sekwana2005 a może speckomisja? 07.06.06, 11:47 proszę się nie denerwować rządząca koalicja uchwali w Sejmie, iż Jarosław K. zna słowa i ma słuch absolutny a w szkołach dzieci uczyć się będą hymnu "za jego przewodem" zresztą mnie syn pytał, dlaczego ten pan rapuje "marsz, marsz Dąbrowskich" odpowiedziałem, iż mysli, iż ICH TEZ BYŁO DWÓCH... gorzej, jeśli ta wersja będzie odtwarzana jako oficjalna na Mundialu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Nie rozumiecie 07.06.06, 12:05 Toż to była wyraźna wskazówka, jak ma brzmieć hymn IV Rzeczypospolitej. Rzec by można - wzorzec hymnu. "Z ziemi polskiej do Polski" ma być, i już. A nie jakieś tam kosmopolityczne, włoskie ciągoty. A melodia? A z jakiej racji mazurek? Dość tych partykularyzmów regionalnych! Do marsza wystarczy recytacja. Aby w nogę. Rytm będzie podawany z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
trebeg Re: Nie rozumiecie 07.06.06, 21:34 Jako genetyczny lze-muzyk stwierdzam : On chcial zaspiewac w Cis-dur w wyszlo mu w P I S - dur I to na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
carlo6 Brawo wydawca!!!!! 07.06.06, 12:28 odtworzyłem sobie te Wiadomości/ bardzo dobry materiał reportera( nic w nim złego, ani obraźliwego) - ale pamiętajmy,że o wszystkim decyduje wydawca. Ten z poniedziałku, to chyba najlepszy fachowiec w TVP..i nie tylko/ Brawo za profesjonalizm i odwagę:)))) pozdro, były reporter TAI Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: oj biedaki! 07.06.06, 13:01 Ale się czerwone pomioty zapluły! Patrioci się znaleźli! Kaczorek pomylił siem:) no i co? A ci co krytykują pisząc, że są "wzbużeni", inni "chymnują", to co to jest, hę? Kaczorek nie umie śpiewać do mikrofonu, co z tego wynika? Ja również śpiewam "póki", "kiedy" weszło w życie dużo później, to nic wielkiego. Tak nas uczyli w tamtych latach. Śpiewając "Boże coś Polskę" do tej pory śpiewam "racz nam wrócić Panie", a nie "pobłogosław"! Przyzwyczajenie dzięki waszym czerwonym "protoplastom, patriotom". Poza tym , to poczytajcie deko jak się zmianiały słowa i kiedy. Dawniej śpiewali "Do Polski z ziemi włoski". Ja nawet rozumiem czemu to tak czerwone wypierdki mamuta siem:) obrażają, bo im zawsze lepiej było "wydalać" Międzynarodówkę "słowami "wyklęty powstań ludu ziemi...", to bardziej melodyjna piosnka, nie? hej! (kto Polak na bagnety) Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Echa ducha Kunicy... 07.06.06, 12:48 ...mam nadzieję że już niedługo. Miejsce dziennikarzy-polityków jest w pośredniaku... Odpowiedz Link Zgłoś
arturpiotr To i kastrata mamy w tym bur...lu 07.06.06, 13:06 Melduję poszłusznie, ze on hymn zna ale nie umie - tak jak w CK Dezerterach. Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asz Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 13:23 No po prostu straszno się robi! Tym straszniej że dyktatorzy znani historii nie byli chociaż "podwójni". Odpowiedz Link Zgłoś
m15 wszystkim "kunicom"już serdecznie dziękujemy 07.06.06, 13:37 a że niektórym robi się straszno to i dobrze,najwyższy czas ,by komuna zrozumiała gdzie jej miejsce,oraz, że polacy odzyskali wreszcie niepodległość Odpowiedz Link Zgłoś
m15 reszcie komuny i ubecji w tv też dziękujemy 07.06.06, 13:38 m15 napisał: > a że niektórym robi się straszno to i dobrze,najwyższy czas ,by komuna > zrozumiała gdzie jej miejsce,oraz, że polacy odzyskali wreszcie niepodległość Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero To nie Kaczynski falszowal, 07.06.06, 13:49 to uklad zieksztalcal. Jesli rzeczywistosc nie dostosuje sie do wyobrazen o niej pani KRUK i jej kolezanki to tym gorzej dla rzeczywistosci. TV nie ma pokazywac co jest tylko PRAWDE. I to jest wlasnie sprawiedliwosc. Oj Wildstein, Wildstein cos ty sobie narobil.... Odpowiedz Link Zgłoś
julita28 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 13:57 No i co z tego że prezes fałszował? Wszak każdy śpiewać może, trochę lepiej lub trochę gorzej.. i nic pismakom do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
hapej Jarek i Lech 07.06.06, 14:02 Jarek i Lech - NA BIAŁORUŚ!!! Kto jest ZA niech się dopisze! Odpowiedz Link Zgłoś
rorbeck Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 14:03 Zwolnić wszystkich odpowiedzialnych za to w TV bo kaczor nie zna i nie umie śpiewać hymnu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman Raczyńska z rekomendacji Kaczora ? 07.06.06, 14:28 Qu.. !!! Co to ma być, partyjna TV Pisuarowców ? Najpierw ten niedorozwój(ktoś kto fascynuje się Kaczyńskimi zasługuje na takie miano) Wildstain prezesem, teraz jakieś babsko na usługach Kaczora zostało szefem TVP1, ale dramat ! Odpowiedz Link Zgłoś
ulubienieclosu To jest powód do radości dla polskojęzycznej GW.. 07.06.06, 14:36 Według GW Prezydent musi śpiewać...i to jest najważniejsze dla każdego dziennika brukowego. Odpowiedz Link Zgłoś
remeq Patriota musi znać słowa hymnu swojego kraju 07.06.06, 15:38 Ludzie śmieją się, że "genetyczny patriota" Kaczor, który sobie co rusz Polską gębę wyciera, przez 50 lat pracowitego życia nawet nie wyuczył się słów "Mazurka". A może lepiej zna słowa "Międzynarodówki"? W stanie wojennym ludzie ten hymn w kościołach i na manifestacjach śpiewali. Widać, że Jarek pewnie tam z innymi nie bywał, bo choćby ze słuchu zapamiętał. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Kaczorek to czy baranek? 07.06.06, 14:49 "Marsz, marsz, Dąbrowski, z ziemi polskiej do Polski" - zaśpiewał w pierwszym refrenie. - Przy kolejnym refrenie było już poprawnie - relacjonował reporter "Wiadomości" Jacek Gasiński . Pan reporter także niedokładnie wsłuchał się w tekst kwakania, otóż w pewnym momencie : "z ziemi polskiej do Polski" Jareczek zorientował się, że mu coś nie pasuje i "zaśpiewał" "z ziemi polskiej do w..olski". Te dwie kropki to jakaś przejściówka, może chodziło mu o jakąś wioskę, chyba tę z której księżyc podwędzili :-)))))) Swoją drogą stojąc przed znaczącym mikrofonem byłoby lepiej milczeć niż robić z siebie barana. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: Żeby tylko nie zaśpiewał na Mundialu... 07.06.06, 15:05 Niby dlaczego miałby nie zaśpiewać, Jarek lepiej "śpiewa" niż Polacy grają w piłkę i jest o wiele tańszy w utrzymaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
w2711 Re: Żeby tylko nie zaśpiewał na Mundialu... 07.06.06, 15:23 Sorki, nie pomyślałem. Jeszcze raz przepraszam. Widzisz jak łatwo ulega się zaślepionym, fanatycznym wrogom Jarosława - zawsze Dziewicy... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 15:15 1."Małgorzata Raczyńska, nowa szefowa "Jedynki" (otrzymała tę posadę dzięki rekomendacji m.in. Jarosława Kaczyńskiego), jeszcze w poniedziałek wieczorem zadzwoniła do p.o. szefa "Wiadomości" Radosława Rybińskiego. - To było niesmaczne - usłyszał Rybiński w słuchawce. Z "Gazetą" Raczyńska nie chciała o tym rozmawiać." 2."Tomasz Różański, asystent szefowej KRRiT Elżbiety Kruk (bliskiej współpracownicy prezydenta Lecha Kaczyńskiego), mówi "Gazecie": - Zdegustowałem się okropnie, gdy zobaczyłem ten materiał. Tak bardzo, że sam chciałem poprosić panią przewodniczącą, by to obejrzała. Zrobi to dziś rano... proszę zwrócić uwagę, że to był ostatni materiał. A to, co jest na końcu "Wiadomości", zostaje dobrze zapamiętane - mówi Różański." Tego rodzaju reakcje świadczą, że komuś zależy na tym, żeby TVP objąć cenzurą polityczną. Jak mają się tego rodzaju reakcje z płomienną deklaracją Pana Jarosława Kaczyńskiego, że PiS nie jest partią antyinteligencką? Cenzury politycznej było dość w TVP za czasów rządów SLD. Może już czas by z nią skończyć. W BBC TV i w ITV dosyć często prezentowane są tego rodzaju gafy popełniane przez polityków. Kilkanaście lat temu BBC TV nabijała się strasznie, kiedy okazało się, że ówczesny główny minister do spraw Walii, nie zna hymnu walijskiego. Pokazano na zbliżeniu jego nieudolne usiłowania, poruszał ustami, mamrolił coś sobie Pan Redfern oktopnie. Jakiś czas później był w wywiadzie telewizyjnym mocno tym skruszony. A w TVP to ma być odwrotnie. Różne dzikusy, żądne cenzury jak tygrys ludojad krwi, chcą zaprowadzić w dziennikarstwie partyjny porządek i zamordyzm. Polacy znają takie brutalne metody. Są to metody PZPR-u. Najwyższy już czas, żeby w Polsce objawił się na nowo duch Solidarności, Solidarności prawdziwej opartej na szacunku dla ludzkiej godności i wolności, których miarą jest również prawo dostępu obywateli do obiektywnej informacji bez cenzury zalatującej jakąś Wszechpolską chuliganerią, czy innymi chuliganami bez matury, czy kradzieżą państwowych pieniędzy, jaką była wycieczka szefowej KRRiT do Iraku. Nie może być w KRRiT dobrze skoro jej nowe władze kradną pieniądze podatnika na opłacanie wycieczek w ciepłe kraje. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Prezes niesmaczny ?! 07.06.06, 22:56 Jak oni mogli powiedzieć, że prezes był niesmaczny i się zdegustowali???!!! A fe! Jeszcze dużo muszą się nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 15:19 widziałam ten materiał....;))) i przeczuwałam, ze tak się skończy...:( niemniej, gratuluję materiału! Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 15:29 jedno jest pewne Leper nie jest już dyżurnym chamem bo na to miejsce zasługuje Kaczorek. I tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
janpe1 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 15:38 Ja sraczki dostalem czytajac wasze posty,jeden z cymbalow tu piszacych stwierdzil, ze knur nami rzadzi.Zeby tak napisac trzeba byc rzeczywiscie baranem.Chlopie,ja tez nie mam glosu i spiewam tak jak Kaczynski.To wg.ciebie,ja tez jestem knurem bo spiewac nie potrafie? Odpowiedz Link Zgłoś
kosiba2 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 08.06.06, 11:16 będziesz, jak się wepchasz na trybunę na II Zjezdzie Partii PiS.A jak nie masz głosu ,to występuj w reklamie "Ranigast Max"Co do Twojego wyglądu ,to pozbaw mnie przyjemności porównań. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Fałszywa teczka, fałszywy hymn... 07.06.06, 22:27 Fałszywy uśmiech kaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
mirsz Prokurator!!! 07.06.06, 16:03 Juz wczoraj apelowałem, teraz powtarzam - panie Prokuratorze Generalny, należy wszcząć oficjalne dochodzenie w sprawie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbigra Re: Prokurator!!! 07.06.06, 18:14 Oczywiście, w sprawie o znieważanie symboli państwowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 16:06 Phi, nikt Kaczorowi na mównicę włazić nie kazał. On tak z własnej nieprzymuszonej woli zrobił z siebie błazna, więc o co te krzyki! Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 16:24 Trzeba będzie zrobić kursy dla dorosłych z wychowania patriotycznego Panie Giertych proszę kolegę nauczyć Odpowiedz Link Zgłoś
smok.vvavvelski To z pewnością ten Układ, 07.06.06, 16:25 o którym wszystkie media wspominają (a nieźle się tajniaczy, bo nikt nie zna nazwiska :)), jest wszystkiemu winien. Nadepnął - złoczyńca, dewiant i zbrodniarz - panu prezesowi na ucho. Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: To z pewnością ten Układ, 07.06.06, 17:05 smok.vvavvelski napisał: > o którym wszystkie media wspominają (a nieźle się tajniaczy, bo nikt nie zna > nazwiska :)), jest wszystkiemu winien. Nadepnął - złoczyńca, dewiant i > zbrodniarz - panu prezesowi na ucho. > na ucho ??? tak wyje potępieniec albo gość, któremu słoń na jaja nadepnął. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Re: To z pewnością ten Układ, 07.06.06, 22:46 > > na ucho ??? tak wyje potępieniec albo gość, któremu słoń na jaja nadepnął Założenie, że jaja kiedykolwiek były jest mocno przesadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 ,,Wszyscy Polacy to katolicy, chyba ze nie sa .... 07.06.06, 16:30 chrzescijanami" - powiedzial papie wielki ojciec ojczyzny, profesor Lech Kaczynski. Doktor Jaroslaw Kaczynski spiewa refren hymnu narodowego ,,...z ziemi poslkiej do Polski...". No comment! Wuybory coraz blizej, ptasia grypa sie konczy! Odpowiedz Link Zgłoś
nitka72 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 16:40 Jak prezes robi wszystko tak jak śpiewa hymn... Odpowiedz Link Zgłoś