Dodaj do ulubionych

Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę

• run400 Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 15:02
      predzej czy pozniej wiadomo bylo ze uklad zaatakuje...
    • borrus Są szanse na lepszego prezydenta 28.09.06, 15:02
      podpisane
      naród
      • jb_forum Re: Są szanse na lepszego prezydenta 28.09.06, 15:06
        Każdy będzie lepszy
    • norbertrabarbar Dupa trzymająca władzę :] 28.09.06, 15:03
      Była "Grupa..." a teraz jest "Dupa Trzymająca Władzę".
    • marcjank Mamy władzę i nikomu jej nie oddamy 28.09.06, 15:12
      A w razie czego to się mundurowych na ulicę wyprowadzi i niepokornych spałuje.
      K..., pamiętam ZOMO i stan wojenny - szykuje się coś podobnego??? Polacy, nie
      dajmy się!!!!
    • a.ba kartofle dwa są najlepsiejsze a jak nie to: 28.09.06, 15:15
      "spieprzaj dizadu"
    • pashow.von A ja właśnie że nie podetnę sobie żył! 28.09.06, 15:16
      "Prezydent: Nie ma szans na lepszy rząd niż obecny"

Pan Lech Kaczyński zapewne myślał, że ja po takiej zapowiedzi wpadnę w depresję
      i jako ktoś, komu ten rząd jest po prostu WSTRĘTNY, i uważa że większego dna
      nie może być, podetnę sobie żyły. Otóż nie! Wiem już że bracia Kaczyńscy ani
      się nie znają na ludziach (ta wspaniała Samoobrona jaka się okazałą wredna),
      ani na polityce zagranicznej, ani na niczym. W związku z tym uważam, że ta
      prognoza jest tyle warta co ich rządy - czyli nic, zero, null - i rozsiadam się
      z przyjemnością w fotelu, żeby obserwować ich upadek oraz drogę na śmietnik
      historii, gdzie na nich czeka zadowolony i odprężony wreszcie Miller.
    • dariusz.myk Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 15:22
      No to mnie prezio pocieszyl stwierdzajac ze niebedzie lepszego rzadu... po
      prostu bomba.. niema co...
    • gjete Re: Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 15:27
      I znów socjalistyczne kłamstwo: liberalizm jest dla bogatych.
      Ile jeszcze to potrwa? Kiedy Polacy przestaną wreszcie wybierać socjalistów z tzw. lewicy i tzw. prawicy?
    • kralik111 Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 15:32
      Lech Kaczynski jasno dal do zrozumienia, ze jest skorumpowany przez partie
      swojego brata, i nie jest juz, i nigdy nie byl, prawnie, prezydtem Polski, tego
      czlowieka trzeba odwolac jak najszybciej, zanim slutki jego korupcji, beda
      nieodwracalne.
    • jasiek.pl Apel o prawdę i tylko prawdę 28.09.06, 15:37
      GW: "Lech Kaczyński zapowiedział włączenie się w wyjaśnianie sytuacji
      politycznej w kraju, jeśli będzie to konieczne".

Brat takiej konieczności nie zgłasza, rok 2006 macie njlepszy w historii IV RP,
      więc morda w kubeł i do roboty.
    • skodabodzio Pamietacie film Młode wilki. 28.09.06, 15:37
      Tam byl taki dialog mlodego zlodzieja ktory wciagal swojego kolege do gangu.
      ten mial opory bo bal sie wpadki. A on ze swiat nalezy do podwaznych, ze
      wszyscy kradna tylko nie mozna dac sie zlapac. A jak cie juz zlapia to mow ze
      to nie twoja reka. I tak wlasnie dzis premier i prezydent mowia, ze to nie ich
      reka. Wszyscy widzieli jak handlowano z Beger stolkiem. Tak samo widzieli jak
      trzy lata temu rywin handlowal ustawa. A dzis prezydent mowi ze zadnego handlu
      nie bylo...
      • eon3 Beger sama zaprosiła 28.09.06, 15:40
        Do czego to doszło osoba która dzięki przestępstwu dostała się do Sejmu, teraz
        nam mówi że chce "uczciwego kraju".
        Jak takie kreatury będą bronić uczciwości to koniec świata.
        Teraz niech do niej dołączy Tusk z uczciwym Schetyną i Piskorskim w tle.
        • gacek1956 Re: Beger sama zaprosiła 28.09.06, 15:44
          Kto dał Begierowej sprzet szpiegowski?

- Po nagraniach widać, że w pokoju Begerowej były zainstalowane dwie kamery i
          zewnętrzny, niezależny od nich, dobry mikrofon. Sekielski i Morozowski nie
          pokazali tego sprzętu. To może budzić domysły - mówi anonimowo bydgoski
          detektyw.

Wczoraj - po emisji programu, w którym pokazano fragmenty nagrań z pokoju
          Renaty Beger - ze strony posłów PiS pojawiły się zarzuty, że rejestracji
          spotkań dokonano sprzętem służb specjalnych. Marek Jurek, marszałek Sejmu
          zapowiedział, że będzie się domagał wyjaśnień, w jaki sposób tego rodzaju
          sprzęt wniesiono na teren Sejmu, ochraniany przez odpowiednie służby.

Rozmawialiśmy na temat nagrań z bydgoskim detektywem. Powiedział: - W pokoju
          były dwie kamery, nie tylko ta z torby. Druga miała obiektyw szerokokątny i
          była zainstalowana wyżej niż ta filmująca polityków PiS. Jakość nagrania
          wskazuje, że w pokoju był też zamaskowany dobry mikrofon, który raczej nie był
          ustawiony przy żadnej z kamer. Według mnie, tego wszystkiego nie zainstalowała
          pani poseł, tylko ktoś, kto się na tym zna. Sprzętu nie pokazano, to może
          budzić rozmaite domysły.

(wom
          • skodabodzio Moze program usterka z TVN? 28.09.06, 16:13
            A moze kosmici...
        • p.pirx Re: Beger sama zaprosiła 28.09.06, 15:46
          eon3 napisał:

> Do czego to doszło osoba która dzięki przestępstwu dostała się do Sejmu, teraz
          > nam mówi że chce "uczciwego kraju".
          > Jak takie kreatury będą bronić uczciwości to koniec świata.
          > Teraz niech do niej dołączy Tusk z uczciwym Schetyną i Piskorskim w tle.

Ta kreatura jeszcze niedawno była najlepszym kumplem pis'u - zapomniales
          juz?:))))) Wiec moze lepiej polacz ja z innymi kreaturami jej formatu -
          Mojzesowiczem, Lipinskim , Kaczynskimi itd. Zastanow sie hipokryto co piszesz!
          • eon3 Hipokryzja 28.09.06, 15:58
            Czy nazwiesz hipokryzją fakt koalicji PO z Samoobroną a więc z Lepperem i Beger?
          • jasiek.pl Re: Beger sama zaprosiła 28.09.06, 16:00
            Bardzo dobrze przywaliłeś z grubej rury hipokrycie "eon3. Ile roboty przed
            panem Romkiem żeby oświecić takie umysły.
        • ws21 Tak dla ścisłości. 28.09.06, 15:48
          Pani RB nie dostała się do tego sejmu w wyniku przestępstwa. Została wybrana
          zgodnie z prawem i nikt do tej pory tego nie kwestionuje. Więcej, wyborcy
          wiedzieli o jej problemach z wymiarem sprawiedliwości, bo sprawa już była
          zdrowo rozdmuchana.
          A co do opinni prezydenta. Ja nie wyobrażam sobie gorszego rządu. W powojennej
          historii Polski kazdy rząd był lepszy. Nawet Bieruta. Bo coś zbudował. Ten
          tylko rozwala i korzysta w dorobku poprzedników. Przykład - otwarcie odcinka
          autostrady A-2.
    • zly_wilk Afera jest dęta 28.09.06, 15:48
      Afera jest dęta.

Po pierwsze nie ma podstaw, by używać wobec niej słowa "korupcja". Nie
      przypadkiem politycy opozycji używają nowego pojęcia "korupcja polityczna" - w
      którym to pojęciu dotychczasowe znaczenie słowa "korupcja" zostaje rozszerzone
      poza swoje dotychczasowe granice. Gdyby politycy PiS chcieli wnieść do sądu
      pozew o zniesławienie, politycy opozycji będą się bronić, że nie mieli na myśli
      prawdziwej korupcji, lecz tylko użyli pewnej metafory pt. "korupcja
      polityczna".

W demokracji rządzą nie ci, którzy mają po temu kwalifikcje, lecz ci, którzy
      mają poparcie społeczne i wygrywają w wyborach. Jeśli Beger zdobyła mandat
      poselski i może pochwalić się zapleczem politycznym w postaci jakiejś grupy
      posłów ją popierających, to niestety - ma szansę mieć adekwatne do tego
      poparcia stanowisko we władzach wykonawczych. Na tym polega demokracja. Jeśli
      to się komuś nie podoba, to albo jest nieświadomy i naiwny, albo jest świadomym
      przeciwnikiem demokracji.

Po drugie, to Beger przyszła do Lipińskiego z propozycją, a on badał jej
      oczekiwania i starał się stworzyć wrażenie, że ma dobrą wolę porozumienia, że
      być może postulaty Beger są do spełnienia, lub mozna o nich negocjować.
      Zwyaczajna gra negocjacyjna - potem okazuje się, że "owszem, bardzo chciałem
      spełnić obietnice, ale wie pani, obiektywne trudności nie pozwalają...".

Po trzecie, okazało się, że żądania Beger dotyczące stanowisk rządowych zostały
      przez premiera odrzucone. W sprawie weksli Lipiński obiecał jej, że prawnicy
      zobaczą, jak wygląda jej sytuacja. Kwestia funduszu to było mamienie czczymi
      obietnicami. Tak gra rasowy polityk, gdy rozmawia z blondynką, nieznającą
      prawa.

Kaczyński nie ma żadnych powodów, by dymisjonować Lipińskiego. Taśmy pokazują,
      że ten dobrze prowadzi negocjacje polityczne.
      • ws21 Piszesz bzdury. 28.09.06, 15:52
        Największym osiągnięciem obecych władz jest zlikwidowanie korupcji.
        Teraz nawet z lekarzem pacjent przeprowadzi rozmowę (negocjacje?) polityczne.
        Jestem ciekawy co politycy PiS by mówili na ten temat gdyby to się przytrafiło
        2 lata temu.
        • zly_wilk Ty piszesz bzdury 28.09.06, 15:59
          Przyjęcie przez posła stanowiska rządowego jest zgodne z prawem.

Natomiast uzależnianie decyzji lekarza o operacji od uzyskania korzyści
          majątkowej jest przestępstwem.

Róznica między 'korupcją' a "korupcją polityczną" jest taka, że pierwsza jest
          przestępstwem, a druga - normalną praktyką w demokratycznych krajach.

Pozdrawiam -
          • ws21 Pomieszanie z poplątaniem. 28.09.06, 16:07
            W RP mamy taki system wyborczy, że głosujemy nie na konkretnego kandydata ale
            na listę partyjną. Czym innym są rozmowy - negocjacje pomiędzy partiami a
            zupełnie czym innym oferowanie korzyści majątkowych, ochronę prawną, promowanie
            rodziny wzamian za zmianą barw partyjnych. Są prawnicy dowodzący, że jest to
            przestępstwo opisane w naszym kodeksie karnym.
            Przyzwoitość wymaga aby sprawę rozstrzygnął sąd.
            • zly_wilk Re: Pomieszanie z poplątaniem. 28.09.06, 16:14
              Negocjować o stanowiskach wolno zarówno z kierownictwem partii, jak i z dowolną
              grupą posłów.

Beger nie należy do rodziny Kaczyńskich. Nie mam pojęcia, o jakim promowaniu
              rodziny mówisz.

Prawnik z Fundacji Helsinskiej stwierdził w TVN, że kurupcji nie było. Znajdź
              mi proszę w kodeksie karnym paragraf, mówiący o tym, że posłowi nie można
              zaproponować stanowiska rządowego.

To nie Lipiński proponował Beger stanowisko, lecz Beger się go domagała, w
              zamian za poparcie koalicji. Nb. nie dostała go, bo premier odmówił.

Żaden prokurator nie rozpocznie śledztwa w takiej sprawie, bo by się ośmieszył.

Pozdrawiam -
              • ws21 Nie rozpocznie? 28.09.06, 16:26
                Poczekamy, zobaczymy. Za panowania obecnych władz, nie. Tyle to i ja wiem. Ale
                co będzie po wyborach, które wcześniej lub później nastąpią?
                Zeby była jesność, uważam że powinny się odbyć za 3 lata, bo to gwarantuje
                niebyt PiS. Już dziś można usłyszeć w TV o sprawach które pozwalają zadać
                prokuratowowi generalnemu kilka pytań i wyjaśnić czy jego działana mieszczą się
                w granicach prawa.
      • thelima Re: Afera jest dęta 28.09.06, 16:17
        Nie jest dęta. Problemem wcale nie jest to, że Beger oferowano stołki. Choć to
        może brzydzić, oczywiście, szczególnie w wykonaniu PiSu, że za kartę do
        głosowania dadzą takiemu komuś jak Begerowej 'stanowiska'. Ale niech tam,
        wiadomo, że tak było jest i będzie. Prawdziwy problem to niedwuznaczna
        "propozycja" dotycząca finansowania weksli z Kancelarii Sejmu, czyli pieniędzy
        publicznych. Druga sprawa to sugestia, że Ministrster Sprawiedliwości jakoś
        załatwi sprawę weksli po 'ich myśli'. Teraz załóżmy, że sprawa dzieje się w
        urzędzie. Chcę dostać jakąś koncesję, np. na handel holajzami. Przychodzę do
        urzędnika i w cztery oczy mówię:

'Wie Pan, jakby się udało tę koncesję załatwić, to ja my bym rozważył założenie
        jakiejść fundacji która by sfinansowała Pana kredyt na nowego mercedesa'...

I co to jest według ciebie? Luźna uwaga? Jak dają w łapę to też upuszczają
        kopertę i się pytają 'czy to Pan nie zgubił?'...

I TO JEST PROBLEM. PiS niestety o tym wogóle nie mówi. Skupia się na szczegółach
        , które owszem są brzydkie, ale mało ważne. Ty też nie widzisz sedna sprawy. W
        cywilizowanym kraju, normalny urzędnik za taką uwagę dot. ew. sfinansowania
        Weksli kogoś z Państwowych pieniędzy dawno by beknął. ale nie u nas. U nas to
        dęta afera...

lima
        • zly_wilk Re: Afera jest dęta 28.09.06, 16:30
          thelima napisał:

> Nie jest dęta. Problemem wcale nie jest to, że Beger oferowano stołki. Choć to
          > może brzydzić, oczywiście, szczególnie w wykonaniu PiSu, że za kartę do
          > głosowania dadzą takiemu komuś jak Begerowej 'stanowiska'.

Oczywiście. Co innego jak Tusk spotyka się z tajemnicy z Lepperem, żeby namówić
          się w sprawie wywołania kryzysu rządowego. To już brzydzić nie może... ;-)

> Ale niech tam,
          > wiadomo, że tak było jest i będzie.

Tu się zgadzamy. Tak było, jest i będzie, a ci politycy, co się rzekomo
          tym "brzydzą", albo są naiwni, albo udają naiwnych.

> Prawdziwy problem to niedwuznaczna
          > "propozycja" dotycząca finansowania weksli z Kancelarii Sejmu, czyli pieniędzy
          > publicznych.

Po pierwsze, z pieniędzy publicznych niestety finansowane są różne, głupie
          wydatki, np. TVP. Podatek pt. "abonament rtv" to znacznie większy problem.
          Oddłużanie nierentownych kopalń, emerytury dla górników... Jakoś nie widzę, by
          z tego powodu aż tak histeryzowano.
          Po drugie, była to tylko luźna propozycja Lipińskiego - nie wiadomo, czy w
          ogóle do przeprowadzenia w Sejmie. Wątpię, czy realna. Niemniej można
          spodziewać się, że dobry negocjator, jak rozmawia z blondynką, będzie mamić
          nierealistycznymi obietnicami.

> Druga sprawa to sugestia, że Ministrster Sprawiedliwości jakoś
          > załatwi sprawę weksli po 'ich myśli'.

Sprawę weksji rozstrzygną niezawisłe sądy. Minister sprawiedliwości nie ma na
          nie żadnego wpływu. Lipiński natomiast powołuje się na opinię Ziobry, że sprawa
          jest do wygrania przed sądem. W końcu Ziobro jest prawnikiem i zapewne
          autorytetem w sprawach prawnych dla Lipińskiego i Beger.

> Teraz załóżmy, że sprawa dzieje się w
          > urzędzie. Chcę dostać jakąś koncesję, np. na handel holajzami. Przychodzę do
          > urzędnika i w cztery oczy mówię:
          >
          > 'Wie Pan, jakby się udało tę koncesję załatwić, to ja my bym rozważył
          założenie
          > jakiejść fundacji która by sfinansowała Pana kredyt na nowego mercedesa'...
          >
          > I co to jest według ciebie? Luźna uwaga? Jak dają w łapę to też upuszczają
          > kopertę i się pytają 'czy to Pan nie zgubił?'...

A to byłaby już prawdziwa korupcja. A nie jakaś tam "korupcja polityczna".

Pozdrawiam -
          • agaj.agaj Re: Afera jest dęta 28.09.06, 17:50
            Rozni ludzie widza rozne aspekty tej sprawy. Dla mnie przerazajacy jest upadek
            etosu Posla RP. Bergier domaga sie stanowiska i jest to dyskutowane, bo tak
            jest przyjete. Normalnie powinna dostac kopa w d... i na tym sprawa by sie
            zamknela. Gdyby ta osoba byl jeszcze ktos inny niz Bergier. Ale Bergier -
            matura ze sciagawki, ku..ki w oczach. Osoba wredna, prymitywna, ale chytra i
            sprytna - co czesto zreszta idzie w parze (np. Walesa).

Inna przerazajaca dla mnie sprawa to nagrywanie prywatnych rozmow. Zaczelo sie
            od czerwonego redaktora Michnika, ktory nauczyl sie tego w/od SB. Nie mozna
            normalnie zyc i funkcjonowac jezeli ktos w kazdej chwili moze cie nagrac i
            sfilmowac. To skrajnie obrzydliwa forma dziennikarska. Dla mnie ci
            dziennikarze sa skonczeni.
          • thelima Re: Afera jest dęta 28.09.06, 19:53
            > Oczywiście. Co innego jak Tusk spotyka się z tajemnicy z Lepperem, żeby > namówić

Oj proszę. Co Tusk ma tu do rzeczy. Nie odnosisz się do meritm sprawy i wysuwasz
            argumenty typu "A u was to biją murzynów". Po drugie popraw mnie jeśli się mylę,
            że zdaje się, że Tusk jak i Lepper zaprzeczyli jakoby to spotkanie miało
            miejsce. Mówmy o faktach.

> Tu się zgadzamy. Tak było, jest i będzie, a ci politycy, co się rzekomo
            > tym "brzydzą", albo są naiwni, albo udają naiwnych.

Ale nie o to tu chodzi. To zupełny margines sprawy...

> > Prawdziwy problem to niedwuznaczna
            > > "propozycja" dotycząca finansowania weksli z Kancelarii Sejmu, czyli pien
            > iędzy
            > > publicznych.
            >
            > Po pierwsze, z pieniędzy publicznych niestety finansowane są różne, głupie
            > wydatki, np. TVP. Podatek pt. "abonament rtv" to znacznie większy problem.
            > Oddłużanie nierentownych kopalń, emerytury dla górników... Jakoś nie widzę, by
            > z tego powodu aż tak histeryzowano.

Ty naprawdę nie odróżniasz w/w wydatków od propozycji wykupienia czyichś
            prywatnych weksli w zamian za rękę do głosowania?

> Po drugie, była to tylko luźna propozycja Lipińskiego - nie wiadomo, czy w
            > ogóle do przeprowadzenia w Sejmie. Wątpię, czy realna. Niemniej można

No wiesz, nawet Rywin się tak tłumaczył, że to była 'luźna propozycja'. Jeśli ja
            pójdę do urzędnika i rzucę 'luźną propozycję' typu: 'wie Pan rozważamy czy nie
            można by było sinansować Pańskiego kredytu ze środków mojej firmy jakby Pan
            zagłosował na radzie miasta za budową wysypiska śmieci'... To już nie będzie
            'luźna propozycja'...

> spodziewać się, że dobry negocjator, jak rozmawia z blondynką, będzie mamić
            > nierealistycznymi obietnicami.
            >
            > > Druga sprawa to sugestia, że Ministrster Sprawiedliwości jakoś
            > > załatwi sprawę weksli po 'ich myśli'.
            >
            > Sprawę weksji rozstrzygną niezawisłe sądy. Minister sprawiedliwości nie ma na
            > nie żadnego wpływu. Lipiński natomiast powołuje się na opinię Ziobry, że sprawa

Widzisz ja też tak myślałem do czasu aż Pan Lipiński tego przekonania nie
            zachwiał wspominając ministra Sprawiedliwości w kontekście możliwości
            rozwiązania problemu po myśli PiS...

> > I co to jest według ciebie? Luźna uwaga? Jak dają w łapę to też upuszczaj

Bingo! Pokaż mi teraz zasadniczą różnicę między tym co ja napisałem a tym co
            powiedział Lipiński?

• piotr831 Re: Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 15:50
      Mam wrażenie, że jest to prezydent pisu a nie Polski.
    • ssbn-633 Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 15:53
      pod sejm, na barykady. bronić wolności.
    • halfliner Mowa zaiste godna wielkiego kurduplego Prezesa. 28.09.06, 15:54
      pozdr
    • jukka2006 Precz! 28.09.06, 15:55
      Dosc juz tego kretactwa, epoka Kaczynskich musi sie skonczyc. Rzady a la
      Gomulka i korupcja!
    • grali1 Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 15:58
      Ten człowiek nie wie co mówi, albo wie i nas próbuje oszukiwać - z żałosnym
      skutkiem, co widać po sondażach. Najlepszy rząd - najpierw żałosna marionetka,
      a teraz kłamliwy polityk.
    • rmstemero Ubaw po pachy 28.09.06, 16:01
      "Nie ma szansy na lepszy rzad niz obecny". Says who? Ano zupelnie bezstrony i
      obiektywny brat blizniak naszego premiera, ktory obcial wlasnie sam galaz na
      ktorej siedzail i usiluje wszyskim wytlumacyc ze byla to wina pily. No moze
      troche tez galezi.

A teraz pan Prezydent moglby rzucic na szale swoj autorytet. Ktorego nie ma bo
      go przegral zgadzajac sie bez namyslu zawsze z bratem. Ot co.
    • lilar5 Re: Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 16:07
      Pan prezydent apeluje o prawdę,
      pod warunkiem ze to będzie kacza prawda.
      Tylko kacza prawda, to jest prawda!
    • eora Pis? A Pis ci mordę lizał! 28.09.06, 16:07
      Psy i Suki
      Pycha i Samozadowolenie
      Popęd i Sex
      Paranoja i Schizofrenia
      Prozac i Seronil
      Pójdźmy ich Sprzątnąć
    • rmstemero Polska liberalna dla bogatych 28.09.06, 16:08
      Polska zaklamana dla ciemnego ludu.

Ciekawa koncepcja patriotyzmu i podzialu ojczyzny na ich i nasza.
    • rudy_rudolf a są szanse na lepszego prezydenta? 28.09.06, 16:08
      czy są jakieś szanse na prezydenta nie chowajacego się za plecami swojego
      brata?czy jest prezydent, który nie boi się mowić??

najfajniejsze e-kartki na
      www.asiaq.pl
      wygraj szkolenie na
      www.grupa-kreatywna.pl
      • zyks Teraz nie.Chyba,że zrobi seppuku w Szymon Majewski 28.09.06, 16:12
        Show...
    • wal.do Prezydent: Nie ma szans na lepszy rząd niż obecny 28.09.06, 16:12
      Nie ma też szans na gorszy...
    • antefiks Kaczyzm precz. 28.09.06, 16:12
    • rs_gazeta_forum "Prezydent Lech Kaczyński" - semantyczne nadużycie 28.09.06, 16:16
      "Prezydent Lech Kaczyński" - to rzeczywiście semantyczne nadużycie. P. Kaczyński
      zdecydowanie nie pasuje do tego tytułu i daje temu wyraz.
      • amanasunta53 Re: "Prezydent Lech Kaczyński" - semantyczne nadu 28.09.06, 16:39
        rs_gazeta_forum napisał:

> "Prezydent Lech Kaczyński" - to rzeczywiście semantyczne nadużycie. P. Kaczyńsk
        > i
        > zdecydowanie nie pasuje do tego tytułu i daje temu wyraz.
        ,,Prezydent Donald Tusk to brzmi du(m)rnie''.
        A łze media swoją kampanią kreują do prezydenta andrzeja leppera....wybitnego
        męza stanu bez matury.
        • rs_gazeta_forum Re: "Prezydent Lech Kaczyński" - semantyczne nadu 28.09.06, 16:54
          amanasunta53 napisała:
          > ,,Prezydent Donald Tusk to brzmi du(m)rnie''.

Rozmawiamy o łżemoralności kaczyńskich. Jak nie masz nic do dodania, po prostu
          bądź cicho.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka