Dodaj do ulubionych

"Nasz Dziennik" przejrzał media

18.04.06, 07:01
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • jacek2235 Lepiej być specjalisatą od dziadka niż od spodni 18.04.06, 07:18
      Lepiej być specjalistą od dziadka niż os spodni. "Wyborcza" powinna się użalić
      nad Kurskim jako ofiarą antysemityzmu, a potępiać ( i podać ich nazwiska )
      osoby dokonujące inspekcji rodowodu Kurskiego
      • p.i.s OfiarA LosU 18.04.06, 15:02
        Ale Roman chyba wiedział co mówi - toż to bracia katolicy !
        Pozwu pewnie nie będzie przez tę miłość !

A to kara boska - kto mieczem wojuje od miecza ginie.

--
        Dziennik tak na fali obecnej ekipy co to promuje a "ciemny polski lud" wszystko
        "łyknie".
        • mosiek.z.gw Kiedy Michnik Ściągnie Spodnie ???????????? 19.04.06, 05:18
          tyle sie nawychwalał, że jest Żydem
          więc w końcu powinien to udowodnić !

skoro wiarygodność tego geniusza
          liczona w skali Millera
          spadła do poziomu 0,5 mikroMillera :)
          • agata1120 Re: Kiedy Michnik Ściągnie Spodnie ?????????? 19.04.06, 13:34
            Odnosze wrazenie ze duza czesc polskiego spoleczenstwa zastanawia sie nad
            zawartoscia spodni Michnika - chyba jakies narodowe zboczenie. Fetysz?
            • henryk131 i odpusc nam nasze W_I_N_Y jako i my... hihihi 19.04.06, 16:42
              • maciejtakitam Czytam te "Raporty"GW i mam wrazenie ze napisal je 04.05.06, 15:04
                Winston Smith na zamowienie Ministerstwa milosci. Nie zdaje sie wam tak samo
                jak mi???
        • evito ciemny polski lud lyknal Kwasniewskiego to dopiero 04.05.06, 13:11
          p.i.s napisał:

> Ale Roman chyba wiedział co mówi - toż to bracia katolicy !
          > Pozwu pewnie nie będzie przez tę miłość !
          >
          > A to kara boska - kto mieczem wojuje od miecza ginie.
          >
          > --
          > Dziennik tak na fali obecnej ekipy co to promuje a "ciemny polski lud" wszystko
          > "łyknie".
      • awruk3 Re: Lepiej być specjalisatą od dziadka niż od spo 18.04.06, 22:05
        Właśnie, zwłaszcza ze to antysemityzm nie trafiony.
        Niedawno odkryte apokryfy potwierdzają katolickie i narodowe korzenie Kurskiego
        sięgające paleolitu.
    • galba [...] 18.04.06, 07:22
      • dzieciatko_o_dyrektora [...] 18.04.06, 07:37
      • simplex Re: Panie galba... 18.04.06, 08:24
        galba napisał:
        > NIe trzeba być dziennikarzem/czytelnikiem ND żeby podzielać te opinie - wejdź
        > pan na forum swojej gazety i poczytaj opinie zwykłych Polaków o swoim
        > judaszowym szmatławcu.
        >
        Galba po co czytasz judaszowy szmatławiec - masochizm? Podobno to uleczalne.
        • marek10004 [...] 18.04.06, 14:59
          • usiruf Re: Panie mareczku 18.04.06, 22:04
            To kiedy ja bede mogl pokrytykowac ND i poobnazac jego podle manipulacje na jego wlasnym Forum?
          • joanna.syrenka Panie Marku10004! 19.04.06, 01:23
            Ale juz podłych machinacji swojej gazety to nie widzi, tak?

Powołując się na Twoje minimum inteligencji oświecę Cię teraz że 99%
            bluzgających tu na GW wogóle jej nie czyta. Po prostu na widok logo, czy też
            tytułu zapala im się, niczym psu Pawłowa, lampka, która kieruje do wyładowania
            agresji na obiekcie nienawiści właśnie przez kretyńskie posty.
            Mnie się taka lampka włącza na dzwięk słowa Radio Maryja, albo Nasz Dziennik -
            ale nie zniżam się do poziomu owych - zaryzykujmy tę wątpliwą hipotezę - jakże
            opiniotwórczych mediów i daruję sobie ich krytykę polegającą wyłącznie na
            bluzganiu (a przychodzi mi to z trudem).
            Drogi Marku10004 - niechże o Twojej mądrości świadczy fakt, ze opuścisz grono
            forumowiczów GW. Są ludzie, którzy zapluli by się na śmierć, nawet jeśli GW czy
            jakiekolwiek inne media, ktorych nie lubią, mówiły świętą prawdę. Z góry
            dziękuję.
            • silesius.monachijski1 Re: Panie Marku10004! 19.04.06, 01:31
              jak zwykle nieprawda; uwazam, ze wiekszosc ludzi, ktorzy nie zgadzaja sie z
              obecna linia GW - bo wiedza, czym byla GW w 1989 roku - dokladnie ja czyta, i
              nie moze juz zniesc tego ideologicznego zacietrzewienia glownych "macherow" GW,
              z Naczelnym na czele ("Kiszczak czlowiekiem honoru", wspolny artykul z
              Cimoszewiczem, "libacje" z Urbanem i Kwasniewskim). Po prostu, krytykuja -
              nawet zaciekle - ci, co czytaja; ci, co nie czytaja, ida jak baranki za
              naczelnym, i reszta redakcji i im kadza

joanna.syrenka napisała:

> Ale juz podłych machinacji swojej gazety to nie widzi, tak?
              >
              > Powołując się na Twoje minimum inteligencji oświecę Cię teraz że 99%
              > bluzgających tu na GW wogóle jej nie czyta. Po prostu na widok logo, czy też
              > tytułu zapala im się, niczym psu Pawłowa, lampka, która kieruje do
              wyładowania
              > agresji na obiekcie nienawiści właśnie przez kretyńskie posty.
              > Mnie się taka lampka włącza na dzwięk słowa Radio Maryja, albo Nasz Dziennik -

> ale nie zniżam się do poziomu owych - zaryzykujmy tę wątpliwą hipotezę -
              jakże
              > opiniotwórczych mediów i daruję sobie ich krytykę polegającą wyłącznie na
              > bluzganiu (a przychodzi mi to z trudem).
              > Drogi Marku10004 - niechże o Twojej mądrości świadczy fakt, ze opuścisz grono
              > forumowiczów GW. Są ludzie, którzy zapluli by się na śmierć, nawet jeśli GW
              czy
              >
              > jakiekolwiek inne media, ktorych nie lubią, mówiły świętą prawdę. Z góry
              > dziękuję.
      • lmblmb LOL - co myśli prawdziwy Polack! 18.04.06, 12:09
        galba napisał:

> NIe trzeba być dziennikarzem/czytelnikiem ND żeby podzielać te opinie - wejdź
        > pan na forum swojej gazety i poczytaj opinie zwykłych Polaków o swoim
        > judaszowym szmatławcu.

Dobre! Opinie zwykłych Polacków o judaszowym szmatławcu... wyrażone na forum
        judaszowego szmatławca, bo Ich Dziennik, ani żaden inny "dbający" o "wolność
        słowa" nie ma forum! Lepiej nie dopuścić czytelników do dyskusji, bo jeszcze
        wyjdzie prawda ewidentna: Ich Dziennik i RM mają tyle wspólnego z prawdą, co
        Wyborcza z judaszowym szmatławcem.

PS Dlaczego Ich Dziennik ma taką małą poczytność? Bo dbają o "czystość rasową"
        swoich dziennikarzy. Nie zatrudniają Żydów, to mają poziom wiejskiej szkoły
        podstawowej (bez obrazy dla większości wsi).
        • joanna.syrenka Re: LOL - co myśli prawdziwy Polack! 19.04.06, 01:34
          Zajrzyj na pocztę, bracie/siostro w poglądach :)
          • silesius.monachijski1 Re: LOL - co myśli prawdziwy Polack! 19.04.06, 01:38
            zajrzalem, i "nicziego nie naszol"; "w cziom diela?"

joanna.syrenka napisała:

> Zajrzyj na pocztę, bracie/siostro w poglądach :)
            • joanna.syrenka Re: LOL - co myśli prawdziwy Polack! 19.04.06, 12:34
              Pewnie dlatego, że nie do Ciebie pisałam.... :|
      • awruk3 Re: Panie Wroński... 18.04.06, 22:09
        Nie mówi się "wejdź Pan" , tylko "niech Pan wejdzie"
        "Wejdź Pan" mówią ćwoki.

Jak własny język będziemy lekceważyć, to za parę lat wszyscy bedziemy mówić
        używając współczesnego "lingua franca" czyli angielskiego.
    • jacek2235 Szczegóły służby dziadka Tuska w PSZ 18.04.06, 07:40
      "Wyborcza" może przecież zawstydzić Kurskiego i podać szczegóły służby dziadka
      Tuska w PSZ. Pół roku to przecież dosyć czasu aby dotrzeć do archiwów w Anglii
      • hatteras Re: Szczegó?y s?uz˙by dziadka Tuska w PSZ 18.04.06, 09:35
        W obecnosci wielu swiadkow kurski powiedzial:"z dziadkiem Tuska to by?a
        lipa,ale narod jest g?upi i ciemny wiec uwierzy"
        • elephant_tusk Re: Szczegó?y s?uz˙by dziadka Tuska w PSZ 18.04.06, 15:07
          Tak się składa, że nie słyszałam, jak pan Kurski mówił, że to lipa. Natomiast
          słyszałam, jak pan Tusk twierdził, że nic o służbie dziadka w Wehrmachcie nie
          wiedział, ale nie zaprzeczał samemu faktowi. Dalej - sama słyszałam, jak pan
          Kurski nie tylko podtrzymywał kilkakrotnie swoją tezę, ale twierdził, że TVN
          miała zmontowany program, w którym kuzynka pana Tuska utrzymywała, że cała
          rodzina doskonale znała fakt służby dziadka w niemieckim wojsku, i że
          kierownictwo telewizji zabroniło emisji programu. Z innych źródeł nie umiem
          potwierdzić tych rewelacji, ale trudno mi sobie wyobrazić, żeby pan Tusk -
          historyk z wykształcenia - nie interesował się przeszłością własnej rodziny.

Wolę, żeby rodzina prezydenta Najjaśniejszej Rzeczypospolitej miała przeszłośc
          akowską niż walkę w wojsku okupanta. Ale mogę zrozumieć uwarunkowania - nie
          wiem, czy Polaków z terenu dawnego WM Gdańska traktowano jak obywateli Rzeszy i
          wcielano do Wehrmachtu siłą. Wiem, że na terenach polskich wcielonych do Rzeszy
          (a w każdym razie na terenie Danzig-Westpreussen) do Wehrmachtu wcielano tylko
          osoby, które zadeklarowały niemiecką przynależność narodową. Akcja przyjmowania
          do tzw. III grupy odbywała się w atmosferze niepewności i strachu, chociaż
          mojemu dziadkowi, który się tym szczególnie interesował, znany był tylko jeden
          przypadek, gdy osoba, która nie zadeklarowała przynależności do narodu
          niemieckiego została zamordowana. Polacy byli jednak traktowani o wiele gorzej
          niż tzw. dojczowani. Trzeba więc było pewnego bohaterstwa, żeby odmówić. Być
          może na terenie Gdańska służba w Wehrmachcie była rzeczywiście nie do
          uniknięcia. Poza tym służba w Wojsku Polskim na Zachodzie stanowi pewną
          rehabilitację dziadka pana Tuska. Nie miałabym więc za złe panu Tuskowi, gdyby
          otwarcie przyznał, że taki fakt miał miejsce.

To, co mam za złe panu Tuskowi, to ewidentne kłamstwo.

Większość środków przekazu nie potępiała jednak kłamstwa pana Tuska, lecz
          rzekomo brzydki fakt grzebania w przeszłości rodziny pana Tuska. Ja jednak chcę
          wiedzieć, w jakiej tradycji rodzinnej wyrósł kandydat na prezydenta Polski. Nie
          jest to fakt decydujący o tym, czy ma dostateczne kwalifikacje na najważniejszy
          urząd w państwie, ale dla mnie - jednak ważny.

A jeżeli chodzi o meritum artykułu (nawiasem mówiąc dalekiego w tonie od
          obiektywizmu - poprzez nie tylko ironię, ale użycie tzw. słów nacechowanych
          emocjonalnie, np. "szef prawicowej partyjki" - pomniejszający znaczenie osoby
          pana Macierewicza, czyli - argument ad personam a nie ad rem i utrwalający
          lekceważące określenie wrogów politycznych środowiska Gazety Wyborczej).
          chociaż nie czytam Naszego Dziennika ani nie słucham Radia Maryja, odnoszę
          wrażenie, że TVP, Polsat i TVN na ogół są zdecydowanie nieprzychylne wobec PiSu
          i faworyzują PO. Nie mówiąc już o GW. Ton wielu programów jest taki, że
          wszystko w Polsce się wali i jeżeli jeszcze nie mamy faszyzmu, to za chwilę
          będziemy go mieli. Także większość mediów, z którymi mam styczność, zajmuje
          nieprzychylne stanowisko wobec Kościoła Katolickiego. Jest to moje prywatne
          odczucie i nie czuję się wcale podatny na propagandę imperium ojca Rydzyka,
          ponieważ nie mam z nią styczności.
      • antykagan [...] 18.04.06, 22:15
        • silesius.monachijski1 [...] 19.04.06, 00:02
    • mimovoli pan Jacek Kurski ou jea! 18.04.06, 07:52
      Jacek Kurski robi niezłe szoł. Idąc tropem powstawania nowych polityczno-
      społecznych talk-showów w tvp, powinien jeden z takich prowadzić, np. cos
      jak "PUNKT WIDZENIA" (jeden). Lubię go za trzeźwość umysłu i rozbrajającą
      szczerość. Z pewnością to jeden z niewielu polityków, którzy choć czasem mówią
      to co myślą... I jego miłość do przedsiębiorstwa Ojca Tadeusza, jest taka
      bezintresowna i czysta... w tym układzie (sic!) nie ma "ja zrobię dla Ciebie
      coś (medialnie i modlitwą Cię wesprę) a ty coś dla mnie (w najwyższych władzach
      pomożesz)... CYRK WIELKI
    • konread Re: "Nasz Dziennik" przejrzał media 18.04.06, 08:19
      Ociec dyrektor po orędziu Prymasa próbuje wsztskim w ten sposób udowodnić że
      chodziło w nim o wszystkie media oprócz RM, TvTRWAM, i ND:P
    • tales1 "Nasz Dziennik" wykończy "GW"? Chyba tak! 18.04.06, 08:51
      Media ojca Rydzyka "punktują" niemiłosiernie "wielki "organ" Michnika! Walka
      Dawida z Goliatem? Wiemy przecież (zwłaszcza starotestamentalni) kto wygrał!
      Początek końca GW? Jasne! Czytelników coraz mniej, nakład coraz mniejszy, cena
      coraz mniejsza (deflacja w wykonaniu GW?), akcje Agory na Giełdzie lecą na łeb,
      na szyję! Objawy choroby prawie nieileczalnej, której przyczyną:
      NIEOBIEKTYWIZM, NIERZETELNOŚĆ, KŁAMSTWO, PROPAGANDY SIANIE (to wg Yody)!
      Hi, hi, hi, hi, hi, hi!
      • hatteras Hitlerowski"Nasz Dziennik" wykon´czy "GW"? 18.04.06, 09:31
        Jak dotad hitlerowska gadzinowka o(oszusta)rydzyka jest raczej obiektem kpin i
        smiechu,w odroznieniu od GW ,na ktora to powo?uja sie wszystkie agencje prasowe
        z ca?ego swiata jako najbardziej wiarygodnego zrod?a informacji.
        • 18261826www Re: Hitlerowski"Nasz Dziennik" wykon´czy "GW"? 18.04.06, 09:49
          hatteras napisa?a:

> Jak dotad hitlerowska gadzinowka o(oszusta)rydzyka jest raczej obiektem kpin
          i
          > smiechu,w odroznieniu od GW ,na ktora to powo?uja sie wszystkie agencje
          prasowe
          >
          > z ca?ego swiata jako najbardziej wiarygodnego zrod?a informacji.
          =============================================================================
          Dowodem na hitlerowski profil dzialalnosci rydzykowych "mediow" sa wypowiedzi
          przedstawicieli sekty rydzyka na forum GW.
        • qfc [...] 18.04.06, 09:56
          • 18261826www [...] 18.04.06, 10:20
            • seawolfie Re: hitlerowski'"Nasz Dziennik"wykonczy GW? 18.04.06, 13:24
              Nie o to chodzi, że dziadek Tuska był w Wehrmachcie, ale o to, że przez 3 dni
              Tusk i jego sztab temu zaprzeczali, bo przecież "niemożliwe, by więzień obozu
              był w Wehrmachcie", potem zaczęli mówieć, że może i owszem, ale uciekł, potem
              twierdzili, że Tusk o tym nie wiedział, potem zdjęto z anteny w TVN wywiad z
              kuzynką Tuska, która potwierdziła, że owszem , cała rodzina wiedziała.

Chodzi nie o dziadka, ale o kłamstwo i o perfidną grę na skompromitowanie
              Kurskiego. Podobnie było z Clintonem, nie o to chodziło, że bzykał panienkę
              (niech mu będzie na zdrowie), tylko o to , że kłamał i zmuszał do kłamstwa
              innych.

W ogóle, polecam ten numer Naszego Dziennika- zaintrygowany przez Wrońskiego
              przeczytałem owe artykuły w Internecie. Wroński z widocznym wysiłkiem, używając
              prostych, żeby nie powiedzieć prostackich chwytów usiłuje ośmieszyć temat.

Przy okazji , autor artykułu o ściąganiu spodni przez Kurskiego przyznał sie do
              kłamstwa i przeprosił przy świadkach, a jego gazeta nie pozwoliła zamieścic
              sprostowania. Ciekawe, nieprawdaż?

No , zobaczymy, jaki będzie dziennik. Gorszy od Wyborczej nie będzie na pewno.
          • lmblmb Lepsza część Polski wolała Tuska (link) 18.04.06, 12:22
            qfc napisał:

> .,.gazetka (jezeli wchodzic w te asocjacje). To Wyborcza stanela za Tuskiem,
            > ktorego dziadek byl w armii hitlerowskiej. Zatem bardzo jasno zdefiniowala
            > swoje sympatie.

Gdyby ktoś miał jakieś wątpliwości: cała Polska miejska i większość Polski
            zachodniej opowiedziała się za Tuskiem, którego dziadek był w Wermachcie:

Cała Polska: www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/index.htm
            Przykład 1: www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/100000.htm
            Przykład 2: www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/300000.htm

Na przykładzie 2 wyraźnie widać różnicę między miastem i nie-miastem oraz między
            zaborem pruskim a ruskim (tym gorszym!).

• tales1 [...] 18.04.06, 10:12
          • zgodnik1 [...] 18.04.06, 10:32
          • jo_asz Re: A wykończy, wykończy! Poczekaj jeszcze troszk 18.04.06, 10:43
            Te teksty o tym jak to ND wyprze GW są bardzo ciekawe i poparte merytorycznie.
            Szczególnie że GW co prawda spada sprzedaż ale przegrywa w ilości sprzedanych
            egz. z Faktem a nie ND. Nie świadczy to może zbyt dobrze o stanie
            intelektualnym Polaków, ale nie jest dowodem na przytaczane tu argumenty.
        • erg_samowzbudnik Re: Hitlerowski"Nasz Dziennik" wykon´czy "GW"? 19.04.06, 06:36
          hatteras napisała:

> Jak dotad hitlerowska gadzinowka o(oszusta)rydzyka jest raczej obiektem kpin
          i
          > smiechu,w odroznieniu od GW ,na ktora to powo?uja sie wszystkie agencje
          prasowe
          >
          > z ca?ego swiata jako najbardziej wiarygodnego zrod?a informacji.

Media o.Rydzyka są na poziomie gazetki szkolnej ,tylko że mogą pyskować bo nie
          podlegaja żadnej krytyce.
      • indris "Nasz Dziennik" wykończy "GW"? 18.04.06, 11:44
        To jest typowe "wishfull thinking" pomieszane z fantastyką. "GW" mogłaby być
        wykończona przez pismo adresowane do podobnej grupy odbiorców. Z całą pewnoścą
        takim pismem NIE jest "Nasz Dziennik".
        • tales1 Re: "Nasz Dziennik" wykończy "GW"? 18.04.06, 12:00
          Jak to? Grupa czytających GW i Nasz Dziennik jest przecież podobna, zwłaszcza w
          logice redakcji GW! Wszystko zależy od punktu widzenia! Dowód? Proszę
          (oczywiście z przymrużeniem oka i w konwencji rozumowania J. Korwin-Mikke):
          w zgodnej opinii redaktorów GW czytelnikami ND są "prawicowe oszołomy",
          podobnie o czytelnikach GW mogą myśleć redaktorzy ND i nazwać
          ich "czerwonoróżowymi oszołomami", czyli...
          tu oszołomy i tam oszołomy, a więc podobna grupa odbiorców, nie?
          I co dziwne, zarysowuje się przewaga "prawicowych oszołomów", a to nie wróży
          dobrze "czerwonoróżowym oszołomom", ha, ha!
          I jeśli GW nie wykończy sam "Nasz Dziennik", to na pewno zrobi to "Dziennik"
          Springera! I tak GW odejdzie do lamusa!

w To w ona twi
      • lmblmb "Prawdziwy Polack" Brzechwy nie czyta ;) 18.04.06, 12:18
        tales1 napisał:

> Media ojca Rydzyka "punktują" niemiłosiernie "wielki "organ" Michnika! Walka
        > Dawida z Goliatem? Wiemy przecież (zwłaszcza starotestamentalni) kto wygrał!

Z tzw. "prawdzimymi Polackami" nie jest trudno wygrać. Tzw. "Prawdziwi Polacy"
        przegrali wszystkie możliwe powstania, rozdają biednym zabierając lepiej
        pracującym, robią sobie święta co dwa miesiące i nie stosują antykoncepcji.
        Przeciwko tzw. "prawdziwemu Polackowi" stoi Polak z tego samego kraju, ale
        zamieszkały gdzie indziej, wykształcony, podróżujący, pijący wódkę tylko na
        weselu i nie mający żalu do dziadka o to, że go do Wermachtu wzięli.

Wyborcza jest ogranem tych drugich. Im nie przeszkadza, że Michnik jest Żydem,
        bo Żydów mają wszędzie wokół siebie. W końcu kto nie lubił czytać Brzechwę czy
        Lema? "Kalkulowsiał zwartusiał, ratuwsianku Bożywsio"

> Początek końca GW? Jasne! Czytelników coraz mniej, nakład coraz mniejszy, cena
        > coraz mniejsza (deflacja w wykonaniu GW?), akcje Agory na Giełdzie lecą na
        > łeb, na szyję!

A jak tam akcje Ich Dziennika? Ach, nie są na giełdzie... nie muszą publiować
        danych finansowych... w zasadzie nic nie muszą...

> Objawy choroby prawie nieileczalnej, której przyczyną:
        > NIEOBIEKTYWIZM, NIERZETELNOŚĆ, KŁAMSTWO, PROPAGANDY SIANIE (to wg Yody)!
        > Hi, hi, hi, hi, hi, hi!

Cechą specyficzną gatunku Prawdziwego Polacka jest istnienei zasłony między
        oczami a rzeczywistością. Taki rodzaj filtra.
      • ziuta38 Re: "Nasz Dziennik" wykończy "GW"? Chyba tak! 18.04.06, 13:44
        tydzien,dwa a gazeta padnie.
        wszystcy do kioskow po NaszDiennik!
      • antykagan Re: "Nasz Dziennik" wykończy "GW"? Chyba tak! 18.04.06, 22:22
        tales1 napisał:

> Media ojca Rydzyka "punktują" niemiłosiernie "wielki "organ" Michnika! Walka
        > Dawida z Goliatem? Wiemy przecież (zwłaszcza starotestamentalni) kto wygrał!
        > Początek końca GW? Jasne! Czytelników coraz mniej, nakład coraz mniejszy,
        cena
        > coraz mniejsza (deflacja w wykonaniu GW?), akcje Agory na Giełdzie lecą na
        łeb,
        >
        > na szyję! Objawy choroby prawie nieileczalnej, której przyczyną:
        > NIEOBIEKTYWIZM, NIERZETELNOŚĆ, KŁAMSTWO, PROPAGANDY SIANIE (to wg Yody)!
        > Hi, hi, hi, hi, hi, hi!

Nie ciesz się, już się o. Malwersantowi kończą pieniązki ukradzione
        stoczniowcom, ten jego głeboko deficytowy szmatławiec ND sprzedaje sie w
        nakładzie około 10 tysięcy (jeżeli nie mniej), zwroty dochodzą do 80%, tatuś
        dokłada, ale niedługo złodziejskie pieniądze się skończą (kradzione nie tuczy)
        i gadzinówka upadnie. A o. Malwersant będzie już wkrótce banany w Afryce
        plombował, hahahahha.
      • tierralatina Re: "Nasz Dziennik" wykończy "GW"? Chyba tak! 19.04.06, 01:17
        To czemu galba dostarczas agorze srebrnikow tak aktywnie udzielajac sie na jej
        forum i korzystajac z jej uslug przy prowadzeniu swego bloga? Schizofrenia? Ja
        staram sie z zasady nie generowac ruchu na stronach mediow, ktore uwazam za
        niewartosciowe...
        • silesius.monachijski1 Re: "Nasz Dziennik" wykończy "GW"? Chyba tak! 19.04.06, 01:25
          bo wroga zwalcza sie na jego terenie; to najbardziej skuteczne; poczytaj
          sobie "Poradnik konspiratora", wydany w stanie wojennym

tierralatina napisał:

> To czemu galba dostarczas agorze srebrnikow tak aktywnie udzielajac sie na
          jej
          > forum i korzystajac z jej uslug przy prowadzeniu swego bloga? Schizofrenia?
          Ja
          > staram sie z zasady nie generowac ruchu na stronach mediow, ktore uwazam za
          > niewartosciowe...
      • findzia Re: "Nasz Dziennik" wykończy "GW"? Chyba tak! 19.04.06, 01:59
        Absolutnie sie z Toba zgadzam.Pare lat temu lubilam sobie poczytac Wybiorcza do
        poduszki.Lecz wtedy Gazeta byla wolna od maniakalnej obsesji na temat
        Rydzyka ,RM i Kaczorkow.Teraz za duzo pisze na ten temat i nieobiektywnie.Cel
        ma jeden poszczuc Polaka na Polaka.Ja cenie jedynie prase prawdomowna i
        wiarygodna.Do takiej Wybiorczej nie moge zaszeregowac.Szkoda mnie zdrowia i
        czasu na czytanie subiektywnie i wybiorczo potraktowanych artykulow.Sadze ,ze
        nalezaloby zmienic cala redakcje Gazety,zeby nastapil wzrost sprzedazy.Redakcja
        ma najwiekszy udzial w malejacym popycie na GW.
        • silesius.monachijski1 Re: "Nasz Dziennik" wykończy "GW"? Chyba tak! 19.04.06, 02:10
          nawet szefostwo Agory probuje namowic Lisa do objecia szefostwa GW (po
          Michniku); ale: czy GW sie zmieni? watpie; w artykule FAZ
          .
          www.faz.net/s/Rub8A25A66CA9514B9892E0074EDE4E5AFA/Doc~E16AE026533224CB39EF2D4AC525BE8B3~ATpl~Ecommon~Scontent.html
          .
          podkreslono, ze Michnik "odobiektywizowal" sposob przekazu GW w Polsce
          .
          " Und das ist der große Unterschied zur legendären „Gazeta Wyborcza”, deren
          Chefredakteur und Mitbegründer Adam Michnik sich den Polen seit der politischen
          Wende als liberales Über-Ich empfiehlt"
          .
          N atym tle Dziennik moze i pomoc GW wrocic na tory obiektywnego relacjonowania
          wydarzen

findzia napisała:

> Absolutnie sie z Toba zgadzam.Pare lat temu lubilam sobie poczytac Wybiorcza
          do
          >
          > poduszki.Lecz wtedy Gazeta byla wolna od maniakalnej obsesji na temat
          > Rydzyka ,RM i Kaczorkow.Teraz za duzo pisze na ten temat i nieobiektywnie.Cel
          > ma jeden poszczuc Polaka na Polaka.Ja cenie jedynie prase prawdomowna i
          > wiarygodna.Do takiej Wybiorczej nie moge zaszeregowac.Szkoda mnie zdrowia i
          > czasu na czytanie subiektywnie i wybiorczo potraktowanych artykulow.Sadze ,ze
          > nalezaloby zmienic cala redakcje Gazety,zeby nastapil wzrost
          sprzedazy.Redakcja
          >
          > ma najwiekszy udzial w malejacym popycie na GW.
          • sisius.monachomachijski "Nasz Dziennik" wykończy "GW"? Chyba to tzw. fak.. 19.04.06, 03:10
            silesius.monachijski1 napisał:

> nawet szefostwo Agory probuje namowic Lisa do objecia szefostwa GW (po
            > Michniku);

.czyli po prostu kup...ka..
            • silesius.monachijski1 Re: "Nasz Dziennik" wykończy "GW"? Chyba to tzw. 19.04.06, 03:22
              nie, po prostu zaczynaja normalnie, a nie ideologicznie, myslec

sisius.monachomachijski napisał:

> silesius.monachijski1 napisał:
              >
              > > nawet szefostwo Agory probuje namowic Lisa do objecia szefostwa GW (po
              > > Michniku);
              >
              > .czyli po prostu kup...ka..
              • silesius.monachijski1 Dobranoc. 19.04.06, 03:27

> nie, po prostu zaczynaja normalnie, a nie ideologicznie, myslec
                >
                > sisius.monachomachijski napisał:
                >
                > > silesius.monachijski1 napisał:
                > >
                > > > nawet szefostwo Agory probuje namowic Lisa do objecia szefostwa GW
                > (po
                > > > Michniku);
                > >
                > > .czyli po prostu kup...ka..
                >
                >
        • silesius.monachijski1 Do findzi 19.04.06, 02:35
          pozdrawiam, i zycze Tobie, sobie, nam wszystkim, wiecej obiektywizmu w
          medialnym przekazie

findzia napisała:

> Absolutnie sie z Toba zgadzam.Pare lat temu lubilam sobie poczytac Wybiorcza
          do
          >
          > poduszki.Lecz wtedy Gazeta byla wolna od maniakalnej obsesji na temat
          > Rydzyka ,RM i Kaczorkow.Teraz za duzo pisze na ten temat i nieobiektywnie.Cel
          > ma jeden poszczuc Polaka na Polaka.Ja cenie jedynie prase prawdomowna i
          > wiarygodna.Do takiej Wybiorczej nie moge zaszeregowac.Szkoda mnie zdrowia i
          > czasu na czytanie subiektywnie i wybiorczo potraktowanych artykulow.Sadze ,ze
          > nalezaloby zmienic cala redakcje Gazety,zeby nastapil wzrost
          sprzedazy.Redakcja
          >
          > ma najwiekszy udzial w malejacym popycie na GW.
          • findzia Re: Do silesius.monachijski 1 19.04.06, 04:16
            Ciesze sie ,ze mamy podobna opinie na temat Wybiorczej.Oby nas bylo
            wiecej!!.Wtedy takie pismidlo przestaloby istniec ,albo musialoby sie przestac
            mijac z prawda.Wesolych snow.
            • sisius.monachomachijski Re: Do silesius.monachijski 1 19.04.06, 04:41
              findzia napisała:

> Ciesze sie ,ze mamy podobna opinie na temat Wybiorczej.Oby nas bylo
              > wiecej!!.Wtedy takie pismidlo przestaloby istniec

oj, chyba najpierw nocnnik się wyleje..."pismidlo"...a to ci burza "muzgów"...
              nocnnik-pissmidło(co.)...moje...
            • erg_samowzbudnik Re: Do silesius.monachijski 1 19.04.06, 06:45
              findzia napisała:

> Ciesze sie ,ze mamy podobna opinie na temat Wybiorczej.Oby nas bylo
              > wiecej!!.Wtedy takie pismidlo przestaloby istniec ,albo musialoby sie
              przestac
              > mijac z prawda.Wesolych snow.

No ale co z forum? Cooooo?
    • zgodnik1 struve..wiesz więcej o Naszym Papieżu, niż... 18.04.06, 10:25
      niż Kardynał Dziwisz, najbliższy przyjaciel JPII !.. rozsiewasz kłamstwa,
      które uwłaczają pamięci JPII...Rydzyk , nigdy nie cieszył sie szacunkiem Ojca
      Świętego!... i to chyba zrozumiałe jest dla wszystkich... oszust, złodziej i
      kłamca, nie mógł być obdarzony tą łaską!
    • maruda.r Kurski wstydliwy? 18.04.06, 10:53

Prawicowe projekty w Polsce padły poprzez niemożność przebicia się do
      społeczeństwa przez barierę komunikacyjną - głosi Kurski.

Było zdejmowac spodnie w sejmie, a nie wśród towrzyszy z LPR. Wtedy bariera
      komunikacyjna zostałaby przebita.

• konrad31345 Prawda w oczy kole 18.04.06, 11:23
      To co piszą w Naszym Dzienniku jest oczywistością, na całe szczęście zmierzch
      Wybiórczej jest już bliski. Dzisiejszy dziennik jest kolejnym elementem
      przyczyniającym się do upadku monopolistycznej pozycji GW www.dziennik.pl
      • zgodnik1 konrad31345.. ty to masz marzenia!..a rydzyk? 18.04.06, 11:44
        po co tu przyłazisz?...wolisz jednak GW, niż złodzija rydzyka?
      • ziuta38 Re: Prawda w oczy kole 18.04.06, 14:08
        gdzie bedziesz publikowac swe madrosci
        po szczesliwym zmierzcu wybiorczej?
        klasyczne polskie podcinanie galezi na ktorej
        sie siedzi.
    • aquarius12 Re: "Nasz Dziennik" przejrzał media 18.04.06, 12:33
      A ja mam nadzieję, że Spingerowski Dzienk wykończy GW. Pierwszy numer jest
      bardzo obiektywny i ciekawy. W końcu nit mi ne mówi, co jest dobre a co złe.
      • maruda.r Re: "Nasz Dziennik" przejrzał media 18.04.06, 12:46
        aquarius12 napisał:

> A ja mam nadzieję, że Spingerowski Dzienk wykończy GW. Pierwszy numer jest
        > bardzo obiektywny i ciekawy. W końcu nit mi ne mówi, co jest dobre a co złe.

Prędzej wykończy rząd i Nasz Dziennik informacjami o limuzynach podstawianych
        Rydzykowi przez ministrów.

• cics Re: "Nasz Dziennik" przejrzał media 18.04.06, 13:16
          Obym nie był prorokiem , ale będziecie jescze plakać za forum , na którym
          możecie swobodnie opluwać GW.
          Widzę waszą satysfakcję,że Niemcy zniszczą GW - a czy zastanowiliście się jak
          duży procent polskiego rynku prasy ma swoich mocodawców między Renem i Odrą.
          Jak myślicie , w przypadku konfliktu polsko-niemieckiego ( nie, oczywiście nie
          zbrojnego, wystarczy finansowego) - po czyjej stronie te media staną.
          Byłbym po stronie Dziennika , gdyby był z kapitałem brytyjskim , włoskim , czy
          nawet francuskim . A tak wychodzi na to ,że cieszycie się ,że będziemy mieli
          niemiecki monopol prasowy Ale to dla was nieważne , ważne żeby popierali PiS.
          Ciekawe co zrobicie, gdy "Dziennik" będzie obiektywny aż do bólu i parę razy
          skrytykuje PiS. Zaczniecie płakać na nich na forum GW ?
          • seawolfie Re: "Nasz Dziennik" przejrzał media 18.04.06, 13:36
            Zaraz, zaraz, to Agora jest polska?

Żaden monopol nie jest dobry. Każda nowa gazeta wprowadza trochę ożywczego
            powietrza. Propaganda nienawidzi konkurencji, bo wymaga pełnej jednomyślności w
            chórze. Stąd nienawiść do małych mediów, jak RM, czy Nowy Dziennik, bo burzą
            jednolity obraz, zmuszają do myślenia i sieja zwątpienie w nieomylność salonu.
            • cics Re: "Nasz Dziennik" przejrzał media 18.04.06, 14:21
              seawolfie napisał:
              > Zaraz, zaraz, to Agora jest polska?

Jest polską spółką giełdową, której zarząd jest w Polsce i płaci polskie
              podatki nie kombinując z transferami dochodów za granicę
              Niezależnie od filosemickich poglądów wielu jej czołowych redaktorów, są oni
              Polakami ,niezależnie od tego jak się nazywali ich ojcowie, i myślę, że bliżej
              im do polskiej racji stanu niż wydawcy "Dziennika".
              Zwróć uwagę na to ,że Adam Michnik przesiedział za Polskę ładnych parę lat w
              polskich więzieniach, mieszka "od zawsze" w Polsce , ma za sobą to samo co ty i
              ja dziedzictwo kulturowe polskiej szkoły - czyli to ,czego nigdy nie będzie
              mieć właściciel Axel Springer Verlag.
    • indeed4 Z którego roku pochodzi ta wypowiedź papieża ? 18.04.06, 13:17
      j.w.
    • ziuta38 [...] 18.04.06, 13:42
      • silesius.monachijski1 [...] 18.04.06, 23:57
    • ziuta38 Re: "Nasz Dziennik" przejrzał media 18.04.06, 13:47
      JPII po wysluchaniu radyjamaryja zamowil pielgrzymke do Jerozolimy aby
      prosic o wybaczenie za antysemityzm radia.
      takie sa fakty.
    • agnes6 Re: wpisujcie się tutaj 18.04.06, 14:38
      Wy wszyscy poszkodowani przez Kaczyńskich, Rydzyka, cenzurę oraz wszystkie
      kliki i koterie stowarzyszone z IV Rzeczpospolitą.
      • maruda.r Re: wpisujcie się tutaj 18.04.06, 14:42
        agnes6 napisała:

> Wy wszyscy poszkodowani przez Kaczyńskich, Rydzyka, cenzurę oraz wszystkie
        > kliki i koterie stowarzyszone z IV Rzeczpospolitą.

Wpisałem się.

• findzia A co to nieprawda? 18.04.06, 17:06
      Ja zgadzam sie z opinia zamiaszczona w ND .Prawde napisali,ze az sie
      zdziwilam ,ze Wyborcza porusza te temat.Czyzby liczyli na sprzeciw czytelnikow.
    • kobieta9 a o tym fragmencie Wroński zapomniał... 18.04.06, 21:46
      Julia M. Jaskólska: Problem wieloletniego zastępcy Michnika to już jednak nie
      domysły...
      Antoni Macierewicz: Ernest Skalski, wieloletni zastępca Adama Michnika i główny
      polityczny strateg gazety, także w sprawie dekomunizacji i lustracji, jest
      odnotowany w archiwach jako tajny współpracownik Departamentu III MSW, czyli
      tego, który zwalczał opozycję antykomunistyczną. Można więc powiedzieć, że
      w "Gazecie" robił dokładnie to samo, co przedtem w SB: zwalczał antykomunistów.
      Rzeczywiście, jest kwestia pewnej skłonności "Gazety Wyborczej" do bronienia i
      wynoszenia na piedestał ludzi, którzy byli związani z SB, i to w wymiarze
      międzynarodowym, czy to na Węgrzech, w Niemczech czy gdzie indziej. "Gazeta"
      zawsze staje po stronie agentury.

Julia M. Jaskólska: W "Wyborczej" był lub jest jeszcze Lesław Maleszka, który
      przyznał się do współpracy z bezpieką, i w tym środowisku atakowanie lustracji
      nie dziwi. Jak jednak wytłumaczyć, że tygodnik "Wprost" ogłosił w zeszłym roku
      list popierający lustrację dziennikarzy, podczas gdy naczelny tygodnika jest
      oskarżany o współpracę z bezpieką jako TW "Rycerz"?
      Antoni Macierewicz: Najpierw co do Maleszki. To prawda, że się przyznał, ale
      dopiero wówczas, gdy nie miał już wyjścia, bo jego koledzy dysponowali dowodami
      i mu o tym powiedzieli. Maleszka przedtem pisał często teksty antylustracyjne,
      tworzył ten "front antylustracyjny". Teraz schowano go na zaplecze. Jeśli
      chodzi o "Wprost", to trzeba pamiętać, że jest on narzędziem pewnej grupy
      frakcyjnej wywodzącej się z PZPR, i w ramach walk wewnętrznych to środowisko
      wykorzystuje narzędzia, które mogą doprowadzić do uzyskania przewagi. W ramach
      tej taktyki "Wprost" publikowało też niesłychanie interesujące - mam nadzieję,
      że prawdziwe - informacje na temat pana Kwaśniewskiego.

Dla zainteresowanych cały wywiad:
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060415&id=my13.txt
      • sisius.monachomachijski Psychomacierewicz chwyta się..... 19.04.06, 00:53
        kobieta9 napisała:

> Antoni Macierewicz: Ernest Skalski, wieloletni zastępca Adama Michnika i
        >główny polityczny strateg gazety, także w sprawie dekomunizacji i lustracji,
        >jest
        > odnotowany w archiwach jako tajny współpracownik Departamentu III MSW, czyli
        > tego, który zwalczał opozycję antykomunistyczną. Można więc powiedzieć, że
        > w "Gazecie" robił dokładnie to samo, co przedtem w SB: zwalczał
        antykomunistów.

..nie tyle sitwy, lecz prawdziwie niewyobrażalnej gonitwy....jedna kupa goni
        następną...autor i cytatorka tkwią głęboko w pewnym dole, do którego zwykle
        nikt nie zagląda..kloa..ym
        • silesius.monachijski1 Re: Psychomacierewicz chwyta się..... 19.04.06, 01:01
          nie uzywaj sobie na komentatorce; Michnik - dla niepoznaki - "skazal Skalskiego
          na banicje" do Rzepy; m.in. z tego powodu zdecydowal sie w koncu odejsc z Rzepy
          Rybinski (po tym, jak Gauden wczesniej "pogonil" Wildsteina); okazuje sie, ze
          SB-ccy kapusie maja sie w Polsce calkiej dobrze (Maleszka dalej wspolpracuje z
          GW)

> kobieta9 napisała:
          >
          > > Antoni Macierewicz: Ernest Skalski, wieloletni zastępca Adama Michnika i
          > >główny polityczny strateg gazety, także w sprawie dekomunizacji i lustracj
          > i,
          > >jest
          > > odnotowany w archiwach jako tajny współpracownik Departamentu III MSW, cz
          > yli
          > > tego, który zwalczał opozycję antykomunistyczną. Można więc powiedzieć, ż
          > e
          > > w "Gazecie" robił dokładnie to samo, co przedtem w SB: zwalczał
          > antykomunistów.
          >
          > ..nie tyle sitwy, lecz prawdziwie niewyobrażalnej gonitwy....jedna kupa goni
          > następną...autor i cytatorka tkwią głęboko w pewnym dole, do którego zwykle
          > nikt nie zagląda..kloa..ym
          • sisius.monachomachijski Re: Psychomacierewicz chwyta się..... 19.04.06, 01:07

> zdecydowal sie w koncu odejsc z Rzepy
            >
            > Rybinski (po tym, jak Gauden wczesniej "pogonil" Wildsteina

biedak, "odszedł"....no gdzie? do Foley'a...na znienawidzony (za wykryte
            kopiowanie!) germański żołd. Oj coś rybka lubi sobie poużywać...
            • silesius.monachijski1 Re: Psychomacierewicz chwyta się..... 19.04.06, 01:14
              nieprawde piszesz; trzymal sie dlugo w Rzepie, bo mial nadzieje, ze Gauden
              odejdzie; po ostatniej "szopce" z wyborem "nowego" naczelnego Rzepy (Gauden
              pozostal) Rybinski nie wytrzymal; i dobrze

>
              > > zdecydowal sie w koncu odejsc z Rzepy
              > >
              > > Rybinski (po tym, jak Gauden wczesniej "pogonil" Wildsteina
              >
              > biedak, "odszedł"....no gdzie? do Foley'a...na znienawidzony (za wykryte
              > kopiowanie!) germański żołd. Oj coś rybka lubi sobie poużywać...
              • sisius.monachomachijski Dla mnie Rybiński jest nieobiektywny.... 19.04.06, 01:26
                ..ot tak..i żadne dywagacje z Gaudenem tego nie zmienią. A alians ze
                Sprignerem...no cóż czytelnicy i historia to (d)ocenią.....
                • silesius.monachijski1 Re: Dla mnie Rybiński jest nieobiektywny.... 19.04.06, 01:32
                  juz "docenili"; Rzepa coraz bardziej stacza sie do kolejnej "przybudowki" GW:
                  po TP i patu innych; wiedzial, kiedy trzeba odejsc; s.p.Lukasiewicz pewnie w
                  grobie sie przewraca: tyle dobrej roboty poszlo na nic

> ..ot tak..i żadne dywagacje z Gaudenem tego nie zmienią. A alians ze
                  > Sprignerem...no cóż czytelnicy i historia to (d)ocenią.....
                  • sisius.monachomachijski Re: Dla mnie Rybiński jest nieobiektywny.... 19.04.06, 02:15

> juz "docenili"; Rzepa coraz bardziej stacza sie

"a kto w kolejce tej czeka"? jakoś tak widzę tlenowcopodobnego no i nocnnik
                    dołączy do tylnej-czołówki...
                    • silesius.monachijski1 Re: Dla mnie Rybiński jest nieobiektywny.... 19.04.06, 02:20
                      caly dzial prawny Rzepy (kiedys za Lukasiewicza bardzo interesujacy) "padl";
                      Rybinski chcial odejsc po "wyrzuceniu" Wildsteina; ale przyjazn z Lukasiewiczem
                      nie pozwalala mu na to; teraz, kiedy znow "zatwierdzili" Gaudena (jak na plenum
                      KC PZPR) odszedl; i dobrze

>
                      > > juz "docenili"; Rzepa coraz bardziej stacza sie
                      >
                      > "a kto w kolejce tej czeka"? jakoś tak widzę tlenowcopodobnego no i nocnnik
                      > dołączy do tylnej-czołówki...
                      • sisius.monachomachijski Re: Dla mnie Rybiński jest nieobiektywny.... 19.04.06, 02:30

> caly dzial prawny Rzepy (kiedys za Lukasiewicza bardzo interesujacy) "padl";

????? agentura Gazety?

> Rybinski chcial odejsc po "wyrzuceniu" Wildsteina; ale przyjazn z
                        Lukasiewiczem nie pozwalala mu na to; teraz, kiedy znow "zatwierdzili" Gaudena
                        (jak na plenum KC PZPR) odszedl; i dobrze

oj si(le)sius czas kończyć te sprzeczne razgawory, to nie 1952 rok, a my nie w
                        Stalinowriemii...

• silesius.monachijski1 Re: Dla mnie Rybiński jest nieobiektywny.... 19.04.06, 02:33
                          alez oczywiscie: Agora przejmie Rzepe, i bezdie "po ptokach"; zostanie smecz,
                          abp. Zycinski, i "pozyskany" z GW agent SB-ecki Skalski; troche szkoda Rzepy,
                          ale: mowi sie trudno; cala robota Fikusa i Lukasiewicza na nic

>
                          > > caly dzial prawny Rzepy (kiedys za Lukasiewicza bardzo interesujacy) "pad
                          > l";
                          >
                          > ????? agentura Gazety?
                          >
                          > > Rybinski chcial odejsc po "wyrzuceniu" Wildsteina; ale przyjazn z
                          > Lukasiewiczem nie pozwalala mu na to; teraz, kiedy znow "zatwierdzili"
                          Gaudena
                          > (jak na plenum KC PZPR) odszedl; i dobrze
                          >
                          > oj si(le)sius czas kończyć te sprzeczne razgawory, to nie 1952 rok, a my nie
                          w
                          > Stalinowriemii...
                          >
                          • sisius.monachomachijski Re: Dla mnie Rybiński jest nieobiektywny.... 19.04.06, 02:44

> ale: mowi sie trudno; cala robota Fikusa i Lukasiewicza na nic
                            >

ty redaktorów niepospolitych, prawych i obiektywnych do swych chamoobronnych
                            (kto to napisał? - nagroda!) tricków nie mieszaj...
                            • silesius.monachijski1 Re: Dla mnie Rybiński jest nieobiektywny.... 19.04.06, 02:49
                              Michnik nawet butow nie moglby im czyscic; nie dorastal do nich w zadnym calu

>
                              > > ale: mowi sie trudno; cala robota Fikusa i Lukasiewicza na nic
                              > >
                              >
                              > ty redaktorów niepospolitych, prawych i obiektywnych do swych chamoobronnych
                              > (kto to napisał? - nagroda!) tricków nie mieszaj...
                              • sisius.monachomachijski a kto siedział w pierdlu czyścibucie... 19.04.06, 03:03
                                ...abstahuje'ący.....
                                • silesius.monachijski1 Re: a kto siedział w pierdlu czyścibucie... 19.04.06, 03:20
                                  zalezy, kto, w jakim pierdlu siedzial, i kto mogl wysylac grypsy i listy do
                                  owczesnego szefa MSW, nazywajac go pozniej "czlowiekiem honoru"; nie chce sie
                                  tutaj nad tym rozwodzic; kto zna tamte realia, ten wiem o kim, i o czym mowie

> ...abstahuje'ący.....
    • antykagan [...] 18.04.06, 22:18
      • silesius.monachijski1 Gratuluje forumowy "pajacu" 18.04.06, 23:14
        Dziennik zaprzaglö do wspolpracy Zygmunta Baumana (tez pewnie"szkop") i Macieja
        Rybinskiego. Do tego dochodzi Krasnodebski i wielu, wielu innych POLSKICH
        intelektualistow i publicystow; a GW? ma tylko ten swoj styropian: czyli
        Michnika i reszte; Adios Amigos!

antykagan napisał:

>
        > > Wronski; z ta wasza zalosna, anty-rydzykowa propaganda, stajecie sie cora
        > z
        > > bardziej smieszni. Na tym tle rozblysnie nowa gwiazda w polskich mediach,
        >
        > czyli
        > >
        > > Dziennik (wystarczy przeczytac w dzisiejszym 1 wydaniu, kto i jak tam pis
        > ze:
        > > takich bzdet jak Wronski - medialna fajtlapa - nikt tam nie pisze). A GW?
        > No
        > > coz za niedlugo nowa stypa "U Szwejka": po "Nowym Dniu" trza bedzie w mor
        > zu
        > > wodki utopic i GW
        >
        >
        > A tobie szkopski psycholu od kiedy sie podoba niemiecka prasa? Jeszcze
        niedawno
        >
        > ujadałeś tutaj, jak to Polacy są zniewoleni przez niemiecką prasę (w Polsce).
        A
        >
        > teraz nędzny szmaciarzu cieszysz się ze Springera?
        • sisius.monachomachijski Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 00:37

> Dziennik zaprzaglö do wspolpracy Zygmunta Baumana i Macieja
          > Rybinskiego. Do tego dochodzi Krasnodebski i wielu, wielu innych POLSKICH

jasne, jedynych prawdziwie polskich Polaków...oj, coś Rzepa będzie liczyć
          nakład...spadający
          • silesius.monachijski1 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 00:43
            zas GW bedzie "suto oblewac" spadek nakladu "U Szwejka", jak to zrobili, kiedy
            padl "Nowy Dzien" (ciekawe, ze dokladnie opisal to FAZ we wczorajszym wydaniu)

>
            > > Dziennik zaprzaglö do wspolpracy Zygmunta Baumana i Macieja
            > > Rybinskiego. Do tego dochodzi Krasnodebski i wielu, wielu innych POLSKICH
            >
            >
            > jasne, jedynych prawdziwie polskich Polaków...oj, coś Rzepa będzie liczyć
            > nakład...spadający
            • sisius.monachomachijski Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:02

> zas GW bedzie "suto oblewac" spadek nakladu "U Szwejka",

ciekawe, gdzie to będzie o(b)lewał Axel Foley... może u Hawełki sejmowego wśród
              cierpiących piskamratów. Napewno Bild zamieści pełny repotaż z płytą dvd
              ("Polska szykanuje niemiecki kapitał")......
              • silesius.monachijski1 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:07
                u Hawelki to pewnie Rokita, po spotkaniu z Parandowska w Piwnicy pod Baranami;
                Skrzyneckiemu do piet nie siega, ale kabareciarz z niego niezly

>
                > > zas GW bedzie "suto oblewac" spadek nakladu "U Szwejka",
                >
                > ciekawe, gdzie to będzie o(b)lewał Axel Foley... może u Hawełki sejmowego
                wśród
                >
                > cierpiących piskamratów. Napewno Bild zamieści pełny repotaż z płytą dvd
                > ("Polska szykanuje niemiecki kapitał")......
            • ziuta38 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:02
              podniecacie sie spadkami nakladu
              a przyczyna jest rozwoj internetu,
              nie zas linia polityczna.
              trzeba sobie tez zdac sprawe ze grupy ludzi mniej wyksztalconych oraz
              ludzie nieobyci z internetem ciagle zostana przy "hard copy".
              stad tez mozliwe jest ze przy ciaglym spadku nakladu gazety wyborczej
              naklady prasy religijnej i pseudoprawicowej wzrosna troche.
              ale to tylko prognozy na pare lat maksimum.
              prasa papierowa ma raczej mroczna przyszlosc.
              wystarczy zapoznac sie z trendami wydzialow dziennikarskich
              czolowych uczelni amerykanskich.
              wczesniej czy pozniej prawicowe media otworza forumy dyskusyjne
              takie jak forum gazety,bo w przeciwnym razie zostania im tylko
              mohery.
              • silesius.monachijski1 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:12
                wiele mediow prawicowych juz dawno otworzylo fora (m.in. Fronda); nie w tym
                problem; GW atrala sie eksponowac jako medium liberalne, otawrte dla
                wszystkich; ostatnie nagonki na RM, Rydzyka i PiS sprawily, ze jest coraz
                czesciej postrzegana jako medium propagujace jedna "sluszna" ideologie
                tzw. "politycznej poprawnosci"; Dzennik Springera zmusi ich do przemyslenia ich
                linii programowej; bo ten dziennik probuje im odebrac to, co od lat bylo ich
                silnym punktem - niezaleznosc wypowiedzi i opinii; do tego dochodzi cena: 1,5
                PLN za egzamplarz; ludzie czytaja gazety (nie tylko ja); tylko, ze nikt nie
                chce czytac wspolczesnych "czerwonych ksiazeczek Mao"; a do tego poziomu -
                zdaje sie - zeszla GW

ziuta38 napisał:

> podniecacie sie spadkami nakladu
                > a przyczyna jest rozwoj internetu,
                > nie zas linia polityczna.
                > trzeba sobie tez zdac sprawe ze grupy ludzi mniej wyksztalconych oraz
                > ludzie nieobyci z internetem ciagle zostana przy "hard copy".
                > stad tez mozliwe jest ze przy ciaglym spadku nakladu gazety wyborczej
                > naklady prasy religijnej i pseudoprawicowej wzrosna troche.
                > ale to tylko prognozy na pare lat maksimum.
                > prasa papierowa ma raczej mroczna przyszlosc.
                > wystarczy zapoznac sie z trendami wydzialow dziennikarskich
                > czolowych uczelni amerykanskich.
                > wczesniej czy pozniej prawicowe media otworza forumy dyskusyjne
                > takie jak forum gazety,bo w przeciwnym razie zostania im tylko
                > mohery.
              • sisius.monachomachijski Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:16
                ziuta38 napisał:

> trzeba sobie tez zdac sprawe ze grupy ludzi mniej wyksztalconych oraz
                > ludzie nieobyci z internetem ciagle zostana przy "hard copy".

zgoda absolutna...(samabrona na forum = jola szt.1),

> stad tez mozliwe jest ze przy ciaglym spadku nakladu gazety wyborczej

skąd ta prognoza?... nocnnik może raczej "pomóc" Rzepie, sądząc po składzie
                redakcyjnym,

> wczesniej czy pozniej prawicowe media otworza forumy dyskusyjne
                > takie jak forum gazety

kiedy? Czekamy od lat (rydzyk np.). Wolne fora dla nich to: 1. zagrożenie dla
                czystości propagowanych myśli, 2. niepotzrebne wydatki, bo istnieje pkt1.
                • silesius.monachijski1 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:22
                  Wywiad z krad. Deskurem (skonczyl wlasnie 80 lat; Europejczyk; Polak,
                  pochodzacy z francuskiej rodziny, osiadlej w Polsce) - fragmenty:

A czy Ojciec Święty Jan Paweł II tu, w Watykanie, słyszał Radio Maryja?
                  - Przede wszystkim zawsze, przy każdej okazji bardzo je popierał. Kłopoty Radia
                  Maryja z polskim Episkopatem uważał za zwyczajny spór między zakonem a
                  biskupami. Kiedyś ktoś powiedział mu, że Radio Maryja zajmuje się polityką, a
                  on w odpowiedzi zapytał: A czym zajmuje się Konferencja Episkopatu Polski?

Ksiądz kardynał powiedział, że Ojciec Święty Jan Paweł II prosił Eminencję, aby
                  bronił Radia Maryja...
                  - Tak, to jest prawda. Zgadza się. Prosił. Prosił, żeby bronić Radia Maryja i
                  to z dwóch tytułów, które zawarte są w jego nazwie: "Radio" - środek
                  społecznego przekazu, i "Maryja" - to z kolei moje zajęcia związane z
                  mariologią.

> ziuta38 napisał:
                  >
                  > > trzeba sobie tez zdac sprawe ze grupy ludzi mniej wyksztalconych oraz
                  > > ludzie nieobyci z internetem ciagle zostana przy "hard copy".
                  >
                  > zgoda absolutna...(samabrona na forum = jola szt.1),
                  >
                  > > stad tez mozliwe jest ze przy ciaglym spadku nakladu gazety wyborczej
                  >
                  > skąd ta prognoza?... nocnnik może raczej "pomóc" Rzepie, sądząc po składzie
                  > redakcyjnym,
                  >
                  > > wczesniej czy pozniej prawicowe media otworza forumy dyskusyjne
                  > > takie jak forum gazety
                  >
                  > kiedy? Czekamy od lat (rydzyk np.). Wolne fora dla nich to: 1. zagrożenie dla
                  > czystości propagowanych myśli, 2. niepotzrebne wydatki, bo istnieje pkt1.
                  • sisius.monachomachijski Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:32

> Wywiad z krad. Deskurem

zbaczasz i przeinaczasz zagadnienia. JPII!!! tego (o RM) nie powiedział.
                    Kardynała pozostaw w spokoju.....
                    • silesius.monachijski1 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:34
                      "Panu Bodu dziekuje za to wspaniale dzielo, jakim jest Radio Maryja"; RM
                      codziennie te Jego slowa puszcza na antenie

>
                      > > Wywiad z krad. Deskurem
                      >
                      > zbaczasz i przeinaczasz zagadnienia. JPII!!! tego (o RM) nie powiedział.
                      > Kardynała pozostaw w spokoju.....
                      • sisius.monachomachijski Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:40

> "Panu Bodu dziekuje za to wspaniale dzielo, jakim jest Radio Maryja";

..stare (96'?) i wyjęte z kontekstu. Gruuuubo przed "dokonaniami" wspaniałego
                        dzieła
                        • silesius.monachijski1 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:46
                          Potem tze tak bylo; kiedy bylem na prywatnej audiencji u JP II w 2003 roku, to
                          tez tak mowil; obawial sie jedynie, ze "zawodowcy" medialni za wszelka cene
                          beda sie starali wykonczyc o. Rydzyka, probujac go prowokowac; i ze ma ciezka
                          walke przed soba; ani wtedy, ani z tego, co wczesniej czytalem, nie wynikalo,
                          ze JP II oskarza RM o antysemityzm; Michnika JP II przyjal ostatni raz w
                          polwoie lat 90-tych; wiedzial, co "knuje"

>
                          > > "Panu Bodu dziekuje za to wspaniale dzielo, jakim jest Radio Maryja";
                          >
                          > ..stare (96'?) i wyjęte z kontekstu. Gruuuubo przed "dokonaniami" wspaniałego
                          > dzieła
                          • sisius.monachomachijski Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 02:01

> Michnika JP II przyjal ostatni raz w
                            > polwoie lat 90-tych; wiedzial, co "knuje"
                            >

no i co z tego? poczytaj sobie mnie.....odnieś do....?

"Mnichy jakoby przez pokorę, dla zaparcia się nawet nazwiska familii,
                            przybierają sobie imię inne przy profesji. Jedni od święta, które przypadało w
                            dzień tej uroczystości, drudzy od świętego, którego unie nosili na świecie. I
                            tak, był kto Józefem na świecie, w zakonie może się przezwać Egidiuszem od s.
                            Józefa. Będzie czynił profesją w święto N. Panny Bolesnej, to się może przezwać
                            np. Marek od siedmiu boleści.
                            • silesius.monachijski1 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 02:13
                              GW krzyknela (pewnie za zgoda michnika) x.Jankowskiego, ktory tak Michnikowi,
                              Kuroniowi i wielu innym pomagal, "pedofilem"; przeprosili go za te oskarzenia?
                              nazwali o. Hejmo (bez procesu i bez wyroku) "szpiclem (tez skazali na smierc
                              cywilna); przeprosili? a Niezabitowska i Walese bronia jak "reduty Ordona"

>
                              > > Michnika JP II przyjal ostatni raz w
                              > > polwoie lat 90-tych; wiedzial, co "knuje"
                              > >
                              >
                              > no i co z tego? poczytaj sobie mnie.....odnieś do....?
                              >
                              > "Mnichy jakoby przez pokorę, dla zaparcia się nawet nazwiska familii,
                              > przybierają sobie imię inne przy profesji. Jedni od święta, które przypadało
                              w
                              > dzień tej uroczystości, drudzy od świętego, którego unie nosili na świecie. I
                              > tak, był kto Józefem na świecie, w zakonie może się przezwać Egidiuszem od s.
                              > Józefa. Będzie czynił profesją w święto N. Panny Bolesnej, to się może
                              przezwać
                              >
                              > np. Marek od siedmiu boleści.
                              • sisius.monachomachijski Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 02:38

> GW krzyknela (pewnie za zgoda michnika) x.Jankowskiego,

nazwałbym twe -pociny wy- , ale to by było na kredyt....

> nazwali o. Hejmo (bez procesu i bez wyroku) "szpiclem (tez skazali na smierc
                                > cywilna); przeprosili?

a za co? paplał mit-men bez umiaru...ma za swoje
                                • silesius.monachijski1 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 02:47
                                  Michnik tez papla; i co "ma za swoje"?

>
                                  > > GW krzyknela (pewnie za zgoda michnika) x.Jankowskiego,
                                  >
                                  > nazwałbym twe -pociny wy- , ale to by było na kredyt....
                                  >
                                  > > nazwali o. Hejmo (bez procesu i bez wyroku) "szpiclem (tez skazali na smi
                                  > erc
                                  > > cywilna); przeprosili?
                                  >
                                  > a za co? paplał mit-men bez umiaru...ma za swoje
                                  • sisius.monachomachijski Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 03:05

> Michnik tez papla; i co "ma za swoje"?
                                    >

największą opiniotwórczą gazetę w Polsce....mało?
                                    • silesius.monachijski1 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 03:21
                                      chciales powiedziec "mial"; zobaczymy za rok; "Dziennik" go na lopatki rzuci

>
                                      > > Michnik tez papla; i co "ma za swoje"?
                                      > >
                                      >
                                      > największą opiniotwórczą gazetę w Polsce....mało?
                                      • sisius.monachomachijski Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 04:46

> ....."Dziennik" go na lopatki rzuci
                                        >

Nasz? Dziennik? jakis taki dychawiczny i podobny.........
                  • ziuta38 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:33
                    JPIIpo usluszeniu na zywo rozmow niedokonczonych
                    zamowil pielgrzymke do Jerozolimy,gdzie
                    zlozyl przeprosiny pod slynna sciana placzu.
                    • silesius.monachijski1 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:36
                      a moze chcial przeprosic za polska "zydokomune", ktora - podobnie jak wiekszosc
                      Zydow amerykanskich (stad tez i samobojstwo Szmula Zygielbojma) - z
                      obojetnoscia i lekcewazeniem patrzyla na zaglade Zydow w niemieckich obozach
                      zaglady na terenie Polski?

ziuta38 napisał:

> JPIIpo usluszeniu na zywo rozmow niedokonczonych
                      > zamowil pielgrzymke do Jerozolimy,gdzie
                      > zlozyl przeprosiny pod slynna sciana placzu.
                      • ziuta38 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:46
                        zydzi amerykanscy sa pelni troski o Izrael tak jak i ty jestes
                        pelen troski o Polske,ale to jest troska korespondencyjna,
                        troska bez ponoszenia kosztow eksperymentu,troska niewiele
                        kosztujaca.
                        uzywanie autorytetu JPII do obrony linii politycznej radia
                        mieniacego sie glosem katolickim w twoim domu jest pajacowaniem
                        na najwyzszym poziomie.
                        jestem pewien ze linia radia wkrotce wroci do swych katolickich
                        korzeni.
                        a rydzyk moze zalozyc ocs na swoj i twoj gust ale nie pod szyldem
                        Maryi
                        • silesius.monachijski1 Re: Gratuluje forumowy "pajacu" 19.04.06, 01:51
                          mylisz sie, co do o. Rydzyka; beda zajmowali sie sparwami spolecznymi;
                          przypomne Ci jedynie, ze tzw. "rewolucja gozdzikow" w Portugalii w 1974 nie
                          bylaby mozliwa, gdyby nie katolickie radio "Renescenca"; nadana przez nich -
                          wtedy zakazana - piosenka "Grendola vila morena" byla sygnalem do rozpoczecia
                          puczu; to akurat postepowcy uwazaja za rzecz godna przypomnienia; pewnie cos
                          sie w RM zmieni; jednak wypowiedz abp. Michalika - demokratycznie wybranego
                          przewodniczacego konferencji Episkopatu Polski (w tym i ostar krytyka TP,
                          dodatku "religejnego" do GW) nie pozostawia zludzen; plonne wasze nadzieje

ziuta38 napisał:

> zydzi amerykanscy sa pelni troski o Izrael tak jak i ty jestes
                          > pelen troski o Polske,ale to jest troska korespondencyjna,
                          > troska bez ponoszenia kosztow eksperymentu,troska niewiele
                          > kosztujaca.
                          > uzywanie autorytetu JPII do obrony linii politycznej radia
                          > mieniacego sie glosem katolickim w twoim domu jest pajacowaniem
                          > na najwyzszym poziomie.
                          > jestem pewien ze linia radia wkrotce wroci do swych katolickich
                          > korzeni.
                          > a rydzyk moze zalozyc ocs na swoj i twoj gust ale nie pod szyldem
                          > Maryi
                      • sisius.monachomachijski przystopuj swój (inny)semityzm..... 19.04.06, 01:48

> a moze chcial przeprosic za polska "zydokomune",

...dziś jest pewna rocznica, więc to uszanuj...

"Dziś z uczniami warszawskich szkół Traktem Męczeństwa i Walki Żydów przejdzie
                        jak co roku, omijając oficjalne uroczystości, Marek Edelman, ostatni żyjący
                        przywódca powstania"
                        miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3291004.html
                        • silesius.monachijski1 Re: przystopuj swój (inny)semityzm..... 19.04.06, 01:54
                          zawsze szanowalem Marka Edelmana za dzielna postawe w gettcie; obecnie - jako
                          czlonek UW (moze teraz PD), jest dzialaczem politycznym; i jego wypowiedz o
                          artykule Michalkiewicza to wypowiedz dzialacza partyjnego; Michalkiewicz nie
                          powiedzial nic antysemickiego; zaapeluj lepiej do p. Edelmana, zeby "wyluzowal"

>
                          > > a moze chcial przeprosic za polska "zydokomune",
                          >
                          > ...dziś jest pewna rocznica, więc to uszanuj...
                          >
                          > "Dziś z uczniami warszawskich szkół Traktem Męczeństwa i Walki Żydów
                          przejdzie
                          > jak co roku, omijając oficjalne uroczystości, Marek Edelman, ostatni żyjący
                          > przywódca powstania"
                          > miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3291004.html
                          • sisius.monachomachijski ciągle: przystopuj swój (inny)semityzm..... 19.04.06, 02:07

> zawsze szanowalem Marka Edelmana za dzielna postawe w gettcie; obecnie - jako
                            > czlonek UW (moze teraz PD), jest dzialaczem politycznym; i jego wypowiedz o
                            > artykule Michalkiewicza to wypowiedz dzialacza partyjnego; Michalkiewicz nie
                            > powiedzial nic antysemickiego; zaapeluj lepiej do p. Edelmana,
                            zeby "wyluzowal"

rekapituljąc, Edelman kiedyś +- tak, teraz paskudny, niemal czołowy światowy
                            żyd, niech odda pokłon p. Michal......walczącemu o pojednanie Polaków i innych
                            mniejszych obywateli...
                            • silesius.monachijski1 Re: ciągle: przystopuj swój (inny)semityzm..... 19.04.06, 02:15
                              jezeli czlowiek - nawet tak zasluzony, jak Edelman - glupstwa wygaduje, to - ze
                              wzgledu ne jego wczesniejsze zaslugi - nie mam prawa go krytykowac? jezeli
                              Gross glupstwa o jedwabynm wypisuje, a nie wspomina o zbrodni w Koniucham, to
                              co? tez mam milczec? i jestem antysemita? nowa cenzura?

>
                              > > zawsze szanowalem Marka Edelmana za dzielna postawe w gettcie; obecnie -
                              > jako
                              > > czlonek UW (moze teraz PD), jest dzialaczem politycznym; i jego wypowiedz
                              > o
                              > > artykule Michalkiewicza to wypowiedz dzialacza partyjnego; Michalkiewicz
                              > nie
                              > > powiedzial nic antysemickiego; zaapeluj lepiej do p. Edelmana,
                              > zeby "wyluzowal"
                              >
                              > rekapituljąc, Edelman kiedyś +- tak, teraz paskudny, niemal czołowy światowy
                              > żyd, niech odda pokłon p. Michal......walczącemu o pojednanie Polaków i
                              innych
                              > mniejszych obywateli...
                              • sisius.monachomachijski rekapitulując 19.04.06, 02:21

> jezeli czlowiek - nawet tak zasluzony, jak Edelman - glupstwa wygaduje

stop the fc...prawdę wielki mądry człowiek mówi i tyle...resztę miłosiernie
                                pominę...

"Koniucham" (blada?)
                                • silesius.monachijski1 Re: rekapitulując 19.04.06, 02:24
                                  wies Koniuchy; poczytaj, co tam sie w czasie II wojny zadrzylo, i kto to
                                  zrobil; po prostu pogrom (i nie w Kielcach); zas Edelman glupoty powipysywal;
                                  kto go podpuscil i dlaczego?

>
                                  > > jezeli czlowiek - nawet tak zasluzony, jak Edelman - glupstwa wygaduje
                                  >
                                  > stop the fc...prawdę wielki mądry człowiek mówi i tyle...resztę miłosiernie
                                  > pominę...
                                  >
                                  > "Koniucham" (blada?)
                                  • sisius.monachomachijski Re: rekapitulując 19.04.06, 02:40

> wies Koniuchy; poczytaj,

> "Koniucham" (blada?)

a ty poczytaj niejaką fb-ą, podobne koniuchacje...

• silesius.monachijski1 Re: rekapitulując 19.04.06, 02:48
                                      acha, czyli jestes jednak rasista; tylko "wlasciwe" ofiary zasluguja na
                                      upamietnienie; gratuluje

>
                                      > > wies Koniuchy; poczytaj,
                                      >
                                      > > "Koniucham" (blada?)
                                      >
                                      > a ty poczytaj niejaką fb-ą, podobne koniuchacje...
                                      >
    • silesius.monachijski1 Re: "Obiektywizowac" bedzie Dziennik Springera, H 19.04.06, 00:13
      przynajmniej w jednym sie zgadzamy; a tak powaznie, to GW bedzie miala z
      Dziennikiem duzy problem; skoro Cezary Michalksi (pierwszy maz Manueli
      Gretkowskiej - ostatnio "bohaterki" GW) zostal szefem "Opinii", i "wygral" do
      wspolpracy Baumana i Rybinskiego, to GW bedzie sie musiala mocno wysilic, zeby
      na nowo sie uwiarygodnic; te codzienne nagonki na RM, Ryzdyka i PiS juz nikogo
      ani nie bawia, ani nie przekonuja; stad moja przekonanie o "obiektywizacji" GW
      przez "Dziennik"; pozdrawiam (tym razem bez jarmulki na glowie)

ziuta38 napisał:

> tak tez myslalam.
      • sisius.monachomachijski niestety, już pobieżnym przejrzeniu... 19.04.06, 00:20

> Cezary Michalksi ....zostal szefem "Opinii", i "wygral" do
        > wspolpracy Baumana i Rybinskiego,

...zestawu redaktorów obiektywizm i bezstronność nocnika można między bajki
        włozyć, pan Michalski na czele Opinii to chyba żart...Czy Springer nie wie co
        czyni?
        • silesius.monachijski1 Re: niestety, już pobieżnym przejrzeniu... 19.04.06, 00:41
          Napisz "Powrot czlowieka bez wlasciwosci", jedna z najbardziej nagradzanych
          ksiazek, to potem rozsadnie podyskutujemy; mozesz oczywiscie zamiescic plakat -
          fotomontaz umierajacego papieza JP II z traba slonia, i bedziesz "artysta" jak
          Nieznalska; najlepszy monachijski teatr Kammerspiele, posluzyl sie ta
          prymitywna prowokacja w celach reklamowych. GW pewnie tez nie mialaby
          skrupulow; mieli je monachijski kard.Wetter, ewangelicy i Polonia monachijska;
          .
          www.polonikmonachijski.de/36456/81224.html?*session*id*key*=*session*id*val*

>
          > > Cezary Michalksi ....zostal szefem "Opinii", i "wygral" do
          > > wspolpracy Baumana i Rybinskiego,
          >
          > ...zestawu redaktorów obiektywizm i bezstronność nocnika można między bajki
          > włozyć, pan Michalski na czele Opinii to chyba żart...Czy Springer nie wie co
          > czyni?
      • ziuta38 Re: "Obiektywizowac" bedzie Dziennik Springera, H 19.04.06, 00:51
        czy Bauman to ten z marca 1968?
        • silesius.monachijski1 Re: "Obiektywizowac" bedzie Dziennik Springera, H 19.04.06, 00:59
          tak, to ten; potem profesor na uniwersytecie w Leeds w Anglii; autor znakomitej
          ksiazki, w ktorej staral sie udowodnic wplyw ideologii europejskiego Oswiecenia
          na powstanie zbrodniczych systemow totalitarnych: faszyzmu i komunizmu; ta
          ksiazka mocno "namieszala" w europejskich kregach intelektualnych w latach 90-
          tych ubieglego wieku

ziuta38 napisał:

> czy Bauman to ten z marca 1968?
    • silesius.monachijski1 Witold Modzelewski 19.04.06, 02:03
      Dzisiaj dr. hab Witold Modzelewski bedzie mowil w RM w "Rozmowach
      Niedokonczonych" o tym, jakie maja byc podatki; poczatek 21: 40; jak wiecie,
      Modzelewski, to nie "nadworny" Ryzdyka; moze warto posluchac?
    • silesius.monachijski1 Koniuchy - jeden z linkow z google.pl 19.04.06, 02:26
      www.naszawitryna.pl/jedwabne_1036.html
      • uedi skasowany post 19.04.06, 09:35

moze ktos jeszcze raz ja zamiescic /byc moze juz gdzies jest w tych
        wypowiedziach ale nie chce mi sie szukac
        z gory dzieki :)
      • nicram112 Silesius-jeden z tych co sprzedali sie za paszport 04.05.06, 22:32
        Niemiecki = kiedys do takich strzelali AKowcy NAZYWALO SIE VOLKSDEUTSCH, teraz
        takie "cos" pisuje jako "patriota Polski"
        • przedostatni_mohikanin nie wierzę aby Kilksteiny i inne Goldbaumy 04.05.06, 23:05

prawdziwie broniły RM !!..

Coś mi tutaj nie gra..(!)
    • mukopl Anakin a raczej juz chyba Lord Vadre 04.05.06, 12:40
      Luke(o.d. Tadeusz R.) nich moc będzie z tobą !!! :D:D:D BuHaBuHaBuHa :D:D:D
      Skoro oni sa jasną strona mocy to ja wole byc po ciemnej stronie szatańskich liberałów. To mowiłem ja Anakin ale juz chyba bardziej Lord Vadre :D
    • pethate bolszewiki w trzewiki i nie ma was 04.05.06, 12:58
      Bolszewia z pisu do budy.Pis i samoobrona sa tworem agentow bolszewickich.
      Ich zadaniem jest ostateczny rozklad panstwa.
    • leda7 Lustracja dziennikarzy jest konieczna!!! 04.05.06, 13:50
      Przez 15 lat niby wolne media z Wybiórczą na czele robiły ludziom z mózgu siano,dlatego tak gorliwie walczono z RM ,CIESZĘ SIĘ że coś się nareszcie zmienia!!!!
    • chris12 Jacek Kurski i Maciarewicz to kabaret Mumio II 04.05.06, 21:52
      Mogliby zarobić fortunę występując na żywo na jarmarkach i odpustowych zabawach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka