www.issi.pl 06.12.06, 07:00 To wygrana jedna bitwa. Raczej nie uśmierzy sposór w Platformie. Na dodatek zwycięsto Zdrojewskiego (w sensie przewagi w liczbie głosów) wcale nie jest duże. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szymiasty Zdrojewski szefem klubu PO. Rokita: To klęska T... 06.12.06, 07:01 Tusk to menda, która przejedzie się wcześniej czy później na swoich kłamstwach i przekrętach.... Odpowiedz Link Zgłoś
80662270a tusk nieudacznik powinien iść precz 06.12.06, 07:32 przegrał wybory parlamentarne a partia cały czas reanimuje trupa czas na nową partię rokity ! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 ...precz?Tam też go ... nie będą chcieli! PO co? 06.12.06, 07:44 Też by jątrzył i jątrzył, frustrat jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Kontratak Rokity? On się jednak nigdy nie nauczy 06.12.06, 08:11 Powinien siedzieć cicho, bo każdą swoją wypowiedzią przysparza swojej partii kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Kolejny z tzw. uczciwych inaczej 06.12.06, 08:42 To straszne....pan Tusk stawia na kolesi, ktorzy nie zawachaja sie przed najwiekszymi szfindlami. Gdzie mieli oczy wyborcy HGW w Warszawie ???? Link dla nadal slepo zapatrzonych w HGW jej wielbicieli ggko.pl/biala_ksiega/bialaksiega_main.asp Przeczytajcie i miejcie swiadomosci, ze ludzie o ktorych sie tam pisze wracaja wlasnie do najwyzszych warszawskich urzedow. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola rokita chyba juz się czuje w PiSie!Tak można sądzi 06.12.06, 09:38 ć po jego ostatnich wypowiedziach! A do wypowiedzi lewara: Czy uważasz że lepszy był Kazio bo wpuścił do rządu przestępców z Samoobrony i faszystów z LPRu? Powiesz że to niego byli kolesie więc mogli wejść. Ale niestety oni rządzą teraz Polską nie jakąś tam oborą w PGRze Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 ===========Jakbym słyszał Gilowską============ 06.12.06, 10:23 Myślałem, żeś Jaś a nie Marysia. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: ======Rikita na wymiane Leppera======= 06.12.06, 16:08 To oczywiscie mozliwa podmiana w koalicji. Wszystko zalezy ilu poslow pojdzie za nim. Odpowiedz Link Zgłoś
agni1 Re: rokita chyba juz się czuje w PiSie!Tak można 06.12.06, 10:31 Ja bym nie porównywała przestępstw LPR (żadne) i Samoobrony (wysypywanie zboża i blokady) z wielomilionowymi aferami SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: rokita chyba juz się czuje w PiSie!Tak można 07.12.06, 14:27 agni1 napisała: > Ja bym nie porównywała przestępstw LPR (żadne) i Samoobrony (wysypywanie zboża > i blokady) z wielomilionowymi aferami SLD. To jeśli były te afery to ludzie powinni siedzieć. A Leppera przestępcy są nadal w rządzie. Tak z miesiąc temu pisała Polityka dlaczego Lepper bierze do swojej partii przestępców. Dlatego że żadna partia nie odbierze im takiego posła. A LPR te ma przestępce. Giertych przyczynił się do wycieku pieniedzy z WBZ tylko jego jeszcze nie skazali Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kolejny z tzw. uczciwych inaczej 06.12.06, 09:39 "zawachają" ? "szfindlami" ? idź dziecko poucz się trochę języka ojczystego, zamiast marnować czas na forum i produkować jakieś bzdurne pomówienia bo i tak wszyscy cię olewają Odpowiedz Link Zgłoś
aga1607 Re: Kontratak Rokity? On się jednak nigdy nie nau 07.12.06, 11:53 A może warto go cenić za to że mówi to co myśli a nie to co chciałby usłyszeć Tusk? Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Rokito, jak gadałeś po wyborach że Tusk to twój 06.12.06, 07:46 "druch", śmierdziało mi to. I miałem rację... Odpowiedz Link Zgłoś
krychola a mógbyś podać kłamstwo Tuska?Kaczor kłamie w 06.12.06, 09:40 żywe oczy i ci to nie przeszkadza.patrzysz w niego jak w święty obrazek szymiasty napisał: > Tusk to menda, która przejedzie się wcześniej czy później na swoich > kłamstwach i przekrętach.... Odpowiedz Link Zgłoś
www.issi.pl Zdrojewski szefem klubu PO 06.12.06, 07:01 To wygrana jedna bitwa. Raczej nie uśmierzy sposór w Platformie. Na dodatek zwycięsto Zdrojewskiego (w sensie przewagi w liczbie głosów) wcale nie jest duże. Odpowiedz Link Zgłoś
braad Zdrojewski - ten z Wrocławia?? 06.12.06, 09:33 Czy to ten były prezydent Wrocławia, co "zapomniał" zapłacić VAT? Czy to ta osoaba, która nie płaciła Vatu od robót budowlanych usuwających skutki powodzi? Czy ten człowiek który ww spoób zadłużył Wrocław ? Fachowców wszędzie nie brakuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zdrojewski - ten z Wrocławia?? 06.12.06, 15:44 Owszem, były prezydent Wrocławia. braad napisał: > Czy to ten były prezydent Wrocławia, co "zapomniał" zapłacić VAT? Czy to ta > osoaba, która nie płaciła Vatu od robót budowlanych usuwających skutki powodzi? Niczego nie zapomniał. Ponieważ przepisy nie były jednoznaczne, wybral wersję lepszą dla miasta. Sąd uznał, że niesłuszną. > Czy ten człowiek który ww spoób zadłużył Wrocław ? Niczego nie zadłużył, a raczej - Wrocław bardzo szybko swe długi spłacił. > Fachowców wszędzie nie brakuje.... Mylisz się, fachowców brakuje i to bardzo. A pomyłek nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi (vide: L.Kaczyński jako prezydent Warszawy) wrocławianka. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Zdrojewski szefem klubu PO. Rokita: To klęska T.. 06.12.06, 07:25 Rokita i Pitera do odstrzału. Jeżeli PO nie pozbędzie sie tych dwojga to w ciągu roku przestanie istnieć!! Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Zdrojewski szefem klubu PO. Rokita: To klęska 06.12.06, 07:29 > Rokita i Pitera do odstrzału. Jeżeli PO nie pozbędzie sie tych dwojga to w ciąg > u > roku przestanie istnieć!! Tak. A jak mjuż się ich pozbędzie to w następnych wyborach będzie walczyć z progiem wyborczym...Czyli o przeżycie a nie o władzę. Bo chyba nie myślisz, że Tusk jest tam jakimś liderem? Odpowiedz Link Zgłoś
nnxx Rokita To jest dopiero klęska polskiego ... 06.12.06, 07:30 Rokita - To jest dopiero klęska polskiego parlamentaryzmu. Farbowany lis tylko chyba w SLD nie był. Janek odejdź w niebyt błagam. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Rokita To jest dopiero klęska polskiego ... 06.12.06, 10:01 nnxx napisał: > Rokita - To jest dopiero klęska polskiego parlamentaryzmu. Farbowany lis tylko > chyba w SLD nie był. Janek odejdź w niebyt błagam. chyba pomyliłes imiona jemu jest Jarek. Odpowiedz Link Zgłoś
aj5 Zdrojewski szefem klubu PO. Rokita: To klęska T.. 06.12.06, 07:31 Tak sie składa, że PO to nie tylko Tusk i Rokita czy Chlebowski, ale też bardzo dużo ludzi, którzy po prostu chcą pracować, takim właśnie jest Bogdan Zdrojewski. Zdrowy rozsądek, konkrety i normalność (faktycznie) w osobie byłego prezydenta Wrocławia dobrze wróży tej partii, gratuluje mądrego wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Zdrojewski szefem klubu PO. Rokita: To klęska 06.12.06, 07:38 Jak Jasiu Rokita nadal będzie głosił głębokie przemyślenia swojej żony to bardzo szybko przekona się, że Zdrojewski to nie Tusk i bardzo szybko wyśle go na oślą ławkę, gdzieś tam obok Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lech66 przemęczony ? 06.12.06, 07:35 Nie mogę w tym wszystkim zrozumieć Rokity, może ktoś mi wytłumaczy. Bo: 1) Wszystko jedno kogo poparł w Krakowie, ale zrobił to bez porozumienia z PO na szczeblu krajowym i z PO krakowskim. A była to decyzja dość strategiczna. (Gdyby tak wszystkie partie działały w ten sam sposób, to chyba niedługo by zakończyły swoje istnienie.) 2) Jego wersja zdarzeń różni się od wersji zdarzeń wszystkich pozostałych osób z kierownictwa PO biorących w nich udział. 3) Cały czas idzie w zaparte. 4) ma pretensje do wszystkich dookoła, nie widzi swojej winy. 5) Podkopuje pozycję Tuska 6) Dlaczego nie uderzy się w pierś, przeprosi i zamknie w ten sposób ten pseudo- konflikt w szklance wody ? Dla wyjaśnienia: bardzo Rokitę cenię ale tu mnie zadziwia. Może czegoś nie wiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
www.issi.pl Re: przemęczony ? 06.12.06, 08:16 lech66 napisał: > Nie mogę w tym wszystkim zrozumieć Rokity, może ktoś mi wytłumaczy. Bo: > 1) Wszystko jedno kogo poparł w Krakowie, ale zrobił to bez porozumienia z PO > na szczeblu krajowym i z PO krakowskim. A była to decyzja dość strategiczna. Nie była to wcale decyzja strategiczna. "Strategiczne" zamieszanie się zaczęło kiedy w PO pojawił się konflikt na tym tle. Niby czemu decyzje w sprawach lokalnych miałyby zapadać wyłącznie za zgodą centrali. To nie czasy PZPR. > (Gdyby tak wszystkie partie działały w ten sam sposób, to chyba niedługo by > zakończyły swoje istnienie.) > 2) Jego wersja zdarzeń różni się od wersji zdarzeń wszystkich pozostałych osób > z kierownictwa PO biorących w nich udział. Nie zawsze większość ma rację. Nie zawsze większość mówi prawdę. Nagrań z zebrań nie ma, a do protokołu można wpisać co się chce. > 3) Cały czas idzie w zaparte. ??? > 4) ma pretensje do wszystkich dookoła, nie widzi swojej winy. Nie wiem czy nie widzi. Trudno nie dostrzec, że parę osób chciało mu dokopać. > 5) Podkopuje pozycję Tuska Tusk jest słabym liderem. Sam też o swoją pozycję nie dba w odpowiedzialny sposób. Otaczanie się intrygantami nie zapewni mu jej. > 6) Dlaczego nie uderzy się w pierś, przeprosi i zamknie w ten sposób ten pseudo > - > konflikt w szklance wody ? Nie on ten konflikt rozpoczął. > Dla wyjaśnienia: bardzo Rokitę cenię ale tu mnie zadziwia. Może czegoś nie > wiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
lech66 Re: przemęczony ? 06.12.06, 08:35 www.issi.pl napisała: > lech66 napisał: > > > Nie mogę w tym wszystkim zrozumieć Rokity, może ktoś mi wytłumaczy. Bo: > > 1) Wszystko jedno kogo poparł w Krakowie, ale zrobił to bez porozumienia > z PO > > na szczeblu krajowym i z PO krakowskim. A była to decyzja dość strategicz > na. > Nie była to wcale decyzja strategiczna. Poparł kandydata partii, z którą PO jest w największym konflikcie, poparł kandydata o którym wiedział, że się nie nadaje na to stanowisko i powinien wiedzieć, że nie ma on szans. Popierając kandydata PIS utrudnił zawarcie ewentualnych sojuszy PO z lewicą [być może lepszych, bo jest to jednak racjonalna partia (z niechlubnymi korzeniami)i jedyny potencjalny sojusznik mogący dać wspólny opór Kaczyńskim, a nie partia oszołomów i psycholi jak PiS] O tej decyzji było głośno we wszystkich mediach, wypowiadał się na jej temat nasz premier - i to nie jest decyzja strategiczna ? Być może nawet dobra (chyba rozumiem tu Rokitę), ale powzięta jednostronnie, bez żadnych konsultacji z partią. "Strategiczne" zamieszanie się zaczęło > kiedy w PO pojawił się konflikt na tym tle. Niby czemu decyzje w sprawach lokal > nych miałyby zapadać wyłącznie za zgodą centrali. to nie ma nic wspólnego z PZPR. Jeśli każdy pojedyńczy ccłonek partii wypowiadał by w jej imieniu swoje indywidualne zdanie (i każdy inne) to taka partia daleko by nie zajechała. Byłaby to raczej karykatura partii. To nie czasy PZPR. > > (Gdyby tak wszystkie partie działały w ten sam sposób, to chyba niedługo > by > > zakończyły swoje istnienie.) > > 2) Jego wersja zdarzeń różni się od wersji zdarzeń wszystkich pozostałych > osób > > z kierownictwa PO biorących w nich udział. > Nie zawsze większość ma rację. Nie zawsze większość mówi prawdę. Nagrań z zebra > ń nie ma, a do protokołu można wpisać co się chce. idąc Twoim tropem nic nikomu nie można udowodnić, zeznania świadków zdarzenia do kosza, bo to jest jan Rokita ? > > > 3) Cały czas idzie w zaparte. > ??? a nie ??? > > > 4) ma pretensje do wszystkich dookoła, nie widzi swojej winy. > Nie wiem czy nie widzi. tak przynajmniej wynika z jego rozmaitych enuncjacji publicznych i medialnych Trudno nie dostrzec, że parę osób chciało mu dokopać. być może, chyba na tym polega polityka, że ścierają się różne racje i poglądy. Ale czy chcą dokopać czy nie chodzi mi o fakty. Bo mamy przeciwstawne wersje zdarzeń. Jedna wersja jest jednoosobowa, druga wieloosobowa. > > > 5) Podkopuje pozycję Tuska > Tusk jest słabym liderem. dlatego trzeba publicznie podkopywać pozycję lidera swojej partii ??? Sam też o swoją pozycję nie dba w odpowiedzialny spos > ób. Otaczanie się intrygantami nie zapewni mu jej. > > > 6) Dlaczego nie uderzy się w pierś, przeprosi i zamknie w ten sposób ten > pseudo > > - > > konflikt w szklance wody ? > Nie on ten konflikt rozpoczął. a kto ? Kto wystąpił tu w roli "państwo to ja" nie patrząc na resztę grupy, której jest elementem ? Partią jest sam Rokita, ktory nie musi liczyć się ze zdaniem całej reszty ? Dał tyłów i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
agni1 Re: przemęczony ? 06.12.06, 10:43 Ja nie rozumiem jednego: jak PIS poparł w Szczecinie i Lublinie kandydata PO to wszyscy uznali to za normalne - wybranie najlepszego kandydata pomimo animozji między partiami. Natomiast poparcie PO dla kandydata PIS w Krakowie okazuje się wielkim skandalem i zdradą partii. To tylko świadczy o tym, że PO już dawno straciła rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
www.issi.pl Re: przemęczony ? 06.12.06, 12:46 Otóż to zupełnie nie pojmuję czemu podnieśli taki raban wokół paparcia Terleckiego. Wytłumaczeniem jest tylko to, że szukali okazji żeby go zaatakować. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: przemęczony ? 06.12.06, 16:40 > Rokitę cenię ale tu mnie zadziwia. Może czegoś nie > wiem ? To proste. Rokita chce władzy. Tusk władzy nie chce oddać. Rokita mąci aby go podkopać. Gdzie indziej go nie chcą, nowej partii nie założy i tak to musi trwać. A pożytecznego nic nie potrafi zrobić, tak jak i pozostała część Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Zdrojewski szefem klubu PO. Rokita: To klęska 06.12.06, 07:53 To wygrana frakcji Rokity, który ma poparcie teraz około kilku procent ponad 50% Odpowiedz Link Zgłoś
www.issi.pl Re: Zdrojewski szefem klubu PO. Rokita: To klęska 06.12.06, 12:47 Nie wydaje mi się żeby to była prawdziwa wygrana. To jedno drobne starcie. W PO pojawią się kolejne konflikty. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Tusk: to ze przegralem to zjawisko normalnosci 06.12.06, 08:12 Tusk twierdzi ze to zjawisko normalnosci ze kandydat ktorego popieral przegral w glosowaniu na przewodniczacego klubu. Miejmy nadzieje ze w Platformie coraz czesciej bedzie dochodzilo do tego zjawiska normalnosci. Az w koncu nastanie nieprzerwana normalnosc (po wywaleniu Tuska z partii). Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara Dajcie spokoj z tym Rokita 06.12.06, 08:13 Za kogo sie on uwaza niudacznik,jest przecietnym czlonkiem platformy o poziomie intelektualnym leperowcow tylko ma ta przewage ze nie pochodzi z wiochy a z Krakowa,do tego jest zarozumialy i msciwy,za dlugo stoi na bocznym torze i teraz popisuje sie glupota podkopujac zaufanie do partii.Jesli ktos ogladal go wczoraj na ekranie tw to widzial jego mine pelna zawisci i zlosci bog wie na kogo i te jego znieksztalcone mowiace polgebkiem usta.Dwoch jest takich politykow z tak wykrzywiona morda po przegranej Rokita i Marcinkiewicz.Zle zrobil Tusk ze chloptysia za Krakow nie kopna w dupe ale okazja jeszcze bedzie bo chora ambicja Rokity bedzie powodem jego glupich dzialan.On jest chory na wladze,on jest chory.Zgadzam sie z przedmowcami z poprzednich forum ze odpowiednikiem Janka jest Julia Pitera po jaka cholere pcha sie ze swoimi radami do warszawskiego ratusza.Hanka zakaz tej chorej babie wstepu bo to msciwe babsko i bedziesz miala przez nia klopoty.W kazdej portii sa czarne owce te sa wyjatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jotelbe Rokita - trzeci Kaczyński... 06.12.06, 08:13 Mącić, skłócać, rozwalać.Gdyby rzeczywiście koterie w PO rządziły p.Zdrojwski nie zostałby szefem klubu. Kiedyś czytałem wywiad z p.J.Nowickim i p.J.Sturhem na temat J.Rokity - wyśmiali faceta i bardzo dokładnie określili jego poziom intelektualny. Odpowiedz Link Zgłoś
www.issi.pl Re: Rokita - trzeci Kaczyński... 06.12.06, 08:17 No jeśli to aktorzy maja określać poziom intelektualny to robi się ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Tuskowi dziękujemy.... 06.12.06, 08:16 Geniusz od chaseł o "mocherowych" beretach, niech ustąpi miejsca fachowcom... Order ziemniaka za brak szacunku do starszych, panie Tusk i za infantylizm w wyborach politycznych.... Odpowiedz Link Zgłoś
gnoje Gabinet cieni 06.12.06, 08:25 Pamiętam Rokitę sprzed 14 lat z okresu gdy był szefem kancelarii premiera w gabinecie Suchockiej, po obaleniu rządu Olszewskiego. Poziom arogancji, pychy, buty i niekompetencji tego faceta mozna porównać z tym jaki prezenował i prezentuje L. Miller. Jego (i jemu podonym) dojście do rządu to byłaby katastrofa. Przy okazji dodam, że to,że ktoś potrafi sklecić kilka frazesów tak jak Rokita, wcale nie świadczy jeszcze o tym, że to inteligentna osoba. Nie jestem sympatykiem platformy przez takich właśnie ludzi jak: Komorowski, Tusk,Rokita czy głupawa a zwawsze niekompetentna Pitera. To oni są winni temu, że nie ma dzisiaj koalicji PiS - PO, która mogłaby dokonać prawdziwej rewolucji w naszy Państwie. Na koniec pytanie retoryczne: Rok temu PO powołała z wielkim hukiem i trzaskiem tzw. gabinet cieni (prawdziwych specjalistów) z Rokitą jako premierem na czele a Piterą jako ministrem sprawiedliwości. Może niedoszły prezydent nieudacznik Tusk i jego niedoszły pramier Ropkita powiedzieliby narodowi a zwłaszcza swoim wyborcom jakie to maja na swoim koncie osiągniecia? Co poza bezustannym wkładaniek kija między szprychy zrobili dla Państwa? Ciarki mnie przechodzą gdy pomyślę co by to było gdyby dziś w Polsce rządził niedoszły prezydent nieudacznik Tusk i powołany przez niego pożal się Boże gabinet cieni. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Jestem przeciwnikiem PO.... 06.12.06, 08:31 Tuskowa partia to taka sama prawica, jak SLD lewica.Szczegolnie w tej partii nie podobaja mi sie twarze.Nie podobaja mi sie osoby reprezentujace te maski.Otoz Rokita poniosl porazke.Nie zostal szefem klubu ale postepuje jak lewica ktora przegrywajac oglosila zwyciestwo. Mam pytanie.Czy ulec zmianie powinien sklad w Gabinecie Cieni?Czy Rokita jest nadal Premierem? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: przecież narodowi socjaliści. 06.12.06, 08:55 Dyskusja ma sens wtedy jezeli przedstawiasz fakty a nie malujesz rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wystarczy jeden - wstrzymana prywatyzacja. 06.12.06, 09:01 Powiem ci cos o prywatyzacji.Swiat prywatyzuje jezeli cos ma.Ale swiat zaczyna nacjonalizowac.Zla prywatyzacja jest gorsza niz pozostawienie czegos w rekach panstwa.Przyklady po 1989 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: przecież narodowi socjaliści. 06.12.06, 08:59 To nie prawica ucieka od rozwiazywania problemow spolecznych ale liberalowie.W wielu krajach to wlasnie dzieki prawicy przyjeto szereg rozwiazan ktore w zalozeniu mialy poprawic sytuacje najbiedniejszych i poprawialy czego niestety wielokrotnie nie robila lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Ale gdzie w Polsce jest ta prawica? Przecież PiS-u 06.12.06, 09:03 nie interesują żadne problemy społeczne. Jaki problem rozwiązali? Odpowiedz Link Zgłoś
falen Re: przecież narodowi socjaliści. 06.12.06, 10:38 pl.wikipedia.org/wiki/Prawica Jak to sie ma do programu gospodarczego PiS? Jak na moje oko jest to calkowite przeciwienstwo tego programu. Wyglada na to ze wedlug twojej definicji prawdziwa prawica musi realizowac lewicowy program. A pomoc najbiedniejszym mozna tylko aktywizujac ich, pomoc socjalna przynosi odmienny skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Zyjesz... 06.12.06, 11:51 w wirtualnym swiecie.Jezeli lewica przepoczwarzyla sie w liberalow wedlug ciebie prawica ma zapomiec o spoleczenstwie? Ostatecznie cale spoleczenstwo placi podatki.Te podatki musza isc w Polske.Jestesmy panstwem kapitalistycznym jednak bedac w UE musimy miec ludzka twarz.Zebrane podatki od spoleczenstwa maja sluzyc calemu spoleczenstwu.Kraje starej UE czesc podatkow prekazaly na czesc spoleczenstwa ktora nie dzje sobie rady w kapitalizmie.Solidarnosc panstwowa.Mozna przekazac pare procent mniej na zbrojenia po to zeby mniej ludzi musialo grzebac w smietnikach. Sam wiesz ze dotacje do prywatnych firm wynosza miliardy zlotych.Czyzby kapitalistom bylo malo?Ich mozna dotowac a pomoc dla najubozszych jest bebe.Budzet panstwa wedlug liberalow ma wspomagac ich samych a reszta ma placic.Pytanie.Liberalowie nie potrafia sie znalesc w kapitalizmie?Dlaczego wiec zdziwienie ze sa tacy,ludzie,ktorych ten liberalizm doi a jednak ci ludzie wedlug Tuska maja pozostac sami sobie skoro miliardy wali sie w prywatny biznes?Nawet ten co pije zwyklego,uzebranego sikacza placi podatek dla panstwa.Budzet i tak w wiekszosci jest zlozony tak ze skladaja go nie bogacze ale zwykli ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Masz facet problem, PO jeszcze istnieje, SLD też 06.12.06, 12:01 Mnie tez sie wiele osób i ich wypowiedzi nie podoba, jednak istnieja i musisz to zaakceptować.Powiem ci że swego czasu PIs wygrał a poniósł porażke bo się przeciwstawił głoszonym przez siebie wartosciom, nie męczy cie to? Sa podobni do rządu Millera który pół roku opowiadał czego nie zrobił Buzek a potem musiał skończyc nie zacząwszy.Najlepsza metoda na uwiarygodnienie to działanie.I nie licz na cuda Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Ech Jasiu, Jasiu, nic już z Ciebie 06.12.06, 08:43 chyba nie będzie... Nie wyszedł Ci manewr, przekombinowałeś a teraz mazgaisz się jak dziecko w piaskownicy. Szkoda, ale cóż, charakteru w tym wieku, zdaje się, zmienić się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 czy w PIS takie wybory byłyby możliwe ?..NIE ! 06.12.06, 08:57 W BOLSZEWICKIEJ PARTII PIS taka demokratyczna decyzja???? w PIS, wyboru dokonują Kaczyńscy, i basta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
danfryd Re: czy w PIS takie wybory byłyby możliwe ?..NI 06.12.06, 09:25 Powiedziałeś co wiedziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Tere-fere głupie PO... 06.12.06, 08:53 a co zwykłego obywatela obchodzą wewnętrzne napięcia platformy. ta partia to wogóle już nic nie umie tylko zajmują się sobą. całe szczęście ,że nie mają ani prezydenta ani premiera. teraz widac jakie to zgodne towarzystwo ! dopiero burdel by zrobili... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Tere-fere głupie PO... 06.12.06, 08:55 Właśnie! Skoro Cię nie obchodzą to po co czytasz o tym artykuł i smarujesz jakieś nikomu niepotrzebne posty? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Re: Tere-fere głupi gdkj.? masz napięcie przedmie 06.12.06, 10:04 jak tam zonka kralika??? Odpowiedz Link Zgłoś
www.issi.pl Re: Tere-fere głupie PO... 06.12.06, 12:49 Zwykłego obywatela także powinno to intereseować. PO jest partią, która ma wciąż ogromne szanse przejąć władze przy okazji następnych wyborów. Prędzej czy później odczuje więc na własnej skórze skutki ich działań. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Dopoki nie pozbeda sie wiecznego przegranego 06.12.06, 09:04 Jasia Wedrowniczka, dopoty nie maja szans na "normalnosc" i przede wszystkim na zwyciestwo! Jak ma wygrac wybory partia, ktora z jednej strony MUSI atakowac aktualnie rzadzacych, a z drugiej strony "z gory" niejako (patrz list debilnego Rokity) przekresla mozliwosci praktycznie WSZYSTKICH koalicji powyborczych (tak naprawde z wyjatkiem ATAKOWANEGO -patrz wyzej-przed wyborami pisuaru!!!). Jesli TO jest ten geniusz Maryji od Jasiow, to szybko nalezy go polaczyc z "genialnym strategiem" Kurduplem Pierwszym, bo nikt normalny za te pare latek nie zaglosuje za Platforma gloszaca takie opcje, a bylo by szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Do bani ta PO. 06.12.06, 09:11 Na pisiorów nie zagłosuję, ale PO też mi się już odechciewa. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Zdrojewski szefem klubu PO. Rokita: To klęska T.. 06.12.06, 09:16 ale przyjemnie w tej Platformie Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Zdrojewski szefem klubu PO! 06.12.06, 09:20 To super wiadomość dla zwolenników PO! Tym samym trochę gorsza dla innych partii... Bo Zdrojewski jest elokwentny jak Kwaśniewski, dyplomatyczny jak Geremek, inteligentny jak Rokita i zdyscyplinowany jak Balcerowicz. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
gnoje Re: Zdrojewski szefem klubu PO! 06.12.06, 09:26 kropka9991 napisała: > To super wiadomość dla zwolenników PO! Tym samym trochę gorsza dla innych > partii... Bo Zdrojewski jest elokwentny jak Kwaśniewski, dyplomatyczny jak > Geremek, inteligentny jak Rokita i zdyscyplinowany jak Balcerowicz. Powodzenia! Za taką obrazę na miejscu posła Zdrojewskiego autora bym napietnował a moze nawet pozwał do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
gnoje Re: Zdrojewski szefem klubu PO! 06.12.06, 09:29 gnoje napisał: > kropka9991 napisała: > > > To super wiadomość dla zwolenników PO! Tym samym trochę gorsza dla innych > > partii... Bo Zdrojewski jest elokwentny jak Kwaśniewski, dyplomatyczny ja > k > > Geremek, inteligentny jak Rokita i zdyscyplinowany jak Balcerowicz. > Powodzenia! > Za taką obrazę na miejscu posła Zdrojewskiego autora bym napietnował a moze > nawet pozwał do sądu. Przepraszam nie dostrzegłem ostatniego słowa Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Re: Zdrojewski szefem klubu PO! 06.12.06, 10:06 To jest moje zdanie. Nie musisz się z nim zgadzać, wystarczy że ja to robię. Mamy inne autorytety i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Zdrojewski szefem klubu PO! 06.12.06, 11:39 kropka9991 napisała: > To super wiadomość dla zwolenników PO! Tym samym trochę gorsza dla innych > partii... Bo Zdrojewski jest elokwentny jak Kwaśniewski, dyplomatyczny jak > Geremek, inteligentny jak Rokita i zdyscyplinowany jak Balcerowicz. Powodzenia! Tylko żeby nie był uczciwy jak Piskorski, prawdomówny jak Kwaśniewski, elokwentny jak Balcerowicz i zdyscyplinowany jak Rokita. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Zdrojewski szefem klubu PO. Rokita: To klęska 06.12.06, 09:29 Rokita jawi mi się jako wirus komputerowy czyli takie gó.. podrzucone przez kogoś innego by rozwalić coś od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal To porażka Tuska i początek klęski PO ! 06.12.06, 09:31 Donald Tusk stracił świetnego działacza jakim jest Jan Rokita. Tym samym udowodnił, że jest kolejnym szefem kolejnej partii i chorobliwym widzeniu świata. PO okazała się partią malutką w swych zapatrywaniach a głoszone przez nią ideały nie mają nic wspólnego z dzałalnością. Najważniejsze w PO jest posłuszeństwo a nie myślenie. Tak jak w Samoobronie , LPR i innych partiach. To żałosne. Od tego momentu PO będzie tracić poparcie społeczeństwa. Kogoś jednak trzeba będzie poprzeć. Padnie na braci Kaczyńskich. Och, Panie Tusk ! Że też pan okazał się godnym przyrównania do Leppera i Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
danfryd Re: To porażka Tuska i początek klęski PO ! 06.12.06, 09:38 jurwal napisał: > Donald Tusk stracił świetnego działacza jakim jest Jan Rokita. Tym samym > udowodnił, że jest kolejnym szefem kolejnej partii i chorobliwym widzeniu > świata. PO okazała się partią malutką w swych zapatrywaniach a głoszone przez > nią ideały nie mają nic wspólnego z dzałalnością. Najważniejsze w PO jest > posłuszeństwo a nie myślenie. Tak jak w Samoobronie , LPR i innych partiach. To > żałosne. Od tego momentu PO będzie tracić poparcie społeczeństwa. Kogoś jednak > trzeba będzie poprzeć. Padnie na braci Kaczyńskich. > Och, Panie Tusk ! Że też pan okazał się godnym przyrównania do Leppera i > Giertycha. Lepper i Giertych mają znacznie wyższe notowania u normalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś