Dodaj do ulubionych

"ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rządu

• taziuta A co?! Czy Jareczkowi czegoś brakuje? Niczego! :-) 29.04.06, 12:49
      Ma brata prezydenta RP, kota i rzesze oddanych wyznawców. Może być kim chce! :-)
      • koloratura1 Re: A co?! Czy Jareczkowi czegoś brakuje? Niczego 29.04.06, 15:17
        taziuta napisał:

> Ma brata prezydenta RP, kota i rzesze oddanych wyznawców. Może być kim chce! :-)

A nade wszystko ma WIZJĘ i MISJĘ do spełnienia.

• zyks Re: A co?! Czy Jareczkowi czegoś brakuje? Niczego 29.04.06, 18:19
          Jeśli ma kliniczną paranoję, to nie ma sprawy, każdy ma prawo zachorować. Jeśli
          natomiast jest zupełnie zdrów i robi/mówi to wszystko z planem i
          "instrumentalnie", to jest niezły spryciuś. Ale i spryciusiowi może się nózka
          (krótka) powinąć.
    • sugarbox Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 12:51
      Ciekawe, czy wywiad "spreparowany"...?:)))
      • uzurpator Nieoczekiwana zmiana miejsc... 29.04.06, 13:05
        Kaczor Jarosław powinien juz zostac tym premierem, a potem szybko zamienic sie
        na posady z Lechem. Lech bedzie wykonywal zadania jako premier, z kolei nasz
        wielki maly strateg bedzie wszystkim sterowal z palacu prezydenckiego. Zreszta
        pojdzmy dalej. Po co utrzymywac przy zyciu te farse. Niech Pisjarek zostanie
        supernadzorca przeciez i tak wiadomo ze bez niego zycie w tym kraju nie ma juz
        sensu...
        • asd616 A kot Jarka... 29.04.06, 14:59
          ... zostanie mianowany na LWA ;)
    • prezydentdrm Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 12:56
      Lider partii premierem - normalne. Ale czemu pr´zypomnieli sobie to dopiero
      teraz?
    • plzoltek "Mój brat" - dlaczego nie "prezes PiS" może... 29.04.06, 13:07
      a został wybrany na stanowisko prezydenta takiego poziomu człowiek
      prezydent ma być wszystkich Polaków!!!, nawet w sensie reprezentacyjnym musi
      być głową panstwa. Oglądałem amerykanski film o ostatniej dynastii mornachii
      Chinskiej, jak 3-letni syn został wbrany na Króla, jego ociej musiał nisko
      kłaniać. Może to trochę jest przesada, ale o czymś swiadczy: głowa panstwa!!!
      Mój brat, mój brat,... W Korei północnej :" mój ojciec, mój syn,..."
      Co za demokracja
    • zyks Tusk,jesli ma jaja,powinien stanowczo i szybko 29.04.06, 13:08
      oświadczyc:
      1. Koalicja z SO nie wchodzi w zadnym przypadku w rachubę
      2. Stanowiska obsadzone w trybie cynicznego i brutalnego skoku na państwo beda
      po objeciu władzy stanowczo i dokładnie zweryfikowane/oczyszczone, ale zgodnie z
      zasadami prawa. Niektórzy karierowicze chwilę by się może zastanowili.

Powinien był powiedziec to przed zawarciem koalicji, ale można/trzeba i teraz.
      Taka szybka i powtarzana deklaracja zwiększyłaby szanse PO w wyborach o dobrych
      kilka %. Ale Tusk jaj nie ma, potrafi tylko wyskoczyc z bzdurą o "ob.
      nieposłuszeństwie" jak Filip z konopi, a potem sam sie tego przestraszył. Takie
      coś mozna powiedzieć tylko raz i to w skrajnej sytuacji
      • zyks ...ale Tusk to żaden lider, ciepłe kluski i charyz 29.04.06, 13:11
        my ani śladu...
    • galan12 mój brat też, ale ma aż 153 cm wzrostu-może być pr 29.04.06, 13:11
    • zyks Brakuje jeszcze:mój kuzyn,mój szwagier,mój pociot. 29.04.06, 13:13

• totus.tytus Mój brat może być nawet panem bogiem 29.04.06, 13:26
      ma odpowiednie kwalifikacje, ambicje i kompetencje. A ja będę bratem pana boga,
      który od tej pory będzie występował w postaci Dwójcy Świętej.
      Amen. Idźcie, wybory skończone.
      • zima0001 Twój brat? Ten który cię bił klockami w główkę? 29.04.06, 16:17
    • carlitos35 A kim może być...kot "brata"...??? 29.04.06, 13:48
      ???

:-)))
      • uu1 Re: A kim może być...kot "brata"...??? 29.04.06, 14:51
        Kotem wszystkich braci i bratem wszystkich kotów.
    • krytyka.org Pierwszy wywiad? 29.04.06, 13:54
      "To pierwszy wywiad prezydenta dla polskiej prasy - zaznacza "ŻW". - pierwszy
      OPUBLIKOWANY wywiad dla polskiej prasy.
    • swoboda_t Jak zawsze - to wszystko wina Platformy!! 29.04.06, 14:32
    • winku O!! to prezydent ma jakies swoje zdanie? 29.04.06, 14:48
      A to nei jest przypadkiem tak Leszek, że to Jarek stwierdził, że Ty mozesz być prezydentem?
      Oj bo cos mi sie tak wydaje. nie to ze jestem złośliwy.. nieee ;)
    • kwiecien45 Skoro jego brat może to mój brat może 29.04.06, 14:57
    • heartpumper Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 14:59
      "Wszyscy Polacy na to czekali"
      "Z Polski wszyscy wyjezdzaja zadowoleni"
      Czego jeszcze od nich oczekujecie,ze cos w koncu zrobia? Powodzenia...
    • maruda.r Yes, yes, yes. 29.04.06, 15:18

Nie wykluczam zmiany premiera w przyszłości - powiedział prezydent Lech
      Kaczyński w wywiadzie dla "Życia Warszawy".

Super pomysł. Część wyborców nie utożsamia Marcinkiewicza z PiS-em. Premier
      Jarosław Kaczyński to najlepszy możliwy sposób na całkowitą porażkę PiS-u w
      najkrótszym możliwym czasie.

• kralik11 Re: prezydet kaczynski jest klamca !!!!! 29.04.06, 15:22
      Prezydecina Kaczynski twierdzi, ze do koalicji z PO nie doszlo z winy PO,
      niestety jest to kolejne klamstwo z jego ust, wszyscy sledzilismy wydazenia
      ostatnich miesiecy i wszyscy doskonale wiemy, ze calkowita wine za to ponosi
      nie PO lecz samo PiS, wiec smialo mozna stwierdzic , ze prezydecina kaczynski
      jest podlym klamca, on lze jak bura suka ;)))
      • isa.stern Re: prezydet kaczynski jest klamca !!!!! 29.04.06, 17:05
        kralik, za to co napisałeś niechybnie zajmie się Tobą prokuratura...;))) chcą
        wsadzić jakiegoś dziadka-emeryta, ktory znajomym wysłał mailem dwie kaczki na
        stawie, a Ty osmieliłeś się złotoustemu zarzucić kłamstwo...;)
        • wmp1234 Spokojnie, ... nic mu nie zrobia. 29.04.06, 17:14
          Przejdzie tylko badania i go wypuszcza.
          Polska temida zaczyna stosowac standardy europejskie.
          • isa.stern Re: Spokojnie, ... nic mu nie zrobia. 29.04.06, 17:31
            a to dlatego SO wzięli do rządu, a Leppera na wicepremiera - PiS równa do
            Europy... Wschodniej...;))))
        • zgodnik1 przyłączam sie...LKaczyński jest kłamcą! 29.04.06, 17:55
          dotyczy to także notatki na temat SBSamoobrony !..Jarosław Kaczyński twierdził
          stanowczo, żo on i brat Lech znali dokumenty, w których była mowa o
          powiązaniach SB z Samoobroną... teraz Prezydent, zarzuca kłamstwo bratu,
          twierdząc że takiej notatki nie widział!... kto kłamie?..Jarosław czy lech?
          • tzetze1 Kaczyński łże jak bura suka! 01.05.06, 18:45
    • isa.stern Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 15:50
      Jarosław w tym teatrze lalek woli bezpiecznie pociagać za sznurki siedzac w
      głębokim cieniu. Za kilka lat okaże się, że on nie miał nic wspólnego z wyborem
      Leppera na wicepremiera i podpisaniem koalicji rządowej z SO, w końcu to
      Gosiewski prowadził negocjacje..;)
      • uu1 Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 16:10
        Przecież Większy z Braci Mniejszych jest przeciwko wszystkim, od zawsze. Wszyscy
        o tym wiedż, każde dziecko wie. A Edgar robi mu na rękę, tzn. wbrew.
        • isa.stern Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 16:32
          tzn,że nie ma niczego, na co patrzy łaskawszym okiem...nawet na kota, a brat
          bliźniak, to co...pies?!...;)
          • uu1 Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 16:44
            Kot czyli pies. Jakieś wyjątki muszą być. Ale nieliczne.
            • isa.stern Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 17:01
              a co sądzisz o oswajaniu przez Jarosława pewnego Mulata?! Może chce sprawdzić,
              czy będzie aportował, jakiś kłębuszek włóczki mu rzuci...;))))
              • uu1 Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 17:24
                Mulat będzie rzucał? Bardzo możliwe.
                • isa.stern Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 17:28
                  Mulat to chłop z krwi i kości, nie tylko z wyglądu... on ma w jednym palcu
                  hodowle tuczników...;))))
                  • uu1 Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 17:33
                    A nawet bizonów. Byle kot mu nie podskoczy.
                    • isa.stern Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 17:38
                      Skąd wiesz...?! to wcale nie jest byle kot, to kot prez., pewnie ma obróżkę z
                      odpow. napisem...;)
                      • uu1 Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 17:46
                        Jakby nie patrzeć, Behemot to on nie jest.
                        • isa.stern Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 17:59
                          czy ja wiem... pomyśl, kto jest jego opiekunem..!!! ;D
                          • uu1 Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 18:04
                            Woland?
                            • isa.stern Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 18:13
                              Woland był szczupły i wysoki... chyba, że dla niepoznaki przybrał postać
                              niskiego grubaska... ale te zęby...brrrry... wskazują, ze nie moze być tylko
                              czł.....;))))
                              na jednej fotce z profilu były zdjęcia prezesa, on ma zęby jak szczupak, takie
                              skierowane ku przełykowi...;))) w życiu czegoś takiego nie widziałąm..;))))
    • sorapis "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rządu" 29.04.06, 15:53

W tytule tkwi manipulacja. GW zatytułowała:
      Prezydent: Mój brat może być szefem rządu

a w tekście czytamy:

"Czy kiedyś mógłby zastąpić go Pański brat?" - zapytało "ŻW". "Szef partii
      rządzącej może zostać premierem w każdej chwili. To wyłącznie jego decyzja" -
      odpowiedział prezydent.

Oczywiście wiele osób odczytało to, że prezydent dał wyraz swojemu nepotyzmowi
      (są nawet na ten temat komentarze). Myśle, że to jednak jest przesada.

• wmp1234 Niestety, ... chyba nie odczytało? 29.04.06, 17:21
        Gazeta Wyborcza, ale przecież nie tylko ona, zamiast informowac stosuje proste
        techniki manipulacji. Istota tej i podobnych dezinformacji jest zalozenie, że
        czytelnik jest tak głupi, że nie zrozumie czytanego tekstu albo tak leniwy, ze
        poza tytułem i najwyzej kilku pierwszych zdan nie przeczyta reszty.
        Pozwalam sobie złozyc szanownej redakcji wyrazy głebokiego uznania. Reakcja
        tzw. elit forumowych udawadnia kolejny juz raz, ze mieliscie racje co do
        poziomu swoich czytelnikow. Moje szczere gratulacje.
        Ps. Z tymi elitami, to oczywiscie zart.
    • piorunn Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 15:58
      Kaczynski durniu podaj sie do dymisji zanim skolcisz caly narod i sprawisz ze
      przez twoje rzady Polska stanie sie krajem odizolowanym na arenie
      miedzynarodowej!!!!!!!!!!!! Nie wiem skad biora sie tacy ludzie jak ty!!!!!!!!!!
      • zima0001 Nie wierzgaj piorunn, bo wrócisz w kaftan 29.04.06, 16:07
    • ecco1234 Czy nie można ich jakoś odwołać ??? 29.04.06, 16:19
      O ile mi wiadomo, prezydenta miasta można odwołać, zbierając odpowiednią liczbę
      podpisów jego mieszkańców. Czy nie ma podobnego sposobu, żeby odwołać Sejm lub
      prezydenta państwa? Może ktoś wie coś na ten temat?
      • zima0001 Weź sobie Konstytucję i poczytaj sieroto 29.04.06, 16:27
    • ojciecswiety kaczory !!!!!!! w PiSdu z wami !! 29.04.06, 16:58
    • a.k.traper Może, ale woli być nikim, co udowadnia. 29.04.06, 17:03
    • feliks-50 Festiwal kłamstw trwa !! 29.04.06, 17:45
      A miało byc zupełnie inaczej !!
      Jednak miłość do koryta pozbawia resztek rozsądku i skrupułów.
    • mysza9913 Re: "ŻW": Prezydent - Mój brat może być szefem rz 29.04.06, 17:49
      Jeden snajper nie wystarczy............
    • jed67 Twój brat może też być pracownikiem MPO 29.04.06, 18:06
      I kogo to obchodzi kim on będzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka