choze Niesamowite 12.04.06, 09:00 Czy Boga tez bedziecie uwazac za Zydowski wymysl jesli by sie odezwal z nieba i wskazal jakas wade temu waszemu faszys.....iemu radiu?? Nie macie monolpolu na wiedze i wiare Odpowiedz Link Zgłoś
bak_on Jak PiS bedzie bronil swoje radio rzadowe? 12.04.06, 09:02 Po takiej reakcji Radia Maryji trudno juz inaczej o nich mowic niz sekta. Swoja droga ciekawe jak zareguje PiS na atak wrazego Watykanu na ich rozglosnie rzadowa? Odpowiedz Link Zgłoś
bezlitosny Papież z Hitlerjugend i wszystko jasne! 12.04.06, 09:49 bak_on napisał: > Po takiej reakcji Radia Maryji trudno juz inaczej o nich mowic niz sekta. Swoja > droga ciekawe jak zareguje PiS na atak wrazego Watykanu na ich rozglosnie rzado > wa? Trudno mi w tej chwili rozstrzygnąć co jest gorsze: papież, który był osobiście w Hitlerjugend, czy niedoszły prezio, który miał dziadka w Wehrmachcie. Niewątpliwie jednak jest tragedią dla Jego Świątobliwości Ojdyra, że o ile mógł wpłynąć na wybory prezydenckie, to był zupełnie bezradny, jeżeli chodzi o konklawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
bak_on Ojciec Dyrektor i wszystko swiete. 12.04.06, 10:01 Jednym slowem kurs na konfrontacje z Watykanem, proba rozbicia KK, a Ojciec Dyrektor jedyny niekwestionowany i nieomylny autorytet? Trzeba przyznac, ze to co sie nie udalo przeciwnikom KK udaje sie doskonale Rydzykowi i Radio Maryji. Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Ojciec Dyrektor i wszystko swiete. 12.04.06, 10:04 Jeśli dzięki temu będzie rewizja albo zawieszenie (boję się myśleć o takim szczęściu) konkordatu i przestaniemy wysyłać kasę Watykanowi wagonami, to jestem za. Nawet, jeśli między różnymi stronnictwami moherów rozpęta się ruchawka i pożoga... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Zawsze jeszcze może ekskomunikować antypolskiego 12.04.06, 11:58 papieża Benedykta ze studia Radyja i TV Trwam... rafvonthorn napisał: > Jeśli dzięki temu będzie rewizja albo zawieszenie (boję się myśleć o takim > szczęściu) konkordatu i przestaniemy wysyłać kasę Watykanowi wagonami, to > jestem za. Nawet, jeśli między różnymi stronnictwami moherów rozpęta się > ruchawka i pożoga... Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Help us Tadizo Rydzyk, you are our only hope! 12.04.06, 09:03 Tadzio! Daj se już spokój. Razem z Jankowskim możecie sobie wyjechać na wakacje - na Teneryfę :) - tam możecie sobie do woli gawędzić o żydach i mali chłopcy tam tańsi... pić nie umierać. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Wolniewicz - obronca wolnosci ze slaba pamiecia 12.04.06, 09:05 Profesor Wolniewicz tak sie przejal swoja nowa rola obroncy wolnosci i wartosci w ogole, ze wszystko mu sie pozapominalo, zwlaszcza pewien wstep do Avenariusa w BKF, ktory konczyl sie flekowaniem Kolakowskiego (nie wymienionego z nazwiska, bo obowiazywal juz zapis cenzuralny), a takze tym, ze "Lenin mial po prostu racje" (w przeciwienstwie do Kolakowskiego. No coz, pamiec pewnie Wolniewicza zawodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tm19 Tylko chorzy ludzie mogą posądzać Papieża 12.04.06, 09:06 Sekciarskie media nie wiadomo przez kogo finansowane, zbierające pod swym parasolem frustratów i nieudaczników a także zwykłaych chorych na nienawiść. W tym wszystkim dobrze się czuje PIS Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond niemcza niemcość jak polska polskość 12.04.06, 09:12 "Trzecia Rzesza przetrąciła Niemcom kręgosłup moralny i ten kręgosłup nie zrósł się im do dzisiaj - mówił we wtorek w Radiu Maryja Bogusław Wolniewicz o papieżu Benedykcie XVI." ciekawe ,że ja od wielu lat marzę o tym by, OSOBIŚCIE powiedzieć rydzykowi -SPADAJ, FASZYSTO!!!!!!!!!!!!! ciekawe skad u mnie takie pragnienia? przecie un polak?i kręgosłup ma? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: niemcza niemcość jak polska polskość 12.04.06, 09:18 Gwoli ścisłości: III Rzesza Adolfa H. trwała lat 12. A teraz policzmy: kadencja SLD-PSL (1993-1997) - 4 lata druga kadencja SLD-PSL (2001-2005) - następne 4 lata rządy AWS-TKM po wyjściu UW z koalicji (1999-2001) - 2 lata rządy PiS/Lepper - już pół roku Czyli do przetrącenia kręgosłupa też niewiele brakuje. Nawet jeśli nie liczyć 45 lat PRL... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Ty, widać, też jakiś - przetrącony...:) 12.04.06, 09:36 drzejms-buond napisał: > > ciekawe ,że ja od wielu lat marzę o tym by, OSOBIŚCIE powiedzieć rydzykowi > -SPADAJ, FASZYSTO!!!!!!!!!!!!! > ciekawe skad u mnie takie pragnienia? > przecie un polak?i kręgosłup ma? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Ty, widać, też jakiś - przetrącony...:) 12.04.06, 13:17 i to od dawna :-/ ...przez historię Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Podziekujmy biskupom za wrzod Radia Maryja 12.04.06, 09:09 wyrosly na ciele polskiego kosciola. Obecnie trudno bedzie go wyciac. Zabieg moze okazac sie bolesny, a rana bedzie sie wolno goic. Konfrontacja stala sie faktem. Otwarta i bezpardonowa krytyka Papieza dotarla do uszu milionow moherowych mozdzkow. Ciekaw jestem, czym to sie skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9913 Re: Czy Benedykt XVI ulega wrogom Radia Maryja? 12.04.06, 09:10 Trzymam kciuki za papierza Benedykta, żeby mu się udało zrobić porządek z RM i ORydzykiem ale tak, żeby kk nie uległ rozłamowi. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Czy Benedykt XVI ulega wrogom Radia Maryja? 12.04.06, 10:07 Dlaczego? Ja bym chciał, żeby uległ. No nie, tak właściwie to mnie w ogóle nie obchodzi, ale może udałoby się jakoś mniej mojej kasy na religie przeznaczać, hm? Będzie schizma, rewizja konkordatu, jest nadzieja na wyrwanie im naszej kasy z gardeł. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Czy Benedykt XVI ulega wrogom Radia Maryja? 12.04.06, 10:09 > Będzie schizma, rewizja konkordatu, jest nadzieja na wyrwanie im naszej > kasy z gardeł. Prędzej ekskomunika wyznawców Rydza... Wtedy nie musi byc rewizji konkordatu :D Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Czy Benedykt XVI ulega wrogom Radia Maryja? 12.04.06, 10:10 Jak będzie ferment, to się coś zadziała. "Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie dalej tak jak jest". Niech się kłócą. Odpowiedz Link Zgłoś
atyde3 Re: Czy Benedykt XVI ulega wrogom Radia Maryja? 12.04.06, 10:08 Zgadzam się z Tobą. a o rozlamie KK czytałam w książce "Szatan istniej na prawdę" Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Wolniewicz... 12.04.06, 09:21 Juz mu się ze starości kroliki pod kopułą mnożą. Słuchałam tej jego wypowiedzi - alzheimerowski bełkot stetryczałego dziada. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Wolniewicz... 12.04.06, 09:23 To prawda, nie jest juz tak zywotny jak wtedy, gdy przykladal piora do marcowego rozwalania filozofii warszawskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mareks24 Re: Czy Benedykt XVI ulega wrogom Radia Maryja? 12.04.06, 09:22 Roma locuta causa finita. Jeśli Katolickie Radio Maryja, Katolicka Telewizja Trwam nie chcą słuchać opini Kościoła Katolickiego to niech nie powołują się na autorytet Kościoła i nie mówią, że są jego głosem. Dla mnie to sytuacja identyczna jak naście lat temu z Wyborczą. Solidarność uznała, że Gazeta Michnika nie reprezentuje linii "S". Wałęsa zabrał GW prawo do znaku i wypowiadania się w imieniu związku. Jeśli więc koncern ojca Rydzyka chce nadal utrzymać dotychczasową linię, mimo krytyki Watykanu, powinien zaprzestać używania Katolicki w nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Rodzina WYborczej pisze o wszystkim tylko nie o 12.04.06, 09:23 o zagrożeniu wolności słowa ze strony różowo-czerwonego salonu! Różowo- czerwony salon stanowi zagrożenie dla wolności słowa. CHce niszczyć niezależna myśl, która jej sie nie podoba. To jest probl;em w naszej ponoc liberalnej demokracji Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
bond.jamesbond1 Re: Rodzina WYborczej pisze o wszystkim tylko nie 12.04.06, 09:28 Ale jazda! Różowo-czerwony salon - super! Pulitzera powinien dostać ten aparat, który ten tekst wymyślił... Uwielbiam rydzykową retorykę. Parafrazując piękny (naprawdę!) tekst z "Matrixa": kiedy słucham krasomówczych popisów rydzykowców, to tak, jakbym sobie tyłek podcierał jedwabiem :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Rodzina WYborczej pisze o wszystkim tylko nie 12.04.06, 09:30 Człowieku, wytrzeźwiej! Watykan to różowy salon????? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Rodzina WYborczej pisze o wszystkim tylko nie 12.04.06, 09:37 Kto to wie. Ostatnio widziano Benedykta w różowym ornacie... A przed konklawe pokazywał się w czerwonym! I czerwony biret miał! Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Rodzina WYborczej pisze o wszystkim tylko nie 12.04.06, 09:38 Ojojoj, a Rydzuś nigdy czerwonego dekielka na leb nie dostanie :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Rodzina WYborczej pisze o wszystkim tylko nie 12.04.06, 09:44 adas313 napisał: > Kto to wie. > > Ostatnio widziano Benedykta w różowym ornacie... > A przed konklawe pokazywał się w czerwonym! I czerwony biret miał! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Wyszło szydło z worka! 12.04.06, 09:47 adas313 napisał: > Kto to wie. > > Ostatnio widziano Benedykta w różowym ornacie... > A przed konklawe pokazywał się w czerwonym! I czerwony biret miał! Żeby tylko Benedykt... Oni tam wszyscy chodzą ubrani na czerwono! Odpowiedz Link Zgłoś
kerry1 Re: Rodzina WYborczej pisze o wszystkim tylko nie 12.04.06, 21:21 The bill1.Mundrze prawisz, a ja i tak nie lubie takich fanatykow jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
hotrod404 załóżmy kościół Polski na wzór Anglików i olejmy 12.04.06, 09:23 socjalistyczną, politycznie poprawną, część tzw. kościoła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: załóżmy kościół Polski na wzór Anglików i ole 12.04.06, 09:24 Takie pomysły pojawiały się ponoć za czasów Zygmunta Starego. > socjalistyczną, Zaraz, zaraz, przecież wszyscy inni to "liberałowie"? Może więc socjalistycznym odłamem jest Radyjo? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: a kto się boi lustracji?! 12.04.06, 09:26 Jak na razie zlustrowano o. Hejmo :o))))) Kojarzy ktoś jak na to zareagowano w RM? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: a kto się boi lustracji?! 12.04.06, 09:31 Dyć przeciez to Hejmo z Rzymu nadawał [prawie] codziennie w Radyju :))) Na początku była cisza [zatkało?], potem wrzask o nagonce na kościół... Przymkli sie, jak IPN pokazał teczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
nenil009 Bluuźnisz.... 12.04.06, 12:00 O jak fajnie, dalej tak trzymać! Jak się zbierze wystarczająco wiele takich opinii, to problem się sam rozwiąże ;] Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Reszczyński?! Świat się kończy n/t 12.04.06, 09:26 Czy to ten sam, co kiedyś prowadził Teleexpress??? Tak sie zeszmacic???? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Pamiętam, jak Reszczyński zwierzał się, że 12.04.06, 16:10 w Wałęsie widzi jakby swego ojca :-)) wredna_jedza napisała: > Czy to ten sam, co kiedyś prowadził Teleexpress??? > Tak sie zeszmacic???? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Reszczyński?! To normalny facet, z zasadami ! 12.04.06, 09:52 Reszczyński?! To normalny facet, z zasadami ! W odroznieniu od rozmaitych kundelkow medialnych szczekajacych na Polske i Polakow za judaszowe srebrniki "zmutowanej, poznej wersji KPP" jak powiedzial J. Kaczynski, i do tego jeszcze zgrywajacy na "obiektywnych" i "obroncow demokracji". Ale jak sadze boj to jest ich ostatni. PiS ani biskupi nie pozwola zrobic krzywdy RMaryja, a nawet najbardziej bezmyslni czytelnicy Wybiorczej w koncu wymiekna bo ilez mozna czytac niewybrednych atakow na Radio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Reszczyński?! To normalny facet, z zasadami ! 12.04.06, 09:53 Nie wiem kto wymięknie, jak Benek ekskomunikuje Rydza :P Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Reszczyński?! To normalny facet, z zasadami ! 12.04.06, 10:06 wredna_jedza napisała: > Nie wiem kto wymięknie, jak Benek ekskomunikuje Rydza :P Daleka droga. Obawiam sie ze z niecierpliwosci poobgryzasz sobie wszystkie paznokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Reszczyński?! To normalny facet, z zasadami ! 12.04.06, 10:10 Żebys sie nie zdziwił :D To nie jest łagodny "tatuś" Wojtyła... A "przetrąconego kręgosłupa" tak łatwo nie puści... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Reszczyński?! To normalny facet, z zasadami ! 12.04.06, 10:13 Ratzinger nie takie oszołomstwa już spacyfikował. Między innymi teologię wyzwolenia - nurt o zbliżonej opcji politycznej, podobnym zaangażowaniu i dużo większej skali... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Reszczyński?! To normalny facet, z zasadami ! 12.04.06, 10:14 No nie wiem. Jan Pawel II ekskomunikowal Bractwo sw. Piusa, a Benedykt XVI przywrocil ich na lono Kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Reszczyński?! To normalny facet, z zasadami ! 12.04.06, 10:17 A o teologii wyzwolenia słyszałeś??? Natomiast co do lefebrystów? Droga do powrotu jeszcze baaaardzo daleka, najpierw muszą uznać zwierzchnictwo papieża :D To że bawarski sekretarz Benia ich lubi, to jeszcze nic nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Reszczyński?! To normalny facet, z zasadami ! 12.04.06, 10:19 Nie przywrócił. Przywrócił nawróconych, oni założyli bractwo św. Piotra, które odprawia mszę trydencką, ale nie atakuje aż tak ekumenizmu, ani nie sugeruje że msza Novus Ordo jest stawianiem doktryny do góry nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
kerry1 Re: Reszczyński?! To normalny facet, z zasadami ! 12.04.06, 21:29 Junkier, jak dobrze kojarze?, to ty nie jestes z tych junkrow pruskich,tylko junkry tj. piecyki gazowe i kible z majstrem naprawiales. Moze ty lepirj wroc do tych swoich ulubionych zajec i nie zanizaj poziomu dyskusji. Bez szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud ___Heretycy od Ojca Rydzyka_______________________ 12.04.06, 09:27 Polski Kosciol Katolicki czeka piekny rozlam!!! :-))) Anty-papisci w akcji, hahah! Kto by pomyslal! --- religiapokoju.blox.pl/2006/04/Opowiastki-sufickie-I.html Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Sekta 12.04.06, 09:28 Wypowiedzi cytowane w tym srtykule świadczą o prezentowaniu przez środowsika RM typowych cech sekty, z najwyższym autorytetem i nieomylnością guru oraz dulaistycznym ujęciu świata- dobre nasze środowisko i cały świat zewnetrzny, który jest wrogiem tego dobrego. Narodziła nam się druga co do wielkości sekta w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Sekta 12.04.06, 09:32 Czym się różni sekta od kościoła? Liczbą wyznawców, tylko i wyłącznie. Mało liczne ugrupowanie religijne nosi nazwę sekty. Bardzo liczne ugrupowanie religijne nosi nazwę kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Re: Sekta 12.04.06, 09:37 Liczbą wyznawców, tylko i wyłącznie. Mało liczne ugrupowanie religijne nosi nazwę sekty. Bardzo liczne ugrupowanie religijne nosi nazwę kościoła. Określenie sekty nie jest definiowane ilością wyznawców, ale cechami ideologicznymi i organizcyjnymi, stosunklowi do jednostki i wyznawcy. Nie ma żadnej , jednoznacznej ostrej definicji sekty zawarciem konstytutywnych cech, ale mimo to można pokusić sie o pewne typologie. Czasem organizacje o charakterze i strukturze sekty przyjmują nazwę kościoła. Największa polska organizacja religijna nosząca wiele znamion sekty liczy- według danych jej samej ok.33-34 mln wyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
jackmarc Re: Czy Benedykt XVI ulega wrogom Radia Maryja? 12.04.06, 09:31 Czyli ojciec Rydzyk i jego świta zaczynają krytykować Kosćiół Katolicki o papieża ? Ich bezczelność nie zna już granic....... Czyli w takim razie nie powinni nazywać siebie katolikami tylko rydzykowcami. Po prostu tworzą własną sektę z guru.... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Wolniewicz ma 100% racji, precz z filosemityzmem 12.04.06, 09:42 Wolniewicz ma 100% racji, precz z filosemityzmem i judeoserwilizmem Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Wolniewicz ma 100% racji, precz z filosemityz 12.04.06, 09:52 Wolniewicz jest przy tym bardzo konsekwentny - od Marca'68 glosi te teze. Ale skad u niego czelnosc, by wypowiadac sie o wolnosci wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wolniewicz ma 100% racji, precz z filosemityz 12.04.06, 09:54 junkier napisał: > Wolniewicz ma 100% racji, precz z filosemityzmem i judeoserwilizmem Cóś Ci siem pokalapućkało... Wolniewicz mówił o Niemcach. To Michalkiewicz - wcześniej - mówił o Żydach. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot :) 12.04.06, 09:55 Czlowiekowi z mlotkiem wszystko wydaje sie gwozdziem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Wolniewicz ma 100% racji, precz z filosemityz 12.04.06, 10:04 koloratura1 napisała: > junkier napisał: > > > Wolniewicz ma 100% racji, precz z filosemityzmem i judeoserwilizmem > > Cóś Ci siem pokalapućkało... > > Wolniewicz mówił o Niemcach. To Michalkiewicz - wcześniej - mówił o Żydach. Ale w jakim kontekscie Wolniewicz mowil o Niemcach? Chyba nie w kontekscie mistrzostw swiata w pilce noznej albo kolejnej gejoparady w Belinie? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Wolniewicz ma 100% racji, precz z filosemityz 12.04.06, 10:05 Że wojna przetrąciła im kręgosłup moralny. Tak sie składa, że Benek [Niemiec] też przeżył wojne... Wniosek - Radyjo obraża papieża!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Wolniewicz ma 100% racji, precz z filosemityz 12.04.06, 10:12 wredna_jedza napisała: > Wniosek - Radyjo obraża papieża!!! RM nikogo nie obrażało, po prostu stwierdziło i skojarzyło oczywiste fakty, co zresztą każda osoba w miarę inteligentna pojąć jest w stanie. Na marginesie, najbardziej śmieszy mnie gdy najbardziej oburzonych "obrażaniem papieża" zgrywają jawni ateiści tudzież.zdrajcy Kościoła – tzn. farbowane lisy zwący się zwolennikami "Kościoła otwartego". Sami instytucję papiestwa utopiliby w łyżce wody, ale gdy jest im to na rękę to jak najbardziej "popierają, wstrętni hipokryci i judasze. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Wolniewicz ma 100% racji, precz z filosemityz 12.04.06, 10:15 > Na marginesie, najbardziej śmieszy mnie gdy najbardziej oburzonych "obrażaniem > papieża" zgrywają jawni ateiści tudzież.zdrajcy Kościoła – tzn. farbowane > lisy zwący się zwolennikami "Kościoła otwartego". Sami instytucję papiestwa > utopiliby w łyżce wody, ale gdy jest im to na rękę to jak > najbardziej "popierają, wstrętni hipokryci i judasze. Na jakiej podstawie wydajesz takie sądy? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Wolniewicz ma 100% racji, precz z filosemityz 12.04.06, 10:20 adas313 napisał: > > Na marginesie, najbardziej śmieszy mnie gdy najbardziej oburzonych "obraż > aniem > > papieża" zgrywają jawni ateiści tudzież.zdrajcy Kościoła – tzn. far > bowane > > lisy zwący się zwolennikami "Kościoła otwartego". Sami instytucję papiest > wa > > utopiliby w łyżce wody, ale gdy jest im to na rękę to jak > > najbardziej "popierają, wstrętni hipokryci i judasze. > > Na jakiej podstawie wydajesz takie sądy? Na podstawie m.in. opinii czytanych w gazecie, ktora wydaje ta sama firma ktora jest wlascicielka tego portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
nenil009 Niespodzianka! 12.04.06, 12:05 Są jeszcze katolicy, którzy nie mają grzybni w mózgu. I popierają papieża, a nie podwórkowego Richelieu. Opamiętaj się, idź na spacer, porozmawiaj z rodziną, rodzicami, dziećmi, żoną/mężem o czymś innym, niż o remoncie kościoła... Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Zamknąć!! 12.04.06, 10:54 Zamknąć tą oazę ninawiści! Tojest jakaś paranoja,że nikt nie może sobie poradzić z klechą i jego poplecznikami siejącymi nienawiść! Już nawet Papież naraził się moherom.!To skandal,który czas zakończyć!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Sama sie zamknij, krolewno. 12.04.06, 11:15 jolunia55 napisała: > Zamknąć tą oazę ninawiści! Tojest jakaś paranoja,że nikt nie może sobie > poradzić z klechą i jego poplecznikami siejącymi nienawiść! Już nawet Papież > naraził się moherom.!To skandal,który czas zakończyć!! Zrozum, krolewno, ze w kazdym odbiorniku radiowym jest 1) pokretlo zmiany czestotliwosci - umozliwia szybka zmiane stacji, 2) wylacznik sieciowy, dzieki koremu radioodbiornik mozna wylaczyc w ogole. Jesli wytlumaczenie moje jest zbyt rudno, odszukaj instrukcje obslugi lub popros o wyjasnienie starszego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Zdziwię cię królewiczu ale 12.04.06, 11:28 sa u mnie we wsi miejsca gdzie nie pomaga kręcenie pokkrętłem Zawsze RM na fali...a w dodatku zklikwidowali mi Planete (w kablówce) żeby tych jełopów od rydzyka gdzieś upchnąć..TV wyTrwam czy jakos tak ;P junkier napisał: > Zrozum, krolewno, ze w kazdym odbiorniku radiowym jest 1) pokretlo zmiany > czestotliwosci - umozliwia szybka zmiane stacji, 2) wylacznik sieciowy, dzieki > koremu radioodbiornik mozna wylaczyc w ogole. Jesli wytlumaczenie moje jest > zbyt rudno, odszukaj instrukcje obslugi lub popros o wyjasnienie starszego > brata. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdziwię cię królewiczu ale 12.04.06, 11:37 mangold napisał: > sa u mnie we wsi miejsca gdzie nie pomaga kręcenie pokkrętłem Zawsze RM na > fali...a w dodatku zklikwidowali mi Planete (w kablówce) żeby tych jełopów od > rydzyka gdzieś upchnąć..TV wyTrwam czy jakos tak ;P > > junkier napisał: Ale podalem tez opcje nr 2) tzn. calkowite wylaczenie odbiornika przyciskiem sieciowym ; ci ktorzy maja trudnosci z jego zlokalizowaniem moga po prostu wyciagnac kabel z wtyczki jesl tresc emisji radiowych zagraza ich rownowadze psychicznej i poczuciu politycznej poprawnosci. Przeciez nie ma zadnego ustawowego obowiazku sluchania radia. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wolniewicz ma 100% racji, precz z filosemityz 12.04.06, 11:13 junkier napisał: > > Ale w jakim kontekscie Wolniewicz mowil o Niemcach? Chyba nie w kontekscie > mistrzostw swiata w pilce noznej albo kolejnej gejoparady w Belinie? Jak tego nie rozumiesz, to ja już nic nie poradzę... Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Czy Benedykt XVI ulega wrogom Radia Maryja? 12.04.06, 09:45 Tadek trzymaj się i rób polską schizmę. Ale będą jaja - w sam raz na czasie ! A tak na poważnie to rozłam wisi w powietrzu. Szkoda że toruńskiego problemu nie załatwił JPII. Teraz może się zagotować. Wyobraźmy sobie moherowe berety z transparentami w czasie wizyty papieża. To najniższa cena za chowanie głowy w piasek przez polskich biskupów. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czy Benedykt XVI ulega wrogom Radia Maryja? 12.04.06, 10:02 Wtedy Papież się obrazi i do Polski przyjeżdżać nie będzie. Nie tylko Benedykt XVI ale każdy następny papież. A ilu ludzi straci dobry zarobek na przygotowaniach do wizyty? Na kolejnych conclave polscy kardynałowie w ogóle nie będą brani pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Z ojcem Rydzykiem nie wygracie :) 12.04.06, 09:45 Zmobilizuje swoja rodzine Radia Maryja i Wyborcza predzej padnie. To jest juz ruch spoleczny . Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Z ojcem Rydzykiem nie wygracie :) 12.04.06, 09:50 katolik_polski1 napisał: > Zmobilizuje swoja rodzine Radia Maryja i Wyborcza > predzej padnie. > To jest juz ruch spoleczny . >>>>>>>>>>> Nawet jak zmobilizuje to i tak wszystko na nic - zdążył już oczyścić bereciki z kasy i obligacji. A bez forsy to on jest cienki Bolek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Z ojcem Rydzykiem nie wygracie :) 12.04.06, 09:56 katolik_polski1 napisał: > Zmobilizuje swoja rodzine Radia Maryja i Wyborcza > predzej padnie. > To jest juz ruch spoleczny . Pal sześć Wyborczą, ale co będzie z Benkiem?! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur co będzie z Benkiem? 12.04.06, 10:03 Jak to co? Zostanie wykupiony przez BenQ. Skoro BenQ wykupił bawarskiego Siemensa (branżę GSM) to wykupi i bawarskiego papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Z ojcem Rydzykiem nie wygracie :) 12.04.06, 10:11 katolik_polski1 napisał: > Zmobilizuje swoja rodzine Radia Maryja i Wyborcza > predzej padnie. > To jest juz ruch spoleczny . cos jak rosnacy ruch "dobrych" pedofili w stanach.. Odpowiedz Link Zgłoś
nenil009 Ciekawe 12.04.06, 12:08 ilu młodych jego wyznawców mówi do niego per "ojcze", mając na myśli coś innego niż przewodnika duchowego... Nie zmobilizuje specjalnie, a za 10 lat problem sam zniknie. Tylko mi tych biednych dusz szkoda, bo się ostro zatną na Sądzie Ostatecznym. Chyba że im to zaliczą jako niepoczytalność. Odpowiedz Link Zgłoś
kerry1 Re: Ciekawe 12.04.06, 21:44 O dusze Nenil to ty sie nie martw. Juz dawno pokrewni duchowo łojcu Rydzowi wymyslili "raj dla glupcow" to jest dla takich, ktorych karac nie ma za co, bo nie wiedza, co czynia. Populacja tego raju znaczaco wzrosnie wraz z naplywem radiomaryjcow.CVhociaz jakos tak mi w gebie niesmacznie, dla takich faryzeuszy jak oni to chociaz porzadny czysciec by sie przydal. Odpowiedz Link Zgłoś
constance27 Re: Czy Benedykt XVI ulega wrogom Radia Maryja? 12.04.06, 09:49 No to się doczekałam. Będzie Kościół Rydzykokatolicki. A episkopat polski ma naprawdę poważny problem. Biskupi są sami sobie winni - należało z Rydzykiem już dawno zrobić porządek, kiedy tylko zaczęła się ta szopka. Teraz będzie dużo trudniej. Ciekawa jestem, czy nasi politycy nadal będą biegać do Radyja? A może ogłoszą Rydzyka papieżem? W historii już się zdarzało wszak, iż urzędowało jednocześnie kilku konkurencyjnych następców św. Piotra :) W końcu mielibyśmy prawdziwego polskiego papieża ze stolicą w Toruniu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
winiary2 Wolniewicz, do lekarza!!! 12.04.06, 09:51 słowo bełkot jest odpowiednie. Wiem, że są ludzi chorzy z powodu wyznawanej religii, ale miałem nadzieję, że to omija Polskę. Myliłem się. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_smutek Re: Wolniewicz, do lekarza!!! 12.04.06, 10:06 Wolniewicz nie jest katolikiem. Jest ateistą. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Czy Benedykt XVI ulega wrogom Radia Maryja? 12.04.06, 10:02 Nie zazdroszcę teraz władcom kaczolandu, będą musieli się wić jak węgorze żeby nie narazić się watykanowi i jednocześnie nie podpaść radyju i moherowym. Tak czy inaczej albo oleją watykan (a na to ich ne stać) albo stracą głosy berecików. Jak się nie obrócić d..a z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Czy Benedykt XVI ulega wrogom Radia Maryja? 12.04.06, 10:04 A czy czasem po wczorajszej audycji część moherków nie przejrzała na oczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Czy Benedykt XVI ulega wrogom Radia Maryja? 12.04.06, 10:08 wredna_jedza napisała: > A czy czasem po wczorajszej audycji część moherków nie przejrzała na oczy??? O jakiej audycji mówisz? > Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Wolniewicz to skonczony idiota 12.04.06, 10:08 ..bez krzty odpowiedzialnosci. Apeluje do rozsadku ludzi rozsadnych - ten klient jest niebezpieczny! Btw rozlam wsrod kleru jest spowodowany tylko i wylacznie faktem posiadania przez rydzola "rzeszy kilku milionow sluchaczy" - a konkretnie kasy jaka od nich kosi. Jedni maja troche honoru i olewaja rydzolowe pieniadze chcac ratowac dobre imie polskiego kosciola. Z drugiej strony stoja obroncy psychopatow z radia maryja liczac odsyp. Tak jak wszedzie...:) Polska..:)) Katolicka..:))))) rydzykowa. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wolniewicz nie jest katolikiem 12.04.06, 10:11 No to niby co robi u Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Wolniewicz nie jest katolikiem 12.04.06, 10:12 koloratura1 napisała: > No to niby co robi u Rydzyka? a rydzyk wg ciebie to katolik???? btw dla jasnosci - wolniewicz bredzi, tak jak reszta w tym radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wolniewicz nie jest katolikiem 12.04.06, 10:16 london13 napisał: > > a rydzyk wg ciebie to katolik???? > btw dla jasnosci - wolniewicz bredzi, tak jak reszta w tym radiu. Ależ ja się z Tobą zgadzam! Nie jestem tylko pewna, czy wszyscy polscy biskupi by się z Tobą zgodzili, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Wolniewicz nie jest katolikiem 12.04.06, 10:18 koloratura1 napisała: > london13 napisał: > > > > > a rydzyk wg ciebie to katolik???? > > btw dla jasnosci - wolniewicz bredzi, tak jak reszta w tym radiu. > > Ależ ja się z Tobą zgadzam! > Nie jestem tylko pewna, czy wszyscy polscy biskupi by się z Tobą zgodzili, > niestety... Jak słysze "Flaszkę" Głodzia, to mnie skręca. Pierwszy Rydzofan IV RP :P Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: obrońcy złodzieja jakim okazał się być 12.04.06, 10:11 o.Rydzyk, nie wahają się i sięgaja po najbardziej nikczemny oręż: drzemiący w każdym, bez mała, Polaku antysemityzm i niemieckie fobie. W tej walce bez znaczenia jest, że antysemityzm jest prymitywny, a szczucie papieża zakodowanym wspomnieniem "Niemiec-hitlerowiec" podłością. W ostatecznym rachunku stracą zwolennicy o. Rydzyka, a z nimi my wszyscy. Jarosław Kaczyński, człowiek ogarnięty paranoiczna wizją Polski jako państwa wyznaniowego i z Lepperem, bo to on wypuścił złe duchy z butelki, będzie, a właśxciwie już jest nieszczęściem dla Polski. Żłe czasy nadchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: obrońcy złodzieja jakim okazał się być 12.04.06, 10:14 jerzy.kosecki napisał: > o.Rydzyk, nie wahają się i sięgaja po najbardziej nikczemny oręż: drzemiący w > każdym, bez mała, Polaku antysemityzm i niemieckie fobie. W tej walce bez > znaczenia jest, że antysemityzm jest prymitywny, a szczucie papieża zakodowanym > > wspomnieniem "Niemiec-hitlerowiec" podłością. W ostatecznym rachunku stracą > zwolennicy o. Rydzyka, a z nimi my wszyscy. Jarosław Kaczyński, człowiek > ogarnięty paranoiczna wizją Polski jako państwa wyznaniowego i z Lepperem, bo > to on wypuścił złe duchy z butelki, będzie, a właśxciwie już jest > nieszczęściem dla Polski. Żłe czasy nadchodzą. Dokladnie! Swieta i smuta prawda.. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Armageddon a nie złe czasy..! 12.04.06, 10:28 złe czasy to nic,Armageddon to już coś. A tym czymś będzie udział w rządzie największego w ilości wyroków kryminalisty w sądzie- Leppera.Patrząc na wolty tego technika-zootechnika-inseminatora,trzeba jednak przyznać,że rozumek to ten chłopek ma. i nie jest jakimś tam cienkim roztropkiem. Żądza władzy przeważa w nim nad wszystkim.Zmieni nawet program przedwyborczy Samejbrony byle tylko zostać wicepremierem.Chyba pomyśle o karierze polityka: wyłudzę kredyt z banku,komornikowi spuszczę lanie na goły tyłek,zwyzywam kogo się da,menelom dam na jabola i nalewki oraz dyktę, byle głosowali na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś