ququ777 11.09.06, 18:33 Co racja to racja...tylko dwubiegunowy swiat zapewnia pokoj i brak wojen...I nie musielibysmy sie martwic, ze Amerykanie wbrew woli naszego narodu zainstaluja nam tu jakies rakiety... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Zgoda 11.09.06, 18:38 ale dla nas Polakow bez ZSRR lepiej. I trudniej tez bo bledy juz na wlasne konto ida... PF Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Zgoda, ale 11.09.06, 18:54 ale Ty piszesz co jest dla nas lepsze siedzac we Francji. Przyjedz i zamieszkaj tu, najlepiej w poblizu tej bazy. Jezeli Amerykanie wybuduja te swoje instalacje w Polsce to oni beda w pelni kontrolowac nasza polityke zagraniczna (i nie tylko). Jak sie ma do tego nasza suwerennosc - podobno najwieksze osiagniecie Trzeciej RP? Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Re: Zgoda, ale 11.09.06, 18:58 Na rozpadzie ZSRR stracili wszyscy została zachwiana równowaga militarna oraz kapitaliści dostali do rąk nowy oręż walki z robotnikiem czyli brak alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 19:23 że za ZSRR wybuchały i trwały wojny. A sam ZSRR się twórczo przyłożył do rozpętania największej z nich w 1939 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 19:46 adas313 napisał: A sam ZSRR się twórczo przyłożył do rozpętania największej z nich w 1939 roku. ZSRR zaatakował Czechosłowację (nb kto zaatakował Czechosłowację do spółki z panem H.??), Francję itd. Gratuluje odkrycia! Guru Zigzaur ma nasladowców. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 19:50 > ZSRR zaatakował Czechosłowację (nb kto zaatakował Czechosłowację do spółki z > panem H.??), Francję itd. Gratuluje odkrycia! A mówią Ci coś daty: 23 sierpnia 1939 17 września 1939? Czy wiesz który kraj zaopatrywał III Rzeszę w paliwa i surowce? Podpowiedź: ostatnia dostawa miała miejsce 21 czerwca 1941 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 19:57 adas313 napisał: A mówią Ci coś daty: > 23 sierpnia 1939 > 17 września 1939? > > Czy wiesz który kraj zaopatrywał III Rzeszę w paliwa i surowce? > Podpowiedź: ostatnia dostawa miała miejsce 21 czerwca 1941 roku. hola hola. I co te daty niby mówią?? powtórze moje pytanie : Kto zaatakował CZ na spółkę z H.? dodam następne (w stylu pytan o dostawy itd): kto płakał nad grobem Piłsudskiego? Stalin? a może Mołotow? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 20:02 > hola hola. I co te daty niby mówią?? Mówią, które dwa państwa faktycznie rozpoczęły wojnę. > powtórze moje pytanie : Kto zaatakował CZ na spółkę z H.? Niech będzie: Polska. Ale rozmawiamy o 39 nie 38. > dodam następne (w stylu pytan o dostawy itd): kto płakał nad grobem > Piłsudskiego? Stalin? a może Mołotow? No i? Czy Ty chcesz pytaniami sugerować, że IIWŚ to dzieło Polski i Rzeszy? Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 20:12 adas313 napisał: Czy Ty chcesz pytaniami sugerować, że IIWŚ to dzieło Polski i Rzeszy? Nie . chce powiedziec że nie jest to takie proste i jednoznaczne. Używając twojej logiki można i RP obciążyc odpowiedzialnoscia. adas313 napisał: Niech będzie: Polska. Ale rozmawiamy o 39 nie 38. sorry, ale wg mnie jest to pewien ciąg zdarzen. > No i? i nic. jest to pytanie tego rodzaju: kto dostarczał Hitlerowi surowce itd. Jest wersja że RP że "sojusznicy" w tym "dobra" GB, wydudkali RP. I tyle. Więc pretensje proszę kierowac do nich. ZSRR i RP były wrogimi panstwami, wiec ten fakt determinował ich poczynania. Dzisiejsze próby osądzania tego na zasadzie moralne/niemoralne jest głupie i bezcelowe. Odpowiedz Link Zgłoś
eurofanatik Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 20:32 Zajecie Orawy i Spiszu bylo bledem ale trzeba naprawde nie miec kontaktu z rzeczywistoscia aby podawac to jako argument, ze Polska rozpetala Druga Wojne Swiatowa... Czy nalezysz do tej grupy naszych rodakow ktorzy na kazdym kroku sie biczuja za bledy historyczne? Bo uwierz mi, zajecie Spiszu i Orawy bylo czyms co w zaden sposob nie naznaczylo w powazny sposob biegu historii. Natomiast naznaczyl go pakt Ribbentrop-Molotow... ZSRR jest wiec winny rozpetania najstraszliwszej wojny jaka kiedykolwiek znala Europa. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition ZSRR samo prowadziło wojny 11.09.06, 20:39 A to Afganistan, a to Karabach... Swoją drogą komuchy w Chinach i ZSRR po prostu zagłodziły więcej ludzi niż zginęło we wszystkich wojnach od zarania ludzkości! Hitler potrzebowałby z okładem 400lat by zabić tyle osób w Auschwitz Czy jeśli ktoś tego nie pamięta a się wypowiada na ten temat jest tylko naiwny czy też po prostu skrajnie głupi? ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition ZSRR samo prowadziło wojny 11.09.06, 20:43 ZSRR i ChRL głodziły na śmierć CAŁE NARODY! Hitler przy Stalinie czy Mao to nadpobudliwy chłopczyk. ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 20:45 nie . ja chce tylko powiedziec że nie było to takie proste. I że używając popularnej ostatnio logiki można i RP wmieszac w rozpetanie IIWS. Za wrzesien 1939 pełną odpowiedzialnosc ponoszą władze ówczesnej RP. Za wynnik tej wojny dla Polski równierz. Byly zagłupie, aroganckie, krótkowzroczne itd. poprostu dno i obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 21:16 Mniej oglądać pancernych i Klossa! Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 21:29 zgoda. i grania w gierki komputerowe. a to taki osobnik uzbrojony w wiedzę z np Call of Duty, na forum całkiem serio pisze , że wojnę wygrali Alianci na froncie Zachodnim walcząc z doborowymi jednostkami HJ i niemieckich rezerwistów- listonoszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 23:26 Bo to front zachodni wygrał wojnę. Popatrz na mapę linii demarkacyjnej: co w Niemczech zajęli zachodni Alianci, co Rosjanie. Ta linia demarkacyjna przebiegała inaczej niż granica między RFN a NRD i Czechosłowacją: Amerykanie i Anglicy zajęli Schwerin, Magdeburg, Lipsk, Halle, Weimar i Pilzno. Stalinowska Rosja wojnę PRZEGRAŁA. 35 milionów trupów to chyba nie zwycięstwo. Rosja na 50 lat pochwyciła niezły kawał Europy. I po tych 50 latach zaczęła się rozpadać. Na zachodnim froncie połamali zęby tacy niemieccy dowódcy, którzy na wschodzie zawsze zwyciężali: von Rundstedt, Model, von Mannteufel i inni. A co ważniejsze, Niemcy włożyli znacznie więcej pracy i środków w broń przeciwko Anglikom (U-Booty, samoloty, okręty) niż przeciwko Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 23:40 zigzaur napisał: Na zachodnim froncie połamali zęby tacy niemieccy dowódcy, którzy na wschodzie > zawsze zwyciężali: von Rundstedt, Model, von Mannteufel i inni To dowódcy a nie nie magicy. Owszem straty ZSRR były ogromne, ale faktem jest że RKKA pochowała większosc , w tym najlepsze jednostki Niemiec. Więc niemiecka armia wroku 1944 to ledwie cien armii z roku 1941. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 23:43 Zigzaur, jesli masz chwilkę, przeczytaj artykuł (ale na zimno, bez obelg) www.specnaz.ru/article/?585. No i krótką recenzje, na mój mail, jesli można. jestem ciekaw , co ty na to. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 12.09.06, 12:28 zigzaur napisał: > Bo to front zachodni wygrał wojnę. > Popatrz na mapę linii demarkacyjnej: co w Niemczech zajęli zachodni Alianci, co > Rosjanie. Ta linia demarkacyjna przebiegała inaczej niż granica między RFN a NR > D > i Czechosłowacją: Amerykanie i Anglicy zajęli Schwerin, Magdeburg, Lipsk, Halle > , > Weimar i Pilzno. > > Stalinowska Rosja wojnę PRZEGRAŁA. 35 milionów trupów to chyba nie zwycięstwo. > Rosja na 50 lat pochwyciła niezły kawał Europy. I po tych 50 latach zaczęła się > rozpadać. i tutaj sie nie zgodze... niestety zsrr jako jednyne panstwo powiekszylo nie tylko swoje terytorium, w tym anektujac pare panstw, ale rowniez strefe wplywow instalujac w wiekszosci osciennych panstw podlegle sobie rezimy... a straty... przeciez w socializmie/komunizmie strat nie liczy sie... Odpowiedz Link Zgłoś
al_paga Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 21:47 ewswr napisał: > Za wrzesien 1939 pełną odpowiedzialnosc ponoszą władze ówczesnej RP. Za wynnik > tej wojny dla Polski równierz. Byly zagłupie, aroganckie, krótkowzroczne itd. > poprostu dno i obciach. Polski rząd w '39 powinien pójść za przykładem Czech, a tak ponosi on pełną odpowiedzialność za rozpętanie II WŚ, prawda? Jak słyszę takie głosy, to sobie myślę skąd się biorą tacy imbecyle na forum. W instytucjach zamkniętych zainstalowano internet, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 21:55 nie piszę tu o odpowiedzialnosci rządu RP za rozpetanie wojny, bo byl pionkiem w cudzej grze. Ten rząd odpowiedzialny jest za to, własnie, że sie stał owym pionkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
al_paga Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 21:58 Powinien był postąpić jak rząd Czech, prawda? Właśnie, że tak nie postąpił, to nie stał się pionkiem! Ale chyba to za trudne dla ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 22:03 miał postąpic w taki sposób aby to było dobre dla kraju a nie dla np "aliantów". Zresztą "alianci" byli pragmatyczni od początku do konca. Bo rządy tych panstw są po to by dbac o interes własnego kraju. Zachowanie rządu RP przypomina mi trochę zachowaqnie władców Imperium Rosyjskiego przed i w czasie IWS - wszystko dla sojuszników kochanych itd. Odpowiedz Link Zgłoś
al_paga Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 22:13 A co dobrego wynikło dla aliantów (Francji i Wielkiej Brytanii) z tego, że po ataku na Polskę wypowiedziały wojnę hitlerowskim Niemcom? Rozśmieszasz mnie coraz bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 22:22 baw sie dobrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 22:28 > miał postąpic w taki sposób aby to było dobre dla kraju To znaczy jaki? Spotkałem dziesiątki wypowiedzi tego typu "źle, źle, źle", ale nikt nie był w stanie zaproponować czegoś konstruktywnego. Polska de facto była skazana na utratę suwerenności. Jeśli Hitler chciał atakować ZSRR musiał to robić z terytorium Polski. Mógł ją podporządkować sobie politycznie (pytanie tylko jak), mógł ją podbić. A jeśli nie chciał iść na wschód, to po co atakował Polskę? A gdyby Hitler zostawił Polskę w spokoju to co wtedy? Pamiętajmy, że Polska miała dwóch sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 22:35 adas313 napisał: To znaczy jaki? nie wiem. Chcę tylko przypomniec że nadal nie ujawniono wiele informacji. Nie tylko Rosjanie , a także Anglicy sie z tym nie spieszą. IIWS była następstwem zdarzen z przed lat, a nie paktu R-M. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 22:16 Trochę przesadzasz w krytyce władz IIRP. Był to kraj budowany niemalże od zera. Takie państwo nie może raczej liczyć na rolę inną niż pionka. Zwłaszcza gdy jest wciśnięte między wrogich sobie i agresywnych sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 22:28 adas313 napisał: Zwłaszcza gdy jest wciśnięte między wrogich sobie i agresywnych sąsiadów trochę wyżej napisałes że to sojusznicy...Rok 1939 nie zwalił sie na głowe nagle. był jeszcze okres "międzywojnia", Owczesne władze RP prowadziły b. agresywną i zaczepną polityke względem ZSRR. Nie było to panstwo przyjazne dla ZSRR od początku jego istnienia. Więc skromnie uważam , że nie ma co przesadnie winic Stalina za 17.09.1939, Katyn itd. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 22:51 > Zwłaszcza gdy jest wciśnięte między wrogich sobie i agresywnych sąsiadów > > trochę wyżej napisałes że to sojusznicy.. Źle się wyraziłem: "wrogich sobie" = "wrogich IIRP". > Owczesne władze RP prowadziły b. agresywną i zaczepną polityke względem ZSRR. > Nie było to panstwo przyjazne dla ZSRR od początku jego istnienia W czym ona - Twoim zdaniem - się przejawiała? Ja raczej mam wrażenie, że to ZSRR chciało ponieść płomień czerwonej rewolucji po trupie białej Polski. Nie udało się wyłącznie dlatego, że RKKA dowodził "genialny strateg" Michaił Tuchaczewski. > Więc skromnie uważam , że nie ma co przesadnie winic Stalina za 17.09.1939, > Katyn itd. A ja się zastanawiam jaki miał cel Stalin 17/9/1939. Zajmował ziemie ubogie, słabo uprzemysłowione - po co mu to było? Tym bardziej, że Polska nawet przez moment nie stanowiła zagrożenia dla ZSRR. Natomiast odpowiedzialność za Katyń jest oczywista - wojna wojną, ale mordowanie jeńców nie mieści się w normach cywilizowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 23:11 Znasz rosyjski? poczytaj www.specnaz.ru/article/?585 spojrzenie drugiej strony. Trochę skrajne, ale w duchu popularnym obecnie w Polsce. mnie w tym wszystkim bardziej zainteresowały wypowiedzi pwładców RP. No i zdanie "sojuszników" Zachodnich na temat polityki ówczesnej Warszawy. Zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 23:14 > Znasz rosyjski? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 23:15 jesli przeczytasz teks, to b. proszę (poważnie) o recenzję chocby krótką, na moja skrzynkę mailową. Zigzaura, jesli przeczyta ten post, też b. proszę. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 12.09.06, 16:38 eurofanatik napisał: > Zajecie Orawy i Spiszu bylo bledem ale trzeba naprawde nie miec kontaktu > z rzeczywistoscia aby podawac to jako argument, ze Polska rozpetala II W > Swiatowa... Bo uwierz mi, zajecie Spiszu i Orawy bylo czyms > co w zaden sposob nie naznaczylo w powazny sposob biegu historii. Wierze ci że nic co kiedykolwiek poczyniła polska nie było poważne. Ale chodzi tu o RACJE MORALNE !!! polska wcześniej niż ZSRR stało się agressorem w IIWŚ i nie ma prawa teraz pouczać NIKOGO. Bo jest to kraj zbrodniczy, co potwierdza najazd na Irak. No a skala polskich zbrodni jest adekwatna do znaczenia polski w Świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 11.09.06, 22:21 > Nie . chce powiedziec że nie jest to takie proste i jednoznaczne. Używając > twojej logiki można i RP obciążyc odpowiedzialnoscia. To Hitler i Stalin uzgodnili podział Polski. To oni podjęli decyzje o ruszeniu wojsk. To ich ideologie zakładały ekspansję terytorialną obłąkańczych ustrojów. W jaki sposób Polska ich prowokowała? > i nic. jest to pytanie tego rodzaju: kto dostarczał Hitlerowi surowce itd. To jest pytanie o gesty. Dostarczanie surowców krajowi prowadzącemu w najlepsze podbój kontynentu to raczej inna ranga związku międzynarodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 12.09.06, 16:55 ewswr napisał: > adas313 napisał: > A sam ZSRR się twórczo przyłożył do rozpętania największej z nich w 1939 roku. > > ZSRR zaatakował Czechosłowację (nb kto zaatakował Czechosłowację do spółki z > panem H.??), Francję itd. Gratuluje odkrycia! > Guru Zigzaur ma nasladowców. Ty lewacki kłamliwy łajdaku. Kto napadł na Polskę? Finlandię? Litwę? Łotwę? Estonię 1939/40? Kto zaanektował Besarabię? Kto napadł na Afganistan? Kto najechał na Czechosłowację w 1968? Kto napadł na Węgry w 1956? Skąd się takie bezmózgi pachołki sowieckie biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kto jak kto, ale Baćko powinien wiedzieć... 12.09.06, 21:45 antykagan napisał Ty lewacki kłamliwy łajdaku. > > Kto napadł na Polskę? Finlandię? Litwę? Łotwę? Estonię 1939/40? Kto zaanektował > > Besarabię? Kto napadł na Afganistan? Kto najechał na Czechosłowację w 1968? Kto napadł na Węgry w 1956? > Skąd się takie bezmózgi pachołki sowieckie biorą? Odpowiedź brzmi: ZSRR!! Tylko tY matole nie czytasz postów, tylko wychwytujęsz niektóre zdania, aby "powalczyc". Mała prosba: przesledz cały wątek, a następnie zabierz głos, ciołku. > Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: Zgoda, ale 11.09.06, 21:07 Dobrze pisze. W usa po upadku zsrr kapital zupelnie przestal sie przejmowac zwiazkami zawodowymi a roboli traktuja jak przykra koniecznosc. Amerykanie juz sie nie boja ze ruscy beda im demoralizowali robotnikow marksizmem-leninizmem wiec jakakolwiek poprawa socjalna jest wykluczona. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Zgoda, ale 11.09.06, 20:40 st1111 napisał(a): > Na rozpadzie ZSRR stracili wszyscy została zachwiana > równowaga militarna oraz kapitaliści dostali > do rąk nowy oręż walki z robotnikiem czyli brak > alternatywy. Gdyby nie rozpadł się ZSRR nie miałbys okazji nic tu wypisywać, bo intrnet byłby niedostępny, byłaby pełna kontrola informacji (nie wiem czy wiesz, że w Polsce nie pozwalano instalować anten satelitarnych, żebysmy nie mieli dostępu do obcej telewizji). Kapitaliści nie mieliby nic do powiedzenia, za to robotnicy mieliby kartki na wszystko, od mydła, przez mięso, masło, cukier, czekoladę, herbatniki, benzynę po buty. Rzeczywiście, mielibyśmy raj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Zgoda, ale 11.09.06, 19:01 nie jestem pewna czy p-f miał na myśli bazę antyrakietową... Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Zgoda 11.09.06, 19:06 ale ci co mówią nam, że owa baza to wielkie dla nas osiągnięcie przypominają mi tych co zachwalają karpiom radości Świąt Bożego Narodzenia. Polska niewątpliwie zyskała odkąd obce wojska opuściły nasz kraj. I jestem przekonany że należy ten stan utrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Zgoda 11.09.06, 19:11 Tym razem ja się zgadzam. I to tak całkowicie, że nie ma o czym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Zgoda 11.09.06, 19:58 Faktycznie nie masz o czym dyskutować, to i ja się włącze. Małe pytanko, czy Niemcy mając na swoim terytorum kilka potężnych baz amerykańskich i kilkaset tysięcy żołnierzy amerykańskich, zatraciły swoją suwerenność? Uważam że nie, ale zyskały za to luksus bezpieczeństwa. Czy Polska nie może się starać o taki sam luksus bezpieczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 bravor ideał niewolnika 11.09.06, 21:35 bravor napisał: >czy Niemcy mając na swoim terytorum kilka potężnych baz amerykańskich i >kilkaset tysięcy żołnierzy amerykańskich, zatraciły swoją suwerenność? Niemcy przegrały wojnę. NIKT ich o zdanie nie pytał, były bazy eksterytorialne, była OKUPACJA. Czyżbyś sugerował, że PL powinna się DOBROWOLNIE oddać pod US-okupację??? najwyraźniej tak wg. ciebie. Jesteś ideałem niewolnika - sam chcesz być zniewolony. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: bravor ideał niewolnika 11.09.06, 22:47 jesteś głupia do kwadratu, ewusiu, więc przypominam: nie zapomnij o prochach na noc bo nie zaśniesz i pozdrów joasię. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: bravor ideał niewolnika 11.09.06, 23:34 No to sobie osiołku nieszczęśliwy jak zwykle poplułeś w odpowiedzi. Ulżyło biedaczyno? Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: bravor ideał niewolnika 12.09.06, 12:31 eva15 napisała: > bravor napisał: > > >czy Niemcy mając na swoim terytorum kilka potężnych baz amerykańskich i > >kilkaset tysięcy żołnierzy amerykańskich, zatraciły swoją suwerenność? > > Niemcy przegrały wojnę. NIKT ich o zdanie nie pytał, były bazy eksterytorialne, > > była OKUPACJA. jakby l-evcia o bardzo malym rozumku nie zauwazyla, woja skonczyla sie 61 lat temu... a bazy ciagle sa... i jakos rzad federalny nic nie wspomina o ich calkowitej likwidacji... Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: bravor ideał niewolnika 12.09.06, 16:01 skipper_ napisał: . > > jakby l-evcia o bardzo malym rozumku nie zauwazyla, woja skonczyla > sie 61 lat temu... a bazy ciagle sa... i jakos rzad federalny nic > nie wspomina o ich calkowitej likwidacji... Ewunia uważa, że Niemcy to urodzeni niewolnicy, powiedz sam, jak można tak Niemców nienawidzieć? Ona ma jakieś fobie antyniemieckie, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: bravor ideał niewolnika 13.09.06, 00:56 Nie rozumiesz, że piszę o TWOJEJ niewolniczej naturze? Niemcy w międzyczasie wybiły się na wolność i olewają tarczę i inne US-ustrojstwa. Słyszeć o tym nie chcą i USA nawet się nie ośmielają zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: bravor ideał niewolnika 13.09.06, 10:34 eva15 napisała: > Nie rozumiesz, że piszę o TWOJEJ niewolniczej naturze? Niemcy w międzyczasie > wybiły się na wolność i olewają tarczę i inne US-ustrojstwa. Słyszeć o tym nie > chcą i USA nawet się nie ośmielają zapytać. l-evciu chyba zamiast "olewania" mialas na mysli "polewanie" piwa w kantynach oraz "podlewanie" trawikow w bazach... z tego co pamietam to straszny placz podniols sie gdzy jakis czas temu US Army oglosila zamiar przeniesienia wiekszosci baz "w tansze miejsca"... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Tutaj chodzi o nasze bezpieczeństwo 13.09.06, 10:39 Niemcy mają na swoim terenie oddziały armii amerykańskiej i śpią spokojnie. My musimy się starać żeby Amerykanie do nas weszli, bo to zwiększy bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: ewunia nienawidzi niemców 13.09.06, 11:54 ewuniu czemy tak nienawidzisz Niemców? co złego ci zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Całe miasta utrzymywać się będą z tych baz! 11.09.06, 20:48 Niemcy byliby strasznie wnerwieni gdyby Amerykanie przestaliby "okupować" Rammstein Rosjanom tarcza wisi bo wiedzą że nie obroniłaby ich przed niczym nowszym niż Scud, ale targują się by też na tym jak najwięcej wygrać. ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 utrzymywać to się będą USA z cudzej głupoty 11.09.06, 21:38 A czemu USA nawet NIE śmią zaproponować Niemcom takiej tarczy?? Czemu nie śmią w Finlandii czy Szwecji, choć się jeszcze lepiej do tego nadają? Jakoś sam NIKT się nie pcha... Czemu Polskę SAMOTNIE czeka ten wielki zaszczyt? Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: utrzymywać to się będą USA z cudzej głupoty 12.09.06, 12:34 va15 napisała: > A czemu USA nawet NIE śmią zaproponować Niemcom takiej tarczy?? Czemu nie śmią > w Finlandii czy Szwecji, choć się jeszcze lepiej do tego nadają? l-evciu, Amerykanie, w przeciwienstwie do "lewicowych intelektualistow" potrafia liczyc... w Polsce bedzie po prostu najtaniej... tak a propos Szwecji, to pomysl czemu tam "z definicji" nie mozna... (polecam haslo "neutralnosc" w slowniku) jesli zas chodzi o Finlandie, to jej suwerennosc wiele pozostawia do zyczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zgoda, ale 11.09.06, 19:33 Dobra przyjezdzam. W przyszlym tygodniu... OK? PF Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: Zgoda, ale 11.09.06, 19:58 O jakiej suwerenności Ty mówisz? Dopiero teraz wychodzi jakie naciski wywiera zachód, szczególnie poprzez agentów wpływu zainstalowanych w mediach kiedy rząd PiS-u zaczął prowadzić suwerenną politykę... Odpowiedz Link Zgłoś
eurofanatik absurd 11.09.06, 20:28 herr7 napisał: > Jezeli Amerykanie wybuduja te swoje instalacje w Polsce to oni beda w pelni > kontrolowac nasza polityke zagraniczna (i nie tylko). To co mowisz jest absurdalne. Wojska amerykanskie stacjonuja na terenie RFN od ponad szescdziesieciu lat ale jakos nie wydaje mi sie aby Berlin dzialal pod dyktat Waszyngtonu. Nota bene, wojska amerykanskie stacjonuja tez na Kubie ale Castro chyba nie podejrzewasz o sluzalczosc wobec Ameryki... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: absurd 11.09.06, 20:53 Niemcy zawsze uważali się za "herrenvolk", nie tylko za Hitlera. Po wojnie to zniszczono, wyprano Niemcom mózgi popkulturą, zalano ich imigrantami którzy albo już stanowią tam większość albo będą niedługo stanowili. Nie ma już Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: Zgoda 11.09.06, 19:57 Bo akurat mieliśmy szczęście trafić pod ich "opiekuńcze skrzydła". Zgadnijcie zresztą, dzięki komu (hint: Jałta). Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 do twarzy mu w tym przebraniu 11.09.06, 18:39 powinien sobie to zdjęcie wkleić do dowodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: do twarzy mu w tym przebraniu 11.09.06, 18:44 Słowo "twarz" jest tutaj wyjątkowo nie na miejscu. To, co na sobie ma Łukaszenko, jest wierną kopią GALOWEGO munduru Marszałka Związku Radzieckiego z lat siedemdziesiątych i późniejszych (najwyższy stopień wojskowy). Czy to aby nie objaw megalomanii? Przecież Białoruś liczy ok. 10 milionów ludności. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: do twarzy mu w tym przebraniu 11.09.06, 18:47 Dlatego wygląda jak przebieraniec. Ale do twarzy mu w tym. A twarz jednak ma, wielu się ona może nie podobać, to zrozumiałe. Ale jest wyrazista. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: do twarzy mu w tym przebraniu 11.09.06, 18:53 Przez tą wyrazistość to na dzisiejsze czasy niemodna gęba. Teraz się nosi w polityce twarze kameleonów i allenowskich Zelligów. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Stalin tez mial wyrazista twarz 11.09.06, 19:29 Tylko dzięki wąsom i karnacji. Niedawno słuchałem nagrań głosu Stalina. Mówił cicho i łagodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Re: Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wo 11.09.06, 18:43 Tylko, ze brak wojen w ruskim wydaniu oznacza, ze wyrzynaja pokojowo ludnosc miasta, ktora zamarzyla o samostanowieniu Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wo 11.09.06, 18:46 ZSRR istniał dla wojny. Cała ludność pod sowieckim panowaniem głodowała i ciężko pracowała właśnie dla wojny. Wojny o zaprowadzenie komunizmu na całym świecie. Jeśli ktoś nie pamięta, to przypominam: - kulę ziemską w oficjalnym godle państwowym CCCP - fragment hymnu "Bój to będzie ostatni" (do roku 1945) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wo 11.09.06, 19:12 Oraz osiem armii pancernych na stanie. "Agresywne" Stany Zjednoczone miały cztery (albo i mniej) takie dywizje. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wo 11.09.06, 19:31 I może 1 amerykańska dywizja wystarczyłaby na 1 rosyjską armię. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wo 11.09.06, 20:40 gdyby stan osobowy tych armii mial byc taki sam to usa musialo by miec dwa razy wiecej sprzetu desantowego.Pokojowe usa wolaly rakiety i bombowce. Jesli policzyc liczbe cywili zabitych przez usa i zsrr posrednio i bezposrednio poza wlasnymi granicami usa zdecydowanie przoduje. Nie ze wychwalam zwiazek bo i ten zbrodni swoich mial pod dostatkiem. Ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wo 12.09.06, 12:40 andrzejbj napisał: > gdyby stan osobowy tych armii mial byc taki sam to usa musialo by miec dwa razy > wiecej sprzetu desantowego.Pokojowe usa wolaly rakiety i bombowce. Jesli polic > zyc liczbe cywili zabitych przez usa i zsrr posrednio i bezposrednio poza wlasn > ymi granicami usa zdecydowanie przoduje. Nie ze wychwalam zwiazek bo i ten zbro > dni swoich mial pod dostatkiem. Ale jednak. proponowalbym nauke historii, ale zdaje sie w przypadku debila nie ma to wiekszego sensu... tak a propos, to moze postaraj sie wymienic miejsca i liczby tych "zabitych przez USA cywili" Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby Łukaszenki ;-)))) 11.09.06, 18:43 i bracia Białorusini mieliby się lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wo 11.09.06, 18:53 Pan Aleksander Grigoriewicz Łukaszenka widzi to ze swojego, militarystycznego punktu widzenia. Nam zależało na wyjściu spod buta CCCP ale z RWPG już nie koniecznie. Rozpad RWPG wpędził Polskę pod wpływy MFW i Banku Swiatowego a to był skok z deszczu pod rynnę. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wo 11.09.06, 21:23 graj, cyganie! ale nie pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Tu Łukaszenko ma rację, nie byłoby wojen, tylko 11.09.06, 18:54 ta jedna, ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś
slayer33 no fakt 11.09.06, 18:57 Tych wojen by nie było. Nie byłoby przecież czasu po inwazji państw Układu Warszawskiego na Europę i III wojnie światowej. Gen Kukliński dziękujemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: no fakt 11.09.06, 20:30 ladnie masz mozg wyprany:) jakby komuniscie chcieli napasc na europe zachodnia to by napadli, nato by szybko padlo, chyba ze uzylo by broni atomowej, bo czolgow mieli za malo. Tyle ze komuniscie dobrze wiedzieli co by to dla wszystkich oznaczalo. Jedni oskarzali o chec ataku drugich i drudzy pierwszych. Ty masz mozg wyprany dzisiejsza zachodnia propaganda i nie pomyslisz ze gdyby ktos chcial kogos naprawde pierwszy zaatakowac to mial na to 50 lat. Malo? Ale nazywanie zdrajcy bohaterem to gruba przesada i nawwet wypranie mozhu tego nie tlumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: no fakt 12.09.06, 02:09 Dla was, Rosjan, płk. Kukliński jest zdrajcą. Dla nas - bohaterem. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless hyhy 11.09.06, 19:10 w ogóle byłoby super... niestety zsrr ma przyszłość za sobą... hyhy... dureń... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: hyhy 11.09.06, 19:13 > niestety zsrr ma przyszłość za sobą... Przyszłość ma świetalną, choć będzie rozproszony terytorialnie: - Białoruś - Kuba - KRLD - Boliwia - Wenezuela. A jak wygra Lepper, to i Polskę się dopisze. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wojen 11.09.06, 19:13 Pozdrowienia dla wielkiego wodza Łukaszenki! -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
patman Gdyby ludzie się nie rodzili, to by nie umierali 11.09.06, 19:23 Logika tow. Łukaszenki poraża jasnością. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Gdyby ludzie się nie rodzili, to by nie umier 11.09.06, 19:32 Zgadza się, główną przyczyną rozwodów jest małżeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Re: Gdyby istnial ZSRR 11.09.06, 19:35 to by rosla frustracja w tych sztucznych, 'pokojowych' satelickich tworach, i przy najblizszej nadarzajacej sie okazji, caly ten wulkan wybuchlby z tym wieksza destrukcja, a co dalej to kto wie... Czasem zlo jakie dzieje sie teraz uniemozliwia zaistnieniu wiekszego zla. Ale tego fantom z Bialorusi nie bierze pod uwage, gdyz ma mozg zakorzeniony w tesknocie za zamordyzmem globalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Przelicytuję Łukaszenkę: 11.09.06, 19:33 Gdyby Rosji w ogóle nie było, byłoby znacznie mniej wojen. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Przelicytuję Łukaszenkę: 11.09.06, 19:43 zigzaur napisał: > Gdyby Rosji w ogóle nie było, byłoby znacznie mniej wojen. byłoby o wiele więcej. Tereny FR (niektóre) są łakomym kąskiem dla wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 XVI szczyt panstw niezaangazowanych 11.09.06, 19:48 Dzisiaj przedstawiciele 2/3 krajow swiata spotykaja sie w Hawannie, a GW ani slowa. Gdzie obiektywna informacja, tylko taka a la Ameryka? Comienza primer segmento de Cumbre de No Alineados LA 14ª Conferencia Cumbre de los Países No Alineados (NOAL) comenzó hoy en La Habana con debates a nivel de altos funcionarios y un llamamiento de Cuba a "cerrar filas en defensa de nuestros derechos". La sesión inaugural del primer segmento del encuentro presidencial estuvo a cargo del canciller cubano, Felipe Pérez Roque, quien aseguró que el Movimiento NOAL es hoy más fuerte que nunca y está más comprometido con su revitalización y fortalecimiento, informó PL. A la Cumbre asisten delegaciones de 115 de los 116 países miembros de la agrupación. Odpowiedz Link Zgłoś
kpsting Re: XVI szczyt panstw niezaangazowanych 11.09.06, 21:59 jankowski1960 napisał: > Dzisiaj przedstawiciele 2/3 krajow swiata spotykaja sie w Hawannie, a GW ani > slowa. Gdzie obiektywna informacja, tylko taka a la Ameryka? ranga spotkania nie zalezy od tego ile krajow w nim uczestniczy. Mistrzostwa swiata w lekkiej atletyce pewnie wedlug ciebie musza byc jedna z najwazniejszych "konferencji" na swiecie co? a tak z ciekawosci, co to za spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
eska100 Podzieliliby się i nie byłoby wojen! Ruksu! 11.09.06, 19:57 Zresztą rosja już niedługo pociągnie! Chiny i HIV czekają! Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Podzieliliby się i nie byłoby wojen! Ruksu! 11.09.06, 19:58 dzięki za info onlynormal Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Gdyby nie ZSRR nie byłoby ataków 11 września 11.09.06, 19:58 Gdyby ZSRR nie pchał się do Afganistanu, nie byłoby mudżahedinów walczących z nim oraz islamskiego pospolitego ruszenia, w tym Bin Ladena. Szkoda że Łukaszenko o tym nie powiedział w piątą rocznicę ataków na USA skoro tak lubi gdybać. Mógłby jeszcze Łukaszenko wspomnieć, że gdyby istniał ZSRR, kraje bałtyckie byłyby 3 razy biedniejsze, i wszędzie w demoludach byłyby kartki na mięso, cukier, itd. a ludzie staliby w kolejkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Gdyby nie ZSRR nie byłoby ataków 11 września 11.09.06, 20:01 kpt.klops napisał: > Gdyby ZSRR nie pchał się do Afganistanu, nie byłoby mudżahedinów walczących z > nim oraz islamskiego pospolitego ruszenia, w tym Bin Ladena skromne pytanko - kto "spłodził" w/w osobników?? Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Re: Gdyby nie ZSRR nie byłoby ataków 11 września 11.09.06, 20:15 ewswr napisał: > > skromne pytanko - kto "spłodził" w/w osobników?? > Przecież napisałem że ZSRR wchodząc do Afganistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Gdyby nie ZSRR nie byłoby ataków 11 września 11.09.06, 20:20 > Przecież napisałem że ZSRR wchodząc do Afganistanu. Tak? ZSRR ich wyszkolil i uzbroił?? ZSRR sypnął groszem? Zorganizował kanały przerzutowe ochotników i broni? Pakistan (kolebka Talibów) to był/jest sojusznik ZSRR i dzisiejszej Rosji? nie wiedziałem, szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Gdyby nie ZSRR nie byłoby ataków 11 września 11.09.06, 20:37 ty, dobry jestes:) bo ja myslalem ze to usa ich uzbriolo i wyszkolilo, podobnie zreszta jak husajna i kilku innych obecnych wrogow, lecz dawnych kumpli. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Re: Gdyby nie ZSRR nie byłoby ataków 11 września 11.09.06, 20:58 USA by nie musiały nikogo szkolić i uzbrajać jakby zdemenciały Lonia nie wszedł do Afganistanu. To on otworzył puszkę Pandory. A co do Husajna, to on do końca był kumplem Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Gdyby nie ZSRR nie byłoby ataków 11 września 11.09.06, 20:59 >kpt.klops napisał: A co do Husajna, to on do końca był kumplem Rosji. a od początku?? Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Re: Gdyby nie ZSRR nie byłoby ataków 11 września 11.09.06, 21:00 kpt.klops napisał: > USA by nie musiały nikogo szkolić Z tym szkoleniem i doborem uczestników trochę faktycznie chłopcom nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Gdyby nie ZSRR nie byłoby ataków 11 września 11.09.06, 22:46 usa by nie musialy nikogo zrobic jakby nie musialy na sile zwalczac zwiazku radzieckiego, a nie musialy by gdyby nie fakt ze usa musza miec wroga bo musza sie zbroic bo tym ich gospodarka stoji. A skoro wybraly zbroic tych ktorych nie powinni sami sa sobie winni.Co do husajna to sie nie osmieszaj, w pierwwszej wojnie z iranem usa popieraly husajna do tego stopnia ze nawet wąglika od nich dostał. Takie sa fakty, wyposazyli mu laboratoria, dostal zaplecze informatyczne- poczytaj, poszukaj w necie- wszystko to znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: Gdyby nie ZSRR nie byłoby ataków 11 września 11.09.06, 20:27 Raczej gdyby nie dał się stamtąd wyrzucić... Ale nie było innego wyjścia - Amerykanie w Afganistanie zastosowali taką samą taktykę jak Rosjanie w Wietnamie - dozbrajać ale nie za bardzo, pilnować aby konflikt trwał jak najdłużej. I zaskutkowało. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Łukaszenke do Polskiego Radia! na felietony 11.09.06, 20:04 jak w temacie :))) ma kolo łeb na karku, jak Michalkiewicz :))) --- religiapokoju.blox.pl/2006/09/911-Irak-i-hodowla-terroru-w-Europie-i-na-swiecie.html Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Paradoksalnie.... 11.09.06, 20:17 CCCP nieodwracalnie przetracil kregoslup wielkoruskiego imperializmu. Gdyby nie komunizm i pelna degeneracja Rosji, mowilibysmy dzis po rosyjsku, wielbili cara Nikolaja V, a polska cerkiew prawoslawna zwrocilaby sie o przyjecie pod opieke moskiewskiej starszej siostry. Rozumial to dobrze Pilsudski, lagodnie traktujac bolszewickie bydlo. Przedrewolucyjna Rosja byla dosc dynamicznie rozwijajacym sie panstwem, dzieki komunizmowi, szejk Putin moze nam conajwyzej gaz zakrecic, a nie zbudowac cytadele w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Borrka swego losu Kowalski! 11.09.06, 20:25 Przed Toba cala przyszlosc! I czyzby JUZ po rosyjsku nie mowil? A innym przyjdzie szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Mowic mowie, Nafku... 11.09.06, 21:02 Ale staram sie dialektem malorosyjskim. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 nie masz racji, kacapobolszewia carska zdechla 11.09.06, 20:31 bo byla tak chora, ze zdechnac musiala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mustang2006 Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wojen 11.09.06, 20:10 Cóż , a gdyby istniał Kaczyzm to już nic poza nim by nie istniało bo zapanowałaby wszechobecna kłótnia . Panowie tylko PO może nas uratować Odpowiedz Link Zgłoś
robertoszczyk Re: Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wo 11.09.06, 20:34 Zawsze się jakiś jełop przywali do Kaczyńskich! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod faktycznie, nie bylo wojen w Afganistanie, Angoli, 11.09.06, 20:10 Polsce itp., gdzie ten tluk chodzil do szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia5 Łukaszenko nie patrzy w przyszłość 11.09.06, 20:13 Łukaszenko nie raczył zauważyć, że jednobiegunowość jest chwilowa. Dzisiaj mamy problem jak zbudować przeciwwagę dla przyszłych Chin i Indii. Więc mógłby się łaskawie przyłączyć do USA-UE w budowaniu trzeciego biegunu, a nie rozwalać go. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łukaszenko nie patrzy w przyszłość 11.09.06, 21:21 A po co budować przeciwwagę dla Chin i Indii? Przecież akurat te 2 kraje JUŻ SĄ dla siebie przeciwwagą. Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia5 Re: Łukaszenko nie patrzy w przyszłość 12.09.06, 00:05 Bo nie podoba mi się dwubiegunowy świat Chin i Indii. Cywilizacja grecko-rzymska jest od nich bez porównania lepsza. Dlatego opowiadam się za trzecim "Rzymskim" biegunem. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Łukaszenko nie patrzy w przyszłość 12.09.06, 00:50 Berlusconi jako filar cywilizacji ;o) ? Nie strasz ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia5 Re: Łukaszenko nie patrzy w przyszłość 12.09.06, 09:58 Widać, że jesteś niedouczony. Na Zachodzie główne mocarstwo bywa różne (dziś jest to USA, poprzednio było Imperium Brytyjskie wcześniej Francuskie itd.). Natomiast Rzym sprawia, że wszystkie są bardzo podobne i nie są podobne do Chin czy Indii. Przecież nie powiem, że chcę bieguna "Amerykańskiego" bo dominacja Ameryki jest chwilowym epizodem cywilizacji kręcocej się wokół Rzymu, choć pozornie Rzym jest bez znaczenia. Nie będę robić Ci wykładu z filozofii bo mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wo 11.09.06, 20:15 "Wywiad ma byc nadany na poczatku grudna". GW chyba wie wiecej,niz pisze.Szp.Redaktorze! Co sie na poczatek grudnia szykuje? Odpowiedz Link Zgłoś
eurofanatik Re: Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wo 11.09.06, 20:26 ququ777 napisała: > Co racja to racja...tylko dwubiegunowy swiat zapewnia pokoj i brak wojen... Bardzo mnie rozsmieszyles tym komentarzem... Twierdzenie, ze wojny rodza sie tylko w jednobiegunowym swiecie jest absurdalne u swoich podstaw. Bo czym niby byly konflikty w Korei, Wietnamie, Afganistanie, itp. Nota bene, wojny na Balkanach w latach 90-tych zaczely sie jeszcze kiedy ZSRR istnial... Wojna w bylej Jugoslawii nie wybuchala tak dlugo jak zyl Tito; ZSRR nie mial tam wiele do powiedzenia. Lukaszenko jest czlowiekiem ktory ma nikly kontakt z rzeczywistoscia i popieranie jego oszalalych tez nie przynosi Ci chwaly. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wo 11.09.06, 20:42 nie wiem czy duzo czy nie ale zsrr mial tam znacznie wiecej do powiedzenia niz usa. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Propaganda w prawdziwie czerwonym stylu! 11.09.06, 20:33 Tow. Lukaszenko powinien czesciej chodzic bez wojskowego nakrycia glowy. Strasznie uciska mu ta czapka na mózg i juz widac tego efekty... Odpowiedz Link Zgłoś
puree.ze.smalcem Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wojen 11.09.06, 20:34 Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wojen. I wielu innych imperialistycznych wymysłów jak papier toaletowy, mydło, szampon, szynka. Tak, to byłby prawdziwy raj: jeden wódz, jedna partia, jeden ocet. Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: Łukaszenko: Gdyby istniał ZSRR, nie byłoby wo 11.09.06, 20:52 Autor: ququ777 Data: 11.09.06, 18:33 > Co racja to racja...tylko dwubiegunowy swiat zapewnia pokoj i brak wojen...I > nie musielibysmy sie martwic, ze Amerykanie wbrew woli naszego narodu > zainstaluja nam tu jakies rakiety... tak. bo mieliśmy już zainstalowane ruskie rakiety. Odpowiedz Link Zgłoś