Dodaj do ulubionych

Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt

08.06.06, 12:45
No niesamowite :-)) Kto wniosl sprawe do sadu? Moze trafila na geja?
Obserwuj wątek
    • radek16 eee tam... 08.06.06, 13:21
      gość ją pozwał bo słabo ciągnęła:)
      • podajswojlogin Ja mialem dzisiaj rano to samo. Tez sie szeroko uś 08.06.06, 14:42
        miechnąłem (później)...Podać ją do sądu!? Choć, ostatecznie, to żona...No, nie wiem.
        • szymek.jajcarz.w.tvn Usiadła Mu Na Twarz ???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.06, 16:06
          to straszne !!
          mogła go przecież udusić !!!!

ps
          a co na to
          jaruga ze srodą !
          • krasnov No i dobrze… 08.06.06, 21:12
            Jak równouprawnienie, to równouprawnienie…
            • bujacznik Re: No i dobrze… 08.06.06, 22:22
              mi też taki gwałt by się przydał ;)
        • frant3 Re: Ja mialem dzisiaj rano to samo. Tez sie szero 08.06.06, 16:16
          podajswojlogin!
          Ciesz się, że masz żonę przy której jest Ci do śmiechu. Inni nie maja takiego szcześcia.

--
          Frant - humor, satyra, krytyka
          • szymek.jajcarz.w.tvn Pierwsza Kobieta tzn. Premier ????? 08.06.06, 16:33
            no poleci ze stołka ....
          • koham.mihnika zapytaj, jak czesto ja bije? 09.06.06, 07:40
            frant3 napisał:

> podajswojlogin!
            > Ciesz się, że masz żonę przy której jest Ci do śmiechu. Inni nie maja takiego s
            > zcześcia.
            >
            > --
            > Frant - humor, satyra, krytyka
        • cyberrafi Pogonić prawniczą mafię 08.06.06, 16:20
          Sprawa nie jest taka zabawna jak się wydaje. Chciwi prawnicy uczynili sobie z
          tego rodzaju spraw niezwykle dochodowy interes. Szczują w tym celu ludzi na
          siebie, by oskubać ich potem do ostatniego grosza. Jeżeli społeczeństwa nie
          wymuszą na parlamentach by zrobiły porządek z tą bandą pazernych oszustów to
          smutne będzie nasze życie. Dojdzie do tego, że człowiek nawet się nie uśmiechnie
          do drugiej osoby, by nie zostać posądzonym o molestowanie.
          • umghhh Re: Pogonić prawniczą mafię 08.06.06, 17:39
            a gdzie tak jest? Tzn ze adwokaci czyli jakto ujales prawnicza mafia szczuja
            ludzi na siebie?

//
            • cyberrafi Re: Pogonić prawniczą mafię 08.06.06, 18:01
              Jak myślisz? Po co facet zrobił z siebie idiotę słynnego na cały świat? Ja
              sądzę, że to było od początku zaplanowane, cyniczne działanie. Na Zachodzie jest
              cała masa spraw o tzw. molestowanie i takie niby gwałty. Tak można się zemścić
              na szefie, nauczycielu, kimkolwiek. Przy okazji też wyłudzić potężne
              odszkodowanie. Sądy dają wiarę najgłupszym nawet oskażeniom. Taka np. sprawa
              Tysona. Panienka sama poszła do niego w nocy, do pokoju a potem oskarżyła o gwałt.
              • wilhelm4 Re: Pogonić prawniczą mafię 08.06.06, 20:11
                Akurat wiem troche o USA.
                Oni tam juz sa w niektórych stanach tak "politycznie poprawni",
                jest taka paranoja, ze nie tylko aluzje, wzroki i usmiechy sa
                tzw. seksualnym harrassmentem, ale tez..... zaoferowanie ognia
                do papierosa.

OBLED, co ? Maja BIEDNE zycie, no nie..........
          • pawka55 Re: Pogonić prawniczą mafię 08.06.06, 21:03
            cyberrafi napisał:

> Sprawa nie jest taka zabawna jak się wydaje. Chciwi prawnicy uczynili sobie z
            > tego rodzaju spraw niezwykle dochodowy interes. Szczują w tym celu ludzi na
            > siebie, by oskubać ich potem do ostatniego grosza. Jeżeli społeczeństwa nie
            > wymuszą na parlamentach by zrobiły porządek z tą bandą pazernych oszustów to
            > smutne będzie nasze życie. Dojdzie do tego, że człowiek nawet się nie
            uśmiechni
            > e
            > do drugiej osoby, by nie zostać posądzonym o molestowanie.

Polecam wizyte w Ameryce. Ten kraj juz upodobnil sie do czarnego obrazu
            przedstawionego wyzej przez ciebie. Kobiety nauczone przykladami procesow o
            seksual harrassment tylko czekaja na odpowiednia okazje aby podac do sadu firme
            w ktorej wspolpracownik na przyklad powie w jej obecnosci nieprzyzwoity dowcip.
            Przykladem takiej firmy jest Mitsubishi, USA. Ryzykowne jest na przyklad
            dotkniecie bez uprzedniego przyzwolenia ramienia kolezanki, chocbyscie
            pracowali z nia od wielu lat i wydawali sie byc w dobrej komitywie. Prawnicy sa
            zakala tego kraju. Tylko w USA kobieta dostaje milionowe odszkodowanie od Mc
            Donaldsa po poparzeniu sie w samochodzie kawa, ktora byla...goraca. To ona
            powinna zaplacic odszkodowanie za swa glupote!

Polak z US
            • zakopane1973 Zamawiała Ice-Cofee i polała się bo nie było 08.06.06, 21:55
              napisu na kubku. A wyrok rzeczywiście za wysoki.
      • tales1 Czas wziąć się za środę i jarugę! 08.06.06, 15:26
        • zima0001 Też robią loda znienacka? A fe 08.06.06, 16:34
        • patman A co, zgwałciły cię? 08.06.06, 16:58

• betty49 Re: A co, zgwałciły cię? 08.06.06, 17:28
            dobrze mu było
    • adamdark01 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 13:28
      Dziewczyno,
      przybądź do mnie
      dam ci kwiat paproci.
      poco gwałcić?
      widzisz,że to szkodzi.
    • antykretyn [...] 08.06.06, 13:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • sneaker [...] 08.06.06, 14:49
        • skun2 [...] 08.06.06, 14:59
          • zima0001 Ciężko być chłopem 08.06.06, 16:38
            Kurcze, nie bryknie źle, bryknie za bardzo i na boczku - jeszcze gorzej. Ech
            popie.rzone to życie
      • zima0001 Jeszcze by baba utyła - kolacja, lody, sniadanie 08.06.06, 14:51
    • magnusg Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 13:50
      ja bym poszedl na ugode-wycofanie oskarzenia za dalsze 10 lodow:)
      • swoboda_t Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:59
        No, jeśli wyglądała jak Monica Belluci, to owszem, też bym byl skłonny na
        ugodę ;P Ale co, jesli wygladała jak Środa czy inna Pierwsza Dama??
    • noname30 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 13:59
      Aby zrozumiec sprawe nalezy troche pożyć w Norwegii, wiekszosc kobiet
      (szczególnie te brzydkie )nauczonych nieskrywania wlasnych pragnień seksualnych
      i kompletnej wolności lepi się prawie do każdego napotkanego faceta ... w
      przypadku odmowy, ponieważ często są inne rzeczy na głowie niż seks, potrafią
      się strasznie obrazić a wiadomo jak może ( facet również potrafi ale zazwyczaj
      ma wystarczająco honoru aby tego nie robić ) "obsmarować" i zatruć życie
      urażona, głupia (znam dużo mądrych ) kobieta.
      • veritas4 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 14:40
        Znakomite!! Niech się nauczy, że nie można tak wszystkiego od razu do buzi
        brać...
        • skun2 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 14:57
          no właśnie, pewnie brzydka była, facet jak się obudził zarządał odszkodowania.
          • skun2 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 14:57
            ...obudził się i wytrzeźwiał.
    • antabus1 szkoda, że nie ma jej zdjęcia... 08.06.06, 14:42
      wniosłoby trochę światła i wiele wyjaśniło ;))) są kobiety, którym nie dałbym
      nigdy i za nic ;)))
    • roger45 Czesto Kobieta jest namolna na imprezie 08.06.06, 14:44
      zwlaszcza jak wypije, nie wiadomo gdzie uciekac.
      chociaz faceci znacznie czesciej molestuja
      • kfaker Re: Czesto Kobieta jest namolna na imprezie 08.06.06, 15:14
        Kurcze, tu sami plejboje się wypowiadają :)
      • sekkmet Re: Czesto Kobieta jest namolna na imprezie 08.06.06, 15:18
        To nie jest tak ze wraz z piciem alkoholu kobiety ladnieja, one sa tak samo
        brzydkie tylko nam juz to nie przeszkadza :) rano najwyrazniej typowi zaczeło
        przeszkadzać. A on się rano śmiał myślac "czekaj czekaj jak cię pozwę :D" na
        samą myśl o 20tys. + lód tez sie usmiecham :D
        • jaceq Re: Czesto Kobieta jest namolna na imprezie 08.06.06, 17:03
          sekkmet napisała:

> To nie jest tak ze wraz z piciem alkoholu kobiety ladnieja, one sa tak samo
          > brzydkie tylko nam juz to nie przeszkadza

No toś brachu trafił w samo sedno i odkrył kawał ameryki na dodatek. Zrobię tak,
          że zgłoszę Cię do Komitetu Noblowskiego. Takich odkryć nie czytuje się
          codziennie ani raz na 10 lat nawet.
          • ojest Re: Czesto Kobieta jest namolna na imprezie 08.06.06, 20:38
            A pelna tresc teorii winna brzmiec:

Uroda kobiet jest wprost proporcjonalna do ilosci wypitego alkoholu i odwrotnie
            proporcjonalna do natezenia oswietlenia :)
    • zzazzu Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 14:45
      w sumie mnie to rozbawilo:) ale dobrze babie, niech nie mysli (i inne tez) ze
      tak wszystko mozna na co sie ma ochote.
    • asp420 kluczowe jest to zdanie 08.06.06, 14:47
      "Do tej pory bowiem żadna z kobiet nie odpowiadała za przemoc seksualną, choć zjawisko jest znane seksuologom i psychologom" - ktore trzeba czytac "zdarza sie, ale dotychczas uchodzilo to plazem". Mam nadzieje, ze teraz nastapi rownosc w tej kwestii. Winny czy winna - to bekniesz.
      • chudaryba Beeeeeekanie 08.06.06, 19:22
        Myślisz, że na koniec beknęła??
        • agalloch Re: Beeeeeekanie 10.06.06, 10:06
          > Myślisz, że na koniec beknęła??

dobre, LOL
    • mat25 Może go zębem zahaczyła? (nt) 08.06.06, 14:48
    • gekon1979 bulahahahahaha 08.06.06, 14:54

• sztuk6mistrz czy była wizja lokalna? 08.06.06, 14:58
    • zewszad_i_znikad Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:02
      Baaaardzo śmieszne, choć szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że gwałt na
      mężczyźnie też byłby tak bagatelizowany. Napalonym panom nawet przez myśl nie
      przejdzie, że jakiś facet może nie mieć ochoty.
      • qnstie Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:24
        Napalonym PANOM? Sugerujesz ze ta pani była jednak mezczyzną?
        :)
        • zewszad_i_znikad Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 16:24
          W tym wypadku chodziło mi o dyskutantów, których najwyraźniej cała sprawa
          bardzo śmieszy...
        • xxx222 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 19:33
          qnstie napisał:

> Napalonym PANOM? Sugerujesz ze ta pani była jednak mezczyzną?
          > :)

W sumie w pewnym sensie mogła B) To liberalny kraj i może to była
          prawie-kobieta na jakimś-tam etapie zmiany płci. Zresztą ofiara mogła się tego
          dowiedzieć już po fakcie. Niestety z racji poprawności politycznej tego pewno
          się nie dowiemy.

Czy jest paragraf na "podawanie się za inną płeć"? A co z "kobietami
          uwięzionymi w męskim ciele"?
    • arturz10 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:09
      Jak nie możliwe???
      Zrobiła mu laskę - świetnie bo sie uśmiechał potem? Gó###o prawda, pewnie była
      brzydka jak kupa burka i jak otworzył gościu gały to się psychicznie zdewastował
      . Teraz gdzieś sie leczy... u miejscowego Lwa-S. ;)
      • judas1 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:11
        Z tym lodem coś nie wyszło - pani proponuje pooglądać troche filmów xxx w
        wolnych chwilach a sprawy już nikt nie założy: praktyka czyni mistrza.
        • jacg Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:19
          a dlaczego nikt z was nie wziąl pod uwagę że może ona usiadła mu na buzi???
          • freki Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:43
            Bo jak zeznala, widziala facet szeroko sie usmiechnal...Z przyczyn technicznych
            siedzac mu na buzi jego usmiechu dojrzec by nie mogla...Chyba ze natura
            obdarzyla ja budowa mocno odbiegajaca od przyjetych standardow, narzad wzroku
            umieszczajac w miejscu wysoce zaskakujacym...Nie dziwie sie ze facet nawial do
            sadu ;-)
    • aykro Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:12
      może facet doniósł na nia, bo potrzebował się usprawiedliwić np. przed żoną.
    • maxman01 Potrzebny jest Rzecznik Praw Zgwalconych "Lodem" i 08.06.06, 15:15
      Potrzebny jest Rzecznik Praw zgwalconych "lodem" i natychmiastowa pomoc
      psychologiczna dla ofiar.
      • wilma.flintstone Re: Potrzebny jest Rzecznik Praw Zgwalconych "Lod 08.06.06, 18:54
        Popieram :D
        • zima0001 Nie żaden Rzecznik tylko 09.06.06, 01:16
          powrót do zdrowego układu Pan-Służąca.
          Robienie lodzika na zawołanie, a jak coś wbrew poleceniom to po łbie.
          Ta emancypacja nas zgubi.
    • topimek Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:22
      Gwałt to gwałt, skąd wiesz jakiej urody była kobieta. Facet może mieć żonę,
      dzieci, a tu baba mu ręke do rozporka pcha.

Prawidłowy wyrok, równouprawnienie to równouprawnienie.
      • wilma.flintstone Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 18:55
        topimek napisał:

Facet może mieć żonę,
        > dzieci, a tu baba mu ręke do rozporka pcha.

To mogl odepchnac. Co, sil zbraklo?
        • dawid_madian Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 23:06
          „(…) w Bergen mówiła, że kiedy partner się obudził (…)”, obudzenie implikuje
          stan snu, he?
    • tabrajder Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:26
      ona po prostu nie polknela i to byl GWALT. Gdyby polknela to nie byloby
      problemu.....
      • freki Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:35
        Nie tylko gwalt ale i dzieciobojstwo. Modlmy sie za setki dzieci wsiakajacych w
        przescieradla...;-)A dla laski jedyna sluszna kara dozywocie ;-)))
      • kood Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 09.06.06, 01:18
        gdyby polknela to byloby ludozerstwo, czyli dostalaby wyrok za zabojstwo
        wielkrotne
    • piwi77 Kiedy Prezes zdazyl jeszcze byc w Norwegii? 08.06.06, 15:28
    • slodka_kokietka Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:31
      O nieeeee... a czy nikt z Was nie pomyślał, że trudno jest "zgwałcić" faceta ?
      Moim zdaniem jest to prawie niemożliwe. Wątpie, że protestował gdy robiła
      mu "loda". W artykule nie było nic napisane na ten temat.
      • mulla_komar Nie czytalas? 08.06.06, 15:45
        Zgwalcila go jak spal! Czy jak ci ktos poda tabletke, stracisz przytomnosc, i
        odbedzie sie z toba stosunek to bedzie to gwalt czy nie?
        Faceta tez mozna zgwalcic, wystaczy go skrepowac! Latwiej go zgwalicc niz
        kobiete bo on nie kontroluje tego co ma w spodniach.
        • wilma.flintstone Re: Nie czytalas? 08.06.06, 15:50
          mulla_komar napisał:

> Zgwalcila go jak spal! Czy jak ci ktos poda tabletke, stracisz przytomnosc, i
          > odbedzie sie z toba stosunek to bedzie to gwalt czy nie?
          > Faceta tez mozna zgwalcic, wystaczy go skrepowac! Latwiej go zgwalicc niz
          > kobiete bo on nie kontroluje tego co ma w spodniach.

Ale ta panna go nie skrepowala, a on, obudziwszy sie, mogl ja po prostu od
          siebie odepchnac (co nie zawsze wchodzi w gre kiedy gwalcona jest kobieta...).
          Doprawdy, coz z niego za biedaczek!
          • mulla_komar Jak sie obudzil 08.06.06, 16:02
            Ona mogla juz skonczyc. Istota gwaltu nie jest osiagniecie przez gwalcona osobe
            orgazmu,
            • wilma.flintstone Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 16:07
              Seks byl oralny, wiec jesli ktos skonczyl to raczej on...Istota gwaltu jest
              zrobienie czegos wbrew woli drugiej osoby, a wybacz, w przypadku mezczyzny
              mozna mowic co najwyzej o braku wystarczajaco silnej woli, zeby sie seksowi
              oprzec niz o braku woli pociupciania...Przykro mi, ale dla mnie ta sprawa to
              jakas paranoiczna dialektyka znudzonych facetow, ktory cos tam sobie z palca
              wyssali i probuja udowodnic, ze natura wyposazyla ich inaczej niz jest w
              rzeczywistosci...
              • mulla_komar Bzdury piszesz 08.06.06, 16:22
                Widac nie znasz psychiki mezczyzny. Troche mi tracisz ekstramizmem
                (feministyczny ciemnogrod?).
                Nie wiesz tez wiele o seksualnosci, jest to sprawa bardzo indywidualna i nie
                mozesz wypowiadac sie kategorycznie ze z seksu oralnego tylko mezczyzna ma
                przyjemnosc. Nie chce mi sie z toba dyskutowac bo widze ze g. wiesz o seksie i
                ludzkiej psychice a dyskutowac z bezsensem mi sie nie chce. EOT.
                • wilma.flintstone Re: Bzdury piszesz 08.06.06, 18:04
                  A ty mi tracisz meskim szowinizmem. I nie powiem czym jeszce, bo to forum
                  publiczne.
              • myster.i Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 16:22
                Masz chore wyobrażenie na temat męskiej seksualności. To co piszesz może i
                dobrze opisuje część męskiej populacji, ale na pewno nie jej całość. Wielu
                mężczyzn potrafi kontrolować swój popęd seksualny i odmówic seksu.

W tym przypadku Norweszka trafiła na kogoś komu jej zaloty sie nie spodobały i
                nie ma tutaj znaczenia czy z powodu jej urody czy mężczyzna był nie tej
                orientacji seksualnej(to są żeczy które my sobie teraz dopowiadamy starając się
                zracjonalizować postępowanie tego faceta). Jemu się to nie spodobało, więc był
                to gwałt.
              • belial.666 Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 18:07
                wilma.flintstone napisała:

> wybacz, w przypadku mezczyzny
                > mozna mowic co najwyzej o braku wystarczajaco silnej woli, zeby sie seksowi
                > oprzec niz o braku woli pociupciania...

Jest trochę kobiet których prawie nikt by nie chciał (poza jakimiś zboczeńscami)
                Popatrz sobie na fotke posłanki Sobeckiej. Własna ręka jest dla mnie
                atrakcyjniejsza od tego czegoś. Pomyśl sobie, że jek kobieta o TAKIM wglądzie
                chce cię tryknąć! Ja na samą myśl zaraz chyba zwymiotu

• wilma.flintstone Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 18:12
                  A ja pamietam opowiesci kolegow ze studiow o jakichs zblizeniach pierwszego
                  stopnia z panienkami, na ktorych widok z przerazeniem uciekali dnia nastepnego.
                  Albo historie z wieczorow kawalerskich, na ktorych to przyszly pan mlody,
                  zakochany po uszy, a jednak sie oprzec nie mogl jakiejs tam panience z
                  agencji...I tak dalej...
                  • kazimierz_marionetkiewicz Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:15
                    Juz ci oi przedmowcy napisali ze masz bardzo prymitwyne pojecie o czlowieku i
                    jego seksualnosci. Nie zycze ci, zeby ktos cie przelecial jak bedziesz spala.
                    ale moze powinnas tego doswiadczyc zeby wiedziec co to jest seks wbrew swojej woli.
                    • wilma.flintstone Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:16
                      Bez komentarza, kulturalny rozmowco.
                      • kazimierz_marionetkiewicz Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:21
                        Widzisz strzepie, nie trzeba uzywac inwektyw zeby obrazic czlowieka. Ty obrazasz
                        ludzi wiec jestes smieciem i prymitywem.
                        Ja doswiadczylem gwaltu i nie zycze tego nikomu a ty p...o piszesz ze nie mozna
                        mezczyzny zgwalcic. Mam zne i dzieci i nie zyczylem sobie tego co mi sie stalo.
                        • wilma.flintstone Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:25
                          Przepraszam bardzo, ale domyslam sie ze nie zgwalcila cie kobieta, a facet,
                          skoro taka masz traume. Powiem ci jedno, wspolczuje ci, ale nie zycze sobie
                          inwektyw w moja strone, bo nikogo tu nie obrazilam. Mam swoje zdanie na ten
                          temat i mam do niego prawo. I nie zapominaj, kmiocie, ze co kilka minut na
                          swiecie gwalcona jest KOBIETA przez mezczyzne, a nie odwrotnie. Bez odbioru.
                          • kazimierz_marionetkiewicz Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:26
                            KOBIETA!!! ROZUMIESZ????
                            • wilma.flintstone Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:29
                              Bardzo bolalo? Miales obrazenia wewnetrzne? Lata psychoterapii? Nie wysliaj sie
                              juz, cokolwiek napiszesz, nie odpowiem, bo prymitywem z nas dwojga nie ja
                              jestem. A zdanie mam takie jakie mam, bo sama mam nie najprzyjemniejsze zyciowe
                              doswiadczenia, o ktorych ty g. wiesz. Jednak uwazasz, ze masz prawo w zwiazku
                              z tym wyzywac mnie od prymitywow. Bog z toba.
                              • kazimierz_marionetkiewicz Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:30
                                I z duchem Twoim.
                              • pacal2 żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 18:57
                                jeden dotyczy kobiet, drugi mężczyzn.

Gwałt następuje wtedy, kiedy jedna osoba zmusza drugą osobę do czynności
                                seksualnych wbrew jej woli. Koniec i kropka.

Widzisz tu gdzieś jakieś gwiazdki, odnośniki, czy glosy że dotyczy to tylko kobiet?

Powiem krótko: nie jesteś mężczyzną więc masz takie samo prawo wypowiadać się w
                                ich imieniu, jak my w imieniu kobiet - czyli żadne.

Nie atakuj innych swoimi doświadczeniami (jakiekolwiek by one nie były), bo
                                twoja opinia nawet się nie zbliża do rzeczywistości, jest wybitnie subiektywna,
                                i jesli jest to wpływ tych doświadczeń, to sama się pogrążasz jako osoba
                                niewiarygodna.

Jak tu nie nazwać cię prymitywną, skoro posługujesz się stereotypami i mitami?

Mały cytacik (przyda ci się trochę wiedzy):

MIT: Jeśli chłopiec/mężczyzna doświadczył seksualnego pobudzenia lub orgazmu
                                wynikającego z molestowania, to znaczy, że chciał brać w tym udział i sprawiło
                                mu to przyjemność.

PRAWDA:
                                W rzeczywistości, mężczyzna tylko fizycznie odpowiada na stymulacje (kiedy
                                dochodzi do erekcji) nawet w traumatycznych lub bolesnych sytuacjach
                                seksualnych. Terapeuci, którzy pracują ze sprawcami napaści seksualnej, wiedzą,
                                że jednym ze sposobów utrzymania tajemnicy jest określenie reakcji dziecka jako
                                coś, co wynikało z jego woli i współpracy "podobało Ci się, lubisz to" - mówią.
                                Wiele ofiar czuje się winnym i wstydzą się, że doświadczyli pobudzenia
                                seksualnego podczas napaści seksualnej. Fizycznie (wizualnie) stymulacja jest
                                podobna to sytuacji, które się pojawiają w seksualnych sytuacjach, ale to nie
                                oznacza, że dziecko chciało tego doświadczać lub rozumiało co się działo w tym
                                czasie.
                                • wilma.flintstone Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 19:08
                                  pacal2 napisał:

>
                                  >
                                  > Gwałt następuje wtedy, kiedy jedna osoba zmusza drugą osobę do czynności
                                  > seksualnych wbrew jej woli. Koniec i kropka.

Jakim sposobem kobieta moze mezczyzne do seksu zmusic?

>> Powiem krótko: nie jesteś mężczyzną więc masz takie samo prawo wypowiadać
                                  się w
                                  > ich imieniu, jak my w imieniu kobiet - czyli żadne.

Jakze czesto i autorytatywnie to robicie!

>
                                  > Nie atakuj innych swoimi doświadczeniami (jakiekolwiek by one nie były), bo
                                  > twoja opinia nawet się nie zbliża do rzeczywistości, jest wybitnie
                                  subiektywna,
                                  > i jesli jest to wpływ tych doświadczeń, to sama się pogrążasz jako osoba
                                  > niewiarygodna.

To j a zostalam zaatakowana przez pana Marionetkiewicza z trauma. czyli on jest
                                  wiarygodny i ma prawo nazwac mnie prymitywem,a le ja juz wiarygodna nie jestem?

>
                                  > Jak tu nie nazwać cię prymitywną, skoro posługujesz się stereotypami i mitami?

A co to ma wspolnego z prymitywizmem? Stereotypy nie powstaja bez przyczyny,
                                  nie przychodza znikad. Mozna je obalic, ale tylko empirycznie. Przykro mi, ale
                                  wiekszosc panow tu sie wypowiadajaca w stylu: "Ale glupek, ja bym ja przelecial
                                  ze 3 razy" tylko je potwierdza...Co wiecej, jakbysmy sie nie starali o
                                  rownouprawnienie miedzy plciami, to ono jest mitem i nieprawda, bo wcale
                                  rownouprawnienia nie ma. Spojrz na temat kuchni. Mistrzami kuchni sa zawsze
                                  mezczyzni, kobieta jest od gotowania w domu. I tak dalej...
                                  • michalng Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 19:45

>
                                    > Jakim sposobem kobieta moze mezczyzne do seksu zmusic?
                                    >

Dokładnie takim samym jak mezczyzna moze zmusic kobiete.
                                    • wilma.flintstone Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 20:04
                                      Opis gwaltu na kobiecie z ksiazki M. Houllebecq'a "Platforma":

"(...) dostala mocne uderzenie w twarz, ktore niemal powalilo ja z nog. Potem
                                      rzucili sie na nia, dwoch przytrzymywalo ja na ziemi. Wchodzili w nia
                                      brutalnie, w najmniejszym stopniu jej nie oszczedzajac, przez wszystkie otwory.
                                      Za kazdym razem, kiedy probowala wydac z siebie jakis dzwiek, dostawala mocne
                                      ciosy w twarz. Faceci gwalcili ja kolejno i caly czas nasmiewali sie z niej
                                      wyzywajac od dz...i i niedo...nej k...(...) Pod koniec otoczyli ja, opluli ja i
                                      nasikali na nia, po czym kopniakami przesuneli pod siedzenie i spokojnie
                                      wysiedli na Gare de Lyon."

Porownaj to z opisem "gwaltu" na spiacym panu, ktoremu panienka pogrzebala w
                                      rozporku (co bylo "taka sama jak meska metoda przymuszenia do seksu", wedlug
                                      Ciebie), a on doznal z tego powodu takich szkod fizycznych i moralnych, ze az
                                      pobiegl do sadu. I nie mow mi, ze ten opis to fikcja literacka, bo znam
                                      osobiscie dziewczyne zgwalcona w podobny sposob.
                                      • michalng Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 20:21
                                        Są gwałty i gwałty. Przemoc i bicie nie jest nieodzownym elementem gwałtu.
                                        Opisany przez ciebie fragment opisuje brutalny gwałt zbiorowy.Mozliwy do
                                        przeprowadzenia przez kobiety ale rzadko spotykany. Choc mój dobry znajomy który
                                        pracuje jako wychowawca w "poprawczaku" dla dziewcząt spotkał sie z takim
                                        przypadkiem. Ten za który została skazana kobieta przypomina bardziej metode
                                        na "tabletke gwałtu" czy popularna na imprezach metode "na spiocha". Nie mniej i
                                        jedno i drugie jest gwałtem.
                                        • pablopic Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 20:31
                                          michalng napisał:

> Są gwałty i gwałty. Przemoc i bicie nie jest nieodzownym elementem gwałtu.

widocznie ktoś ją musi przerżnąć jak będzie np. pod wpływem narkotyków to
                                          przestanie klepać takie bzdury jak do tej pory...no chyba że tak wygląda iż to
                                          delikwent będzie się musiał naćpać żeby w ogóle się do niej zbliżyć, wtedy
                                          pozostaje jej teoretyzowanie jak do tej pory...
                                          • wilma.flintstone !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 20:45
                                            On NIE BYL pod wplywem narkotykow, nie byl bezbronny wobec tego co sie dzialo,
                                            nikt go nie zwiazal, nie odurzyl narkotykami ani srodkami nasennymi, nie bil,
                                            nie sikal na niego! Zrozum zesz to wreszcie bando szowinistycznych bucow!!!!!!!
                                            • pablopic Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 20:55

> On NIE BYL pod wplywem narkotykow, nie byl bezbronny wobec tego co sie
                                              dzialo,
                                              > nikt go nie zwiazal, nie odurzyl narkotykami ani srodkami nasennymi, nie bil,
                                              > nie sikal na niego! Zrozum zesz to wreszcie bando szowinistycznych
                                              bucow!!!!!!!

skąd wiesz? byłaś przy tym kretynko?
                                              • wilma.flintstone Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 20:59
                                                Gdyby tak bylo to chlopiec by sie poskarzyl sadowi. Skoro tego nie zrobil -
                                                zakladamy, ze tak nie bylo.

Oczywiscie, jestem prymitywna kretynka, ktorej nikt nawet nie chce przeleciec,
                                                dlatego tak bredze, jestem strzepem i lachem, ktory nie byl na studiach. Taki
                                                oto jest plon mojej rozmowy z kilkoma panami, ktorych personalnie nie
                                                obrzucilam epitetami, a wyrazilam swoje zdanie, ktore 95% erotyczno-prymitywnie-
                                                szowinistycznych meskich wpisow tu potwierdza. Coz moge powiedziec na
                                                koniec...No na pewno nie to, ze mi bylo milo.
                                                • pablopic Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 21:05

> Gdyby tak bylo to chlopiec by sie poskarzyl sadowi. Skoro tego nie zrobil -
                                                  > zakladamy, ze tak nie bylo.

czyli wg ciebie ta Norweżka sama przyszła do sądu i poprosiła o to żeby ją
                                                  skazać...
                                                  polecam: www.poczytaj.pl/23261.html

przed kolejnymi próbami zabrania głosu w dyskusji na forum
                                                  • wilma.flintstone Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 21:13
                                                    pablopic napisał:

>>
                                                    > czyli wg ciebie ta Norweżka sama przyszła do sądu i poprosiła o to żeby ją
                                                    > skazać...

A w ktorym miejscu wyrazilam taka opinie? Piszac, ze chlopak w zeznaniach nie
                                                    wspomnial o zadnych srodkach odurzajacych? A to chlopak byl ofiara i skarzacym
                                                    te Norwezke...Ty cos chyba malo rozumiesz z tych ksiazek, skoro nawet nie
                                                    kumasz tak prostej i prymitywnej wypowiedzi jak moja. Dobranoc!
                                                  • pablopic Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 21:22

> te Norwezke...Ty cos chyba malo rozumiesz z tych ksiazek, skoro nawet nie
                                                    > kumasz tak prostej i prymitywnej wypowiedzi jak moja. Dobranoc!

Twoja wypowiedź jest dokładnie taka jak twoja logika...prześpij się z tym, może
                                                    coś pomoże i zrozumiesz co tutaj wypisujesz...

> A w ktorym miejscu wyrazilam taka opinie? Piszac, ze chlopak w zeznaniach nie
                                                    > wspomnial o zadnych srodkach odurzajacych?

btw. nie wspomniałaś że byłaś przy zeznaniach pokrzywdzonego...
                                                  • brudne_buty_jarka d o g a r ó w W i l m a !!!! 08.06.06, 22:41
                                                    dla Ciebie gwałt może popełnić TYLKO MĘŻCZYZNA. Musze przyznać że to dość śmiała koncepcja i żaden system prawny od kilku tysięcy lat (wliczając czasy starozytnego Rzymu) nie przewidział takiego rozwiązania. Gratuluje - jesteś pierwsza!!!

ps.: napisz prosze jak Twoim zdaniem powinen brzmieć przepisk kodeksu karnego odnoszący się do przestepstwa gwałtu.
                                                  • ph3n1x Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 11.06.06, 01:25
                                                    Marta ... chyba nie ma sensu tłumaczyć debilom niektórych spraw.
                                                    Pozdrawiam wszystkich myślących.
                                                • idiot_hunter Niepotrzebnie się Wilmo ekscytujesz! 09.06.06, 08:34
                                                  Twoi adwersarze kłócą się z tobą dla przyjemności, ciesząc się z twojego
                                                  zdenerwowania. To zapewne młodziki, którzy daliby sobie zrobić loda nawet
                                                  naszej pierwszej damie, ale tutaj mają uciechę. Inn rzecz, że nie powinni
                                                  obrzucać cię inwektywami. No ale taka już jest natura palanta...
                                            • michalng Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 21:58
                                              Jak to nie był bezbronny. Spał. Przeciez nie ma znaczenia czy spał "sam z
                                              siebie" czy moze ktos go odurzył albo czy sam sie schlał jak swinia.Spał i
                                              został zgwałcony.Czy to tak ci ciezko pojac.
                                        • wilma.flintstone Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 20:53
                                          michalng napisał:

> Są gwałty i gwałty. Przemoc i bicie nie jest nieodzownym elementem gwałtu.

Ale chyba w takich wlasnie okolicznosciach najczesciej do gwaltow dochodzi.
                                          Jest wiec retoryczna akrobatyka stwierdzenie, ze kobieta moze faceta przymusic
                                          do gwaltu takimi samymi metodami jak on ja.

Ten za który została skazana kobieta przypomina bardziej metode
                                          > na "tabletke gwałtu" czy popularna na imprezach metode "na spiocha".

Przypomina, ale nie jest, bo facet sie obudzil i byl w stanie to przerwac, bo
                                          raczej panienka chyba by nie dala rady go pobic, jak ci sie wydaje? Zreszta jak
                                          przeczytasz ten link, to z niego wynika ze gosc wcale nie spal...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=43262824&a=43286635
                                          • michalng Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 22:09
                                            W Polsce najczesciej dochodzi do gwałtów "na spiocha"- Kobieta jest pijana do
                                            nieprzytomnosci i zostaje zgwałcona przez meskich uczestników
                                            "biesiady".Najczesciej kobieta zna gwałcicieli.
                                            Ten Mezczyzna był (albo nie był) stanie przerwac nie "to" tylko gwałt.
                                            Przerwanie gwałtu niczego nie zmienia. Dalej jest to gwałt.
                                          • zima0001 Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 09.06.06, 01:19
                                            > Przypomina, ale nie jest, bo facet sie obudzil i byl w stanie to przerwac, bo
                                            > raczej panienka chyba by nie dala rady go pobic, jak ci sie wydaje?

Czyli zwyczajnie jak facet nie chciał to powinien babie wpiep.rzyć tak żeby jej
                                            sie raz na zawsze odechciało.
                                        • koham.mihnika wystarczy, ze przylozy noz do gardla, bedziesz 09.06.06, 07:55
                                          protestowac?
                                          Gwalt to jest KAZDE dokonanie czynnosci seksualne WBREW woli. Poczytaj sobie
                                          glupia pindo, co najbardziej boli ofiary gwaltu? Przemoc, zrobienie WBREW woil,
                                          ponizenie.
                                  • 13sw Wilma, bawi mnie Twoja argumentacja 08.06.06, 20:52
                                    Oczywiście, że jest możliwy gwałt na mężczyźnie. Gwałt polega na wywołaniu wbrew
                                    woli innej osoby skutku w postaci stosunku seksualnego. Kobieta może tego
                                    dokonać nie tylko stosując siłę wobec mężczyzny (generalnie trudno to sobie
                                    wyobrazić), ale może go uśpić lekami, grozić mu bronią czy nawet grozić mu np.
                                    zemstą wobec bliskich. Gwałt to gwałt i w polskim prawie, a i zapewne w
                                    większości prawodawstw świata nie ma wprowadzonej w definicji różnicy, kto gwałci.

Sprawa jest nietypowa, ale na prawdę, nie na każdą kobietę facet ma ochotę.
                                    • wilma.flintstone Re: Wilma, bawi mnie Twoja argumentacja 08.06.06, 20:54
                                      13sw napisał:

>>
                                      > Sprawa jest nietypowa, ale na prawdę, nie na każdą kobietę facet ma ochotę.

Jest na to metoda - dac panience po lbie. Niestety, nie bardzo dziala w
                                      odwrotna strone...
                                      • 13sw Re: Wilma, bawi mnie Twoja argumentacja 08.06.06, 21:10
                                        A jak pod nosem ofierze wymachuje rewolwerem? Na sprawę patrzysz zbyt
                                        stereotypowo, na szczęście prawo tak krótkowzroczne jak Ty nie jest. Nie jest
                                        tak, że zawsze mężczyzna ma przewagę nad kobietą, więc tylko mężczyzna może
                                        zgwałcić.
                                        • wilma.flintstone Re: Wilma, bawi mnie Twoja argumentacja 08.06.06, 21:15
                                          Wtedy mozna mowic o seksie pod przymusem. Jednak w tej sprawie, przynajmniej z
                                          tego co wiemy, broni nie uzyto. A poza tym jak tu kogos gwalcic z rewolwerem w
                                          reku? Niewygodnie jakos...
                                          • 13sw Re: Wilma, bawi mnie Twoja argumentacja 08.06.06, 21:27
                                            Nie ma takiego czynu karalnego jak seks pod przymusem. Takie zachowanie w prawie
                                            karnym nazywa się gwałtem. Koniec, kropka.

Czy kobieta jest silniejsza od mężczyzny czy nie (a przecież czasem jest) to nie
                                            ma to żadnego znaczenia.
                              • slave0 Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 20:57
                                Kiedys szedlam sobie ulica i jakas dziewczyna poprosila mnie o pomoc przy
                                wymianie kola. Kiedy podeszlem blizej zobaczylem, ze w samochodzie siedza
                                jeszcze dwie kolezanki. Dwie dziewczyny mialy ok 25 lat, obie blondynki. Jedna
                                byla troche starsza, cos ok 32 na oko. Zmienilem to kolo, a one w ramach
                                podziekowania zaproponowaly mi kawe. Oczywiscie sie zgodzilem. Dziewczyny byly
                                bardzo atrakcyjne. Kazdy facet na moim miejscu zrobilby to samo :) Dotarlismy
                                do domu jednej z nich (zwykly domek na przedmiesciach). Zaraz po wejsciu
                                dostalem silny cios w twarz od jednej z dziewczyn. Upadlem na podloge. Krew
                                lala mi sie z ust. Zostalem obrzucony stekiem wyzwisk. Posypaly sie kopniaki.
                                Lezalem bezsilny na podlodze... Zostalem skrepowany. Po chwili poczulem silny
                                bol w "tylnej czesci ciala" to ta najstarsza jechala po mnie z 50 cm dildo. z
                                przodu jedna z mlodszych blondynek zmusila mnie do imitowania "ssania"
                                plastikowanego czlonka przypietego do jej bioder. Trzecia z kobiet siedziala na
                                sofie ogladajac tv, od czasu do czasu wbijajac mi swoje szpilki w plecy.

Po tym doswiadczeniu spedzilem w szpitalu 5 dni. Mialem 6 szwow w wiadomym
                                miejscu, rozdarte kaciki ust i zlamane 2 zebra. Jestem zlamany psychicznie.
                                Mimo ze od tego wydarzenia uplynelo ponad rok nie moge dojsc do siebie. Zawsze
                                gdy widze 2 blondynki i brunetke zwijam sie w klebek i kule ze strachu. Jest to
                                o tyle krepujace, ze dzieje sie tak ze mna nawet w miejscach publicznych.

Faceta mozna zgwalcic. Skutki sa nieodwracalne. Gdy poszedlem do adwokata
                                (okazalo sie, ze jest to kobieta) po opowiedzeniu tej historii zostalem
                                ponownie zgwalcony. Tym razem slychawka od telefonu...
                                • wilma.flintstone Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 21:01
                                  No nie tak wprawnie jak Houellebecq, ale, jak to mowia, nice try...
                                  • slave0 Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 21:31
                                    Na predce pisalem, jeszcze emocje nie opadly mimo, ze to juz ponad rok...

Na dodatek na stojacy pisze bo caly czas "lecze rany"
                              • evald Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 21:46
                                Niestety, ale musze potwierdzic wszystkie zarzuty przeciwko Tobie. Masz dziwne
                                spojrzenia na swiat i mezczycn. Czemu uwazasz ze mezczyzne nie mozna zgwalcic a
                                pania tak? Podaj racjonalne przeslanki.Dodatkowo wszystkich wrzucasz do jednego
                                worka. Panowie, jak i panie roznia sie od siebie...
                            • wilma.flintstone Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:30
                              I jeszcze namiar na meski punkt widzenia w tej sprawie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=43262824&a=43275833
                              • michalng Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 19:47
                                To nie jest meski punkt widzenia tylko bzdury wypisywane przez pryszczatego
                                nastolatka.
                        • ylemai Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 19:29
                          oh, można zgwałcić, panie Kaziu. ale mężczyzna nie powinien się tak trząść nad
                          swym tyłkiem. zwieracze się zrastają... poza tym jak się rozluźnisz i umyjesz,
                          seks analny jest całkiem fajny.
                  • belial.666 Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 18:57
                    > A ja pamietam opowiesci kolegow ze studiow o jakichs zblizeniach pierwszego
                    > stopnia z panienkami, na ktorych widok z przerazeniem uciekali dnia
                    nastepnego.
                    Alkohol robi swoje, no i pociupciać to jest i fajnie, ale może nic więcej od
                    tych pań nie chcieli, zwłaszcza na trzeźwo.
                    > Albo historie z wieczorow kawalerskich, na ktorych to przyszly pan mlody,
                    > zakochany po uszy, a jednak sie oprzec nie mogl jakiejs tam panience z
                    > agencji...I tak dalej...
                    Zakochać się można, ale pobawić się zawsze fajnie. Miłość to coś więcej niż
                    seks a sex jest OK z kimś więcej niż z ukochaną.
                    JEST taka granica, że się zaczyna robić niedobrze. Jak bym się obudził z
                    tłustym babskiem na wacławie to by mnie to brzydziło. Pobudzający może być
                    dotyk, a ujrzenie potem paskudy może być wstrząsające.
                    Jeszcze jedno. My często się budzimy z erekcją.
                    • wilma.flintstone Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 19:00
                      Ale zrozum, kobieta moze mezczyzny naklonic do seksu, omotac, uwiesc,
                      zaczarowac, czy co tam sobie zyczysz. No ale jakze moze go do tego zmusic?
                      Przemoca? Sila fizyczna? No nie, a wiec czy my przypadkiem nie rozmawiamy tu
                      przypadkiem o molestowaniu, a nie o gwalcie?
                      • belial.666 Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 19:28
                        Molestowanie to zaledwie nakłanianie, a tutaj był stosunek i bez jego zgody.
                        To jest tak, jakby cię ktoś nafaszerował czymś i przeleciał.
                        Też bez przemocy fizycznej.
                        Oczywiście to nie to samo co klasyczny gwałt "przez jape i na kanape",więc i
                        wyrok też jest nieduży.
                        • wilma.flintstone Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 19:35
                          belial.666 napisał:

> > To jest tak, jakby cię ktoś nafaszerował czymś i przeleciał.
                          > Też bez przemocy fizycznej.

No jednak znowu sie nie zgodze. On nie byl niczym nafaszerowany, obudzil sie
                          i...no wlasnie...jak poczytasz tu:
                          blogcritics.org/archives/2005/04/30/120556.php
                          to okaze sie, ze wcale nie spal. Coz, pewnie sie nie dowiemy jak bylo
                          naprawde...

> Oczywiście to nie to samo co klasyczny gwałt "przez jape i na kanape",więc i
                          > wyrok też jest nieduży.

Coz, trudno zeby dostala 5 lat, tak jak niektorzy panowie za gwalty zbiorowe,
                          prawda?
                          Pozdrawiam.:-)
                          • belial.666 Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 20:16
                            > Coz, trudno zeby dostala 5 lat, tak jak niektorzy panowie za gwalty zbiorowe,
                            > prawda?
                            Prawda.
                            Niemniej to nieładnie grzebać komuś tak bezczelnie, do tego w genitaliach.
                            No i chyba lepiej kiedy się panowie starają.
                            Większość pań chyba nie ma z tym problemu?
                            Pozdrawiam
                      • wilhelm4 Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 20:31
                        Ale zrozum, kobieta moze mezczyzny naklonic do seksu, omotac, uwiesc,
                        zaczarowac, czy co tam sobie zyczysz. No ale jakze moze go do tego zmusic?
                        Przemoca? Sila fizyczna? No nie, a wiec czy my przypadkiem nie rozmawiamy tu
                        przypadkiem o molestowaniu, a nie o gwalcie?
                        -------------------
                        Boze! Dziewczyno, ale Ty bredzisz i NUDZISZ............
                        Wlasnie chocby w taki sposób, jak opisano w artykule.
                        On nie zostal "molestowany", tylko - mówiac po doroslemu -
                        niedobrowolnie "uzyty", a wiec - mówiac wyraznie po ludzku
                        - zgwalcony.

Czy jesli np.kobieta zostaje "przedtem/przed tym"
                        (wbrew jej woli) upita, to wtedy nie jest gwalt ??!!!

Moze ten facet naprawde mial swoja kobiete i tzw.zasady ?
                        Moze to byl ktos, kto nie lubi, nie moze lub nie chce ?
                        Przykladowo jakis duchowny w celibacie ? Itd.Itp.Etc.

Czy gdyby mu przedtem grozila pistoletem, to wtedy
                        bylabys gotowa uznac to za gwalt ? Jesli tak, to
                        jaka to r´znica do "wykorzystania" bez
                        tzw.przyzwolenia podczas snu ???????
                        • wilma.flintstone Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 21:21
                          wilhelm4 napisał:

>>
                          > Czy gdyby mu przedtem grozila pistoletem, to wtedy
                          > bylabys gotowa uznac to za gwalt ? Jesli tak, to
                          > jaka to r´znica do "wykorzystania" bez
                          > tzw.przyzwolenia podczas snu ???????

Taka, ze po przebudzeniu mozna po prostu powiedziec: "Spadaj mala!".
                          • brudne_buty_jarka a jak ona miała 180 08.06.06, 22:25
                            a gość 160 cm? też miał powiedzieć - spadaj "mała"?
              • greg0.75 Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 18:19
                Potentegowało ci się. Fizyczna zdolność do uprawiania seksu nie oznacza woli uprawiania seksu (zwłaszcza, że jak mówią złośliwi, kobieta może zawsze).
              • bitch.with.a.brain Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 20:40
                facet też może nei chciec seksu i ma do tego prawo
                • swarozyc ze tez mi sie to nie przydarzylo.. 08.06.06, 20:44
                  ntx
                  --
                • wilma.flintstone Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 20:47
                  bitch.with.a.brain napisała:

> facet też może nei chciec seksu i ma do tego prawo

Tak, ale nie jest w tym "niechceniu" bezbronny, wobec czego porownywanie
                  takiego zdarzenia do gwaltu na kobiecie jest absurdalne.
                  • bitch.with.a.brain Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 22:38
                    kobieta tez nie zawsze jest bezbronna.:Poza siła fizyczna jest też blokada
                    psychiczna przed obrona.Zreszta dlatego,ze nie był on calkiem bezbronny,że nie
                    grozila mu nożem itp dostakla niski wyrok
                  • michalng Re: Jak sie obudzil 09.06.06, 07:27
                    Nie mozesz zrozumiec ze człowiek który spi (zarówno mezczyzna jak i kobieta)
                    jest bezbronny. Gwałt na osobie spiacej to tez jest gwałt.
              • 0x0001 Istota gwaltu jest Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 22:57

> Istota gwaltu jest
                > zrobienie czegos wbrew woli drugiej osoby, a wybacz, w przypadku mezczyzny
                > mozna mowic co najwyzej o braku wystarczajaco silnej woli, zeby sie seksowi
                > oprzec niz o braku woli pociupciania.

To zdanie jest może całkiem zabawne, ale opisuje raczej ograniczoną część męskiej populacji - tak w wieku od 12 do 22 lat. Facet miał 31 lat, czyli jego priorytety przesunęły się już w stronę drzemki, świętego spokoju, pełnego kufla i ciepłych kalesonów.
      • koham.mihnika tak samo trudno, jak zgwalcic kobiete. Pomysl, zan 09.06.06, 07:46
        im odpowiesz.
        Znam przypadek faceta skazanego za gwalt, poniewaz nie wyciagnal na czas.
        Panienka zgodzila sie, a gdy gosc mial skonczyc, powiedziala NIE. Facet
        kontunuowal przez moment i zostal skazany. Moim zdaniem powinien ja oskarzyc o
        znecanie (sexual harassment).

slodka_kokietka napisała:

> O nieeeee... a czy nikt z Was nie pomyślał, że trudno jest "zgwałcić" faceta ?
        > Moim zdaniem jest to prawie niemożliwe. Wątpie, że protestował gdy robiła
        > mu "loda". W artykule nie było nic napisane na ten temat.
    • rafikman Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:35
      W życiu bym takiej do sądu nie podał !!! No chyba, że wyglądała by jak działaczka PIS albo LPR.
    • n_i_k 9 m-cy? Równouprawnienie? Co to za wyrok za gwałt? 08.06.06, 15:36
    • the_0ther Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:46
      seksizm Waszych postów jest porażający! Ludzie, Europejczycy nie powinni tak
      patrzec na kwestie płci i seksualności... Pełno w Was kompleksów, stąd się
      bierze takie okropne patriarchalne podejście do kobiet?
    • wilma.flintstone Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 15:51
      Ze Slownika Jezyka Polskiego PWN:

Gwalt:
      1. przemoc, bezprawie popełnione z użyciem siły fizycznej lub moralnej»
      2. «zmuszenie kobiety siłą do stosunku płciowego; zgwałcenie»

Czyli nawet z definicji gwalt nie moze sie odbyc na mezczyznie, bo wiekszosc
      kobiet nie goruje nad plcia meska sila fizyczna...Zreszta coz to za bzdura!
      Gwalcona kobieta odczuwa fizyczny bol, przy czym nie jest w stanie sie przed
      gwaltem obronic. Czy mozna to samo powiedziec o facecie, ktoremu tak czy owak
      staje i nie ma na tyle silnego morale, zeby kobitke odepchnac, bo fizycznej
      sily na pewno mu wystarczy? CZy jest znany w historii kryminalistyki
      przypadekgwalconej kobiety (nie mowie o zboczeniach), ktora osiagnelaby orgazm
      podczas takiego aktu? A ten pan pewnie z krzyza sobie spuscil co nieco...

Wyrok ten przypomina mi pewna scene z filmu "Znachor" kiedy to Kosiba/Wilczur
      stwierdza, ze nie ma wlasnej baby , bo od baby wszelkie zlo na swiecie. na co
      Prokop skwapliwie przytakuje mowiac, ze tak, przez babe tylko zgorszenie i
      klopoty...

Zyjemy w p...nym swiecie, w ktorym political correctness i inne takie zostaly
      naciagniete do najbarzdiej absurdalnych granic...
      • ginusia Very interesujace!!! 08.06.06, 15:58
        Cos podobnego!!! :-DD.
        Chlopcy chyba lubia poddawac sie takiej "przemocy", zwlaszcza zaraz po
        przebudzeniu ;).
        • zima0001 Oprócz tego co liczy sie takze z kim 09.06.06, 00:53
          Miss Norwegii to raczej za loda sie nie bierze.
          Zresztą podobno kobitki tak naprawde to lubia ja je facet tak pożądnie przeleci
          nawet z użyciem siły. One maja to po prostu w genach.
      • mulla_komar Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 16:03
        Oczywiscie norweski sad sprawdzil definicje gwaltu w slowniku jezyka polskiego.
        • ecot buhahahaha! wystarczy nzawać to molestowaniem 08.06.06, 17:44
          ijuż jest ugotowana
        • wilma.flintstone Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:09
          Oczywiscie, dokladnie to mialam na mysli...

PS Tak sie sklada, ze mieszkam w Szwecji i w tym jezyku definicja gwaltu jest
          taka sama jak w slowniku PWN...Mozna wiec zalozyc, ze i norweska jest
          zblizona...Nigdy nie czytalam bzdurniejszej riposty niz twoja.
          • kazimierz_marionetkiewicz Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:23
            Hej prymitywie. Szwecja to tez nie Norwegia.
          • sztuk6mistrz Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 19:52
            A ja mieszkam na Grenlandi i możemy wspólnie zrobić tyle lodów ile chcesz.
            Trochę dystansu i poczucia humoru radzę. Jak ci nie pasuje męskie szowinistyczne
            towarzystwo to je opuść.
          • 13sw Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 20:33
            Definicję gwałtu nie podaje ani słownik PWN, ani słownik Szwedzkiej Akademii
            Nauk, tylko ustawa karna której dana osoba podlega z racji przebywania na
            terytorium danego kraju, bycia jego obywatelem czy np. naruszenia za granicą
            dóbr danego kraju lub jego obywateli.
          • brudne_buty_jarka to teraz podaj definicję k o d e k s o w ą 08.06.06, 22:29
            Jak byś nie wiedziała to sądy w pierwszej kolejności posłujują się aktami prawnymi, a nie słownikami. Definicja z ustawy i z kodeksu może się baaaardzo róznić.
      • myster.i Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 16:04

Co do definicji to nie wiem, z której jej podpunktu wywnioskowałaś że
        uniemożliwia gwałt na mężczyźnie przez kobietę. To że zjawisko, o którym tutaj
        mowa nie jest głośno dyskutowane w naszym społeczeństwie i wydaje sie
        absurdalne nie oznacza, że nie może zajść. Przypominam że jeszcze niedawno
        niemożliwym był gwałt na prostytutce. A jednak się stało.
        • wilma.flintstone Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:18
          myster.i napisał:

>
          >
          > Co do definicji to nie wiem, z której jej podpunktu wywnioskowałaś że
          > uniemożliwia gwałt na mężczyźnie przez kobietę.

Np. z drugiego....No i stad, ze kobieta ma raczej trudnosc w uzyciu przemocy
          fizycznej i przez to zmuszeniu faceta do seksu...

To że zjawisko, o którym tutaj
          > mowa nie jest głośno dyskutowane w naszym społeczeństwie i wydaje sie
          > absurdalne nie oznacza, że nie może zajść. Przypominam że jeszcze niedawno
          > niemożliwym był gwałt na prostytutce. A jednak się stało.

Prostytutka to tez kobieta.
          • kazimierz_marionetkiewicz Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:24
            Nie potrzeba uzywac przemocy zeby zgwalcic, prymitywie. Wystacza srodki
            farmakologiczne.
          • myster.i Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:33

> myster.i napisał:
            >
            > >
            > >
            > > Co do definicji to nie wiem, z której jej podpunktu wywnioskowałaś że
            > > uniemożliwia gwałt na mężczyźnie przez kobietę.
            >
            > Np. z drugiego....No i stad, ze kobieta ma raczej trudnosc w uzyciu przemocy
            > fizycznej i przez to zmuszeniu faceta do seksu...

tyle że ty skorzystałaś ze słownika, gdzie podpunkt drugi był nie tyle
            elementem definicji co przykładowym zdaniem;P
            • wilma.flintstone Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:38
              No niezupelnie:

sjp.pwn.pl/haslo.php?id=18044
        • ak65 Mylisz się 08.06.06, 21:03
          > Przypominam że jeszcze niedawno
          > niemożliwym był gwałt na prostytutce. A jednak się stało.

Jeżeli masz na myśli przypadek europosła to nie jest to przypadek pierwszy.
          Wcześniej były przypadki takich zgwałceń i zapadały za nie wyroki. To, że można
          zgwałcić prostytutkę nie budzi żadnych wątpliwości - decydujące znaczenie ma
          działanie wbrew czyjeś woli.
          Oczywiście, ku powszechnemu oburzeniu, mogliśmy widzieć jak takie wątpliwości, w
          wulgarnej, rubasznej formie, wyrażał poseł na Sejm - obecnie wicepremier Rady
          Ministrów RP. Ale to nie powinno nikogo dziwić bo to opinia kryminalissty.
      • swoboda_t Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 16:09
        Po poerwsze gwałt na mężczyźnie jest jak najbardziej możliwy i jest częstym
        zjawiskiem np.w więzieniach. Szczegółów się domyśl. Po drugie jakby np. tobie
        podczas snu jakiś gość wraził interes, a po przebudzeniu byś go odepchnęła - to
        byłby gwałt, czy nie??
        • wilma.flintstone Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:15
          A uwazasza, ze bylabym w stanie "odepchnac" gwalcacego mnie mezczyzne? Skoro
          tak to czemu tyle kobiet jest gwalconych? Bo tak lubia? Czy moze dlatego, ze
          kobieta jest wlasciwie bezbronna w takiej sytuacji??? I przepraszam, ale ta
          kobieta nikomu nie wrazila interesu, jesli zas chodzi o gwalty na mezczyznach
          np. w wiezieniu, to dokonuja ich rowniez MEZCZYZNI!
          • kazimierz_marionetkiewicz Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:25
            Widocznie prowokuja mezczyzn. Pewnie tego podswiadomo chca. Mozemy sie bawic w
            takie idiotyczne rozumowanie jak twoje w stosunku do mezczyzn. Facet chce =
            kobieta chce.
          • mprzybys Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 23:22
            o tym samym pomyślałem

postaw się w sytuacji tego faceta. załóż że była byś w stanie odepchnąć
            adoratora (np. w sytuacji gdyby był kompletnie pijany, to jest możliwe). byłby
            to gwałt czy nie?
      • mikelondon Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 17:44
        nie chce nic mowic ale sa kobiety wyraznie silniejsze od mezczyzn. Nie bedac
        ulomkiem nie podniose sztangi ktora wazy sto kilkadziesiat kilogramow. A
        niejaka Agata Wrobel i owszem... Kto wie - moze to byl zblizony przypadek -
        reprezentantka Norwegii w podnoszeniu ciezarow i jakis biedny zasuszony mol
        ksiazkowy/nerd ktory nie ma sily sie oprzec :D

Jak widac Wilmo - nie zawsze masz racje - fakt - pisze tu o ekstremach, ale jak
        widzisz jest mozliwe znalezienie wyjatkow obalajacych Twoja teze. Poza tym ja
        bym raczej sie skupil na watku gwaltu jako czynu popelnionego wbrew czyjejs
        woli. Najwidoczniej obudziwszy sie ten pan (pomimo usmiechu) z jakichs powodow
        nie czol sie najlepiej po tym co mu zrobiono.

Zgodze sie na pewno co do political correctness - to zjawisko osiagnelo juz
        rozmiamy epidemii pomieszanej z przeklenstwem. A my musimy w takich warunkach
        zyc... Ale coz - ludzie ludziom zgotowali ten los...
      • slave0 Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 21:12
        Z kodeksu Karnego

Art. 197. § 1. Kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza inną
        osobę do obcowania płciowego,
        podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
        § 2. Jeżeli sprawca, w sposób określony w § 1, doprowadza inną osobę do
        poddania się innej czynności seksualnej albo wykonania takiej czynności,
        podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
        § 3. Jeżeli sprawca dopuszcza się zgwałcenia określonego w § 1 lub 2, działając
        ze szczególnym okrucieństwem lub wspólnie z inną osobą,
        podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.

Nie chcialo mi sie szukac pojecia "Inna Osoba", ale chyba wlicza sie w to
        mezczyzn ;)

Slownik jezyka polskiego to nie najlepsze zrodlo, tym bardziej do podawania
        podstawy prawnej przestepstwa w innym kraju ;)
      • lesew Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 22:41
        Wilmo.flinstone, wyobraź sobie taką sytuację: kilka napalonych pań dobrze się
        bawi z facetem. W pewnym momencie jedna z nich podwiązuje mu "małego" i
        wszystkie trzy nadal się z nim zabawiają, mimo, że jemu "ochota" już przeszła!
        Dochodzi do zakrzepów i martwicy. Rezultat: konieczność amputacji. I co ty na to?
        • brudne_buty_jarka Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 22:42
          łolaboga!!! skąd ty znasz takie historie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka