Dodaj do ulubionych

Gosiewski: Lepiej, aby TK nie blokował procesu ...

• signal do kosza z tą ordynacją 03.11.06, 12:01
      bubel nad buble
    • krrit2 Re: Gosiewski: Lepiej, aby TK nie blokował proces 03.11.06, 12:05
      Wypuścili bubla pod siebie nie oglądając sie na konstytucje itp ,a teraz
      starają się stworzyć wrażenie,że to Trybunał bedzie winny jak się zrobi bałagan
    • pethate Gosiewski: Lepiej, aby TK nie blokował procesu .. 03.11.06, 12:05
      Gosiewski jak i caly ten pis ma bardzo instrumentalne podejscie do prawa:
      prawo jest dobre, jesli sluzy partii braci Kaczynskich, prawo jest nie dobre,
      jesli szkodzi na drodze partii Kaczynskich.
      A swoja droga dlaczego pis w takim ekspresowym tempie uchwali zmiane ordynacji
      wyborczej? Nie warto by bylo poczekac do czasu, kiedy przeprowadzi sie wybory w
      starej ordynacji a nowe moglyba sie odbyc wg.
      Bolszewikom prawo nie ustnowione petez nich samych zawsze bylo sola w oku.
    • gorzowskiszlachcic Gosiewski: Lepiej, aby TK nie blokował procesu .. 03.11.06, 12:10
      Lepiej by gdgar gosiewski poddał się operacji bo ma gó.. zamiast mózgu!
    • wl_ski Gosiewski: Lepiej, aby TK nie blokował procesu .. 03.11.06, 12:15
      Lepiej żeby TK nie unieważniał ustawy niezgodnej z konstytucją...
      Lepiej gmerać przy ordynacji za 15 dwunasta... ale za 5 to juz nie...
      Lepiej żeby maturzyści otrzymywali świadectwa maturalne nawet jak nie zdali
      matury...
      Lepiej żeby do władzy dochodzili ludzie mający na bakier z prawem, choc podobno
      to jest niedopuszczalne...
      Lepiej...
      Czy ludzie w Polsce to naprawdę cimny motłoch i to kupią?
      Kończcie, wstydu oszczędźcie.
      Żenada.
      • agnwia2 lepiej żeby maturzyści otrzymywali świadectwa 03.11.06, 12:37
        Zapomniałeś dopisać, że otrzymali je dpoiero pod koniec września, kiedy nabory do państwowych uczelni były zakończone (nawet te wrześniowe). więc komu na tym zależało - Prywatnym uczelniom. A swoja droga, gdyby być złośliwym, to należałoby powołać komisję śledczą do zbadania nieprawidłowości związanych w tym rozporządzeniem i lobbingiem (czytaj korupcją?) podczas podpisywania tego jednego rozporządzenia. Giertych zapowiedział amnestę w maju a rozporządzenie podpisał pod koniec września. Dlaczego nikt się tym nie zainteresował. Czy Pan Minister aż tak bardzo zajęty. Czyżby to był nowy przejaw troski o dzieci i mlodzież?? Intrygujące!!
        • czarnuszka a czy to jest uczciwe? 03.11.06, 12:54
          nie zdać matury i dostać świadectwo? nie zdać egzaminu na studia i się na nie
          dostać? nie obronić pracy magisterskiej i być magistrem? nie obronić pracy
          doktorskiej i byc doktorem?
          jesteś za takim bezprawiem? chcesz by cię leczył lekarz, który nie ukończył
          studiów? by cię woził kierowca bez prawa jazdy?
          koszmarek :(
          • agnwia2 Nieuczciwe to są ich obietnice. Źle spełnione 03.11.06, 13:03
            Nie jest uczciwe dostawanie matury, kiedy zaliczyło sie zaledwie 30% materiału. Ale jeszcez bardziej nieuczciwe jest mówienie o amnestii i dawanie jej po czasie, aby zarobiły uczelnie prywatne. Ja do liceum poszłam mając w ósmej klasie 4 i 5. Jak koleżanka miała jedna tróje i chciała iśc do leceum to zrobiła się wielka awantura- ja ona śmie, przerost ambicji itd.... Kiedyś matura to było COŚ. Teraz do liceum dostaja się osoby mające kilka 2, więc nie ma co się dziwić, że nie zdają matury. Ale co maja zrobyć, jak zlikwidowanao zawodówki.
            Zreszta uważam, że Giertych skrzywdził tych ucziów - za późno podpisał rozporządzenie, a ponadto, gdyby mieli niezdana maturę, to za rok zdawaliby poprawkę- a tak NICI. żadnej możliwości manewru i krzywda dla nci.
            Myślę, że nie zrozumiałaś o co mi chodzi. Bo kto ma 28 % na maturze NIGDY nie dostanie się na studia medyczne.
            • czarnuszka nie obiecuje się kota w worku, na pewno 03.11.06, 13:14
              ale żadna szanująca się uczelnia nie przyjmie takich ogonów, co to dostali coś
              z łaski
              co do poprawienia matury nie masz racji, można poprawiać ją kilkakrotnie bez
              względu na uzyskany wynik, np w 2005 na Dolnym Śląsku fatalnie była oceniona
              historia - komisja poprawiała wszystkie świadectwa - ponad 800, a niektórzy
              maturzyści dostali w rezultacie nawet po kilka świadectw, bo tyle było
              błędów... tak czy siak, oceny z historii pozostawiały dużo do życzenia, więc
              ludzie, którzy nie byli zadowoleni z wyników, zdawali tę historię raz jeszcze,
              w maju 2006; różnice w wynikach były olbrzymie... bez problemów dostali się w
              tym roku na studia dzienne i również nie było problemów z przepisaniem
              egzaminów i zaliczeń z indeksu studiów zaocznych czy wieczorowych na drugi rok
              dziennych
              dla chcącego nic trudnego
          • gringo_w666 nic nie jest uczciwe do końca 03.11.06, 13:27
            --------------------------------------------------------------------------------
            nie ma bezstonnych, niezawisłych, czy jakby ich nie nazwać sądów.
            Jest tylko kwestia ZA ILE? albo CO przez to osiągmie moja grupa (kasta).
            Tacy są sędziowie (w większości)
            Teraz popierasz decyzje Trybunału, dobrze!, to dlaczego za chwilę będziesz
            przeciw Trybunałowi???

Byli już różni tacy utopiści, którzy głosili bzdurne teorie, świat jest twardy,
            a uczciwość, sprawiedliwość to na tamtym świecie znajdziesz...
            A co Tusk jest uczciwy, Rokita uczciwy? Pękają mi zajady...
          • gringo_w666 Re: a czy to jest uczciwe? 03.11.06, 13:31
            nie myl prawa z abolicją, amnestią, ułaskawieniem (to też jest zapisane właśnie
            w prawie) dlaczego nie krzyczałaś jak Kwaśniewski ułaskawiał gangstera Sobotkę.
            Mnie się to nie podobało bardzo, ale miał takie prawo i z niego skorzystał....
            • czarnuszka Re: a czy to jest uczciwe? 03.11.06, 13:46
              często krzyczę tylko nie zawsze mnie słychać :)

mam tak, że nie cierpię chamstwa, głupoty, cwaniactwa a potem nieuczciwości,
              wazeliniarstwa i kolesiostwa, parę innych nielubianych przeze
              mnie "pozytywnych" cech też się jeszcze znajdzie
        • krwawy.zenek Re: lepiej żeby maturzyści otrzymywali świadectwa 03.11.06, 13:34
          agnwia2 napisała:

> Zapomniałeś dopisać, że otrzymali je dpoiero pod koniec września, kiedy
          nabory
          > do państwowych uczelni były zakończone

Wiele naborów jeszcze trwało.

A sam pomysł był absolutnie skandaliczny
    • zibi1010 Z Gosiewskiego taki prawnik jak z psiej dupy traba 03.11.06, 12:22
      Najgorsze buble produkuje pisuar i s-ka i jeszcze sie "dziwia", ze im je
      trybunal smie kwestionowac
      • krwawy.zenek Re: Z Gosiewskiego taki prawnik jak z psiej dupy 03.11.06, 12:37
        Akurat Gosiewski jest ostatni, który miałby tytuł do oceny pracy TK. Czy to nie
        on firmował sławetną "ustawę antykorporacyjną", która była rekordowym bublem?
      • kiminohikari czytajac wypowiedzi edgara 03.11.06, 13:39
        odnosze wrazenie, ze z psiej dupy jest bardziej trabka,
        niz z edgara prawnik.
    • burek_polny Gosiewski: "dlatego, że ma wiadomość skutków ..." 03.11.06, 12:25
      Panie gosiewski (male 'g'), chyba chodzilo panu o "SWIADOMOSC"...
    • arfer Re: Gosiewski: Lepiej, aby TK nie blokował proces 03.11.06, 12:25
      Mam nadzieję, że TK ustanowi zasadę, która zabroni dokonywania zmian w
      ordynacjach w okresie przedwyborczym (np. rok bądź dwa wcześniej). To, co się
      przy okazji wyborów dzieje to paranoja - w zależności od potrzeb raz D'Hondt,
      raz St.Lague, teraz dziwactwa w stylu blokowania..
    • agnwia2 33 dzieci w klasie??? 03.11.06, 12:29
      słuchałam Pana Gosiewskiego i włos mi sie jeżył na głowie. Gdzie sa takie szkoły w kórych jest 33-35 dzieci w jednej klasie. Pan poseł opowiada takie głupoty że aż wstyd!!!! Nie dziwię sie że chca założyc OWW. Tylko czy powyśleli, gdzie oni znajda p[ięciu takich nauczycieli, którzy podpiszą się pod wnioskiem o wysłanie takiego osiłaka do tego ośrodka na dwa tygodnie- miesiąc. Przeciez jak on wróci to dopiero będzie się mścił. Zreszta myślę, że ci nauczyciele zwyczajnie będa się bali tych osiłków, ich rodziców i kolegów tych osiłków. Osobiście nie potępiam nauczycieli, bo jestem w stanie postawić się w ich sytuacji. Współczuje im-sytuacja nie do pozazdroszcenia.
    • stara_twojej_starej Re: Gosiewski: Lepiej, aby TK nie blokował proces 03.11.06, 12:35
      krótkoręki edgar gosiewski do cyrku...
      razem z kaczyńskimi mogliby stworzyć gabinet osobliwości...
    • mercin.brezan tyle razy prosiłem GW, nie podawać jego zdjęcia !! 03.11.06, 12:36
      j.w.
    • intel-e-gent Bezczelny mały człowiek 03.11.06, 12:39
      Twierdzący, że kwestia problemów z legalnością wyborów po ewentualnym negatywnym
      wyroku TK będzie winą TK.
      Pytam: Kto zmienił zasady w trakcie gry, wprowadzając w ostatniej chwili
      możliwość blokowania list a la PRL?
      Kto podpisał ten akt normatywny, Duch Święty?
      Kto jest bezczelny jak nazistowscy propagandyści?

;p
    • piskoala Gosiewski: Lepiej, aby TK nie blokował proces 03.11.06, 12:41

kolejne wypociny kolejnego (acz czołowego) P:iSiora
      a tymczasem rezerwa kadrowa IV RP to doprawdy FANTASMAGORIA

----
      viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
    • jarek.jam = lepiej, zeby nie przestrzegac Konstytucji ??! 03.11.06, 12:43
    • krwawy.zenek widzieliście go, jak z Zawiszą szli korytarzem 03.11.06, 12:45
      po wyroku w sprawie komisji śledczej? Słyszeliście, co wtedy bełkotali?
      Czy dziennikarze nie mają z kim rozmawiać? Całkowite ignorowanie byłoby
      najlepszym lekarstwem na chamstwo Edgarów.
      A tak przy okazji: kiedy wreszcie do Żakowskiego dotrze, że wyroki TK nie
      działają wstecz?
    • miko_why Gosiewski, prawnik.... 03.11.06, 12:47
      Może i do knucia, gierek i destrukcji to się facet nadaje, ale o prawie to się
      wypowiadać nie powinien, bo niedouczenie wychodzi przy każdym słowie.
    • zwyczajnyczlowiek Re: Gosiewski: Lepiej, aby TK nie blokował proces 03.11.06, 12:50
      Wedlug PiS-u najlepiej zlikwidować ten przebrzydły TK. Poco on tylko psuje
      wszystko, a tak pięknie miało być!
      • krwawy.zenek Re: Gosiewski: Lepiej, aby TK nie blokował proces 03.11.06, 12:51
        Zlikwidować, a najlepiej "odzyskać".
    • palestrina2005 Kończy się im kadencja niech lepiej wypoczną 03.11.06, 12:56
      A pracą niech się już zajmie nowy nie-SLDowski czy grubokreskowy skład.
      • krwawy.zenek coś ci się znowu pomyliło 03.11.06, 12:57
        Jako żywo ŻADEN z odchodzących sędziów nie był rekomendowany przez SLD.
        • palestrina2005 Re: coś ci się znowu pomyliło 03.11.06, 13:04
          bezpośrednio może nie...
          Zresztą mówiłem SLDowsko - grubokreskowych (od grubej kreski Mazowieckiego
          jakbyś nie skojarzył).
          • krwawy.zenek po prostu nie kłam 03.11.06, 13:09
            palestrina2005 napisał:

> bezpośrednio może nie...

Ani bezpośrednio ani pośrednio.
            Safjan, Mączyński i Zdyb byli wysunięci przez AWS, przy oporze SLD. Zwłaszcza
            Safjan im się nie podobał, bo był od dawna kojarzony jako osoba o wyraziście
            prawicowych poglądach.

• palestrina2005 Re: po prostu nie kłam 03.11.06, 13:15
              Byli za a nawet przeciw ?????
              • krwawy.zenek Re: po prostu nie kłam 03.11.06, 13:16
                Nie. Byli przeciw. W 1997 miejsca w Trybunale zostały obsadzone ludźmi o
                jednoznacznie solidarnościowej i opozycyjnej afiliacji. Nic dziwnego, że się to
                SLD nie podobało.
                • kiminohikari [...] 03.11.06, 13:28
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • krwawy.zenek A Edgar już miał nauczkę 03.11.06, 13:33
                    Żeby zdobyć głosy absolwentów zbyt słabych, żeby dostać się na którąkolwiek
                    aplikację, przygotował jeszcze w poprzedniej kadencji ustawę, któa miała być
                    kiełbasą wyborczą. Ustawa okazałą się totalnym bublem. I co? Nadal Edgar uważa
                    się za wybornego znawcę upoważnionego do wypowiadania się o TK z wyższością.
                    Może by tak uzależnić awanse sędziów karnych w sądach powszechnych od opinii
                    wyrażanych na ich temat przez skazanych?
                  • krwawy.zenek o proszę 03.11.06, 13:36
                    Potok chamstwa i głupoty przelewa się przez forum, adminów nie ma. Tę akurat
                    wypowiedź - nie wiadomo dlaczego - wycieli.
                    • kiminohikari Re: o proszę 03.11.06, 13:48
                      > Potok chamstwa i głupoty przelewa się przez forum, adminów nie ma. Tę akurat
                      > wypowiedź - nie wiadomo dlaczego - wycieli.

tez sie zastanawiam...
                      ...wydaje mi sie, ze post zawieral dwie kontrowersyjne wypowiedzi :
                      - dwoch takich co ukradli ksiezyc
                      - cytat z laskawie nam panujacego premiera dotyczacy zomo

wnioski sa nastepujace :
                      - nie wolno w postach na temat jasnie panujacych braci blizniakow
                      odnosic sie do epizodu artystycznego z ich zycia ("dwoch takich
                      co ukradlo ksiezyc")
                      - nie wolno wykorzystywac wypowiedzi jasnie panujacego premiera
                      w swoich postach ("po jednej stronie my, a po drugiej zomo")

• krwawy.zenek Re: o proszę 03.11.06, 13:49
                        Admini chyba losują wypowiedzi do wycięcia.
                        Kiedyś w dyskusji pełnej wulgaryzmów i ordynarnych kłamstw
                        nazwałem "adwersarza" prostakiem. To ja zostałem zabanowany.
            • sclavus Re: po prostu nie kłam 03.11.06, 13:42
              krwawy.zenek napisał:

> palestrina2005 napisał:
              >
              > > bezpośrednio może nie...
              >
              > Ani bezpośrednio ani pośrednio.
              > Safjan, Mączyński i Zdyb byli wysunięci przez AWS, przy oporze SLD. Zwłaszcza
              > Safjan im się nie podobał, bo był od dawna kojarzony jako osoba o wyraziście
              > prawicowych poglądach.
              >
              >

Ale bo widzisz.... pies jak sr.. czym nie ma, to sra głąbami ... (PiSiORy i
              PiSiORowate - też)
              :))
              pzdrx
    • mietowe_loczki Re: Gosiewski: Lepiej, aby TK nie blokował proces 03.11.06, 13:00
      Lepiej, aby na drugi raz bardziej starannie przygotowywano ustawy i nie
      przepychano ich na siłę przez parlament.
    • lady_ela Po wyborach będą inaczej mówili 03.11.06, 13:02
      Teraz to pluja na TK ile wlezie. Ale jak przegrają wybory to zaraz będzie pełno
      pochwał jaki ten TK jest czujny że wszystko niezgodne z prawem wyłapuje.
    • tiopental Re: Gosiewski: Lepiej, aby TK nie blokował proces 03.11.06, 13:25
      Lepiej by było gdyby PiS takich bubli prawnych nie wypuszczał
    • sclavus Lepiej, aby TK nie blokował... 03.11.06, 13:37
      Ileż w tym pogardy dla prawa(!), dla Konstytucji, dla demokracji....
      Ileż, jednocześnie, samouwielbienia i ... obojnactwa....
      ... tylko PiSiOR i nikt PiSiORowi....
      Tfu!!!
      co do reszty - polecam sygnaturkę.... nie roszczę sobie żadnych praw
      autorskich :)) - sclavus !!
    • brokowisko Gosiewski: Trybunal Stanu to ja i PiS ! 03.11.06, 13:58
      Gosiewski: a po diabla nam ta konstytucja - Jarek ja zlikwiduje !
    • u_bolt Re: Kto wygrał wybory i kto tu rządzi ? 03.11.06, 14:10
      Warto aby TK przypomniał sobie kto w Polsce wygrał ostatnie wybory parlamentarne i prezydenckie i - tym samym - uświadomił sobie, kto
      w Polsce rządzi teraz i będzie rządził przez najbliższe dwie lub
      trzy kadencje.To jest bardzo ważne. Bo ... KTO NIE JEST Z NAMI TO JEST
      PRZECIWKO NAM. A takich nie lubimy i jak zajdzie taka potrzeba, to
      przeciągniemy równo po szczękach aż węk pójdzie. Nie poprzestaniemy
      w naszych usilnych dążeniach do czasu aż ostatni zagubiony i niezdecydowany
      (może to być przewodniczący TK) przejrzy na oczy i przyzna nam całkowitą rację.
      Bo liczy się tylko nasza racja i nasza racja ZWYCIĘŻY.
    • antarxis prosta konstrukcjo, wracaj do wloszczowej 03.11.06, 14:14
      lotnisko budować!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka