ziuta111 Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 10:49 No cóż i dlatego właście zostałeś barbarzyńcą! Odpowiedz Link Zgłoś
magnes77 Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 10:50 "W grze dziecko dokonuje kilkunastu tysięcy symulowanych morderstw..." hmmmm... czyli to "dziecko", prawie-dzięwiętnastolatka (dręczona jak wynika z trailera przez swoje młodsze koleżanki) musiałaby wyrżnąć w pień nie tylko cały sierociniec ale i z pięć okolicznych wiosek tudzież ze dwa małe miasteczka - i to przy pomocy jedynie sześciostrzałowego (5?) rewolweru z lat trzydziestych, noża kuchennego lub też pluszowego misia mordercy... a w tych krwawych zbrodniach których nie powstydziłby się Polpot, Pinoczet, KimirSen a i sam Che, pomagać jej będzie wierny pies, rasy golden retriver, znany ze stalowych szczęk, niezmierzonych pokładów agresji i porypanej psyche... to ja idę pograć w Defcon - strategia, wojna nuklearna, 6 miliardów istnień ludzkich za jednym kliknięciem (no może po kilku) - dozwolone od lat siedmiu... www.introversion.co.uk/defcon/ - hasło reklamowe 'everybody dies', 3.. 2.. 1... życzę miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
onan_barbazynca Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 10:54 a w tych krwawych > zbrodniach których nie powstydziłby się Polpot, Pinoczet, KimirSen a i sam Che, > pomagać jej będzie wierny pies, rasy golden retriver, znany ze stalowych szczęk > , > niezmierzonych pokładów agresji i porypanej psyche... ROTFL, poplułem się :D czyścisz mi monitor :P Odpowiedz Link Zgłoś
fiedor88 Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 11:13 Prawda, że gra jest nie dla dzieci. Ale to tylko wabik. Jeśli na pudełku napiszą "od 18 lat" to jeszcze więcej dzieci ją kupi (albo ściągnie z Injternetu). Ale takie artykuły jedynie napędzają reklamę... Nie zgodzę się, ze ni powinna być dopuszczona do sprzedarzy tak jak i wiele innych gier - nie powinna być wogóle wyprodykowana! Odpowiedz Link Zgłoś
onan_barbazynca Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 11:31 fiedor88 napisał: > Prawda, że gra jest nie dla dzieci. Ale to tylko wabik. Jeśli na pudełku napisz > ą "od 18 lat" to jeszcze więcej dzieci ją kupi (albo ściągnie z Injternetu). To nie ucz dzieci 10 przykazań, bo przy 5 może się zrobić nieciekawie. BTW, ciekawe, że Po zabiciu kilkuset milionów potworów przez kilkanaście lat, mało się nie porzygałem na Pasji, wyłączyłem po 20min. Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 12:27 Pasja jest spoko. Bardzo dobrze ze zakatowali tego Jezusa czy jak mu tam. Oglosil sie krolem, czyli kurde bele - probowal dokonac zamachu stanu! I ludzie do dzis sie jeszcze oburzaja ze go zabili... zamachowcow na Hitlera (oprocz samego Staufenberga) na hakach rzezniczych powiesili... a poza tym gry i filmy to pikus przy tym co sie dzieje na prawde www.existenz.se/amedia/? typ=film&url=data.exet.nu/download/video/chechclear.asf i watpie ze ci Czeczeni co to robia grali w Dooma.. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Ministrze Ziobro, tu jest potrzebna pilna reakcja 16.11.06, 10:54 Podżeganie do przestępstwa, tym bardziej zabójstwa, jest karalne! Odpowiedz Link Zgłoś
papuka Re: Ministrze Ziobro, tu jest potrzebna pilna rea 16.11.06, 11:16 Osobiście uważam ze gra powinna być dopuszczona do sprzedaży. Ważniejsze jest to aby sprzedawcy byli bardziej świadomi tego co sprzedają. Niedawno będąc w carreofurze byłam świadkiem jak dziadkowie kupowali grę dla chłopca, wiek ok 10 lat lat. Na grze czerwonymi literami pisało "15+" Zaczęłam bardzo głośno to komentować ze swoim chłopakiem. Oczywiście ani dziadkowie ani pani kasjerka nie przejęli się tym... Uważam, że powinno się nauczyć sprzedawców sprzedawania. To samo dotyczy papierosów, alkoholu... Sprzedawca powinien umieć twardo powiedzieć NIE SPRZEDAM. Odpowiedz Link Zgłoś
roobyo I znowu będzie pośmiewisko... 16.11.06, 11:05 Z zasady nie wypowiadam się na tematy na których się nie znam, nie komentuję np. nowego przedstawienia w Narodowym, nie wypowiadam się na temat kursu złotego. Tym bardziej denerwuje mnie, gdy szanowni redaktorzy zabierają głos w sprawie tak im odległej, że nawet nie przytoczą gatunku do jakiego gra należy. Panie i panowie - to jest survival horror (HORROR) a więc z zasady jest : 1. nie dla dzieci (od 18 lat) 2. straszny, makabryczny etc. Dotychczas myślałem, że takie tematy wyskakują tylko w sezonie ogórkowym ale widocznie myliłem się. Zupełnie inną kwestią jest to, czy sprzedawca zareaguje odpowiednio, gdy tą właśnie grę będzie chciało kupić np. 9-letnie dziecko. Chyba nie włączę dzisiaj wiadomości bo zobaczę posła Cymańskiego (znanego obrońcę dzieci, który powie "sejm RP musi się natychmiast zająć tą sprawą) i znowu będzie pośmiewisko... Odpowiedz Link Zgłoś
kordzio1 :) 16.11.06, 11:34 Glupota po art. widac ze piszacy ten artykul nie maja zielonego pojecia o czym pisza, zasadniczo artykul na poziomie znanej i lubianej :P gazety "Fuckt", aby przerazic biednych rodzicow jak to bardzo zostana wypaczone umysly ich dzieci. Załoze sie ze czlowiek piszacy to nie gral nigdy w gry komputerowe (czy tez konsolowe), survival horror to taki gat. ktory z zalozenia powinien byc makabryczny, brutalny, chory, najogolniej niezle porabany:) z zalozenia nie dladzieci, jedna z najwazniejszych rzeczy w takiej produkcji jest aby przerazala i budowala dziwny psychopatyczny klimat. Sadzac po liczbie odwiedzin stron fanow serii silent hill mamy do czynienia z wielomilionowa populacja potencjalnych mordercow:P. Osobiscie gralem chyba w wiekszosc powalonych gier jaka wyszla, wliczajac wszystkie doomy silent hille, residenty, postale, mortale, czy gry typu thrill kill, nie jestem agresywny, ostatnia bojke mialem chyba jakos w srodku podstawowki, studiuje, mam kochajaco dziewczyne. Gry tego typu sa zazwyczaj lepszymi horrorami niz ich filmowe odpowiedniki (porownajmy film silent hill do gry), osobiscie czuje se bardziej odprezony po pograniu w SH2 niz po obejrzeniu filmu silent hill- poprostu stoi na o wiele wyzszym poziomie. Moze niech autor napisze jeszcze ciekawy art. o tym jaka okropna ksiazka jest wladca much, albo opisze makabryczna rzeznie nr 5- wkoncu tam w przeciagu 1 nocy ginie 135tys ludzi wiec musi byc to makabryczne dzielo:P ------------------------------- Obelgi- to argumenty tych, co nie maja argumentów [url=www.pogononline.pl/index.php/home]PogonOnline[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A kiedy nieczułe staje się dziecko 16.11.06, 11:58 po komputerowych wyścigach samochodowych? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Tzn. nieczułe na przepisy o ruchu drogowym? 16.11.06, 12:06 Odpowiedz Link Zgłoś
sterridder Dalej róbcie reklamę... 16.11.06, 12:03 nikt by tej gry nie zauważył pewnie, gdyby nie ta histeria. Teraz niestety za późno - po tej aferze stanie się modna. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Co to jest to debilne CERO ?... 16.11.06, 12:48 Czy to jakaś agenda debilnej Mumii ?... Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 12:52 A może 'samo życie'? - swiat realny,to wszelkie współczesne wojny,w których uczestniczą dzieci i nawzajem się zabijają. Świat wirtualny jest odbiciem swiata realnego. Już ktoś zachwycał sie grafiką gry. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 A Wyborcza..................... 16.11.06, 12:53 uczy od malego zabijac,pedofilli itd... Trzeba te trybune zboczencow postawic przed sadem.Kto sie podejmie tej akcji?(zaplace-pytam o dobrego adwokata)Trzeba zniszczyc zrodlo pedofilii w Polsce.Jest to GW.Mam setki artykulow gdzie GW lamie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Zabic Zyda?................. 16.11.06, 12:56 nowa gra.Czy jestem antysemita? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Zabic Zyda?................. 16.11.06, 13:19 Wole wirtualnie zabic zyda.Kojarzy mi sie z arabem,broda i nienawiscia.Moze w nienawisci do starszych i glupcow trzeba wymyslec zyda jako zlo na caly swiat? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Zabic Zyda?................. 16.11.06, 13:22 Wiem ze mo post skasuja.Ale byli takimi glupcami ze rozpoczeli wojne z dziecmi.Dziecmi ktore kocham i ktore nie chce zeby byly pod wplywem Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Znakomity artykuł 16.11.06, 13:20 Gratuluję dziennikarzom udanej próby przekonania ogłupiałych czytelników że oto na nasz rynek trafia gra która polega na dokonaniu kilkunastu tysięcy "symulowanych morderstw" przez 15 letnie dzieci. Wielkie brawa ! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Znakomity artykuł 16.11.06, 13:24 To jest koszmar.Promocja?Wystarczy w Warez wypisac i mozesz przegrac.Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 13:34 Generalnie, nie jestem przeciwny grom komputerowym gdyż to rodzice powinni się interesować co robią dzieci w swoim wolnym czasie. Tak było od wieków, z tym że kiedyś zaganiano je do roboty a dziś i zachowanie bezstresowe, i ciągła obecność rodziców w pracy w tym przeszkadza (na dzieci trzeba mieć czas). No ale do rzeczy. Uważam iż owa gra powinna być zabroniona. Dlaczego? Bo głównym adresatem/konsumentem ma być owo właśnie dziecko w które wciela się gracz. Najbliżej będzie ku temu właśnie dzieciom, i to już może być odbierane jako celowe zachęcanie do tego celu (daleką analogią byłoby skonstruowanie broni tylko i wyłącznie do _skutecznego_ zabijania ludzi). Gdy gra jest brutalna (jak choćby niedawno pokazywany przy okazji innego programu Hitman), pozwolić od 18 lat i basta. Lecz w tym wypadku to kompletnie bez sensu, dlatego bo główny adresat/odbiorca ma mniej niż 18 lat, i jest to zupełnie świadomy zabieg. Gdy ktoś chciałby bronić owej gry, to niech sobie pomyśli co będzie gdy pojawią się gry gdzie za brutalne gwałty zyskuje się punkty, a jeszcze później gry o podłożu pedofilskim? Przecież to tylko gra. Dlatego uważam, że w tym wypadku należy powiedzieć stop. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 13:56 Powiedzmy jedno.Czy potrzeba reklamy dla gier bardzo brutalnych?Nie potrzeba.Jednak ci co o tym pisza albo wzieli za to kase albo sa bez rozumu.Moj syn ma wolna reke.Tzn. moze wszystko.Ma 17 lat.On jest tak wychowany ze nie chce wszystkiego pomimo ze prowadzi strone Warez gdzie daje za darmo gry.Czy ma racje?Ocena indywidualna ale nie lamie prawa bo daje linki na rosyjskich stronach.Nie pobiera za to kasy, zreszta nie potrzebuje.Czy go sprawdzam?Rzadko poniewaz mu UFAM.Czy mialbym szanse mu zabronic?-Nie.Kwestaia wychowania przez szkole i mojej rodziny osobiscie.Jeden dodatek.Nie mieszkam w Polsce ale szkola moze popsuc dzieci bardziej niz rodzina.Przywrocmy wiec rygor w szkolach.Dzieci od malego maja obowiazek czuc sie bezpiecznie.Czy reklame tej gry napisaly dzieci?-Nie.Napisali rodzice dla kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 14:07 Bardzo podoba mi się twoja wypowiedź. Gratuluję zdrowego podejścia. Przy okazji wiesz czym mniej więcej zajmuje się twój syn, zdajesz sobie sprawę czego można się spodziewać, czyli generalizując masz z nim kontakt. I o to chodzi, nic więcej nie trzeba. Popieram twój głos rozsądku w tej nieco płonnej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 14:28 Napisalem ze UFAM.Czy mam racje? Dzisiaj twierdze ze mam.To jest powazny problem bo znam inne czasy.I nieraz zastanawiam sie czy moj ojcie zaufalby Mi?Nie wiem.Moze pomoca jest szkola.Na przyszly rok moj syn podpisuje(terminal)contrakt z armia francuska na szole.Bylismy na kilku spotakaniach.Moj syn nie ma jeszcze obywatelstwa francuskiego chociaz moze bo urodzil sie we Francji ale....dostanie w dniu przystapienia do szkoly oficerskiej.Ale polskie ma od urodzenia.Ciesze sie z mojego syna i tego zycze wszystkim rodzicom.Pozdrawiam.W nagrode kupilem mu yamaha moto.Chcialbym zeby rodzice byli dumni ze swoich dzieci.Nie chodzi o Yamaha ,bo nie musialem kupic.Chodzi o cos innego....Pozdrawiam i przepraszam za moje posty ale bardzo kocham dzieci i nie pozwole ich psuc..Bo dzieci z natury nie sa zle.................. Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 14:14 pieprzysz jak 13latek... to ciekawe w jakim wieku tego syna zrobiles skoro ma juz 17 lat ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 14:29 Nacisnij nik presentation1 i zobaczysz moje foto. Odpowiedz Link Zgłoś
magnes77 Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 14:47 >Gdy ktoś chciałby bronić ow > ej gry, to niech sobie pomyśli co będzie gdy pojawią się gry gdzie za brutalne > gwałty zyskuje się punkty, a jeszcze później gry o podłożu pedofilskim? nic nowego, weź sobie pierwszą lepszą mangę (tylko nie taką dla dzieci o pokemonach), Japończycy zupełnie inaczej patrzą na te sprawy, tam przemoc, gwałt i pedofilia wylewa się z komiksów i filmów (anime, hentai) - i jakoś Japonia nie przoduje w tego typu przestępstwach, wręcz przeciwnie - to pewnego rodzaju katalizator dla ciemnych zakamarków ludzkiej natury... przeszczepienie tego rodzaju gier/filmów na rynek europejski/amerykański jest nieporozumieniem, nasze (zachodnie) przesiąknięte hipokryzją społeczeństwo nie jest wstanie tego znieść, w ogóle pojąć, zbyt wiele skrywanych demonów w zakamarkach podświadomości, tłumionych emocji, masek... odnośnie samej gry - jest japońska, trailer, screeny, recenzje czytałem, czy zagram ? raczej nie... nie mam PS2, ale też tego typu przygodówki (zwane ładnie survival horror) mnie nie kręcą... FPS także, np. return to castle wolfenstein do najbrutalniejszych nie należy a grać mi się odechciało na katakumbach, nie na moje nerwy... wolę wirtualnie mordować całe narody a przynajmniej dywizje, no oddziały od biedy - a niech tam, C&C i podobne rządzą, lepsza zabawa, zero krwi, intelektualna rozrywka... o jakich zbrodniach opowiadam polecam screen, przemawia do wyobraźni ;-) www.introversion.co.uk/defcon/screenshots/pcgamer1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 14:51 Polecam ci Japonie.Jezeli potrafisz sie zaklimatyzowac.....Podam ci liczby blizsze.70 procent bezdomnych w GB stanowia Polacy... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 14:54 Jezeli nic dalej nie rozumiesz polecam-powies sie.Mam nadzieje ze Polska jako kraj i obywatele beda eliminowac glupcow.Tak sie dzieje w Europie gdzie zyjesz.Ale ty ............... Odpowiedz Link Zgłoś
magnes77 Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 16.11.06, 15:04 presentation1: to do mnie ? o co chodzi... Ależ ja mógłbym się w 100% pod każdym twoim postem podpisać Odpowiedz Link Zgłoś
baumarq Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 19.11.06, 11:13 Według mnie trzeba rozważyć dwa aspekty tej sprawy. 1. - wszystkie zakazy prowadzą do tego że ta gra będzie hitem i mimo wielkiego oburzenia opinii publicznej zainteresowani grą i tak ją zdobędą. 2. - Być może, że te wszystkie dywagacje na temat tego niby horroru są zaplanowane by podnieść atrakcyjność gry i w efekcie jej sprzedaż. 3. - No nie ! Czy z naszą młodzieżą jest aż tak źle że byle jaka gierka zmieni ich w bandę morderców !? 4. - Proponuje nie podniecać się tym tematem zbyt mocno ponieważ i tak ciekawość zwycięży. Przejdźmy nad tym do porządku dziennego a rynek gier niech się o to martwi. Nie pomagajmy mu w tym. Pozdrawiam Marq. Odpowiedz Link Zgłoś
fiedor88 Re: Nowa gra komputerowa: dzieci zabijają dzieci 24.12.06, 10:21 > 3. - No nie ! Czy z naszą młodzieżą jest aż tak źle że byle jaka gierka > zmieni ich w bandę morderców !? Wszystkich na pewno nie. Ale sam byłem świadkiem jak takie gry działają na umysł dzieci. One się z nich uczą! > 4. - Proponuje nie podniecać się tym tematem zbyt mocno ponieważ i tak > ciekawość zwycięży. Przejdźmy nad tym do porządku dziennego a rynek gier niech > się o to martwi. Nie pomagajmy mu w tym. Najlepiej zamieść kurz pod dywan i zapomnieć o problemie - niech innni się martwią, byle tylko odpowiedzialności nie ponosili rodzice i ludzie kupujący takie gry. Odpowiedz Link Zgłoś