lodyowocowe2 dvoryanin - zwolennik prostych rozwiazan: 27.07.06, 23:52 9 g. ołowiu albo won! Ktos juz kiedys propagował takie rozwiazania! Na szcescie okres matołów szowinistów przeminie, jak kazda moda na durnote. Szkoda jedynie, że pod maską patriotytyzmu zbierajł sie takie sumowiny i szubrawce, jak dvoryanin. Coz Ci Owsiak uczynił matołku, że ta na niego plwasz tym swoim czarcim jadem? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.15 [...] 28.07.06, 00:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lodyowocowe2 Jestes głupi, po prostu głupi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.06, 00:27 Moje dziecko zostało uratowane za pomocą sprzetu, ktory pochodzi z WOSP. I znam wiele takich dzieci. Nikogo nie zamierzam zabijac. Jest mi to kompletnie obce! Czytam jedynie Twoje wredne wysokosikające posty. Zamiast robic cos porzadnego wciagasz pewnie cox i klapiesz ozorem. Zrob cos - jezeli uwazasz, ze Owsiak jest zły. Po prostu zrob cos! Ale nie pluj! A tym bardziej, skoro nie jestes w stanie tego zrozumiec! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.15 [...] 28.07.06, 00:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lodyowocowe2 Jestes gnojkiem facet i tyle! 28.07.06, 00:48 Tylko szuje i szubrawcy mogą takie rzeczy pisac! Mam wielu przyjacioł w WB, ale to nie są tacy ludzie jak ty. Zresztą ty jestes polaczątkiem, nadetym jak balonik. Przerazasz mnie czlowieku. Pisz sobie tym swoim paluszkiem po scianach. Ty nie obrazasz jedynie Owsiaka, zaczynasz obrazasc wszystkich nas. Za bardzo sobie folgujesz. A wiesz, laska panska na pstrym koniu jezdi, i za chwile wylecisz na ulicy i poznasz swiat wreszcie od wlasciwej strony. A wtedy, kiedy juz cienko bedziesz spiewal, moze pojmiesz swoje zadecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.15 [...] 28.07.06, 00:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.15 [...] 28.07.06, 01:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
obsrana_wyborcza Re: Kredytu na Bentleya pod hipopteke brac nie 28.07.06, 02:04 oj - nie badz taki pewien siebie smieciuszku - zawsze mozesz spotkac w UK w jakims drogim pubie lub restauracji mnie - a ja lubie zagadywac i podpytywac. I mozesz mocno po mordzie dostac tak ze ci sie w zyciu odmieni bardzo. A mozesz tez od kogos innego dostac przeciez... Czego ci zycze goraco z calego serca - za te twoje mierne, pelne jadu i nienawisci wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.15 [...] 28.07.06, 02:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomskey Re: Myslisz, prolo, ze ja chodze do pubow? Tacy j 28.07.06, 12:16 > maja SWOJE kluby:) -------- "Klub Debilka z Małym fiutkiem" sie to nazywa..? Pasujesz...Pozdrów klubowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Wkurzeni ? raczej podatni na lewizne 28.07.06, 00:45 lewizne wszelkiego sortu a raczej na lewa indoktrynacje wybiorczej gaziety podobno przed 30 kazdy jest lewicowcem pozniej sie wyrasta z tego jak z majtek klapa niektorych to szczescie ominelo niektorzy jada popic i popalic na przystanek inni jada na staz lub do pracy i pobawia sie pozniej podczas gdy ci pierwsi pobawia sie w kopalniach i fabrykach tez pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
kosiem Re: Wkurzeni ? raczej podatni na lewizne 28.07.06, 01:20 o90 napisał: > lewizne wszelkiego sortu > a raczej na lewa indoktrynacje > wybiorczej gaziety > > podobno przed 30 kazdy jest lewicowcem > pozniej sie wyrasta z tego jak z majtek klapa > > niektorych to szczescie ominelo > niektorzy jada popic i popalic na przystanek > inni jada na staz lub do pracy i pobawia sie pozniej > podczas gdy ci pierwsi pobawia sie w kopalniach i fabrykach > tez pozniej Jak na pierwsze próby w pisaniu, to całkiem nieźle. Ale chyba wybrał sobie zbyt trudny tekst, bo mu się coś popierdzieliło Odpowiedz Link Zgłoś
kosiem Politycy zawodowi powinni się od tych ludzi uczyć 28.07.06, 00:59 Politycy zawodowi powinni się od tych ludzi uczyć. A ostatni tekst najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
luve Biedni, mali ludzie. 28.07.06, 01:30 Zadławicie się niedługo pianą z własnych mord, dvoryanin i koledzy. I dobrze - jedyne, co wam zostało, to dławić się nienawiścią przy monitorach. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Biedni, mali ludzie. 28.07.06, 17:36 dokladnie. A 400 tysięcy młodych ludzi będzie się bawić w najlepsze, a kolejni będą im zazdrościć:) I ja bym pojechał, gdybym był o parę lat młodszy ;) i miał więcej czasu:)) SIEEEEMAAA OWSIAK!!!! Pozdrawiam, Krzysiek "Critto" Sobolewski Odpowiedz Link Zgłoś
margy a mnie wstyd za takiego pajaca jakim jest Owsiak.. 28.07.06, 01:01 ale nie jestem na niego wk...., bo niczym mnie od dawna nie zaskakuje, po prostu pajac i kropka... I nic więcej nie powiem :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
leoosiek Re: Wkurzeni na Polskę 28.07.06, 01:13 Woodstock...hmm...to nie dla mnie !!! A toleracje, wolnosc i zrozumienie mozna szukac wszedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: Wkurzeni na Polskę 28.07.06, 02:11 Jeśli się kaczyńskim i innym nacjonalistom III RP nie podoba to won! Odpowiedz Link Zgłoś
page62 dvoryanin - wracaj na plebanię, tak? 28.07.06, 02:46 lub jak to mówi twój idol-HEHE-prezydent SPIEPRZAJ [Redakcjo - nie wycinaj, bo Sąd przecież uznał, że no problemo, tak?] Odpowiedz Link Zgłoś
lokkur Re: Wkurzeni na Polskę 28.07.06, 02:58 Zabawne sa te szczeniaczki mające po 18 lat, w 99% żyjące za pieniążki rodziców, za pieniążki rodziców pojechały na "przystanek", opowiadają swoje anarchistyczne utopie i w aromacie rzygowin po 20 litrach alkoholu śnią o miłym życiu i głębokiej miłości. Najzabawniejszy był ten dziubek Damian co to chciałby się cieszyć małymi rzeczami ;). Jak sobie zrobi po pijaku dziecko i będzie później musiał na nie pracować na hali w 50 stopniowym upale to zobaczy jakie ważne te małe przyjemności, ciekawe czy wtedy sprawdzi się "jego" jakże "głęboka" wizja świata... oj dziecię dziecię... nie powinni was jeszcze z przedszkola wypuszczać... Odpowiedz Link Zgłoś
inkoguto Re: Wkurzeni na Polskę 28.07.06, 03:41 Ci wszyscy "patrioci" tu się wpisujący i wieszający psy na Owsiaku i dzieciakach, tudzież wyzywający wszystkich dookoła od bolszewików to komuchy czystej wody. Nie wyzywajcie więc ich od brunatnych faszystów i nie wysyłajcie na plebanię. Spójrzmy prawdzie w oczy. Gdy za Jaruzela jeżdziłem do Jarocina to pieprzone Zomo oprócz połajanek czysto gumowych używało dokładnie tych samych argumentów którymi szermuje zarówno niejaki dworyanin (swoją interesujący nick, ech pamiętam tych "dworzan" ze znaczkiem w klapie) liżący władzy d., jak i bagatelizujący wszelki młodzieżowy bunt lokkur (dzieciaczki, przedszkole, dziecko zrobione po pijaku, praca na hali - w jednym poście cała twoja autobiografia?). Pierwszy to idealny materiał na esbeka, a drugi na TW rozczarowanego własną bezbarwną młodością. Reasumując homo sovieticus w kazdym calu, tym śmieszniejszy, że wołający precz z lewactwem. Na szczęście pozwoliłem mojej córce jechać na przystanek i jak za dawnych lat strasznie mnie rajcuje, że lizodupcy jedynie słusznej władzy mają coś przeciw temu. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Wkurzeni na Polskę 28.07.06, 03:09 Widzisz, jestes smutnym przykladem na poparcie tego co mowia ci mlodzi ludzie - glupota, buta i arogancja, nie tolerancja, zagryziactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Ach jak łatwo się wodzi za nosy młodzież ! 28.07.06, 08:16 Naet taką kreaturę jak Owsiak, można im wcisnąć na lidera w żółtej koszulce. Młodzież łyknie wszystko, a najchętniej papkę przeżutą przez wytrawnych propagandystów z pokomunistycznych mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Ach jak łatwo się wodzi za nosy młodzież ! 28.07.06, 17:45 za to starsi łykają 'Radio Maryja', które jest znacznie bardziej szkodliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Brawo Jurek i mlodzi! 28.07.06, 03:11 Predz ze smierdzacymi dziadami, komuchami, klerem i politykami! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.15 [...] 28.07.06, 03:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
inkoguto Re: Bredzisz; kontestacja pod egida establishment 28.07.06, 04:00 A kto słyszał o innej? No może 38 (a nie,jak piszesz 30)lat temu. Za społeczne pieniądze protestować przeciw społeczeństwu? No jasne, że tak. To przecie majstersztyk. A, że medialnie nagłośnione? Jakby o tym nikt nie słyszał, to co to za protest? Nie mylisz aby kontestacji z abnegactwem? Odpowiedz Link Zgłoś
mareczek1010 Re: Wkurzeni na Polskę 28.07.06, 05:52 balawanie przez takich jak ty w polsce zostaniesz sam z podobnymi sobie i mozecielizac tylki PiSuarom pozdrowienia z australii!!! ja juz wybralem Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Wkurzeni na Polskę, nie "wkurzeni na Żyda" 28.07.06, 08:11 Poprawność polityczna została zachowana, dzięki wysiłkom manipulacyjnym Gazety Wyborczej. Teraz każdy będzie widział jak na dłoni, że nie "wkurzeni na Żyda", który bombarduje domy, mosty i drogi oraz zabija cywilną ludność w Libanie. To jest OK! Tylko "wkurzeni na Polskę", bo Polska nie wybrała Tuska, ani jego Platformy Oszustów -PO. To wkurza, PIS oszukał bo wygrał wybory, a miała wygrać PO - według sondaży Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Wkurzeni na Polskę 28.07.06, 06:05 > Mi jest wstyd za Owsiaka, Jak Ci wstyd za Owsiaka to won z Polski katoidioto. Odpowiedz Link Zgłoś
ozero Re: Wkurzeni na Polskę 28.07.06, 06:19 A kupę to ty dziś robiłeś? Bo ci cóś na mózg uciska. Odpowiedz Link Zgłoś
z_pokolenia_mp3 Największa społeczna inicjatywa charytatywna 28.07.06, 06:19 na świecie? Potraficie costakiego zrobić katolickie matoły? 250 tysiecy młodzych ludzi jedzie wyluzować się, posłuchać myzuki i pobawić się. To Wam przeszkadza? Że kościła coraz większa ich rzesza zaczyna pmijać szerokim kołem? Co im Koscioł ma do zaproponowania? Dziś mozna zmienic i kraj i kościół. I jest cool. Magda Teclaw Odpowiedz Link Zgłoś
franek9915 Obleśny zlot brudasów ale mają do tego Prawo 28.07.06, 07:20 jak les i geje mogą paradowac to oni tez moga demonstrowac swoje odchyły TOLERANCYJNY Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Obleśny zlot brudasów ale mają do tego Prawo 28.07.06, 07:38 A mnie jest wstyd za Polske.zgadzam sie z Owsiakiem.Jestem juz emerytem,ale podzielam zdanie tych mlodych z Kostrzyna.Polska musi sie zmienic.Ten zapyzialy katolicyzm niema racji bytu we wspolczesnym swiecie.Swiat juz dawno uciekl do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_s Re: Wkurzeni na Polskę 28.07.06, 07:35 O "Q..." ale się "w mordę jeża" patriota znalazł, co to by "miłością bliźniego" jak ogniem i mieczem z tego kraju na banicję skazywał. A co myślisz, że to tylko Twój kraj, a resztę do "gazu"??? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Wkurzeni na Polskę...zastaną po rzadach SLD ! 28.07.06, 08:05 Ja też jestem wkurzony na agenturalnie urządzoną Polskę. Mam nadzieję, że PIS położy kres tej Polsce. We wrześniu zacznie działać ustawa rozwiązująca agenturę służb specjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
inkoguto Re: Wkurzeni na Polskę...zastaną po rzadach SLD ! 28.07.06, 12:13 No to zostaniesz bez pracy. Chyba, że agentów hezbollahu mają nie ruszać? Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 A mnie jest wstyd za Kaczyńskich... 28.07.06, 07:39 Jak im się marzy socjalizm, dyktatura i nie podoba III RP to won na Białoruś albo do KRLD. Droga wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Teraz widać, do czego służy Owsiak i Woodstock 28.07.06, 07:45 Do propagandy lewacko-anarchistycznej i antypolskiej. Dlatego media polskojęzyczne tak go popierają. Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Teraz widać, do czego służy Owsiak i Woodstoc 28.07.06, 07:51 mg2005 napisał: > Do propagandy lewacko-anarchistycznej i antypolskiej. > Dlatego media polskojęzyczne tak go popierają. No ładnie...dawaj jeszcze taka propaganda jest godna Goebbelsa, a i w Biurze Prasowym KC PZPR pracę byś znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
maryja_radio Ciag dalszy ;-) 28.07.06, 07:52 DRUGA GRUPA - OFICJALNE DOCHODY KSIĘŻY 17. Śluby. 18. Pogrzeby. 19. Chrzty. 20. Kolędy. 21. Intencje mszalne. 22. Wypominki 1 i 2 listopada ( podobno 1/10 oficjalnych rocznych dochodów indywidualnych pochodzi z tego źródła ). Czarni dobrze wiedzieli po co wymyślili ludziom tak zwany czyściec, mimo że takiego słowa nie ma w Biblii. 23. Pensje dla kapelanów wojskowych, policyjnych, szpitalnych, więziennych, strażackich itp. wypłacanych przez Polskę. Kapelanów wojskowych jest obecnie w przybliżeniu 200. W 1999 roku ujawniony oficjalnie budżet orydynariatu polowego wynosił 13,1 miliona złotych. MON płaci również za kaplice. Naszych granic broni eskadra 250 zakonnic na etatach sierżantów... W 2000 roku każda z nich ciągnęła z budżetu 1200 złotych. Ile ich jest obecnie i ile teraz ciągną nie wiem, bo gdzie to sprawdzić ? Posługuję się takimi danymi, jakie udało mi się gdzieś znaleźć. Prawdziwych żołnierzy do szału doprowadza tak zwany numer na kapelana, związany ze służbowymi mieszkaniami dla oficerów, ale to już inna historia. 24. Drugi cyc nadstawia dobrodziejom Ministerstwo Zdrowia. Trudno powiedzieć ilu kapelanów u nich się pasie, bo liczba rośnie jak na drożdżach. Prawdopodobnie jest to około 2000 księży. W 1999 roku Rzeczypospolita podawała liczbę 1500 kapelanów szpitalnych, z tego około 1000 na etatach. Mniejsze cyce spontanicznie nadstawiają tacy krezusi jak policjanci, strażacy, funkcjonariusze więziennictwa itd. Powszechnie wiadomo, że pracownicy budżetówki są przepłacani, więc mogą sobie trochę poszastać... 25. Pensje dla katechetów ( czarnych i cywilnych ). Najpierw mieli uczyć religii w państwowych szkołach bezpłatnie, wszak mają powołanie i celem ich posługi jest zbawienie duszy niesmiertelnej Jasia i Małgosi. Teraz im już przeszło. Nie mam aktualnych danych, ale w 1999 roku pociągnąli od Polski około 600 milionów złotych łącznie ze składkami na ZUS !!! Instytut Statystyki Kk ujawnił, że w 1998 roku pensje katechetek i katechetów pobierało 36 000 fachowców z tego 17 757 "profi" i 18 381 amatorów. TRZECIA GRUPA - ZYSKI Z OKRADANIA OJCZYZNY 26. Zyski z fikcyjnych darowizn: Do klasyki tego gatunku należy tak zwany "numer na księdza", który w pewnych kręgach stał się wręcz normą. Żeby się nie mądżyć powiem o co chodzi w najprostszych słowach. Jesteś dobrodziejem, lub jego cywilnym kolaborantem. Chcecie dorobić. Dobrodziej wystawia kolaborantowi zaświadczenie, że oto został obdarowany kwotą na przykład 100 000 złotych. Fiskus nie pobiera od dobrodzieja żadnego podatku, bo to ksiądz ( bo w teorii darowizna była na cele kultu religijnego ). Kolaborant odpisuje sobie od podstawy opodatkowania 100 000 zł, ale obecnie nie więcej niż 10 % rocznego dochodu, bo to szlachetny darczyńca. Za wystawienie fałszywego świadectwa dobrodziej wziął na przykład 10 000 zł. Całą zabawę finansuje Polska, która później nie ma na pielęgniarki i posiłki w szpitalach. Urzędnicy państwowi nie są głupi i oczywiście wiedzą o co chodzi. Właśnie dlatego, że nie są głupi siedzą cicho. Kto przy 18 % bezrobociu, mając dobrą państwową posadę zadrze z miejscowym dobrodziejem ? Skala okradania Polski przez duchownych z zastosowaniem tej techniki jest trudna do przeszacowania. Tygodnik Newsweek jakiś czas temu dopuścił się na księżach prowokacji dziennikarskiej i następnie wszystko opisał. Między innymi napisali, cytuję "Żaden duchowny nie odmówił nam współpracy w oszustwie". Wszyscy dobrodzieje chcieli wystawić poświadczenia, że otrzymali fikcyjne darowizny. Bóg w dekalogu coś wspominał, że nie będziesz dawał fałszywego świadectwa, czy jakoś tak, ale na pewno nie mówił tego poważnie... 27. Zyski z nadużywania zwolnień od ceł i akcyz od przedmiotów importowanych na cele kultu religijnego. Proceder przybrał tak gigantyczną skalę, że zrobiło się zbyt głośno i oficjalnie już im to trochę ukrócili. Najbardziej znane przykłady: Szajka z Rzeszowa w składzie ośmiu miejscowych proboszczów tylko przez jeden rok sprowadziła na cele kultu religijnego 92 luksusowe limuzyny i wpadła. Trio dobrodzieji z Lublina stuknęło Polskę na 400 000 złotych. Trzeba trafu. To akurat tyle, ile wynosi odszkodowanie zasądzone za dożywotnie kalectwo tej dziewczynki przygniecionej na cmentarzu parafialnym pewnego proboszcza. Kościół bezlitośnie procesuje się z kalekim dzieckiem. Przegrał już we wszystkich instancjach i dalej nie płaci. Ale ogólnie, gdyby się ktoś pytał ECCE HOMO. Alleluja i do przodu. Wszak nie na darmo Chrystus nauczał "sprzedaj wszystko co masz, pieniądze oddaj biednym i idź za mną". Gdybyście dobrodzieje faktycznie szli za Chrystusem, jak Was o to prosił, doszlibyście do łóżeczka tej dziewczynki, siedzieli na jego brzegu i czytali dziecku bajki Andersena. Jak można idąc za Chrystusem dojśc do willi proboszczów i pałaców biskupów, patrzeć sobie przez okno na ludzkie dramaty i liczyć pieniądze. Na koniec sprawa najważniejsza: Koronnym argumentem kapłanów jest, że my to wszystko nie dla siebie..., my prowadzimy działalność charytatywną i to dlatego mamy takie przywileje. A otóż wielkie g... prawda !Na działalność charytatywną też dostajecie pieniądze z naszych podatków za pośrednictwem budżetu państwa !!! Na podstawie artykułu 14 ustęp 4 Konkordatu Polska musi kościelne zakłady opieki społecznej dotować dokładnie tak samo, jak państwowe. To samo dotyczy również szkół, przedszkoli i innych placówek oświatowo - wychowawczych Kościoła. Co najmniej 52 kościelne zakłady opiekuńczo lecznicze funkcjonują na państwowych pieniądzach z budżetu centralnego. Z budżetów wojewódzkich finansowane jest około 100 domów opieki społecznej, o których okoliczna ludnosć myśli, że to finansują księża. Za te pieniądze państwo mogłoby zatudnić normalne pielęgniarki i bez łaski. Poczciwi ludzie w Polsce są przekonani, że księża i zakonnice od ust sobie odmejmują i pomagają potrzebującym. Drugim wielkim mitem jest dość powszechne przekonanie, że księża płacą normalne podatki. Gdybyśmy płacili Polsce takie podatki, jak oni, Polski już by nie było. Sprawę ich podatków reguluje ustawa z 20 listopada 1998 roku o zryczałtowanym podatku dochodowym (...) W największym skrócie wymiar tego podatku zależy od stanowiska ( proboszcz, wikary ), wielkości parafi i regionu Polski. Zamiast się z tym męczyć najlepiej po prostu zadzwonić do swojego Urzędu Skarbowego i zapytać. Moja parafia ma około 2000 mieszkańców. Proboszcz kwartalnie płaci dokładnie 363 złote, a wikary 307 złotych !!! Policzmy w prosty sposób: Mieszkam w wieżowcu - 12 kondygnacji po 4 mieszkania na jednym piętrze, razem 48 mieszkań. Przyszedł dobrodziej "po kolędzie". Wpuszczono go do 40 mieszkań. Średnio zgarną po 50 złotych. 40 x 50 = 2000 złotych, a on rocznie płaci Polsce 4 x 363 złote = 1452 złote tak zwanego dochodowego podatku ryczałtowego ! Ten podatek istnieje tylko po to, żeby mydlić oczy naiwnym ( do niedawna również mnie, bo nie miałem pojęcia, że tak to wygląda, dopóki nie napisałem tego postu ). Parafianka, która przed kościołem sprzedaje precle płaci Polsce więcej niż proboszcz dobrodziej. Za chwilę wyjdzie dobrodziej i ją opieprzy, że wybrała MIEĆ, a nie BYĆ, bo Kowalska dała na nowe ławki 150 a ona tylko 100. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo "Wkurzeni na Polskę" - podbija bębenek GazetaWy. 28.07.06, 08:00 To chyba wkurzeni na tą Polskę co pozostawili po sobie SLD-owcy z armią pokomunistycznych agentów na stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Teraz widać, do czego służy Owsiak i Woodstoc 28.07.06, 17:48 powiedzialbym raczej: stuknij w stół, nożyce się odezwą, a raczej: skrytykuj Kaczyńskich, a ... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
maryja_radio Ile zarabiaja dobrodzieje??? - Dodatek edukacyjny 28.07.06, 07:49 363 zł kwartalnie !!! Dokładnie tyle płaci mój proboszcz dobrodziej, jako podatek od swoich dochodów. Ostatnio pewien uroczy wikary po cywilnemu tak mi zaimponował przy ruletce, że postanowiłem włożyć w to trochę wysiłku i dowiedzieć się jakie są źródła finansowania luksusowej konsumpcji części kleru. Pałacyki, wille, "siostrzenice", "siostrzeńcy", nocne kluby, limuzyny, ekskluzywne kurorty, ostentacja w szastaniu pieniędzmi. Niemożliwe, żeby źródłem finansowania była tylko taca od zubożałego społeczeństwa. No to skąd na to biorą ??? Trudny temat, ale na czasie, bo nie zauważyłem, żeby ktokolwiek porwał się na poważną próbę odpowiedzi na to pytanie. Powtarzają się tylko wpisy "opodatkować Kościół". Spróbójmy zatem na spokojnie zmierzyć się z tym tematem. - 1 - Taca. To oczywiste. Bez tego elementu żadna msza święta nie jest dość święta, żeby ją warto było odprawić. Poza tym dla zapewnienia wiernym stosownej motywacji tradycyjne 5 przykazań kościelnych udoskonalono w ten sposób, że bogobojny katolik może już balangować kiedy chce byleby dobrze dawał na tacę fachowcom. - 2 - Skarbony. Rozstawia się je w domach bożych tak gęsto, jak pewien ojciec dyrektor z Torunia podaje numer konta przez radio. Zastosowany pretekst nie ma znaczenia, bo i tak wszystko trafia do rąk proboszcza i tylko on wie, co się z tymi pieniędzmi dalej dzieje. - 3 - Zyski z wynajmowania nieruchomości. Po wejściu kleru do szkół państwowych zostało na przykład około 23 000 tak zwanych punktów katechetycznych. Dobrodzieje robią z tym co chcą. Mogą na przykład swoim lokalnym cywilnym kolaborantom z władz terenowych kazać organizować różnego rodzaju konferencje, szkolenia i tak zwane sesje wyjazdowe właśnie w tych lokalach. Cenę dyktuje dobrodziej i nikt nie śmie się targować. Wiele razy brałem udział w takich przymusowych spędach, więc wiem o czym mówię. Inni dobrodzieje nie krępują się zakładać w tych obiektach prywatnych hurtowni zarejestrowanych tak, żeby nie płacić podatków. - 4 - Zyski z inwestycji budowlanych typu Roma Office Center w Warszawie. W tym przykładzie inwestorem jest archidiecezja warszawska, która włożyła w to 24 miliony dolarów amerykańskich. W kościelnym wieżowcu mieszczą się również bary, restauracje, sklepy, punkty usługowe itp. Ogółem około 12 000 metrów kwadratowych świętej powierzchni. Działkę w centrum Warszawy kazali sobie dać praktycznie za darmo. - 5 - Zyski z działalności przemysłowej. Szczególnie przemysł poligraficzny. Poczytajcie o przewałach "Stella Maris". Masowy wyrób dewocjonaliów, świec, win ( niby, że mszalne ) itp. Doskonałe przebicie jest również na opłatkach. - 6 - Zyski z działalności handlowej. Na przykład własne księgarnie, sklepy z dewocjonaliami, wydawnictwa kościelne, kwieciarnie przy cmentarzach itp. - 7 - Zyski z działalności rolniczej. Wielu wiejskich proboszczów do dzisiaj posiada tak zwane prebendy i obrabia je wiejskimi parobkami, jak przed wojną. Trzeba przyznać, że od działalności rolniczej księża płacą podatek rolny.Ale za to otrzymuja milionowe dotacje z UE. - 8 - Zyski/straty z ogólnopolskich businessów Episkopatu lub biskupów. Przykład - fundusz emerytalny Arca Invesco. W tym przypadku czarni się przeliczyli. Powoływanie się w telewizyjnych reklamówkach na autorytet Episkopatu okazało się niewypałem i fundusz nie wytrzymał konkurencji. - 9 - Zyski z działalności nazwijmy to umownie "obszarniczej" . Przykład gospodarstwo Carol. Kościelny Caritas kazał sobie dać 1 300 hektarów państwowej ziemi razem z bezrobotnym miejscowym chłopstwem z Mierzyna i Wrzosowa. Ci biedni ludzie ( dawni pracownicy PGR-ów ) w praktyce są teraz całkowicie zależni od nowego pana, bo innej roboty nie ma. - 10 - Zyski z przedsiębiorstw wielobranżowych. Na przykład business turystyczny. Sam byłem kilka razy na tak zwanych pielgrzymkach autokarowych po Europie. Faktycznie były to normalne komercyjne trasy turystyczne ( częściowo fundował zakład pracy, więc się jeździło ). Dobrodzieje wskazywali cywilnym kolaborantom, do wycieczek których biur podróży powinien ze społecznych pieniędzy dopłacać katolicki urzędnik. Dla wyższych szarż były lepsze "pielgrzymki". Najlepsi w businessie turystycznym są ojcowie Pallotyni. Jak macie odpowiednio gruby portfel, możecie z nimi pielgrzymować na przykład po Amazonii. - 11 - Zyski z businessu oświatowego. Wiara nie jest nauką. Czarni natomiast kształcą swoje przyszłe kadry na koszt Ministerstwa Nauki ( czy jak tak ono się teraz oficjalnie nazywa ). W 2001 roku tylko KUL i PAT pociągnęły od Polski dokładnie 57 878 200 złotych, ciągną dalej i co raz więcej. Jest również trzecia pompa ssąca. Kiedyś nazywało się to Akademia Teologii Katolickiej. Zmieniono nazwę na Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego i już można doić, bo oficjalnie szkoła ma status uczelni państwowej. Podejmowane są liczne próby zakładania wydziałów teologicznych na różnych uczelniach państwowych. - 12 - Zyski z businessu cmentarnego. To dobry temat na specjalny wątek. Jeżeli ktoś ma czas i potrafi to zrobić, niech spróbuje oszacować dochodowość z jednego hektara cmentarza, tak jak to się robi w rolnictwie. Produkt jest inny, ale z ekonomicznego punktu widzenia zasada podobna. Gołym okiem widać jednak, że trudno sobie wyobrazić lepszy i pewniejszy interes. Ceny narzucane przez pasterzy i ich techniki marketingowe znacie, albo poznacie. - 13 - Zyski z prawdziwych darowizn. Kościół od otrzymanych darowizn nie płaci podatków. Prawdziwe darowizny ( w odróżnieniu od fikcyjnych ) najlepiej wychodzą wtedy, gdy mają formę dotacji i rozdaje się nie swoje pieniądze, ale spółek skarbu państwa. Spółka skarbu państwa to jest takie coś, że jeszcze tego nie sprywatyzowali, ale już przygotowali do dojenia, bo nadali postać spółki akcyjnej. Stanowiska prezesów i członków rad nadzorczych obsadza się zwykle z nadań politycznych a potem należy się odwdzięczyć. Przykład KGHM Polska Miedź S.A. Polityczni mianowańcy - w tym przypadku jeszcze z rozdania solidarnościowego - odwdzięczyli się w następujący sposób: Fundacja Świętego Antoniego z okazji festynu "Unieś mnie do góry" 300 000 zł. Parafia w Głogowie 450 000 zł. Jankowski ze Świętj Brygidy 450 000 zł. 3 razy po 50 000 zł dla diecezji legnickiej, zielonogórskiej, wrocławskiej, katowickiej. Katolickie Radio Plus z Legnicy i Katolickie Radio Głogów odpowiednio 8 100 i 5 000 zł miesięcznie. Kuria we Wrocławiu - samochód Audi A 8 za 196 000 zł bez VAT. Seminarium Duchowe we Wrocławiu 7 000 zł. Salezjańskia Organizacja Sportowa 150 000 zł. KGHM to tylko jeden przykład działalności cywilnych kolaborantów. Ile czarni wyciągnęli tą metodą w skali całej Polski prze 25 lat naszego pontyfikatu ? Ile ciągną obecnie ? - 14 - Zyski z fundowania dobrodziejom na koszt podatników 80 % składki emerytalnej, a misjonarzom na misjach, zakonnicom i zakonnikom klauzulowym i tak zwanym kontemplacyjnym 100 %. Też bym tak chciał. Niech inni co miesiąc składają się na moją przyszłą emeryturę, a ja będę siedział i kontemplował... Te pozostałe 20 % składki emerytalnej i wypadkowej, którą płacą wielebni i tak jest potrącana z osławionego dochodowego podatku ryczałtowego. Dochodowy podatek ryczałtowy to sztandar, którym wymachują księża, gdy ktoś im mówi, że wtrącają się do polityki a nie płacą podatków. Jeszcze do tego wrócimy. - 15 - Zyski z państwowych dotacji na kościelne zakłady opieki społecznej ( art. 22 ust.1 Konkordatu ) i zyski z państwowych dotacji na przedszkola, szkoły i inne placówki oświatowo - wychowawcze kościoła. - 16 - Zyski z urzędolenia. Najprostszej czynności służbowej kapłan katolicki nie wykona bez "karteczki", najlepiej w trzech kopiach i żeby na każdej były po dwie piecząteczki. Na każdym kroku płać i płać. Kolega opowiadał mi jak poszedł na "nauki przedmałżeńskie"... DRUGA GRUPA - OFICJALNE DOCHODY KSIĘŻY Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Do von _Thuska Vel dvoryanin 28.07.06, 07:50 To ty won pisarowa gnido!! Odpowiedz Link Zgłoś
tribunus qurestwo dziennikarskie 28.07.06, 08:01 Nie znam kraju w ktorym mlodziez z subkultur kocha wladze. Dziennikarz ktory zrobil ten teksy jest marna kopia Urbana. Zycze palantowi by szybko dostal kopa w dupe i znalazl sie na bruku za ta manipulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg O! PRL wrocil. 28.07.06, 08:05 Komuchy tez wyrzucaly z Polski tych ktorym sie ich rzady nie podobaly. Widac to co czerwone przemalowalo sie na brunatne, ale kur....two to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: O! PRL wrocil. 28.07.06, 17:39 ci forumowi trolle to raczej marna namiastka PRL-owskich dygnitarzy... Ale pewnie czuliby sie w takiej rzeczywistosci, jak ryby w wodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Wkurzeni na Żyda, też są, tylko GW o takich nie... 28.07.06, 08:18 Wkurzeni na Żyda, też są, tylko GW o takich nie napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
coval11 Lewacy do pracy 28.07.06, 09:03 Jestem zszokowany jak można coś takiego powiedzieć. Szanowałem tego gościa, ale teraz JEST DLA MNIE MNIEJ NIŻ ZERO !!! Pozatym jak czytam wypowiedzi tej bezideowej młodzieży to mi się robi dziwnie. Na początku byłem strasznie zły na nich, ale teraz przychodzi smutek, żal, wstyd troche i refleksja, jakby poczuli się nasi przodkowie za Polske walczyli i oddawali życie. Bóg, Honor, Ojczyzna to nie był dla nich pusty slogan. To życiowe motto. A ta młodzież z Woodstock (na pewno nie wszyscy) jest pusta...Przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Lewacy do pracy 28.07.06, 17:44 Sorry, ale o jakich 'ideach' Ty mowisz? ideologiach politycznych?? Nic dziwnego, ze nie popieraja zadnej partii, skoro wszystkie gadaja podobnie, a zadna i tak nie robi nic dobrego... Nic, do czego zostala wybrana przez wyborcow. Bog, Honor, Ojczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Jest nadzieja 28.07.06, 09:46 Wbrew tytułowi artykuł natchnął mnie nadzieją, że coś w tym kraju da się jeszcze zrobić. Bo tym ludziom się po prostu jeszcze chce. Nawet jeśli są wkurzeni to jest to gniew kreatywny: nie wyładowują swojego gniewu w agresji i destrukcji, ale w pozytywnym działaniu. Owsiak w Wielkiej Orkiestrze, a wspomniany w artykule 18-latek w pomaganiu bezdomnym z dworca. I pomimo młodego wieku ci ludzie wiedzą co jest w życiu naprawdę ważne - nie kariera, ale wzajemna życzliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor nie ma się czym przejmować 28.07.06, 14:05 mało wykształceni smarkacze wypowiadają mało wywazone sądy, a gazeta z powagą cytuje. Ciekawe czy cytowałaby opinie przeciwne, ale nie sądzę. Czas dokopywania Polsce nie minął. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: nie ma się czym przejmować 28.07.06, 15:48 no tak bo wyksztalceni juz dawno wyjechali. Ci dopiero zamierzaja jak juz sie wyksztalca....PAtriotunciu.... Odpowiedz Link Zgłoś