kubok No i zaczyna sie. Niedluga indeks ksiag zakazanych 19.03.06, 21:32 pozniej audycji radiowych, programow,filmow itd. Radze, aby sobie jak najszybciej co niektore ksiazki i filmy kupic , bo pozniej tylko przemyt..... Odpowiedz Link Zgłoś
opt Kruk krukowi oka nie wykole,ale mediom niemaryjnym 19.03.06, 21:33 tak. Magdy Buczek nigdy nie widziałem.Raz słyszałem w taksówce i wtedy pomyślałem ,że ta osoba nie ma równo pod sufitem.Teraz wiem ,że to ta sama osoba ,o której mówiła Szczuka.Wiem też ,ze szczuka nikogo nie obrażała.Wręcz była zafascynowana sposobem wypowiedzi i intonacją głosu.Ponadto jeżeli Buczek stale występuje na antenie radiowej,to jest osobą publiczną i nie można nikomu zabronić wypowiadania sądów na jej temat.Jak ktoś nie chce to niech nie słucha.Zamykanie ludziom ust pod byle pozorem już ćwiczyliśmy . Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Za co będę karać 19.03.06, 21:37 Karać za wszystko co drażni! Koniec z nihilistyczną wolnością słowa!!! "Nareszcie normalność zawita do mediów." Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 oto panstwo gdzie nawet nie bedzie mozna pierdnac 19.03.06, 21:46 jak bedzie szla pielgrzymka..... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Ludzie Rydzyka w akcji - do obejrzenia:) 19.03.06, 22:08 www.youtube.com/watch?v=WyxEdbyswKA A to tylko katolicy toruńscy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatanowak1 Re: Ludzie Rydzyka w akcji - do obejrzenia:) 19.03.06, 22:18 No i sami widzicie. czy tak zachowuje się prawdziwy katolik? Jestem katoliczką, wiara jest dla mnie ważna, ale myślę samodzielnie. Nie daję się sterować radiem. A wracając do zachowania Szczuki, to czy poprawna była wypowiedź Premiera na konferencji prasowej: "...jak to mówi mój syn gabinet cieniasów..."? Ta zawiść tej całej sekty dzieli nasz kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Ludzie Rydzyka w akcji - do obejrzenia:) 19.03.06, 22:19 Jaknajbardziej prawdziwy obraz polskiego katolika.Chamstwo,tempota umysłowa,przemoc,słownictwo typu "raus,raus",to już gdzieś słyszłem. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Za co będę karać 19.03.06, 22:13 Kiedy wreszcie doczekamy sie kary dla pana ojca dyrektora Rydzyka, który średnio 5-6 razy dziennie obraża około 90% Polaków? Podaję taką cyfrę, bo liczbę moherowych beretów oceniam na ok. 10%. Reszta codziennie słyszy (a raczej słyszałaby, gdyby włączała tę stację dla zakompleksionych polityków i rozmodlonych babinek), że są Żydami, masonami, komunistami, bandytami, złodziejami, defraudantami, członkami "układu", bezbożnikami, mordercami "dzieci poczętych" (neologizm funkcjonujący tylko w języku polskim) itd... Może więc problem tkwi w tym, że to stacja niszowa, której mało kto słucha, za to wszyscy robią wokół niej dużo szumu. Posłuchajcie kochani Polacy, co o większości z was opowiada pan dyrektor i jego sługusy. Najlepszy jest ten z przymilnym głosem, który zawsze odpowiada "Bóg zapłać", "Szczęść Boże" - nawet, gdy rozmówca proponuje wieszanie przeciwników na latarniach. Może jak Polacy tego posłuchają, to pan dyrektor dostanie do zapłacenia karę - tak ze 100 patyków co najmniej, zamiast jakiejś marnej sumy za przegranie sporu z Owsiakiem. Zresztą i tak jej nie zapłaci, a ponieważ jest bezkarny (nie pojmę nigdy dlaczego), to nic z tego nie wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc Będę karać takie łby jak Twój 19.03.06, 22:38 Kiedy wreszcie doczekamy sie kary dla pana ojca dyrektora Rydzyka, który średnio 5-6 razy dziennie obraża około 90% Polaków? Podaję taką cyfrę... No więc inteligencie jeżeli podajesz jakąś cyfrę to z decyduj się na 9 albo 0, bowiem 90 już cyfrą nie jest. liczbę moherowych beretów oceniam na ok. 10% Te dane pewnie zaczerpnąłeś z fabryki beretów Rosenkranca. problem tkwi w tym, że to stacja niszowa, której mało kto słucha, za to wszyscy robią wokół niej dużo szumu. I tu się dupku zgadzam z Tobą. Posłuchajcie kochani Polacy... a to ciekawe, że odwołujesz się do Polaków a nie do na przykład Żydów. jak Polacy tego posłuchają, to pan dyrektor dostanie do zapłacenia karę... Widać - słychać i czuć, żeś sie napalił trawki i boli Cię głowa, drogi wikalu. Twoje miejsce jest wśród traw, nie podnoś głowy, bowiem śmierdzisz lumpenliberalizmem. Idź do disco, zamów sobie drinka, i podrygaj tak z dziesięć godzin, może Ci przejdzie. A na forum wróć z czymś naprawdę oryginalnym, jeżeli jesteś zdolny do osobistych poglądów. A teraz idź z Bogiem, niech Ci się Szczuka przyśni i będziesz miał w nocy mimo woli przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Zadania dla maturzystów - Art. 18 ust. 1 19.03.06, 22:28 Art. 18 ust. 1 ustawy o radiofonii i telewizji: "Audycje lub inne przekazy nie mogą propagować działań sprzecznych z prawem, z polską racją stanu oraz postaw i poglądów sprzecznych z moralnością i dobrem społecznym, w szczególności nie mogą zwierać treści dyskryminujących ze względu na rasę, płeć lub narodowość" Czy NIEPORUSZENIE w programie Kuby Wojewódzkiego tematu niepełnosprawności Magdaleny Buczek to: 1 - działalność sprzeczna z prawem, 2 - działalność sprzeczna z polską racją stanu, 3 - postawa sprzeczna z moralnością, 4 - postawa sprzeczna z dobrem społecznym, 5 - dyskryminacja rasowa, 6 - dykryminacja płciowa, 7 - dyskryminacja narodowościowa ? Dla ułatwienia podaję zapis rozmowy, uprzejmie też proszę przyszłych maturzystów o: {Język polski} analizę tekstu wraz ze wskazaniem fragmentu mówiącego o kalectwie M. Buczek lub wyśmiewającego jej stan zdrowia (proszę nie skupiać się na błędach językowych rozmówców}. Określenie stopnia wprowadzenia w błąd słuchaczy poprzez notoryczne nazywanie osoby praktycznie dorosłej mówiącej dziecięcym głosem zdrobnieniem imienia stosowanym dla dzieci poniżej lat 10. Omówienie stopnia obraźliwości wyrażeń: - "jakby stara dziewczynka" - "niesamowicie jestem zafascynowana pewną postacią" - "mówić taką specjalną melodią" - "słyszałeś to kiedyś" {Matematyka} Obliczenie prawdopodobieństwa, że feministka atakuje świadomie niepełnosprawną kobietę. Podaj procent osób wiedzących kto to jest Magda Buczek przez omawianą sprawą. Uwzględnij procent odbiorców telewizji satelitarnej i procent odbiorców telewizji satelitarnej oglądających TV Trwam. {Fizyka} Omówić technikę rozpoznawania: wieku osoby, stopnia niepełnosprawności fizycznej oraz rodzaju schorzenia na podstawie analizy słuchowej głosu ludzkiego dobiegającego z głośnika radiowego przez słuchacza nie będącego pracownikiem zakładu fonoskopii. {Chemia} Przeanalizować sprawę pod kątem źródła smrodu w tej sprawie i komu zależy na jego ilości. {Prawo na codzień} Czy można komuś dowalić karę za cytowanie jego wypowiedzi antenowej z zachowaniem sposobu mówienia bez podawania jego nazwiska. Materiał pomocniczy do zadań: KW - Kuba KS - Kazimiera KW: Wyobraź sobie, że pojawiły się plotki, że ty masz pracować w Radiu Maryja albo w Telewizji Trwam. KS: Słuchaj ale ja tam nawet wiesz, ja tam nawet ... KW: ... byłaś tam ... KS: nie, nie, nie ale ja tam mam jaką swoją .. niesamowicie jestem zafascynowana pewną postacią z Radia Maryja ... KW: ..kim ? KS: Słuchaj to jest taka .. y.. niewiadomo .. jakaś osoba ... KW: ... ale ona prowadzi tą audycję, ten DJ taki ? KS: nie, to jest tak jakby ... stara dziewczynka KW: .. stara dziewczynka ... KS: .. założycielka Dziecięcych Podwórkowych Kółek Różańcowych KW: .. O, już mi się podoba ! KS: .. i ona mówi takim ... takim wiesz taką specjalną .. ma taką melodię, słyszałeś to kiedyś ? KW: nie, ale ona ma jakąś ksywkę ... Siostra Modlitwa ? KS: .. ja nie wiem jak ona się nazywa ale ona mówi tak, jakoś tak: {Naśladuje Magdę Buczek, minę ma mało uśmiechniętą i nie drwiącą } „módlmy się, Dziecięce Podwórkowe Kółka Różańcowe, w których mali pielgrzymi, w swoich dziecięcych serduszkach , w których płonie Miłość Boża, .. módlmy się, żeby Łaski Boże spłynęły na wszystkie dzieci, które należą do Dziecięcych Podwórkowych Kółek Różańcowych ..i tak .. i to było godzinami ! KW: i ona tak długo ? KS: ... ale słuchaj ... KW: ale to wiesz, to jest mistrzyni free style’u jak ona tak .. KS: ... ale ona to ... KW: ... ale ona bierze oddech ? KS: ... bierze, bierze ... KW: ... czy tak bez oddychania, bo oni tam podobno bez oddychania KS: ... bierze, bierze ... i tak wiesz {znów głosem MB, mina jak wyżej} „Łaski Boże, .., Jezus w naszych małych dziecięcych serduszkach .... {KONIEC} Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc absurdello 19.03.06, 22:43 Zapętliłeś się strasznie, mój drogi niepełnoletni chyba cieniasie. Za bardzo naciskasz, żeby iść w Twoje ślady. Coś Ci za bardzo na tym zależy. MOże nie sprostałeś w szkole? Ale może masz inne rodzaje inteligencji lepiej rozwinięte? Jest ich chyba z osiem. Więc przetestuj się wszechstronnie, bo teraz wypadłeś na zero. Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc Najbardziej intensywne procesy 19.03.06, 23:02 umysłowe zachodzą u małego dziecka. Opt, jesteś kombatantem dzieciństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A ty czego kombatantem jesteś ? 19.03.06, 23:21 Może byś tak odpowiedział na pytania, które zadałem, bo jak na razie to tylko napadasz na ludzi z przeogromną dozą miłości bliźniego ? Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Za co będę karać 19.03.06, 22:30 za obraze wartosci chrzescijanskich (w skrócie WC) i za obraze prezesa wszystkich prezesów. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 madzia dla kiboli 19.03.06, 22:35 ja tak sobie myślę, że madzia powinna starac się dotrzeć do serc i umysłów kibiców piłkarskich. No może nie wszystkich, aleć przynajmniej do tych którzy mordują,biją,kopia i wogóle są narzędzeim szatana.Ewangelizacja na polu poprawy stanu serc i umysłów kibiców piłkarskich - to dopiero zadanie. Dlatego proponuje powołanie podwórkowego kółka różańcowego przy klubie kibica pt. Pała i siekiera" przy każdym klubie kibica w Polsce. Niech się chłopcy zaczną modlić a nie latać z łańcuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc słusznie gilu33 19.03.06, 22:46 Czy masz kłopoty z katarem i Ci pociekło już 33 raz? Odpowiedz Link Zgłoś
pxm tfu syf ten kraj 19.03.06, 22:50 po prostu rzygać się chce jeden wielki syf jedni są lepsi, inni najlepsi, tamci ciemnota, a tamci żydzi... itd itp kuuu.. spytać się muszę czy to jakieś inne gatunki? nie...ku.. nie, wszyscy to POLACY moja prawda jest mojsza, a moja najmojsza, sralalalala nie chce mi się tu zyć, miało być lepiej... gorzej być nie może? i tyle Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc i to mi sie podoba 19.03.06, 22:53 Pxm napisałaś cos od serca, chyba masz arytmię albo migotanie przedsionków. Wyluzuj, sporo tutaj tajniaków, którzy chętnie by Ci podali coś na rozwiotczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc PiS i Rydzyk sredniowieczni inkwizytorzy paszoł wo 19.03.06, 22:57 franek, liderzy niePIS-u rozważają zaangażowanie Ciebie w szturmówkach. Włożą Ci zapałki między palce i poskaczesz trochę. Nie będzie bolało, jeżeli bedziesz podskakiwał szybko. Tylko umyj giry. Przedtem i potem. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Za co będę karać 19.03.06, 23:10 Następna oszołomka. Czy ja kiedykolwiek zobaczę jakiś PISi pomiot , który nie jest walnięty w głowę????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc Przypominasz mi prezesa Maćka 19.03.06, 23:16 który nie potrafi zarządzać firmą a wydaje mu się, że ma stygmat nieomylności. Na początku Wielkiego Postu zabierz sie za porządki. Porządki służą czystości. Jeżeli nie wiesz co to porządki, to wyobraź sobie, że wyp.... wszystko na podłogę , a pakujesz do szafy tylko rzeczy naprawdę istotne. Maciek9940, możesz być Maćkiem z lepszym numerem. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Za to ty jesteś osobą, która samolubnie ... 19.03.06, 23:25 zjadła wszystkie rozumy, przez co dla innych nie starczyło, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc Dokładnie tak. 19.03.06, 23:29 Większość postów z tego forum tworzą gnojki małoletnie, mające żadne pojęcie o tym o czym pisze. Absurdello może masz 14 lat, a może sie mylę, ale myślę, że jeśli nie 14 to jakieś góra 16 lat. I możesz mi powiedzieć, dziecko, co ty tu robisz o tak późnej porze? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Jeżeli twoje zrozumienie tekstu jest równie 19.03.06, 23:43 głębokie jak umiejętność rozpoznawania wieku piszącego to ci współczuję ! Jednocześnie dziękuję ci za odjęcie mi lat, bo urodziłem się w ... 1964 roku. :), miło poczuć się znów młodym ... I nie powtarzaj za Panem Premierem określenia cienias, bo będziesz musiał jeszcze płacić tantiemy ... Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Jak się bardzo boisz, to nie pytaj,bo ciarki cie p 20.03.06, 00:55 rzelecą. amen. Ludu Polan powstań z kolan. maciek9940 napisał: > Następna oszołomka. > > Czy ja kiedykolwiek zobaczę jakiś PISi pomiot , który nie jest walnięty w > głowę????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 WalęKocim keczapem na krukórwe i jej boga rydzyka 19.03.06, 23:28 I tak mi dopomóż Boże. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc formozus1 19.03.06, 23:32 Zapomniałeś, że sra sie do kibla a nie do forum. Czego się najadłeś brysiu ty mój? Myśle, że nikt nie jest zainteresowany tym, że Ci szumi w jelitach. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Szambo IV RP mówi mi że srają politycy wszędzie 19.03.06, 23:36 Używają języka rynsztoku. Mnie nie wolno? Amen. cretonmyc napisała: > Zapomniałeś, że sra sie do kibla a nie do forum. Czego się najadłeś brysiu ty m > ój? > Myśle, że nikt nie jest zainteresowany tym, że Ci szumi w jelitach. Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc formozus1 19.03.06, 23:44 Wyluzuj się człowieku. Nie widzisz, że ktoś chce koniecznie, abyś był bardziej radykalny niż naprawde tego chcesz? Po prostu przestań oglądać TV na jakiś czas, nie czytaj pismaków. Zainteresuj sie czymś naprawdę osobistym, nawet jeżeli to miałoby byc coś drobnego. Zacznij zauważać, że życie poza mediami wygląda zupełnie inaczej. Życie jest zbyt drogim dobrem, aby poświęcać go na "politykę". Jeżeli coś Cię bardzo wkurza, to znaczy, że jesteś wrażliwym człowiekiem i tyle. Ale nie daj się ogłupiać, po prostu miej swój rozum, a nie powtarzaj tego, co jest przedmiotem manipulacji TV i gazet. Tylko to, co zobaczysz własnymi oczami, ma jakąś wartość poznawczą. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Re: formozus1 20.03.06, 00:26 <Wyluzuj się człowieku. Nie widzisz, że ktoś chce koniecznie, abyś był bardziej radykalny niż naprawde tego chcesz? > Spodziewałem się, że napiszesz, niż jesteś >Po prostu przestań oglądać TV na jakiś czas, nie czytaj pismaków.> Po prostu przestań oglądać TV TRWAM na jakiś czas, nie czytaj pismaków z Naszego Dziennika > Zainteresuj sie czymś naprawdę osobistym, nawet jeżeli to miałoby byc coś drobnego> np.: Dziewica jakaś co ją miałeś a do radyja dzwoniła. . Zacznij Zbierać na stoczni ratowanie bilonu zbieranie. zauważać, że życie poza mediami wygląda zupełnie inaczej Wiem i już nie chronię >Życie jest zbyt drogim dobrem, aby poświęcać go na "politykę". Jeżeli coś Cię bardzo wkurza, to znaczy, że jesteś wrażliwym człowiekiem i tyle.> Co ty ?? Chyba jesteś psychoanalitykiem. >Ale nie daj się ogłupiać, po prostu miej swój rozum, a nie powtarzaj tego, co jest przedmiotem manipulacji TV TWAM i Naszego Dziennika> >Tylko to, co zobaczysz własnymi oczami, ma jakąś wartość poznawczą.> Nic nie widzę!!!!!!!!!!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!!!!! Gdzie jest Bóg!!!!!!!!!!!!!!!!!! A oni wciskają mi Maryśke dziewice. I jakiegoś psychopatę od błon dziewiczych. Amen. Ludu Polan Powstań z kolan Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
areopag A dlaczego pominięto TV Trwam? 19.03.06, 23:42 "Rada prowadziła systematyczny monitoring programów TVP 1, TVP 2, Polsatu i TVN, sprawdzając przestrzeganie czasu chronionego i pokazywanych w nich treści (...). Ciekawa jest ta stronnicza KRRiT. Monitoruje tylko to co nie jest rydzykowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WRACA KOMUNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc Za młody jesteś areopag 19.03.06, 23:46 żebyć wiedział, co to była "komuna". Jest późno, wyłącz już komputer i idź spać młody człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A co to była 'komuna' nasza ty krynico wiedzy ? 19.03.06, 23:50 Jakoś ukończyłem w tamtych latach trzy szkoły w tym jedną Politechnikę i jakoś dalej nie wiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc I przynosisz wstyd tym szkołom pokończonym 19.03.06, 23:55 Jeżeli to w ogóle prawda. Tam Cię uczono lumpenliberalizmu? Wątpię. Dalej pobierasz nauki, jak widzę, czyli szukasz czegoś, czego jeszcze nie znalazłeś. Jesteś zagubionym młodym człowiekiem. Zrób u siebie jakis porządek, to jest czas na to. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A może ty u siebie ? 20.03.06, 02:10 bo nie odpowiadasz na pytania a za to gryziesz wszystkich na około ? Moze trochę więcej miłości bliźniego ? Odpowiedz Link Zgłoś
areopag Re: Za młody jesteś areopag 19.03.06, 23:52 cretonmyc napisała: > żebyć wiedział, co to była "komuna". Jest późno, wyłącz już komputer i idź spać > młody człowieku. Mam 65 lat i dobrze wiem co to komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Dlaczego uważasz że młodość nie jest warta myśli 20.03.06, 00:37 A może to ty wyłącz kompa. cretonmyc napisała: > żebyć wiedział, co to była "komuna". Jest późno, wyłącz już komputer i idź spać > młody człowieku. amen. Ludu Polan Powstań z kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Telewizja Trwam jest poziomem odniesienia ;) 19.03.06, 23:48 Karę pieniężną obliczmy wg algorytmu: Kara=(TV_badana-TV_Trwam)*1000000; IF Kara<0 then Kara:=100000 ; {Za podstępne ukrywanie złych treści} Odpowiedz Link Zgłoś
pxm czy ja też dostanę karę? 19.03.06, 23:51 bo się śmiałam jak czytałam post z zapisem rozmowy kuby i kazimiery heheheh ile?proszę wysokiego sądu ja się utrzymuję tylko z bezrobocia i os...no widzi wysoki sąd w tym kraju tak kiepsko...zajmują się pierdołami zamiast tym co WAŻNE tfu Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc Na kogo plujesz? 19.03.06, 23:58 Pxm, jeżeli plujesz po prostu na ziemię, może się zdarzyć, że przejdziesz tędy jeszcze raz i sama wdepniesz. A jeżeli komuś konkretnemu, to za co? Odpowiedz Link Zgłoś
pxm Re: Na kogo plujesz? 19.03.06, 23:59 cretonmyc napisała: > Pxm, jeżeli plujesz po prostu na ziemię, może się zdarzyć, że przejdziesz tędy > jeszcze raz i sama wdepniesz. > A jeżeli komuś konkretnemu, to za co? a chcesz pogadać na ten temat 8213817 Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc Nie jestem gotowy Ci pomóc 20.03.06, 00:01 ale wyjasnij, co oznacza ten numer Odpowiedz Link Zgłoś
iduna ukarajmy wszystkich!!! 20.03.06, 00:29 słusznie czy nie słusznie- co za różnica :) jak niesłusznie to już tak na zapas :) cretonmyc, jestem zafascynowana twoją osobą! jak ty to robisz, że każdemu potrafisz dosr..? niestety, twoje wysiłki idą na marne- inteligentne osoby się tym nie przejmą :) a swoją drogą że to forum nie jest po to, żebyś mógł/mogła wyładować swoje frustracje. może pomyśl nad założeniem bloga? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Po prostu to jest osoba pełna miłości bliźniego 20.03.06, 02:14 i dzieląca się nią ... na odlew ! Odpowiedz Link Zgłoś
roztoka Szczuka, "bura suka" powinna się cieszyć, że 20.03.06, 00:01 wzorem islamu nie naznaczają nagrody za jej głowę. Fakt, że K. Szczuka rzekomo obraziła czyjes uczucia religijne nie jest jeszcze wystarczającym dowodem na popełnienie wykroczenia, ze względu na coraz bardziej powszechne wynaturzenie poczucia godności. Coraz więcej ludzi coraz łatwiej sie obraża z byle jakiego powodu, jak np. swego czasu w związku ze słynną, krytyczną recenzją muzyki zespołu Kelly Family (może przekręcam nazwę)w Gaz. Wyb. Masę ludzi pisało wtedy gwałtowne protesty czując się urażonymi w swojej godności, poczuciu wartości itd., itp. Od tego czasu Wyborcza zrezygnowała z krytykowania jakiegokolwiek młodzieżowego zespołu bojąc się urażania masowych gustów. Obraźliwość środowisk kibicowskich, różnych grup skinów, łysych jest już przysłowiowa. Czyżby PiS wespół z RM brali z nich przykład? K. Szczuka nie zrobiła nic złego, ponieważ jej ironia dotyczyła formy kontaktu poprzez M.Buczek publicznej bądź co bądź stacji radiowej, formy niecodziennej, niezwykłej, dalekiej od przyjętych standardów. Oby poprzez represje KRRiTV nie rozpowszechniła się fatalna dla Kościoła opinia, że są to nasi okupanci. Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc Roztoka 20.03.06, 00:05 To nie ma nic wspólnego z uczuciami religijnymi. Przestań skręcać w tę strone, bo zaczniesz sie kręcić w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Gdyby Madzia nie była z RM, nic byłoby szumu. 20.03.06, 00:24 Gdyby była lesbijką, to jeszcze Krajowa Rada (i Kościól teŻ) byliby pełni oburzenia, że czuje się obrażona tym, że ktoś się z niej śmieje. I pewnie by jeszcze Polsatowi dopłacili, by emitował program co tydzień przez pół roku. Oglądałem program: nie pada ani słowo o ułomności tej kobiety!!! Szczuka nie nabija się z jej kalectwa - ona się śmieje z jej intonacji, a jest ona, niezależnie od wszystkiego, śmieszna - a w radiu nie widać, kto mówi. Ale PiSo(Kato)boszewicy, sadząc po sobie, uważają, że człowiek zdolny jest do podłości, by osiągnąć swój cel. Przypuszczam, że niewielem osób wiedziało, że istnieje w RM taka osoba, jescze mniej, że jest kaleką. Ta decyzja o karze jest dowodem na to, że IV RP bedzie kopią PRL, tylko zamiast L bedzie K. ====== PiSo-bolszewicy do boju! Katolicy wszystkich powiatów, łączcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Ciekawe, że ja nawet nie zauważyłem, żeby się 20.03.06, 02:20 z tego śmiała, to raczej Wojewódzki i widownia byli bardziej rozbawieni niż ona. Przejrzałem ten materiał i jakoś nie słyszałem jej "ha, ha, ha jakaś głupia łamaga na antenie Radia Maryja śmiesznie zawodziła", raczej to brzmiało jak relacja z wysłuchania niecodziennego programu ale może ja głuchy i ślepy jestem ... bądź co bądź przekroczyłem już czterdziestkę :( Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Radio to nie telewizor, nier widać, kto mówi 20.03.06, 00:10 fox1234 napisał(a): Szczuka ma prawo do parodiowania sposobu mówienia spikerki z Radia Maryja tak samo, jak np. Szymon Majewski ma prawo do parodiowania sposobu mówienia Szczuki. Szczuka NIE MUSIAŁA wiedzieć, że nie jest to głos małej dziewczynki, która czyta zbyt poważne na jej wiek teksty, lecz dużo starszej osoby, która mówi w ten sposób z powodu choroby. Gdyby wiedziała, nigdy by czegoś takiego nie powiedziała. Żadna osoba medialna, niezależnie od poglądów, tak nie zrobi, bo jest to strzał do własnej bramki. W ten sposób traci się swoich sympatyków nawet wśród osób o podobnych poglądach. Istnieją takie pojęcia, jak gafa lub z francuska "faux pas". Mam nadzieję, że o nich słyszałaś i nie należysz do tych, którzy postępowanie innych oceniają wyłącznie jako "chamskie" (jeżeli biją naszych) lub "słuszne" (jeżeli biją tych, których nie lubimy). Szczuka, nie wiedząc o chorobie Magdy Buczek, popełniła gafę. Osoba w takiej sytuacji, jeżeli ma klasę, po prostu przeprasza, co zresztą zrobiła. Karanie telewizji półmilionową grzywną to obłęd świadczący o niekompetencji i stronniczości Elżbiety Kruk. NIC DODAĆ, NIC UJĄĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Za co będę karać 20.03.06, 00:11 Albo pani Szczuka wiedziała o kalectwie tej dziewczynki i było to po prostu niesmaczne i mi się nie podobało albo nie wiedziała co było też niesmaczne z jej strony że obgaduje kogos a nawet nie wie kogo do końca. Abstrachując od tego że program Wojewódzkiego mi się nie podoba i uważam go za nadętego bubka co się ma za niewiadomokogo, a jest zwykłym pajacem... to szybka reakcja rady ze słusznym obużeniem i z dotkliwą karą daje do myślenia. Mam tylko nadzieje że we wszystkich przypadkach i obiektywnie rada będzie podejmować takie decyzje, także wobec innych mediów, w tym zaleznych od Ojca Dyktatora. W telewizji TRWAm pokazano program pt.Kpiny z cierpienia, który bije propagandą i rozdmuchaniem tematu, z resztą jak zawsze Ojciec Dyktator wszystkim wypomina to co też sam stosuje czyli manipulacje, przeinaczanie i wyolbrzymianie co może nie zmienia faktu że Szczuka przesadziła, możliwe że nie zdawała sobie sprawy z jej kalectwa... ale TRWAM podchwyciło z radością i jadą z napisami z wykrzyknikami, z honorem i gębą frazesów... jak tak można o naszej Małgosi, toż to jak atak na Radio Maryja i samego Ojca Dyrektora! Pozdrawiam panią Madzie Buczek! To taka osoba jak ona powinna być Dyrektorem tego radia! Magdalena Buczek na Dyrektora rozgłośni! zainterysowanych dlaczego nie lubie Ojca Dyktatora proszę o przeczytanie tego artykułu zawierającego streszczenie doktryn Ojca Dyktatora, dość żetelne z przypisami: www.nigdywiecej.prh.pl/archiwum/14_radio.php Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc terence 20.03.06, 00:15 Jesteś łagodnym łajdakiem, ale jednak łajdakiem. Nie wiem, co robisz kwadrans po północy tutaj. Chyba masz dyżur. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: terence 20.03.06, 00:42 cretonmyc mógłbym zapytać o to samo co Ty robisz tak późno...ja w kazdym razie rano nie musze wstawać a tłumaczyć się Tobie także nie zamierzam... dyżur? hehe widze że zachowujesz czujność, ale nie nie mam dyżuro , temat Radia Ma ryja traktuje hobbystycznie z racji zainteresowań. To jest ciekawe zjawisko socjoligiczne, a także psychologiczne. Dla mnie jest jak sekta, szczególnie z racji samej osoby Ojca Drektora. Sekta która, według mnie wcale nie robi dla Polski dobrze. Nie chciałbym także aby takie oblicze było całego Kościoła Katolickiego w Polsce. Acha uprzedzam pytanie, słucham (także teraz) i czasem oglądam ... więc wiem o czym się wypowiadam. www.radiomaryja.pl.eu.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: terence 20.03.06, 00:55 a i jeszcze jedno, wypraszam sobie stwierdzenie "łajdaku" cretonmyc! szczekaj inwektywami na kogos innego! świadczy to o Twoim poziomie dyskusji wiele i o Tobie takze... co argumenty w linkach za mocne? Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc Spokojnie voltus... 20.03.06, 00:17 Nie pisz tak, jakby cały śiat zawinił! Odpowiedz Link Zgłoś
voltus Re: Spokojnie voltus... 20.03.06, 00:23 nie mam zalu do świata,szanuję poglądy innych i nie obrażam się.Bronić mnie też nie trzeba,sam sobie poradzę Odpowiedz Link Zgłoś
voltus Re: Za co będę karać 20.03.06, 00:16 jestem kaleką i wcale nie przeszkadza mi wypowiedź pani Szczuki,masz problem?połam się,może mózg zacznie ci pracować Odpowiedz Link Zgłoś
13sw Kruk czy WRON-a - jedno ptaszydło 20.03.06, 00:28 Wstyd. Prymitywna cenzura rodem z najgorszych czasów. Każdy kto widział program i ma trochę oleju w głowie wie, że Polsat nie zasłużył na karę. A całą tą karę wydała powołana ze złamaniem prawa rada - właśnie po to w demokratycznym państwie prawnym konstytucyjne organy władzy mają swoją określoną długość kadencji, by tak długo działały i były faktycznie niezależne od np. władzy ustawodawczej. Ale oczywiście "prawi i sprawiedliwi" uznali, że starą KRRiTV można rozwiązać - największym wkładem PiS-u w wygląd IV RP będzie zapewne wprowadzenie zasady, że przy każdych wyborach wymieniamy wszystkie organy władzy wykonawczej, a ile tam im lat jeszcze pozostało do końca kadencji to mamy w... kaczym kuprze. Cała nadzieja w Trybunale Konstytucyjnym, że nie pozwoli on zniszczyć w Polsce państwa prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc 13sw Nie posługuj się pojęciami 20.03.06, 00:33 o których nie masz żadnego pojęcia. Każdy kto widział, a co to znaczy, człowieku? Manipulujesz opinią publiczną. I dlaczego odwołujesz się do tak zwanego kaczego kupra? Twój jest zupełnie inny? Załatwiasz sprawy fizjologiczne inaczej? Przestań jątrzyć, tylko posprzątaj w swoich gaciach, jeżeli nie potrafisz zrobić porządku w całym swoim pokoju.. Odpowiedz Link Zgłoś
pxm cretonmyc 20.03.06, 00:39 numer gg ciężko się domyślić bo chyba już się domyślam co znaczy Twój nick dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
13sw Re: 13sw Nie posługuj się pojęciami 20.03.06, 01:18 Bla, bla, bla. Odpowiem przenośnią. Kaczki wiele odróżnia od ludzi, chociażby to, że jako ptaki wydalają kuprem kałomocz. Zdaniem twoim pewnie, podobnie jak zdaniem masy wyborców Kaczorów, ten kałomocz to są perfumy, więc trzeba go wcierać w skronie. I tak pewnie robicie, tyle że to nie zmienia faktu, że to nadal jest g..... Odpowiedz Link Zgłoś
13sw Zresztą każdy może obejrzeć i ocenić 20.03.06, 01:28 video.google.com/videosearch?q=szczuka Odpowiedz Link Zgłoś
roztoka Czy krytyka kiczu nad kicze, jakim jest kościół 20.03.06, 00:43 w Licheniu jest równoznaczna z obrazą uczuć religijnych? Do kościoła ciągną masowo ludziska i nikt im nie otworzy oczu, że to co podziwiają jest koszmarną i przez to demoralizującą tandetą, fatalnie kształtującą poczucie estetyczne polskich katolików. Nawet oświeceni księża boją się publicznie zabrac głos w tej sprawie. Jestem ciekaw, czy znajdzie sie wreszcie ktoś odważny. Chętnie bym zabrał publicznie głos na temat niedobrych wzorów kulturowych, jakie tworzy Licheń. Ale sprawa Madzi Buczek mająca charakter dyktatu kneblującego usta wszelkiej krytyce z zakresu spraw religijnych jest dla mnie wyraźnym znakiem i przestrogą. Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc Zbuduj sobie swój kosciół z myszką Micki 20.03.06, 00:47 i Kaczorem Donaldem, może zainteresujesz takich kretynów jak Ty. A z pewnością polubiliby, gdybyś rozdawał extasy śpiewając Lucy In the Sky With Diamonds. Jesteś żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
qazwsx28 a jakby tak???? i co z tego?? 20.03.06, 00:55 Mówią Polacy ze świata, że planuje się 500 tys. Niemców do Polski sprowadzić. Oczywiście chodzi o ziemię, o wszystko, co da się jeszcze wyciągnąć - i przez Polskę wejść do Unii Europejskiej. To jest taki plan. Ale jeszcze wszystko rozkraść...........to antyniemieckosc? no i co w tym zlego? Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc Idź juz spać, bredzisz qazwsx28 20.03.06, 00:58 Już nawet normalnej ksywy nie możesz wymyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc Jak tak to widzisz, to 20.03.06, 00:56 uważaj przy przechodzeniu przez jezdnię. W końcu nie musisz zauważać wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Właśnie Licheń jest kościołem na wzór Myszki 20.03.06, 00:59 a niech sobie będzie ten Licheń... przynajmniej nie powstał z pieniędzy budżotowych tak jak ma być ze Świątynią Opatrzności (20mln z budżetu, to niecała suma potrzebna na budowę) kapłani i uczeni w piśmie, hmmm jak to było w Nowym Testamencie, "biada wam" Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Za co będę karać 20.03.06, 00:57 Zupełny absurd. Szczuka ani "godności osobistej" nie naruszyła, ani w żaden sposób nie odnosiła się do kalectwa tej dziewczyny, ba, podkreśliła że nie ma pojęcia kto to wogóle jest, zna wyłącznie jej głos z radia. Czy parodiowanie jest naruszeniem "godności osobistej"? A ile razy parodiowano samą Szczukę? I to jak rozumiem wolno, bo... no właśnie, czym się to różni? Bo Szczuka nie jest niepełnosprawna? Absurd do sześcianu. Odpowiedz Link Zgłoś
cretonmyc Ona jest niepełnosprawna 20.03.06, 00:59 Tylko wstydzi sie o tym mówić i jest feministką. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Madziu poproś abys nie była profanum!!!! 20.03.06, 01:05 Sakrum zawsze jest w sferze o dyrektora. Albo się mylę??? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 OCENzurowano w POlsacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.06, 01:15 Ocenzurowana, cała wypowiedź Szczuki w Polsacie! ftp://ftpbi.gazeta.pl/im/5/3216/m3216765.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka13 Re: Za co będę karać 20.03.06, 01:16 Panie Boże daj KRRiT oraz Radiu Maryja odrobinę opanowania ,bo na rozum za późno. A tak na marginesie :nie lubię Szczuki i nie trawię Wojewódzkiego .ale uważam ,że członkowie wyżej wspomnianej KRRiT mają zmarszczki na czółkach zamiast zwojów wewnątrz.Człowiek ,który nie umie śmiać się z siebie jest niebezpieczny dla otoczenia.Brak poczucia humoru to wtęp do tyranii. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_z_gazowni Ten uśmiech jest moim odzwierdziedleniem mego ego 20.03.06, 01:42 Wykończyłam dóch Lechów, dwóch donaldów. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Jaka ta Szczuka jest biedna! 20.03.06, 01:56 Nagle dostala zaniku pamieci. A tak slicznie potrafila przedrzezniac osobe niepelnosprawna. Czy p.Szczuka ma jakis wstyd? - Watpie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Ty też masz chyba zanik pamięci skoro nie 20.03.06, 02:33 pamiętasz co Pani Szzuka powiedziała w tym programie (na pewno nie powiedziała nic na temat niepełnosprawności omawianej osoby, co więcej nie wymieniono nawet nazwiska omawianej osoby, cytowano tylko wypowiedź antenową z odwzorowaniem dziwnego sposobu akcentowania <- na który nie ma wpływu choroba mówiącej (bo ta wpływa tylko na wysokość głosu a nie jego prowadzenie) ! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do absurdello 20.03.06, 03:06 absurdello napisał: > pamiętasz co Pani Szzuka powiedziała w tym programie (na pewno nie powiedziała > nic na temat niepełnosprawności omawianej osoby, co więcej nie wymieniono nawet > > nazwiska omawianej osoby, cytowano tylko wypowiedź antenową z odwzorowaniem > dziwnego sposobu akcentowania <- na który nie ma wpływu choroba mówiącej (b > o ta > wpływa tylko na wysokość głosu a nie jego prowadzenie) ! Ciekawe? Cala Polska wiedziala o czym p.Szczuka mowila. Czy to nie dziwne, ze tylko ty razem z p. Szczuka nie wiecie o tym? Jak to jest z toba? Czy zabraklo inteligencji, czy tez przyzwoitosci? Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: do absurdello 20.03.06, 07:05 Nieprawda, nie cała Polska. Tylko te marne 2,5%, które stanowią słuchacze Radia Maryja. Myślę, że ani Szczuka, ani Wojewódzki ani nikt z kierownictwa Polsatu się do nich nie zalicza. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Jaka cała Polska? 20.03.06, 12:00 Jest jakiś obowiązek posiadania wiedzy o Buczek? Odpowiedz Link Zgłoś