janul1 Tusk - pajac i piesek PZPR (SLD) 15.03.06, 08:09 a od uczciwosci trzyma sie z daleka, az strach pomyslec gdyby taka miernota zostala prezydentem, ajego partia afrzystow wygrala wybory Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa Re: Tusk - pajac i piesek PZPR (SLD) 15.03.06, 08:14 a co ty wiesz o PZPR? 90% Polaków powyżej 50-tki miało z nimi coś wspólnego, a Tusk ..NIE; polska scena polityczna to w tej chwili gorzki kabaret, w którym role głównych pajaców grają 2 pękate kunuski, jeden sztuczny mulat i drągal w wojskowych butach ...i świat sie smieje a mnie tam wcale nie do smiechu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: Tusk - pajac i piesek PZPR (SLD) 15.03.06, 09:45 janul1 napisał: > a od uczciwosci trzyma sie z daleka, az strach pomyslec gdyby taka miernota zos > tala prezydentem, ajego partia afrzystow wygrala wybory no wybacz, ale gloszac w postach takie bzdety, to dna siegasz ty sam... nie do wiary, ze ludzie mysla w taki sposob !!! Odpowiedz Link Zgłoś
auro Re: Tusk: Nie ma już PiS, w pierwszym rzędzie wid 15.03.06, 08:10 Teraz już jestem przekonany, że w Polsce rządzi układ...braterski i to jednojajowy. Już przerabialiśmy braterskie układy w przeszłości i bardzo nas bolaly! Tym razem też tak będzie. AuRo Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Żądza władzy 15.03.06, 08:11 Kaczyński, swoja reakcją udowodnił, że jest niedojrzałym emocjonalnie, żądnym władzy pajacem.Brawo Tusk, tak trzymać a leczenie kliniczne obejmie połowę PIS-u.To mięczaki i nieudaczniki. Odpowiedz Link Zgłoś
midi.max Re: Żądza władzy 15.03.06, 08:12 Kazcynski udowodnil ze jest skutecznym politykiem wygrywa wszystko!! a TUsk? prezydent skad? a premier Rokita skad? co? nie słysze? :):) Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Żądza władzy 15.03.06, 08:17 midi.max napisała: > Kazcynski udowodnil ze jest skutecznym politykiem > > wygrywa wszystko!! > > a TUsk? > prezydent skad? > a premier Rokita skad? - pożyjemy , zobaczymy Tylko Polski szkoda. > co? > nie słysze? > > :):) Odpowiedz Link Zgłoś
anulka99 Re: Żądza władzy 15.03.06, 08:44 Byli już tacy co wszystko wygrywali ... do czasu. I bardzo dużym kosztem. Wczoraj patrząc na krzyczącego i grożącego pięścią prezesa PIS, skojarzenia miałam jednoznaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi miernota ! 15.03.06, 09:38 Wystarczyło stanąć przed lustrem i stwierdzić,wszak jestem patriotą i nie mogę niszczyć swojego Państwa własną miernotą. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Żądza władzy 15.03.06, 10:03 > Kazcynski udowodnil ze jest skutecznym politykiem > > wygrywa wszystko!! > > a TUsk? > prezydent skad? > a premier Rokita skad? > co? > nie słysze? > > :):) Władza to nie tylko jej zdobywanie ale i działanie. W przypadku pis wygląda to tak zdobywanie - celujący rządzenie - niedostateczy. Pamiętaj już niedługo 200 dni jak to mówią w radiu M "tego rządu naszego rządu" Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus72 Re: Tusk: Nie ma już PiS, w pierwszym rzędzie wid 15.03.06, 08:12 Tusk ma 100% racji. Ludzie powinni sie wreszcie ocknac i wyjsc na ulice! PiS powinien widziec ze wiele osob popiera PO i popiera DEMOKRACJE! Zorganizujmy jakis marsz w obronie demokracji! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Brawo Donald Tusk! 15.03.06, 08:12 Dodam jeszcze, że sami bracia Kaczyńscy nazwali Leppera brudną szmatą SLD. Obecnie stali się brudną szmatą Leppera. Czyli są brudną szmatą do kwadratu. (To nie jest atak osobowy. To jest atak na obóz polityczny i jego program.) Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Brawo Tusk, brawo Rokita! 15.03.06, 08:13 Nie sadzilem, ze to powiem, ale: brawo Tusk, brawo Rokita. Wreszcie przejechali sie po kaczce tak jak trzeba to robic. Zero litosci dla populizmu i demagogii nacjonalistycznej. Mam nadzieje, ze pisowskie popluczyny po endecji skoncza tak, jak rzad Olszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
gourmet1 Re: Tusk: Nie ma już PiS, w pierwszym rzędzie wid 15.03.06, 08:14 Czy Wam również wrzeszczący i walący łapą w pulpit Kaczor przypomina przemawiającego Hitlera? Ten sam styl, sposób i poziom demagogii - brakuje tylko wąsika Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tusk: Nie ma już PiS, w pierwszym rzędzie wid 15.03.06, 08:41 Na szczęście, Kaczyńskim brakuje siły Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Prezesowi Kaczyńskiemu puszczają nerwy 15.03.06, 08:15 PiS przejmując elektorat Samoobrony, przejął też genialny program gospodarczy tej partii: "Balcerowicz musi odejść !" A jak złotówka nie będzie się słuchać Prezesa i ciągle tracić na wartości, to się ją postawi przed KOMISJĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
basiahm Re: Prezesowi Kaczyńskiemu puszczają nerwy 15.03.06, 08:24 To dlatego Samoobrona walczy o doplaty do paliwa dla rolnikow! Przeciez jesli zlotowka straci , to staniemy sie krajem rolniczym, gdzie rolnicy beda najbogatsza klasa (oplacalny eksport), tylko musza sobie zadbac o tanie paliwo, ktore bedzie drogie, jesli zlotowka bedzie slaba, czy nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 [...] 15.03.06, 08:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mortenpl PRL Bis 15.03.06, 08:19 Zgadzam się. Ja też pamiętam ten PRL-owski bełkot i styl sprawowania władzy - wszystko dla naszych! Pamiętam też wybory, które wygrywał Kwaśniewski i SLD, a w tramwajach ludzie mówili, że trzeba będzie wyjeżdżać z Polski, bo komuna wróciła do władzy. Ale Kwaśniewski i SLD nigdy nawet nie spróbowali tak demontować podstaw Państwa jak to zaczyna robić PiS ze swoimi wasalami. Powoli sam się zastanawiam nad wyjazdem z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks28 Re: Tusk: Nie ma już PiS, w pierwszym rzędzie wid 15.03.06, 08:25 To bardzo trafne okreslenie,że tam gdzie zmierza PO jest tylko KOMPROMITACJA.Po skladzie (i ilości) czlonków PO i SLD widać skale skorumpowaych w POlsce ludzi,którzy odzwyczaili się od normalnej pracy,a przywykli brać,dzielić się i wchodzić w uklady z obcym kapitalem.Czyja to zasluga,że jeżdzimy po świecie w poszukiwaniu pracy?...,napewno nie PiS!Kto bral pieniądze z Banku Światowego i Funduszu Walutowego na likwidacje stanowisk pracy?...napewno nie PiS!Ilu tasuje paszportami i kontami na hasla po wywiezieniu kapitalu z kraju w którym rządzilo SLD,KLD,UD,UW a teraz PO mając za obrońce.Za nasze pieniądze siedzią w sejmie i przeszkadzają PiS-owi robić to co do nich należy,wywolując SWOJE wojny,broniac dostepu do swoich dzialań przestępczych.Mochery przykrywaja glowy,które tez potrafia myśleć-Panie TUSK! Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Tusk: Same PSY 15.03.06, 08:39 angor50 napisał: > JOW to Jest to. PSY SZCZEKJAJĄ A KARAWAN PIS JEDZIE DALEJ HAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!! z trupem PiS, jaka szkoda. hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Tusk: Nie ma już PiS, w pierwszym rzędzie wid 15.03.06, 08:51 Nawet nie chce mi sie tego komentowac... Załosne, ale typowo pisowskie. Zero treści, pomówienia, ogólniki, brak konkretów Odpowiedz Link Zgłoś
angor50 [...] 15.03.06, 08:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chrischerry Re: Tusk: Nie ma już PiS, w pierwszym rzędzie wid 15.03.06, 08:27 No to jesteś prawie moim rówieśnikiem. Muszę przyznać, że mam podobne odczucia. Niestety bracia zafundowali nam chore państwo, a nie IV Rzeczpospolitą. Myślę, że skończą równie szybko jak AWS, to tylko kwestia czasu, ale jeszcze sporo namieszają do tego czasu. Przecież to towarzystwo dorwało się do władzy, a nawet nie ma odpowiedniego zaplecza fachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
chloppolski1 [...] 15.03.06, 08:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Re: Tusk: Nie ma już PiS, w pierwszym rzędzie wid 15.03.06, 08:29 Ile razy trzeba powtarzac, ze niezaleznosc NBP jest niezagrozona. Problem jest gdzie indziej. Wytworzono w postPRL-u kategorie swietych krow, nietykalnej "elity", ktora moze robic wszystko, ktorej sie wszystko nalezy. Nie wolno im patrzec na rece chociazby byli w radach FOZZ-u, podejmowali dziwne czasowe decyzje jak przy imporcie spirytusu, mieniu przesiedlenczym itp.. Tego broni Tusk. Ma byc tak dalej, wy tu sobie robcie polityke a my z boku wyciagniemy z tego ciezkie pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiejkina Re: Tusk: Nie ma już PiS, w pierwszym rzędzie wid 15.03.06, 08:49 Dobrze, ale kto niby ma "patrzec na rece"? Inni politycy??? Toz wlasnie w polityce zawsze byla najwieksza korupcja i najwiekszy syf. Ale jesli ktos uwaza, ze rozwiazaniem problemow finansowych w Polsce jest np. dodrukowanie pieniedzy, czy poprostu likwidacja rezerw, a nastepnie ten sam gosc staje sie autorytetem w sprawach systemu bankowego, to ja nie mam wiecej pytan. W panstwie musza funkcjonowac jednostki niezalezne od wladzy. W przeciwnym razie instytucje takie jak NBP czy KRRiT itp. staja sie marionetkami w rekach politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
iquea Smiertelna obraza 15.03.06, 08:29 Ha! To jest naprawdę dobre. Jak można kogoś "śmiertelnie obrazić" porównując go z jego politycznym partnerem? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Donald - do " disneylandu" ! 15.03.06, 08:31 Donaldzie - do "disnejlendu" na marionetke. Przemówię do ciebie słowami piosenki : -"...tam jest twoje miejsce , tam jest twój ciasny , ale własny kąt, tam jest twoje miejsce , tam jest twój dom" . Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Re: Tusk walczył ale z Olszewskim w obronie komun 15.03.06, 08:40 wisnia napisał: > ... Ale ile miałeś wtedy lat, że na gowno mówiłeś papu? A wiesz Ty, czym była komuna? Chuck Norris to Twój bohater bajek do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
xkya Tusk ma już zwidy 15.03.06, 08:35 Nie widzi tego co jest, widzi to czego nie ma. Donaldzie! Czy glosy również już słyszysz? Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 Fajne zdjęcie Tuska 15.03.06, 08:37 Dodałbym jeszcze drugą rękę między pierwszą i nosem. Wyszłoby "tere-fere" dla PiS:-) Rokita jest niesamowity! Odpowiedz Link Zgłoś
kot001 WSpaniała relacja z Sejmu 15.03.06, 08:38 jak zwykle "obiektywna" i "pelna" relacja z obrad, szkoda tylko ,że gazetunia nie opsała żenady jaką pokazała pani Hania GW, dukając cos bez ładu i składu Odpowiedz Link Zgłoś
kigalec Re: Tusk: Nie ma już PiS, w pierwszym rzędzie wid 15.03.06, 08:38 A mnie za 2 tygodnie juz tu nie bedzie.... niech sie zagryza,podepcza! Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Re: Tusk: bolszewizm 15.03.06, 08:40 J K wprowadza w Polsce "bolszewizm light".Kiedy bracia zapuszcza wasiki a szefem resortu finasow zostanie facet, ktory ukonczyl siedem klas szkoly podstawowej.Ale!Znajacy w sposob perfekcyjny zyciorysy wodzow narodu.Wowczas bedziemy mieli do czynienia z bolszewizmem "full wypas".A tak naprawde to oni nadaja sie do leczenia psychiatrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: Tusk: Nie ma już PiS, w pierwszym rzędzie wid 15.03.06, 08:41 ron5 napisał: > Mam 43 lata,słuchając j.kaczyńskiego,ziobre,dorna przypominam sobie czasy > komuny ,które dokładnie pamiętam.To ten sam język. Mam jeszcze kilka lat więcej i pamiętam niektóre przemówienia Gomułki. Ostatni nawet TVP przypomniała z okazji marca 68. Ostatnie wątpliwości prysneły: prezes Jarosław to pilny i pojętny uczeń twarzysza Wiesława. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: typowe dla prostaków lumpelliberałów - obraza 15.03.06, 08:44 Nie obrażać tow. Wiesława Odpowiedz Link Zgłoś
basso.buffo Re: Tusk: Nie ma już PiS, w pierwszym rzędzie wid 15.03.06, 08:43 Czytam Wasze posty Panowie i Panie, zwracam sie do sympatykow PiS, i mam wrazenie, ze wszyscyscie z jednego korzenia Jacusia Kurskiego. Naciaganie faktow i obrazanie interlokutorow wychodzi Wam prawie tak dobrze jak Waszemu Mistrzowi. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal zwolennicy pis - ukazcie swoje korzenie 15.03.06, 09:05 tak jak to zrobil Jacek Kurski Odpowiedz Link Zgłoś
annaaleks Re: Tusk: Nie ma już PiS, w pierwszym rzędzie wid 15.03.06, 08:44 wiecie co, naprawde zygam tym co sie dzieje...Jestem mloda a mysl o wyjezdzie ciagle mnie przesladuje, pomimo tego, ze mam prace i wszystko dobrze sie uklada. Jak partia Kaczynskich moze tak sobie uzurpowac prawo do rzadzenia Panstwem i wymuszania posuniec karygodnych???? Jak moga nas traktowac jak debili zmieniajac wszystko i ograniczajac wolnosc slowa, ruchow, mediow, wprowadzajac smieszne uklady, pakty i mowic, ze to ma nam sluzyc????? Naprawde mam dosc! Czy ludzie w tym kraju nigdy nie zmadrzeja???? Moze w koncu zaczniemy wybierac normalnych ludzi do parlamentu a nie kretynow zakompleksonych, ktorzy tworza absurdalna wizje przyszlosci Polski??? Ludzie, obudzcie sie! Bo inaczej kazdy kto madry zacznie pracowac dla innego panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 kiedy wyjdziemy na ulice??? 15.03.06, 08:47 Zamiast biadolić na forum proponuję zacząć coś robić. Wszystkim, którzy mają dość zawłaszczania państwa i demontażu demokracji przez Kaczyńskiego proponuję organizowanie pikiet. Jeżeli na ulice wyjdą ludzie młodzi, wykształceni, to może bedzie to jakieś ostrzeżenie dla PiSu. Są chętni w Katowicach? zgłoszenia przyjmuję na kronopio77@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi Pogoda,problem PIS-u! 15.03.06, 11:12 P.Prezydentowi,pogoda przeszkodziła w zwizytowaniu grobów pomordowanych oficerów w prawie przeddzień rocznicy pamięci Ich pomordowania.Widzę,że Ty masz ten sam problem. Odpowiedz Link Zgłoś