haritka 06.10.06, 07:45 No cóż, tyle czekali ze dorwa sie do wladzy. A tu nic..... ciagle nic. Wiec szybko trzeba przejsc do PSL bo moze cos sie uhandluje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumienie.lk Jeśli tak to pauperyzacja Sejmu sięga dna.., 06.10.06, 07:47 10 października czekamy pod Sejmem na głosowanie w sprawie samorozwiązania. Czekamy od 9-ej. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk 10 października pod Sejmem od 9-ej... 06.10.06, 07:48 aby posłowie nie zapomnieli o głosowaniu w sprawie samorozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ZW dzis przypomina "Skandale" 06.10.06, 08:10 nie wiem, to jakies zamowienie polityczne? Ale trzeba przyznac ze kosmitow tylko brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Polityka PiS wchłniania partii i bezpodstawnego 06.10.06, 08:59 oskarżania silniejszych przeciwników politychnych przynosi efekty... Do pary z deptaniem demokracji, atakami na niezależne dziennikarstwo itd. Brawo. Niedługo Stalinizm wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Polityka PiS wchłniania partii i bezpodstawne 06.10.06, 09:08 Może nie stalinizm, ale do Słowacji Mecziara już nam niedaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Szefowie Platformy mogą przejść do SLD 06.10.06, 09:54 Szefowie Platformy mogą przejść do SLD. Jeszcze kupczą stanowiskami ale wszystko jest na dobrej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz.dyrektor Re: Szefowie Platformy mogą przejść do SLD 06.10.06, 10:45 co przy obecnych zazylych wzajemnych stosunkach nie stanowiloby wielkiego zaskoczenia. Ramiona SLD sa szeroko otwarte - wroccie dziatki na matczyne lono. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz ....swietnie trafiles. Sojusz PO+ SLD jest faktem 06.10.06, 14:35 a w ktorej partii sie znajduja, jest naprawde z punktu widzenia programow, wszystko jedno. Co ich odstrasza, to tylko reakcja spoleczenstwa. SLD jest tak samo antypolska jak polokafob herr Tusk i jego slepo Proniemiecka Organiazacja PO, tak ze roznic ideologicznych zadnych nie ma. A nawet wrecz przeciwnie: to KL-D, skorumpowana partia aferalna z premierem Bieleckim, wprowadzila razem z SLD struktury postkomunistyczne rozbijane teraz przez PiS. I to wlasnie dzieki tym strukturem klientela obydwoch partii dokonala gigantycznej kradziezy dobra panstwowego, a wiec wszystkich Polakow i podatnikow pod etykietka prywatyzacji. KL-D nazywa sie dzisiaj PO a szefem KL-D byl ... herr Tusk. > Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Potrzebny pies łowny taki 06.10.06, 09:01 Potrzebny pies łowny taki na zbyt szybkie ślimaki, co do reform ma chód kaczy, co jak PiS się ślimaczy. Ślimak wystaw rogi, zobacz norka. Nie ma reform na PiSiORka! kartoflany przecier i prezydenko robią jaja na miękko świnie walą kartofli szufle, zamiast szukać trufle Nalali Lesia do zbyt dużego kufla Podali kartofla, a miała być trufla. W dodatku tak był pompowany zamiast lany, że za mało trunku , a zbyt dużo piany. Truflę kartoflaka ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Idzie reklamacja, nie chcę tego kufla, Nie chcę kartoflaka, bo miała być trufla. Przeryły za truflami świniaków watachy, wyryły kartofla i to z bożej łachy. Truflę kartoflaka ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Tak to mało piwka, piana reszta kufla, zaś dwa kartoflaki to jest polska trufla. Jak nie chcesz piweczka i tego obiadu, to żeś łżepolakiem, no i spieprzaj dziadu. Truflę kartoflaka ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Za sprawką świń polskich piana po szczyt kufla, Szuflują kartofle, jeszcze jedna szufla. Polskie świnie chcąc przytyć, żrą kartoflaki, byle wydęty bandzioł i napchane flaki. Trufle kartoflaki ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Pomyśl, że w Europie leją pełne kufle, francuskie świnki wynajdują im trufle. Ta francuska świnka nie jest debiutantka, polska z gnojowicy wieczna aspirantka. Trufle kartoflaki ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Jeśli tak to pauperyzacja Sejmu sięga dna.., 06.10.06, 07:54 nie spiesz się tak! chcesz już tak od razu zająć wolne miejsca? a nie słyszałeś że najpierw ludziska wybierają? bidulek .... demokracja mu się pomyliła z kolejką po mięso na kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
signal dobra inicjatywa 06.10.06, 08:32 tylko czy i 10 października Marszałek Jurek otworzy Sejm Odpowiedz Link Zgłoś
zwolennik2 no to po PO! 06.10.06, 07:49 i dobrze, będziemy mieli stabilny rząd PIS, PSL, LPR! Odpowiedz Link Zgłoś
offler I znowu sie naiwniacy dajecie nabrac swoim 06.10.06, 08:05 marzeniom. Gdyby zeczywiscie im tak o te stolki chodzilo to juz dawno przeszliby do PiSu. Od prawie roku groza, ze PO przejdzie do PiSu, do SLD, do nikogo itd itp. Jak to zrobia to uwierze, narazie to takie gadanie PSL zeby se dodac wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Buraki z wozu, koniom lżej. 06.10.06, 08:08 Dobrze że PO pozbędzie się elementu przypadkowego. Nastąpi polaryzacja i będzie wieksza jasność na kogo głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
asp420 na Schetyne? 06.10.06, 08:15 Teraz juz bedziesz wiedziec z cla pewnoscia, ze glosujesz na Schetyne. Dlosujac na PO glosujesz na Samoobrone, chcialoby sie rzec. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Posłowie Platformy mogą przejść do PSL 06.10.06, 07:52 noooo! się będzie działo. kardiochirurg Religa to będzie bardzo potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Posłowie Platformy mogą przejść do PSL 06.10.06, 07:53 no tak konserwatywne osly to na pewno przejda do PSL w koncu to zielona partia wiec trawy beda mieli pod dostatkiem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Kolejna korupcja PiS Wejdźcie nam w kondonie PSL 06.10.06, 08:36 Szubrawcy i fałszywcy w srace fałszu i obłudy w defenzywie gnojenia Polski i Polaków wymyślili jak mogą skorumpować pOsłów z innych ugrupowań a zwłaszcza z PO. Wymyślili wspólnie ze sprzedawczykami z PSL (przebierającymi już nogami z rozkoszy że dorwą się do naszych pieniędzy i stanowisk) że teraz Korumpowanie posłów z PO będzie prowadziło PSL. W srakę można wejść w kondonie PSL a PSL będzie brylował wtedy na salonach władzy i błyszczał fałszem i obłudą Na pohybel wszystkim ZDRAJCOM wyborców i Polaków. Precz z uzupatorską sraką z jednej paki Fałszu i Obłudy osrywającą Polskę i Polaków. Naród chce WYBORÓW a nie UZUPARTORÓW władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Pana Schetynę trzymamy za słowo 06.10.06, 07:54 "Niemożliwe, żeby którzykolwiek posłowie opuścili klub PO. Ręczę swoją głową i obiema rękami, że tak się nie stanie" A to się Jan Maria ucieszy gdy spadnie głowa Grześka. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Ewangelizuję i drażnię komuchów /nt/ 06.10.06, 08:04 ascasc napisał: > hehe Odpowiedz Link Zgłoś
offler Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 08:10 Ile to ja razy czytalem Twoje bzdury np na temat, ze PO to juz w marcu, potem kwietniu, potem w lecie, potem na jesien, przestanie sie liczyc, ba wogole istniec. Jakos ciagna, nawet niezle wedlug ostatnich sondarzy. A zapomnialem, ze te sa robione przez uklad. Jakos marnie idzie rozwalanie tego ukladu Twoim PiSiorkom, no ale w sumie trudno rozwalic cos czego nie ma. Narazie to tylko niezle im idzie budowanie swojego ukladu. To widac golym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 08:38 Właśnie - należałoby się racjinalnie zastanowić - jak PO ciągnie ?? Słabo - mówią przeciwnicy. Świetnie - wołają zwolennicy. Wskazuja oni na obecne sondaże, jako uzasadnienie ekstazy. Sondaże (układ czy nie układ) malutką mają wartość, bowiem rozchwiały się w wyniku dużego zamieszania w polityce. Gdy będa wybory, to żadnego zamieszania nie będzie oprócz normalnej kampanii. Jak to jest więc z tą, rzekomo świetną, kondycją PO. No po prostu marnie jest. Po kilku latach istnienia partia PO nie moze się pochwalić niczym. Oczywiście oprócz ględzenia i zmarnowania naszej szansy na stabilne państwo i energiczne reformy. Zamiast zawiązać koalicję z PiS (może i trudną koalicję ale różne "szorstkie przyjaźnie" bywały juz całkiem efektywne) PO wolało pozycję opozycyjna i wredne ataki na rząd. Wolała ataki na PiS, który stał sie dla niej i Tuska główną przyczyną psychicznego dołą, wzmagajacego frustrację po porazkach. PO, zamiast działania korzystnego dla Polski, wolała przyjąć taktyke budowania własnych partykularnych korzyści (jeden z dowodów: odmowa poparcia wiosennego wniosku PiS o rozwiązanie sejmu z powodu swoich słabych sondaży). PO walczy o przetrwanie i dlatego sprzymierza się juz właściwie z każdym, także ze złodziejską lewizną. Knuje razem z lepperem. Tusk z reszta kolegów wie doskonale, że jeszcze z rok rządów PiS i PO nie ma. Część poparcia utracą oczywiście na rzecz rządzących, część powróci do popierania lewic róznej maści, reszta będzie mikra. Tusk z kolegami wie, że drugi raz nie uda suię taki numer, jaki zrobił wraz z Olechowskim i Płażyńskim - zrzucili szalupę ze słabo płynącej UW, utworzyli PO i od razu znależli się na szczycie politycznym. Liderzy PO wiedzą, że to se ne wrati. A gigantyczne jest ciśnienie ze strony osób, które maja wielkie parcie na świetlany rozwój własnej kariery (Hanka G-W) albo chcą po prostu coś w tej polityce praktycznie znaczyć (Tusk, Rokita, komorowski i młode stażem kadry biznesowe jak Schetyna). Za te swoje gierki, uskuteczniene od samego początku, gdy okazało się że przegrali, że elektorat nie uznał ich genialności, liderzy Po bnie warcui są żadnego szacunku. Tak oto "nieźle" ciągnie ta PO. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 09:01 Szanowny Pioskee prawie masz rację, ale prawie stanowi różnicę. Koalicja z PiS-em stała się mżonką w momencie, w którym PiS wygrał drugą turę wyborów prezydenckich. Zauważ, że wtedy wszystko się załamało. Jedni powiedzą, że PO nie mogło przełknąć drugiej porażki, inni, że w momencie, w którym PiS zdobył urząd prezydencki PO stała się mu zbędna. Prawda leży pośrodku. Mówienie, że wszystkiemu jest winna PO lib PiS jest nadużyciem. Prawda leży pośrodku. I twierdzę tak jako zwolennik PO. Zarzucasz, że PO knuje z Lepperem, ale to PiS dopuścił go do władzy - bądź konsekwentny w swoim rozumowaniu i uderz się w piersi. PiS może knuć, więcej rządzić z Lepperem i to jest ok? PO nawet nie może na niego spojrzeć? Przeciez to moralny dualizm. Szanowny Pioskee więcej obiektywizmu. Oświadczam Tobie, jako zwolennik PO, jeśli w którymś momencie okaże się, że PO zakłada koalicję z SLD lub Samoobroną będę pierwszym , który powie że to totalna zdrada ideałów PO i na pewno nigdy nie będę na nich głosować. Jednakże nie powtarzaj "poboznych życzeń" przeciwników politycznych PO, bo to nie jest uczciwe. I na koniec argument, który powtarzasz jak mantrę - wyjaśniałem już Tobie, że Tusk odszedł z PO , kiedy ta skręciła w lewo. I dobrze zrobł. W ten sposób można odbijać piłeczkę do ZCHN-u , PC i innych partii. I na koniec , jeśli oglądałeś wczoraj Co z tą Polską? Tomasza Lisa, to na pewno zauważyłeś, że Stefan Niesiołowski i Kazimierz Marcinkiewicz różnili się pięknie.Żaden z nich nie używał języka, którego musiałby się wstydzić. I o to chodzi. Ja też poczułem się dotknięty sformułowaniem o ZOMO ze Stoczni. Premierowi nie wolno tak mówić, premierowi nie wolno tak twierdzić. Gdyby to powiedział J. Kurski to bym to przełknąl, gdy to powiedział Premier - Premier Polski ( a więc też mój) a nie Premier PiS-u, to bardzo zabolało , a u wielu szczególnie tych co siedzieli w więzieniach, byli prześladowani , a dziś mają inne zdanie niż PiS naprawdę mogło się zdenerwować - i ja ich usprawiedliwiam. Premier nie może stosować niedomówień literackich i zaleznie od wydźwięku społecznego , czy nastroju interpretować swoją wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 09:55 Szanowny Tomaszu10012 Może i nam także udaje się "różnić pięknie". W każdym razie ja, podczas rozmowy z takim adwersarzem jak Ty, mam takie intencje. Różnić się - pozostaje jednak istotą sprawy i tak my pozostajemy przy swoich zdaniach i ocenach. Po kolei więc, choć może od końca. Nie słyszałem ani nie czytałem niestety (lub na szczęście) wypowiedzi Premiera, do której się odnosisz krytycznie. Stefan Niesiołowski nie jest już w stanie zyskać mojego szacunku, który u mnie miał i go utracił. Jego wyważone i spokojne, jak mniemam, zachowanie w rozmowie z marcinkiewiczem, to wyjatek. Reguła jest taka, że zwykle w sposób zupełnie kosmiczny lży, kłamie i manipuluje. Jakoś media nie maja takiego skojarzenia ale dla mnie Niesiołowski z PO działa w stylu Kurskiego z PiS. Różnią ich szczegóły. Programu "co z tą Polską" nie ogladałem i już nie obejrzę. Niechęć moja bierze się z tego, że T.Lis zasługuje coraz bardziej na określenie "pismak". Moim zdaniem taki program w założeniu nie może być tak jednostronny. Jesli bowiem pochwalimy Lisa za to, jak prowadzi swój program, jak głasze jednych i gani drugich, jaki jest tendencyjny, to dlaczego krytukujemy Radio Maryja, gdzie też wszystko jest na jedno kopyto. Tak jak u Lisa. To właśnie takiej postawie jak T.Lisa zawdzięczamy, że Donald Tusk o tzw. "nocnej zmianie" z roku 1992 mówi bez cienia zażenowania a wręcz z bezczelnością. Tusk może atakowac PiS za akcję Lipińskiego i Mojzesowicza, ponieważ takie Lisy głaszczą go po główce. Nie sugerują nawet, że biorąc udział w obalaniu rządu Olszewskiego przyłożył rękę do zamachu stanu (motywacje się liczą a nie demokratyczne procedury) i osobiście składał propozycje z kategorii osławionej "korupcji politycznej". Tusk odszedł z UW, bo odszedł i nie oceniałem tego w innych kategoriach niż te, że taki manewr juz drugi raz sie nie uda. Dlatego liderzy PO wiedzą, że musza do końca walczyć na śmierc i zycie na swoim pokładzie. PO knuje z lepperem i z lewizną. To jest teoria konieczności ich walki o przetrwanie. Głośno nawołuja z resztą o zjednoczeniu się wszystkich p-ko PiS i Kaczorom. O szczegółach trudno pisać, bo tradycyjnie okoliczniości przy tym wszystkim to tajność, ciche spotkanie, noc, dementi, itp. Nt. przyczyn nie powstania koalicji PiS-PO powstana kiedyś doktoraty. Przecież jednak szok, frustracją i blokadę psychiczna u liderów PO widać było (i nadal) gołym okiem. Przeciez Tusk z miłego, ciepłego faceta, przygotowanego na 100 zwycięstwo, zmienił się w agresora o zaciętych ustach, złośliwego, arogackiego (!! - szok), starającego się każdy plus u rywali przerobic na propagandowy minus. Czyż nie ???. Uważam, że PO, zamiast czynić ustepstwa przed jednak zwycięskim PiS, świadomie wybrała wariant opozycyjny, jako korzystniejszy dla ich partykularnych interesów partyjnych. Myśleli, że PiS-owi nie uda sie nic. Obserwowali z coraz większym zawodem, że jednak PiS skleił jakąś koalicję i rządzi. Powtarzam - oni to wiedzą - jeszce rok, dwa rzadów PiS i PO znika na kanapę. A dlaczego PiS miałby załaozyć, po wygraniu prezydentury dla Lecha, że PO jest mu zbędna. To bez sensu. Prezydent ze swoimi uprawnieniami niewiele może pomóc przy konstrukcji, wieksze ma możliwości destrukcyjne. Prezydent nie zastapi 50 posłów przy sejmowych głosowaniach. Rząd musi rządziś i potrzebuje większości, sprzyjający prezydent to tylko dodatkowy plus. Takie więc wrzucanie kamyczna do ogródka PiS nie wydaje sie racjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
offler Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 10:13 No coz Pioskee- nie wiem czy mozna porownac Niesiolowskiego z Kurskim. Moze masz racje, ze oni sa swoimi odpowiednikami w danych partiach ale Niesilowki jest o nibo bardziej cywilizowany. Kurski poprostu zuca epitety nawet osobiste, po prostu lze w zywe oczy- nie zapomnij, ze za "dziadka" wylecial z PiSu- nie za to, ze mowil prawde czy nie ale za to, ze wciagnal go d calej kampanii. Potem jak PiS wygral wybory nagle go przyjeli spowrotem- juz i m to nie przeszkadzalo bo wygrali. Zaloze sie o co chcesz, ze gdyby Kaczor przegral to Kurskiego w PiSie juz dawno by nie bylo. Co do knucia PO z lewica to nie wiem czy knuja, nie obchodzi mnie to ale nie gadaj o tym jako o jakiejs zdradzie do to PiS twozyl rzad z Samoobrona i to faktem jest Ty tylko rozprowadzasz pogloski- najmniejszych dowodow na to nie masz (tak jak zreszta robi Kurski). Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 10:44 No cóż Offer, może i z toba da sie czasem spokojnie wymienic jakąś myśl, chociaz porównałeś mnie na końcu do Kurskiego. Powiem tylko o jednym - sprawa dziadka Tuska juz żyje własnym życiem i sama się manipuluje nieco. A ten dziadek to kamień do ogródka i PiS i PO (może troszke mniejszy kamyczek). Było przeciez tak. Kurski dał info o tym dziadku. Było to zagranie nieetyczne w kampanii ale (o zgrozo dla zwolennikow PO) Kurski nie kłamał. Insynuował i nie dał wszystkich szczegółów - to fakt. Jaka była pierwsza reakcja PO (być może sztabu a nie Tuska osobiście) - że z tym dziadkiem to nie prawda. Czyli - Kurski nie kłąmał, bo dziadek w Wermahcie był (pod przymusem, itp - OK ale BYŁ) a PO kłamało mówiąc, że nie. Potem dopiero pojawiły sie szczegóły i dyskusja o nich. Czyzbym coś pokręcił (jak Kurski ??) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 10:51 pioskee napisał: > No cóż Offer, może i z toba da sie czasem spokojnie wymienic jakąś myśl, > chociaz porównałeś mnie na końcu do Kurskiego. > Powiem tylko o jednym - sprawa dziadka Tuska juz żyje własnym życiem i sama się > > manipuluje nieco. A ten dziadek to kamień do ogródka i PiS i PO (może troszke > mniejszy kamyczek). > Było przeciez tak. Kurski dał info o tym dziadku. Było to zagranie nieetyczne w > > kampanii ale (o zgrozo dla zwolennikow PO) Kurski nie kłamał. Insynuował i nie > dał wszystkich szczegółów - to fakt. Jaka była pierwsza reakcja PO (być może > sztabu a nie Tuska osobiście) - że z tym dziadkiem to nie prawda. Czyli - > Kurski nie kłąmał, bo dziadek w Wermahcie był (pod przymusem, itp - OK ale BYŁ) > > a PO kłamało mówiąc, że nie. Potem dopiero pojawiły sie szczegóły i dyskusja o > nich. > Czyzbym coś pokręcił (jak Kurski ??) ?? Kolego Pioskee Dlaczego? Pradziadek mojej żony też był w Wermachcie - mieszkał na Śląsku. MIeszkam w Wielkopolsce - w Poznaniu i okolicach zamieszkuje wielu potomków Bambrów - Niemców sprowadzonych do Polski w 16/17 wieku.Także moi pradziadkowie . Moi pradziadkowie też byli w tej sytuacji Niemcami, rozwijąc myśl jestem Niemcem, może faszystą? Pioskke Zastanów się jaki był sens tego newsa do opinii publicznej - dziadek w Wermachcie znaczy faszysta, znaczy wróg Polski, znaczy NIemiec nie Polak. "Ciemny naód to kupi" J.Kurski. Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 11:36 Tomaszu, przecież nie popieram oczywistych intencji Kurskiego. Pokazuje tylko, że po stronie PO reakcją były zaprzeczenia czyli kłamstwa. A tylko ten, kto jest bez winy niech rzuca kamieniem. Jeszcze drobiazg - "ciemny naród to kupi". Może to cytat z Kurskiego a może nie. Osobiście nie słyszałem, a potwierdza to kto - Lis?, Żakowski?, Kolenda- Zalewska, ... hm ... nie daję ślepej wiary Kurskiemu ale wymienione osoby także nie sa dla mnie 100% opokami prawdomówności. Odpowiedz Link Zgłoś
offler Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 12:11 Czy on to powiedzial,czy nie to mam gdzies. Narazie nie przypominam sobie jednej jego insynuacji ktora bylaby prawdziwa- oprocz afery "dziadka" gdzie mial fuksa, a i tak tylko czesciowo. Odpowiedz Link Zgłoś
offler Troche pokreciles 06.10.06, 11:28 Kurski KLAMAL- on poprostu podal do wiadomosci jakies pogloski ktore slyszal. Nie mial na to zadnych dowodow. Fuksem wyszlo, ze mial CZESCIOWO racje. Reakcji Tuska sie nie dziwie- gdyby ktos tak o moim dziadku powiedzial to tez bym nie byl zachwycony, zwlaszca, na antenie. Ja dziadkowi wierze, mowil ze walczyl w powstaniu ale nigdy tego nie sprawdzalem- Tusk popelnil podobny "blad". Ale nie o to chodzi- problem polega na tym, ze Kurskiego wywalili za to, ze o dziadku gadal, a nie ze klamal. Spowrtem go przyjeli jak juz byli pewni zwyciestwa i sie okazalo, ze moze sie ku niemu przyczynil. Nie swiadczy to najlepiej o moralnosci PiSu. Zreszta mnie nie chodzi o moralnosc w polityce( ale PiSowi podobno tak) tyko o spsob w jaki chce poprawiac ten kraj- o tym napisalem poinizej w odpowiedzi do Tomasza. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 10:14 Szanowny Pioskee "My stoimy tu gdzie stoimy ( w Stoczni ), oni tam gdzie stało ZOMO (poza Stocznia)" - wyjaśnij mi prosze kto to są oni.Tak sformułowana myśl, daje swobodę interpretacji wypowidzi w zalezności od tego jaki będzie wydźwięk społeczny tego przesłania. I to jest fakt. Teraz można powiedzieć , że Oni to SLD, a nie opozycja postsolidarnościowa,że Oni to....Przepraszam Ciebie ,ale jest to zwykła partyjna socjotechnika, obliczona na efekt medialny. Nic nie wnosi, ale dalej dzieli - jeszcze głębiej dzieli społeczeństwo na naszych i onych. Można mieć różne zdanie na temat Stefana NIesiołowskiego - ok. czasami nieźle przegina, ale przesłanie, że jak ktoś kradnie to ja tez mogę kraść nie jest dobre. S.Niesiołowski jest "agresywnym" adwersarzem, ale On taki zawsze był - spórz wstecz - nigdy nie przebierał w słowach. I naprawdę nie porównuj Niesiołowskiego do Kurskiego. To jest delikatnie mówiąc nadinterpretacja. Język po obu stronach sięgnął dna, powoli mamy Tajwan i Azję , a nie Europę. Niestety po stronie PiS to co zarzucasz Niesiołowskiem robi Kurski, Gosiewski, Kuchciński. Wiem po stronie PO też jest kilka rodzynków. Jeśli masz tak ogromy żal do Tuska za tzw. "nocną zmianę" - chociaż ani Ty ani Ja tak naprawdę nie znamy całej prawdy co się wtedy wydarzyło- to odpowiedz sobie na pytanie, jak PiS może rozmawiać z Pawlakiem ( przecież to "nocnozmianowy" Premier i też przyłożył rękę do jak mówisz zamach stanu). Wczorajsze słormułowanie Premiera "ten rząd ma to czego nie miały inne rządy - poparcie Prezydenta" rzuca światło na tę sytuacje. Prezydent nigdy nie poprze żadnej ustawy PO, jesli nie poprzez jej PiS i tutaj koło się zamyka. Co się tyczy T.Lisa - nie odmawiaj mu prawa do własnych pogladów. Niemniej uważam, że przynajmniej stara się prowadzić swój program w miarę obiektywnie, czego niestey w żadnym wypadku nie można powiedzieć o R.Maryja. Głoszenie haseł, że nie można dopuścić do władzy liberałów i komunistów to tak jakby ktoś twierdził, że komunista , faszysta i liberał to jedno i to samo. A to już jest duże nadużycie.Bardzo duże. Dla mnie komunista i faszysta to zbliżone ideologie, ale na pewno nie liberał. Zresztą jest coś takiego jak konserwatyzm liberalny, który jest bardzo mocno zakorzeniony w USA (patrz Partia Republikanów), w Europie (Partia Torysów w Anglii). Z przekonań śwuiatopoglądowych uważam siebie za konserwatystę, z gospodarczych za liberał. PiS według mnie ze światopoglądowego punktu widzenia głosi konserwatyzm, z gospodarczego czysty socjalizm. I tu jest problem. Dlaczego dzisiaj straszy się Polaków liberałami, prawie jak dzieci babą jagą czy innymi..? Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 11:16 Szanowny Tomaszu10012 Cytat z premiera jest taki, że ... nie odmawiam nikomu prawa do złych skojarzeń, choć ja ich nie mam. Byłem wtedy w grudniu pod stocznią parę razy, widziałem ZOMO z bliska - stali tam, moje myśli o tamtych sprawach nie są wypaczone czyimiś bieżącymi gierkami. Niesiołowski - no, niech będzie - jaki jest kazdy widzi. Może nie ma tego pragmatycznego wyrachowania, jak Kurski. Język sięgnął dna po ubu stronach - zgoda. Jesli wymieniasz konkretnie jeszcze Kuchcinskiego i Gosiewskiego oraz "kilku rodzynków" z PO, to ja uszczegółowię Ci z usmiechem tych rodzynków o samego Komorowskiego, Rokitę i Hankę G-W. - też jaskrawo chlapia języczkami. Tusk i prawda o nocnej zmianie - wystarczy bazować na materiałach video TVP aby być zaszokowanym. Lis nie jest zaszokowany i głaszcze Tuska po główce. Tusk takze uważa, ze było OK. Pawlak - przy ewentualnej koalicji będę czuł, że tak powiem, pragmatyczny niesmak. Tak jak przy lepperze. Wolałem dużą, konstytucyjną koalicje. >>Dlaczego dzisiaj straszy się Polaków liberałami, prawie jak dzieci babą jagą czy innymi..?<< W kontekscie tego pytania nie rozumiem ptrzesłania przedostatniego akapitu Twego postu. Przeciez to wobec PiS wylewane sa wiadra pomyj zawierających oskarżenia o faszyzm (kaczyzm), stalinizm, itp. Z przekonań światopoglądowych też ewidentnie jestem konserwatystą a nazewnictwem moich gospodarczych przekonań mam kłopot. Uważam bowiem, że liberalizm powinien gospodarką rządzić ale wtedy gdy ona juz stabilnie funkcjonuje. Dla naszej gospodarki i naszego społeczeństwa na liberalizm jest jeszcze za wcześnie. To trzeba robić inaczej niz Balcerowicz, Lewandowski. Nie mam niestety dobrej recepty, bo moją domen a jest raczej prawo niz ekonomia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 11:30 Oskarżenia PiS-u o faszyzm i inne ideologie ludobójcze jest nadużyciem i to się zgadza. Ale to właśnie język polityków doprowadziła do takiej polaryzacji nastrojów. Dla mnie osobiście istnieje duża obawa, że w pewnym momencie ta agresja wylewana z każdej konferencji i każdej strony doprowadzi do niekontrolowanego wybuchu społecznego nad którym Panowie politycy nie będą wstanie zapanować. I oni jakby tego nie dostrzegali w ogóle. Piszesz, że jeśli chodzi o Pawlaka to będziesz mieć pewien niesmak, ale tylko pragmatyczny. Kolego to jest brak spójności w Twoich poglądach. Usprawiedliwiasz kontakty w każdym dla osiągnięcia celu - cel uświęca środki? Wczoraj Lepper,dzisiaj Pawlak jutro... PO? ( trochę satyry ) i też powiesz, że to pragmatyczna koalicja? To o co się tak kłócić, po co oblewać pomyjami etc. Wolę pragmatyczną koalicję PiS z PO niż jakąkolwiek inną. Wiesz dlaczego PO nie może dogadać się z PiS i odwrotnie? Bo obie partie są za silne i każda chce dominować. Niemniej zarzucasz PO , że gromadzi uciekinierów z UW. Masz prawo do takiego poglądu. Jednak PiS popełnia dokładnie ten sam bąd , jaki popełniała UW - nie znosi krytyki, nie akceptuje innych poglądów, nie dyskutuje. Pamiętasz cytat z UW prof. Geremka po przegranych wyborach UW, kiedy nie weszła do Sejmu :" Polacy nie dojrzeli do demokracji".Co wszyscy skomentowali, że trzeba dla UW wymienić naród,żeby na nich głosował. Niestety PiS w swoim dogmatycznym przeświadczeniu, że on ma tylko rację i jedyną słuszną wizję Polski, jest bardzo blisko tej "złotej" myśli p.Geremka. Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 11:58 Tomaszu10012 tzw. "pragmatyczny niesmak", itp. konstrukcje, to nie jest brak spójności poglądów tylko to jest POLITYKA. Niestety ale własnie tak. Od dawna prosze przeciwników PiS o alternatywę. Czy to sensowny zarzut, że PiS klei różne koalicje. Koalicje przeciez z posłami polskiego Sejmu a nie z diabłem czy mafia pruszkowska. Co powinni zrobić? Pójść sobie, zrzec się na rzecz PO ??? O co chodzi. Na wiosne chcieli sie "zrzec" - wnioskowali o njowe wybory. PO była na nie. Do przyczy braku porozumienia PiS i PO dołożę jeszcze jedną. To PO i Tusk byli na 200% przekonani o wygranej. Wszyscy byli przekonani, nawet PiS. A potem PO i Tusk nie poradzili sobie z porażką. Uważali, że pomimo wszystko powinni mieć premiera z Krakowa i robic przede wszystkim swój program. A pamietasz Tuska - Polacy nie zasłużyli na moherową koalicję ?? Wytykamy sobie co nieco, jak rózniący się zwolennicy różnycy partii ale zgadzam się - PiS z PO powinni wspólnie robić w Polsce porządek. Tylko elity muszą się zmienic, zwłaszcza w PO i drugi szereg w PiS. Drugi szereg, bo Kaczorom nie sposón stawiać racjonalnych i powaznych zarzutów. To uczciwi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 12:02 No to kolego jest tylko jedne sposób, jak się wydaje. Wstąp do PiS (jeśli nie jesteś jego członkiem) zaktywizuj się i dojdź do władzy lub zgromadź wokół siebie znaczną grupę ludzi myślących tak jak Ty. Ja to samo zrobię w PO i wtedy się spotkamy i posprzątamy "po Bożemu". Niezłe co - do miłego.dzisiaj muszę juz kończyć - obowiązki wzywają. Odpowiedz Link Zgłoś
offler Re: Galbus- Ciebie i tak juz nikt nie slucha. 06.10.06, 12:08 To, ze PO nie poradzila sobie z przegrana masz racje. Wiekszy problem polega na tym, ze PiS nie poradzil sobie z wygrana. Zreszta, jak juz wiela razy pisalem, NIE O TO CHODZI. Ciagnie sie ten watek klutni PiSu z PO, glownie dlatego, ze politycy, obu ugropowan, go ciagna. Bo tym jest latwiej wygrac glosy. Mnie to nie obchodzi kto sie na kogo obrazil- to mnie obchodzilo rok temu teraz to juz woda pod mostem. To jest glowny problem sceny politycznej w Polsce, i glownie PiSu. Oni uwielbiaja patrzec w przeszlosc i karac wszystkich iwinnych. Jakos nie potrafia popatrzyc w przyszlosc i wymyslec sposobu na zapobiegniecie tych samych bledow. Taka nagonka na czarownice nic nie da na dluzsza mete oprocz tego, ze sie wszyscy beda bac cokolwiek zrobic bo sie okarze, ze sa czescia ukladu. Odpowiedz Link Zgłoś
offler Dzieki Tomaszu w sumie bardzo ladnie mu odpisales 06.10.06, 10:05 Naprawde denerwuje mnie to ciagle winienie jednej strony, ze ta druga jest wszystkiemu winna. Jak mowisz prawda lezy po srodku. Nie wszystko co PiS robi to zle i nie wszystko co PO robi to dobre- czy na odwrot w zaleznosci od punktu widzenia. Samej idei naprwy sceny polityczno gospodarczej PiSu nie neguje. Zgadza sie, ze w Polsce jest za duzo ukladow, ukladzikow, knowan i kombinowan. To wynika z 40 lat komunizmu kiedy tylko w taki sposob mozna bylo rzeczy zalatwic, ludzie po prostu maja taka mentalnosc i nic tego nie zmieni- ten tzw "uklad" jest po prostu stylem myslenia ludzi na kazdym szczeblu zycia. Niestety PiS zrobil z tego jakas wielka organizacje przeciw ktorej chce walczyc i przez to zbudowal druga armie- w ten sposob rzeczywiscie tworzac uklad, tyle, ze na jego sposob. Jedyny sposob na pozbycie sie tego sposobu zalatwiania spraw jest utworzenie systemu w ktorym sie to nie bedzie oplacalo- uproscic podatki (trudniej oszukac), zwiekszyc konkurencje na rynku (nie bedzie sie oplacalo zatrudniac syna kumpla tylko kogos kto sie na rzeczy zna), utwrzyc alternatywna sluzbe zdrowia (lapowek nie trzeba bedzie dawac, zeby babcie zoperowali tylko sie pojdzie do szpitala obok) itd itp. Wtedy ten "uklad" sam runie. Dlatego popieram PO, a nie PiS. Co do ich ewentualnej koalicji z SLD to nie przesadzalbym- ideologia ideologia ale to juz nie czasy komuny. Jesli taka koalicje stworza i uda im sie przeprowadzic niezbedne ustawy i poprawi sie byt w kraju to mam w d.. z kim ta koalicja i tak na nich bede glosowal. Na SLD nie zaglosuje nigdy, ale nie dlatego, ze sa post komuna ale dlatego, ze maja zle plany poprawy kraju (moim zdaniem). Moj ojciec w wiezieniu siedzial za Solidanosc wiec PZPR nie mam nic do podziekowania ale te ciagle powroty do ZOMO, komuny, post komuny sluza tylko do rozjatrzania starych ran. Komunistow trzeba bylo rozliczyc z ich przeszlosci 15 lat temu, niestety nie zostalo to zrobione wiec juz to skonczmy bo to wszystko prowadzi do typu myslenia w stylu "dziadka Tuska". Teraz juz na to za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Dzieki Tomaszu w sumie bardzo ladnie mu odpis 06.10.06, 11:28 To, ze w Polsce jest za duzo ukladow, ukladzikow, knowan i kombinowan, to nie tylko wynik 40 lat komunizmu. To także dalsze kilkanaścielat uwłaszczania pzpr- owskiej nomenklatury i porozumienia się sił okragłostołowych z awangardą lewizny. Niby słuszna jest teoria ukręcenia łba układom poprzez potrzebne reformy, poprzez magiczną ręke rynku. Tylko te mechanizmy działaja powoli i wcale nie naruszaja różnych układów. Natomiast szybką (stosunkowo szybką) decyzją można np: rozwalić korporacje prawnicze (w toku), zmniejszyć taksę notarialną (w toku). Trzeba tylko woli rządzących, jakie zmiany będą projektować. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: Dzieki Tomaszu w sumie bardzo ladnie mu odpis 06.10.06, 11:34 Kolego Pioskee, czy może pamiętasz, że przy okrągłym stole siedzieli bracia Kaczyńscy? Bo oni także negocjowali.A dzisiaj negują okrągły stół. Owszem były błędy w ciągu tych 16 lat. Ale tak naprawde Polska weszła w demokrację 16 lat temu i mogą , zdarzać się błędy i jeszcze będą się zdarzać. Nie można obarczać winą za to jakiegoś układu czy szarej sieci. Każdy z obecnych polityków w ciągu tych 16 lat w większym lub mniejszym stopniu miał udział we władzy.Odcinanie się jednych i oczernianie innych jest zwykła nieuczciwością. pioskee napisał: > To, ze w Polsce jest za duzo ukladow, ukladzikow, knowan i kombinowan, to nie > tylko wynik 40 lat komunizmu. To także dalsze kilkanaścielat uwłaszczania pzpr- > owskiej nomenklatury i porozumienia się sił okragłostołowych z awangardą > lewizny. > Niby słuszna jest teoria ukręcenia łba układom poprzez potrzebne reformy, > poprzez magiczną ręke rynku. Tylko te mechanizmy działaja powoli i wcale nie > naruszaja różnych układów. Natomiast szybką (stosunkowo szybką) decyzją można > np: rozwalić korporacje prawnicze (w toku), zmniejszyć taksę notarialną (w > toku). Trzeba tylko woli rządzących, jakie zmiany będą projektować. Odpowiedz Link Zgłoś
offler Re: Dzieki Tomaszu w sumie bardzo ladnie mu odpis 06.10.06, 11:54 Tak ale to jest tylko "naprawa" na krotka mete. To nie da ludziom pracy i nie zmieni ich podejscia do zycia. Duzo lepsza naprawa jest powolna ale dokladna. Rozbudowanie nowego ukladu w stylu PiS nic nie zmienia- oni mysla dokladnie tak samo jak partie komunistyczne tylko, ze teraz to mysla dobrze bo to ONI, a nie TAMCI. Inne pomysly na zycie, ten sam sposob ich wtrazania w zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Drobne acz istotne wyjaśnienie: 06.10.06, 12:04 pioskee napisał: > Zamiast zawiązać koalicję z PiS (może i trudną koalicję ale > różne "szorstkie przyjaźnie" bywały juz całkiem efektywne) PO wolało pozycję > opozycyjna Nie istnieje po prostu ŻADNA możliwość zawiązania koalicji z PiS. U boku PiSu można robić wyłącznie za przystawkę, a tego nawet Lepper nie zdzierżył. Najlepszy dowód, że nawet PSL, które mocno "robi bokami" w sondażach, nie pali się do koalicji z PiSem, choć wie, że Kaczyński - obecnie z "nożem na gardle" - byłby skłonny dać bardzo dużo. > budowania własnych partykularnych korzyści [przez Platformę] (jeden z dowodów: odmowa poparcia > wiosennego wniosku PiS o rozwiązanie sejmu z powodu swoich słabych sondaży). A znasz Ty przytomną partię, która by się paliła do wyborów, kiedy zdaje sobie sprawę z tego, że kilka miesięcy później jej wynik będzie znacznie lepszy? > PO walczy o przetrwanie Czyżby? A znasz ostatnie sondaże? (No, bo chyba na sondażach można się opierać, a nie - na osobistych przeczuciach, których podstawą są pobożne życzenia.) > i dlatego sprzymierza się juz właściwie z każdym, także > ze złodziejską lewizną. Możesz o tym coś bardziej konkretnie? Gdzie, kiedy, na czym to polegało? A może podpisano jakieś porozumienie? Choć ja, akurat, uważam, że warto się sprzymierzyć choćby z diabłem, żeby skutecznie wysłać PiS w niebyt polityczny - wzorem Porozumienia Centrum - co najmniej na następnych piętnaście lat. > Tusk z reszta kolegów wie > doskonale, że jeszcze z rok rządów PiS i PO nie ma. Z całą pewnością tego nie wie. Raczej zdaje sobie sprawę, że jeszcze rok tzw. "rządów" PiSu (czytaj - ustawicznych awantur z każdym i o wszystko), a PiSu już nie ma. Tyle tylko, że sprzątanie po takim kataklizmie będzie ogromnie trudne, nie warto więc tego ciągnąć, szkoda Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
daavid Galba zastanawiam się ..... 06.10.06, 09:05 dlaczego jeszcze nie skomentowałeś tego artykułu: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3666540.html Nie wiesz co z Andrzejem będzie? da poparcie PiSowi i będzie "cacy", czy może dalej będzie się buntował i będzie "be" Odpowiedz Link Zgłoś
galba Nie zastanawiaj się... 06.10.06, 09:19 ... bo odpowiedź jest prosta. Nie komentuję wszystkiego czego tobie się zachce. Czasem mam lepsze rzeczy do roboty. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ewangelizuję i drażnię komuchów /nt/ 06.10.06, 11:35 Galba, czy Ty aby nie cierpisz na megalomanię? Odpowiedz Link Zgłoś
kevin_michnik galba misjonarz?:) 06.10.06, 11:53 "Ewangelizuję i drażnię komuchów" i znowu pisowska retoryka: drażni cię galba - jesteś komuchem. galba napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Pana Schetynę trzymamy za słowo 06.10.06, 08:08 Galba - nie pierd..... Raz na miesiąc Zycie Warszawy pisze o odejściu Rokity - i co odszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Raz na miesiąc Schetyna z Tuskiem... 06.10.06, 09:20 jardo-g napisał: > Galba - nie pierd..... Raz na miesiąc Zycie Warszawy pisze o odejściu Rokity - > i co odszedł? ... zapowiadają, że Rokita w końcu (po roku prób) zostanie szefem klubu - i co, został? PS. Skąd ten wulgarny język? Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Raz na miesiąc Schetyna z Tuskiem... 06.10.06, 09:27 "PS. Skąd ten wulgarny język?" Bo pieprzysz głupoty. Jeżeli nawet Rokita będzie totalnie izolowany w PO (trochę jest niepopularny - dlatego nie został szefem klubu), to prędzej założy własną partię, niż przejdcie do Pis (gdzie nie będzie miał totalnie nic do powiedzenia i czym się totalnie skompromituje), czy tym bardziej do Psl. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Raz na miesiąc Schetyna z Tuskiem... 06.10.06, 09:31 a moim zdaniem raczej przeczeka, aż hasła konserwatywne staną się znów popularne, po tym jak Pis je ośmieszył.... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: Raz na miesiąc Schetyna z Tuskiem... 06.10.06, 09:27 Galba rościsz sobie tytył Ewangelisty i Moralizatora. Niemniej Twoje wypowiedzi , to język Kurskiego i jego styl myślenia. A wydawało się, że stać Cię na więcej. Nie obrażaj i nie okazuj pogardy innym ludziom. Domagasz się merytorycznych polemik, ale stosujesz tanie chwyty socjotechniczne. Brak Ci rzetelności i obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
signal Zajmij się korupcją w PiS 06.10.06, 08:39 kiedy panowie Lipiński i Mojzesowicz złożą rezygnację ? Odpowiedz Link Zgłoś
galba ??????????? 06.10.06, 09:21 O, kolejny naiwny, który zamiast pomyślec opowiada bajki WSI/GW. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: ??????????? 06.10.06, 09:28 galba napisał: > O, kolejny naiwny, który zamiast pomyślec opowiada bajki WSI/GW. > Galba przeczytaj artykuł www.glos.com o kandydancie PiS na Prezydenta Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
kevin_michnik łagodna wersja kaczego sylogizmu 06.10.06, 12:50 jeśli zarzucasz cokolwiek pisowi i jego aktualnym sojusznikom to jeśli nie jesteś agentem wsi/sb/gw/cokolwiek, z całą pewnością jesteś naiwny. bardzo śmieszne tomasz10012 napisał: > galba napisał: > > > O, kolejny naiwny, który zamiast pomyślec opowiada bajki WSI/GW. > > > Galba przeczytaj artykuł www.glos.com o kandydancie PiS na Prezydenta Poznania > . Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Pana Schetynę trzymamy za słowo 06.10.06, 09:24 Wiem dlaczego Schetyna jest taki pewny. Bo w PO to on trzyma weksle :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 No to będzie większość rządowa !!!!!!!!!!!!!! 06.10.06, 07:57 I wybory za 3 lata.... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Che, che, che, dobre, juz im stołki szykują 06.10.06, 07:59 Pewnie marza i sa przekonani o potędze PSL w następnych wyborach.To chyba nowe WSI takie wiadomosci rozpuszcza.Taki brak instynktu politycznego. Che, che,che. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Posłowie Platformy mogą przejść do PSL 06.10.06, 08:06 ten artykuł należy traktować z przymróżeniem oka. Ukazał się w pisuarowskiej szczekaczce (piszą to, co miłe dla ich czytelników), która mniej więcej raz na miesiąc pisze o odejściu Rokity z PO. Poza tym nikt nie pcha się na tonący okręt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Posłowie Platformy mogą przejść do PSL 06.10.06, 08:08 ...bo w PSL-u moze byc koryto. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Posłowie Platformy mogą przejść do PSL 06.10.06, 08:09 nie stresuj się - jakby mieli odejść, to by odeszli rok temu (jak Pis grał na rozbicie PO) Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Re: Posłowie Platformy mogą przejść do PSL 06.10.06, 08:45 Bo jeśli ktoś czuje obrzydzenie do wejścia w srakę fałszu i obłudy ...to może wejść w kondonie PSL a stanowiska i apanaże pewne. Kartofel obłudy wspólnie z pawlaczkiem to wymyślili. Toż to czysta KORUPCJA i sprzeniewierzenie się wyborcom i POLAKOM. Chcemy wyborów bo sraka kartoflana OSZUKAŁA swoixh wyborców a zwłaszcza WSZYSTKICH POLAKÓW do których nie można zaliczyć tych ze sraki. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Hej elektoracie PO 06.10.06, 08:11 Czy boli was tyłek? Bo ja, elektorat SO czuję się nieźle wyru.. przez takie szczury uciekające z partii. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Hej elektoracie PO 06.10.06, 08:11 jednym Sośnierzem mam się stresować? Odpowiedz Link Zgłoś
ewolucja3 Przez Pana Schetynę, niestety nie wiem na kogo 06.10.06, 08:19 będę głosowała!!! PiS to awanturnicy i nieudacznicy kompromitujący Polskę. Ale PO ze Schetyną - to brzmi strasznie (kto jest z Wrocławia wie o co chodzi) Pozdr P.S. SLD (złodzieje i kłamcy) oraz Samoobrona (kompletne dno), ani naziści z LPR i cwaniacy z PSL - nie wchodzą w grę. Nie ma na kogo głosować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Przez Pana Schetynę, niestety nie wiem na kog 06.10.06, 08:23 Można głosować na partię "Y" - nie mylić z partią "X" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zwolennik2 Re: Przez Pana Schetynę, niestety nie wiem na kog 06.10.06, 08:23 Nie wiem co we Wrocławiu o nim mówia ale żaden prokuratoj nawet od Ziobry nie ma na niego nic- dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mnie akurat nie boli, bo go nie udostępniam. 06.10.06, 08:30 a jak się wystawia i to nieznajomym to i tak nieźle, przebadaj sie, bo moze nmasz HIV- a? Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Posłowie Platformy mogą przejść do PSL 06.10.06, 08:14 Wystarczy głowa Schetyny, ręce niech sobie zachowa... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
awz3 Gdzie można oglądać Schetynę bez głowy i rąk ????? 06.10.06, 08:32 Schetyna tyle razy juz się zbłaźniłeś, ale oferta z nikomu nieprzydatną głową to nowość Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Schetynia musi zostać! 06.10.06, 08:35 Po wywaleniu Piskorskiego to jedyny łącznik z mafią(kasą).I nawet Rokita to wie. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Posłowie Platformy mogą przejść do PSL 06.10.06, 08:39 śchetyna pewnie zaraz jakies weksle wyjmie... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 To tylko tylu myśli trzeźwo w tym klubie? 06.10.06, 08:42 Dobrze robią, bo widać że chodzi im o Polskę! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: To tylko tylu myśli trzeźwo w tym klubie? 06.10.06, 09:21 A mnie się wydaje, że jeżeli już to chodzi im o stołki. O ile to prawda, bo parę miesięcy temu słyszałem o 40-u posłach PO, którzy w trosce o Polskę stali w kolejce do klubu PiS. Ale pewnie nie chodziło im o Polskę, bo przeszedł tylko jeden. Pożyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Re: Titanic [PiS] tonie 06.10.06, 08:51 evident napisał: > a orkiestra gra dalej Titanic już zatonął a PSL wypina tyłki na NARÓD pod "szczytnymi" hasłami(zatkajcie dziurę na trzy miesiące bo może jeszcze się utrzyma)Wypieli tyłki PSLowskie i grają na tych puzonach... ale wychodzi im tylko marsz to wasz ostatni ....i pożegnalny. PSL przykładem jak PiS korumpuje by PiS realizował swoje TAJNE obsrywanie Polaków i Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Posłowie Platformy mogą przejść do PSL 06.10.06, 08:47 "ręczę swoją głową i obiema rękami".Ot cymbał Odpowiedz Link Zgłoś
joris Posłowie Platformy mogą przejść do PSL 06.10.06, 08:52 Jestem przekonany ze katokomuchy i karierowicze zwycieza a rzady w Polsce beda prowadzic dop dalszej degrengolady. Polska jeszcze raz okaze sie krajem dosc duzym o minimalnej wartosci polityczno-gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pecunia-non-olet Platforma tonie wskutek bledow kapitana ! 06.10.06, 08:54 W Platformie, obok niewatpliwych agentów, znalazlo sie niemalo uczciwych ludzi, normalnych polskich patriotów. Nie mozna im sie dziwic, ze opuszczaja partie, ktora zdradzila Polske. Tylko czy warto ten blad (wstapienie do PO) powtarzac, wstepujac do PSL? Najbardziej patriotyczna, a zarazem liczaca sie partia w obecnym sejmie to PiS. Odpowiedz Link Zgłoś