Dodaj do ulubionych

Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi

• robert-t Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi 15.12.06, 20:29
      Sorry zgubiłem się, niczego nie kapuję!
      • wojkm Re: Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi 15.12.06, 20:33
        Sondaz zostal przeprowadzony przd seksafera i przed faszystami z LPR, a wiec nie
        uwzglednilo to spadku poparcia dla PiS. W koncu wyborcy ktorzy glosowali kiedys
        zwlaszcza na LPR teraz sa za PiS i tez przez to sie od kartofla odwracaja,
        poniewaz miedzy im a naszym romeczkiem nie ma zbytniej roznicy. Szkoda ze wiele
        osob uwaza sondaze za wiarygodne tylko wtedy gdy sa na korzysc kartofli.
        Oczywiscie mozna zawsze mowic ze poparcie dla kartofli siega 99,9%. Ale kto jest
        takim debilem zeby w to uwierzyc??? Pozekajmy jeszcze jakis czas na rozpad
        ziemniaczanej koalicji i wtedy beda wybory, sa one w rzezcywistosci jedynym
        wiarygodnym "sondazem".
        • uszy_urbana Dla niepismiennych straszliwe zdjecie 15.12.06, 20:39
          Zeby wiedzieli ze Kaczor straszliwy jest i dzieci pozera!

Arrgghh! Rrrroooaarrrr!

Zobacz ciemny ludzie jakiego bestyje kaczora wybrales. Podwojnego! Oj, glupi
          ten lud!

Pamietajcie dzieci:
          Zlakaczkazlakaczkazlakaczkazlakaczkazlakaczkazlakaczkazlakaczka...

• jankos71 Re: Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi 15.12.06, 21:35
          Sadzisz ze ludzie sa tacy glupi, zeby obarczac PiS wina ze seksafery w SO, albo
          balange jakichs idiotow z MW trzy czy cztery lata temu? Wyborcy PiS z tych
          powodow na pewno sie od PiSu nie odwroca. Natomiast wyborcy SO i LPR byc moze
          zaczna teraz popierac PiS, bo malo jest prawdopodobne, ze beda glosowac na PO
          albo lewice.
        • ubudubu4 Re: Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi 15.12.06, 21:58
          Nie łudź się!!!!
          • jankos71 Re: Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi 15.12.06, 22:07
            Co, chcesz powiedziec, ze ludzie sa jednakl glupi? Mam nadzieje, ze to Ty sie
            ludzisz.
    • swoboda_t Ciekawe, czy osły dalej będą popierać pisiorstwo.. 15.12.06, 20:47
      ... jak im - tym z wyborców klaczek co mają auta - przyjdzie wyciągnąć z
      kieszeni parę stow, albo i więcej, co roku. Nowy podatek samochodowy już czycha
      za rogiem tinyurl.com/sdbgk Niech mi tu teraz jakiś lewus, czy to pisior czy
      sldowiec czy inny centrolewicowiec, wyłoży jak to dobrze, że będzie nowy
      podatek i powinniśmy się cieszyć.
    • a.ba 33%-1% bezmózgów 15.12.06, 21:16
      1% to członkowie pis i ich rodziny. Ale pozostali? Brak szarych komórek?
      Rozumiem że wielu nie podoba się po, lsd, psl itp. Ale czemu Oni popierają nowy
      pzpr=pis. Przecież jeśli nie podoba sie zadna z sondazowych prtii można
      wybrać 'niezdecydowany'
      • jankos71 Re: 33%-1% bezmózgów 15.12.06, 21:45
        Ten 1% juz badacze w swoich wynikach uwzglednili. ;-)

A PiS sie ludziom podoba poniewaz przeprowadza wreszcie w Polsce kwarantanne od
        komuny i jej spadkobiercow.

Nawiasem mowiac trzeba miec sporo obludy zeby przyrownywac PiS do PZPR.
        • swoboda_t Re: 33%-1% bezmózgów 15.12.06, 23:16
          Kwarantannę na komuchów?? I dlatego ministrem jest Kryże, sługus PRL.
          Wasermann, co był wtedy prokuratorem?? To dlatego w PiS jest wielu byłych
          pzprowców, dlatego Lepper jest w rządzie?? Można tak bez końca. Czyny, nie
          słowa - taki jest slogan PiS. Jak na razie czyny preczą słowom, a koalicja
          tylko trwa, nie robiąc nic dobrego dla kraju, za to niszcząc samorządność i
          niezależność pewnych instytucji. Ta kadencja bedzie równie owocna jak
          poprzednia, gdy PiS pomagało SLD trwonić kasę z podatków i hamować rozwój.
          • wet3 Re: swoboda _t (od obrzucania epitetami) 16.12.06, 01:19
            swoboda_t napisał:

> Kwarantannę na komuchów?? I dlatego ministrem jest Kryże, sługus PRL.
            > Wasermann, co był wtedy prokuratorem?? To dlatego w PiS jest wielu byłych
            > pzprowców, dlatego Lepper jest w rządzie?? Można tak bez końca. Czyny, nie
            > słowa - taki jest slogan PiS. Jak na razie czyny preczą słowom, a koalicja
            > tylko trwa, nie robiąc nic dobrego dla kraju, za to niszcząc samorządność i
            > niezależność pewnych instytucji. Ta kadencja bedzie równie owocna jak
            > poprzednia, gdy PiS pomagało SLD trwonić kasę z podatków i hamować rozwój.

Pitol, pitol, komuchu! A ja sobie poslucham. Przynajmniej dowiem sie dokladniej
            jaka jest wasza "taktyka", albo jej kompletny brak i rzucanie klamstwami! Na
            nic wiecej przeciez was nie stac. Mam nadzieje, ze do konca przyszlego roku
            wasze komuchowo nie bedzie juz zipac!
    • taleyrand Konferencja prasowa Tuska pozwoli odrobić straty ! 15.12.06, 21:36
      Doskonała kondycja gospodarki działa na naszą niekorzyść. Dalsze straszenie
      PiSem z każdym dniem narazi nas na pośmiewisko gdy wszyscy widzą jak szybko
      poprawia on sytuację Polski. Zaprotestujmy przeciwko rządowi który jako pierwszy
      rozpoczął walkę z przestępczością nawet na szczytach władzy i który rozbija
      lokalne mafie przez lata bezkarnie pompujące majątek publiczny do prywatnych
      kieszeni stanowiące podstawę liberalnej rewolucji, błyskawicznie zmniejsza
      bezrobocie, przyspiesza rozwój gospodarczy, dąży do odzyskania publicznego
      majątku który utraciliśmy w pełnych korupcji prywatyzacjach i samorządowych
      inwestycjach, likwiduje WSI-służby specjalne które praktycznie nie zmieniły się
      od czasu komunizmu będące źródłem wiekiej patologii, sprawia że Polska znalazła
      się na 7 miejscu w świecie w ilości inwestycji zagranicznych co świadczy o tym
      że świat pozytywnie ocenia nie tylko dzisiejszy stan gospodarki ale i jej
      perspektywy w przyszłości. Żądajmy ustąpienia rządu dzięki któremu mamy silną
      złotówkę i bardzo małą inflację i który nie poddał się populistycznemu i
      nieodpowiedzialnemu szantażowi Leppera którego żądania zwiększyłyby deficyt
      budżetowy zagrażając finansom państwa w niedalekiej przyszłości. To skandal że
      Kaczyński gotowy był nawet utracić władzę aby przeciwstawić się gospodarczej
      nieodpowiedzialności. Ten rząd musi odejść ponieważ próbuje rozbić korporacyjne
      kliki ograniczające dostęp młodych ludzi do prestiżowych zawodów zmniejszając
      dzięki temu koszty tych usług przez co spotyka się z zaciekłym atakiem środowisk
      prawniczych, lekarskich i innych wspieranych przez Platformę. To nie do
      zniesienia,że Kaczyński doprowadził do tego że media publiczne przestały być
      tubą komunistycznej i liberalnej mafii i są miejscem prawdziwej rozmowy o Polsce
      w której wszyscy mają szansę prezentacji własnych poglądów. Groźne dla państwa
      jest to że Kaczyńscy chcą przywrócić historyczną sprawiedliwość aby
      komunistyczne szumowiny nie były na szczycie społecznej hierarchii. To skandal
      że pomimo dażenia do lustracji i dekomunizacji Kaczyńscy potrafią wybaczać tym
      którzy czynem przekreślili swoje zaangażowanie w komuniźmie. Kryże i Jasiński są
      przykładem tego że PiS nikomu nie zamyka drogi rozwoju zawodowego jeżeli ktoś
      czynem wyraził chęć powrotu do świata ludzi przyzwoitych. Ten rząd trzeba obalić
      ponieważ szanuje on wszystkich którzy rozumieją że dzisiaj jedynie Kaczyńscy
      mogą przywrócić elementarną przyzwoitość w życiu społecznym co jest podstawowym
      warunkiem przywrócenia przekonania obywateli że to ich państwo. Rozumiał to Adam
      Gierek który poparł Kaczyńskich chociaż jest z innej ideowej formacji. To
      niewybaczalne że PiS dzieli Polaków jedynie na przyzwoitych i nieprzyzwoitych.
      Przeciwko Kaczyńskim stajemy my wszyscy beneficjenci okresu postkomunistycznego
      bezprawia w którym poza demokratycznymi strukturami dzielono publiczny majątek
      pomiędzy komunistyczną i współdziałającą z nią lumpenliberalną mafię. Nie dziwi
      że nasza Platforma opanowana przez skompromitowane środowisko KLD z wielką siłą
      zwalcza Rząd przyzwoitej Polski! Przyzwoitość to przeżytek hamujący rozwój
      społeczeństw.
      • galeski Re: Konferencja prasowa Tuska pozwoli odrobić str 15.12.06, 21:47
        Wiesz ten rząd musi odejść bo:
        Ten cały wzrost gospodarczy, mocna złotówka etc. nie jest zasługą obecnie
        "panującej" partii ale poprzedniej ekipy i naprawde nie ważne co się sądzi o SLD
        (ja myśle o nich bardzo źle) to dziski nim i jeszcze ich poprzednikom jest jak
        jest więc prosze cie nie chrzeń że to dzięki pis. Po drugie primo z naszych
        braci cały świat się śmieje a nie podziwia. Po trzecie primo usuwanie tego
        calutkiego układu sprowadza się do tego że obsadza wszystko się ludkami z PiSu a
        nie specjalistami jak to być miało. Przykład? Łódzka komisja egzaminacyjna:
        usunięto dawną przewodniczącą dyrektorke jednego z łódzkich liceów a w jej
        miejsce wstawiono nieznaną nikomu nauczycielke z jakiejś podstawówki, warto
        dodać że przewodniczącym takiej komisji może być jedynie jej członek, więc co?
        Przyjęto ją 2 dni wcześniej, bo co? bo z LPR była.

• ubudubu4 Re: Konferencja prasowa Tuska pozwoli odrobić str 15.12.06, 21:56
          To co?
          Jeśli coś złego to PIS , jeśli dobrze to zasługa innych?

A może czas wywalić komunistycznych aparatczyków?
          I nie mów że są oddani (chociaż wiedzę czasami mają) bo sabotują każde
          reformy.

• raven40p Re: Konferencja prasowa Tuska pozwoli odrobić str 15.12.06, 23:27
            tak oni sa oddani, ale swojej sprawie, podobnie jak i po.
            to pomniejszanie zaslug innych jest odwieczna metoda walki politycznej, nic
            nowego opozycja nie wymyslila.
    • adam81w Ja i tak głosuje na Rację polskiej lewicy 15.12.06, 22:03
      i dopóki Polska będzie dalej tak sklerykalizowano-zacofana to się nie zmieni.
      • jankos71 Re: Ja i tak głosuje na Rację polskiej lewicy 15.12.06, 22:42
        Czyją rację? Ludzi, którzy mają krew na rękach?! Złodziei? Ciemiężców?
        • swoboda_t Re: Ja i tak głosuje na Rację polskiej lewicy 15.12.06, 23:19
          Kryże??
          • stara_twojej_starej Re: Ja i tak głosuje na Rację polskiej lewicy 16.12.06, 00:39
            swoboda_t napisał:

> Kryże??

No... ba...
            Nie utrudniaj tym ch..m wypowiedzi...
            kaczyński to śmieć!
      • raven40p Re: Ja i tak głosuje na Rację polskiej lewicy 15.12.06, 23:28
        Kolego a kto cie zmusza?
        • stara_twojej_starej Re: Ja i tak głosuje na Rację polskiej lewicy 16.12.06, 00:23
          raven40p napisał:

> Kolego a kto cie zmusza?

takie prawicowe wszy, jak ty.
          kaczyńscy to k..wy.
          Naród pluje im w ryj!
      • adam.2x Centrolewica to juz co najmniej 10% 16.12.06, 00:35
        Centrolewica ma szanse powiekszyc grono wyborcow jesli umiejetnie zjednocza
        sie. Najwiecej do stracenia i chyba najbardziej narazone na straty jest PO
        poniewaz moim zdaniem brakuje im tozsamosci. W efekcie uwazam za mozliwy rozpad
        PO na tych co pojda z PiS i tych co z centrolewica plus pozostalosc ktora nie
        przekroczy progu wyborczego.
    • silesius.monachijski22 Odwroc tabele: lewizna na czele! hehehe 15.12.06, 22:08
      • puch4cz Re: Odwroc tabele: lewizna na czele! hehehe 16.12.06, 03:13
        to ładnie masz, skoro musisz odwracać tę tabelę.
    • nippon2 ale MŁOT!!!!!!! 15.12.06, 22:09
      uciekajcie z tego kraju!!!
      • siano-gnuj.z.tefauenu ale MŁOT + SIERP == Kwach + Tuske !!!!!!!!!!!!!! 15.12.06, 22:37
        tow. Kwach i her Tuske
        bardzo pasują do siebie :)
        jak młot i sierp :)
        • stara_twojej_starej Re: ale MŁOT + SIERP == Kwach + Tuske !!!!!!!!!! 15.12.06, 23:04
          siano-gnuj.z.tefauenu napisał:

> tow. Kwach i her Tuske
          > bardzo pasują do siebie :)
          > jak młot i sierp :)

jesteś psem. katolickim psem, ty przegnido polska.
          • raven40p Re: ale MŁOT + SIERP == Kwach + Tuske !!!!!!!!!! 15.12.06, 23:31
            juz ci pisalem kolego, pewnie masz stracha spojrzec do lustra, inaczej bys
            takich bzdur nie pisal.
            jestes pewnie z tych co jak sie musza ruszyc z tego gnoju w ktorym zyja to ich
            chyba tylko przez lupe zobaczyc mozna, tacy sa odwazni. za to tam gdzie mozna
            sie skryc za anonimowa nazwa sa panami sytuacji, rozstrzygaja o zyciu i
            smierci ;)))
            • stara_twojej_starej Re: ale MŁOT + SIERP == Kwach + Tuske !!!!!!!!!! 15.12.06, 23:40
              raven40p napisał:

> juz ci pisalem kolego, pewnie masz stracha spojrzec do lustra, inaczej bys
              > takich bzdur nie pisal.
              > jestes pewnie z tych co jak sie musza ruszyc z tego gnoju w ktorym zyja to ich
              > chyba tylko przez lupe zobaczyc mozna, tacy sa odwazni. za to tam gdzie mozna
              > sie skryc za anonimowa nazwa sa panami sytuacji, rozstrzygaja o zyciu i
              > smierci ;)))

patrzę w lustro i widzę normalnego człowieka...
              może ty widzisz tam coś innego, ale to już twoja sprawa.
              mam gdzieś waszego boga. nie wierzę w nic, prócz siebie.
              mam gdzieś wasz krzyż, gdyż jest oznaką słabości.
              mam gdzieś wasz kościół, gdyż jest oznaką obłudy.
              zatem, zamilcz rozmodleńcu, gdyż ze zwierzętami nie rozmawiam.
      • wet3 Re: nippon2 16.12.06, 01:21
        nippon2 napisał: > ale MLOT!!!!!

> uciekajcie z tego kraju!!!

Sperd...j koniecznie jako pierwszy, komuchu!
        • puch4cz Re: nippon2 16.12.06, 03:14
          Jak wszyscy sperd...ą, to nie będzie kim rządzić, pomyśl trochę.
    • polish_kishka Seksafera przyniosła odwrotny skutek do zamierzone 15.12.06, 22:49
      go - ludzie nie chcą głosować na imPOtentów.
    • stara_twojej_starej Re: Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi 15.12.06, 22:58
      PiS prowadzi... chyba do gnojówki.
      Jakim cudem te szmaty z PiSu mogą prowadzić? Po wypowiedzi tego ch...a kaczyńskiego o "małpie w czerwonym"? Po tym, jak ta szmata kaczyński w hotelu RadissonSas (byłem tam tego dnia) dworzył się tam w otoczeniu ze 40 BORowców, ochraniarzy, policjantów?
      Po tym, jak te świnie kaczyńscy nakłamali Polakom, po czym weszli w koalicję z ludźmi, o których mówili "warchoły"?
      Po tym, jak Rokita był zbrodniarzem, ale teraz nagle jest cacy?
      I teraz niby PiS przoduje w sondażach???

Czyście oszaleli? Polska zdebilała do końca????
      kaczyńscy to śmiecie. pluję im w twarz.
    • asimek GW powinna zacząc popierać PiS. 15.12.06, 22:59
      Może wtedy uda się im osiągnąć swój cel. Bo narazie wielki wysiłek redaktorów
      przynosi skutki odwrotne od zamierzonych.
      • stara_twojej_starej Re: GW powinna zacząc popierać PiS. 15.12.06, 23:08
        asimek napisał:

> Może wtedy uda się im osiągnąć swój cel. Bo narazie wielki wysiłek redaktorów
        > przynosi skutki odwrotne od zamierzonych.

Te sondaże to wierutna bzdura. Nie znam nikogo, kto by popierał te ścierwa z PiSu.
        kaczyńscy to śmiecie!
        • raven40p Re: GW powinna zacząc popierać PiS. 15.12.06, 23:24
          Kolego przejrzyj sie w lustrze, zobaczysz cos gorszego od smiecia.
          • stara_twojej_starej Re: GW powinna zacząc popierać PiS. 15.12.06, 23:42
            raven40p napisał:

> Kolego przejrzyj sie w lustrze, zobaczysz cos gorszego od smiecia.

Patrzę w lustro i widzę siebie. Normalnego człowieka.
            Patrzę przez okno i widzę ciebie, gnidę i wszę... duchowego brata kaczyńskich.
            Jesteś nikim, polaczku. Nawet nie warto ci splunąć w ryj, bo powiesz, że deszcz pada.
            Jesteś nikim. I niczym.
    • wj_2000 Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi 15.12.06, 23:19
      "Wśród pozostałych ugrupowań, o które pytali ankieterzy TNS OBOP pojawiły się
      też: SdPl (3 proc.),...... oraz Partia Demokratyczna - demokraci.pl (1 proc.)".

Przecież oni już osobno nie występują.
    • raven40p Re: Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi 15.12.06, 23:23
      Ach co za jasny i logiczny wywod ;)
      Juz wszystko wiadomo. Ci ludzie, o ktorych mowisz mieli przeciez inne opcje np.
      pseudo-intelektualistow czy lewice. Cos w tych rachunkach sie nie zgadza ;)
    • yurekbis Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi 15.12.06, 23:25
      Brawo PiS!!!Moze w koncu Polacy zrozumieli ,ze nie ma innej alternatywy niz
      rzady PiS.
      • raven40p Re: Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi 15.12.06, 23:33
        Nie ludz sie. Ci co chcieli juz dawno zrozumieli, reszta to ci ktorzy traktuja
        Polske jak sklep samoobslugowy ;)))
    • neli8 no cóż...wstyd mi za rodaków i tyle 16.12.06, 00:00
      bo ja nie wiem, co jeszcze PIS musiałby zrobić, żeby ludzie wreszcie przejrzeli
      na oczy: nie dotrzymują żadnych obietnic (tanie państwo:), ucziwa władza:) 3
      mnl mieszkań:), tworzenie koalicji z Giertychem i Lepperem, fatalne prowadzenie
      polityki zagr.=kompromitacja kraju, nagranie rozmowy, w której otwarcie
      proponowali płacenie pieniędzmi publicznymi za weksle Renaty i spółki...
      aż mi się tego pisać nie chce, bo każdy przecież to wie, widział/ słyszał o tym,
      ale skandal goni skandal i zapominamy.....
      chyba wytłumaczenie jest tylko jedno- brutalne, ale prawdziwe- jacy politycy,
      taki elektorat- a więc na PIS chcą jeszcze głosować ludzie, którym zupełnie nie
      przeszkadza koalicja z Lepperem i Giertychem- a ich elektorat nie jest
      najwyższych lotów.....no przykro mi,ale to mi się własnie nie podoba w
      demokracji- że ci, którzy ledwo czytają i są w stanie postawić krzyzyk w
      odpowiednim miejscu, decydują o wynikach wyborów
      • jacekm22 Re: no cóż...wstyd mi za rodaków i tyle 16.12.06, 07:57
        Tez sobie zadaje to pytanie !!!
        Co jeszcze musi jeszcze zrobic PIS by mu zaczelo spadac poparcie .....
        Miernoty wybraly rzad mienot .
    • legrange Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi 16.12.06, 00:05
      Jaki naród, takie poparcie. Spójrzcie na nich, a zobaczycie siebie. Obrzydliwość.
    • zenutek Apel do potencjalnych ankietowanych 16.12.06, 00:53
      Apel do potencjalnych ankietowanych:

Pomimo wewnętrznych oporów,
      poglądów innych, historycznego rysu,
      jeśli chcecie wcześniejszych wyborów,
      "deklarujcie" ;) poparcie dla PiSu....

Zachłyśnięci swoją "nieomylnością"
      prowokujący wszelakie spory,
      upojeni wspaniałymi sondażami
      ogłoszą wcześniejsze wybory...
    • yxcv Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi 16.12.06, 00:58
      Polskie od komunizmu uratowac moze tylko wnuk Pinoczeta.
      Zapraszam wszystkich komuchow na wycieczke do Oswiecimia.
    • adam.2x PiS ma najlepsze rozeznanie w psychologi ....... 16.12.06, 01:02
      ....polskiego spoleczenstwa. Z tego bierze sie przewaga tej parti. Postawili na
      odruchy spoleczne ktore sprytnie zauwazyli byc moze z sukcesow Tyminskiego,
      Samoobrony, LPR i Radia Maryja.
      Zarowno PO jak i lewica (nie mowiac o UW-PD)postawilo na racjonalny przekaz i
      oparcie sie na formacjach intelektualnych-elitarnych. W rezultacie "zwykly
      czlowiek" wreszcie poczul ze moze wyzwolic sie z "tyranii" elitarnych
      wyksztalciuchow i wreszcie bedzie sie czul jak w domu.
      Uwazam ze PiS najlepiej nuczyl sie kozystac z szans ktore daje demokracja.
      Pytanie tylko czy potrafi utrwalic demokracje czy bedzie chcial systemem
      zawladnac. W tym drugim przypadku jestem pewny ze polegnie predzej czy pozniej.
      Jesli natomiast potrafi zaufac systemowi ktory im dal taka szanse to wroze co
      najmniej druga kadencje.
      • wet3 Re: adam.2x 16.12.06, 01:24
        adam.2x napisał:

> ....polskiego spoleczenstwa. Z tego bierze sie przewaga tej parti. Postawili
        na
        >
        > odruchy spoleczne ktore sprytnie zauwazyli byc moze z sukcesow Tyminskiego,
        > Samoobrony, LPR i Radia Maryja.
        > Zarowno PO jak i lewica (nie mowiac o UW-PD)postawilo na racjonalny przekaz i
        > oparcie sie na formacjach intelektualnych-elitarnych. W rezultacie "zwykly
        > czlowiek" wreszcie poczul ze moze wyzwolic sie z "tyranii" elitarnych
        > wyksztalciuchow i wreszcie bedzie sie czul jak w domu.
        > Uwazam ze PiS najlepiej nuczyl sie kozystac z szans ktore daje demokracja.
        > Pytanie tylko czy potrafi utrwalic demokracje czy bedzie chcial systemem
        > zawladnac. W tym drugim przypadku jestem pewny ze polegnie predzej czy
        pozniej.
        >
        > Jesli natomiast potrafi zaufac systemowi ktory im dal taka szanse to wroze co
        > najmniej druga kadencje.

Neprawda! Postawili na (niestety tylko polowiczne!) rozliczenie sie z
        przeszloscia komuchowa! Dlatego mamy tyle wycia i poszczekiwania takich
        osobnikow jak ty!
        PS
        Zdegradowac Jaruzela do stopnia szeregowca!
        • adam.2x Re: adam.2x do wet3 16.12.06, 01:30
          Przeczytaj uwaznie swoj wlasny post i zobaczysz jak swietnie ilustrujesz moja
          teze.
        • zenutek Wet3 16.12.06, 01:41
          Ty także jesteś w błędzie... Żadnego rozliczenia nie mieli w planach....
          Przecież oni także są umoczeni po uszy... Jak będą rozliczać coś, w co sami są
          ubabrani... Spojrzyj obecnie na każdą jedną aferę wyciąganą przez PiS... każda
          z nich zachacza o kogoś z pisowskiego środowiska... więc najpierw się
          nagłaśnia, następnie, bardzo szybko szuka się następnego "skandalu" po to, aby
          przykryć swoje powiązania... Przykład: afera bilboardowa, afera z szafą
          Lesiaka, WSI, SB, itp. mniejsze aferki... Więc gdzie tu widzisz chęć
          rozliczenia??? Rację ma jednak adam.2X, że wyjątkowo dobrze opracowali
          psychologiczne podchodzenie elektoratu nośnymi hasłami... Ale nośne hasła mają
          to do siebie, że jeśli nie są wprowadzane w życie, szybko się deaktualizują....
          I to już w tym roku nastąpi... PiS dobrze zdaje sobie z tego sprawę, nośność
          haseł w naszym społeczeństwie, jeszcze nie bardzo dojrzałym do prawdziwej
          demokracji, przerodzić się może w wyborczy triumf tylko wtedy, gdy nie upłynie
          za dużo czasu od ich wypowiedzenia... Jeśli jednak czas upłynie, klęska nastąpi
          sromotna.... Zapobiegając klęsce, wykorzystując jeszcze czas nośności haseł,
          podejrzewam, że wybory jednak odbędą się w roku 2007.
          • wet3 Re: zenutek 16.12.06, 03:49
            Nie wiem dlaczego mowisz, ze PiS umoczony jest po uszy. Do tej pory nie
            slyszalem o zadnej aferze PiS-owcow ani o ich wspolpracy z rezymem
            komunistycznym. Natomiast w aferach i klamstwach lustracyjnych wyraznie
            przoduje SLD i PO. Wlasnie, ze rozliczenie mieli w planach i o tym wyraznie
            mowili w czasie kampamii wyborczej. Mam do nich zal, ze postepuja z
            rozliczeniem dosc nieudolnie. Byc moze nie docemiam nalezycie sily bloku
            komunistycznego (SLD, PD) i postkomunistycznego (PO) oraz przeszkod jakie
            sprawia tu nasz postkomunistyczny system sadowniczy, ltorego reforma jest wrecz
            nieosiagalna!
          • presentation1 Jednego nie rozumie...... 16.12.06, 06:05
            Spoleczenstwo niedojrzale do demokracji?
            Najczesciej to politycy wmawiaja spoleczenstwu ze jest jeszcze niezdolne,wspominaja i wypominaja historie.Kazda nieudolnosc,kazde bledy mozna zrzucic na wymyslona nieudolnosc.Przeciez to nie jest prawda.Na zachodzie jest podobnie.W wyborach niejednokrotnie bierze udzial mniej spoleczenstwa niz w Polsce.
    • genyo Sondaż OBOP: PiS znów prowadzi 16.12.06, 04:35
      no to hajda, wiecej seksafer, widac to skutkuje i ludziom sie podoba. Brawo,
      brawo, brawo.
    • wysokiktos kolosalna porazka mediow!!! 16.12.06, 06:02
      to co media wyprawiaja od wygranych wyborow przez PIS jest najdrozsza w historii
      Polski kampania antyrzadowa :))))))))) Jak widac malo skuteczna :))))))))) Dali
      by sobie siana pismaki i inne pseudo obiektywni redaktorzy :))))))))
      • presentation1 Re: kolosalna porazka mediow!!! 16.12.06, 06:10
        Media nie rozumieja Polakow.Pomimo ze pisza Polacy to jednak ogolna linia danych mediow typu chociazby Dziennik jest ustawiana przez wlasciciela.A wlascicielami mediow w Polsce sa w zdecydowanej wiekszosci cudoziemcy.Akurat w Polsce to dziala inaczej.Swego czasu Trybuna Ludu obrzydzala Polakom Zachod.Robiono to codziennie,przez dziesiatki lat.Skutek?-Odwrotny od zamierzonego.
        • czuk1 Kolosalna wygrana wolnych mediow, 16.12.06, 07:03
          O wolne media walczyła (nieświadomie) Solidarność.
          Mamy te wolne media, ale te tylko właścicielstwa zagranicznego.
          Właśnie te wolne media zachodnie są dla nas okiem na świat.
          Inaczej Polacy rozumieli by nadal tylko siebie,
          żyli cicho w zaścianku Europy, choć niby w UE.
          Im zawdzięczamy funkcjonowanie demokracji.
          Inaczej dawno było by tu państwo wyznaniowe.
          • presentation1 Re: Kolosalna wygrana wolnych mediow, 16.12.06, 07:09
            Panstwo wyznaniowe?
            Widac jestes podatny na wplywy.Tak samo jak wielu na GW.Ale bardzo wielu ludzi jest normalnych.
    • presentation1 ....Zreszta.... 16.12.06, 07:32
      Popierac Partie Oszolomow to dzisiaj obciach.
    • pies_na_lewizne Duch kaczyzmu? 16.12.06, 07:39
      To zmanipulowane zdjecie Kaczynskiego (jako jakiegos czarnoksieznika na tle
      mapy swiata) mozna by zatytulowac "Duch unosi sie nad Europa. Duch kaczyzmu".

Duch kaczyzmu nad Europa?!
      Alez byloby super! Trzymamy kciuki!
      • presentation1 Re: Duch kaczyzmu? 16.12.06, 07:47
        Dlaczego nie?Nowe idee,nowe pomysly na przyszlosc Europy.A nie wlazenie w cztery litery.Kaczyzm?-zdrowy trend w polityce.
    • remekk Oszołomy chyba się wściekną ... 16.12.06, 07:52
      ...wieszczyli totalny upadek poslkiej gospodarki i wszystkie plagi egipskie w
      wypadku dojścia PiS u do władzy .
      Jka na razie głowna klęska jest rozpad układziku aferalno-agenturalnego .
      Agonalne wrzaski ubekistanu chyba im zbytnio nie pomogą ... .
    • soma.sema skąd się biorą ci debile chcący głosować na PO? 16.12.06, 07:55
      pytam się skąd? "PO" to czysta demagagia i totalne nieróbstwo.
      29% zmanipulowanych przez TVN ludzi. Ręce opadają.
      • genyo Re: skąd się biorą ci debile chcący głosować na P 16.12.06, 08:12
        soma.sema napisał:

> pytam się skąd? "PO" to czysta demagagia i totalne nieróbstwo.
        > 29% zmanipulowanych przez TVN ludzi. Ręce opadają.

juz ci odpowiadam: z niecheci i obrzydzenia do pisu. Bede glosowac na PO, mimo,
        ze ich nie znosze, ale wszystkich politykow w Polsce nie znosze, wszystkich.
        pis to jest dno dna, dlatego zawsze zaglosuje przeciwko nim, niewazne, czy na
        PO, moze na jeszcze cos, co sie pojawi, na cokolwiek, co nie zwiaze sie z
        pisem. Kapujesz?
        • jrjrjr PiS pożarł przystawki 16.12.06, 10:25
          Nie ma się czemu dziwić wzrostowi notowań PiSu. Kaczory pożarły elektorat
          przystawek, a Leppera i Giertycha trzymają tylko po to, aby mieć większość w Sejmie.
        • sikorka68 Re: skąd się biorą ci debile chcący głosować na P 16.12.06, 14:54
          A skąd Ty możesz wiedzieć, kto, sorki "co", zwiąże się z PiS- em, a "co" nie...
          Jak widać, różne dziwne koalicje się mogą zdarzyć i nie jesteś w stanie
          wszystkiego przewidzieć. Możesz tylko przypuszczać.
    • slavik222 OBOP próbuje się uwiarygodnić 16.12.06, 14:19
      Ta komunistyczna szczekaczka,ktora prawdopodobnie robi badania wśród swoich
      pracowników, znowu zaistniała.
      A jakie byly wasze sondaże towarzysze przed wyborami samorządowymi.
      WSTYDU NIE MACIE..........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka