Dodaj do ulubionych

LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierci

• iluminacja256 Polscy męzczyżni są załosni... 29.10.06, 10:22
      Ja nei wiem... Faceci w Polsce są totalnymi zerami bez ambicji. Czy w
      jakimkolwiek innym kraju męzów, ojców , braci itp w ogóle nie obchodziłoby to,
      ze sejm głosuje nad ustawa , ktora bezposrednio moze zagrozić zyciu i zdrowiu
      ich najblizszej osoby -zony, matki, siostry ? A w Polsce to po facetach spływa
      jak po kaczkach - widac kobiety w Polsce mniej znacza niż zwierzeta, bo te sie
      chroni, są nawet instytucje do tego powołane...Oczywiscie , latwo uchwalic coś
      co nikogo z penisem nei dotyczy, bo niby jak?
      • abmiros Kobiety w Polsce mniej znacza niz zwierzeta. 29.10.06, 14:34
        iluminacja256 bardzo slusznie napisała, ze "...Faceci w Polsce są totalnymi
        zerami bez ambicji. Czy w jakimkolwiek innym kraju męzów, ojców , braci, itp.,
        w ogóle nie obchodziłoby to, ze sejm głosuje nad ustawa , ktora bezposrednio
        moze zagrozić zyciu i zdrowiu ich najblizszej osoby -zony, matki, siostry ? A w
        Polsce to po facetach spływa jak po kaczkach - widac kobiety w Polsce mniej
        znacza niż zwierzeta, bo te sie chroni, są nawet instytucje do tego powołane.
        Oczywiscie , latwo uchwalic coś co nikogo z penisem nie dotyczy, bo niby jak?"

iluminacja256 ma racje. W Polsce nie ma partii ktora ma program pozbawiony cech
        wyslugiwania sie komus z zewnatrz - w zamian za mozliwosc okradania wlasnego
        narodu z pieniedzy i praw. Ci ludie godni najwyzszej pogardy sprzedadza wlasna
        zone, matke, siostre, tak jak to wielu z nich praktycznie robi. Sluchajcie
        opinie tych tanich cwaniaczkow, kiedy belkoca o katolicyzmie, nie znajac biblii
        ani katechizmu, lub o polityce, kiedy oddaja prawa swoich kobiet biurokratom.
    • bergman1 czyli będą obserwować każdą kopulację? 29.10.06, 10:23
      zapraszam.
    • anetciesla LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierci 29.10.06, 10:30
      tak juz wielu zauważyło - proszę o definicję poczęcia i naturalnej śmierci. Jak
      mi wiadomo w zależności od poglądów definicje się nieco różnią!!!!!! A więc
      kolejne spory będą w sprawie inerpretacji?? Jak nie będzie to dookreślone to
      kolejny BUBEL chcą wprowadzić...................
    • net_friend Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 29.10.06, 10:43
      LPR z jej pomyslami oraz notowaniami przypomina mi tonącego - zanim pojdzie pod
      wode jeszcze na desce wytnie 'Tu bylem'.
      • czesiekkk Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 29.10.06, 11:04
        I tu się mylisz, to nie jest pomysł LPR to jest też pomysł PiS a przynajmniej
        tej większej części PiS - byłych działaczy ZChN i działaczy katolickich.
        Najbardziej oburzająca jest gadka o tym, że to nie zmienia ustawę antyaborcyjną,
        pewnie, że zmienia.
    • arkun Co czeka inne Anie... 29.10.06, 11:04
      Gdyby Anie z Gdanska zgwalcono naprawde i owocem tego byla ciaza, a nowy zapis
      w konstytucji autorstwa LPR juz by tez byl, TO ANIA NIE TYLKO MUSJIALABY
      PORADZIC SOBIE PSYCHICZNIE Z AKTEM GWALTU ALE TEZ URODZIC DZIECKO.
      Na tym polega troska LPR o kobiety i dziewczenta.
      • taras.bulba Re: Co czeka inne Anie... 29.10.06, 11:14
        arkun napisał:

> Gdyby Anie z Gdanska zgwalcono naprawde i owocem tego byla ciaza, a nowy
        zapis
        > w konstytucji autorstwa LPR juz by tez byl, TO ANIA NIE TYLKO MUSJIALABY
        > PORADZIC SOBIE PSYCHICZNIE Z AKTEM GWALTU ALE TEZ URODZIC DZIECKO.
        > Na tym polega troska LPR o kobiety i dziewczenta.
        Przeczytaj to jeszcze raz. Potem pomyśl.
        • delfina77 Re: Co czeka inne Anie... 29.10.06, 11:30
          Ja przeczytałam, pomyślałam, i tym bardziej widzę głupotę LPRowskich działaczy.
        • pufflet Re: Co czeka inne Anie... 29.10.06, 11:35
          No przeciez dokładnei tak by było - to 14 letnie dziecko musiałoby urodzić
          dziecko ze zbiorowego gwałtu - tak wygląda to w opcji zapisu od poczecia,
          coeliminuje mozliwość aborcji nawet po gwąłcie - tak więc co tu czytać jeszcze
          raz?
        • esperanta Re: Co czeka inne Anie... 29.10.06, 21:01

Tobie tez by sie przydalo przeczytac jeszcze raz. Albo i dziesiec razy. I
          zapamietac!
          Bo to swieta prawda i do tego wyrazona tak, ze tylko osiol nie zrozumie.
    • ally Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 29.10.06, 11:55
      > czy zabicie plemników poprzez ich uduszenie w prezerwatywie
      > to zbrodnia morderstwa?

to nie morderstwo. to ludobójstwo. współczesny holocaust.
      ;-)

• esperanta A okres?... 29.10.06, 21:06
        A, za przeproszeniem, miesiaczka? Czy nie jest grzechem? Bo przeciez jajeczko
        jest w bestialski sposob wydalane, a moze w nim juz siedzi dusza?
    • niewir Sprawa jest bardzo poważna 29.10.06, 16:51
      Przyjmuję, że zarodek ludzki jest już człowiekiem, czyli oprócz ciała ma też
      duszę. Jednak nadal nie wiem w którym momencie Bóg w dwie złączone po naszych
      harcach komórki (mój plemnik i jajo mojej żony) wtłacza nieśmiertelną duszę
      ludzką. Czy Bóg robi "to" po naszym seksualnym rozłączeniu, czy też jako trzeci
      pomaga w naszych rozkoszach... Czekam na uświadomienie mnie w tym zakresie.
      • malpa-z-paryza domy starcow 29.10.06, 17:42
        kiedy bedziemy budowac?
        kiedy nastapi opieka bezplatna dla inwalidow?
        kiedy nastapia ulgi dla osob starszych?
        kiedy bedziemy leczyc osoby wiekowe?

a co robic z tymi dziecmi znalezione na smietnikach, pobitych, niechcianych i niekochanych... zamknac w
        specilanych szkolach za drutami!!!
      • abmiros Re: Sprawa jest bardzo poważna 29.10.06, 17:51
        niewir napisał:

> Przyjmuję, że zarodek ludzki jest już człowiekiem, czyli oprócz ciała ma też
        > duszę. Jednak nadal nie wiem w którym momencie Bóg w dwie złączone po naszych
        > harcach komórki (mój plemnik i jajo mojej żony) wtłacza nieśmiertelną duszę
        > ludzką. Czy Bóg robi "to" po naszym seksualnym rozłączeniu, czy też jako
        trzeci
        > pomaga w naszych rozkoszach... Czekam na uświadomienie mnie w tym zakresie.

KK deklaruje, ze nie zna dokladnego momentu, wie tylko, ze gdzies miedzy
        polaczeniem sie plemnika z jajem a porodem, wiec na wszelki wypadek przesuwa
        to "zainstalowanie duszy w ciele przez Boga" do "momentu poczecia", czyli
        polaczenia sie plemnika z jajem. Ale ten moment jest rowniez znany rowniez
        przez medycyne tylko w pewnym przyblizeniu, w pewnym predziale czasu.

Przez wieki KK byl mniej restrykcyjny w sprawach aborcji niz jest obecnie, bo
        odsuwal to zainstalowanie do momentu pierwszych ruchow plodu, co pokrywalo sie
        z powszechnymi przekonaniami ludowymi, czy moze nawet z nich wynikalo.

Dziewczyny ktorym sie "przydarzylo" przed slubem byly przez wieki w krajach
        katolickich ratowane przez matki goracymi nasiadowkami ktore wywolywaly wcesne
        poronienia, kiedy zauwazyly brak miesiaczki po zbyt goracych figlach ze swoimi
        chlopakami, i ta praktyka byla przez wieki dobrze znana przez proboszczow i
        biskupow i tolerowana przez KK.

KK jest bardzo ciezka i powolna biurokracja. Osiagniecia medycyny i osiagniecia
        spoleczne sa przyswajane przez KK z bardzo wielkim, bywa ze i wielowiekowym
        opoznieniem. Jezeli medycyna nie zgadza sie teologia, zawsze medycyna jest ta,
        ktora moze poczekac na aprobate KK. Ale to nie jest najgorsze na tle
        prezentowania Boga przez KK jako Milosc i na tle pozostawiania wszystkich
        grzechow ludzkich przez KK Bogu do ostatecznego rozstrzygniecia. Sad boski po
        smierci KK traktuje jako instancje ostateczna i wycofuje swoje wlasne opinie na
        temat jego wyrokow. Bog wszystko wie, czlowiek nigdy nie wie wszystkiego.

W tej sytuacji obrzydliwi sa sa rozpolitykowani i nieodpowiedzialni spolecznie
        cwaniacy, ktorzy twierdza ze pomagaja Bogu, nie majac zielonego pojecia o
        katechizmie KK i historii KK, i wmawiajac sobie i innym, (szczegolnie innym),
        ze Bog sobie ich pomocy zyczy.

Ta "pomoc" ma w 99 wypadkach na 100 postac charakterystyczna dla demagogow
        wszelkiej masci. Ze zlotego srodka, z sytuacji ustabilizowanej i zaakceptowanej
        spolecznie, spychaja sprawy w kierunku rozwiazan ekstremistycznych. To jest to,
        co robi rowniez LPR.
    • esperanta Co w przypadku ciazy pozamacicznej??? 29.10.06, 22:51
      Czy orientuje sie ktos moze, co ustawa przewiduje w takim przypadku? Bo
      przeciez jezeli nie mozna dokonywac aborcji nawet ze wzgledu na zdrowie i zycie
      kobiety, to co stanie sie z tymi kobietami (a sa to bardzo liczne przypadki!),
      ktorym przytrafila sie ciaza pozamaciczna? Maja moze umierac w meczarniach, bo
      przeciez nie mozna usunac zarodka - ktory i tak nie ma szans na przezycie?
      • pufflet Re: Co w przypadku ciazy pozamacicznej??? 30.10.06, 08:17
        Podejrzewam, ze takim palantom jak wierzejski to by sie bardzo podobało -
        automatycznie meilibysmy meczennicę poczętego;/
    • olesia31 Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 31.10.06, 04:08
      wydaje mis ie ze temat jest trudny i bardzo osobisty
      latwo jest komus decydowac o czyims zyciu teoretycznie jednak w praktyce nie
      jest to takie proste.
      Bylam w ciazy i okazalo sie ze dziecko mialo powazne wady wrodzone, nie
      mieszkam w polsce wiec mialam mozliwosc wyboru zapewniona przez prawo. nie
      wazne czy jest sie wierzacym czy nie , decyzja jest trudna . I jezeli rodzice
      pragna dziecka to bolesna jest dla nich decyzja przerwania ciazy.Lecz czasami
      nie ma innnego wyjscia.
      czy poslowie z LPR zajma sie uposledzonym dzieckiem , sztucznie podtrzymywanym
      przy zyciu w oddziale reanimacyjnym.
      kto zapewni opieke rodzinie, wsparcie finansowe i psychologiczne, bo przciez
      ktos musi przy tym dziecku przebywac codziennie? Kto spojrzy w oczy cierpiacym
      rodzicom?
      czy ktos zadal sobie pytanie czy ludzkie jest urodzic dziecko i czekac az umrze
      po urodzeniu bo nie ma innnego wyjscia, widzac jego cierpienie i cierpienie
      otoczenia.
      A czy ktos zadal sobie pytanie co z tymi dziecmi z wielowadziem bedzie pozniej,
      gdzie beda one przebywac, bo na pewno nie w domach z rodzicami.
      No i kolejne pytanie czy polski system zdrowia jest na to przygotowany, na
      wydatki zwiazane z modyfikacja proponowana przez LPR.zyjemy w 21 wieku,
      medycyna robi ogromne postepy , i wczesnie mozna wykryc powazne wady wrodzone,
      istnieje amniopunkja i badania genetyczne, trzeba isc z postepem.
      jestesmy ludzmi i mamy wolna wole, dajcie szanse wyboru i tak biednym i
      postawionym w trudnej sytuacji rodzicom.
      mam wrazenie ze takimi metodami nie zlikwiduje sie podziemnych skrobanek i
      zwiazanych z tym komplikacji, a wprost przeciwnie bedzie ich coraz wiecej.
      czy rzad nie widzi ze spoleczenstwo jest biedne , ze sa rodziny wielodzietne,
      ktore nie maja co wlozyc do garnka, dzieci z pustymi brzuchami iga do szkoly.
      kto ich nakarmi, kto sie nimi zajmie.
      czy poslowie LPR chca dla polski zacofania. ja mam takie wrazenie i wstyd mi za
      moj kraj i za ludzi ktorzy go reprezentuja.
      wydaje mi sie ze historia pokazala nam jak koncza sie wewnetrzne spory ,
      zasciankowosc , i krotkowzrocznosc.moze trzeba nam kolejnych rozbiorow zeby
      polacy zareagowali.
      smutne to wszystko jest.
      wiecej napisze innym razem , bo teraz jestem w pracy i czekaja na mnie
      pacjenci, ktorzy w przciwienstwie do moich rodakow maja szanse wyboru i dobra
      opieke panstwa
    • mamila29 LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierci 09.11.06, 01:48
      Panowie z LPR zajmijcie sie wazniejaszymi sprawami,ktore utrudniaja zyie w
      Polsce.
      Niektore wasze pomysly sa beznadziejne /np.becikowe dla kazdej kobiety,ktora
      urodzila dziecko,nawet dla tej,ktora nie wie,na co wydac pieniadze,bo ma ich za
      duzo!/.
      Sprawe aborcji,uzywanie srodkow zabezpieczajacych niepozadanej przez kobiete
      ciazy, zostawie samym kobietom;nie decydujcie za nie,to nie jest wasza sprawa.
      Zajmijcie sie wazniejszymi od tych sprawami!!! Zyskacie na tym!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka