iluminacja256 Polscy męzczyżni są załosni... 29.10.06, 10:22 Ja nei wiem... Faceci w Polsce są totalnymi zerami bez ambicji. Czy w jakimkolwiek innym kraju męzów, ojców , braci itp w ogóle nie obchodziłoby to, ze sejm głosuje nad ustawa , ktora bezposrednio moze zagrozić zyciu i zdrowiu ich najblizszej osoby -zony, matki, siostry ? A w Polsce to po facetach spływa jak po kaczkach - widac kobiety w Polsce mniej znacza niż zwierzeta, bo te sie chroni, są nawet instytucje do tego powołane...Oczywiscie , latwo uchwalic coś co nikogo z penisem nei dotyczy, bo niby jak? Odpowiedz Link Zgłoś
abmiros Kobiety w Polsce mniej znacza niz zwierzeta. 29.10.06, 14:34 iluminacja256 bardzo slusznie napisała, ze "...Faceci w Polsce są totalnymi zerami bez ambicji. Czy w jakimkolwiek innym kraju męzów, ojców , braci, itp., w ogóle nie obchodziłoby to, ze sejm głosuje nad ustawa , ktora bezposrednio moze zagrozić zyciu i zdrowiu ich najblizszej osoby -zony, matki, siostry ? A w Polsce to po facetach spływa jak po kaczkach - widac kobiety w Polsce mniej znacza niż zwierzeta, bo te sie chroni, są nawet instytucje do tego powołane. Oczywiscie , latwo uchwalic coś co nikogo z penisem nie dotyczy, bo niby jak?" iluminacja256 ma racje. W Polsce nie ma partii ktora ma program pozbawiony cech wyslugiwania sie komus z zewnatrz - w zamian za mozliwosc okradania wlasnego narodu z pieniedzy i praw. Ci ludie godni najwyzszej pogardy sprzedadza wlasna zone, matke, siostre, tak jak to wielu z nich praktycznie robi. Sluchajcie opinie tych tanich cwaniaczkow, kiedy belkoca o katolicyzmie, nie znajac biblii ani katechizmu, lub o polityce, kiedy oddaja prawa swoich kobiet biurokratom. Odpowiedz Link Zgłoś
anetciesla LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierci 29.10.06, 10:30 tak juz wielu zauważyło - proszę o definicję poczęcia i naturalnej śmierci. Jak mi wiadomo w zależności od poglądów definicje się nieco różnią!!!!!! A więc kolejne spory będą w sprawie inerpretacji?? Jak nie będzie to dookreślone to kolejny BUBEL chcą wprowadzić................... Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 29.10.06, 10:43 LPR z jej pomyslami oraz notowaniami przypomina mi tonącego - zanim pojdzie pod wode jeszcze na desce wytnie 'Tu bylem'. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 29.10.06, 11:04 I tu się mylisz, to nie jest pomysł LPR to jest też pomysł PiS a przynajmniej tej większej części PiS - byłych działaczy ZChN i działaczy katolickich. Najbardziej oburzająca jest gadka o tym, że to nie zmienia ustawę antyaborcyjną, pewnie, że zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
arkun Co czeka inne Anie... 29.10.06, 11:04 Gdyby Anie z Gdanska zgwalcono naprawde i owocem tego byla ciaza, a nowy zapis w konstytucji autorstwa LPR juz by tez byl, TO ANIA NIE TYLKO MUSJIALABY PORADZIC SOBIE PSYCHICZNIE Z AKTEM GWALTU ALE TEZ URODZIC DZIECKO. Na tym polega troska LPR o kobiety i dziewczenta. Odpowiedz Link Zgłoś
taras.bulba Re: Co czeka inne Anie... 29.10.06, 11:14 arkun napisał: > Gdyby Anie z Gdanska zgwalcono naprawde i owocem tego byla ciaza, a nowy zapis > w konstytucji autorstwa LPR juz by tez byl, TO ANIA NIE TYLKO MUSJIALABY > PORADZIC SOBIE PSYCHICZNIE Z AKTEM GWALTU ALE TEZ URODZIC DZIECKO. > Na tym polega troska LPR o kobiety i dziewczenta. Przeczytaj to jeszcze raz. Potem pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: Co czeka inne Anie... 29.10.06, 11:30 Ja przeczytałam, pomyślałam, i tym bardziej widzę głupotę LPRowskich działaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pufflet Re: Co czeka inne Anie... 29.10.06, 11:35 No przeciez dokładnei tak by było - to 14 letnie dziecko musiałoby urodzić dziecko ze zbiorowego gwałtu - tak wygląda to w opcji zapisu od poczecia, coeliminuje mozliwość aborcji nawet po gwąłcie - tak więc co tu czytać jeszcze raz? Odpowiedz Link Zgłoś
esperanta Re: Co czeka inne Anie... 29.10.06, 21:01 Tobie tez by sie przydalo przeczytac jeszcze raz. Albo i dziesiec razy. I zapamietac! Bo to swieta prawda i do tego wyrazona tak, ze tylko osiol nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 29.10.06, 11:55 > czy zabicie plemników poprzez ich uduszenie w prezerwatywie > to zbrodnia morderstwa? to nie morderstwo. to ludobójstwo. współczesny holocaust. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
esperanta A okres?... 29.10.06, 21:06 A, za przeproszeniem, miesiaczka? Czy nie jest grzechem? Bo przeciez jajeczko jest w bestialski sposob wydalane, a moze w nim juz siedzi dusza? Odpowiedz Link Zgłoś
niewir Sprawa jest bardzo poważna 29.10.06, 16:51 Przyjmuję, że zarodek ludzki jest już człowiekiem, czyli oprócz ciała ma też duszę. Jednak nadal nie wiem w którym momencie Bóg w dwie złączone po naszych harcach komórki (mój plemnik i jajo mojej żony) wtłacza nieśmiertelną duszę ludzką. Czy Bóg robi "to" po naszym seksualnym rozłączeniu, czy też jako trzeci pomaga w naszych rozkoszach... Czekam na uświadomienie mnie w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza domy starcow 29.10.06, 17:42 kiedy bedziemy budowac? kiedy nastapi opieka bezplatna dla inwalidow? kiedy nastapia ulgi dla osob starszych? kiedy bedziemy leczyc osoby wiekowe? a co robic z tymi dziecmi znalezione na smietnikach, pobitych, niechcianych i niekochanych... zamknac w specilanych szkolach za drutami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abmiros Re: Sprawa jest bardzo poważna 29.10.06, 17:51 niewir napisał: > Przyjmuję, że zarodek ludzki jest już człowiekiem, czyli oprócz ciała ma też > duszę. Jednak nadal nie wiem w którym momencie Bóg w dwie złączone po naszych > harcach komórki (mój plemnik i jajo mojej żony) wtłacza nieśmiertelną duszę > ludzką. Czy Bóg robi "to" po naszym seksualnym rozłączeniu, czy też jako trzeci > pomaga w naszych rozkoszach... Czekam na uświadomienie mnie w tym zakresie. KK deklaruje, ze nie zna dokladnego momentu, wie tylko, ze gdzies miedzy polaczeniem sie plemnika z jajem a porodem, wiec na wszelki wypadek przesuwa to "zainstalowanie duszy w ciele przez Boga" do "momentu poczecia", czyli polaczenia sie plemnika z jajem. Ale ten moment jest rowniez znany rowniez przez medycyne tylko w pewnym przyblizeniu, w pewnym predziale czasu. Przez wieki KK byl mniej restrykcyjny w sprawach aborcji niz jest obecnie, bo odsuwal to zainstalowanie do momentu pierwszych ruchow plodu, co pokrywalo sie z powszechnymi przekonaniami ludowymi, czy moze nawet z nich wynikalo. Dziewczyny ktorym sie "przydarzylo" przed slubem byly przez wieki w krajach katolickich ratowane przez matki goracymi nasiadowkami ktore wywolywaly wcesne poronienia, kiedy zauwazyly brak miesiaczki po zbyt goracych figlach ze swoimi chlopakami, i ta praktyka byla przez wieki dobrze znana przez proboszczow i biskupow i tolerowana przez KK. KK jest bardzo ciezka i powolna biurokracja. Osiagniecia medycyny i osiagniecia spoleczne sa przyswajane przez KK z bardzo wielkim, bywa ze i wielowiekowym opoznieniem. Jezeli medycyna nie zgadza sie teologia, zawsze medycyna jest ta, ktora moze poczekac na aprobate KK. Ale to nie jest najgorsze na tle prezentowania Boga przez KK jako Milosc i na tle pozostawiania wszystkich grzechow ludzkich przez KK Bogu do ostatecznego rozstrzygniecia. Sad boski po smierci KK traktuje jako instancje ostateczna i wycofuje swoje wlasne opinie na temat jego wyrokow. Bog wszystko wie, czlowiek nigdy nie wie wszystkiego. W tej sytuacji obrzydliwi sa sa rozpolitykowani i nieodpowiedzialni spolecznie cwaniacy, ktorzy twierdza ze pomagaja Bogu, nie majac zielonego pojecia o katechizmie KK i historii KK, i wmawiajac sobie i innym, (szczegolnie innym), ze Bog sobie ich pomocy zyczy. Ta "pomoc" ma w 99 wypadkach na 100 postac charakterystyczna dla demagogow wszelkiej masci. Ze zlotego srodka, z sytuacji ustabilizowanej i zaakceptowanej spolecznie, spychaja sprawy w kierunku rozwiazan ekstremistycznych. To jest to, co robi rowniez LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
esperanta Co w przypadku ciazy pozamacicznej??? 29.10.06, 22:51 Czy orientuje sie ktos moze, co ustawa przewiduje w takim przypadku? Bo przeciez jezeli nie mozna dokonywac aborcji nawet ze wzgledu na zdrowie i zycie kobiety, to co stanie sie z tymi kobietami (a sa to bardzo liczne przypadki!), ktorym przytrafila sie ciaza pozamaciczna? Maja moze umierac w meczarniach, bo przeciez nie mozna usunac zarodka - ktory i tak nie ma szans na przezycie? Odpowiedz Link Zgłoś
pufflet Re: Co w przypadku ciazy pozamacicznej??? 30.10.06, 08:17 Podejrzewam, ze takim palantom jak wierzejski to by sie bardzo podobało - automatycznie meilibysmy meczennicę poczętego;/ Odpowiedz Link Zgłoś
olesia31 Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 31.10.06, 04:08 wydaje mis ie ze temat jest trudny i bardzo osobisty latwo jest komus decydowac o czyims zyciu teoretycznie jednak w praktyce nie jest to takie proste. Bylam w ciazy i okazalo sie ze dziecko mialo powazne wady wrodzone, nie mieszkam w polsce wiec mialam mozliwosc wyboru zapewniona przez prawo. nie wazne czy jest sie wierzacym czy nie , decyzja jest trudna . I jezeli rodzice pragna dziecka to bolesna jest dla nich decyzja przerwania ciazy.Lecz czasami nie ma innnego wyjscia. czy poslowie z LPR zajma sie uposledzonym dzieckiem , sztucznie podtrzymywanym przy zyciu w oddziale reanimacyjnym. kto zapewni opieke rodzinie, wsparcie finansowe i psychologiczne, bo przciez ktos musi przy tym dziecku przebywac codziennie? Kto spojrzy w oczy cierpiacym rodzicom? czy ktos zadal sobie pytanie czy ludzkie jest urodzic dziecko i czekac az umrze po urodzeniu bo nie ma innnego wyjscia, widzac jego cierpienie i cierpienie otoczenia. A czy ktos zadal sobie pytanie co z tymi dziecmi z wielowadziem bedzie pozniej, gdzie beda one przebywac, bo na pewno nie w domach z rodzicami. No i kolejne pytanie czy polski system zdrowia jest na to przygotowany, na wydatki zwiazane z modyfikacja proponowana przez LPR.zyjemy w 21 wieku, medycyna robi ogromne postepy , i wczesnie mozna wykryc powazne wady wrodzone, istnieje amniopunkja i badania genetyczne, trzeba isc z postepem. jestesmy ludzmi i mamy wolna wole, dajcie szanse wyboru i tak biednym i postawionym w trudnej sytuacji rodzicom. mam wrazenie ze takimi metodami nie zlikwiduje sie podziemnych skrobanek i zwiazanych z tym komplikacji, a wprost przeciwnie bedzie ich coraz wiecej. czy rzad nie widzi ze spoleczenstwo jest biedne , ze sa rodziny wielodzietne, ktore nie maja co wlozyc do garnka, dzieci z pustymi brzuchami iga do szkoly. kto ich nakarmi, kto sie nimi zajmie. czy poslowie LPR chca dla polski zacofania. ja mam takie wrazenie i wstyd mi za moj kraj i za ludzi ktorzy go reprezentuja. wydaje mi sie ze historia pokazala nam jak koncza sie wewnetrzne spory , zasciankowosc , i krotkowzrocznosc.moze trzeba nam kolejnych rozbiorow zeby polacy zareagowali. smutne to wszystko jest. wiecej napisze innym razem , bo teraz jestem w pracy i czekaja na mnie pacjenci, ktorzy w przciwienstwie do moich rodakow maja szanse wyboru i dobra opieke panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
mamila29 LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierci 09.11.06, 01:48 Panowie z LPR zajmijcie sie wazniejaszymi sprawami,ktore utrudniaja zyie w Polsce. Niektore wasze pomysly sa beznadziejne /np.becikowe dla kazdej kobiety,ktora urodzila dziecko,nawet dla tej,ktora nie wie,na co wydac pieniadze,bo ma ich za duzo!/. Sprawe aborcji,uzywanie srodkow zabezpieczajacych niepozadanej przez kobiete ciazy, zostawie samym kobietom;nie decydujcie za nie,to nie jest wasza sprawa. Zajmijcie sie wazniejszymi od tych sprawami!!! Zyskacie na tym!!! Odpowiedz Link Zgłoś