Dodaj do ulubionych

"Orzeczenie kary śmierci dla Husajna moralną po...

• xyz664 [...] 06.11.06, 10:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • ciaxp [...] 06.11.06, 10:19
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wojcich1978 "Orzeczenie kary śmierci dla Husajna moralną po.. 06.11.06, 10:12
      Wyśmienity sposób na pozbycie sie sadama :

www.digart.pl/praca/116958/Rakieciarz_spod_Babilonu!.html

Beczka śmiechu !
    • ciaxp Kiedy Bush będzie sądzony? Za................... 06.11.06, 10:27
      spowodowanie w efecie wojny Irackiej, eskalacji terroru w tym kraju na skalę
      której dotąd nie znała historia.Za ofiary tego terroru wśród ludności cywilnej
      liczone w setki tysięcy. Za stosowanie hirurgicznych bombardowań miast Irackich
      w wyniku których zginęły lub zostały ranne dziesiątki tysięcy cywili.Za
      zniszczenie infrastruktury cywilnej miast w wyniku czego cała ludność Iraku
      żyje w nędzy, pozbawiona podstawowych środków do życia.
      • duziabuzia Busch chroni ciebie od wybuchu jakiegoś Mahmuda 06.11.06, 10:41
        • ciaxp RP nie zagraża żaden kraj, a już najmniej........ 06.11.06, 11:02
          Arabowie durniu na etacie.W Iraku Polska miała zatrudnienie na następne 100lat.
          Teraz po totalnym zniszczeniu tego kraju zamiast odzyskiwać co nasze musimy im
          wysyłać, szpitale, szkoły, wojsko, żywność, lekarstwa i inne. Tyle z tego
          mamy. USA zachciało się przetestować nowe rodzaje rakiet w Iraku.Ich na to
          stać, nas nie.
          • zigzaur Re: RP nie zagraża żaden kraj, a już najmniej... 06.11.06, 11:19
            A które typy rakiet zostały w Iraku przetestowane?
            W jakich miejscach?
            Przez jakie jednostki wojskowe?
            Z jakimi wynikami?
            Jak to wpłynęło na zmianę zamówień wojskowych?
            • nononsens Re: RP nie zagraża żaden kraj, a już najmniej... 06.11.06, 11:34
              kazde dziecko wie, ze to ' top secret ', natomiast zniszczenia i ofiary
              widoczne golym okiem,... chyba ze, przegapiles relacje na zywo z wojny.
              • zigzaur Re: RP nie zagraża żaden kraj, a już najmniej... 06.11.06, 11:44
                Dla dzieci, istotnie wszystko jest top secret.
                • nononsens Re: RP nie zagraża żaden kraj, a już najmniej... 06.11.06, 11:48
                  zigzaur napisał:

> Dla dzieci, istotnie wszystko jest top secret.

twoje komentarze zaczynaj sie robic dziecinne
        • nononsens Re: Busch chroni ciebie od wybuchu jakiegoś Mahmu 06.11.06, 11:10
          raczej odwrotnie, poczynania busha powoduja zwiekszanie atakow terorystycznych,
          to nie moja opinia ale ludzi z waszyngtonu
          • zigzaur Re: Busch chroni ciebie od wybuchu jakiegoś Mahmu 06.11.06, 11:20
            To wtedy wojska USA zarzucą taktykę oszczędzania amunicji i wytłuką terrorystów.
            Lewizna trochę porozpacza ale przeżyjemy.
            • nononsens Re: Busch chroni ciebie od wybuchu jakiegoś Mahmu 06.11.06, 11:31
              a co z takimi miejscami jak londyn, hamburg, barcelona, amsterdam itp, gdzie
              poczynania usa przyczyniaja sie do zwiekszenia ekstrymizmu w spolecznosci
              muzumanskiej.tez przywalic paroma bombami?
              • zigzaur Re: Busch chroni ciebie od wybuchu jakiegoś Mahmu 06.11.06, 11:36
                Po pierwsze: co to jest "ekstrymizm"?

Po drugie: wiktymologia twierdzi, że to słabość i bierność przyciąga atak.
                Dzikie zwierzęta atakują najsłabsze zwierzę w stadzie. Nie najsilniejsze.

I tu mamy wytłumaczenie muzułmańskich ataków na Europę.

Atak muzułmański na USA 11 września 2001 był właściwym podsumowaniem dwóch
                kadencji Clintona.
                • nononsens Re: Busch chroni ciebie od wybuchu jakiegoś Mahmu 06.11.06, 11:46
                  historia siega troche dalej niz 2001, powstanie izraela bylo by lepsza data, co
                  do extrymizmu, pewne poczynaia wplywaja na to jak formulujesz swoje opinie i
                  poczynania, widok ofiar cywilnych w palestynie, libanie i iraku ma duzy wplyw
                  na to co mysli przecietny muzumanin, oraz na jego akcje, jeden pojdzie na
                  demonstracje przeciw wojnie inny wysadzi sie w powietrze w zapchanym pociagu
                  metra
                  • zigzaur Re: Busch chroni ciebie od wybuchu jakiegoś Mahmu 06.11.06, 11:50
                    Czy uważasz, że należałoby się cofnąć myślami do czasów wyjścia Mojżesza z Egiptu?
                    Albo może koronacji Saula? Albo walki Dawida z Goliatem?

Bo to właśnie wtedy powstało państwo Izrael.
                    • nononsens Re: Busch chroni ciebie od wybuchu jakiegoś Mahmu 06.11.06, 11:54
                      historia sie powtarza, za czasow mojszesza i po II wojnie swiatowej
    • andrzejzb Re: "Orzeczenie kary śmierci dla Husajna moralną 06.11.06, 10:27
      Jaką znowu moralną? Europa sprzedała moralność na szmaty już setki lat temu!
    • indris Dlaczego Zachodu ? 06.11.06, 10:28
      Za irackie bagno odpowiedzialny jest Bush i popierający go Amerykanie. NIE
      Zachód. Żaden inny kraj Zachodu awantury irackiej nie popierał. Popierały ją
      niektóre rządy zachodnie, ale WBREW opinii swoich obywateli.
      • zigzaur Re: Dlaczego Zachodu ? 06.11.06, 11:17
        Ano dlatego, że Prezydent USA, George Walker Bush, jest Szefem Zachodu.
        Twoim, pośrednio, też.

No, chyba że twoim szefem jest podpałkownik Wsadź. To inna sprawa.
        • eva15 Re: Dlaczego Zachodu ? 06.11.06, 11:29
          A ty bez pana to jak zbity pies? Ogłupiały i bezdomny?
          Ale po co dokonujesz projekcji na innych?
          • zigzaur Re: Dlaczego Zachodu ? 06.11.06, 11:32
            Uderz w stół, nożyce się odezwą.

Czy evcia nie zdaje sobie sprawy, że można swojego szefa lubieć i akceptować?
            Zresztą, ja akurat nie mam szefa w rozumieniu stosunku pracy czy służby, to
            znaczy mogącego wydawać mi polecenia.

To o nożycach odnosiło się do wymienionego przeze mnie alternatywnego szefa.
            • eva15 Re: Dlaczego Zachodu ? 06.11.06, 11:34
              najwyraźniej sam nie rozumiesz, co piszesz jeden post wyżej. Kompletny brak
              logiki.

Co to jest "lubieć"?
              • zigzaur Re: Dlaczego Zachodu ? 06.11.06, 11:37
                Nie spodziewałem się tak błyskawicznej odpowiedzi.
                • eva15 Re: Dlaczego Zachodu ? 06.11.06, 11:40
                  Więc jeszcze raz - co to jest "lubieć"?
                  Teraz miałeś więcej czasu by zajrzeć do słownika...
                  • zigzaur Re: Dlaczego Zachodu ? 06.11.06, 11:49
                    Evciu, nie umiem!
                    • eva15 Re: Dlaczego Zachodu ? 06.11.06, 12:21
                      wiem, ale to ładnie, że sam przyznajesz
        • indris Celne streszczenie 06.11.06, 12:18
          "Prezydent USA, George Walker Bush, jest Szefem Zachodu. Twoim, pośrednio, też"

Jest to bardzo celne streszczenie "ideologii" niektórych buszystów,
          przynajmniej polskich. Problem tylko w tym, że jest to tzw "wishfull thinking".
          W Polsce taką ideologię głosi chyba tylko prof. Zbigniew Lewicki, amerykanista
          z UW. A i on robi to mniej bezczelnie. Ale samo przeczuwanie takiego sposobu
          myślenia uzasadnia coraz bardziej powszechny antyamerykanizm.
    • ciaxp Arabscy sojusznicy USA to kraje.......... 06.11.06, 10:38
      w których systemy rządzenia sa podobne lub znacznie gorsze od tych
      Saddamowskich.Fakt ten nie przeszkadza w niczym USA w jego polityce przyjaźni
      względem tych reżimów.Irak za Saddama był krajem świeckim o największych
      swobodach obywatelskich, takich jak prawa kobiet, prawo do nauki, prawo do
      opieki zdrowotnej, swobodny handel, prwo do pracy i własnego
      mieszkania.Brutalność i okrucieństwo Saddamowskich służb specjalnych niczym nie
      wyróżniało ten kraj od krajów arabskich sprzymierzonych z USA politycznie i
      militarnie.Niektórzy z sojuszników USA są i byli znacznie okrutniejsi wobec
      przeciwników politycznych np.Turcja wobec Kurdów.
    • nononsens Selektywana sprawiedliwosc sadu 'made in usa' 06.11.06, 10:53
      przeciez bylo to do przewidzenia, inny wyrok bylby nie do zakceptowania przez
      usa. wlasnie dlatego z prowadzenia obrad sadu zrezygnowal pierwszy sedzia, mial
      racje, zeby sie pod tym nie podpisac.
      ciekawe dlaczego usa, pardon, raczej irak nie nalegal na oskarzenie sadama o
      wiele ciezsza zbrodnie uzycia broni chemicznej na kurdach, w wyniku ktorej
      zginelo duzo wiecej ludzi. czyzby dlatego, ze obrona sadama na swiadkow
      powolalaby paru czolowych politykow obecnj administracji busha juniora i busha
      seniora? hmm. Co do obecnego procesu o skazanie na smierc przez sadama osob
      bioracych udzial w zamachu na niego, to w wielu regionach swiata wlacznie z usa
      spisek i proba zamachu na glowe panstwa (w tym przypadku sadam nia byl, fakt,
      ze tyran i ze nie do konca legalnie, ale wiele ludzi ma taka sama opinie o
      buhsu) zakonczyla by sie osadzeniem na kare smierci.
    • senny Hussain 06.11.06, 10:53
      Już widzę jak podziękowano temu biednemu durniowi, który Hussaina z nory wyciągnął zamiast go zastrzelić w obronie własnej.
    • titta Re: "Orzeczenie kary śmierci dla Husajna moralną 06.11.06, 10:57
      Jakos nasowa mi sie cytat z Tolkiena (w wolnym tlumaczeniu):
      "Zasluguje na smierc? Napewno. Wielu z tych, ktorzy zyja zasluguje na smierc. I
      wielu z tych ktorzy umieraja zasluguje aby zyc. Czy mozesz im dac zycie? Wiec
      nie spiesz sie w szafowanu kary smierci." Ludzie, ktorzy, orzekaja kare smierci
      i ciesza sie z takiego wyroku zapominaja o podstawowej pokorze.
      A swoja droga, czy stany zostaly kiedykolwiek osadzane za ludobojstwo dokonane
      w Hiroszimie i Nagasaki? CZy ktos zostal za to osadzany? Nie powinni sie wiec
      spieszyc ze skazywaniem na smierc innych. Nawet jak najbardziej na to
      zaslugujacych.
    • n0_str0m0 Re: "Orzeczenie kary śmierci dla Husajna moralną 06.11.06, 11:05
      saddam wrocil do iraku z azylu w egipcie na bilecie od CIA
      sciskal rumsfelda i bral bron biologiczna od wujka sama

dostal w dupe gdy skoczyla sie sowiecka rosja i trzeba bylo szybko wymyslic nowego wroga
      skazany na smierc za morderstwo 148 osob...

zastanawiam sie jaki wyrok przysluguje amerykanskim ludobojcom za smierc 655,000 irakczykow?
    • eva15 to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanów!!!! 06.11.06, 11:10
      Obojętne jak to moralnie ocenia EU US-Republikanie dostali tym wyrokiem
      skuteczny prezent wyborczy jak na zamówienie. Ich akcje idą właśnie w górę i
      wcale nie jest wykluczone, że za dwa dni wygrają. Nie ma to jak korzystne
      przypadki...
      • eva15 Re: to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanó 06.11.06, 11:11
        może jeszcze znajdzie się jakieś występ b. Ladena na wideo?
        • zigzaur Re: to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanó 06.11.06, 11:16
          A może jeszcze Gerhard Schröder do reszty osiwieje?
          Albo może wyłysieje?
          • eva15 Re: to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanó 06.11.06, 11:27
            prędzej to niż ty zaczniesz pisać z sensem i na temat.
            • zigzaur Re: to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanó 06.11.06, 11:33
              Można dyskutować, czy zigzauria są pisane z sensem i na temat.

Bezdyskusyjnym faktem jest jednak to, że zigzauria są z wielkim pośpiechem i
              zainteresowaniem przez evcię czytane.
              • eva15 Re: to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanó 06.11.06, 11:36
                Zigzaur chyba widzi, że mi się UPORCZYWIE pod moje posty podkleja. To jedyna
                szansa, by w ogóle zwrócić moją uwagę. Innych postów zigzaura nie czytuję i nie
                piszę pod nimi swoich.
                • zigzaur Re: to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanó 06.11.06, 11:38
                  Ja zaś czasami lubię złośliwie odpowiedzieć na post wyjątkowo durny i to może
                  być wytłumaczeniem.
                  • eva15 Re: to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanó 06.11.06, 11:39
                    Durne są wpisy kompletnie nie na temat.
                  • nononsens Re: to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanó 06.11.06, 12:24
                    zigzaur napisał:

> Ja zaś czasami lubię złośliwie odpowiedzieć na post wyjątkowo durny i to może
                    > być wytłumaczeniem.

TO PODPISZ SIE POD SWOIM, nie watpliwie spelnia wszystkie powyzsze kryteria
      • calcinus Re: to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanó 06.11.06, 11:30
        Kazde wazniejsze wydarzenie wplywa na preferencje wyborcow. Proces Saddama nie
        jest tu zadnym wyjatkiem a na pewno nie zmieni na tyle preferencji zeby mialo to
        znaczacy wplyw na wynik wyborow, sama przeciez w to nie wierzysz :)
        Ciekawe kiedy zaczniecie sie zastanawiac komu tak naprawde sluzyly procesy w
        Norymberdze?
        Bo Roth ostatnio mowila w telewizji ze Izrael nie ma prawa sie bronic, nastepnym
        krokiem bedzie pozwanie Amerykanow o odszkodowania za 1945 - zli imperialisci
        przeszkodzili socjalistom w zabawie.
        • eva15 Re: to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanó 06.11.06, 11:39
          Msz może na myśli, biedaku nieszczęśliwy, te 100 tys. socjalistów niemieckich,
          których wymordował Hitler -przyjaciel wielkiego kapitału?
          Najpierw poczytaj nt. a później pisz, jeśli już koniecznie musisz.
          • zigzaur Re: to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanó 06.11.06, 11:48
            KAŻDY socjalistyczny dyktator dogada się z wielkim kapitałem.
            Stalin też handlował z WIELKIMI koncernami. I Breżniew, i Putin, i inni.

Skąd pochodzą dane o 100 tysiącach zabitych niemieckich socjalistów?
            Czy liczba ta obejmuje również niemieckich socjalistów narodowych zabitych np. w
            nocy długich noży?
            • eva15 Re: to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanó 06.11.06, 12:08
              Nudzisz, biedaku. Sto razy była już dyskusja na forum nt. i nie zamierzam się
              powtarzać, szkoda mi czasu. Daję ci 3 linki do moich wypowiedzi, ale jest tego
              więcej, zdaje się że również z odniesieniami do literatury... Sam coś zrób i
              poszukaj, bez ciągłego oglądania się na mnie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=48873016&a=48875303
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=48873016&a=48876995
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=41744226&a=41748983
          • calcinus nie, mam na mysli Narodowych Socjalistow 06.11.06, 11:50
            Powiedz mi, co oznaczala literka "S" w nazwie NSDAP?
            • zigzaur Re: nie, mam na mysli Narodowych Socjalistow 06.11.06, 11:53
              Warto również poczytać życiorysy takich osobników jak Josef Unschlicht i Karl
              Radeck (pisownia może być różna, bo przeważnie te nazwiska pisano po rosyjsku).

Zobaczycie wtedy, którą orientację polityczną w Niemczech Komintern faktycznie
              popierał.

Patrz sprawa Schlagetera.
            • calcinus Schroedder i Hitler- przyjaciele wielkiego biznesu 06.11.06, 11:53
              Obaj nazywali sie socjalistami, nie ma bardziej naiwnego naodu na swiecie niz
              Niemcy. Uwierzyli ze Hitler nie byl socjalista :) Jakby Wam w telewizji
              powiedzieli ze Stalin nie byl socjalista to tez byscie uwierzyli :)
            • eva15 Re: nie, mam na mysli Narodowych Socjalistow 06.11.06, 11:54
              A co ozaczała literka "D" w DDR? Czy to znaczy, że NRD była demokratyczna?
              Właśnie dla naiwnych stosuje się takie orwellowskie słowa - szyldy, za którymi
              nic nie stoi oprócz zakłamania prawdy i rzeczywistości.
              • calcinus Re: nie, mam na mysli Narodowych Socjalistow 06.11.06, 11:58
                Sugerujesz ze Hitler nie byl socjalista? No to nie mamy o czym gadac :) O
                faktach dyskutuja tylko lewacy :)
                • calcinus Czytalas chociaz ich program polityczny? 06.11.06, 12:00
                  Jak przeczytasz to mozemy ew. podyskutowac. Nie boj sie, nie jest tego duzo, nie
                  zmeczysz sie :)
                  • eva15 Re: Czytalas chociaz ich program polityczny? 06.11.06, 12:04
                    Czytałeś program SED? Przeczytaj i zobacz ile z tego, co poisano,naprawdę ROBONO
                    Po owocach poznaje się system a nie po werbaliźmie
                    • calcinus Po czynach??? 06.11.06, 12:11
                      Alez niemiecki nacjonalnie socjalisci robili dokladnie to co ich odpowiednicy w
                      stalinowskiej Rosji! Obozy koncentracyjne, mordowanie Polakow, marsze w
                      eleganckich mundurach, "jestesmy najlepsi a inni do gazu", budowy fabryk i drog
                      na masowa skale przy uzyciu niewolnikow itd...
                      Po czynach ich poznacie... socjalisci wszedzie tacy sami: Hitler, Schroedder,
                      Mao, Fidel, Putin: jaka roznica?
                      • eva15 Re: Po czynach??? 06.11.06, 12:15
                        calcinus napisał:

> Alez niemiecki nacjonalnie socjalisci robili dokladnie to co ich odpowiednicy
                        w
                        > Po czynach ich poznacie... socjalisci wszedzie tacy sami: Hitler, Schroedder,
                        > Mao, Fidel, Putin: jaka roznica?

Jaka różnica???? Jesteś tak głupiutki, że szkoda naprawdę szkoda na ciebie
                        czasu. Sugerowanie, że Schroeder jak Hitler mordował w obozach jest szczytem
                        idiotyzmu. Szkoda karmić takiego trolla jak ty.
                • eva15 Re: nie, mam na mysli Narodowych Socjalistow 06.11.06, 12:10
                  calcinus napisał:

> O faktach dyskutuja tylko lewacy :)

Rozumiem, że jesteś dumny z tego, że o faktach nie będziesz dyskutować. Och ty
                  orle....
                  • calcinus Re: nie, mam na mysli Narodowych Socjalistow 06.11.06, 12:13
                    Nie zrozumialas jak zwykle, to bylo uproszczenie, chodzilo dokladnie o to:
                    "Tylko lewacy kwestionuja istnienie faktow i probuja o tym dyskutowac".
                    Lepiej?
                    • eva15 kolejny ze "skrótem myślowym" 06.11.06, 12:17
                      i jak zwykle jaki myśliciel taki skrót
                      • calcinus Re: kolejny ze "skrótem myślowym" 06.11.06, 12:21
                        To juz nie jest moja wina ze nie rozumiesz prostych skrotow myslowych. Sorry ale
                        w towarzystwie w ktorym sie obracam raczej nie trzeba tlumaczyc nikomu kawe na
                        lawe, po prostu jestem przyzwyczajony do tego ze w rozmowie stosuje rozne
                        porownania, przesadne epitety, koloryzuje tudziez uzywam czasem skrotow myslowych.
                        Ale od dzis bede pamietal zeby w rozmowie z Toba nie uzywac co bardziej
                        wyrafinowanych konstrukcji, uzywac prostej skladni a w zadnym wypadku skrotow
                        myslowych.
                        Trzeba bylo od razu pisac ze nie rozmiesz co mam na mysli, oszczedzilo by nam to
                        czasu :)
                        • eva15 Re: kolejny ze "skrótem myślowym" 06.11.06, 12:26
                          Głuptaku, kpię sobie, a ty kpiny nie rozumiesz. To nie żaden skrót myślowy, co
                          produkujesz tylko BEŁKOT. Palnąłeś:

calcinus napisał:
                          > O faktach dyskutuja tylko lewacy :)

No i jak tu się nie śmiać. A teraz jest jeszcze weselej, bo brniesz dalej,
                          tłumacząc to rzekomym skrótem myślowym, którego ja niby nie rozumiem. Eeh, sto
                          pociech z tobą.
              • calcinus Dobrze, wytlumacze Ci :) 06.11.06, 12:06
                literka "D" w DDR zostala wymyslona przez Stalina i nikt nie mail na to wpywu i
                rownie dobrze mogla oznaczac "d.upa", "demokratyczny" itd...
                Natomiast NSDAP byla partia polityczna ktora szla do wyborow mowiac o sobie
                "socjalisci" i ludzi glosujac na te partie wybierali swiadomie socjalistow.
                Naprawde nie widzisz roznicy? To ile Ty masz lat, 15? Wszystko Ci trzeba
                tlumaczyc jak dziecku, nudzi mnie juz to, lubie tlumaczyc dzieciom ale
                inteligentnym, wiedzac ze to tlumaczenie cos daje, pobudzi do myslenia itd.. bei
                Dir leider nicht der Fall...
                • eva15 Re: Dobrze, wytlumacze Ci :) 06.11.06, 12:12
                  Daj sobie spokój głuptasiński, szkoda mojego czasu na te twoją dzieciniadę.
                  Stalin nie był ani pierwszym ani ostatnim, który zastosował mowę zwaną później
                  orwellowską. Tymi samymi trickami posługiwał się m.in. Hitler, ale to dla
                  ciebie za trudne.
                  Basta, szkoda czasu.
                  • calcinus Juz sie argumenty skonczyly? Szybko :) 06.11.06, 12:17
                    Znowu nic nie rozumiesz.
                    DDR zostal nazwany tak przez kogos a NSDAP nazwala sie sama. Nadal nie widzisz
                    tej podstawowej roznicy? No to inaczej:
                    Jesli ktos mowi o mnie "moher" lub "oszolom" to jeszcze nie znaczy je owym
                    "moherem" jestem. Natomiast jesli mowie o sobie "moher" to owym moherem jestem.
                    Paniali?
                    • eva15 sam sobie dyskutuj o Schroederze jako mordercy 06.11.06, 12:19
                      przekraczasz granice wszelkiej głupoty a na to NIE MA argumentów, top fakt
                      • calcinus Re: sam sobie dyskutuj o Schroederze jako morderc 06.11.06, 12:24
                        A gdzie ja napisalem ze Schroedder to morderca? Owszem, potencjalny morderca jak
                        kazdy lewak, jak rowniez mozna by dyskutowac o moralnej szefow panstw ktore
                        poparly Saddama, dzieki temu poparciu czul sie silny i zdecydowal sie na wojne.
                        Potencjalnie to taki sam morderca jak Hitler: Zydow nienawidzi, Polakow
                        nienawidzi, USA nienawidzi, Rosja to przyjaciele: wypisz wymaluj poglady Hitlera.
                        • eva15 Re: sam sobie dyskutuj o Schroederze jako morderc 06.11.06, 12:30
                          ty faktycznie NIE ROZUMIESZ, co wypisujesz.
                          Twój bełkot, do którego się teraz już nie przyznajesz:

>Po czynach ich poznacie... socjalisci wszedzie tacy sami: Hitler, Schroedder,
                          >Mao, Fidel, Putin: jaka roznica?

Pewnie znów jakiś skrót myślowy?
      • adas313 Re: to skuteczny prezent wyborczy dla Republikanó 06.11.06, 13:09
        Czy może "wyskok" Kerry'ego też był takim "przypadkiem" ;o)?
    • panfranek Re: "Orzeczenie kary śmierci dla Husajna moralną 06.11.06, 11:11
      co w tym jest? no wlasnie, drogi czytelniku gazety wyboczej, co takiego jest w
      tym, ze dyktaktor, ktorego mozna postawic obok stalina i hitlera (nie pod
      wzgledem skali, alse metod dzialania, chociaz powyzej tysiaca ludzi na koncie
      nie wazne ile wiecej zer) nie powinien byc skazany na kare smierci - bo taki
      wlasnie ma wydzwiek manipulacja gazu? rozumiem, ze powinien zostac ulaskawiony,
      jak general kiszczak, general jaruzelski a michnik powinien pojsc z nim na
      wodke. wowczas wszystko byloby okej i ta glupia ameryka dostalaby po pupie od
      nas, milujacych zasady sprawiedliwosci spolecznej. boze, ludzie, co sie z wami
      dzieje? za duzo czytacie wyborczej...
    • gczern "poprawna moralność" to klęska dzisiejszych czasów 06.11.06, 11:12
      Żywi nie mają prawa wybaczać krzywd w imieniu zabitych i zamordowanych a w imie
      dzisiejszych zasad czlowiek z którego rozkazu zginęły tysiące niewinnych osób
      często w olbrzymich cierpieniach miałby do końca życia siedzieć w ciepłej celi
      i najlepiej jeszcze pisać na laptopie wspomnienia do publikacji?? Do czego nas
      to niby ma doprowadzić?
      • kevin_michnik Re: "poprawna moralność" to klęska dzisiejszych c 06.11.06, 11:19
        jeśli żywi nie mają prawa wybaczać krzywd to dlaczego mają prawo do zemsty?
        zresztą wg twojego rozumowania bush junior (senior zresztą też) nie ma prawa do
        rzeczy o których piszesz...
    • panmzawka CO ZA BZDURY 06.11.06, 11:23
      POPROSTU POWIESIć DRANIA LUDOBóJCE KATA I ZBRODNIARZA I KONIEC!!!

CZY TE LALUSIE Z UE SPRZECIWILIBY SIE POWIESZENIU RIBENTROPA, FRANKA I INNYCH
      ZBRODNIARZY HITLEROWSKICH!!!????

DO CHOLERY Z WAMI PORąBANI "HUMANITARYśCI"!!!!
      • zigzaur Re: CO ZA BZDURY 06.11.06, 11:30
        Gwoli ścisłości, trudno byłoby dziś postawić np. Joachimowi von Ribbentrop
        zarzuty powodujące wyrok skazujący z karą główną.

Niemieckie źródła uważają, że główny proces norymberski (ten słynny) był
        przeprowadzony tak, aby ukarać i potępić wszystkie dziedziny życia państwowego
        III Rzeszy. Na ławie oskarżonych zasiedli główni przedstawiciele wszystkich
        dziedzin życia państwowego.
    • matrioszka25 Oko za oko, zab za zab 06.11.06, 11:33
      nie jest religia Europy, nie jest zasada moralna Europy i nigdy nie bedzie. Kara smmierci, to kara prostakow, ziejacych zemmsta i zadnych publicznie krwii. Jakzesz podle jest to uczucie i podli ludzie, ktorzy ciesza sie ze smierci innego, niewinnego czlowieka.
      Tu wychodza najgorsze instynkty zwierzece wsrod tych, ktorzy mianuja sie jeszcze ludzmi, a niektore religie, maja to wpisane w kanon postepowania, dlatego na swiecie jest tyle zla, ale Jezus zmienil ta okrutna i barbazynska regule, w kochj blzniego swego, jak siebie samego, gdzie zawarta jest gleboka mysl, laski i wybaczenia win. Tego barbazyncy i hunowie, wyrzutki swiatowej cywilizacji musza sie jeszce uczyc. Watykan potepia z cala surowoscia, te wyuzdane praktyki reigijne, dla uzytku zadnej krwi czarnej masy plebsu.
      • kevin_michnik koniec dyskusji? 06.11.06, 11:40
        biorąc pod uwagę prawdopodobny procent katolików na tym forum ten post powinien
        skończyć dyskusję...
      • darthmaciek niewinnego?? 06.11.06, 12:14
        smiercia nie karze sie niewinnych tylko ludzkich drapieznikow, ktorzy poluja na
        swoich bliznich. Oby jak najszybcie ja przywrocono takze w Europie, gdzie
        mordercy moga liczyc na poblazliwosc - najpierw teoretycznie dlugi wyrok, a
        potem juz znajdzie sie sposob, zeby wypuscic przed terminem i ponownie poszczuc
        na spoleczenstwo

Hun Barbarzynca
        (i bardzo z tego dumny)
        • matrioszka25 gdy bandyci orzekaja o karze innego bandyty 06.11.06, 13:10
          to nic innego jak zorganizowana mafia przestepcza, wykonujaca wyroki na ulicy, to jest miedzynarodwe bezprawie, ktore slusznie potepia cala demokratyczna spolecznosc miedzynarodowa. Nie bedzie linczow i ss-doraznych procesow nad przciwnikami politycznymi, Europa jest i bedze bastionem sprawiedliwosci, kto sie z tym nie godzi, sam zaluguje na represje i ponizenie.
          • darthmaciek jesli ktos zabija jest morderca 06.11.06, 13:15
            (oczywiscie poza uzasadnionymi wyjatkami - obrona wlasna, wykonanie
            prawomocnego wyroku, walka z uzbrojonym przeciwnikiem na wojnie, itp.) Jesli
            jest morderca jest winny, bez wzgledu na to kto go sadzi.
            • kevin_michnik jesli ktos zabija jest morderca otóż to! 06.11.06, 19:57

• renebenay Re: Bush.. 06.11.06, 11:55
      Teraz trzeba zrobic proces Bushowi za zniszczenie Iraku i eksterminowanie setek
      tysiecy obywateli tego kraju,ta zbrodnia przeciw ludzkosci jest dokonywana w
      imieniu demokracji i Boga bo Bush sam oswiadczyl ze,jest reka woli Boga.Tacy
      tyrani jak Hitler,Stalin i Mussolini tworza piekna rodzine do ktorej doskonale
      dopasowal sie rowniez prezydent USA Bush.
    • darthmaciek Glos za przywroceniem kary smierci 06.11.06, 12:09
      jesli go rzeczywiscie powiesza, to moze ulatwi to troche przywrocenie kary
      smierci w krajach europejskich, zeby polozyc kres skandalicznej bezkarnosci
      mordercow. Wtedy takze ta cala idiotyczna iracka awantura wreszcie do czegos
      pozytecznego by posluzyla.
    • pl2512 Porazka zachodu bylo to, ze nie dorwano Hitlera i 06.11.06, 12:25
      nie powieszono go za jadra na bramie brandenburskiej. Nie wiadomo tylko czy ta
      malarzyna z kawalkiem kociego futra pod nosem miala w ogole jaja.
      Saddama powinni powiesic wolno na drucie telefonicznym i koniecznie
      transmitowac to w TV. A potomkom reichsfuhrera H.Himmlera z Berliner Zeitung
      dziekujemy za nauke co oni uwazaja za porazke Zachodu. Najwieksza porazka
      zachodu jest fakt, ze powstal w jego kregu cywilizacyjnym taki narod jak Niemcy.
      • nononsens Re: Porazka zachodu bylo to, ze nie dorwano Hitle 06.11.06, 12:34
        z takim prymitywnym mysleniem, co ty mozesz wiedziec o cywilizacji?
    • chumazik Lepiej ponosić moralne porażki, niż odnosić 06.11.06, 12:41
      moralne zwycięstwa, taki jest praktyczny wniosek z tej historii.
    • izabela11111 "Orzeczenie kary śmierci dla Husajna moralną po.. 06.11.06, 13:00
      ja też wcale nie uważam żeby kara śmierci na Husajna była jakimś sukcesem;
      jeżeli był bandytą i mordercą to trzeba było obalić go wtedy kiedy łamał prawa
      człowieka, a nie wtedy kiedy USA miało w tym jakiś interes. I nie chodziło tu o
      dobro irakijczyków bynajmniej, pretekst (fałszywy) się znalazł, teraz dowody
      też są. Dlaczego nie zajmują się innymi bandytami i przestępcami którzy na
      całej ziemi nadal łamią prawa człowieka...; no tak ale przecież nie o interesy
      uciskanych ludzi w tym chodzi tylko o mamonę. Przychylam się do opinii - cała
      wojna w Iraku była porażką...
      • adas313 Re: "Orzeczenie kary śmierci dla Husajna moralną 06.11.06, 13:22
        Cały Irak to wielka porażka tzw. cywilizacji zachodniej.

Saddama solidarnie zbroiły i wspierły: USA (współpraca wywiadowcza), Francja
        (Osirak, Exocet, Gazelle, Mirage). W latach 80. kraje starej UE dostarczały
        technologie oraz składniki wykorzystywane do produkcji broni chemicznej.

Nie ma się co licytować kto był dla Iraku gorszy.

Cały zachodni świat w tej materii się skompromitował.
    • kohl48 "Orzeczenie kary śmierci dla Husajna moralną po.. 06.11.06, 13:15
      W 1981 Amerykanie tanio opylili przeterminowane nieco zapasy broni chemicznej i
      biologicznej z demobilu swojemu sojusznikowi Saddamowi Husajnowi. Żeby
      zaatakował i zniszczył Persów, ale też po to, aby się towar nie popsuł i nie
      nadawał przez to do niczego.
      Saddam, ku radości Turcji – drugiego sojusznika Amerykanów – natychmiast nowy
      nabytek wypróbował na zbuntowanych Kurdach (popieranych po cichu przez Rosjan i
      Chińczyków), po czym – zgodnie z sugestią sprzedawców – zaatakował Iran. Zużył
      przy tym, (jak się okazało ostatnio), cały zapas amerykańskich chemikaliów, ale
      Iranu nie udało mu się pokonać. W związku z tym Amerykanie postanowili sami
      rozprawić się z Iranem i Saddam okazał się już niepotrzebny. W tym celu
      należało Husejna obalić, urządzić mu sprawiedliwy proces i powiesić. A
      najlepiej przy pomocy samych Irakijczyków. I stało się.
      Inwazja na Iran niebawem...
      • darthmaciek Czlowieku, trujesz gorzej niz Saddam 06.11.06, 14:03
        1. USA nigdy nie zaopatrywaly Iraku w bron masowego razenia. Owszem, pomagaly
        Irakowi w wojnie z Iranem, zwlaszcza po 1982 roku, gdy szala zaczela sie
        przechylac na strone Iranczykow, ale nigdy nie posunely sie tak daleko.
        Irakijczycy byli sami w stanie wyprodukowac gazy bojowe, jak zreszta moze to
        zrobic kazdy kraj majacy technologie do produkcji chocby nawozow sztucznych.
        2. USA nie naklanialy Iraku do zaatakowania Iranu. Przed 1980 roku Waszyngton i
        Bagdad utrzymywaly stosunki poprawne ale chlodne, gdyz Saddam Husajn zrecznie
        lawirowal miedzy Waszyngtonem i Moskwa, aby zachowac jak najwiecej swobody
        dzialania. Amerykanie podejrzewali takze jeszcze od lat 60-tych (jeszcze na
        dlugo przed Husajnem) Irak o chec zagarniecia Kuwejtu i nawet czesci Arabii
        Saudyjskiej. Jak sie w koncu okazalo slusznie.
        3. Inwazja Kuwejtu w 1990 roku byla niewiarygodnie glupim posunieciem Husajna,
        zas upieranie sie przy jego okupacji bylo bledem jeszcze ciezszym. Jeszcze
        kilka tygodni przed operacja "Pustynna Burza" Waszyngton dal Irakowi szanse na
        wycofanie sie z Kuwejtu, ale Saddam z tego nie skorzystal. Wiec mu przylozyli -
        nie dlatego ze tak bardzo chcieli, ale dlatego ze musieli. Ale nie chcieli go
        obalac, bo Bush senior (w odroznieniu od idioty synalka) dobrze wiedzial czym
        to sie skonczy.
        4. Mniej wiecej az do tego czasu polityka USA wobec Iraku byla racjonalna i w
        zasadzie sluszna. Niestety w 2002 roku Bush junior i jego klika zdecydowali, ze
        najada Irak (zrobili to rok pozniej, ale decyzja zapadla zaraz po zwyciestwie
        nad talibami w Afganistanie) i w rezultacie jest ten niepotrzebny i krwawy
        burdel, z ktorego teraz sami Amerykanie nie wiedza jak wybrnac.
        5. Masz prawo nienawidziec Amerykanow - ale przynajmniej nienawidz ich z jakis
        prawdziwych powodow, nie w wyniku nieznajomosci najnowszej historii.
        • kohl48 nie ja, Saddam truje 06.11.06, 15:24
          Odpowiadam:
          1. USA zaopatrywały Persów w broń już za czasów cesarza Rezy Pahlaviego,
          Później również chemiczną. Zakończyły w latach dziewięćdziesiątych, kiedy broń
          Saddamowi dostarczali Chińczycy, Rosjanie i Francuzi.
          2. USA nakłaniały Saddama do zaatakowania Iranu po upokorzeniu, (jakiego
          doznali tam ich dyplomaci) m.in. poprzez dostarczanie im broni i technologii
          wojskowych. Iraku nie trzeba było podejrzewać o chęć zagarnięcia Kuwejtu, gdyż
          było to głośno wyrażanym priorytetem polityki irackiej od czasu powstania
          Kuwejtu.
          3. Z tym punktem całkowicie się zgadzam.
          4. Jak z powyższego wynika, polityka USA wobec Iraku była od początku
          nieracjonalna i niekonsekwentna, a przez to niesłuszna.
          5. Każdy ma oczywiście prawo nienawidzić każdego, ale akurat ja bardzo
          Amerykanów lubię – znam kilkunastu osobiście. To są prostolinijni, uczciwi
          ludzie i, co pewnie wielu zdziwi, bardzo honorowi. W każdym razie ja z takimi
          się tylko zetknąłem.
          Zarzut o nieznajomości historii jest, drogi Dathmaćku, nietrafiony. Mam
          sześćdziesiątkę, jestem historykiem i historię Iraku znam od czasów króla
          Fajsala Pierwszego z ksiąg, a od lat pięćdziesiątych z autopsji.
          Pozdrawiam; postscriptum: co to jest „Darth” i jaki ma związek z Vaderem?
          • darthmaciek re: kohl 48 06.11.06, 15:43
            1/Niestety, w Twoim punkcie pierwszym nie moge sie zgodzic ze slowami "pozniej
            rowniez chemiczna". Nawet najgorsi przeciwnicy USA nigdy nie oskarzali ich o
            dostarczanie Irakowi broni masowego razenia.
            2/Wszystko co kiedykolwiek czytalem o wojnie iransko-irackiej wskazuje iz atak
            na Iran w 1980 roku byl wlasna inicjatywa Saddama Husajna.
            3/ Nie twierdze, ze nienawidzisz Amerykanow, ale na pewno ponosi Cie anty-
            amerykanizm (czyli wrogosc wobec USA).
            4/ Darth Maciek ma bardzo istotny zwiazek z Darth Vaderem, gdyz jest to moj
            ukochany szwarccharakter z mojego ulubionego filmu - poza tym niezmiernie mi
            imponuje fakt, ze sypial z Natalie Portman. Moj nick wlasciwie wzial sie z
            czystej zazdrosci.
            5/Pozdrowienia
    • mikwa Re: "Orzeczenie kary śmierci dla Husajna moralną 06.11.06, 13:35
      Każdy kto współczuje Husajnowi, który to zwyrodniały dyktator przez
      kilkadziesiąt lat wymordował (nierzadko ze szczególnym okrucieństwem) tysiące
      obywateli swojego kraju, powinien być moralnie osądzony jako współuczestnik
      jego zbrodni. Człowiek taki ma w pogardzie storturowane i zagazowane niewinne
      ofiary a dostrzega jedynie ich kata. Postępowanie Amerykanów nie ma tu nic do
      rzeczy: czy fakt ich zbrodniczych nierzadko działań ma uniewinnić ewidentnego
      sadystę i pozbawionego skrupułów bandytę od zasłużonej kary ?
      • izabela11111 Re: "Orzeczenie kary śmierci dla Husajna moralną 06.11.06, 15:12
        zasłużonej kary? a przepraszam kto ma prawo taką zasłużoną karę wymierzyć? inny
        człowiek? który też nie rzadko jest wolny od mniejszych lub większych grzechów?
        nie rozśmieszaj mnie nie bawimy się w Boga
      • izabela11111 Re: "Orzeczenie kary śmierci dla Husajna moralną 06.11.06, 15:17
        poza tym nikt nie mówi o współczuciu, tylko o prawie człowieka do zabijania
        innych z jakichkolwiek powodów i jakimikolwiek ludźmi są. nie mam tego prawa ja
        nie masz ty, i żadna instytucja mieć nie powinna. Ludzie żyjemy w XXI wieku w
        cywilizowanych czasach nawet jeśli gdzieś obok nas istnieje dzicz.
    • mario.osh bez demagogii panie zawadzki [komentarz] 06.11.06, 13:49
      "Saddam nawet w swoich najlepszych czasach nie mordował w takim tempie, w jakim
      dziś mordują się wzajemnie jego byli poddani."

husejn ma na sumieniu pewnie jakieś 2mln ludzi którzy zostali zamordowani,
      zagazowani albo zgineli w wojnach które wywołał.
      szybkość też nie raz miał dużo większą.

zresztą, nie chodzi o licytowanie się.

jestem zdeklarowanym przeciwnikiem kary śmierci - z jednym wyjątkiem -
      dyktatorzy - po prostu tu nie ma żadnej możliwości sądowej pomyłki. ich czyny
      sa powszechnie znane, oczywiste i żaden z nich nie powinien spać spokojnie.

saddam musi zawisąć bo ciężko na to pracował całe życie - nagroda mu sie należy.

ps.
      pomijając ten oczywisty fakt że szaleństwem byłoby pozostawić go przy życiu.
    • mobileinmobili Swiat w rekach Antychrysta 06.11.06, 14:09
      jak mowily przepowiednie, na poczatku tysiaclecia pojawi sie Antychryst, uzurpujacy sobie wladze rozmawiania z samym Bogiem, uzurpowania sobie wladzy nad ludzmi, ich sumieniami, ich zyciem. Antychryst pojawila sie w postaci alkoholika i cpuna, o wybujalej przeszlosci, wychowanego w materialistycznym bagnie wyziewow samego szatana. Ten lubi sie przymilac, zapewniac o swojej dobroci i swojej slusznosci, wprowadza swoje pojecia i odwrocenia prawdy Boga, ktora zobowiazuje do milosci blizniego i szacunku dla wszystkich istot ludzkich na swiecie. Antychryst wprowadzil na ziemi chaos, co jest jego podstawowym znakiem rozpoznawczym, chaos, nienawisc, podstep i mord. Poznacie go po jego czynach, a te widzimy na codzien, na calym swiecie. Ale sa tez inne sily, ktore krzyzuja Zlemu z potepionego kraju, wszystkie plany, wojny, mordy, przestepstwa, ktorymi dazy do zniszczenia swiata atomem. Dlatego nie bojmy sie, zlo z ameryki zostanie pokonane, katklizmami, porazkami gospodarczymi i politycznymi, smiercia niewinnych synow demokratycznej ameryki. Nie bojcie sie, godzina rozliczenia z Antychrystem nadchoddzi i wybawienie calego swiata, spod jego ucisku.
      • darthmaciek proroctwa latwiej traktowac powaznie 06.11.06, 14:16
        gdy nie wyglaszaja ich reklamy oleju!!

Niech zyje prorok Mobile Oil!!

www.mobros.com/about/index.html
    • jurwal Obrona Husajna to inna moralność 06.11.06, 19:30
      Ciekawe ! Ocena moralna działań Husajna, który nie tylko mordował jest zupełnie
      inna niż zwykłego jednorazowego mordercy. Czy rożni się czymś morderca
      działający w polityce od zwykłego bandyty. W ocenie wiekszości ludzi niczym.
      Obaj powinni być skazani na śmierć. Tymczasem polityk skazujący na śmierć
      niewinnych ludzi jest oceniany zupełnie inaczej.
      To dlatego nasza cywilizacja padnie. Ponieważ kieruje się podwójną moralnością.
      Politycy chronią się nawzajem. Chcą uchodzic za nietyklanych choć to najgorsze
      szumowiny z wszystkich nacji zawodowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka