krzych.korab Ktoś kto tyle mówi o histori powinien znać tekst 07.06.06, 08:17 hymnu na wyrywki i nie mylić się nawet wyrwany ze snu. Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster [...] 07.06.06, 08:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Już jeden czerwony sqrwiel obiecywał, że zaśp 07.06.06, 08:24 block_buster napisał: > i zatańczy. I co? Czy dla was, durnie, każdy musi miec słuch muzyczny? Czy to > jest, bando kretynów, najważniejsze w polityce co to za polityk co nie potrafi zapamiętać czterech zwrotek tekstu ????? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika prezes rzadzacej partii, przeciez bylo widac ;-{) 07.06.06, 10:05 123zly napisał: > block_buster napisał: > > > i zatańczy. I co? Czy dla was, durnie, każdy musi miec słuch muzyczny? Cz > y to > > jest, bando kretynów, najważniejsze w polityce > > > co to za polityk co nie potrafi zapamiętać czterech zwrotek tekstu ????? > Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Re: Już jeden czerwony sqrwiel obiecywał, że zaśp 07.06.06, 08:44 i co tak bluzgasz, mały pisiorku? To twój szef się zbłaźnił, a nie uczestnicy tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: Już jeden czerwony sqrwiel obiecywał, że zaśp 07.06.06, 08:46 trzymaj poziom pokurczyfanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Już jeden czerwony sqrwiel obiecywał, że zaśp 07.06.06, 09:44 block_buster napisał: > i zatańczy. I co? Czy dla was, durnie, każdy musi miec słuch muzyczny? Czy to > jest, bando kretynów, najważniejsze w polityce? > -----bez odpowiedzi, wale was wszystkich równo--------- Kretynie! albo jest sie polakiem albo durniem bez wyobraźni nie wiedzącym, że jak jest palant, nie zna hymnu swojego narodu, nie umie spiewac, ... to staje dwa kroki w tył w postawie zasadniczej i nie wydziera sie do mikrofonu. Jest to nastepny dowód na brak wyobraźni tego ludka o zapędach "napoleońskich" i jakiekolwiek USPRAWIEDLIWIENIA są zbędne. Brak patriotycznego wychowania świadczy o małości rodziców, którzy ulegli indoktrynacji komunistycznej. PiS PiSS OFF. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika wyglada na to , ze walisz sie sam i masz wielka 07.06.06, 10:04 frajde. block_buster napisał: > i zatańczy. I co? Czy dla was, durnie, każdy musi miec słuch muzyczny? Czy to > jest, bando kretynów, najważniejsze w polityce? > -----bez odpowiedzi, wale was wszystkich równo--------- Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Zdegustował się wykonaniem ? Co zrozumiałe, czy 07.06.06, 08:21 pokazaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws No chyba nie beda cenzurowac genseka! 07.06.06, 08:28 Wzoru patryjotyzmu. Proponuje, zeby wlaczyc to nagranie do obowiazkowych materialow przerabianych wychowaniu patryjotycznym, kiedy jasnie nam panujacy minister edukacji juz takowe wprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 08:30 A sie wczoraj smialiscie z pomyslow Giertycha. Teraz widzicie co przynosza lata zaniedban w dziedzinie edukacji patriotycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 08:46 Tego hymnu to nawet za komuny uczyli - przypominam Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 08:56 Wersja nieoficjalna: Widocznie prezes nie przykladal sie do nauki, byc moze wolal "lobuzowac" jakto okreslila I Matka. Oficjalne oswiadczenie: Osobiscie uwazam ze Bracia to wspaniali ludzie, darze ich olbrzymim szacunkiem i bezgraniczncym zaufaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
marych Skoro naszej przenajświętszej władzy chodzi tylko 07.06.06, 08:30 o pochlebstwa to powinni na szefow Wiadomości będa zatrudniać ludzi z czasów Dziennika Telewizyjnego i to z lat 70-tych. Tamci to umieli pochlebiać... Tu otwarcie szkoły im. Młodziezy Wszechpolskiej, tam kilometra autostrady, tu wybory jedynego słusznego kandydata. Przewodnią rolę partii coraz-bardziej-totalitarnej mamy już zaPISaną. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9913 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 08:31 Na zjeździe PIS prezes zaprezentował nowy hymn IVRP w tonacji PISdur,wcześniej prezydent zaprezentował czerwono-białą flagę IVRP, teraz wystarczy zmienić godło : zamiast orła z koroną wstawić dwa kaczory.I będzie IVRP...... Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 09:52 mysza9913 napisała: > Na zjeździe PIS prezes zaprezentował nowy hymn IVRP w tonacji PISdur,wcześniej > prezydent zaprezentował czerwono-białą flagę IVRP, teraz wystarczy zmienić > godło : zamiast orła z koroną wstawić dwa kaczory.I będzie IVRP...... W jednej czy w dwu koronach??? Temat dla komisji sejmowej. Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Wolność mediów a la PiS 07.06.06, 08:33 To co na końcu najlepiej zapamiętane? A ja myślałem, że to, co na początku... Zresztą Gasiński bardzo delikatnie potraktował Kaczyńskiego, podkreślając, że później śpiewał już poprawnie. TVP to coraz gorsza szmata... Ktoś to jeszcze ogląda? Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Wolność mediów a la PiS 07.06.06, 09:54 meta-kris napisał: > To co na końcu najlepiej zapamiętane? A ja myślałem, że to, co na początku... > Zresztą Gasiński bardzo delikatnie potraktował Kaczyńskiego, podkreślając, że > później śpiewał już poprawnie. > TVP to coraz gorsza szmata... Ktoś to jeszcze ogląda? > ja moja rodzina moi znajomi bo nie mamy dekodera do TV Sram... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Skierować na kursy śpiewania hymnu! 07.06.06, 08:33 Instruktor: kapral Ulmbach z filmu "c.k. dezerterzy" Odpowiedz Link Zgłoś
bih kacor nie miał w szkole wych. patriotycznego... 07.06.06, 08:36 proste kaczkor sie nie uczyl, hymnu nie zna, a moze byl na bańce, tak dziwnie głos mu się łamie... tak czy inaczej cali jesteście tacy jak spiewa wasz szef - kaczor Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 08:37 GW jak zwykle tylko węszy jakby tu dowalić obecnej władzy, jak by tu ją ośmieszyć czy zdyskredytować. ciekawe jakie interesy za tym stoją i do kogo należą? Bo napewno nie do POLSKIEJ RACJI STANU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bih kaczy sympatyku, pomyliles chyba portale... 07.06.06, 08:39 jak dla ciebie to proponuje radio ma-ryja albo strone pisiorow, juz cie nie ma wsrod normalnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 08:43 Aj Waj. Jasne, że taki wódz narodu jest sprzeczny z polska racja stanu!!! Ale kto tego błazna popiera??? Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 08:49 nie zauważyłeś słonko że to oni sami się ośmieszają i dyskredytują ? Czy oczęta zmęczone czy też nie chcą widzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtecky buahaha - ujawnij się kretynie, miłośniku pisiorów 07.06.06, 08:59 POLSKA RACJA STANU - skoro reprezentują ją kwakający hymn jednojajowcy to tak włąsnie ona wygląda. Leżeć! Leżeć krzyżem, faryzeuszu! Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Re: buahaha - ujawnij się kretynie, miłośniku pis 07.06.06, 12:50 wojtecky napisał: > POLSKA RACJA STANU - skoro reprezentują ją kwakający hymn jednojajowcy to tak > włąsnie ona wygląda. ...i tak wygląda ta popierająca PO "inteligencja" Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Zastanawia mnie Gomułka to czy Gierek bo z pewnie 07.06.06, 11:49 cofamy się ustrojowo i nadchodzi era "demokracji socjalistycznej" wzorem niegdysiejszej ekonomii o tym imieniu ha ha ha ha ah ah ah ah ah ah ah ah ha ah ah ha ha haha hahaha ha ha ha ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Żygam na takich sympatyków, taką partyję oraz leję 07.06.06, 11:52 ciepłym moczem na takich rządzących naszą ukochaną Ojczyzną, której hymn publicznie się poniewiera! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Giertych chce uczyć śpiewania hymnu ?????????????? 07.06.06, 08:37 No, chyba, że ze względu na oczywiste polityczne sympatie rodu Giertychów chodzi o hymn mający słowa: Boże Cara chrani silnyj dzierżawnyj! Carstwuj na sławu nam, na sławu nam! Carstwuj na strach wragam, Car prawosłwanyj! Boże Cara chrani, chrani, chani! Odpowiedz Link Zgłoś
ryskoc Sprawdzić technika..... 07.06.06, 08:38 W pierwszej kolejności sprawdzić należy technika który rozstawiał mikrofony czy nie jest (napewno jest) elementem układu Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Sprawdzić technika..... 07.06.06, 08:45 głupie pytanie. Jakby nie był toby własnym ciałem mikrofon zasłonił, kabel przegryzł, a tasmę zeżarł Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Sprawdzić technika..... 07.06.06, 08:55 Dzięki, Twój post ma właściwości terapeutyczne - ćwiczy przeponę śmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Sprawdzić technika..... 07.06.06, 09:59 wojtek45-1 napisał: > głupie pytanie. > Jakby nie był toby własnym ciałem mikrofon zasłonił, kabel przegryzł, a tasmę > zeżarł tasmy???? nie ma teraz jest XXI w. i nagrywa sie cyfrowo i na twadry dysk a dysk moze byc za twardy do zgryzienia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
inna_pora Re: Sprawdzić technika..... 07.06.06, 10:15 wojtek45-1 napisał: > głupie pytanie. > Jakby nie był toby własnym ciałem mikrofon zasłonił, kabel przegryzł, a tasmę > zeżarł Twoje wyjaśnienie mnie przekonało, to jest dowód.Musiał być z układu na 200 %!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 08:38 A musi sie znac? Wystarczy poznac hymn Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Różańska i Raczyński: Jarek was tak zdegustował ? 07.06.06, 08:41 To poproście "ministerstwo prawdy" o wyprostowanie historii. Zawsze można posłać tam kruka z wersją prostującą "kaczkę" - tym razem nie całkiem dziennikarską. Ale i tak pewnie za kaczkę dziennikarz beknie. Odpowiedz Link Zgłoś
raskol Kaczynski vs Edyta 07.06.06, 08:42 Ciekawe czy ci co pozwali edyte za hymn z 2002 z koreii oskarza takze pana prezydenta! No ujawnijcie sie prosze Odpowiedz Link Zgłoś
scool Re: Kaczynski vs Edyta 07.06.06, 09:06 Wodzuchna tenorem może nie jest ale czy słowa jego "hymnu" nie zapowiadają Polski od morza do morza? Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Kaczynski vs Edyta 07.06.06, 10:03 scool napisał: > Wodzuchna tenorem może nie jest ale czy słowa jego "hymnu" nie zapowiadają > Polski od morza do morza? brawo scool, ale sie uchachałem.. doskonała interpretacja do zastosowania na zebraniach zamknietych PiSS. hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 dzieci i młodzież musi na to patrzeć? 07.06.06, 08:45 to żenada i rozpacz. Odpowiedz Link Zgłoś
marcamper Proponuję pozwać Kaczyńskiego za znieważenie hymnu 07.06.06, 08:47 Może jest jakiś prawnik który potrafi napisac dobry pozew do sądu? Jak usłyszałem jak Kaczyński śpiewa, normalnie się wzbużyłem, to co on zrobił to obraza hymnu narodowego, proponuję pozwać go do sądu za znieważenie hymnu! Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker To było niesmaczne - usłyszał Rybiński w słuchawce 07.06.06, 09:06 Materiał był niezły, to wykonanie było niesmaczne, a nawet żenujące. Ale czego się spodziewaliście - wersalu? Chlew wybraliście - knury rządzą. Aż mi uszy zwiędły. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: To było niesmaczne - usłyszał Rybiński w słuc 07.06.06, 09:09 www.youtube.com/watch?v=Gg14QkDhdb4 Nie wiem o co chodzi, komentarz był adekwatny do obrazu. A jeżeli by już kogoś karać, to pana prezesa za publiczną profanację hymnu! Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 Dlaczego nikt nie poda do sadu 07.06.06, 09:38 sprawy profanacji hymnu panstwowego na zjedzie PISu. Jesli Edyta Gorniak za swoje wykonanie trafila pod sad, dlaczego przed sad nie trafilo wycie Jaroslawa K. na zjezdzie PISu. Jako Polak czuje sie obrazony takim wykonaniem hymnu i uwazam ze wykonawca (wyjec) powinien poniesc konsekwencje prawne Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Dlaczego nikt nie poda do sadu 07.06.06, 10:36 Pamiętacie Państwo fragment filmu "C.K dezerterzy" - naukę hymnu w koszarach??? Niewiedomo czy się śmiać, czy płakać;) Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Jak Wam nie wstyd plwać na klona I Sekretarza 07.06.06, 10:59 Partia i jej przywódcy muszą być nieskazitelni w oczach obywateli! To wina Wiadomości*, że śmiały pokazać tę niewątpliwie fałszywą taśmę. * oraz Platformy (a nawet w pierwszym rzędzie Platformy) Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Niesmaczne? Jełop to jełop bodaj był prezesem! 07.06.06, 11:14 Zacznijmy wreszcie nazywać rzeczy po imieniu! Albo mamy w Polsce normalną demokrację albo mamy "demokrację socjalistyczną"! Według mnie i Prezydent Lech Kaczyński przynosi nam wstyd (te niby pomyłki i inne wpadki) i Prezes PiS Jarosław Kaczyński daleki jest od budowania wizerunku normalnej Polski w świecie (głupawe uwagi do dziennikarzy, przemówienia a la Gomułka - żeby nie używać dosadniejszych porównań - no i ta plama z Hymnem Polskim!). Obaj Ci panowie w ciągu kilku miesięcy przebili chyba już dziesięciolecie Kwaśniewskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Prezes PiS zranił moje uczucia patriotyczne !!! 07.06.06, 11:17 Niestety nie stać mnie na założenie sprawy sądowej ani nawet na bilety żeby do tego sądu dojeżdżać. To jest właśnie prawo i sprawiedliwość w IV RP bliźniaków Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
welarg Re: Natychmiast pozwać J. Kaczyńskiego ! 07.06.06, 09:42 Należy natychmiast pozwać J. Kaczyńskiego za sposób wykonania hymnu narodowego! Kaczyński przekroczył wszelkie dopuszczalne granice przyzwoitości i obraził Naród Polski. Za taką zniewagę musi być kara - to powinno być ścigane z urzędu. Jeśli nie, to może PO ma jakichś prawników ? Odpowiedz Link Zgłoś
advokatus_diaboli Re: Proponuję pozwać Kaczyńskiego za znieważenie 07.06.06, 12:00 Popieram w całej rozciągłości... Ale już najbardziej żenyjąca jest próba tłumaczenia Kaczyńskiego przez "asystencinę" T. Rożańskiego: "Asystent szefowej Krajowej Rady tłumaczy prezesa PiS: -Wie pani, jak to jest, gdy się stoi przed 2,5-tysięcznym tłumem. Wtedy nie myśli się, jak śpiewać, tylko co potem powiedzieć. Pan prezes Kaczyński jest jednym z niewielu polityków, którzy przywiązują wagę nie do tego jak, ale co". Panie Różański, stosując pańską logikę, mogę śpiewać hymn narodowy, uchlany jak świnia (wtedy raczej bym ryczał, a nie śpiewał), leżąc na bruku ubabrany własnymi fekaliami (przepraszam co bardziej wrażliwych)? Wszystko by usprawiedliwiał fakt, że akurat w tej "chwili słabości" przeżyłem ogromne uniesienie patriotyczne i zapragnąłem odśpiewać hymn. Otóż nie, Panie Różnański!!! Byłoby to ZNIEWAżENIE HYMNU NARODOWEGO. Śpiewanie każdego hymnu wymaga i treści (znajomości tekstu hymnu) jak i formy (postawa zasadnicza i zachowanie powagi i skupienia). Ważne jest więc I CO, I JAK... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Kazdego można w ten sposób ośmieszyć 07.06.06, 08:52 To sa żenujace metody "walki z Kaczorami". W ten sposób można dokładnie każdego ośmieszyć ( no może za wyjątkiem Andrzeja Sikorowskiego , czy Maryli Rodowicz). To raczej zraża do mediów a nie do "Kaczora". Równie dobrze można by było "nagrać Balcerowicza " śpiewającego hymn, i później krzyczeć ,że "musi odejść". Chyba dobry słuch to nie jest to czego wymagamy od polityków i urzędników państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Kazdego można w ten sposób ośmieszyć 07.06.06, 09:17 dobry sluch to jedno, ALE KOR... Nieznajomsc slow????? Odpowiedz Link Zgłoś
nikita.nika Re: Kazdego można w ten sposób ośmieszyć 07.06.06, 09:53 Jasne wkoncu z Edyty Gorniak wszyscy mogli sie nasmiewac a z Kaczora nie?! Bo co?!Lejcie wszyscy z tego ze wasz prezyden nie umie spiewac hymnu!!! WSTYD PANIE KACZYNSKI:)Bylo sie smiac z Edyty? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Jakie masz obywatelstwo? 07.06.06, 10:39 nikita.nika napisała Bo > co?!Lejcie wszyscy z tego ze wasz prezyden nie umie spiewac hymnu!!! Pytam z ciekawości o to obywatelstwo , bo rozumiem ,że jesteś narodowości polskiej. Dobrze mówisz/piszesz po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita.nika Re: Kazdego można w ten sposób ośmieszyć 07.06.06, 16:23 Jakie to ma znaczenie ?Szukasz zaczepki slownej? Tu chyba nie o to chodzi.. A moze skonczyly Ci sie argumenty? Nigdy nie powiem ze to jest moj prezydent!! Moze dla Ciebie jest chluba narodu dla mnie NIE..I to nie ze wzgledu na to ze nie zna slow hymnu!! Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Kazdego można w ten sposób ośmieszyć 07.06.06, 18:42 Dla porządku - obciach z hymnem jest udizałem Jarosława Kaczyńskiego. Prezydent Lech K. ma na koncie inne wpadki. Co prawda Jarek to nawet wiecej niż prerzydent, bo ma brata w kieszeni, ale porządek musi być :P Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz To jest Twój prezydent 08.06.06, 08:21 Jęśli masz polskie obywatelstwo , to zgodnie z naszym prawem jest to również Twój prezydent - wybrany zgodnie z Konstytucja w demokratycznych procedurach. No chyba ,że nie akceptujesz reguł demokracji? Ale co w takim razie akceptujesz? Anarchię ? Komunę? A fałszował nie Prezydent , tylko jego brat. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita.nika Re: To jest Twój prezydent 08.06.06, 20:44 No nareszcie zakapowales:) Musisz czytac ze zrozumieniem:) Ale daje do myslenia to ze wiekszosc ludzi nie wie kto to J.K a kto to L.K i tu jest wlasnie pies pogrzebany...Prawda jest taka ze nie wiadomo kto tu rzadzi czy J.K czy L.K... WIEC JA NIE MAM PREZTDENTA BO NIE WIEM KTORY TO JEST;))) A poza tym nie akceptuje ani jednego ani drugiego:) I mam do tego prawo takie samo jak Ty do WIELBIENIA ICH PONAD WSZYSTKO:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Kazdego można w ten sposób ośmieszyć 07.06.06, 10:09 remik.bz napisał: > To sa żenujace metody "walki z Kaczorami". W ten sposób można dokładnie każdego > > ośmieszyć ( no może za wyjątkiem Andrzeja Sikorowskiego , czy Maryli Rodowicz). > To raczej zraża do mediów a nie do "Kaczora". > Równie dobrze można by było "nagrać Balcerowicza " śpiewającego hymn, i później > > krzyczeć ,że "musi odejść". > Chyba dobry słuch to nie jest to czego wymagamy od polityków i urzędników > państwowych. polityk - zaden jak widac z nikim nie potrafi sie porozumieć, tylko mu po drodze z kryminalistami i narodowcami, urzednikiem państwowym - to toto nie jest, jest namiastką I sekretarza partii przewodniej siły narodu - bardzo nieudaną. PiS PiSS OFF. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Kazdego można w ten sposób ośmieszyć 07.06.06, 10:42 rtg napisał: > polityk - zaden jak widac z nikim nie potrafi sie porozumieć A to politykiem jest tylko taki ktoś , kto ze wszystkimi potrafi się porozumieć? Może jakiś przykład? > urzednikiem państwowym - to toto nie jest, A kim/czym w takim razie? wolontariuszem ? Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Kazdego można w ten sposób ośmieszyć 07.06.06, 11:34 remik.bz napisał: > rtg napisał: > > polityk - zaden jak widac z nikim nie potrafi sie porozumieć > > A to politykiem jest tylko taki ktoś , kto ze wszystkimi potrafi się > porozumieć? Może jakiś przykład? Prorozumiec potrafił się z oponentami prezydent Aleksander Kwasniewski i rozmawuać z nimi umiał, rozmawiac umiał i dochodził do porozumienia premir Mazowiecki, rozmawiac z kazdym potrafił Kuroń, ksiądz Tiszner, Papierz JP2 jako arcybiskup krakowski potrafiłł rozmawiac z komunistami i dochodził z nimi do kompromisowych rozwiazań.... jeszcze przykłady???? > > > urzednikiem państwowym - to toto nie jest, > > A kim/czym w takim razie? wolontariuszem ? Jarosław kaczyński jest obywatelem Polski nieznajacym: słów hymnu państwowego, dekalogu, dobrych manier, itd itp. nie pełni zadnych funkcji państwowych a usiłuje rządzić jak I seretarz PZPR za nic nie odpowiadając. Jak tego nie widzisz to jestes ślepy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Kazdego można w ten sposób ośmieszyć 07.06.06, 11:16 > Chyba dobry słuch to nie jest to czego wymagamy od polityków i urzędników > państwowych. Już tu n razy zostało powiedziane, że: 1) Mając gębę pełną patriotyzmu wypadałoby znać słowa własnego Hymnu - i to nie nieśmiertelną pierwszą zwrotkę z refrenem tylko całość i to na wyrywki. Także ze zwrotkami, które za komuchów były passe... 2) Hymn śpiewa się w postawie zasadniczej. Amerykańska "ręka na sercu" nie jest w Polsce przyjęta, ale wystarczyłoby stanąć mniej więcej na baczność i z dumnie podniesioną głową... --- Ikona IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
basia To moze jakies przesluchania politykow 07.06.06, 08:57 proponuje zaczac od poslanki Senyszyn, ubaw bedzie po pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest a jak Kwiaśniewski w Charkowie... 07.06.06, 08:57 miał "chwile słabości" to nasza kochana GW jakoś nabrała wody w usta, a była to sprawa 1000 kroć poważniejsza od tej. Jak facet fałszuje to przynajmniej wiadomo że ma jaja (czyli nie jest kastratem). Wracając do dziennikarzy, to gdzie jeszcze powtykacie mikrofony ? Odpowiedz Link Zgłoś
johan_wawa Re: a jak Kwiaśniewski w Charkowie... 07.06.06, 09:00 Boze, powiedz mi, czlowiek sie rodzi taki glupi? Myslales, ze kongres PIS jest impreza zamknieta? Ze dziennikarze przyniesli mikrofony? Kaczora tez? Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest Re: a jak Kwiaśniewski w Charkowie... 07.06.06, 09:07 johan masz problem ze zrozumieniem treści ? czytaj powoli, włącz do działania mózgownicę. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 po tej reakcji, wiem...PIS to nowe PZPR! 07.06.06, 10:19 wódz śpiewa pieknie, recytuje, maluje,a do tego lubi ludzi, ma dla każdego, coś miłego...Neron czy Gomułka? Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 a jak w Ameryce biją murzynów... 07.06.06, 09:44 wiem, że to wstyd mieć takiego przywódcę, ale fakty są jakie są, na tym świecie juz tak jest, że każdy ma takiego wodzusia, na jakiego zasługuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 09:02 to jest "uklad" kaczynski publicznie udowadnia, ze giertych am racje i potrzebnajest nauka patriottyzmu!:DDDDDDDD pani kruk juz dziekujemy. malo smiesznie sie robi:/ Odpowiedz Link Zgłoś
elpida76 Robicie sensację! 07.06.06, 09:05 Nie jestem zwolennikiem PiSu, ale nie przesadzajmy!!! Ciekawe kto z Was zaśpiewałby hymn lepiej? No kto? Odpowiedz Link Zgłoś
kajetanb52 Re: Robicie sensację! 07.06.06, 09:16 Tu nie chodzi jak śpiewa ale CO śpiewa. Można nie mieć głosu i beczeć jak koza, ale do jasnej ciasnej Hymn się śpiewa na baczność i trzeba znać jego tekst. A nie odstawiać taki freestyle jak Jaruś Samo Dobro Odpowiedz Link Zgłoś
elpida76 Re: Robicie sensację! 07.06.06, 09:41 Z tego co mi wiadomo to cały tekst był ok, tylko w refrenie zrobił mały niewidoczny błąd, który media i tacy ludzie jak Ty wykorzystują do zrobienia afery. To że nie umie zaśpiewać (bo tekst hymnu chyba był przez Kaczyńskiego bardziej mówiony niż śpiewany) to nie znaczy że nie zna tekstu. To są dwie różne rzeczy. A pozatym co ja tu robię. Sensacje pozostawiam tym którzy to lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Robicie sensację! 07.06.06, 18:46 No to skoro tekst był ok, to proszę wyjaśnij mi kim byli Dąbrowscy, co tak dziarsko maszerowali "z ziemi polskiej do włolski"?? Odpowiedz Link Zgłoś
rorbeck Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 09:07 Widziałem i słyszałem to było straszne śpiewałał jeśli to można nazwać śpiewem jakby miał za ciasne majtki. Obciach niesamowity. Powinien mieć zakaz śpiewania czegokolwiek a szczególnie hymnu!! Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 09:18 To,ze p.prezes nie zna hymnu,mozna było przekonać się ogladając również TVN. Ale nikt nie podejrzewał wpadki. O tempores,o mores! Odpowiedz Link Zgłoś
steku Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 09:17 swoja droga to niewiarygodne jak kazdego dnia pisiory przekraczaja kolejne granice smiesznosci. sa jak star trek pod tym wzgledem. nie mowiac juz o podwojnych miarach dla siebie i dla innych i wiazacej sie z tym hipokryzji Odpowiedz Link Zgłoś