Dodaj do ulubionych

Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi rz...

09.06.06, 07:07
Grubymi nićmi to wszystko jest szyte.
Obserwuj wątek
    • taglinda Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi rz... 09.06.06, 07:10
      dwie pieczenie przy jednym ogniu: pierwszy krok do szurnięcia Gilowskiej i
      objawienie prezia jako dobrego cara.
      • moroux Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 09.06.06, 07:25
        Toż to czysty PR nic więcej! Jak można liczyć, że ludzie są tak naiwni. Ok,
        można, skoro ciągle popierają piss.
        • quasir Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 09.06.06, 07:39
          pieknie ukartowane. ciekawe czy wzrosnie poparcie dla preziaKA. szkoda slow
          populizm, populizm i jeszcze raz populizm.

prezydent popiera -> moze popra prezydenta
          • lucusia3 Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 09.06.06, 07:46
            To nowa linia, mająca przyciągnąć inteligencję. Tylko ta inteligencja często sama myśłi i umie zazwyczaj liczyć.
            • wojtek45-1 Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 09.06.06, 08:10
              Piekna intryżka!!
              Ta zła Gilowska i dobry prezydęt!!!!
              Jest szansa na " odzyskanie Ministerstwa Finansów".
              Bo szans na poprawienie notowań prezydęta to ja nie widzę.
              Banda idiotów, taki numer to jest dobry dla moherów.

Ciemny naród to kupi - J. Kurski
              • almagus Wystarczy telefon od o. tryka rydyka,aby zmienił z 09.06.06, 08:58
                Wystarczy telefon od o. tryka rydyka,aby zmienił zdanie!

Jego odpowiedź na hasło PO jest do przewidzenia!

Hasło.
                Wieź udział w Obywatelskim Ruchu,
                nie kończ u wszaków na obuchu!

Odzew.
                „My PISiORki jak Bóg nam pomoże,
                to nasikamy naszym kaczkom morze!"

Czysta rydzykomoheroina!

Aby zrozumieć, trzeba ćwiczyć rozum!

Dylemat wieków nauka czy wiara,
                gdzie równowaga, prawda stara!
                Odurza nas rydzomoheroina!
                Nauka w kraju konać zaczyna!
                Wyborczy kołtun IV eRPe
                z blokiem Leppa w sejmowym WuCe!

Przykłady.

„Wystarczy wam tylko religia w szkole,
                bez biblioteki, bo książkowe mole
                zbyt racjonalnie nas weryfikują,
                dziewictwo Maryji wciąż kwestionują.”

„W unijnej demokracji
                za przyczyną dewiacji
                arbuz służy awiacji!”

„Jak w katolickim radiu Marii wieść niesie,
                kobiety wypoczywają sikając na sedesie,
                my chłopy mamy obowiązki stojące,
                dziewictwu zakutych cnotek zagrażające!
                My PISiORki jak Bóg, wadza nam pomoże,
                to nasikamy naszej flocie drogę w morze!"

„Poprzemy, kleryka, buraka,
                poprzemy wiernego ciemniaka.
                Niech napisane będzie jak wół.
                Nie państwo, budujemy kościół!”

Mam pytanie.

Co zrobi PiSiOR jak zabraknie gotówki,
                skoczy do basenu czy też do gnojówki?
                Na pusty basen nie trzeba złotówki,
                więc może skoczą na te mądre główki?

Odpowiedź!

„Jak już podaliśmy w Radiu Maryja,
                Platforma z basenem z prawdą się mija.
                PiSWadza mohera troską otoczy,
                da mu szpitalny, do pełnego skoczy!”

Decyzja.

„To atak łżeelit na IV eRPe.
                To jakby zająć rządowe WuCe!
                Wysłać blokadę i zrobić bypassy,
                Nie dopuszczać wolnej łżeprasy.
                Ubrać biały personel w kamasze.
                Mają mieć tylko zdanie nasze!”

Moja opowiedź.

Wybudujmy w Toruniu PiSiORa pomnik.
                Zróbmy z PiSiORa do pomnika odgromnik,
                jeśli nad Polakami Bóg się ciut zlituje,
                to w ten PiSiORnik gromem przyładuje!

Aby zrozumieć, trzeba ćwiczyć rozum!
                • uchachany To straszne - znowu "wojna na górze" - brat 09.06.06, 09:07
                  przeciwko bratu! O jerum jerum...
                  • 123zly naród ciemny wszystko kupi 09.06.06, 09:20
                    jak po radzie gabinetowej Bzita zmieni zdanie w sprawie podatków to będzie
                    oznaczało że robią wszystko aby Preziowi się podniosło.

Anie lepiej dać mu VIAGRĘ ????
                    • uchachany Bielan i Kamiński muszą zapracowac na chlebuś :-)) 09.06.06, 09:37
                      123zly napisał:

> jak po radzie gabinetowej Bzita zmieni zdanie w sprawie podatków to będzie
                      > oznaczało że robią wszystko aby Preziowi się podniosło.
                      >
                      >
                      > Anie lepiej dać mu VIAGRĘ ????
                      • lukasito Ale słabo się starają... Nic nie potrafią... 09.06.06, 10:53
                        Nawet nie potrafili pokończyć studiów. Samym wywoływaniem skandali doprowadzą
                        jedynie do ostatecznego spadku zaufania do PiS u tych popierających, którzy
                        zachowali resztki rozumu... Rząd nie rządzi, tylko gada bzdety i wystepuje w
                        tv... teraz tak samo chce się wypromować Kaczkę... żenada...
                        • uchachany Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenckich 09.06.06, 11:17
                          blogów (chociażby do Galby), jak towarzycho łyknęło kit jak gęś kluskę i jęło
                          szaty rozdzierać nad obieraniem ich z kapuchy :-))

A studia... Układy są potrzebne oraz umiejętnośc ich wykorzystania i
                          konstruowania własnych (patrz Prezio Disco Olo), a nie studia...

lukasito napisał:

> Nawet nie potrafili pokończyć studiów. Samym wywoływaniem skandali doprowadzą
                          > jedynie do ostatecznego spadku zaufania do PiS u tych popierających, którzy
                          > zachowali resztki rozumu... Rząd nie rządzi, tylko gada bzdety i wystepuje w
                          > tv... teraz tak samo chce się wypromować Kaczkę... żenada...
                          • konread Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 11:27
                            Pan prezydent, dla zamydlenia oczu, po tym co nawywijał jego brat, może będzie
                            urządzał na swym dworze obiady czwartkowe, jak za króla Stasia?
                          • johndoe Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 11:39
                            uchachany napisał:

Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenckich

blogów (chociażby do Galby), jak towarzycho łyknęło kit jak gęś kluskę i jęło
                            szaty rozdzierać nad obieraniem ich z kapuchy :-))

/
                            te yntelygent, wiesz jak jest roznica miedzy filipika a filipinka?

cytat /Twojego autorstwa?/ z blogu galby:

uchachany
                            2006/06/03 11:52:06
                            Komorowski poleciał sobie odwróconą kalką "dziadka Tuska w Wehrmachcie" i wywołał piękny a zbiorowy onanizm zwolenników oraz przeciwników kaczyzmu :-)). Chce się komu strawestować "filipinkę" Galby do postaci głosu młodego, a zapalczywego tuskoluba, rozdzierającego szaty nad Tuskiem i dziadkiem jego, ukrzywdzonymi przez Kurskiego? Rzecz w sumie łatwa, podrzucam przykłady:
                            • lukasito Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 11:58
                              Rzecz w tym, że Uchachany to wie osiołku:)) Wszyscy to wiedzą poza wyjątkiem
                              Gosiewskiego, który pomylił te dwa wyrazy i zapisał się złotymi zgłoskami na
                              kartach historii debilizmu;)) Jeśli nie znasz takich ciekawostek i nie
                              dostrzegasz cudzysłowu, to może lepiej nie baw się w przyklejanie łatek,
                              gałganie;))
                              • johndoe Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 12:07
                                lukasito napisał:

> Rzecz w tym, że Uchachany to wie osiołku:)

byc moze, w takim razie zwracam humor:)

a kiedyz to edgarowi sie wypslo?
                                • lukasito Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 12:19
                                  Dzięki, że się nie obraziłes o epitety:)))
                                  Dokładnie nie pamiętam - widziałem to kilka razy w "Szkle kontaktowym" :)))
                                  • johndoe Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 12:25
                                    lukasito napisał:

> Dzięki, że się nie obraziłes o epitety:)))

uznalem, ze sa TUTAJ do przyjecia:)
                                    ale ja Wasz /domysl sie kogo:)/ poziom odnosze do kralik11 czy moroux :)
                                    • lukasito Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 12:31
                                      johndoe napisał:

> uznalem, ze sa TUTAJ do przyjecia:)
                                      > ale ja Wasz /domysl sie kogo:)/ poziom odnosze do kralik11 czy moroux :)

To całkiem fajnie;)) Dzięki, że masz o Nas (domyślam się, że wiesz o kim, bo ja
                                      nie do końca wiem) tak dobre mniemanie:))
                                      • johndoe Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 13:11
                                        lukasito napisał:

> To całkiem fajnie;))

jezeli stanie w szeregu z kralkiem czy moroux jest dla Ciebie fajne, to ja nie moge przeciez miec nic przeciwko :)
                                        • lukasito Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 13:27
                                          A to dzięki:)) Nobilituje mnei bycie stawianym pośród ludzi rozsądnych,
                                          inteligentnych i umiarkowanych, otwartych na dyskusję, cechujących
                                          się "otwartym układem poznawczym", a przy tym posługujących się dobrą
                                          polszczyzną.
                                          • johndoe Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 13:36
                                            lukasito napisał:

> A to dzięki:)) Nobilituje mnei bycie stawianym pośród ludzi rozsądnych,
                                            > inteligentnych i umiarkowanych, otwartych na dyskusję, cechujących
                                            > się "otwartym układem poznawczym", a przy tym posługujących się dobrą
                                            > polszczyzną.

zapomniales dodac o nowych, pieknie brzmiacych /a to zapewne wynika z faktu poslugiwania sie dobra polsczyzna/ okresleniach na ludzi majacych inne poglady na otczajaca nas rzeczywistosc:) tutaj taki kralik11 jest niekwestionowanym przodownikiem pracy, co zapewne wynika z jego umiarkowania i otwracia na dyskusje, a takze tolerancji. wszak to przyklad czlonka nowoczesnego, otwartego spoleczenstwa;).
                                            • lukasito Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 14:47
                                              Wszelkie skargi na zachowanie członków naszego "szeregu" proszę kierować do
                                              tych członków, których zachowanie spowodowało skargi.
                                              Muszę przyznać, iż jestem zaszokowany takimi pogłoskami, gdyż mam pewność, iż
                                              nisprowokowany czyjąś tępą bezmyślnością, tudzież agresją, pan Kralik nie
                                              użyłby dosadnych, wulgarnych, ani tym bardziej obraźliwych słów ani
                                              frazeologii... śmiem twierdzić, iż jeśli zostałem prawidłowo przyporządkowany
                                              do jednego "szeregu" z którymkolwiek z użytkowników niniejszego forum, oznacza
                                              to, iz jest to osoba podobna do mnie przynajmniej w tym względzie, że nie
                                              atakuje, kiedy nie czuje się zagrożona...
                                              • johndoe Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 15:32
                                                lukasito napisał:

> Wszelkie skargi na zachowanie członków naszego "szeregu" proszę kierować do
                                                > tych członków, których zachowanie spowodowało skargi.

alez ja sie na nich nie skarze. to tak jakby miec pretensje do kury, ze /za przeproszeniem/ s....a na podworku.

> Muszę przyznać, iż jestem zaszokowany takimi pogłoskami, gdyż mam pewność, iż
                                                > nisprowokowany czyjąś tępą bezmyślnością, tudzież agresją, pan Kralik nie
                                                > użyłby dosadnych, wulgarnych, ani tym bardziej obraźliwych słów ani
                                                > frazeologii...

nie chcialbym przyczynic sie do jakichs szkod na Twoim umysle, spwodowanych dodatkowym szokiem, ale:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=42312298&a=42318401
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=42312298&a=42333997
                                                to tyle w kwestii kralika:)

śmiem twierdzić, iż jeśli zostałem prawidłowo przyporządkowany
                                                > do jednego "szeregu" z którymkolwiek z użytkowników niniejszego forum, oznacza
                                                > to, iz jest to osoba podobna do mnie przynajmniej w tym względzie, że nie
                                                > atakuje, kiedy nie czuje się zagrożona..

nie mam pojecia czym czuje sie zagrozony taki kralik np.
                                                a Ty nie zostales przyporzadokwany do zadnego szeregu. ot poziom zwolennikow prezydenta z plakatu najepiej mierzyc w odniesieniu do najzagorzalszych jego fanow /a przeciwnikow kaczorow/ czyli takich kralikow czy innych marud. na ich tle zawsze wypada sie co najmniej dobrze:)
                                                co od szeregu to sam sie w nim postawiles razem /jak zrozumialem:) z kralikiem i innymi/ ,cytuje:

śród ludzi rozsądnych,
                                                > inteligentnych i umiarkowanych, otwartych na dyskusję, cechujących
                                                > się "otwartym układem poznawczym", a przy tym posługujących się dobrą
                                                > polszczyzną.

mam nadzieje, ze mnie, ktory nie jest zwolennikiem premiera z krakowa i czyta rozne blogi dla yntelygentow nie znajacych jeszcze polszcyzny kralika, nie obawiasz sie, i nie nie czujesz z mojej strony zagrozenia , wiec nie bedziesz uzywal tak trafnych i gornolotnych epitetow jak zastraszony prze giertycha kralik. byloby to niewatpliwie za szkoda dla jakze tworczego dialogu:)
                                                • lukasito Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 16:01
                                                  To ty mnie zaszeregowałeś porównując z wymienionymi osobami, których poglądy
                                                  znam i cenię, i dlatego ci za to podziękowałem.
                                                  Podałeś piękne przykłady tego o czym pisałem - kralik odpowiadał na posty osób
                                                  w bardzo agresywnych i głupich słowach atakujących osoby, które na takie
                                                  zniewagi nie zasłużyły. Nie przepadam za J. Rokitą, ale bez wątpienia taki
                                                  galba, nie ma tytułu by pisać pod jego adresem inwektywy. Kralik odpowiedział
                                                  na atak. Nie zaatakowałeś mnie, więc nie dam ci posmakować próbek "mojej
                                                  gorszej strony". Epitety, którymi obdarzyłem cię na poczaktu rozmowy były
                                                  konsekwencją twego chybionego ataku na uchachanego. Twój atak był "delikatny"
                                                  toteż starałem się używać "delikatnych" epitetów. Oczywiście przepraszam za ich
                                                  użycie...
                                                  OK. mam nadzieję, że wystarczy tych wyjaśnień.
                          • lukasito Re: Potrafią, potrafią-zajrzyj na parę yntelygenc 09.06.06, 11:54
                            galba to przymuł. Nie zaglądam na jego bloga, tym bardziej, że tylko o to mu
                            chodzi... Pewnie liczy wejścia i pokazuje sponsorom...
                    • chilly Re: naród ciemny wszystko kupi 09.06.06, 11:58
                      Zyta zdaanie zmieni, preziowi wzrośnie a ciemny naród to kupi. A najpiękniejsze
                      w tej intrydze jest to, że cud dokona się bez nakładów. Nikt nikomu nie dołoży -
                      wystarczy, że nie odbierze a lud będzie śpiewał "Hosanna".
          • wiedmak Wcale nie pieknie ukartowane- toz to tandeta 09.06.06, 08:48
            Kmioty z pisu mysla o nas jako o idiotach stad taka prostacka akcja, ktora moj
            boxer by rozgryzl, a do najinteligentniejszych psow ci on nie nalezy. Wielki
            szum a tu tylko potencjalne 200 mln przychodow do budzetu. I prosze, wtorny
            analfabeta z rozwijajacym sie Alzheimerem bedzie bronil czegos, czego sam
            zapewne nie rozumie. Co za chamskie wladze nam sie trafiaja w ostatniej
            pieciolatce. Kampania skierowana do inteligencji przeprowadzona w kmioci sposob.
            Ale czego tu spodziewac sie po takiej "wladzy".
            • uchachany Na widzów Big Bradyrów i sitcomów wystarczy :-)).. 09.06.06, 09:09
              wiedmak napisał:

> Kmioty z pisu mysla o nas jako o idiotach stad taka prostacka akcja, ktora moj
              > boxer by rozgryzl, a do najinteligentniejszych psow ci on nie nalezy. Wielki
              > szum a tu tylko potencjalne 200 mln przychodow do budzetu. I prosze, wtorny
              > analfabeta z rozwijajacym sie Alzheimerem bedzie bronil czegos, czego sam
              > zapewne nie rozumie. Co za chamskie wladze nam sie trafiaja w ostatniej
              > pieciolatce. Kampania skierowana do inteligencji przeprowadzona w kmioci
              sposob
              > .
              > Ale czego tu spodziewac sie po takiej "wladzy".
          • hummer A co będzie jeśli PO i SLD nie poprą projektu 09.06.06, 09:54
            quasir napisał:

> pieknie ukartowane. ciekawe czy wzrosnie poparcie dla preziaKA. szkoda slow
            > populizm, populizm i jeszcze raz populizm.
            >
            > prezydent popiera -> moze popra prezydenta

Nie wiem czy taką sytuację prezio przewidział, ale wtedy stanie po stronie PO i SLD. Każdy kij ma dwa końce. Tak czy owak po tyłku oberwie partia rządząca czyli PiS.
      • constance27 Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 09.06.06, 07:52
        Nic dodać, nic ująć. Ciekawe, kto sie na ten stary numer nabierze.
        • aniavv Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 09.06.06, 08:00
          Dziwne, ale jakoś też w to nie wierzę. Myślę, że na naszych oczach PiS zaczął
          realizować pierwszy punkt planu "zdobywamy inteligencję":))). Hmmm... ta
          dwuznaczność nazwy planu wydaje mi się w pełni uzasadniona:).
    • radek_sim Re: Co popiera? 09.06.06, 07:43
      Co popiera? Powiedzmy sobie wprost dziennikarzy. Dawniej to był kardynał,
      dzisiaj szarą eminencja są dziennikarze. Czy już nikt im do dupy się nie
      dobierze?
      • lukasito a ty myślisz tylko o jednym:))) 09.06.06, 10:34
        radek_sim napisał:

> Co popiera? Powiedzmy sobie wprost dziennikarzy. (...) Czy już nikt im do
        >dupy się nie dobierze?

Zawsze możesz to zrobić, tylko znajdź sobie dziennikarza:)))
    • msvip Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 09.06.06, 08:16
      kwa kwa kwa kwa
    • zygmunt55 Mój ojciec wprawiał żeby, a wybijałem ja... 09.06.06, 08:38
      • alterpars Haha czyzby public relation..... 09.06.06, 09:06
        PAnie PRezydencie moze "ciemny lud to kupi" ale nie kadry naukowe.....
        • uchachany Bo też nakierowane to jest nie tylko na "kadry 09.06.06, 09:18
          naukowe" (choć i tam, mimo cenzusu bezrefleksyjnej stadności nie brakuje), ale
          i właśnie na "ciemny lud", który taką oto może z siebie refleksję
          wydalić: "Jakże to - Pana Prezydent tak łaskaw dla Elyt i Yntelygencji - a ony,
          cholery, dalej go NIE LUBIEJOM?! O wciórności!!"

alterpars napisał:

> PAnie PRezydencie moze "ciemny lud to kupi" ale nie kadry naukowe.....
    • lukasito !! Prezydent!!!! Dawaj ODEZWĘ do Narodu:))))) 09.06.06, 09:10
      W przerwie meczu Polska-Ekwador;)))
      Propomnuję zacząć tak:
      "Drodzy Rodacy i Wy idioci, którzy głosowaliście na mnie i PiS!!!
      Witam Was Ciule!! Po głebokim namyśle Bielana i Kamińskiego postanowiliśmy, że
      znowu nic nie zrobimy, a co więcej, uratujemy Was przed naszymi uczynkami.
      Posatnowiliśmy, że prof. Zyta Gilowska ogłosi plan odebrania pieniążków łże-
      elitom, a ja ją powstrzymam, bo mi słupki sondażowe spadły, aż mi powiedziano,
      że zminieam się z WC Kaczki w WC Pikera, tak pikowała w dół moja popularność..."

Potem Prezydencie możesz dodac coś od siebie, że np. życzysz, żeby Polska
      odrobiła straty;)))

Czy Jarek zaśpiewa hymn przed meczem Polska-Ekwador??
    • futomaki.pl Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 09.06.06, 09:25
      Świetna akcja - notowania na pewno skoczą w górę. Ale mimo wszystko miejmy
      nadzieję, że nie skończy się tylko na słowach. Polsce potrzeba teraz jak
      najwięcej naukowców, bo jak inteligencja zacznie masowo uciekać, to może
      nastąpić taki kryzys, z którego ten kraj się już nie podniesie.
      • uchachany A po co komu inteligencja w kraju montowni 09.06.06, 09:40
        samochodów i powielania gdzie indziej wymyślonych technologii...?

123zly napisał:

> jak po radzie gabinetowej Bzita zmieni zdanie w sprawie podatków to będzie
        > oznaczało że robią wszystko aby Preziowi się podniosło.
        >
        >
        > Anie lepiej dać mu VIAGRĘ ????
    • wgruncierzeczywiscie Zapowiedzieli przejęcie inteligencji, to ją kupują 09.06.06, 09:28
      żałosna intryga, nieumiejętna bardzo
      • lukasito kupują nie wydając ani grosza:)))) Tanio chcą... 09.06.06, 10:40
        Osiągnęli tylko jedno: twórcy będą odtąd jeszcze bardziej nieufni. A może nawet
        zaczną domagać się więcej pieniędzy na naukę i kulturę. Bo wynagrodzenia to
        rzecz drugorzędna - najważniejsza jest możliwość tworzenia i prowadzenia badań.
        Tego RP nie gwarantuje, bo są zdaniem rządzących ważniejsze cele - skup
        interwencyjny i oddłużenie kopalń, które ponoć przynoszą dochód...
    • tora_tora błąd w artykule 09.06.06, 09:38
      w tej chwili naukowcy płacą podatek od trochę większej części niż 50%
      wynagrodzenia. Podwyższonymi kosztami uzyskania przychodu objęte jest nie 100%
      wynagrodzenia tylko 75%; od pozostałych 25% podatek płacony jest zgodnie z
      zasadami ogólnymi
      • lukasito Re: błąd w artykule 09.06.06, 10:12
        problem polega na tym, że ani PiSowców, ani dziennikarzy nie interesuje meritum
        sprawy. Ich interesuje jatka...
    • alogonek Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 09.06.06, 09:43
      Nie wie prawica co robi lewica Tak można by to nazwać ale to nie tak
      trzeba poprawić opinie L jako dobrego wujka i dlatego to zamieszanie
    • hektor01 Prezydent nie ma jaj 09.06.06, 09:57
      pozalsięboze prezydent nie ma odwagi podja zadnej trudnej decyzji. Doskonale to
      pokazał jako prezydent Warszawy: nie zrobił nic. Dlaczego koszty uzyskania
      przychodu wynoszą 50% a nie np. 70%? Może niech artyści i naukowcy dokumentują
      swoje koszty po prostu rachunkami? Kazdy by chciał mieć 50% ulgę podatkowa
      • lukasito Re: Prezydent nie ma jaj 09.06.06, 10:50
        pobądź sobie naukowcem a potem pisz co ci się podoba. Zgadzam się, że przio nie
        ma jaj, ale w tym kontekście się mylisz. Ciekawe dlaczego Kaczka nie nawołuje
        do zwiększenia nakładów na naukę... To juz ma gdzieś. Chce kupic poparcie
        środowisk twórców chroniąc ich przed idiotyzmem własnego zaplecza... Tak tanio
        się nie da. Potrzebne są prawdziwe zmiany...
      • pvuii Re: Prezydent nie ma jaj 09.06.06, 13:40
        hektor01 napisał:

> pozalsięboze prezydent nie ma odwagi podja zadnej trudnej decyzji. Doskonale to
        >
        > pokazał jako prezydent Warszawy: nie zrobił nic. Dlaczego koszty uzyskania
        > przychodu wynoszą 50% a nie np. 70%? Może niech artyści i naukowcy dokumentują
        > swoje koszty po prostu rachunkami? Kazdy by chciał mieć 50% ulgę podatkowa
        ********************************************************************************
        Nie ma sprawy, dla chcacego nic trudnego. Ale jak sam napisales, nie zrobia nic.
    • rozewicz Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 09.06.06, 10:14
      Zły pis i kochany prezydencik. Świetnie pomyślane! Prezydentowi wzrosną notowania i w PISdu partyjka zdobędzie głosy inteligencji. Obłuda do granic możliwości! Nie ma co! Może rządzą nami idioci ale umieją nieźle kombinować!
      • hummer Czy myślisz, że będę głosował na PiS 09.06.06, 10:17
        rozewicz napisał:

> Zły pis i kochany prezydencik. Świetnie pomyślane! Prezydentowi wzrosną notowan
        > ia i w PISdu partyjka zdobędzie głosy inteligencji. Obłuda do granic możliwości
        > ! Nie ma co! Może rządzą nami idioci ale umieją nieźle kombinować!

Nie znami te numery Bruner. Wygląda na to, że PiS posunął się o jeden krok za daleko. Nawet jak teraz sprawę odkręcą, głosów inteligencji i tak nie dostaną. "Ciemny lud" może zaś się poczuć urażony. Dodatkowo, jeśli PO i SLD będą za odrzuceniem projektu PiS jako partia straci podwójnie. A miało być tak pięknie.
        • radek_sim Re: Czy myślisz, że będę głosował na PiS 09.06.06, 13:25
          Przecież inteligencja nawet o siebie zadbać nie potrafi. Mamy tego przykład,
          gdy żarli się miedzy sobą o dopłaty z UE. I kto by tam liczył na ich głosy. A
          podatki powinny być zrównane dla wszystkich, a nie jakieś tam przywileje.
          • hummer Pomyślmy więc o KK 09.06.06, 15:06
            radek_sim napisał:

> Przecież inteligencja nawet o siebie zadbać nie potrafi. Mamy tego przykład,
            > gdy żarli się miedzy sobą o dopłaty z UE. I kto by tam liczył na ich głosy. A
            > podatki powinny być zrównane dla wszystkich, a nie jakieś tam przywileje.

Jak wszyscy to wszyscy. Dodatkowo, każdy ksiądz to inteligent po seminarium.
      • kazioh Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 09.06.06, 13:34
        To pomysł znany i stary jak świat. To jest działanie "na kozę", czyli jak w
        zydowskim dowcipie - najpierw żydowi narzekającemu na ciasnotę we własnej
        chałupie rabin radzi aby kupił sobie kozę, a gdy żyd to robi i po 2 tygodniach
        przychodzi do rabina jeszcze bardziej narzekając, rabin każe mu sprzedać kozę.
        Na drugi dzień żyd wraca uszczęśliwiony - sytuacja mieszkaniowa bardzo sie
        poprawiła i jest ogromnie wdzięczny rabinowi. :) A ze strony Gazety żadnego
        komentarza, żadnej aluzji, nic? Nie znają tej bajki?
    • laseczka.galby I cio ty na to Galbunia? 09.06.06, 10:27

• laseczka.galby Ale Cie prezio zawiodl nie? 09.06.06, 10:29
        galba.blox.pl/2006/06/W-czyim-interesie.html
        • magdolot Re: Ale Cie prezio zawiodl nie? 09.06.06, 11:52
          Tak sobie myślę, że Galba jest komendantem Straży Pożarnej ze Supraśla. Wyższe
          pożarnicze zaoczne. Nie jakaś tam łże-elita, ino ziemi sól mundurowa z
          cesarskimi ambicjami. Pasuje.
    • kalapitek sztuczne zamieszanie 09.06.06, 10:45
      każdy kretyn od razu wie, że całe zamieszanie było z góry zaplanowane: pisowcy w
      sejmie robia mały sabotaż, a nasz szanowny "zasiadający" na urzędzie i nic nie
      robiący prezio kaczor podnosi sobie sondaże zwołując radę gabinetową i
      zapowiadając zdecydowane veto ,łagodząc stanowczo całe zamieszanie. Ale nic
      -ciemne masy to łykną.
    • jupsi Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 09.06.06, 11:02
      hahaha no co mozna zrobic jak prezydent stracil na popularnosci?? zrobic cos na
      pokaz haha.PRZYPOMINAM ZE TO NIE JEST PREZYDENT WSZYSTKICH POLAKOW
      • uchachany A po co mu być preziem wszystkich? Wystarczy, 09.06.06, 11:19
        że jest TYCH NAJSŁUSZNIEJSZYCH :-)).

jupsi napisał:

> hahaha no co mozna zrobic jak prezydent stracil na popularnosci?? zrobic cos
        na
        >
        > pokaz haha.PRZYPOMINAM ZE TO NIE JEST PREZYDENT WSZYSTKICH POLAKOW
    • tomo54 Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 09.06.06, 11:17
      Ja chyba wolę zapłacić ten większy podatek.
    • awersja Podziękowanie.... 09.06.06, 11:18
      Chciałbym w tym miejscu podziękować panowi Lechowi Kaczyńskiemu z wniesienie
      znaczącego wkładu w moje opracowanie pt. "PR w domu i zagrodzie". Dzięki
      radosnej twórczości pana Prezydenta mogę spokojnie umieścić rodział "Jak
      zjednać sobie media i środowiska twórcze nie wydając ani grosza".

Na marginesie tej informacji chciałbym przypomnieć zdarzenie świadczące o
      wielkiej dobroci pana Prezydenta:

"którgoś dnia pana Lecha Kaczyńskiego (wtedy Prezydenta Miasta Stołecznego)
      zatrzymał natrętny przechodzień. Na arogancką zaczepkę przechodnia Kaczyński
      zareagował z właściwym dla siebie taktem i miłosierdziem... powiedział bowiem:

"spieprzaj, dziadu..."

...a przecież mógł zabić.
      • kloszu Re: Podziękowanie.... 09.06.06, 11:27
        Panie Rokita dla mnie nonsensem jest taka nierownosc obywateli. Z jakiego powodu
        tworcy a juz zwlaszcza dziennikarze maja placic mniej ?. Chyba konstytucja
        gwarantuje rowne traktowanie obywateli. Taki dziennikarz to w zasadzie zadnego
        pozytku nie przynosi. Nic nie produkuje swoja praca tylko przedstawia
        subiektywny obraz rzeczywisotsci w zaleznosci kto mu wiecej zaoferuje. Zawod jak
        kazdy inny tylko partie musza o nich dbac zeby w mediach miec lepszy wizerunek.
        Naukowcy to jeszcze rozumiem bo kazdy z tego posrednio korzysta ale chyba lepiej
        zwiekszyc naklady na nauke niz obnizac podatki wybranej grupie zawodowej. W
        nauce to wogole jest wielki kryzys. Mlodzi ludzie po studiach doktoranckich nie
        moga znalezc pracy bo stara klika pracuje na kilku uczelniach bedac na
        emeryturze i wyrabiajac lepiej platne nadgodziny.
    • szasza7 Prezydent wszystkich swoich wsiowych, 09.06.06, 11:25
      małomiasteczkowych i moherowych wyborców,popierany w zamian za stanowiska przez
      wodza szamboidów i ligoidów wyprzedził mundial.Brat zagrał do niego dobrą,choć
      sygnalizowaną piłkę a on tylko dotknął ją kaczą stopą i piłka w siatce.Tak po
      sportowemu wygląda sprawa sprzeciwu prezydenta wobec pomysłu pani Zuty i
      premiera Marienatko-wicza.Wszystko szyte grubymi nićmi.Już Bielan I M.Kamiński
      mogliby wymyślic lepszy scenariusz,bo ten to jest gniot.Czyżby te młotki
      sądzili,takimi prymitywnymi chwytami /jak J.Kurski/da sięjeszcze kupić lud i
      naukowców?Skorzystajcie z doradców,bo inaczej prezydent was zdołuje.
      • magdolot Re: Prezydent wszystkich swoich wsiowych, 09.06.06, 12:03
        Uj, Kaczki nieźle jarają pod kociołkiem polskich zazdrostek. Hasełko "divide et
        impera" zinternalizowane mają git. Teraz pobełtali pilnie w kadzi z
        intelegencją. Łże-elity nie kupią wspaniałomyślności kaczej, za to reszta
        enteligencji znienawidzi je jak psów. Ta reszta, co ulgi nie ma, nauczyciele
        zwyczajne, których jest więcej niż...
        Na miejscu łże-elity bym się nie rozchodziła niby zadowolona z obrotu sprawy,
        ino o nauczyciela prostego upomniała i lekarza wsiowego i weterynarza itd itp.
        A łże-elite też dzielą pomysły kacze najnowsze... Na tych, co za powrót do
        Ojczyzny podwójne apanaże dostawać mają i tych, którzy jak durnie zostali na
        polskich uczelniach...

Kurcze, Inteligencja, dajemy się Kaczkom podzielić, czy za mądre na to
        jesteśmy?!
    • przemek05 Nie ma 50% od calej pensji 09.06.06, 12:04
      Ta informacja zawarta w artukule:
      "Wedle rządowego planu zmian w podatkach od przyszłego roku naukowcy i twórcy
      mieliby płacić podatek od 80 proc. swoich pensji. Teraz płacą od połowy."
      - jest niescisla.
      50% kosztow uzyskania odnosi sie nie do calej pensji, tylko do tej jej czesci,
      ktora jest zwiazana z dzialalnoscia tworcza. W ramach pensji mamy nauczac,
      pracowac naukowo i administrowac uczelnia. Dochod z tej ostatniej grupy
      czynnosci jest obciazany kosztem uzyskania, naleczanym wg ogolnych zasad.
      Z kolei prace dla przemyslu - maja koszt uzyskania 20%.
      • piotr.marcinkowski Re: Nie ma 50% od calej pensji 09.06.06, 13:02
        To powinniscie (naukowcy i inni beneficjenci) isc za ciosem i domagac sie w
        imie sprawiedliowsci spolecznej rozszerzenia przywileju takze na pensje. Moze
        pomyslec tez o ryczalcie np. 80%, a jak - nalezy sie
        • magdolot Re: Nie ma 50% od calej pensji 09.06.06, 13:59
          piotr.marcinkowski napisał:

> To powinniscie (naukowcy i inni beneficjenci) isc za ciosem i domagac sie w
          > imie sprawiedliowsci spolecznej rozszerzenia przywileju takze na pensje. Moze
          > pomyslec tez o ryczalcie np. 80%, a jak - nalezy sie

A nie mówiłam? (powyżej)

I nawet pomysł mam, choiaż na ulgach się nie znam. Można np. zgłosić projekt
          sensowny ulgi na zakup książek, dla każdego, kto się uczyć chce. Z dzieciakami
          z podstawówki włącznie - wtedy minister Giertych nie musi rynku księgarskiego
          wywracać, a podręczniki realnie potanieją...
          Może jakiś znawca przedmiotu podpowie coś!

No, Inteligencjo, nie żryj się wewnętrznie, ino głową rusz, bo zostanie z
          Ciebie ino tyle, żeby kojoty miały nad czym popłakać!
        • przemek05 Alez my nie chcemy wiecej... 09.06.06, 16:28
          ...jak nauczyciele, lekarze czy gornicy, my chcemy zachowac obecny poziom
          naszych dochodow, zreszta niewysoki, nawet po Buzkowej podwyzce, ktora, zreszta
          nie bez opoznien i oporow, doprowadzil do konca poprzedni rzad.
    • a.ba i po reformie - święte krowy śpią spokojnie 09.06.06, 12:46
      1) Twórcy - kiedyś też załapałem się na fuchę "twórcy" odliczenie 50% przy
      robocie za 20 tyś. >> 10 tyś kosztów - gdzie rzeczywiste koszty wyniosły ZERO,
      (zleceniodawca pokrył wszystkie niewielkie zresztą koszty ..) - fajna rzecz
      ale ... przekręt dla wybrańców
      2) O rolnikach obszernikach cisza... dalej nie będą płacic ani podatku
      dochodowego ani ZUS (z drugiej strony trzeba by się przyznać że 50% rolników to
      praktycznie bezrobotni prowadzący działki przyzagrodowe na własne potrzeby..)
      3) Weryfikacja lewych rent - i tu też bez zmian - jak ktoś już ukradł to nikt
      się nie kwapi odebrać (a uczciwi bez łapówki po utracie nogi dostają rente na
      dwa lata - bo a nóż mu noga odrośnie...)
      teraz wadza jedzie na mundial i wszystko w d. poważaniu
    • itd-gw Niezalezne opinie naukowcow o reformie podatkowej 09.06.06, 15:50
      Polecam watek srodowiska niezaleznych reformatorow nauki polskiej
      skupionych wokol NFA.
      "Goracy temat: Koszty uzyskania przychodu dla naukowców"
      www.nfa.pl/skomentuj.php?what=news&id=208
      przykladowa wypowiedz:

deputat węglowy - 08-06-2006 23:50

Dziwaczne są niektóre argumenty o kosztach uzyskania przychodu.

Obecne przepisy są kuriozalne, bo nie mają żadnego związku z rzeczywistością.
      Arbitralnie ustalono, że się obniża tym grupom podatek i już. To coś jak deputat
      węglowy pracowników PKP. Powiedzmy, że zwykły konduktor i kasjerka dostają po
      dwie tony na głowę (nie wiem, jakie kryteria stosowano w PKP, więc używam tylko
      ogólnego przykładu), a kierownik pociągu i zawiadowca po 3 tony węgla na głowę,
      bo oni mają bardziej odpowiedzialną pracę i większy komfort w domu im się
      należy. Większe ciepełko. Aha. I jeszcze prezesi po 6 ton, bo oni to już w ogóle
      wicie rozumicie.

Dziwię się infantylnym argumentom pracowników uczelni, rozdzieraniu szat.
      Powinni raczej mówić po prostu o podwyższeniu zarobków, żeby po utracie
      przywileju niższego opodatkowania nie stracić finansowo. Wtedy dawałoby się to
      jakoś merytorycznie bronić. Senaty uczelni arbitralnie ustalają, że np.
      profesorowie mogą wykorzystać tę "twórczą" obniżkę w całości, a adiunkci tylko w
      3/4. I to leci pa wsiech, pa wsiech. Jest to zatem zwykły sposób na podwyższenie
      wynagrodzenia i nie ma żadnego związku z twórczością. Czy się stoi, czy się
      leży, twórcza obniżka się należy. A ja pytam: od kiedy to uczelniane senaty mogą
      decydować o wysokości podatków? Co na to konstytucja?

Mnie to za bardzo śmierdzi PRL-em, bo w krajach zachodu nie zauważyłem podobnych
      ulg. Przynajmniej nie w tej skali. Branżowe przywileje to pozostałość komunizmu.
      A podatki mają być proste i już.

Widzę tu pewne analogie do postaw lekarzy. Podwyżka, to i owszem, ale żeby
      jednocześnie tępić łapownictwo i pijaństwo w szpitalach, to już nie.

Poparłbym pracowników uczelni, gdyby zażądali podwyżek, ale jednocześnie
      energicznie likwidowali absurdy dziejące się na uczelniach, w tym wielokrotne
      etaty w różnych miejscach. Kuriozum. Chcieliby mieć i kapitalizm i socjalizm i
      brak odpowiedzialności. Trzy w jednym. A ty podatniku płać za to wszystko. Toż
      to się kupy nie trzyma.

Jestem za wysokimi zarobkami pracowników uczelni i za wysokimi wymaganiami wobec
      nich - w jednej i tylko jednej uczelni.

W tej kwestii lobby profesorskie używa pracowników niższego szczebla jak mięsa
      armatniego do załatwienia przede wszystkim własnego interesu. Dziś lobby
      profesorskie dba przede wszystkim o własną kieszeń i własne interesy. Wystarczy
      zapytać o tę notoryczną wieloetatowość. Dlaczego ci światli i twórczy ludzie
      (jak sami o sobie mówią) biorą udział w niemoralnym procederze, którego w tej
      skali nie zna świat cywilizowany.

Na co dzień nie widzę chęci rzeczywistego rozwiązywania palących problemów. Jest
      chęć zachowania status quo jak najdłużej, za wszelką cenę.

Niedawno wykazałem się na swojej uczelni paroma inicjatywami. Jedna nic nie
      kosztowała, a dawała uczelni namacalne korzyści już dziś (konkretny kontakt z
      przemysłem), a druga polegała na pracy twórczej, do której jednak uczelnia musi
      trochę dopłacić. W obu przypadkach reakcja hierarchii jest niechętna. W
      pierwszym przypadku wierchuszka po prostu milczy i gra na zwłokę, na
      przeczekanie. Dlaczego - to osobny temat. Wyjaśnienie jest typowe dla całego
      środowiska akademickiego. W drugim przypadku władza uczelniana próbowała mi
      wmówić, że ją oszukałem, choć wiedziała o tym, co robię przez cały czas. Robiłem
      to za zgodą władz. Nic na własną rękę.

Na zewnątrz uczelniane władze twierdzą, że państwo nie chce płacić za twórczość
      pracowników uczelni. A od wewnątrz widać, że te same władze nie chcą zapłacić
      swojemu pracownikowi za tę właśnie twórczą pracę.
      autor: denset
      • sasanka2411 Re: Niezalezne opinie naukowcow o reformie podatk 09.06.06, 17:25
        Skoro tak cenimy naukowców itd....
        Może wrócic do ulg na ksztalcenie
        Rodzice czesto biedni a oddaja ostatni grosz,bez mozliwosci odliczania
        poniesionych kosztów na kształcenie
        Czas najwyzszy na kasy fiskalne dla lekarzy
        Wszyscy jestesmy ludzmi-niech państwo- rzad traktuje nas jak ludzi
        Papież tak dużo mówi o dobroci ,a PiS nie słucha
    • allspice prezydent nie tylko artystów 09.06.06, 20:17
      a mysleliśmy,że prezydent,bedzie prezydentem wszystkich Polaków,a nie tylko
      artystów:)
    • simplex Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 10.06.06, 20:55
      Prezio ma minusa u galby :D

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=43323651&a=43323651
      • cookies3 Re: Prezydent popiera twórców i naukowców; grozi 11.06.06, 11:44
        simplex napisał:

> Prezio ma minusa u galby :D
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=43323651&a=43323651
        -------------------------------------------------------------------------------
        To moze,jako twórca tez korzystasz z korzystnych odpisów podatkowych? A teraz
        zabiegasz o poparcie prezydenta i SO z Lepperem na czele?
    • nfa05 Bój naukowców 11.06.06, 10:53
      Bój to jest nasz ostatni ? Z Lepperem zwycięzymy !
      www.nfa.pl/articles.php?id=260
    • t-800 Prezydent popiera Dodę Elektrodę i Big Cyca /bt. 11.06.06, 11:33

• allspice Czy piłkarze to też twórcy? 11.06.06, 11:46

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka