Dodaj do ulubionych

Rokita: J.Kaczyński obrażony porównaniem do Lep...

14.03.06, 20:26
Kaczyński obrazony porównaniem do Leppera, Lepper obrazony porównaniem do
Kaczyńskiego... Piękny pakt stabilizacyjny.
Obserwuj wątek
    • james_bond007 J.Kaczyński obrażony porównaniem do Lep... 14.03.06, 20:27
      Kaczyński obrazony porównaniem do Leppera, Lepper obrazony porównaniem do
      Kaczyńskiego... Piękny pakt stabilizacyjny.
      • hegemon72 dobre! tak trzymac! ogien zwalczac ogniem! 14.03.06, 20:40
        zaraze - zaraza
        • znajomy_jennifer_lopez Znowu obrazili kurdupla. Znow ci źli PO-wcy. 14.03.06, 20:44
          Najbardziej zdumiewa mnie fakt ze 1/3 Polski popiera Pis
          • alistair-p Re: Znowu obrazili kurdupla. Znow ci źli PO-wcy. 14.03.06, 20:59
            Nie dziw się.3/4 ludzi nie czyta gazet poza FAKTEM i nie ogląda TV poza
            serialami.A jak już oglądają jakiś program informacyjny to go nie rozumieją.
            • 79er komunisci sie obazali jak ich nazywano komunistami 14.03.06, 22:11
              komunisci sie obazali jak ich nazywano komunistami, zydzi obrazaja sie jak sie
              ich nazywa zydami, polacy dostaja ciarek jak sie ich nazywa polakami bo oni chca
              byc teraz europejczycy, robotnicy obrazaja sie za robotnikow, chlopi za chlopow,
              no wiec dlaczego kaczynski ma sie nie obrazic za nazwanie go kaczynskim,
              przepraszam lepperem (jakkolwiek mowia to samo)
              • smichalski w czerwcu to się będzie w PIS działo ... 15.03.06, 03:02
                w czerwcu to będzie w PIS gorąco ...
                na pewno znowu to będzie wina Tuska i Rokity,
                ale poczytajcie sami :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3211231.html
                no chyba, że wcześniej jednak Nasz Prezydent zdecyduje się rozpisać nowe wybory
          • marent48 Re: Znowu obrazili kurdupla. Znow ci źli PO-wcy. 14.03.06, 21:01
            znajomy_jennifer_lopez napisał:

> Najbardziej zdumiewa mnie fakt ze 1/3 Polski popiera Pis
            Mnie to nie zdumiewa mnie to PRZERAZA.Kanclerz 3 Rzeszy niejaki Adolf Hitler
            zastyl wybrany w demokratycznych wyborach przez przez niemieckie
            spoleczenstwo.O tym ni nalezy dzisiaj zapominac.Szczegolnie patrzac na
            siedzacego po prawicy pana Kaczynskiego niejakiego Kurskiego,ktorego najwyzsza
            ambicja jest udowadnianie w gremiach patyjnych ze nie jest Zydem.Jezeli w
            dzisiejszej Polsce tacy ludzie maja wplyw na polityke panstwa i partii
            rzadzacej to musimy my wszyscy obywatele tego kraju,ktorych takie zachowanie
            obraza glosno krzyczec ze WSZYSCY JESTESMY ZYDAMI.
            WSYD MI ZA TYCH CO NIE MAJA WSTYDU
    • realista14 Re: Rokita: J.Kaczyński obrażony porównaniem do L 14.03.06, 20:34
      Rokita powiedzial też, że "to koniec rządów PiS" - mam nadzieję, że nastąpi to
      szybko!
      • zigzaur Tak, ale 15.03.06, 09:18
        "koniec rządów PiS" może oznaczać początek rządów Leppera.
        Formalnych, oczywiście. Bo faktycznie Lepper rządzi Polską już od 1992.
        Wszystkie siły polityczne, oprócz UW i PO, podlizywały się lepperowcom, licząc
        na jego pomoc w walce z tymi "niedobrymi liberałami".

"Łaskawy Panie Lepperze! Czego jeszcze raczysz zażądać?" - w ten sposób z
        Lepperem rozmawiali: ZChN, PSL, SLD, AWS, PiS.

"Jak się szybko pozbędziemy tej przeklętej wolności, to wrócą upragnione kolejki
        po chleb!"
    • cat_1 wspaniałe wystąpienie Rokity 14.03.06, 20:34
      wspaniałem wystąpienie na temat antypaństwowej polityki pis wygłosił Pan Rokita.

Rokita na premiera !
      • gss87 JK był dobry fakt, ale Rokita był Fantastyczny 14.03.06, 22:42
        Najlepsze przemówienie Rokity jakie widziałem.
        Byłem pod wrażeniem.
        • verushka1 Re: JK był dobry fakt, ale Rokita był Fantastyczny 14.03.06, 23:12
          tak, najfantastyczniej ze wszystkich wyzwal przeciwnika.
          wiecej mówców w iv rp.. moze panstwo otworzy specjalne szkoly dla demagogow
          • swoj1112 Re: JK był dobry fakt, ale Rokita był Fantastyczn 15.03.06, 02:31
            Mieczem wojujesz,od miecza giniesz.Moze tutaj bardziej odpowiednie :fekaliami
            wojujesz ,od miecza giniesz
            • zigzaur Re: JK był dobry fakt, ale Rokita był Fantastyczn 15.03.06, 09:19
              Rozlewaniem fekaliów (wprawdzie krowich i świńskich) to zajmuje się koalicjant i
              mentor PiS.
      • wuk4 Re: wspaniałe wystąpienie Rokity 14.03.06, 22:43
        cat_1 napisał:

> wspaniałem wystąpienie na temat antypaństwowej polityki pis wygłosił Pan
        Rokita
        > .
        >
        > Rokita na premiera !

Tak jest, przemówienie było naprawdę z klasą. Rokita powiedział wreszcie
        PiSuarom całą prawdę o ich stosunku do Państwa Polskiego.

Oczywiście, kiedy już runie ten spróchniały PiSuarowski antypaństwowy rząd
        tematów zastępczych, to byłbym zadowolony, gdyby Rokita został premierem.
    • gieroy_asfalta dlaczego? Lepper jest przystojnieszy.... 14.03.06, 20:36

• felietonista.pl Jego Wysokość się nadąsał... 14.03.06, 20:39
      To straszne. Nikt nie obronił Jarka przed złym Donaldem! I teraz będzie miał traumę.
      • alistair-p Re: Jego Wysokość się nadąsał... 14.03.06, 21:03
        felietonista.pl napisał:

> To straszne. Nikt nie obronił Jarka przed złym Donaldem! I teraz będzie miał tr
        > aumę.
        >
        Nie chcę być wulgarny ale Jareczek się poprostu obsrał.Może nawet zgubił
        jakiegoś kartofelka :-)))
        • jankbh Re: Jego Wysokość się nadąsał... 14.03.06, 21:41
          Ciekawe, czy za "Ty Lepperze" mozna odpowiadac przed sadem - skoro to takie
          obelzywe...
          • felietonista.pl Jego Wysokość się nadąsał... 14.03.06, 22:37
            A Donald przy obiedzie powiedział, że Jarek lubi się z Jędrkiem!

No to się Jarek zezłościł nie na żarty (nienażarty?). Donald śmiałość miał
            imputować, że Jarek podobny do Jędrka! Prawda, mówią, że kto z kim przestaje
            takim się staje, ale Jego Wysokości (Samo Dobro, Słońce Tatr Naszych) to
            niedotyczy.

Poza tym Jędrek paskudny z charakteru a i na gębie, na co żadne mu solarium nie
            pomoże. I jakże to tak Jarek mógłby podobnym Jędrkowi być! Biały wszak Jarek nam
            jest, a mulaci to jakoś tacy mało chrześcijańscy. I nieczyści. Potencjalnie.

Za słowa swe obelżywe Donald przed sądem powszechnym odpowie, albo i szybciej
            nawet, gdy Zbysio (ten od wanny), swoja biegłością w rozwiązywaniu sporów Jego
            Wysokość wesprze. A i być może paroma agentami, gdy jeden z braci w potrzebie.
            Bo Zbysio oprócz wanien i rurociągów ma dostęp też do szpiegów – już od małego w
            nich zagustował (choć, w odróżnieniu od Jarka, chadzał również na koleżanki).

Już się cieszy piaskownica nasza cała na kolejny akt spektaklu w teatrze lalek.
            ____

Przynajmniej jest śmiesznie. :)))
            A jak ktoś głosował na tę menażerię, to niech się nie przyznaje. :)
            F.
    • jb777 Rokita i Tusk zdyskwalifikowali PiSowców. JK tak 14.03.06, 20:39
      się zacietrzewił że już nie panował nad tym co mówi. Chrzanił dyrdymały o sex
      shopach, Kosciele ... Jakieś bzdury które z przedmiotem debaty nie miały nic
      wspólnego.
      A lumpenliberalizm to uprawia on wraz z Endriu i Giertychem. I nie ma sie czego
      wstydzić. Sam Pan wybrałeś. Widziały gały co brały. Że też gały wyborców nie
      widziały. Może następnym razem będzie lepiej.
      Cóż jak sie chce przejąć elektorat Leppera to trzeba wejść w gumofilce i
      piedzielić farmazony. Ciemny lud to kupi.
    • qc Rokita: 10 na 10, bravo ! 14.03.06, 20:41
      PO nareszcie obudzone.
      Obywatele maja swoja platforme, tak trzymac.
      • alistair-p Re: Rokita: 10 na 10, bravo ! 14.03.06, 21:02
        qc napisał:

> PO nareszcie obudzone.
        > Obywatele maja swoja platforme, tak trzymac.

Trzeba tak było w kampanii.Myślę że w tych wyborach będzie już OK !!
        • vice_versa Re: Rokita: 10 na 10, bravo ! 15.03.06, 00:34
          W trakcie kampanii to trzeba tak kopać po kostkach, żeby przeciwnika zamurowało.
          A PO była przewidywalna i nudna jak flaki z olejem.
          Co im szkodziło udowodnić że Kaczuch jest gejem, albo że przynajmniej miał taki
          incydent? Trzeba to było zrobić jak sie chciało wygrać za wszelką cenę.

A tak antygejowskie obsesje, bolszewizm i lepperyzmy będą się panoszyć po
          Sejmie przez 4 lata. Tak to juz jest: gorszy charakter zawsze wyprze lepszy,
          dokładnie tak jak z prawem Kopernika.
          • sally_bowles Re: Rokita: 10 na 10, bravo ! 15.03.06, 03:36
            a jak to mozna udowodnic??
    • cat_1 miał rację Wałesa co do Kaczek 14.03.06, 20:42
      ..., że narobią smrodu i zadym
      przypomnę
      - wojna z mediami
      - wojna ze środowiskiem prawniczym
      - wojna z urzędnikami
      - teraz kolej na banki, kolejny cyrk polityczny
      a co w zamian ? nic konstruktywnego
      kto wybrał tych baranów i nierobów ???
      • kapen Re: miał rację Wałesa co do Kaczek 15.03.06, 00:40
        Wałęsa jeszcze przed kampanią powiedział, że jak Kaczyńscy wezmą się za czwartą
        Rzeczpospolitą, to już myślcie o piątej.
      • hetmanwiechu Kaczki do Hitlera sa tez podobne... 15.03.06, 02:17
        ... tak jak ich kolega Lepper i Rydzyk. Sami nacjonalisci z przokonaniami anty
        zydowskimi, anty demokratycznymi i anty wszystkimi
    • atomek76 Re: Rokita: J.Kaczyński obrażony porównaniem do L 14.03.06, 20:46
      A nie powinien!
      Jest to small-lepper w odróżnienia od leppera i big-leppera.
      Taka szuja w kaczych butach.
    • andrzejg hehe,to jest dopiero pakt stabilizacyjny 14.03.06, 20:55
      gdy jeden brzydzi się drugiego

A.
      • alistair-p Re: hehe,to jest dopiero pakt stabilizacyjny 14.03.06, 21:00
        andrzejg napisał:

> gdy jeden brzydzi się drugiego
        >
        > A.
        ten pakt stabilizuje samopoczucie Jareczka K.
    • premier_pacynka Jak mozna tow. Hiacynta porownywac do tow. Tredowa 14.03.06, 21:11
      tego?? SKANDAL! TO sie nadaje na oddzielna Komisje Sledcza!!
      • felietonista.pl Wolę myśleć, że premier jest marionetką... 14.03.06, 22:43
        Ze względów higienicznych. : )
    • kaczory11 "Najwiekszym zagrozeniem dla Polski sa........." 14.03.06, 21:19
      Podpisuje sie oboma rekoma pod wypowiedziami Mazowieckiego (pomimo, ze mam
      wiele zastrzezen do jego wczesniejszych poczynan jako premiera i pozniej -
      przykladowa "gruba kreska").
      Obecnie jak zywo przypominaja mi sie slowa Jana Nowaka Jezioranskiego -
      "Najwiekszym zagrozeniem dla Polski sa sami Polacy",
      Az prosi sie o ich sparafrazowanie na; "Najgorszym zagrozeniem dla Polski sa
      bracia Jaroslaw i Lech Kaczynscy".
      Kaczory11
      • kaczory11 Uwaga do powyzszego mego postu. 14.03.06, 21:25
        Piszac ten post mialem w pamieci artykul o wystapieniu Mazowieckiego dzisiaj na
        UW. Moze nie pasuje on, ten moj post, do tej wzmianki prasowej, za co
        forumowiczow przepraszam.
        I wracajac do tematu - widzialem w wiadomosciach fragment wystapienia Wodza
        Samo Dobre w Sejmie. To byl wystep psychola furiata. Tylko jeszcze piany na
        gebie brakowalo.....
        Kaczory11
    • wielki_czarownik Obrażony? Nie rozumiem. 14.03.06, 21:40
      Skoro porównanie do Leppera to obraza, to czemu się pan Kaczyński z tym Lepperem politycznie koleguje?
      • felietonista.pl Jarek Niepokalany 14.03.06, 21:45
        > Skoro porównanie do Leppera to obraza, to czemu się pan Kaczyński z tym
        > Lepperem politycznie koleguje?

Bo chciałby i boi się. Zjeść ciastko i mieć ciastko (czy jakoś podobnie).

Ale o ile wiem ten manewr w historii udał się tylko raz. : )
      • just.a.rebel Re: Obrażony? Nie rozumiem. 14.03.06, 21:51
        Jednym słowem - ŻENADA !!!!!!
        A fakt faktem , niedługo nikt sie nie przyzna ze głosował za Pis-em ,ale coż
        konsekwencje tych "przemyślanych" wyborów przyjdzie nam ponosić ... a wiekszosc
        obywateli i tak nie wie o co chodzi w "tym wielkim cyrku " bo jak ktos juz
        wspomnial , nie wiedza co czytac a ogladanie tv ogranicza sie do "Klanów" i tym
        podobnych "programów edukacyjnych" ...

ale Rokita daje czadu :)
    • verushka1 Re: Rokita: J.Kaczyński obrażony porównaniem do L 14.03.06, 23:10
      james_bond007 napisał:

> Kaczyński obrazony porównaniem do Leppera, Lepper obrazony porównaniem do
      > Kaczyńskiego... Piękny pakt stabilizacyjny.
      >
    • martino Jak czytam te entuzjastyczne wypowiedzi na forum.. 14.03.06, 23:18
      ... to mi się przypomina ten artykuł:

praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,68745,3205226.html
      ciekawe po ile "chodzi" czuły zachwyt nad filipiką niby-premiera Rokity?
      Ile duszyczek trzeba stworzyć na forum, żeby dostać wypłatę?
      • felietonista.pl Poraża mnie 14.03.06, 23:28
        martino napisał:

> ciekawe po ile "chodzi" czuły zachwyt nad filipiką niby-premiera Rokity?
        > Ile duszyczek trzeba stworzyć na forum, żeby dostać wypłatę?

Poraża mnie niezdolność niektórych polityków do akceptacji rzeczywistości i ich
        skłonność do kreowania spisków wokół. Jeśli wszyscy są w spisku, to może ten
        spisek jest rzeczywistością i należy się zastanowić nad sobą?

To ma swoją nazwę kliniczną, w razie gdyby ktoś pytał.

A ja pytam -

Kiedy, k___, mamy się zacząć niepokoić? Kiedy Kaczyński zacznie walić butem w
        pulpit? Czy kiedy pokazywanie sobie - za przeproszeniem - fiutów będzie częścią
        naszej tradycji politycznej? Czy wtedy nie będzie odrobinę za późno?!?!?!

Co to jest za menażeria i skąd się to plugastwo wzięło?
    • cba_wyszkow Więcej porównań 14.03.06, 23:52
      Jestem zdumiony tym co wyprawia PIS.
      Po wyborach wydawało sie, że razem z PO zbudują silny prawicowy rząd.
      Ale okazało sie, że "STARY KAWALER" Jarosław Kaczyński nie bardzo rozumie
      zasady w oparciu o które buduje sie solidne związki partnerskie.
      Odrzucił "zaloty" silnej i pięknej PO.
      Wybrał konkubinat z dwoma prostytutkami polskiej sceny politycznej, które kupił
      za przysłowiowe małe piwo.
      Ten związek to dopiero bagno...
      Nic dobrego z tego nie będzie, i być nie może.

Śmierć PIS-owi, Śmierć PIS-owi, śmierć PIS-owi.

Kończ KACZORZE wstydu oszczędź!
    • danz5 Rokita kretacz i matacz 14.03.06, 23:58
      jak zwykle klamie co zostalo udowodnione dzisiaj w programie TERAZ MY z jego
      udzialem, obroncy struktur mafijnych agentury sowieckiej w Polsce.Kto
      wykorzystuje swoje stanowisko w obronie przestepcow jest nim rowniez.
      PO miota sie w prozni popierana jedynie przez mafijnych lewakow .
      • felietonista.pl Jezusie Chrystusie 15.03.06, 00:02
        danz5 napisał:

> PO miota sie w prozni popierana jedynie przez mafijnych lewakow .

Zostałem mafijnym lewakiem. A niechtam, będę miał do kolekcji. Ale siusiaka nie
        każesz mi pokazywać?
        • danz5 Re: Jezusie Chrystusie 15.03.06, 00:03
          felietonista.pl napisał:

> danz5 napisał:
          >
          > > PO miota sie w prozni popierana jedynie przez mafijnych lewakow .
          >
          > Zostałem mafijnym lewakiem. A niechtam, będę miał do kolekcji. Ale siusiaka
          nie
          > każesz mi pokazywać?
          >

Ty jestes jedynie skomlacym na rozkaz dyzurnym psem Michnika
          • felietonista.pl Re: Jezusie Chrystusie 15.03.06, 00:06
            danz5 napisał:

> Ty jestes jedynie skomlacym na rozkaz dyzurnym psem Michnika

Niech będzie i tak.

Ale powiedz coś o sobie. Chciałbym wiedzieć komu ma służyć ten wylew nienawiści
            i jadu. Jaką Polskę chcecie zbudować i dla kogo? Naprawdę chcę to wiedzieć. Bo
            że nie dla mnie, to jestem w stanie się domyśleć. Gdzie byś mi radził się udać?
            • danz5 Re: Jezusie Chrystusie 15.03.06, 00:11
              felietonista.pl napisał:

> danz5 napisał:
              >
              > > Ty jestes jedynie skomlacym na rozkaz dyzurnym psem Michnika
              >
              > Niech będzie i tak.
              >
              > Ale powiedz coś o sobie. Chciałbym wiedzieć komu ma służyć ten wylew
              nienawiści
              > i jadu. Jaką Polskę chcecie zbudować i dla kogo? Naprawdę chcę to wiedzieć. Bo
              > że nie dla mnie, to jestem w stanie się domyśleć. Gdzie byś mi radził się
              udać?
              >
              Porady szukaj raczej u sobie podobnym.Nie rozrozniasz rzeczowej analizy od
              nienawisci,nie bede wiec z mlodym bolszewikiem dyskutowal.
              Dobrej nocy.
              • felietonista.pl Re: Jezusie Chrystusie 15.03.06, 00:18
                danz5 napisał:

> Porady szukaj raczej u sobie podobnym.Nie rozrozniasz rzeczowej analizy od
                > nienawisci,nie bede wiec z mlodym bolszewikiem dyskutowal.
                > Dobrej nocy.

Wy jesteście odpowiedzialni za ten kraj (najwyraźniej się z tą grupą utożmiasz,
                stąd "Wy"). Występ Twojego pryncypała dzisiaj przypomniał mi całkiem inne czasy.

Skoro jesteście odpowiedzialni za Polskę, to pytam - co dalej? Kiedy mamy zacząć
                się bać? Kiedy Mały Wódz zacznie trzepać trzewikiem o pulpit? Czy kiedy
                domniemane pokazywanie sobie siusiaków w Sejmie już nikogo nie zdziwi?

Mogę być i bolszewikiem. Póki Twój pryncypał nie znajdzie się tam gdzie jego
                miejsce - na śmietniku historii z chęcią nim będę. Najwyraźniej Polska teraz
                potrzebuje mafijnych lewaków, dyżurnych Michnika i młodych bolszewików.

Dobrej nocy, Niepokolany Obrońco Prawości (Waszej).
              • prawieemeryt Re: Jezusie Chrystusie 15.03.06, 10:24
                Danz 5, a czyim ty w takim razie jesteś ujadającym kundlem? I propagandysty IV
                Rzeczypospolitej Jarosława Napletek - Kurskiego? Tak to wygląda gdy ktoś nie
                umie znaleźć argumentów - wówczas najlepszy to skamlący pies, a dla dodania
                akcentu to Michnika. Więc dyskutuj rzeczowo i z rozsadkiem albo milcz.
          • markosciel Re: Jezusie Chrystusie 15.03.06, 00:09
            Klasyczny argument osobisty(argumentum ad personam) - Twoje racje są tak
            obrzydliwe jak Twój wygląd!
            A może to Ty szczekasz jak wymaga Ojciec Dyrektor i Kaczyńscy?
      • kapen Kaczor czarny komuch 15.03.06, 00:38

Agentura sowiecka siedzi twardo w kaczych łbach, poza rozwiązaniami z PRL-u nie
        potrafią nic, no może zapluć się na mównicy sejmowej. Kaczuszenko zakłada
        bolszewizm pod czarna moherową chorogwią, tylko kokor jest inny. PiS to partia
        rownie lewacka jak SLD. rwolucje komunistyczne zawsze zabijały i zjadały własne
        dzieci, stąd taka nienawiść czarnych komunistów do czerwonych.
        • sigact1 Re: Kaczor czarny komuch 15.03.06, 00:59
          > Agentura sowiecka siedzi twardo w kaczych łbach, poza rozwiązaniami z PRL-u nie
          > potrafią nic, no może zapluć się na mównicy sejmowej. Kaczuszenko zakłada
          > bolszewizm pod czarna moherową chorogwią, tylko kokor jest inny. PiS to partia
          > rownie lewacka jak SLD. rwolucje komunistyczne zawsze zabijały i zjadały własne
          > dzieci, stąd taka nienawiść czarnych komunistów do czerwonych.
          a po co tak ostro. Jednym z gorszych rozwiązań jest psychopatyczna rozmowa z
          psychopatą. Najlepszym chyba (nie mam patentu) zignorowanie go
          • sigact1 A swoją drogą w innym artykule przeczytałem: 15.03.06, 01:11
            "Czemu Giertych miałby aż tak nie lubić Kurskiego? Obecny poseł PiS był do 2004
            r. prawą ręką lidera LPR. Giertych dopuszczał go do wszystkich tajemnic Ligi,
            razem zrobili udaną kampanię do europarlamentu.
            Krótko po tym Kurski dogadał się z braćmi Kaczyńskimi. Zaczął dla nich pracować,
            będąc formalnie członkiem LPR. Wiedzę i doświadczenie zdobyte w Lidze
            wykorzystał wkrótce w zwycięskiej kampanii PiS. W dodatku zaczął źle wypowiadać
            się o Macieju Giertychu, kandydacie LPR na prezydenta i ojcu Romana."

hihi toć to swołocz i włazidup,szczur i k...wa pełnym ryjem.
            brawo dla "kadrowych".
            Widać gdzie wy twixy macie ideały.
      • swoj1112 Re: Rokita kretacz i matacz 15.03.06, 02:50
        A PIS,moherow i prostakow
    • mmateusz000 Re: Rokita: J.Kaczyński obrażony porównaniem do L 15.03.06, 01:41
      Jestem młodym 20 letnim studentem wychowanym już w demokratycznym kraju. Fakt,
      nie dosięgła mnie ciężka ręka PRL-wskiego systemu osobiście, ale mam rodziców i
      rodzinę. Jesteśmy "niby" krajem demokratycznym od niespełna, a może i „spełna”
      17 lat. I zastanówmy się może w ten sposób: - Co takiego się zmieniło w Polsce
      od czasu tej znienawidzonej "komuny". Bo osobiście ja zauważam tylko zataczające
      się coraz bardziej fakty. Do władzy dochodzi lewica - prawica ją blokuje i vice
      versa. A teraz utworzył się front centro-lewicowy który blokuje prawicę. Zgadzam
      się - sprawiedliwość ponad wszystko, ale jeżeli taka sprawiedliwość jaka jest
      realizowana przez partie, które nazywają siebie chrześcijańskimi jest dobra, to
      lepiej żeby jej w ogóle nie było. Znając życie będę miał wielu przeciwników, ale
      jak to powiedział niegdyś J. Cezar kości zostały rzucone. I tego co zrobił m. L.
      Balcerowicz nie zmienimy, a możemy sobie tylko zaszkodzić. Popatrzcie chociażby
      na indeksy giełdowe, albo jak waha się kurs złotówki po tym co robi rząd.
      Chcecie prawdy? To proszę: przez 17 lat nic się nie zmieniło, krajem rządzą te
      same układy, partie się zmieniają poza PSLem i SLD (chociaż były jego odłamy)
      ale ludzie pozostają zawsze Ci sami. Zgadza się chwała, że granice zostały
      wreszcie otwarte – ale co poza tym? Że ludzie wyjeżdżają do innych krajów i
      pracują na budowie, sprzątając czy w fabrykach? Tak, tak. Nie ma sielanki tylko
      nielicznym się udaje robić duże pieniądze na zachodzie i być dobrze
      traktowanymi. Ale co więcej? Kablówkę? Fast-foody? I rosnące bezrobocie? Taka
      jest prawda. Bo z tej demokracji to nici w kraju. 45% frekwencja wyborcza – o to
      walczyli nasi dziadkowie, rodacy? Żeby nikogo nie obchodziły losy kraju? Bo ja
      już nic nie rozumiem. Po to były zamieszki w stoczniach o lepsze warunki pracy,
      aby teraz zamykać te stocznie albo sprzedawać? Jeżeli chodzi o sedno sprawy,
      wszyscy chcą, żeby było dobrze to dlaczego w Polsce zamiast bezrobocie spadać
      rośnie? Czy ten kraj i społeczeństwo zawsze musi być karmione propagandą -
      kiedyś prosto z Moskwy teraz z Warszawy? Czy w telewizji muszą być pokazywane
      same karykatury systemu, kataklizmy i tragedie? Czy politycy muszą być tak
      zachłanni? NIE. Ale jednak tak jest. Czy sądzicie, że człowiek który nie jest
      chrześcijaninem jest zły? Bracia Kaczyńscy, LPR mają/mieli za sobą radio Maryja,
      czy to jest dobre? Jeżeli episkopat stwierdził, że ingerencja „katolickiego”
      radia jest zła, to co robią Ci „wielcy” politycy? Rozumiem zdobywać poparcie,
      ale w taki sposób? Ciągle się wytyka czyjeś błędy a swoich nie widzi. Wracając
      do meritum, chodzi tutaj o to, że czy do władzy dojdzie SLD, czy PO, czy PSL,
      czy też „sprawiedliwy” - PiS i tak się nic nie zmieni przez co najmniej 15-30
      następnych lat. Dlaczego? Bo większość członków pochodzi właśnie z tego
      komunistycznego systemu. A i te partie będą blokowane przez inne, a jak pokazuje
      czas koalicje nie mają przyszłości i nie są długo terminowe. Najgorszy jest
      fakt, że ludzie zamiast głosować na partie, które je reprezentują głosują na te,
      które mogą wygrać. Istny paradoks, ażeby polska wieś w lokalach wyborczych
      oddawała głos na PiS. Mają PSL, czy nawet Samoobronę - a idą głosować na partie,
      które nie będą reprezentowały ich spraw. A miasto? Ludzie na pozór wykształceni,
      wierzą w brednie i w słowa rzucone na wiatr idąc do tych samych urn. Wiecie
      drodzy internauci, kiedy by się w kraju zmieniło? Wtedy, kiedy władzę objąłby
      człowiek mądry, bynajmniej nie o stopień naukowy tutaj chodzi, bo on o niczym
      nie świadczy (coś na styl Piłsudskiego, chociaż i on pogrążył kilka kwestii). I
      właśnie ten człowiek objąłby rządy w kraju. Ale nie ma go, i nie będzie. Bo czy
      ja czy ktoś inny chcąc, rzeczywiście coś zmienić, będzie miał istną drogę przez
      ciernie. I jeszcze raz apeluje, nie wierzcie w żadne insynuacje czy też, czcze
      obietnice. Jesteśmy cudownym krajem. Z kilu wiekową tradycją. Ale społeczeństwo
      jest zdegenerowane. Od zawsze nasza zachłanność przerastała nas samych. Umiemy
      zjednoczyć się tylko w złych chwilach. Przypomnijmy sobie raz jeszcze nauki J.
      Pawła II, który w innowiercach widział też ludzi – naszych braci, a człowieka
      nie osądza się przez wiarę tylko przez czyny których dokonuje idąc drogą życia.
      I skończmy wypisywać brednie i obelgi na innych, bo to niczemu nie służy. Pewnie
      komentarz zostanie zablokowany, ale cóż warto było spróbować.
      • milena.rl Re: Rokita: J.Kaczyński obrażony porównaniem do L 15.03.06, 01:57
        A ja przeżyłam dzieciństwo w PRL-u; pamiętam godzinne stanie za papierem
        toaletowym, puste sklepy, cenzurę, wstyd że żyje się w takim kraju, pragnienie
        ucieczki, i przepraszam za wyrażenie "nadęte, butne mordy". Szczególnie jeden
        obrazek utkwił mi w pamięci - kadrowe lizusy patrzace ze strachem na siedzącego
        w środku mlaskającego trutnia. To co teraz się dzieje to jakieś Deja Vu! Przez
        kilkanaście lat nie widziałam tej charakterystycznej buty na twarzach
        polityków. Buty i bezceremonialnego chamstwa! Tajniactwa, zaszczucia, cenzury.
        Ludzie pokroju PRL wrócili!
      • swoj1112 Re: Rokita: J.Kaczyński obrażony porównaniem do L 15.03.06, 02:13
        Przyznam szczerze ze troche sie zapetliles w swoim poscie.Ciezko zrozumiec co
        chcesz powiedziec.Ale widze dobre intencje.
        Sluchaj .Te wszystkie partie i partyjki, dobrze reprezentuja ludzi ktorzy na
        nich glosuja.Poczynajac od PIS-czy malo jest u nas zakompleksionych"malych
        ludzi",ktorzy mysla ze nic w zyciu nie osiagneli bo caly swiat jest przeciwko
        nim.I teraz jak juz sie wreszcie dorwali,to trzeba szybko brac calymi garsciami.
        Samoobrona-Prostactwo,nie mylic z prostota,na dodatek kupa cwaniakow ktorzy
        chca ukryc swoje interesiki.
        LPR-polski katolik ktory modli sie przed obrazem, zeby sasiadowi krowa zdechla
        bo daje wiecej mleka niz jego wlasna.
        Przejedz sie przez wsie,miasteczka,czy nawet drogie dzielnice w duzych
        miastach.Krzywe ploty,przybudowki z kilku desek,kilku kawalkow blachy,starych
        okien i innych smieci.Smierdzace pociagi,ayutobusy itd,itd.
        Za malo jest ludzi myslacych a przedewszystkim takich ktorym sie chce.
        Jako narod ,mamy bardzo wygorowane ambicje,tylko za tym nie idzie praca.Za to
        wiele zawisci,prostactwa i niechlujstwa..Taka jest prawda.Na tym zeruja
        wszelkiego rodzaju Kurscy,Kaczynscy,Giertychy i cala treszta.
        A ludzi ktorym mimo wszystko udalo sie cos zrobic,jak Balcerowicz,zamiast
        szanowac i byc im wdziecznym,poprostu sie opluwa.Gdzie bylismy przed
        89rokiem,czy moglismy porownywac sie chocby z Wegrami,Czechami?Nasz poziom to
        byla Bulgaria,Ukraina.Czy dokonaly tego Karly blizniaki,czy Balcerowicz?
      • smichalski do mmateusz000 15.03.06, 02:43
        Młody człowieku - z całym szacunkiem - masz prawo wielu rzeczy nie wiedzieć,
        lub nie rozumieć.
        Ale popytaj starszego pokolenia - może Twoi rodzice coś pamiętają?
        Spytaj o wolną prasę, ile było stacji TV, rzuć hasło "ocet na
        półkach", "kartki", "asygnaty", "talony" itp.
        Na pewno powiedzą Ci też, że nie było bezrobocia, ludzie dostawali darmowe
        wczasy, talony na samochody, przydziały na mieszkania, po kilku miesiącach
        stania w kolejce można było kupić meble (jeden wzór, ale bez talonów!).
        Pralkę kupowałem na kredyt MM (zgadnij co to?), a jak urodziła nam się córa to
        z jej książeczką zdrowia można było kupić komplet ręczników, koce i chyba 40
        pieluch (z tetry - wielokrotnego użytku!).
        Na pewno teraz jest ciężko wielu ludziom, a zwłaszcza tym, którzy mają krótką
        pamięć, lub tego nie doświadczyli bo urodzili się później.
        A co do kłótni polityków - niestety mamy takich jakich sobie wybraliśmy ...

ciekawa lektura:
        polskaludowa.com/
        • mmateusz000 Re: do mmateusz000 15.03.06, 02:57
          Przepraszam, czy ja zanegowałem że było źle? Nie. Wręcz przeciwnie. Stwierdzam
          jednak, że nie o taką wolność walczyli nasi przodkowie. I chyba nie o taką
          demokrację. A co do tych półek sklepowych etcetera. To co z tego, że jest teraz
          od fiksa artykułów, jak nie ma pieniążków aby je nabyć? Wolne media? - tak,
          które są upolitycznione. Prawda jest taka, że popadliśmy w szał demokracji jek
          to Platon pisał "wszyscy robią wszystko, i nikt nie robi nic dobrze"
          "> Na pewno teraz jest ciężko wielu ludziom, a zwłaszcza tym, którzy mają krótką
          > pamięć, lub tego nie doświadczyli bo urodzili się później." tak jest ciężko,
          może nie mi ale moim rówieśnikom czy też ludziom których na codzień spotykam. Co
          ma pamięć do tego, ażeby rodzic który jest na emeryturze dorabiał bo nie starcza
          mu na lekarstwa? Albo co ma pamięć do niskich renty na które pracowało się tyle
          lat? Czy stać każdego na telwizor Plazmowy? Albo nowe Volvo S80? Co z tego
          jeszcze raz powtarzam, że można kupić wszystko. Jak się nie ma pieniędzy. Z tego
          co wiem, niegdyś było na odwrót. Było dużo pieniędzy a nie było co kupić.

W moim poście chodziło mi o to, że po 17 latach poza tymi kablówkami i
          fastfoodami które powinienem wziąć w cudzyzlowie nie widać poprawy. Ludzie dalej
          myślą stereotypami, a politycy nie robią tego co do nich należy. Ja ich nie
          wybierałem. Ale z obowiązków obywatelskich się wywiązałem.
          • mmateusz000 Re: do mmateusz000 15.03.06, 02:59
            cudzysłowie*
          • smichalski Re: do mmateusz000 15.03.06, 03:24
            nie będę się spierał, kto na co musi zarobić - też nie mam na wszystko.
            Nasz chory system ubezpieczeń powinien dawno zostać rozwiązany i utworzony od
            podstaw. Prawdziwą reformę służby zdrowia niestety blokuje środowisko lekarskie
            (kto poszedłby do prywatnego gabinetu mając zapewnioną fachową opiekę w
            publicznym szpitalu? Nikt nie płaciłby za wizytę prywatną, gdyby nie musiał
            czekać pół roku w przychodni).
            Ale po prawie 50 latach demolki nie można w kilka lat wszystkiego naprawić. Tym
            bardziej, że przy okazji dorwała się do władzy część "elity" która musi się
            nakraść i ustawić kolesi. Sprzyjają im ludzie, którzy nie chodzą na wybory, bo
            im się wydaje że nie mamy na to wpływu.
            Nie jest idealnie, ale samym narzekaniem niewiele pomożesz.
            A jeśli chodzi o plazmę i nowe Volvo, to zapewniam Cię, że w wielu krajach
            lepiej od nas rozwiniętych większość ludzi (takich przeciętnych) może sobie na
            to pozwolić, ale najczęściej na kredyt.
            PS. Znam wiele osób, które po kilku latach "sukcesów" na zachodzie wróciły do
            Polski i zaczynają od nowa.
            Róbmy swoje ...
            • mmateusz000 Re: do mmateusz000 15.03.06, 03:45
              Narzekania nie narzekania. Poprostu widzę co się dzieje. Uczestniczę w życiu
              publicznym i społecznym. W porównaniu do tych, którzy narzekają a nic nie robią
              i nie mają nawet pomysłu żeby było lepiej. Ale pociąganięcie L. Balcerowicza i
              kilka innych zagrywek rządu jest poprostu delikatnie ujmując zła. Bo wszyscy na
              tym tracimy. 80% społeczeństwa to masa, która jest jak chorągiewa na wietrze.
              Niestety. Pytanie w jakiej części my się znajdujemy.

Co do tego, że 17 lat to krótko
              Jeżeli znać historię inne kraje np. nasz sąsiad Niemcy po roku 1918 b. szybko
              naprawiły cały system chociaż ich zadłużenie sięgało blisko kilku bilionów marek
              a nie kilku milionów złotych. I patrząc teraz, na źle im nie wyszło to. A my?
              wymienię tylko od XVIII wieku: 1772, 93, 95, 1815, 30, 63, 1914-18, 1939-45,
              52-89 i teraz. Same porażki, zmieniło się coś od ponad 200 lat poza tym, że
              jesteśmy niepodległym krajem? Ktoś powie, że to przez złe położenie
              geopolityczne. Takie jak każde inne. Mogliśmy mieć Rosję nie wykorzystaliśmy
              tego, władać szwecją to samo.

Zmierzam do tego, że u nas się tylko mami i nic nie robi. I bierność nie jest
              wskazana w takim wypadku. Mamy takich polityków jakich mamy. I takie
              społeczeństwo jakie jest. A co do ludzi prostych z zachodu: porównując zarobki i
              presiż życia np. w Anglii bo ona jest "odwiedzana" przez Polaków. Średnio
              robotnik zarabia 1k funtów. Jeżeli mieszka z żoną 2k na dwoje. Za 100 Ł, ma się
              b. dużo jedzenia na tydzień opłaty wszystkie za domek 600-100Ł z prostych
              kalkulacji wynika, że zostaje 500Ł które zostaje na życie - 10 miesięcy jest 5k
              Ł - 3 lata i ma się zyjąc w dostatku Volvo S-80. A u nas? Pensja średnio 1200zł
              (niektózy mówią, że i tak dobra) Mieszkać we dwie osoby to 2400zł. Opłaty ok.
              800-1000zł z mediami. zostaje 1400 - na jedzenie, i życie. 3 lata i można
              nazbierać na seicento.
      • sigact1 Re: Rokita: J.Kaczyński obrażony porównaniem do L 15.03.06, 04:25
        Ależ dlaczego mianoby Cię zablokować młody dobry człowieku.Nie rzucasz inwektyw
        i.t.p. Nie będę się rozpisywał i odnosił do Twoich wszystkich postulatów, ale
        generalnie masz rację zadając sobie i innym te pytania. Odwagi! Masz pełne prawo
        je zadawać i dajesz wiarę nawet nie wiesz jaką starszym, przede wszystkim w to,
        że warto je zadawać i że przyszłość do Was należy. Studiuj i działaj jak możesz,
        wypowiadaj się. Walczyć nie musisz. Jeżeli jednak to o swoje. Masz PRAWO. Tak
        jest a tak nie było. Korzystaj, póki czas, bo trudno powiedzieć co będzie za
        chwilę. Rzecz w tym, byś mógł robić co chcesz w tym jeszcze wolnym kraju,
        jeszcze możesz.
        Tak samo jak Ty wierzę, że ten kraj będzie kiedyś normalny i także psychopaci
        różnej maści będą sobie mogli w nim żyć godnie. I że to nie oni będą nim rządzili.
    • przyladek.dobrej.nadziei Koalicjanta się wstydzi? 15.03.06, 03:41
      Jeśli tak, to po cholerę podpisał z nim pakt destabilizacyjny?
      • anmanika Re: Koalicjanta się wstydzi? 15.03.06, 09:31
        Jestem zdumiona faktem, że się wszyscy dziwią zachowaniem JK. Przecież bracia
        od początku i konsekwentnie robią wszystko by się władzą nie dzielić, no
        ewentualnie między sobą. Przecież wiadomo było, że PO jest jej w niesmak bo za
        silna. Teraz stosują zasadę dziel i rządź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka