natural7 Re: PO wstawiło do rządu klacz trojańską ;-) 10.04.06, 14:56 Nie przypominam sobie aby prof. Zyta Gilowska była członkiem PO w czasie powoływania do rządu pana mgr Kazimierza Marcinkiewicza. Proszę nie kłamać publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Leppera prawo to prawo Kalego. 10.04.06, 13:51 a ja nie chce żyć według rozdzielnika, kartek i po uważaniu.Pozyczam to oddaję i wiem czy moge pozyczyć.Pracowac na czyjeś długi to gorsze niz liberalizm, to sk.....o. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Leppera prawo to prawo Kalego. 10.04.06, 13:55 A. Lepper pytany przez dziennikarza (05.09.2004) o stosunek do produktow markowych: "Przed polityką byłem przedsiębiorcą, moje gospodarstwo jest przecież duże. Nigdy nie żyłem poniżej pewnego minimum. Poprzeczka była zawsze wyżej. Kiedy zostałem posłem moje warunki nie polepszyły się, wprost odwrotnie. Jeśli przez te trzy lata trzy razy dostałem całą pensję, to dużo. Cały czas mi się ją zabiera, a to na grzywnę, że powiedziałem, że prezydent to nierób, albo marszałek zabrał mi nawet dietę, bo już pensji nie mógł zabrać - jako pierwszemu i jedynemu do tej pory posłowi w dziejach Polski. Co miesiąc przeznaczam około 3-4 tys. zł na domy dziecka. Poziom życia nie podniósł mi się, zawsze żyłem na odpowiednim poziomie. Żona, dzieci zawsze chodziły schludnie ubrane, ale bez przesady. Natomiast córki - 22 i 16 lat - wiadomo, lubią ubrać się ładnie, ale nie przesadzają, nie chodzą w bardzo drogich ciuchach. Michal Wiśniewski w swoim programie w TVN przesadził z tą koszulką Versace. Zresztą nawet, gdybym miał garnitur BOSS-a, to co z tego? Jeśli jestem politykiem, który jednak jakieś dochody ma i miał je wcześniej, to jest przestępstwo jakieś? A co do markowych towarów, to interesują mnie o tyle, o ile marka wiąże się z jakością." Odpowiedz Link Zgłoś
jassut Junkier - nie przestawaj 10.04.06, 14:27 Robisz to, co uważam za podstawową działalność mediów i wyborców. Zapisywać, pamiętać, zestawiać z czynami i przypominać. Kiedyś projektowałem (na użytek prywatny) kampanię wyborczą oparta głównie na cytatach zestawianych z z odpowiednimi faktami. Trzeba rownież pamiętać co bredzili Tween Towers w kampanii i przed, co i kiedy mówił Kurski i Dorn, i Gosiewski oczywiście. Jak wywijają się chłopaki logicznemu myśleniu, jak zaprzeczają czynami słowu i odwrotnie, jak obrażają przeciwników (słynne kacze: "Tylko człowiek głupi mógłby sądzić..." itp.). Jak uporczywie i długo potrafią nazywać czarne białym. Awantura między PO i PIS-uarem zaczęła się, no kto pamięta? Od próby posadzenia, wbrew jego woli, Tuska na marszałka sejmu. Po co? Żeby go wykluczyć z głównego nurtu debaty politycznej. Wcale nie chodziło o Komorowskiego i jego temperament. Dwie Wieże wsadziły łapki w nie swoje podwórko i zaczęly przestawiać pionki, ten na marszałka tak, a tamten nie itp.itd. Co podparte niewybrednym językiem i kaczym tonem sprowokowało dalszą awanturę. Przy okazji rozmyto całą tę szopkę z Kurskim, co to go wyrzucali, ale nieskutecznie , hehehe. Dlatego junkier spisuj nie tylko lepropolaków, ale i wszechpolaków i pis-uary. Jak Ci się będzie chciało to i PO i SLD, ale obawiam się, że tu już nie będzie tyle pożywki. Nigdy nie głosowałem na postkomunę i tego nie zrobię, ale kiedy widzę Olejniczaka, to przynajmniej nie mam odruchów zwrotnych jak w przypadku Wielkich Braci i Andrzeja L. Odpowiedz Link Zgłoś
udrycz Re: Junkier - nie przestawaj 10.04.06, 15:36 A "oczywista oczywistosc" prezia tez jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrus Re: Junkier - nie przestawaj 13.04.06, 21:39 Zwrotne odruchy to ty masz boś się nażarł gó..a . To twój przysmak co można zobaczyć czytając te twoje wymiociny. Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio Program Samobrony... 10.04.06, 13:53 to dorwać się do koryta za wszelką cenę. Nikt rozsądny nie wierzy w jakies inne programy. Z czerwonymi, czarnymi, zielonymi, różowymi, z solidarnymi, liberalnymi.. nieważne, byle łapę na kasie połozyć. Oto cała tajemnica programowa tej zgrai. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...a moze minimum socjalne...zapewni polsce europa 10.04.06, 13:54 ...bo to hanba dla unii by w polsce bylo tyle biedy...78% spoleczenstwa gloduje...a zreszty tych 12%...59% ma minimum socjalne przewidziane ustawa 20zl na osobe dzienie...a rezta to juz sami bogacze...bolszewicy i kolesie... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ...a moze minimum socjalne...zapewni polsce e 10.04.06, 13:55 me-e napisał: > ...bo to hanba dla unii by w polsce bylo tyle biedy...78% spoleczenstwa > gloduje...a zreszty tych 22%...59% ma minimum socjalne przewidziane ustawa 20zl > > na osobe dzienie...a rezta to juz sami bogacze...bolszewicy i kolesie... Odpowiedz Link Zgłoś
pws3 Re: Gilowska: program Samoobrony nie do realizacj 10.04.06, 13:55 Co PiS uczyni z nową twarzą swojego przywódcy. Jarosław kaczyński z twarzą A. Leppera i A. Lepper w rządzie. To dopiero będzie PiSobrona. Dubeltowa. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzybear Re: Gilowska: program Samoobrony nie do realizacj 10.04.06, 14:09 Piramidalna bzdura - zrób sam samochod o osiąch "mikrusa", bo sam nic lepszego nie zrobisz - stracisz dwa lata a nie dostaniesz za niego nawet tyle, co przez te dwa lata dostałbyś na bezrobociu - bo on będzie wart tyle, ile za niego dostaniesz - ani grosza więcej. Myślenie ma przyszłość. (A moze żartujesz a ja się nie poznałem - jak tak to sorry !- ale było to mało czytelne). Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Marszałek Lepper w każdej sytuacji potrafi podjąć 10.04.06, 14:14 fuzzybear : "Marszałek Lepper w każdej sytuacji potrafi podjąć odpowiednie decyzje." Czata z Renatą Beger, Posłanką Samoobrony RP, 28.10.2005 RBeger@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 po praniu mózgu gilowska wstąpi do haremu endrju 10.04.06, 14:13 oczywiście, ku ogólnej siurpryzie, gdzieś w czasie współnego przeżywania rezurekcji ujawni się daleko idąca zbieżność, ba - tożsamość, poglądów ekonomicznych obojga premierów Odpowiedz Link Zgłoś
pacaneum Re: Gilowska: program Samoobrony nie do realizacj 10.04.06, 14:26 odróżnij wartośc uczuciową, emocjonalną, od rzeczywistej - rynkowej... czasami trzeba poświęcić dużo kasy, żeby np. zachować rodową posiadłość... a ta wartość, o której mówił przewodniczący Lepper, jest KONSUMPCJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii Tylko kto ci tyle zapłaci? 10.04.06, 14:37 to co piszesz, a w zasadzie cytujesz jest pobożnym życzeniem Lepera. Panie miej nas w opiece gdy on wejdzie do rządu... Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Gilowska: program Samoobrony nie do realizacj 10.04.06, 14:44 Zupełnie poważnie. Ludzie! Ludziska!!!!! Kacza grypa was zainfektowała? Łatwiej skusić cnotliwą Zuzannę na zmianę cnotliwego stanowiska niż rachunek ekonomiczny. Zuzanna i tak nie chce być panna, bo Pan Bóg tak zaprogramował świat i rodzaj ludzki, że musi być to, co jest i będzie, a cztery do czterech jest osiem i tak pozostanie aż do końca świata. Chyba że się pomyliłem w rachunkach. Niedorzeczności samoobrony są rodem z ościennego kraju. Czyżby i PiS tam maczał palce? Jeśli tak to muszę uruchomić naszą ferajnę z Pragi (Warszawa). Dadzą czadu. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern ciekawe, kiedy Gilowska opuści tonacy PiS 10.04.06, 14:45 żeby tylko tonący, ale i skompromitowany...;) ciekawe jest także, jak: "Samoobrona będzie chciała "aktywnie" i "skutecznie" przekonywać Gilowską do swoich propozycji ekonomicznych" - przypalanie ogniem, wyrywanie paznokci...;))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
clough Re: Gilowska: program Samoobrony nie do realizacj 10.04.06, 14:48 > "Liberałowie tłumaczą, że coś jest warte tyle, ile ktoś chce dać. Właśnie że > nie, jest warte tyle, ile jest naprawdę warte, bo na to pracowali i Pana i > moi rodzice i dziadkowie." > > Przewodniczący Andrzej Lepper w Sygnałach Dnia, 1.08.2005 - PR1 A ile to coś jest naprawdę warte? Tyle ile ktoś chce dać, Panie Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow Re: Gilowska: program Samoobrony nie do realizacj 10.04.06, 14:48 prof Gilowska ma racje. Istnieje podejrzenie, ze Samoobrona powiazana jest z Instytutem Schillera. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: A Zyta to ekonomista czy ekonomistka? 10.04.06, 14:53 Jak zwał tak zwał,ale dobrze,ze ostrzega,ze program gospodarczy SO nie nadaje się do realizacji. A więc znowu pat! Odpowiedz Link Zgłoś
michal19755 Nieeeee!!!!!!! 10.04.06, 14:59 Qvo vadis Prezesie??? Ktoś z członków Prawa i Sprawiedliwości musi w końcu zadać to pytanie. PiS został tak pomyślany, że nie postawi go nikt z władz partii (i żaden z parlamentarzystów). Na razie... Sukces Jarosława Kaczyńskiego jest faktem-wiara w jego „geniusz” powszechna wśród członków naszej partii i obecna również poza nią (np. część komentatorów politycznych; wielu polityków Platformy itd. itp.). Właściwie PiS to Jarosław Kaczyński-i to on jest odpowiedzialny za politykę partii. Rola trybika w pisowskiej maszynie niespecjalnie mi jednak odpowiada-tym bardziej, że jej działanie-moim zdaniem- szkodzi: raz Polsce, dwa polskiej centroprawicy. Mój głos jest słaby-cóż może szary członek-niemniej jednak, jako się rzekło: ktoś musi zacząć... Gwoli porządku-przypomnę wszystkim dzisiejszym krytykom PiS-u, dlaczego tacy ludzie jak ja (niekoniecznie kochający Ojca Dyrektora, całkiem nieźle wykształceni-czyli niestereotypowi „fani bliźniaków”) głosowali na PiS . Po pierwsze, Polacy łaknęli (i łakną!) uczciwości w życiu publicznym. Uczciwości rozumianej jako zaprzeczenie złodziejstwa (pamiętamy AWS-owski i SLD- owski TKM) i wyrzeczenia się korzyści, które są pochodną sprawowanej władzy (czyli bezinteresowności). Po drugie, Polacy chcieli być dumni z własnej tożsamości narodowej-z własnego dziedzictwa. Po trzecie, Polacy chcieli (i nadal chcą!) wzmocnienia instytucji państwa, które wielokrotnie w ciągu ostatnich szesnastu lat, okazywało się bezsilne wobec patologii (korupcji, ale też kolesiostwa, czy pospolitego bandytyzmu). Prawo i Sprawiedliwość wyszło naprzeciw tym oczekiwaniom. Kto był w Muzeum Powstania Warszawskiego, ten wie, że Lech Kaczyński spełnił oczekiwania Polaków czekających na upamiętnienie i rozpropagowanie tego, co w naszej-polskiej historii...(„brakuje”mi przymiotnika) wielkie. Kto czytał program PiS-u i śledził działania polityków naszej partii, ten wie, że jak mantra przejawiało się w nich żądanie wzmocnienia sądów i usprawnienie admninistracji publicznej. „Podkładkę” intelektualną do tego punktu programu dorobiła profesor Staniszkis, wołająca od lat o wzmocnienie państwa, bez którego i wolny rynek nie może sprawnie funkcjonować (ostatnio zresztą pisał o tym guru republikanów i liberałów-Milton Friedman). Dorzucić do tego trzeba (zapomnianą?) ideę zmian własnościowych w tzw. spółdzielniach mieszkaniowych, o co nie zadbał żaden (!) z rządów wolnej Polski, w tym żaden z tych, które szermowały ideologią liberalną (a własność jak wiadomo...). Jeżeli dodamy niewątpliwą uczciwość braci Kaczyńskich i ogromnej większości polityków PiS-u, mamy już gotową odpowiedź na pytanie o przyczyny sukcesu. I nawet hasło solidaryzmu, który nie jest tożsamy z socjalizmem (a przynajmniej nie miał być!), świetnie trafiało i do tych, którzy z sentymentem wspominali czas pierwszej Solidarności, i do tych, którzy na co dzień spotykają się z łamaniem swoich praw (np. pracowniczych) i takiego solidaryzmu oczekują (ze strony państwa i innych Polaków). Na koniec dodam jeszcze, że alternatywą dla PiS-u były zaklęcia w stylu 3 razy 15 (a dlaczego nie 3 razy 12.5?) i kilkanaście (!) stroniczek „programu”, który wstyd było pokazać w wersji papierowej (później się okazało, że Jan Rokita pracował z grupą znanych ekonomistów nad programem gospodarczym-wyłącznie!, ale wyniki prac pokazał dopiero po wyborach!!!). Powie ktoś: a gdzie sojusz z Ojcem dyrektorem, wyraźnie zaznaczony w czasie kampanii? Jak mogłem go nie zauważać? Ależ zauważałem! Ale jestem czterdziestolatkiem, śledzę politykę nie od dziś i pamiętam, że to Jarosław Kaczyński określił działanie neoendeckiego ZChN-u mianem „prostej drogi do dechrystianizacji Polski”. Pamiętam, że bracia Kaczyńscy wyrośli w tradycji zupełnie odmiennej-piłsudczykowskiej i akowskiej, czyli obcej nacjonalizmowi. Pamiętam, że Jarosław Kaczyński wiele razy oskarżał (i słusznie) Ojca Rydzyka o otaczanie się byłymi działaczami PZPR-u i Grunwaldu. Pamiętam oskarżenia (słuszne!!!) o prorosyjskość (dostało się kiedyś nawet Giertychowi-do pewnego czasu pupilowi Radia Maryja). Mogłem więc mieć nadzieję, że wizyty w telewizji Trwam, to jedynie czasowy sojusz, obliczony na zwycięstwo wyborcze i „uwiedzenie” elektoratu „neoendeckiego”-jego ucywilizowanie. Pomyliłem się... Pomyliłem się albo zostałem zrobiony w bambuko. Tak, czy siak, zauważam, że kapitan wiedzie statek na mielizny, że nie zauważa skał i gór lodowych.... I chcę o tym napisać. Pierwsze moje zaskoczenie budzi język jakiego prezes, od pewnego czasu używa. I nie chodzi mi o to, że jest dosadny. Na to mógłbym się z oporami zgodzić. Język, którego używa Jarosław Kaczyński to... bełkot. To mowa, która niczego nie tłumaczy, nie nazywa. Gdybym chciał go sparafrazować- napisałbym, że to łże-język, ale nie muszę. Mogę się odnieść do konkretów. Cóż znaczy określenie: „lumpenliberalizm/lumpenliberałowie”? Konia z rzędem temu, kto znajdzie desygnat dla tej nazwy! Że niby liberałowie, ale niedouczeni? Że liberałowie werbalnie, ale w działaniu etatyści??? Ale lumpenliberałowie? Nie rozumiem. A cóż znaczy, że Gazeta Wyborcza jest „mutacją Komunistycznej Partii Polski”? Można nie zgadzać się z liberalna linią Gazety; można się z nią spierać (i trzeba!). Ale, że mutacja KPP? To co-przemycają myśli Marksa pod płaszczykiem liberalnej doktryny? Nie? Więc co? Że liberalizm szkodzi Polsce tak samo jak żądania rewolucji proletariackiej i wyrzeczenie się (programowe) niepodległości? Absurd! A łże-elity? Że niby zawsze kłamią? A kto konkretnie? I kiedy? A „Pan który prawie zawsze się mylił”? Że niby co: prezes Kaczyński wie lepiej, jak kontrolować podaż pieniądza, tak, żeby nie wywołać inflacji? I tu przechodzę do mojego drugiego zaskoczenia: jak można było dyskusję o polityce monetarnej (zna się na tym paru ludzi w Polsce!) sprowadzić do wrzasków człowieczka, którego zawsze się miało w pogardzie??? Jak można było, będąc wiernym przekonaniom i uczciwości (!), odwoływać się do najniższych instynktów prostych ludzi, którzy za wszystkie swoje niepowodzenia gotowi są winić profesora Balcerowicza??? Jak można było tak mocno dopieścić homo-sovieticusa??? Żeby nie powiedzieć po prostu:chama (albo Polactwo-jak napisał Rafał Ziemkiewicz). To, co dzieje się wokół osoby Leszka Balcerowicza i instytucji NBP, jest po prostu antypaństwową destrukcją Panie Prezesie! Jeżeli chce Pan budować partię chamsko- nacjonalistyczną (bo wszak nie ludowo-narodową), to trzeba było to powiedzieć przed wyborami! Czemu służy bowiem kluczenie w kwestii: będzie Lepper w rządzie, czy nie będzie? Wchodzenie w alians z Lepperem jest błędem-Pana błędem-za który zapłaci cały naród. Czym różni się dla Pana PZPRowski dyrektor PGR-u, od sekretarza Millera? Ten drugi przynajmniej udaje, że się czegoś nauczył! Ten pierwszy-nie nauczył się niczego (poza doskonaleniem postpańszczyźnianego cwaniactwa). Nie wolno igrać z ogniem! Szczególnie wtedy, gdy poparzyć się mają inni! A gdzie ustawy Panie Prezesie: wzmacniające polskie sądy, policję, administrację? Gdzie pomysł uwłaszczenia spółdzielców? Gdzie gospodarka-w tym dbałość o młode pokolenie, które musi wszak utrzymać nie tylko siebie!?? Czas się obudzić-członkowie PiS-u! Kapitan (z wiadomych sobie powodów) chce rozbić łajbę, w której płyniemy! Zwinął już dumną banderę i wywiesił...kaftan! Odpowiedz Link Zgłoś
toton Re: Nieeeee!!!!!!! 10.04.06, 15:19 Jęśli znajdziesz więcej ludzi w Pis-ie, którzy myślą w ten sposób, i odeślecie panów Kaczyńskich, Gosiewskich, Zawiszów, no i oczywiście Kurskiego do wszystkich diabłów, to będzie prawdziwy POPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
pmiotla L&M 10.04.06, 15:54 Szykuje sie rzad L&M, chili rozwijajac watek lumpenproletariatu i moherow... Odpowiedz Link Zgłoś
behemot87 Re: Nieeeee!!!!!!! 10.04.06, 16:06 Ja głosowałem na PO jak wielu moich kolegów ze szkoły. W głosowaniu na PiS przeszkadzała mi właśnie osobowość Waszych "wodzów". Jeżeli usuniecie ich w cień i dogadacie się z PO, to macie mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba Re: Nieeeee!!!!!!! 10.04.06, 17:18 > Po pierwsze, Polacy łaknęli (i łakną!) uczciwości w życiu publicznym. > Uczciwości rozumianej jako zaprzeczenie złodziejstwa (pamiętamy AWS-owski i SLD > - > owski TKM) i wyrzeczenia się korzyści, które są pochodną Polacy to sklerotycy tacy jak i Ty - PiS to przecież AWS bis (ZCHN itp - Oni już byli - jak mawia Wasz nowy koalicjant) Cała nasza klasa polityczna to jedno wielkie bagno - zamiast dekomunizacji (bo to za mało) potrzeba odpartyjnienia państwa. Zakaz zajmowania funkcji publicznych na lat 10 dla wszystkich partyjnych. Jednomandatowe okręgi wyborcze, drastyczne ograniczenie liczby p_osłów, radnych, urzędów, "fundacji" Odpowiedz Link Zgłoś
batler Jedyna szansa na normalne państwo to... 10.04.06, 15:01 www.miller.pl i tam jest odpowiedz! :) Odpowiedz Link Zgłoś
moheras czyli wracamy do cen regulowanych? 10.04.06, 15:06 panstwo jak za komuny bedzie regulowac ceny a handlowcy beda spekulantami i bedzie ich sie wsadzac do wiezienia? Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: Gilowska: program Samoobrony nie do realizacj 10.04.06, 15:45 Szanowna Pani Zyto. Nie ma obaw ,że Leper będzie przeszkadzał w realizacji Pani programu .Oni chcą tylko miejsc , miejsc dobrze płatnych gdziekolwiek . Byleby były płatne , dobrze płatne ,płatne , płatne przez RP albo jej spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Dobre sobie - powody przystapienia Gilowskiej 10.04.06, 15:55 o szopki PIS: po prostu chciala sie odgryzdz na PO i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
toton Re: Dobre sobie - powody przystapienia Gilowskiej 10.04.06, 16:21 To prawda. A teraz wciska nam, że chce wprowadzić reformy, o które walczy od lat! Obawiam się, że przy okazji straciła twarz i boi się mieć to, co pewne radio z Torunia! Odpowiedz Link Zgłoś
ukasz123 Polska Gospodarka utonie 10.04.06, 16:25 kiedyś słysząc wypowiedz jednego z moich znajomych, o tym, ze jesli Lepper dojdzie do władzy to on wyjedzie z kraju, myslalem sobie, ze tak sie raczej nie stanie, bo za duza jest swiadomosc polityczna Polaków.dzisiaj Lepper dochodzi do władzy, Znajomego w Polsce już nie ma, a ja zdanie zmienilem juz po jesiennych wyborach. Jeżeli populiści dochodzą do władzy i probują ustawic wybitnego ekonomiste, jakim niewatpliwie jest pani prof. Gilowska, to nie dziwie sie,ze nasi Unijni partberzy patrzą ze zdziwieniem na naszą scenę polityczną. Cieszyć się mogą np:eksporterzy. Dla nich nadchodzi własnie czas zbiorów. EUR-4.50...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba Kłamliwa Zyta zrobi wszystko dla ... stołka 10.04.06, 16:35 Miała podatki obniżać a podwyższa (wymyśla nowe). Szybko się przesiadła z po do pis jeszcze szybciej dostosuje sie do samejbrony. Jeszcze ze dwa lata i Lenin przy Niej będzie kapitalistą.... Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: Gilowska: program Samoobrony nie do realizacj 10.04.06, 17:02 zbolszewizowana zyta dla bolszewikow zrobi wszystko. szkoda. miala takie piekne poglady. Odpowiedz Link Zgłoś