memhos 08.06.06, 12:45 No niesamowite :-)) Kto wniosl sprawe do sadu? Moze trafila na geja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podajswojlogin Ja mialem dzisiaj rano to samo. Tez sie szeroko uś 08.06.06, 14:42 miechnąłem (później)...Podać ją do sądu!? Choć, ostatecznie, to żona...No, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
szymek.jajcarz.w.tvn Usiadła Mu Na Twarz ???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.06, 16:06 to straszne !! mogła go przecież udusić !!!! ps a co na to jaruga ze srodą ! Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Ja mialem dzisiaj rano to samo. Tez sie szero 08.06.06, 16:16 podajswojlogin! Ciesz się, że masz żonę przy której jest Ci do śmiechu. Inni nie maja takiego szcześcia. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
szymek.jajcarz.w.tvn Pierwsza Kobieta tzn. Premier ????? 08.06.06, 16:33 no poleci ze stołka .... Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika zapytaj, jak czesto ja bije? 09.06.06, 07:40 frant3 napisał: > podajswojlogin! > Ciesz się, że masz żonę przy której jest Ci do śmiechu. Inni nie maja takiego s > zcześcia. > > -- > Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Pogonić prawniczą mafię 08.06.06, 16:20 Sprawa nie jest taka zabawna jak się wydaje. Chciwi prawnicy uczynili sobie z tego rodzaju spraw niezwykle dochodowy interes. Szczują w tym celu ludzi na siebie, by oskubać ich potem do ostatniego grosza. Jeżeli społeczeństwa nie wymuszą na parlamentach by zrobiły porządek z tą bandą pazernych oszustów to smutne będzie nasze życie. Dojdzie do tego, że człowiek nawet się nie uśmiechnie do drugiej osoby, by nie zostać posądzonym o molestowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
umghhh Re: Pogonić prawniczą mafię 08.06.06, 17:39 a gdzie tak jest? Tzn ze adwokaci czyli jakto ujales prawnicza mafia szczuja ludzi na siebie? // Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: Pogonić prawniczą mafię 08.06.06, 18:01 Jak myślisz? Po co facet zrobił z siebie idiotę słynnego na cały świat? Ja sądzę, że to było od początku zaplanowane, cyniczne działanie. Na Zachodzie jest cała masa spraw o tzw. molestowanie i takie niby gwałty. Tak można się zemścić na szefie, nauczycielu, kimkolwiek. Przy okazji też wyłudzić potężne odszkodowanie. Sądy dają wiarę najgłupszym nawet oskażeniom. Taka np. sprawa Tysona. Panienka sama poszła do niego w nocy, do pokoju a potem oskarżyła o gwałt. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Pogonić prawniczą mafię 08.06.06, 20:11 Akurat wiem troche o USA. Oni tam juz sa w niektórych stanach tak "politycznie poprawni", jest taka paranoja, ze nie tylko aluzje, wzroki i usmiechy sa tzw. seksualnym harrassmentem, ale tez..... zaoferowanie ognia do papierosa. OBLED, co ? Maja BIEDNE zycie, no nie.......... Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Re: Pogonić prawniczą mafię 08.06.06, 21:03 cyberrafi napisał: > Sprawa nie jest taka zabawna jak się wydaje. Chciwi prawnicy uczynili sobie z > tego rodzaju spraw niezwykle dochodowy interes. Szczują w tym celu ludzi na > siebie, by oskubać ich potem do ostatniego grosza. Jeżeli społeczeństwa nie > wymuszą na parlamentach by zrobiły porządek z tą bandą pazernych oszustów to > smutne będzie nasze życie. Dojdzie do tego, że człowiek nawet się nie uśmiechni > e > do drugiej osoby, by nie zostać posądzonym o molestowanie. Polecam wizyte w Ameryce. Ten kraj juz upodobnil sie do czarnego obrazu przedstawionego wyzej przez ciebie. Kobiety nauczone przykladami procesow o seksual harrassment tylko czekaja na odpowiednia okazje aby podac do sadu firme w ktorej wspolpracownik na przyklad powie w jej obecnosci nieprzyzwoity dowcip. Przykladem takiej firmy jest Mitsubishi, USA. Ryzykowne jest na przyklad dotkniecie bez uprzedniego przyzwolenia ramienia kolezanki, chocbyscie pracowali z nia od wielu lat i wydawali sie byc w dobrej komitywie. Prawnicy sa zakala tego kraju. Tylko w USA kobieta dostaje milionowe odszkodowanie od Mc Donaldsa po poparzeniu sie w samochodzie kawa, ktora byla...goraca. To ona powinna zaplacic odszkodowanie za swa glupote! Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
zakopane1973 Zamawiała Ice-Cofee i polała się bo nie było 08.06.06, 21:55 napisu na kubku. A wyrok rzeczywiście za wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 13:28 Dziewczyno, przybądź do mnie dam ci kwiat paproci. poco gwałcić? widzisz,że to szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
antykretyn [...] 08.06.06, 13:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker [...] 08.06.06, 14:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 [...] 08.06.06, 14:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Ciężko być chłopem 08.06.06, 16:38 Kurcze, nie bryknie źle, bryknie za bardzo i na boczku - jeszcze gorzej. Ech popie.rzone to życie Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 13:50 ja bym poszedl na ugode-wycofanie oskarzenia za dalsze 10 lodow:) Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:59 No, jeśli wyglądała jak Monica Belluci, to owszem, też bym byl skłonny na ugodę ;P Ale co, jesli wygladała jak Środa czy inna Pierwsza Dama?? Odpowiedz Link Zgłoś
noname30 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 13:59 Aby zrozumiec sprawe nalezy troche pożyć w Norwegii, wiekszosc kobiet (szczególnie te brzydkie )nauczonych nieskrywania wlasnych pragnień seksualnych i kompletnej wolności lepi się prawie do każdego napotkanego faceta ... w przypadku odmowy, ponieważ często są inne rzeczy na głowie niż seks, potrafią się strasznie obrazić a wiadomo jak może ( facet również potrafi ale zazwyczaj ma wystarczająco honoru aby tego nie robić ) "obsmarować" i zatruć życie urażona, głupia (znam dużo mądrych ) kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas4 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 14:40 Znakomite!! Niech się nauczy, że nie można tak wszystkiego od razu do buzi brać... Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 14:57 no właśnie, pewnie brzydka była, facet jak się obudził zarządał odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 14:57 ...obudził się i wytrzeźwiał. Odpowiedz Link Zgłoś
antabus1 szkoda, że nie ma jej zdjęcia... 08.06.06, 14:42 wniosłoby trochę światła i wiele wyjaśniło ;))) są kobiety, którym nie dałbym nigdy i za nic ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
roger45 Czesto Kobieta jest namolna na imprezie 08.06.06, 14:44 zwlaszcza jak wypije, nie wiadomo gdzie uciekac. chociaz faceci znacznie czesciej molestuja Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Czesto Kobieta jest namolna na imprezie 08.06.06, 15:14 Kurcze, tu sami plejboje się wypowiadają :) Odpowiedz Link Zgłoś
sekkmet Re: Czesto Kobieta jest namolna na imprezie 08.06.06, 15:18 To nie jest tak ze wraz z piciem alkoholu kobiety ladnieja, one sa tak samo brzydkie tylko nam juz to nie przeszkadza :) rano najwyrazniej typowi zaczeło przeszkadzać. A on się rano śmiał myślac "czekaj czekaj jak cię pozwę :D" na samą myśl o 20tys. + lód tez sie usmiecham :D Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Czesto Kobieta jest namolna na imprezie 08.06.06, 17:03 sekkmet napisała: > To nie jest tak ze wraz z piciem alkoholu kobiety ladnieja, one sa tak samo > brzydkie tylko nam juz to nie przeszkadza No toś brachu trafił w samo sedno i odkrył kawał ameryki na dodatek. Zrobię tak, że zgłoszę Cię do Komitetu Noblowskiego. Takich odkryć nie czytuje się codziennie ani raz na 10 lat nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
ojest Re: Czesto Kobieta jest namolna na imprezie 08.06.06, 20:38 A pelna tresc teorii winna brzmiec: Uroda kobiet jest wprost proporcjonalna do ilosci wypitego alkoholu i odwrotnie proporcjonalna do natezenia oswietlenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
zzazzu Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 14:45 w sumie mnie to rozbawilo:) ale dobrze babie, niech nie mysli (i inne tez) ze tak wszystko mozna na co sie ma ochote. Odpowiedz Link Zgłoś
asp420 kluczowe jest to zdanie 08.06.06, 14:47 "Do tej pory bowiem żadna z kobiet nie odpowiadała za przemoc seksualną, choć zjawisko jest znane seksuologom i psychologom" - ktore trzeba czytac "zdarza sie, ale dotychczas uchodzilo to plazem". Mam nadzieje, ze teraz nastapi rownosc w tej kwestii. Winny czy winna - to bekniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
agalloch Re: Beeeeeekanie 10.06.06, 10:06 > Myślisz, że na koniec beknęła?? dobre, LOL Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:02 Baaaardzo śmieszne, choć szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że gwałt na mężczyźnie też byłby tak bagatelizowany. Napalonym panom nawet przez myśl nie przejdzie, że jakiś facet może nie mieć ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
qnstie Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:24 Napalonym PANOM? Sugerujesz ze ta pani była jednak mezczyzną? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 16:24 W tym wypadku chodziło mi o dyskutantów, których najwyraźniej cała sprawa bardzo śmieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
xxx222 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 19:33 qnstie napisał: > Napalonym PANOM? Sugerujesz ze ta pani była jednak mezczyzną? > :) W sumie w pewnym sensie mogła B) To liberalny kraj i może to była prawie-kobieta na jakimś-tam etapie zmiany płci. Zresztą ofiara mogła się tego dowiedzieć już po fakcie. Niestety z racji poprawności politycznej tego pewno się nie dowiemy. Czy jest paragraf na "podawanie się za inną płeć"? A co z "kobietami uwięzionymi w męskim ciele"? Odpowiedz Link Zgłoś
arturz10 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:09 Jak nie możliwe??? Zrobiła mu laskę - świetnie bo sie uśmiechał potem? Gó###o prawda, pewnie była brzydka jak kupa burka i jak otworzył gościu gały to się psychicznie zdewastował . Teraz gdzieś sie leczy... u miejscowego Lwa-S. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
judas1 Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:11 Z tym lodem coś nie wyszło - pani proponuje pooglądać troche filmów xxx w wolnych chwilach a sprawy już nikt nie założy: praktyka czyni mistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
jacg Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:19 a dlaczego nikt z was nie wziąl pod uwagę że może ona usiadła mu na buzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
freki Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:43 Bo jak zeznala, widziala facet szeroko sie usmiechnal...Z przyczyn technicznych siedzac mu na buzi jego usmiechu dojrzec by nie mogla...Chyba ze natura obdarzyla ja budowa mocno odbiegajaca od przyjetych standardow, narzad wzroku umieszczajac w miejscu wysoce zaskakujacym...Nie dziwie sie ze facet nawial do sadu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aykro Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:12 może facet doniósł na nia, bo potrzebował się usprawiedliwić np. przed żoną. Odpowiedz Link Zgłoś
maxman01 Potrzebny jest Rzecznik Praw Zgwalconych "Lodem" i 08.06.06, 15:15 Potrzebny jest Rzecznik Praw zgwalconych "lodem" i natychmiastowa pomoc psychologiczna dla ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Potrzebny jest Rzecznik Praw Zgwalconych "Lod 08.06.06, 18:54 Popieram :D Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Nie żaden Rzecznik tylko 09.06.06, 01:16 powrót do zdrowego układu Pan-Służąca. Robienie lodzika na zawołanie, a jak coś wbrew poleceniom to po łbie. Ta emancypacja nas zgubi. Odpowiedz Link Zgłoś
topimek Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:22 Gwałt to gwałt, skąd wiesz jakiej urody była kobieta. Facet może mieć żonę, dzieci, a tu baba mu ręke do rozporka pcha. Prawidłowy wyrok, równouprawnienie to równouprawnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 18:55 topimek napisał: Facet może mieć żonę, > dzieci, a tu baba mu ręke do rozporka pcha. To mogl odepchnac. Co, sil zbraklo? Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 23:06 „(…) w Bergen mówiła, że kiedy partner się obudził (…)”, obudzenie implikuje stan snu, he? Odpowiedz Link Zgłoś
tabrajder Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:26 ona po prostu nie polknela i to byl GWALT. Gdyby polknela to nie byloby problemu..... Odpowiedz Link Zgłoś
freki Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:35 Nie tylko gwalt ale i dzieciobojstwo. Modlmy sie za setki dzieci wsiakajacych w przescieradla...;-)A dla laski jedyna sluszna kara dozywocie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kood Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 09.06.06, 01:18 gdyby polknela to byloby ludozerstwo, czyli dostalaby wyrok za zabojstwo wielkrotne Odpowiedz Link Zgłoś
slodka_kokietka Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:31 O nieeeee... a czy nikt z Was nie pomyślał, że trudno jest "zgwałcić" faceta ? Moim zdaniem jest to prawie niemożliwe. Wątpie, że protestował gdy robiła mu "loda". W artykule nie było nic napisane na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Nie czytalas? 08.06.06, 15:45 Zgwalcila go jak spal! Czy jak ci ktos poda tabletke, stracisz przytomnosc, i odbedzie sie z toba stosunek to bedzie to gwalt czy nie? Faceta tez mozna zgwalcic, wystaczy go skrepowac! Latwiej go zgwalicc niz kobiete bo on nie kontroluje tego co ma w spodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Nie czytalas? 08.06.06, 15:50 mulla_komar napisał: > Zgwalcila go jak spal! Czy jak ci ktos poda tabletke, stracisz przytomnosc, i > odbedzie sie z toba stosunek to bedzie to gwalt czy nie? > Faceta tez mozna zgwalcic, wystaczy go skrepowac! Latwiej go zgwalicc niz > kobiete bo on nie kontroluje tego co ma w spodniach. Ale ta panna go nie skrepowala, a on, obudziwszy sie, mogl ja po prostu od siebie odepchnac (co nie zawsze wchodzi w gre kiedy gwalcona jest kobieta...). Doprawdy, coz z niego za biedaczek! Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Jak sie obudzil 08.06.06, 16:02 Ona mogla juz skonczyc. Istota gwaltu nie jest osiagniecie przez gwalcona osobe orgazmu, Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 16:07 Seks byl oralny, wiec jesli ktos skonczyl to raczej on...Istota gwaltu jest zrobienie czegos wbrew woli drugiej osoby, a wybacz, w przypadku mezczyzny mozna mowic co najwyzej o braku wystarczajaco silnej woli, zeby sie seksowi oprzec niz o braku woli pociupciania...Przykro mi, ale dla mnie ta sprawa to jakas paranoiczna dialektyka znudzonych facetow, ktory cos tam sobie z palca wyssali i probuja udowodnic, ze natura wyposazyla ich inaczej niz jest w rzeczywistosci... Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Bzdury piszesz 08.06.06, 16:22 Widac nie znasz psychiki mezczyzny. Troche mi tracisz ekstramizmem (feministyczny ciemnogrod?). Nie wiesz tez wiele o seksualnosci, jest to sprawa bardzo indywidualna i nie mozesz wypowiadac sie kategorycznie ze z seksu oralnego tylko mezczyzna ma przyjemnosc. Nie chce mi sie z toba dyskutowac bo widze ze g. wiesz o seksie i ludzkiej psychice a dyskutowac z bezsensem mi sie nie chce. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Bzdury piszesz 08.06.06, 18:04 A ty mi tracisz meskim szowinizmem. I nie powiem czym jeszce, bo to forum publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
myster.i Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 16:22 Masz chore wyobrażenie na temat męskiej seksualności. To co piszesz może i dobrze opisuje część męskiej populacji, ale na pewno nie jej całość. Wielu mężczyzn potrafi kontrolować swój popęd seksualny i odmówic seksu. W tym przypadku Norweszka trafiła na kogoś komu jej zaloty sie nie spodobały i nie ma tutaj znaczenia czy z powodu jej urody czy mężczyzna był nie tej orientacji seksualnej(to są żeczy które my sobie teraz dopowiadamy starając się zracjonalizować postępowanie tego faceta). Jemu się to nie spodobało, więc był to gwałt. Odpowiedz Link Zgłoś
belial.666 Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 18:07 wilma.flintstone napisała: > wybacz, w przypadku mezczyzny > mozna mowic co najwyzej o braku wystarczajaco silnej woli, zeby sie seksowi > oprzec niz o braku woli pociupciania... Jest trochę kobiet których prawie nikt by nie chciał (poza jakimiś zboczeńscami) Popatrz sobie na fotke posłanki Sobeckiej. Własna ręka jest dla mnie atrakcyjniejsza od tego czegoś. Pomyśl sobie, że jek kobieta o TAKIM wglądzie chce cię tryknąć! Ja na samą myśl zaraz chyba zwymiotu Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 18:12 A ja pamietam opowiesci kolegow ze studiow o jakichs zblizeniach pierwszego stopnia z panienkami, na ktorych widok z przerazeniem uciekali dnia nastepnego. Albo historie z wieczorow kawalerskich, na ktorych to przyszly pan mlody, zakochany po uszy, a jednak sie oprzec nie mogl jakiejs tam panience z agencji...I tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz_marionetkiewicz Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:15 Juz ci oi przedmowcy napisali ze masz bardzo prymitwyne pojecie o czlowieku i jego seksualnosci. Nie zycze ci, zeby ktos cie przelecial jak bedziesz spala. ale moze powinnas tego doswiadczyc zeby wiedziec co to jest seks wbrew swojej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:16 Bez komentarza, kulturalny rozmowco. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz_marionetkiewicz Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:21 Widzisz strzepie, nie trzeba uzywac inwektyw zeby obrazic czlowieka. Ty obrazasz ludzi wiec jestes smieciem i prymitywem. Ja doswiadczylem gwaltu i nie zycze tego nikomu a ty p...o piszesz ze nie mozna mezczyzny zgwalcic. Mam zne i dzieci i nie zyczylem sobie tego co mi sie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:25 Przepraszam bardzo, ale domyslam sie ze nie zgwalcila cie kobieta, a facet, skoro taka masz traume. Powiem ci jedno, wspolczuje ci, ale nie zycze sobie inwektyw w moja strone, bo nikogo tu nie obrazilam. Mam swoje zdanie na ten temat i mam do niego prawo. I nie zapominaj, kmiocie, ze co kilka minut na swiecie gwalcona jest KOBIETA przez mezczyzne, a nie odwrotnie. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz_marionetkiewicz Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:26 KOBIETA!!! ROZUMIESZ???? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:29 Bardzo bolalo? Miales obrazenia wewnetrzne? Lata psychoterapii? Nie wysliaj sie juz, cokolwiek napiszesz, nie odpowiem, bo prymitywem z nas dwojga nie ja jestem. A zdanie mam takie jakie mam, bo sama mam nie najprzyjemniejsze zyciowe doswiadczenia, o ktorych ty g. wiesz. Jednak uwazasz, ze masz prawo w zwiazku z tym wyzywac mnie od prymitywow. Bog z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz_marionetkiewicz Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:30 I z duchem Twoim. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 18:57 jeden dotyczy kobiet, drugi mężczyzn. Gwałt następuje wtedy, kiedy jedna osoba zmusza drugą osobę do czynności seksualnych wbrew jej woli. Koniec i kropka. Widzisz tu gdzieś jakieś gwiazdki, odnośniki, czy glosy że dotyczy to tylko kobiet? Powiem krótko: nie jesteś mężczyzną więc masz takie samo prawo wypowiadać się w ich imieniu, jak my w imieniu kobiet - czyli żadne. Nie atakuj innych swoimi doświadczeniami (jakiekolwiek by one nie były), bo twoja opinia nawet się nie zbliża do rzeczywistości, jest wybitnie subiektywna, i jesli jest to wpływ tych doświadczeń, to sama się pogrążasz jako osoba niewiarygodna. Jak tu nie nazwać cię prymitywną, skoro posługujesz się stereotypami i mitami? Mały cytacik (przyda ci się trochę wiedzy): MIT: Jeśli chłopiec/mężczyzna doświadczył seksualnego pobudzenia lub orgazmu wynikającego z molestowania, to znaczy, że chciał brać w tym udział i sprawiło mu to przyjemność. PRAWDA: W rzeczywistości, mężczyzna tylko fizycznie odpowiada na stymulacje (kiedy dochodzi do erekcji) nawet w traumatycznych lub bolesnych sytuacjach seksualnych. Terapeuci, którzy pracują ze sprawcami napaści seksualnej, wiedzą, że jednym ze sposobów utrzymania tajemnicy jest określenie reakcji dziecka jako coś, co wynikało z jego woli i współpracy "podobało Ci się, lubisz to" - mówią. Wiele ofiar czuje się winnym i wstydzą się, że doświadczyli pobudzenia seksualnego podczas napaści seksualnej. Fizycznie (wizualnie) stymulacja jest podobna to sytuacji, które się pojawiają w seksualnych sytuacjach, ale to nie oznacza, że dziecko chciało tego doświadczać lub rozumiało co się działo w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 19:08 pacal2 napisał: > > > Gwałt następuje wtedy, kiedy jedna osoba zmusza drugą osobę do czynności > seksualnych wbrew jej woli. Koniec i kropka. Jakim sposobem kobieta moze mezczyzne do seksu zmusic? >> Powiem krótko: nie jesteś mężczyzną więc masz takie samo prawo wypowiadać się w > ich imieniu, jak my w imieniu kobiet - czyli żadne. Jakze czesto i autorytatywnie to robicie! > > Nie atakuj innych swoimi doświadczeniami (jakiekolwiek by one nie były), bo > twoja opinia nawet się nie zbliża do rzeczywistości, jest wybitnie subiektywna, > i jesli jest to wpływ tych doświadczeń, to sama się pogrążasz jako osoba > niewiarygodna. To j a zostalam zaatakowana przez pana Marionetkiewicza z trauma. czyli on jest wiarygodny i ma prawo nazwac mnie prymitywem,a le ja juz wiarygodna nie jestem? > > Jak tu nie nazwać cię prymitywną, skoro posługujesz się stereotypami i mitami? A co to ma wspolnego z prymitywizmem? Stereotypy nie powstaja bez przyczyny, nie przychodza znikad. Mozna je obalic, ale tylko empirycznie. Przykro mi, ale wiekszosc panow tu sie wypowiadajaca w stylu: "Ale glupek, ja bym ja przelecial ze 3 razy" tylko je potwierdza...Co wiecej, jakbysmy sie nie starali o rownouprawnienie miedzy plciami, to ono jest mitem i nieprawda, bo wcale rownouprawnienia nie ma. Spojrz na temat kuchni. Mistrzami kuchni sa zawsze mezczyzni, kobieta jest od gotowania w domu. I tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 19:45 wilma.flintstone napisała: > > Jakim sposobem kobieta moze mezczyzne do seksu zmusic? > Dokładnie takim samym jak mezczyzna moze zmusic kobiete. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 20:04 Opis gwaltu na kobiecie z ksiazki M. Houllebecq'a "Platforma": "(...) dostala mocne uderzenie w twarz, ktore niemal powalilo ja z nog. Potem rzucili sie na nia, dwoch przytrzymywalo ja na ziemi. Wchodzili w nia brutalnie, w najmniejszym stopniu jej nie oszczedzajac, przez wszystkie otwory. Za kazdym razem, kiedy probowala wydac z siebie jakis dzwiek, dostawala mocne ciosy w twarz. Faceci gwalcili ja kolejno i caly czas nasmiewali sie z niej wyzywajac od dz...i i niedo...nej k...(...) Pod koniec otoczyli ja, opluli ja i nasikali na nia, po czym kopniakami przesuneli pod siedzenie i spokojnie wysiedli na Gare de Lyon." Porownaj to z opisem "gwaltu" na spiacym panu, ktoremu panienka pogrzebala w rozporku (co bylo "taka sama jak meska metoda przymuszenia do seksu", wedlug Ciebie), a on doznal z tego powodu takich szkod fizycznych i moralnych, ze az pobiegl do sadu. I nie mow mi, ze ten opis to fikcja literacka, bo znam osobiscie dziewczyne zgwalcona w podobny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 20:21 Są gwałty i gwałty. Przemoc i bicie nie jest nieodzownym elementem gwałtu. Opisany przez ciebie fragment opisuje brutalny gwałt zbiorowy.Mozliwy do przeprowadzenia przez kobiety ale rzadko spotykany. Choc mój dobry znajomy który pracuje jako wychowawca w "poprawczaku" dla dziewcząt spotkał sie z takim przypadkiem. Ten za który została skazana kobieta przypomina bardziej metode na "tabletke gwałtu" czy popularna na imprezach metode "na spiocha". Nie mniej i jedno i drugie jest gwałtem. Odpowiedz Link Zgłoś
pablopic Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 20:31 michalng napisał: > Są gwałty i gwałty. Przemoc i bicie nie jest nieodzownym elementem gwałtu. widocznie ktoś ją musi przerżnąć jak będzie np. pod wpływem narkotyków to przestanie klepać takie bzdury jak do tej pory...no chyba że tak wygląda iż to delikwent będzie się musiał naćpać żeby w ogóle się do niej zbliżyć, wtedy pozostaje jej teoretyzowanie jak do tej pory... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 20:45 On NIE BYL pod wplywem narkotykow, nie byl bezbronny wobec tego co sie dzialo, nikt go nie zwiazal, nie odurzyl narkotykami ani srodkami nasennymi, nie bil, nie sikal na niego! Zrozum zesz to wreszcie bando szowinistycznych bucow!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pablopic Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 20:55 wilma.flintstone napisała: > On NIE BYL pod wplywem narkotykow, nie byl bezbronny wobec tego co sie dzialo, > nikt go nie zwiazal, nie odurzyl narkotykami ani srodkami nasennymi, nie bil, > nie sikal na niego! Zrozum zesz to wreszcie bando szowinistycznych bucow!!!!!!! skąd wiesz? byłaś przy tym kretynko? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 20:59 Gdyby tak bylo to chlopiec by sie poskarzyl sadowi. Skoro tego nie zrobil - zakladamy, ze tak nie bylo. Oczywiscie, jestem prymitywna kretynka, ktorej nikt nawet nie chce przeleciec, dlatego tak bredze, jestem strzepem i lachem, ktory nie byl na studiach. Taki oto jest plon mojej rozmowy z kilkoma panami, ktorych personalnie nie obrzucilam epitetami, a wyrazilam swoje zdanie, ktore 95% erotyczno-prymitywnie- szowinistycznych meskich wpisow tu potwierdza. Coz moge powiedziec na koniec...No na pewno nie to, ze mi bylo milo. Odpowiedz Link Zgłoś
pablopic Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 21:05 wilma.flintstone napisała: > Gdyby tak bylo to chlopiec by sie poskarzyl sadowi. Skoro tego nie zrobil - > zakladamy, ze tak nie bylo. czyli wg ciebie ta Norweżka sama przyszła do sądu i poprosiła o to żeby ją skazać... polecam: www.poczytaj.pl/23261.html przed kolejnymi próbami zabrania głosu w dyskusji na forum Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 21:13 pablopic napisał: >> > czyli wg ciebie ta Norweżka sama przyszła do sądu i poprosiła o to żeby ją > skazać... A w ktorym miejscu wyrazilam taka opinie? Piszac, ze chlopak w zeznaniach nie wspomnial o zadnych srodkach odurzajacych? A to chlopak byl ofiara i skarzacym te Norwezke...Ty cos chyba malo rozumiesz z tych ksiazek, skoro nawet nie kumasz tak prostej i prymitywnej wypowiedzi jak moja. Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
pablopic Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 21:22 wilma.flintstone napisała: > te Norwezke...Ty cos chyba malo rozumiesz z tych ksiazek, skoro nawet nie > kumasz tak prostej i prymitywnej wypowiedzi jak moja. Dobranoc! Twoja wypowiedź jest dokładnie taka jak twoja logika...prześpij się z tym, może coś pomoże i zrozumiesz co tutaj wypisujesz... > A w ktorym miejscu wyrazilam taka opinie? Piszac, ze chlopak w zeznaniach nie > wspomnial o zadnych srodkach odurzajacych? btw. nie wspomniałaś że byłaś przy zeznaniach pokrzywdzonego... Odpowiedz Link Zgłoś
brudne_buty_jarka d o g a r ó w W i l m a !!!! 08.06.06, 22:41 dla Ciebie gwałt może popełnić TYLKO MĘŻCZYZNA. Musze przyznać że to dość śmiała koncepcja i żaden system prawny od kilku tysięcy lat (wliczając czasy starozytnego Rzymu) nie przewidział takiego rozwiązania. Gratuluje - jesteś pierwsza!!! ps.: napisz prosze jak Twoim zdaniem powinen brzmieć przepisk kodeksu karnego odnoszący się do przestepstwa gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
ph3n1x Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 11.06.06, 01:25 Marta ... chyba nie ma sensu tłumaczyć debilom niektórych spraw. Pozdrawiam wszystkich myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
idiot_hunter Niepotrzebnie się Wilmo ekscytujesz! 09.06.06, 08:34 Twoi adwersarze kłócą się z tobą dla przyjemności, ciesząc się z twojego zdenerwowania. To zapewne młodziki, którzy daliby sobie zrobić loda nawet naszej pierwszej damie, ale tutaj mają uciechę. Inn rzecz, że nie powinni obrzucać cię inwektywami. No ale taka już jest natura palanta... Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 08.06.06, 21:58 Jak to nie był bezbronny. Spał. Przeciez nie ma znaczenia czy spał "sam z siebie" czy moze ktos go odurzył albo czy sam sie schlał jak swinia.Spał i został zgwałcony.Czy to tak ci ciezko pojac. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 20:53 michalng napisał: > Są gwałty i gwałty. Przemoc i bicie nie jest nieodzownym elementem gwałtu. Ale chyba w takich wlasnie okolicznosciach najczesciej do gwaltow dochodzi. Jest wiec retoryczna akrobatyka stwierdzenie, ze kobieta moze faceta przymusic do gwaltu takimi samymi metodami jak on ja. Ten za który została skazana kobieta przypomina bardziej metode > na "tabletke gwałtu" czy popularna na imprezach metode "na spiocha". Przypomina, ale nie jest, bo facet sie obudzil i byl w stanie to przerwac, bo raczej panienka chyba by nie dala rady go pobic, jak ci sie wydaje? Zreszta jak przeczytasz ten link, to z niego wynika ze gosc wcale nie spal... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=43262824&a=43286635 Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 08.06.06, 22:09 W Polsce najczesciej dochodzi do gwałtów "na spiocha"- Kobieta jest pijana do nieprzytomnosci i zostaje zgwałcona przez meskich uczestników "biesiady".Najczesciej kobieta zna gwałcicieli. Ten Mezczyzna był (albo nie był) stanie przerwac nie "to" tylko gwałt. Przerwanie gwałtu niczego nie zmienia. Dalej jest to gwałt. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: żenada, stosujesz podwójne standardy 09.06.06, 01:19 wilma.flintstone napisała: > Przypomina, ale nie jest, bo facet sie obudzil i byl w stanie to przerwac, bo > raczej panienka chyba by nie dala rady go pobic, jak ci sie wydaje? Czyli zwyczajnie jak facet nie chciał to powinien babie wpiep.rzyć tak żeby jej sie raz na zawsze odechciało. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika wystarczy, ze przylozy noz do gardla, bedziesz 09.06.06, 07:55 protestowac? Gwalt to jest KAZDE dokonanie czynnosci seksualne WBREW woli. Poczytaj sobie glupia pindo, co najbardziej boli ofiary gwaltu? Przemoc, zrobienie WBREW woil, ponizenie. Odpowiedz Link Zgłoś
13sw Wilma, bawi mnie Twoja argumentacja 08.06.06, 20:52 Oczywiście, że jest możliwy gwałt na mężczyźnie. Gwałt polega na wywołaniu wbrew woli innej osoby skutku w postaci stosunku seksualnego. Kobieta może tego dokonać nie tylko stosując siłę wobec mężczyzny (generalnie trudno to sobie wyobrazić), ale może go uśpić lekami, grozić mu bronią czy nawet grozić mu np. zemstą wobec bliskich. Gwałt to gwałt i w polskim prawie, a i zapewne w większości prawodawstw świata nie ma wprowadzonej w definicji różnicy, kto gwałci. Sprawa jest nietypowa, ale na prawdę, nie na każdą kobietę facet ma ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Wilma, bawi mnie Twoja argumentacja 08.06.06, 20:54 13sw napisał: >> > Sprawa jest nietypowa, ale na prawdę, nie na każdą kobietę facet ma ochotę. Jest na to metoda - dac panience po lbie. Niestety, nie bardzo dziala w odwrotna strone... Odpowiedz Link Zgłoś
13sw Re: Wilma, bawi mnie Twoja argumentacja 08.06.06, 21:10 A jak pod nosem ofierze wymachuje rewolwerem? Na sprawę patrzysz zbyt stereotypowo, na szczęście prawo tak krótkowzroczne jak Ty nie jest. Nie jest tak, że zawsze mężczyzna ma przewagę nad kobietą, więc tylko mężczyzna może zgwałcić. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Wilma, bawi mnie Twoja argumentacja 08.06.06, 21:15 Wtedy mozna mowic o seksie pod przymusem. Jednak w tej sprawie, przynajmniej z tego co wiemy, broni nie uzyto. A poza tym jak tu kogos gwalcic z rewolwerem w reku? Niewygodnie jakos... Odpowiedz Link Zgłoś
13sw Re: Wilma, bawi mnie Twoja argumentacja 08.06.06, 21:27 Nie ma takiego czynu karalnego jak seks pod przymusem. Takie zachowanie w prawie karnym nazywa się gwałtem. Koniec, kropka. Czy kobieta jest silniejsza od mężczyzny czy nie (a przecież czasem jest) to nie ma to żadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
slave0 Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 20:57 Kiedys szedlam sobie ulica i jakas dziewczyna poprosila mnie o pomoc przy wymianie kola. Kiedy podeszlem blizej zobaczylem, ze w samochodzie siedza jeszcze dwie kolezanki. Dwie dziewczyny mialy ok 25 lat, obie blondynki. Jedna byla troche starsza, cos ok 32 na oko. Zmienilem to kolo, a one w ramach podziekowania zaproponowaly mi kawe. Oczywiscie sie zgodzilem. Dziewczyny byly bardzo atrakcyjne. Kazdy facet na moim miejscu zrobilby to samo :) Dotarlismy do domu jednej z nich (zwykly domek na przedmiesciach). Zaraz po wejsciu dostalem silny cios w twarz od jednej z dziewczyn. Upadlem na podloge. Krew lala mi sie z ust. Zostalem obrzucony stekiem wyzwisk. Posypaly sie kopniaki. Lezalem bezsilny na podlodze... Zostalem skrepowany. Po chwili poczulem silny bol w "tylnej czesci ciala" to ta najstarsza jechala po mnie z 50 cm dildo. z przodu jedna z mlodszych blondynek zmusila mnie do imitowania "ssania" plastikowanego czlonka przypietego do jej bioder. Trzecia z kobiet siedziala na sofie ogladajac tv, od czasu do czasu wbijajac mi swoje szpilki w plecy. Po tym doswiadczeniu spedzilem w szpitalu 5 dni. Mialem 6 szwow w wiadomym miejscu, rozdarte kaciki ust i zlamane 2 zebra. Jestem zlamany psychicznie. Mimo ze od tego wydarzenia uplynelo ponad rok nie moge dojsc do siebie. Zawsze gdy widze 2 blondynki i brunetke zwijam sie w klebek i kule ze strachu. Jest to o tyle krepujace, ze dzieje sie tak ze mna nawet w miejscach publicznych. Faceta mozna zgwalcic. Skutki sa nieodwracalne. Gdy poszedlem do adwokata (okazalo sie, ze jest to kobieta) po opowiedzeniu tej historii zostalem ponownie zgwalcony. Tym razem slychawka od telefonu... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 21:01 No nie tak wprawnie jak Houellebecq, ale, jak to mowia, nice try... Odpowiedz Link Zgłoś
slave0 Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 21:31 Na predce pisalem, jeszcze emocje nie opadly mimo, ze to juz ponad rok... Na dodatek na stojacy pisze bo caly czas "lecze rany" Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 21:46 Niestety, ale musze potwierdzic wszystkie zarzuty przeciwko Tobie. Masz dziwne spojrzenia na swiat i mezczycn. Czemu uwazasz ze mezczyzne nie mozna zgwalcic a pania tak? Podaj racjonalne przeslanki.Dodatkowo wszystkich wrzucasz do jednego worka. Panowie, jak i panie roznia sie od siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 18:30 I jeszcze namiar na meski punkt widzenia w tej sprawie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=43262824&a=43275833 Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 19:47 To nie jest meski punkt widzenia tylko bzdury wypisywane przez pryszczatego nastolatka. Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: Ty prymitywie bylas na studiach??? 08.06.06, 19:29 oh, można zgwałcić, panie Kaziu. ale mężczyzna nie powinien się tak trząść nad swym tyłkiem. zwieracze się zrastają... poza tym jak się rozluźnisz i umyjesz, seks analny jest całkiem fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
belial.666 Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 18:57 > A ja pamietam opowiesci kolegow ze studiow o jakichs zblizeniach pierwszego > stopnia z panienkami, na ktorych widok z przerazeniem uciekali dnia nastepnego. Alkohol robi swoje, no i pociupciać to jest i fajnie, ale może nic więcej od tych pań nie chcieli, zwłaszcza na trzeźwo. > Albo historie z wieczorow kawalerskich, na ktorych to przyszly pan mlody, > zakochany po uszy, a jednak sie oprzec nie mogl jakiejs tam panience z > agencji...I tak dalej... Zakochać się można, ale pobawić się zawsze fajnie. Miłość to coś więcej niż seks a sex jest OK z kimś więcej niż z ukochaną. JEST taka granica, że się zaczyna robić niedobrze. Jak bym się obudził z tłustym babskiem na wacławie to by mnie to brzydziło. Pobudzający może być dotyk, a ujrzenie potem paskudy może być wstrząsające. Jeszcze jedno. My często się budzimy z erekcją. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 19:00 Ale zrozum, kobieta moze mezczyzny naklonic do seksu, omotac, uwiesc, zaczarowac, czy co tam sobie zyczysz. No ale jakze moze go do tego zmusic? Przemoca? Sila fizyczna? No nie, a wiec czy my przypadkiem nie rozmawiamy tu przypadkiem o molestowaniu, a nie o gwalcie? Odpowiedz Link Zgłoś
belial.666 Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 19:28 Molestowanie to zaledwie nakłanianie, a tutaj był stosunek i bez jego zgody. To jest tak, jakby cię ktoś nafaszerował czymś i przeleciał. Też bez przemocy fizycznej. Oczywiście to nie to samo co klasyczny gwałt "przez jape i na kanape",więc i wyrok też jest nieduży. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 19:35 belial.666 napisał: > > To jest tak, jakby cię ktoś nafaszerował czymś i przeleciał. > Też bez przemocy fizycznej. No jednak znowu sie nie zgodze. On nie byl niczym nafaszerowany, obudzil sie i...no wlasnie...jak poczytasz tu: blogcritics.org/archives/2005/04/30/120556.php to okaze sie, ze wcale nie spal. Coz, pewnie sie nie dowiemy jak bylo naprawde... > Oczywiście to nie to samo co klasyczny gwałt "przez jape i na kanape",więc i > wyrok też jest nieduży. Coz, trudno zeby dostala 5 lat, tak jak niektorzy panowie za gwalty zbiorowe, prawda? Pozdrawiam.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
belial.666 Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 20:16 > Coz, trudno zeby dostala 5 lat, tak jak niektorzy panowie za gwalty zbiorowe, > prawda? Prawda. Niemniej to nieładnie grzebać komuś tak bezczelnie, do tego w genitaliach. No i chyba lepiej kiedy się panowie starają. Większość pań chyba nie ma z tym problemu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 20:31 Ale zrozum, kobieta moze mezczyzny naklonic do seksu, omotac, uwiesc, zaczarowac, czy co tam sobie zyczysz. No ale jakze moze go do tego zmusic? Przemoca? Sila fizyczna? No nie, a wiec czy my przypadkiem nie rozmawiamy tu przypadkiem o molestowaniu, a nie o gwalcie? ------------------- Boze! Dziewczyno, ale Ty bredzisz i NUDZISZ............ Wlasnie chocby w taki sposób, jak opisano w artykule. On nie zostal "molestowany", tylko - mówiac po doroslemu - niedobrowolnie "uzyty", a wiec - mówiac wyraznie po ludzku - zgwalcony. Czy jesli np.kobieta zostaje "przedtem/przed tym" (wbrew jej woli) upita, to wtedy nie jest gwalt ??!!! Moze ten facet naprawde mial swoja kobiete i tzw.zasady ? Moze to byl ktos, kto nie lubi, nie moze lub nie chce ? Przykladowo jakis duchowny w celibacie ? Itd.Itp.Etc. Czy gdyby mu przedtem grozila pistoletem, to wtedy bylabys gotowa uznac to za gwalt ? Jesli tak, to jaka to r´znica do "wykorzystania" bez tzw.przyzwolenia podczas snu ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 21:21 wilhelm4 napisał: >> > Czy gdyby mu przedtem grozila pistoletem, to wtedy > bylabys gotowa uznac to za gwalt ? Jesli tak, to > jaka to r´znica do "wykorzystania" bez > tzw.przyzwolenia podczas snu ??????? Taka, ze po przebudzeniu mozna po prostu powiedziec: "Spadaj mala!". Odpowiedz Link Zgłoś
brudne_buty_jarka a jak ona miała 180 08.06.06, 22:25 a gość 160 cm? też miał powiedzieć - spadaj "mała"? Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 18:19 Potentegowało ci się. Fizyczna zdolność do uprawiania seksu nie oznacza woli uprawiania seksu (zwłaszcza, że jak mówią złośliwi, kobieta może zawsze). Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 20:40 facet też może nei chciec seksu i ma do tego prawo Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 20:47 bitch.with.a.brain napisała: > facet też może nei chciec seksu i ma do tego prawo Tak, ale nie jest w tym "niechceniu" bezbronny, wobec czego porownywanie takiego zdarzenia do gwaltu na kobiecie jest absurdalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 22:38 kobieta tez nie zawsze jest bezbronna.:Poza siła fizyczna jest też blokada psychiczna przed obrona.Zreszta dlatego,ze nie był on calkiem bezbronny,że nie grozila mu nożem itp dostakla niski wyrok Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Jak sie obudzil 09.06.06, 07:27 Nie mozesz zrozumiec ze człowiek który spi (zarówno mezczyzna jak i kobieta) jest bezbronny. Gwałt na osobie spiacej to tez jest gwałt. Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Istota gwaltu jest Re: Jak sie obudzil 08.06.06, 22:57 wilma.flintstone napisała: > Istota gwaltu jest > zrobienie czegos wbrew woli drugiej osoby, a wybacz, w przypadku mezczyzny > mozna mowic co najwyzej o braku wystarczajaco silnej woli, zeby sie seksowi > oprzec niz o braku woli pociupciania. To zdanie jest może całkiem zabawne, ale opisuje raczej ograniczoną część męskiej populacji - tak w wieku od 12 do 22 lat. Facet miał 31 lat, czyli jego priorytety przesunęły się już w stronę drzemki, świętego spokoju, pełnego kufla i ciepłych kalesonów. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika tak samo trudno, jak zgwalcic kobiete. Pomysl, zan 09.06.06, 07:46 im odpowiesz. Znam przypadek faceta skazanego za gwalt, poniewaz nie wyciagnal na czas. Panienka zgodzila sie, a gdy gosc mial skonczyc, powiedziala NIE. Facet kontunuowal przez moment i zostal skazany. Moim zdaniem powinien ja oskarzyc o znecanie (sexual harassment). slodka_kokietka napisała: > O nieeeee... a czy nikt z Was nie pomyślał, że trudno jest "zgwałcić" faceta ? > Moim zdaniem jest to prawie niemożliwe. Wątpie, że protestował gdy robiła > mu "loda". W artykule nie było nic napisane na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:35 W życiu bym takiej do sądu nie podał !!! No chyba, że wyglądała by jak działaczka PIS albo LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
the_0ther Re: Pierwsza kobieta w Norwegii skazana za gwałt 08.06.06, 15:46 seksizm Waszych postów jest porażający! Ludzie, Europejczycy nie powinni tak patrzec na kwestie płci i seksualności... Pełno w Was kompleksów, stąd się bierze takie okropne patriarchalne podejście do kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 15:51 Ze Slownika Jezyka Polskiego PWN: Gwalt: 1. przemoc, bezprawie popełnione z użyciem siły fizycznej lub moralnej» 2. «zmuszenie kobiety siłą do stosunku płciowego; zgwałcenie» Czyli nawet z definicji gwalt nie moze sie odbyc na mezczyznie, bo wiekszosc kobiet nie goruje nad plcia meska sila fizyczna...Zreszta coz to za bzdura! Gwalcona kobieta odczuwa fizyczny bol, przy czym nie jest w stanie sie przed gwaltem obronic. Czy mozna to samo powiedziec o facecie, ktoremu tak czy owak staje i nie ma na tyle silnego morale, zeby kobitke odepchnac, bo fizycznej sily na pewno mu wystarczy? CZy jest znany w historii kryminalistyki przypadekgwalconej kobiety (nie mowie o zboczeniach), ktora osiagnelaby orgazm podczas takiego aktu? A ten pan pewnie z krzyza sobie spuscil co nieco... Wyrok ten przypomina mi pewna scene z filmu "Znachor" kiedy to Kosiba/Wilczur stwierdza, ze nie ma wlasnej baby , bo od baby wszelkie zlo na swiecie. na co Prokop skwapliwie przytakuje mowiac, ze tak, przez babe tylko zgorszenie i klopoty... Zyjemy w p...nym swiecie, w ktorym political correctness i inne takie zostaly naciagniete do najbarzdiej absurdalnych granic... Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Very interesujace!!! 08.06.06, 15:58 Cos podobnego!!! :-DD. Chlopcy chyba lubia poddawac sie takiej "przemocy", zwlaszcza zaraz po przebudzeniu ;). Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Oprócz tego co liczy sie takze z kim 09.06.06, 00:53 Miss Norwegii to raczej za loda sie nie bierze. Zresztą podobno kobitki tak naprawde to lubia ja je facet tak pożądnie przeleci nawet z użyciem siły. One maja to po prostu w genach. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 16:03 Oczywiscie norweski sad sprawdzil definicje gwaltu w slowniku jezyka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ecot buhahahaha! wystarczy nzawać to molestowaniem 08.06.06, 17:44 ijuż jest ugotowana Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:09 Oczywiscie, dokladnie to mialam na mysli... PS Tak sie sklada, ze mieszkam w Szwecji i w tym jezyku definicja gwaltu jest taka sama jak w slowniku PWN...Mozna wiec zalozyc, ze i norweska jest zblizona...Nigdy nie czytalam bzdurniejszej riposty niz twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz_marionetkiewicz Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:23 Hej prymitywie. Szwecja to tez nie Norwegia. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 19:52 A ja mieszkam na Grenlandi i możemy wspólnie zrobić tyle lodów ile chcesz. Trochę dystansu i poczucia humoru radzę. Jak ci nie pasuje męskie szowinistyczne towarzystwo to je opuść. Odpowiedz Link Zgłoś
13sw Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 20:33 Definicję gwałtu nie podaje ani słownik PWN, ani słownik Szwedzkiej Akademii Nauk, tylko ustawa karna której dana osoba podlega z racji przebywania na terytorium danego kraju, bycia jego obywatelem czy np. naruszenia za granicą dóbr danego kraju lub jego obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
brudne_buty_jarka to teraz podaj definicję k o d e k s o w ą 08.06.06, 22:29 Jak byś nie wiedziała to sądy w pierwszej kolejności posłujują się aktami prawnymi, a nie słownikami. Definicja z ustawy i z kodeksu może się baaaardzo róznić. Odpowiedz Link Zgłoś
myster.i Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 16:04 Co do definicji to nie wiem, z której jej podpunktu wywnioskowałaś że uniemożliwia gwałt na mężczyźnie przez kobietę. To że zjawisko, o którym tutaj mowa nie jest głośno dyskutowane w naszym społeczeństwie i wydaje sie absurdalne nie oznacza, że nie może zajść. Przypominam że jeszcze niedawno niemożliwym był gwałt na prostytutce. A jednak się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:18 myster.i napisał: > > > Co do definicji to nie wiem, z której jej podpunktu wywnioskowałaś że > uniemożliwia gwałt na mężczyźnie przez kobietę. Np. z drugiego....No i stad, ze kobieta ma raczej trudnosc w uzyciu przemocy fizycznej i przez to zmuszeniu faceta do seksu... To że zjawisko, o którym tutaj > mowa nie jest głośno dyskutowane w naszym społeczeństwie i wydaje sie > absurdalne nie oznacza, że nie może zajść. Przypominam że jeszcze niedawno > niemożliwym był gwałt na prostytutce. A jednak się stało. Prostytutka to tez kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz_marionetkiewicz Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:24 Nie potrzeba uzywac przemocy zeby zgwalcic, prymitywie. Wystacza srodki farmakologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
myster.i Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:33 wilma.flintstone napisała: > myster.i napisał: > > > > > > > Co do definicji to nie wiem, z której jej podpunktu wywnioskowałaś że > > uniemożliwia gwałt na mężczyźnie przez kobietę. > > Np. z drugiego....No i stad, ze kobieta ma raczej trudnosc w uzyciu przemocy > fizycznej i przez to zmuszeniu faceta do seksu... tyle że ty skorzystałaś ze słownika, gdzie podpunkt drugi był nie tyle elementem definicji co przykładowym zdaniem;P Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:38 No niezupelnie: sjp.pwn.pl/haslo.php?id=18044 Odpowiedz Link Zgłoś
ak65 Mylisz się 08.06.06, 21:03 > Przypominam że jeszcze niedawno > niemożliwym był gwałt na prostytutce. A jednak się stało. Jeżeli masz na myśli przypadek europosła to nie jest to przypadek pierwszy. Wcześniej były przypadki takich zgwałceń i zapadały za nie wyroki. To, że można zgwałcić prostytutkę nie budzi żadnych wątpliwości - decydujące znaczenie ma działanie wbrew czyjeś woli. Oczywiście, ku powszechnemu oburzeniu, mogliśmy widzieć jak takie wątpliwości, w wulgarnej, rubasznej formie, wyrażał poseł na Sejm - obecnie wicepremier Rady Ministrów RP. Ale to nie powinno nikogo dziwić bo to opinia kryminalissty. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 16:09 Po poerwsze gwałt na mężczyźnie jest jak najbardziej możliwy i jest częstym zjawiskiem np.w więzieniach. Szczegółów się domyśl. Po drugie jakby np. tobie podczas snu jakiś gość wraził interes, a po przebudzeniu byś go odepchnęła - to byłby gwałt, czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:15 A uwazasza, ze bylabym w stanie "odepchnac" gwalcacego mnie mezczyzne? Skoro tak to czemu tyle kobiet jest gwalconych? Bo tak lubia? Czy moze dlatego, ze kobieta jest wlasciwie bezbronna w takiej sytuacji??? I przepraszam, ale ta kobieta nikomu nie wrazila interesu, jesli zas chodzi o gwalty na mezczyznach np. w wiezieniu, to dokonuja ich rowniez MEZCZYZNI! Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz_marionetkiewicz Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 18:25 Widocznie prowokuja mezczyzn. Pewnie tego podswiadomo chca. Mozemy sie bawic w takie idiotyczne rozumowanie jak twoje w stosunku do mezczyzn. Facet chce = kobieta chce. Odpowiedz Link Zgłoś
mprzybys Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 23:22 o tym samym pomyślałem postaw się w sytuacji tego faceta. załóż że była byś w stanie odepchnąć adoratora (np. w sytuacji gdyby był kompletnie pijany, to jest możliwe). byłby to gwałt czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 17:44 nie chce nic mowic ale sa kobiety wyraznie silniejsze od mezczyzn. Nie bedac ulomkiem nie podniose sztangi ktora wazy sto kilkadziesiat kilogramow. A niejaka Agata Wrobel i owszem... Kto wie - moze to byl zblizony przypadek - reprezentantka Norwegii w podnoszeniu ciezarow i jakis biedny zasuszony mol ksiazkowy/nerd ktory nie ma sily sie oprzec :D Jak widac Wilmo - nie zawsze masz racje - fakt - pisze tu o ekstremach, ale jak widzisz jest mozliwe znalezienie wyjatkow obalajacych Twoja teze. Poza tym ja bym raczej sie skupil na watku gwaltu jako czynu popelnionego wbrew czyjejs woli. Najwidoczniej obudziwszy sie ten pan (pomimo usmiechu) z jakichs powodow nie czol sie najlepiej po tym co mu zrobiono. Zgodze sie na pewno co do political correctness - to zjawisko osiagnelo juz rozmiamy epidemii pomieszanej z przeklenstwem. A my musimy w takich warunkach zyc... Ale coz - ludzie ludziom zgotowali ten los... Odpowiedz Link Zgłoś
slave0 Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 21:12 Z kodeksu Karnego Art. 197. § 1. Kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza inną osobę do obcowania płciowego, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. § 2. Jeżeli sprawca, w sposób określony w § 1, doprowadza inną osobę do poddania się innej czynności seksualnej albo wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 3. Jeżeli sprawca dopuszcza się zgwałcenia określonego w § 1 lub 2, działając ze szczególnym okrucieństwem lub wspólnie z inną osobą, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12. Nie chcialo mi sie szukac pojecia "Inna Osoba", ale chyba wlicza sie w to mezczyzn ;) Slownik jezyka polskiego to nie najlepsze zrodlo, tym bardziej do podawania podstawy prawnej przestepstwa w innym kraju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 22:41 Wilmo.flinstone, wyobraź sobie taką sytuację: kilka napalonych pań dobrze się bawi z facetem. W pewnym momencie jedna z nich podwiązuje mu "małego" i wszystkie trzy nadal się z nim zabawiają, mimo, że jemu "ochota" już przeszła! Dochodzi do zakrzepów i martwicy. Rezultat: konieczność amputacji. I co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
brudne_buty_jarka Re: Szok, szok, szok!!! 08.06.06, 22:42 łolaboga!!! skąd ty znasz takie historie :-) Odpowiedz Link Zgłoś