Dodaj do ulubionych

Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakami

• nashaden Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakami 30.11.06, 22:24
      Polska to dziwny kraj; u sterów rządu zasiada partia mająca mniej lub bardziej
      oficjalne korzenie w młodzieżowej organizacji neofaszystowskiej - Hitler pewnie
      przewraca się w grobie, że doszło do tego nie w jego ukochanym landzie, a w
      żydowskiej Polsce...
    • insultdog Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakami 30.11.06, 22:31

thank you jesus! nareszcie moze mniej bedzie wojciecha i jemu podobnych
      kreaturek. popracie jego pogladow jest prawidlowe=sladowe, problemem jest ze
      taki czlowiek bryluje w mediach...

(tylko kurcze troche mnie niepokoi ten napis "mlodziez wszechpolska" na
      fladze...jakby nalozony czy mi sie wydaje?)
    • boski.roman Piwo proszę !!! 30.11.06, 22:47
      • adas313 Re: Piwo proszę !!! 30.11.06, 23:48
        Halb Liter!
    • zg13 To rzeczywiście okropne. 30.11.06, 22:58
      Ale są gorsze rzeczy. Dajmy na to imprezę z udziałem Pacewicza i PD. Albo, teraz
      będzie hard core, Oleksy i Młodzi Demokraci.
    • friedmar To kiedy fuler Giertych zleci zestolka? 30.11.06, 23:01
      zdaje się że prawo i sprawiedliwośćpartyjna miałastać na straży moralności?
      Czemu świadomy lub nie świadomy wódz polskich faszystówmiałby być mnistrem
      edukacji?
    • dzakarta Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakami 30.11.06, 23:02
      Ewolucja po polsku:
      Maciej Giertych - Roman Giertych - Wojciech Wierzejski - Przemysław Gosiewski -
      J.i L. Kaczyńscy.
    • jerzy30 wystarczy poczytac jego blogi by sie o jego 30.11.06, 23:03
      faszystowskich pogladach przekonac
      • belaqua Przecież młodzieńcy mają zaciśnięte pięści 30.11.06, 23:07
        A zaciśnięta pięść to symbol chyba lewicowy o ile się nie mylę:)))) Ale widać
        dla dziennikarzy-tropicieli to nie jest ważne:)))
        • stara_twojej_starej Re: Przecież młodzieńcy mają zaciśnięte pięści 30.11.06, 23:55
          belaqua napisał:

> A zaciśnięta pięść to symbol chyba lewicowy o ile się nie mylę:)))) Ale widać
          > dla dziennikarzy-tropicieli to nie jest ważne:)))

a nie jest czasem symbolem "white power"...?
    • eremika Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakami 30.11.06, 23:06
      A ta płachta ze szczerbcem to flaga Maroka???
      To tam też są wszechpolacy?
    • zablokowany Wierzejski nakryj się komunisto pomarańczową 30.11.06, 23:06
      czapką to może pomoże Tobie na Twoją głowę....
    • prax-is Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakami 30.11.06, 23:11
      Muszę przyznać, że choć od wielu lat jestem wegetarianinem i staram się przestrzegać zasad ahimsy, to jak widzę taką akcję (a zwłszacza reakcję władz LPR na jej upublicznienie), to mam ochotę na czyny gwałtowne. Przecież to nie pierwszy raz, że działaczy MW sfotografowano podczas nazistowskich zabaw, z rękami wzniesionymi charakterystycznie do góry - i za każdym razem słyszę "a, bo on piwo zamawial, a bo chłopak oganiał się od much" etc. Spróbójcie zamówić w ten sposób piwo - wywalą Was z lokalu. Kiedy już nie da się obronić tezy o przypadkowym wzniesieniu ręki, to LPR tłumaczy, że to, ot taki młodzieńczy wybryk, co to się nie powtórzy. I sprawa znika. Spróbujcie powiedzieć Waszemu pracodawcy: "kiedyś trochę heilowałem i biłem wszyskich, co wyglądali na nie takich jak ja, ale teraz to już nie..." - wymówionko na waszym biurku zjawi się piorunem. Nie mogę uwierzyć, że ktoś rzeczywiście przyjmuje te tłumaczenia za dobra monetę - a jednak już tyle razy zrobiło się cicho. Może pora mówić głośno, naprawdę głośno - LPR opiera się na ludziach związanych z faszystami, narodowymi socjalistami, neohitlerowcami, czyli: przestępcami, jeśli nie zbrodniarzami. Przecież to kompletnie niewiarygodne, że Maciej czy Roman Giertych nie wiedzieli, nie mieli cienia pojęcia o poglądach i przeszłości tych ludzi. Wystarczy pomyśleć logicznie - jestem sobie europosłem, jestem sobie ministrem, dobieram współpracowników - no to chyba nie biorę pierwszego z brzegu co napisał CV bez błędów ortograficznych! Dobrze skubańcy wiedzieli, mieli pełne rozeznanie, ale ach, cóż za pech - wydało się.
      Ja wiem, że to co piszę to rzeczy oczywiste - ale jakoś wciąż wierzę, że ludzie tego nie dostrzegają i stąd ten syf.
      pozdrawiam.
      • errtu Re: Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakam 30.11.06, 23:16
        prax-is napisał:

> Muszę przyznać, że choć od wielu lat jestem wegetarianinem i staram się przestr
        > zegać zasad ahimsy, to jak widzę taką akcję (a zwłszacza reakcję władz LPR na j
        > ej upublicznienie), to mam ochotę na czyny gwałtowne. Przecież to nie pierwszy
        > raz, że działaczy MW sfotografowano podczas nazistowskich zabaw, z rękami wznie
        > sionymi charakterystycznie do góry - i za każdym razem słyszę "a, bo on piwo z
        > amawial, a bo chłopak oganiał się od much" etc. Spróbójcie zamówić w ten sposób
        > piwo - wywalą Was z lokalu.

poniewaz na tych zdjeciach nie widac nic co wskazywaloby na nazistowski charakter tych zabaw, cala twoja wypowiedz, ktora opiera sie na tym przekonaniu, to gowno prawda
    • maruda.r Wirzejski to naziol czy komuch? 30.11.06, 23:14

Zaciśnięta pięść, jak wiadomo, to symbol komuchów. Zdecydujcie się wszechbarany,
      czym chcecie w końcu być: nazistami czy komunistami?

• belaqua Re: Wirzejski to naziol czy komuch? 30.11.06, 23:19
        Przypatrz się ciulu dobrze - Wierzejski na żadnym z przedstawionych zdjęć nie
        podnosi ręki ani w geście kapralika ani zaciśniętej pięści, więc przemyj
        zaropiałe oczy albo odrzuć pejsy bo ci zasłaniają świat:)))
        • maruda.r Re: Wirzejski to naziol czy komuch? 01.12.06, 00:01
          elaqua napisał:

> Przypatrz się ciulu dobrze - Wierzejski na żadnym z przedstawionych zdjęć nie
          > podnosi ręki

Fakt: jedną ręką obejmuje swoją dziewczynę a drugą trzyma w rozporku.

• adas313 Re: Wirzejski to naziol czy komuch? 30.11.06, 23:51
        > Zaciśnięta pięść, jak wiadomo, to symbol komuchów. Zdecydujcie się wszechbarany
        > ,czym chcecie w końcu być: nazistami czy komunistami?

Niewielka różnica.

I tu i tu czerwone szmaty.
        I tu i tu obozy koncentracyjne, terror, brud i nędza.
        I tu i tu przodująca siła narodu.

A czy taka banda lata ze swastyką i trupią czaszką czy z sierpem i młotem oraz
        ryjem Che Guevary - to już naprawdę są kosmetyczne różnice.
        • uchachany He, he - samo sedno! 01.12.06, 01:43
          adas313 napisał:

> > Zaciśnięta pięść, jak wiadomo, to symbol komuchów. Zdecydujcie się wszech
          > barany
          > > ,czym chcecie w końcu być: nazistami czy komunistami?
          >
          > Niewielka różnica.
          >
          > I tu i tu czerwone szmaty.
          > I tu i tu obozy koncentracyjne, terror, brud i nędza.
          > I tu i tu przodująca siła narodu.
          >
          > A czy taka banda lata ze swastyką i trupią czaszką czy z sierpem i młotem oraz
          > ryjem Che Guevary - to już naprawdę są kosmetyczne różnice.
      • stara_twojej_starej Re: Wirzejski to naziol czy komuch? 01.12.06, 00:08
        maruda.r napisał:

>
        > Zaciśnięta pięść, jak wiadomo, to symbol komuchów. Zdecydujcie się wszechbarany
        > ,
        > czym chcecie w końcu być: nazistami czy komunistami?
        >

A czy czasem "white power" też nie używają zaciśnietej pięści jako swoistego "pozdrowienia"...?
    • silezius.monachijski Wódz Jarosław urządza Noc Długich Noży 30.11.06, 23:18
      historia nauczycielką życia, powinieneś Wojciechu znać dzieje Reichu skoro Cię
      to tak fascynuje. A jako że historia powtarza się jako farsa, kot Puś wczoraj
      rozkazał przerażonemu Jarosławowi: nie możemy dłużej czekać. Trzeba dokończyć
      rewolucję. Wiele głów spadnie ale nasza sprawa jest słuszna i warta każdej
      ceny. Ludwika też strącamy.
      • gringo_w66 Re: Wódz Jarosław urządza Noc Długich Noży 30.11.06, 23:20
        silezius.monachijski napisał:

> historia nauczycielką życia, powinieneś Wojciechu znać dzieje Reichu skoro
        Cię
        > to tak fascynuje. A jako że historia powtarza się jako farsa, kot Puś wczoraj
        > rozkazał przerażonemu Jarosławowi: nie możemy dłużej czekać. Trzeba dokończyć
        > rewolucję. Wiele głów spadnie ale nasza sprawa jest słuszna i warta każdej
        > ceny. Ludwika też strącamy.

###
        wielka prawda, ale fałszywi prorocy mają sporą grupę naiwnych (najgorsze, że
        wykształconych ale głupich życiowo) miejmy nadzieję, że życie jeszcze ich
        ukształtuje i tu jest pole do popisu dla Giertycha, ponieważ obecna młodzież
        była wychowana (oszukana) na ideałach komunistycznych, a wzorcami do
        naśladowania byli Stolzman (vel Kwaśniewski) Jarugi-Nowackie, Środy, Biedronie
        itp. chłam "intelektualny"
        Dlaczego tak atakują Giertycha? - oni wiedzą dlaczego

• linfan wszyscy wiemy dlaczego! 01.12.06, 00:17
          gringo_w66 napisał:

> Dlaczego tak atakują Giertycha? - oni wiedzą dlaczego

bo z naziolami, faszystami i sprzedawczykami (zwlaszcza stary giertych), trzeba
          krotko.

giertychy : na madagaskar!
        • wymiatator1 Re: Wódz Jarosław urządza Noc Długich Noży 01.12.06, 00:55
          hehe. że też zawsze prawicowe jełopy uważają wykształconych ludzi za naiwnych i
          "niemadrych" życiowo. może uważasz, że bycie parobkie, kopanie rowów 12 godzin
          dziennie i tym podobne zaody wykonywane przez "prawdziwych patriotów" uczą
          życiowej mądrości? czy może to dzięki nim jesteście tacy biedni i beznadziejni?
    • tesmo Nie przesadzajcie 30.11.06, 23:18
      Doceniam wyczulenie Gazety na sprawę wyeliminowania odwoływania się do symboli
      faszystowskich i nazistowskich w Polsce, jest to rzecz godna uznania, jednak
      trzeba zauważyć, że zdjęcia zaprezentowane przez portal mają się nijak do zdjęć
      jakie zaprezentował portal www.dziennik.pl. Tam mieliśmy faszyzm i nazizm w
      czystej posaci, bezczelny i niepamiętający o wymordowanych przez nazistów
      Rodakach, tutaj jest szczeniacki figiel bez nazistowskiej swastyki. Zaiste więc
      różnica tych zdjęć jest znaczna.
    • kozaczek3 To słowa pieśni ulubieńców MW i Wierzejskiego 30.11.06, 23:19
      Hail! Hail!

Tysiąc lat
      Tysiąc pie..nych lat
      Dziesięć ciemnych wieków
      Dlaczego?

Gnuśnieliśmy w wilczych norach,
      A naszą świętość czas pogrzebał
      I krzyż wielki, drewniany,
      Wciąż rzuca krwawe cienie
      Na waszą przeszłość
      Ku waszemu (...)
      Czy ta zdradziecka bestia wciąż żyje?
      I nikt, nikt nie zapomni
      Nikt!

Dzisiaj
      Prócz tego powolnego,
      Który taki zgarbiony,
      Niedołężny,
      Ślepy na tronie
      Watykanu!

Hail! Hail!
      Hail! Hail!

To my jesteśmy morzem Apokalipsy
      Ostatnią nadzieją odradzającej się istoty
      Waszym piekłem
      Naszym...
      Ukojeniem!
      I na to powiesz: "złam mi rękę"
      I (...) krew waszą tam
      Na Armagedońskich...Polach!

Dziś my karcimy waszego
      Ścinamy głowę Watykanu
      Którą wyślemy zanim przyjdzie tam
      Gdzie wasza wiara rozpostarła
      Swe brudne skrzydła

Hail! Hail!
      Hail! Hail!

Dzisiaj...
      Ścinamy głowę Watykanu
      (...) koronie
      Ludzie,
      którzy się od śmierci ociągają
      Nienawiść...
      Lecz tego miejscca już nie ma!

Hail! Hail!

Pomścimy!!!
      Pomścimy, tak!!!
      Hail! Hail!
      Wojna!!!
      Wojn
      • gringo_w66 Re: To słowa pieśni ulubieńców MW i Wierzejskiego 30.11.06, 23:22
        kozaczek3 napisał:

> Hail! Hail!
        >
        > Tysiąc lat
        > Tysiąc pie..nych lat
        > Dziesięć ciemnych wieków
        >
        ###
        www.youtube.com/watch?v=o4QcgKUamBA
        ...i co?
        • kozaczek3 Re: To słowa pieśni ulubieńców MW i Wierzejskiego 30.11.06, 23:39
          gringo_w66 napisał:

> kozaczek3 napisał:
          >
          > > Hail! Hail!
          > >
          > > Tysiąc lat
          > > Tysiąc pie..nych lat
          > > Dziesięć ciemnych wieków
          > >
          > ###
          > www.youtube.com/watch?v=o4QcgKUamBA
          > ...i co?
          Nie rozumie tego i co?
          Co żydzi w Hitlerowskiej armii robili?.
          Żydzi jak każda nacja mają pozytywne jak i negatywne postaci.
          I tyle.
          Tak samo my Polacy.
          Mamy faszyzującą MW jak i lewicowe organizacje młodzieżowe.
          A prawda jak zwykle jest po środku.
      • belaqua Giertych rośnie w siłę 30.11.06, 23:26
        Najnowsze badania opinii publicznej dowodzą, że Giertych ze swym programem
        uzdrowienia szkoły cieszy się coraz większym poparciem społecznym i zaufaniem
        (odsyłam do badania OBPO z listopada). Zatem cała zgraja lewactwa - od PiS po
        wolnomyślicieli, liberałów i innych dewiantów, rzuca się do gardeł narodowców w
        Polsce. Nihil novi. Po wojnie wystarczyło cichaczem strzelić patriocie w łeb,
        dzisiaj spuszcza się z niemieckiego łańcucha dziennikarzy, dawaj ujadać,
        dawaj!.. bierz go!..
        • gekon1979 Re: Giertych rośnie w siłę 30.11.06, 23:38
          w rezultacie bedzie awantura,
          a bandy gowniarstwa beda dalej wloczyc sie bez celu wieczorami po ulicach
          a w szkolach beda gwalcic i mordowac
        • adas313 Uzdrowienie szkoły????? 30.11.06, 23:54
          Giertych jedną decyzją w sprawie matur zrobił dla prestiżu szkół (o którym
          ględzi w co drugim wystąpieniu) więcej złego niż "reformatorzy" Handke i Łybacka.

Jeśli Minister promuje nieuctwo to takiej szkoły nie uratuje NIC, ani mundurki,
          ani wojskowy dryl, ani godzina policyjna.
          • belaqua Re: Uzdrowienie szkoły????? 30.11.06, 23:56
            Srulu-srulu, gadaj sobie, gadaj, a normalni ludzie i tak popierają Giertycha w
            kwestiach związanych ze szkołą. Wcześniej czy później i tak przekonają się do LPR:)
            • adas313 Re: Uzdrowienie szkoły????? 30.11.06, 23:59
              A zresztą mi to wisi - im więcej nieuków wypuści polska szkoła, tym wyższa
              będzie moja wartość na rynku pracy.

Z kolei wśród zawodów z których usług będę korzystać będzie ostrzejsza
              konkurencja, co również będzie dla mnie korzystne.

Tak więc nie ma tego złego...
              • linfan Re: Uzdrowienie szkoły????? 01.12.06, 00:22
                adas313 napisał:

> A zresztą mi to wisi - im więcej nieuków wypuści polska szkoła, tym wyższa
                > będzie moja wartość na rynku pracy.
                >
                > Z kolei wśród zawodów z których usług będę korzystać będzie ostrzejsza
                > konkurencja, co również będzie dla mnie korzystne.
                >
                > Tak więc nie ma tego złego...

poniekad. jednak nie zapominaj, ze czeka nas wowczas najgorsze co jest w
                demokracji - wiekszosc (w tym ukladzie - cwiercwalkow) wybierze sobie rzad i
                prezydenta. ehhh... to nie takie proste :(
          • waldam Re: Matury - bzdurny przykład 30.11.06, 23:58
            • adas313 Re: Matury - bzdurny przykład 01.12.06, 00:06
              Taaak??

Wypaczony, ośmieszony egzamin DOJRZAŁOŚCI to "bzdurny przykład"?

Co tam dziecko że nie umiesz, masz dyplomik żeby Ci nie było smutno...
              • kika843 Re: Matury - bzdurny przykład 01.12.06, 00:11
                adas313 napisał:

> Taaak??
                >
                > Wypaczony, ośmieszony egzamin DOJRZAŁOŚCI to "bzdurny przykład"?
                >
                > Co tam dziecko że nie umiesz, masz dyplomik żeby Ci nie było smutno...
                Pomysł z amnestią maturalną uważam za jeden z najbardziej idiotycznych. Młodym
                ludziom powinna przysługiwac tak jak dawniej możliwość poprawki matury przed
                rozpoczęciem nowego roku szkolnego.
              • waldam Re: Matury - bzdurny przykład 01.12.06, 00:16
                tak, bo juz dawno, od wprowadzenia reformy oświaty miała stracić wartość i ją traci.
                Wszyscy (no prawie) mieli mieć wyższe wykształcenie. To,że kształci się wiekszość na "renomowanych" prywatnych uczelnia ( poziom prawie Sorbony)nie ma znaczenia. Będziemy mieli dyplomowanych mechaników, hydraulików ..... . To właśnie wprowadzone w życie pomysły wspomnianych przez Ciebie autorytetów
                • kika843 Re: Matury - bzdurny przykład 01.12.06, 00:23
                  waldam napisał:

> tak, bo juz dawno, od wprowadzenia reformy oświaty miała stracić wartość i ją
                  t
                  > raci.
                  > Wszyscy (no prawie) mieli mieć wyższe wykształcenie. To,że kształci się
                  wieksz
                  > ość na "renomowanych" prywatnych uczelnia ( poziom prawie Sorbony)nie ma
                  znacze
                  > nia. Będziemy mieli dyplomowanych mechaników, hydraulików ..... . To właśnie
                  wp
                  > rowadzone w życie pomysły wspomnianych przez Ciebie autorytetów
                  Fakt kształcenia się młodziezy na wyższych uczelniach jest jak najbardziej
                  pozytywny i siadczy o poziomie państwa. Im wiecej ludzi z dyplomem, tym lepsza
                  pozycja panstwa na arenie międzynarodowej. Dobrze, że teraz młodzież dostrzegła
                  fakt, iż w dzisiejszych czasach bez wyższego wykształcenia daleko się nie
                  zajdzie.
                  • waldam Re: Matury - bzdurny przykład 01.12.06, 00:26
                    to co z tą maturą?
                    • linfan Re: Matury - bzdurny przykład 01.12.06, 00:30
                      waldam napisał:

> to co z tą maturą?

matura jest przepustka do studiow. co bys chcial z nia zrobic? dawac kazdemu? na
                      to trzeba zapracowac. po to, by chlopcy od budy z piwem jej nie mieli. a to
                      oznacza, ze pewne minimum na egzaminach _musi_ byc wymagane.

przeciez to oczywiste?
                      • waldam Re: Matury - bzdurny przykład 01.12.06, 00:34
                        oczywiste? Tak, wiekszość tych co otrzymali "przepustkę", wynosi z nich mniej nię ze szkoły średniej.
                        • linfan Re: Matury - bzdurny przykład 01.12.06, 00:38
                          a cos bardziej konstruktywnego?
                          • waldam Re: Matury - bzdurny przykład 01.12.06, 00:50
                            w szkołach wyższych _ płatnych uczy się często młodzież która miałaby trudności z ukończeniem dobrej szkoły zasadniczej>
                            • linfan Re: Matury - bzdurny przykład 01.12.06, 00:54
                              waldam napisał:

> w szkołach wyższych _ płatnych uczy się często młodzież która miałaby trudności
                              > z ukończeniem dobrej szkoły zasadniczej>

szczera prawda - nie sposob sie z Toba nie zgodzic. jednak, prosze, sprobuj
                              inaczej przedstawic do czego pijesz, w stosunku do matury. zniesc ja? wyrzucic?
                              dac wszystkim? nie rozumiem, co postulujesz, by zrobic.
                              • waldam Re: Matury - bzdurny przykład 01.12.06, 01:02
                                w tym systemie matura jest przeżytkiem. Można np. wprawdzić sytem punktowy - od 0 do 100. Jednak sensowniejsze wydaje się powrót do czteroletnich LO, przywrócenie szkól zawodowych ( oczywiście łącznie z reformą prgramową).
                                • linfan Re: Matury - bzdurny przykład 01.12.06, 01:09
                                  waldam napisał:

> w tym systemie matura jest przeżytkiem. Można np. wprawdzić sytem punktowy - od
                                  > 0 do 100. Jednak sensowniejsze wydaje się powrót do czteroletnich LO, przywróc
                                  > enie szkól zawodowych ( oczywiście łącznie z reformą prgramową).

co mi sie podoba w systemie punktowym, to to ze promuje specjalistow. wowczas
                                  uczysz sie tego, czego chcesz sie uczyc i co chcesz robic.

to co mi sie nie podoba, ze tworzy spoleczenstwo oparte jedynie o specjalistow.
                                  ludzie potrafia sie poruszac w jednej, jedynej - swojej dzialce. zadnego
                                  kreatywnego myslenia poza 'moja dzialka', bo 'po co mi to'?

jak zawsze - sa plusy i sa minusy. jednak nie oszukujmy sie - 30% z kazdego
                                  przedmiotu jest _wykonalne_ przy malym, wlasnym zaangazowaniu. pisalem dawno
                                  temu, stara mature, ale rzucilem okiem, by obejrzec te nowa i nie bylo to nic
                                  strasznego.

co do 4-letnich liceow - jestem za! zdaje sie, gimnazja juz pokazaly, ze sie do
                                  niczego nie nadaja...

tak, czy owak - milej nocy :)
                • adas313 Re: Matury - bzdurny przykład 01.12.06, 00:34
                  Zgadzam się z tym, że reforma była kretyńska.

Tym niemniej, jeśli już obowiązywały JAKIEŚ zasady to należało się ich trzymać,
                  a nie zmieniać post factum; choćby ze względów tzw. wychowawczych.

A samo przyznawanie świadectw za tak żenująco słabe wyniki to - moim zdaniem -
                  po prostu promowanie nieuctwa.

Świetnie się to wpisuje w "prestiż" szkoły - "oceniamy prace uczniów, ale
                  jeszcze nie wiemy jak, jest niewykluczone że rok po maturze pozmieniamy Wam
                  oceny; generalnie nie musicie w zasadzie za wiele uczyć, jak komuś słabiej
                  pójdzie to i tak dostanie świadectwo".

Jestem w stanie od biedy zrozumieć sens amnestionowania "specjalisty", czyli
                  człowieka, który położył się na polskim, ale miał powiedzmy 80% z przedmiotów
                  ścisłych. Ktoś kto ma średnią 30% z przedmiotów "nieoblanych" nie umie nic.
    • benia_b To wszystko jest obrzydliwe! 30.11.06, 23:27
      Niektórzy bawili się z komuchami, niektórzy w donosy, niektórzy nie donosili,
      ale musieli coś podpisać, minęło niekiedy kilkadziesiąt (vide Dzieduszycki) i
      mają teraz przerąbane. Ale faszystą, jak wynika z ostatnich informacji, można w
      IV RP być!
      • belaqua Re: To wszystko jest obrzydliwe! 30.11.06, 23:28
        A co niby mają przerąbane??
        • belaqua Imprezę w Zabrzu zorganizował działacz PiS 30.11.06, 23:33
          Startował do rady miejskiej w Zabrzu z listy PiS ostatnio, ale się nie dostał
          (13 głosów). Bujał się jakiś czas przy LPR, ale został stamtąd przed ponad
          rokiem wyrzucony za skrajne poglądy. A dzisiaj prokuratura aresztowałą go na
          trzy miesiące.
          • gringo_w66 Re: Imprezę w Zabrzu zorganizował działacz PiS 30.11.06, 23:35
            belaqua napisał:

> Startował do rady miejskiej w Zabrzu z listy PiS ostatnio, ale się nie dostał
            > (13 głosów). Bujał się jakiś czas przy LPR, ale został stamtąd przed ponad
            > rokiem wyrzucony za skrajne poglądy. A dzisiaj prokuratura aresztowałą go na
            > trzy miesiące.

###

jude raus
            • stara_twojej_starej Re: Imprezę w Zabrzu zorganizował działacz PiS 30.11.06, 23:56
              gringo_w66 napisał:

> ###
              >
              > jude raus

twoja stara raus
          • adas313 PiS na Śląsku - partia ponad podziałami :o)))))))) 30.11.06, 23:55
            A w sąsiednich Gliwicach na prezia rzucili byłego członka PZPR.

Tak więc w PiSie jest miejsce dla każdego - i dla postkomunisty i dla naziola.

"My w PiSie mamy dużo stanowisk" - min. Adam Lipiński :o)))))))))
            • belaqua Re: PiS na Śląsku - partia ponad podziałami :o))) 30.11.06, 23:58
              Żeby było ciekawiej ministrem zdrowia jest Religa - stary komuch pezeteperowiec,
              a wiceministrem ginekolog z Rybnika, który publicznie przyznał się do
              dokonywania taśmowo aborcji, a teraz w katolickim PiSie się sprawdza... ot, PiS!:)))
              • adas313 Re: PiS na Śląsku - partia ponad podziałami :o))) 01.12.06, 00:09
                Tę komunę to widać po nieomal każdym telewizyjnym wyskoku Religi.
                • kika843 Re: PiS na Śląsku - partia ponad podziałami :o))) 01.12.06, 00:13
                  adas313 napisał:

> Tę komunę to widać po nieomal każdym telewizyjnym wyskoku Religi.
                  Do czasu, aż Religa nie zbratał się z PiS, uważałam go za naprawdę mądrego
                  człowieka. Jednakże z każdym dniem muszę coraz bardziej widzę, że się pomyliłam
                  w jego ocenie.
                  • belaqua Re: PiS na Śląsku - partia ponad podziałami :o))) 01.12.06, 00:15
                    Uwierz mi, mylisz się jeszcze w wielu sprawach...:)))
    • mehdibej To sieg heil pokazuje się zaciśniętą pięścią? 30.11.06, 23:31
      A może to byli Redskini:)
      • kentucky.schreit.ficken Re: To sieg heil pokazuje się zaciśniętą pięścią? 30.11.06, 23:32
        Wojtek, witamy w Berlin-Koepenick!!!!
    • waldam te zdjecia też stare i ciekawe ale jakoś nie zaint 30.11.06, 23:41
      eresowały redaktorków "gazetki"
      • waldam Re: te zdjecia też stare i ciekawe ale jakoś nie 30.11.06, 23:42
        www.polonica.net/album_zydokomuny_w_Polsce.htm
      • belaqua Dziedzic, Drawicz, Toeplitz, Passent - esbecja 30.11.06, 23:44
        Czwartkowa "Misja Specjalna" w TVP1, powołując się na akta PRL-owskich służb
        specjalnych, podała kilka nazwisk dziennikarzy, którzy byli tajnymi
        współpracownikami SB.
        Wymieniono nazwiska: Krzysztofa Teodora Toeplitza, Ireny Dziedzic, Daniela
        Passenta, Andrzeja Drawicza, Andrzeja Nierychły, Wojciecha Giełżyńskiego.

Toeplitz, jak podano w programie, został zarejestrowany w latach 70. jako TW o
        pseudonimie "Senator". Toepliz miał zostać zwerbowany gdy milicja zatrzymała go
        za jazdę pod wpływem alkoholu.

Kolejna osoba, która według autorów programu współpracowała z SB, to Irena
        Dziedzic, zarejestrowana pod pseudonimem "Marlena" w latach 50-tych.

Według "Misji Specjalnej" z SB współpracował także Andrzej Nierychło, zwerbowany
        w 1978 roku jako TW "Sąsiad". Nierychło miał rozpracowywać m.in. środowisko
        dziennikarzy ITD i "Kuriera Polskiego", obecnie jest wydawcą "Pulsu Biznesu".

Z akt SB, według programu, wynika, że konfidentem SB był też pierwszy prezes TVP
        Andrzej Drawicz - TW "Kowalski" i "Zbigniew", zwerbowany w latach 50. Drawicz
        pisał wtedy dla tygodnika "Wieś" i zakładał kultowy studencki teatr satyryków.

Z bezpieką miał też współpracować Daniel Passent, TW o pseudonimach "John" i
        "Daniel". Zwerbowany w latach 50., także związany ze środowiskiem STS.

Wojciech Giełżyński, dziennikarz "Dookoła Świata", według "Misji Specjalnej"
        został zarejestrowany jako TW "Jerzy Stefański". Giełżyński miał składać raporty
        ze swoich wyjazdów zagranicznych od 1957 roku, po Sierpniu 80' wszedł w skład
        redakcji tygodnika "Solidarność".

To jest news, a nie to kto z kim balował!
        • waldam Re: Dziedzic, Drawicz, Toeplitz, Passent - esbec 30.11.06, 23:49
          pewnie tak ale większość ludzi ma pamięć wzrokową.
          Zdjęcia mają stosowne opisy w www.polonica.net/, także informacje o części wymienionych przez Ciebie
          • adas313 Re: Dziedzic, Drawicz, Toeplitz, Passent - esbec 01.12.06, 00:08
            Hihihi, czy to ta śmieszna strona gdzie zarzuca się herezję i apostazję Słudze
            Bożemu Janowi Pawłowi II oraz Jego Świątobliwości Benedyktowi XVI?
            • waldam Re: Dziedzic, Drawicz, Toeplitz, Passent - esbec 01.12.06, 00:18
              na smiesznej jestesmy też teraz.
              • uchachany U nas prawie wszystkie strony są śmieszne :-))... 01.12.06, 01:48
                waldam napisał:

> na smiesznej jestesmy też teraz.
        • eat.putsy Re: Dziedzic, Drawicz, Toeplitz, Passent ??? 30.11.06, 23:50
          wniosek prosty, najbardziej podejrzani sa ci, ktorych nie ma na liscie!!
        • wawak1 Re: Dziedzic, Drawicz, Toeplitz, Passent - esbec 01.12.06, 00:00
          Czego się boisz nazi-geju,ze tak wszystkich dookoła atakujesz ? Że prawda wyszła
          na jaw, żeście bękarty Hitlera ?
    • stara_twojej_starej Re: Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakam 30.11.06, 23:48
      Koncert pieśni patryjotycznej, hehe...
      Znaczy się, semantyczne nadużycie i skrót myślowy.
      K...a, w jakim my kraju żyjemy...
      • andrzejzb Re: Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakam 30.11.06, 23:53
        - Czy to prawda że w Moskwie na Placu Czerwonym rozdają samochody?
        - Tak, to prawda - tylko nie w Moskwie a w Leningradzie, nie na Placu Czerwonym
        a na Placu Rewolucji nie samochody a rowery i nie rozdają a kradną... :D

wiadomosci.onet.pl/1442815,11,item.html
        • stara_twojej_starej Re: Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakam 30.11.06, 23:58
          andrzejzb napisał:

(...)

no i?
          • andrzejzb Re: Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakam 01.12.06, 00:00
            Niechcący pod Twoim postem zamiast w głównym wątku. Nie odnosiłem się do tego co
            napisałeś.
        • eryk2 No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozporka) 01.12.06, 00:00
          No i dzięki temu zdjęciu nareszcie wiemy, dlaczego po półtora roku od ślubu
          nasz czołowy Sperman i orędownik nieskrępowanego poczęcia nowych obywateli nie
          ma własnych dzieci - małżeństwo jest białe, jak koszula pana posła,
          obejmującego czule goły torsik leszczyńskiego adonisa... Wyjaśniają się też
          ciągłe fiksacje pana niedoszłego prezydenta stolicy w temacie homoseksualizmu...
          • belaqua Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:02
            Z ciebie taki gminny Freud jak widzę chłoptasiu...:))))
            • eryk2 Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:09
              belaqua napisał:

> Z ciebie taki gminny Freud jak widzę chłoptasiu...:))))

Jasne, panie doktorze, obejmowanie spoconego męskiego ciałka rozebranego do
              połowy chłoptasia jest dowodem na dwustuprocentowy heteroseksualizm i
              organiczną nienawiść do gejostwa...
              Co brałeś? To samo co Gejrzejski?
              • belaqua Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:14
                A co w tym złego, psychoanalityku z Koziej Wólki? Chyba nigdy nie widziałeś jak
                serdecznie witają się zaprzyjaźnieni mężczyźni, nie wszystko skażone jest
                pedalstwem:)))
                • kika843 Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:19
                  belaqua napisał:

> A co w tym złego, psychoanalityku z Koziej Wólki? Chyba nigdy nie widziałeś
                  jak
                  > serdecznie witają się zaprzyjaźnieni mężczyźni, nie wszystko skażone jest
                  > pedalstwem:))
                  Niektórzy przyjaciele witaja się serdecznie i nie ma to związku z ich
                  homoseksualizmem. W przypadku Wierzejskiego mamy do czynienia z agresją wobec
                  gejów, która może wynikać z brakiem akceptacji włąsnego homoseksualizmy. Te
                  zdjęcia tylko potwierdzają tę tezę.
                  • belaqua Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:22
                    Hehehehe... na podstawie jednego zdjęcia, na odległość, orzekłaś o utajonym
                    homoseksualizmie gościa na fotce... Głupota jednak nie zna granic!:)))))
                    • kika843 Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:36
                      belaqua napisał:

> Hehehehe... na podstawie jednego zdjęcia, na odległość, orzekłaś o utajonym
                      > homoseksualizmie gościa na fotce... Głupota jednak nie zna granic!:)))))
                      Twoja chyba rzeczywiście ich nie zna. Do Ciebie po prostu nie dociera to, że
                      nienawiść do pewnych grup ludzi rodzi się z faktu, że przypominają nam oni o
                      naszym prawdziwym "ja", które niektórzy strają się ukryć przed światem. Hitler
                      tak bardzo tepił Żydów, gdyż sam miał pochodzenie żydowskie. Walczymy z tym,
                      czego nie potrafimy zaakceptować u siebie samych.
                      • maruda.r Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 02:10
                        kika843 napisała:

Do Ciebie po prostu nie dociera to, że
                        > nienawiść do pewnych grup ludzi rodzi się z faktu, że przypominają nam oni o
                        > naszym prawdziwym "ja", które niektórzy strają się ukryć przed światem. Hitler
                        > tak bardzo tepił Żydów, gdyż sam miał pochodzenie żydowskie. Walczymy z tym,
                        > czego nie potrafimy zaakceptować u siebie samych.

Tępił również homoseksualistów, choć jego samego podejrzewa się o homoseksualne
                        skłonności. Wierzejski ma problem z nosem - nie daje się fotografować z profilu.

• eryk2 Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:23
                  belaqua napisał:

> A co w tym złego, psychoanalityku z Koziej Wólki? Chyba nigdy nie widziałeś
                  jak
                  > serdecznie witają się zaprzyjaźnieni mężczyźni, nie wszystko skażone jest
                  > pedalstwem:)))

Nie, nigdy nie widziałem, żeby na powitanie "serdecznie zaprzyjaźnieni
                  mężczyźni" robierali sie do pasa i obściskiwali. Wiele straciłem? Opowiedz, co
                  jeszcze robicie w tej waszej jaczejce MW - loda na dobranoc? spółkujecie z
                  szufladą? gryziecie się za uszkiem na Anioł Pański? ocieracie pleckami na Apel
                  Jasnogórski? bo jak zamawiacie piwo, wie już cała Polska - model Nuernberg AD
                  1938.
                  • kika843 Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:33
                    eryk2 napisał:

> belaqua napisał:
                    >
                    > > A co w tym złego, psychoanalityku z Koziej Wólki? Chyba nigdy nie widział
                    > eś
                    > jak
                    > > serdecznie witają się zaprzyjaźnieni mężczyźni, nie wszystko skażone jest
                    > > pedalstwem:)))
                    >
                    > Nie, nigdy nie widziałem, żeby na powitanie "serdecznie zaprzyjaźnieni
                    > mężczyźni" robierali sie do pasa i obściskiwali. Wiele straciłem? Opowiedz,
                    co
                    > jeszcze robicie w tej waszej jaczejce MW - loda na dobranoc? spółkujecie z
                    > szufladą? gryziecie się za uszkiem na Anioł Pański? ocieracie pleckami na
                    Apel
                    > Jasnogórski? bo jak zamawiacie piwo, wie już cała Polska - model Nuernberg AD
                    > 1938.
                    >
                    Niektórzy przyjaciele obejmują się po dłuższym okresie niewidzenia, aczkolwiek,
                    jak słusznie zauważyłeś, nie muszą sie w tym celu rozbierać.
                  • maruda.r Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 02:21
                    eryk2 napisał:

> Nie, nigdy nie widziałem, żeby na powitanie "serdecznie zaprzyjaźnieni
                    > mężczyźni" robierali sie do pasa i obściskiwali. Wiele straciłem?

No co się dziwisz, przecież panienki wszechpolskie są obecne na każdym marszu
                    równości. Bądź tolerancyjny.

• wuk4 Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:20
                eryk2 napisał:
                obejmowanie spoconego męskiego ciałka rozebranego do
                > połowy chłoptasia jest dowodem na dwustuprocentowy heteroseksualizm i
                > organiczną nienawiść do gejostwa...

Uważaj, bo takie szydercze sugerowanie, że naczelny Oberpatriota kraju jest
                homoseksualistą wskazuje nieodparcie na fakt, że jesteś agentem SB, lewacko-
                anarchistycznym sługusem lumpenliberalnej łżeelity oraz wrogiem przemian w
                duchu IV RP.
                • kika843 Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:28
                  wuk4 napisał:

> eryk2 napisał:
                  > obejmowanie spoconego męskiego ciałka rozebranego do
                  > > połowy chłoptasia jest dowodem na dwustuprocentowy heteroseksualizm i
                  > > organiczną nienawiść do gejostwa...
                  >
                  >
                  > Uważaj, bo takie szydercze sugerowanie, że naczelny Oberpatriota kraju jest
                  > homoseksualistą wskazuje nieodparcie na fakt, że jesteś agentem SB, lewacko-
                  > anarchistycznym sługusem lumpenliberalnej łżeelity oraz wrogiem przemian w
                  > duchu IV RP.
                  >
                  Masz rację, że w naszym kraju wszsytko zmierza ku cenzurze i wkrótce mozesz
                  zostać oskarżony o spisek żydowsko- rosyjsko- masonerski. Nasi politycy
                  uważają, iż jeśli jesteś przeciw nim, to znaczy, że jesteś wrogiem całego
                  narodu i masz niecne zamiary.
                • eryk2 Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:29
                  Gorzej - jestem wykształciuchem z trzema fakultetami i zagranicznym
                  doktoratem... W IV RP mogę tylko nabyć bilet do Londynu (w jedną stronę)...
          • kika843 Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:16
            eryk2 napisał:

> No i dzięki temu zdjęciu nareszcie wiemy, dlaczego po półtora roku od ślubu
            > nasz czołowy Sperman i orędownik nieskrępowanego poczęcia nowych obywateli
            nie
            > ma własnych dzieci - małżeństwo jest białe, jak koszula pana posła,
            > obejmującego czule goły torsik leszczyńskiego adonisa... Wyjaśniają się też
            > ciągłe fiksacje pana niedoszłego prezydenta stolicy w temacie
            homoseksualizmu..
            > .
            >
            Ci, ktorzy najbardziej walczą z gejami i najbardziej ich obrażają, sami nie są
            pewni swej orientacji seksualnej. W związku z czym każda Parada Równości
            przypomina im o ich prawdziwym "ja". Naturalna reakcją obronną w ich przypadku
            jest walka z tego typu manifestacjami .
            • belaqua Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:20
              Ty w to wierzysz co napisałeś, czy tylko strugasz wariata?...:))) Bo idąc tym
              tokiem rozumowania, to każdy policjant to nie kto inny jak koleś z utajonym
              bandytyzmem, który rekompensuje przez swój wykonywany zawód ciągoty
              zbrodnicze...:))) etc. etc. ...
              • kika843 Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:26
                belaqua napisał:

> Ty w to wierzysz co napisałeś, czy tylko strugasz wariata?...:))) Bo idąc tym
                > tokiem rozumowania, to każdy policjant to nie kto inny jak koleś z utajonym
                > bandytyzmem, który rekompensuje przez swój wykonywany zawód ciągoty
                > zbrodnicze...:))) etc. etc. ...
                Otóż jest wyraźna granica pomiędzy pracą w policji i walką z przestępczością, a
                nieuzasadnioną niczym walką z homoseksualizmem i nienawiścią do ludzi innej
                orientacji. Ci pierwsi poświęcają się dla dobra społeczenstwa, walczą z
                przestępcami, których nalezy karać. Walka z przestępczością jest w pełni
                zrozumiała, natomiast z inną orientacją seksualną nie.
              • eryk2 Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:27
                belaqua napisał:

> Ty w to wierzysz co napisałeś, czy tylko strugasz wariata?...:))) Bo idąc tym
                > tokiem rozumowania, to każdy policjant to nie kto inny jak koleś z utajonym
                > bandytyzmem, który rekompensuje przez swój wykonywany zawód ciągoty
                > zbrodnicze...:))) etc. etc. ...

Wykonywany zawód Gejrzejskiego to poseł (w życiu nie przepracował uczciwie
                godziny w inny sposób). Natomiast jest faktem, że opowiada bez przerwy o
                pederastach, mówi o tym, jak go to brzydzi, toczy pianę w rozmowie o KPH i
                Paradach Równości, rzyga nienawiścią do homoseksualistów i ich żądań etc.,
                etc.... I oto raptem taki ktoś obejmuje radośnie spocone, śmierdzące ciało
                jakiegoś nastolatka i ma na gębie wniebowzięty wyraz twarzy... To jak to jest -
                jak to 'brzydzi', jeśli 'nie brzydzi', że tak pojadę klasyką z Gombrowicza?...
                • kika843 Re: No i wyszło szydło z worka (a raczej z rozpor 01.12.06, 00:31
                  eryk2 napisał:

> belaqua napisał:
                  >
                  > > Ty w to wierzysz co napisałeś, czy tylko strugasz wariata?...:))) Bo idąc
                  > tym
                  > > tokiem rozumowania, to każdy policjant to nie kto inny jak koleś z utajon
                  > ym
                  > > bandytyzmem, który rekompensuje przez swój wykonywany zawód ciągoty
                  > > zbrodnicze...:))) etc. etc. ...
                  >
                  > Wykonywany zawód Gejrzejskiego to poseł (w życiu nie przepracował uczciwie
                  > godziny w inny sposób). Natomiast jest faktem, że opowiada bez przerwy o
                  > pederastach, mówi o tym, jak go to brzydzi, toczy pianę w rozmowie o KPH i
                  > Paradach Równości, rzyga nienawiścią do homoseksualistów i ich żądań etc.,
                  > etc.... I oto raptem taki ktoś obejmuje radośnie spocone, śmierdzące ciało
                  > jakiegoś nastolatka i ma na gębie wniebowzięty wyraz twarzy... To jak to
                  jest -
                  >
                  > jak to 'brzydzi', jeśli 'nie brzydzi', że tak pojadę klasyką z Gombrowicza?...
                  >
                  Mmay tu do czynienia z jakąś sprzecznością, podwójną moralnością. Z jednej
                  strony brzydzi się gejami, obrzuca ich błotem , z drugiej strony zaś nie
                  pozwala mu to obejmować pólnagiego nastolatka? Czyżby utrata świadomości,
                  rozdwojenie jaźni?
                  • eryk2 Niech żyje Robert Stevenson! 01.12.06, 00:32
                    > Mmay tu do czynienia z jakąś sprzecznością, podwójną moralnością. Z jednej
                    > strony brzydzi się gejami, obrzuca ich błotem , z drugiej strony zaś nie
                    > pozwala mu to obejmować pólnagiego nastolatka? Czyżby utrata świadomości,
                    > rozdwojenie jaźni?

Dr. Jekyll & Mr. Hyde?
                    • kika843 Re: Niech żyje Robert Stevenson! 01.12.06, 00:39
                      eryk2 napisał:

> > Mmay tu do czynienia z jakąś sprzecznością, podwójną moralnością. Z jedne
                      > j
                      > > strony brzydzi się gejami, obrzuca ich błotem , z drugiej strony zaś nie
                      > > pozwala mu to obejmować pólnagiego nastolatka? Czyżby utrata świadomości,
                      >
                      > > rozdwojenie jaźni?
                      >
                      > Dr. Jekyll & Mr. Hyde?
                      >
                      Dobra analogia. Jego osobowość jest pełna sprzeczności. Mówi o obronie zycia
                      poczętego, a wzywa do przywrócenia kary śmierci. Albo jest obroncą zycia
                      wszelakiego, albo nie.
    • hoogo fuj, obejmował się z półnagimi chłopcami 01.12.06, 00:13
      Za takie coś w naszym kraju powinien wylecieć nawet z UP albo z zielonych! A co
      do drugiego zdjęcia to oni maja chyba wyciągnięte pięści, a nie hajlują. No
      może tylko apetyczny grubasek po lewej :) Niech żyje Pim Fortejn! Pedały na
      zawsze ze skinami! (nie mylić z obcym kulturowo "Pedals and skins 4ever")
    • darekte ja Was nie rozumiem. 01.12.06, 00:42
      Nie jest Wierzejski moim idolem. Nie jest nawet kims, kogo moglbym traktowac z
      sympatia. Nie jest kims, kto w ogole mnie pozytywnie interesuje. Jego dosc
      specyficzne, glupawe i mocno przyciezkie poglady sa charakterystyczne dla
      czlowieka z poteznymi kompleksami.
      Jednak bywalem na koncertach, bywa, ze i teraz bywam i ja na tych 3 zdjeciach
      nie zauwazam jakichs objawow nazizmu, czy sympatii do hitleryzmu. No, moze to
      zdjecie portretowe jest nieco niesmaczne.
      Ludzie, opanujcie sie! Mozna sie naigrywac z Wierzejskiego, ale tekst jest tak
      dety, ze trudno sie nad nim zatrzymac choc chwile.
      • kika843 Re: ja Was nie rozumiem. 01.12.06, 00:48
        darekte napisał:

> Nie jest Wierzejski moim idolem. Nie jest nawet kims, kogo moglbym traktowac
        z
        > sympatia. Nie jest kims, kto w ogole mnie pozytywnie interesuje. Jego dosc
        > specyficzne, glupawe i mocno przyciezkie poglady sa charakterystyczne dla
        > czlowieka z poteznymi kompleksami.
        > Jednak bywalem na koncertach, bywa, ze i teraz bywam i ja na tych 3 zdjeciach
        > nie zauwazam jakichs objawow nazizmu, czy sympatii do hitleryzmu. No, moze to
        > zdjecie portretowe jest nieco niesmaczne.
        > Ludzie, opanujcie sie! Mozna sie naigrywac z Wierzejskiego, ale tekst jest
        tak
        > dety, ze trudno sie nad nim zatrzymac choc chwil
        Ocena wagi problemu zalezy od osoby. Jednakże każde kiekujące ziarenko nazizmu
        nalezy usuwać, gdyż z tego niewielkiego nasionka może wyrosnąć potężny chwast.
        Przyzwalając na jakiekolwiek formy nazizmu, dajemy zielone światełko dla takich
        działań.
        • maruda.r Re: ja Was nie rozumiem. 01.12.06, 02:38
          kika843 napisała:

> Ocena wagi problemu zalezy od osoby. Jednakże każde kiekujące ziarenko nazizmu
          > nalezy usuwać, gdyż z tego niewielkiego nasionka może wyrosnąć potężny chwast.

W rzeczy samej, kika. Rasizmowi i faszyzmowi nie należy dawać nawet cienia
          szansy. Zanim będzie za późno.

• sraczynski Re: Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakam 01.12.06, 00:43
      Nie dość że faszysta to na dodatek maca się z facetami.
    • mario_99 Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakami 01.12.06, 01:08
      Wierzejski? - gnojowaty faszysta z hitlerowską gębą... Chciałbym tego śmiecia
      spotkać na ulicy...
    • helmut.berlin a gdzie junkier, pies i palestrina??? 01.12.06, 01:34
      • uchachany Czekają na wytyczne z Kumitetu Cyntralnego - 01.12.06, 01:51
        ostatnio ich ostrzegałem przed grzechem nadgorliwości i wyrywania się przed
        szereg bez poznania aktualnej Linii Partii :-)). Która - jak można było
        zaobserwować od roku - potrafi zmienić się radykalnie i nagle, pozostawiając
        nadgorliwców z (poniekąd) ręką w nocniku...
        • maruda.r Re: Czekają na wytyczne z Kumitetu Cyntralnego - 01.12.06, 02:43
          uchachany napisał:

> ostatnio ich ostrzegałem przed grzechem nadgorliwości i wyrywania się przed
          > szereg bez poznania aktualnej Linii Partii :-)). Która - jak można było
          > zaobserwować od roku - potrafi zmienić się radykalnie i nagle, pozostawiając
          > nadgorliwców z (poniekąd) ręką w nocniku...

Czego to Romek nie zrobi dla ratowania stołka? Poświęci Wierzejskiego w imię
          przyjaźni weszpolskiej?

BTW. Galbę chyba odpięli od internetu.

• afrykan Policjo, gdzie jesteś? 01.12.06, 04:13
            Pamiętam, co wypisywali lewacy po dziabnięciu nożem "progresywnego" Rzeźnika,
            pamiętam, co wypisywali "dziennikarze" GW o roli Blood&Honor w tym ataku.
            Pamiętam, że policja zaczęła ścigać autorów tej strony. Pamiętam też, że atak na
            rzeźnika okazał się wewnętrzną sprawą lewaków. A dźgał młodzieniec z "dobrego
            domu", lewackiego domu.
            Na podstawie "komentowanego artykułu" można dojść do wniosku, że lewacy prowadzą
            inwigilację środowiska prawicowego - włącznie z tym kto jest czyim bratem
            (pewnie także ojcem i dziadkiem). Przypuszczam, że naruszają przy tym Ustawę o
            ochronie danych osobowych...
            Zastanawiam się, kiedy policja zrobi rewizję u wymienionych z nazwisk przywódców
            tej inwigilacyjnej akcji - Wiktora Marszałka, Rafała Pankowskiego z organizacji
            "Nigdy więcej", a także nie wymienionych z nazwiska "dziennikarzy" kwartalnika o
            tej nazwie.
            • herman28 Re: Policjo, gdzie jesteś? 01.12.06, 06:52
              Drogi kolego!
              Wspołczuję Ci szczeże otłumanienia i wrodzonej ciemnoty. Nie ma to jak
              przodkowie ofiar nazizmu machający łapami i wydzierający się Sieg heil!. Pewnie
              wasi dziadkowie są z was dumni.
              Wiedz tylko jedno drogi kolego. Jeśli historia miałaby sie wrócić lub czas
              cofnąłby się o 70 latek, wasze machania łapkami, ubieranie sie w brunatne
              koszule i noszenie opasek na rekawie, przyspieszyłoby tylko waszą drogę do
              komory gazowej, bo wasza czystosc ma sie tyle do reszty co pisuar do chlebaka.
              • gringo_w66 Ku-Klux_Klan idzie 01.12.06, 14:16
                do was judomatoły
    • aron2004 Re: Wojciech Wierzejski bawił się z wszechpolakam 01.12.06, 06:34
      SLD w Lublinie świętuje rocznicę 22 lipca i KBW czyli agentów i podwładnych
      Stalina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka