sirseb 20.11.06, 12:18 studentow czy uczniow? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
123rbr Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrzel... 20.11.06, 12:18 Dobre wiadomości dla kartofli Odpowiedz Link Zgłoś
gizberniasty Taaaa, Giertychy się ucieszą. 20.11.06, 13:03 Kolejny świetny pretekst do zakazywania strzelankowych gier komputerowych i kina akcji. Zostaną tylko "Opowieści biblijne" i gra "Ułóż różaniec". Odpowiedz Link Zgłoś
ziuz Re: Taaaa, Giertychy się ucieszą. 20.11.06, 13:38 hahahaha! smieszne, ale jak sie bardziej zastanowic, to nie do konca.. ehhh... taak zwalmy wszystko na gr komputerowe i szkole. rodzice i wychowanie nie maja tu przeciez nic do rzeczy zaburzenia psychiczne tez nie - przeciez zostaly wywolane przez gry komputerowe... Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Polecam ten artykul uwadze zwolennikow... 20.11.06, 15:04 wprowadzenia oglonego dostepu do broni palnej w Polsce (np. p. Korwin Mikke). W US, gdzie bron moze posiadac kazdy, zastrzelonych zostaje rocznie 30 tys. osob. W calej Europie, ktorej populacja przewyzsza amerykanska i gdzie dostep do broni jest ograniczony, nie wiecej niz 400 osob. Latwy dostep do broni powodowalby, ze uczniowie zakladajacy w polskim liceum wiadro na glowe nauczyciela angielskiego (wydarzenie z nieodleglej przeszlosci), tym razem by mu te glowe przestrzelili. Razem z wiadrem. Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Rosja tysz Europa, trup sie sciele gesto... 20.11.06, 15:26 Zoologiczny antyamerykanizm nie pozwala niektorym myslec, czytac, ani pisac bez walenia idiotycznych bzdur. 1) Nie kazdy w USA moze posiadac bron - n.p. kryminalisci, wariaci, dzieci czy nielegalni imigranci nie maja takiego prawa. 2) Wiekszosc zastrzelonych w Stanach to zlodzieje, bandyci i narkomani, ktorych eurodebile usilowali by reedukowac za pieniadze uczciwych ludzi. 3) Morderstw w Europie dokonuje sie coraz wiecej, a wtakim miejscu jak federastia rosyjska - wiecej niz w USA, mimo ze Amerykanow jest trzy razy tyle. 4) Statystyka nie nataszka, nie daje sie darmo wydymac. Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Bezportek i bez rozumu. 20.11.06, 15:57 To nie zoologiczny antyamerykanizm, tylko najzwyklejszy rozsadek mowi, ze jesli bron jest OGOLNIE dostepna, to najwiecej jej trafia w rece kryminalistow. Jesli wszyscy zastrzeleni w USA to badyci, to co powiesz o ofiarach tzw. serial killers, ktorych historia USA naliczyc moze juz tysiace. Ostatnio w Phoenix, Arizona. Tu ofiarami padly przypadkowe i niewinne osoby, a sprawcy nie byli nigdzie notowani. A moze ofiary tych, ktorzy "go postal", co w Ameryce stalo sie synonimem pracownika poczty amerykanskiej mordujacego wspolpracownikow z powodu zadawnionych uraz, tez sa kryminalistami?. Jesli to co pisze jest wedlug ciebie idiotycznymi bzdurami i antyamerykanizmem, to tylko mam nadzieje, ze nie spotkam ci osobiscie. Moglbym bowiem zostac przez ciebie zastrzelony, tylko z powodu innych przekonan. To tez sie zdarza w Ameryce dosc czesto! Przypuszczam, ze mieszkasz w Ameryce, skoro tak bronisz niektorych panujacych w niej kretynizmow. A ten z bronia palna, jest najwiekszy. Zycze ci tyko, abys ktoregos dnia nie padl ofiara "najzupelniej normalnego" obywatela USA, ktoremu nagle odbije szajba np. z powodu utraty pracy. Polak z US, w portkach i z jakim takim rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 polecam: 'Zabawy z bronia' film M. Moore'a 20.11.06, 20:35 tego od 'Fahrenheit 911'. czyli psychopatologia ogolna Ameryki. hah haha! moze im ten dzien orgazmu troche opomoze... moze... moze... ( jak rezonowalo owo slynne filmowe echo do tych dwoch ) Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Re: polecam: 'Zabawy z bronia' film M. Moore'a 21.11.06, 01:08 bezportek napisał: > Zoologiczny antyamerykanizm nie pozwala niektorym myslec, czytac, ani pisac > bez walenia idiotycznych bzdur. > 1) Nie kazdy w USA moze posiadac bron - n.p. kryminalisci, wariaci, dzieci > czy nielegalni imigranci nie maja takiego prawa. Bezportek nie wiesz co piszesz - może z głupoty, może z ignorancji. Mieszkam w Stanach. Gdy kupowałem broń musiałem pokazać prawo jazdy i wypełnić formularz. 5 min potem dostałem broń i amunicję. Nikt nie badał mnie czy nie jestem wariatem ani nie sprawdzał mojej karalności lub czy jestem obywatelem. Teoretycznie nie mają prawa posiadać broni karani przestępcy oraz osoby nie posiadająca obywatelstwa. Przestępcy to są ludzie, którzy z definicji nie przestrzegają prawa. W efekcie gdy przestępcę złapią w bronią w ręku to może on jedynie dostać wyższą karę za to, że ma broń do której posiadania nie ma prawa. W efekcie ilość ludzi zatrzeliwanych rocznie w stolicy Stanów - Washington, DC, gdzie mieszka mniej niż 1 mln ludzi, jest wyższa niż w Japonii gdzie mieszka 120 mln. Przyczyna - w Japonii broń palną ma prawo posiadać tylko policja i wojsko. W Stanach w 70% domów jest broń palna. Kiedyś w Libanie była wojna domowa między chrześcianami i muzułmanami. Ale nawet wtedy w Bejrucie, stolicy Libanu, ginęło od broni palnej mniej ludzi niż w Washington, DC, gdzie od niemal 200 lat panuje pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 a ja chce mieć czołg pod domem, ograniczanie wolno 21.11.06, 09:41 wolności osobistej bo nie mogę mieć w domu działka szybkostrzelnego i "Rosomaka" dla żony i córki. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Bezportek i bez rozumu. 21.11.06, 12:15 pawka55 napisał: > To nie zoologiczny antyamerykanizm, tylko najzwyklejszy rozsadek mowi, ze jesli > > bron jest OGOLNIE dostepna, to najwiecej jej trafia w rece kryminalistow. za to jesli posiadanie broni jest zabronione, uzbrojeni sa jednynie kryminalisci... Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Ubrany na czarno - na pewno satanista 20.11.06, 23:13 To juz mowil Rydzyk i Giertychy - nalezy zwracac uwage na osobnikow ubranych na czarno, bo to z pewnoscia wyslannicy szatana no i prosze, potwierdza sie Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Za mało poświęca się czasu dzieciom, kariery rodz. 20.11.06, 15:08 rodziców są ważniejsze, dzwoni szef i w tym momencie wszystko rzucają, praca stał się najważniejsza... niż własne dzieci i obcowanie z nimi. Pewnie większość rodziców nawet nie zna dobrze swoich dzieci, tylko działają jak maszynki, na zasadze, masz tu to masz sniadanko, nowy film, nowa gra... Mało tego, to co najbardziej przeraza to rywalizacja wśród znajomych, co kto ma i ile zarabia... jak ja takie coś widze to mniecholera bierze :) Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 zapatrzyl sie na Columbine? i zachcialo sie zabaw 20.11.06, 13:24 z bronia? wszak Szwaby nie chca byc ostatnio gorsze od tlusciejszych juz od nich Chamerykanow ( jak mawiaja w goorole szykago )... a moze ambitnemu uczniowi podpadla jakas pani nauczycielka stawiajac pale - szajba mu odbila, wzial tatusina flinte i zgodnie z zasada: lepiej zginac niz byc nikim rozliczyl szkolne towarzystwo... moze i ma racje: skoro w szkole mu nie szlo, w zyciu tez nie pojdzie - a bedac dziadem moze tylko spiepszyc... perfidnie zabierajac za soba kilka postronnych osob... niech spiepsza... skoro nie chce byc dziadem... tzn tak czy siak by musial spiepszyc... heheheh! Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 czyli zgadlem pare godzin temu - tzw 'dziadem' 20.11.06, 19:22 nie chcial zostac na reszte zycia... coz... powtorze: 'spiepszaj dziadu!' - tak czy siak... bleeee.... ambitny mlodzieniec... tylko szkola sie na nim nie poznala... Odpowiedz Link Zgłoś
ohyd3 Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 13:26 Czy ktoś zliczył ile razy w tym artykule pojawiła się nazwa "n-tv" ? Moim zdaniem to artykuł promocyjny ;-) ....................... Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 efekt bezstresowego wychowania 20.11.06, 12:22 a to trzeba chlostac po dupach, linijka po lapach to wtedy jest spokoj i normalni ludzie ze szkol wychodza Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz A skąd wiesz jak był wychowywany?? 20.11.06, 13:31 gekon1979 napisał: > a to trzeba chlostac po dupach, linijka po lapach > to wtedy jest spokoj i normalni ludzie ze szkol wychodza To jakiś twój kumpel że ty już wiesz że był wychowywany bezstresowo? Inna sprawa że odkryłeś coś genialnego - gdy w szkołach bito dzieci to nie było psychopatów. Hmmm. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Pewnie, jak ten który urządził rzeź w szkole Amisz 20.11.06, 22:47 ów. Był wychowany w porządnej, chrześcijańskiej rodzinie. Jednak, jak później tłumaczył, bozia coś zepsuła, więc on to naprawił. A co do bezstresowego wychowania - nie wiem, po co złośliwie większość myli go z nieodpowiedzialnym wychowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: efekt bezstresowego wychowania 20.11.06, 23:17 gekon1979 napisał: > a to trzeba chlostac po dupach, linijka po lapach > to wtedy jest spokoj i normalni ludzie ze szkol wychodza Niestety, ty nie wyszedles normalny Ale ciebie pewnie lali po glowie Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:26 swietna akcja niemieckiej policji, unieszkodliwili 18letniego napastnika... szkoda ze w '72 tak dobrze nie poszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
abrams Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:34 indy.m napisał: > swietna akcja niemieckiej policji, unieszkodliwili 18letniego napastnika... > > szkoda ze w '72 tak dobrze nie poszlo... własnie dzięki nauczce z Monachium, teraz takie akcje przeprowadza się sprawnie i szybko - wszyscy uczą się na błędach a co za różnica czy zamachowiec miał 18 lat a nie np. 30 ? kule wystrzelone przez 18 latka są mniej szkodliwe ? Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:41 wiesz, 18latka z karabinem i malym pojeciem o poslugiwaniu sie niego to unieszkodliwiloby dwoch-trzech zwyklych gosci po zasadniczej sluzbie wojskowej, watpie ze przyczynilo sie tu przeszkolenie niemieckich komandosow przez Mossad... chcialem po prostu wytknac jeszcze raz jak to Niemcy nieudolnie.. wrecz katastrofalnie przeprowadzili odbicie olimpijczykow - nie policzyli ilu bylo napastnikow, relacjonowali w telewizji jak maja zamiar szturmowac (podczas gdy terrorysci mieli telewizor u siebie i wszystkiego sluchali)... itp itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:46 aa.. przede wszystkim, to co zrobili pozniej! Izrael odmowil uwolnienia jencow palestynskich. Trzymal sie ogolnie przyjetej reguly "z terrorystami sie nie negocjuje". Wiec praktycznie poswiecil swoich olimpijczykow. Dwoch czy trzech terrorystow przezylo akcje odbicia zakladnikow (to chyba zakladnicy powinni byli to przezyc a nie terrorysci btw.). Co sie stalo potem? Dwa tygodnie potem inni Palestynczycy porwali samolot Lufthansy i zarzadali uwolnienia tych 2-3 bohaterow... no i Niemcy sie zgodzili. Uwazam to za olbrzymie 'chamstwo' wobec Izraela... btw. jeden z tych zamachowcow zyje do dzis, chociaz Mossad go wytropil i pod warszawskim hotelem dostal z 5 kul Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:56 czyli Mosad może sobie w Warszawce strzelać, a terrorystów z Al Qaidy Amerykanom ścigać nie wolno, bo to wbrew standardom "praw człowieka"??? Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:58 napisz prosze w jaki sposob z "chociaz Mossad go wytropil i pod warszawskim hotelem dostal z 5 kul" wywnioskowales "Mosad może sobie w Warszawce strzelać" Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:52 Spojrz na Magdalenke a potem krytykuj policje innych krajow. Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:53 jakby artykul byl o magdalence tez bym sie odezwal.. w czym problem? nie moge napisac ze Hitler byl zly bez wspominania wszystkich polskich zlych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszewicz Boze co za bzdury.... 20.11.06, 12:56 indy.m napisał: > wiesz, 18latka z karabinem i malym pojeciem o poslugiwaniu sie niego to > unieszkodliwiloby dwoch-trzech zwyklych gosci po zasadniczej sluzbie > wojskowej, zapewne tez 18-latkow? :-) I zapewne tak jak w Izraelu, tonowa bomba albo rakieta z helikoptera w budynek szkolny. > watpie ze przyczynilo sie tu przeszkolenie niemieckich komandosow przez > Mossad... ???? Gdyby Mossad szkolil niemieckich komandosow, to pol szkoly lezaloby teraz w gruzach Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Boze co za bzdury.... 20.11.06, 13:31 www.terroryzm.com "Niemcy wyciągnęli naukę ze źle przygotowanej operacji i stworzyli specjalną antyterrorystyczną jednostkę straży granicznej - GSG-9, której pierwszym dowódcą był Ulrich Wegener. Jednostka ta została przeszkolona przez izraelskie służby specjalne." to samo pisalo w reportazu w Wyborczej na 30lecie tamtych wydarzeń, sprawdź sobie w archiwum Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszewicz Re: Boze co za bzdury.... 20.11.06, 14:01 Tutaj jest to ujete zupelnie inaczej: Its formation was based on the expertise of the British SAS and the Israeli Sayeret Matkal. www.reference.com/browse/wiki/GSG_9 To normalne, ze zluzby specjalne wymieniaja doswiadczenia. A gdyby nawet, czlonkowie GSG 9 zalozonego 30 lat temu sa dawno na rencie. A to z tym uzbrojonym 18-latkiem, ktorego z latwoscia moze rozbroic 2 innych 18-latow "po sluzbie zasadniczej" to ci sie udalo. Napisz moze, czemu ci wzorcowi Izraelczycy zabijaja dzieciaki rzucajace w ich opancerzone pojazdy kamieniami? Czyzby 12 latek "uzbrojony" w kamien byl grozniejszy od 18-latka z bronia automatyczna i ladunkami wybuchywmi? Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Boze co za bzdury.... 20.11.06, 14:16 > Napisz moze, czemu ci wzorcowi Izraelczycy zabijaja dzieciaki rzucajace w ich > opancerzone pojazdy kamieniami? Czyzby 12 latek "uzbrojony" w kamien byl > grozniejszy od 18-latka z bronia automatyczna i ladunkami wybuchywmi? przepraszam, czy ja gdzies pochwalilem za cos Izrael, zebys kierowal swa antyzydowska agresje na mnie? ja wiem ze Zydzi niedobrzy, bo w koncu zabierali przed wojna prace Polakom (tak jak Polacy teraz Anglikom), ale ja nie jestem Zydem! > A gdyby nawet, czlonkowie GSG 9 zalozonego 30 lat temu sa dawno na rencie. a czy ja napisalem ze izraelscy spece szkola ich do dzis? Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: Boze co za bzdury.... 20.11.06, 14:40 Smrodzisz bredniami, że aż głowa boli, gdzie baranie widziałes strzelanie do szczyli rzucających kamieniami, natomiast wszyscy widzieli porozrywane dzieci izraelskie w ramach "rozrywek" islamskich w szkolnych autobusach czy dyskotekach. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszewicz Re: Boze co za bzdury.... 20.11.06, 15:22 Doinformuj sie czlowieku zanim cokolwiek napiszesz www.rememberthesechildren.org/remember2005.html Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 13:01 indy.m napisał: > wiesz, 18latka z karabinem i malym pojeciem o poslugiwaniu sie niego to > unieszkodliwiloby dwoch-trzech zwyklych gosci po zasadniczej sluzbie wojskowej, Ale nie w Izraelu albo w Rosji, tylko wlasnie w Niemczech. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=34652258&a=34652258 Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 15:26 > wiesz, 18latka z karabinem i malym pojeciem o poslugiwaniu sie niego to > unieszkodliwiloby dwoch-trzech zwyklych gosci po zasadniczej sluzbie wojskowej, Małym pojęciem? Tylko się kiedyś nie przelicz, ponieważ taki 18 latek, fanatyk gdy znajdzie czas może mieć wręcz doskonałe pojęcie o posługiwaniu się karabinem i sobie bardzo dobrze wypracować celność. Podstawowa zasada to nie lekceważyć przeciwnika, bo właśnie w ten sposób się prowokuje tragedie. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota "18-latek z malym pojeciem" 20.11.06, 16:36 www.spiegel.de/fotostrecke/0,5538,PB64-SUQ9MTc0OTEmbnI9Mg_3_3,00.html www.spiegel.de/fotostrecke/0,5538,PB64-SUQ9MTc0OTEmbnI9Mw_3_3,00.html www.spiegel.de/fotostrecke/0,5538,PB64-SUQ9MTc0OTEmbnI9NA_3_3,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
kot.prezesa powiedz mi,synku... 20.11.06, 13:19 jaką szkołę albo szpital mógłbyś sobie sfinansować ze swoich inwestycji giełdowych? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Re: powiedz mi,synku... 20.11.06, 14:13 O zartach nie slyszales ? W szczegolnosci o takim czyms jak ";)" ? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzosztywny Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:31 sirseb napisał(a)studentów czy uczniów?Co za różnica jedni i drudzy niemieckie głąby Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:36 Do "sirseb" ! Gdybys nie omijal szkoly to wiedzialbys,ze w wielu jezykach,w tym i w angielskim,slowo "student" oznacza zarowno polskiego studenta jak i ucznia.Oczywiscie istnieje archaiczne slowo "pupil" oznaczajace ucznia,ale nikt juz go nie uzywa,bo to brzmi tak jakby po polsku ktos mowil np.aeroplan. Odpowiedz Link Zgłoś
jacomoo Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:42 Krótko węzłowato. Wtargnął, strzelił, miał ładunki przy sobie - nie żyje. To ja rozumiem. A u nas ? Odpowiedz Link Zgłoś
indy.m Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:49 dobrze, niech sobie STUDENT oznacza UCZNIA nawet po khmersku.. ino artykul jest PO POLSKU, wiec ten ktos kto go tlumaczyl z niemieckiego czy tam angielskiego powinien wiedziec ze jak widzi DER TERRORISTEN IST EINEN STUDENTEN to ma to przetlumaczyc ze TERRORYSTĄ JEST UCZEŃ a nie STUDENT... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok sciemniasz szefie! 20.11.06, 14:51 student to tak w nimieckim, jak i w polskim student i nic wiecej! A skoro piszą student - to nie była to szkoła, a jedynie szkoła wyższa albo półwyższa. I tyle. A zdanie, ktore niapisałes po niemiecku jest bez sensu!!! tłumczę: "ten terorysci jest jednego studenta". Co chciałes tym zdanie wyrazic? Brak podstawowej wiedzy z niemieckiego? Za to masz piątke, no szóstke, albo siódemke (niech stracę). Prawidłowa forma brzmi: "Der Terrorist ist ein Student" lub "Der Terrorist war ein Schueler und kein Student". Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok sprawdziłem - to była szkoła realna, czyli gimnazj 20.11.06, 14:56 um, a wiec masz racje - to byli uczniowie, ktos pewnie dał ciała z tłumaczeniem. To tu taka tradycja........, jak w Misiu Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb do: emeryt21 20.11.06, 14:01 nie omijalem szkoly i wiem, ze w wielu jezykach... artykul jast po polsku i w polskiej gazecie, wiec stad moje pytanie: student czy uczen. chyba widzisz roznice? patrz ponizej: indy.m pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb do:emeryt21 20.11.06, 14:17 w jezyku niemieckim nawet bardzo dobrze funkcjonuja te okreslenia: Schüler-Schülerin Student-Studentin jak widzisz - mozna rozroznic. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:55 bardzosztywny napisał: > sirseb napisał(a)studentów czy uczniów?Co za różnica jedni i drudzy niemieckie głąby GLABY NIE GLABY, ALE NIEMIECKA MEDYCYNY STOI NA WYZSZYM POZIOMIE NIZ W POLSCE, TEZ PRZEMYSL, SPORT, SADOWNICTWO, SPRAWNA POLICJA, SZYBKIE ZALATWIANIE SPRAW W URZEDACH. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrzel.. 20.11.06, 12:44 gdzie niemiecka słynna organizacja pracy? solidność? przygotowanie? nic mu nie wyszło, wszystko spieprzył. ... to była chyba "niemiecka praca" Odpowiedz Link Zgłoś
carwszechrusi Ciekawe jakby polska policja sobie poradziła? 20.11.06, 12:46 Sądze że ofiary wśród zakładników byłyby nieuniknione Odpowiedz Link Zgłoś
mala_cholera Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:46 W TV twierdzono, ze byl to atak na "Realschule", czyli uczeszcza tam mlodziez do 10 klasy. W jezyku polskim mowimy o takiej mlodziezy uczniowie. Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:49 Byl to rzeczywiscie atak na Realschule. Strzelajacym okazal sie 18-latek byly uczen szkoly. Policja nie podala do wiadomosci jak zginal- byc moze sam sie zastrzelil. Znaleziono przy nim takze materialy wybuchowe. Postrzelil 8 osob w tym ciezarna nauczycielke i woznego szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_cholera Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 12:54 stella25b napisała: >Policja nie podala do wiadomosci jak zginal Ponoc nie z rak policjantow. Odpowiedz Link Zgłoś
ohyd3 Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 13:31 Tak, ten artykuł jakoś naprędce ktoś przetłumaczył. Pewnie ma takich rzeczy ze 30-50 dziennie do zrobienia. ....................... Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrzel.. 20.11.06, 12:52 dziwneeeee, prawda? przecież według politycznie poprawnych standardów 18letni bańdzior tylko w przypadku napadu na ulicy jest bańdziorem. W przypadku przestępstw popełnionych w szkole jest pod szczególną ochroną rozmaitych rzeczników od praw dziecka, praw ucznia i t p Jakoś spece od bezstresowego wychowania zapomnieli dodac swoim pociechom, że starcie z policją może jednak być stresujące. Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Re: Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrz 20.11.06, 13:15 ciekawy jestem co bylo powodem odpalow 20 lat temu, teraz wszystko gry, wtedy to byly filmy?? a 100 lat temu? masakra, rozp..dala mnie takie myslenie, oczywiscie to, ze byl szurniety od urodzenia nie ma wplywu, to wszystko przez gry, nie mowiac juz o roznych sprawach, o ktorych nie wiemy (rodzina patologiczna? zgwalcony przez nauczyciela? rozebrany przez kolegow w klasie?) nie no ale chlopak zagral w cs'a wiec to dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Policja potwierdzila 20.11.06, 13:42 autentycznosc listu pozegnalnego pozostwionego przez tego 19-latka (ponoc mial 19 lat)w internecie. Wedlug zeznan uczniow i nauczyciela byl satanista. W liscie napisal, ze szkola mu nic nie dala, nienawidzi ludzi i przez to musza oni zginac. Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: czy moze katolik? 20.11.06, 14:30 nie, nie katolik, tylko najgorsza mieszanka, szwabomuzułmanin. Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Skąd miał broń? 20.11.06, 13:46 Rozumiem, że gangi i organizacje terrorystyczne mają swoje sposoby na zdobycie broni i ładunków wybuchowych, ale żeby zwykły 18-letni maniak brutalnych gier, rzekomo działający sam? Toż to nie Ameryka, żeby broń można było kupić w supermarkecie. A jeśli kupił od przysłowiowych "ruskich" to za co? Za kieszonkowe od rodziców? Przecież ruskie już dawno wyszli z Niemiec i nikt za butelkę wódki pepeszy już nie sprzedaje. Zresztą Nadrenia to i tak nie NRDowo. Ja bym na miejscu policji jednak sprawdził, czy za tym nie stała jakaś al- Kaida. Teoria o "samotnym zamachowcu" jak widać od czasów JFK nie traci na popularności. Nic dziwnego - jest niezwykle dla organów ścigania wygodna: był psychol, zlikwidowali (albo sam się zlikwidował), sprawa zamknięta. Odpowiedz Link Zgłoś
donkichotffm Re: Skąd miał broń? 20.11.06, 14:32 bron mial na pewno od Polakow, albo innych Auslander (obcokrajowcow) za grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Re: Skąd miał broń? 20.11.06, 15:16 Z wyjatkiem calkiem popapranych lewusow, kazde dziecko wie, ze zadne administracyjne przeszkody nie uniemozliwiaja zdobycia broni przez meneli, terrorystow i szalencow. W Europie wala sie po melinach kilkaset tysiecy sztuk smiercionosnego zelastwa opylonego przez kacapie kamasze przed powrotem w rodzinne pielesze. Codziennie podaz sie zwieksza, socjalistyczne zakazy tylko poprawiaja oplacalnosc procederu. Stad coraz liczniejsze morderstwa, powszechne dozbrojenie islamskich imigrantow, ruskich sutenerow i polskich zlodziei samochodow. Tylko tak dalej, bedzie bardak jak w rosyjsiej federastii. Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter Psycholi nie brakuje nigdzie! www.gs-arts.net 20.11.06, 15:11 Psycholi nie brakuje nigdzie! www.gs-arts.net Odpowiedz Link Zgłoś
w.cimoszenko Gdyby mieli Giertycha to by się nie zdarzyło 20.11.06, 15:20 Ale w Niemczech nie ma dyscypliny w szkołach i tak to się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Gdyby mieli Giertycha to by się nie zdarzyło 21.11.06, 01:39 w.cimoszenko napisał: > Ale w Niemczech nie ma dyscypliny w szkołach i tak to się kończy. Oj od 1933 byla nawet wieksza, i tez doszlo do licznej strzelaniny... Odpowiedz Link Zgłoś
keradk [...] 20.11.06, 15:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
baribal2 najprościej zwalić wszysko na brutalne gry 20.11.06, 15:42 komputerowe, co sugeruje szkoła Odpowiedz Link Zgłoś
magdateclaw Ocieżałe polskie media. Etatzym? Czy ciotkowość? 20.11.06, 15:52 Droga Redakcjo Gazety.pl, poprawcie sobie ten system, pogońcie redatkorów czy webmasterów (pozminiajcie ich? ups, przepraszam przeprasza, jedyni żywiciele muszą mieć przeciez pracę - tak jest w Polsce) materiał o tej szkle w Niemczech poszedł w AP, a nawet BBC, czy w CNNie godzine przed Gazetą.pl Czy wszystko ze znaczkiem .pl musi być nieświeże? Lipa. Magda Teclaw Mowy Jork Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrzel.. 20.11.06, 15:56 A potem te szwabskie rozwydrzuchy przjezdzaja do Polski na resocjalizacje albo na Marsze Rownosci! Odpowiedz Link Zgłoś
maderic Giertych od razu zrobil by tam porzadek !!! 20.11.06, 16:35 To moze byc nas eksportowy towar. Odpowiedz Link Zgłoś
stix W Polsce to nie do pomyślenia, żeby w szkołach 20.11.06, 17:06 odbywały się jakieś strzelaniny. Kultura jednak wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
bolas Re: W Polsce to nie do pomyślenia, żeby w szkołac 20.11.06, 17:55 ... nie kultura a zupełnie bezsensowne przepisy o broni. W niemczech o wiele łatwiej zdobyć pukawkę i wszelkie na nią pozwolenia. W niemczech strzelającą broń można sobie sprawić mniej wiecej z takim wysiłkiem jak w Polsce kupić flaszkę w Polmosie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowitzki90 Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrzel.. 20.11.06, 18:32 kurde i znowu będą gadać że to przez gry komputerowe ;/ jak mnie to denerwuje!!! ja nie wiem czy oni nie rozumieją że są takie tumany co chcą zrobić to co w grze i są ludzie normalni którzy chcą zrelaksować się przy komputerze? ech szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
maaax eeech ta Gazowa propaganda 20.11.06, 18:48 nie utrzymywał kontaktów z organizacjami prawicowo-ekstremistycznymi. -- a moze utrzymywal z terrorystami lewackimi, z jakimis kontynuatorami Rote Armee Fraktion na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
arsen44 Atak na szkołę w Niemczech: policjanci zastrzel.. 20.11.06, 23:02 Powinni podyskutować o wpływie p. Steinbach na agresywne zachowanie Niemców! Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Politycy jak zwykle LPR 21.11.06, 01:09 Lubią Proste Rozwiązania - doszło do tragedii, winne gry komputerowe... Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Politycy jak zwykle LPR 21.11.06, 01:35 polihistor napisał: > Lubią Proste Rozwiązania - doszło do tragedii, winne gry komputerowe... Zatem masz bardziej skomplikowane: ZYCIE Odpowiedz Link Zgłoś