Dodaj do ulubionych

Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o w...

• igel1 Oczywiscie nic nowego..wazne ,ze przy zlobie... 20.09.06, 15:13
      Kto z tych mutantow troszcze sie o losy polski..nikt.
      Wazne ,ze przy zlobie i przy kasie..hehe..
      Juz mamy tak dosyc tych klutni...jakby nie bylo wywolywanych tylko przy
      okazji wszystkiego co nadaje sie do rozruby...te ciagle obiecanki nowych
      wyborow sa juz tak meczace ,ze niedlugo zostana w polsce tylko mocherowe
      berety...
    • niutt Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o w.. 20.09.06, 15:20
      - Koalicja przetrwa - powiedział Giertych dodając, że "porozumienie w sprawie
      budżetu jest trudne ale możliwe".

Komu jak komu, ale Giertychowi musi zależeć na trwaniu koalicji. Przy
      wcześniejszych wyborach LPR nie wejdzie do parlamentu.
    • niutt Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o w.. 20.09.06, 15:55
      Jak to trudno oderwać te pasożyty od żłoba.
    • wojcikjx Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 15:58
      no i to nas martwi ze przetrwa
    • meller.pl Koalicja jest skazana na klęskę! 20.09.06, 16:09
      I to już się okaże lada moment! Chcemy wyborów, chcemy normalnej Polski a nie
      powtórki z PZPR!
      • irena1949 Re: Koalicja jest skazana na klęskę! 20.09.06, 16:17
        Ale jesteś naiwny wierząc w normalną Polskę.Nigdy jej nie
        będzie.Obojętnie,która partia rządzi to nie ma u nas normalności.Wniosek
        jeden.Polacy nie potrafią rządzić i dlatego jest tak jak jest.Najlepiej umiemy
        się kłócić, narzekać i być ciągle niezadowolonym.Dosyć mam tej polityki.Nie
        widzę najmniejszego światełka,które zaprowadziłoby mnie do lepszej i normalnej
        Polski.
        • antyswiniopas Re: Koalicja jest skazana na klęskę! 20.09.06, 16:29
          swiete slowa, niestety. to jakis fatalizm historyczny: polakow trzeba lac, zeby
          chociaz czesc narodu nabrala rozumu. jak tylko dostajemy swobode podejmowania
          wyborow, to natychmiast pojawiaja sie jakies pajace, kreatury i powszechny brak
          rozumu. czy tyminski jest rozny od leppera? a gdziez tam: obaj z kosmosu i obaj
          sprzedawali wyborczy chlam ze znakomitym efektem! 25 lat temu, jeszcze za
          komuny, pewien starszy pan wypowiedzial w mojej obecnosci zdanie, ktore wtedy
          strasznie mnie rozsierdzilo:" w polsce nigdy nie bedzie dobrze, jesli chociaz
          na chwile nie bedzie dyktatury." no i co? no i pstro! okazuje sie, ze
          blogoslawienstwem dla nas bylby ktos taki jak pinochet w chile. oczywiscie to
          postac wykleta w politycznie poprawnym swiecie. tylko dlaczego od przewrotu
          pinocheta chile sie rozwija, gdy sasiadujaca argentyna odwalila ekonomiczna
          kite? nie ma co gdybac. beda wybory, trzeba sie powaznie zastanowic i glosowac!
          • irena1949 Re: Koalicja jest skazana na klęskę! 20.09.06, 16:37
            Ja osobiście nie jestem przekonana,że dojdzie do wcześniejszych wyborów.Za
            bardzo im wszystkim zależy na władzy.LPR za dużo ma do stracenia ponieważ nie
            wejdzie do parlamentu,SO zaczyna dogadywać się z PO i na kogo mam głosować?To
            jest jedno wielkie szambo.Antyświniopas pomóż.
            • replique Re: Koalicja jest skazana na klęskę! 20.09.06, 17:24
              irena1949 napisała:

> Ja osobiście nie jestem przekonana,że dojdzie do wcześniejszych wyborów.Za
              > bardzo im wszystkim zależy na władzy.LPR za dużo ma do stracenia ponieważ nie
              > wejdzie do parlamentu,SO zaczyna dogadywać się z PO i na kogo mam głosować?To
              > jest jedno wielkie szambo.Antyświniopas pomóż.

Mogę ci pomóc.... Ale jest za dużo "jeżeli" :))
              Jeżeli odrzucisz stereotypy myślowe i wszystkie idee fixe jak również wszystkie
              schematy myślowe....
              Jeżeli powstanie połączone centrum lewicowe...
              Jeżeli naprawdę myślisz o Polsce...
              Jeżeli droższa ci jest gospodarka/ekonomia delikatnie liberalna a nie wściekły
              pseudo-liberalizm...
              Jeżeli wolisz Państwo laickie od (nieoficjalnie - ale jednak) teokratycznego...
              Jeżeli jeszcze parę jeżeli...
              Zagłosuj na centro-lewicę.... jeżeli tylko taka powstanie :))
              • antyswiniopas replique.... 20.09.06, 18:48
                to jakies mrzonki rodem z obozu demokratow.pl. zwroce niesmialo uwage, ze to
                grono ludzi, ktorym patent na nieomylnosc wygasl definitywnie czas jakis temu.
                natomiast pytanie na kogo glosowac pozostaje - poki co - bez odpowiedzi. ja
                osobiscie nie znajduje nikogo kto w 100% bylby moim potencjalnym
                reprezentantem. mam poglady bliskie amerykanskim republikanom, czy brytyjskim
                konserwatystom, a takich dziwologow polska scena polityczna nie nosi. w polskim
                sejmie byliby tak na prawo, ze musieliby siedziec za szanownym markiem jurkiem.
                • replique Re: replique.... 20.09.06, 20:28
                  antyswiniopas napisał:

> to jakies mrzonki rodem z obozu demokratow.pl. zwroce niesmialo uwage, ze to
                  > grono ludzi, ktorym patent na nieomylnosc wygasl definitywnie czas jakis
                  temu.
                  > natomiast pytanie na kogo glosowac pozostaje - poki co - bez odpowiedzi. ja
                  > osobiscie nie znajduje nikogo kto w 100% bylby moim potencjalnym
                  > reprezentantem. mam poglady bliskie amerykanskim republikanom, czy brytyjskim
                  > konserwatystom, a takich dziwologow polska scena polityczna nie nosi. w
                  polskim
                  >
                  > sejmie byliby tak na prawo, ze musieliby siedziec za szanownym markiem
                  jurkiem.

No widzisz! Centrolewicy też w Polsce nie ma... są za to lewicujący liberałowie
                  ale zbyt bogobojni, żeby naprawdę być liberałami.
                  A ja swoje podtrzymuję: centrolewica - liberalna w ekonomii/gospodarce i
                  lewicująca w sprawach społecznych i jeszcze - absolutnie laicka... jak to
                  lewica i jak to liberałowie :)).
                  Długo na to będziemy czekać... zbyt długo! A nawet - może nigdy nie doczekamy
                  się tego :))
                  pzdrx
                  • irena1949 Re: replique.... 20.09.06, 20:41
                    Moi Panowie,chyba się nie doczekamy.A co z tą naszą Polską będzie dalej?
                    Tragedia.
      • stolat3 Re: Koalicja jest skazana na klęskę! 20.09.06, 16:17
        normalnej to znaczy jakiej? Z premierem z Krakowa?
        • niutt Re: Koalicja jest skazana na klęskę! 20.09.06, 16:30
          stolat3 napisał:

> normalnej to znaczy jakiej? Z premierem z Krakowa?

Istnieje duże niebezpieczeństwo, że PO przy władzy pójdzie śladami PiS-u -
          populizmu i demagogii.
          Ale kto poprze rząd fachowców, którego namiastkę mieliśmy za Belki i którego
          wkrótce nie popierało nawet ugrupowanie, które go powołało na funkcję premiera
          • antyswiniopas Re: Koalicja jest skazana na klęskę! 20.09.06, 16:36
            zeby fachowcy byli skuteczni w rzadzeniu, musza miec jakis publiczny wizerunek.
            belka ze swoim rzadem "no name'ow" spelnial tylko czesc warunkow dobrego rzadu.
            sam belka byl do dupy, bo dzialal z pelna swiadomoscia tymczasowosci. a tu
            trzeba czlowieka, ktory nie bedzie sie bal powiedziec: 'po szyje w gownie
            jestesmy rodacy, albo sie wyciagniemy za wlosy jak munchausen, albo toniemy." a
            zamiast tego mamy roznej masci mietkie rury bez rozumu, co to dziela
            nieistniejace pieniadze na gornikow, rolnikow, lekarzy, rymarzy, hydraulikow...
            a moze tak k...j...m.. ktos podzieli te pieniadze na mnie, zebym sie nie musial
            meczyc, tylko sobie lezal na lezaczku, moczyl nozki w basenie i popijal od rana
            ruda na myszach z lodem. a co!
            • niutt Re: Koalicja jest skazana na klęskę! 20.09.06, 16:45
              antyswiniopas napisał:

> zeby fachowcy byli skuteczni w rzadzeniu, musza miec jakis publiczny wizerunek.
              >
              > belka ze swoim rzadem "no name'ow" spelnial tylko czesc warunkow dobrego rzadu.
              >
              > sam belka byl do dupy, bo dzialal z pelna swiadomoscia tymczasowosci. a tu
              > trzeba czlowieka, ktory nie bedzie sie bal powiedziec: 'po szyje w gownie
              > jestesmy rodacy, albo sie wyciagniemy za wlosy jak munchausen, albo toniemy."

Jak się zacznie być politykiem, to przestaje się być fachowcem. Belka miał pod
              górkę, bo nikt go nie popierał, nie pomagał mu.
              Jak społeczeństwo dziękuje fachowcom wystarczy przykład Balcerowicza. PiS
              ostatnio wyciągnęło nawet Wąsacza, kolejnego dyzurnego chłopca do bicia.
              • antyswiniopas Re: Koalicja jest skazana na klęskę! 20.09.06, 18:50
                niestety to prawda! te gnojki nie zdaja sobie sprawy, ze dzialajac w taki
                sposob odstraszaja fachwocow od podejmowania pracy na rzecz kraju.
      • intel-e-gent Jest, ale dlaczego Polska ma przy tym cierpieć? 20.09.06, 16:18
        Proponuję wybory na wiosnę, zanim pisuary zrobią z Polski skansen.
        :)

PiSuary do toalet!

zapiskizoblezonegomiasta.blox.pl
    • tersta A juz sie bales, ty konski lbie,ze koalicja padnie 20.09.06, 16:47
    • matek1965 Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o w.. 20.09.06, 16:52
      lepper chamie buraczany zamknij ryj...., ile ludzi musi to powtarzac. brony do
      lapy wsioku , ziemniaki kopac , kredyty oddawac....w pole prostaku, w pole....
    • maureen2 Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o w.. 20.09.06, 16:54
      będzie to wspólna zgodna agonia całej koalicji, z ktorej nikt nie wyjdzie zywy
    • mr_richie Lepper miekka faja 20.09.06, 16:56
      A juz myslalem ze bedzie koniec tej PiS owskiej farsy
      Ale lepper sie kurrdupli przestraszyl...
    • a.k.traper Jak to co, przetrwać jak najdłuzej. 20.09.06, 16:58
      ambicja posiadania władzy, bo umiejętności rządzenia nie ma.
    • kelowna Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:04
      Za wszelka cene wytrwac na stolkach i rozpieprzyc co sie da, w imie IV RP.
      • 1zorro Buraki maja niesplacone kredyty, wiec jak mogliby 20.09.06, 17:07
        sami sie rozwiazac?? Chyba nikt przy zdrowych zmyslach w to nie wierzyl! Ale
        nadzieje mialo wielu.... szkoda!
    • me-e Lepper sie konczy... 20.09.06, 17:05
      ...koalicja ci lepper nie zapomni...tego co robiles dla niej przez odtatnie
      tygodnie...trzeba bylo brac przyklad z ...romka

...fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/buhaj-na-sznurku,793055
    • replique Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:12
      No to sicher, że kotwica budżetowa zostanie wyrwana (pisowatym z gardła)
      (jak ja się cieszę, że mam taką sygnaturkę, jaka mam !)
      • me-e Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:17
        ...la replique est un collectif ...kotwicy budzetowej lepper nie wyrwie...bo
        kim jest od dziaj lepper- pionkiem w koalicji...a jak chce to moze odejsc...na
        wlasna smierc polityczna...bo zanim , nikt z SO nie pojdzie...

replique napisał:

> No to sicher, że kotwica budżetowa zostanie wyrwana (pisowatym z gardła)
        > (jak ja się cieszę, że mam taką sygnaturkę, jaka mam !)

• replique Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:25
          me-e napisał:

> ...la replique est un collectif ...kotwicy budzetowej lepper nie wyrwie...bo
          > kim jest od dziaj lepper- pionkiem w koalicji...a jak chce to moze
          odejsc...na
          > wlasna smierc polityczna...bo zanim , nikt z SO nie pojdzie...
          >
          >
          > replique napisał:
          >
          > > No to sicher, że kotwica budżetowa zostanie wyrwana (pisowatym z gardła)
          > > (jak ja się cieszę, że mam taką sygnaturkę, jaka mam !)
          >
          >
          >

To co piszesz, jest ... możliwe - ale nie przesądzone...
          Babka zawsze na dwoje wróży :)
        • replique Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:35
          me-e napisał:

> ...la replique est un collectif ...kotwicy budzetowej lepper nie wyrwie...bo
          > kim jest od dziaj lepper- pionkiem w koalicji...a jak chce to moze
          odejsc...na
          > wlasna smierc polityczna...bo zanim , nikt z SO nie pojdzie...
          >
          >
          > replique napisał:
          >
          > > No to sicher, że kotwica budżetowa zostanie wyrwana (pisowatym z gardła)
          > > (jak ja się cieszę, że mam taką sygnaturkę, jaka mam !)
          >
          >
          >

Mogę jeszcze dodać: Lepper uważa się już za takiego "męża stanu"
          (opatrznościowego :) ??), że przy swoich 10-12 procentach, znowu pokusi się o
          bycie języczkiem u wagi - tym razem (prawdopodobnie) u boku PO.... choć! -
          kościół twierdzi, że cuda się zdarzają :))
          Giertych - ten tak... Albo będzie słuchał, albo niebyt... !
          • me-e Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:37
            ...ty chyba tu jestes ...nowy...i jakie 10 -12 proc...gdyby tak bylo to by
            lepper nie szalal...jak dziki bizon
            • replique Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:40
              me-e napisał:

> ...ty chyba tu jestes ...nowy...i jakie 10 -12 proc...gdyby tak bylo to by
              > lepper nie szalal...jak dziki bizon

Nowy, nie nowy ale, obserwuję od dawna!
              A za mną - niejakie doświadczenie... stąd: wiem co mówię.
              • me-e Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:42
                ...6-8 proc...z tendencja ostro w dol...a co do nowy nie nowy to masz racje...i
                rozumie ,ze sie wyglupiles z tym kartoflem...elektoracie SO ?
                • replique Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:46
                  me-e napisał:

> ...6-8 proc...z tendencja ostro w dol...a co do nowy nie nowy to masz
                  racje...i
                  >
                  > rozumie ,ze sie wyglupiles z tym kartoflem...elektoracie SO ?

Rozumiem me-e, że lubisz sobie od czasu do czasu pierdnąć - masz się
                  za "starego wygę, wyjadacza" a taki dziecinny błąd... Dyskwalifikujesz się sam!
                  • me-e Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:50
                    ...wiec wytumacz skad u ciebie te 12 proc dla SO...tak od siebie...czy podasz
                    zrodlo...
                    • replique Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:58
                      me-e napisał:

> ...wiec wytumacz skad u ciebie te 12 proc dla SO...tak od siebie...czy podasz
                      > zrodlo...

Nie 12, tylko 10-12... to już zmienia dużo... Ale jeżeli chcesz, niech ci
                      bedzie, że 8 -12...
                      Zapowiada się, że ewentualny nowy sejm, będzie trójpartyjny i głównie tu chodzi
                      o "języczek u wagi" a nie cokolwiek innego...
                      Przecież ani PO, ani PiS nie uzyskają bezwzględnej większości... nawet gdyby
                      którejs z nich miało braknąć dwóch czy trzech głosów...
                      Myślisz, że podkupią ewentualnie, tych brakujących ??
                      • me-e Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 18:03
                        ...mysle ,ze przyszly sejm bedzie dwu partyjny...jezeli moskiewska lewica...
                        dostanie sie nawet do sejmu to lyknie ja PO...a pis bedzie rzadzic samodzielnie
                        bo nie sadze ,ze nawet jak SO dostanie sie do sejmu to pis ich przygarnie ...no
                        chyba ,ze zmieni sie w SO przewodniczacy...takze pis bedzie rzadzil
                        samodzielnie...w przyszlym sejmie
                        • replique Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 18:05
                          me-e napisał:

> ...mysle ,ze przyszly sejm bedzie dwu partyjny...jezeli moskiewska lewica...
                          > dostanie sie nawet do sejmu to lyknie ja PO...a pis bedzie rzadzic
                          samodzielnie
                          >
                          > bo nie sadze ,ze nawet jak SO dostanie sie do sejmu to pis ich
                          przygarnie ...no
                          >
                          > chyba ,ze zmieni sie w SO przewodniczacy...takze pis bedzie rzadzil
                          > samodzielnie...w przyszlym sejmie

Marzenia dobra rzecz... oj życie, życie nudne... :)
                          • me-e Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 18:10
                            ...dokladnie jak piszesz- marzenia dobra rzecz...mialo byc przed tymi
                            wyborami...)))
    • replique To się nadaje na... wykopki !! :)) 20.09.06, 17:16
      img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Przeciez_kaczka_1185998.jpg
      ... jak żywy! nieprawdaż ??
    • signal Lepper sprzedałeś się za stołek 20.09.06, 17:22
      a gdzie emeryci, renciści, lekarze, nauczyciele, rolnicy, już cię nie obchodzą
      ?. Wszycy już rządzili i Ty też.
      • me-e ta wydmuszke lepper...wydmuchaly media... 20.09.06, 17:28
        ...lewacko-liberalne majacy nadzieje ...ze lepper...zalatwi pis...to juz nie te
        czasy...rozlewania gnojowek
        • isa.stern Re: ta wydmuszke lepper...wydmuchaly media... 20.09.06, 17:51
          Lepper bez skrupułów załatwi pis, jeśli uzna, że tak dla niego będzie lepiej...:P
        • kralik111 Re: ta wydmuszke lepper...wydmuchaly media... 20.09.06, 18:35
          me-e napisał:

> ...lewacko-liberalne majacy nadzieje ...ze lepper...zalatwi pis...to juz nie
          te
          >
          > czasy...rozlewania gnojowek

Co o jest"lewacko-liberalne" m-ee? Czy to cos w rodzaju kartoflanej kaczki z
          postu powyzej???
          ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • zwiatrem1 Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o w.. 20.09.06, 17:25
      Ten komuch nie wie ile to jego bzdurzenie szkodzi Polsce. A moze to robi
      celowo??????????????
      Ludzie jak mozna glosowac na takie gó...
    • isa.stern Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o w.. 20.09.06, 17:28
      "Chciałbym uspokoić opinię publiczną, że wstępnie dogadaliśmy się, że będziemy
      realizować program trzech partii, że nie będzie takich niedomówień, jak do tej
      pory, że będą pracowały grupy robocze i w gronie przywódców partii będziemy
      informować się nawzajem o swoich postanowieniach zagranicznych i wewnętrznych" -
      powiedział Lepper.

Lepper robi z siebie błazna... gada, grozi, tupie i nic z tego nie wynika oprócz
      dętych wypowiedzi jak ta powyżej...:(
      • replique Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:36
        isa.stern napisała:

> "Chciałbym uspokoić opinię publiczną, że wstępnie dogadaliśmy się, że będziemy
        > realizować program trzech partii, że nie będzie takich niedomówień, jak do tej
        > pory, że będą pracowały grupy robocze i w gronie przywódców partii będziemy
        > informować się nawzajem o swoich postanowieniach zagranicznych i
        wewnętrznych"
        > -
        > powiedział Lepper.
        >
        > Lepper robi z siebie błazna... gada, grozi, tupie i nic z tego nie wynika
        opróc
        > z
        > dętych wypowiedzi jak ta powyżej...:(

Chciałaś powiedzieć: zrobił już dawno... - teraz tylko powtarza się jak głupek,
        jąkając się przy tym :)
        • isa.stern Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:41
          może płyta mu się zacięła...;)))
          chociaż, jak odbierał nominację na wice i później gdy odczytywał treść przysięgi
          widać było, że jąkał się z przejęcia...;)))
          • replique Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:45
            isa.stern napisała:

> może płyta mu się zacięła...;)))
            > chociaż, jak odbierał nominację na wice i później gdy odczytywał treść
            przysięg
            > i
            > widać było, że jąkał się z przejęcia...;)))

Toż to widać gołym okiem, że jego "waga organu" przytłacza...
            On z tych co to: nie matura lecz chęć szczera... :)
            A tak się nie da - polityka, to nie poletko pana boga... że byle jaki i byle
            kto może uprawiać :)
            Pzdrx :)
            • isa.stern Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:49
              polska polityka ma to do siebie, że ją uprawia byle kto i byle jak (vide: obecna
              koalicja)...:P
              pozdrowionka :)
              • replique Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:53
                isa.stern napisała:

> polska polityka ma to do siebie, że ją uprawia byle kto i byle jak (vide:
                obecn
                > a
                > koalicja)...:P
                > pozdrowionka :)

Fakt! I dlatego nawiązałem do "poletka bana boga" - tak im się wydaje...
                Są przekonani, że posieją (naobiecują) a bóg za nich obietnic dotrzyma..
                Czyż nie umieszczają Kaczory w swojej "konstytucji" boskich ingerencji na
                pierwszym planie ??
                • isa.stern Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:59
                  a czy to takie oczywiste, że czytałam ksiażkę Caldwella...;))))
                  co do "Boga" w pisowskiej konstytucji, to odnoszę wrażenie, że jest On dla nich
                  tak samo ważny jak prawo i sprawiedliwośc...
                  • replique Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 18:01
                    isa.stern napisała:

> a czy to takie oczywiste, że czytałam ksiażkę Caldwella...;))))
                    > co do "Boga" w pisowskiej konstytucji, to odnoszę wrażenie, że jest On dla
                    nich
                    > tak samo ważny jak prawo i sprawiedliwośc...

Otóż to, moja droga... Otóż to!!
          • kralik111 Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 18:39
            isa.stern napisała:

> może płyta mu się zacięła...;)))
            > chociaż, jak odbierał nominację na wice i później gdy odczytywał treść
            przysięg
            > i
            > widać było, że jąkał się z przejęcia...;)))

Lepper choc kmiot, ale swoj kmiocki rozum ma, zaczynsja sie wybory samorzadowe
            a raczej ich kampania, a PiS podbiera elektorat i samych dzialaczy partyjnych z
            SO, Lepper robi szum, czyli to co zawsze, gdy walczy o cos, dlatego nie
            przykladalbym do tego wiekszej wagi...;)))

Pozdrowienia :)
            • isa.stern Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 19:05
              chyba nikt nie przykłada do tego wagi... dzisiaj dziennikarka rmf.fm cała
              sytuację podsumowała, jako nudną... kiepska gra z jeszcze gorszą obsadą...
              kolejny odcinek juz jutro...;)))
              serdecznie pozdrawiam :)
    • freelancer_1 Pewnie, że koalicja trwa - zębami będą się trzymać 20.09.06, 17:33
      Chłopcy mają świadomość, że polegną na wyborach - wszyscy mają ich serdecznie dość!
    • me-e brawo pis...brawo pis... 20.09.06, 17:34
      ...pis jest ...the best
      • replique Re: brawo pis...brawo pis... 20.09.06, 17:41
        me-e napisał:

> ...pis jest ...the best

Best ?
        OFF !
        • me-e Re: brawo pis...brawo pis... 20.09.06, 17:43
          ...ZASLUCHA W ...GAZECIE...ZA TRWALOSC KOALICJI ...ZNOW ZA
          SPRAWA ...LEPPERA ... )))...przepraszam za duze litery...
        • isa.stern Re: brawo pis...brawo pis... 20.09.06, 17:43
          oczywiście, że best... populizm na 5z plusem... budownictwo im tylko nie idzie,
          ale pr budownictwa mają niezłe, a jakie ambitne...;)))
          • me-e Re: brawo pis...brawo pis... 20.09.06, 17:47
            ...gdzie ty widzisz populizm...wiadomo czym jest polityka...chodzi tylko o
            to ...zeby pis zrealizowal ze swych obietnic chociaz 50 proc...bo nie ma takiej
            partii prawicowej na swiecie co realizje 100 proc obietnic przewyborczych...
            post - komunistach nie bede tu nawet pisal...bo u nich to 100 prc...stanowia
            obietnice...

isa.stern napisała:

> oczywiście, że best... populizm na 5z plusem... budownictwo im tylko nie
            idzie,
            > ale pr budownictwa mają niezłe, a jakie ambitne...;)))
            • isa.stern Re: brawo pis...brawo pis... 20.09.06, 17:54
              Ty jej nie widzisz, bo jesteś hipokrytą...:P
              najlepszy przykład, mówiąc o przedwyborczych obietnicach: Kaczyński przed
              wyborami zastrzegał, że gdy pis dojdzie do władzy dla takich ludzi jak Lepper
              nie będzie miejsca w parlamencie, a teraz jest z nim w koalicji... więcej -
              zrobił z niego swojego wicepremiera...:P
              • me-e Re: brawo pis...brawo pis... 20.09.06, 17:59
                ...mowil to przed wyborami...wiec nie win za to kaczynskiego ...bo i tusk ganil
                leppera- a spotkal sie znim i knul przeciwko pis- masz tu polityke niczym na
                talerzu...a win siebie jezeli glosowales na SO ...lub zwroc sie ze swym apelem
                do wyborcow SO...a nie zrzucaj winny na kaczynskiego...ty,zielony politycznie i
                logicznie...

isa.stern napisała:

> Ty jej nie widzisz, bo jesteś hipokrytą...:P
                > najlepszy przykład, mówiąc o przedwyborczych obietnicach: Kaczyński przed
                > wyborami zastrzegał, że gdy pis dojdzie do władzy dla takich ludzi jak Lepper
                > nie będzie miejsca w parlamencie, a teraz jest z nim w koalicji... więcej -
                > zrobił z niego swojego wicepremiera...:P
                • replique Re: brawo pis...brawo pis... 20.09.06, 18:04
                  me-e napisał:

> ...mowil to przed wyborami...wiec nie win za to kaczynskiego ...bo i tusk
                  ganil
                  >
                  > leppera- a spotkal sie znim i knul przeciwko pis- masz tu polityke niczym na
                  > talerzu...a win siebie jezeli glosowales na SO ...lub zwroc sie ze swym
                  apelem
                  > do wyborcow SO...a nie zrzucaj winny na kaczynskiego...ty,zielony politycznie
                  i
                  >
                  > logicznie...
                  >
                  >
                  > isa.stern napisała:
                  >
                  > > Ty jej nie widzisz, bo jesteś hipokrytą...:P
                  > > najlepszy przykład, mówiąc o przedwyborczych obietnicach: Kaczyński przed
                  > > wyborami zastrzegał, że gdy pis dojdzie do władzy dla takich ludzi jak Le
                  > pper
                  > > nie będzie miejsca w parlamencie, a teraz jest z nim w koalicji... więcej
                  > -
                  > > zrobił z niego swojego wicepremiera...:P

Łoł! Coraz bardziej się dyskwalifikujesz... Dla zaślepionych nie ma miejscza w
                  polityce - nawet jako obserwatora/komentatora. Jedynie pod kościołem z
                  wyciągnietą ręką!
                  • isa.stern Re: brawo pis...brawo pis... 20.09.06, 18:08
                    nie sądzę, aby on w to wierzył...;)
                    może on tak... z nudów...;))))
                • isa.stern Re: brawo pis...brawo pis... 20.09.06, 18:04
                  Tusk knuł przeciwko pis....;)))... oki, tylko bez ściemki, że Ciebie to dziwi...?!
                  jakbyś nie zauważył to Tusk jest w opozycji i do jego obowiązków należy "knucie"
                  przeciwko rządzącym
                  aha, chyba coś przegapiłeś, sam ze sobą knuł, czy może z Lepperem obecnym
                  wicepremierem w rządzie pis, którego dzisiaj od rana obłaskawiał nadpremier
                  Kaczyński...;))))
                • chirlider Re: brawo pis...brawo pis... 20.09.06, 18:26
                  meeee-eee widze znów bredzi.
                  nie ma nic głupszego niż stanąć po niewłaściwej stronie, zorientować sie że
                  wybór był błędny ale dalej trwać po pas w gownie, głosząc że to uzdrawiająca
                  kąpiel błotna.
          • replique Re: brawo pis...brawo pis... 20.09.06, 17:49
            isa.stern napisała:

> oczywiście, że best... populizm na 5z plusem... budownictwo im tylko nie
            idzie,
            > ale pr budownictwa mają niezłe, a jakie ambitne...;)))

Nie tylko... w budowaniu przeszłości są ekstra - "szóstka z plusem", tylko
            przyszłość jakoś im się nie kojarzy... nie kumają :)
    • zoran4 Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o w.. 20.09.06, 17:34
      Dzisiaj to dzisiaj,jutro to bedzie jutro a ta chwila to tylko ta oto chwila......
    • michalparadowski Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o w.. 20.09.06, 17:43
      Przed laty, Jan Horacy Sztaudynger napisał:
      Dzisiaj mam taki skromny program,
      Ot jednym palcem sobie pogram.

Ciekawe, jak ci panowie, podobny program, bo jakiż inny, wykonają we trzech?
      • isa.stern Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 17:47
        kiedyś nakręcą o tym film dokumentalny, albo przynajmniej dodadzą rozdział w
        "dziejach głupoty w Polsce"...;)
    • arek83lbn Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o w.. 20.09.06, 18:03
      tak do cholery... rozdajcie wszystko... potem sie oglosi upadlość
      spolki "panstwo" i rozda jeszcze wiecej... tylko najpierw oddaj swoje swinie i
      traktory jak jestes taki chetny do rozdawania panie wicepremierze
      arek83lbn.blox.pl/html
      • isa.stern Re: Lepper: Postanowimy o trwaniu koalicji albo o 20.09.06, 18:06
        no i bizony...;)))
    • hiperionst Kiedy ostatni akt groteski? 20.09.06, 18:20
      PiS nie dostało mandatu wyborczego do realizacji takiej wizji państwa i
      społeczeństwa jaki dzisiaj obserwujemy. Nie będzie IV RP wedle recept braci
      Kaczyńskich i ich kręgu, a próby realizowania tej wizji doprowadzą do stanu
      przypominającego zimną wojnę domową. I to nie tylko na parlamentarnej scenie,
      ale w debacie publicznej, bo wobec zagrożenia wolności będzie się nasilał
      sprzeciw obywatelski. Ponad 11 proc. uprawnionych do głosowania , bo taki mandat
      dostał PiS, to za mało, by ustrój III RP - choć jest daleki od doskonałości -
      niszczyć w imię takiego czy innego widzimisię lub takiej czy innej obsesji. Nie
      wolno na to pozwolić, nawet gdyby nie było innego wyjścia, jak sięgnięcie po
      rozwiązanie węgierskie ,które wcześniej albo później jest nieuniknione.
      • replique Re: Kiedy ostatni akt groteski? 20.09.06, 18:46
        hiperionst napisał:

> PiS nie dostało mandatu wyborczego do realizacji takiej wizji państwa i
        > społeczeństwa jaki dzisiaj obserwujemy. Nie będzie IV RP wedle recept braci
        > Kaczyńskich i ich kręgu, a próby realizowania tej wizji doprowadzą do stanu
        > przypominającego zimną wojnę domową. I to nie tylko na parlamentarnej scenie,
        > ale w debacie publicznej, bo wobec zagrożenia wolności będzie się nasilał
        > sprzeciw obywatelski. Ponad 11 proc. uprawnionych do głosowania , bo taki
        manda
        > t
        > dostał PiS, to za mało, by ustrój III RP - choć jest daleki od doskonałości -
        > niszczyć w imię takiego czy innego widzimisię lub takiej czy innej obsesji.
        Nie
        > wolno na to pozwolić, nawet gdyby nie było innego wyjścia, jak sięgnięcie po
        > rozwiązanie węgierskie ,które wcześniej albo później jest nieuniknione.

Zgadzam się z całością wywodu... i przylepiam się :)
        Pzdrx
    • chirlider Polityka w wykonaniu Kaczyńskich 20.09.06, 18:21
      Polityka w wykonaniu Kaczyńskich wygląda jak ruchy Browna. Nieskoordynowane,
      przypadkowe, chaotyczne. Zupełny brak koncepcji. Zasłaniają sie swoim
      sztandarowym hasłem sanacji państwa ale w praktyce (czyli w ich wykonaniu) to
      hasło jest zupełnie puste. Zupełny brak efektu (pozytywnego). Jedynym
      zauważalnym jest błyskawiczna dezintegracja struktur państwa i katastrofalny
      spadek zaufania społeczeństwa do klasy politycznej.
      Towarzyszy temu zupełny brak alternatywy dla istniejącego układu politycznego.
      Nie jest to dobrą wróżbą na następnych 10 - 15 lat. Jest źle - będzie gorzej.
      O ile gorzej zadecydują nasze wybory przy urnach.
      Oby były bardziej fortunne niż w 2005.
      • replique Re: Polityka w wykonaniu Kaczyńskich 20.09.06, 18:47
        chirlider napisał:

> Polityka w wykonaniu Kaczyńskich wygląda jak ruchy Browna. Nieskoordynowane,
        > przypadkowe, chaotyczne. Zupełny brak koncepcji. Zasłaniają sie swoim
        > sztandarowym hasłem sanacji państwa ale w praktyce (czyli w ich wykonaniu) to
        > hasło jest zupełnie puste. Zupełny brak efektu (pozytywnego). Jedynym
        > zauważalnym jest błyskawiczna dezintegracja struktur państwa i katastrofalny
        > spadek zaufania społeczeństwa do klasy politycznej.
        > Towarzyszy temu zupełny brak alternatywy dla istniejącego układu
        politycznego.
        >
        > Nie jest to dobrą wróżbą na następnych 10 - 15 lat. Jest źle - będzie gorzej.
        > O ile gorzej zadecydują nasze wybory przy urnach.
        > Oby były bardziej fortunne niż w 2005.

i w tym też się odnajduję... :)
        Pzdrx
      • jerzy.i Re: Polityka w wykonaniu Kaczyńskich 20.09.06, 20:41
        ależ wiedzą co robią robią to samo co robili bolszewicy tylko mniej skutecznie
    • chirlider Dojdziemy w ten sposób do tzw "modelu włoskiego" 20.09.06, 18:39
      Dojdziemy w ten sposób do tzw "modelu włoskiego" gdzie gospodarka i
      społeczeństwo na skutek zbyt częstych zawirowań na szczytach władzy
      uniezależniło sie od krętaczy, oszołomów, złodziei i aferzystów którzy ciągną
      (dosyć skutecznie) do władzy, jak nie przymierzając, muchy do gowna.
      W tym sensie PiS spełnia swoją role doskonale - dezintegruje społeczne i
      faktyczne zapotrzebowanie na klasę rządzącą.
      Potem wylądują na śmierniku historii - tam skąd sie wzięli i gdzie powinni z
      powrotem trafić.
      Darz Bór !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka