. I za to przede wszystkim
            powinien
            > zapłacić
            • bogalfa Re: To było potworne chamstwo 07.03.06, 20:19
              Do sclavusa: A Ty sclavusie myślisz, że ja czytam Nasz Dziennik? Każdy sądzi
              według własnego poziomu. A że inteligencja i chamstwo potrafią chodzić w parze -
              - to nie przeczę.
            • czyzyk33 Re: To było "chamstwo" dla Kuby 07.03.06, 20:49
              Jeżeli K. Szczuka poniesie konsekwencje za swoją wypowiedź, to nie będę
              zdziwiony, jak J.Urban zostanie przykładnie ukarany.
              "Wyjaśnił, że Rada opiera się na art. 18 ustawy o radiofonii i telewizji, który
              mówi m.in., że "audycje lub inne przekazy nie mogą propagować (...) postaw i
              poglądów sprzecznych z moralnością i dobrem społecznym, w szczególności nie
              mogą zwierać treści dyskryminujących ze względu na rasę, płeć lub narodowość"
              oraz, że "nadawcy dbają o poprawność języka swoich programów i
              przeciwdziałają jego wulgaryzacji".Zdaniem Różańskiego, przepisy art. 18
              odnoszą się również do "etycznego i moralnego traktowania osób
              niepełnosprawnych, a pani Szczuka odniosła się do nich z lekceważącym
              stosunkiem".

• czarny351 Re: To było potworne chamstwo 07.03.06, 20:11
            To nie było chamstwo tylko stwierdzenie faktu ,o którym mowili ci,którzy umieli
            to dostrzec.Urban jedynie wyraził to na łamach swojej gazety,a ludzie rozmawiali
            o tym miedzy sobą.Jaka to różnca czy mówimy wśróg znajomych,czy ktoś opisze to w
            gazecie - wyeaził opinie wielu osób,którym przeszkadzała szopka i cyrk z
            człowiekiem starym w roli głównym.To było nieetyczne,powinien siedzieć w swoim
            państewku i nie wystawiac sie na pośmiewisko świata.Trzeba było czytac opinie
            zachodniej prasy.Pokazywanie na forum całego świata swej choroby i tego co byc
            może czeka każdego z nas nie jest anu właściwe,ani wskazane i godne
            naśladowania.A co do utraty czytelników to tylko od nich zależy ,czy beda nadal
            kupować i czytac ten tygodnik.Poza tym podstawa prawna jest mocno naciągnięta i
            nie tak stosuje sie przepisy prawa,ale w Polsce to zaczyna być norma.Powoli
            zaczynaja sie sądy kapturowe,które skazuja na podstawie mocno wątpliwych norm
            prawnych,a o rzetelności nie wspomnę.
            • bogalfa Re: To było potworne chamstwo 07.03.06, 20:25
              Do czarnego: No, to było chamstwo, i do tego zamierzone, takie popisowe, co?
              (Nie mylić z POPiSem)Jeżeli już koniecznie trzeba było coś takiego powiedzieć,
              to innym językiem, w innym stylu. A czy była podstawa prawna, by karać Urbana
              grzywną? Nie wiem. I to nie jest ważne. Ważny jest natomiast ogólny, gorzej niż
              brukowy poziom Urbanowskiej gazety. No, ale kolego czarny, co się komu podoba.
              • sclavus do boga i alfy... 07.03.06, 21:40
                bogalfa napisał:

> Do czarnego: No, to było chamstwo, i do tego zamierzone, takie popisowe, co?
                > (Nie mylić z POPiSem)Jeżeli już koniecznie trzeba było coś takiego
                powiedzieć,
                > to innym językiem, w innym stylu. A czy była podstawa prawna, by karać Urbana
                > grzywną? Nie wiem. I to nie jest ważne. Ważny jest natomiast ogólny, gorzej
                niż
                >
                > brukowy poziom Urbanowskiej gazety. No, ale kolego czarny, co się komu podoba.

... i omegi też...
                Jesteś conajmniej odosobniony w swoich sądach... pomijając oczywiściie trolli,
                oszołomów i "rdzennych polaków-katolików"
                Chyba, ze ci ich "podtrzymanie" na duchu pasuje...
        • dworska1 Re: Na szczescie UE anuluje wyrok :-) 07.03.06, 18:25
          Urban jest moze lekko cynicznym graczem, ale i jednym z najlepszych
          dziennikarzy w tym kraju. Czytanie jego felietnów (nie tylko z lat 60 i 70) to
          czysta przyjemnosc. Malo kto dzis pamieta, ze Urban byl niegdys buntownikiem i
          ideowcem- w latach 60 mial nawet zakaz pisania. A ze w latach 80 dal sie kupic
          i wszedl do rzadu? Coz, przynajmniej nigdy sie potem nie farbowal, jak wielu
          innych robilo.
          A co do owego felietonu o papiezu, zgadzam sie, ze Urban "pojechal". Moze
          dlatego, ze bronione przez niego idee przegraly z tymi, ktore glosil papiez?
          Teraz jednak Urban -wydaje sie- sam zaluje zbyt ostrych slow "ad personam".
          jana Pawla II tytuluje "papa" i bodaj w przedostatnim "NIE" zamiescil pelen
          cytat jego mysli o wolnosci slowa itd, konfrontujac z tym, co glosi Ojciec
          Rydzyk i jemu podobni- czyli udowodnil, gdzie dzis Polacy maja nauke papieza.
          • sclavus Re: Na szczescie UE anuluje wyrok :-) 07.03.06, 19:40
            dworska1 napisała:

> Urban jest moze lekko cynicznym graczem, ale i jednym z najlepszych
            > dziennikarzy w tym kraju. Czytanie jego felietnów (nie tylko z lat 60 i 70)
            to
            > czysta przyjemnosc. Malo kto dzis pamieta, ze Urban byl niegdys buntownikiem
            i
            > ideowcem- w latach 60 mial nawet zakaz pisania. A ze w latach 80 dal sie
            kupic
            > i wszedl do rzadu? Coz, przynajmniej nigdy sie potem nie farbowal, jak wielu
            > innych robilo.
            > A co do owego felietonu o papiezu, zgadzam sie, ze Urban "pojechal". Moze
            > dlatego, ze bronione przez niego idee przegraly z tymi, ktore glosil papiez?
            > Teraz jednak Urban -wydaje sie- sam zaluje zbyt ostrych slow "ad personam".
            > jana Pawla II tytuluje "papa" i bodaj w przedostatnim "NIE" zamiescil pelen
            > cytat jego mysli o wolnosci slowa itd, konfrontujac z tym, co glosi Ojciec
            > Rydzyk i jemu podobni- czyli udowodnil, gdzie dzis Polacy maja nauke papieza.

Nie myślę, że on dał się kupić - był tylko rzecznikiem... Robił to co umiiał
            najlepiej ... O tym wiedział i on i WRONA... Poczytałem sobie (grubo później)
            jego komunikaty w wydaniu książkowym - wspaniały facet...
            Miał być wentylem bezpieczeństwa - był i nie było nikogo innego, lepszego do
            tej roli... I chyba to robił dla własnej, zawodowej satysfakcji...
          • bogalfa Re: Urban nawrócony? 07.03.06, 20:29
            na mądrość Karola Wojtyły? Lepiej późno niż nigdy.

Tak, Urban koło 1956 roku miał swoją ładną kartę. To że był długo potem
            rzecznikiem rządów Jaruzelskiego to mniejszy jego grzech, bo
            przynajmniej "łgał" inteligentnie, a pewnie wierzył, że tak trzeba. Ale to co
            potem zrobił jako redaktor "Nie"
        • komorka25 Re: Na szczescie UE anuluje wyrok :-) 07.03.06, 23:00
          piotr7777 napisał:

> O kogo Ci chodzi?
          > Pojęcie "była głowa państewka Watykan" nie oznacza żywego człowieka.
          > Zastanów się lepiej co piszesz.

A o co tobie chodzi? Przecież to państewko, a nie państwo. I nazwa sie zgadza.
          A JPII juz nie jest głową tego państewka. I rzeczywiscie nie żyje. Tak więc
          wszystko jest prawdą. Naucz się czytać ze zrozumieniem.

• phun Re: Na szczescie UE anuluje wyrok :-) 07.03.06, 19:01
        > aby panstwo decydowalo
        > co robic z wiekdzoscia zarobionych przez nich pieniedzy (wbrew woli tych
        > madrzejszych, ktorzy sami wola o tym decydowac i popietraja mniejsze podatki i
        > eliminacje przymusu ubezpieczen), ale tez aby decydowalo kogo mozna krytykowac
        > a kogo nie.

Tu sie akurat mylisz nawet w ultraliberalnym UK na jakie sie powolujesz jest
        duzo wiecej socjalu niz w pisiorowatej polsce, to co zas probuje wprowadzic PO i
        PD to utopia ultraliberalna ktora nie istnieje nawet w u$$a.
      • artremi Re: Na szczescie UE anuluje wyrok :-) 07.03.06, 23:32
        Panie "fizyku":
        Co Pan robi w zascianku Ameryki? Uwazam ze Indiana jest w porownaniu z
        przecitnym miejscem w Polsce o wiele wiekszym zasciankiem. Ogolnie malo
        wyksztalceni ludzie, przecietna kobieta powyzej 100 kg wagi... Wspolczuje Panu.

A co do Urbana, to tylko swiadczy o Polakach, ze nadal kupuja to pismo....
        Szkoda...
      • jarecki40 Re: Na szczescie UE anuluje wyrok :-) 08.03.06, 19:27
        Popieram kolege Nikodema w każdym slowie,wstyd mi za tych zakłamanych oszołomów.
    • ddddd9 Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 18:24
      urban to bydle, szkoda tylko ze go uratowali w czasie wojny bo chyba go
      uratowali, pamietacie ta kanalie jako rzecznik rzadu w stanie wojennym
      • 2kotunia1 Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 18:32
        ddddd9 napisał:

> urban to bydle, szkoda tylko ze go uratowali w czasie wojny bo chyba go
        > uratowali, pamietacie ta kanalie jako rzecznik rzadu w stanie wojennym
        > kanalią to jesteś Ty i Tobie podobni rydzykoideowcy
      • sclavus Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:41
        ddddd9 napisał:

> urban to bydle, szkoda tylko ze go uratowali w czasie wojny bo chyba go
        > uratowali, pamietacie ta kanalie jako rzecznik rzadu w stanie wojennym

A ty jesteś katolik - wierzący głęboko, praktykujący lepiej od innych, rdzenny
        Polak... I właśnie stąd ... tyle jadu w tobie !!
        • ddddd9 Re: Czy Urban - do scavusa 08.03.06, 06:54
          jestem katolikiem cymbale ale do kosciola chodze od swieta raczej rzadko
          jestem poprostu czlowiekiem myslacym i pamietam ta szumowine jeszcze z czasow
          jak ty sie wlasnym gownem bawilej sku..elu - nie wiem dlaczego teraz
          przedstawia sie takie monstra w pozytywnym swietle to tak samo jakby wybielic
          hitlera, i dlaczego od razu mieszac w to rydzyka kosciol pis nierozumiem tego,
    • rauss_gw Stryczek dla Plastusia Urbana!!!!!!!!! 07.03.06, 18:30
      Plastus Urban zasluzyl sobie na szubienice a nie na jakas grzywne. Albo na
      obciecie swojich debilny uszu. Mniej NIE wiecej TAK za takimi wyrokami dla
      stalinophilow i malp gownopodobnych.
      • resu No właśnie: prosto z kościoła poszedłbyś na rynek, 07.03.06, 19:22
        a to jakąś czarownicę powiesić, innowiercę spalić, Urbana obwiesić....
        • wet3 Re: No właśnie: prosto z kościoła poszedłbyś na r 07.03.06, 19:59
          resu napisał:

> a to jakąś czarownicę powiesić, innowiercę spalić, Urbana obwiesić....

"resu" - poszedlbym prosto ma rynek, aby kopazc ciebie w tylny aspekt twojej
          osobowosci, bo rozum tam ci opadl i trzeba go wkopac na wlasciwe miejsce!
      • sclavus Re: Stryczek dla Plastusia Urbana!!!!!!!!! 07.03.06, 19:44
        rauss_gw napisał:

> Plastus Urban zasluzyl sobie na szubienice a nie na jakas grzywne. Albo na
        > obciecie swojich debilny uszu. Mniej NIE wiecej TAK za takimi wyrokami dla
        > stalinophilow i malp gownopodobnych.

Czy tak generalnie wygląda bełkot ... katolicki???
        Myślę... a nawet jestem pewien, że żywcem to zerżnąłeś z księdza profesora
        Bajdy... A jak nie z niego - to z księdza profesora Bartnika...
        Tylko przyklasnąć - umiesz zrzynać...
      • komorka25 Re: Stryczek dla Plastusia Urbana!!!!!!!!! 07.03.06, 23:12
        rauss_gw napisał:

> Plastus Urban zasluzyl sobie na szubienice a nie na jakas grzywne. Albo na
        > obciecie swojich debilny uszu. Mniej NIE wiecej TAK za takimi wyrokami dla
        > stalinophilow i malp gownopodobnych.

Och, cóż za wspaniały popis oratorski! Jaka kultura! Jakie bogate słownictwo!
        Jakie okropne błędy! I jakaż wspaniała, katolicka postawa - miłość bliźniego w
        pełnym rozkwicie.
    • cyklista Uniewinnić Urbana 07.03.06, 18:39
      1. No dobra - Urban to cham. Ale gdyby każdego chama ukarać grzywną to by nam
      budżet wyszedł na plus.
      2. Napisał toto w swoim szmatławcu, wiadomo co to za gazeta. Jak się nie podoba,
      to nie czytasz.
      3. Wsadzą Urbana, będzie radocha. Tyle, że za jakiś czas, za innego rządu i
      innego wodza jakiś debil może wsadzić za chamski artykuł o Łukaszence, Putinie
      czy innym takim. No bo był precedens.
      • resu Zgadza się. 07.03.06, 19:27
        Pomijając fakt, że jest sk...synkiem, ma w wielu sprawach trzeźwy osąd.
        • sclavus Re: Zgadza się. 07.03.06, 19:47
          resu napisał:

> Pomijając fakt, że jest sk...synkiem, ma w wielu sprawach trzeźwy osąd.

A dlaczego sk....synkiem????
          Czy sk....synków poznaje się po tym jak pióro trzymają? Do jakiego stopnia
          można się tym piórem posługiwać???
          Ech...
      • bogalfa Re: Uniewinnić Urbana 07.03.06, 20:35
        A swoją drogą szkoda, że za publiczne chamstwo nie ma grzywny.

Trochę się dziwię, że Jan Paweł II znalazł się obok Łukaszenki, ale ja też bym
        Urbana uniewinnił, prosząc go tylko ładnie żeby zaczął już schodzić z
        publicznej sceny, bo patrzeć hadko.
    • alex-alexander Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 18:39
      nemo_omen napisał:

> Na pytanie postawione w tytule odpowiadam: oczywiście że zapłaci. Bo inaczej
      > to Ziobro się takiemu sędziemu dobierze do d...

KARAC ZA PISANIE PRAWDY? PISAL TO CO KAZDY WIDZIAL WLASNYMI OCZYMA.
    • wladyslaw.studnicki Kiedy ten uszaty Gebels odpowie za swoje 07.03.06, 18:53
      nienawistne teksty pod adresem Popiełuszki? Drukowane kilka dni przed śmiercią
      kapłana.
      • sclavus Re: Kiedy ten uszaty Gebels odpowie za swoje 07.03.06, 19:50
        wladyslaw.studnicki napisał:

> nienawistne teksty pod adresem Popiełuszki? Drukowane kilka dni przed
        śmiercią
        > kapłana.

"Uszaty ebels" jest obelgą większego kalibru niż "obwoźne sado-maso"...
        Schowany za nickiem plujesz bezpiecznie bo cię nikt nie złapie i nie oskarży???
        Gó..arz jesteś!!
    • szpak_zam Re: dlaczego używacie skrótu JPII 07.03.06, 18:55
      Wydaje mi się że można się wysilić i napisać Jan Paweł II. Skrót imienia i
      nazwiska jest raczej nie na miejscu.
      • komorka25 Re: dlaczego używacie skrótu JPII 07.03.06, 23:14
        szpak_zam napisał:

> Wydaje mi się że można się wysilić i napisać Jan Paweł II. Skrót imienia i
        > nazwiska jest raczej nie na miejscu.

A które to nazwisko? Bo mam problem z rozróżnieniem.
    • najgorsza Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:16
      To może być ciekawe... bo jeśli skarzą Pana Urbana z tego paragrafu, to co zrobi prokurator z Panem Rydzykiem, który obraża/ł w swoim radio następujących przywódców 1) Putin; 2) Łukaszenko; 3) Jaruzelski; 4) Wałesa; 5) Kwaśniewski. Do tego obraża/ł Żydów zatem i władze Izraela. Przy wstępowaniu Polski do UE obrażano Niemców (Pamiętacie brednie o masowym wykupie ziemi) Czyli Pan Rydzyk jakby się uprzeć pluł między innymi na swojego obecnego szefa, czyli obraził papieża. ;]
    • tragikomix Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:19
      Zignorowanie chama byłoby najbardziej rozsądne. Wytaczanie procesu, wszelkie kary finansowe są nieistotną dolegliwością. Tak naprawdę zyskuje rozgłos, uznanie zwolenników widać już na tym forum.
      Pewien hinduski anglik byłby nieznany światu gdyby Homeini nie rzucił na jego piszącą osobę fatwy.

• bio.mum Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:22
        tragikomix napisał:

> Zignorowanie chama byłoby najbardziej rozsądne. Wytaczanie procesu, wszelkie
        ka
        > ry finansowe są nieistotną dolegliwością. Tak naprawdę zyskuje rozgłos,
        uznanie
        > zwolenników widać już na tym forum.

Mówisz o Kurskim? Ja tez jestem za. Ostracyzm społeczny jak najbarziej
        wskazany...ale Tusek musiałby się przestać puszczać z Kaczorami. W to akurat
        nie uwierzę.
        >
    • resu Urban antycypował co będzie dalej...? 07.03.06, 19:20
    • jasoz187 Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:24
      Czy widzieliscie brzydszego parcha ?
      • bio.mum Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:25
        jasoz187 napisał:

> Czy widzieliscie brzydszego parcha ?

Od Gosiewskiego? nie.
      • sclavus widzieliśmy dwóch... 07.03.06, 19:53
        jasoz187 napisał:

> Czy widzieliscie brzydszego parcha ?

Dwóch!!! Jednakowych... do tego jeszcze Maryśka i kot.... Wspa-nia-łe!!!
    • stasiek33 Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:29
      Dać temu panu chleba z ptasią grypą i raz na zawsze będziemy go mieli z głowy.
      Aż dziwne że taki typ po tylu latach wygłupów jako rzecznik komuny dokucza
      jeszcze narodowi? A naród na to patrzy.
      • bio.mum Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:31
        stasiek33 napisał:

> Aż dziwne że taki typ po tylu latach wygłupów jako rzecznik komuny dokucza
        > jeszcze narodowi? A naród na to patrzy.

Naród patrzy na Gosiewskiego..nie martw się..:))

• sclavus Re: Czy Urban zapłaci 20 tyś. zł. za znieważenie 07.03.06, 19:54
        stasiek33 napisał:

> Dać temu panu chleba z ptasią grypą i raz na zawsze będziemy go mieli z
        głowy.
        > Aż dziwne że taki typ po tylu latach wygłupów jako rzecznik komuny dokucza
        > jeszcze narodowi? A naród na to patrzy.

Stasiek! Wygłupias sie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka