piss.doff Re: Makabryczna kampania Amnesty International 15.11.06, 15:04 filmiki dosyc dziadowsko zrobione. odwrocenie uwagi od codziennych wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Makabryczna kampania Amnesty International 15.11.06, 15:15 na mnie to juz nie robi wrażenia napatrzyłem sie w dzieciństwie... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Źle mnie zrozumiałeś 15.11.06, 15:36 Po prostu, nie da się walczyć ze zjawiskiem, póki bite kobiety (czy mężczyźni - bo często i tak bywa) będą to akceptować, uważać, że tak ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Źle mnie zrozumiałeś 15.11.06, 15:42 r_mol napisał: > Po prostu, nie da się walczyć ze zjawiskiem, póki bite kobiety (czy mężczyźni - > > bo często i tak bywa) będą to akceptować, uważać, że tak ma być. ****************************************** Dlatego to właśnie AI występuje. Bo dobrze wie, że zgłoszenia zostaną potraktowane jako jednostkowe i niereprezentatywne; że zgłoszenia niczego nie rozwiązują, jeżeli ofiara nie ma szans na natychmiastowe oderwanie się od swego oprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Eee tam, zaraz oprawcy 15.11.06, 15:58 Ty mowisz o sprawach kryminalnych. Jak mąż regularnie żonę bije, to powinna od niego odejść, a jak mu się zdarzy raz czy drugi, to nie jest chyba powód do podeptania świętego sakramentu małżeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Eee tam, zaraz oprawcy 16.11.06, 02:32 r_mol napisał: > Ty mowisz o sprawach kryminalnych. Jak mąż regularnie żonę bije, to powinna od > niego odejść, a jak mu się zdarzy raz czy drugi, to nie jest chyba powód do > podeptania świętego sakramentu małżeństwa? ************************************ Sęk w tym, że za owym regularnym biciem stoi pełna świadomość tego, że bita żona nie ma gdzie się udać. Nie sprowadzajmy sprawy do wyemancypowanej części społeczeństwa, w którym kobieta jest zwyczajnie niezależna i zwisa jej, co powiedzą o jej odejściu sąsiedzi. Mówimy o rodzinach, gdzie wyjścia nie ma, bo trzeba opuścić dzieci, bo trzeba pójść pod most, bo co powie rodzina, bo co powie ksiądz, bo co powiedzą sąsiedzi. Mówimy o obłudzie i fałszu tej części społeczeństwa, która żywo i z humorem komentuje nowe siniaki Kowalskiej, a jest szczerze zbulwersowana jej decyzją o separacji. Za siniakami stoi mentalność sporej części społeczeństwa. Stawiasz problem w interesujący sposób. Ile razy można pobić żonę? A istnieje jakaś granica? Spot nie odnosi się do sytuacji, w której małżonkowie rozpoczynają od awantury słownej, potem przechodzą do niszczenia domowego sprzętu, a kończą na rękoczynach, w których mogą sobie zrobić krzywdę. Niektóre pary nawet cenią sobie takie rozwiązywanie problemów. Ale nie takie bójki chodzi w kampanii AI. Tu chodzi o fizyczne poniewieranie, o metodę kuksańców, wykręceń ręki, uderzeń, a jak mąż jest w dobrej dyspozycji, to i nokautu. O formę kontaktu między osobami, w której siła jest jedynym argumentem. Na pytanie o ilość dopuszczalnych pobić można też odpowiedzieć pytaniem: ile razy wdzięczna żona może pobicie uhonorować nowym pięknym porożem, by święty sakrament małżeństwa nie został podeptany? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikustaw Re: Eee tam, zaraz oprawcy 16.11.06, 11:23 > pójść pod most, bo co powie rodzina, bo co powie ksiądz, bo co powiedzą A ja chce zostac kosmonautą !! Tzw "argumenty" to jakies nawiedzone gadki ... Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Nie dokonca sie zgodze. Bo jak masz uparta kobiete 15.11.06, 16:22 Bo jak masz uparta kobiete kotora sie zachowuje jak idiotka i kompletnie tego nie widzi. Tlumaczysz jej ale nic do niej niedociera to czasem nie ma innego wyjscia. Jak dostanie liscia to moze cos se przemysli. Ja widzialem wiele takich przypadkow kretynek ze sam chyba bym tez nie wytrzymal. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh jak skonstruują już wózek inwalidzki dla 15.11.06, 17:03 emocjonalnych inwalidów to ci go sprezentuję za darmo. obiecuję. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: jak skonstruują już wózek inwalidzki dla 16.11.06, 02:47 mario.osh napisał: > emocjonalnych inwalidów to ci go sprezentuję za darmo. > > obiecuję. *********************************** :) Hmmm, zdaje się, że trzeba będzie zbudować fabrykę. To właśnie te pokłady emocjonalnej surowizny, żyjące w szambie relatywizmu moralnego, trzeba ruszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh no to resztę trzeba sfinansować z funduszy euro 16.11.06, 09:25 nie jestem niestety jakimś pieprzonym onasisem albo innym 'gejcem' ;] ...tylko czy unia przezyje taki duzy wydatek ??? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Źle mnie zrozumiałeś 15.11.06, 17:41 A uważają,że tak ma być.Niektóre już może z wszystkim się pogodzą byle by mieć jakiegoś faceta.Ale degeneracja obyczajów.Faceci narzucają styl kobietom- przeklinają ,chleją,dawają sobie po gębie.I potem niektóre kobiety uważają,że tak musi świat wyglądać.Przeciwstawić się temu jest czasem bardzo trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
mathys A co z przemocą kobiet wobec mężczyzn? 15.11.06, 15:29 Czyżby temat był "tabu" dla cholernie-poprawnych-politycznie pań z tego całego AI? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_joe Re: Makabryczna kampania Amnesty International 15.11.06, 15:39 Ajajaj. To musi być fotomontaż ;) Sprawdź to www.youtube.com/watch?v=pv8FhYdyGbk => O nie!!! Co ci panowie robią!? A może to www.youtube.com/watch?v=yVPTTS7ls6E => Czy to jest kółko zainteresowań "Amnesty International"? Panie są ponętne, nie powiem ;) Może zrobić jakąś kampanie na te dwa tematy? A może po prostu trzeba zacząć się szanować... Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Re: Makabryczna kampania Amnesty International 15.11.06, 15:46 Chociaż osobiście uważam, że AI to w dużej mierze zgraja lewicujących oszołomów, która zatraciła w wielu przypadkach kontakt z rzeczywistością i zdrowym rozsądkiem, to tę akcję popieram z całego serca. Przemoc wobec kobiet jest faktem i dochodzi do niej w każdym społeczeństwie - dyskusyjna jest jedynie skala zjawiska; wiadomo, że im gorsza pozycja ekonomiczna i społeczna kobiety, tym bardziej jest narażona na przemoc ze strony partnera życiowego; wydaje mi się jednak, że nie jest przypadkiem to, że na spocie mężczyzna ma na sobie europejski krawat, a nie arabski turban. Oczywiście, przemoc wobec kobiet to nie wszystko; nie można pomijać przemocy fizycznej ze strony wobec mężczyzn, a także coraz częstszej - przemocy psychicznej. Ale jeżeli jakiś facet uważa, że jest to naprawdę problem, to niech zorganizuje wokół siebie osobników podobnie mu myślących, a następnie zaprojektuje i przeprowadzi odpowiednią kampanię, i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikustaw Tak - wyksztalcona kobieta nikomu nie jest 15.11.06, 17:23 potrzebna (bo niby do czego) wiec faktycznie - ma nikle szanse na spotkanie się z takim zjawiskiem. > wiadomo, że im gorsza pozycja ekonomiczn > a i społeczna kobiety, tym bardziej jest narażona na przemoc ze strony partnera Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Re: Tak - wyksztalcona kobieta nikomu nie jest 15.11.06, 17:41 dziennikustaw napisał: > potrzebna (bo niby do czego) wiec faktycznie - ma nikle szanse na spotkanie się > z takim zjawiskiem. > Wykształcona i - w domyśle - niezależna finansow kobieta, może po prostu kopnąć w dupę agresywnego partnera, bo ją na to stać. Gros maltretowanych kobiet jest z agresorem w przymusu ekonomicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikustaw Re: Tak - wyksztalcona kobieta nikomu nie jest 15.11.06, 17:54 > Wykształcona i - w domyśle - niezależna finansow kobieta, może po prostu kopnąć No wlasnie ! No przecie o tym mowie ! Mowie wyraznie ze "Wykształcona i - w domyśle - niezależna finansow kobieta" nie jest nikomu potrzebna. Nikt takimi sie nie interesuje .... nic w tym nadzwyczajnego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_naranjes Re: Tak - wyksztalcona kobieta nikomu nie jest 15.11.06, 18:48 taaak i wypowiadją się co co ich problem nie dotyczy, co wy wiecie o przemocy .. kto z was jej doznał? czytając to nikt. Przemoc psychiczna wobec facetów? pewno istnieje a psychiczna wobec kobiet? Też. Jak was czytam damscy bokserzy_ przywalć babie , bo głupia to doprawdy nie wiem co powiedzieć. Taka kobieta nie zdecyduje sie odejść, w większosci przyapdków nawet jeśli dobrze zarabia.Zabija ją syndrom ofiary.Nawet nie wiecie do czego moze być zdolna.Np do przynoszenia w zebach kapci swojemu panu. Nagłaśnianie problemu to tylko jeden aspekt tej sprawy a pomoc dla ofiar ? wiecie,ze przemoc przenosi się jak wirus? wiecie? wiecie,że dzieci z tekij rodziny tez rozwiązują problemy przemocą. na pewno nie bo na was nikt nigdy w zyciu nie podniósł ręki, a stopnia upodlenia z tego powodu nawet nie jesteście sobei w stanie wyobrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Czy ty nie przesadzasz? 15.11.06, 19:22 Parę szturchańcow jeszcze nikomu nie zaszkodziło. A jeśli mąż bije żonę nałogowo - to z kategorii "przemoc domowa" sprawa przechodzi do kategorii "przestępstwo kryminalne". I nie kampanie są potrzebne, a stosowanie obowiązującego prawa. Robią z igły widły. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_naranjes Re: Czy ty nie przesadzasz? 15.11.06, 19:24 wiesz kiedy możesz wnieśc sprawe w sądzie, nie wystrarczy jedna obdukcja ani wezwanie policji... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikustaw Re: Tak - wyksztalcona kobieta nikomu nie jest 15.11.06, 19:29 > kto z was jej doznał? czytając to nikt. Mylisz sie .... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Makabryczna kampania Amnesty International 15.11.06, 17:44 A muzułmanie krawatów nie noszą?Widziałeś jak ubrany był Ismail Hanije? Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Re: Makabryczna kampania Amnesty International 15.11.06, 18:30 uniaeuropejska1 napisał: > A muzułmanie krawatów nie noszą?Widziałeś jak ubrany był Ismail Hanije? No, nie czepiaj się już tak. Chodziło mi o to, że obie scenki dzieją się ewidentnie w krajach europejskich, a nie gdzieś Bliskim/Dalekim Wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Nie bylo wcale takie makabryczne. Light na maxa. 15.11.06, 16:00 Jak dostalem ostatnio buty od Arki na wyjezdzie to bylo o wiele bardziej masakryczne. A jakos Amnesty International nic z tym nie robi. Jeszcze psiarnia mnie na 24 zawinela ze niby jestem pseudo kibicem. Odpowiedz Link Zgłoś
l1k2 Re: Nie bylo wcale takie makabryczne. Light na ma 15.11.06, 16:30 Dobre. W mojej szkole również popiera się tę akcję. -- Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Nie bylo wcale takie makabryczne. Light na ma 15.11.06, 17:47 Dobrze,że cię zwinęli,bo robisz głupie błędy w poście. Odpowiedz Link Zgłoś
jennajem widziały gały co brały 15.11.06, 16:55 Jak nie chciała mieć nudnego okularnika, to ma teraz atrakcje. Coś za coś. Czasem ciężko mi im współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: nieprawdziwe 15.11.06, 17:20 spoty , co widzimy sa adresowne do bialych, zamoznych, angielskojezycznych sa jest bardzo naciagane, w przypadku USA jest ( wiem co pisze)w takim srodowisku taka przemoc jest nie do pomyslenia(w latynoskich i czarnych biednych slumsach tak). za taka przeoc idzie sie do wiezienia Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: nieprawdziwe 16.11.06, 03:04 mniklas5 napisał: > spoty , co widzimy sa adresowne do bialych, zamoznych, angielskojezycznych sa > jest bardzo naciagane, w przypadku USA jest ( wiem co pisze)w takim srodowisku > taka przemoc jest nie do pomyslenia(w latynoskich i czarnych biednych slumsach > tak). za taka przeoc idzie sie do wiezienia *********************************** Przemoc w rodzinach wykształconych i zamożnych białych wcale nie odbiega od tej w slamsach. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Histeria, tworzenie psychozy, atak na rodzinę... 15.11.06, 17:23 Wg tych oszołomów 80% rodzin to rodziny patologiczne Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Największa przemoc w związkach pederastów i lesb 15.11.06, 17:35 - tak pokazują badania socjologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
equus3 Re: Największa przemoc w związkach pederastów i l 16.11.06, 12:50 jakiś link? albo chociażby cytat? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Histeria, tworzenie psychozy, atak na rodzinę 15.11.06, 17:48 Rodzina tam jakaś była?Narzeczony nie może bić narzeczonej?Partner parterki?Nie ssij palucha. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Histeria, tworzenie psychozy, atak na rodzinę 15.11.06, 18:19 uniaeuropejska1 napisał: > Rodzina tam jakaś była?Narzeczony nie może bić narzeczonej? :)) W ramach zalotów ?...)) To ci się udało:) Albo bandyta ofiarę, nie?... Nie udawaj głupiego. Tu chodzi o przemoc w rodzinie. >Partner parterki? Albo partner partnera. Wśród pederastów przemoc jest większa niż w przeciętnej rodzinie. Należy piętnować samą przemoc, zamiast tworzyć seksistwskie stereotypy. Odpowiedz Link Zgłoś
trueapasz moze AI wezmie sie za prawa kobiet w 15.11.06, 17:30 moze AI wezmie sie za prawa kobiet w krajach arabskich chociaz w turcjii nie mowie gdzies dalej bo mysle ze w europie kobiety juz naprawde dobze sobie radzą z tymi problemami Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Moim zdaniem mogłyby być bardziej przejrzyste... 15.11.06, 17:35 Żadnych reklamowych chwytów... po prostu odtworzenie sytuacji jakie mają miejsca w domu i nagranie tego odpowiednio... bez przenośni... to by było wstrząsające... Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch2 Re: Moim zdaniem mogłyby być bardziej przejrzyste 15.11.06, 17:54 Kochani, bądżmy dobrzy dla siebie nawzajem. Może nie jest to medialne, ale jak ułatwiające życie. Uśmiechnij się do współpasażera, stojącego w korku kierowcy, dlaczego mamy być dla siebie wrogami.Odrobina życzliwości jesienią, dobrze zrobi każdemu.Gdy wszyscy na siebie warczą , dochodzi do eskalacji agresji. Nie jest to nikomu potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
emoticonka Re: Makabryczna kampania Amnesty International 15.11.06, 18:15 Ludzie, ludzie, ludzie. zwróćcie uwagę, ze ten spot nie mówi: kobiety nie maltretują mężczyzn. Po prostu skupia się na jednej stronie medalu, ale nie neguje przecież drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
stryjaszek_pepi Re: Makabryczna kampania Amnesty International 15.11.06, 18:44 Oglądałem sobie właśnie te reklamy społeczne, gdy przyszedł mi do głowy świetny pomysł: Wejdę sobie na forum i zobaczę, czy i tym razem znajdzie się grupa "podżegaczy", która będzie szukać drugiej strony medalu i przekonywać wszystkich, że to tak naprawdę mężczyźni są ofiarami przemocy kobiet. Przy okazji wyzywając swoich oponentów od lewactwa, które przez swoją poprawnośc polityczną nie potrafi dostrzec sedna sprawy. Okazuje się, że przeczucia mnie nie myliły. Dzięki wam drogie ofiary(lub znajomi ofiar)kobiecej brutalności nie tracę wiary wodwieczny porządek świata. Jest bowiem cos, co się nie zmienia - ludzka głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_naranjes Re: Makabryczna kampania Amnesty International 15.11.06, 18:54 i jescze jedno spot jest na stronie obecny od wielu m-cy, Gw jak zwykle ma opoźniony zapłon Odpowiedz Link Zgłoś
slavdevill Makabryczna kampania Amnesty International 15.11.06, 19:11 bardzi sluszna kapania. miejmy tylko nadzieje ze nie zadziala odwrotnie. inteligentny czlowiek rzadko bije a debilowi taki spot moze sie spodobac... a reszta po prostu ogladnie, podyskutuje na forum i zapomni... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_naranjes Re: Makabryczna kampania Amnesty International 15.11.06, 19:19 jak zwykle jałowizna w postach, zwłaszca ta dyskusja o lewicy .. co to i po co to komu.. prawica lewica nieistotne a co inteligencj kolego to myślę,ze sie myslisz. Mój inteligentny prześladowca to szef katedry i kliniki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Makabryczna kampania Amnesty International 15.11.06, 19:32 Piękna idea, walka z przemoca domową, Ale co to ma wspólnego z celami organizacji Amnesty International??? Minister Ziobro zrobił w tej sprawie znecznie więcej Coś tu nie gra MOżna się obawiać, że następna kampania będzie poświęcona paradom gejowskim, a w końcu okaże się, że nie ma na świecie reżimów totalitarnych, nie istnieje żadna Czeczenia, żadni dyktatorzy, nikt na BIałorusi nie siedzi w obozach Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Tak, Amnesty International schodzi na psy. 15.11.06, 23:28 Nie ma już dawnego zaangażowania. Liczy się wyłącznie dobro zawodowych aktywistów. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Przy takich kampaniach trzeba wyważać proporcje 15.11.06, 19:37 i zastanowić się, czy szkody nie przekroczą korzyści. Ja odbieram taką kampanię jako uderzenie w rodzinę. Ile głupich bab naogląda się takich filmikow i poleci na policję po tym, jak dostały w ucho od męża po tym, jak wcześniej same zaczeły awanturę? A potem będą rozbite rodziny, dzieci pozbawione ojcowskiego nadzoru, alkohol, narkotyki, prostytucja... Odpowiedz Link Zgłoś
astonisz Jedna wielka makabra 15.11.06, 20:09 Facet wyzywa sie na kobiecie, kobieta na dziecku, dziecko na zabie, zaba na robaku itd. itd. Kiedy to sie skonczy?! Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Re: Jedna wielka makabra 16.11.06, 11:29 astonisz napisał: > Facet wyzywa sie na kobiecie, kobieta na dziecku, dziecko na zabie, zaba na > robaku itd. itd. > > Kiedy to sie skonczy?! Jak dojdzie do bakterii i sinic. Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Ale co ten spot ma zmienić? 15.11.06, 20:25 Poza autoreklamą tych zawodowych aktywistów z tej bzdurnej organizacji? To telewizyjne spoty zmieniają ludzi? Myślalem, że bardziej skuteczne jest prawo, a przede wszystkim zwykła kindersztuba. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ale co ten spot ma zmienić? 16.11.06, 03:01 asimek napisał: > Poza autoreklamą tych zawodowych aktywistów z tej bzdurnej organizacji? To > telewizyjne spoty zmieniają ludzi? Myślalem, że bardziej skuteczne jest prawo, > a > przede wszystkim zwykła kindersztuba. *********************************** Mentalność prymitywów. Jeżeli w jakikolwiek sposób usprawiedliwiam przemoc w rodzinie, to na dzień dobry jestem kaleką intelektualnym. Mogę sobie wszystko usprawiedliwić: atak terrorystyczny na metro czy zbombardowanie wsi w imię jakiś "wyższych" celów. Prawo słabo działa na wnętrze rodziny. Kindersztuba? Wręczyć kwiatka znokautowanej kobiecie czy lepiej polać ją zimną wodą? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikustaw Re: Ale co ten spot ma zmienić? 16.11.06, 11:26 > Mentalność prymitywów. Jeżeli w jakikolwiek sposób usprawiedliwiam przemoc w Sorry - ale jeżeli ktoś nie zauważa przemocy ze strony kobiet, to jest kaleką intelektualnym. I to calkowitym kaleką. Odpowiedz Link Zgłoś
doopa1 Tego drugiego to nie kumam 15.11.06, 22:06 pierwszy przemawia do wyobraźni ale ten do ofiar dla mnie jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Była kiedyś taka akcja "Niewidzialna Ręka" 16.11.06, 11:31 Reklamowano ją w Teleranku. Mam wrażenie, że w drugim spocie właśnie o tę akcję chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
irekj0 jak dobrze, że na forum jest tylu katolików 15.11.06, 22:26 i prawdziwych Polaków. Któż inny mógłby Was zastąpić w zianiu nienawiścią i pluciu na innych forumowiczów. Róbcie tak dalej - praktyka czyni mistrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Re: jak dobrze, że na forum jest tylu katolików 15.11.06, 23:25 Nie bądż taki protekcjonalny, to też jest zwykłe chamstwo - panie nowoczesny - , tyle że bez przekleństw. Ten typ chamstwa też wymaga praktyki. Jestem katolikiem i nie sądzę, żebym tu kogoś - jak dotąd - obraził. Ty natomiast obrażasz mnie. Oczywiście TY MASZ PRAWO. Ja nie. Odczep się zatem od katolicyzmu, bo o nie tym na tym forum była mowa. Co do spotów, najgorsze nie jest wcale to, że są durne i obrzydliwe, tylko to, że ich tworcy mają gdzieś rzekomy cel swojej walki. Chodzi wyłącznie o zareklamowanie organizacji, o której od dłuższego czasu nie było słychać. Szkoda tylko, że nie wykazują aktywności tam, gdzie naprawdę powinni (Kuba, Korea, Chiny, niektóre kraje Islamu). Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: jak dobrze, że na forum jest tylu katolików 16.11.06, 02:55 asimek napisał: Jestem katolikiem > i nie sądzę, żebym tu kogoś - jak dotąd - obraził. Ty natomiast obrażasz mnie. *************************************** Obraża? Przecież jesteśmy społeczeństwem katolickim. Podobnoż. Więc odwołanie się do pryncypiów wiary i filozofii chrześcijańskiej jest bardzo zasadne. Sam fakt, że przemoc w rodzinie zdarza się w społeczeństwie katolickim oznacza, że mamy do czynienia z katolicyzmem fasadowym, przyzwalającym na przemoc. A przyzwolenie na przemoc to współudział w niej. Co do aktywności AI, to nie zadałeś sobie najmniejszego trudu, by ją zweryfikować. Najważniejsze, że zostałeś obrażony. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: jak dobrze, że na forum jest tylu katolików 16.11.06, 03:17 "Fasadowy katolicyzm" ? Co za bzdury ! Katolicyzm jest agresywny w swojej doktrynie. Kobiety sa traktowane jak porodowe klacze a motloch chrzczony bez wlasnej zgody. Ile jeszcze agresji mozesz zniesc zeby zrozumiec ze bicie kobiet jest zwiazane z wyznawana religia ? Bicie kobiet i degradacja ich praw naleza do tego samego zbioru szykan. Jak bardzo trzeba byc slepym zeby tego nie widziec ? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikustaw Re: jak dobrze, że na forum jest tylu katolików 16.11.06, 11:32 A jak mozna byc tak slepym by nie widziec roznic miedzy kobietami i mezczyznami ? Feninistki wbrew swoim haslom, są pierwsze w dyskryminacji kobiet ! "Porodowe klacze" .... niezle. Gratulacje ! Nie wiem czy wiesz, ale jeszcze zadnemu mezczyznie nie udalo sie urodzic dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
acpan Re: Makabryczna kampania Amnesty International 15.11.06, 22:42 Żenujące spoty. Szczególnie ten pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter No i po co ci maz durna kobieto! www.gs-arts.net 15.11.06, 23:03 lubisz byc bita, jestes mezatka! Kochasz siebie i swoje cialo, jestes wolna! Odpowiedz Link Zgłoś
aszar Makabryczna kampania Amnesty International 16.11.06, 01:15 a moze byscie tak panowie zaczeli pietnowac swoich kumpli nawalajacych swoje zony, dziewczyny etc. a nie tylko glupio odwracali glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
paweldxb Makabryczna kampania Amnesty International 16.11.06, 12:47 spoty moze i dobre ale nie kazdy z Azjatow czy Afrykanczykow zrozumie o co chodzi - nawiazuja tylko do kutury zachodniej - watpie zeby Afganska kobieta wiedziala co to poprawianie makijazu w klubie podczas zabawy z przyjaciolkami, czy zeby syn krola wioski z Afryki zrozunial o co chodzilo artyscie pokazujacym boks a potem kobiete na ziemi - moze to zinterpretowac zupelnie odwrotnie do zamierzenia spotu, szczegolnie jesli nie umie angielskiego i o ile w ogole umie czytac... Odpowiedz Link Zgłoś
deelbe Re: Makabryczna kampania Amnesty International 16.11.06, 15:27 cóz, spoty na pewno nie bedą prezentowane w afrykańskich wioskach , w których nie ma ..telewizora ale na pewno zrozumie je każdy kto identyfikuje sie z kulturą zachodu lub poprostu wyobrażenie o niej buduje na podstawie treści przekazywanych we właściwych dla niej środkach komunikacji...Moze problem przemocy wobec kobiet w naszym kręgu kulturowym sprowadza sie własnie do - udawania ze go nie ma- a nie jedynie kwestionowania nagannosci takich zjawisk. Odpowiedz Link Zgłoś