Dodaj do ulubionych

''Czerwona lista'' wrogów LPR

11.09.06, 07:07

To, co się dzieje w tej chwili jest bardziej, niż groźne. To są t.z. czystki
partyjne, które uwzględniają tylko jeden warunek - bycie członkiem partii.
Tracimy wolność i demokrację! Nie jest ważne, czy jesteś fachowcem, nie jest
ważne czy dużo zrobiłeś w swojej dziedzinie. Jakiś niepełnosprawny umysłowo
Strąk lun inny będzie decydował, czy odejdziesz teraz czy za godzinę...!!!
Dość tego!
Trzeba działać!
Obserwuj wątek
    • janek_bystry Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 07:08
      LPR ma prawo do takich działań, przecież SLD też zwalniało ludzi z innych
      opcji a wciskało swoich. Nie przepadam za LPR, ale takie działanie jest
      charakterystyczne dla każdej partii, tylko nie wszyscy o tym głośno mówią
      • brylant1 brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 07:14
        głąbów i niuków wybrałeś narodzie to teraz patrz i płacz!!! Nie jestem czerwony
        (sld) ale z dwojga złego (po tym co wyprawiają czarni - pis i kochanki) to
        jednak wolę czerwień!!!

• rs_gazeta_forum Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 07:34
          Faszyści z LPR-u stosując odpowiedzialność zbiorową dopisali się do niechlubnej
          karty totalitaryzmów 20 w.
          Konieczna jest dekaczyzacja i defaszyzacja Polski.
          • tg28 Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 07:38
            jeszcze 3 lata tego burdelu z koalicja debili
            a potem to juz od was zalezy co bedzie
            chyba ze kaczory - jak zapowiadali - nawet sila wladzy nie oddadza
            • moroux A u was biją murzynów 11.09.06, 08:12
              Zawsze jeden i ten sam argument - bo SLD robiło tak samo! To ma być odnowa moralna?
              • dobrasekta To oni nadal trzymają konika garbuska? 11.09.06, 08:23
                Wywalic wszystkich specjalistów - zatrudnic swoich - obojętnie jakich - byle swoich.
                ---------------
                www.moherfucker.com i tyle
                • emigrancik Slownictwo prosto od Schmitta 11.09.06, 09:10
                  Za chwile bedzie zupelne "Gleichschaltung" i "Weltanschaungsrecht".
                  • kronopio77 Myslę, że czas stworzyć alternatywną listę 11.09.06, 09:28
                    wrogów przyzwoitości, kompetencji i zdrowego rozsądku. Przyda się, gdy IV RP
                    dobiegnie końca.
                    • atomm Czystki jak za Stalina... 11.09.06, 10:48
                      Wujek Wania bylby z was dumny...
                      • nickfromdublin Re: Czystki jak za Stalina... 11.09.06, 11:08
                        Czytalem artykul i nie wierzylem. Spodziewalem sie, ze znajde jedynie
                        komentarze potepiajace takie dzialania. Jednak widze, ze bracia Kaczynscy
                        wladze zdobyli demokratycznie.
                        Jak sie ciesze, ze juz nie place w Polsce podatkow.

Pozdrawiam
                        Mikolaj
                        • poszeklu Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 13:13
                          Wreszcie odkrecanie KOMUNY. 60 lat czekalismy.
                          TAK TRZYMAC
                          • rosenkrantz666 Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 13:43
                            > Wreszcie odkrecanie KOMUNY. 60 lat czekalismy.

To nie jest odkręcanie komuny, tylko jej nowa wersja. Kaczo-komuna. Wszystkie
                            najgorsze wzorce PRL sa przywracane, pod nowymi szyldami i flagami, za to w
                            jeszcze bardziej agresywnej formie.

Skoro już jesteśmy przy temacie odkręcania komuny, czyli dekomunizacji, to może
                            niech ustawa dekomunizacyjna powstanie. Co prawda teraz nie przejdzie, ale za to
                            po następnych wyborach będzie jak znalazł. Tylko trzeba będzie zastąpić w
                            tekście wszystkie wsytąpienia "SLD/PZPR" przez "PiS/LPR/SO".....
                            • poszeklu Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 14:15
                              rosenkrantz666 napisał:

> > Wreszcie odkrecanie KOMUNY. 60 lat czekalismy.
                              >
                              > To nie jest odkręcanie komuny, tylko jej nowa wersja.

A ja sie ciesze ze wreszcie komuchy beda bezrobotni. Takim
                              nalezy sie wilczy bilet w Polsce, w ktorej przeszlo 3miliony
                              NIEKOMUNISTOW nie ma pracy, a kazdy agent ma lepsze zarobki
                              od ciezko pracujacego i wyksztalconego NIEKOMUCHA.
                              Niech CZERWONI uciekaja z Polski i niech glosza po calym swiecie,
                              ze sa politycznie ciemiezeni. NIECG IM ROSJA I KUBA I NIEMCY DAJA
                              AZYL POLITYCZNY. W KONCU TO ICH AGENCI.
                              • borow4 zapomiales jeszcze o Izraelu 11.09.06, 14:22
                                dla pelnego obrazu.
                                bo to tez agenci Mosadu.
                                Widac jak nam sie rozwija nacjonalizm i ksenofobia
                                • poszeklu Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy 11.09.06, 17:10
                                  borow4 napisał:

> dla pelnego obrazu.
                                  > bo to tez agenci Mosadu.
                                  > Widac jak nam sie rozwija nacjonalizm i ksenofobia

A tobie zal agentury komuszej i niemieckiej?
                                  Profesja kolegi u Ruskich, czy Niemcow, jesli wolno zapytac?

A ja sie ciesze ze wreszcie komuchy beda bezrobotni. Takim
                                  nalezy sie wilczy bilet w Polsce, w ktorej przeszlo 3 miliony
                                  NIEKOMUNISTOW nie ma pracy, a kazdy agent ma lepsze zarobki
                                  od ciezko pracujacego i wyksztalconego NIEKOMUCHA.
                                  Niech CZERWONI uciekaja z Polski i niech glosza po calym swiecie,
                                  ze sa politycznie ciemiezeni. NIECG IM ROSJA I KUBA I NIEMCY DAJA
                                  AZYL POLITYCZNY. W KONCU TO ICH AGENCI.
                                  • ws60 Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy 11.09.06, 21:23
                                    brakuje jeszcze chińskiej agentury i czeskiej.
                                    no i angielskiej. 007 może nie u nas, ale 00 na pewno. poszeklu się nazywa.
                                • babette663 Re: zapomiales jeszcze o Izraelu 11.09.06, 22:29

• akaba2 Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 16:21
                                Gdyby twoja głupota mogła latać to nigdy byś nie stąpał po ziemi.
                                • eti.gda Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 16:37
                                  akaba2 napisał:

> Gdyby twoja głupota mogła latać to nigdy byś nie stąpał po ziemi.
                                  Znam lepsze powiedzonko: "gdyby głupota bolała, wyłbyś dniem i nocą".
                                  • kazek100 Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 17:05
                                    Zostawcie poszeklu. Ten idiota. Jak zamordują jakiegoś członka sld też
                                    napisze, że to bardzo dobrze.

Inny kaczysta na tym forum napisał wyżej:
                                    "LPR ma prawo do takich działań, przecież SLD też zwalniało ludzi z innych
                                    opcji a wciskało swoich. Nie przepadam za LPR, ale takie działanie jest
                                    charakterystyczne dla każdej partii, tylko nie wszyscy o tym głośno mówią"

Przykro mi bardzo, ale nie przypominam sobie, żeby za sld zwalniano z pracy
                                    kogoś tylko dlatego, że ma kuzyna w pisie albo lprze. Mało tego, znam
                                    przypadki, gdy np. podręczniki szkolne poprawiano już wtedy zgodnie z wolą pisu
                                    (idąc kaczystom na rękę).

Dotychczas unikałem tego rodzaju stwierdzeń, ale teraz już nalezy powiedzieć
                                    wprost - zmierzamy w strone formy faszyzmu, oczywiście dość podobnego do komuny
                                    z lat 50-tych. Jeżeli nie zrobimy nic z tego rodzaju faszystowskimi
                                    tendencjami, marny nasz los. Proponuję zacząć od wyborów. Ja zagłosuję na blok
                                    demokratów / lewicę, nie z sympatii bynajmiej, ale tendencjom faszystowskim
                                    należy się przeciwstawić.

To jest czysto faszystowki pomysł, że w urządach mogą pracować tylko ludzie o
                                    poglądach politycznych ministra. Tam powinni pracować "politycznie anonimowi"
                                    sprawni urzędnicy. Dziękujemy ci pisie za krok w stronę zwykłego totalitaryzmu.
                                    • poszeklu Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 17:18
                                      kazek100 napisał:

> ... znam przypadki, gdy np. podręczniki szkolne poprawiano już wtedy
                                      zgodnie z wolą pisu (idąc kaczystom na rękę).
                                      >
                                      > Dotychczas unikałem tego rodzaju stwierdzeń, ale ... Ja zagłosuję na blok
                                      > demokratów / lewicę, ... .

Kazek z mozgiem 100m na 100m wyrzucil z siebie genialne wyznania.
                                      O wulgaryzmach wyroslych z komuszej nienawisci, nie wspomne. Na idiotow
                                      nie mozna sie obrazac - i tak sa juz dotknieci nieszczesciem.
                                      Kazek, idz myc traktor.
                                      • komotsu Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 17:41
                                        Poszeklu, daruj sobie swój nienawistny bełkot, bo aż chadko patrzeć...
                                      • jerzy30 takiego poje.usa jak poszeklu to swiat nie widzial 11.09.06, 18:11
                                        to pewno jeden z nich - tych faszystow z PLR - moze sam strąk
                                    • andiboz Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 17:45
                                      Dotychczas unikałem tego rodzaju stwierdzeń, ale teraz już nalezy powiedzieć
                                      wprost - zmierzamy w strone formy faszyzmu, oczywiście dość podobnego do komuny
                                      z lat 50-tych. Jeżeli nie zrobimy nic z tego rodzaju faszystowskimi
                                      tendencjami, marny nasz los. Proponuję zacząć od wyborów. Ja zagłosuję na blok
                                      demokratów / lewicę, nie z sympatii bynajmiej, ale tendencjom faszystowskim
                                      należy się przeciwstawić.

Mam podobne zdanie. Trudno będzie żyć w dziwnym kraju "strąko - poszekli"
                                      • az100 Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 18:10
                                        andiboz napisał:

> Dotychczas unikałem tego rodzaju stwierdzeń, ale teraz już nalezy powiedzieć
                                        > wprost - zmierzamy w strone formy faszyzmu, oczywiście dość podobnego do
                                        komuny
                                        >
                                        > z lat 50-tych. Jeżeli nie zrobimy nic z tego rodzaju faszystowskimi
                                        > tendencjami, marny nasz los. Proponuję zacząć od wyborów. Ja zagłosuję na
                                        blok
                                        > demokratów / lewicę, nie z sympatii bynajmiej, ale tendencjom faszystowskim
                                        > należy się przeciwstawić.
                                        >
                                        > Mam podobne zdanie. Trudno będzie żyć w dziwnym kraju "strąko - poszekli"

Przypominam, że faszyzm i komunizm grały tą samą melodię. Nie sądzę aby
                                        tendencjom faszystowskim lewica mogła się skutecznie przeciwstawić - tu i
                                        teraz. Przypomnijcie sobie takich członków SLD jak np. Sekuła. Te kadry się
                                        wykruszają ale bardzo powoli i jeszcze SLD nie oczyściło się z prl-owskiego
                                        zasiewu.
                                        • kazek100 Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 19:35
                                          Masz oczywiście 100% racji, że komunizm i faszyzm grały podobnę melodie.
                                          Właśnie dlatego należy się przeciwstawiac faszyzacji życia w kraju.

Jeżeli chodzi o taką czy inną lewice, to ja jednak nie widzę u niej chęci
                                          przywracania systemu z lat 50-tych. Natomiast widzę, że właśnie ten system
                                          podoba się naszej "prawicy" (oczywiście w cudzysłowie). Dlatego napisałem, że
                                          nie mam sympatii do naszej lewicy, ale zagłosuje na nią, bo chcę życ w kraju
                                          normalnym. Ja nie muszę kochać premiera. Ja tylko wymagam, by był normalnym
                                          urzędnikiem. Czego o Giertychu nie da się powiedzieć.
                                    • az100 Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 18:03
                                      > Inny kaczysta na tym forum napisał wyżej:
                                      > "LPR ma prawo do takich działań, przecież SLD też zwalniało ludzi z innych
                                      > opcji a wciskało swoich. Nie przepadam za LPR, ale takie działanie jest
                                      > charakterystyczne dla każdej partii, tylko nie wszyscy o tym głośno mówią"
                                      >
                                      > Przykro mi bardzo, ale nie przypominam sobie, żeby za sld zwalniano z pracy
                                      > kogoś tylko dlatego, że ma kuzyna w pisie albo lprze.

Mi również przykro, ze tak wybiórczo podchodzisz do tematu. Może kryterium
                                      zwolnienia nie była przynależność do PiS/LPR ale do AWS - lub samo
                                      sympatyzowanie z AWS. Kompetencja sie nie liczyła. Też robiono miejsce dla
                                      swoich.
                                      Oczywiście w żadnym stopniu takie działanie SLD nie usprawiedliwia opisanych
                                      wyżej działań LPR. Czy PiS/LPR ma prawo coś robić tylko dlatego, ze wcześniej
                                      robili to ludzie SLD? Czy poseł Strąk ma zamiar iść w ślady Jagiełły i
                                      Długosza?
                                      • kazek100 Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 19:41
                                        Źle mnie odczytałeś. Jeżeli protestuję przeciwko zwalnianiu ludzi z powodu
                                        przynalezności, to oczywiście odnosi się to też do zwalniania ludzi w czasach
                                        sld. O ile to w kuratoriach miało miejsca, bo pracując jako belfer o takich
                                        przypadkach wtedy nie słyszałem (nie licząc oczywiście samych kuratorów, ale to
                                        już niestety faktycznie jest stanowisko polityczne - tego też rzecz jasna być
                                        nie powinno).

Zwracam Twoją uwagę, że urzędniczka przedstawiona w artykule pracowała na
                                        stanowisku bodaj 33 lata, a więc i za zachn-u, i za Olszewskiego, i za AWS, i
                                        za SLD. Dopiero gdy nastały czasy kaczystów zastosowano czystkę.

Jak pamiętam, to Gazeta krytykowała sldowską minister Łybacką jak tylko mogła.
                                        Gdyby takie rzeczy działy się wtedy, na pewno byśmy o tym czytali. Ale czy
                                        spotkałeś się z istnieniem sldowskiej "czarnej listy"? Ja nie.
                              • amenominokanoushi Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 17:14
                                Iście zabawne jest to co piszesz!Słowo "komunizm" nie przystoi do sytuacji w
                                PRL-u, ale to w tej chwili jest nie ważne. Jeśli chcą się pozbywać "wrogów
                                publiczny", osób szykanujących i ogólnie rzecz biorąc: postępujacych niemoralnie
                                to zgoda. Ale zakładając,że np osoba z Twojej rodziny była członkiem
                                PZPR-u(załózmy-czarna owca) i nawet tej osoby szczerze nie lubisz to i tak
                                stracisz pracę mimo pogladów umiarkowanych bądź nawet prawicowych. I co to ma
                                wspólnego z dekomunizacją?!
                                • poszeklu Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 17:24
                                  amenominokanoushi napisał:

> Ale zakładając,że np osoba z Twojej rodziny była członkiem
                                  > PZPR-u(załózmy-czarna owca) i nawet tej osoby szczerze nie lubisz to i tak
                                  > stracisz pracę mimo pogladów umiarkowanych bądź nawet prawicowych. I co to ma
                                  > wspólnego z dekomunizacją?!

Na tej zasadzie dzialala KOMUNA - zatrudniano komuchow i ich bliskich - a
                                  teraz to jest tylko dzialanie odwrotne. Logiczne, no nie?
                                  Jesli tego nie rozumiesz to znaczy, ze Ci brak pozytywnych przykladow z
                                  otoczenia. Zatem jakie to otoczenie? komusze?
                                  • rosenkrantz666 Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 18:02
                                    > Na tej zasadzie dzialala KOMUNA - zatrudniano komuchow i ich bliskich - a
                                    > teraz to jest tylko dzialanie odwrotne. Logiczne, no nie?

Nie, to nie jest działanie odwrotne. To jest dokładnie to samo działanie. Stawia
                                    LPR / PiS / SO w tym samym rzędzie, w którym było PZPR w najgorszych czasach.
                                    Stawia tez partyjniactwo ponad obywatelami. To jest działanie niekonstytucyjne,
                                    niemoralne, chamskie, głupie - jednym słowem godne ideowych i duchowych
                                    spadkobierców Stalina i Hitlera - ale nikogo ponadto.
                                  • grabarnia Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 13.09.06, 10:54
                                    poszekl chłopcze... otóż racji nie masz...

większość jak nie wszyscy mundórowi musiała być w partii, nie wiem tego do końca
                                    zaznaczam, ale ci którzy byli mieli zdecydowane bonusy... więc robotę będą
                                    tracić też Ci, których bliscy mieli za motywacje przystąpienia do partii
                                    korzyści i ułatwienia dla swojej rodziny...

ja nie mam zamiaru znaleźć się na bruku tylko dlatego, że jakiś członek mojej
                                    rodziny kiedyś gdzieś pracował i musiał/powinien mieć taki mały głupi papierek...
                              • zenutek Poszeklu, to obiboki nie mają pracy..... 11.09.06, 17:51
                                Poszeklu! to obiboki nie mają pracy....(nie zaliczając pięćdziesięciolatków).
                                Widzę, że ty także do tej grupy należysz....
                              • zenutek Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 11.09.06, 17:57
                                A podatki na ciebie i tobie podobnych to z nieba spadną.... pomódl się dobrze,
                                niedlugo możesz nie mieć zasiłku.....
                              • falo-chron Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 12.09.06, 15:24
                                Zazwyczaj staram się zachowywać spokój na forum tego typu, ale po przeczytaniu
                                powyższego postu już nie moge. Takich DE-BI-LI jak ty powinno się wieszać na
                                suchej gałęzi. Widze że typowe komuchowskie podejście to ty masz - socjalizmem
                                aż śmierdzi od ciebie. Gryzie cie że ktoś zarabia więcej od ciebie - trzeba było
                                się uczyć , trzeba było iść w życie a nie na garnuszku. Ja nie twierdze że tak
                                nie jest że ktoś zarabia dużo bo ma plecy - ale to nie jest zasada. Po drugie
                                radość z teg ż zwalniają ludzi to rzeczywiście bardzo urocze w twoim wykonaniu.
                                Tymbarsziej ze ludzie ci nie są zwalniani słusznie. Ja jużnie mówie o tym, że to
                                zwykłe czystki polityczne, ale okey - mógłbym sięzgodzić jakby zwalniali
                                działaczy partii, ale jeśli ktoś idzie na bruk bo w rodzinie ma partyjniaka - to
                                już jest to monstrualne przegięcie pały. Takie rzeczy w ogóle nie powinny mieć
                                miejsca ani teraz ani w przeszłości a już na pewno nie w przyszłości. Ale
                                oczywiście jeśli budowa 4RP polega na tym by metodami swoich wrogów walczyć o
                                odnowę moralną- to jakaś totalna hipokryzja. Jest to tak absurdalne że w głowie
                                mi sięnie mieści. Ja nie twierdze, że zawsze było dobrze a teraz nagle pojawiły
                                siękaczory i końskie twarze i faceci z brązu i jest źle. Tylko że to zło w ich
                                wydaniu jest tak masakrycznie niepokojące, tak spotęgowane i tak zakamuflowane
                                (nieudolnie z resztą) w piękne słówka że wymiotować się chce. Ja z tymi
                                śmieciami nie mam zamiaru mieć nic do czynienia. Ale powiem więcej. Nie jestem
                                za tym, by ich nastepcy robili to samo im co oni teraz swoim poprzednikam - o
                                nie. Taka gra nie ma sensu. Chcą naprawiać Polskę- to niech naprawią a nie
                                psują. Dzórawej dętki dziórawą dętką nie zastąpisz - trzeba kupić nową -
                                zupełnie nową. Maja super program odnowy - prosze - słucham uważnie - konkrety
                                panowie - konkrety. tymczasem odnowa polega na tym , żeby starym udowodnić że są
                                źli a nowym (czyli im samym) że sądobrzy - i ot cała odnowa. Ale nie wmówicie mi
                                że białe jest białe a czarne jest czarne - bo i tak widze że jest na odwrót.
                              • grabarnia Re: Dobre takie czystki. 60 lat czekalismy. 13.09.06, 10:42
                                > NIECG IM ROSJA I KUBA I NIEMCY DAJA
                                > AZYL POLITYCZNY. W KONCU TO ICH AGENCI.

Chciałem przypomnieć, że od ok 15? lat nie istnieje niemiecka republika
                                demokratyczne, rosja nie jest krajem komunistycznym, jedynie kuba pozostałą...

a teraz mały quiz... ile z tych rozdmuchanych 3mln pracuje za granicą? ilu
                                pracuje na czarno i ciągnie z pomocy społecznej? ilu poprostu się nie chce?

i ważniejsze pytanko... ile mln polaków nalezało do prartii? wszyscy maja wylecieć?

Na stanowiskach które wymagają odpowiedzialności i kompetencji, powinni zasiadać
                                odpowiednio przygotowani do tego ludzie, nie partyjni kolesie...
                          • fitpink IV R_Z_E_S_Z_A pospolita nastała!!!!! 11.09.06, 14:32
                            .... POLSKA NAPRAWDE JUZ NIE MA CZASU ANI PIENIEDZY ABY ISC W TYŁ!!!
                            ILE JESZCZE??!!! KTO NASTEPNY... ??!!
                        • grabarnia Re: Czystki jak za Stalina... 13.09.06, 10:34
                          jeżeli dalej tak pójdzie, to ja też nie będę tu płacić podatków... szwecja
                          wydaje się spokojniejszym miejscem, nieco chłodniej, ale ogólny klimat
                          zdecydowanie bardziej cieplejszy...
                      • anpa151 Re: Czystki jak za Stalina... 11.09.06, 13:22
                        Adolf, Stalin, Mao a teraz Kaczynski albo Giertych (???) Wybraj sam.
                        Aha, zapomnialem czerwonycj kmerow(itd)
                  • eti.gda Re: Slownictwo prosto od Schmitta 11.09.06, 10:40
                    emigrancik napisał:

> Za chwile bedzie zupelne "Gleichschaltung" i "Weltanschaungsrecht".
                    >
                    A potem? A potem będzie:

Die Fahne hoch!
                    Die Reihen dicht geschlossen!
                    SA marschiert
                    Mit ruhig festem Schritt, itd.

Tylko co będzie zamiast SA?
                    • zygmund Re: Slownictwo prosto od Schmitta 11.09.06, 11:28
                      Straż Miejska uzbrojona w broń ostrą - co ty - gazet nie czytasz?
                    • tadeusz_ja Du hast ja Recht emigrancik!!! 11.09.06, 11:37
                      > Die Fahne hoch!
                      > Die Reihen dicht geschlossen!
                      > SA marschiert
                      > Mit ruhig festem Schritt,
                    • roland12 bedzie Giertychjugend. 11.09.06, 12:06
                      pozdr.
                    • sqwind Re: Slownictwo prosto od Schmitta 11.09.06, 17:46
                      ano dośpiewamy jak w "Horst Wessel Lied"-Kamraden die Rotfront und SLD
                      geschossen-marschiern mit uns ....itd.
                • zenutek Re: To oni nadal trzymają konika garbuska? 11.09.06, 17:47
                  Przecież zdobyli trochę kadry, dali matury za darmo, może zasilą ich szeregi
                  partyjne... Będzie komu uczyć młodzież jak nie zdawać egzaminu a otrzymać
                  maturę.... Tylko tak dalej....
              • arius5 To sie nazywa "przesladowania polityczne" 11.09.06, 10:15
                Cos takiego, jak w Chinach.
                Przesladowanie ludzi ze wzgledu na poglady polityczne.
                Mam nadzieje, ze to sie skonczy wy..iem Polski z EU.
                Ciekawe, co jeszcze wymysli Giertych ze swoimi pedofilami.
                • antygo Re: To sie nazywa "przesladowania polityczne" 11.09.06, 10:33
                  Giertych już rozlicza innych za lewicowe sympatie,obojetne czy rzeczywieste czy
                  urojone,a sam jeszcze sie nie rozliczył z pieniędzy ukradzionych rolnikom z
                  Banku Hatki.Jeżeli chce sie prowadzic w kraju odnowę moralną, należy zacząć od
                  siebie.
                  • rosenkrantz666 Re: To sie nazywa "przesladowania polityczne" 11.09.06, 13:44
                    > Giertych już rozlicza innych za lewicowe sympatie,obojetne czy rzeczywieste czy
                    > urojone

Jak rozumiem, jako syn byłego wysoko postawionego aparatczyka PZPR, sam zrzeknie
                    się stanowiska ministra i szefowania swojej partyjce?
                    • siostra_tlenu Re: To sie nazywa "przesladowania polityczne" 11.09.06, 13:47
                      rosenkrantz666 napisał:
                      Jak rozumiem, jako syn byłego wysoko postawionego aparatczyka PZPR, sam zrzeknie
                      > się stanowiska ministra i szefowania swojej partyjce?

Będzie się bał chodzić bez goryli...;)
              • anvill Re: A u was biją murzynów 11.09.06, 16:30
                No cóż jak na ministrów wybiera się Wiecheckiego który o morzu może powiedzieć
                tyle ile zobaczył podczas koloni w Ustce i Gierdycha na ministra edukacji -
                dlatego że jakąś tam szkołe skończył - to nie można się niczego innego
                spodziewać. Przecie pracownicy o poziomie inteligencji wyższej niż poziom
                świnki morskiej nie będą wykonywać poleceń ministrów - debili
            • a.k.traper Oddadzą, oddadzą 11.09.06, 08:51
              Wystarczy jeden silny kop, to tchórze.
            • eti.gda Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 10:06
              tg28 napisał:

> jeszcze 3 lata tego burdelu z koalicja debili
              > a potem to juz od was zalezy co bedzie
              > chyba ze kaczory - jak zapowiadali - nawet sila wladzy nie oddadza

"Włazdy raz zdobytej nie oddamy nigdy!" (Władysław Gomułka, 1948 i 1968)
              "Jeśli uważacie, że kiedyś dojdziecie do władzy, to się mylicie!" (J.
              Kaczyński, 2006)
              "Odzyskanie niepodległości odbyło się, niestety, bez rozlewu krwi". (J.
              Kaczyński)
              • basiakrakow1 Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 11:49
                Istnieje jeden podstawowy aksjmomat - że my władza dzielić się nie będziemy!!!
            • czarne_slonce1 Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 10:23
              Wlasnie tego się obawiam, że faszysci zrobią tak że wyborow nie będzie. Nie wiem
              kto ich wybierał każdy teraz narzeka.ktos ich wybrał.moi znajomi byli w
              komisjach liczyli glosy i faktycznie ktos na nich głosował. Szczerze, to mam
              nadzieje ze w pewnym momencię przegną i ludzie sie zbuntują. Pomogliśmy Ukrainie
              , a kto nam pomoże? Tylko nie liczmy na USA , anglię i francję ;)
              • basiakrakow1 Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 11:51
                czarne_slonce1 napisała:

> Wlasnie tego się obawiam, że faszysci zrobią tak że wyborow nie będzie. Nie wie
                > m
                > kto ich wybierał każdy teraz narzeka.ktos ich wybrał.moi znajomi byli w
                > komisjach liczyli glosy i faktycznie ktos na nich głosował. Szczerze, to mam
                > nadzieje ze w pewnym momencię przegną i ludzie sie zbuntują. Pomogliśmy Ukraini
                > e
                > , a kto nam pomoże? Tylko nie liczmy na USA , anglię i francję ;)

Zawsze na nich liczyliśmy i musieliśmy się rozczarowywać. Tak to jest jak się
                wrogów robi ze sąsiadów.
          • rs_gazeta_forum Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 07:43
            Czy SLD jest partią gotową i umiejącą bronić swoich członków i sympatyków?
            Zobaczymy.
            • basiakrakow1 Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 11:53
              rs_gazeta_forum napisał:

> Czy SLD jest partią gotową i umiejącą bronić swoich członków i sympatyków?
              > Zobaczymy.

Zapomniałeś o dalekich kuzynkach byłych wójtów z SLD. SLD musi bronić teraz
              połowę społeczeństwa.
              • emigrancik Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 17:33
                I o tych, ktorych ktos po prostu bedzie chcial zalatwic. Wystarczy donos, ze sympatyzuje z sld.
          • fraglesi67 Pora aby SLD zaczeła.... 11.09.06, 07:53
            ...sporządzać listy czarnych. Niechybnie się przydadzą po wyborach (pamiętacie
            AWS?) Tylko dokąd to wszystko prowadzi?
            • moroux Re: Pora aby SLD zaczeła.... 11.09.06, 08:40
              Już Kopernik wiedział, że gorszy pieniądz wypiera lepszy. Podobnie jest z
              urzędnikami - gorsi wypierają lepszych. A na samym dnie są ci z LPRu i SO.
          • totalizator Re: brawo LPR. Komuchy niszczyli narod przez 44 la 11.09.06, 13:03
            Brawo LPR. Komuchy niszczyli narod przez pol wieku. Najwyzszy czas oczyscic
            kraj z czerwonej zarazy.
            • andiboz Re: brawo LPR. Komuchy niszczyli narod przez 44 l 11.09.06, 17:57
              totalizator napisał:

> Brawo LPR. Komuchy niszczyli narod przez pol wieku. Najwyzszy czas oczyscic
              > kraj z czerwonej zarazy.

Czy to jest przyzwolenie na dalsze niszczenie, tym razem przez faszystów?
              Oni nie będą potrzebować aż pół wieku, są lepsi.
        • emigrancik Brawo Kaczynscy 11.09.06, 08:40
          Narod, trzeba mu to przyznac, nie wybral LPR do rzadu. Zrobil to jaroslaw kaczynski. On powinien poniesc, poza wszystkimi czlonkami LPR, odpowiedzialnosc. Co sie tyczy LPR, mysle ze mozna tu mowic o organizacji przestepczej, ktora wziela sobie na cel polska demokracje. W niemczech koalicja zastanawia sie nad zabronieniem partii NPD, innej, obok LPR faszystowskiej partii. Powinnismy wziasc z nich przyklad z zdelegalizowac LPR.
          • frant3 Re: Brawo Kaczynscy 11.09.06, 08:59
            Jest szansa, że w wyborach samorządowych nie uzyskają 5% i gdy będą w bloku z PiS ich głosy pójdą na PiS, które też jest złe, ale nie aż tak złe. Z sondaży wynika, że w następnych wyborach parlamentarnych LPR też przepadnie z kretesem.

--
            Frant - humor, satyra, krytyka
            • emigrancik PiS dalo LPR wladze, teraz ja toleruje! 11.09.06, 09:04
              PiS toleruje LPR i jego ataki na demokracje. Ba, samo PiS co jakis czas doklada naszemu ustrojowi. W Polsce jest juz jak w Iranie. Caly czas trzeba za granica mowic, ze nie jestesmy dyktatura. Moje pytanie brzmi: kiedy uznamy ze nasza demokracja jest zagrozona?
              Kaczynski powinien zareagowac na plany straka. To przypomina przesladowania faszystowskie z lat trzydziestych w niemczech. Wtedy tez konserwatysci poparli hitlera w jego atakach na lewice. Jak to sie skonczylo, wszyscy wiemy.
              • baduszka Re: PiS dalo LPR wladze, teraz ja toleruje! 11.09.06, 10:20
                To juz nie są plany strąka - to juz jest decyzja urzędnika państwowego -
                Kuratora Województwa Pomorskiego. Warto było się tak zeszmacić panie kuratorze?
              • eti.gda Re: PiS dalo LPR wladze, teraz ja toleruje! 11.09.06, 10:29
                emigrancik napisał:

> PiS toleruje LPR i jego ataki na demokracje. Ba, samo PiS co jakis czas
                doklada
                > naszemu ustrojowi. W Polsce jest juz jak w Iranie. Caly czas trzeba za
                granica
                > mowic, ze nie jestesmy dyktatura. Moje pytanie brzmi: kiedy uznamy ze nasza
                de
                > mokracja jest zagrozona?
                > Kaczynski powinien zareagowac na plany straka. To przypomina przesladowania
                fas
                > zystowskie z lat trzydziestych w niemczech. Wtedy tez konserwatysci poparli
                hit
                > lera w jego atakach na lewice. Jak to sie skonczylo, wszyscy wiemy.
                >
                >
                >
                Tylko że otumaniony i zastraszony naród niemiecki rozumował tak: "to
                prześladują żydów, komunistów, nas to nie dotyczy, my trzymajmy się z boku, jak
                nie będziemy się wtrącać, dadzą nam spokój". Już wkrótce okazało się, jak
                strasznie się mylili!
                Ponieważ jeżeli ktoś w ustroju totalitarnym, a do takiego dążymy, uważał, że
                jak nie będzie wtrącał się do polityki, nie będzie przeciw i w ogóle będzie
                prowadził żywot człowieka poczciwego, zapewni sobie przychylność władz lub
                przynajmniej święty spokój, był w głębokim błędzie.
                • emigrancik Re: PiS dalo LPR wladze, teraz ja toleruje! 11.09.06, 10:37
                  Masz racje, niemcy wtedy, a dzisiaj polacy nie rozumieli, ze przyjdzie czas na kazdego. Po kolei kazda mniejszosc beda przesladowac. Raz tych, raz innych. A w mniejszosci kazdy moze sie znalezc, wystarczy odpowiednio sformulowac jej definicje.
          • helmut.berlin Re: Brawo Kaczynscy 11.09.06, 09:12
            > W niemczech koalicja zastanawia sie nad zabron
            > ieniem partii NPD, innej, obok LPR faszystowskiej partii. Powinnismy wziasc z n
            > ich przyklad z zdelegalizowac LPR.

Niestety w Niemczech zawalili sprawe z zakazem NPD, ze wzgledow raczej
            formalnych. Rozwoj w Polsce jest niezdrowy bo stwarza precedens i ptetekst dla
            nastepnych rzadow. Solidne, funkcjonujace panstwo bazuje na apolitycznych
            urzednikach fachowcach, ktorzy dobrze sluza kazdemu rzadowi. Zmiana rzadu
            pociaga za soba najwyzej zmiany na peanych "politycznych" wysokich stanowiskach,
            nie wsrod szeregowych urzednikow. W ten sposob panswtwo nie moze funkcjonowac,
            bo nei ma zadnej "ciaglosci" zarzadzania. Mam nadzieje, ze Kaczory po ostatnich
            doswiadczeniach troche zmadrzaly i przywolaja swojego koalicjanta do porzadku,
            im szybcjei tym lepiej.
            • eti.gda Re: Brawo Kaczynscy 11.09.06, 10:41
              helmut.berlin napisał:

> > W niemczech koalicja zastanawia sie nad zabron
              > > ieniem partii NPD, innej, obok LPR faszystowskiej partii. Powinnismy wzia
              > sc z n
              > > ich przyklad z zdelegalizowac LPR.
              >
              > Niestety w Niemczech zawalili sprawe z zakazem NPD, ze wzgledow raczej
              > formalnych. Rozwoj w Polsce jest niezdrowy bo stwarza precedens i ptetekst dla
              > nastepnych rzadow. Solidne, funkcjonujace panstwo bazuje na apolitycznych
              > urzednikach fachowcach, ktorzy dobrze sluza kazdemu rzadowi. Zmiana rzadu
              > pociaga za soba najwyzej zmiany na peanych "politycznych" wysokich
              stanowiskach
              > ,
              > nie wsrod szeregowych urzednikow. W ten sposob panswtwo nie moze funkcjonowac,
              > bo nei ma zadnej "ciaglosci" zarzadzania. Mam nadzieje, ze Kaczory po
              ostatnic
              > h
              > doswiadczeniach troche zmadrzaly i przywolaja swojego koalicjanta do porzadku,
              > im szybcjei tym lepiej.

Kaczory zmądrzały? Naiwny optymisto!
            • antygo Re: Brawo Kaczynscy 11.09.06, 10:47
              Płonne nadzieje,ze kaczory zmądrzeją.Oni sa tak upojeni władzą,że będą jej sie
              trzymac za wszelką cenę, nawet za cene kompromitacji z takim koalicjantem jak LPR.
          • wrojoz Re: Brawo Kaczynscy 11.09.06, 10:24
            Podłość i Surrealizm.
        • a.k.traper Powtórka ze stanu wojennego 11.09.06, 08:50
          Senior Giertych podpowiada jak to zrobiono? to prowadzi do jednego, ewangelii
          nienawisci.Rozliczyc trzeba ale to jest odpowiedzialność zbiorowa.Mnie nikt z
          pracy nie wyrzucił tylko dlatego ze znałem osobiscie internowanych.Ale na pewno
          popre gdy będa sekować lpr, bo są tępi i tylko dlatego.
          • wrojoz Re: Powtórka ze stanu wojennego 11.09.06, 10:25
            Na to się zanosi. Precz z Kaczyńskimi.
        • gdkj Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 09:00
          no i jak zwykle odzywaja sie różni oświeceni.przez ostatnie cztery lata
          działacze sld siedzieli na stołka no i co? a no nic. jak za prl-u nie ruszyli
          żadnej sprawy porządnie do przodu. tylko kasa ,kasa kasa! a teraz mamy to samo.
          nic innego. przecież czasami jak się ogląda jakiś program publicystyczny z
          zaproszonymi gośćmi z sejmu to śmiech ogarnia. ten z sld tamten sdpl inny z pis
          lub samoobrony (itd) a wszyscy kiedyś z pzpr. po co naród obrażać (chyba ,że się
          jest samemu na tej liście) to żto tylko jedno robactwo wygryza drugie. jak z
          plagami to bywa...
          pozdrawiam.
          • emigrancik Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 09:07
            Jacy dzialacze? Nie czytales tekstu? Tu wyraznie jest mowa o sympatykach SLD. Czyli jak ktos uzna, ze chce wybrac ta partie w wyborach, powinien zostac zwolniony. To maja byc wolne wybory? Jestesmy w drodze do Konga! za chwile trzeba bedzie przysylac do nas obserwatorow.

To co robi LPR przekracza, po raz setny w czwartej RP, wszelkie mozliwe granice. A Kaczynski to popiera.
          • eti.gda Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 10:24
            gdkj napisał:

> no i jak zwykle odzywaja sie różni oświeceni.przez ostatnie cztery lata
            > działacze sld siedzieli na stołka no i co? a no nic. jak za prl-u nie ruszyli
            > żadnej sprawy porządnie do przodu. tylko kasa ,kasa kasa! a teraz mamy to
            samo.
            > nic innego. przecież czasami jak się ogląda jakiś program publicystyczny z
            > zaproszonymi gośćmi z sejmu to śmiech ogarnia. ten z sld tamten sdpl inny z
            pis
            > lub samoobrony (itd) a wszyscy kiedyś z pzpr. po co naród obrażać (chyba ,że
            si
            > ę
            > jest samemu na tej liście) to żto tylko jedno robactwo wygryza drugie. jak z
            > plagami to bywa...
            > pozdrawiam.

Tylko że wśród tych byłych PZPR-owców (a gdzie ci z ZSL i SD?)są też lepsi i
            gorsi, swoi o obcy.
            "To ja decyduję, kto jest Żydem". (Heinrich Himmler)
            "To ja decyduję, kto jest komuchem". (kto to pierwszy powie?)
        • wrojoz Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 10:23
          Tak Narodzie stałeś się tępy. Dlaczego ? Kto liczy na na Normalność przy PiSie,
          to się przeliczy. Narodzie, dlaczego?
        • zygmund Re: brawo tępy narodzie - brawo !!! 11.09.06, 11:26
          > głąbów i niuków wybrałeś narodzie to teraz patrz i płacz!!!

Patrz, płać i na dobitkę jeszcze płać!
      • premier_hiacynt_wielki Sady pracy beda mialy co robic - w PL dyskryminacj 11.09.06, 08:28
        a jest zakazana i zwolnienie z przyczyn takich ze ktos nalezy,glosuje na
        jakakolwiek partie, mimo wielkich checi takich jak Strak, jest zabronione.

SZKODA TYLKO ZE KU*** ZNOW JA ZAPLACE ZA LPR I JEGO POMYSLY>!!!
        • emigrancik Dyktatura? 11.09.06, 08:37
          Czy kiedy wybory przestaja byc wolne mozna juz mowic o dyktaturze?

Czy jeszcze cos sie musi stac? Co jeszcze?
        • eti.gda Re: Sady pracy beda mialy co robic - w PL dyskrym 11.09.06, 10:15
          premier_hiacynt_wielki napisał:

> a jest zakazana i zwolnienie z przyczyn takich ze ktos nalezy,glosuje na
          > jakakolwiek partie, mimo wielkich checi takich jak Strak, jest zabronione.
          >
          > SZKODA TYLKO ZE KU*** ZNOW JA ZAPLACE ZA LPR I JEGO POMYSLY>!!!
          Jeśli myślisz, że sądy pracy coś tu pomogą, to się mylisz. Żaden sędzie nie
          będzie się narażał z powodu jakiejś sprawiedliwości. Niezawisłość sądów to
          farsa, zwłaszcza w sprawach politycznych, a to jest sprawa polityczna, czy ktoś
          chce, czy nie. Niezawisły to będzie dopiero Sąd Ostateczny.
          "Kiedy jednymi drzwiami na salę sądową wchodzi polityka, drugimi wychodzi
          sprawiedliwość". (mec. W. Siła-Nowicki)
        • michalng Re: Sady pracy beda mialy co robic - w PL dyskrym 11.09.06, 13:20
          Pracodawca moze rozwiazać umowe o prace bez podania przyczyn. Musi wtedy
          wypłacic pracownikowi 3 miesieczna odprawe.
          • premier_hiacynt_wielki Polecam lektura Kodeksu Pracy baranie... 11.09.06, 15:23
            a potem szerzenie opinii.
            • eti.gda Re: Polecam lektura Kodeksu Pracy baranie... 11.09.06, 15:30
              premier_hiacynt_wielki napisał:
              Polecam lektura Kodeksu Pracy baranie...
              > a potem szerzenie opinii.

Kodeks Pracy można zmienić... albo zawiesić czasowo...
      • mark.parker Re: Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 08:35
        janek_bystry napisał:

> LPR ma prawo do takich działań, przecież SLD też zwalniało ludzi z innych
        > charakterystyczne dla każdej partii, tylko nie wszyscy o tym głośno mówią

Jesteś bystry, jak woda w ubikacji, nazistowski kolaborancie
      • szatan33 Re: Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 08:39
        Co ty pieprzysz nawiedzony jełopie. Pokaż mi choć jeden taki przykład nawet za
        rządów AWS-u. Już nie mówię o SLD. Sytuacja taka przypomina marsz brunatnych
        koszul. Zresztą lpr wywodzi się z wszawej młodzieży. A tym do panów ze swastyką
        na ramieniu jest bardzo blisko. Nawet pozdrowienia są identyczne. Nie rozumiem
        tylko dlaczego nie nazwano tych oddziałów "giertychjugend".
        Zjawisko samo w sobie jest bardzo groźne.
        • emigrancik Re: Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 08:45
          Robia z polski republike weimarska i chca zeby po naszych ulicach chodzili brunatni. Caly czas wyszukuja mniejszosci na ktore zwalic mozna zla pogode. I kazdym swoim dzialaniem atakuja demokracje. LPR powinna zostac uznana za organizacje przestepcza. To nie jest tak, ze jednostki u nich robia takie przekrety, to wszystko jest elementem ich programu.
        • frant3 Re: Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 09:01
          Wiesz jak przeczytałem nazwę odziałów: giertychujgen ;-)

--
      • cybulski.t Ze szkodą dla wszystkich? 11.09.06, 09:15
        A jak chcą, to niech zwalniają, ale niech robią to BEZ SZKODY DLA SPOŁECZEŃSTWA.
        A to, to są po prostu zwykłe czystki polityczne. W szkolnictwie zaowocuje to
        strasznym kryzysem, i to już niedługo.
        A poprzednie rzady jak już wymieniały, to starały się na specjalistów.
      • replique Re: Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 09:29
        janek_bystry napisał:

Nie jesteś ty zbyt bystry - jak się chwalisz...
        Tylko Janek... Jaś...
        ... Miała matka trzech synów: dwóch było mądrych a trzeci.... :))
      • fajka2 Re: Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 09:33
        CO ty wypisujesz? Prawo do czystek? nie powołuj się na SLD. Tradycja czystek
        jest o wiele dawniejsza. Stalin też czyścił. I to są właśnie korzenie LPR.
        • eti.gda Re: Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 10:47
          fajka2 napisała:

> CO ty wypisujesz? Prawo do czystek? nie powołuj się na SLD. Tradycja czystek
          > jest o wiele dawniejsza. Stalin też czyścił. I to są właśnie korzenie LPR.

Czekamy niecierpliwie na "noc długich noży"!, jeśli ten tuman Strąk wie, co to
          takiego było. Ostatecznie może być "noc św. Bartłomieja".
      • geralt9 skad czerwoni na stanowiskach? 11.09.06, 10:00
        A skad sie wzieli czerwoni na stolkach? Przeciez to Kaczynscy zaczeli
        upartyjnienie urzedow... Pewnie jeszcze od 44 jak PKWN na stolki wsadzil tak tam
        siedza.
      • ubu66 N a r e s z c i e !!! 11.09.06, 10:22
        Sam zakabluje kilku komuchów - donosicieli pracujacych w szkole. W o n !!!
        Młodi nie maja pracy a ci EMERYCI dalej smrodza po katach !
      • antygo Re: Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 10:28
        Tak robiły i robia wszystkie partie,które dochodza do władzy,Jednak PiS ze
        swoimi koalicjantami obiecywali,że w IV RP bedzie prawo i sprawiedliwość
        -rzeczywiste a nie tylko hasłowe.A okazuje sie ze to taka sama banda łobuzow jak
        SLD.Typowe TKM!Od czasu gdy Kaczynscy, jeszcze jako Porozumienie Cemtrum ukuli
        taka formułe :"TERAZ, KU.., MY!" w mentalności ich,pomimo upływu lat i zmiany
        nazwy parii, nic się nie zmieniło.
      • poddanywujasama Re: Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 15:19
        Podobne czystki przeprowadzono w ZSRR.....Oxczywiscie w Polsce nikogo sie nie
        wiesza...skutek bedzis podobny....
        • eti.gda Re: Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 15:29
          poddanywujasama napisał:

> Podobne czystki przeprowadzono w ZSRR.....Oxczywiscie w Polsce nikogo sie nie
          > wiesza...skutek bedzis podobny....
          Nie wiesza się... A, to dlatego panowie K. tak optują za karą śmierci?
      • bronimir Re: Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 16:08
        janek_bystry napisał:

Taaaaaaaaaaaak, potem trzeba będzie wyrzucać głupich i dyspozycyjnych.
        Zakaz pracy dla "Budowniczych IV RP", ale będzie wrzask. DLACZEGO?
        • eti.gda Re: Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 16:35
          bronimir napisał:

> janek_bystry napisał:
          >
          > > LPR ma prawo do takich działań, przecież SLD też zwalniało ludzi z innych
          >
          > > opcji a wciskało swoich. Nie przepadam za LPR, ale takie działanie jest
          > > charakterystyczne dla każdej partii, tylko nie wszyscy o tym głośno mówią
          >
          >
          >
          > Taaaaaaaaaaaak, potem trzeba będzie wyrzucać głupich i dyspozycyjnych.
          > Zakaz pracy dla "Budowniczych IV RP", ale będzie wrzask. DLACZEGO?

Mam pomysł: ustanowić Order Budowniczych IV RP, koniecznie uprawniający
          do "chlebowego".
      • iberelka1 Re: Mają prawo zwalniać czerwonych 11.09.06, 19:34
        To, ze takie dzialania maja miejsce wcale nie oznacza, ze tak powinno byc. We
        wspólczesnej Europie jest miejsce dla czerwonych, bialych, zielonych. Tak
        wlasnie wyglada demokracja, od tego jest parlament. Ale nie w Polsce. A to co
        sie dzieje w tej chwili jest bardzo niebezpieczne. Doprowadza do radykalizacji,
        które nigdy nie sa dobrymi doradcami. Zaloze sie, ze bedzie goraca jesien,
        protesty, przede wszystkim mlodziezy, i co odwazniejszych dojrzalych. Jak
        spiewal Kofta "bo kiedy czlowiek milczy milczy to apetyt rosnie wilczy". Apetyt
        na normalnosc, na zycie z perspektywami, w którym nie trzeba sie bedzie obawiac
        decyzji jakiegos mlokosa, którego zrobili ministrem, czy innych nawiedzonych i
        nienawidzacych.
        Nigdy nie glosowalam na lewice. Co bedzie w najblizsze wybory, nie wiem.
        Przeciez musimy sie ratowac.
      • lichttrager No i czym różni się LPR od PZPR? 12.09.06, 08:52
        Zdaje się, że tylko nazwą. Fanatyzm i ciąg do rządzenia taki sam. Zresztą nie
        tylko LPR. Partie typu PIS i LPR nie mają nic wspólnego z prawicą. Nawet
        szacunek dla Religii i tradycji to u nich jakiś wynaturzony dziwoląg. Ich
        źródła leżą w programie bolszewickim. Mieniąc się partiami prawicowymi
        przynoszą wstyd każdemu Polakowi o prawdziwie prawicowych poglądach.
    • dvarhk77 Teraz K...a MY! (I bardzo dobrze!) 11.09.06, 07:11
      Jest wielu nauczycieli którzy uczyli fałszywej historii, donosili do SB. Poza
      tym W PRLu kto nie należał do partii nie mógł być nauczycielem. Pora ich
      wyplenić...
      • oczytelnik Re: Teraz K...a MY! (I bardzo dobrze!) 11.09.06, 07:19
        dvarhk77 napisał:

> Jest wielu nauczycieli którzy uczyli fałszywej historii, donosili do SB. Poza
        > tym W PRLu kto nie należał do partii nie mógł być nauczycielem. Pora ich
        > wyplenić...

1. Kłamstwo: Przeważająca większość nauczycieli nie należy do żadnej partii...
        2. Chcesz wyplenić nauczycieli, a kto będzie uczył? Wszypolskie? Kto będzie
        chciał być nauczycielem ?
        3. Szkoda, że nie możesz oderwać się od PRLu...chyba przykleiłeś się do niego do
        końca swoich dni!
        • janek_bystry Trzeba zatrudnić młodych nauczycieli 11.09.06, 07:25
          a tych partyjnych faktycznie możnaby zwolnić. Jest tylu młodych absolwentów,
          którzy nie mają pracy, a napewno są lepiej przygotowani do pracy niż np. tacy
          historycy czy poloniści, którzy jeszcze 10 lat temu uczyli o przyjaźni polsko-
          radzieckiej, czy przerabiali wiersze o budowie Nowej Huty
          • janek_bystry ... 11.09.06, 07:27
            Ktoś może nie uwierzyć, ale ja w liceum 10 lat temu miałem polonistkę, która
            przerabiała wiersze o Nowej Hucie
            • rs_gazeta_forum Re: ... 11.09.06, 07:36
              Widać odpowiednio oceniła twój poziom umysłowy.
            • eti.gda Re: ... 11.09.06, 09:59
              janek_bystry napisał:

> Ktoś może nie uwierzyć, ale ja w liceum 10 lat temu miałem polonistkę, która
              > przerabiała wiersze o Nowej Hucie
              Tylko tyle zapamiętałeś z lekcji języka polskiego?
              A ta nauczycielka pewnie jest już na emeryturze, jak większość nauczycieli z
              tamtego okresu. Panu Strąkowi chodzi o coś zupełnie innego: o stworzenie
              ciepłych posadek dla swoich kolesiów.
              • ubu66 byc nauczycielem to "ciepła posadka" ? durne.... 11.09.06, 10:30
                ... komuchy
          • oczytelnik Re: Trzeba zatrudnić młodych nauczycieli 11.09.06, 07:29
            janek_bystry napisał:

> a tych partyjnych faktycznie możnaby zwolnić. Jest tylu młodych absolwentów,
            > którzy nie mają pracy, a napewno są lepiej przygotowani do pracy niż np. tacy
            > historycy czy poloniści, którzy jeszcze 10 lat temu uczyli o przyjaźni polsko-
            > radzieckiej, czy przerabiali wiersze o budowie Nowej Huty

Szkoda mi takich jak Ty...jeśli pamietają tylko wierszyki o hucie...!
            • ubu66 ?? ty nie pamietasz ?- amnezja postkomuchów 11.09.06, 10:31
              won ze szkodnikami !
            • janek_bystry Re: Trzeba zatrudnić młodych nauczycieli 11.09.06, 14:11
              Chyba nie jest ze mną tak źle, skoro kończę pisać doktorat na jednej z lepszych
              uczelni w Polsce. Jednak w liceum na języku polskim i historii miałem prawie
              same "pierdy"
              • reset10 Re: Trzeba zatrudnić młodych nauczycieli 11.09.06, 14:35
                janek_bystry napisał:

> Chyba nie jest ze mną tak źle, skoro kończę pisać doktorat na jednej z lepszych
                >
                > uczelni w Polsce. Jednak w liceum na języku polskim i historii miałem prawie
                > same "pierdy"

Kaczor też zrobił doktorat bez obowiązującego języka obcego (za komuny...i taki
                z niego dr jak z kaczki orzeł!
                • eti.gda Re: Trzeba zatrudnić młodych nauczycieli 11.09.06, 15:04
                  reset10 napisał:

> janek_bystry napisał:
                  >
                  > > Chyba nie jest ze mną tak źle, skoro kończę pisać doktorat na jednej z le
                  > pszych
                  > >
                  > > uczelni w Polsce. Jednak w liceum na języku polskim i historii miałem pra
                  > wie
                  > > same "pierdy"
                  >
                  > Kaczor też zrobił doktorat bez obowiązującego języka obcego (za komuny...i
                  taki
                  > z niego dr jak z kaczki orzeł!

To kiedy on zdawał? Za naszych czasów (rok 1964) egzamin wstępny na polibudę
                  składał z matematyki (pisemny i ustny), fizyki (ustny) i z języka obcego (do
                  wyboru rosyjski, francuski, angielski i niemiecki), w dodatku na studiach był
                  obowiązkowy lektorat z angielskiego, niemieckiego lub francuskiego (do wyboru)
                  oraz repetytorium z rosyjskiego przez 1 rok. Wszyscy absolwenci jakoś dukamy w
                  którymś z tych języków, ci, co częściej wyjeżdżali za granicę, nawet
                  perfekcyjnie posługują się językiem obcym, a pan prezio co, nawet gawarit' pa
                  ruski niet?
                  • oczytelnik Re: Trzeba zatrudnić młodych nauczycieli 11.09.06, 15:17
                    Jak z polskim ma kłopoty?...;)
          • loginmel Dopiero ich Roman G. kształci. 11.09.06, 07:32
            A jak obserwuję młodych ludzi to jakoś się nie garnią do pracy w szkole.
            • eti.gda Re: Dopiero ich Roman G. kształci. 11.09.06, 10:01
              loginmel napisał:

> A jak obserwuję młodych ludzi to jakoś się nie garnią do pracy w szkole.

I mają rację, jeżeli tak ma wyglądać praca w szkole...
          • malutka909 Re: Trzeba zatrudnić młodych nauczycieli 11.09.06, 07:33
            Do janka_bystrego: cyt - "a napewno są lepiej przygotowani do pracy niż np.
            tacy > historycy czy poloniści, którzy jeszcze 10 lat temu uczyli o przyjaźni
            polsko- > radzieckiej, czy przerabiali wiersze o budowie Nowej Huty"
            No jeżeli tacy młodzi "fachowcy" jak Ty (a widać to po Twoim tekście zarówno w
            gramatyce jak i w faktach historycznych) przyjdą uczyć to bantustan w RPA
            bedzie synonimem bardzo rozwiniętego kraju.
            Kiedys mówiono: jesteś bystry jak woda w....
          • siostra_tlenu Re: Trzeba zatrudnić młodych nauczycieli 11.09.06, 07:35
            janek_bystry napisał:

> historycy czy poloniści, którzy jeszcze 10 lat temu uczyli o przyjaźni polsko-

Młodzi nauczycieli może wiedzę mają, ale tylko teoretyczną...
            Giertych chciał zatrudnić w szkołach kombatantów AK... i jak z tym młodym wiekiem?
          • xxxjoa Do wszystkich....wrazliwych 11.09.06, 09:15
            Goraco polecam "Kabaret" Boba Fosse'a. Jest tam taka scena.W cichej,
            prowincjonalnej mieścinie, w ogródku piwnym, gdzie w niedzielny słoneczny
            poranek, rodziny spedzaja mile czas, ojcowie popijają leniwie piwko,dzieci jedzą
            lody i jest bardzo poprawnie, po bożemu, młody patriota o buzi aniołka, ubrany w
            niskazitelnie wyprasowaną brązową koszulę, śpiewa słodką piosenkę o tym jaki
            świat jest piękny. Wtedy w duszach poprawnych obywateli, chwaląc pieśnią Dzieło
            Pana, rodzi się faszyzm. To zuchwałe, arogancke przeswiadczenie, że ten piękny
            świat należy wyłacznie do NAS. I niestety z każdym powtórzeniem refrenu,to
            przeswiadczenie narasta, a wspólna pieśń dodaje siły, determinacji i odwagi.
            Zobaczcie sobie.

• hubba_hubba Re: Do wszystkich....wrazliwych 11.09.06, 09:34
              The sun on the meadow is summery warm
              The stag in the forest runs free
              But gathered together to greet the storm
              Tomorrow belongs to me

The branch on the linden is leafy and green
              The Rhine gives its gold to the sea
              But somewhere a glory awaits unseen
              Tomorrow belongs to me

The babe in his cradle is closing his eyes
              The blossom embraces the bee
              But soon says the whisper, arise, arise
              Tomorrow belongs to me

Now Fatherland, Fatherland, show us the sign
              Your children have waited to see
              The morning will come
              When the world is mine
              Tomorrow belongs to me
              Tomorrow belongs to me
              Tomorrow belongs to me

The morning will come
              When the world is mine
              Tomorrow belongs to me
              Tomorrow belongs to me
              Tomorrow belongs to me
              Tomorrow belongs to me
              Tomorrow belongs to me
              Tomorrow belongs to me

The morning will come
              When the world is mine
              Tomorrow belongs to me
              Tomorrow belongs to me
              Tomorrow belongs to me
          • muzg_na_patyku A co z uczniami? 11.09.06, 10:15

Jak Szanowny Kolega wyliczył tych 10 lat? ciekawe.

Pytanie : Czy za lewicowe poglądy rodziców, stryjka albo cioci uczniowie też będą wydalani ze szkół, czy też indoktrynacja będzie obowiązkowa?
      • emigrancik Re: Teraz K...a MY! (I bardzo dobrze!) 11.09.06, 08:24

• epime Re: Teraz wy???? Chryste, ratuj!!! 11.09.06, 09:23
        Pójdźmy dalej, wypleńmy także tych, którzy zostali przez nich wykształceni, bo
        niewatpliwie zostali zindoktrynowani....np. ciebie, twoje rodzeństwo, mamusię i
        tatusia. Logika czasów Armageddonu...
        • lichttrager Re: Teraz wy???? Chryste, ratuj!!! 12.09.06, 09:19
          epime napisała:

> Logika czasów Armageddonu...

A ja myślę, że zwykły homo sovieticus. Ks Tischner miał rację. Ta przywara
          dotknęła cały naród. Nie tylko lewicę ale i tą naszą pseudoprawicę dla ubogich
          również. Ja osobiście zdaję sobie z tego sprawę a jednak czasem się na homo
          sovieticusowaniu łapię.
      • cybulski.t Re: Teraz K...a MY! (I bardzo dobrze!) 11.09.06, 09:26
        dvarhk77 napisał:

> wyplenić...
        >
        >
        Fałszywa Historia? Tyle jest spojrzeń na historie ile historyków. Np. Polacy
        mordowali ukraińców (ich wersja) My niszczyliśmy przestępcze UPA (nasza)a gdzie
        jest prawda?
        A co do SB i nauczycieli w partii... Ile masz lat? Pamiętasz kartki? A umiesz
        liczyć? Dzisiaj mamy 2006r, Okragły stół był w 1989 (17 lat temu). Może czyiś
        ojciec był, ale nie wierzę, że jeszcze uczą Ci, którzy pamiętają czasy
        prawdziwego PRL.
      • eti.gda Re: Teraz K...a MY! (I bardzo dobrze!) 11.09.06, 09:49
        dvarhk77 napisał:

> wyplenić...

Kto nie należał do partii nie mógł być nauczycielem? łżesz jak pies, czy
        raczej jak bura suka! To teraz tak będzie!
      • antygo Re: Teraz K...a MY! (I bardzo dobrze!) 11.09.06, 11:01
        dvarhk77 napisał:

> wyplenić...
        > To co napisałeś,to wierutne kłamstwo(Pewnie tez należysz do
        Giertychjugend?)Moja zona od 1964 do 1996 roku była bezpartyjną nauczycielka bez
        żadnych problemów i szykan ze strony przełożonych.Polityczna poprawność
        nauczycieli to wynalazek faszysty Giertycha.
      • kolargolo podrywacz dekomunizator 11.09.06, 12:10
        bardzo fajny poradnik napisales. Kolejny scam w internecie, moze napisales
        jeszcze ksiazke "jak pisac na forum glupoty" ?
      • lwowiak5 Re: Teraz K...a MY! (I bardzo dobrze!) 11.09.06, 14:13
        dvarhk77:Jteś głupcem,jeżeli nauczyciel należał do jakiejś parti to zapisywał
        się do SD.aby mu dupy nie zawracano,zapamiętaj to sobie do samego grobu.
        • eti.gda Re: Teraz K...a MY! (I bardzo dobrze!) 11.09.06, 14:51
          lwowiak5 napisał:

> dvarhk77:Jteś głupcem,jeżeli nauczyciel należał do jakiejś parti to
          zapisywał
          > się do SD.aby mu dupy nie zawracano,zapamiętaj to sobie do samego grobu.
          Ale po rozliczeniu się z PZPR przyjdzie kolej na ZSL i SD. Ale rzeczywiście,
          sporo nauczycieli należało do SD, także sporo urzędników państwowych,
          oczywiście niższego szczebla, bo wysokie stanowiska były zarezerwowane właśnie
          dla PZPR.
      • reset10 A Teraz wy K....Y, (ale na szczęście krótko) 11.09.06, 14:38
        !!! j.w.
      • lichttrager Re: Teraz K...a MY! (I bardzo źle!) 12.09.06, 09:09
        dvarhk77 napisał:

> wyplenić...

Zgadza się jedynie to, że należy przejrzeć kadry nauczycieli. Ale jedynie pod
        kątem fachowości. Dzisiaj nauczyciele dobierani są za pomocą selekcji
        negatywnej. Za pieniądze płacone w szkole przyjdą jedynie nieudacznicy lub
        hobbyści. Czas TO zmienić. Należy zostawić dobrych nauczycieli i pedagogów.
        Uczyłem się w szkole za czasów komuny. Ale wodę z mózgu próbowało mi robić
        naprawdę niewielu nauczycieli. Reszta była z reguły mniej lub bardziej
        profesjonalna. Młody człowiek nie może być pasiony jedynie słuszną ideologią
        (obojętne czy jest to ideologia prawicowa czy lewicowa). Musi mieć pełne
        spektrum poglądów. A nauczycieli należy dobierać jedynie pod względem
        merytorycznym.
        Dodam jeszcze, że pomimo wykształcenia w komunistycznej szkole, ja jak i
        znaczna większość moich kolegów ma poglądy prawicowe lub centrowe i nic im ta
        komunistyczna szkoła nie zaszkodziła w wyborze własnych poglądów. Bardziej niż
        komunistyczna szkoła prawicy szkodzi to co wyprawia ta pseudo prawicowa banda
        rządząca obecnie Polską.
    • janek_bystry Zrób sobie herbatkę Veritas i się nie denerwuj 11.09.06, 07:11
      a jeśli chcesz działać, to zacznij uprawiać sport,
      pozdrawiam,

Janek
    • kapitan_stopczyk A co aferą Banku Rolniczego w Kaliszu? 11.09.06, 07:12
      Kasę z tego banku też ukradli "czerwoni" czy raczej kolesie w czerni?
      • sumienie.lk Dlaczego Giertych i jego kumple nie siedzą? 11.09.06, 08:22
        Ziobro!!! Co z twoim poczuciem sprawiedliwości? A może minister
        nadsprawiedliwości cierpi na rozdwojenie jaźni?
      • eti.gda Re: A co aferą Banku Rolniczego w Kaliszu? 11.09.06, 09:50
        kapitan_stopczyk napisał:

> Kasę z tego banku też ukradli "czerwoni" czy raczej kolesie w czerni?

Kolesie w czerni nie kradną, oni dokonują "przekształceń własnościowych".
        • reset10 Re: A co aferą Banku Rolniczego w Kaliszu? 11.09.06, 09:53
          eti.gda napisał:

> kapitan_stopczyk napisał:
          >
          > > Kasę z tego banku też ukradli "czerwoni" czy raczej kolesie w czerni?
          >
          > Kolesie w czerni nie kradną, oni dokonują "przekształceń własnościowych".
    • dzidek6 ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 07:13
      To zwykłe świństwo, usuwaja się dobrych fachowców i to ma być służba dla
      narodu?! LPR jak wszystkie inne partie dba tylko o własnych kolesiów!!
      bezpartyjny
    • jorge.martinez ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 07:14
      Niech tworzą listy, niech dokonują czystek. Nie zmieni to faktu jednego i
      niepodważalnego. Na liście do usunięcia z Sejmu i Senatu znajdują się od
      dłuższego czasu nie tylko pan Strąk, ale i jego szef oraz reszta Ligi
      Pretorian Romana. To tylko kwestia czasu. Bo ten się śmieje...
      • 1zorro A kiedy zaczna palic ksiazki? I na mieszkaniach 11.09.06, 07:17
        i sklepach malowac czerwone gwiazdy? Gdzis to juz bylo przerabiane... Heil
        Giertych!
        • jorge.martinez Re: A kiedy zaczna palic ksiazki? I na mieszkania 11.09.06, 07:23
          Można się zgodzić z jednym argumentem Pretorian Romana: SLD też wciskało swoich
          ludzi na stołki w administracji. Ale istnieje subtelna różnica w postępowaniu
          obu partii:

1. SLD nie robił tego z podniesionym czołem mówią tworząc jakieś durne listy i
          stygmatyzując ludzi, tylko dlatego, że mają coś wspólnago z prawicą.
          2. Często ludzie nie lądowali na bruk, lecz tworzono obok inne równoległe
          stanowisko dla swoich kolesi. Wilk był syty i owca cała.

SLD był kieszonkowcem kradnącym po kryjomu... Koalicja to gwałciciele hańbiący
          Polskę w blasku jupiterów.
          • hubba_hubba Re: A kiedy zaczna palic ksiazki? I na mieszkania 11.09.06, 09:31
            Nie wiem, jak w kuratoriach, ale SLD nigdy nie wymieniało kadr w Urzędach Morskich. Zmieniał się co najwyżej dyrektor (i też nie zawsze), reszta pracowała spokojnie i politykę miała gdzieś.
      • eti.gda Re: ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 09:55
        jorge.martinez napisał:

> Niech tworzą listy, niech dokonują czystek. Nie zmieni to faktu jednego i
        > niepodważalnego. Na liście do usunięcia z Sejmu i Senatu znajdują się od
        > dłuższego czasu nie tylko pan Strąk, ale i jego szef oraz reszta Ligi
        > Pretorian Romana. To tylko kwestia czasu. Bo ten się śmieje...

Nie masz racji. W następnych wyborach sukces PiS będzie jeszcze większy, gdyż
        ludziom podoba się, jak ktoś dostaje w dupę. W ten sposób naród rozładowuje
        swoje frustracje. Wystarczy, że wyjdzie jakiś oszołom, w jednej ręce krzyż, w
        drugiej miecz a na ustach piana, aby żądna krwi tłuszcza wybrała go na swojego
        przedstawiciela.

"Wielu z tych, co się dotychczas śmiali, już się nie śmieje. A tym, którzy się
        jeszcze śmieją, już wkrótce nie będzie do śmiechu". (Adolf Hitler)
        • gobi03 ludziom wyjątkowo podoba się 11.09.06, 15:29
          kiedy czerwone elyty dostają w d...
          Popatrz na tych, którzy wyjeżdżają za chlebem - żaden nie ma wojewody w
          rodzinie, żaden nie ma "pleców" w kuratorium, żaden nie może skorzystać z
          "poparcia". Wyjechali ludzie, którym nie wyszła działalność gospodarcza (bo ZUS
          - nie od Kaczyńskich przecież!), którzy nie zdołali znaleźć pracy powyżej
          głodowej najniższej stawki, których wykształcono w zupełnie niepraktycznym
          kierunku bez szansy na zatrudnienie, bo (postkomunistyczni) decydenci
          utrzymywali _tańsze_ kierunki kształcenia w szkołach.
          Niech i czerwonych dotknie wspólna bieda - pochwalam. Tak rządzili i do tego
          doprowadzili, ale zawsze umieli się ustawić i swoich poprzeć. Koniec.
    • alkud *** Lajtowa wersja Blood & Honour *** 11.09.06, 07:22
      jest w polskim rządzie?

---
      religiapokoju.blox.pl/2006/09/911-Irak-i-hodowla-terroru-w-Europie-i-na-swiecie.html
      • oczytelnik Re: *** Lajtowa wersja Blood & Honour *** 11.09.06, 07:25
        alkud napisał:

> jest w polskim rządzie?
        >
        Szanowni państwo! Puszka Pandory jest otwarta...!
        W rządzie jest wszystko, ale nic dobrego!
      • eti.gda Re: *** Lajtowa wersja Blood & Honour *** 11.09.06, 09:57
        alkud napisał:
        *** Lajtowa wersja Blood & Honour ***
        > jest w polskim rządzie?
        >
        Na razie jeszcze lajtowa.
    • loginmel Zaczęła się budowa IV RP.Od podstaw. 11.09.06, 07:27
      Kto dalej? Pan Strąk wynaczył cele.Jeszcze trochę a pracę będzie można dostać
      gdy otrzymasz świadectwo moralnośći od p.Strąka z obowiązkiem przedstawienia
      listy obecności w kościele od proboszcza.
      • alkud niech powołają S.O.C.R. <<<<<<<<<& 11.09.06, 07:29
        Służbę
        Ochrony
        Czwartej
        Rzeczpospolitej

S.O.C.R.
        zajmie się ochroną nowego ustroju
        i walką z wrogami miłościwie panujących

---
        religiapokoju.blox.pl/2006/09/911-Irak-i-hodowla-terroru-w-Europie-i-na-swiecie.html
        • jorge.martinez Re: niech powołają S.O.C.R. <<<<& 11.09.06, 07:32
          S(O)CR: Samoobrona Czwartej Rzeczypospolitej.
        • eti.gda Re: niech powołają S.O.C.R. <<<<& 11.09.06, 10:01
          alkud napisał:

> Służbę
          > Ochrony
          > Czwartej
          > Rzeczpospolitej
          >
          > S.O.C.R.
          > zajmie się ochroną nowego ustroju
          > i walką z wrogami miłościwie panujących
          >
          Mogą wziąć na doradców dawnych SBeków. To zawodowcy, a dobry zawodowiec nie
          pyta "co?" i "dla kogo?", tylko "za ile?"
    • el_bigos od momentu kiedy tylko się strąg pokazał wiedziałe 11.09.06, 07:33
      że będzie miał pomysły na miarę jego intelektu, a inteligencja u strąka jest, no
      cóż wystarczy na niego popatrzeć
      • siostra_tlenu Re: od momentu kiedy tylko się strąg pokazał wied 11.09.06, 08:11
        Antoine de Saint-Exupery:
        "Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą
        się piewcy, którzy będą je wysławiać".
    • maria10344 ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 07:36
      Włos się jeży na głowie.Chciałoby się rzec:chcieliście-macie,ale to za mało.
      PSYCHIATRA,CZY NA SALI JEST PSYCHIATRA!!!!!
    • porannakawa do moderatora ws2 - drugi ten sam watek? 11.09.06, 07:37
      veritas11 napisał:

>
      > To, co się dzieje w tej chwili jest bardziej, niż groźne. To są t.z. czystki
      > partyjne, które uwzględniają tylko jeden warunek - bycie członkiem partii.
      > Tracimy wolność i demokrację! Nie jest ważne, czy jesteś fachowcem, nie jest
      > ważne czy dużo zrobiłeś w swojej dziedzinie. Jakiś niepełnosprawny umysłowo
      > Strąk lun inny będzie decydował, czy odejdziesz teraz czy za godzinę...!!!
      > Dość tego!
      > Trzeba działać!
    • yhy_yhy chleba nie dadzą...zrobią **I_G_R_Z_Y_S_K_A** 11.09.06, 07:42
      głupich nie sieją...oni sami rosną
    • zibi1010 Gier...ty ch... razem ze swoimi koalicjantami z 11.09.06, 07:43
      pisuaru predzej czy pozniej zawisniesz w kibelku - tam wasze miejsce!
      • drugie_wcielenie Re: Gier...ty ch... razem ze swoimi koalicjantami 11.09.06, 08:28
        tego sk... ktos powinien skasowac w ciemnej bramie.
    • patman Zakłamanie władz II PRLu 11.09.06, 07:57
      Obecna władza ludowa przyznaje otwarcie, że czyni takie samo zło jak SLD. Nie byłoby tu dysonansu gdyby nie to, że rządzący II PRLem mieli być lepsi od komuchów, których obarczają winą o całe zło tego świata.
      Ocena trzeźwo myślącego człowieka może być tylko jedna: niekompetencja w rządzeniu większa niż u SLD, zachłanność na stołki taka sama. Ale zakłamanie: twierdzili, że są moralni - w przeciwieństwie do komuchów. To ja się pytam: skoro prowadzą niemoralną politykę, podobną do tego co robił Leszek M. (sami się do tego przyznają) - to gdzie jest ich moralność? Zakłamanie, tutaj przebijają wszystkich zdecydowanie.
      • wiesiek75 Re: Zakłamanie władz II PRLu 11.09.06, 08:26
        Chodziłem do liceum w okrutnych czasach stalinowskich. Trzech nauczycieli było
        byłymi żołnierzami AK. Uczyli do emerytury. Nikt ich nie ruszał. Byli
        fachowcami. Strąk jest gorszy od stalinowców.
        • siostra_tlenu Wyłuskać Strączkowe.... 11.09.06, 08:29
          wiesiek75 napisał:

> Chodziłem do liceum w okrutnych czasach stalinowskich. Trzech nauczycieli było
          > byłymi żołnierzami AK. Uczyli do emerytury. Nikt ich nie ruszał. Byli
          > fachowcami. Strąk jest gorszy od stalinowców.

Niestety, ale ciasnota umysłowa się rozszerza...a jej dowodem są Strączkowe!
          • veritas11 Re: Wyłuskać Strączkowe.... 11.09.06, 09:01
            siostra_tlenu napisała:

> Niestety, ale ciasnota umysłowa się rozszerza...a jej dowodem są Strączkowe!

• eti.gda Re: Zakłamanie władz II PRLu 11.09.06, 10:11
          wiesiek75 napisał:

> Chodziłem do liceum w okrutnych czasach stalinowskich. Trzech nauczycieli
          było
          > byłymi żołnierzami AK. Uczyli do emerytury. Nikt ich nie ruszał. Byli
          > fachowcami. Strąk jest gorszy od stalinowców.
          A skąd taki Strąk i jego obszczymurki mogą coś wiedzieć? W d.. byli, g...
          widzieli, mają klapki na oczach i wiedzą tylko to, co im powie Wielki Animator,
          Ojciec R.
          "To ja decyduję, kto jest Żydem". (Heinrich Himmler)
    • photo8 Ja też chcę. 11.09.06, 08:04
      Nigdy nie byłem żadnym "czerwonym" ani ich sympatykiem, ale mnie też sRomek może
      dopisać do listy wrogów LPR.
    • maruda.r Lista wrogów Konika 11.09.06, 08:10

Robert Strąk zdradza, że podobne listy powstają bądź wkrótce zaczną powstawać w
      całym kraju, a Słupsk jest tylko liderem zmian.

Na razie Słupsk jest liderem elpeerowskiej głupoty. I nic ponadto.

• siostra_tlenu Re: Lista wrogów Konika 11.09.06, 08:12
        maruda.r napisał:

>
        > Robert Strąk zdradza, że podobne listy powstają bądź wkrótce zaczną powstawać w
        > całym kraju, a Słupsk jest tylko liderem zmian.
        >
        > ****************************************
        >
        > Na razie Słupsk jest liderem elpeerowskiej głupoty. I nic ponadto.
        >

"Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą
        się piewcy, którzy będą je wysławiać".
    • antczakm ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 08:14
      jak ja sie ciesze, ze wyjechalem z tego popie.... kraju!!!
      • c.rayback Re: ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 09:28
        Przyznam ze tez sie zastanawiam :(.
    • xsawer ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 08:18
      Czy znajdzie się w tym kraju ktoś, kto pie..ie pięścią w stół i rozpędzi to
      elpeerowskie łajno?
      • lehoo Re: ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 17:50
        Ja. W trakcie przyszłych wyborów. Myślę , że mi pomożesz.
    • darkkor ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 08:21
      Zegar tyka. Wybory za trzy lata, a wtedy trzeba będzie zapłacić za nepotyzm,
      niekompetencje i łamanie prawa. Nie będzie już tarczy Ministra Ziobry ani
      wyrozumiałości następców.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 08:25
        Oni są albo tak głupi albo tak bezczelni. Kto to widział żeby robić czystki z
        listą w ręku (może jeszcze podpisaną przez twórcę?) i jeszcze potwierdzać fakt
        jej istnienia prasie.
        Mam nadzieję że są głupi, bo jeśli pozwalają sobie na takie coś świadomie, to
        znaczy że już czują się całkowiecie bezkarni i wszechmocni, a usunięcie ludzi
        któzy tak sądzą rzadko przebiega w sposób łagodny.
    • 123rbr Re: ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 08:24
      Niech Kaczyńscy nie mówią że w Polsce nie rodzi się faszyzm !!
    • premier_hiacynt_wielki SLD pamieta! to pan Strak powinien sobie zapamieta 11.09.06, 08:25
      c...
    • maria-anna ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 08:29
      No to problem z nadprodukcją nauczycieli mamy z głowy.Nowych miejsc z powodu
      czystki przybędzie sporo. Co teraz zrobią nauczycielskie związki ?
      • eti.gda Re: ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 10:16
        maria-anna napisała:

> No to problem z nadprodukcją nauczycieli mamy z głowy.Nowych miejsc z powodu
        > czystki przybędzie sporo. Co teraz zrobią nauczycielskie związki ?

Związki ze strachu w mysie dziury się pochowały.
        • ubu66 może wreszcie koniec z ZNP przbudówką PZPR 11.09.06, 10:41
          już NAJWYZSZY CZAS
          • eti.gda Re: może wreszcie koniec z ZNP przbudówką PZPR 11.09.06, 11:10
            ubu66 napisała:

> już NAJWYZSZY CZAS

Masz rację, precz z ZNP, bo oni ze strachu robią w majtki, zamiast się odezwać.
            Tak robiły też związki zawodowe w PRL (oczywiście przed
            powstaniem "Solidarności")
    • radik Re: ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 08:29
      Zaczynam sie bać. Mój sąsiad startował w wyborach samorządowych z list SLD. Co
      robić??????
      • frant3 Re: ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 08:35
        Przeprowadzić się z dala od sąsiada, a póki co w ogóle z nim nie rozmawiać, nie odpowiadać nawet, gdy pierwszy powie: dzień dobry. Albo głosować przeciwko LPR i PiS w najbliższych wyborach i w każdych następnych.

--
      • allspice Re: ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 09:23
        radik napisał:

> Zaczynam sie bać. Mój sąsiad startował w wyborach samorządowych z list SLD. Co
        > robić??????
        ---------------------------------
        Zacznij się ...bać:)
      • eti.gda Re: ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 10:17
        radik napisał:

> Zaczynam sie bać. Mój sąsiad startował w wyborach samorządowych z list SLD. Co
        > robić??????
        Złożyć samokrytykę i zapisać się do PiS.
    • knik ''Czerwona lista'' wrogów LPR 11.09.06, 08:34
      najwięcej"do zrobienia" jest jednak w samym rządzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka