allerune Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 14:45 kpina... dlaczego partie najbardziej katolickie, najbardziej namawiają do kary śmierci, czyż nie jest to trochę śmieszne ? ps. osobiście jestem za, ale to co się teraz dzieje... ech Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin KK jest przeciwnikiem kary smierci 03.08.06, 14:54 Kościół po wieloletnich wahaniach ustami papieża powiedział, że nie wolno stosować kary śmierci. Prymas Glemp jest jej przeciwny. Nowa wersja Katechizmu Kościoła Katolickiego też jest przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Akurat mam nowa wersje Katechizmu i nie ma 03.08.06, 14:57 tam słowa o zakazie stosowania kary smierci. PS. Czy kolega jest za całkowietym zakazaem aborcji, bdań na komórkach macierzystych, eutanazji, przeciw stosowaniu antykoncepcji że się tak Kościołem zasłania Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Akurat mam nowa wersje Katechizmu i nie ma 03.08.06, 14:59 a jest tam o tym, ze KS jest zgodna z wiara katolicka? znalazles tam to? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Zaleca sie jej roztropne stosowanie, nie ma zakazu 03.08.06, 15:00 stosowania KS ! Czy jesteś przeciwnikiem związków homoseksualnych, aborcji, eutanazji itp. wiesz Kosciół tego bezwzględnie zakazuje nie ma furtki ! Odpowiedz Link Zgłoś
filippiarz Re: Akurat mam nowa wersje Katechizmu i nie ma 03.08.06, 23:41 www.katechizm.opoka.org.pl/rkkkIII-2-2.htm Katechizm Kościoła Katolickiego - Wersja z 1992 roku wraz z najnowszymi poprawkami z roku 1998. "2267 Kiedy tożsamość i odpowiedzialność winowajcy są w pełni udowodnione, tradycyjne nauczanie Kościoła nie wyklucza zastosowania kary śmierci, jeśli jest ona jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia przed niesprawiedliwym napastnikiem. [...]" Odpowiedz Link Zgłoś
sedomix Re: Akurat mam nowa wersje Katechizmu i nie ma 03.08.06, 15:01 Czy rzeczywiscie? W KK jest jasno napisane, ze o ile mozna unieszkodliwic czlowieka zagrazajacego spoleczenstwu, o tyle nie powinno sie go zabijac, gdyz godzi to w godnosc czlowieka. Teraz izolacja taka jest mozliwa. W praktyce wiec Kosciol sprzeciwia sie karze smierci. Bo dzis zabojca moze byc zamkniety. O to tu chodzi. I JPII byl przeciwnikiem kary smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Ale zostawia furtke :-) a sprzeciw Papieża to 03.08.06, 15:03 jeszcze nie dogmat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Furtkę ? 03.08.06, 15:23 Ty chyba jesteś nienormalny. Twórcą chrzescijaństwa nie jest papież , ale niejaki Jezus Chrystus. Jego słowa wobec tłumu , który chcial ukamieniowac tradycyjnie kobietę , która dopuścia sie cudzołóstwa , brzmiały: "Kto jest bez winy, neich pierwszy rzuci w nia kamieniem" Najwazneijsze przykazanei , które wprowadza ów Jezus Chrystus brzmi: " Miłujcie sie wzajemnie, jak ja was umiłowalem" A ty piszesz, ze ta religia nei ma nic przeciwko karze smierci... Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Furtkę ? 03.08.06, 15:32 Bo to zdaniem dworyniana błędy i wypaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sedomix Re: Ale zostawia furtke :-) a sprzeciw Papieża to 03.08.06, 16:33 Nie, nie zostawia furtki!!! Ta furtka bylaby tylko teoretyczna, powtarzam - O ILE MOZNA ODIZOLOWAC PRZESTEPCE OD SPOLECZENSTWA (A MOZNA), KK NIE POPIERA KARY SMIERCI! Patrz przyklad: samosad nad szalencem, ktory jakis czas temu biegal z siekiera po jednej z polskich wsi. Policja nie chciala nic zrobic. Mieszkancy byc moze nie mieli innej mozliwosci obrony siebie. Inna sprawa, czy rzeczywiscie nie mozna bylo go unieszkodliwic (ale na jak dlugo skoro policja nie chciala przyjechac?). Byc moze zabili go nie panujac do konca nad tym co robia (sadze ze tak wlasnie bylo). Wierz mi, KK nie zostawia furtki w praktyce! Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Kara śmierci jest zgodna z wiara katolicka :- 03.08.06, 14:55 zwlaszcza w mysl slow JPII, ktory podczas Urbi et Orbi w 1998 roku modlil sie o szybkie jej zniesienie.. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Rozumie, że jesteś wraz z tym przeciwnikiem 03.08.06, 14:59 aborcji, eutanazji, związków homoseksualnych, antykoncepcji, badan na komórkach macierzystych ? Bo jak się tka na Papieża i Kościól powłujesz to ? A wiesz tamte są związane z Wiara, zaś kara śmierci jest przez wiare dopuszzalana ... jak wyniak z wielowiekowej nauki Kościoła, Papież zaś osobiście był przeciw ...t o róznica ... Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Rozumie, że jesteś wraz z tym przeciwnikiem 03.08.06, 15:03 dvoryanin napisał: > aborcji, eutanazji, związków homoseksualnych, antykoncepcji, badan na komórkach > > macierzystych ? Bo jak się tka na Papieża i Kościól powłujesz to ? czy musze byc chrzesijaninem by moc zauwazac niekonsekwencje "wiernych"? czy musze byc pilkarzem, by moc zauwazyc nieporadnosc taktyczna zawodnikow na boisku? > > A wiesz tamte są związane z Wiara, zaś kara śmierci jest przez wiare > dopuszzalana ... jak wyniak z wielowiekowej nauki Kościoła, Papież zaś > osobiście był przeciw ...t o róznica ... pokaz mi prosze, gdzie Kosciol dopuszcza stosowanie KS.. rozumiem wiec, ze jakiekolwiek modlitwy papieskie sa kompletnie bez znaczenia.. przeciez prosil we wlasnym imieniu.. OSOBISCIE.. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Nie ma stanowczego zakazu, tak jak w wymienionych 03.08.06, 15:04 wcześniej wypadkach, owszem Papież prosił w swoim imieniu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Nie ma stanowczego zakazu, tak jak w wymienio 03.08.06, 15:07 dvoryanin napisał: > wcześniej wypadkach, owszem Papież prosił w swoim imieniu :-) I co Ty na to? Modlil sie, wiec prosil Boga o zniesienie KS.. jako humanista dodatkowo wiedzial, co robi.. Jak Ty sie z tym czujesz? Czy JPII jest znaczaca dla Ciebie postacia? Czy Jego prosba.. czy nawet napomknienie w taki sposob o tym, ze KS sprzeciwai sie jednemu z przykazan nie zastanawia Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
qc Szkoda ze ignorancji nie mozna butelkowac 03.08.06, 14:46 Bylby to polski hit exportowy. W tej chwili znani jestesmy z plugastwa charakteru, zlodziejstwa, chamstwa, ponuractwa a takze silni jestesmy jako smieszni koltuni. Niestety na te produkty na rynkach swiatowych nie ma popytu. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Skomuszały Sowiet Jewropy, rzadzony przez 03.08.06, 14:47 jewrolewactwo nie będzie Polsce i Polskim władzą dyktował co mają robić ! Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Skomuszały Sowiet Jewropy, rzadzony przez 03.08.06, 14:49 To wypiszmy się z UE. Wystarczy rozpisać referendum o wystąpieniu. A potem potrafić zaakceptować rezultat. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Wystarczy referendum w sprawie kary śmierci :-) 03.08.06, 14:51 Sami nas spadkobiercy Stalina i Mao wyrzuca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Wystarczy referendum w sprawie kary śmierci : 03.08.06, 14:54 Czyli władza boi się takiego referendum bo doskonale wie że by je sromotnie przerżnęła. A UE nas nie wyrzuci, bo takiej instytucji nie ma. Zawiesi nas w prawch członka i przestanie dawać kasę wtedy szybko władza będzie żebrać o przywrócenie do łask. A tak ogólnie porównywanie Stalina i Mao świadczy o sporej ignorancji, gdyż wrogość dzieląca obu tych "dżentelmenów" jest znana. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Skomuszały Sowiet Jewropy, rzadzony przez 03.08.06, 14:49 tak dlugo jak ta polska wladza kase z budzetu unii ciagnie, tak dlugo UE ma prawo wplywac na regulacje prawne w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Niech nam sowiet odda składke ! 03.08.06, 15:00 Wiesz, ze twoje hasla traca komusistyczna propaganda? Chcesz dyskutowac, to pisz calymi zdaniami i rzeczowo. Twoje dotychczasowe okrzyki dotrzec moga jedynie do MW, ale nie do inteligenckiej czesci spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Kara smierci jest popierana przez 80 % Polaków to 03.08.06, 15:02 wystarczy ! Każde referendum w tej sprawie będzie wygrane ! Odpowiedz Link Zgłoś
roman_lom Re: Kara smierci jest popierana przez 80 % Polakó 03.08.06, 15:09 Takie pytania jak kara smierci nie moga byc wystawione na referendum,wiekszosc ludzi nie maja pojecia o pozytywnych i niegatywnych stronach tego instytutu. U nas na Bialorusi w 1995 r. glosowalo 74% za. Na badanie socjologiczne w Rosji na pytanie jak karac chuliganow, wiekszosc powiedziala, ze najlepsze bylo stosowac kare smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Chuliganów, tak samo jak w Singapurze .... chłosta 03.08.06, 15:28 na rynku, czy głównym placu miasta by wystarczyła i oduczyła chuligaństwa na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
linfan jestes glupi czy tylko udajesz? 03.08.06, 21:05 Re: Niech nam sowiet odda składke ! sluchaj... staralem sie... ale nie dam rady... bedzie personalnie - za co innych forumowiczow przepraszam. ja rozumiem, ze idziesz na kaotlicki uniwerek, ja rozumiem, ze ojciec dyrektor Twoim doradca, a mlodziez weszpolska Twoja 'banda', ale na rany boskie... Ty w ogole myslisz, poza sluchaniem tej pseudo-katolickiej zgrai? oddac skladke? wystapic z unii? to bylby najdebilniejszy ruch wykonany przez te 'koalicyje' rzadzaca... skladka wynosi niebotycznie mniej, niz to co otrzymujemy! ze nie wspomne, ze to Twoje weszpolaczki nie mialyby za co pic, gdyby nie 'ta socjalistyczna Europa'(*) - skad myslisz dostaja kase za te debilne sympozja, czy co tam organizowali? chcesz zostac prawnikiem, a nie potrafisz dodac dwoch do dwoch? nie wspominajac o zdolnosci logicznego myslenia... :/ (*) piszemy Europa, a nie jewropa... teraz juz jasne, ze jestes giertychowym maturzysta... Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: Skomuszały Sowiet Jewropy, rzadzony przez 03.08.06, 14:49 dvoryanin napisał: > jewrolewactwo nie będzie Polsce i Polskim władzą dyktował co mają robić ! Właśnie! Sarmaci, chwyćcie za szabelki! Nie rzucim ziemi...! Chłopie, opanuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Żandje szbali wystarczy przywrócic kare śmierci 03.08.06, 14:52 dla zwyrodnialców a Sowiet Jewropy sam nas wyrzuci bo to organziacja broniąca i propagująca dewiacje seksualne ! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Żandje szbali wystarczy przywrócic kare śmier 03.08.06, 14:55 Kościół po wieloletnich wahaniach ustami papieża powiedział, że nie wolno stosować kary śmierci. Prymas Glemp jest jej przeciwny. Nowa wersja Katechizmu Kościoła Katolickiego też jest przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta11 Re: Skomuszały Sowiet Jewropy, rzadzony przez 03.08.06, 14:56 wystarczy posluchac, co mowia o nas (jako o narodzie) nasi koledzy z innych krajow. zacietrzewieni glupi zacofani dumni z tego wszystkiego..... i niestety w skali ogolnej prawda to. a jak dolozymy jeszcze fakt, ze nas wykopsaja w unii za bestialstwo, to juz strach bedzie ich odwiedzac. ile razy mozna mowic "ja na nich nie glosowalam"? "nie znam osobiscie ludzi o takich pogladach"? oni i tak nie wierza.. Odpowiedz Link Zgłoś
rokmalpy kilka burakow z polski chce dyktowac cywilizowanej 03.08.06, 14:51 reszcie europy, co ma robic. to dopiero niezly kawal, usmialem sie po pachy :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qc Ale parszywe miejsce 03.08.06, 14:59 Wydawalo sie ze po raz pierwszy w swojej historii przed nami droga uslana rozami. Nie. Polskie oszolomstwo znow gora. Znow dochodzi dzwiek zgrzytania zebami. Znow polski obled doprowadzi do nieszczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Oj nie rozumiesz tekstu pisanehgo, to eurobolszewi 03.08.06, 14:53 usiłuje nam dyktowac co nam wolno a co nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii ty jesteś wyrocznią...wszystko rozumiesz? 03.08.06, 14:56 zachowujesz sie wlasnie jak bolszewik... zreszta i tak tego glabie nie zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: kilka burakow z polski chce dyktowac cywilizo 03.08.06, 15:00 Po czym poznales ta cywilizacje?Po zgodzie na partie pedofilow??A moze po tolerowaniu narkotykow?Czy wlasnie po trosce o kryminalistow? Odpowiedz Link Zgłoś
rokmalpy Re: kilka burakow z polski chce dyktowac cywilizo 03.08.06, 15:09 i gdzie tu zwiazek z kara smierci? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: kilka burakow z polski chce dyktowac cywilizo 03.08.06, 15:12 Piszesz o cywilizowanej Europie-wiec sie pytam, jak to wszystko do tej twojej niby cywilizowanej Europy pasuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
rokmalpy Re: kilka burakow z polski chce dyktowac cywilizo 03.08.06, 15:30 prywatnie mi to pasuje, ale to bez znaczenia. dyskusja dotyczy kary smierci, ktora jest barbarzynska metoda kary, ze nie wspomne iz zupelnie wbrew wartosciom chrzescijanskim. nie ma doskonalego systemu, ale kara smierci nie jest dla mnie odpowiedzia na mankamenty. poza tym kaczynski reprezentuje (niestety, o zgrozo) juz nietylko siebie, ale panstwo i co kogo obchodza jego opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: kilka burakow z polski chce dyktowac cywilizo 03.08.06, 15:34 No jezeli pasuje ci partia pedofilow to bardzo duzo to mowi o twojej osobowosci.Nie rozumiem tylko dlaczego zwolennicy zabijania nienarodzonych dzieci i usmiercaniania osob starszych, tak sie troszcza o kryminalistow? Odpowiedz Link Zgłoś
rokmalpy Re: kilka burakow z polski chce dyktowac cywilizo 04.08.06, 06:29 nie lubie dyskutantow, ktorzy manipuluja cudza wypowiedzia. jestes zalosny. poszukaj prosze glupich do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza RE godzi w wolność dyskusji !!! 03.08.06, 14:53 Co oni tacy nerwowi?!?!?!?!?!?! To już nawet pomyśleć nie można, ani podyskutować? Od tego się jeszcze świat nie zawala. Oto mamy przykład, jak UE i jej instytucje przymuszają do jednego modelu politpoprawności i ograniczają państwom swobodę dyskusji. Przecież chyba ,można mieć własny pogląd w danej sprawie? Od posiadania poglądu do ustanowienia obowiązującego prawa jest naprawdę długa droga i nie rozumiem czym się tak RE gorączkuje. RE radzę jedno: o.d.p.i.e.r.d.o.l.c.i.e się z łaski swojej od nas i zajmijcie się swoimi sprawami Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: podpisuje się pod tym 03.08.06, 14:54 Kościół po wieloletnich wahaniach ustami papieża powiedział, że nie wolno stosować kary śmierci. Prymas Glemp jest jej przeciwny. Nowa wersja Katechizmu Kościoła Katolickiego też jest przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin I widzisz, kłamiesz. Kościół nie zakazuje kary 03.08.06, 14:56 smierci. Zaleca jej roztropne stosowanie czyli np: nie powiesi się lewaków za to że sa lewakami czyli za głupote :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: I widzisz, kłamiesz. Kościół nie zakazuje kar 03.08.06, 14:58 dziecko! napierw zrob mature (chocby ta Giertycha), potem troche poczytaj, zacznij sie interesowac tym, co sie wokol dzieje i dopiero potem wypowiadaj sie na tematy, o ktorych w tej chwili nie masz zielonego pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: dzienne, prawnicze 03.08.06, 15:15 Wartość dyplomu magistra prawa od dobrych paru lat już staniała. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Acz widzisz może kiedyś, jako poseł będe mógł 03.08.06, 15:25 zaproponowac wprowadzenie kary śmierci w większej ilosci niż 1 przypadek, albo kary chłosty za drobne przestępstwa, poprostu będę miał umiejętności aby anpsiać Kodeks Karny :-) Przestępstwo antypolonizmu też bym surowo karał ... taki Gross to 25 lat w kamieniołomach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Acz widzisz może kiedyś, jako poseł będe mógł 03.08.06, 15:28 Żeby zostać posłem nie trzeba skończyć studiów. Przypadek A. Leppera tego dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Lepper to Mąż stanu :-) ... jednak wole mieć 03.08.06, 15:29 studia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_lom Re: Acz widzisz może kiedyś, jako poseł będe mógł 03.08.06, 15:30 Jestes warjatem!!!!! Naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin W Singapurze, jest kara chłosty za drobne 03.08.06, 15:35 przestępstwa, typu plucie na ulicy :-) ... i przestępczośc jest tam jendą z najniższych na świecie, a jaki to bogaty kraj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Ja już sie na studia dostałem :-) 03.08.06, 15:08 To zycze tobie, abys nie trafil na zajecia ze mna Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii chyba na korespondencyjne na Białorusi 03.08.06, 15:08 reprezentujesz właśnie ten poziom chłopcze Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin W Polsce, a co do Białorusi poziom jest napewno 03.08.06, 15:09 wyższy niż w Polsce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_lom Re: W Polsce, a co do Białorusi poziom jest napew 03.08.06, 15:12 Dla czego tak myslisz????? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Bo tam mało kto na studia idzie, tam jak ktoś 03.08.06, 15:13 skończy LO i ma mature to jest już człowiek wykształcony, a drugie tam nie ma lewacko - liberalnych trendów w oświacie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: podpisuje się pod tym 03.08.06, 15:05 Wez Stary i Nowy Testament. Sa sprzeczne ze soba, podobnie jak stanowisko kosciola na przestrzeni lat. Nie powolywalbym sie na ten argument. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin To bolszewia na tym forum wyjątkowo się Kościołem 03.08.06, 15:06 zasłania w obronie zwyrodnialców :-) Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Socjalisci nienawidza prawy - ona ich kompromituje 03.08.06, 14:58 Dlatego domagaja sie cenzury - zawsze i wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: A chętni na kata są ? 03.08.06, 15:03 Dokładnie. Niech zwolennicy śmierci w majestacie prawa od razu piszą: "Jestem mordercą, jestem za, gdyby mi kazano wykonam ją osobiście" Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: A chętni na kata są ? 03.08.06, 15:04 tych na pewno nie brakuje: Kat No 1 Wierzejski, No 2 Giertych, No 3 Ziobro, No 4 Macierewicz, itd, itp Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Chętnie bym takie zbira posłał do piekła za 03.08.06, 15:10 pomoca trucizny, ale myśle rodzina ofiary sam by chciała pdoac trucizne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 15:00 Gdyby tak jeszcze zechciała wezwać, do zajęcia się gospodarką! Autor: Zdegustowany tym co się dizeje Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Wolnosc Tomku w swoim domku 03.08.06, 15:04 tzw.Unia, nie bierze pod uwage, ze Polska to troszeczke inny krag kulturowy jak zachodnie kraje. Coraz czesciej slyszymy o morderstwach pedofilow na zachodzie, znikaja dieci, prawie codziennie, policja jest bezsilna, co gorzej, pedofile sa traktowani jako chorzy, maja opiekunow, maja cale tabuny adwokatow, ktorzy umozliwiaja bandytom wywiniecie sie od kary i dalsze urawianie swojego bandyckiego procederu. W Belgii zaklada sie partie pedofili, przy poparciu Unii. Co ma znaczy ta kampania homoseksulaistow, pedofilow i innych bandzorow, czychajacych na nasze dzieci? Nic tak nie odstrasza zwierzat-bandytow, jak kara smierci, gdy oni ja zadaja dla zaspokojenia swoich wyuzdanych potrzeb, tak i panstwo w imie ochrony egzystencji swoich obywateli, ma jaknajbardziej prawo, eliminowac to bydla ze spolecznstwa. My wiemy jak chronic nasze dzieci i Polacy sa w 89% za ponownym wprowadzenie najwyzszej kary dla zwierzat. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Wolnosc Tomku w swoim domku 03.08.06, 15:06 masz racje; u nas w Berlinie dzieci znikaja co 5 minut, kradna wszedzie co pare sekund, morduja na kazdej ulicy! Poczytaj troche statystyk dotyczacych przestepczosci jak rowniez dane dotyczace "skutecznosci" kary smierci. I dalej: nikt nie blagal Polski, aby wstapila do UE. Unia jest cacy, jezeli daje forse, lecz beeee jesli czegos wymaga? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Nieszczęsny Sowiet Jewropy to nie to samo co 03.08.06, 15:08 Jewropejski Sojuz, wiem obie instytucje sa antyludzkie i opanowane przez eurobolszewie i moga się mylić. Ja do Kołchozu ani Sowietu nie chciałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Nieszczęsny Sowiet Jewropy to nie to samo co 03.08.06, 15:09 popros o azyl na Bialorusi Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 a w singapurze jest porzadek, chlosta dla bydla 03.08.06, 15:16 i smierc dla zbrodniarzy Odpowiedz Link Zgłoś
mangold a w singapurze jest porzadek, chlosta dla bydła 03.08.06, 15:17 to bys wpierol mógł zarobić niechcaco > Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Mam nadzieje, że i w Polsce rozpocznie się 03.08.06, 15:18 dyskusja nad karą chłosty za drobne przestępstwa, zwykły wandalizm itp. ... to by było skutecznieje niż więzienie ... publiczna chłosta na głownym placu ... Odpowiedz Link Zgłoś
deboras Re: Wole budowac nową lepszą Polske :-) 03.08.06, 15:18 z takimi poglądami i zrozumieniem świata to co najwyżej zbudujesz PRLbis Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin A może Singapur, albo Chiny a może Tajwan nie 03.08.06, 15:20 przyszło ci to do pusytej głowy :-) ? Odpowiedz Link Zgłoś
deboras Re: A może Singapur, albo Chiny a może Tajwan nie 03.08.06, 15:23 aha i jeszcze na kulturze osobistej ci nie zbywa... Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Wolnosc Tomku w swoim domku 03.08.06, 15:09 Ciekaw jestem, czy ksieza pedofile byliby poddawani karze... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Wolnosc Tomku w swoim domku 03.08.06, 15:10 nie; ich ani kara smierci ani lustracja nie dotyczy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili bez wyjatku wszystcy musza podlegac surowej 03.08.06, 15:15 karze, jezeli jest ktos chory, tego trzba chronic i leczyc, pomoc mu w powrocie do normalnego zycia, ale pol-ziwrzeta dzialajace ze ze zwierzeca potrzba, trzeba eliminowac, to samo dotyczy wszystkich zwyrodnialcow bandytow, ktorzy popelnili zbrodnie, w sposob odarzajacy, nie godzacy sie z mianem czlowieczenstwa. Tu srodki rehabilitacj nigdy nie pomoga, a trzymanie w celach w dozywociu, jest obciazeniem dla spoleczenstwa. Polacy sa wyrozumiali, ale anarchia zachodnia stwrza, prawie bezkarnosc tego wszechobecnego bydla, narkomanow, pedofili, roznych mutantow, ktorzy swoja innosc, jeszcze podnosza do statusu uprzywilejowanych, oslabiajac pozycje rodziny w Polsce. Nie dla dewiantow seksulanych, nie dla ludzkich zwiarzat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Zgadzam się, tak myśli 90 % Polaków ! 03.08.06, 15:18 To w końcu zdecyduj się ile tych Polaków popiera KS. Piszesz raz 75, 80,90. Pamiętaj tylko żeby nie napisać 105%. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin 75 % popiera kare śmierci za morderstwo, gwałt, 03.08.06, 15:19 pedofilie itp. zaś 85 - 90 % jest za karanie śmiercią pedofilów - morderców Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: 75 % popiera kare śmierci za morderstwo, gwał 03.08.06, 15:21 To jeszcze podaj skąd bierzesz te dane i nie zapomnij o linku. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Zgadzam się, a obrońcy pedofilów i zwyrodnialców 03.08.06, 15:07 won za Odre, tam można do woli gwałcić i zabijac ... bezkarnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: Zgadzam się, a obrońcy pedofilów i zwyrodnial 03.08.06, 15:12 dvoryanin napisał: > won za Odre, tam można do woli gwałcić i zabijac ... bezkarnie ! To ty powinieneś się tam wybrać, bo w Polsce i Europie kary śmierci nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin W Polsce Bóg da będzie, a wtedy po malutko nie 03.08.06, 15:14 będzie miał kto na parady równości chodzić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Zgadzam się, a obrońcy pedofilów i zwyrodnial 03.08.06, 15:16 bezkarnie - to znaczy, ze wg ciebie jedyna kara jest smierc? gratulacje.. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: dla bestii w ludzkiej skórze TAK ! 03.08.06, 15:19 coz.. KK mowi wyraznie, zeby nie karas KSem, jesli istnieje mozliwosc izolacji przestepcy.. widze jednak, ze Tobie po prostu przyjemnosc sprawia zabijanie.. mszczenie sie.. a, ze moglbys to robic w swietle prawa - znalazbys piekne usprawiedliwienie dla swoich zapedow.. moze ty powinienes sie jakos zdiagnozowac? mowie zupelnie serio.. Odpowiedz Link Zgłoś
topspion Re: Wolnosc Tomku w swoim domku 03.08.06, 15:24 Gdzie problem? Wystapcie z Unii i juz mozecie robic co wam sie podoba! Ale wy chcecie dotacje i robic co sie chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacky czy wykonasz wyrok? 03.08.06, 15:10 Popierający KS niech się zapiszą na listę chętnych do wykonywania wyroków. Zobaczymy jacy z nich kozacy jak przyjdzie założyć stryczek i otworzyć zapadnię, albo ew. podac zastrzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin TAK, bez chwili zastanowie, skrócił bym życie 03.08.06, 15:16 bestii w ludzkiej skórze za pomocą trucizny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: TAK, bez chwili zastanowie, skrócił bym życie 03.08.06, 15:17 dvoryanin napisał: > bestii w ludzkiej skórze za pomocą trucizny :-) i jeszcze ten usmieszek na koniec postu.. zadne z ciebie obronca pokrzywdzonych.. ty po prostu sadysta jestes.. msciwy sadysta.. i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: TAK, bez chwili zastanowie, skrócił bym życie 03.08.06, 15:19 To po prostu weszpolak - to wszystko wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Bydło nie zasługuje na szacunek ani żał po nim, 03.08.06, 15:21 do niego można podchodzić tylko ze wstrętem i nienawiścią ! Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Bydło nie zasługuje na szacunek ani żał po ni 03.08.06, 15:23 dvoryanin napisał: > do niego można podchodzić tylko ze wstrętem i nienawiścią ! noo.. dowody na to dal Chrystus.. zial nienawiscia do wszystkich.. zwlaszcza do tych, ktorzy Go zabili.. ale wiem, co powiesz.. to bylo jego "osobiste" rozgrzeszenie (vide glos JPII w sprawie KS) Na co ci ten katechizm KK? Rozumie, ze nie jestes chrzescijaninem? Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Bydło nie zasługuje na szacunek ani żał po ni 03.08.06, 15:23 Widzisz myślałem ze ty i Junkier to ta sama osoba. Ale ciężko obraziłem Junkta tym ochydnym pomówieniem i muszę go za to publicznie przeprosić. Junkier w porównaniu z tobą to jest ktoś dworynian, ty po prostu jesteś zwykłym gó..arzem. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Bydło nie zasługuje na szacunek ani żał po ni 03.08.06, 15:24 junkier = dvoryanin.. coraz bardziej sie w tym upewniam swoja droga, jakie to zalosne - tworzyc sobie poplecznikow przez klonowanie siebie samego.. ale.. to modne teraz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Bydło nie zasługuje na szacunek ani żał po ni 03.08.06, 15:27 Chyba jednak nie. Junkier wydaje się bardziej oczytany i mimo jawnej niechęci do UE nie bulwersuje się w taki szczeniacki sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii schizofrenia to pikuś przy twoim stanie... 03.08.06, 15:25 ...świadomości. powinieneś być żywym eksponatem dla studentów medycyny na specjalizacji: Psychiatia. Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii lekarz cię okłąmuje-nie jesteś zdrowy psychicznie, 03.08.06, 15:20 albo daje ci zbyt słabe psychotropy Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an dlaczego LPR i kaczory, czyli jedyni prawi katolic 03.08.06, 15:11 pragna kary smierci, a aborcji i eutanazji mowia nie? smierc, to smierc.tacy z nich katolicy jak z kozied dup.y trąbka Odpowiedz Link Zgłoś
roman_lom Re: Bo kara smierci chroni życie niewinnych ! 03.08.06, 15:25 Jak chroni, powiedz mnie miechanizm tego co powiedziales????? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Zapobiega nastepnym zbrodniom popełnionym 03.08.06, 15:31 przez zwyrodnialaca, bo już go nie ma. I odstrasza innych dewiantów Odpowiedz Link Zgłoś
roman_lom Re: Zapobiega nastepnym zbrodniom popełnionym 03.08.06, 15:37 Kara smierci nie moze zastraszyc zbrodniaza, kiedy masz przyklady bedzie ciekawe ich przechytac, wiec ja mam inna informacje w 1997-1998 rr. na Bialorusi byla najwyzsza ilosc spelnionych wyrokow kary smierci, w ten period ilosc ciezkich przestepstw tez wzrosla. Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii Kara śmierci nie odstrasza 03.08.06, 15:44 Dla tego, ze wiekszosc przestepcow zabojstwa i mordy racjonalnie nie planuje (zwlaszcza te na tle seksualnym), nie ma w tych przypadkach zadnego efektu odstraszajacego. Tez u reszty przestepcow nie ma zadnego dowodu na taki efekt. A nawet odwrotnie. W stanach ( w USA) gdzie jest kara smierci wiecej sie morduje niz w tych stanach gdzie jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: szubienica dla mordercow gwalcicieli!! 03.08.06, 15:21 Jzyka polskiego tez sie w Singapurze uczyles? "szubienica dla mordercow gwalcicieli" znaczy ni mniej ni wiecej niz kara smierci dla tych, ktorzy zamordowali gwalcicieli...... Masz na mysli "trzeba zabic kata, ktory wykonal kare smieci na pedofilu"? Nie wiedzialem, ze LPR tak szybko rozszerzyla swoj pomysl o kolejne punkty Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 kat nie jest morderca, tylko wykonawca kary 03.08.06, 15:26 twoja logika jest poprostu oslabiajaco kretynska Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 i wymysle to co wy tak?? ze zwyrodnialcy moga 03.08.06, 15:29 zyc cudowne Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Heider nr.2 03.08.06, 15:13 Teraz Unia powinna wstrzymac wszelkie pieniadze dla Polski by nie karmic raka Europy z nad Wisly. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Niech Kołchoz odda nam nasza składke ! 03.08.06, 15:30 To może my im oddajmy to co wzięliśmy od kilku lat już zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Obawiam się, że Kołchozm jeszcze by nam musiał 03.08.06, 15:33 wyrównać straty poniesione na akcesji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Obawiam się, że Kołchozm jeszcze by nam musia 03.08.06, 15:36 I ty chcesz studiowac prawo????? Oj dziecko; ciezko ci bedzie.... Moze lepiej w kamasze do woja, a nie na uniwersytet? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Jako oficer wychowawczy ? Na prawo juz się 03.08.06, 15:38 dostałem, na dzienne, w Polsce zeby nie było. Ale fakt ... może kiedyś fajnie by było być szefem Korpusu wychowawczego WP :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Jako oficer wychowawczy ? Na prawo juz się 03.08.06, 15:39 To się zdecyduj chcesz być posłem czy politrukiem. A marzenia można mieć, zwłaszcza nieszkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Bardziej posłem, ale szef zarządu wychowaczego 03.08.06, 15:40 będzie z nadania politycznego więc te dwie sprawy się łączą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Obawiam się, że Kołchozm jeszcze by nam musia 03.08.06, 15:38 Ciężko mu nie będzie w końcu Giertch ministrem MEN. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 a to jak bedziemy wyzwalac eurokolchoz od 03.08.06, 15:38 lewackiego scierwa ktore teraz europe zachodnia gnebi w swym plugawym uscisku Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin W sumie racja, można powałczyć o normalność w 03.08.06, 15:42 Kołchozie zwłasza że kare śmierci dla pedofilów morderców popiera większośc obywateli tego sztucznego pasożytniczego tworu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 ta plugawa zaraza ktora dyktuje zwyczaje w europce 03.08.06, 15:45 legalizuje partie pedofilskie, i nic na to normalni ludzie nie moga tam zrobic to jest chore, i mam nadzieje, ze referendum nie odbedzie sie tylko w Polsce, ale takze w calej europie, bo to ludzie w demokracji sa suwerenami, a nie komisarze, i lewaccy politrucy Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Referendum Europejskie pierwsze w historii i w 03.08.06, 15:52 takiej sprawie, jest za, zwłaszcza że jak mówie tamtejsze społeczeństwa gremialnie popierają wprowadzenie kary smierci tylko ich elity opętane lewacką ideologia polit - poprawności NIE. takie referedum mogłoby być wielkim ciosem w Eurobolszewie ! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin papiez to lewak? 03.08.06, 15:52 W bożonarodzeniowym orędziu Urbi et Orbi w 1998 wyraził się: Niech dzięki Bożemu Narodzeniu umocni się na całym świecie poparcie dla stosownych i pilnie potrzebnych działań, które położą kres produkcji zbrojeniowej i handlowi bronią, pozwolą strzec ludzkiego życia, znieść karę śmierci (...). Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 tak, dlatego, ze religia chrzescijanska to pierwsz 03.08.06, 15:55 a ideologia socjalistyczna Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin w tej kwestii, tak acz była to jego osobista opini 03.08.06, 15:59 a nie nauka Kościoła w tej kwestii, a dziwie mnie dlaczego osoba popierająca aborcje, eutanazje czy wiązki dewiantów zasłania się Papieżem Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: w tej kwestii, tak acz była to jego osobista 03.08.06, 16:01 aby ukazac ci twoja niekonsekwencje rozumiem, ze modlitwy papieskie w sprawie zakonczenia dzialan wojennych (jakichkolwiek) to tez jego osobiste zdanie? zalosny jestes Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Referendum Europejskie pierwsze w historii i 03.08.06, 15:52 A ja ciągle czekam na linki do danych którymi tak szemrujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Wykonaj wyrok! 03.08.06, 15:14 Kto za karą śmierci, niech napisze, że wykona wyrok. Zapraszamy do zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Wykonaj wyrok! 03.08.06, 15:16 Mysle, ze gdyby ktos zabil kogos z twojej rodziny, twoja chec zemsty nie domagalaby sie zachety... Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: Wykonaj wyrok! 03.08.06, 15:20 mozart napisała: > Mysle, ze gdyby ktos zabil kogos z twojej rodziny, twoja chec zemsty nie > domagalaby sie zachety... Kto wie, możliwe że tak, nie przeczę. Ale teraz jestem przeciwny, a Ty jesteś za. To jak? Wykonasz wyrok Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Wykonaj wyrok! 03.08.06, 15:24 Przeczysz sobie. Ja przynajmniej tego nie robie, gdyz opowiadam sie za prawem do kary smierci w przypadku wyjatkowo brutalnych zbrodni. Jestem tez za prawem do aborcji i eutanazji. Badzmy konsekwentni, jesli sankcjonujemy smierc w imieniu panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: Wykonaj wyrok! 03.08.06, 15:50 mozart napisała: > Przeczysz sobie. Ja przynajmniej tego nie robie, gdyz opowiadam sie za prawem d > o > kary smierci w przypadku wyjatkowo brutalnych zbrodni. Jestem tez za prawem do > aborcji i eutanazji. Badzmy konsekwentni, jesli sankcjonujemy smierc w imieniu > panstwa. Ciekawe gdzie doszukałeś się sprzeczności? Ale spróbujmy od początku. Zwykle ci, którzy popierają karę śmierci są również przeciwnikami aborcji i eutanazji. Kara śmierci to jak nazwa wskazuje "kara" (powiedzmy, bo też nie do końca - kara zakłada np. wyrzuty sumienia, a martwemu trudno o skruchę), natomiast zabicie nienarodzonego dziecka, podobnie jak chorego człowieka nikogo nie ukarze, nie odstraszy i nie zadośćuczyni. Ale nie o to chodzi. Chciałbym tylko, skoro jesteś zwolennikiem śmierci, abyś nie zasłaniał się gołosłowiem i napisał, że jesteś w stanie osobiście wykonać wyrok. To doda mocy twoim argumentom, tak jak twoim zdaniem kara śmierci doda mocy prawu. Powiedzmy, że będzie to, jak kara główna, twoje główne stwierdzenie. Każdy zwolennik kary śmierci musi przecież podjąć taką decyzję w sercu, prawda? Więc jak będzie? Napisz mi w końcu, dla mojej i twojej świadomości. Wykonasz wyrok? Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Wykonaj wyrok! 03.08.06, 16:15 wysoki-brunet napisał: > Ciekawe gdzie doszukałeś się sprzeczności? Ale spróbujmy od początku. > Zwykle ci, którzy popierają karę śmierci są również przeciwnikami aborcji i > eutanazji. Kara śmierci to jak nazwa wskazuje "kara" (powiedzmy, bo też nie do > końca - kara zakłada np. wyrzuty sumienia, a martwemu trudno o skruchę), > natomiast zabicie nienarodzonego dziecka, podobnie jak chorego człowieka nikogo Sprzecznosc u Ciebie polega na tym, ze nie reczysz za siebie, gdyby Cie to spotkalo. Czyli poki mnie to nie spotka, jestem przeciw, ale (gdyby nie daj Boze) by mi sie przytrafilo, to moze zmienilbym zdanie. No wiec jak to bedzie? Nie naleze do tych, co sa za KS i przeciw aborcji oraz eutanazji, bo ich hasla przecza sobie: "Ochrona zycia od momentu poczecia do naturalnej smierci". Nie wiedzialem, ze KS jest smiercia naturalna :P > > nie ukarze, nie odstraszy i nie zadośćuczyni. > Ale nie o to chodzi. Przedtrzymywanie zabojcow w pierdlu jest rowniez nieekonomiczne, bo taki gosc nie ma mozliwosci dozywotniej pracy na rzecz panstwa (ciezkie roboty), a wrecz przeciwnie, kosztuje podatnika. Nie ma tez dozywocia, bo dozywocie oznacza - reszte zycia spedzasz kolego w kiciu, a nie po 25 latach wychodzisz. > Chciałbym tylko, skoro jesteś zwolennikiem śmierci, abyś nie zasłaniał się > gołosłowiem i napisał, że jesteś w stanie osobiście wykonać wyrok. To doda mocy twoim argumentom, tak jak twoim zdaniem kara śmierci doda mocy prawu. > Powiedzmy, że będzie to, jak kara główna, twoje główne stwierdzenie. Każdy > zwolennik kary śmierci musi przecież podjąć taką decyzję w sercu, prawda? > > Więc jak będzie? Napisz mi w końcu, dla mojej i twojej świadomości. > Wykonasz wyrok? Jestes zwolennikiem prawa do aborcji i eutanazji? Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: Wykonaj wyrok! 03.08.06, 16:35 Po pierwsze - nie jestem za przetrzymywanie ohydnych, bezwzględnych zabójców w więzieniu. Jeśli już, to do końca życia, bez łaski i "dobrego zachowania" (fajnie to brzmi w przypadku mordercy-pedofila). Dla nich najlepsze są ciężkie roboty - platformy wiertnicze, kopalnie, układanie trakcji kolejowych. Prawo w tym kierunku łatwiej zmienić niż wprowadzać burzliwą karę śmierci i myślę, że "ludziom" takie rozwiązanie by się podobało. Po drugie - kara śmierci (na wzór amerykański) jest także kosztowna, bo wciąż mają miejsce apelacje, dużo kosztowniejsze niż siedzenie w więzieniu. Dokładnych kosztów nie przytoczę, ale na zdrowy rozsądek możemy uznać, że są one porównywalne. Dlatego - mordercy do roboty! Na zawsze! Niech choć w najmniejszym stopniu spłacą dług. Po trzecie - jestem zwolennikiem eutanazji, w kwestii aborcji wacham się, ale raczej jestem za. Wychodzę z założenia, że jeśli koboieta będzie chciała dokonać aborcji, to zrobi to bez względu na obowiązujące prawo. Z tym, że jeśli nielegalnie, to ma większe szanse trafić w ręce jakiegoś rzeźnika, który uczyni z niej kalekę. I po czwarte - ponawiam pytanie - czy byłbyś w stanie, z własnej nieprzymuszonej woli wykonać wyrok? Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Wykonaj wyrok! 03.08.06, 17:01 wysoki-brunet napisał: > Po pierwsze - nie jestem za przetrzymywanie ohydnych, bezwzględnych zabójców w > więzieniu. Jeśli już, to do końca życia, bez łaski i "dobrego zachowania" > (fajnie to brzmi w przypadku mordercy-pedofila). Zejdz chlopie na Ziemie (masz taki program w PL?). Czy ktos sie odwazy na wprowadzenie ciezkich robot w PL, choc nie ma komu autostrad budowac? Pewnie, ze nie, bo UE sie obrazi, ze nie przestrzegamy praw czlowieka, zmuszajac ich do pracy. Rzecz rowniez nie przejdzie, gdyz podatnicy musieliby placic na dodatkowe ubezpieczenie dla bandziorow. Poza tym, nie ma nic za darmo, bo za prace nalezy sie placa. Czyli tak zle i tak niedobrze. >Dla nich najlepsze są ciężkie > roboty - platformy wiertnicze, kopalnie, układanie trakcji kolejowych. Prawo w > tym kierunku łatwiej zmienić niż wprowadzać burzliwą karę śmierci i myślę, > że "ludziom" takie rozwiązanie by się podobało. Ile lat potrwa, zanim taki system wejdzie w zycie:10, 20, 30? > Po drugie - kara śmierci (na wzór amerykański) jest także kosztowna, bo wciąż > mają miejsce apelacje, dużo kosztowniejsze niż siedzenie w więzieniu. Gdzies slyszalem ten teskt. Poki, co koszty sadowe w PL nie przekraczaja w tych w USA :P > Dokładnych kosztów nie przytoczę, ale na zdrowy rozsądek możemy uznać, że są > one porównywalne. Co to za oksymoron? Jesli sie na cos powolujesz, to podaj zrodla, wtedy mozna bedzie zweryfikowac, czy odpowiada to polskiej rzeczywistosci. Dlatego - mordercy do roboty! Na zawsze! Niech choć w > najmniejszym stopniu spłacą dług. Nie jest to realne - argumentowalem za tym wczesniej. > Po trzecie - jestem zwolennikiem eutanazji, w kwestii aborcji wacham się, ale > raczej jestem za. Jak to sie ma do niezabijania ludzi? Bo dokonujac eutanazji na kims, zabijasz go, mimo, ze ten ktos sobie moze tego zyczyc. Jednakze jestes przeciwko KS, mimo, ze ta osoba juz komus zycie odebrala, a polskich realiach moze zrobic to ponownie, kiedy wyjdzie z kicia. >Wychodzę z założenia, że jeśli koboieta będzie chciała > dokonać aborcji, to zrobi to bez względu na obowiązujące prawo. Z tym, że >jeśli nielegalnie, to ma większe szanse trafić w ręce jakiegoś rzeźnika, który >uczyni z niej kalekę. Istotnie, dlatego jestem za pelnym prawem kobiety do aborcji. W koncu ludzie maja po to wolna wole, aby niesc brzemie podejmowanych decyzji. > I po czwarte - ponawiam pytanie - czy byłbyś w stanie, z własnej > nieprzymuszonej woli wykonać wyrok? Zalozmy, ze jestes lekarzem/ginekologiem. Czy bylbys w stanie dokonac eutanazji/aborcji? Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: Wykonaj wyrok! 03.08.06, 23:47 1. Zgadzam się - nie jest łatwo wprowadzić ciężkich robót, w ogóle mogłoby się to nie udać. Ale to kwestia poboczna i praktyczna, a my chyba rozmawiamy o idei. Nie sądzę, żeby trzymanie w więzieniach tych morderców, którzy mogliby być skazani na śmierć naraziło by społeczeństwo na znaczne koszty - nie byłoby ich wielu, nigdy nie było. A ostatecznie, skoro w Niemczech udało się wprowadzić podatek na kościół (płacą tylko wierzący), to sądzę że autentyczni przeciwnicy kary śmierci rozparcelowali by ten koszt między sobą (trochę romantycznie podszedłem do sprawy, ale co tam - i tak nie w tym rzecz). 2. 10, 20, 30 lat - w moim mniemaniu warto czekać 3. Jasne, że koszta w USA są wyższe od potencjalnych kosztów u nas. I to żaden oksymoron - ani ty ani ja nie znamy się na tym na tyle, żeby podawać sumy. To że o kosztów nie podaję to nie znaczy, że się w dyskusji podkładam! Wiem, że istnieją i że są spore. Ale znów chyba nie o to nam chodzi, zresztą odpowiadałem na twoje argumenty. Chodzi o idee. 4. No dobra - to teraz o aborcji i eutanazji. Moje przekonania są takie: o aborcji już pisałem - ideowo się wacham. Dlaczego - to już pisałem. Z pełną odpowiedzialnością nie powiem ci, że jestem za. Eutanazja - jestem za. To nie odwet, chore poczucie sprawiedliwości albo nienawiść ani negatywne uczucia kierują rodziną, kiedy decyduje się na eutanazję bliskiego na jego życzenie. To zabójstwo, tak czy inaczej, ale ja nie przytaczam dekalogu - mówię jak uważam. 5. Ty pierwszy odpowiedz, tego wymaga, powiedzmy ładnie, konstrukcja dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: jakby musiał, to tak 03.08.06, 15:58 Ale to nie tak mój drogi! Ty nic nie musisz, ty CHCESZ. Ja zabiłbym, gdybym musiał, w samoobronie. Ty, jeśli rzeczywiście jesteś zwolennikiem śmierci, zabiłbyś nie z przymusu, ale z przekonania, z wyboru. Słowem - marnujesz nasz czas, jesteś gołosłowny. Weź się w garść i napisz, że zrobisz to sam z wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: zrobiłbym, gdybym wybrał taki zawód ... 03.08.06, 16:25 Widzę, że ciągle kluczysz. To nie jest kwestia zawodowa, ale światopoglądowa - zawód kata nie wymaga podejmowania wyboru. Mówisz że "zrobiłbyś, gdybyś wybrał taki zawód" czyli właściwie musiałbyś to zrobić, bo to twój obowiązek, za to ci płacą, kwestie etyczne odkładasz na bok. Słowem - wybór nie należy do ciebie. Rzecz polega na czym innym. Jeśli wiesz co mówisz (a zakładam, że tak), jeśli jesteś zwolennikiem kary śmierci, to musisz w sercu być przekonanym do tego, że bez namowy i odgórnych zaleceń zgadzasz się być wykonawcą wyroku. Analogiczna postawa: jestem zwolennikiem wyższych mandatów i poniosę wyższy koszt, jeśli sam będę musiał zapłacić. Napisz, że mógłbyś z własnej nieprzymuszonej woli wykonać wyrok. Napisz, bo właśnie o to chodzi - reszta to bicie piany i pustosłowie. Tak czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: zrobiłbym, gdybym wybrał taki zawód ... 03.08.06, 17:02 Uważaj... Za wyciąganie z ludzi prawdy o nich podano Sokratesowi cykutę... Pozdrawiam i "respect"... Odpowiedz Link Zgłoś
qc W Polsce jest teraz fajnie 03.08.06, 15:17 Wszystko wypada. Zadnych norm lub zahamowan. Pomyslec, ze zanim przyszla "odnowa moralna" nie wypadalo pierdziec, dlubac w nosie, lgac, krasc czy szczac na dywan. Teraz: Niech zyje wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
leda7 RE popira aborcję eutanazję zboczenia i lewactwo!! 03.08.06, 15:22 Degrengolada moralna Unii jest faktem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Bo to są "wartości" eurobolszewi ! Ale nie są to 03.08.06, 15:32 "wartości" wyznawane przez Polaków ! Odpowiedz Link Zgłoś
nuta11 Re: Bo to są "wartości" eurobolszewi ! Ale nie są 03.08.06, 15:43 dziecko, a od kiedy ty sie za wszystkich polakow tutaj wypowiadasz??? moje wartosci ewidentnie niewiele maja wspolnego z twoimi i z pewnoscia mnie to nie martwi.. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: RE popira aborcję eutanazję zboczenia i lewac 03.08.06, 15:38 Moze warto zatem wystapic z Unii? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Warto, wstąpienie do tego tworu ZSRR - bis było 03.08.06, 15:39 wielkim błędem ! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Warto, wstąpienie do tego tworu ZSRR - bis by 03.08.06, 15:40 zwolaj wiec referendum, moze uda sie Polsce wystapic z UE. Odetchnalbym z ulga... Odpowiedz Link Zgłoś
siedzeipisze Rada Europy - ODPIER**** SIĘ 03.08.06, 15:24 Ps nie mam zdania na temat stosować czy nie karę śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotek84 hipokryzja rulez 03.08.06, 15:29 szkoda słów. Pan, który pochodzi z kraju, w którym możliwe jest legalne zabójstowo bezbronnych osób, będzie zabraniał Polsce kary śmierci. Trzeba mieć tupet. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin bo to typowy eurobolszewik, mordowanie dzieci, 03.08.06, 15:34 starców - tak, promowanie dewiacji - tak, ale karanie dewiantów - morderców - o to już NIE ... Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin bo to typowy eurobolszewik, mordowanie dzieci, 03.08.06, 15:34 starców - tak, promowanie dewiacji - tak, ale karanie dewiantów - morderców - o to już NIE ... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin JP2 a kara smierci 03.08.06, 15:52 W bożonarodzeniowym orędziu Urbi et Orbi w 1998 JP2 wyraził się: Niech dzięki Bożemu Narodzeniu umocni się na całym świecie poparcie dla stosownych i pilnie potrzebnych działań, które położą kres produkcji zbrojeniowej i handlowi bronią, pozwolą strzec ludzkiego życia, znieść karę śmierci (...). Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: hipokryzja rulez 03.08.06, 16:06 stokrotek84 napisał: > szkoda słów. Pan, który pochodzi z kraju, w którym możliwe jest legalne zabójst > owo bezbronnych osób, będzie zabraniał Polsce kary śmierci. Trzeba mieć tupet. Tak hipokryzja rules ! Pan ktory szermuje haslami prawa i sprawiedliwosci i odnowy moralnej wchodzi w koalicje rzadowa z kryminalista z wyrokami i mianuje go wicepremierem, mianuje na ministra edukacji, faszyzujacego idiote...no i ta kara smierci...czyz nie jest ironia ze upominaja sie o nia ci co bardzo glosno upominaja sie o wartosci chrzescijanskie ! Ironia ? Hipokryzja ? Cynizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
myweb jestem Zwolennikiem kary smierci ale... 03.08.06, 15:37 w obecnej sytuacji bedac czescia Europy nie mozemy wyskakiwac z takimi kwiatkami... Nalezy to wkoncu zrozimiec panie KACZOR i spolka... cwiercinteligentow Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: jestem Zwolennikiem kary smierci ale... 03.08.06, 15:39 To nie tylko Kaczor, ale i Romus. Fajnie, ze facet piluje galaz, na ktorej jego ojciec siedzi Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: jestem Zwolennikiem kary smierci ale... 03.08.06, 15:42 pawel_berlin napisał: > To nie tylko Kaczor, ale i Romus. Fajnie, ze facet piluje galaz, na ktorej jego > > ojciec siedzi to czystej masci debile... i ich decyzje zaczynaja byc niebezpieczne... skoro ten karzel pieprzyl... ze zblizyc sie chce z Europa... to chyba nie w ten sposob... chyba ze Europa dla niego to rowniez BIALORUS w obecnej formie... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: jestem Zwolennikiem kary smierci ale... 03.08.06, 15:45 Jak najbardziej! Jesli jego wspolpracownicy jeszcze w ubieglym roku wychwalali "demokracje bialoruska" to wiadomo, w ktora strone ustawiony jest ich polityczny kompas. Nie jestem psychologiem i nigdy nie zrozumiem, jak ciemne musi byc spoleczenstwo, aby takim ludziom powierzyc swoje glosy wyborcze i przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: jestem Zwolennikiem kary smierci ale... 03.08.06, 15:52 pawel_berlin napisał: > Jak najbardziej! > Jesli jego wspolpracownicy jeszcze w ubieglym roku wychwalali "demokracje > bialoruska" to wiadomo, w ktora strone ustawiony jest ich polityczny kompas. > Nie jestem psychologiem i nigdy nie zrozumiem, jak ciemne musi byc > spoleczenstwo, aby takim ludziom powierzyc swoje glosy wyborcze i przyszlosc. tja... Lepper juz jezdzil do tego palanta Lukaszenki... i nie widzial zadnych przekretow wyborczych.... Wczoraj jakis kolejny debil jego pokroju (rolnik) pojechal tam mowic jak to w Polsce jest zle... bo nie ma wszystkiego za darmo dla rolnika... ZA MALO DAJA... tfu... moze dostanie azyl ta swinia... o czym tu mowic... tu nalezy plakac... Jestesmy juz skansenem na politycznej mapie Europy... inni patrza sie na nas i smieja pod nosem... te moherowe babcie, radio MaRyja i duplikat kaczek w rzadzie robi swoje... polityka ZAGRANICZNA lezy jak dluga... nikt sie z nami juz nie liczy... nie maja z kim rozmawiac... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA wy gnoje na Wiejskiej... jeszcze wprowadzacie mi cenzure (zabieranie akredytacji niepoprawnym stacjom TV)... czego jeszcze chcecie... rozbijacze ukladow.... w zamian tworzycie takie kliki, o ktorym najstarszym goralom sie nie snilo... Blizej wam do KOMUNISTOW niz obecnej lewicy... popieprzeni socjalisci... nic nie naprawiacie tylkoi jeszcze bardziej zadluzacie ten kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin prof. Giertych bez łaski Kołchozu jako człowiek 03.08.06, 15:43 wykształcony prof. dendrologii, naukowiec z PAN by się utrzymał, zresztą pewnie by posłował jak w l. 2001 - 04 do ojczystego Sejmu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii albo byłby w kolejnej Radzie Konsultacyjnej... 03.08.06, 15:47 ...jak za czasów stanu wojennego, gdy legitymizował rządy WRON`y i Jaruzwelskiego Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: prof. Giertych bez łaski Kołchozu jako człowi 03.08.06, 15:47 po pierwsze: -pan Giertych to faszyzujacy politykier po drugie: -skoro kieruje sie moralnoscia, to dlaczego zasiada w strukturach znienawidzonej UE i OD KOGO odebral tytul profesorski...? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: prof. Giertych bez łaski Kołchozu jako człowi 03.08.06, 15:48 a co takiego zlego jest w faszyzmie?? jako ustroju politycznym?? Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: prof. Giertych bez łaski Kołchozu jako człowi 03.08.06, 15:50 Poza tym że jest równie skompromitowanym jak komunizmem reżimem totalitarnym, który wymordował calkiem wiele ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 mylisz z nazizmem, tak samo, jak frankizm mylony 03.08.06, 15:53 jest z faszyzmem, jeden woreczke do ktorego wrzuca sie wszystko co lewicy niewygodne zreszta ja nie jestem za faszyzmem, odpowiada mi bardziej demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: mylisz z nazizmem, tak samo, jak frankizm myl 03.08.06, 15:55 Faszyzm też był odmianą socjalizmu, dokładnie się zdaje anarchosyndykalizmu. Zresztą jak jesteś za demokracją to dlatego piszesz takie posty - no chyba że lubisz prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 oczywiscie, bo faszymz i nazizm to byly ideologie 03.08.06, 15:58 lewicowe, dzis lewactwo wiele robi by utoazsamiac je z prawica, co jest klamstwem jakie posty?? zapytalem sie co zlego jest w faszyzmie, i spodziewalem sie odpowiedzi niestety pawelek, procz pustych frazesow w obronie mordercow gwalcicieli, nie ma nic do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: oczywiscie, bo faszymz i nazizm to byly ideol 03.08.06, 16:00 Jakoś tak się przyjęło ża faszyzm i nazizm to prawica. Ciekawe dlaczego. A Franco nie znosił zarówno komunistów jak i faszystów/nazistów. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin uwaga wymozdzenie 03.08.06, 15:51 Nie bede z toba na ten temat dyskutowal. Nie rozmawiac z osobami o tego typu pogladach. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: brak argumentow kolego :) i ignorancja to two 03.08.06, 15:54 nie; po prostu brzydza mnie ludzie o takich pogladach. Szkoda mi czasu na nich Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 o jakich pogladach?? jam demokrata, uwazam, 03.08.06, 15:56 dlatego ze zdanie wiekszosci jest wazniejsze, niz "oswieconych" i "postepowych" szalencow Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: o jakich pogladach?? jam demokrata, uwazam, 03.08.06, 16:00 demokracja to: "wladza wiekszosci przy poszanowaniu praw mniejszosci" nawiasem mowiac, od kiedy to wiekszosc spoleczenstwa polskiego ma poglady faszystowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 co to za pierdoly z tym szanowaniem mniejszosci 03.08.06, 16:12 to jest klamstwo lewakow demokracja to sa rzady wiekszosci, po to jest glosowaie, i debata, by sie przekonywac do danej sprawy, a potem jest wlasnie glosowanie, i przegrani, czyli mniejszosc ma obowiazek akceptacji tegoz wyniku a nie, ze mniejszosc bedzie dyktowac jak ma byc, a teraz tak mamy ale to sie skonczy, referendum w sprawie kary smierci, wybije pierwsza wyrwe w lewackiej zaslonie Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: co to za pierdoly z tym szanowaniem mniejszos 03.08.06, 16:29 a druga czesc mojego pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin i w ten sposób niezgodne z wartościami UE :-) 03.08.06, 16:02 ale dla normalnych ludzi są godne podziwu i naśladowania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: i w ten sposób niezgodne z wartościami UE :-) 03.08.06, 16:14 dla takich osob jak JP2? Wiesz przeciez co on na temat kary smierci mowil... Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Akurat normalny endek, o zdrowych konserwatywnych 03.08.06, 15:54 poglądach. Co do Kołchozu, tak już los chciał, że przyszło wlaczyć o Polske tam ... tak smao jak na początku XX w. endecy walczyli o Polske w ruskiej Dumie i niemieckim parlamencie, tak teraz w PE Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii endek popierający stan wojenny i Jaruzelskiego 03.08.06, 15:56 nie skończysz tego prawa...niestety Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Popierał bo było to zgodne z interesem narodowym w 03.08.06, 16:00 owym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Akurat normalny endek, o zdrowych konserwatyw 03.08.06, 15:57 Endecy zawsze mieli słabość do panslawizmu i tym podobnych bredni. Jedyne co ich różniło z Rosjanami to kto miał być szefem. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: akurat nie, primus inter pares mieli być Rosj 03.08.06, 16:07 W takim razie endecy są zdrajcami bo chcieli nas sprzedać Rosjanom. Akurat odzwierciedla to życie prof. Giertycha i jego dziwnych członkostw. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: jestem Zwolennikiem kary smierci ale... 03.08.06, 15:52 cwiercinteligentni sa raczej ci, ktorzy ciagle namawiaja do "bycia cicho" i nie odzywania sie, bo "co Unia powie"; konczy to sie zawsze tak samo: a to podpisaniem kontraktu miedzy Niemcami a Rosja z ominieciem Polski (Kwach i Belka tez dlugo "byli cicho"), a to wyszydzeniem w Moskwie Kwacha przez Putina (w obecnosci wszystkich "wielkich" UE, ktorzy nic nie powiedzieli), a to przyznaniem Polsce w UE tak niskich kwot produkcyjnych na mleko i inne produkty rolne, ze szef niemieckiego zwiazku rolnikow Sonnenleiter sam sie ostatnio w SZ dziwil, jak polscy negocjatorzy mogli byc az tak slepi i naiwni; itd., itp; z tymi, ktorzy siedza cicho, nikt sie nie liczyl, nie liczy, i liczyc nie bedzie myweb napisał: > w obecnej sytuacji bedac czescia Europy nie mozemy wyskakiwac z takimi kwiatkam > i... > Nalezy to wkoncu zrozimiec panie KACZOR i spolka... cwiercinteligentow Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: jestem Zwolennikiem kary smierci ale... 03.08.06, 15:56 silesius.monachijski0 napisał: > ..... wiem wiem... wam przydupasy Rydzyka... zawsze bedzie zle... bo za malo DAJA... W obecnej sytuacji politycznej w Europie sami (czytaj: bez UE) bylibysmy jak druga Bialorus... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: jestem Zwolennikiem kary smierci ale... 03.08.06, 16:01 dzieki "dalekowzrocznej" polityce salonowyxh "eylt" z SLD i UW (obencie PO) pod patronatem Michnika Polska stala sie protektoratem Niemiec i Francji; nie dziwi mnie wiec, ze Kaczynski probuje zwrocic uwage na fakt, ze Polska - przynajmniej formalnie - jest jeszcze niepodleglym panstwem, i ma prawo do wlasngeo zdania myweb napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > ..... > > wiem wiem... wam przydupasy Rydzyka... zawsze bedzie zle... bo za malo DAJA... > W > obecnej sytuacji politycznej w Europie sami (czytaj: bez UE) bylibysmy jak drug > a > Bialorus... Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus mam nadzieję 03.08.06, 15:44 że wszyscy zwolennicy kary smierci zostaną na nią skazani z powodu sądowej pomyłki... skoro tak jej pragną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prosiak25 Re: mam nadzieję 03.08.06, 16:00 ze wszystkim przeciwnikom kary smierci wlamie sie do domu pedofil morderca ktory zgwalci i zabije ich dzieci a potem dostanie dozywocie w w pojedynczej celi z tv i darmowym zarciem do konca zycia bedzie sie mogl opieprzac a placic za to beda musialy miedzy innymi ofiary Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Specjalnie dla "humanitarystow" na forum 03.08.06, 16:36 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3524921.html prosiak25 napisał: > ze wszystkim przeciwnikom kary smierci wlamie sie do domu pedofil morderca ktor > y > zgwalci i zabije ich dzieci a potem dostanie dozywocie w w pojedynczej celi z t > v > i darmowym zarciem do konca zycia bedzie sie mogl opieprzac a placic za to beda > musialy miedzy innymi ofiary Odpowiedz Link Zgłoś
rafnal Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 15:51 A gdzie te wartości chrześciańskie? Hm Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 15:53 W bożonarodzeniowym orędziu Urbi et Orbi w 1998 JP2 wyraził się: Niech dzięki Bożemu Narodzeniu umocni się na całym świecie poparcie dla stosownych i pilnie potrzebnych działań, które położą kres produkcji zbrojeniowej i handlowi bronią, pozwolą strzec ludzkiego życia, znieść karę śmierci (...). Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Prosze znany obrońca dewiantów i propagator 03.08.06, 16:04 cywlizacji śmierci, powołuje się na Ojca Świętego Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Prosze znany obrońca dewiantów i propagator 03.08.06, 16:10 Dla mnie jest to jedynie papiez, polityk, czlowiek ktory mial duzy wplyw na losy wspolczesnej europy. Nie musze byc wierzacym, aby sie na jego slowa powolywac. ja po prostu wiecej czytam i slucham, niz wiekszosc pseudokatolickich zwolennikow kary smierci Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Prosze znany obrońca dewiantów i propagator 03.08.06, 16:11 Poza tym jak widze, slowa JP2 stoja w sprzecznosci z twoimi pogladami. Co zrobi teraz twoje sumienie, jazeli takowe posiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: RE wzywa prezydenta do rezygnacji z kary śmie 03.08.06, 15:55 O ile RE wzywa do rezygnacji z kary smierci, to naszym wrecz obowiazkiem jest ja wprowadzic ponownie. Kara smierci przywrocona zostala w USA i nikt jakos z tego powodu nie odsadza Ameryki od czci i wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy no chyba w USA nigdy nie zniesiono 03.08.06, 16:09 przerwe sobie tylko zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin KS jest spójna i zgodna z wartościami katolickimi 03.08.06, 15:57 -chrześcijańskimi, KS bowiem chroni ludzkie życie Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: KS jest spójna i zgodna z wartościami katolic 03.08.06, 16:02 dvoryanin napisał: > -chrześcijańskimi, KS bowiem chroni ludzkie życie DEKALOG: - nie zabijaj! rozumiem ze zabijanie jest zgodne z religia katolicka Odpowiedz Link Zgłoś
filippiarz Re: KS jest spójna i zgodna z wartościami katolic 03.08.06, 23:45 www.katechizm.opoka.org.pl/rkkkIII-2-2.htm Katechizm Kościoła Katolickiego - Wersja z 1992 roku wraz z najnowszymi poprawkami z roku 1998. "2267 Kiedy tożsamość i odpowiedzialność winowajcy są w pełni udowodnione, tradycyjne nauczanie Kościoła nie wyklucza zastosowania kary śmierci, jeśli jest ona jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia przed niesprawiedliwym napastnikiem. [...]" Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: KS jest spójna i zgodna z wartościami katolic 03.08.06, 16:02 czy ty potrafisz czytac to, co wyzej na temat KK i kary smierci napisalem? Czy po prostu ignorujesz niewygodne fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii z tym, że jeśli takie głąby jak ty studiują prawo. 03.08.06, 16:02 ...i cudem je skończą, to nie da się uniknąć wielu pomyłek sądowych... a jak sie już skaże i straci kogos niewinnego...? co dalej...? Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii z tym że jeśli takie głąby jak ty studiują prawo. 03.08.06, 16:03 i cudem je skończą, to nie da się uniknąć wielu pomyłek sądowych... a jak sie już skaże i straci kogos niewinnego...? co dalej...? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: KS jest spójna i zgodna z wartościami katolic 03.08.06, 16:05 bożonarodzeniowym orędziu Urbi et Orbi w 1998 wyraził się: Niech dzięki Bożemu Narodzeniu umocni się na całym świecie poparcie dla stosownych i pilnie potrzebnych działań, które położą kres produkcji zbrojeniowej i handlowi bronią, pozwolą strzec ludzkiego życia, znieść karę śmierci (...). Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii będzie dużo pomyłek sądowych gdy tacy jak ty 03.08.06, 16:06 cudem skończą prawo. będa skazani...straceni, i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii będzie dużo pomyłek sądowych gdy tacy jak ty 03.08.06, 16:07 cudem skończą prawo... będa skazani...straceni, i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Pokrętna logika prawicowego menela 03.08.06, 22:28 nienawiść nie przystoi katolikowi. Ci którzy chca kary śmierci tylko udają katolików jak 95% społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
hektor01 Brak kompetencji naszej władzy poraża mnie. 03.08.06, 15:52 "Jest rzeczą oczywistą", że nasz Prezydent chlapnął o zniesieniu kary smierci nawet nie wiedzac jakie sa uwarunkowania prawne. Najgorsze, że nie ma nawet tyle odwagi cywilnej, zeby sie z tego wycofać. Jestem załamany. Wszystkie pomysły, decyzje to ciągła gra pod publiczkę. Kompletny brak pomysłu na rządzenie. Ciagłe rozdawnictwo, schlebianie najnizszym ludzkim instynktom. Powrót do kary smierci, zaostrzenie ustawy o aborcji, lustracja majątkowa. Tylko zawisć i nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: Brak kompetencji naszej władzy poraża mnie. 03.08.06, 16:04 Niestety masz rację. Zawiść i nienawiść, zawiść i nienawiść, zawiść i nienawiść.............. hektor01 napisał: > "Jest rzeczą oczywistą", że nasz Prezydent chlapnął o zniesieniu kary smierci > nawet nie wiedzac jakie sa uwarunkowania prawne. Najgorsze, że nie ma nawet > tyle odwagi cywilnej, zeby sie z tego wycofać. Jestem załamany. Wszystkie > pomysły, decyzje to ciągła gra pod publiczkę. Kompletny brak pomysłu na > rządzenie. Ciagłe rozdawnictwo, schlebianie najnizszym ludzkim instynktom. > Powrót do kary smierci, zaostrzenie ustawy o aborcji, lustracja majątkowa. > Tylko zawisć i nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Wyrok! 03.08.06, 15:54 Biadolenie starych bab! Wyłącznie gołosłowie! Przestańcie gadać po próżnicy - kto jest zwolennikiem kary śmierci niech ograniczy się do stwierdzenia, że jest w stanie osobiście wykonać wyrok. A kto tego nie stwierdzi niech przestanie uważać się za jej zwolennika. I koniec pieśni! Czekamy............................................. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin JP2 a kara smierci 03.08.06, 15:57 Dlaczego wszyscy ci, ktorzy niedawno powolywali sie na slowa papieza nagle zdaja sie zapominac, co on na temat kary smierci sadzil??? W bożonarodzeniowym orędziu Urbi et Orbi w 1998 wyraził się: Niech dzięki Bożemu Narodzeniu umocni się na całym świecie poparcie dla stosownych i pilnie potrzebnych działań, które położą kres produkcji zbrojeniowej i handlowi bronią, pozwolą strzec ludzkiego życia, znieść karę śmierci (...). Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: JP2 a kara smierci 03.08.06, 16:00 bo teraz te wszystkie pseudo katolickie swinie ukierunkowane sa PRO Radio MAryja... wiec nei ma sie co dziwic... nawet kaczki sie tam spowiadaja... oni wszyscy sa katolikami... tylko takimi... ciut inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Namawiam zwolenników kary śm do obejrzenia filmu 03.08.06, 15:58 pt."Zycie za życie", niech zobaczą jak bardzo można sie czasem pomylić. Poza tym czy przestępca zastanawia się w chwili popelnienia zbrodni co grozi mu za to? Gdyby tak było nie byłoby zabójcow na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Namawiam zwolenników kary śm do obejrzenia fi 03.08.06, 16:15 Dzień przeciw karze śmierci 30 listopada Przeczytałem we włoskiej prasie, że 30 listopada Wspólnota Św. Idziego organizuje w 328 miastach (w tym 30 stolicach) dzień przeciwko karze śmierci. Ks. Adam Boniecki /2005-12-04 Przy okazji przytoczono niektóre dane: karę śmierci zniesiono w 115 krajach, istnieje w 57. W 2004 r. stracono przynajmniej 5523 osoby. Rekord należy do Chin (według oficjalnych danych - 5 tys. egzekucji, ale niektórzy sądzą, że liczbę należy podwoić), potem idą: Iran (197), Wietnam (82), Korea Północna (70), Stany Zjednoczone (59), Uzbekistan (50), Arabia Saudyjska (38) i Pakistan (29). 59 wyroków wykonanych w USA w najmniejszym stopniu nie przyczyniło się do poprawy bezpieczeństwa publicznego: przekonanie, że stosowanie kary głównej zmienia sytuację, jest przekonaniem prymitywnym, bez naukowego czy statystycznego potwierdzenia. Zaskakujące, że często występuje ono w krajach, które wyszły z systemów totalitarnych, np. październikowe badanie opinii publicznej w Czechach pokazało, że za przywróceniem kary śmierci opowiada się aż 57 proc. ludności. Niewątpliwie oddolny nacisk może wpłynąć na samorządy lokalne, te zaś na parlamenty, by zajęły się sprawą bardziej godnego wymiaru sprawiedliwości. Każdy kraj, nawet Chiny, musi się dziś liczyć z opinią innych: trzymanie się haniebnych środków, jak tortury czy kara śmierci, nie może pozostać niezauważone. Zadzwoniłem do Wspólnoty Św. Idziego, pytając, czy wśród miast zaangażowanych w akcję są także miasta polskie. To w Polsce jest jeszcze kara śmierci? - zdziwiła się moja rozmówczyni... Na stronie internetowej, poświęconej dniu przeciwko karze śmierci, są też jednak stolice państw, w których karę śmierci zniesiono. Warszawy wśród nich nie ma. Szkoda - tym bardziej że, jak słyszę, kandydatem rządzących na nowego rzecznika praw obywatelskich jest zwolennik przywrócenia kary głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
rmichal2 Re: Namawiam zwolenników kary śm do obejrzenia fi 03.08.06, 22:31 A ja namawiam przeciwników do obejrzenia archiwalnych materiałów z zabójstwa w Ultimo a nie historyjki ala hollywood Odpowiedz Link Zgłoś