Dodaj do ulubionych

"W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby?

22.06.06, 07:58
No, cóż to jedna to tylko, jedna historia, lecz pewno jest ich więcej. Ale to
już rzeczywiście paranoja, czemu ci faszyści czepiają się pierwszej lepszej
rodziny. Czy oni dają nawet jakieś podstawy, żeby uważać ich za Żydów? To
chyba bardziej paranoja niż antysemityzm. Choć z drugiej strony pokazuje to
być może, czym jest antysemityzm - irracjonalnym poszukiwaniem kogoś by go
zniszczyć.
Obserwuj wątek
    • qc "Blizej Ludzi" 22.06.06, 08:02
      Chyba po to aby im celniej napluc w twarz lub ukrasc portfel ?
      • qc Re: "Blizej Ludzi" 22.06.06, 08:05
        Czy ktos moze wskazac podobna zbieranine meneli i ludzkich szumowin przy wladzy
        w historii Polski?
        • king-dong [...] 22.06.06, 12:33
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • m_16 Re: "Blizej Ludzi" 24.06.06, 01:23
          qc napisał:

> Czy ktos moze wskazac podobna zbieranine meneli i ludzkich szumowin przy
          wladzy
          >
          > w historii Polski?

Wiem, że nie odpowiada się na pytanie retoryczne, ale kusi mnie by złamać tę
          zasadę:) Więc odpowiadam na nie. Odpowiedź brzmi: NIE
      • superpole Zydowskie gazety nagłasniaja takie przypadki 22.06.06, 14:44
        nie dostrzegajac lub nie chcąc dostrzec prawdziwej przyczyny. Czy kiedykolwiek
        Gazeta Wyborcza opisała obiektywnie Przedsiebiorstwo Holocaust i zydowskie
        zapedy? Jakoś tym sie nie interesują. Czy nie wiedzą ze te działania,
        podejmowane przez pewne kreg zydowskie ksztaltuja stosunek Polakow do Zydow?
        Czy GW jest polską gazetą?

• lze_gazeta O, komrad Nazi:) Heil! n/t 22.06.06, 16:29
        • eptesicus a co ma z tym wspólnego prześladowanie Polaków 22.06.06, 16:32
          przez ludzkie odpadki, do jakich zaliczam opisywanych w artykule dresiarzy,
          skinów i kiboli?

poza tym nasz stosunek powinnismy ksztaltowac do kazdego czlowieka z osobna, bo
          przeciez nie oceniamy Żydów i Polaków, ale każdego Żyda i człowieka z osobna.

> nie dostrzegajac lub nie chcąc dostrzec prawdziwej przyczyny. Czy
          kiedykolwiek
          > Gazeta Wyborcza opisała obiektywnie Przedsiebiorstwo Holocaust i zydowskie
          > zapedy? Jakoś tym sie nie interesują. Czy nie wiedzą ze te działania,
          > podejmowane przez pewne kreg zydowskie ksztaltuja stosunek Polakow do Zydow?
          > Czy GW jest polską gazetą?
          • eptesicus errata :-)) 22.06.06, 16:33
            eptesicus napisał:

>poza tym nasz stosunek powinnismy ksztaltowac do kazdego czlowieka z osobna,
            bo
            >przeciez nie oceniamy Żydów i Polaków, ale każdego Żyda i człowieka z osobna.

miało być Żyda i Polaka z osobna. Tylko bez głupich komentarzy :-))
    • maruda.r Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 08:08

Na koniec naszej rozmowy zapytał mnie: "Jak pan myśli, czy premier zadzwoni,
      żeby mi pomóc?.." - Premier raczej nie zadzwoni - odpowiedziałem. - Przecież w
      Polsce nie ma antysemityzmu..

Gorzej! Premier może przyjachac z gospodarską wizyta i naobiecywać złotych gór.

Z dedykacją dla Jurka i Marcinkiewicza:

www.cimoszewicz.net/radio-maryja-radio-nienawisci-ojca-dyrektora.php
      • gllenda Czy na swiecie jest antypolonizm? 22.06.06, 08:13
        Oczywiscie, ze jest. Tez mi sie wysilila intelektualnie GWniana. Czy slonce
        swieci? Czy dzien nastep[uje po nocy?
        • gllenda To GWno wychowalo tych dresiarzy 22.06.06, 08:17
          GWno od 16 lat jest piewca dresiarstwa i lumpenliberalizmu. Nienawistnicy
          antypolscy wychowali nienawistnikow anysemitow z blokowisk.
          • terence Re: To GWno wychowalo tych dresiarzy 22.06.06, 10:27
            gllenda napisała:

> GWno od 16 lat jest piewca dresiarstwa i lumpenliberalizmu. Nienawistnicy
            > antypolscy wychowali nienawistnikow anysemitow z blokowisk.

taaa dresiarstwo myslisz czyta Gazete...
            ale Wy ludzie jesteście żałośni
          • eptesicus <gllenda> odpowiedz! Czy dresole czytaja GW 22.06.06, 11:45
            gllenda napisała:

> GWno od 16 lat jest piewca dresiarstwa

prosze o przyklady!
          • uniaeuropejska1 Re: To GWno wychowalo tych dresiarzy 22.06.06, 16:20
            Dresiarnię wychowała głupota a nie Wyborcza.Co za brednie gllendzisz!
        • prof-antoni maryja byla zydowka co na to rydzyk 22.06.06, 08:20
          • vitabravo Re: tak zwany "prof-antoni" to mały Srulek, przy.. 22.06.06, 09:30
            Ty gościu jesteś małym Srulkiem, przy postaci wielkiego O.Tadeusza Rydzyka.
            • himhith Re: tak zwany "prof-antoni" to mały Srulek, przy. 22.06.06, 12:39
              Ciebie to chyba beret uciska za mocno...
            • terence Re: tak zwany "prof-antoni" to mały Srulek, przy. 22.06.06, 13:15
              vitabravo napisał:

> Ty gościu jesteś małym Srulkiem, przy postaci wielkiego O.Tadeusza Rydzyka.

na kolana! oooooooooo! hehehe
              niech bedzie pochylony! na wieki wieków!

www.darthrydzyk.com/
            • lze_gazeta Twierdzisz wiec, heretyku, ze Miriam, Matka Joszui 22.06.06, 16:32
              Gallilejczyka nie byla Zydowka?
          • ojciec.dyktator Re: maryja byla zydowka co na to rydzyk 22.06.06, 10:31
            Maryja była Polką!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • jama314 Trzeba się leczyć... 22.06.06, 12:20
              Podyskutuj o tym ze swoim psychiatrą najlepiej.
          • brunschwick Re: maryja byla zydowka co na to rydzyk 22.06.06, 13:29
            Maryja była Żydówką. Co na to idioci którzy mają rydzyka za antysemitę?
            • japico Re: maryja byla zydowka co na to rydzyk 22.06.06, 13:36
              Rydzyk uważa, że Maryja była Polką. Słyszałem wczoraj, przypadkowo
              przełączywszy, wypowiedzi Michalkiewicza. Toć to człowiek nadający się do
              odosobnienia.
              • brunschwick Żałosne kłamstwo 22.06.06, 13:43
                Tylko na to was stać? Chciałbym wreszcie usłyzeć zamias kłamstw, jakieś rozsądne
                wyjaśnienie. Jak to możliwe że Rydzyk jest według wielu antysemitą mimo, że
                patronką radia które założył jest Żydówka?
                • japico Re: Żałosne kłamstwo 22.06.06, 13:51
                  To ci powiem, dla o. Dyrektora to żadna żydówka, tylko Polka. A jeśli chcesz
                  wiedzieć dlaczego, posłuchaj ze zrozumieniem wypowiedzi tej stacji.

• brunschwick Re: Żałosne kłamstwo 22.06.06, 13:57
                    Słuchałem jej wiele razy i nigdy nie spotkałem się z taką Sugestią a
                    kilkukrotnie było wspomniane (jako oczywistość), jej żydowskie pochodzenie.
                    Prosiłem o wyjaśnienie a nie o powtarzanie tego ŻAŁOSNEGO KŁAMSTWA.
                    • lze_gazeta Rydzyk mowi ze Maryja Polski Krolowa. I do tej 22.06.06, 16:44
                      sie modli, nie zas do Zydowki Miriam:)))
                      • brunschwick A co to ma do rzeczy? 22.06.06, 16:52
                        A co to ma do tego rzeczy??? Królowa Polski to nie znaczy Polka.
                  • eptesicus podajcie cytaty, aż w takie bzdury to nie uwierzę 22.06.06, 16:40
                    jakiś link do nagrania albo cytat z datą i godziną czy nazwą audycji, autorem
                    wypowiedzi. Cokolwiek. Radyjo jest jakie jest, ale nie uwierzę, że wierzy w
                    polskość Maryi

japico napisał:

> To ci powiem, dla o. Dyrektora to żadna żydówka, tylko Polka. A jeśli chcesz
                    > wiedzieć dlaczego, posłuchaj ze zrozumieniem wypowiedzi tej stacji.
                    >
                    • lze_gazeta Ty religijnosci ludowej nie pojmujesz:))) 22.06.06, 16:46
                      Zajrzyj do Kolberga, a tam wyczytasz, ze na targu pobily sie dwie baby swarzac
                      sie o to, ktora Matka Boska mocniejsza - Czestochowska czy Ostrobramska.

Teraz czujesz bluesa?
                      • brunschwick Re: Ty religijnosci ludowej nie pojmujesz:))) 22.06.06, 16:56
                        Nie to ty jej nie rozumiesz. To spór piękny i nie przeczący w niczym religji
                        Katolickiej, ani nie sugerujący że są dwie Matki Boskie, sam chętnie biłbym się
                        za Panią Jasnogórską.
                • uniaeuropejska1 Re: Żałosne kłamstwo 22.06.06, 16:23
                  Rozsądnych wyjaśnień nie ma u pomylonych radiosłuchaczy,faszystów,itp.Wierzy
                  sie tam w co się chce.
                  • brunschwick Re: Żałosne kłamstwo 22.06.06, 18:05
                    Ależ drogi Uniaku, może nie zauważyłeś, ale ja proszę o rozsądne wyjaśnienia,
                    nie słychaczy Radia Maryja, ale jego krytyków, a więc ludzi intelgentnych,
                    kulturalnych, racjonalnych i zdolnych do samodzielnego myślenia.
        • lze_gazeta Ty, gllenda, podaj definicje tego "antypolonizmu" 22.06.06, 16:31
          Bo znam tylko geneze tego slowa - wymyslil je nieslawnej pamieci polsko-
          amerykanski g..wniarz pt.Moskal. Nomen omen:)))
    • jan.kowalski.1960 Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 08:15
      polaki to dobre ludzie,bardzo sa mili-usmiechaja sie do mnie i podziwiaja moje
      pejsy,zwlaszcza gdy wiaterek je nieco rozwiewa ...
      • h3x Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 08:18
        A rząd nakręca spiralę nienawiści. Faszyzm jest teraz na topie wśród polityków.
        Zbliżamy się społecznie do Rosji, a nie do Europy.
        • vitabravo W Polsce nie ma antysemityzmu - treba go zrobić ! 22.06.06, 09:35
          Bierzcie bracia starsi pędzle i puszki z farbą do reki i zróbcie
          antysemityzm w Polsce napisami na murach.
          Marek Edelman, to nawet na drzwiach własnego domu namalował gwiazdę.
          Cóż prostszego - sześć machnięć pędzlem i mamy antysemityzm.
          • mietowe_loczki Re: W Polsce nie ma antysemityzmu - treba go zrob 22.06.06, 12:18
            vitabravo napisał:

> Bierzcie bracia starsi pędzle i puszki z farbą do reki i zróbcie
            > antysemityzm w Polsce napisami na murach.
            > Marek Edelman, to nawet na drzwiach własnego domu namalował gwiazdę.
            > Cóż prostszego - sześć machnięć pędzlem i mamy antysemityzm.

Idiota.
            • joli_cyc Re: W Polsce nie ma antysemityzmu - treba go zrob 22.06.06, 12:44
              Twoj poziom umyslowy (sadzac po twoim udziale w dyskusji) tez pozostawia wiele
              do zyczenia. Innymu slowy: przyganial kociol garnkowi

>
              >
              > Idiota.
              >
          • uniaeuropejska1 Re: W Polsce nie ma antysemityzmu - treba go zrob 22.06.06, 16:25
            O to dbają deresy i kibole.
    • makbrajd Re: "W Polsce nie ma kosmitów". Czyżby? 22.06.06, 08:19
      już się rzygać chce jak się czyta takie manipulacyjne brednie

obrzydliwość
      • emeryt21 Re: "W Polsce nie ma kosmitów". Czyżby? 22.06.06, 08:33
        Ja nie robie unikow.Jestem antysemita.Zostalem nim po tym jak pracowalem u
        Zydow,bo musialem.Jestem antysemita,bo ci ludzie(?) nie potrafia zyc normalnie
        zeby nie krzywdzic innych.Maja swoj kraj i nie wybieraja sie do niego,wola
        mieszkac w ameryce lub Europie zachodniej.Wiekszosc z nich mieszka poza
        Izraelem,bo tam musieliby wykorzystywac sie nawzajem.Tam wykorzystuja
        Arabow,ciemnych ludzi,ale do czasu.Dlaczego w Polsce naczelnym rabinem jest
        obcy Zyd?Czy nie powinien byc nim nasz polski?Takiego,ktory zyje od pokolen w
        naszym kraju,nalezy tolerowac,bo to jest nasz czlowiek,dzieli z nami
        biede.Jestem antysemita w stosunku do obcych,bo oni przyjezdzaja do naszego
        kraju tylko w celu wycisniecia z nas sokow zywotnych.Na koniec dodam
        ciekawostke.Moja s.p. zona byla Zydowka i to od niej nauczylem sie byc
        antysemita.To ona pokazala mi Zydow "od srodka".To sa genetycznie zli
        ludzie,ktorzy nienawidza swoich,ktorzy odchodza od ich stylu zycia.Moja zona
        miala wielu wrogow wsrod swoich,bo chciala zyc normalnie,jak ludzie wokol.
        • mysza9913 Re: "W Polsce nie ma kosmitów". Czyżby? 22.06.06, 08:52
          Ja nie jestem antysemitą ale chciałabym Cię zrozumieć.Właściwie to znałam tylko
          jednego Żyda , którego ojciec i matka się przechrzcili i teraz są aktywnymi
          słuchaczami Radia Maryja.Pracowałam z nim kilka lat i niczego szczególnego nie
          dostrzegłam.W jaki sposób Żydzi "krzywdzą" innych ludzi?Piwnicę regularnie
          okrada nam typek, który na pewno Żydem nie jest. Córce wyrwał telefon na ulicy
          łysy gnojek- to chyba też nie był Żyd.
          Powiedz, czy Ty antysemita modlisz się do Jezusa i Jego Matki-
          Żydówki?.Przecież niemożliwe, żeby wszyscy antysemici byli ateistami.
          Odważyłam się napisać bo nie bluzgasz .
        • 196025j Re: "W Polsce nie ma kosmitów". Czyżby? 22.06.06, 09:08
          Brawo ! Panowie Hitler i Goebbels byli by z ciebie dumni.
        • terence Re: "W Polsce nie ma kosmitów". Czyżby? 22.06.06, 14:47
          Jak można pisać, że to są genetyczni źli ludzie?
          "Nienawidzisz Żydów? Zaprawde szaleństwem jest nie lubić takiego ogromu ludzi"
          Współczuje nastawienia.
        • uniaeuropejska1 Re: "W Polsce nie ma kosmitów". Czyżby? 22.06.06, 16:28
          Ale bzdury. Jaki Ukrainiec wycisnął z ciebie lub kogokolwiek soki żywotne? A
          Wietnamczyk?A co to za przymus był by pracować u Żyda?Brak pracy choćby w
          Niemczech?
        • mysza9913 Re: "W Polsce nie ma kosmitów". Czyżby? 22.06.06, 16:37
          emeryt21 napisał:

> Ja nie robie unikow.Jestem antysemita.

Ja nie jestem antysemitą ale chciałabym Cię zrozumieć.Właściwie to znałam tylko
          jednego Żyda , którego ojciec i matka się przechrzcili i teraz są aktywnymi
          słuchaczami Radia Maryja.Pracowałam z nim kilka lat i niczego szczególnego nie
          dostrzegłam.W jaki sposób Żydzi "krzywdzą" innych ludzi?Piwnicę regularnie
          okrada nam typek, który na pewno Żydem nie jest. Córce wyrwał telefon na ulicy
          łysy gnojek- to chyba też nie był Żyd.
          Powiedz, czy Ty antysemita modlisz się do Jezusa i Jego Matki-
          Żydówki?.Przecież niemożliwe, żeby wszyscy antysemici byli ateistami.
          Odważyłam się napisać bo nie bluzgasz .
    • trueapasz Paranoja oceniani po jednym przypadku 22.06.06, 08:19
      I na podstawie tego jednego przykładu ... od razu gazeta wysuwa twierdzenie ze w
      Polsce jest straszny antysemityzm , podpowiem tez gazecie warto zrobić nagonkę
      na Polaków za granicą ze to antysemici bo pana Olka ktoś w sklepie nazwał żydem
      .. to na pewno wiąże się tez z redwatch zdjęcie pana Olka tez tam było na pewno
      .... nie było hymmm no cóż mogło być ;(

Paranoja oceniani po jednym przypadku
      • wrojoz Re: Paranoja oceniani po jednym przypadku 22.06.06, 10:40
        Kaczynski jest oceniany we wszystkich przypadkach naszego jezyma. Niestety zle.
    • sawa.com Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 08:25
      Jest problem. Nie dla prokuratorów i policji, ale dla mediów i różnych
      środowisk kultury (niskiej i wysokiej). Jego źródłem są antypolonizmy jakich
      się dopuszczają Żydzi Nowojorscy. Bez kontekstu antypolonizmu domonstrowanego w
      sposób bezwzględny i pogardliwy na różnorakich forach międzynarodowych nie
      rozwiążemy tego problemu. Co najwyżej możemy wyrażać tylko ubolewanie, że
      taka "wojna" polsko - żydowska na słowa ma miejsce. I jak zwykle na wojnie
      cierpią normalni, zwykli ludzie.
      • vitabravo Re: Skad tu antysemityzm, przecież Żydów nie ma ! 22.06.06, 09:28
        • eptesicus nieważne czy to antysemityzm, trzeba uprzątnąć 22.06.06, 11:44
          z osiedla prześladowców tych niewinnych obywateli
          • himhith Re: nieważne czy to antysemityzm, trzeba uprzątną 22.06.06, 12:52
            Dokladnie. Nie moze byc tak, ze starsze osoby, dzieci, ludzie z innym odcieniem
            skory, czy po prostu inneczej ubrani, bali sie chodzic po osiedlach, bo ich
            jakas banda dresiarzy moze zaatakowac!
      • eptesicus a co ma wspolnego antypolonizm Żydow Nowojorskich 22.06.06, 11:38
        z prześladowaniem Polaków przez podludzi-polaczków dresiarskich, jak w
        opisywanym w artykule przypadku??

I czy zamiast szukać kontekstu, nie stać cie na zwykla wscieklosc przeciwko tej
        hołocie?
      • eptesicus żadne "ubolewanie". Zaorać tych gnojów jak nawóz 22.06.06, 11:39
        sawa.com napisała:

> sposób bezwzględny i pogardliwy na różnorakich forach międzynarodowych nie
        > rozwiążemy tego problemu. Co najwyżej możemy wyrażać tylko ubolewanie, że
        > taka "wojna" polsko - żydowska na słowa ma miejsce. I jak zwykle na wojnie
        > cierpią normalni, zwykli ludzie.
    • marklark Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 08:25
      > Czy oni dają nawet jakieś podstawy, żeby uważać ich za Żydów? To
      > chyba bardziej paranoja niż antysemityzm.

No właśnie to. Antysemityzm polski jest antysemityzmem mitycznym; dzisiaj w
      Polsce nie ma prawie żadnych Żydów, to nacjonaliści ich muszą wymyślać. Coś
      słyszałem że kilka lat temu próbowali wmówić ludziom że Mazowiecki to Żyd - czy
      ktoś to pamięta?
    • enpe3 Czyzby to byli uczniowi ksenofoba P.Stasinskiego ? 22.06.06, 08:28
      Zachowania godne z-cy redaktora gazetki.
    • bagarmosen Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 09:06
      do znawcow!
      • vitabravo Re: Cóż prostszego jak napis na murze 22.06.06, 09:27
        ... napisany żydowską ręką. Ciągle tych antysemickich napisów
        za mało. A to przecież ważny dowód do oskarżania Polaków.

• uniaeuropejska1 Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 16:34
        Przytulisko mają ha,ha,ha.Właśnie widać jakie przytulisko gotują dresiarze i
        na dodatek nie wiadomo,czy to wogóle są Żydzi.A jakby było wiadomo to co?To
        pewnie by już nie żyli,jak niejeden kibic przeciwnej drużyny.
    • iala [...] 22.06.06, 09:13
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • drzejms-buond Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 09:16
        zapraszam do Piaseczna ,Góry Kalwarii i innych polskich mieścin gdzie aż kipi od
        nienawisci...wystarczy pogadać z autochtonami...
        może pan Marcinkiewicz żyje już w IV RP a my jeszcze w IIIej?
        • vitabravo Re: ..nie ma antysemityzmu - są jego producenci 22.06.06, 09:24
          Jak na przykład ten napastnik z rysopisem zbliżonym do wyglądu
          Dawida Warszawskiego, który napadł na rabina krzycząc:
          "Aj waj, Polska dla Żydów !"
          • sredni4 Antypolonizm 22.06.06, 09:31
            Antypolska ksenofobia

Rezolucja Parlamentu Europejskiego oskarżyła Polskę o wzrost rasizmu,
            ksenofobii, antysemityzmu i homofobii. Powinna nam ona ponownie uzmysłowić nie
            tyle, w jakim punkcie rozwoju życia społecznego znalazła się Polska, ile
            raczej, na czym polega ideologia współczesnej Unii Europejskiej.

Owa rezolucja zderza się niejako z opinią, jaką wypowiedział niedawno o naszym
            Narodzie Papież Benedykt XVI. Następca Jana Pawła II wyraził swój głęboki
            szacunek dla Narodu, który w XX wieku tak wiele wycierpiał od innych narodów.
            Ten hołd dotyczył momentów, miejsc i postaci historycznych (Powstanie
            Warszawskie, Prymas Stefan Wyszyński, Auschwitz), ale i współczesności. Jak
            nikt dotąd, Benedykt XVI docenił głębię duchowości Polaków, wzywając ich do
            misji ewangelizacyjnej w Europie. Ważne jest również to, że słowa te
            wypowiedział Papież Niemiec, który doskonale pamięta czasy II wojny światowej,
            który doskonale wie, na czym polegał rasizm czy ksenofobia.
            Z drugiej strony niezwykle istotne było zachowanie się Polaków. Mimo tak
            dramatycznych doświadczeń drugowojennych Polacy podjęli Benedykta XVI z tą samą
            miłością, z jaką przyjmowali Jana Pawła II. I czy można tu mówić o
            uprzedzeniach? Czy tragedia II wojny w jakikolwiek sposób uprzedziła Polaków do
            Papieża Niemca? A jeśli nie, to na bazie jakich przesłanek można twierdzić, że
            nasz Naród jest ksenofobiczny? Na bazie jednostkowego wybryku tego czy owego
            chuligana?
            Te dwie skrajnie odmienne oceny Narodu Polskiego, zaprezentowane przez Ojca
            Świętego i przez Parlament Europejski, muszą mieć swoje przyczyny. Ocena
            Benedykta XVI to ocena człowieka, który doświadczył w Polsce żywej wiary i
            ogromnie sobie ceni dziedzictwo Jana Pawła II. Ocena Parlamentu Europejskiego
            to wynik antykatolickich uprzedzeń. Przypomnijmy sobie, jaka była reakcja
            Parlamentu na kandydaturę Rocco Buttiglionego na komisarza UE. Ze względu na
            jego zdrowe stanowisko na temat homoseksualizmu utrącono kandydaturę włoskiego
            polityka spośród składu Komisji Europejskiej. I kto tu jest ksenofobem?
            Parlament Europejski nie ma nic do zarzucenia Holandii stosującej w świetle
            prawa eutanazję, atakuje zaś katolicką Polskę. W rezolucji tej nie chodzi
            bowiem o żadne fakty, lecz o bezwzględną konfrontację ideologiczną. Polska jest
            zaatakowana, ponieważ prezentuje w jakimś stopniu porządek moralny sprzeczny w
            relatywistyczną wizją liberalną. To dotyczy aborcji, eutanazji, legalizacji
            związków homoseksualnych na wzór małżeństw itp. W pewnym sensie więc należałoby
            się cieszyć, bo tylko poprzez usprzecznienie chrześcijańskiej (klasycznej)
            wizji świata z wizją liberalną można mieć nadzieję na przebudzenie Europy.
            Cywilizacja śmierci musi się wszak zetrzeć z cywilizacją miłości.
            Z drugiej strony rezolucja Parlamentu Europejskiego powinna nas napawać
            głębokim niepokojem i smutkiem. Mówi ona bowiem, w jak tragicznym od strony
            cywilizacyjnej miejscu znajduje się dzisiaj Unia Europejska. Smutek ten musi
            wynikać również z faktu krzywdy, jaka spotyka Polskę. Naród, który wycierpiał w
            XX wieku tak wiele, który doznał od sąsiadów krzywd niespotykanych wręcz w
            historii - dzisiaj jest oczerniany, i to na centralnym od strony europejskiej
            gruncie instytucjonalnym. Wyobraźmy sobie sytuację, gdyby w podobny sposób
            zaatakowano państwo izraelskie, skupiające naród skazany na zagładę w II wojnie
            światowej. Dlaczego to jest nie do pomyślenia? Ktoś odpowie - ze względu na
            holokaust i szacunek należny temu narodowi. A czyż Narodowi Polskiemu nie
            należy się szacunek analogiczny? Jak zatem można w tak lekkomyślny sposób
            oskarżyć Polaków o rasizm, kiedy to my doznawaliśmy przez lata ludobójstwa od
            ideologii rasistowskiej. Tego typu ataki na Polskę w jakimś stopniu dowodzą, że
            w Unii Europejskiej pojawiło się coś w rodzaju "antysemityzmu (czytaj:
            antypolonizmu) XX wieku", przy czym narodem szykanowanym są Polacy. I dlatego
            należy się temu przeciwstawiać, bo skutki mogą być w przyszłości opłakane.

Pojawia się ostatnie pytanie, skąd w Parlamencie Europejskim znalazły się tak
            irracjonalne tezy, skąd np. atak na Radio Maryja? Odpowiedź może być tylko
            jedna: jest to wynik propagandy niektórych polskich liberalnych mediów,
            prowadzących regularną kampanię mającą zdyskredytować toruńską rozgłośnię,
            mediów, które podnoszą do rangi świętości swobodę propagowania w Polsce różnych
            dewiacji. Media te mają również w obszarze swego oddziaływania polityków, także
            tych w Parlamencie Europejskim. Politycy ci nie tylko przyzwalają na
            oczernianie Polski, ale, wydaje się, w dużym stopniu inspirują tego typu ataki.
            I to jest ból. W polityce polskiej powinna bowiem obowiązywać jedna zasada.
            Mimo partyjnych różnic politycy powinni bezwzględnie bronić dobrego imienia
            Ojczyzny, a już na pewno nie pozwalać na kreowanie oszczerczego wizerunku
            naszego kraju. Tego wymaga interes narodowy i elementarna zasada patriotyzmu.

Mieczysław Ryba
            • observer_01 Re: Antypolonizm 22.06.06, 10:08
              Papiez wypowiadal sie tez o RM a Narod Polski to oprocz Kardynala Wyszynskiego
              takze ojciec rydzyk panowie Giertych i s-ka.
              Swietosci nie szargac szanowny sredni4
            • eptesicus ważniejszy od "antypolonizmu" jest przypadek 22.06.06, 11:47
              prześladowania niewinnych obywateli (Polaków i katolików zresztą) przez ludzką
              mierzwę i hołotę, która nie umie po polsku poprawnie pół zdania sklecić. O tym
              powinniśmy dyskutować a nie o pierdołach :-)
              • jama314 Antypolonizm, to jest problem prawdziwy! 22.06.06, 13:33
                Chętnie się w ten wątek włączę, służąc przykładami polonofobii za chwilę. Myślę,
                że "szczątkowy" antysemityzm w Polsce na tle spotykanego w innych krajach jest
                "do zaakceptowania" szczególnie biorąc pod uwagę intensywne i wielotorowe
                zabiegi nad jego wykreowaniem i podtrzymaniem w Polsce oraz opinię samego
                państwa Izrael w tym zakresie. W Polsce natomiast panuje, a nawet trzeba
                powiedzieć rozpanoszył się bezkarny, wściekły wręcz antypolonizm rodzimego i
                zagranicznego chowu o znamionach terroryzmu. Polonofoby wszelkiej maści (nieraz
                półanalfabeci) dokładają bezkarnie (jak na razie) i z widoczną dużą
                przyjemnością "ile wejdzie", lżąc wszystko co pachnie polską tradycją,
                patriotyzmem, religią, Polską generalnie. Usiłują na siłę przypisać nam wszelkie
                negatywne cechy od ksenofobii zaczynając na faszyzmie kończąc, uogólniając
                nieliczne w końcu w Polsce naganne przypadki. Trzeba było dziesięcioleci aby
                uwrażliwić opinię publiczną nie mówiąc o reakcji oficjalnych czynników np. na
                tak chętnie i obficie w świecie upowszechniane określenie "polskie obozy
                śmierci", że wymienię ten jeden przypadek. Mam nadzieję że powstanie jakiś
                społeczny ruch sprzeciwu, ostracyzmu, pogardy wręcz, potępiający w równym
                stopniu przynajmniej, antypolonizm co antysemityzm. W świetle coraz to nowych
                roszczeń żydowskich wobec Polski oraz niejednokrotnie obraźliwych i bezczelnych
                wręcz antypolskich wypowiedzi, można się spodziewać że antysemityzm w naszym
                kraju będzie narastał. Tylko czy można obarczać winą za to Polaków? Kto sieje...

A teraz garść wypowiedzi antypolskich użytkownika forum GW o pseudonimie
                "tadeusz_ja". Mam nadzieję, że otrzyma za swoje wypowiedzi to co mu się należy
                od prawa.

"Poparcie tego hochsztaplera z Torunia, jest Pisuarowi i reszcie tej kamaryli
                niezwykle użyteczne,ale do czasu, moim zdaniem kaczyńskim pali się już grunt
                pod nogami,i może się zdarzyć kolejny "cud" w Polsce.A mianowicie tonący
                Kaczyńscy mogą "postawić" temu ponuremu mnichowiz Torunia zarzut defraudacji ok
                100mln$ zebranych na ratowanie stoczni gdańskiej.
                W Walce z Wami, czarnymi pomiotami gotow jestem sprzysiegnąc z Urbanem,
                Milerem,Kwasniewskim,i Jaruzelskim!
                Zlodziej rydzyk wasz idol i kacze pokraki są juz na wylocie!
                Skąd w was rydzykowych pomiotów tyle nienawiści?? Co??Wasze dni kacze są juz
                policzone!!!Zapomnijcie o wladzy kacze móżdzki!! zapomnijcie!
                Sluchaj kaczy rydzykowy najmito poglodeku wasze dni są policzone!
                Katoliku_polski1wasze 5 min.już minęlo
                My szykajemy się w polowie Maja z olbrzymią demonstracją przeciwko klerykalnemu
                obskurantyzmowi, będzie ona 20 Maja w centrum Wawy!!Kaczyzm trzeba obalić!!!!!
                Nie masz nic do powiedzienia rydzykowy troglodyto!
                Niedoczekanie twoje,ta halastra rydzykowa nie pobędzie dlugo!
                Glupku smierdzący pisuarze, dlaczego wszystkich nazywasz agentami, waswz czas
                się już skończyl, ten pokurcz już w piętke goni, jest już po was!
                Bedziemy na was polować,od teraz, czas się liczy, nie damy wam ani na chwilę
                spokoju Pisuary,.A zaczniemy od zlodzieja rydzyka, a skończymy na Kaczyńskich
                ,za sprzedanie Polski rydzykowi!!!!!!!!!! Pamiętajcie czas już gra na naszą
                korzysć!!
                Proszę Państwa! Dziś o 17-j skończyla się Polska!!
                Sluchaj ty pisuarowo wywloko dopadniemy wam do gardeł
                Re: to jakiś koszmar !!!!/uciekajmy z Polski!!!!!!
                Kaczki do kurnika!!
                Trzesidupy z Episkopatu... Mam nadzieje!sam do tego się przyloże! I zamknie on
                buzię!
                kościól w Polsce próbuje wywolać zimną wojnę z Niemcami!
                Dlatego należy kościól w Polsce poskromić!!
                Gdyby odemnie to zależalo też puściłbym gazociąg po dnie Bałtyku!!!
                Kościól katolicki w Polsce stacza się!!!
                Też nad tym się zastaniawialem, Papież może odwolać wizytę w Polsce!!
                Watykan z tym psycholem zrobi porządek!!!!!!!! I to szybko!!!!!!!!!
                Sluchaj lejbakogelmogel!! jesteś najlepszym dowodem na istnienie antysemityzmu w
                Polsce, albo jesteś prowokatorem,albo antysemitą Polakiem, jeśli tak ,to rację
                mają Niemcy i żydzi że Polacy antysemityzm wyssali z mlekiem matki ,glupku!!
                Jedynie kwestią czasu może być próba odlączenia się od Polski Rydzyka niektórych
                obszarów,Wroclaw, Szczecin,jednym slowem calego zachódu obecnej Polski,który ma
                dosyć psychopatów z partyjki Rydzyk- Kaczyński, obym się mylil.I dlatego w
                interesie Polski jest szybkie wyeliminowanie tych śmiertelnie niebezpiecznych
                partyjek z życia pilitycznego w Polsce!
                Królewskie miasto nietolerancji,ale Katolickie!!!!!! Tfu!!!!!!
                Rydzyk i Ci dwaj bliżniacy to narodowi socjaliści!!
                Polacy są znani z brutalnego traktowania zwierząt!!!
                Bulterier Kaczyńskiego jest skończony!
                Myślę że ten zlodziej redemptorysta już się doczekal "rozliczenia"
                Radio Maryja- organizacja przestepcza
                "Polaczkowie" opamiętajcie się Co wy wypisujecie?wy jesteście chorzy!!
                Taki post mógl tylko napisać "polaczek" z Jackowa!!
                Oto kolejny belkot niedouczonego polskiego antysemity […]
                Swiętość JP2?????????
                Jeszcze o "Judajczykach" Satyr od Rydzyka, niejaki Wolniewicz, a kiedyś bardzo
                dawno temu myślący profesor, "wysmażyl" oto coś takiego na pożytek hohsztaplera
                z Torunia! […]
                Polaku z chicago,czy jak tam z "jackowa" Czy umyleś już ulicę do the.bill1
                "Czwarta Kacza" znajdzie w swoje miejsce w Kiblu!!!!
                Droga pani Kruk,czy jak tam naprawdę Pan sie nazywa,wyleci pani z tego swojego
                stanowiska szybko, razem z tym zlodziejem rydzykiem,pracujemy nad tym już!
                Te skurczybyki maja tupet. Przypilnujemy tago złodzieja w habicie! Odda co do
                zlotówki!
                Skad klikasz? Z uczelni tego "muchomora"??Otóż mylisz się, to Rydzyk stanie
                przed sądem,i odda pieniądze właścicielom co do zlotówki!
                Antysemita wyssał z mlekiem Matki nienawiść I co? Znowu antysemicki polski bełkot?
                Przaśny polonizm rozlewa się po Europie,należy zatrzymać ten smród z Polski!
                Dlaczgo Rydzyk nie został jeszcze aresztowany? Jest On jak można sądzić,casus
                Stocznia Gdańska, oszustem, który korzystając z poparcia kościoła,ale nie
                calego, poczyna sobie bezczelnie!Ale do czasu!
                Z tresci art.wynika ,że o,Rydzyk jest złodziejem!!!Bo jest pospolitym hohsztaplerem!
                Galba jak zwykle pierwszy,belkotliwy ale pierwszy
                Ratunku! Pełnisz dyżur u rydzyka?
                Ile Tobie rydzyk placi za ten belkot?
                Rozwija się dzięki ukradzionym pieniądzom!
                Jarek K.jest schizofrenikiem […]. Należy też rozważyć próbę usunięcia
                Kaczyńskiego z "tronu" w Palacu Namiestnikowskim, im prędzej tym lepiej dla Polski!
                Zyjemy w kraju wyznaniowym,znowu klamiesz!Ale wasze pisuarowe rządy dobiegają
                końca.Pogonimy was jak wściekle psy!!
                Dobre,kontakt werbalny.?..w dzień, a w Nocy?Tam tylu przystojnych braci!mogę
                sobie to jedynie wyobrazić!!
                Tak naprawde to chodzilo o to zniszczenie zaplecza pisuarów, a tym zapleczem
                jest zlodziej rydzyk,
                Bogusław Wolniewicz -jest osobą chorą!!
                Powtarzam, jest to facet z objawami maniakalno depresynymi,i tu jego dorobek
                naukowy nie ma nic do tego
                Zmartwienia Katolika polskiego mnie cieszą, a będą jeszcze większe!!
                I będziemy was "krótko" trzymać jako nieobliczlną sforę!
                glówną przyczyną upadku Polski jest jej klerykalizacja!Amen
                A jeśli to nie pomoże, to napiszę do Europy jeszcze raz, i poproszę o cofnięcie
                dotacji dla katolandu!!!
                Nie obawiaj sie,wolalbym sprzątać na zachodzie niż "być" ministrem tego dziwowiska!
                Dzisiaj poznałem euro.osła Piniora ! Bardzo dobrze zrobil, już wyslalem Jemu
                maila z gratulacjami!
                RM zostalo wymienione jako sprawca homofobii w Polsce?
                ponieważ Radio Maryja jest medium faszystowskim!
                To wiedz, że ja też wyslalem list do Parlamentu Europejskiego, w
                którym to napisalem co dzieje się nad wislą, a ten stan nad wislą nazwalem
                zwyklym faszyzmem! Jasne??
                LPR jest partią faszystowską, wystarczy przypatrzyć się Giertychowi i Jego wyczynom!
                Za inwektywy można posiedzieć.Ostrzegam Cię!
                Wyjasniam, pisalem wielokrotnie do PE Tam gdzie trzeba! o ukaranie Polski za
                antysemityzm, homofobię i pospolity faszyzm.Między innymi
                przekazalem do Brukseli masę waszych faszystosko brzmiących postów,i robię to
                dalej, więcej powie
              • uniaeuropejska1 Re: ważniejszy od "antypolonizmu" jest przypadek 22.06.06, 16:39
                Niestety to jest cena jaką trzeba płacić za wolność.Zaraz uaktywnia się hołota
                której jest tu dziwnie dużo i kradnie,napada,uprawia stadionowe bijatyki.
          • uniaeuropejska1 Re: ..nie ma antysemityzmu - są jego producenci 22.06.06, 16:35
            Głupoty to nie brak vitabravo.
        • bagarmosen Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 09:35
          opisz i napisz czym to się objawia!!!!!!!! czego osobiscie lub posrednio
          doswiadczyles lub byles swiadkiem??!!
          • vitabravo Re: Ano nie ma antysemityzmu, ale można zaradzić: 22.06.06, 09:40
            Zdrajcy w parlamencie UE: Rosati, Pinior, Siwiec, Onyszkiewicz, Szejna, Kutz;

"Poznaj Rosatiego"
            "„…minister spraw zagranicznych RP pochodzenia zydowskiego Rosati
            stwierdzil, ze pogrom kielecki byl aktem „antysemityzmu polskiego”,
            ktory dokonal sie w kraju, „w ktorym nazisci budowali obozy zaglady”.
            Na koniec dodal:
            Wstydzimy sie, ze ludzmi, ktorzy popelnili te zbrodnie byli Polacy i prosimy
            o wybaczenie Po tym oswiadczeniu do akcji przystapily srodowiska zydowskie.”
            * * * *
            Planowane pogromy Żydów w latach 1945-1947 i 1950-1952 były
            mechanizmem wypędzania Żydów z krajów ich zamieszkania, w celu
            zaludniania i budowy Izraela, którego rolą strategiczną dla Sowietów
            było wywołanie konfliktu zbrojnego między Żydami a Arabami o ziemię.

Na przełomie czerwca-lipca 1946 roku przyjechały do Polski ostatnie transporty
            repatriantów żydowskich ze Związku Sowieckiego, tak że wówczas było około
            ćwierć miliona Żydów w Polsce. Z pośród nich wkrótce wyjechało 150.000 w
            ramach wyjazdu "stymulowanego pogromami", organizowanymi przez NKWD
            i bojówki syjonistyczne…
            "Pogrom kielecki" odbył się czwartego lipca, w dniu święta niepodległości USA.
            Zgodnie ze zdaniem ówczesnego ambasadora amerykańskiego w Polsce, Artura
            Bliss Lane’a, data ta została specjalnie wyznaczona, ażeby reportaże z tego
            wydarzenia były natychmiast dostępne ludności Ameryki….
            Sąd komunistyczny bezpośrednio po wydarzeniach kieleckich wydał wyroki
            śmierci i natychmiast nakazał je wykonać na dziewięciu niewinnych Polakach…..
            Bp. kielecki Czesław Kaczmarek był nieobecny w Kielcach 4 lipca 1946 r.,
            ale później został aresztowany i torturowany w Urzędzie Bezpieczeństwa.
            Podczas okrutnego śledztwa, po wybiciu mu w czasie tortur 19 zębów biskup
            Kaczmarek podpisał podsunięte mu fałszywe zeznania...
            Inscenizacja "pogromu kieleckiego" odbyła się pod nadzorem wysokiej rangi
            urzędnika GRU (sowieckiego wywiadu wojskowego), Michaiła Dyomina, który
            wkrótce przed pogromem przyjechał do Kielc i po spisaniu sprawozdania z jego
            przebiegu wyjechał….
            Obok Dyomina w Kielcach urzędował w tym czasie pułkownik NKWD Natan Szpilewoj
            i komendant ówczesnego Urzędu Bezpieczeństwa w Kielcach, Władysław
            Spychaj-Sobczyński, który później mówił znajomym w jego rodzinnym Koninie,
            że pogrom kielecki (tak jak i inne pogromy w ówczesnych krajach satelickich),
            był zainscenizowany przez NKWD na rozkaz Moskwy, a przebieg tych zdarzeń był
            kontrolowany przez sowiecki aparat terroru……"
      • eptesicus czy zamiast wyrzekać na "antypolonizm" GW, nie 22.06.06, 11:37
        stać cię na odrobinę ludzkiego gniewu dla tych GNOI I SK...NOW, oraz
        wspolczucia dla porządnych ludzi atakowanych przez ludzkie fekalia pod postacia
        czlekoksztaltnych, wygolonych małp w dresach?
        • uniaeuropejska1 Re: czy zamiast wyrzekać na "antypolonizm" GW, ni 22.06.06, 16:42
          TYLKO polityka zero tolerancji dla wygolonych małp w
          dresach,terrorystów,bandziorów,rasistów daje efekty.Nowy Jork stał się miastem
          bezpiecznym!
    • junkier Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu Polsce 22.06.06, 09:48
      POGROM KIELECKI WEDŁUG ADAMA MICHNIKA - Antoni Zambrowski

Wkrótce - 4 lipca będziemy obchodzili 60. rocznicę słynnego tzw. pogromu
      kieleckiego. Na tą okoliczność z niejakim wyprzedzeniem Adam Michnik zamieścił
      na sobotnich łamach swej "Gazety Wyborczej" kolejno dwa sążniste artykuły pod
      wspólnym tytułem "Pogrom kielecki: dwa rachunki sumienia". ("GW" 3 i 10 czerwca
      br.) Przeciwstawia on stanowisko w sprawie "pogromu" księdza biskupa Teodora
      Kubiny stanowisku księdza biskupa Czesława Kaczmarka wspartego przez resztę
      Episkopatu z księdzem Prymasem Augustem Hlondem na czele, sugerując istnienie
      dwóch twarzy polskiego Kościoła katolickiego, jakie się ujawniły po "pogromie".
      Przy sposobności Adam zarzuca polskim publicystom katolickim fałsz i
      zakłamanie, gdyż nie chcą otwarcie potępić "pogromowego antysemityzmu" Polaków.
      Tymczasem fałsz i zakłamanie można z powodzeniem zarzucić Adamowi Michnikowi.

Z uporem godnym lepszej sprawy odrzuca on wyjaśnienie przebiegu "pogromu"
      zawarte w książce Krzysztofa Kąkolewskiego "Umarły cmentarz" oraz w dwóch
      filmach dokumentalnych reż. Andrzeja Miłosza (brata naszego noblisty Czesława
      Miłosza) "Pogrom" oraz "Henio", wykonanych w wytworni "Kontakt" pod
      kierownictwem Mirosława Chojeckiego, niegdyś założyciela drugoobiegowej oficyny
      wydawniczej "NOWA" oraz członka KSS "KOR". Zarówno książka jak i filmy zgodnie
      przedstawiają "pogrom" jako zbrodnię kieleckiego UB kierowanego przez majora
      Władysława Spychaja-Sobczyńskiego pod nadzorem doradców z NKWD. Sprawcą zbrodni
      był nie antysemicki motłoch, jak sugerowała PPRowska propaganda - a w ślad za
      nią Adam Michnik - lecz specjalny oddział KBW pod dowództwem sowieckiego
      oficera w polskim mundurze oraz bojówka PPR-owska, udająca robotników
      pobliskiego zakładu przemysłowego.
      Nie był to jedyny pogrom w wykonaniu tow. Spychaja, ponieważ jako szef
      odpowiedniego miejscowego UBP organizował on już w roku 1945
      antyżydowskie "pogromy", kolejno w Rzeszowie oraz Krakowie. "Pogrom kielecki"
      jest najbardziej z nich znany, gdyż był najbardziej krwawy. Adam Michnik upiera
      się przy wersji pogromu kieleckiego, wykonanego rękoma motłochu i nawet
      podpiera się w tym obszernymi cytatami z ówczesnych wypowiedzi biskupa
      kieleckiego, ks. bp. Czesława Kaczmarka, choć gdyby zajrzał do wspomnień
      premiera Stanisława Mikołajczyka pod tytułem "Polska zgwałcona" - znalazłby
      również tam relację podobną do opisu pogromu u Krzysztofa Kąkolewskiego i
      Andrzeja Miłosza. Adam nie chce jednak uznać prawdy i jest w swym anachronizmie
      śmieszny, niczym rosyjski publicysta Muchin, przy obecnym naszym stopniu
      rozeznania sprawy wciąż upierający się przy niemieckim sprawstwie zbrodni
      katyńskiej. A przecież w czasie inicjowanych przez KGB pogromów sowieckich
      Ormian w mieście Sungaicie nad Morzem Kaspijskim bojówki azerskie działały
      wypisz-wymaluj według tych samych wypróbowanych wzorów, co bojówki majora
      Spychaja.
      Kwestionując punkt wyjściowy rozważań Adama Michnika odnośnie przebiegu
      pogromu, muszę odrzucić również jego wnioski odnośnie rachunku sumienia
      polskich katolików w tej sprawie. Jak Adam Michnik dobrze wie, byłem oskarżony
      przez SB w procesie marcowym o nie popełnione winy. Jak każdy fałszywie
      oskarżony, broniłem się w sądzie, tłumacząc, że mam czyste sumienie, ponieważ
      jestem niewinny. Podobnie wygląda sprawa rachunku sumienia polskich katolików w
      sprawie "pogromu kieleckiego". Nie mamy żadnego racjonalnego powodu do bicia
      się we własne piersi, wbrew temu, co nam insynuuje Adam Michnik. "Pogrom
      kielecki" zawinili nie polscy katolicy, lecz sowieccy okupanci. Tyle że
      posłużyli się do krwawej roboty rękoma polskich komunistów. Ale ci nie
      stanowili rzeszy wiernych Kościoła katolickiego.
      Jednym zdaniem, w swym nader długim artykule Adam trafia w sedno sprawy, gdy
      mówi o podłożu pogromu kieleckiego: "Nie był to konflikt polsko-żydowski; był
      to konflikt polsko-komunistyczny, którego ofiarą często padali Żydzi". Cóż z
      tego, kiedy pozostałymi zdaniami swego artykułu Adam zadaje kłam tej prawdzie.
      A przecież osobiście przeżyte przez niego doświadczenie wydarzeń marcowych 1968
      roku potwierdza słuszność tej diagnozy. Niestety, Adam Michnik zmienił
      po "okrągłym stole" swe sojusze i zaprzyjaźnił się z gen. Jaruzelskim, w latach
      1967-68 czołowym - obok gen. Moczara - organizatorem antysemickiej czystki w
      PRL. Inny jego przyjaciel Włodzimierz Cimoszewicz podczas poprzednich obchodów
      rocznicowych w roku 1996 przepraszał Żydów za polski antysemityzm, jak zręczny
      kuglarz przekładając winę za "pogrom kielecki" ze swej formacji ideowej - na
      Bogu ducha winny naród polski. Adam Michnik idzie w tym samym kierunku,
      domagając się samokrytyki ze strony Kościoła katolickiego w Polsce w miejsce
      samokrytyki lewicy, na której ciąży grzech wieloletniego antysemityzmu
      państwowego uprawianego na bezpośrednie moskiewskie polecenie (wytł. ASME).
      Tymczasem odzyskanie przez Polskę niepodległości i związany z tym upadek
      totalitarnych rządów komunistycznych oznacza też i upadek państwowego
      antysemityzmu. Dziś antysemityzm jest sprawą prywatną poszczególnych jego
      wyznawców i coraz bardziej traci swoje ostrze.
      Jedyny problem stanowić mogą niektóre ośrodki szerzące ksenofobię za obce
      pieniądze. Działalność publicystyczna Adama Michnika i jego środowiska niestety
      wspomaga te ośrodki, dostarczając im amunicji. Co gorsza, opierając się
      lustracji agentów SB oraz dekomunizacji Rzeczypospolitej, Adam Michnik i jego
      środowisko utrudnia zwalczanie źródeł zasilania tych ośrodków. Szkopuł w tym,
      że Adamowi Michnikowi zależy nie tyle na zwalczaniu antysemityzmu - ile na
      dorabianiu Polsce gęby antysemickiego kraju (wytł. ASME). W czym odnosi sukcesy.

Antoni Zambrowski

Artykuł pierwotnie ukazał się w tygodniku "Nasza Polska"

Antoni Zambrowski został udekorowany w dniu 19 czerwca 2006 r. Krzyżem
      Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski podczas uroczystości 25-lecia "Tygodnika
      Solidarność" przez Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego. Witamy na naszych
      łamach/łączach kawalera tego Orderu.

Redakcja ASME składa w związku z tym najserdeczniejsze gratulacje naszemu
      Współpracownikowi!

Cały artykuł tu:
      mazowsze.kraj.com.pl/11508234671004.shtml
      • simr1979 Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 09:59
        Pogromy w Jedwabnem, Wąsoszy, Radziłówie - to też sprawka tow. Spychaja [z
        pewnością Żyda;)] ?
        Boszszszsz...cóż za paranoicy, wprost nie do wiary! :(
        • junkier Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 10:34
          A co, moze chcesz oskarzyc o to Polske, ktora wtedy nie istniala, kalumniarzu.
          Slyszales o komenadzie Schapera, kalumniarzu? Poza tym, radze pamietac ze
          ludnosc miejscowa byla oburzona zdradzeicka kolaboracja z NKWD, wstyd i hanba,
          za to nikt nie przeprosil!
          • simr1979 Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 10:58
            junkier napisał:

(...)
            > Slyszales o komenadzie Schapera, kalumniarzu?

Komandzie, matołku, K O M A N D Z I E ;)
            • junkier Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 11:39
              Nie rob afery z literowki. Nagroda za rewolucyjna czujnosc.
        • terence Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 10:37
          No bo w Polsce nie ma antysemityzmu!! A Michnik to Żyd! A na forach to wszyscy
          wprost kochają Żydów! A Wyborcza to żydowsko masońska gazeta hehe
          A dzieci w szkołach i nie tylko jak ktoś jest skąpiradłem to nie mówią Ty
          Żydzie! Nie żydź! Nie bądź żydem!
          Bo przecież w Polsce nie ma przypadkó antysemityzmu, rasizmu, nazizmu, faszyzmu,
          nie ma nie ma nie ma
          Polska to naród święty, wybrany, Jezus i Maryja byli Polakami, Polacy nic złego
          nie robili, nie robią i nie bedą robić. Ręce precz od Polaków, u nas wszyscy
          kryształowi, święci...
          aaa jeśli już jakimś niesamowitym zdarzeniem losu ktoś coś niedobrego zrobi to
          nie Polak, to Żyd najpewniej! albo komuch...albo mason... no bo jak , jak
          wszyscy święci...
        • potatos Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 11:06
          poraz setny powtarzam!!!!!!!!!!!!!poznaj historię DURNIU!!!!!!!!! a potem
          oceniaj!!!!!! won od jedwabnego!!!!!!!
          • simr1979 Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 11:10
            potatos napisała:

> won od jedwabnego!!!!!!!

W 41 podobnie wrzeszczał w Jedwabnem miejscowy motłoch mordujący Żydów...
          • junkier Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 11:43
            Sam jestes durniem. Jakbys sam poznal historie brudnej sprawy Jedwabnego

www.naszawitryna.pl/jedwabne/ksiazki.htm
            to przestalbys chrzanic glupoty. Jak mozna wierzyc w te tendencyjne brednie i
            pospolite klamstwa kalumniarza i pseudohistoryka Grossa???

Chyba ze jestes wrogiem narodu Polskiego, czego wykluczyc nie mozna. W
            internetowym sondau gazeta.pl 78% uczestnikow poparlo nieslychana rezolucje
            Parlamentu Europejskiego, co jest chyba najlepsza miara materialu ludzkiego,
            jaki tu sie produkuje. Gdyby taka byla srednia krajowa, to Polski by nie bylo
            juz.
            • terence Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 12:47
              junkier żenujący jesteś z tym szukaniem wrogów Narodu...
              żenujący mały hitlerek z Ciebie, wnosze po postach...
              aaa i żeby nie było, czytałem pana Nowaka 100 kłamstw Gorossa o Jedwabnem...
              baśń 1001 i jednej nocy, kolejna teoria spiskowa pana Nowaka... ssspisek węsze
              ssspisek
              • junkier Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 12:53
                Ja nie szukam wrogow narodu, sami wylaza czego sam jestes najlepszym
                przykladem.

Nowak zly, za to Gross i Bikontowa dobrzy.

A prof. Strzembosz? Tez wytknal Grossowi klamstwa. Tez oszolom?
                • terence Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 13:22
                  Jak już mówiłem(a właściwie pisałem), jesteś dla mnie małym hitlerkiem... czemu
                  nazywasz mnie wrogiem, uwazasz mnie za gorszego patriote? bo co, Twoja prawda
                  jest bardziej twojsza niż mojsza? Twój patriotyzm (a właściwie fanatzyzm i wiara
                  w niezachwianą słuszność swoich racji i poglądów) jest lepszy od mojego?

"Zamierzamy sprawdzić, jakimi jesteście fanami
                  Czy są pedały w teatrze tego wieczoru?
                  Postawcie ich pod ścianą!
                  A ten, w świetle reflektorów,
                  też mi się nie podoba!
                  Postawcie go pod ścianą!
                  Ten wygląda na Żyda!
                  A tamten na czarnucha!
                  Kto pozwolił tu wejść tej całej hołocie!
                  Ten pali skręta
                  A ten ma pryszcze!
                  Gdybym mógł
                  Rozstrzelałbym ich wszystkich!"

"Idealnie odizolowany od świata za moją ścianą
                  Czekając na przyjście przyjście robaków
                  Czekając na wycięcie wymarłego lasu
                  Czekając na oczyszczenie miasta
                  Czekając na przyjście robaków
                  Czekając na włożenie czarnej koszuli
                  Czekając na odchwaszczenie z cherlaków
                  Czekając na rozbicie ich okien
                  I roztrzaskanie ich drzwi
                  Czekając na sąd ostateczny
                  By wzmocnić rasę
                  Czekasz, podążając za robakami
                  Czekając na włączenie pryszniców
                  I rozpalenie pieców
                  Czekając na pedałów i czarnuchów
                  i na czerwonych i Żydów
                  By podążyć za robakami
                  Czy chcesz zobaczyć Polske
                  u władzy nad światem, przyjacielu
                  Wszystko, co musisz robić, to podążać za robakami
                  Czy chcesz wysłać naszych kolorowych kuzynów
                  ponownie do domu, przyjacielu?
                  Wszystko, co musisz robić, to podążać za robakami" The wall Pink Floyd
                  • junkier Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 13:42
                    Kończę te jałowe spory, nie będę konwersował z pseudopatriotą który uparcie
                    usiłuje mnie obrazić.

Jedyne co nas łączy to sympatia do twórczości Watersa ale ja akurat nei
                    odbieram jej jako prokosmopolitycznej.
                    • terence Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 14:27
                      aaa mój patriotyzm jest pseudo, jest "be" a Twój jest ten najwspanialszy właściwy?
                      junkier czytam Twoje posty nie od dziś, masz skrajne poglądy (to eufemizm), to
                      Ty nazwałeś mnie wrogiem Narodu i pseudopatriotą... dla mnie Twoje poglądy to
                      faszyzm (to uogólnienie ale coś z tego jest) i nie nazywaj mnie komuchem
                      (wyprzedzając Twoje stwierdzenie o mnie) gdyż też nie przepadam i się nie czuje
                      słuchasz Floydów i masz takie poglądy? ciężkie dzieciństwo czy o co chodzi?
                      zasmucił mnie ten fakt
                      • terence Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 14:35
                        Dyskusja z Tobą jest jak z upartym daltonistą o kolorach. Nie dość, że ma
                        papiery (od lekarza) na to, że świat jest czarno-biały i nie ma takiej
                        możliwości żeby go przekonać, to jeszcze będzie ci wiercił dziurę w brzuchu, że
                        węgiel czarny jest.
                        Pozostańmy na tym, że ja będe tolerował, że są tacy maniacy jak Ty (dopuki nie
                        będe tego odczuwał na sobie) a Ty przyjmiesz do wiadomości, że są ludzie którzy
                        też są patriotami ale maja inne podejście do spraw i świata.
                      • junkier Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 15:59
                        Czy sluchanie Pink Floyd ma automatycznie oznaczac sympatie dla kosmopolityzmu
                        i permisywizmu?
            • uniaeuropejska1 Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 16:44
              Widać dalej się produkuje kalumniarz junkier.
              • junkier Re: Zambrowski: "Michnikowi zależy na dorbianiu P 22.06.06, 16:51
                Ja jestem kalumniarzem? Chyba w twoim lbie przewrotnym zdrajco i oszczerco na
                szkode Narodu Polskiego.
      • vitabravo Re: "Michnikowi zależy na dorbianiu Polsce gęby"! 22.06.06, 13:32
    • wrojoz Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 10:39
      W Polsce jest kaczyzm, marcinkiewiczyzm, kurskizm, gosiewskizm, rydzykizm oraz
      lepperyzm, giertychizm, kaminskizm. Wystarczy.? Na pokolenia.
      • drzejms-buond przykład 22.06.06, 10:47
        wystarczy poczzytać tytuły wpisów z tej strony...
        wiadomosci.wp.pl/kat,9912,statp,d2lhZG9tb3NjaURuaWE%3D,wid,8360836,wiadomosc.html
        i wszystko jasne.zapraszam szczególnie p.Marcinkiewicza do lektury, moze
        zweryfikuje swoje poglady...
        :-/
    • princealbert nie tylko jest ale nawet napawa Polakow duma! 22.06.06, 11:06
      oczywiscie nie wszystkich Polakow ale niewyksztalconych, prymitywnych kmiotkow -
      czyli wiekszosc.
      • allspice Nie ma go ani mniej ani więcej 22.06.06, 11:15
        aniżeli w innych państw na swiecie.Jesteśmy bardziej niz inne nacje
        powiązani historycznie,w tym i kulturowo z Żydami,i stąd może więcej
        emocji w naszych relacjach- juz teraz,współczesnie.
        Zbyt czesto o tym piszemy i mówimy,stąd "budza sie upiory przeszłości"...
        • princealbert jest go wiecej, uwierz mi 22.06.06, 11:30
          pracuje za granica w srodowiski wielokulturowym i nigdy nie slyszalem glupich
          docinkow na temat Zydow. W Polsce jest to nagminne.
          • joli_cyc Za to o Arabach jest duzo... 22.06.06, 11:52
            za to o Arabach jest ich duzo. I nikt nie krzyczy ze panuje Antyarabizm!!!!

A w Izraelu Antyarabizm i Antygoizm jest religia panstwowa!
            • uniaeuropejska1 Re: Za to o Arabach jest duzo... 22.06.06, 16:47
              Ani antyarabizm ani antygoizm nie jest religią.Ani w Izraelu ani nigdzie
              indziej.
          • allspice Re: jest go wiecej, uwierz mi 22.06.06, 11:57
            W moim środowisku nikt nie robi ani złośliwych uwag,ani dowcipów na temat
            Żydów. Wręcz odwrotnie,podkreśla się ich inteligencję,zaradność,umięjętność
            dostosowania sie do różnych życiowych sytuacji. Nie generalizowałabym problemu.
            • joli_cyc Re: jest go wiecej, uwierz mi 22.06.06, 12:00
              Tu nawet nie ma miejsce generalizowanie problemu. Tu problem jest tworzony tak
              jak tworzy sie reklame produktow, jak sie tworzy PR. To jest wymyslanie
              przykladow do z gory zalozonej tezy. To jest szkola dziennikarska GW, to jest
              ten warsztat.

Napiszcie cos moze panowie redaktorim o najbardziej demokratycznym z
              demokratycznych, najbardziej tolerancyjnym z tolerancyjnych panstwie Izrael.
              Napiszcie o bohaterach z Szabra i Szatila a nie takie pierdoly o podworkowych
              polglowkach.
              • princealbert Re: jest go wiecej, uwierz mi 22.06.06, 12:13
                przede wszystkim, nie mieszaj kilku kwestii naraz:

krytyka polityki panstwa Izrael (Szabra/Szatila, itp.) to nie jest zaden
                antysemityzm. Kazdy ma do tego prawo.

Ale durne komentarze typu - koszerna GW, pejsaci polskojezyczni, garbatonose
                szczury, to jest 100% antysemityzm w polskim wydaniu.

Problem nie jest z palca wyssany. O czym najlepiej swiadcza wpisy na tym forum.
                • joli_cyc Re: jest go wiecej, uwierz mi 22.06.06, 12:29
                  Takie wlasnie durne artykuly w GW produktuja durne reakcje. To jest pisanie pod
                  z gory ustalana teze. Wez sobie przyklad pani Szczuki i napisz "w polsce
                  przesladuje sie osoby niepelnosprawne". Wez sobie przyklad kilku glupich
                  karczkow kradnacych auta w Niemczech i masz juz "Polacy to zlodzieje aut".
                  Napîsz ze na zachodzie nie mowi sie nic zlego o Zydach i nie wspominaj o
                  uprzedzeniach w stos do arabow i czarnych i masz "Polska to kraj antysemitow".
                  Chyba nie wiesz, ale w Paryzu ostatnio odbyly sie pochody Murzynskiej
                  organizacji antysemickiej przez dzielnice zydowska. I co? Pisala GW ze w Francja
                  to antysemici i prezydent sie tym musi zajac???

Ostatnio w Holandii powstala partia promujaca pedofilie. Trzeba koniecznie
                  napisac ze "W Holandii panuje PEDOFILIA".

Daj spokoj z taka argumentacja. To ssanie bujd z palca. I podpieranie ich
                  jakimis przykladami, ktore predzej nadaja sie na policje i do prokuratury a nie
                  do gazet. Niech ten pan pojdzie na policje a nie do gazety. I tyle w temacie.
                  • terence Re: jest go wiecej, uwierz mi 22.06.06, 13:12
                    niechcący joli_cyc napisałas o panu Nowaku i jego pracach węszących teorie
                    spiskowe...
                    • joli_cyc Re: jest go wiecej, uwierz mi 22.06.06, 13:20
                      terence napisał:

> niechcący joli_cyc napisałas o panu Nowaku i jego pracach węszących teorie
                      > spiskowe...

Alez jakich spiskow? Tu nie ma zadnych tajnych spiskow... wszyscy wiedza
                      przeciez, ze kilka miesiecy temu A. Michnik wraz z kilkoma innymi dziennikarzami
                      podzielil Izraelska nagrode 1 miliona dolarow przyznawana osobom wybitnie
                      zasluzonym.

To nie sa spiski a tym bardziej tajne. To zwykla polityka.
                  • uniaeuropejska1 Re: jest go wiecej, uwierz mi 22.06.06, 16:49
                    Ależ był ten pan na Policji i tam go spławiono.A Policja miała być taka
                    zreformowana i sprawnie działająca.To poszedł do gazety.
            • princealbert Re: jest go wiecej, uwierz mi 22.06.06, 12:24
              czy mieszkasz na wsi albo w malym miasteczku?

Czy twoi znajomi to prosci robotnicy ze stoczni albo z huty?

A wiekszosc Polakow to wlasnie tacy ludzie. I to oni niestety sa ostoja
              antysemityzmu.
              • joli_cyc Re: jest go wiecej, uwierz mi 22.06.06, 12:41
                A co to juz nie mozna nie lubic Zydow? A dlaczego nie mozna nie lubic Zydow?
                Mozna nie lubic Rosjan, Niemcow, Amerykanow, Arabow, Chinczykow, Romow a nie
                mozna nie lubic Zydow? Dlaczego? A co to oni swieci sa?

Problem polega na zdefiniowaniu tematu. Dlaczego "antysemityzm" ma byc gorszy
                niz "antyrosjanizm" albo "antyamerykanizm" albo "antygermanizm".

Jak pobije sie wietnamczyka, niemca, amerykanina to nikt nie krzyczy ze to
                przyklad antygermanizmu, antyamerykanizmu czy antywietnamizmu itp itd... a jak
                zwykly kryminal przesladuje kogos narodowosci zydowskiej to juz nie jest to
                sprawa kryminalna. nie. to jest antysemityzm.

a wedlug mnie to bzdura.
                • princealbert Re: jest go wiecej, uwierz mi 22.06.06, 14:18
                  >Problem polega na zdefiniowaniu tematu. Dlaczego "antysemityzm" ma byc gorszy
                  > niz "antyrosjanizm" albo "antyamerykanizm" albo "antygermanizm".

Czy slyszalas, wybitna intelektualistko, o czyms takim jak Holocaust?

To wlasnie stad bierze sie ta roznica.

Nikt na serio nie postuluje i nigdy nie postulowal wymordowania wszystkich
                  Hindusow lub Norwegow. Sytuacja wyglada zupelnie inaczej w stosunku do Zydow.
                • uniaeuropejska1 Re: jest go wiecej, uwierz mi 22.06.06, 16:52
                  Tylko czy wygoleńcy jak pobili jakiegoś Jankesa wcześniej krzyczeli ty Jankesie
                  j.....y,Jankesku,itp? Takie zachowanie wskazuje jednoznacznie na zamiary
                  przestępców.
              • himhith Re: jest go wiecej, uwierz mi 22.06.06, 12:47
                Ale przeciez w robotniczych dzielnicach Anglii, Niemiec, czy Francji jest
                identycznie, a moze nawet gorzej, bo w takich dzielnicach mieszkaja wylacznie
                robotnicy, a u nas jest to wszystko przemieszane i kolo robotnika mieszka profesor.
    • brite Prawdziego antysemityzmu nie jest dużo 22.06.06, 11:24
      Ten podwórkowy, blokersowy antysemityzm to zwykła ksenofobia na pokaz, nie
      podparta żadną ideologią, po prostu przeciętnemu ogolonemu prostaczkowi lepiej
      zrobi się w środku, kiedy wyzwie, poniży kogoś obcego, innego. To, czy jest to
      Żyd, Arab, obywatel innego kraju, miasta, dzielnicy, kibic innego klubu, nie ma
      większego znaczenia - najważniejsze dla takiego pustego niewykształconego
      młodziana jest dowartościowanie siebie poniżeniem kogoś innego. To taki atawizm,
      atak jako 'obrona' własnego gniazda przed obcym, nieznanym. To niestety normalne
      zachowanie w porymitywnych blokowych społecznościach opanowanych kultem siły.
      • uniaeuropejska1 Re: Prawdziego antysemityzmu nie jest dużo 22.06.06, 16:56
        Ale może z tego narodzić się ksenofobia poparta ideologią.Złodziejstwo też
        często zaczyna się od zwyczajnej chciwości,chęci zaszpanowania,a później
        przechodzi się na zawodowstwo.
    • joli_cyc Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 11:31
      Bardzo dzis koszerna jest "Koszerna"

Szalom kolam redaktorim!!!
      • eptesicus lepiej być koszernym niż ludzkimi fekaliami, jak 22.06.06, 11:42
        ci opisywani w artykule, ktorzy - sami nie mając żadnej wartości jako istoty
        żywe - prześladują porządnych ludzi i porządnych Polaków. Tacy jak ci kibole
        osiedlowi, w czasie wojny wydawali gestapo nie tylko Żydów ale i AK-owców!

Trzeba natychmiast, ZA WSZELKĄ CENĘ, pomóc tym ludziom - nie pomagając im się
        wyprowadzić, ale wysiedlając z dzielnicy całą tę hołotę. Najważniejsi na
        świecie są ludzie niewinni i ich prawa

joli_cyc napisała:

> Bardzo dzis koszerna jest "Koszerna"
        >
        >
        > Szalom kolam redaktorim!!!
        • joli_cyc Re: lepiej być koszernym niż ludzkimi fekaliami, 22.06.06, 11:53
          Powiedz to Arabom na Zachodnim Brzegu.

>Najważniejsi na
          > świecie są ludzie niewinni i ich prawa
          • eptesicus mówię to Arabom, ale ty odmawiasz praw Polakom 22.06.06, 12:29
            dlaczego? Dlaczego nie stać cię na słowa potępienia dla tej hołoty dresowo-
            kibolskiej? Jakim prawem te śmieci ośmielają się prześladować porządnych ludzi
            • joli_cyc Re: mówię to Arabom, ale ty odmawiasz praw Polako 22.06.06, 12:34
              Alez stac. Gdzie czytasz, ze nie stac? Ten aspekt sprawy to kwestia dla policji
              i prokuratury w trybie zwyczajnego postepowania policyjnego i sadowego. Gazeta
              jednak, ktora na podstawie takiego klinicznego przypadku huliganstwa wyciaga
              wnioski nt. antysemityzmu w Polsce i opusuje to jako wielkie "aj waj", to nic
              innego jak brukowiec.

A ty skoro juz to mowisz Arabom, to powiedz to tez Zydom.

> dlaczego? Dlaczego nie stać cię na słowa potępienia dla tej hołoty dresowo-
              > kibolskiej? Jakim prawem te śmieci ośmielają się prześladować porządnych ludzi
    • renate_s Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 12:03
      A gdyby byli Zydami to co?! Oczywiscie, ze trzeba interweniowac.Za pobicie nie
      idzie sie do wiezienia, nie ma zadnych kar? Nic nie rozumiem?
    • himhith Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 12:08
      Zwykle drocholskie wybryki, a nie antysemityzm. Watpie by dresiarze z polskich
      blokowisk w ogole wiedzieli kim sa Zydzi. Dla nich Zyd to po prostu ktos obcy,
      tak jak obcy jest Rosjanin, murzyn, azjata, czy kibic przeciwnej druzyny
      pilkarskiej. Jak ktos slysznie zauwazyl to taka podworkowa ksenofobia na pokaz.
    • cugier Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 12:12
      pewien Żyd idąc do szkoły codziennie był prześladowany - krzyczano za
      nim "Głupi Żyd głupi...." Pomyślał i zaproponował swoim prześladowcom, że aby
      głośniej krzyczeli będzie im płacił powiedzmy... 10 zł tygodniowo. Zastanowili
      się "hmmmm Głupi Żyd zgłupiał na amen..." Brali dychę przez miesiąc i
      krzyczeli. pomiesiącu Żyd stwierdził, ze przykro mu ale nie ma już tyle
      pieniędzy i będzie im płacił 5 zł po kolejnym miesiącu 2 zł, aż w końcu
      stwierdził, że tylko 1zł. Na co prześladowcy stwierdzili "co za 1 zł to my nie
      będziemy krzyczeć..."
      I tak to już jest, logicznego wytłumaczenia takiego postępowania nie ma. Bardzo
      współczuję Panu, na pociechę można dodać, iż głupota ludzka nie ma granic i
      obawiam się, że zupełnie odwrotnie niż kosmos...
    • baduszka Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 12:16
      Córka mojej koleżanki, w wieku 9 lat, została nazwana Żydówką przez
      rozzłoszczoną przyjaciółkę. Była klasowym "Żydem" do końca gimnazjum. Rodzice
      również szeptali, że "patrzcie, a nie wygląda...". Co o tym myślę? HA
      • czarek1 Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 12:21
        W kilku wypowiedziach mozna wyczuc oburzenie ze molestuje sie niewinnych ludzi,
        bo przeciez nie sa oni Zydami. A gdyby byli, to juz cala sprawa bylaby
        uzasadniona?
        • babaqba Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 12:54
          Wypowiedzi broniące rodzimych prymitywów przed zarzutami antysemityzmu, aż kipią od niego. Wyłazi
          każdą dziurą, aż śmiesznie się czyta taki stek idiotyzmów. Te "dowody" na tolerancję... a przepraszam,
          tolerancja to teraz niemodne :) Nie ma tolerancji i pobłażania dla wrogów narodu! A reżim po cichu
          wspiera siły faszystowskie i reakcyjne. Skłóconymi polaczkami łatwiej manipulować. Gdyby przestali
          oskarżać o wszystko Żydów, to może zaczęliby zauważać, KTO naprawdę jest winien ich niedoli i
          odpowiedź by się nikomu nie spodobała. A tak? Jest dobrze. Yes, yes, yes!
          • czarek1 Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 13:00
            Zednej strony deklaruja ,z e w Polsce nie bedzie sie tolerowac antysemityzmu, z
            drugiej popieraja Rydzyka. Prymitywy, ktore w ogole nie maja zadnej wiedzy na
            temat stosunkow polsko-zydowskich kipia jakas niezrozumiala agresja.Bo czuja
            swoja bezkarnosc. Masz racje,ze "arguemnty" wyrazane w niektorych postach sa
            zalosne

• sawa.com W Polsce jest tyle antysemityzmu ile wśród Żydów 22.06.06, 20:09
            antypolonizm. Na dowód przywołuję cytat: "Skłóconymi polaczkami łatwiej
            manipulować."
            czyż owo "polaczkami" nie brzmi jak "żydkami" a tak sobie napisała
            tolerancyjna i światła osoba o nicku babaqba.

babaqba napisała:

> Wypowiedzi broniące rodzimych prymitywów przed zarzutami antysemityzmu, aż
            kipi
            > ą od niego. Wyłazi
            > każdą dziurą, aż śmiesznie się czyta taki stek idiotyzmów. Te "dowody" na
            toler
            > ancję... a przepraszam,
            > tolerancja to teraz niemodne :) Nie ma tolerancji i pobłażania dla wrogów
            narod
            > u! A reżim po cichu
            > wspiera siły faszystowskie i reakcyjne. Skłóconymi polaczkami łatwiej
            manipulow
            > ać. Gdyby przestali
            > oskarżać o wszystko Żydów, to może zaczęliby zauważać, KTO naprawdę jest
            winien
            > ich niedoli i
            > odpowiedź by się nikomu nie spodobała. A tak? Jest dobrze. Yes, yes, yes!

Ja powiem więcej, Żydzi sa bardziej ksenofobiczni i zamknięci w sobie niz
            ludzie Europy.
        • ingryd Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 13:40
          tak bardzo mi smutno, tak bardzo mi wstyd,
          gdy czyam takie artykuly, jeszcze gorzej mi gdy czytam (wiekszosc) postow pod nimi,
          jestem bezsilna, mam ochote krzyczec, zwymyslac, uderzyc (to straszne) swoich wspolrodakow,
          pozostaje mi jedno, prosic o PRZEBACZENIE,
          a co najwazniejsze wychowac moje dzieci inaczej, w szacunku do "innych" do inaczej sie modlacych, do
          tych ktorzy maja inny kolor skory, do tych ktorzy maja inne preferencje w milosci,
          i przyzekam ze powiem im jak wazny byl w kulturze polskiej mickiewiczowski jankiel, "kwiaty polskie"
          tuwima, slonimski i wielu innych, przyzekam
          • sawa.com Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 20:26
            ingryd napisała:

> tak bardzo mi smutno, tak bardzo mi wstyd,
            > gdy czyam takie artykuly, jeszcze gorzej mi gdy czytam (wiekszosc) postow pod
            n
            > imi,
            > jestem bezsilna, mam ochote krzyczec, zwymyslac, uderzyc (to straszne) swoich
            w
            > spolrodakow,
            > pozostaje mi jedno, prosic o PRZEBACZENIE,
            > a co najwazniejsze wychowac moje dzieci inaczej, w szacunku do "innych" do
            inac
            > zej sie modlacych, do
            > tych ktorzy maja inny kolor skory, do tych ktorzy maja inne preferencje w
            milos
            > ci,
            > i przyzekam ze powiem im jak wazny byl w kulturze polskiej mickiewiczowski
            jank
            > iel, "kwiaty polskie"
            > tuwima, slonimski i wielu innych, przyzekam

Jeśli sobie zadasz trochę trudu i prześledzisz na forach GW wypowiedzi
            przeciw "polaczkom" jaki to z nas jest głupi naród etc etc.
            Jesli jeszcze przesledzisz sobie różne kłamstwa środowisk żydowskich
            szczególnie Żydów Amerkańskich, chociazby takie kłamstwo z całkim niedawna
            mówiące, że Polacy razem z Hitlerowcami stworzyli Auschwitz, to moze ukoisz
            nieco swoje skrwawione sumienie. Szczerze Ci tego życzę.

A już poważnie. W Polsce nie ma antysemityzmu. Jest pewien margines przygłupów
            kiboli łysoli. Zagrażają oni nam wszystkim równo. Tobie i mnie i naszym
            dzieciom. I nie jest dla nich ważne czy jestem Polką czy Żydówką. Taki bandycki
            margines jest we wszystkich krajach.
    • etykieta.zastepcza Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 13:02
      Nie wiem, co GW chce przez to udowodnić?
      Że łysawe dresiarstwo polskie zamieszkujące blokowiska, na których ma
      nieszczęście mieszkać także żydowska rodzina, stanowi o wszechobecnym
      antysemityźmie?
      Łyse dresy są z pewnością wstydliwym problemem, ale czy podobnej warstwy
      społeczeństwa nie ma we Francji, Niemczech , USA i praktycznie w każdym innym
      kraju? Nigdzie na świecie nie jest tak, że całe społeczeństwo jest oświecone
      Gazetą Wyborczą i przez to jest światłe i inteligentne. Głupoli społecznych
      nigdzie nie brakuje, bo społeczeństwa są zróżnicowane, czy to nam się podoba,
      czy nie.
      Nie usprawiedliwia to rzecz jasna antysemityzmu, ale też trzeba przyłożyć
      właściwą miare i kontekst.
      • japico Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 13:34
        Oczywiście, w tym artykule nie chodzi tylko o antysemityzm. Antysemitą był
        również Wałęsa żądający, by Mazowiecki udowodnił to, że jest Polakiem.
        Antysemitą jest również nasz proboszcz, który twierdzi, że Matka Boska, czy jak
        chcą inni Maria matka Jezusa czy Joszue była żydówką (wyznania mojżeszowego), z
        którego plemienia to już nie istotne, na pewno nie była Polką (choć
        częstochowscy paulini są o tym święcie przekonani). Czy to ma jakiekolwiek
        znaczenie? Jadwiga trzebnicka na pewno była Niemką, choć wtedy sobie z tego nie
        zdawała sprawy. Pochodziła z Andechs w Bawarii, a że była jednocześnie śląską
        księżniczką???
        A tak swoją drogą zapytaj swojego proboszcza, kto zamordował Jezusa? To może św.
        Stanisława mieli zamordować żydzi? A w ogólne, to nie miało być to zaplanowane,
        czyli nie miało to znaczenia, skoro było sterowane?
        Jeszcze raz: a swoją drogą: najbardziej ze szkoły utkwiły mi nie wszystkie
        nauki, na które np. zastępca dyra nie miał czasu (o wojnach punickich to sami
        sobie poczytacie), ale wypowiedź pra od spółdzielczości, który - ni z gruszki ni
        z pietruszki - powiedział: jedno co Hitler zrobił dobrze, to załatwił za nas
        sprawę żydowską. Jakby to były szczury. Chyby nigdy mu tego nie zapomnę, mimo,
        że miałem wtedy 40 lat mniej.
        • etykieta.zastepcza Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 20:46
          O co ci chodzi?
          Nie rozumiem twojego wywodu, sorry.

Jeśli Żyd popełni przestępstwo i zostanie skazany przez sąd, to czy to oznacza,
          ze sąd jest antysemicki?
    • ilsb Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 13:09
      Antysemityzm w Polsce był i jest.Pan Premier mowi chyba tylko o
      intencjach ,zresztą, jest on zawsze zadowolony i radiem z Torunia sterowany a
      tam wiadomo !:oficjalnie to po Bożemu ,a w rzeczywistośći-hipokryzja,fałsz i
      obłuda.Walke z tymi najgorszymi naszymi cechami trzeba rozpocząć już w
      najmłodszych szkolnych latach.Nie pozwoli na to napewno obecny układ z
      ministrem edukacji Giertychem.W rezultacie najbardziej otwarci i światli bedą
      emigrować.Tutaj pozostana ci dla ktorych skansen polskiego kołtuństwa i
      nacjonalizmu będzie rajem na ziemi,tylko z kim wtedy będą walczyli? zabraknie
      liberałów,demokratow,lewicowcow i normalnie myślących.
      • asiaasia1 Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 13:15
        Co za idiotyzm !
        Oczywiście, że antysemityzm jest.
        O tej rodzinie był reportaz kilka lat temu w TV.
        I co ? I nic. Nic się nie zmieniło ...
        • barbara444 antysemityzm w RP wymysl GW dlaczego ? 22.06.06, 13:22
          bo inaczej by nie dostala pieniedzy od Sorosa.

Ciagle wymyslaja nie stworzone historie zeby sie utrzymac w ich maceniu.

• japico Re: antysemityzm w RP wymysl GW dlaczego ? 22.06.06, 13:38
            Przypuszczam, że też jesteś antysemitką, rasistką, etc.

księżniczką???
            A tak swoją drogą zapytaj swojego proboszcza, kto zamordował Jezusa? To może św.
            sobie poczytacie), ale wypowiedź pra od spółdzielczości, który - ni z gruszki ni
            • barbara444 Re: antysemityzm w RP wymysl GW dlaczego ? 22.06.06, 21:09
              nobody gives a shit about what you write
              you are zionist means rasist by definition
          • uniaeuropejska1 Re: antysemityzm w RP wymysl GW dlaczego ? 22.06.06, 17:03
            Soros nie musi płacić GW.Czytelników jej wystarcza.
    • at_work Nie wiem, czy jest antysemityzm, ale napewno 22.06.06, 13:36
      jest głupota.

W niektórych miejscach jej stężenie staje się nieznośne.
      Dlatego nie pozwólmy, aby ten smród dalej się rozprzestrzeniał.
      Od czasu powstania niechlubnej koalicji zagrożone zostały nasze dzieci.

Nie chcę, aby o edukacji w moim kraju decydował człowiek o mentalności i poglądach nazisty.
      Jeśli faszyści przejmą faktyczną władzę w Polsce historia niechybnie będzie powtarzać.
      A ja wolę wracać w historii do czasów, gdy o Polsce mówiono dobrze i do dziś pamięta się tolerancję.
      _
      GIERTYCH DOŚĆ!
      • terence Re: Nie wiem, czy jest antysemityzm, ale napewno 22.06.06, 16:20
        uuuaaa głupty i fanatyzmu jest znacznie wiecej na pewno niż antysemtyzmu... tego
        mamy nieprzebrane ilości z lewa i z prawa, moglibyśmy eksportować...
        gdyby głupota potrafiła latać nad Polską nie byłoby nieba widać...

komunista nie zwycięży faszysty, faszysta komunisty...
    • horus8 Red.Przestańcie nam wmawiać! 22.06.06, 13:38
      Żydzi mają kompleks niekochania ich przez inne narody. Ale czy inne narody muszą kogokolwiek kochać? Niemcy np. nie kochająPolaków, ale nie kochają też np. Francuzów. Placy nie kochają Niemców, ale nie kochają też Ruskich. Ruscy (ostatnio) nie kochają Polaków, ale (też ostatnio) kochają Niemców... To jest paranoja.
      Na miłość trzeba sobie zasłużyć.
      Tymczasem GW z uporem wariata wciąż katuje mnie sugestią, że jestem antysemitą. A antysemitą jestem rzekomo tylko dlatego, że jestem Polakiem!
      To jest obrzydliwe.
      Urodziłem się długopo wojnie, miałem w klasie kolegów - Żydów, chodziłem z dziewczyną - Żydówką i współczułem im ich tragicznej historii, lecz zawsze uważałem za zwykłych, normalnych ludzi.
      Ale kiedy GW zaczęła mi wmawiać wlatach 90. z zacięciem propagatora ideolo, że w gruncie rzeczy ja nienawidzę Żydów - po prostu przestałem ją czytać.

Czemu ulegając swoim kompleksom pielęgnujecie na świecie nienawiśćdo Was? Jak długo można szanować kogoś, kto ciągle wmawia mi, że go nienawidzę? Czy taki jest wasz cel, aby odtrącili Was wszyscy normalni ludzie? Wtedy powiecie:mieliśmy rację - naprawdę nas nienawidzą!
      Czy o to Wam chodzi?

Ludzie, skończcie z tym szerzeniem nienawiści doWas, bo wmawiając nam nienawiść z uporem i zajadłością sprawiacie, że w końcu będziemy mieli Was dość!
      Przestańcie rzucać w nas kamieniem. Czy nie ma w Was ani grama miłości tylko sama nienawiść?
      Opanujcie się!
      • japico Re: Red.Przestańcie nam wmawiać! 22.06.06, 13:42
        Nie znaczy wcale, jak nie będziemy o tym mówić, to tego nie będzie. Możemy
        zasłonić sobie oczy.

księżniczką???
    • japico Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 13:48
      Człowieku, czy zastanowiłeś się przez sekundę, co napisałeś?

Czy oni dają nawet jakieś podstawy, żeby uważać ich za Żydów?

-
      • asiaasia1 Re: "W Polsce nie ma antysemityzmu". Czyżby? 22.06.06, 14:02
        A co by było, gdyby ta rodzina miała korzenie żydowskie?
        Wtedy to wszystko byloby OK, tak?
        Bohater reportażu powinien zaapelować do organizacj zajmujących się prawami człowieka. Czy próbował Pan w Helsińskiej Fundacji ?
        Napisał Pan list do premiera, proszę tez napisać do instytucji Unii Europejskiej , może tamci nie zbagatelizuja Pana sprawy.
        To co się dzieje na tamtym osiedlu- to jawne zaszczucie człowieka- molestowanie
        z groźbami smiertelnymi !
        Życzę powodzenia i trzymam za Waszą rodzinę kciuki !!!
        • rolling_stone a nawet jesli jest antysemityzm, to CO Z TEGO? 22.06.06, 14:17
          w konstytucji nikt nie zawarl nakazu bezwarunkowej milosci do zydow, tak samo
          jak nikt nie nakazal nosic majtek na prawa strone. jeden nie lubi zydow, inny
          nie lubi szpinaku. czym innym jest jednak przesladowanie osob pochodzenia
          zydowskiego lub producentow szpinaku. nie popadajmy w paranoje.
          • p.o.box.77 Re: a nawet jesli jest antysemityzm, to CO Z TEGO 22.06.06, 14:59
            o no i to jest prawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka