zygmunte Re: Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 09:57 > Szczyt hipokryzji ... skończony alkoholik ma pewnie taki zapas wódy że do > końca życia mu wystarczy , z tego pewnie wszystko dostał jako "dowody > wdzięczności " pacjentów lub kupił za łapówki.. ODRAŻAJĄCE KREATURY RZĄDZĄ > NASZYM KRAJEM !! O ja pierdziu! Ale! Dotknęło Cię do żywego. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberkaa A kto na wsi monopolową pieje??? 04.10.06, 09:58 Chyba tylko mieszczuchy co sie przeprowadziły :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_witkowski Wcale nie taki dobry pomysl 04.10.06, 09:58 Mieszkam w UK gzie nocna prohibicja obowiazkuje, ludzie tutaj w lokalach w krotkim czasie staraja sie opic, co nieraz prowadzi do smiesznych sytuacji ;-))) I jest tu wlasnie odwrotna sytuacja, premier Tony Blair chce przywrocic handel alkoholem 24h, gdyz uwaza ze brytyjczycy pija w krotkim czasie zbyt duze ilosci alkoholu by zdazyc przed dzwonkiem, a szybko i duzo kazdy z was zapewne wie do czego prowadzi.... :-) . BTW jako ciekawostke podam ze alkohol mozna tu kupic w sklepach tylko do 10pm, dalej juz tylko w lokalach ktore najczesciej sa czynne do 3am, i tu na wyspach ludzie pija tylko w lokalach, jednakze ceny piwa i drinkow sa w zasadzie po przeliczeniu takie jak w polsce, a bedac na wakacjach w kraju, zauwazylem ze czasami place wiecej niz w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Prohibicja już była, Religa kłamie! 04.10.06, 09:59 Prohibicję już przerabialiśmy: W USA, u nas (od 13:00), w ZSRR (za Gorbaczowa). Wszędzie z jednakowym skutkiem: zarabiały meliny. W USA nawet wyrosły na tym gangi. Religa DOBRZE WIE, że takie propozycje nie mają sensu, głupi nie jest. Propozycje jednak składa, POD PUBLIKĘ - i na tym polega demagogia, KŁAMSTWO. Udaje, że się o coś tam troszczy. Że dba o ludzi. BULLSHIT. Odpowiedz Link Zgłoś
sla_wek Re: Prohibicja już była, Religa kłamie! 04.10.06, 10:00 Ma chłop rację, emeryci będą w dzień odsypiać nocny dyżur na 'mecie' a nie zawracać dupę służbie zdrowia w przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunte Re: Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 10:06 Uderz w stół a nożyce się odezwą. Czyżby lumpy się odezwały na forum. Jak ktos jest dorosły i cywilizowany to może trzymać sobie alk w lodówie czy barku, poza tym są lokale, puby etc. Przepis faktycznie uderzy w małolaty i margines. Odpowiedz Link Zgłoś
sla_wek Re: Dobrze że umiem bimber pędzić :) n/txt 04.10.06, 10:11 Wrzuć jakąś nową wersję przepisu bo ja jadę na tej z "Wiosna Panie Sierżancie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
bzenon1 Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 10:16 Jestem jaknajbardziej za NOCNĄ PROHIBICJĄ .MIeszkam na Bródnie pod blokiem jest całodobowy bar KEBAB on alkoholu nie sprzedaje ale sto metrów obok jest całonocna sprzedaż alkoholu na stacji bezynowej stat-ojl. Całonocne częste burdy ,śpiewy ,niszczenie otoczenia /brak toalety/-interwencje policji ,straży i nie ma mocnego aby pomóc mieszkańcom w ciszy nocnej. Prawdopodobnie jest to miejsce spotkań młodzieży z dobrymi samochodami organizujących na Kondratowicza nocne wyścigi,gdyż ryk dopalaczy niemal codzień ok godz 1.oo budzą mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
pitz Re: Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 10:20 Spoko. Na pewno otworza sklepik z superlicencja w hoteliku sejmowym Odpowiedz Link Zgłoś
lucky7pl Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 10:28 dobry pomysł, zacznie się znów zarabiać na metach. no i jeszcze jedno - w czym problem zakupić 2 butelki na noc w ciągu dnia? hołota i tak będzie chlać w nocy - Religa niczego nowego nie odkrył, przerabialiśmy już alkohol od 13. pamiętam, że mordy darte były i tak. populizm i tyle. wystarczy poszerzyć uprawnienia straży miejskiej i wysłać patrole na ulice. rzecz jasna w nocy, a nie o 12 w południe Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejostrowski popieram zakaz 04.10.06, 10:37 Absulutnie popieram ten pomysł! Jeśli tak spora ilość ludzi nie potrafi pić alkoholu to trzeba posuwać się do takich kroków jak nocna prohibicja. Ja mam rodzinę, jeżdze samochodem, chcę żyć, jeśli ten zakaz choć trochę zmniejszy udział pijaków w wypadkach - POPIERAM! Apropo melin i szarej strefy - zawsze istniały i istnieć nie przestaną... Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: popieram zakaz 04.10.06, 14:30 No i uzyles klasycznego zaprzeczenia. Pijani kierowcy beda nadal, tyle, z enie beda kupowac gorzaly w sklepie, tylko na melinie. A co ze sprawa imprez, po ktorych wracaja tabuny nachlanych kierowcow? Przeciez na takie imprezy kolekcjonuje sie napitki wczesniej, wiec zakaz sprzedazy nic tu nie da. Bo wypija to co kupili pare dni wczesniej i dalej beda jezdzic po pijaku. Odpowiedz Link Zgłoś
reverie Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 10:33 Rzecz nie w nowych przepisach, ale w przestrzeganiu istniejących. Np. "monopole" mają zakaz sprzedaży nietrzeźwym, ale u mnie na podwórku siedzą grupki, które do 24ej dwa albo trzy kursy po nowe flaszki robią do tego samego sklepu. Dla sklepu to zarobek; kary (odebrania licencji na handel alkoholem) nie boją się, bo kto im udowodni naruszenie przepisów? Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 10:34 witaj babciu na melinie! Czwarta erpis dba o prywatną inicjatywę. Prohobicja nigdy i nigdzie nie zdała egzaminu! Panie Religa, puknij się i pomyśl... Odpowiedz Link Zgłoś
naturelovers Re: Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 11:49 "Prohobicja > nigdy i nigdzie nie zdała egzaminu!" Na jakiej podstawie wysuwasz takie radykalne wnioski? Wiem, ze w Polsce natychmiast rusza meliny, ale na takiej Polinezji Francuskiej istnieje wieczorna prohibicja od wielu lat i rezultaty sa bardzo zachacajace. Spadla znaczaco ilosc bojek, klotni domowych (zaklocanie ciszy nocnej), itp. Na tyle znacznie, ze wszyscy to odczuli. Statystyk nie znam, opieram sie na wrazeniach mieszkancow. W 1997 roku zamykano w sklepach lodowki z alkoholem o 17:00, teraz zdaje sie, ze juz o 16:00. Zapobiegliwi kupuja wczesniej, ale juz dokupic nie moga. Jak mowi doswiadczenie - pijacy czesto sami nie znaja umiaru (odurzeni substancja psychoaktywna maja zaburzona ocene rzeczywistosci) i chca sie odurzac dalej, mimo, ze czesto zaczynaja byc meczacy. Taka prohibicja spelnia swoje zadanie. Przynajmniej na Polinezji Francuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lela-62 Re: Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 10:35 Jaki świetny pomysł!!!!!! Znowu Jadzia zacznie sprzedawać wódę u mnie w kamienicy. Już widzę niekończące się pielgrzymki zapijaczonych kolesi, sikanie w bramie i wymiotowanie. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
an166 Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 10:39 Pan Religa powinien się zająć tym za co Jemu płacą a nie błaznować na stare lata, publikując durne pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.behemot Lobby restauratorów i barmanów działa!!! 04.10.06, 10:40 Bo kto zakaże sprzedaży w barach wódki "na wynos" z marżą sklepową a nie barową? Odpowiedz Link Zgłoś
traktorzysta W tym kraju nie da się nie pić . Z takimi rządami 04.10.06, 10:42 jakie mamy !! No ale jaki naród to taki rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
radca popieram calkowicie - pomysl profesora Religi 04.10.06, 10:46 to bardzo dobry pomysl.... dzieki temu wiecej ludzi przezyje i bedzie duzo mniej tragedii spowodowanej upojeniem alkoholowym radca Odpowiedz Link Zgłoś
tentymon hipokrytes 04.10.06, 10:49 a profesor to w nocy nie pije? jest na to jedno okreslenie: hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: hipokrytes 04.10.06, 10:54 tentymon napisał: > a profesor to w nocy nie pije? jest na to jedno okreslenie: hipokryzja. - noc jest od spania radca Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: hipokrytes 04.10.06, 11:33 radca napisał: > - noc jest od spania > radca Ugryź się w nos. Ja będę decydował od czego jest moja noc. Chcesz, to śpij. Ja ją spędzę w sposób, jaki uznam za stosowne. Na przykład, oglądając film i popijając piwko. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: hipokrytes 04.10.06, 12:13 stara_twojej_starej napisał: > radca napisał: > > - noc jest od spania > > radca > > Ugryź się w nos. Ja będę decydował od czego jest moja noc. Chcesz, to śpij. Ja > ją spędzę w sposób, jaki uznam za stosowne. Na przykład, oglądając film i popij > ając piwko. - i nikt ci tego przeciez nie broni, ale kup sobie w tych godzinach - kedy bedzie otwarty sklep radca Odpowiedz Link Zgłoś
stevexxx Re: popieram calkowicie - pomysl profesora Religi 04.10.06, 12:09 Radca, naiwny z Ciebie człowiek. Zgodnie z Twoim rozumowaniem należy wprowadzić pełną prohibicję, wtedy w ogóle nie będzie nieszczęść spowodowanych alkoholem? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: popieram calkowicie - pomysl profesora Religi 04.10.06, 12:15 stevexxx napisał: > Radca, naiwny z Ciebie człowiek. Zgodnie z Twoim rozumowaniem należy wprowadzić > > pełną prohibicję, wtedy w ogóle nie będzie nieszczęść spowodowanych alkoholem? - napewno bedzie mniej nieszczesc.... ile jedzie autem i jeszce sobie postanawia wypic .... albo nawet po tzw " drodze " jeszce zachaczaja o sklep i kupija sobie.... a tak ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: popieram calkowicie - pomysl profesora Religi 04.10.06, 14:32 radca napisał: > > - napewno bedzie mniej nieszczesc.... ile jedzie autem i jeszce sobie > postanawia wypic .... albo nawet po tzw " drodze " jeszce zachaczaja o sklep > i kupija sobie.... a tak ? > > radca Taak? A jak kupia sobie wczesniej zapas, albo podjada do "Babci" i skonsumuja 50-teczke w duzym pokoju. Bo Babcie oprocz handlu gorzalka maja tez czasem ogorki, a te exclusive dorzucaja po sledziku Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny.psychiatra Re: popieram calkowicie - pomysl profesora Religi 04.10.06, 16:33 radca doradz lepiej sobie, moze jeszcze jest nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
oktavian.mikolajczyk Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 10:48 ten dziad już dawno powinien pójśćna emeryturę a nie wprowadzać zmian w państwie które próbuje być nowoczesnym.Religa i PiS na zieloną trawkę Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 10:55 oktavian.mikolajczyk napisał: > ten dziad już dawno powinien pójśćna emeryturę a nie wprowadzać zmian w > państwie które próbuje być nowoczesnym.Religa i PiS na zieloną trawkę - dlaczego obrazasz Pana profesora ? ladnie to tak ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 14:33 radca napisał: > > - dlaczego obrazasz Pana profesora ? ladnie to tak ? > > radca Bo, niestety niektorym od nauki lub czytania, ewentualnie jednej czynnosci wykonywanej przez cale zycie (jak kon) zaczyna sie mieszac rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
neolith Neolit 04.10.06, 10:58 Widac ze i Relidze na mozg padlo. Kto trafia do tej koalicji albo debilnieje albo z niej szybko odchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tsozanski Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 10:59 Niech zrealizuje marzenie, otworzę sobie melinę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.jam Znowu ktos ca mnie chce decydowac 04.10.06, 10:59 czy moge kupic cos czy nie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 11:00 To juz ćwiczyliśmy z marnym skutkiem!!! MOże straż miejska powinna być bardziej skuteczna również w nocy. Czy oni wtedy śpią?? Odpowiedz Link Zgłoś
zenon.mikolajczuk Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 11:01 Panie Religa ludzie kupią sobie na zapas w ciagu dnia ,a poza tym pamieta Pan taką instytucję pomocy społeczniej jak -melina . zresztą jak bywam w weelendy na wsi u znajomych to tam nie ma sklepu nocnego ale jak trzeba to o 3-ej w nocy flaszke Pan kupi.Wiec moze lepiej wziąść sie do roboty :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolina55 Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 11:04 zdecydowanie popieram pomysł ministra.taki "system" panuje w Norwegii i z moich obserwacji wynika,że faktycznie "wesołków" na ulicach znacznie mniej.gratuluje tego pomysłu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maresz49 Re: Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 11:07 Baaardzo lubię jak alkocholicy rządzą !!!Mają coraz " lepsze " pomysły .Ale co ten stary pijak i łapówkarz wymyśla , to przechodzi ludzkie pojęcie . Odpowiedz Link Zgłoś
chumazik Jak to było z tym 1410? 04.10.06, 11:11 Chyba 1 kg cukru,4 dag drożdży, 10 l wody. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Religa chce nocnej prohibicji 04.10.06, 11:18 Pewnie, bo on nie drze ryja pod oknami, tylko zalewa się w spokoju. Zapasy zrobi sobie rano, a zresztą speluna w sejmie ma wszystkie zakazy gdzieś- patrz wizyta papieża. Czy jeżeli zwiększy się liczba ofiar ugodzonych nożem, to zakażą sprzedaży noży? Dlaczego mam ponosic konsekwencje tego, że policja nie radzi sobie z bydłem? Odpowiedz Link Zgłoś